FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 juni 2009

[NHL] Transfernieuws 30-06-2009

De afgelopen twee dagen zijn er weer een aantal grote transfers gedaan in de NHL. Een aantal belangrijke spelers hebben hun aflopende contract verlengd. Daarnaast is de ruilhandel weer op gang gekomen.

De Montréal Canadiens hebben Scott Gomez aangetrokken van de New York Rangers. Naast Gomez komen Tom Pyatt en verdediger Michael Busto over van de Rangers. In ruil hiervoor begaan Christopher Higgins, Ryan McDonagh, Pavel Valentenko en Doug Janik de omgekeerde weg. Gomez (29) is een echte playmaker die tweemaal de Stanley Cup won in dienst van de New Jersey Devils. Bovendien is hij zelden geblesseerd, aangezien hij slechts 32 van de mogelijke 738 wedstrijden miste. Christopher Higgins is de belangrijkste speler die de omgekeerde weg begaat. Higgins is 26 jaar en is vooral een doelpuntenmaker voor de tweede of derde lijn. Daarnaast krijgen de Rangers enkele jonge talenten die vooral in de minor leagues speelden.

Rob Blake heeft zijn contract bij de San Jose Sharks verlengd. De inmiddels 39-jarige verdediger tekende een contract van een jaar tegen een salaris van 3,5 miljoen dollar. Blake is een gerespecteerde veteraan die van grote invloed is in de kleedkamer. Daarnaast draagt hij aanvallend het nodige bij gezien zijn 45 punten in 73 wedstrijden, en kan hij ook verdedigend nog steeds zeer goed meekomen.

De Pittsburgh Penguins hebben ook een van hun oudere spelers weten te verleiden tot een 1-jarig contract. Zijn salaris is nog niet bekend. Guerin werd op de trade deadline pas aan het team van de Penguins toegevoegd, maar hij speelde een belangrijke rol in het behalen van de Stanley Cup. Ook Guerin speelt een grote rol in de kleedkamer, en bovendien klikte hij direct goed met Sidney Crosby, met wie hij op de eerste line speelde.

De Chicago Blackhaws hebben van drie spelers het contract verlengd. Centers Dave Bolland en Jacob Dowell tekenden voor twee jaar, en doelman Antti Niemi voor één jaar. Bolland (23) speelde 81 van de 82 wedstrijden in de NHL en maakte daarin 47 punten. Dowell is vooral een speler voor de breedte: hij speelde slechts 20 wedstrijden waarin hij drie punten scoorde. Niemi zal fungeren als backup goalie achter Cristobal Huet zolang Nikolai Khabibulin nog niet heeft verlengd of de Blackhawks een nieuwe goalie aantrekken.

Man laat baas vermoorden

Een Spaanse man is gearresteerd omdat hij zijn baas zou hebben laten vermoorden. Volgens de Spaanse krant El País zou hij op deze manier ontslag hebben willen voorkomen.

Ook een huurmoordenaar is aangehouden. Deze is de vermoedelijke dader. Nog zes andere verdachten zijn eveneens gearresteerd.

De hoofdverdachte, het hoofd van de audiovisuele afdeling van een congrescentrum in Barcelona, dreigde zijn baan kwijt te raken door een reorganisatie. Daarom zou hij opdracht hebben gegeven zijn baas te laten vermoorden.

Lucho González naar Marseille

Lucho González stapt over naar Olympique Marseille. De Argentijn is de opvolger van de hoogstwaarschijnlijk vertrekkende Lorik Cana.

Lucho hoeft alleen nog een medische keuring te ondergaan voordat hij kan tekenen in de Zuid-Franse badplaats. Hoe hoog het transferbedrag is, werd niet bekendgemaakt. De verbintenis van de middenvelder liep nog drie jaar door bij FC Porto, dus de verwachting is dat met de transfer een flink bedrag is gemoeid.

L'OM hoopt met de verkoop van Lorik Cana het hoge bedrag terug te verdienen. De uit Albanië afkomstige Cana staat in de verregaande belangstelling van onder meer HSV en Liverpool.

González kan na zijn medische keuring een contract voor vier seizoenen tekenen. De komst van de Argentijns international leek lange tijd zeer onwaarschijnlijk, daar Real Madrid ook interesse in de speler had.

Gepromoveerd Burnley haalt S. Fletcher

Steve Fletcher speelt volgend seizoen voor promovendus Burnley. De club spendeerde nog nooit zoveel geld aan een speler, waardoor Fletcher in de recordboeken van de promovendus terechtkomt.

Burnley maakt 3,5 miljoen euro over aan het Schotse Hibernian voor de transfer. De 22-jarige aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen. Eerder werd Tyrone Mears al vastgelegd door Burnley. De rechtsback kwam voor ruim een half miljoen over van Derby County.

Fletcher kwam in zijn loopbaan viermaal uit voor het Schotse nationale elftal. Hierin wist hij echter nog niet te scoren. Bij zijn oude club Hibernian liet hij wel zien dat hij makkelijk het net laat bollen. In 190 optredens maakte hij 52 treffers.

Burnley kan volgend seizoen in de Premier League een doelpuntenmachine goed gebruiken. Voor het eerst sinds 33 jaar komt de ploeg namelijk weer uit op het hoogste Engelse niveau.

Britse moeders stellen 'griepfeestjes' voor

Op een internetforum bespraken Engelse moeders de mogelijkheid om 'varkensgriepfeestjes' te organiseren. Zo zouden hun kinderen immuun worden voor het H1N1-virus.

Diverse Britse media maken melding van de discussie op het forum mumsnet.com. Een moeder met angst voor de griep reageert als volgt. "Goed idee. Krijg het nu het virus mild is en er nog genoeg Tamiflu is. Er zou best een varkensgriepfeestje georganiseerd kunnen worden."

Anderen keuren het plan juist af. Gezondheidsorganisaties waarschuwen voor de risico's van de griep, die dodelijk kan zijn voor kinderen. Een kind van negen jaar oud is pas nog aan de ziekte overleden in Engeland.

De tegenstanders stellen dat de berichten over de 'feestjes' in de media gebaseerd zijn op de ideeën van slechts enkele moeders. Ook de oprichtster van de site, Justine Roberts, heeft de geruchten opgevangen. Tegen radiozender BBC Radio 4 vertelde ze: "Ze vragen zelfs al aan elkaar in wiens huis ze dan zullen afspreken."

Citroën wil GT5-auto in productie nemen

Al een tijdje rijdt er in de game 'Gran Turismo 5' een unieke auto rond. De auto, met de naam 'GT by Citroën', is een unieke en bloedsnelle sportwagen. Citroën wil de auto nu in een beperkte oplage op de markt brengen.

Nadat het futuristische model in de game aansloeg, besloot de Franse autofabrikant een concept car te bouwen. Deze is op diverse evenementen te zien geweest en er werd zelfs in rondgereden. Citroën overweegt nu de supercar in productie te nemen.

Omdat men er slechts zes exemplaren van wil produceren, komt er wel een flink prijskaartje aan de bolide te hangen. Voor anderhalf miljoen euro is hij van jou. Aan het eind van dit jaar wordt besloten of de 'GT by Citroën' inderdaad zal worden gebouwd, dus je weet alvast wat je kunt vragen aan Sint Nicolaas.

Citroën wil GT5-auto in productie nemen

Al een tijdje rijdt er in de game 'Gran Turismo 5' een unieke auto rond. De auto, met de naam 'GT by Citroën', is een unieke en bloedsnelle sportwagen. Citroën wil de auto nu in een beperkte oplage op de markt brengen.

Nadat het futuristische model in de game aansloeg, besloot de Franse autofabrikant een concept car te bouwen. Deze is op diverse evenementen te zien geweest en er werd zelfs in rondgereden. Citroën overweegt nu de supercar in productie te nemen.

Omdat men er slechts zes exemplaren van wil produceren, komt er wel een flink prijskaartje aan de bolide te hangen. Voor anderhalf miljoen euro is hij van jou. Aan het eind van dit jaar wordt besloten of de 'GT by Citroën' inderdaad zal worden gebouwd, dus je weet alvast wat je kunt vragen aan Sint Nicolaas.

GT by Citroën
Iets voor in je schoen?
Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!games

Rotterdam wil Olympische Spelen 2028

Rotterdam heeft de ambitie uitgesproken om in 2028 de Olympische Spelen te organiseren. Dat is precies honderd jaar na de Spelen van Amsterdam 1928.

NOC*NSF heeft al langer plannen om de Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Komende vrijdag wordt ook duidelijk of het kabinet het plan steunt. Volgens de Rotterdamse wethouder Peter Lamers wil de stad zich nadrukkelijk profileren als sportstad.

"De Tour de France start volgend jaar in Rotterdam en we organiseren op korte termijn ook topevenementen als het WK turnen, judo en tafeltennis. Bovendien hebben we met Ahoy en straks de oude en de nieuwe Kuip uitstekende faciliteiten." aldus Lamers. Hij benadrukt niet uit te zijn op een eventuele concurrentiestrijd met Amsterdam. "We moeten vooral de handen ineen slaan en gaan voor de Holland Games 2028. We hebben elkaar toch nodig en moeten flink gaan lobbyen om de Spelen naar Nederland te krijgen."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Rij-instructeur veroorzaakt ongeluk

Door een ingreep van een instructeur is gisteravond een lesauto van de weg geraakt op de snelweg A2 bij Eindhoven. De instructeur en zijn leerlinge kwamen met de schrik vrij.

De leerlinge kon door de drukte op de weg niet invoegen. De instructeur greep in, maar rukte daarbij iets te hard aan het stuur. De lesauto raakte van de weg. Hierna schoot de auto nog door de berm en kwam tot stilstand in een vennetje.

Met dank aan MRN-UNITED voor de submit.

Zaadjes wielrenners zwemmen slecht

Komende zaterdag gaat al weer de 96e editie van de Tour de France van start. Nog afgezien van de hitte, is er nu nog een reden waarom een carrière als wielrenner niet te benijden is. Het sperma van wielrenners is namelijk om te huilen.

Dit is gebleken uit een studie van de Universiteit van het Spaanse Cordoba. Voor het onderzoek werden maar liefst vijftien profwielrenners onder de loupe genomen. Hieruit is gebleken dat het zaad van mannen die wekelijks meer dan 290 kilometer per fiets afleggen, gemiddeld minder dan vier procent normaal is.

Het verwekken van nageslacht is voor een profwielrenner dan ook nagenoeg onmogelijk. En hoe hoger het niveau van de wielrenner, hoe slechter de kwaliteit van zijn sperma. Professor Diane Vaamonde, die zorgde dat het onderzoek op rolletjes liep, raadt professionele wielrenners dan ook aan hun sperma te laten invriezen bij de start van hun wielercarrière.

Gelukkig hoeft de gezonde Nederlander die dagelijks met de fiets door weer en wind naar het werk gaat, niets te vrezen. "Zij fietsen tussen de 15 en de 20 minuten per dag en hebben de rest van de tijd om te herstellen", aldus de professor.


Haha, pwnd!
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Cissé naar Feyenoord

De kogel is door de kerk, Sekou Cissé speelt vanaf komend seizoen voor Feyenoord. Vandaag sluimerden al de eerste berichten door dat Cissé voor de Rotterdammers zou kiezen en zojuist heeft Feyenoord-trainer Mario Been laten weten dat de transfer afgerond is.

Been is erg content met de versterking: "Ik ben heel blij dat we Cissé binnen hebben. Sekou is een hele talentvolle speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. We moesten ons voorin versterken en dat is gelukt. Ik verwacht hem snel te verwelkomen op de training," aldus Been.

Cissé komt over van Roda JC, daar speelde hij 133 competitieduels en scoorde hij 24 keer. Lang leek het erop dat de Ivoriaan naar FC Twente zou verkassen en tekende zelfs een voorcontract, maar de club uit Enschede wou niet voldoen aan de vraagprijs.

Dagelijks seks goed voor kwaliteit sperma

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een dagelijkse vrijpartij de kwaliteit van het sperma ten goede komt. De kans op bevruchting bij stellen met een kinderwens is hoger als de man gedurende de week voor de beoogde bevruchting dagelijks seks heeft.

Hoewel artsen er tot nu toe over verdeeld waren, toont het onderzoek dat vandaag gepubliceerd is aan dat een dagelijkse zaadlozing de kwaliteit van het sperma bij de meeste mannen verbetert. Onderzoeker David Greening van het centrum Sydney IVF adviseert daarom aan stellen met een kinderwens om de week voor de eisprong dagelijks tussen de lakens te duiken.

Voor het onderzoek vroeg Australische onderzoeker 118 mannen met 'slecht' sperma gedurende zeven dagen elke dag te ejaculeren. Hij stelde vast dat de hoeveelheid sperma die geproduceerd werd afnam, maar dat de kwaliteit verbeterde. Bij tachtig procent van de mannen nam de vruchtbaarheid toe.

Rotterdam gaat voor OS 2028

Rotterdam heeft de ambitie uitgesproken om in 2028 de Olympische Spelen te organiseren. Dat is precies honderd jaar na de Spelen van Amsterdam 1928.

NOC*NSF heeft al langer plannen om de Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Komende vrijdag wordt ook duidelijk of het kabinet het plan steunt. Volgens de Rotterdamse wethouder Peter Lamers wil de stad zich nadrukkelijk profileren als sportstad.

"De Tour de France start volgend jaar in Rotterdam en we organiseren op korte termijn ook topevenementen als het WK turnen, judo en tafeltennis. Bovendien hebben we met Ahoy en straks de oude en de nieuwe Kuip uitstekende faciliteiten." aldus Lamers. Hij benadrukt niet uit te zijn op een eventuele concurrentiestrijd met Amsterdam. "We moeten vooral de handen ineen slaan en gaan voor de Holland Games 2028. We hebben elkaar toch nodig en moeten flink gaan lobbyen om de Spelen naar Nederland te krijgen."

[WBD] Williams-zusjes naar halve finales

Venus en Serena Williams hebben beide de halve finale bereikt op Wimbledon.

Serena klopte vandaag de Wit-Russische Victoria Azarenka met 6-2 en 6-3. In de halve finale treft ze Elena Dementjeva, die met 6-2 en 6-2 te sterk was voor Francesca Schiavone.

Zus Venus was duidelijk te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska: 6-1 6-2. Zij ontmoet in de halve finale de als eerste geplaatste Dinara Safina. de Russische klopte Sabine Lisickiuit Duitsland in drie sets. het werd 6-7 (5), 6-4 en 6-1.

Een 'sister-act' is hierdoor in de finale nog altijd mogelijk. Venus Williams won Wimbledon al vijf keer: 2000, 2001, 2005, 2007 en 2008. Serena schreef het toernooi twee keer op haar naam, in 2002 en 2003.

Emma Watson poseert sexy voor Elle

Mocht Emma Watson besluiten niet meer te willen acteren, dan zou ze zo een fotomodel kunnen worden. Een voorzetje hiervoor heeft ze al gegeven, door op de cover te staan van het augustusnummer van het Britse modeblad Elle.

Binnenin het blad is een diepte-interview te lezen, vergezeld van enkele smaakvolle foto's. Ondanks dat de negentienjarige Emma naast deze fotoshoot ook al het model is voor de nieuwe reclamecampagne van het merk Burberry en zij zelfs bezig zou zijn met een eigen kledinglijn, bekent ze in het interview dat ze niet meer in de schijnwerpers wil staan. De actrice vlucht dan ook naar New York. Net als haar evenbeeld Hermelien Griffel duikt ze de studieboeken in. In het najaar zal zij naar de universiteit van Columbia gaan. 

"Op het moment voelt het voor mij dat ik nodig weg moet om uit te zoeken wat ik wil en weer een beetje mezelf te worden. Ik wil alleen maar een stapje terugdoen en niet meer overhaast ergens instappen", vertelt ze.

"Ik heb een studie nodig om een pauze in  te lassen. Mensen zijn bang dat nu ik ga studeren, ik nooit meer zal acteren. Maar dit is juist hoe ik ben. Ik wil er eerst achterkomen wat ik overal van vind. Misschien blijf ik wel acteren, maar ik kan er ook mee stoppen. Ik wil juist datgene vinden waarvan ik ik het gevoel heb dat ik dat moet doen."

Emma Watson Elle cover
De cover belooft veel goeds
Voor de rest van de foto's, klik hier

Uitslagen oefenduels 30 juni

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
VV Den Ham Heracles Almelo
Everton (4x), Schulmeister (2x),
Overtoom (2x), Pacuszka,
Douglas, Fledderus
0-11
Dodewaard Vitesse
Snijders (4x), Kolk (2x), Pluim (2x),
Gravenbeek (2x), Van der Struik,
Claudemir, Kaya, Nilsson, eigen doelpunt
0-15
Mierlo-Hout PSV
Dzsudzsák (4x), Zhou (3x),
Koevermans (2x), Amrabat
0-10
Rood Groen LVC '01 Sparta Rotterdam
Duarte (2x), Touzani, Rose,
John, Viergever, Dissels, Falkenburg
0-8
RWE Eemsmond FC Groningen
Pedersen (3x), Koç (2x), García (2x),
Lovre (2x), Van de Laak, Svejdik,
Dijkstra, De Roover
0-13
AD'69 De Graafschap
N. Sebens (4x), R. Sebens (3x),
De Ridder (2x), Meijer, Keurntje
0-11
VV Wit-Rood-Wit Feyenoord
Makaay (2x), Landzaat (2), Pattinama (2x),
Slory, Tomasson, Fernández, Hofs
1-10
ADO Den Haag Team VVCS
Koen, Sardar, Baum, Van der Kruis
0-4

[Upd] Gaswolk ontsnapt bij Chemelot Sittard

Op het industrieterrein voor bedrijven in de chemische industrie Chemelot in Sittard-Geleen is even voor zes uur vanavond een gaswolk ontsnapt. Dit gebeurde bij een bedrijf op het zuidelijk deel van het terrein. Om welk bedrijf het gaat is nog niet bekendgemaakt, maar het is niet DSM of Sabic.

De brandweer houdt het ontsnapte gas bij elkaar met behulp van waterschermen. Bewoners van een nabijgelegen woonwijk in Beek hoeven zich niet ongerust te maken volgens een woordvoerder van Chemelot.

Uit voorzorg is wel het treinverkeer tussen Geleen en Beek stilgelegd. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging die tot een uur kan oplopen.

Update 21:10 uur:

Inmiddels is bekend dat het ontsnapte gas een mengsel is van vinylacetaat en etheengas. Door een lekkage in een reactor bij het bedrijf Celanese kon het gas ontsnappen. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen, noch was er gevaar voor de volksgezondheid.

De lekkage is inmiddels verholpen, en metingen hebben aangetoond dat er geen gas buiten het bedrijventerrein terecht is gekomen. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen. 

Kamer woedend op Wouter Bos

De minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) heeft vandaag voor het eerst erkend dat er eind vorig jaar 6,5 miljard euro extra is geïnvesteerd in de banken ABN Amro en Fortis Bank Nederland. Om de totale investering terug te verdienen moeten volgens Bos de banken nu 23,3 miljard euro opbrengen. Bos schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Dit is dus meer dan het aankoopbedrag van 16,8 miljard euro, wat naar België is gegaan. Toen werd ABN Amro en Fortis Bank Nederland uit het omgevallen Fortis-concern getild. De Nederlandse staat nam toen ook 50 miljard euro aan leningen over die Fortis Bank Nederland bij de Belgische Fortis-holding had afgesloten.

Kamer woedend
De Tweede Kamer is woedend. Anderhalve week geleden bleek dat de Kamer zich op het verkeerde been gezet voelde over de aanschafprijs van de banken. Naast het CDA houden ook de VVD en de SP het erop dat Bos 23,3 miljard euro voor de banken heeft betaald. De Algemene Rekenkamer, de onafhankelijke accountant van het Rijk, geeft de Kamer gelijk.

"Het is een heel wollig verhaal, maar er is 6,5 miljard euro extra aandelenkapitaal in gegaan. Dat verhoogt de aanschafprijs gewoon", aldus CDA-Kamerlid Frans de Nerée. "Dit is een impliciete erkenning dat er meer is betaald", zegt het SP-Kamerlid Ewout Irrgang.

Kapitaalinjecties mogelijk nog niet over
Afgelopen vrijdag werd bekend dat Bos de bank met nog eens 2,5 miljard euro te hulp schiet. Volgens de huidige baas van ABN Amro, voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm, is het goed mogelijk dat er nog meer kapitaalinjecties nodig zijn in de genationaliseerde banken. VVD-Kamerlid Frans Weekers vreest de salami-constructie: "Beetje bij beetje stopt de overheid er meer en meer geld in zodat we niet meer terug kunnen."

Wouter Bos erkent eindelijk de extra 6,5 miljard euro

Rookverbod België van de baan

In België wordt geen algeheel rookverbod ingevoerd in de horeca, zo heeft de Belgische Kamer vandaag besloten. Alleen in café's waar vers voedsel geserveerd wordt, zal een rookverbod ingesteld worden.

Bij onze Zuiderburen woedt al enige tijd de discussie over de uitbreiding van het huidige rookverbod aldaar. Omdat de huidige regelgeving erg verwarrend is, pleitten een tweetal politieke partijen voor een algeheel rookverbod in de Belgische horeca.

Dit voorstel is nu dus verworpen. In cafe's die enkel drank en voorverpakte en langer houdbare levensmiddelen, zoals chips of nootjes verkopen geldt geen rookverbod. Deze horecagelegenheden kunnen wel vrijwillig een rookverbod instellen. Indien zij dit niet doen, moeten ze zelf zorgen voor een gescheiden niet-rokersruimte.

Zie ook ons forum voor de discussie over het rookverbod.

Anti-pedopiemels 'niet geschikt voor kinderen'

In het Friese Franeker staat een bijzonder kunstwerk in het park. Ene Bob Brenkman heeft er namelijk een verzameling fel gekleurde piemels neergezet, in diverse grootten. Een eigenaresse van een kinderatelier is echter van plan binnenkort een feestje te organiseren in het park voor de kleintjes, en wil nu dat de penissen tijdelijk uit de tuin worden verwijderd.

Tijdens de Agrarische Dagen in september organiseert Rachel Schoonbroodt van het kinderatelier ook twee activiteiten in het park, speciaal voor kinderen. De vrolijke gekleurde fallussen vindt ze echter niet geschikt voor de kleintjes. 

Kunstenaar Brenkman peinst er niet over de piemels weg te halen. Zij maken namelijk deel uit van een grote tentoonstelling, met als thema 'Tuin der Lusten'. De penissen zijn juist een boodschap tegen pedofilie, zo beweert de maker. "Dan is het wrang dat ik ze moet weghalen om kinderen te beschermen."

Toch overweegt hij nog ze misschien toch even af te schermen voor de tere kinderogen. "Morgen kunnen ze wel weer met een ander feestje komen, dan blijf ik met mijn piemels sjouwen. Dan haal ik ze liever helemaal weg."

Dronken agenten vermoorden man

Drie Russische agenten zijn door de rechtbank schuldig bevonden aan de moord op een Armeniër. De Armeniër werd verdacht van diefstal.

Afgelopen oktober tuigden de agenten in de plaats Sorotov aan de rivier de Wolga de man af met stokken. Zij waren toen onder invloed van alcohol. Nadat de agenten de Armeniër afgetuigd hadden, overgoten ze hem met benzine en staken hem in brand. Het lijk begroeven ze in een bos.

De politiemannen begingen de moord, omdat de Armeniër weigerde een bekentenis af te leggen. De agenten hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Overzicht deelnemers Tour de France

Of Tom Boonen naar de Tour mag is nog niet bekend, maar verder is de lijst met deelnemers duidelijk. Hieronder vind je een overzicht.

AG2R-La MondialeAgritubelAstana
Cyril Dessel Christophe Moreau Alberto Contador
Vladimir Jefimkin David Le Lay Lance Armstrong
José Luis Arrieta Maxime Bouet Andreas Klöden
Stéphane Goubert Brice Feillu Levi Leipheimer
Lloyd Mondory Romain Feillu Jaroslav Popovitsj
Nicolas Roche Geoffroy Lequatre Haimar Zubeldia
Rinaldo Nocentini Sylvain Calzati Grégory Rast
Hubert Dupont Nicolas Vogondy Sérgio Paulinho
Christophe Riblon Eduardo Gonzalo Dmitri Moeravjev

Bouygues TélécomCaisse d'EpargneCofidis, Le Crédit par Téléphone
Thomas Voeckler Óscar Pereiro David Moncoutié
Pierrick Fédrigo Luis León Sánchez Amaël Moinard
William Bonnet José Iván Gutiérrez Rémi Pauriol
Joeri Trofimov Rui Alberto Costa Fario Christophe Kern
Yukiya Arashiro David Arroyo Stéphane Augé
Pierre Rolland Luis Pasamontes Samuel Dumoulin
Laurent Lefèvre Arnaud Coyot Leonardo Duque
Saïd Haddou José Joaquin Rojas Sébastien Minard
Alexandre PichotRigoberto UranBingen Fernández

Skil-ShimanoEuskaltel-EuskadiFrançaise des Jeux
Kenny van Hummel Mikel Astarloza Sandy Casar
Albert Timmer Igor Antón Jérôme Coppel
Piet Rooijakkers Koldo Fernández Anthony Geslin
Jonathan Hivert Egoi Martínez Christophe Le Mével
Cyril Lemoine Juan José Oroz Jaoeheni Hoetarovitsj
Simon Geschke Rubén Pérez Sébastien Joly
Koen de Kort Alan Pérez Benoît Vaugrenard
Thierry Hupond Amets Txurruka Jussi Veikkanen
Fumiyuki Beppu Gorka Verdugo Jérémy Roy

KatyushaLampreLiquigas
Filippo Pozzato Marzio Bruseghin Roman Kreuziger
Danilo Napolitano Alessandro Ballan Vincenzo Nibali
Vladimir Karpets Angelo Furlan Franco Pellizotti
Aleksandr Botsjarov David Loosli Daniele Bennati
Michail Ignatiev Marco Bandiera Aljaksandr Koetsjynski
Nikolaj Troesov Daniele Righi Fabio Sabatini
Sergej Ivanov Marcin Sapa Alessandro Vanotti
Joan Horrach Mauro Santambrogio Frederik Willems
Stijn Vandenbergh Simon SpilakBrian Vandborg

Quick-StepRabobankCervélo
Sylvain Chavanel Denis Menchov Carlos Sastre
Jérôme Pineau Laurens ten Dam Thor Hushovd
Steven de Jongh Stef Clement Íñigo Cuesta
Carlos Barredo Robert Gesink José Angel Gómez Marchante
Jurgen Van De Walle Joost Posthuma Heinrich Haussler
Stijn Devolder Juan Antonio Flecha Volodymyr Hoestov
Sebastien Rosseler Óscar Freire Andreas Klier
Matteo Tosatto Juan Manuel Gárate Brett Lancaster
Tom Boonen/Allan Davis Grischa Niermann Hayden Roulston

Silence-LottoTeam Garmin-SlipstreamTeam Saxo Bank
Cadel Evans Christian Vande Velde Andy Schleck
Thomas Dekker David Millar Fränk Schleck
Sebastian Lang David Zabriskie Fabian Cancellara
Staf Scheirlinckx Bradley Wiggins Stuart O'Grady
Mickaël Delage Danny Pate Jens Voigt
Johan Vansummeren Julian Dean Nicki Sørensen
Greg Van Avermaet Daniel Martin Chris Anker Sørensen
Jurgen Van den Broeck Ryder Hesjedal Gustav Erik Larsson
Matthew LloydTyler Farrar Kurt-Asle Arvesen

Team ColumbiaTeam Milram
Mark Cavendish Linus Gerdemann
George Hincapie Peter Wrolich
Kim Kirchen Christian Knees
Michael Rogers Fabian Wegmann
Tony Martin Peter Velits
Bernhard Eisel Johannes Fröhlinger
Maxime Monfort Gerald Ciolek
Mark Renshaw Markus Fothen
Bert Grabsch Niki Terpstra

De gele spons wordt 10 en pakt uit

De beroemde gele spons Spongebob Squarepants wordt tien en om dat te vieren heeft THQ aangekondigd een extra spel van hem uit te geven, te weten 'Truth or Square'.

Het spel zal een unieke en nooit geziene vormwisselfunctie hebben, waarmee de speler Spongebob in allerlei verschillende vormen kan laten veranderen. Verder heeft hij onder andere de mogelijkheid water op te zuigen en te veranderen in een propeller. Verschillende puzzels en challenges zullen spelers van alle leeftijden uitdagen, aldus THQ. Spongebob's Truth or Square zal gemaakt worden rond de grappigste momenten uit de afgelopen tien jaar van de serie.

"We zijn blij de ultieme Spongebob-game naar fans en gamers van alle leeftijden te brengen", aldus Randy Shoemaker, vice president bij THQ. "Dit spel zal spelers door gebruik van de beste scenes uit de serie nog dieper in Spongebobs wereld brengen dan ooit tevoren."

In Truth or Square zullen spelers in een aantal memorabele Spongebob-locaties moeten spelen om het recept van de krabburgers op tijd terug te vinden voor de zevende verjaardag van de krokante krab. Spelers langs de velden waar hij altijd op kwallen, vist, bikinibroek en zijn huis komen terwijl ze rennen, springen, draaien en slaan om het recept te krijgen. Het spel zal tien levels bevatten, ieder level zal de speler meenemen naar een van de mooiste momenten van Spongebobs leven, zoals de eerste ontmoeting met Sandy.

Spongebob's Truth or Square wordt momenteel ontwikkeld voor Wii, Xbox 360 en PSP en zou in de herfst dit jaar in de winkels moeten liggen.

Wooter en Musampa bij Team VVCS

Vorige week leek er nog weinig animo voor Team VVCS, het elftal voor werkloze voetballers. Vanavond speelt de ploeg van trainer Peter Boeve echter de eerste oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag met enkele nieuwe spelers, onder wie Nordin Wooter en Kiki Musampa.

Voor doelman Kevin Moeliker en aanvallende middenvelder Resham Sardar was er al een succesje. Zij gaan op proef bij respectievelijk Vitesse en Telstar. In vergelijking met vorige week hebben zich nog enkele nieuwe spelers aangemeld. Het gaat om Lion Axwijk (IJsselmeervogels), Christy Bonevacia (Spakenburg), Maarten Woudenberg (BV Veendam), Rocky Siberie (FC Dordrecht), Jamal Dibi (FC Omniworld), Erwin Koen (SC Paderborn), Mark Smith (Noordwijk), Roel Stoffels (ADO Den Haag), Henk Baum (AGOVV Apeldoorn), Pascal Heije (RBC Roosendaal), Nordin Wooter (AEK Larnaca), Kiki Musampa (Willem II), Urgel Wijnaldum, Joey Snijders (AGOVV Apeldoorn) en Geoffrey Verweij (FC Emmen).

Met name de deelname van Wooter en Musampa springt in het oog. Beiden maakten deel uit van de selectie van Ajax in de succesvolle periode onder Louis van Gaal. Wooter kwam tot 58 competitieduels voor Ajax, waarin hij zes keer scoorde. Later kwam de buitenspeler nog uit voor Real Zaragoza, Watford, RBC Roosendaal, Sporting Braga, Anorthosis Famagusta, Panathinaikos en AEK Larnaca. Musampa kwam tot 42 competitieduels in Amsterdam, waarin hij zes keer scoorde. Zijn loopbaan bracht hem vervolgens langs Bordeaux, Málaga, Atlético Madrid, Manchester City, Trabzonspor, AZ, FC Seoul en Willem II.

Brein valt FTD lastig met eis van 50.000 euro

Stichting Brein, die al sinds hun dagvaarding aan de leden van The Pirate Bay met DDoS-aanvallen te maken hebben waardoor hun site onbereikbaar is, laat bij monde van directeur Tim Kuik weten dat ze van FTD  een bedrag van 50.000 euro vorderen voor elke dag dat de dienst nog in de lucht is.  Dit in reactie op de bodemprocedure die FTD in mei startte tegen Stichting Brein.

Nadat Brein had gesteld dat enkele aanpassingen aan de FTD-client in de ogen van de copyrightwaakhond onvoldoende waren en FTD absoluut illegaal zou zijn eisen de beheerders van FTD dat Brein publiekelijk rectificeert en aangeeft dat FTD - en het downloaden van films, muziek en tv-series - wel degelijk legaal is.

FTD-LOGO

FTD is een programma waarin gebruikers 'spots' plaatsen.  Hiermee geven ze aan welke muziek, film of software ze op de usenetservers hebben gezien en onder welke bestandsnaam dat op usenet geupload is.  Voorheen kon je direct naar de zoekresultaten doorklikken, maar nu moet je zelf naar een nzb-zoekmachine als binsearch of nzbindex (of een van de vele tientallen anderen) surfen en daar uiteindelijk het nzb-bestandje downloaden.  Dat bestandje geeft aan welke items je moet downloaden om het volledige bestand te kunnen gebruiken.  Hiervoor heb je dan weer een usenetclient als grabit nodig.

Een dergelijk omslachtige manier is volgens Kuik blijkbaar nog steeds onmiskenbaar illegaal en Brein eist nu dan ook dat FTD direct haar activiteiten staakt, op straffe van een dwangsom van maar liefst 50.000 euro per dag plus een nog nader te bepalen bedrag aan schadevergoeding.  Kuik wil nog niet zeggen of ze een kort geding aan zullen spannen of het in de bodemprocedure die FTD is gestart mee willen nemen als voorlopige voorziening.  De laatste methode zou kunnen betekenen dat FTD door de rechter offline gehaald wordt tot de bodemprocedure is afgerond.  "Wat het gaat worden vertel ik nog niet." aldus Kuik.

Volgens Kuik verdienen de beheerders achter FTD nog steeds geld dankzij het 'faciliteren' van het downloaden van 'illegale' content van usenet. 

FTD ziet de eis van Brein logischerwijze als reactie op de dagvaarding van FTD tegen Brein. ”Het verbaast ons niet dat Brein dit eist. Zoals gebruikelijk heeft Brein geen juridische onderbouwing maar poneert zij haar zelfbedachte juridische theorieën als vaststaande feiten", reageert Arnoud Engelfriet, de juridisch adviseur van FTD. "Men negeert compleet het feit dat bij FTD alleen gespot wordt wat legaal gedownload kan worden en blijft volhouden dat FTD illegaal zou uploaden."

Brein directeur Tim Kuik noemt FTD echter een wolf in schaapskleren. "FTD verdient haar geld met een systeem dat bestaat bij de gratie van het enorme illegale aanbod van content op het Usenet. Het is teleurstellend maar ook tekenend dat zij onze uitgestoken hand hebben afgeslagen”, beweert Kuik.

Engelfriet noemt deze opmerking de wereld op zijn kop. ”Het is Brein dat weigerde (en weigert) serieus in te gaan op elk voorstel van FTD om de zaak in den minne op te lossen. Brein heeft geen moment de vrijwillige aanpassingen van FTD willen overwegen, maar volhardt in haar eis dat FTD uit de lucht gaat omdat FTD's handelen haar niet aanstaat."

Brein stelt dat FTD de illegaal aangeboden content mede openbaar maakt en deze in elk geval organiseert en bevordert. ”Het merendeel van de bestanden waar FTD toegang toe biedt is illegaal. Ondanks dat FTD dit weet en dat haar moderators vooraf verwijzingen controleren laat zij toch verwijzingen naar onmiskenbaar ongeautoriseerde content willens en wetens toe op haar dienst”, aldus Brein.

Op FTD staat echter geen illegale inhoud en je kunt er ook niets downloaden.  Zelfs linkjes zijn nergens te vinden. Iets dat Kuik voor het gemak even over het hoofd lijkt te zien.
Inmiddels blijft Brein vechten tegen de bierkaai en is downloaden van films, series en muziek nog steeds legaal in Nederland.

Een handleiding voor het gebruik van FTD vind je op binaries4all.  FTD zelf kun je hier downloaden.  Intussen kun je FTD op meerdere manieren steunen.  De leukste is middels het 'you wouldn't download a car' t-shirt welke je voor maar €13,80 incl verzendkosten op de kop kunt tikken.  Als je de code "ywdac" aangeeft bij de bestelling ontvang je ook nog eens 25% korting.

  

Zes nieuwelingen voor MVV

MVV heeft de selectie aangevuld met zes verse krachten. Gerard Aafjes, Cédric Ciza, Faty Papy, Malcolm Esajas, Steve Berger en Sandro Spasojevic komen de Limburgse selectie versterken.

Gerard Aafjes is de bekendste van het drietal. De 24-jarige middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, komt over van het Schotse Falkirk. De ex-speler van FC Volendam tekende een contract tot medio 2011 in Maastricht.

Sandro Spasojevic is een negentienjarige aanvaller uit Denemarken, die overkomt van Odense BK. De speler, die ook in Denemarken Onder 19 speelt, tekende een contract voor één seizoen met een optie op nog een jaar.

De negentienjarige Belg Cédric Ciza komt over van Anderlecht, waar hij aanvoerder was van de Brusselse beloften. Ciza speelt het liefst als defensieve middenvelder.

Zijn landgenoot Faty Papy is eveneens negentien jaar oud. De middenvelder wordt door Trabzonspor bij MVV gestald.

Spits Malcolm Esajas komt over van zondaghoofdklasser AFC. Daar werd de 22-jarige aanvaller topscorer met twaalf treffers. Bovendien werd hij uitgeroepen tot beste amateurvoetballer in de zondaghoofdklasse van de regio Noord-Holland.

Steve Berger tenslotte is een Belgische doelman, die in de jeugdopleiding van Standard Luik speelde. Hij tekende voor één jaar bij MVV.

Moeliker niet naar RBC

Doelman Kevin Moeliker heeft een aanbieding van RBC Roosendaal afgeslagen. De Brabanders zagen in Moeliker, wiens contract bij Go Ahead Eagles niet werd verlengd, een welkome aanvulling op de selectie.

De 29-jarige Rotterdammer onderhandelde wel met RBC over een verbintenis, maar beide partijen wisten elkaar in die gesprekken niet te vinden. Moeliker, die namens FC Dordrecht, NEC, Helmond Sport, Telstar en Go Ahead Eagles tot 206 competitiewedstrijden als prof kwam, gaat nu op proef bij Vitesse.

Gronholm neemt deel aan Pikes Peak hillclimb

Tweevoudig wereldkampioen rally Marcus Gronholm heeft dit weekend zijn Ford Fiesta getest waar hij volgende maand mee zal deelnemen aan de Pikes Peak hillclimb in de Verenigde Staten.

De Fin reed met de auto van Olsberg Motor Sport Evolution voor twee dagen in Zweden rond om hem uit te proberen. De eerste indrukken waren positief, maar Gronholm hield een slag om de arm. Hij wilde eerste nog de volgende test in Colardo, vlak voor zijn debuut, afwachtten.

"De auto heeft 800 paardekrachten en dat is erg fijn. Maar al die kracht is niet makkelijk. Ik voel me nog niet zeker, maar ik voel me wel beter nu ik in de auto heb gereden. De testlokatie leek echter totaal niet op Pikes Peak, dus we zullen in de komende tests moeten kijken hoe het uitpakt."

Gronholm zal tijdens de race proberen om als eerste coureur ooit onder de tien minuten over de streep te komen op het 12,4 mijl lange circuit, maar hij heeft geduchte concurrentie. Hij zal onder andere moeten afrekenen met Nobuhiro "Monster" Tajima en zijn Suzuki SX4 Hillclimb Special. Tajima, de voormalige directeur van het Suzuki World Rally-team bezit momenteel met 10:01.408s het record. De coureur verwelkomde de wereldkampioen, maar voegde er wel aan toe dat vooral de ervaring telt op Pikes Peak.

Newey zeer blij met Formule 2

Afgelopen weekend heeft Adrian Newey, technisch directeur van Red Bull Racing, op het circuit van Spa-Francorchamps het Formule 2-kampioenschap bekeken. Newey was zeer te spreken over de klasse.

De technisch directeur was op het Belgische circuit, omdat hij zelf deel nam aan een Britcar Spa Euro-race. Omdat hij toch aanwezig was, nam hij de tijd om de Formule 2 te bekijken: "De Formule 2 heeft indruk gemaakt. Het is een fantastische hoogwaardige klasse met lage budgetten. Het is een uitstekend alternatief voor de GP2, waar de budgetten veel hoger liggen wat het instappen in de serie veel moeilijker maakt."

Fans mogen rondje Abu Dhabi ervaren

De Formule 1-fans krijgen alvast de mogelijkheid om zelf een rondje op het Yas Marina Circuit te rijden. Op de website van de organisatie is de mogelijkheid gecreëerd om virtueel een rondje te rijden.

Volgens de directeur van het circuit, Richard Cregan, is er dan ook veel belangstelling: "Er is zeer veel belangstelling voor ons circuit en de race op 1 november. De Virtual Driver Experience biedt de fans de mogelijkheid om nu al de actie op het circuit te ervaren. Hij is makkelijk te gebruiken, maar een uitdaging om je er echt meester in te maken. Acceleren op het lange rechte stuk, door de bocht glijden in de Grandstand, de Marina-bocht of de Yas Yacht Club-bocht, elke ronde heeft een nieuwe uitdaging."

De website is hier te vinden.

Elia: "FC Twente komt beloftes niet na"

Het gesteggel tussen Ajax en FC Twente over aanvaller Eljero Elia is langzamerhand aan het uitdraaien op een heuse soap. De Amsterdammers boden vorige week acht miljoen euro op de 22-jarige Elia, maar Twente eist meer geld van Ajax.

Bovendien willen De Tukkers het bedrag in één keer ontvangen, terwijl de hoofdstedelingen de transfersom in termijnen willen overmaken. Het Parool meldt in dit verband dat een afspraak tussen FC Twente en de gemeente Enschede het probleem in deze kwestie voor de ploeg uit Enschede vormt.

De nummer twee van de Eredivisie van het voorbije seizoen moet volgens de krant de helft van alle transferinkomsten afstaan aan de gemeente als aflossing voor een lening die is afgesloten voor de verbouw van het eigen stadion.

Concreet zou dit inhouden dat Twente in het beste geval - oftewel een betaling in twee termijnen - slechts twee miljoen euro direct overhoudt om te besteden aan transfers. Bovendien ontvangt ADO Den Haag, de oude club van Elia, een deel van de transferopbrengst als opleidingsvergoeding.

Intussen kan Elia, die nog altijd vakantie heeft, niets anders doen dan afwachten. "Aan de ene kant moet Ajax het hele bedrag maar in één keer betalen als ze mij graag willen hebben," zegt hij over de kwestie in Het Parool.

Voor de houding van Twente kan de jonge aanvaller echter geen begrip opbrengen. "Als ik zou bijtekenen, zou Twente me in de zomer verkopen, zo is me verteld. Dat was ook de reden dat ik een nieuw contract heb getekend," legt Elia de situatie uit. "Maar die beloftes komen ze nu niet na. Ze willen het onderste uit de kan en doen overal moeilijk over. Als ik dit allemaal van te voren had geweten, had ik nooit bijgetekend."

Ook Hamburger SV is geïnteresseerd in Elia, maar het bod van de Duitsers op de aanvaller werd eerder door Twente afgewezen. Vooralsnog ziet het er dus naar uit dat Elia zich binnenkort zal moeten melden in Enschede. "Ik heb een contract en zal dan op de blaren moeten zitten. Dan moet ik me maar weer volledig focussen op Twente," aldus de jonge aanvaller.

Brawn: "We hebben progressie nodig"

Brawn GP-teambaas Ross Brawn denkt dat zijn team een stap voorwaarts moet zetten om in Duitsland de beide Red Bull Racing-bolides van Sebastian Vettel en Mark Webber bij te kunnen houden. Dit zegt de Brit ondanks dat zijn team de vorige race worstelde met de bandentemperatuur.

"Red Bull zit ons al het hele jaar dicht op de hielen, dus we moeten wat vinden, want op Silverstone hebben ze een goede stap gezet. Door de problemen met de banden hebben we daar enkele nieuwe delen niet op de auto gezet, omdat we niet uit konden vinden hoe ze zouden werken, dus we zijn teruggegaan naar wat we in Turkije hadden," zei Brawn. "Deze delen komen op de Nürburgring op de auto."

Brawn denkt dat zijn teams er ondanks alles in Duitsland gewoon weer bij zit. "Onze auto is altijd aerodynamisch sterk geweest en op Silverstone hebben we er in de halfsnelle bochten niet optimaal van kunnen profiteren, omdat onze banden koud waren. Dus op het moment dat we in het complex kwamen was er niet genoeg temperatuur in onze banden om daar te profiteren. We waren aan het racen met Ferrari en Williams, maar met alle respect, dat doen we normaal niet. Ik denk niet dat zij een stap gemaakt hebben; wij worstelden wat."

FC Dordrecht huurt Zeefuik van PSV

Genero Zeefuik speelt het komende seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht, zo valt te lezen op de website van de Eindhovenaren. Het is voor de jongeling de tweede keer dat hij wordt verhuurd aan een club uit de Jupiler League.

Het afgelopen seizoen werd Zeefuik gestald bij FC Omniworld, waarvoor hij acht keer scoorde in de competitie. De jonge aanvaller zou dit seizoen niet in aanmerking komen voor een plaats in de A-selectie van PSV en moest zich onlangs melden bij het beloftenteam van de Eindhovenaren. Bij PSV heeft hij nog een contract tot medio 2011.

Op het digitale thuis van PSV kijkt Zeefuik uit naar zijn uitleenbeurt bij FC Dordrecht. "Het is een goede club die altijd bovenin meedoet in de Jupiler League," aldus de aanvaller, die al op 16-jarige leeftijd debuteerde in de Eindhovense hoofdmacht. "Ik hoop daar weer wat meer te leren, zodat ik volgend seizoen weer een stap dichter bij de Eredivisie kom."

Inspectie: te weinig medische hulp bij ramp

Medische hulpdiensten kunnen een grote ramp niet aan. In geen enkele regio in Nederland zijn er in zo'n geval genoeg medici beschikbaar. Vooral 's nachts zijn er bovendien te weinig ambulances om zwaargewonden snel naar ziekenhuizen te vervoeren.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid. Geen enkele regio kan op medisch gebied zelfstandig een grote ramp behappen. De samenwerking tussen regio's schiet bovendien tekort. Sommige regio's hebben geen afspraken met omringende gebieden over het verlenen van bijstand. Ook werkt bijna niemand met een systeem om een actueel overzicht bij te houden van alle slachtoffers.

De geneeskundige hulpdiensten (GHOR) zijn onderverdeeld in 25 regio's. Slechts zes daarvan hebben genoeg ambulances om 's nachts in het eerste uur na een ramp 25 zwaargewonden te vervoeren. Andere regio's hebben daar vele uren voor nodig, waardoor de kans op overlijden flink toeneemt.

te weinig medische hulp bij ramp  (foto: ANP)

Sinkewitz beschuldigde Quick-Step bij WADA

Quick-Step kan het slechte nieuws op dit moment missen als kiespijn, maar de ZDF komt vanavond met belastend materiaal. De Duitse zender kon namelijk verklaringen inkijken, die dopingzondaar Patrick Sinkewitz in het verleden heeft gedaan.

In deze verklaringen, die Sinkewitz in november 2007 bij het wereldantidopingagentschap (WADA) aflegde, worden Quick-Step en de ploegartsen namelijk beschuldigd van dopingpraktijken. De renner heeft verklaard dat de doktoren van de Belgische wielerformatie cortisonen in zijn arm spoten. Daarnaast lieten ze hem ook groeihormonen en epo gebruiken.

"Ze namen regelmatig bloedstalen en pasten daarna de dosis epo aan," verklaarde Sinkewitz, die in de periode tussen 2001 en 2005 in dienst van Quick-Step was. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een geheim oefenkamp, dat in 2004 in Andalusië werd gehouden.

Ook deed hij ook nog een boekje open over de gang van zaken. "Ik kreeg voorschriften van de artsen over welke dopingmiddelen ik wanneer moest innemen en hield me daaraan."

Deze beschuldigingen, die Sinkewitz destijds heeft gedaan, zijn niet nieuw. In 2007 lekte namelijk ook al uit dat de wielrenner Paolo Bettini aanwees als dopingleverancier. Het WADA zou nu kunnen overwegen om de verklaringen van Sinkewitz alsnog naar de UCI te kunnen sturen, wat gevolgen voor Quick-Step zal gaan hebben.

Blessure Ivanovic valt mee

De blessure die tennisster Ana Ivanovic gisteren op Wimbledon opliep lijkt mee te vallen. De Servische is geblesseerd aan haar dijbeen en moet een week rust houden.

In de vierde ronde van Wimbledon speelde Ivanovic tegen Venus Williams en stond met 6-1 en 1-0 achter toen ze in tranen op moest geven. "Ana heeft een klein scheurtje in haar linker dijbeenspier. Met één á twee weken rust moet dit weer zijn hersteld," staat op haar website te lezen. "Alhoewel de blessure erg pijnlijk is, lijkt de kwetsuur mee te vallen. Aangezien zij pas op 3 augustus haar volgende toernooi heeft gepland lijkt dit niet in gevaar te komen. De voorbereiding op de US Open kan normaal worden gevolgd."

Ex-wielrenner Kohl was ook dealer

De oud-wielrenner Bernhard Kohl heeft op de televisiezender ÖRF toegegeven dat hij doping leverde aan andere wielrenners. De Oostenrijker werd zelf vorig jaar op het verboden middel CERA betrapt en raakte zijn derde plaats in de Tour de France kwijt.

Kohl heeft meegewerkt aan het onderzoek van de Oostenrijkse politie en heeft verteld aan wie hij wat geleverd heeft. "Ik zal zelf geen namen openbaar maken," zei Kohl op televisie. De bekentenis kan de oud-wielrenner komen te staan op drie jaar schorsing als hij zijn praktijken na augustus 2008 voort heeft gezet.

[Uitslag] 'Wie is de zak'

 zak

De laatste tijd was er een mysterieuze campagne gaande, met de tekst "wie geef jij 1 juli de zak?" Dat deze campagne te maken heeft met de nieuwe telecommunicatiewet, was al snel duidelijk. Maar wie er achter zat was voor iedereen een raadsel. 

Vorige week berichtten we jullie ook over de actie 'wie is de zak?', waar je op het forum een console kon winnen als je het goede antwoord gaf. Er werd op het forum druk gespeculeerd, elke provider kwam langs en zelfs de overheid werd als kandidaat genoemd. 

Veel mensen kregen van tele2 een zak thuis gestuurd, en zij waren er van overtuigd dat tele2 er achter zat. Anderen vonden dit te voor hand liggend en gingen door met zoeken naar het juiste antwoord. 

De mensen die de zak thuis kregen hadden gelijk! Het is tele2. De eerste persoon die het goed had was Euroshopper! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe Nintendo Wii!


Tele2 is de zak

Theissen: "Aerodynamica regels moeten beter"

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen zegt dat Formule 1-teams meer moeten doen om het inhalen in de sport weer mogelijk te maken. De Duitser stelt dat het succes van de nieuwe aerodynamische regels minder groot is dan dat van de kostenreducties.

"Op het gebied van kostenbesparingen heeft de vooruitgang ongeveer aan de verwachtingen voldaan," zei de Duitser. "De huidige aerodynamische regels zijn niet zo strak als we dachten dat ze zouden zijn, dus daar kunnen we meer doen. Als het op inhalen aan komt, hadden we misschien wat meer van de nieuwe regels verwacht."

Theissen ziet wel als voordeel dat het veld dichter bij elkaar is gekomen. "Het is spannend voor zowel de toeschouwers als voor ons, soms te spannend. Je ziet dat vrijwel ieder team in het eerste deel van de kwalificatie op twee nieuwe setjes zachte banden naar buiten gaat om maar Q2 te halen. Dit scenario had niemand verwacht en hebben we in de laatste tien jaar niet gezien."

Dodental explosie gastrein Viareggio loopt op

Het dodental door de explosie van een gastrein in het Italiaanse Viareggio is opgelopen tot zestien. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA vanmiddag op basis van de landelijke gezondheidsdienst. Eerder waren veertien doden gemeld.

De gezondheidsdienst stelde het aantal gewonden naar beneden bij, van vijftig naar 36. Van hen zijn er veertien zwaargewond.

Twee met gas geladen treinwagons explodeerden maandag rond middernacht op het station in het centrum van Viareggio. Na de explosie ontstond een vlammenzee.

Ravage na ontploffen treinwagons  (foto: ANP)

Vegan Streaker weer op vrije voeten

De rechtbank van Rotterdam heeft dinsdag besloten Peter Janssen, alias de Vegan Streaker, op vrije voeten te stellen. De 24-jarige Brabantse dierenactivist wordt ervan verdacht op 15 maart 2.500 nertsen te hebben losgelaten in Stavenisse, Zeeland.

Janssen is nog wel verdachte in de zaak, maar wordt wegens 'persoonlijke omstandigheden' vrijgelaten. Ook medeverdachte Naomi van der P. is op vrije voeten gesteld.

Ruim een jaar terug gaf de Vegan Streaker een onvergetelijke acte de présance in de show van Paul de Leeuw. Gekleed in slechts een onderbroek wilde hij het programma verstoren, maar De Leeuw gaf hem een koekje van eigen deeg door de slip van zijn billen te rukken.


Vegan Streaker weer op vrije voeten  (foto: DAG)

Gevangen oudjes krijgen geen AOW meer

Gedetineerde 65-plussers ontvangen vanaf woensdag 1 juli geen AOW meer. Volgens het ministerie is die uitkering feitelijk nergens voor nodig, omdat de staat tijdens hun gevangenschap al in hun levensonderhoud voorziet.

Eén maand na aanvang van het gevangenschap wordt de uitkering stopgezet tot aan het einde van de detentie. De nieuwe wet die dit regelt was volgens de politiek nodig, om de situatie gelijk te trekken met andere uitkeringsgerechtigden. Sinds 2000 worden de sociale uitkeringen (WW, WAO en bijstand) al stopgezet voor gedetineerden.

De maatregel bespaart ruim 1 miljoen euro per jaar - er zijn op dit moment 120 gevangenen in de AOW-leeftijd.

Nadal niet in Davis Cup

Tennisser Rafael Nadal zal niet mee doen met de Davis Cup ontmoeting van zijn land met Duitsland. De Spanjaard ondervindt nog te veel hinder van zijn knieproblemen.

De ontmoeting in de kwartfinale van de Davis Cup staat tussen 10 en 12 juli op het programma in Marbella. Bondscoach Albert Costa heeft Fernando Verdasco, Tommy Robredo, David Ferrer en Feliciano Lopez opgeroepen om voor Spanje te komen spelen.

[NBA] Blessure Ming ernstiger dan gedacht

De blessure van basketballer Yao Ming blijkt ernstiger te zijn dan gedacht. De voet van de Chinees lijkt niet te herstellen van een haarscheurtje. De center van de Houston Rockets liep de blessure op in de halve finale van de Western Conference tegen de LA Lakers.

"Een CT scan liet zien dat de blessure niet zo was geheeld als vooraf werd voorspeld en dat deze zelfs ernstiger is geworden. Op dit moment zou het best zo kunnen zijn dat Ming het gehele volgende seizoen moet missen en dat zelfs een vroegtijdig einde van zijn carrière dreigt," meldde fysiotherapeut Tom Clanton.

De speler wil nu bij een andere arts een second opinion. "We willen er zeker van zijn dat we niets over het hoofd zien en zullen er alles aan doen om Ming weer zo snel mogelijk terug op het basketbalveld te krijgen. We verkiezen behandeling boven een kijkoperatie op dit moment. We blijven optimistisch, want Yao heeft geen pijn. Dat kan een goed teken zijn."

Sichuan opnieuw getroffen door aardbeving

De Chinese provincie Sichuan is vandaag weer getroffen door een aardbeving. Er zijn geen meldingen over slachtoffers, wel zijn negenduizend woningen beschadigd, meldden Chinese media.

De beving had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter en vond op 35 kilometer diepte plaats, volgens het Amerikaanse geografische instituut USGS. Chinese seismologen meldden een beving van 5,6 op de schaal van Richter op 20 kilometer diepte.

De zuidwestelijke provincie werd ruim een jaar geleden getroffen door een aardbeving van 8,0 op de schaal van Richter. Daardoor kwamen meer dan 80.000 mensen om. Duizenden mensen worden nog altijd vermist.


Sichuan opnieuw getroffen door aardbeving  (foto: DAG)

Witter dan wit de zomer in

De tijd van Witte Wilfred is voorbij. Witte Wilfred, de nerd met zijn bleke huidskleur van dagenlang Dungeon Keeper spelen, gebogen schouders van de vele uren CivCity en brilletje van nachtenlang Warcraft. Hij is steeds minder in de menigte zichtbaar. De huidige spelers van Final Fantasy en Second Life bevinden zich onder ons. Meisjes van veertien met sproeten, mannen van 19 met lichte bakkebaarden, vrouwen van veertig met klotsende oksels en waarschijnlijk ook jij. En waarom zou je geen game spelen?

2 tot 4 glazen alcohol per dag: hartstikke gezond

Alcohol drinken is goed voor je, blijkt uit een nieuwe overzichtsstudie. Vrouwen die tot twee glazen alcohol per dag drinken en mannen die het dagelijks houden op niet meer dan vier glazen, hebben respectievelijk 16 en 25 procent minder kans op het ontwikkelen van het zogeheten metabool syndroom dan geheelonthouders.

Het metabool syndroom is een combinatie van afwijkingen die hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en mogelijk sommige vormen van kanker tot gevolg hebben.

De overzichtsstudie, recent gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Atherosclerosis, heeft de resultaten van alle onderzoeken op dit gebied sinds 1998 bij elkaar gevoegd.  

De onderzoekers zien overigens geen reden om niet-drinkers aan te zetten tot alcoholgebruik, omdat aan drankgebruik ook nog andere risico’s kleven - zoals een grotere kans op ongelukken. Daar staat tegenover dat er geen reden is voor de huidige groep matige drinkers hun twee tot vier glaasjes bier of wijn te laten staan.

FOK!kers horen en voelen knal

Diverse FOK!kers rond Wageningen, Vianen, Oss en Rosmalen hoorden een enorme knal. Ook rinkelden de ramen.

Een andere FOK!ker meldt dat er iets brandt in Zevenaar en dat de brandweer is uitgerukt. Overigens zijn er vaker in Nederland mysterieuze knallen te horen, zoals je hier kunt lezen. Soms is het een straaljager die door de geluidsbarrière gaat, al is dat officieel verboden. Twee jaar geleden gingen er nog wel 2 F16's door de barrière omdat ze een vliegtuig moesten onderscheppen.

Update 15.42 uur
De brand heeft niks met de knal te maken, de brand was al eerder aan de gang. Deze kun je volgen via deze Twitteraar. Het meest waarschijnlijke is dat er toch een straaljager door de geluidsbarrierre is gevlogen.

Volg hier het topic. Later (eventueel) meer.

Dronken jongens met bromfiets op snelweg

Twee dronken jongens uit Badhoevedorp reden vanochtend op een bromfiets over de snelweg A9 bij Amstelveen. Na een aantal verontruste telefoontjes heeft de politie het tweetal van de snelweg gehaald.

De bestuurder van de bromfiets werd bekeurd voor het rijden onder invloed en het rijden op de snelweg. De bijrijder kreeg een bon voor openbare dronkenschap. Deze jongen zat onder het bloed, de reden hiervoor is onbekend.

Armstrong: "Ik geef mezelf 30% voor de winst"

Lance Armstrong gaat vanaf 4 juli proberen om de Tour de France voor de achtste keer op zijn naam te schrijven. De Texaan liet aan een Franse radiozender weten dat hij naar Frankrijk komt om de wielerronde te winnen.

"Maar na de lastige openingstijdrit in Monaco zullen we al veel wijzer worden," voegde Armstrong daaraan toe. "Als dan blijkt dat Contador de sterkste is, zal ik zonder problemen in zijn dienst rijden. Contador is jong en heel getalenteerd. Maar soms reageert hij nerveus in de koers. De ploegtactiek zal bepaald worden door het wedstrijdverloop."

Armstrong gaf zichzelf in elk geval een goede kans om La Grande Boucle te winnen. "Ik geef mezelf 30% kans om de Tour te winnen. Ik voel me sterk genoeg, maar de Tour is niet meer zoals vroeger. In 2004 of 2005 was ik zeker dat ik zou winnen. Nu is mijn zelfvertrouwen toch een stukje minder groot."

'Cissé kiest voor Feyenoord'

De kans is groot dat Sekou Cissé komend seizoen bij Feyenoord onder contract staat. De aanvaller van Roda JC wordt al een aantal weken met diverse ploegen in verband gebracht. Volgens de GPD-bladen lijken de Rotterdammers nu aan het langste eind te trekken.

Ook FC Twente was in de markt voor Cissé, maar zij zouden een deadline hebben laten verstrijken. Er gaan geruchten dat De Tukkers het transferbedrag te hoog vonden. De Limburgse formatie zou vijf miljoen euro voor de speler willen hebben.

Feyenoord kan dit bedrag ook niet ophoesten, maar heeft een aantal externe financiers gevonden, die het transferbedrag willen betalen. Cissé was de afgelopen jaren actief voor Roda JC en maakte vooral afgelopen seizoen veel indruk.

Met dank aan TheYoung1, breef01 en JosD. voor de submit!

Rookverbod: megaclaim kleine horeca

De kleine horecaondernemers die schade hebben geleden door het rookverbod, bereiden een schadeclaim tegen de Staat voor van tussen 50 en 100 miljoen euro. Daartoe richten zij op korte termijn een nieuwe stichting op, die de claim indient.

Dat heeft woordvoerder Ton Wurtz van de stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer vandaag gemeld. De nieuwe stichting Horecaclaim inventariseert hoeveel schade de duizenden kleine Nederlandse horecaondernemers hebben geleden. "Dat gaat dan om inkomstenderving, maar ook om nodeloze verbouwingen, het inrichten van rookruimtes of het aanschaffen van afzuiginstallaties”, zegt Wurtz.

Nederland telt tussen achtduizend en negenduizend kleine horecabazen. Van hen hebben zich er nu 1200 aangesloten bij de stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer. Maar Wurtz denkt dat er zich voor de claim nog veel meer zullen melden.

Deze maand onthulde het NRC Handelsblad dat de stichting financiële en strategische steun krijgt van de tabaksindustrie.


Horecaondernemers dienen schadeclaim in vanwege rookverbod  (foto: DAG)
Zie ook het topic over het rookverbod op ons forum.

Enoh uit verveling eerder terug bij Ajax

Eigenlijk had middenvelder Eyong Enoh nog een week vakantie. De Kameroener verscheen maandag desalniettemin 'gewoon' op de training bij zijn club Ajax.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Enoh op eigen verzoek weer aan de trainingen is begonnen. De middenvelder was eerder dan voorzien teruggekeerd uit Afrika en wist niet wat hij in zijn huis in Amsterdam moest doen.

Enoh maakte onlangs zijn debuut in de nationale ploeg van Kameroen. De middenvelder speelde op 7 juni mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Marokko. De interland van 20 juni tegen Gabon kwam te vervallen vanwege het overlijden van president Omar Bongo.

Door zijn gretigheid kan Enoh zaterdag meedoen in de oefenwedstrijd tegen Ajax Cape Town, zijn oude werkgever.

'Bayern München jaagt op Berg'

Door zijn productiviteit tijdens het EK onder 21 in Zweden heeft spits Marcus Berg de aandacht getrokken van meerdere clubs. Volgens het Zweedse medium Fotbollskanalen zou ook Bayern München achter de 22-jarige Zweed van FC Groningen aanzitten.

Naar verluidt zou Bayern de belangstelling voor Berg zelfs al kenbaar hebben gemaakt, maar daar is de topscorer van het EK onder 21 niets van bekend. "Van Bayern weet ik niets," aldus Berg tegenover het eerder genoemde Zweedse medium.

"Misschien dat Sören Lerby (zaakwaarnemer, red.) iets weet, we hebben later deze week een ontmoeting," voegde Berg hieraan toe. De Zweedse doelpuntenmaker staat momenteel tot medio 2011 onder contract bij FC Groningen en zou er niets voor voelen een nieuwe overeenkomst te tekenen.

Tijdens het EK onder 21 wist Berg zeven keer het net te vinden. Tegen Wit-Rusland (drie keer), Servië (twee keer) en Engeland (twee keer) liet hij de Zweedse fans juichen.

Rotterdamse tokkies krijgen rode kaart

Rotterdam gaat inwoners die anderen veel en langdurig overlast bezorgen, een rode kaart geven. Dat betekent dat ze uit hun huis worden gezet.

Wethouder Hamit Karakus (PvdA, wonen en ruimtelijke ordening) heeft daarover vandaag afspraken gemaakt met politie en woningcorporaties. Binnen drie maanden moet het ook mogelijk zijn eigenaren van woningen bij ernstige overlast zo aan te pakken.

Rotterdam denkt dat op deze wijze het aantal mensen dat zegt vaak overlast te ervaren, binnen vijf jaar met een kwart zal afnemen. Nu klagen 49.000 Rotterdammers, 8 procent van de inwoners van de havenstad, daarover.

Ontslaggolf in volle gang

Bijna vier op de tien ondernemingen ontslaan op dit moment personeel. Dat blijkt uit periodiek onderzoek van KPMG onder 250 Nederlandse bedrijven en overheden naar de gevolgen van de kredietcrisis dat vandaag werd gepubliceerd.

"Nederlandse ondernemingen nemen steeds ingrijpender maatregelen tegen de kredietcrisis”, stelt KPMG op basis van de uitkomsten van het onderzoek. Tot nu toe beperkten bedrijven zich tot het bevriezen van uitgaven en het hanteren van de kaasschaaf. Nu is 30 procent van de bedrijven overgestapt op een rigoureuzere aanpak, zoals het stopzetten van investeringen, het laten afvloeien van personeel en het tijdelijk sluiten van productielijnen of -afdelingen.

Verder blijkt dat 11 procent van de bedrijven helemaal geen maatregelen neemt en dat 28 procent nog denkt het tij te kunnen keren door de kosten te verlagen.


Ontslaggolf in volle gang  (foto: DAG)

Softwarebedrijf koopt The Pirate Bay

Torrentsite The Pirate Bay komt in handen van het Zweedse softwarebedrijf Global Gaming Factory X. Dit bedrijf wil The Pirate Bay omvormen tot een platform waar content legaal gedistribueerd wordt en waar auteursrechten betaald worden.

Het bedrijf maakte de overname vandaag bekend. Ook The Pirate Bay bevestigt het nieuws. Met de overname is een bedrag van zestig miljoen Zweedse kroon gemoeid, dat is ongeveer 5,5 miljoen euro.

De vier beheerders van de site, die in april nog veroordeeld werden tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van omgerekend 2,7 miljoen euro, willen door de overname het voortbestaan van de site veiligstellen. "Zoals jullie weten is er de laatste twee, drie jaar niet veel nieuws met de site gebeurd. Op het internet gaan dingen dood als ze niet evolueren. We willen niet dat dat met TPB gebeurt. Het is tijd dat we meer mensen bij het project betrekken, op een manier die voor iedereen veilig is", stellen ze op hun blog.

Met dank aan MTL voor de submit.

Blizzard legt gebrek aan LAN in Starcraft 2 uit

Gisteren hadden we het vreemde nieuws dat Blizzard geen ondersteuning voor het multiplayeren via LAN zal aanbieden in Starcraft 2. Inmiddels heeft Blizzard uitgelegd waarom de ondersteuning ontbreekt.

Volgens Bob Colayco van de PR-afdeling van Blizzard komt het omdat Battle.net de plek moet zijn voor multiplayer-games. Battle.net beschermt spelers tegen piraterij, biedt geavanceerde communicatie, achievements, stats-tracking en nog veel meer.

We don't currently plan to support LAN play with StarCraft II, as we are building Battle.net to be the ideal destination for multiplayer gaming with StarCraft II and future Blizzard Entertainment games. While this was a difficult decision for us, we felt that moving away from LAN play and directing players to our upgraded Battle.net service was the best option to ensure a quality multiplayer experience with StarCraft II and safeguard against piracy.

Several Battle.net features like advanced communication options, achievements, stat-tracking, and more, require players to be connected to the service, so we're encouraging everyone to use Battle.net as much as possible to get the most out of StarCraft II. We're looking forward to sharing more details about Battle.net and online functionality for StarCraft II in the near future.

Eto'o wil duidelijkheid van Barcelona

Samuel Eto'o heeft aangegeven bij FC Barcelona te willen blijven. De Kameroener eist duidelijkheid van zijn club of ze hem willen behouden of toch willen verkopen zoals voorzitter Joan Laporta voor staat.

"Samuel wil erg graag blijven en zijn contract uitdienen. Maar Barcelona moet nu duidelijkheid geven," zegt de manager van Eto'o Jose Maria Mesalles. "Als Barcelona Samuel wil verkopen dan moeten ze dat zeggen. Dan kunnen wij inspringen op zijn toekomst. De club zegt dat trainer Pep Guardiola hem niet meer nodig heeft. Maar dat heeft de trainer niet zelf verteld aan Eto'o."

Eto'o heeft een contract tot medio 2010 bij de Catalanen en kan dat verlengen tot 2012, maar volgens de geruchten kan hij ook naar Manchester City voor 29 miljoen euro, maar Mesalles ontkent dat die club zich bij hem gemeld heeft.

"Als er een serieus bod is gedaan door Manchester City en Barcelona wil onderhandelen, dan kunnen we verder praten. Maar wij hebben nog geen contact gehad met City. Als het waar is dat Barcelona tot een akkoord is gekomen, dan komen wij er denk ik ook wel uit," aldus de manager die denkt dat de club valse verhalen heeft verspreid over Eto'o.

Webber geeft titelstrijd nog niet op

Red Bull rijder Mark Webber is van mening dat er nog van alles mogelijk is in de tweede helft van het Formule 1-seizoen en dat het nog spannend kan worden in de top drie.

Webber, die op dit moment achter Jenson Button, Rubens Barrichello en Sebastian Vettel vierde in het klassement staat, is in zijn loopbaan nog nooit als winnaar over finish gekomen. Teamgenoot Vettel, die dit seizoen wel twee keer als winnaar over de streep kwam, heeft slechts een voorsprong van 3,5 punt op hem, dus er kan nog van alles veranderen.

“Vooral op de zondagen loopt het lekker”, zegt de Australiër “Ik heb al enkele goede resultaten behaald en ben van plan deze lijn in de tweede helft van het seizoen door te trekken. Het is een gegeven dat het op zaterdag erg close is tussen de eerste vier. Ik ben tevreden over mijn prestaties en ben nog niet helemaal kansloos. Wie weet wat er nog mogelijk is.”

Verwacht wordt dat de komende races voor meer duidelijkheid gaan zorgen. “Er is niet veel voor nodig om de huidige stand van zaken te doen veranderen. Er wachten ons pittige tests op de Nürburgring en in Boedapest. Daarna weet ik wat ik in het tweede deel van het seizoen kan verwachten.”

Party biedt excuses voor kale Sylviefoto

Weekblad Party heeft vandaag publiekelijk excuses aangeboden aan Sylvie van der Vaart en haar familie voor het publiceren van een bewerkte foto waarop de voetbalvrouw kaal was afgebeeld. Van der Vaart, echtgenote van Real Madrid-speler Rafael, is onlangs met succes aan borstkanker geopereerd maar krijgt vanaf juli preventief chemotherapie.

Het roddelblad betreurt de publicatie van de foto op de voorpagina van de 27ste editie. "Party erkent dat zij een grens heeft overschreden en op ernstige wijze inbreuk heeft gemaakt op het privéleven van Sylvie van der Vaart en dat zij daarmee onnodig kwetsend is geweest", zo schrijft hoofdredacteur Ton de Wit in de excuusbrief.

Eerder had de advocaat van de voormalig presentatrice/actrice al aangekondigd juridische stappen te nemen tegen Party.

Ter compensatie en op uitdrukkelijk verzoek van Van der Vaart doneert het weekblad 5000 euro aan Pink Ribbon, een organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker.

Supermarktketens Super de Boer en Lidl haalden de Party met de kale Sylvie vorige week uit de schappen van hun filialen.

Andere ketens weigerden de Party uit de schappen te halen.

Van Nieuwkerk schaamt zich voor DZDD

VARA-vedette Matthijs van Nieuwkerk heeft hard uitgehaald naar de makers van het fel bekritiseerde De Zomer Draait Door. Om het nog kruidiger te maken: hij doet dat in de VARAgids die vandaag verschijnt.

Van Nieuwkerk heeft 'in grote verlegenheid' gekeken naar de tijdelijke opvolger van zijn eigen programma, De Wereld Draait Door. "Het troosteloze woord zomeruitverkoop drong zich bij mij op. En niet alleen bij mij heb ik begrepen."

Eerder nam een andere VARA-coryfee, Paul de Leeuw, twitterend de presentatrice van het programma, Froukje Jansen, onder vuur. "Dat is het probleem van Froukje bij DZDD: ze vergeet dat ze nog een presentator aan haar tafel heeft en ze alleen maar met zichzelf bezig is! Sommige mensen zijn moe van schoonheid." Via een sms aan Albert Verlinde van RTL Boulevard betuigde De Leeuw snel spijt. Jansen presenteert het programma afwisselend samen met Waldemar Torenstra en Art Rooijakkers.

Meer verschillen met De Wereld Draait Door heeft Van Nieuwkerk niet kunnen ontdekken. Tot zijn ergernis is niet getracht een 'zomerse variant' van DWDD te maken, maar is DZDD "een exacte kopie, inclusief presentatietekstjes."

Cynisch: "Je kon het programma ook zien als een bijzonder knappe verdwijntruc. Want dat was het. Je keek namelijk naar DWDD, maar je zag het niet. Heel gek. Foetsie."

"Het succesvolste DWDD-seizoen tot nu toe", met vaak meer dan een miljoen kijkers, heeft volgens hem "een merkwaardige finale" gekregen.

Overigens stemde de aanleiding voor het interview hem wel tevreden. Van Nieuwkerk is de winnaar van de eerste Sonja Barend Award, een prijs van de VARAgids die door vakgenoten wordt toegekend aan de beste tv-interviewer.


Van Nieuwkerk schaamt zich voor De Zomer Draait Door  (foto: DAG)
Op ons forum is er ook een discussie gaande.

[Upd] Boonen stapt naar Sporttribunaal

Quick Step-renner Tom Boonen heeft nog altijd geen zekerheid over zijn Tourdeelname voor dit jaar. De rechter waar hij en zijn teams het proces bij hebben aangespannen verklaarde zich vandaag onbevoegd. Dit zei zijn advocaat Johnny Maeschalck.

"Er is nog geen uitspraak. De rechter heeft zich onbevoegd verklaard. We zullen meteen het nodige doen om actie te ondernemen", zei Maeschalck. "Mag ik nu alstublieft een beetje werken? Het is dringend nu. Te gepasten tijde zullen we communiceren, het is duidelijk dat we aan het werk moeten."

Mocht Boonen definitief niet aan de Tour de France deelnemen, dan staat Alan Davis komende zaterdag in Monaco als zijn vervanger aan de start.

Update 13:25 uur:

Boonen stapt nu met zijn ploeg Quick Step naar het het Chambre Arbitral du Sport du CNOSF om daar te proberen Tourdeelname voor dit jaar af te dwingen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Bejaarde schiet pc aan flarden

In het Noord-Italiaanse Cavasso Nuovo heeft een 68-jarige man zijn computer aan flarden geschoten. Hij kon er niet meer tegen dat het apparaat steeds vastliep. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA vandaag.

De bejaarde man verloor zijn geduld toen de computer, die toch al erg traag was, weer eens vastliep. Hij pakte zijn pistool en schoot vijf keer op het apparaat. Familieleden hoorden de schoten en belden de politie.

De gealarmeerde agenten namen de man mee voor verhoor. Omdat hij een vergunning had voor het wapen, mocht hij na het verhoor terug naar huis. Wel is het pistool in beslag genomen. 

Met dank aan EZKaeL voor de submit.

Oeps, overheid vergeet domeinhosting te verlengen!

Daar gaat je duizenden euro's kostende campagne! Het NIGZ, dat weer gefinancieerd wordt door het Ministerie van VWS kan fluiten naar de website van één van de bekendste reclamecampagnes. Nog steeds wordt promotiemateriaal gebruikt, zoals flyers die eergisteren nog werden verspreid op Parkpop, met de bekende website dekaterkomtlater.nl erop.

Geen nood! Ik heb even voor jullie bij domeinkaper DXN geïnformeerd, het domein terugkopen kost de Nederlandse belastingbetaler slechts €5.500,- ex btw. Ka-ching!

Hirsch Ballin pakt incassokosten aan

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil de incassokosten voor mensen die hun schuld niet betalen, aan banden leggen. De bewindsman vindt dat schuldeisers maximaal een bepaald percentage van de schuld als kosten in rekening mogen brengen. Naarmate de schuld groter wordt, zal het incassopercentage dalen.

Hirsch Ballin heeft dat vandaag voorgesteld in een brief aan de Tweede Kamer. Hij komt met zijn plan, nadat eind vorig jaar ophef was ontstaan over de enorme bedragen die als incassokosten in rekening worden gebracht. De organisatie Sociaal Raadslieden had becijferd dat jaarlijks 130 miljoen euro ten onrechte aan incassokosten wordt opgelegd. De Kamer vroeg om maatregelen en de minister zegde toe woekertarieven aan te pakken.

Hirsch Ballin wil de kostenregeling in het leven roepen voor schulden tot 25.000 euro. Conflicten over grotere schulden zullen waarschijnlijk leiden tot een gang naar de rechter, aldus de bewindsman. Eisers van kleine schulden mogen altijd minimaal 40 euro aan kosten in rekening brengen.

 


Hirch Ballin wil incassokosten aan banden leggen  (foto: ANP)
 

[Upd] Boonen stapt naar Sporttribunaal

Quick Step-renner Tom Boonen heeft nog altijd geen zekerheid over zijn Tourdeelname voor dit jaar. De rechter waar hij en zijn teams het proces bij hebben aangespannen verklaarde zich vandaag onbevoegd. Dit zei de advocaat van Boonen Johnny Maeschalck.

"Er is nog geen uitspraak. De rechter heeft zich onbevoegd verklaard. We zullen meteen het nodige doen om actie te ondernemen," zei Maeschalck. "Mag ik nu alstublieft een beetje werken? Het is dringend nu. Te gepasten tijde zullen we communiceren, het is duidelijk dat we aan het werk moeten."

Mocht Boonen definitief niet aan de Tour de France deel mogen nemen, dan staat Allan Davis komende zaterdag in Monaco als zijn vervanger aan de start.

Update 12:50

Boonen stapt nu met zijn ploeg Quick Step naar het Internationale Sporttribunaal CAS om daar te proberen Tour-deelname voor dit jaar af te dwingen.

Contador: "Er ligt veel druk op mijn schouders"

Alberto Contador is nog altijd dé grote favoriet voor de eindzege in de Tour de France. De laatste drie jaar was het telkens een Spanjaard, die er met de zege vandoor ging.

"In vergelijking met 2007 ben ik veel sterker geworden," liet Contador in een reactie weten. "Ik lees de wedstrijden beter en ken mezelf en mijn rivalen veel beter. Het enige probleem is dat ik niet meer kan verrassen en dat er veel meer druk op mijn schouders ligt. Als ik als tweede of derde eindig, zullen sommigen dat zeker als een mislukking beschouwen."

Astana komt met een aantal grote namen naar La Grande Boucle, waar Contador als kopman is aangewezen. "Ik waardeer het dat Johan Bruyneel mij heeft aangewezen als leider," aldus de Spanjaard over zijn kopmanschap. "Maar ik vind het op zich niet belangrijk. Of ik nu nummer 1 of 3 ben in de ploeg, mijn focus blijft dezelfde. Met hiërarchie ben ik niet bezig. De wedstrijd zal alles bepalen: onze ploeg, met heel wat grote namen, zal gewoon voor de sterkste renner rijden."

Sastre: "Tour-zege heeft me niet veranderd"

Carlos Sastre gaat vanaf 4 juli proberen om zijn winst in de Tour de France te prolongeren. Vorig jaar stond de Spanjaard op de hoogste trede van het podium, maar is zich er van bewust dat het dit jaar een stuk moeilijker gaat worden.

"De tijdrit van zaterdag zal meteen extreem belangrijk zijn. Na de proloog weten we meteen wie de sterke mannen in de Tour zijn," liet Sastre, die in dienst van Cervélo Test Team rijdt, weten.

De Spanjaard vervolgde met de woorden: "Mijn zege van vorig jaar was als een droom, maar heeft me niet veranderd. Ik ben nog altijd samen met dezelfde vrouw en rijd nog altijd met dezelfde auto. Elke ochtend breng ik mijn kinderen naar school. Als renner ben ik wel geëvolueerd; meer ervaring, meer vertrouwen. Wie ik in deze Tour moet verslaan doet er niet toe. Armstrong, Evans of Contador: ze zullen er allemaal aan moeten geloven."

Heulen met de vijand in World of Warcraft

Blizzard heeft aangekondigd dat ze binnenkort spelers van World of Warcraft de mogelijkheid willen bieden om tegen betaling van faction te veranderen. Op die manier wordt het dus mogelijk om je horde-character om te zetten in alliance en vice versa. Deze service biedt o.a. uitkomst voor mensen die graag met vrienden samen willen spelen maar niet voor dezelfde kant hebben gekozen.

Blizzard laat echter weten dat er nog veel werk te verzetten is en dat de details nog uitgewerkt moeten worden, maar de service komt eraan. Het veranderen van faction gaat deel uit maken van een inmiddels flinke lijst aan customization-opties die je als speler hebt. Eerder konden spelers namelijk al veranderen van haarstijl, geslacht, server, etc.

Geduld Arnautovic wordt op de proef gesteld

Marko Arnautovic wil dolgraag naar Internazionale vertrekken. De Italiaanse club heeft een contract voor de duur van vijf jaar klaar liggen. Zijn huidige werkgever, FC Twente, heeft echter nog geen akkoord over het transferbedrag bereikt.

Internazionale zou niet de volle mep willen betalen, omdat Arnautovic door een voetblessure enkele maanden niet kan spelen. "Of ik twaalf miljoen euro moet kosten? Nee minder. Met die blessure gaat het in elk geval de goede kant op, dat heeft de scan van vrijdag ook uitgewezen", kaatste de aanvaller de bal terug.

Ook Rob Groener, de zaakwaarnemer van de jonge Oostenrijker, hoopt snel op duidelijkheid. "Ik ga er nog steeds vanuit dat Twente en Inter er in alle redelijkheid uitkomen. Ik vind ook dat het nu de hoogste tijd is voor een oplossing, want beide clubs hebben tijd genoeg gehad. Maar ja, clubbestuurders zijn soms net kleine kinderen hè."

NAC Breda heeft dringend linksback nodig

NAC Breda hoopt op korte termijn een linkervleugelverdediger aan te trekken. Patrick Mtiliga stond afgelopen seizoen op deze positie, maar deze speler is inmiddels vertrokken.

"We hebben helemaal geen linksback meer in de selectie. We hebben er dus keihard een nodig," liet Robert Maaskant, trainer van NAC Breda, in een reactie weten. De Bredase ploeg heeft op dit moment niet de financiële middelen om een nieuwe verdediger te halen. "Maar in de voetballerij kan dat elke dag weer anders zijn. Als technische staf blijven wij daarom zoeken naar een alternatief op de linksbackplaats. Want als je niets doet, gebeurt er ook niets."

Daarnaast hoopt Maaskant op een langer verblijf van Nourdin Boukhari, die transfervrij is. "Als Nourdin over een paar weken nog steeds geen club heeft, en NAC Breda misschien weer wat te bieden, weet je het nooit."

Het is wel van belang dat er op korte termijn nieuwe spelers aangetrokken worden, want het seizoen begint voor NAC Breda al op 16 juli. Dan speelt de Brabantse formatie namelijk in de tweede ronde van de Europa League tegen het Armeense Gandzasar.

Arshavin: "FC Barcelona zou fantastisch zijn"

Andrei Arshavin is pas een half jaar speler van Arsenal, maar dat weerhoudt hem er niet van om aan een eventuele transfer naar FC Barcelona te denken.

De Rus verruilde eind januari Zenit St. Petersburg voor Arsenal. In dienst van The Gunners maakte hij tot nu toe vooral indruk in de uitwedstrijd tegen Liverpool (4-4). De aanvaller slaagde erin om tijdens dit spectaculaire duel maar liefst vier keer te scoren.

De boulevardkrant The Sun tekent dinsdag op uit de mond van Arshavin dat hij het fantastisch zou vinden om naar Barcelona te verhuizen. "Het zou fantastisch zijn om de kans te krijgen voor FC Barcelona te spelen. Dat zou me erg gelukkig maken," aldus de Rus.

FC Barcelona poogde eerder dit jaar al om Arshavin naar Spanje te halen, maar destijds ging Arsenal er dus met de aanvaller vandoor.

"Red Bull heeft geen eerste coureur"

Beide coureurs bij Red Bull zullen dit seizoen voorlopig nog gelijk behandeld worden. Dit ondanks het feit dat Sebastian Vettel al twee races gewonnen heeft en Mark Webber nog geen. Webber staat overigens maar 3,5 punten onder Vettel in het kampioenschap.

"We hebben geen eerste rijder. Elke update op de auto wordt gelijktijdig voor beide rijders geïntroduceerd. Dat zal de rest van het seizoen ook zo blijven", aldus Horner tegenover ITV. "Beide coureurs zijn erg professioneel. Er is natuurlijk een competitieve rivaliteit tussen de twee, maar dat gaat er allemaal erg professioneel aan toe. Ik denk dat we een erg sterke rijdersbezetting hebben. Beide coureurs halen het beste uit elkaar."

China neemt wet aan tegen goldfarming

De handel in ingame currency zal binnenkort een flinke klap krijgen. De Chinese overheid heeft namelijk het verkopen van virtueel geld voor echt geld verboden. Aangezien ruim 80% van alle goldfarmers in China werkt kan het voor een flinke omzetstop zorgen. Het afgelopen jaar was goldfarming goed voor ergens tussen de 200 miljoen en één miljard dollar aan omzet. Volgens schattingen zou in China alleen al voor honderden miljoenen aan virtueel goud verhandeld worden en groeit dat elk jaar met zo'n 20%.

De eerste loophole in de wet lijkt al gevonden, want er wordt beargumenteerd dat ingame items niet hetzelfde zijn als ingame currency en dus gewoon voor echt geld verkocht mogen worden.

CD: Green Day - 21st Century Breakdown

Dat slecht beleid of dictatoriale trekjes via een omweg toch kunnen leiden tot iets goeds is al meerdere malen gebleken. Napeleon heeft toch maar mooi voor een betere infrastructuur gezorgd, China wint toch maar mooi het meeste aantal medailles op de o zo amicale en politiek correcte Olympische Spelen en George W. Bush heeft een aantal muzikanten behoorlijk over de kling gejaagd zodat er nog wat moois en passievols uit hun pennen sijpelden. Voor Green Day en frontman Billie Joe Armstrong was acht jaar Bush een inspiratiebron van jewelste. En maar goed ook in dit opzicht, want met Nimrod en Warning waren ze toch enigszins in het slop geraakt. De komst van het succesvolle American Idiot (12 miljoen exemplaren over de toonbank) bracht de band op een hoger podium dan ze ooit hadden gestaan. De tijden van de pretpunk haalden het niet bij die plaat. Dat was september 2004, ongeveer anderhalf jaar na de invasie in Irak.

Tienermeisjes seksen voor designer-spullen

Een interessant onderzoek uit Hong Kong, naar het zogenaamde 'voor wat hoort wat'-daten, waaruit blijkt dat een toenemend aantal tieners zichzelf verkoopt voor seks om zo dure design-kleding te kunnen kopen. Zo'n tien procent van de studenten die deelnamen aan het onderzoek gelooft dat er schoolmeisjes zijn die dit doen en 6,6% zegt een schoolmeisje te kennen die seksuele handelingen heeft verricht om iets te kunnen kopen.

In de afgelopen maanden heeft de politie enkele mannen opgepakt die als pooier zouden dienen voor tienermeisjes vanaf 13 jaar. Bij de 'voor wat hoort wat'-afspraakjes gaat het voornamelijk om oudere mannen die betalen voor seks met een lekker jong meisje. De meisjes gebruiken het geld vervolgens om er dure spullen van te kopen.

Begin deze maand werd een 19-jarig meisje opgepakt nadat op een video was vastgelegd dat ze een man oraal aan het plezieren was in een dubbeldekkerbus. Ze was aan het sparen voor een Gucci handtas en kreeg in ruil hiervoor 25 dollar, maar staat nu ook met de video op het internet.

Tip van de dag: bedenk je goed voordat je dat leuke meisje met die Gucci handtas van 750 dollar gaat daten. Daar heeft ze dus minstens 30 mannen voor afgezogen. 

Duitsland mag Europese grondwet nog niet ratificeren

Duitsland mag het Verdrag van Lissabon (op drie procent na ook wel de Europese Grondwet geheten) voorlopig niet ratificeren. Dit heeft het Federale Constitutionele Hof in Karlsruhe vandaag beslist. Voor de Duitse bekrachtiging van het EU-hervormingsverdrag moeten de rechten van Bondsdag en Bondsraad, het Duitse parlement, beter worden geregeld.

Het Verdrag van Lissabon als zodanig is niet in strijd met de Duitse grondwet, aldus de hoogste Duitse rechters. Wel moet Duitse wetgeving die het Verdrag van Lissabon uitvoert, worden veranderd voordat bondspresident Horst Köhler de ratificatieoorkonde mag neerleggen bij de Europese Unie.

"Ach ja, het duurde ook veertig jaar om van Duitsland één land te maken."  (foto: ANP)

Burgemeester vast in hoogwerker

De burgemeester van Kampen heeft enige tijd vastgezeten in een hoogwerker. Samen met een aantal anderen liet burgemeester Oosterhof zich omhoog takelen om het bord met het aantal inwoners aan de IJsselkade aan te passen.

Het nieuwe bord werd door de burgemeester onthuld omdat Kampen de grens van vijftigduizend inwoners gepasseerd is. Het bakje waar de burgemeester in zat bleef echter steken tijdens het omhoog takelen.

Na een kwartier wist een medewerker van de gemeente de hoogwerker weer aan de praat te krijgen, en kon burgemeester Oosterhof het bord onthullen. Officieel heeft Kampen nu 50.004 inwoners.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Bos kan meevaller van 3,2 miljard wel vergeten

Een van de belangrijkste bezuinigingen die de coalitiepartijen bij de onderhandelingen over het crisispakket hebben afgesproken, wordt niet gerealiseerd. Het gaat om een meevaller van 3,2 miljard euro die minister Bos van Financiën heeft ingeboekt omdat het kabinet rekende op de zogeheten nullijn bij de loonontwikkeling in de marktsector.

Als de lonen in de marktsector niet te snel stijgen, hoeft Bos minder geld uit te trekken voor ambtenarensalarissen en uitkeringen. De 3,2 miljard euro uit het crisispakket was gebaseerd op de nullijn.

Uit antwoorden op Kamervragen blijkt dat Bos de hoop al heeft laten varen dat die meevaller ook echt zijn kant op komt. "De contractloonstijging voor 2010 lijkt voor de nieuwe CAO's vooralsnog uit te komen op ongeveer inflatieniveau", schrijft Bos. Als dat beeld aanhoudt, is bijna de hele besparing van de baan. "Indien sprake is van 1,5 procent loongroei, treedt geen besparing op."

Het Sociaal Akkoord dat minister Donner van Sociale Zaken met de bonden en de werkgevers overeen is gekomen, is gebaseerd op een loonstijging op inflatieniveau. Het Centraal Planbureau houdt vooralsnog rekening met inflatie, zij het gematigd. De sociale partners, die hun onderhandelingen voor de CAO's voeren op basis van de CPB-voorspellingen, zullen daarom niet onder het verwachte inflatieniveau gaan zitten.

Een woordvoerster van het ministerie van Financiën stelt dat het nog te vroeg is om alle gevolgen van het Sociaal Akkoord door te rekenen. "De partijen zijn nog steeds bezig met loonmatiging in de marktsector."

De overheidsfinanciën lopen als gevolg van de kredietcrisis en de recessie volgend jaar stevig uit het gareel. Het Centraal Planbureau verwacht voor 2010 een financieringstekort van 6,7 procent van het binnenlands product. Dat betekent dat minister Bos 40 miljard euro meer zal uitgeven dan hij ontvangt.

Amerikaans leger weg uit Iraakse steden

Ruim zes jaar na de invasie in Irak trekken de laatste Amerikaanse militairen zich uiterlijk vanavond terug uit alle Iraakse steden. De troepen hebben Bagdad gisteren al verlaten. De nog ongeveer 134.000 aanwezige militairen verkassen naar verschillende legerbasissen.

Het Iraakse leger en de politie waarborgen vanaf heden de veiligheid in de steden. Ook zijn er nog door de VS ingestelde burgerwachten, die de Iraakse veiligheidsdiensten ter zijde staan. De terugtrekking werd begroet met gejuich en gedans.

Sinds de inval waarbij in 2003 de Iraakse leider Saddam Hussein ten val werd gebracht zijn meer dan 4300 Amerikaanse militairen en tienduizenden Irakezen om het leven gekomen. Ondanks dat de gewelddadigheden zijn afgenomen is het land verre van veilig en vinden nog steeds bomaanslagen plaats.

Voor 2012 moeten de laatste Amerikaanse troepen het land hebben verlaten.

'Alonso naar Ferrari'

De geruchten over de komst van Fernando Alonso naar Ferrari zijn door de Spaanse krant Diario AS aangewakkerd. Het nieuwsblad meldt dat het Italiaanse team de komst van de Spanjaard op 11 september, de vrijdag van de Grand Prix van Italië, bekend zal gaan maken.

Alonso zou voor vijf jaar naar Ferrari gaan en in november zou dan in Valencia aangekondigd worden dat Santander een nieuwe sponsor voor 2010 bij het Italiaanse team zal zijn. Volgens AS zal ook Alonso daarbij aanwezig zijn, maar nog niet in Ferrari-kleding, omdat zijn contract met Renault nog tot 31 december loopt.

Het enige probleem in deze deal kan zijn dat Ferrari zowel Felipe Massa als Kimi Räikkönen nog tot eind 2010 onder contract heeft staan. De renstal zou er nog niet uit zijn welke van beide rijders te vervangen door Alonso.

Operatiekamers dicht door technisch probleem

De operatiekamers in het ziekenhuis in Hengelo zijn per direct gesloten wegens een technisch probleem in het klimaatbeheersingssysteem. Dat meldde een woordvoerder van het ZGT Hengelo vandaag.

Het systeem is bedoeld om de steriliteit in de kamers te garanderen. Personeel in de operatiekamer ontdekte gisteren aan eind van de middag dat papieren klam werden. "Drie patiënten die klaarstonden voor een operatie, zijn afgebeld", aldus een woordvoerster.

Google heeft nu ook verstand van economie

Google gaat net als het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de economische stemming bijhouden. De zoekgigant lanceerde afgelopen nacht de zogeheten Google Barometer, waarmee het mogelijk is op basis van het zoekgedrag van Nederlandse internetters de trend in een bepaalde branche te bepalen.

Waar het CBS maandelijks met enquêtes het consumentenvertrouwen peilt, kijkt Google naar de balans tussen negatieve en positieve zoektermen.

Internetters zoeken tijdens een recessie bijvoorbeeld eerder op 'tweedehands kleding' of 'occasion' dan op 'galajurk' of 'cabriolet'. Door de zoekdata over duizenden termen thematisch te ordenen, is het volgens Google mogelijk het sentiment in bijvoorbeeld de reis- en autobranche accuraat in kaart te brengen.

Google denkt dat zijn barometer misschien zelfs beter is dan de vertrouwensindicatoren van het CBS, omdat het internetconcern de zoekstatistieken van vele duizenden internetters continu bijhoudt, terwijl het CBS voor zijn vertrouwensindicatoren steekproefsgewijs te werk gaat. 

"In theorie zitten wij dichter op de trend", stelt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland.

Google bewees eerder al op basis van zoekinformatie correcte voorspellingen te kunnen doen. In mei wist het bedrijf dagen voor de finale te melden dat Noorwegen het Songfestival zou gaan winnen.

 


Google heeft nu ook verstand van economie  (foto: DAG)
 

Räikkönen maakt WRC-debuut in Finland

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen zal volgende maand deel gaan nemen aan de rally van Finland die meetelt voor het wereldkampioenschap rally's. De wedstrijd in Jyväskylä zal op gravel worden verreden en de Fin zal in eigen land gaan rijden met een Abarth Grande Punto.

De auto zal geprepareerd gaan worden door het team van viervoudig wereldkampioen rallyrijden Tommi Mäkinen, terwijl zijn voormalige co-rijder Kaj Lindström naast Räikkönen plaats zal gaan nemen in de auto.

"De rally van Finland is niet makkelijk, dat is zeker. De rally's die we tot nu toe gedaan hebben zijn veel kleiner en een driedaags WRC-evenement is veel langer en veel intensiever dan die nationale evenementen," zei Lindström. "En het begint niet gewoon met de rally, want we hebben twee dagen om te verkennen en notes te maken. Kimi maakt goede pacenotes, maar voor het verkennen is er wel druk."

Wouter Bos lobbyt bij Geithner

Minister van Financiën Wouter Bos heeft maandag in een gesprek met zijn Amerikaanse collega Timothy Geithner gesproken over de nieuwe G20-top eind september in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Nederland zit niet bij de G20, maar wil wel graag meedoen.

"We hebben het er uitgebreid over gehad", zei Bos vanuit Washington na afloop van zijn ontmoeting met Geithner. "Maar definitief staat er nog niets vast." Bos en premier Jan Peter Balkenende doen er alles aan om opnieuw uitgenodigd te worden bij de G20, waar de belangrijkste economieën van de wereld bijeen zitten. 

Bos zegt dat Geithner en hij op één lijn zitten, vooral op het gebied van extra toezicht op financiële markten. Bij de vorige G20-top was Geithner onder de indruk van Bos wegens zijn 'herenakkoord', een code over beperkte beloningen bij financiële instellingen die staatssteun ontvangen.

Nu hebben ze het niet meer over het herenakkoord gehad, maar in een speech die Geithner onlangs hield, "stonden dingen die bijna leken weggelopen uit ons akkoord met de banken'', aldus de trotse Bos. Ook waren Bos en zijn collega het eens over de noodzaak om "ontzaglijk goed op te letten bij wat er in de economieën in Oost-Europa nog mis kan gaan''.

Wouter Bos en Timothy Geithner

Huiszoeking bij vroegere Fortis

De justitie in Brussel heeft maandag een huiszoeking verricht bij de hoofdzetel van BNP Paribas, de vroegere Fortis Bank. Filip Dierckx, ex-topman van Fortis Holding en nu tweede man van BNP Paribas, werd daarbij verhoord.

De Belgische zakenkrant De Tijd heeft dat vandaag gemeld op basis van anonieme bronnen. Tegen Fortis loopt al enige tijd in België een onderzoek. Dat moet aantonen of de voormalige top van het concern in 2007 en 2008 onjuiste informatie heeft verspreid over de financiële positie van Fortis om de beurskoersen te manipuleren.

Fortis raakte in september vorig jaar in ernstige problemen, onder meer omdat het bedrijf zich had verslikt in de overname van ABN Amro. De Nederlandse regering kocht in oktober de Nederlandse tak op, waarna het Belgische deel grotendeels werd doorverkocht aan het Franse BNP Paribas.

Coulthard: "Misschien te vroeg gestopt"

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard stelt dat hij mogelijk een jaar te vroeg gestopt is. De Schot reed de laatste jaren voor Red Bull Racing en hing daarna zijn helm aan de wilgen om verder te gaan als commentator bij de BBC.

"In een sport waarin er zoveel druk op je ligt, moet je elke keer weer kunnen presteren. Ik vroeg mezelf af of ik nog wel genoeg energie had om dat te doen. De nieuwe reglementen van dit jaar hadden me die energie waarschijnlijk wel gegeven," zei Coulthard in The Daily Record.

Toch vindt de Schot het niet erg om de helm in de wilgen te hebben gehangen. "Red Bull had goede alternatieven voor mij. Ik maakte dan ook liever op tijd plaats, dan wanneer ik al over mijn top was. Ik heb mijn hele carrière in winnende auto's gereden en een paar jaar geleden kwam ik bij Red Bull om ze te helpen bij de ontwikkeling van de auto. Mijn werk is nog terug te zien in de prestaties van het team," zei Coulthard over zijn oude team dat dit jaar al tweemaal een race wist te winnen via Sebastian Vettel.

Wrak gecrasht vliegtuig Comoren gelokaliseerd

Reddingswerkers in een klein vliegtuigje hebben vandaag voor de kust bij de Comoren het wrak van het gecrashte Jemenitische vliegtuig gezien, samen met brokstukken en enkele lichamen. Dat heeft een Comorese regeringsfunctionaris gezegd.

Ook zagen reddingswerkers een olievlek op ongeveer dertig kilometer van de hoofdstad Moroni. Volgens de Franse autoriteiten hadden 66 van de 153 inzittenden de Franse nationaliteit. Onder de passagiers waren drie kleine kinderen.

Het toestel van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia probeerde vanochtend vroeg te landen tijdens zware regenval en hevige wind.

Meer rechten voor beller 0900-nummers

De Nederlandse consument kan vanaf 1 juli gemakkelijker zijn recht halen, als hij het oneens is met de rekening van een informatienummer. Nieuwe wetgeving verplicht de meeste 0900-nummers en 0906-, 18- en 0909-nummers om zich bij een erkende geschillencommissie aan te sluiten.

Dat maakte staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) bekend. Via een geschillencommissie kan een consument eenvoudiger en goedkoper zijn recht halen. De consument krijgt bovendien het recht om de betaling van het betwiste deel van een telefoonrekening op te schorten, zolang het geschil niet is opgelost.

De wetgeving is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen om de grote irritatie van consumenten over 0900-nummers terug te dringen. Telecomwaakhond Opta, die toeziet op de nieuwe verplichtingen, kondigde eerder onder meer een maximumbedrag voor 0900-nummers aan.

  (foto: ANP)

Disneyland Hongkong wordt uitgebreid

Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney heeft met de autoriteiten in Hongkong een akkoord bereikt over uitbreiding van Disneyland in de Chinese stad. Met dertig nieuwe attracties wordt een poging gewaagd om meer bezoekers te trekken. Ook moet het park met de uitbreiding een serieuze concurrent worden van het amusementspark dat Disney in 2014 in Shanghai wil bouwen.

Met het vijf jaar durende project is een bedrag van ruim 3,6 miljard Hongkong-dollar (332 miljoen euro) gemoeid, zo maakte de overheid in Hongkong bekend. Walt Disney draait op voor de investering.

De autoriteiten in Hongkong, die een meerderheidsbelang hebben in het amusementspark, steken er geen geld in. Wel worden enkele leningen aan Disneyland omgezet in aandelen. Hongkong behoudt daarmee een belang van 52 procent in het park.

Disneyland in Hongkong opende in 2005 zijn deuren. De bezoekersaantallen vallen sindsdien tegen. Om meer bezoekers te trekken heeft de Chinese overheid al de visarestricties versoepeld voor Chinezen die het park willen bezoeken.


Hey Minnie, lekkere loempia van me.

Honda baalt van VVV

Keisuke Honda wordt momenteel begeerd door verschillende clubs. De geïnteresseerden zijn vooralsnog echter niet van plan aan de vraagprijs voor de spelmaker van VVV-Venlo te voldoen.

VVV, dat het voorbije seizoen promoveerde naar de eredivisie, wil tien miljoen euro vangen voor de 22-jarige Honda. Meerdere clubs laten zich afschrikken door deze transfersom, dit tot grote ergernis van de Japanner.

"Ik wil hogerop," praat Honda over zijn toekomst met De Telegraaf. "Alleen vraagt VVV teveel geld. Daar wil ik met de club over praten. Ik ga binnenkort met mijn zaakwaarnemer bespreken waar mijn toekomst ligt."

"Als ik hier volgend seizoen nog speel, zou dat niet gemakkelijk voor mij zijn," vervolgt Honda zijn verhaal. "Maar dan wil ik me in de eredivisie bewijzen door minimaal tien doelpunten te maken."

In paniek raakt Honda vooralsnog niet. Daar de transfermarkt pas op 31 augustus sluit, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor de beste speler van de eerste divisie van het voorbije seizoen. "Er is nog tijd genoeg voor een transfer."

'Eto'o weigert geld van Manchester City'

Volgens The Daily Mail heeft FC Barcelona-aanvaller Samuel Eto'o de aanbieding van het Engelse Manchester City geweigerd.

The Citizens zijn bereid zo'n 29 miljoen euro op tafel te leggen voor Eto'o, die bovendien een megasalaris kan gaan verdienen in Manchester. De Kameroener is echter niet gevallen voor de miljoenen van City. "Hij zal bij Barcelona blijven, tenzij alles echt compleet verandert," aldus de woorden van zaakwaarnemer van Eto'o, Josep Maria Mesalles.

De afwijzing van Eto'o zou Barcelona slecht uitkomen. Het contract van de Kameroener met de Catalanen loopt medio 2010 af en het ziet er niet naar uit dat er een nieuwe verbintenis komt. Wanneer Eto'o zijn verbintenis in Spanje laat verlopen, is hij volgend jaar transfervrij en kan hij een lucratieve transfer maken.

Manchester City zou naast Eto'o nog meer versterkingen willen halen uit Spanje. Van Espanyol zouden de Engelsen rechtsback Sergio Sanchez willen overnemen.

Hypocriet Amerika

Afgelopen week heb ik de berichtgeving omtrent Michael Jackson wat gevolgd. Ik was namelijk verbaasd over het gedrag van de wannabe fans. De fans die normaal niet zo te koop liepen met hun liefde voor the King of Pop maar nu spontaan bij Sony de laatste CD's en DVD's uit de loods trekken. Moet je nagaan dat Sony circa 10.000 exemplaren op de plank had liggen en dit alles binnen 1 dag nadat het nieuws bekend werd dat Michael dood was al die 10.000 stuks verkocht waren. Dit is al een vorm van hypocritisme. Maar dan nog wel de mildste vorm.

DVD: The House Bunny

Je neemt een lekkere blonde meid, beetje dom maar een absolute pin-up, voeg daar wat nerderige vrouwen aan toe die totaal niets doen aan hun uiterlijk en je hebt de film The House bunny. Tenminste dat zou je denken als je de cover van de dvd-hoes ziet. Er zit echter wel iets meer verhaal in deze komedie. Voor de bioscoop misschien niet helemaal geschikt maar misschien wel voor dvd lekker in huis op zaterdagavond.

FOK!tv: musicals niet alleen voor homo's

Uit een recente poll op de Frontpage blijkt dat 75 procent van de FOK!kers nooit een musical in het theater bezoekt. Enkele klachten: het is te duur en het is eigenlijk iets van homo's.

De uitslag en de klachten legden wij voor aan enkele bekende Nederlanders tijdens de Musical Awards 2009. Zo spreekt FOK! onder meer Albert Verlinde, Kim-Lian, Andre van Duin en mr. Musical himself, namelijk Joop van den Ende.

Eerste dode Mexicaanse griep in Spanje

Een 19-jarige vrouw die de Mexicaanse griep kreeg tijdens haar zwangerschap, is de eerste persoon in Spanje die aan het griepvirus is bezweken. Dat heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid gemeld.

De vrouw overleed vanochtend in het Madrileense ziekenhuis Gregorio Maranon. Maandag konden artsen haar baby nog redden middels een keizersnee, berichtte het Spaanse radiostation Ser.

Artsen voerden de keizersnee uit na waarschuwingen dat de verslechtering van de toestand van de moeder ertoe kon leiden dat ze voortijdig zou bevallen. De moeder was slechts 28 weken zwanger, maar de baby maakt het goed. In Spanje hebben ruim zevenhonderd mensen de Mexicaanse griep onder de leden.

Michaels aap Bubbles gezond en wel

Waar is toch Bubbles gebleven, de geliefde chimpansee van Michael Jackson? De aap is gevonden en maakt het prima, meldt de website van People.

Bubbles, inmiddels 26 jaar oud, verblijft in een apenreservaat in Florida, samen met 41 soortgenoten. De chimpansee leefde in de jaren '80 bij de donderdag overleden popster, die hem had geadopteerd. De verzorger noemt Bubbles "erg lief". Niemand heeft hem echter nog verteld van de dood van zijn voormalige baasje. "We hebben niets tegen hem gezegd", aldus Patti Ragan. Volgens haar is het niet duidelijk of The King of Pop in zijn testament iets heeft geregeld voor Bubbles.

Sony patenteert "Emotion Engine"-emulatie voor Cell

In de eerste reeks PS3-consoles zat een Emotion Engine-chip, dezelfde chip die in de PlayStation 2 zat. Hierdoor was het mogelijk om PS2-games op de PS3 te spelen. Om kosten te besparen, werd deze chip er later uitgehaald, waardoor PS2-games niet speelbaar waren op deze nieuwere consoles.

Nu is er een patent opgedoken dat goed nieuws zou kunnen brengen voor PS3-eigenaren die nog graag eens een Grand Theft Auto: Vice City of God of War zouden willen spelen. Sony heeft namelijk een patent aangevraagd op het softwarematig emuleren van de Emotion Engine-chip middels een Cell-processor.

Figuur 2 laat een schematische werking van het systeem zien, terwijl je in figuur 3A en 3B de PS2-chipset en Emotion Engine kunt terugzien. Figuur 4 is een schematische beschrijving van een systeem dat gebaseerd is op de Cell-processor die geconfigureerd kan worden om de Emotion Engine te emuleren.




Hoewel een patent nog niets zegt, betekent het wel dat Sony nog altijd bezig is met backwards compatibility op de PS3.

Vader misbruikt Michael Jackson wéér

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat gaat ook op voor de familie Jackson die ineens overal in de media opduikt. Elke camera en microfoon wordt gebruikt om te vertellen hoe zeer ze Michael missen.

Vader Joe Jackson spant de kroon. De bullebak die Michael met de harde hand het artiestenvak insloeg vanaf zijn vijfde jaar verschijnt voor elke camera om te zeggen dat hij zo verdrietig is. Tussen neus en lippen door promoot hij echter ook zijn bedrijf. Op de BET awards vertelde hij CNN dat zijn muziekbedrijfje binnenkort materiaal op Blu-Ray uitbrengt. Hij kreeg hier veel kritiek op, vooral omdat de wereld dankzij Michael zelf en vele biografen weet dat Joe hem jarenlang misbruikt heeft om geld te verdienen. Hieronder het fragment.


[Update] Worms 2 woensdag op Xbox Live Arcade

[Update 9:00]

Niet alleen Worms komt woensdag naar XBLA, ook de vechtgame The King of Fighters '98 Ultimate Match zal je deze week kunnen downloaden. Met maar liefst 64 speelbare karakters is het een van de meest uitgebreide delen uit de King of Fighters-serie. Uiteraard zul je ook via Xbox Live spelers over de hele wereld kunnen uitdagen met deze titel.

King of Fighters '98: Ultimate Match zal voor 800 Microsoft Points te krijgen zijn.

Oorspronkelijk bericht
Martyn Brown, baas van Team17, heeft bekend gemaakt dat Worms 2: Armageddon komende woensdag op Xbox Live Arcade te krijgen is. Het spel kan gezien worden als de echte opvolger van Worms Armageddon dat in 1999 uit kwam.

Worms 2: Armageddon biedt als vervolg op de eerdere series wat extra toevoegingen, het spel zal echter wel weer in 2D verschijnen. Zo zal het spel verticale levels hebben, beton, ezels en natuurlijk Armageddon, een meteorietenstorm die het level vernietigt. Worms 2: Armageddon moet komende woensdag voor 800 Microsoft Points te krijgen zijn, dat staat gelijk aan 9,60 euro. Uiteindelijk zal Worms 2: Armageddon ook voor de pc en Mac verschijnen.

TV: VERS UIT DE VS - Nurse Jackie

We zijn alweer toe aan de derde serie die we behandelen onder de noemer 'VERS UIT DE VS'. Dit maal is het de beurt aan Nurse Jackie. De serie wordt uitgezonden bij Showtime, die eerder al verantwoordelijk was voor Dexter, Californication en Weeds. De zender heeft in ieder geval vertrouwen in de nieuwe serie, de eerste aflevering was nauwelijks uitgezonden of een tweede seizoen was al besteld. Of dit een verstandige keuze was moet nog blijken.



Film: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Derde delen van filmreeksen betekenen vaak niet veel goeds. Kijk bijvoorbeeld naar Shrek the Third of Pirates of the Carribean: At World’s End. Het concept wordt teveel uitgemolken en we hebben het allemaal al eens eerder gezien. Uitzondering hierop is The Bourne Ultimatum, welke verrassend goed bleek uit te pakken. Uitzondering blijkt ook Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs te zijn, vanaf morgen landelijk te zien in zowel de originele als Nederlandstalige uitvoering.


Vliegtuig vertrekt zonder passagiers

Een toestel van vliegtuigmaatschappij ArkeFly is vrijdagavond leeg van Amsterdam naar Turkije gevlogen. In eerste instantie was de bemanning wel van plan met passagiers naar de bestemming te vliegen, maar omdat meerdere passagiers niet wilden zitten besloot men terug te keren naar de gate van Schiphol. 

Het vliegtuig was aan het taxiën naar de startbaan, terwijl het cabinepersoneel iedereen verzocht te gaan zitten en de stoelriem te sluiten. Aangezien sommige passagiers dit na meerdere verzoeken van het vliegtuigpersoneel weigerden, werd besloten terug te keren. Teruggekomen bij de gate moest de ME worden opgeroepen omdat de passagiers niet in de hand te houden waren. Hierop werd besloten het toestel zonder passagiers te laten vertrekken.

Passagiers die wel rustig op hun plaats waren gaan zitten, klagen erover dat ook zij het toestel moesten verlaten. "We dachten dat de waarschuwingen alleen golden voor passagiers die niet luisterden, maar bij de gate kregen we te horen dat iedereen z'n bagage moest pakken en uitstappen", aldus een van de passagiers. 

De reden dat iedereen het vliegtuig moest verlaten, was omdat het niet mogelijk was precies te bepalen wie zich had misdragen. ArkeFly: "Daarom is besloten om met een leeg toestel naar Turkije te vliegen zodat de passagiers voor de terugvlucht geen hinder zouden ondervinden van hetgeen in Amsterdam was voorgevallen.
Inmiddels zijn de passagiers alsnog naar Turkije gevlogen door een andere vliegtuigmaatschappij.

Goedemorgen!

Iedere ochtend neemt Driek Oplopers het nieuws onder de loep, en stelt een lastige vraag. Vandaag gaan we langs bij de NS, want daar wordt de portemonnee van de reiziger vergeten:

De trein hoort op tijd te komen. Klaar. En de NS heeft verschrikkelijk slechte prestaties geleverd. Maar ze laten de laatste jaren wel een stijgende lijn zien. En al jaren woedt een discussie over de vraag, wanneer een trein nog als “op tijd” mag worden beschouwd. Drie minuten te laat? Vijf minuten?

Drie militairen lichtgewond in Uruzgan

In Uruzgan zijn giseravond drie Nederlandse militairen lichtgewond geraakt toen ze met hun open jeep op een geïmproviseerd explosief reden. Ze zijn overgebracht naar het hospitaal op Kamp Holland. Dit meldde het ministerie van Defensie.

Twee andere Nederlandse militairen die in het voertuig zaten, konden na een korte behandeling het ziekenhuis verlaten. De aanslag vond plaats in het gebied Deh Rashan, ten noorden van Tarin Kowt, rond 20.00 uur lokale tijd. Het thuisfront van de betrokken militairen is geïnformeerd.

'Webveiling is illegaal kansspel'

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft enkele websites die 'centveilingen' aanbieden laten weten dat zij hun activiteiten moeten staken. De centveilingen vinden plaats op internet en consumenten kunnen hier bieden op dure spullen zoals lcd-televisies en computerspellen. De prijs per bod gaat per veiling met één of twee cent omhoog.

Op de meest websites, zoals Budson.com en Oxxie.nl, wordt duidelijk uitgelegd hoe de website werkt. Klanten betalen één of twee euro om mee te kunnen doen aan het bieden. De ondernemers achter de websites ontvangen soms tot wel 2500 euro voor een product dat slechts 250 euro kost in de winkel.

'Het lijkt op de belspelletjes'
Fraude-expert Cees Schaap van SBV Forensics in Dordrecht laat weten dat het op 'kopersbedrog en oneerlijke handel' lijkt. "Het is in elk geval een slimme manier om geld te verdienen." Volgens onafhankelijke fraude-expert Niko Paape lijkt het op de belspelletjes op televisie die inmiddels verboden zijn.

Tweede Kamerlid Ed Anker van ChristenUnie is van mening dat het helemaal geen veilingen zijn: "Want de deelnemers zijn overgeleverd aan het toeval". Hij heeft eerder al Kamervragen gesteld over de omstreden veilingsite Goudkoortsveiling.nl.

'Schandalige manier van geldklopperij'
Volgens Anker is het 'een schandalige manier van geldklopperij'. "Wie meedoet kan niet zelf bepalen wat hij biedt. (...) De mensen moeten eerst een bundel kopen om te kunnen bieden en hebben vervolgens geen grip op de uitslag."

Half januari stuurde justitie Budson.com al een brief. Bidster.com ontving deze brief in maart en bij Goudkoortsveiling.nl viel dezelfde brief in mei in de bus. Budson.com heeft al laten weten niet te gaan stoppen met hun activiteiten. "We willen uitbreiden tot de Europese Unie", laat manager Charlie Kumlin weten.

Momenteel is er een gebrek aan toezicht op de websites en daar maken de veilingsites handig gebruik van. Er is momenteel een Kansspelautoriteit in oprichting, maar tot die tijd houdt Justitie de boel in de gaten.

Treinen mogen later komen

Vanaf volgend jaar mogen treinen vijf minuten te laat zijn voor er over een vertraging wordt gesproken. Momenteel is een trein officieel vertraagd als deze drie minuten later dan verwacht op het station aankomt.

De nieuwe president-directeur van de NS, Bert Meerstadt, heeft laten weten dat de NS meer lucht krijgt van de overheid per 2010. "Met deze nieuwe punctualiteitsgrens lopen we voortaan in de pas met de rest van Europa, waar vrijwel overal de 5-minutennorm geldt", aldus Meerstadt. 

Reizigersorganisatie Rover ontevreden
Reizigersorganisatie Rover is niet blij met deze versoepeling van de vertragingstijd. "Als je van A naar B rijdt, stellen twee minuten extra niets voor. Maar wel als je moet overstappen en daardoor de aansluiting mist." Volgens Meerstadt hoeven reizigers echter niet bang te zijn voor extra vertragingen. De NS blijft volgens hem 'sturen op seconden'. De norm gaat bovendien gepaard met de eis dat 93 procent van de treinen op tijd moet rijden, terwijl dat nu nog 87 procent is.

Reizigerspunctualiteit ook meegeteld
"Behalve het aantal treinen wordt voortaan ook het aantal reizigers dat op tijd aankomt meegewogen", laat Meerstadt weten. Om het punctualiteitscijfer te bepalen, telt een trein met vierhonderd passagiers op dit moment even zwaar als een trein met slechts honderd reizigers. Wanneer nu de vollere trein te laat is, maar de trein met honderd passagiers op tijd, is slechts vijftig procent van de treinen te laat, maar ook tachtig procent van de reizigers.

Met de nieuwe punctualiteitsberekening, de reizigerspunctualiteit, wordt dit jaar ervaring opgedaan laat Meerstadt weten. Wanneer dit de nieuwe norm wordt is echter nog niet duidelijk.

Maar: krijgt de vertraagde reiziger ook vaker zijn geld terug?

Boek: David Baldacci - Familieverraad

Er zijn een aantal auteurs die met grote regelmaat thrillers weten uit te brengen, denk aan John Grisham en David Baldacci. Bijna jaarlijks komt er wel een nieuw boek van hen uit. En het werd dus weer tijd voor een nieuwe Baldacci, de vorige dateert immers van 2008. Familieverraad ligt sinds kort in de schappen en staat al weer her en der in de boeken top 10's. Tijd voor een review dus...

Zwarte baby verraadt vreemdgaan

Een typisch geval 'al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt 'm wel' onlangs in het Haagse ziekenhuis Bronovo. Een zwangere vrouw uit Wassenaar ligt na negen zware maanden persend met haar benen wijd op een ziekenhuisbed.

En daar is de baby. Ah gossie, wat leuk! "Wacht eens", bedenkt de vader zich opeens. Ik ben blank, mijn vrouw ook, maar de baby is hartstikke zwart. De vrouw was nu wel verplicht haar man op te biechten dat het niet zijn kind was. Negen maanden eerder had ze een slippertje gehad met een neger. En die had zijn witte goedje in haar achtergelaten.

"Hij was echt verbijsterd. Zijn vrouw kon niet anders dan de hele affaire opbiechten", zegt een familielid. De man zou zijn vrouw inmiddels hebben verlaten. Een medewerker van het Bronovo-ziekenhuis bevestigt het verhaal.

'Populariteit van trein neemt weer toe'

Nederlanders oordelen steeds positiever over het openbaar vervoer. De waardering voor het OV bereikte in 2008 een dieptepunt, maar de vervoerders winnen inmiddels weer aan populariteit. Dat bleek vandaag uit de Vervoersmonitor 2009.

Reizigers beoordelen met name zaken als comfort, dienstverlening en veiligheid hoger dan in voorgaande jaren. Het OV kreeg tussen 2006 en 2008 een gemiddeld rapportcijfer van 6,3. Inmiddels is dat gestegen naar een 6,7.

Reizigers zijn positiever over het vervoer per spoor dan over busvervoer. Met name op het gebied van informatie over vertragingen en online reisinformatie laten de busmaatschappijen steken vallen, oordelen de geënquêteerden. De trein scoort hier aanmerkelijk hoger.

De veiligheidseissituatie in het OV wordt met een 6,9 beoordeeld. Alleen de metro scoort met een 5,9 lager.

Het klikt weer tussen burger en OV  (foto: ANP)

[upd] Treinwagons met gas exploderen

Op het station van de Noord-Italiaanse kustplaats Viareggio zijn vannacht twee treinwagons geëxplodeerd, welke geladen waren met het vloeibare LPG. Tenminste vijftig mensen raakten daarbij gewond. Ook vielen er doden, de plaatselijke autoriteiten hebben tot nu toe zes doden bevestigd.

Als oorzaak van de explosie wordt genoemd dat de twee wagons zouden zijn ontspoord. De hierop volgende explosie was dusdanig krachtig dat de vlammenzee huizen aan een nabijgelegen straat heeft getroffen. Alle hulpdiensten in de buurt van de Toscaanse kustplaats zijn massaal uitgerukt.

Bekijk hier foto's van de explosie. 

Volg ook het topic op het FOK!forum over de gasexplosie. 

Update 07:05
Het laatste nieuws over de explosie: er zijn vijftig gewonden gevallen, waarvan dertig ernstig. Ook zijn er momenteel tien doden bevestigd. Door de kracht van de explosie zijn er twee naastgelegen gebouwen ingestort.

Oprichter EO overleden

Albert Ramaker, een van de oprichters van de Evangelische Omroep (EO), is zondag in zijn woonplaats Amerongen overleden. Ruim 44 jaar geleden, in 1965, was hij samen met Jan Kits en Johan van Oostveen de drijvende kracht achter de christelijke omroep.

Tot 1977 was Ramaker werkzaam voor de omroep, waar hij in 1970 'hoofd gesproken woord' was van de radioafdeling. Na zijn pensionering in 1977 bleef de EO-oprichter actief bij de omroep. De EO herinnert hem als een 'evangelist die van onschatbare betekenis is geweest voor de EO'.

"Wij bidden de naaste familie en bekenden sterkte toe bij het verwerken van dit verlies", aldus een woordvoerder van de EO. Albert Ramaker is 97 jaar geworden.

Nachttrein tussen Enschede - Schiphol

Sinds afgelopen nacht rijdt er een nachttrein tussen Enschede en Schiphol. De intercity rijdt zes dagen per week, alleen in de nacht van zondag op maandag blijft de trein op het rangeerterrein staan. De nachtlijn rijdt tot eind augustus.

De NS bedacht de nachttrein na veel klachten van reizigers. Vakantiegangers die 's ochtends vroeg op Schiphol moeten zijn, kunnen normaliter niet fatsoenlijk met de trein wanneer zijn tussen 03:00 en 06:00 's nachts het vliegtuig in moeten stappen.

Van de zes nachten per week dat de trein rijdt, klinkt om 01:05 uur het fluitsignaal in Enschede. Onderweg stopt de intercity op de stations Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn en Amersfoort, waarna de trein om 03:20 aankomt op Schiphol. Een kwartier later vertrekt de trein weer richting Enschede, waardoor reizigers die na middernacht landen de omgekeerde route mee terug kunnen.

Airbus met 150 inzittenden crasht bij Comoren

Een Airbus A-310 van de Jemenitische vliegmaatschappij Yemenia met 150 mensen aan boord is vanochtend vroeg gecrasht bij de eilandengroep Comoren voor de Afrikaanse oostkust. Dat meldden Comorese autoriteiten. Het is onduidelijk of er overlevenden zijn.

Het ongeval zou vijftien minuten voor de landing op het vliegveld van de luchthaven van de hoofdstad Moroni hebben plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de nationale luchtvaartmaatschappij uit Sanaa in Jemen. Aan boord bevonden zich veel in Frankrijk wonende Comorezen, aldus de functionaris.

De exacte locatie van de crash is onduidelijk, maar volgens een Comorese politiebron is het toestel in zee terecht gekomen in de buurt van het hoofdeiland Grande Comore. De reddingsdiensten zouden volgens de bron niet toegerust zijn voor een reddingsoperatie op zee.

In 1996 stortte een gekaapt vliegtuig van Ethiopian Airlines bij de Comoren in zee. Van de 175 inzittenden kwamen 125 mensen om het leven.

De Comoren liggen ten noordwesten van Madagaskar in de Indische Oceaan. De eilandengroep bestaat uit drie vulkanische eilanden en een aantal zeer kleine eilanden. De totale oppervlakte van de Comoren is ongeveer 1900 vierkante kilometer, dat is ongeveer de helft van het Spaanse eiland Mallorca.

Ajax verliest hoger beroep tegen fiscus

Ajax heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een financiële tegenvaller moeten incasseren. De Amsterdammers moeten de fiscus 5,2 miljoen euro betalen, nadat het gerechtshof een beroep had afgewezen.

De zaak heeft betrekking op de transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup in 1997. Hiervoor moet Ajax nog een naheffing betalen. Dit omdat enkele betalingen moesten worden gezien als loon en dit niet gebeurd is.

De Amsterdammers kunnen nog in cassatie gaan tegen het vonnis. Vooruitlopend op de betaling heeft Ajax in het boekjaar 2007/2008 inmiddels al wel voor deze zaak een voorziening opgenomen van 2,1 miljoen euro.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws kun je terecht op de Voetbalmanager

"Microsoft wordt derde deze generatie"

Glazen bol-kijker Michael Pachter doet weer eens een aantal voorspellingen over de games-industrie. Nintendo, Sony en Microsoft worden allemaal aan de toekomstige tand gevoeld door de analist.

Pachter verwacht dat Nintendo deze console-generatie de topper blijft dankzij de lage aanschafprijs, innovatieve besturing en compatibiliteit met gewone SD-televisies. Pachter verwacht verder dat Nintendo een HD-versie van de Wii zal gaan introduceren. Dit kan zelfs volgend jaar al gebeuren.

Voor Sony zal het ook de goede kant op gaan. Dankzij de overwinning van Blu-ray in de next-gen opslagmedia-race zal de PlayStation 3 een groot marktaandeel veroveren wat het bedrijf de tweede plaats in de race om marktaandeel op zal leveren. Hoewel Sony tweede wordt, zal het verschil in marktaandeel met Microsoft echter miniem zijn deze generatie.

Microsoft moet dus genoegen gaan nemen met een derde plaats, wat vooral te wijten valt aan de Japanners die de Xbox 360 nog steeds links laten liggen. Ondanks dit gloort er echter licht aan de horizon. Microsoft zal namelijk in totaal wel dubbel zoveel Xbox 360's verkopen in het land van de rijzende zon, als het gewone Xboxen heeft verkocht in het land.

Of Pachter gelijk zal hebben moet nog gaan blijken. De beste man heeft het al eerder bij het foute eind gehad, bijvoorbeeld toen hij voorspelde dat de Wii de slechtst verkopende console van deze generatie zou gaan worden. Hoe ver kan je er naast zitten...

Sony wil iPhone-killer

Het is de vraag die iedere telefoonmaker momenteel bezighoudt. Hoe stoot ik Apple's iPhone van zijn troon? Bij Sony denken ze nu de oplossing te hebben gevonden. Samen met telefoonbouwer Sony Ericsson wil Sony een nieuwe versie van de populaire Playstation Portable (PSP) maken waarmee je ook kunt bellen.

Vooralsnog is het idee van een telefoon/PSP nog toekomstmuziek, maar volgens persbureau Reuters zijn de plannen van Sony serieus. De nood is dan ook hoog. Want niet alleen is de Japanse firma bang om op telefoongebied achterop te raken bij Apple, ook op gamevlak dreigen de Japanners terrein te verliezen. Door de vele mogelijkheden die de nieuwe generatie iPhones biedt ziet de game-industrie de iPhone namelijk als een buitengewoon interessante markt.

In 2007 staken geruchten over een mogelijke PSP-telefoon ook al de kop op. Toen bleef het echter bij geruchten. Voordat Sony echter een draagbare spelcomputer annex telefoon lanceert komt het bedrijf eerst nog met een nieuwe versie van de Playstation Portable. De PSP Go, die kleiner is en een opklapbaar scherm heeft, wordt in oktober gelanceerd in de VS.


De Ngage, ook een combinatie van een telefoon en game-handheld

Westerveld naar FC Utrecht

Later deze week zal Sander Westerveld een éénjarig contract tekenen bij FC Utrecht. De 34-jarige doelman zal woensdag een medische keuring ondergaan. De keeper wordt in principe tweede doelman achter Michel Vorm.

De voormalig international hield het afgelopen seizoen zijn conditie op peil bij het Spaanse Real Mallorca. In Nederland was hij voor het laatst actief voor Sparta, terwijl hij in een verder verleden ook het doel verdedigde van onder meer FC Twente, Liverpool en Real Sociedad.

"Wat me bovendien erg aanspreekt, zijn de ambities van FC Utrecht", aldus Westerveld. "Zij willen FC Twente achterna en bewijzen dat met hun aankoopbeleid."

Westerveld kon ook naar het Italiaanse Monza, waar Clarence Seedorf mede-eigenaar van is, maar hij kiest uit privé-overwegingen voor de Nederlandse competitie. Na het aantrekken van Ricky van Wolfswinkel, Nana Asare, Jan Wuytens, Dries Mertens en Jacob Mulenga is Sander Westerveld de zesde aankoop van de ambitieuze Utrechtse club.

Internetsites tegen pedoseksuelen uit lucht

Twee Nederlandse websites die zich richten tegen pedoseksuelen zijn volgens een woordvoerder van de sites door de Amerikaanse provider uit de lucht gehaald. Het gaat om stopkindersex.com en dutchpredators.org, sites die al eerder in opspraak kwamen omdat zij de wet overtraden.

Volgens eigen zeggen is de provider in het Amerikaanse San José ermee gestopt wegens bedreigingen en wegens berichtenbombardementen waardoor niet alleen de twee sites maar ook andere sites onbereikbaar werden.

Stopkindersex en Dutchpredators, die privégegevens over pedoseksuelen verspreiden, gaan op zoek naar een ander bedrijf dat beide websites wil hosten.

Eerder dit jaar werd zelfbenoemd pedojaagster Yvonne van Hertum nog de cel ingestuurd vanwege het feit dat er op die sites grove inbreuk op privacy werd gemaakt en er ook naam en adresgegevens werden geplaatst van mensen waarvan helemaal niet is bewezen dat ze ook maar iets met pedoseksualiteit te maken hebben.

Stratenmakers vinden luchtafweergranaat

Stratenmakers hebben gisteren op de Rollandthof in Zierikzee een granaat gevonden. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) kwam erbij en stelde vast dat het om een luchtafweergranaat ging die op scherp stond. Dat meldde de politie.

De specialisten van het EOC vonden het onverantwoord om ver met het projectiel te rijden en brachten het in de buurt tot ontploffing. Volgens de politie komt de granaat vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog.

Rot op met die stadsdeelraden!

Het is niet mogelijk om op het terras tegelijkertijd een rokertje op te steken én een drankje te nuttigen. Het is immers niet mogelijk om op hetzelfde moment te staan én te zitten. Meesterlijk! Ben benieuwd wat er gebeurt als iemand op het terras een broodje met rookvlees en een glas melk wil nuttigen. Moet ‘ie dan zitten? Staan? Flauwe grap, ik geef het toe, maar het lukt me niet om dat beleid serieus te nemen.

Ajax verliest beroep van fiscus

Ajax heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een financiële tegenvaller moeten incasseren. De Amsterdammers moeten de fiscus 5,2 miljoen euro betalen, nadat het gerechtshof een beroep had afgewezen.

De zaak heeft betrekking op de transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup in 1997. Hiervoor moet Ajax nog een naheffing betalen. Dit omdat enkele betalingen moesten worden gezien als loon en dit niet gebeurd is.

De Amsterdammers kunnen nog in cassatie gaan tegen het vonnis. Vooruitlopend op de betaling heeft Ajax in het boekjaar 2007/2008 inmiddels al wel voor deze zaak een voorziening opgenomen van 2,1 miljoen euro.

EK -21: Uitslag Duitsland - Engeland

Duitsland heeft op indrukwekkende wijze het EK Onder 21 in Zweden gewonnen. In de finale, die werd gefloten door Björn Kuipers, wonnen de Duitsers met 4-0 van Engeland.

Engeland had de beste start en kreeg via Martin Cranie en Theo Walcott meteen twee kansjes. Halverwege de eerste helft kwamen de Duitsers toch op voorsprong. Gonzalo Castro wist doelman Scott Loach te verschalken na een prachtige pass van Mesut Özil.

Özil maakte kort na rust zelf de 2-0, al kreeg hij daarbij hulp van de Engelse keeper. Loach verkeek zich op de vrije trap van de speler van Werder Bremen, waarna de bal langzaam over de doellijn rolde.

Het verzet van de Engelsen was hiermee gebroken. Duitsland kreeg op de counter zelfs ruimte om de score in de slotfase nog te verdubbelen. Sandro Wagner maakte twee goals en bepaalde de eindstand op 4-0.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.