"Microsoft wordt derde deze generatie"

koei
Glazen bol-kijker Michael Pachter doet weer eens een aantal voorspellingen over de games-industrie. Nintendo, Sony en Microsoft worden allemaal aan de toekomstige tand gevoeld door de analist.

Pachter verwacht dat Nintendo deze console-generatie de topper blijft dankzij de lage aanschafprijs, innovatieve besturing en compatibiliteit met gewone SD-televisies. Pachter verwacht verder dat Nintendo een HD-versie van de Wii zal gaan introduceren. Dit kan zelfs volgend jaar al gebeuren.

Voor Sony zal het ook de goede kant op gaan. Dankzij de overwinning van Blu-ray in de next-gen opslagmedia-race zal de PlayStation 3 een groot marktaandeel veroveren wat het bedrijf de tweede plaats in de race om marktaandeel op zal leveren. Hoewel Sony tweede wordt, zal het verschil in marktaandeel met Microsoft echter miniem zijn deze generatie.

Microsoft moet dus genoegen gaan nemen met een derde plaats, wat vooral te wijten valt aan de Japanners die de Xbox 360 nog steeds links laten liggen. Ondanks dit gloort er echter licht aan de horizon. Microsoft zal namelijk in totaal wel dubbel zoveel Xbox 360's verkopen in het land van de rijzende zon, als het gewone Xboxen heeft verkocht in het land.

Of Pachter gelijk zal hebben moet nog gaan blijken. De beste man heeft het al eerder bij het foute eind gehad, bijvoorbeeld toen hij voorspelde dat de Wii de slechtst verkopende console van deze generatie zou gaan worden. Hoe ver kan je er naast zitten...