Sinkewitz beschuldigde Quick-Step bij WADA

Quick-Step kan het slechte nieuws op dit moment missen als kiespijn, maar de ZDF komt vanavond met belastend materiaal. De Duitse zender kon namelijk verklaringen inkijken, die dopingzondaar Patrick Sinkewitz in het verleden heeft gedaan.

In deze verklaringen, die Sinkewitz in november 2007 bij het wereldantidopingagentschap (WADA) aflegde, worden Quick-Step en de ploegartsen namelijk beschuldigd van dopingpraktijken. De renner heeft verklaard dat de doktoren van de Belgische wielerformatie cortisonen in zijn arm spoten. Daarnaast lieten ze hem ook groeihormonen en epo gebruiken.

"Ze namen regelmatig bloedstalen en pasten daarna de dosis epo aan," verklaarde Sinkewitz, die in de periode tussen 2001 en 2005 in dienst van Quick-Step was. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een geheim oefenkamp, dat in 2004 in Andalusië werd gehouden.

Ook deed hij ook nog een boekje open over de gang van zaken. "Ik kreeg voorschriften van de artsen over welke dopingmiddelen ik wanneer moest innemen en hield me daaraan."

Deze beschuldigingen, die Sinkewitz destijds heeft gedaan, zijn niet nieuw. In 2007 lekte namelijk ook al uit dat de wielrenner Paolo Bettini aanwees als dopingleverancier. Het WADA zou nu kunnen overwegen om de verklaringen van Sinkewitz alsnog naar de UCI te kunnen sturen, wat gevolgen voor Quick-Step zal gaan hebben.