Contador: "Er ligt veel druk op mijn schouders"

Sjors (Sj0rSz)
Alberto Contador is nog altijd dé grote favoriet voor de eindzege in de Tour de France. De laatste drie jaar was het telkens een Spanjaard, die er met de zege vandoor ging.

"In vergelijking met 2007 ben ik veel sterker geworden," liet Contador in een reactie weten. "Ik lees de wedstrijden beter en ken mezelf en mijn rivalen veel beter. Het enige probleem is dat ik niet meer kan verrassen en dat er veel meer druk op mijn schouders ligt. Als ik als tweede of derde eindig, zullen sommigen dat zeker als een mislukking beschouwen."

Astana komt met een aantal grote namen naar La Grande Boucle, waar Contador als kopman is aangewezen. "Ik waardeer het dat Johan Bruyneel mij heeft aangewezen als leider," aldus de Spanjaard over zijn kopmanschap. "Maar ik vind het op zich niet belangrijk. Of ik nu nummer 1 of 3 ben in de ploeg, mijn focus blijft dezelfde. Met hiërarchie ben ik niet bezig. De wedstrijd zal alles bepalen: onze ploeg, met heel wat grote namen, zal gewoon voor de sterkste renner rijden."