Elia: "FC Twente komt beloftes niet na"

Het gesteggel tussen Ajax en FC Twente over aanvaller Eljero Elia is langzamerhand aan het uitdraaien op een heuse soap. De Amsterdammers boden vorige week acht miljoen euro op de 22-jarige Elia, maar Twente eist meer geld van Ajax.

Bovendien willen De Tukkers het bedrag in één keer ontvangen, terwijl de hoofdstedelingen de transfersom in termijnen willen overmaken. Het Parool meldt in dit verband dat een afspraak tussen FC Twente en de gemeente Enschede het probleem in deze kwestie voor de ploeg uit Enschede vormt.

De nummer twee van de Eredivisie van het voorbije seizoen moet volgens de krant de helft van alle transferinkomsten afstaan aan de gemeente als aflossing voor een lening die is afgesloten voor de verbouw van het eigen stadion.

Concreet zou dit inhouden dat Twente in het beste geval - oftewel een betaling in twee termijnen - slechts twee miljoen euro direct overhoudt om te besteden aan transfers. Bovendien ontvangt ADO Den Haag, de oude club van Elia, een deel van de transferopbrengst als opleidingsvergoeding.

Intussen kan Elia, die nog altijd vakantie heeft, niets anders doen dan afwachten. "Aan de ene kant moet Ajax het hele bedrag maar in één keer betalen als ze mij graag willen hebben," zegt hij over de kwestie in Het Parool.

Voor de houding van Twente kan de jonge aanvaller echter geen begrip opbrengen. "Als ik zou bijtekenen, zou Twente me in de zomer verkopen, zo is me verteld. Dat was ook de reden dat ik een nieuw contract heb getekend," legt Elia de situatie uit. "Maar die beloftes komen ze nu niet na. Ze willen het onderste uit de kan en doen overal moeilijk over. Als ik dit allemaal van te voren had geweten, had ik nooit bijgetekend."

Ook Hamburger SV is geïnteresseerd in Elia, maar het bod van de Duitsers op de aanvaller werd eerder door Twente afgewezen. Vooralsnog ziet het er dus naar uit dat Elia zich binnenkort zal moeten melden in Enschede. "Ik heb een contract en zal dan op de blaren moeten zitten. Dan moet ik me maar weer volledig focussen op Twente," aldus de jonge aanvaller.