Coulthard: "Misschien te vroeg gestopt"

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard stelt dat hij mogelijk een jaar te vroeg gestopt is. De Schot reed de laatste jaren voor Red Bull Racing en hing daarna zijn helm aan de wilgen om verder te gaan als commentator bij de BBC.

"In een sport waarin er zoveel druk op je ligt, moet je elke keer weer kunnen presteren. Ik vroeg mezelf af of ik nog wel genoeg energie had om dat te doen. De nieuwe reglementen van dit jaar hadden me die energie waarschijnlijk wel gegeven," zei Coulthard in The Daily Record.

Toch vindt de Schot het niet erg om de helm in de wilgen te hebben gehangen. "Red Bull had goede alternatieven voor mij. Ik maakte dan ook liever op tijd plaats, dan wanneer ik al over mijn top was. Ik heb mijn hele carrière in winnende auto's gereden en een paar jaar geleden kwam ik bij Red Bull om ze te helpen bij de ontwikkeling van de auto. Mijn werk is nog terug te zien in de prestaties van het team," zei Coulthard over zijn oude team dat dit jaar al tweemaal een race wist te winnen via Sebastian Vettel.