Gronholm neemt deel aan Pikes Peak hillclimb

Jorn (existenz)
Tweevoudig wereldkampioen rally Marcus Gronholm heeft dit weekend zijn Ford Fiesta getest waar hij volgende maand mee zal deelnemen aan de Pikes Peak hillclimb in de Verenigde Staten.

De Fin reed met de auto van Olsberg Motor Sport Evolution voor twee dagen in Zweden rond om hem uit te proberen. De eerste indrukken waren positief, maar Gronholm hield een slag om de arm. Hij wilde eerste nog de volgende test in Colardo, vlak voor zijn debuut, afwachtten.

"De auto heeft 800 paardekrachten en dat is erg fijn. Maar al die kracht is niet makkelijk. Ik voel me nog niet zeker, maar ik voel me wel beter nu ik in de auto heb gereden. De testlokatie leek echter totaal niet op Pikes Peak, dus we zullen in de komende tests moeten kijken hoe het uitpakt."

Gronholm zal tijdens de race proberen om als eerste coureur ooit onder de tien minuten over de streep te komen op het 12,4 mijl lange circuit, maar hij heeft geduchte concurrentie. Hij zal onder andere moeten afrekenen met Nobuhiro "Monster" Tajima en zijn Suzuki SX4 Hillclimb Special. Tajima, de voormalige directeur van het Suzuki World Rally-team bezit momenteel met 10:01.408s het record. De coureur verwelkomde de wereldkampioen, maar voegde er wel aan toe dat vooral de ervaring telt op Pikes Peak.