Brawn: "We hebben progressie nodig"

Peterselieman
Brawn GP-teambaas Ross Brawn denkt dat zijn team een stap voorwaarts moet zetten om in Duitsland de beide Red Bull Racing-bolides van Sebastian Vettel en Mark Webber bij te kunnen houden. Dit zegt de Brit ondanks dat zijn team de vorige race worstelde met de bandentemperatuur.

"Red Bull zit ons al het hele jaar dicht op de hielen, dus we moeten wat vinden, want op Silverstone hebben ze een goede stap gezet. Door de problemen met de banden hebben we daar enkele nieuwe delen niet op de auto gezet, omdat we niet uit konden vinden hoe ze zouden werken, dus we zijn teruggegaan naar wat we in Turkije hadden," zei Brawn. "Deze delen komen op de Nürburgring op de auto."

Brawn denkt dat zijn teams er ondanks alles in Duitsland gewoon weer bij zit. "Onze auto is altijd aerodynamisch sterk geweest en op Silverstone hebben we er in de halfsnelle bochten niet optimaal van kunnen profiteren, omdat onze banden koud waren. Dus op het moment dat we in het complex kwamen was er niet genoeg temperatuur in onze banden om daar te profiteren. We waren aan het racen met Ferrari en Williams, maar met alle respect, dat doen we normaal niet. Ik denk niet dat zij een stap gemaakt hebben; wij worstelden wat."