Hypocriet Amerika

Afgelopen week heb ik de berichtgeving omtrent Michael Jackson wat gevolgd. Ik was namelijk verbaasd over het gedrag van de wannabe fans. De fans die normaal niet zo te koop liepen met hun liefde voor the King of Pop maar nu spontaan bij Sony de laatste CD's en DVD's uit de loods trekken. Moet je nagaan dat Sony circa 10.000 exemplaren op de plank had liggen en dit alles binnen 1 dag nadat het nieuws bekend werd dat Michael dood was al die 10.000 stuks verkocht waren. Dit is al een vorm van hypocritisme. Maar dan nog wel de mildste vorm.

Wat te denken van al die artiesten die Michael al jaren als volslagen imbeciel hebben bestempeld en nu ineens durven te beweren dat het een groot genie was. Dat het een gemis is voor de muziekindustrie en al dat soort waardeloze opmerkingen. Hebben die mensen het dan over de periode dat Michael lichamelijk nog wel onder ons was ondanks dat er van de artiest Michael al een hele poos weinig  was vernomen, behalve dan dat hij de afgelopen 10 jaar meer bekend stond als een zielig mens dat een traumatische jeugd heeft gehad door zijn vader en ook een beetje door zijn moeder die nog steeds bij Joe Jackson is.

Deze man is namelijk 1 met het woord hypocriet. Gelukkig draagt hij trouwens meestal een grote zonnebril want als hij die afdoet is het net een verschompelde hamsterkop. Echt, als ik die man zie zet ik mijn bord vol met heerlijk voedsel even aan de kant om de afstandbediening zo snel als ik kan te pakken want voor ik het weet ligt mijn bord met eten voller dan toen ik begon met eten.

Tot mijn stomme verbazing heeft hij nu de 3 kinderen van Michael (of het nu zijn echte kinderen zijn of niet) in huis en wat hebben ze het daar goed. Bij opa Hamsterkop, ja fijn hoor. De man bij wie algemeen bekend is dat het enige wat hij goed kan is zijn kinderen slaan en op allerlei mogelijke andere manieren verknallen. Daar zet je dan ook gewoon de kleinkinderen bij in huis als hun eenzame en verpeste vader het loodje legt.

Is er dan in het prachtige Amerika geen 1 organisatie die zegt: "Nee niet doen! Die arme kindjes in het huis plaatsen bij meneer Hamsterkop Jackson is onverantwoord." Blijkbaar niet en dat vind ik dus het ergste van de hele zaak Jackson dat niet alleen die Hamsterkop hypocriet is maar eigenlijk in één klap geheel Amerika. Voorzover Amerika nog niet hypocriet was dan.