Webber geeft titelstrijd nog niet op

Red Bull rijder Mark Webber is van mening dat er nog van alles mogelijk is in de tweede helft van het Formule 1-seizoen en dat het nog spannend kan worden in de top drie.

Webber, die op dit moment achter Jenson Button, Rubens Barrichello en Sebastian Vettel vierde in het klassement staat, is in zijn loopbaan nog nooit als winnaar over finish gekomen. Teamgenoot Vettel, die dit seizoen wel twee keer als winnaar over de streep kwam, heeft slechts een voorsprong van 3,5 punt op hem, dus er kan nog van alles veranderen.

“Vooral op de zondagen loopt het lekker”, zegt de Australiër “Ik heb al enkele goede resultaten behaald en ben van plan deze lijn in de tweede helft van het seizoen door te trekken. Het is een gegeven dat het op zaterdag erg close is tussen de eerste vier. Ik ben tevreden over mijn prestaties en ben nog niet helemaal kansloos. Wie weet wat er nog mogelijk is.”

Verwacht wordt dat de komende races voor meer duidelijkheid gaan zorgen. “Er is niet veel voor nodig om de huidige stand van zaken te doen veranderen. Er wachten ons pittige tests op de Nürburgring en in Boedapest. Daarna weet ik wat ik in het tweede deel van het seizoen kan verwachten.”