[NHL] Transfernieuws 30-06-2009

Denny (nyny83)
De afgelopen twee dagen zijn er weer een aantal grote transfers gedaan in de NHL. Een aantal belangrijke spelers hebben hun aflopende contract verlengd. Daarnaast is de ruilhandel weer op gang gekomen.

De Montréal Canadiens hebben Scott Gomez aangetrokken van de New York Rangers. Naast Gomez komen Tom Pyatt en verdediger Michael Busto over van de Rangers. In ruil hiervoor begaan Christopher Higgins, Ryan McDonagh, Pavel Valentenko en Doug Janik de omgekeerde weg. Gomez (29) is een echte playmaker die tweemaal de Stanley Cup won in dienst van de New Jersey Devils. Bovendien is hij zelden geblesseerd, aangezien hij slechts 32 van de mogelijke 738 wedstrijden miste. Christopher Higgins is de belangrijkste speler die de omgekeerde weg begaat. Higgins is 26 jaar en is vooral een doelpuntenmaker voor de tweede of derde lijn. Daarnaast krijgen de Rangers enkele jonge talenten die vooral in de minor leagues speelden.

Rob Blake heeft zijn contract bij de San Jose Sharks verlengd. De inmiddels 39-jarige verdediger tekende een contract van een jaar tegen een salaris van 3,5 miljoen dollar. Blake is een gerespecteerde veteraan die van grote invloed is in de kleedkamer. Daarnaast draagt hij aanvallend het nodige bij gezien zijn 45 punten in 73 wedstrijden, en kan hij ook verdedigend nog steeds zeer goed meekomen.

De Pittsburgh Penguins hebben ook een van hun oudere spelers weten te verleiden tot een 1-jarig contract. Zijn salaris is nog niet bekend. Guerin werd op de trade deadline pas aan het team van de Penguins toegevoegd, maar hij speelde een belangrijke rol in het behalen van de Stanley Cup. Ook Guerin speelt een grote rol in de kleedkamer, en bovendien klikte hij direct goed met Sidney Crosby, met wie hij op de eerste line speelde.

De Chicago Blackhaws hebben van drie spelers het contract verlengd. Centers Dave Bolland en Jacob Dowell tekenden voor twee jaar, en doelman Antti Niemi voor één jaar. Bolland (23) speelde 81 van de 82 wedstrijden in de NHL en maakte daarin 47 punten. Dowell is vooral een speler voor de breedte: hij speelde slechts 20 wedstrijden waarin hij drie punten scoorde. Niemi zal fungeren als backup goalie achter Cristobal Huet zolang Nikolai Khabibulin nog niet heeft verlengd of de Blackhawks een nieuwe goalie aantrekken.