FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 juli 2008

Vis stikt in voetbal na EK-finale

Een enorme Duitse vis heeft een poging tot het eten van een voetbal niet overleefd. De twee meter lange meerval werd maandag aangetroffen in een Beierse sluis met een blauwwitte voetbal in zijn bek.

De Duitse politie heeft maandag een verklaring afgegeven over de mysterieuze vis. Een woordvoerder meldde het niet zeker te weten of de enorme vis de voetbal opat uit frustratie vanwege de verloren EK-finale.

FOK!games: Voorspel Wimbledon en win, dag 4

FOK!games nodigt je uit om mee te doen met hun sportprijsvraag. Wat kun je winnen? Goodies van de nieuwe tennisgame Top Spin 3!

Sinds vrijdag 20 juni ligt de tennisgame Top Spin 3 in de winkels. Dit deel moet een meer realistische tenniservaring geven dan ooit, doordat je nu ook rekening moet houden met de achterzwaai. De game koos een mooie tijd om te verschijnen, want momenteel is ook het meest bekende tennistoernooi ter wereld gaande: Wimbledon.

Inmiddels nemen al een week de beste spelers ter wereld het tegen elkaar op op het heilige gras. Vele toppers als Djokovic, Sharapova en Ivanovic zijn al gesneuveld in de eerste week, maar er is de komende tijd nog genoeg te zien en beleven. Deze uitleg is er natuurlijk niet zomaar, in samenwerking met Take Two heeft FOK!games namelijk vijf Top Spin 3 goodiepakketten te vergeven met daarin en t-shirt, polo en zonneklep. Wat je daarvoor moet doen? Simpel.

Ga naar het FOK!gamesbericht en kijk daar voor de exacte spelregels. Er wordt elke dag een wedstrijd uitgekozen die de volgende dag op Wimbledon gespeeld wordt. Op donderdag 3 juli nemen rond 15.45 uur Nederlandse tijd Serena Williams en Jie Zheng het tegen elkaar op. Wat wordt de uitslag? Om kans te maken op een prijzenpakket moet je de uitslag van die wedstrijd voorspellen in een reactie op het FOK!games-bericht, voor 3 juli om 15.44 uur. Degene die de uitslag goed heeft of er het dichtste bij zit, wint een goodiepakket.

Elke dag is er één goodiepakket te winnen. De prijsvraag duurt van maandag 30 juni t/m vrijdag 4 juli. De vijf winnaars zullen op zaterdag 5 juli bekend gemaakt worden.

Kijk dus voor meer informatie over deze prijsvraag op FOK!games.

Vis stikt in voetbal na EK-finale

Een enorme Duitse vis heeft een poging tot het eten van een voetbal niet overleefd. De twee meter lange meerval werd maandag aangetroffen in een Beierse sluis met een blauw-witte voetbal in zijn bek.

De Duitse politie heeft maandag een verklaring afgegeven over de mysterieuze vis. Een woordvoerder meldde het niet zeker te weten of de enorme vis de voetbal opat uit frustratie vanwege de verloren EK-finale.

Coulthard koopt rondleiding bij McLaren

David Coulthard heeft op een veiling voor het goede doel een rondleiding in de fabriek van McLaren gekocht. De 37-jarige Red Bull-coureur nam woensdag voor de rondleiding Adrian Newey, Martin Brundle en Christian Horner mee naar Woking.

Coulthard reed tussen 1996 en 2004 voor McLaren en kwam bij dat team tot 150 races en twaalf overwinningen. McLaren F1-directeur Martin Whitmarsh: "David is altijd een populaire coureur geweest en we kennen hem al heel lang. Sterker nog: hij heeft meer Grands Prix gereden voor ons dan iedere andere coureur. Het is geweldig dat hij uit eigen zak heeft betaald voor de actie en het is erg leuk om hem terug te zien in Woking."

Newey was jarenlang de ontwerper van de McLaren F1-bolides en Brundle kwam in 1994 uit voor het Engelse team. Whitmarsh: "Op deze manier hebben we laten zien dat we nog steeds op vriendschappelijke basis met onze oud-coureurs omgaan, want Martin heeft natuurlijk ook voor ons gereden."

Tukker overrijdt oma met giertank

Een 21-jarige jongeman uit het Twentse Bornerbroek heeft heel wat uit te leggen aan zijn familie. De Tukker is namelijk vandaag met zijn trekker en giertank over zijn oma heen gereden.

De 87-jarige vrouw overleefde de aanrijding echter niet. Zij is namelijk vrijwel direct aan haar verwondingen overleden.

Het fatale ongeluk gebeurde aan een akker aan de Bornerbroekster Slampsweg. De kleinzoon reed met de combinatie achteruit, maar zag hierbij zijn grootmoeder over het hoofd.

Firmware 2.40 kan je PS3 problemen geven

Net nu de langverwachte XMB en Trophies-systeem eindelijk verkrijgbaar is vanaf Firmware 2.40, levert de update bij enkele PlayStation 3's problemen op.
Gamers hebben in grote hoeveelheden geklaagd op de officiële PlayStation forums over vastlopende systemen. Zij geven aan dat het systeem vast blijft haken op het 'PlayStation wave' scherm na de update. Er verschijnen geen iconen op beeld en controller functies zijn weg, het systeem blijft simpelweg haken op het golvende scherm. Daarnaast schijnt er geen echte versie (60GB, 40GB, 20GB, 80GB) de dupe te zijn van van de update. Het is puur willekeurig.

Voor de mensen die nu al de dupe zijn, hieronder een tijdelijke oplossing:
Gamers hebben ontdekt dat door het verwijderen, het formatteren en het weer terugzetten hun PS3 schijven, het systeem opnieuw kan opstarten. Uiteraard verlies je hierbij wel alle saves en andere data op je HDD als je dit doet.
Sony heeft overigens nog geen echte verklaring gegeven op het bovengenoemde probleem.


Polen stelt UEFA gerust over EURO 2012

De UEFA hoeft zich geen zorgen te maken over de organisatie van EURO 2012. Dat heeft de Poolse premier Donald Tusk gemeld op een persconferentie naar aanleiding van een bezoek van UEFA voorzitter Michel Platini aan het land.

Vorige week liet de UEFA nog weten dat het in september zal beslissen over de voortgang van het EK, dat Polen samen met Oekraïne organiseert. De infrastructuur in beide landen is verouderd en de bouw van stadion ligt achter op schema.

"Wij zullen de plannen grondig én ruimschoots op tijd uitvoeren," trachtte Tusk zijn gehoor gerust te stellen. "Inclusief de oplevering van het stadion in Warschau." De bouw van dat stadion lag lang stil door protesten van marktlui die moesten wijken voor het nieuwe onderkomen. Komende donderdag reizen Platini en zijn gevolg naar Kiev.

Colombia: Ingrid Betancourt bevrijd

Ingrid Betancourt is bevrijd uit handen van de FARC. Ook veertien andere gijzelaars, waarvan drie Amerikanen en elf Colombiaanse soldaten, zijn vrijgekomen. Dat melden de Colombiaanse autoriteiten.

Minister van Defensie Santos zegt dat allen in redelijk goede gezondheid verkeren en dat niemand bij de bevrijdingsactie, die tot 'Schaakmat' was gedoopt, gewond is geraakt. Een kamp van de FARC in Zuid-Colombia werd door commando's omsingeld.

Betancourt, voormalig Colombiaans presidentskandidate, werd zes jaar lang gevangen gehouden door de rebellenbeweging FARC. Voor de Franse regering heeft de vrijlating van Betancourt altijd een hoge prioriteit gehad. Ze bezit zowel de Franse als de Colombiaanse nationaliteit. Haar zoon noemt de vrijlating "het mooiste nieuws uit mijn leven".

Betancourt werd op 23 januari 2002 ontvoerd, toen ze campagne voerde voor de Colombiaanse presidentsverkiezingen. Recentelijk vrijgelaten gijzelaars die Betancourt hadden gezien zeiden dat ze in slechte gezondheid verkeerde. Zo zou ze chronische leverproblemen hebben.

De FARC houdt nog altijd naar schatting veertig gijzelaars vast in de jungle. De rebellenbeweging strijdt al meer dan vier decennia tegen de Colombiaanse regering en het kapitalisme. Ze financiert zichzelf door middel van ontvoeringen en drugshandel. Colombia, de Europese Unie, de Verenigde Staten en de Verenigde Naties beschouwen de FARC als een terroristische organisatie.

De Colombiaanse president Álvaro Uribe heeft vanaf het moment dat hij aan de macht kwam, in 2002, hard gestreden tegen de FARC. Met name de laatste tijd is hij daarin succesvol, gezien de uitschakeling van drie FARC-leiders eerder dit jaar. Ook is het aantal leden dat de rebellenbeweging telt drastisch afgenomen onder zijn bewind. De vader van Uribe werd in 1983 door de FARC vermoord.

Betancourt
Ingrid Betancourt op een videobeeld van eind vorig jaar

 

Zware blessure voor Friesinger

Anni Friesinger is vorige week betrokken geraakt bij een fietsongeluk en raakte hierbij zwaar geblesseerd aan haar knie. De Duitse schaatsster heeft inmiddels een operatie ondergaan. Men verwacht dat de revalidatie enkele maanden in beslag zal gaan nemen.

Het ongeval gebeurde tijdens een fietstraining in Oostenrijk. Vooral het kraakbeen achter de knieschijf bezorgt de Duitse veel pijn. De operatie is inmiddels achter de rug, maar de knie mag de komende twee weken nog niet veel worden bewogen.

"Ze verkeerde in zeer goede conditie, dus we hopen dat ze niet al teveel spiermassa verliest," liet haar behandeld arts weten. "Ze zal later aan het seizoen beginnen, maar bij de belangrijke titeltoernooien is Friesinger weer topfit."

[WBD-Jun] Rus door, Kerkhove niet

Arantxa Rus heeft zich bij het meisjestoernooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinale. Zij was in twee sets te sterk voor de Hongaarse Zsofia Susanyi: 6-0 en 6-4. Lesley Kerkhove lukte het niet om door te dringen tot de kwartfinale. Zij verloor van de Britse Laura Robson: 7-6 (6) en 7-5.

In de eerste set was de als tweede geplaatste Rus oppermachtig. Haar Hongaarse opponente won in de set slechts tien punten. De set duurde dan ook maar negentien minuten. In de tweede set bood Susanyi meer weerstand. Rus was echter zeer sterk op haar eigen service, Susanyi kreeg in de hele partij geen enkele breakkans.

Lesley Kerkhove had het lastig tegen Laura Robson. Het was de Britse die in de eerste set de eerste break wist te realiseren maar het lukte Kerkhove om terug te breaken. In de tiebreak moest de Nederlandse toch met 8-6 uiteindelijk haar meerdere erkennen. In de tweede set ging het gelijk op tot 5-5. Op de opslag van Kerkhove brak Robson waardoor ze de partij kon winnen.

In de kwartfinale moet Rus het opnemen tegen de Belgische Tamaryn Hendler. Zij versloeg de als zesde geplaatste Australische Jessica More met tweemaal 6-3.

Martens en De Roover met Jong België naar OS

Maarten Martens van AZ en Sepp de Roover van FC Groningen zullen met Jong België actief zijn op het olympisch voetbaltoernooi. Het duo gaat als dispensatiespeler mee naar China.

Bondscoach Jean-François de Sart liet ook weten dat de derde naam deze week bekend wordt gemaakt en zei ook wie het in ieder geval niet worden. "Het gaat zeker niet om Timmy Simons of Daniel Van Buyten. Die gaan niet mee."

Op 15 juli zal De Sart zijn volledige olympische voetbalploeg bekend maken.

[WBD] Safin verslaat Lopez

Marat Safin is doorgedrongen tot de halve finale van Wimbledon. Op baan één was de Rus in vier sets te sterk voor voor de Spanjaard Feliciano Lopez: 3-6, 7-5, 7-6 en 6-3.

In de eerste set was het Lopez die de sterkste was. Hij won maar liefst 88% van de punten op zijn eerste opslag. Daarnaast had Safin ook veel onnodige fouten nodig, hij sloeg er tien. In de tweede set ging het lang gelijk op. Safin brak echter op het beslissende moment waardoor hij de set naar zich toe trok. In de derde set moest er een tiebreak aan te pas komen. Die ging met 7-1 naar Safin. Lopez leek hierdoor gebroken en Safin kon de partij naar zich toe trekken.

In de halve finale moet Safin het opnemen tegen de als eerste geplaatste Roger Federer. Hij was in de kwartfinale te sterk voor Mario Ancic.

De Graaf mist voorbereidingen NAC Breda

Edwin de Graaf zal een groot deel van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvoerder van NAC Breda ondergaat binnenkort een operatie aan zijn enkel. Tijdens deze ingreep wordt een stukje zwevend bot verwijderd.

Het afgelopen seizoen werd voor De Graaf gekenmerkt door een aantal blessures. Zo zorgde onder andere een liesbreuk ervoor dat de middenvelder geruime tijd niet kon spelen. Over drie weken start voor de Bredase club de Intertoto Cup. Op die manier wil de ploeg van trainer Robert Maaskant zich alsnog plaatsen voor de UEFA Cup.

Keen definitief niet naar Spelen

Trinko Keen gaat definitief niet naar de Olympische Spelen, die in augustus in Beijing worden gehouden. Het NOC*NSF heeft de voordracht van de tafeltennisser na bezwaar van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) van de hand gewezen.

De NTTB is namelijk van mening dat Keen voldeed aan de gestelde eisen van het NOC*NSF. Ook de Internationale Tafeltennis Federatie is van mening dat de tafeltennisser naar China moet. In het verleden was de sporter wel actief op de Spelen van 1996, 2000 en 2004.

[WBD] Nadal naar halve finale

Rafael Nadal heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van het grastoernooi in Wimbledon. Hij versloeg publiekslieveling Andy Murray in straight sets: 6-3, 6-2, 6-4.

In de eerste set ging het gelijk op tot 3-3. Toen sloeg Nadal toe en pakte de set. In de tweede set was er al een vroege break voor de Spanjaard en die kwam Murray niet meer te boven. In de derde set was Nadal wederom oppermachtig en kon hij de wedstrijd naar zich toe trekken. De Brit Murray heeft in de hele wedstrijd geen enkele breakkans gekregen van Nadal.

Nadal moet het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Duitser Rainer Schuettler en de Fransman Arnaud Clement.

Domenicali: "Alert blijven"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali mag tevreden terugkijken op de eerste acht races bij dat team. De Italiaanse renstal staat met 91 punten ver voor op zijn concurrenten BMW-Sauber en McLaren Mercedes. Felipe Massa is voor het eerst in zijn Formule 1-carrière leider in de stand voor de wereldtitel.

Kimi Räikkönen en Massa hebben samen al vijf polepositions en vijf zeges binnengehaald. Ook was vijf keer de snelste raceronde voor Ferrari. "Als je alleen naar de cijfers kijkt, dan mogen we tevreden zijn over wat we tot dusver hebben bereikt. Maar we moeten niet vergeten dat niet alles zo soepel is verlopen. We hebben hier en daar belangrijke punten laten liggen, door problemen met de betrouwbaarheid en door fouten die we hebben gemaakt", aldus de opvolger van Jean Todt.

"We hadden er dus nog veel beter voor kunnen staan in het kampioenschap. Zelfs in een weekend waarin we veel beter presteerden dan al onze concurrenten (de Franse Grand Prix, red.), riskeerden we nog een uitvalbeurt door een klein mankement. We hadden geluk dat Kimi zijn auto nog aan de finish wist te brengen. Maar de alarmbellen zijn zeker afgegaan. We moeten alert blijven."

Man. City breekt eigen transferrecord

Manchester City heeft woensdag het eigen transferrecord gebroken door Jô binnen te halen. De Braziliaan kost de Engelse ploeg een slordige 22 miljoen euro. Hiermee lost de 21-jarige speler Nicolas Anelka af, die 'maar' 16 miljoen euro kostte.

Mark Hughes, de nieuwe trainer van Manchester City, was lovend over de komst van Jô. "Hij is een groot talent en een jonge man met een geweldige toekomst", liet hij in een reactie weten. De Braziliaan is overigens de eerste aankoop van de nieuwbakken trainer.

Scheldende inbreker verraadt zichzelf

Een dertigjarige inbreker heeft zichzelf afgelopen nacht op zeer domme wijze verraden. De man uit het Friese Harlingen wilde een ruit inslaan om zichzelf toegang te verschaffen tot een woning. Dat dit hem niet makkelijk afging was duidelijk te horen aan de scheldkanonnade die de Fries gaf.

De bewoonster van de woning werd uiteraard wakker van al dat gevloek en getier. Zij belde de politie, die de scheldende inbreker eenvoudig in de boeien wist te slaan.

Petacchi vindt onderdak bij LPR

Alessandro Petacchi heeft een nieuwe werkgever gevonden, namelijk LPR. De wielrenner werd in mei door Team Milram ontslagen, nadat hij was betrapt op het gebruik van verboden middelen. De Italiaan tekent een verbintenis voor de duur van tweeënhalf jaar.

Petacchi zal voorlopig echter nog niet voor LPR in actie komen, omdat de sprinter tot begin september nog geschorst is. De nieuwe ploeg van de 34-jarige renner is overigens geen ProTour-ploeg. Toch beschikken zij over grote namen zoals Danilo di Luca en Paolo Savoldelli.

"Ik ben heel blij met deze kans," liet Petacchi in een reactie weten. "Dit is een heel professionele ploeg met uitstekende renners. Ik hoop dat ik het vertrouwen dat ze in me stellen kan terugbetalen."

Dode en zwaargewonde na ongeluk met trucks op A12

Bij een ongeluk op de A12 bij het Gelderse Duiven is woensdagmiddag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Een andere trucker raakte bekneld en zwaargewond, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De A12 is in de richting van het Duitse Oberhausen afgesloten.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur. Een van de drie betrokken vrachtwagens remde plotseling voor een file waarna de andere twee trucks achter op hem botsten. De derde chauffeur raakte lichtgewond.

Een van de vrachtwagens is gekanteld, waardoor de lading op het weg terecht is gekomen. De truck vervoerde onder meer pinda's en dakpannen. De berging duurt nog enkele uren, waarna ook het wegdek nog gerepareerd moet worden. Dit gaat volgens het KLPD tot in de 'nachtelijke uren' duren.

Het verkeer in de richting van Oberhausen wordt door de VerkeersInformatieDienst geadviseerd om te rijden via Nijmegen en Keulen. De file op de A12 bedroeg rond 19.45 uur twaalf kilometer.

Stevens blij met komst Isaksson

Huub Stevens is erg blij met de komst van Andreas Isaksson naar PSV. De trainer van de Eindhovenaren noemt de keeper, die van Manchester City overkomt, een 'gelouterd speler'.

"Het is een persoonlijkheid, een jongen die weet wat er op hem afkomt. Daarnaast past de Zweedse mentaliteit goed bij de Nederlandse", liet Stevens in een reactie weten.

Isaksson beseft zich echter dat hij Heurelho da Silva Gomes moet doen vergeten. "Gomes is een grote keeper. Ik heb hem in de Champions League aan het werk gezien. Ik zal alles geven bij PSV, daar ben ik voor"

Coulthard: "Kosten licentie oneerlijk"

David Coulthard vindt dat de coureurs gelijk hebben als ze proterst aantekenen tegen de oplopende kosten van de superlicenties. De Schot vindt het oneerlijk om meer te moeten betalen naarmate een coureur meer punten scoort. Maar de geruchten over een staking zijn uit de lucht gegrepen, volgens hem.

Coulthard zei in zijn column voor de Britse tv-zender ITV: "Ik weet dat Formule 1-coureurs goed betaald worden en dat onze klachten niet direct kunnen rekenen op veel steun van het publiek, maar de kosten zijn dit jaar enorm toegenomen. Soms met wel 1000%. Om een voorbeeld te noemen; Robert Kubica moet 90.000 euro betalen voor zijn licentie en Fernando Alonso 200.000 euro. Toen we hier in eerste instantie over hoorden, hebben we gelijk een gesprek met Max Mosley geregeld, dat in Monaco zou plaatsvinden. Echter, door het schandaal over zijn privéleven is dat niet doorgegaan en we proberen nu een nieuwe afspraak te maken."

"Het is onze bedoeling om de kosten naar beneden te brengen, omdat geen enkele andere professionele sportlieden zoveel moeten betalen om mee te kunnen doen. Het is gewoon niet eerlijk en het idee dat een coureur wel veel zal verdienen als hij veel punten scoort, is nergens op gebaseerd. De FIA weet niet wat er in onze contracten staat. De geruchten over een eventuele staking zijn trouwens zwaar overdreven."

Podolski mag niet weg bij Bayern München

Lucas Podolski mag niet op zoek naar een andere club. Dit heeft Bayern München, de werkgever van de Duits international, woensdag laten weten. De speler staat in de belangstelling van onder andere Juventus, Tottenham Hotspur, Werder Bremen en zijn oude club 1. FC Köln.

Podolski kende een prima EK voetbal, dat de afgelopen weken in Oostenrijk en Zwitserland werd gehouden. De speler van Die Mannschaft was goed voor drie doelpunten. Bij Der Rekordmeister komt de 23-jarige voetballer nauwelijks nog aan spelen toe, omdat hij Miroslav Klose en Luca Toni voor zich moet dulden.

Dat is ook de reden waarom Podolski wil vertrekken. Karl-Heinz Rummenige, voorzitter van Bayern München, denkt er echter anders over en drukte alle geruchten de kop in. "Podolski blijft bij Bayern, dat is een definitief besluit."

PSV legt doelman Isaksson vast

PSV heeft een nieuwe keeper. Zoals verwacht wordt Andreas Isaksson de opvolger van Gomes. Vanmiddag ondertekende de Zweed een vierjarig contract in Eindhoven.

De 26-jarige Isaksson komt van Manchester City. Daar was hij afgelopen seizoen op een zijspoor beland. De laatste jaren is Isaksson de vaste doelman van het Zweeds nationaal elftal. Hij speelde tot nu toe 59 interlands en verdedigde het Zweedse doel tijdens het WK van 2006 en de EK's van 2004 en 2008. Isaksson wordt de negende Zweed in de historie van PSV. Zijn voorganger is Klas Ingesson, die in 1994 uit Eindhoven vertrok.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Vettel: "Doel is honderd procent"

Sebastian Vettel, rijdend voor Scuderia Toro Rosso, wil het circuit van Silverstone graag met punten verlaten komend raceweekend. De Duitser die morgen jarig is, is zeer content met de ontwikkeling van de nieuwe STR3-wagen, die in Monaco voor het eerst reed.

Vettel: "In Monaco introduceerden we de nieuwe auto en reed ik nog maar voor de tweede keer met deze auto. We hadden daar een goede race, ook al waren de omstandigheden erg lastig. Ik kwam er voor de tweede keer dit seizoen aan de finish en behaalde er meteen mijn eerste punten van het jaar, dus dat was een erg positief resultaat. In Monaco wist ik opnieuw in de punten te eindigen, dankzij een goede racesnelheid en een wat gelukkige verloop van de race."

"Daarna hebben we de nieuwe wagen aan de eerste serieuze test onderworpen, in Barcelona", zo ging Vettel verder. "We introduceerden een paar nieuwe onderdelen, waardoor we in Frankrijk een zeer competitief pakket hadden. Het lijkt er dus op dat we ons de goede kant op aan het ontwikkelen zijn. Hopelijk kunnen we in de overige races, te beginnen met komend weekend in Silverstone, nog meer punten scoren. Het doel voor de rest van het seizoen is honderd procent uit de auto te halen."

De STR-rijder wist tot nu toe vijf van de zeven kampioenschapspunten binnen te halen. Teammaat Sébastien Bourdais kwam tot twee punten.

Ashley Cheng: "Ontwerpkeuzes Diablo III zijn onorigineel"

Eerder vandaag maakten we al melding over de ontevreden Diablo-fans en nu blijkt dat ook sommige mensen uit 'de biz', om andere redenen, niet erg te spreken zijn over de eerste Diablo III-beelden. Zo schreef Bethesda-medewerker Ashley Cheng, momenteel werkzaam aan Fallout 3, bijvoorbeeld op zijn blog dat hij teleurgesteld was over Blizzards ontwerpkeuzes van Diablo III:

"I must say I am disappointed that Blizzard has stayed on the conservative side in terms of design with their updates to Diablo and Starcraft,"

Maar ondanks dat Cheng vond dat beide series, qua ontwerp, te veel op hun voorgangers lijken en dat de ontwerpinnovatie dan ook miniem is, had de beste man er toch alle vertrouwen in dat het twee toptitels worden:

"I have no doubt, that they will be incredibly fun, addictive and polished games. Blizzard is the top of the class when it comes to game development - nobody does it better."

Opsporingsbericht: ontsnapte tbs'er Venray

Het Openbaar Ministerie heeft een opsporingsbericht uitgedaan over een ontsnapte tbs'er. Het gaat om de 27-jarige Joep Vullers. De man wordt behandeld in de tbs-inrichting FPC de Rooyse Wissel in Oostrum-Venray en is veroordeeld voor een geweldsmisdrijf.

Toen Vullers afgelopen vrijdag op bezoek mocht bij zijn ouders in de gemeente Echt-Susteren wist hij te ontkomen aan zijn begeleiding. Het OM heeft al onderzoek gedaan naar zijn mogelijke verblijfplaats, helaas tevergeefs. Volgens justitie "is de aanhouding dringend gewenst."

Joep Vullers heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een breed postuur. Op zijn rechterpols heeft hij een litteken en in beide oren draagt hij een oorbel. Mensen die meer weten over de verblijfplaats van Vullers, of andere belangrijke informatie hebben, kunnen bellen met de landelijke opsporingstiplijn: 0800-6070. Als je liever anoniem wilt blijven kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.



De 27-jarige Joep Vullers
Met dank aan Wouser voor de submit 

Klien wil graag voor BMW rijden

Christian Klien zou graag zo snel mogelijk weer in een Formule 1-auto stappen. De Oostenrijker had zijn debuut in 2004 bij het team van Jaguar en hij reed daarna voor Red Bull Racing voor twee seizoenen. Sindsdien is hij testrijder, vorig jaar bij Honda, dit jaar bij BMW-Sauber.

Klien vertelde: "Ik wil dolgraag weer in de Formule 1 gaan racen. Mijn motivatie om dat te bereiken is geen moment minder geworden en sinds mijn deelname aan de 24 uur van Le Mans is die waarschijnlijk alleen maar toegenomen. Ik heb erg genoten van die race. Van het rijden met een competitieve wagen en het kanshebber zijn voor de zege. Ik wil dat ook in de Formule 1 meemaken."

"Het team van BMW zou dan mijn ideale keuze zijn. Dit team heeft de potentie om consistent races te gaan winnen. Ik ben erg gelukkig bij BMW-Sauber en ik wil hen eraan herinneren dat ik hier niet alleen ben om te testen. Ik wil graag racen. Hoe eerder hoe beter", aldus de 25-jarige coureur. Klien werd vorige maand derde bij de 24 uur van Le Mans in de LMP1-klasse.

[WBD] Federer in drie sets langs Ancic

De regen zorgde ervoor dat Roger Federer later dan aanvankelijk gepland kon beginnen aan zijn partij tegen Mario Ancic. Invloed op het resultaat had de regen niet. De Zwitser won in 3 sets van zijn opponent Ancic.

De regen had voor een urenlange pauze gezorgd op Wimbledon waardoor Federer en Ancic later hun partij konden beginnen. Federer had evenwel geen last van het oponthoud en won met 6-1, 7-5 en 6-4. De nummer één van de wereld is hard op weg voor de zesde maal het toernooi te winnen. Hij verloor nog geen enkele set. De komende tegenstander van Federer komt uit de partij tussen Marat Safin en Feliciano Lopez.

Guantánamo Bay opnieuw in opspraak

De verhoormethoden die de Amerikanen gebruiken om terreurverdachten in Guantánamo Bay een bekentenis te ontfutselen, zijn rechtstreeks overgenomen van de Chinezen. Dat onthult de gezaghebbende Amerikaanse krant The New York Times.

De krant ontdekte dat het Amerikaanse leger haar lijstje met technieken woord voor woord heeft gekopieerd uit een artikel uit 1957. Dat stuk beschrijft de methoden die Chinese communisten gebruikten om valse bekentenissen te ontlokken aan Amerikaanse krijgsgevangenen.

Het gaat onder meer om methoden als semi-verhongering, slaaponthouding en blootstelling aan hard geluid. Hoewel het Amerikaanse Congres de regering vorig jaar dwong een nieuwe handleiding voor CIA-verhoren op te nemen, hebben ondervragers op Guantánamo Bay nog steeds toestemming om speciale, geheime technieken toe te passen.

President Bush heeft de verhoortechnieken in Guantánamo Bay altijd verdedigd. Volgens hem leveren ze belangrijke informatie op, waarmee toekomstige aanslagen kunnen worden voorkomen. Nu blijkt dus dat de gebruikte methoden letterlijk een schoolvoorbeeld zijn van manieren om valse bekentenissen te verkrijgen. "Dit moet een schok zijn voor elke Amerikaan", reageert senator Carl Levin uit Michigan op het nieuws. "Wat hebben we aan valse informatie?!"

In Guantánamo Bay zitten momenteel zo'n driehonderd terreurverdachten vast, de meesten van hen zonder uitzicht op een proces of veroordeling. Vorige maand besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof echter dat ook deze 'vijandelijk strijders' het grondrecht hebben om hun opsluiting voor een civiele rechtbank aan te vechten. En maandag oordeelde het Hof dat het bewijsmateriaal tegen een Chinese moslim die al zes jaar wordt vastgehouden in Guantánamo Bay zo mager is, dat de verdachte moet worden vrijlaten of een nieuw proces moet krijgen.

Chauffeurs willen nascholing niet zelf betalen

Vrachtwagenchauffeurs willen niet zelf opdraaien voor hun extra opleidingen en nascholing. Vervoerdersorganisatie EVO vindt dat de overheid moet bijdragen aan de kosten van de Europese vakbekwaamheidsrichtlijn, waaraan chauffeurs vanaf 10 september volgend jaar moeten voldoen. Dit laat de EVO woensdag weten.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zegt niet mee te willen betalen aan de nascholing van de chauffeurs, omdat dit verboden staatssteun is. De EVO vreest dat dit leidt tot ongelijke concurrentie, omdat in andere EU-lidstaten de overheid wel bijdraagt in de kosten. In Finland wordt zelfs de hele chauffeursopleiding door de overheid betaald.

Volgens een woordvoerder van de EVO kost de vakbekwaamheidsrichtlijn iedere Nederlandse vrachtwagenchauffeur jaarlijks vijfhonderd euro. De kosten voor de hele sector bedragen jaarlijks negentig miljoen, schat de vervoerdersorganisatie. In een brief aan de minister gaat de EVO opheldering vragen over de verschillen tussen de lidstaten.

Top of Flop User's Choice: The Cure

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Bij de vorige Top of Flop waren de meningen weer flink verdeeld, maar het was net iets meer positief dan negatief: Rosie Oddie & The Odd Squad - Cola Coka was een top,  dus. brienen verwoordde jullie mening nog als beste: "in het begin dacht ik ook amy/duffy like troep, maar na het begin komt ie lekker op gang. Eindelijk een nummer bij top of flop dat ik kan waarderen.Top dus"

De tip van vanavond is van Wim:

"We will find, then confront, they will die, that's why it's so much fun! Lekker ritme en goed luisterbaar."

[update] Soul Calibur IV niet mogelijk zonder HDD

[update] 1815 bron

Microsoft heeft de product-pagina van Soul Calibur 4 veranderd. er staat nu niet meer dat je een HDD nodig hebt, wat zou betekenen dat je genoeg zou moeten hebben aan een memorycard. Het lijkt er dus op dat de eerdere berichtgeving fout was. Of dit echt zo is moet natuurlijk nog blijken.

[originele bericht]
De titel zegt het eigenlijk al. De langverwachte en populaire Soul Calibur IV voor Microsofts Xbox 360 is niet speelbaar zonder een HDD. Dit is voor de meesten geen probleem, maar voor de early adopters die de Core-versie hebben aangeschaft of de gamers die de arcade-versie in hun bezit hebben is dit geen goed nieuws. Zij zullen dus een HDD moeten aanschaffen om Soul Calibur IV te kunnen spelen.



...Dat wordt voor sommigen vervelend...

[WBD] Pa Williams wil geen sisteract

Mochten Serena en Venus Williams de finale halen in het enkelspel van Wimbledon is vader Williams daar naar eigen zeggen niet bij. Hij pakt dan het eerste vliegtuig terug naar de Verenigde Staten.

De zusjes Williams stonden al twee keer eerder in de finale van een Grand-Slam. Serena Williams was tweemaal de sterkste. "Voor mijn gevoel vechten ze in de finale tegen elkaar, dat kan ik niet aanzien. Als je kinderen in een gevecht met elkaar belanden, kan je dat dan aanzien? Zo voel ik het, het is te emotioneel voor me." aldus Richard Williams, die zijn twee dochters zelf het tennissen leerde.

Voor het zover is moeten Serena en Venus eerst de halve finale winnen. Serena Williams moet het dan opnemen tegen de Chinese Jie Zheng en Venus Williams speelt tegen Elena Dementieva, de hooggeplaatste speelster die nog over is.

Farfán te laat bij Schalke

Jefferson Farfán is vandaag niet komen opdagen voor zijn eerste training bij zijn nieuwe club Schalke. Hij werd deze zomer voor 10 miljoen weggeplukt bij PSV.

Het was voor Schalke de tweede trainingsdag. Farfán mocht echter vanwege privé-omstandigheden de eerste dag laten schieten. De Peruaan had naar eigen zeggen het vliegtuig naar Duitsland gemist.

Rutten kreeg van de Duitse pers direct de vragen of hij zijn nieuwe aanwinst direct een boete zou opleggen. Rutten antwoordde ontwijkend: "Hij mocht een dag later beginnen wegens privéredenen."

Uitspraak en reacties in zaak-Rasmussen

Volgens de kantonrechter in Utrecht had de Rabobank-ploeg het recht om de Deen Michael Rasmussen te ontslaan. Het had alleen niet op staande voet mogen gebeuren.

Om die reden moet de Rabobank een bedrag van 665.000 euro betalen aan Rasmussen. Rasmussen werd ontslagen door de Rabobank tijdens de Tour de France van vorig jaar, toen bleek dat hij gelogen had over zijn verblijfplaats. De Deen was op weg naar zijn eerste Tour-zege.

Rasmussen krijgt bovenop twee maandsalarissen ook nog een bonus van 400.000 euro, die hij ook zou krijgen als hij de Tour gewonnen had. Daarbovenop komt ook nog een vergoeding voor de buitengerechtelijke kosten. Dat maakt een totaal van 665.000.

Volgens de kantonrechter had de ploegleiding van de Rabobank kunnen weten dat Rasmussen niet in Mexico, waar hij aangaf te zitten, zat. Zo troffen ploegleider Erik Breukink en Rasmussen elkaar op 6 juni 2007 in Italië. Ook nam Rasmussen deel aan een door Rabobank georganiseerde training in de Pyreneeën van 25 tot en met 29 juni. Ook wist de boerenleenbank dat hij uit de Deense selectie was gezet na een gemiste dopingcontrole. Hiervoor had Rabobank al redenen genoeg om Rasmussen te ontslaan.

In beide kampen was er tevredenheid over de uitspraak. Ondanks dat Rasmussen 5,5 miljoen euro had geëist voelde hij zich volgens diens advocaat André Brantjes de morele winnaar. "Zeker omdat in dat bedrag vier ton zit waarop hij contractueel recht had als hij de Tour had gewonnen. De rechter geeft aan dat er geen reden was voor ontslag op staande voet. Michael is vreselijk onderuit gehaald en ziet dit als een vorm van eerherstel," aldus Brantjes die 700.000 euro wel wat karig vond.

De Rabobank is vooral blij dat de rechtbank heeft aangegeven dat het ontslag van Rasmussen terecht is. Henri van der Aat, die namens de Rabobank met de zaak belast was: "Zijn conclusie wijkt niet veel af van die van Peter Vogelzang." Vogelzang leidde het onderzoek dat de Rabobank had ingesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom Rasmussen.

"De rechter geeft aan dat de ploegleiding op het moment dat begin juli duidelijk werd dat Rasmussen niet eerlijk had gehandeld dieper in de materie had moeten duiken en hem eigenlijk op dat moment al had moeten ontslaan," aldus Van der Aat.

Over de betaling zegt Van der Aat het volgende: "Wij hadden er wel rekening mee gehouden dat er een betaling zou moeten zijn, maar waarom die tourpremie daarin is meegenomen begrijp ik niet goed. We gaan ons nu eerst eens rustig over de uitspraak buigen." Het geld moet zo vlug mogelijk worden overgemaakt op de rekening van Rasmussen.


Newcastle lijft Gutierrez in

De eerste grote aankoop voor Newcastle United is binnen. The Magpies verbonden de Argentijn Jonas Gutierrez van Real Mallorca aan zich.

De Argentijnse international tekende een contract voor vijf jaar. Trainer Kevin Keegan omschreef rechtsbuiten Gutierrez als 'een schitterende aanwinst'.

Gutierrez op de site van Newcastle: "Ik kan niet vertellen hoe blij ik ben om bij Newcastle United te gaan spelen. The Premier League is een geweldige competitie en ik kan niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en mezelf te bewijzen aan de fans van Newcastle."

Onderzoek beschoten peuters gestaakt

De Nijmeegse politie heeft het onderzoek naar de twee beschoten peuters van kinderdagverblijf Kameleon gestaakt. Het onderzoek heeft niet geleid tot aanhouding van een verdachte. Wanneer er nieuwe informatie binnenkomt, pakt het team het onderzoek weer op.

Eind mei werd een klein wondje in het voorhoofd van een bijna 2-jarige peuter gevonden. Het wondje was veroorzaakt door een klein loden kogeltje. Een paar dagen later werd bij een andere peuter zo'n zelfde kogeltje in de knie gevonden. Tevens trof de politie in de omgeving van het kinderdagverblijf een aantal dode vogels aan. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft niet kunnen vaststellen dat de dieren zijn gedood door hetzelfde soort kleine kogeltjes.

De directie van het Nijmeegse kinderdagverblijf besloot de peuters twee weken niet buiten te laten spelen. Inmiddels is de normale gang van zaken hervat. Er zijn geen nieuwe incidenten meer gemeld, aldus de politie.

Wederom een nieuw gratis nummer voor Guitar Hero 3

Er zijn al een aantal nummers gratis te downloaden voor Activisions toptitel Guitar Hero 3. Onder andere de Halo Mjolnir mix, en wat nummers van Dropkick Murphy's waren al gratis te downloaden. Vanaf morgen kunnen we ook mee gaan spelen op de soundtrack van de film Top Gun. Het nummer heet Top Gun Anthem en is vanaf morgen gratis te downloaden voor zowel de 360 als de PS3 versie van de game. De track wordt door Activision aangeboden in verband met 4 juli, Amerika's onafhankelijkheidsdag.

Kroegbazen negeren massaal rookverbod

Het rookverbod dat sinds gisteren van kracht is in de horeca wordt massaal genegeerd door ongeveer vijfhonderd kleine horeca-ondernemers. Al deze bedrijven staan achter Stichting Red de Kleine Horeca-Ondernemer, welke gisteren had gevraagd tot een onmiddellijke opschorting van het verbod.

Volgens de stichting lopen veel kroegbazen dagelijkse inkomsten mis. De rechter was het daar niet mee eens, hij oordeelde dat kroegbazen verplicht zijn de nieuwe regelgeving te hanteren. De eerste week krijgen overtredende horeca-ondernemers slechts een schriftelijke waarschuwing.

De stichting roept nu op tot een onmiddellijke boycot van het rookverbod. Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland vindt dat kroegbazen het verbod moeten respecteren. "We zijn er klaar voor, we hebben ons voorbereid. Maar dat betekent niet dat wij ons niet druk maken om de positie van de kleinere ondernemer die het hierdoor inderdaad moeilijker krijgt", aldus een woordvoerder.

Heb je een momentje over? Stem dan even op de laatste poll over het rookverbod.
Meer lezen over het rookverbod in de horeca en over wereldwijde en wel heel opmerkelijke rookverboden? Lees dan de special! Klik
hier.

Boetes vernielen Ka's naar Jantje Beton

Zes minderjarige jongens uit Oosterhout die in maart werden opgepakt voor het beschadigen van 44 wagens, waaronder 41 Ford Ka's, hebben allen een boete van vijftig euro gekregen die zij aan Jantje Beton moeten betalen. De rechter bepaalde verder dat de jongens trainingen in sociale vaardigheden moeten krijgen en dat zij een werkstraf moeten vervullen.

De jongeren trapten voor de lol deuken in achterkanten van Ford Ka's, omdat Ka zou staan voor 'kick ass'. Naast de 41 Ka's werden ook drie Mercedessen beschadigd. De totale schade bedraagt ongeveer 35.000 euro. Omdat de jongens minderjarig zijn, kunnen zij Juridisch niet aansprakelijk worden gesteld. De rechter hoopt echter wel dat zij de schades zullen vergoeden: "maar ik vind het heel goed dat de meeste ouders jullie aan het werk willen zetten om aan schadevergoeding mee te betalen."

PSV legt Isaksson vast

PSV heeft een nieuwe keeper. Zoals verwacht wordt Andreas Isaksson de opvolger van Gomes. Vanmiddag ondertekende de Zweed een vierjarig contract in Eindhoven.

De 26-jarige Isaksson komt van Manchester City. Daar was hij afgelopen seizoen op een zijspoor beland. De laatste jaren is Isaksson de vaste doelman van het Zweeds nationaal elftal. Hij speelde tot nu toe 59 interlands en verdedigde het Zweedse doel tijdens het WK van 2006 en de EK's van 2004 en 2008. Isaksson wordt de negende Zweed in de historie van PSV. Zijn voorganger is Klas Ingesson, die in 1994 uit Eindhoven vertrok.

Italianen met maar één dispensatiespeler naar OS

De Italiaanse bondscoach Pierluigi Casiraghi zal op het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen gebruik maken van slechts één dispensatiespeler. Coaches hebben de mogelijkheid om drie spelers die ouder zijn dan 23 jaar te selecteren.

Waar veel collega's zich het hoofd breken over de vraag welke drie oudere spelers zij gaan selecteren, kiest Casiraghi voor de jeugd. Slechts de 29-jarige Tommaso Rocchi zal zijn selectie van ervaring gaan voorzien. De spits van Lazio maakte in de afgelopen vier seizoenen bijna zestig treffers in de Serie A. De namen van de zeventien spelers die drievoudig A-international Rocchi gaan vergezellen naar China zijn nog niet bekend. Italië zal het in de poulefase opnemen tegen Honduras, Kameroen en Zuid-Korea.

VVV trekt Kevin van Dessel aan

Degradant VVV-Venlo heeft de vervanger voor de aan De Graafschap verkochte Peter Jungschläger binnen. De Belgische middenvelder Kevin van Dessel komt van Sint-Truiden.

De 29-jarige middenvelder speelde al eerder in Nederland. In het seizoen 1997/98 speelde van Dessel twee eredivisieduels voor NAC Breda. Vervolgens kwam hij na een avontuur bij Genoa tussen 1999 en 2007 uit voor Roda JC. Voor die club speelde hij 172 keer in de eredivisie, waarin hij tien keer scoorde. Van Dessel was in Kerkrade enige tijd aanvoerder, maar kwam in zijn laatste seizoenen wegens diverse blessures nauwelijks nog in actie.

VVV-Venlo haalt hem nu weg bij Sint-Truiden, waarmee hij degradeerde. Als de middenvelder de medische keuring doorstaat, zal hij in Venlo een tweejarig contract met een optie op nog een seizoen tekenen.

Rookverbod blijft ook deze week van kracht

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een verzoek afgewezen om het rookverbod tijdelijk op te schorten tot 9 juli. Op die datum doet de rechtbank uitspraak over het kort geding dat is aangespannen door stichting Red de Kleine Horeca-Ondernemer.

De stichting eist een uitzondering op het verbod voor de kleine horeca en wil dat het rookverbod wordt uitgesteld tot 1 januari 2009. De ondernemers eisten tijdelijke opschorting tot volgende week woensdag omdat de kleine horecaondernemers voor iedere dag dat het verbod geldt, flinke schade zouden lijden. Ook zouden zij bang zijn voor eventuele enorme boetes.

De rechter vindt dit laatste argument echter onzin, aangezien het ministerie van Volksgezondheid heeft aangegeven eerst schriftelijke waarschuwingen te sturen, alvorens boetes uit te delen.


Heb je een momentje over? Stem dan even op de laatste poll over het rookverbod.
Meer lezen over het rookverbod in de horeca en over wereldwijde en wel heel opmerkelijke rookverboden? Lees dan de special! Klik hier.

Tientallen auto's bekrast in Oudenbosch

Vandalen hebben in de nacht van maandag op dinsdag tientallen auto's in de Brabantse plaats Oudenbosch bekrast. Inmiddels hebben al 75 mensen aangifte gedaan en dat aantal stijgt nog. Een aantal mensen vond hun auto zelfs terug met plaatsnamen in de lak gekrast. De totale schade bedraagt minsters 100.000 euro.

De politie gaat uit van meerdere daders, vanwege het grote aantal voertuigen dat is beschadigd. Vooral auto's aan de Spuilaan en Molmerlaan zijn onder handen genomen. Volgens een bewoner van de Molmerlaan vinden er al langer vernielingen plaats.

De politie heeft een misdaadanalist in de arm genomen, die moet onderzoeken of er een patroon in de beschadigingen zit, dat mogelijk naar de dader wijst. Verder heeft de politie hoop gevestigd op mensen die vroeg op straat waren, zoals krantenbezorgers.

De Gelderlander stelt Wegener ultimatum

Abonnees van dagblad De Gelderlander kunnen binnenkort een dag zonder krant zitten. Althans, als de directie van uitgeverij Wegener het plan voor een nieuwe bezuinigingsronde niet van tafel haalt. Als de directie niet aan het ultimatum voldoet, leggen alle journalisten volgende week het werk een dag neer, waardoor er een dag geen krant verschijnt.

Volgens Rob Vunderink, voorzitter van de redactieraad van De Gelderlander, heeft de redactie bijna unaniem ingestemd met het ultimatum. Ruim 95 procent liet weten achter de actie te staan. De enkele tegenstemmen kwamen van twee aanwezige leden van de hoofdredactie.

Wegener geeft naast De Gelderlander nog zes kranten uit, zij nemen later deze week een besluit over eventuele acties.

Blizzard bevestigt onaangekondigde vierde game

In een interview met de Duitse website Onlinewelten heeft Rob Pardo, chief operating officer van Blizzard, laten weten dat er een vierde game in de maak is. Naast Wrath of the Lich King, Starcraft 2 en Diablo 3 is er dus een waarschijnlijk een nieuwe franchise in de maak... Of kan het ook een nieuwe Lost Vikings zijn?

A few months ago you offered a job on the official Blizzard webpage, considering a Next-Gen MMO. A community Manager added, that's it about game, that has not been announced yet. Is there any new information on that, or is Diablo 3 the mentioned Next-Gen MMO?
"No obviously not, since it is not MMO! We have another dev-team, that is..."

So there is still one project?
Yeah, there is still one "unknown project"..."

Je moet niet meteen denken dat Blizzard morgen met een aankondiging komt. Blizzard kennende duurt het meestal nog héél en nog héél lang.

Force India en Honda praten over motoren

Het avontuur van Super Aguri mag dan voorbij zijn, maar misschien is Force India de nieuwe bondgenoot van Honda. De Japanse fabrikant werkt graag met een partner en het Indiase team heeft wel interesse in het KERS-systeem.

Motorsport Aktuell meldt dat de eerste gesprekken in Montreal hebben plaatsgevonden tussen de partijen. Force India gebruikt momenteel Ferrari-motoren en dat contract loopt nog door. Maar Honda zou een goedkopere leverancier kunnen zijn. Vijay Mallya, teambaas van Force India, zou zo'n tien miljoen euro kunnen besparen als hij met Honda in zee gaat.

Het zou gaan om de motor en het nieuwe KERS-systeem (energieterugwinning), waar Takuma Sato dan 'gratis' bijhoort. Anders gaat de prijs omhoog. Daartegenover staat dat het beëindigen van het contract met Ferrari mogelijk geld kost.

Sato vertrok eind 2005 bij Honda en de fabrikant probeert sindsdien elders onderdak voor hem te vinden. Dat was in eerste instantie bij Super Aguri, maar dat team is inmiddels failliet. Daarom wordt nu geprobeerd hem onder te brengen bij Force India. Maar de geruchten zijn dat het Indiase team nog geen besluit genomen heeft.

Als de deal niet doorgaat, heeft Honda nog wel wat achter de hand. Een nieuwe te vormen team rond engineer Kenneth Anderson, met opnieuw de motordeal plus KERS-systeem. Maar dat is een gerucht dat ook al een tijdje rond gaat. Of het allemaal doorgaat, moet voor 31 juli blijken, tot dan kunnen (nieuwe) teams zich inschrijven voor komend seizoen.

Doodgeslagen hond gevonden op strand

Zaterdagavond heeft een passant een dode, zwaar toegetakelde hond gevonden langs het strand van Biddinghuizen. De bordeaux dog had een verbrijzelde oogkas, een afgebroken tand en veel inwendige bloedingen. Alsof dat nog niet genoeg is, stak er een stuk van een hondenrek voor in de auto uit de buik van het teefje.

Nadat de passerende automobilist alarm sloeg, heeft een dierenarts geconcludeerd dat de hond is doodgeslagen. Een auto-ongeluk is volgens hem uitgesloten. "Ze is doodgebloed. Ook was haar oogkas ingeslagen en ze miste tanden. Ze heeft echt geleden", zegt een woordvoerder van de Dierenbescherming. De dierenorganisatie hoopt dat er mensen zijn die iets hebben gezien of meer kunnen vertellen.

Brawn wil Alonso wel

Mocht Fernando Alonso niet naar Ferrari gaan, dan staat Ross Brawn als eerste voor hem in de rij. Zo heeft de teambaas van Honda laten weten. Daardoor zal er hevig gespeculeerd worden over de toekomst van Jenson Button en Rubens Barrichello.

Het contract van de twee rijders loopt na dit seizoen af. Maar ook de toekomst van Alonso bij Renault is allerminst zeker. In Monaco werd nog gemeld dat hij een (voor)contract met Ferrari had getekend, maar tijdens de afgelopen Grand Prix in Frankrijk werd hij toch in verband gebracht met Honda. De tweevoudig kampioen heeft altijd geroepen dat hij voor een topteam wil rijden, en Honda loopt voorop in de ontwikkeling van het KERS-systeem (energieterugwinning).

Daar heeft de Japanse fabrikant al mee getest en zet nu daarvoor alles op 2009. Als hem gevraagd wordt naar de geruchten, zegt Brawn dat elk team wel een rijder als Alonso wil hebben: "Dat is voor Honda natuurlijk niet anders", zegt hij tegen Motorsport Aktuell. "Ieder team ziet zijn auto graag bestuurd worden door Alonso. Wij dus ook."

Ook is hij op de hoogte van een link tussen de Spanjaard en Ferrari: "Ik weet voor welk team hij graag wil rijden. Dat ene team waar iedereen van droomt. De realiteit is dat wij pas met hem rond de tafel kunnen zitten als er duidelijkheid is over de situatie tussen hem en Ferrari." Nog altijd is het niet helemaal uitgesloten dat Alonso vertrekt bij het Franse team waar hij nu voor rijdt. Hij wil zelf eind juli een besluit daarover nemen. De coureur keerde terug naar Renault toen het bij McLaren helemaal misging en er geen weg meer terug leek te zijn.

De Honda-teambaas maakt zich niet druk om de problemen tussen Alonso en zijn vroegere werkgever Ron Dennis: "Iedereen die met hem heeft gewerkt, spreekt vol bewondering over hem. Bij McLaren misschien niet, maar bij Renault staat hij in hoog aanzien."

Vrouwen kijken stiekem porno

Wie denkt aan kijkers van een pornofilm komt al snel uit bij het mannelijk geslacht. Vrouwen die porno kijken is een taboe, maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen wel degelijk porno kijken.

Vrouwenblad Flair concludeerde uit een onderzoek dat maar liefst 65 procent van de ondervraagde vrouwen af en toe porno kijkt, maar dat doen ze wel stiekem. Ruim een derde zou nooit iemand vertellen dat ze porno kijkt, bijna de helft (43 procent) verzwijgt zelfs voor hun partner de intieme videomomenten.

Flair vroeg de lezeressen ook naar favoriete pornofilms. Op nummer 3 staat Good Service, nummer 2 is voor Five Hot Stories en Pink Prison staat op nummer 1.

Chrono Trigger is terug

In 1995 kwam Square-Enix met Chrono Trigger op de Super Nintendo. Het spel werd snel een hit, maar verscheen nooit in Europa. Toch kennen heel veel Europese gamers Chrono Trigger. Na een PlayStation remake komt de game nu ook naar de DS, althans zo lijkt het.

Uit Shonen Jump komt namelijk een scan die dit bevestigt. Daarnaast is er een site geopend door Square-Enix waar een countdown geplaatst is. De klok straalt niet alleen Chrono Trigger uit, maar de webpagina heet CTDS (Chrono Trigger DS). De site opent de deuren op 7 juli, dus nog even geduld.



de betreffende scan...

Tost: "Niets verandert in 2009"

Red Bull-directeur Dietrich Mateschitz heeft aan de hoofden van Scuderia Toro Rosso beloofd dat er in 2009 nog niets zal veranderen. De Oostenrijker wil zijn aandelen verkopen, omdat in 2010 een team verplicht wordt zijn eigen auto te ontwerpen en bouwen. Dat heeft STR-teambaas Franz Tost laten weten.

De teamleiding heeft nu verzekerd dat het budget niet ingekrompen zal worden, en dat er geen banen zullen verdwijnen in Faenza, vóór 2010. "De geruchten over de verkoop van het team, die aan het begin van dit seizoen steeds sterker werden, hebben maar korte tijd een negatieve invloed op onze prestaties gehad. Als er iedere week een verhaal wordt gepubliceerd waarin staat dat je team op het punt staat om verkocht te worden, dan is dat niet echt prettig werken voor onze werknemers", aldus Tost.

"Maar Mateschitz heeft ons beloofd dat er in 2009 nog niets zal veranderen. Niet alleen wat het personeel betreft, maar ook niet qua budget. Daarna, vanaf 2010 dus, zullen we wel zien wat er gaat gebeuren. Op het moment is de toestand van het team dus stabiel. We blijven gewoon pushen." Toro Rosso heeft momenteel zeven punten en daarmee staan ze negende in het constructeurskampioenschap.

XMB en Trophies eindelijk beschikbaar voor je PS3

Na enkele nieuwsberichten aan het begin van deze week over deze update, is nu toch het eindelijk zover. Firmware 2.40 voor Sony's PlayStation 3 is uit met de langverwachte XMB en Trophies-systeem. Ren/loop dus naar je PS3 en updaten maar. De installatie zal overigens maar 135MB van je schijf vereisen.

Hieronder staan de features van de update:

Algemeen
De systeemklok is nu in het Beginmenu van je PS3 te zien. |De datum en de tijd die zijn ingesteld onder Instellingen > [Datum en tijd] worden weergegeven.
Als je een toetsenbord gebruikt, kun je het hele tekstveld nu in één keer leegmaken.
Als je voor een handeling die niet kan worden uitgevoerd op de PS-toets drukt, verschijnt er een pictogram.

Gebruikers
Je kunt met de optie [Schakel systeem uit] het PS3-systeem nu vanaf het Beginmenu van je PS3 uitschakelen.
Instellingen

Je kunt het PS3-systeem nu zo instellen dat het systeem automatisch uitschakelt nadat de systeemsoftware is bijgewerkt.
Onder [Randapparatuurinstellingen] zijn nu ook de opties [Controller opnieuw toewijzen] en [Controller vibratie functie] beschikbaar.
Foto

Je kunt afbeeldingen nu van een afspeellijst afdrukken.
Met de optie [Filmdatum] kun je items in een map nu op maand of jaar sorteren.
Muziek

Je kunt bij het afspelen van muziek een miniconfiguratiescherm gebruiken.
Je kunt nu muziek met een MP3 Surround-bestandsindeling* afspelen.
* MP3 Surround kan alleen met Lineaire PCM worden uitgevoerd.

Video
Je kunt de instellingen [Frame Noise Reduction] en [Block Noise Reduction] nu ook toepassen op videocontent die op de Harde Schijf of een ander opslagmedium is opgeslagen.
Je kunt nu geüpscalede videocontent afspelen die op een Harde Schijf of opslagmedium is opgeslagen. Als je de videocontent afspeelt, wordt deze automatisch aan de grootte van het scherm aangepast.
Er is nu ondersteuning voor het upscalen van Blu-ray Disc (BDAV)-videocontent.
Afspelen van DTS op DVD-Video en Blu-ray Disc, DTS-ES en DTS 96/24 op DVD-Video en DTS-ES Matrix op Blu-ray Discs wordt nu ondersteund*
* 'DTS' is een handelsmerk van DTS Inc.

Game
De procedure om software in PLAYSTATION 3-formaat af te sluiten, is veranderd.
Je kunt nu trofeeën verzamelen in games die deze feature ondersteunen.

Netwerk
De optie [Zoeken] is toegevoegd in het menu van de internetbrowser.

Vrienden
Je kunt nu, in plaats van 50, wel 100 vrienden aan een vriendenlijst toevoegen.
Het scherm [Informatie] is vernieuwd en heet nu [Profiel].

Twijfel slaat toe over kilometerheffing

Het draagvlak in de Tweede Kamer voor de kilometerheffing lijkt af te nemen. Bij GroenLinks, tot nu toe een voorstander van het systeem, sloeg woensdag tijdens een debat met minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) de twijfel toe. "Op dit moment is het fundament niet stevig genoeg", concludeerde Wijnand Duyvendak.

Duyvendak twijfelt omdat de effecten van de kilometerheffing op het milieu niet duidelijk zijn vastgelegd. Zo is het Kamerlid het er niet mee eens dat de aanschafbelasting bpm wordt afgebouwd. Eurlings wil van deze belasting af, omdat bij kilometerheffing wordt betaald per afgelegde kilometer en niet meer voor het bezit van de auto.

GroenLinks wil de bpm echter in stand houden, om zo te kunnen 'differentiëren' op uitstoot. Autorijden wordt dan duurder voor bezitters van vervuilende auto's. Mensen met een schone auto betalen minder bpm en zijn goedkoper uit.

Duyvendak twijfelt of de plannen van de bewindsman wel genoeg bijdragen aan de effecten voor het milieu. Hij eiste daarom van de minister dat hij in de wet een duidelijk milieudoel voor de kilometerheffing opneemt. "Als dat niet het geval is, moeten we ons afvragen of we het allemaal wel overhoop moeten halen", zei Duyvendak.

GroenLinks is de tweede partij die aanvankelijk een voorstander was van de kilometerheffing, maar nu begint te twijfelen. De VVD ging Duyvendak voor. De liberalen zijn inmiddels een fervent tegenstander van het systeem, omdat de automobilist uiteindelijk duurder uit zou zijn dan beloofd. Ook de SP en de PVV zijn tegenstanders van het systeem. De coalitiepartijen en D66 steunen de invoering van de kilometerheffing.

Man rijdt met bulldozer bus omver in Jeruzalem

In Jeruzalem zijn zeker twee mensen omgekomen doordat een man met een bulldozer inreed op een passagiersbus die kantelde, aldus CCN. Eerder sprak de tv-zender nog van zeven doden.

Zeker dertig mensen raakten gewond. De politie schoot de chauffeur, die volgens getuigen Arabisch sprak, dood. Omstanders zeiden dat meerdere mensen op de man schoten.

Ook drie personenauto's werden vernield. Een ooggetuige zei dat de bulldozer bewust op de bus en auto's inreed. De politie gaat er van uit dat het een aanslag is, aldus CNN.


Gewonden en doden in Jeruzalem

Feyenoord versterkt zich met Tomasson

Jon Dahl Tomasson werd vanmiddag om 12.30 uur gepresenteerd bij Feyenoord. De aanvaller tekent in Rotterdam een contract voor drie seizoenen. De 31-jarige aanvaller komt over van het Spaanse Villarreal en speelde tussen 1998 en 2002 al bij Feyenoord. Tomasson werd samen met de eerdere aanwinst Karim El Ahmadi aan de pers voorgesteld.

De 99-voudig international van Denemarken begon zijn loopbaan bij het Deense Koge BK, maar vertrok in 1994 naar Nederland om te gaan spelen voor SC Heerenveen. Na drie seizoen in Friese dienst trok Tomasson naar Newcastle United, dat hij na een jaar verliet voor Feyenoord. In Rotterdam werd de blonde Deen in 1999 kampioen en won hij in 2002 de UEFA Cup.

Na minder succesvolle periodes bij AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal keert Tomasson nu terug op het oude nest.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Sutil put hoop uit aanpassingen

Force India-coureur Adrian Sutil rijdt dit weekend in een wagen die op veel punten is verbeterd. De Duitser hoopt dat hij profijt heeft van de geboekte progressie en de aanpassingen die gedaan zijn.

Met name op het gebied van de aerodynamica is er veel aan de bolide veranderd. Nieuwe sidepods, nieuwe bargeboards, een nieuwe

motorkap, een nieuwe voorvleugel, nieuwe inertiedempers en een nieuwe

wielophanging zijn de wijzigingen aan de VJM01. Sutil gaf al eerder aan tevreden te zijn met de nieuwe onderdelen.

"De test van vorige week is zeer goed verlopen", aldus Sutil. "We hebben een compleet nieuw aërodynamisch pakket geprobeerd, inclusief wheelcovers, motorkap en inertiedempers, die voor meer stabiliteit moeten zorgen. Als alles goed werkt, zowel de aërodynamische als de mechanische verbeteringen, dan zou dat voor de stap voorwaarts moeten zorgen die we momenteel ook zo hard nodig hebben. Ik hoop dat ik komend weekend in de positie verkeer dat ik een paar wagens kan in halen. Op het circuit van Magny-Cours zaten we er al goed bij, maar hadden we nog een klein beetje extra nodig om een paar anderen achter ons te kunnen laten."

De technisch ontwerper van die VJM01, Mike Gascoyne, zei er dit over: "We staan nu, halverwege het seizoen, ongeveer waar we dachten dat we

zouden staan. In de races zijn we competitief en kunnen we vechten met de teams voor ons, met Monaco als voorlopig hoogtepunt. We hebben veel progressie geboekt sinds vorig jaar, maar helaas is de Formule 1 dit jaar zeer competitief en zijn de resultaten hierdoor niet beter geworden. We hebben nu echter een positieve test achter de rug, waarin we drie dagen lang met onze nieuwe aërodynamische en mechanische configuraties hebben gereden. De coureurs waren zeer positief. De grip en de downforce zijn verbeterd, evenals de stabiliteit onder het remmen."

Teambaas Colin Kolles kan alleen maar hopen dat de introductie van de nieuwe onderdelen een stap voorwaarts betekent. "In Frankrijk hebben we laten zien dat we betrouwbaarder zijn geworden. Voor het eerst sinds Bahrein kwamen we weer met twee wagens aan de finish."

'Ronaldinho wel, Adebayor niet naar Milan'

Het Italiaanse AC Milan heeft te kennen gegeven dat het nog altijd serieus geïnteresseerd is in de Braziliaan Ronaldinho. Daarentegen zal Emmanuel Adebayor (Arsenal) zeker niet naar de 'Rossoneri' verhuizen. Milan vindt de vraagprijs voor de Togolees te hoog.

Milan had Adebayor graag aan de selectie willen toevoegen, maar de vraagprijs van 45 miljoen euro is de club te gortig. "De vraagprijs van 45 miljoen euro die Arsenal aan hem heeft verbonden, heeft ons doen besluiten niet tot actie over te gaan," zegt vice-voorzitter Adriano Galliani op de website van Milan.

Daarentegen blijft Ronaldinho wel een interessante speler voor de Noord-Italiaanse club. De Braziliaan staat bij Barcelona op de nominatie om verkocht te worden. "Ronaldinho is voor ons een belangrijke speler. We wachten eerst de eisen van Barcelona af en zullen daarna beslissen of we actie gaan ondernemen of niet," aldus Galliani.

"Ik heb hem laatst in een oefenduel zien spelen. Hij heeft nog last van overgewicht, maar qua talent en impact blijft hij een grote kampioen." Onlangs sprak AC Milan-vedette Clarence Seedorf nog zijn afkeuring uit over de eventuele komst van Ronaldinho naar Milan.

Inter zegt rond te zijn met Lampard

Het Italiaanse Inter Milan zegt dat de club rond is met Chelsea over een transfer van Frank Lampard, aldus Mirror.co.uk. Voor de Engelsman ligt er in Milaan een 4-jarig contract klaar.

Massimo Moratti, voorzitter van Inter, moet de transfer nog bevestigen, maar in de wandelgangen wordt gezegd dat Lampard aan het eind van deze week in San Siro gepresenteerd wordt, als hij terug is van vakantie. Eerder verklaarde manager José Mourinho niet te rekenen op Lampard dit seizoen.

Chelsea kocht deze week al een vervanger voor Lampard. De Portugese middenvelder Deco tekende een contract in Londen.

ChristenUnie onder vuur in embryodebat

De ChristenUnie heeft woensdag veel kritiek te verduren gekregen tijdens een Kamerdebat over het akkoord dat het kabinet vorige week sloot over embryoselectie. De kleinste coalitiepartij is de grote verliezer van het conflict, oordeelde de oppositie.

Nagenoeg alle fracties kunnen zich vinden in het akkoord, bleek tijdens het debat. Het akkoord komt erop neer dat de criteria die nu al in de praktijk worden toegepast bij embryoselectie, zwart op wit worden vastgelegd. Een commissie van deskundigen gaat verdere richtlijnen opstellen.

Alleen de SGP is tegen het nieuwe kabinetsplan. "Het selecteren van embryo's betekent het vernietigen van jong menselijk leven", stelde SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies. Hij hekelde de houding van de ChristenUnie. Die partij is eigenlijk ook tegen embryoselectie, maar stemt nu toch in met verruiming van de mogelijkheden ervoor, stelde Van der Vlies. "Zo ken ik mijn medestrijders van de ChristenUnie niet."

Ook andere oppositiepartijen schilderden de ChristenUnie af als de verliezer van het conflict. "Het wezenlijke punt waarover de ChristenUnie zo veel herrie heeft getrapt, namelijk dat de ruimte voor embryoselectie moest worden teruggebracht, is niet verzilverd", stelde GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik. "De ChristenUnie wilde de status quo handhaven, maar gaat nu toch akkoord met uitbreiding", zei PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Het conflict rondom embryoselectie bij ivf-bevruchting ontstond toen vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) vorige maand bezwaar maakte tegen een brief die staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) aan de Tweede Kamer had gestuurd over verruiming van de mogelijkheden voor embryoselectie. Het gevolg was een conflict tussen ChristenUnie en PvdA. Vorige week legde het kabinet de ruzie bij. Bussemaker stuurde een nieuwe brief, waarin de criteria die in de praktijk al worden toegepast in het academisch ziekenhuis Maastricht, zwart op wit zijn gesteld.

ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman hield vol dat de nieuwe brief 'inkadering van de wettelijke mogelijkheden' betekent. Vicepremier Rouvoet zei vrijdag al dat 'de deur niet meer wagenwijd openstaat'. Bussemaker nam tijdens het debat afstand van die woorden. "Die metafoor vind ik niet de meest treffende", zei de staatssecretaris.

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte constateerde dat de opstelling van de ChristenUnie vooral heeft geleid tot veel aandacht voor embryoselectie. "Heel Nederland is nu op de hoogte van de mogelijkheden."

Skimmende Roemeen vast voor zestig inbraken

Met de aanhouding van een 37-jarige Roemeen vermoedt de politie zeker zestig inbraken in Noord- en Zuid-Holland te hebben opgelost. De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan skimming, het manipuleren van geldautomaten, meldt de politie woensdag. De verdachte werd samen met een 34-jarige landgenoot in Purmerend op heterdaad betrapt bij het skimmen van een betaalautomaat.

De verdachte maakte er volgens de politie een gewoonte van om gaatjes te boren in kozijnen om in te breken. Door de sporen kon worden opgemaakt dat steeds dezelfde inbreker actief was, soms met hulp van anderen. Bij de inbraken werden geld, flatscreens, laptops, digitale camera's, bankpassen en zes auto's buitgemaakt.

Uit onderzoek werd vervolgens duidelijk dat de man zich ook bezighield met skimming. Later zijn nog twee Roemenen van 18 en 37 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het skimmen.

In de auto van de hoofdverdachte is skimapparatuur en een aantal vervalste bankpassen aangetroffen. Verder heeft de politie in zijn woning in Amsterdam een flinke hoeveelheid gestolen goederen en skimapparatuur gevonden. De spullen worden terugbezorgd naar hun eigenaar.

Silva en Villa willen bij Valencia blijven

Alle eerdere geruchten ten spijt. De Spaanse internationals David Villa en David Silva lijken Valencia trouw te willen bljiven. Beide spelers maakten veel indruk op het EK, waar Villa zich kroonde tot topscorer terwijl Silva een sterke indruk achterliet als vleugelspeler.

Beide spelers werden gelinkt aan een overgang naar de Premier League, maar Villa heeft aangegeven de club trouw te willen blijven. "Ik heb een goede band met de fans hier en ik ben gelukkig met mijn huidige contract en de fans die mij trots maken," aldus de spits in AS.

Ook Silva blijft graag in Mestalla. "Ik voel me hier erg comfortabel, net als mijn familie."

Komst Holman naar AZ definitief

Brett Holman heeft gisteren definitief een contract getekend bij AZ. De Australische international heeft in Alkmaar een contract voor vier jaar getekend. Eerder kwam de 24-jarige middenvelder uit voor Excelsior en in eigen land voor Paramatta Power.

"Brett is een jongen met scorend vermogen en veel diepgang in zijn spel. Zijn Australische achtergrond garandeert bovendien een goede sportmentaliteit," aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands op de clubsite. "We hadden Holman al twee jaar op ons lijstje staan. Hij heeft een uitstekend seizoen gedraaid bij NEC en heeft zich de laatste tijd goed ontwikkeld. We denken dan ook dat hij klaar is voor de stap naar AZ."

Holman meldt zich overigens pas op 21 juli in Alkmaar. Dan begint AZ aan de tweede periode van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

'Barcelona bood 30 miljoen op Adebayor'

Barcelona heeft 30 miljoen euro geboden op Emmanuel Adebayor. Dit weet The Times vandaag te melden. De Togolese spits staat in de belangstelling van meerdere Europese clubs waaronder ook AC Milan.

Barcelona lijkt echter het meest concreet voor de 24-jarige aanvaller, die het afgelopen seizoen veel indruk wist te maken in de Premier League. Adebayor zelf zou zeker graag bij Arsenal blijven, maar voelt zich ondergewaardeerd door de Londense club van manager Arsène Wenger.

Bosvelt blij met komst Tomasson

Paul Bosvelt is blij met de komst van Jon Dahl Tomasson naar Feyenoord. De ex-Feyenoorder denkt dat Tomasson nog veel waarde kan hebben voor Feyenoord.

"Sinds hij uit Rotterdam vertrok, heeft hij in de grootste Europese competities gespeeld. Daar zal hij als speler bepaald niet minder van zijn geworden," vertelt Bosvelt. Bosvelt en Tomasson speelden samen in het team dat in 2002 de UEFA Cup won. "Hij was een dreigende speler en nooit te beroerd om het vuile werk op te knappen. Een spitsenkoppel met Roy Makaay zou best eens kunnen gaan werken."

Motorwissel Räikkönen nog onbekend

Of Kimi Räikkönen komend weekend met een nieuwe motor zal rijden, is nog niet duidelijk. Een definitieve beslissing heeft Ferrari daar nog niet over genomen, zo laat teambaas Stefano Domenicali weten.

Räikkönen had in Frankrijk de pech dat zijn rechteruitlaat losliet maar hij reed er toch mee door, weliswaar met seconden per ronde verlies. Hierdoor verloor hij de leiding in de race aan zijn teamgenoot Felipe Massa.

"Ik denk dat we een nieuwe motor in de auto gaan monteren, om zo het risico op een uitvalbeurt te minimaliseren", zei Domenicali. Daarmee gaf hij nog geen uitsluitsel over een eventuele motorwisssel.

Volgens de nieuwe regels moet dit seizoen een motor twee raceweekenden meegaan, maar voor een eerste wissel per coureur is toch geen straf, er mag één keer onreglementair gewisseld worden.

'Davids kan naar Boca Juniors'

Volgens de Argentijnse website UOL Futbol wordt Edgar Davids gevolgd door de Argentijnse topclub Boca Juniors. De 35-jarige middenvelder, die het afgelopen anderhalf jaar bij Ajax speelde, zou bereid zijn zijn carrière af te sluiten in Zuid-Amerika.

Het is niet duidelijk hoe betrouwbaar deze bron is, maar Davids lijkt wel in voor een avontuur. Onlangs trainde hij mee met Los Angeles Galaxy, de club van Ruud Gullit.

Davids is nog altijd op zoek naar een nieuwe club en denkt er niet aan om zijn loopbaan te beëindigen. Het Oostenrijkse Red Bull Salzburg zou ook interesse hebben in de middenvelder, evenals enkele clubs uit de Serie A.

Zuid-Afrikanen dood door besnijdenis

In de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap zijn de afgelopen weken zeker veertien tieners overleden door een traditionele besnijdenis. Meer dan negentig jongens moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. Dat heeft de gezondheidsdienst van Oost-Kaap vandaag bekendgemaakt.

Besnijdenis is bij sommige inheemse stammen in Zuid-Afrika een ritueel, waarmee de overgang van kind naar volwassene wordt aangegeven. Bij wet is vastgelegd dat alleen stamhoofden een besnijdenis mogen uitvoeren.

De slachtoffers zouden echter door leeftijdsgenoten onder het mes genomen zijn, bijvoorbeeld op school. Zeker zes mensen zijn aangehouden.

Trulli denkt het goed te gaan doen

Jarno Trulli, rijdend voor Toyota, denkt het opnieuw goed te gaan doen na zijn derde plek in Magny-Cours. Vorig jaar kwam de Italiaan niet aan de finish, in Groot-Brittannië. Hij parkeerde zijn wagen in de pits met een probleem.

"Na zo'n fantastisch resultaat in de Franse Grand Prix denk ik dat we komend weekend opnieuw een competitief weekend kunnen hebben", zei Trulli, die momenteel zevende staat in het wereldkampioenschap. "Dit seizoen zit het middenveld zeer dicht bij elkaar, maar we vechten goed mee en zullen keihard blijven pushen om zoveel mogelijk punten te blijven scoren. Op Magny-Cours hebben we laten zien wat er allemaal mogelijk is bij ons. Ik kijk nu uit naar wederom een spannende race."

Het beste resultaat op Silverstone voor de Toyota-coureur is een zesde plek in 2000, toen nog in een Jordan. Ook in 2003 kwam hij - in een Renault - als zesde over de finish.

De bolides van Toyota zullen dit weekend helemaal in het teken staan van de nieuwe Batman-film, The Dark Knight. Het artwork, logo's van de film die deze zomer uitkomt, krijgen een prominente plek en ook de racekleding van de beide coureurs en de motorhome van het team worden voorzien van de nodige promotie.

Komende donderdag zal er een spectaculaire demonstratierun worden gegeven, zowel de Batmobile als de Toyota TF108 zullen hun rondjes rijden.

Moslimlanden boos op Nederlandse Justitie

De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) is niet te spreken over het feit dat het Nederlandse Openbaar Ministerie PVV-leider Geert Wilders niet gaat vervolgen wegens zijn film Fitna en zijn harde uitlatingen over de islam.  De opstelling van het OM dat Wilders niet over de schreef is gegaan, heeft de islamitische landen ''zeer geërgerd’’.

''Het besluit steunt en moedigt onverantwoordelijke lasterende stijl door sommige media aan en spoort aan tot gevoelens van haat, vijandelijkheid en antipathie tegen moslims", aldus de Islamitische Conferentie, waarbij maar liefst 56 moslimlanden zijn aangesloten. Volgens de OIC heeft de Nederlandse Justitie met het besluit "de dunne lijn die de vrijheid van meningsuiting en het aanzetten tot haat scheidt, genegeerd.''

De OIC is een intergouvernementele organisatie met een permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Doel van de OIC is om de belangen van de moslims wereldwijd te behartigen.

Jeugd van tegenwoordig is gezond

Nederlandse jongeren zijn over het algemeen gezond. Vergeleken met volwassenen en ten opzichte van leeftijdsgenoten in andere landen is de gezondheid van Nederlandse kinderen goed. Dat concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een rapport dat het woensdag overhandigde aan minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie).

Naast positieve tendensen, zoals een afname van het aantal rokers en cannabisgebruikers en een toenemend condoomgebruik, is er ook een aantal negatieve trends. Zo is de alcoholconsumptie onder jongeren de afgelopen tien jaar toegenomen en kampen meer kinderen onder de 18 jaar met overgewicht. Kinderen met overgewicht lopen een grote kans om later diabetes en hart- en vaatziekten te ontwikkelen.

Jongeren met een ongezonde leefstijl beperken zich vaak niet tot één zogeheten 'leefstijlfactor', schrijven de opstellers van 'Spelen met gezondheid'. Jongeren die veel drinken, bezondigen zich veelal ook aan roken of blowen. Daarom adviseert het RIVM maatregelen te bundelen die schadelijk gedrag ontmoedigen.

Een ongezonde leefstijl en psychische problemen komen vaker voor op het vmbo dan op hogere opleidingsniveaus. Zestien procent van de vmbo'ers heeft overgewicht, tegen zes procent van de vwo-leerlingen. Op vmbo-scholen heeft bijna een kwart psychische problemen, terwijl dit op het vwo zeven procent is. Het rapport kan geen antwoord geven op de vraag waarom dit zo is.

Het RIVM benadrukt dat de lichamelijke en psychische problemen waarvan het rapport rept slechts bij een minderheid van de kinderen voorkomen. Nederlandse jongeren behoren tot de gelukkigste van de wereld. In 2004 wees een groot Deens onderzoek uit dat negentig procent van de 15-jarige Nederlanders het eigen leven minimaal een voldoende gaf. Dit was hoger dan in andere westerse landen.

KNMI waarschuwt voor hevige lokale buien

Het KNMI waarschuwt  voor hevige onweersbuien die vanmiddag en vanavond kunnen ontstaan. Het weerinstituut geeft recreanten het advies de lucht goed in de gaten te houden en de weerberichten te volgen.

Het onweer kan zeer hevig zijn en gepaard gaan met hagel, flinke windstoten en zware regenval. Het is moeilijk aan te geven waar de buien vallen. ''Dat maakt het weer zeer verraderlijk, zeker voor de vele recreanten, zoals fietsers, wandelaars en watersporters, die gelokt door het zonnige weer er op uit trekken'', aldus het KNMI.

CD: Kaizers Orchestra - Maskineri

In 2000 werd in het Noorse Bryne Kaizers Orchestra opgericht. Gezongen in de Noorse taal sloegen de gypsy-folk liedjes die de band ten gehore bracht snel aan bij de rest van Europa en de band werd een graag geziene festivalgast. Nu dan ligt het nieuwe album, Maskineri, in de winkels en het is duidelijk dat de band een nieuwe koers is ingeslagen. De CD is wat minder springerig, minder feestelijk, maar daarom nog niet minder bijzonder dan het vorig werk.


Catalogus voor militairen

Militairen die zelf uitrusting kopen worden niet langer bestraft, mits de uitrusting door Defensie is goedgekeurd. De goedgekeurde uitrusting zal worden opgenomen in een catalogus van het KPU-bedrijf.

De militairen zullen door de commandanten streng worden gecontroleerd. Het zelf aangeschafte materiaal moet uit de nieuwe catalogus komen, waarin onder andere de 'smockjas' is opgenomen. Voor de vrouwelijke militairen wordt er gekeken naar een alternatieve sport-bh en zo zullen er dit najaar ook nieuwe gevechtslaarzen beschikbaar worden gesteld, aangekondigd door de minister van Defensie.

Het KPU-bedrijf (Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting) zorgt voor de kleding en uitrusting van beroepsmilitairen, actieve reservisten en burgermedewerkers die werkzaam zijn bij Defensie. Voor het nieuwe gebouw van het KPU-bedrijf wordt vandaag de eerste steen gelegd door minister van Defensie Eimert van Middelkoop.

Helft allochtone kinderen erft laag loon ouders

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen verdienen later zelf ook vaak weinig. Bijna de helft (47 procent) van de allochtone kinderen in Nederland van wie de ouders weinig hebben te besteden, hebben kans zelf ook niet veel te verdienen. Bij autochtonen is dat maar bij een op de drie kinderen het geval. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Andersom weten autochtonen iets vaker de hoge inkomenspositie van hun ouders te behouden. Als hun ouders veel verdienen, ontvangt 35 procent van de autochtone Nederlanders een hoog salaris. Bij niet-westerse allochtone Nederlanders is die kans dertig procent.

Van alle autochtonen valt een kwart in de laagste inkomensklasse: minder dan 9249 euro per jaar. Bij niet-westerse allochtonen verdient de helft weinig. Zij hebben vaker een uitkering en zijn vaker laagopgeleid.

Duits schandaal over zelfdodingsvideo

In Duitsland is grote ophef onstaan over een video waarin een bejaarde vrouw wordt geadviseerd bij zelfdoding. De oud-politicus Roger Kusch legt aan de 79-jarige Bettina Schardt uit hoe zij een dodelijke vloeistof moet maken en deze vervolgens moet injecteren.

Afgelopen maandag toonde Kusch, die eerder dit jaar met de zelfmoordmachine kwam, de negen uur durende video op een gezondheidsconferentie. De beelden laten een vrouw zien die niet ziek is, maar wel uit het leven wil stappen omdat zij niet in een bejaardenhuis haar dagen wil slijten. De Duitse minister van Gezondheidszaken noemt de video "macabere propaganda."

Een aantal deelstaten wil de bestaande wetgeving omtrent hulp bij zelfdoding aanpassen. Euthanasie is verboden bij onze oosterburen, maar een helpende hand bieden bij zelfmoord niet. Omdat Kusch de injectie niet zelf toediende denkt hij niet vervolgd te worden voor zijn hulp.

Door toedoen van het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog ligt het onderwerp euthanasie uiterst gevoelig in Duitsland. Gehandicapten en ongeneeslijk zieke mensen werden massaal vermoord vanwege hun 'minderwaardig leven'.

Van der Sar mag zelf vakantieduur bepalen

Manchester United begint woensdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De houder van de Champions League zal het nog wel zonder de EK-gangers moeten doen.

Onder hen bevindt zich doelman Edwin van der Sar. Manager Sir Alex Ferguson heeft de Nederlander verteld dat hij zolang vakantie mag nemen als hij wil. "Hij is toe aan een lange rustperiode," legt Ferguson uit op de website van de club. "Ik heb hem verteld dat hij zelf mag bepalen hoe lang hij vakantie neemt."

"Op zijn leeftijd weet hij wat het beste is voor hem. Hopelijk presteert hij volgend seizoen net zo goed als in het afgelopen jaar," aldus Ferguson over zijn doelman die de beslissende penalty stopte tijdens de Champions League-finale. Momenteel is Edwin van der Sar op vakantie in Thailand.

'Onderzoek UFO's wetenschappelijk'

Het is vandaag 2 juli en dat is een speciale dag voor UFOlogen. Vandaag is het namelijk Wereld UFO-dag. Die datum vindt zijn oorsprong op 2 juli 1947 toen volgens UFO-experts buitenaardse wezens neerstortten in het Amerikaanse Roswell.

Ter gelegenheid van deze dag pleit Jan Blei, medewerker van Ufoplaza.nl, voor wetenschappelijk onderzoek naar een aantal UFO-achtige fenomenen. In het AD zegt hij vandaag: ''Onze insteek is nuchter. Er zijn verslagen en getuigenissen genoeg. En niet alleen van tante Marie, maar ook van piloten en militairen.'' 

Frits Westra van de Ufowerkgroep Nederland (UWN), dat  UFO-meldingen bijhoudt via ufonet.nl, zegt dat er de laatste jaren een flinke toename is van UFO-meldingen. De meesten (zeker 80%) hebben volgens hem betrekking op zogenoemde Thaise vuurballonen, die geregeld worden opgelaten op feestjes of gewoon voor de grap.  Toch is een klein aantal meldingen niet te verklaren. Daarom vindt ook Westra dat het ''heel positief zou zijn als de wetenschap zich meer open zou stellen voor interessante meldingen.''

En wat er gebeurde op 2 juli 1947?  Volgens de officiële lezing uit 1994 van het Amerikaanse leger, stortte er toen een grotere spionageballon neer, waarmee de Amerikanen de Russische nucleaire activiteiten in kaart probeerden te brengen.  Om dat project niet te verraden, zouden er indertijd vage verklaringen zijn gegeven. Maar doordat het leger de uitleg telkens veranderde, zijn de aanhangers van de UFO-theorie er alleen maar meer van overtuigd geraakt dat in Roswell meer is gebeurd dan wat hen officieel wordt voorgehouden.

Zie voor meer info het bronartikel

Deel van de Rock Band 2 setlist bekend

Op G4TV werden beelden van Rock Band 2 getoond, waaronder een shot van de setlist die op de disc geleverd zal worden. De volgende tracks waren te zien:
Panic Attack
Chop Suey
Give it away
Everlong
Kids in america
Ace of Spades
Hello There
Anyway you want it
Pinball Wizard

Verder zien we de DLC (More Than A Feeling en All The Small Things) duidelijk aangegeven met een pijltje, zodat je bij het selecteren van een nummer onderscheid kan maken tussen disctracks en DLC.



Rock Band 2 wordt in september in de VS uitgebracht op de Xbox 360 en later dit jaar op de PS3. Over een Europese release is nog niets bekend.

Ajax wil Pavlyuchenko

Omdat de onderhandelingen over een nieuw contract met Klaas-Jan Huntelaar op een dood spoor zijn beland, is Ajax al bezig om een nieuwe spits vast te leggen. Roman Pavlyuchenko, de spits van Rusland en Spartak Moskou zou een belangrijke kandidaat zijn.

Pavlyuchenko doet het zeer goed de afgelopen jaren, in 2006 (18 goals) en 2007 (14 goals) werd hij topscorer in de Russchische Premjer League. De spits, die drie keer scoorde tijdens het afgelopen EK, staat eveneens in de belangstelling van Arsenal, Celtic en Chelsea.

Ondanks dat er nog geen contractverlenging getekend is door The Hunter, is er nog geen duidelijke interesse in de aanvaller getoond. De geboren Gelderlander werd wel al gelinkt aan Manchester United, AS Roma en Juventus, maar concreet zijn deze interesses dus niet. De stukgelopen contractverlenging zorgde ervoor dat Pavlyuchenko in beeld kwam. "Er was van beide kanten intentie om te verlengen, maar de verschillen in de voorwaarden zijn momenteel te groot om verder te onderhandelen," aldus technisch manager Danny Blind.

Eind april kwam het bericht dat de Amsterdammers al een aanvaller hadden aangetrokken, de 24-jarige Argentijn Dario Cvitanich. De speler van Banfield werd het afgelopen seizoen topscorer in Argentinië met dertien goals.

Vrouw overlijdt na val in ziekenhuis

In New York is een vrouw overleden nadat zij in het ziekenhuis was gevallen. De vrouw heeft een uur lang op de grond gelegen, zonder dat iemand aandacht aan haar schonk. Uiteindelijk is het slachtoffer naar de eerste hulp gebracht, waar zij vervolgens overleed.

Naar aanleiding van dit incident en beelden die een bewakingscamera maakte, is er ophef onstaan over de gang van zaken in het ziekenhuis. Terwijl de vrouw op de grond lag, liepen allerlei mensen langs, waaronder artsen, verpleegsters en bewakers, die de vrouw compleet negeerden.

Het personeel dat op de video te zien was, heeft een schorsing of ontslag gekregen van de geschokte directie. Daarnaast neemt het ziekenhuis maatregelen in de vorm van extra personeel om de hulpverlening te verbeteren.

Bekijk hier de beelden van de bewakingscamera.

Zuiverloon naar West Bromwich Albion

Gianni Zuiverloon tekent vandaag een contract wij het Engelse West Bromwich Albion. De verdediger zal de komende drie jaar gaan spelen voor de club uit de Engelse Premier League. Zuiverloon was de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde in het elftal van SC Heerenveen. West Bromwich Albion heeft een optie voor nog een seizoen.

De transfer van Zuiverloon komt als een verrassing, maar is niet opmerkelijk. De jeugdinternational heeft een goed seizoen achter de rug en onder meer Ajax leek eerder al interesse te hebben in de jongeling.

Zuiverloon kwam eerder uit voor RKC Waalwijk en Feyenoord. Bij die laatstgenoemde club doorliep hij eveneens de jeugdopleiding.

Heerenveen lijkt de opvolger van Zuiverloon al in het vizier te hebben. ADO Den Haag-verdediger Daryl Janmaat staat namelijk al langere tijd in de belangstelling van de Friese club.

SP wil olietaks tegen koopkrachtverlies

Oliemaatschappijen moeten via een olietaks het koopkrachtverlies opvangen. Hiervoor pleit SP-fractieleider Agnes Kant woensdag. Door de hoge olieprijs boeken de oliemaatschappijen volgens haar 'megawinsten' en worden ze 'slapend rijk'.

Daarnaast moet het kabinet de toegenomen gasopbrengsten aanwenden om consumenten te compenseren. "Het kabinet heeft beloofd dat mensen er niet op achteruit zouden gaan. Maar zelfs de mensen met de laagste inkomens gaan er op achteruit", weet Kant. "Ondertussen stromen de miljarden binnen bij de staat en de oliemaatschappijen."

Verhagen roept Jordanië niet op het matje

Minister Maxime Verhagen zal de ambassadeur van Jordanië niet op het matje roepen om te protesteren tegen het feit dat het land PVV-leider Geert Wilders wil berechten voor diens anti-Koran film Fitna. Dat heeft de CDA-bewindsman gisteren gezegd. Wilders had Verhagen opgeroepen een stevig tegengeluid te laten horen.

Volgens Verhagen kan Nederland zich niet bemoeien met de interne rechtsgang van een ander land. ''De rechter gaat hierover, niet de politiek. Omgekeerd kan een land ook niet de onafhankelijke rechtsgang in Nederland beïnvloeden.''  De minister zegt de kwestie wel nauwlettend te volgen en de risico’s in kaart te brengen bij buitenlandse reizen van Wilders.

Verhagen heeft Wilders verder dringend geadviseerd om te zwijgen over de zaak, omdat zijn ministerie (Buitenlandse Zaken) het op diplomatieke wijze wil oplossen.

De Tweede Kamer is bezorgd over een mogelijke beperking van de bewegingsvrijheid van een parlementariër, en vindt de vervolging van Wilders in Jordanië daarom een principe zaak. Verhagen deelt die bezorgdheid maar zegt dat nooit is uit te sluiten dat een politicus in het buitenland wordt opgepakt, omdat de strafrechtssystemen van elkaar verschillen.

Jordanië wil Wilders voor de rechter brengen wegens het aanzetten tot haat jegens én discriminatie van moslims. Volgens Tarek Hawamdeh, advocaat van de groep die de aanklacht tegen de PVV-politicus heeft ingediend, kan Wilders binnen 15 dagen een verweerschrift indienen. Doet hij dat niet, dan kan Interpol een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitvaardigen.

Wilders zegt in een reactie niet van plan te zijn mee te werken aan “het circus” van de “corrupte regering” in Jordanië. Hij noemt het land een voorbeeld van een ''bananenrepubliek''.

Citroen favo ijssmaak van FOK!kers

FOK!kers eten het liefst ijs met citroensmaak. Dat blijkt uit de ijspoll waarop tot nu toe 3200 users stemden. De vraag was welke smaak (Italiaans) schepijs het lekkerste was. 17 procent stemde op citroen.

Na deze frisse smaak vonden FOK!kers stracciatella, chocola, aardbei, vanille, pistache en banaan het lekkerst.  Het minst favoriet waren rode bes (slechts 1 stem), abrikoos en braam. 3,3 procent van de FOK!kers lust helemaal geen ijs.

User Onemangang heeft een alternatieve smaak: "Ik wel wel eens in Venetië een bolletje DROP-ijs geproefd. Heerlijk en nooit begrepen waarom dat ijs niet massaal verkrijgbaar is in dropminnend Nederland." "En Gitarist zegt: "Ik mis malaga (de populaire naam van rum-rozijnen / boerenjongens). Dat is mijn favoriet, vooral als het gecombineerd is met chocolade." Overigens missen sommigen de optie tiramisu. En user ysduiker gooit er een woordspeling tegenaan: "Vandaag is weer eens bewezen dat de gemiddelde fokker ook maar een zuurpruim is."

Stem ook!




IJs eten met Jessica Simpson.

Vier terreurverdachten in Spanje opgepakt

De Spaanse politie heeft dinsdag vier mannen van Algerijnse afkomst gearresteerd die ervan worden verdacht fondsen te hebben geworven voor aan Al-Qaida verwante terroristen. Het ministerie van binnenlandse zaken heeft dit bekendgemaakt.

Drie verdachten werden in de zuidelijke provincie Huelva aangehouden, de vierde werd gearresteerd in Baskenland. Er waren geen aanwijzingen voor een op handen zijnde aanslag, zei het ministerie.

De politie hield de mannen al sinds 2005 in de gaten. De cel onderhield rechtstreeks contact met Al-Qaida. Er werd geld verdiend met de verkoop van valse documenten en kleding. Dat geld werd vervolgens in kleine bedragen ter beschikking gesteld van bekende leden van islamitische terreurorganisaties.

De arrestaties vonden plaats in samenwerking met de Britse autoriteiten. De Britse politie was op de hoogte van de cel doordat de mannen contacten onderhielden met vermoedelijke extremisten in Groot-Brittannië.

Sinds de terreuraanslagen in Madrid van 11 maart 2004 heeft de politie ruim driehonderd personen op verdenking van terrorisme gearresteerd. Bij de aanslagen vielen 191 doden en ruim 1800 gewonden.

Ook na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten werden in Spanje tientallen verdachten aangehouden.

Meevaller van 150 miljoen

Een meevaller van 150 miljoen euro heeft ervoor gezorgd dat de drie regeringspartijen elk 50 miljoen euro mogen uitgeven. Plannen voor de besteding van de 50 miljoen euro moeten worden ingediend bij Wouter Bos, de minister van Financiën.

De PVDA wil de meevaller gebruiken om de minima te compenseren voor de gestegen energie- en voedselprijzen. Het is nog niet duidelijk hoe de PVDA de armoede wil gaan bestrijden, maar volgens Trouw melden bronnen dat er een rol is weggelegd voor de gemeenten.

De ChristenUnie verdeelt de door hun te besteden 50 miljoen euro. Er zou 15 miljoen euro worden uitgegeven aan hulpprogramma's voor prostituees, het moet makkelijker worden om uit te stappen. Voor verschillende projecten (verbetering vaarweg, bevordering openbaar vervoer en de renovatie van een keersluis) bij Verkeer en Waterstaat wordt 25 miljoen euro uitgetrokken. Ten slotte wil de ChristenUnie nog 10 miljoen laten uitgeven door de minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet.

Het CDA lijkt volgens de NOS de 50 miljoen uit te willen geven voor het behoud van cultureel en industrieel erfgoed. Zo willen zij onder andere de Pieterskerk in Leiden en Kasteel de Haar in Utrecht laten restaureren.

De ingediende voorstellen worden later vandaag in het debat over de Voorjaarsnota 2008 besproken.

Toename zelfmoordpogingen tbs-kliniek onderzocht

In tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken hebben zich in mei en juni meer zelfmoordpogingen en gevallen van zelfverminking voorgedaan dan in de maanden ervoor. Onderzoek moet uitwijzen of er verband is tussen deze incidenten en problemen van de afgelopen tijd in de particuliere kliniek.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie heeft twee inspectiediensten gevraagd dit na te gaan in het onderzoek dat ze doen naar de situatie in Oldenkotte. Ook de interim-bestuurder moet extra aandacht besteden aan incidenten en indien nodig maatregelen nemen.

Albayrak kondigt dat  aan in een brief aan de Tweede Kamer, waarin ze niet aangeeft om hoeveel meldingen van incidenten gaat. Half juni zei ze tijdens een spoeddebat op basis van oudere cijfers nog dat van een groter aantal incidenten in de eerste vier maanden van het jaar geen sprake was.

Gijzelnemer Almelo had moordplan wethouder

Ahmet O., de man die op 16 juni onder anderen een wethouder van de gemeente Almelo in het stadhuis urenlang in gijzeling zou hebben gehouden, had mogelijk plannen om CDA-wethouder Anton Sjoers om het leven te brengen.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo zegt daarvoor aanwijzingen te hebben en spreekt van ''een stevige verdenking''.

Het Almelose parket weerspreekt daarmee de visie van O.'s advocaat Jan-Hein Kuijpers, die gisteren een boze brief schreef aan de officier van justitie die is belast met het onderzoek. Volgens Kuijpers is er nooit sprake geweest van een serieuze gijzeling en al helemaal niet van voorbereidingen of pogingen om iemand te doden. ''Geheel bezijden de waarheid'', aldus een woordvoerster van het Almelose parket.

Vitesse wil Drost

De Telegraaf meldt dat Vitesse en sc Heerenveen in gesprek zijn over een mogelijke transfer van verdediger Jeroen Drost naar de Arnhemse club.

Drost is een product van de jeugdopleiding van de Friese club. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor NEC, daar hij bij Heerenveen geen basisplaats had. Drost heeft nog een contract tot medio 2010 in Friesland. Het is nog niet duidelijk of het om een verhuurperiode of een definitieve verkoop zal gaan.

Vitesse is momenteel heel actief op de transfermarkt. De Arnhemmers hebben voor komend seizoen al Julian Jenner en Rogier Molhoek, Frank van der Struijk en Alfred Schreuder weten vast te leggen.

Nantes meldt zich voor Sekou Cissé

De kans is aanwezig dat Sekou Cissé komend seizoen in de Ligue 1 actief zal zijn. FC Nantes wil de Ivoriaanse aanvaller graag overnemen van Roda JC.

De Fransen hebben zich officieel bij de zaakwaarnemer van de aanvaller gemeld, zo bevestigt zijn club Roda JC.

Nantes volgt Cissé sinds het jeugdtoernooi van Toulon, waar hij topscoorder werd. De 23-jarige aanvaller kwam tot op heden in 102 officiële duels uit voor Roda JC, hierin scoorde hij slechts vijftien keer.

Brit verandert tegen zijn zin in vrouw

De 60-jarige Brit Terry Wright is wanhopig op zoek naar medische hulp om er maar voor te zorgen dat hij geen vrouw wordt. De cafézanger uit Birmingham verandert zonder dat hij dat wil langzaamaan in een vrouw.

Sinds ongeveer tien jaar wordt hij door de kinderen in zijn buurt geplaagd omdat hij zijn baard verloor en borsten en een zachte huid begon te krijgen. De vader van vijf kinderen is machteloos. "Ik ben een man, geen vrouw. En ik wil ook helemaal geen vrouw zijn. Ik wil gewoon weer een normaal leven lijden."

Uit bloedtesten is gebleken dat Wright abnormaal hoge hoeveelheden van het vrouwelijke hormoon oestrogeen in zijn lichaam had. De artsen staan voor een raadsel. Ze zeggen nooit eerder zoiets te hebben gezien en weten ook niet hoe ze Wright kunnen behandelen.

Dat hij voor de artsen interessant is om te onderzoeken en dat zijn situatie als 'uniek' wordt bestempeld doet Wright niet zo veel. Hij wil gewoon weer man worden en blijft ondertussen wel met het probleem zitten. "Kinderen lachen me uit en noemen me 'she-man'."

Een foto van de onfortuinlijke man is hier te vinden.

Oversekste psychiater uit ambt gezet

Het Centraal Tuchtcollege in Den Haag heeft Rien Schoonhoven, een landelijk bekende psychiater en psychotherapeut uit Veenendaal, gisteren voor de rest van zijn leven uit het BIG-register geschrapt. De reden hiervoor is dat Schoonhoven zich schuldig maakte aan verregaande seksuele intimiteiten met zijn patiënten.

Reinboud Schoemaker, de advocaat van één van de slachtoffers, meldt dat de vrouwen op de meest vreemde tijden bij Schoonhoven op en voor de bank lagen. De ex-psychiater ontving zijn slachtoffers bij voorkeur tussen elf uur 's avonds en drie uur 's ochtends. "Soms zelfs met meer tegelijk. Ook moesten ze weleens blijven slapen," aldus de advocaat.

Bijzondere therapie
Schoonhoven hield er bijzondere therapieën op na. De advocaat licht dit aan de hand van de intimiteiten rondom zijn cliënte toe: "Hij zat aan haar borsten en ze betastten elkaars geslachtsdelen. Hij zag dit als een nieuwe therapie." Het tuchtcollege rekent het de man ook aan dat hij een patiënte al jaren aan het lijntje hield. De vrouw zou aan de gevolgen van ritueel misbruik lijden, terwijl zij hier helemaal niet aan leed.

De ex-psychiater heeft zich naast het seksuele misbruik ook uitgegeven als dominee. Daarnaast trad hij op in televisieprogramma's. Het boek 'Helen door te delen' is ook van de hand van Schoonhoven. Dit boek is een aanzet tot pastorale hulpverlening.

Uitspraak tuchtcollege
Volgens het tuchtcollege is Schoonhoven 'in volle breedte tekortgeschoten', waardoor hij uit het BIG-register geschrapt wordt. In dit register worden officieel erkende artsen, apothekers, psychotherapeuten, verloskundigen, verpleegkundigen en tandartsen geregistreerd.

Vorig jaar diende de zaak al voor het Regionaal Tuchtcollege in Amsterdam. De Veenendaler werd toen al uit zijn ambt gezet, maar mocht zijn werk oppakken nadat hij in hoger beroep ging. Het college dat gisteren een uitspraak deed heeft besloten dat Schoonhoven nooit meer het beroep van psychiater en psychotherapeut uit mag oefenen. Schoonhoven zelf was gisteren onbereikbaar voor commentaar.

Politie mag GSM hooligan afluisteren

Minister Hirsch Ballin van Justitie schrijft aan de Tweede Kamer dat de politie de bevoegheid krijgt om telefoons van hooligans af te luisteren. De minister hoopt dat op deze manier rellen en massale vechtpartijen kunnen worden voorkomen.

Door het afluisteren zullen de aanstichters van vechtpartijen harder aangepakt kunnen worden. Het Openbaar Ministerie kan deze relschoppers dan vervolgen voor uitlokking van geweld. Daarnaast kan de politie door het afluisteren ook sneller ter plaatse zijn en eventueel een vechtpartij die op het laatste moment wordt aangekondigd voorkomen. Mocht de huidige wet ontoereikend zijn, dan wil Hirsch Ballin de wet aanpassen, zodat zijn plannen wel uitvoerbaar zijn.

Vorig jaar vroegen CDA, PvdA en VVD al om maatregelen waarmee hooligans aangepakt kunnen worden. Het idee was om onderlinge vechtpartijen te voorkomen, maar ook om schade aan bijvoorbeeld winkelruiten en auto's te voorkomen.

Koningin bij jubileum ANWB

Koningin Beatrix is vandaag de meest prominente gast tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van de ANWB. Dat gebeurt met een groot feest op park Clingendael, in de achtertuin van het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag.

Met ruim 3,9 miljoen leden is de ANWB, die sinds 1935 het predikaat 'koninklijk' mag dragen, met voorsprong de grootste ledenorganisatie van Nederland. Een reeks prominenten geeft vandaag dan ook acte de présence bij het jubileumfeest. Naast de koningin gaat het onder anderen om minister Camiel Eurlings van Verkeer.

De CDA-bewindsman houdt een toespraak, net als ANWB-directeur Guido van Woerkom. De ledenorganisatie presenteert verder een nieuw logo.

Kamer debatteert weer over embryoselectie

De Tweede Kamer praat vandaag voor de tweede maal in korte tijd met staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) over de selectie van embryo's op ernstige erfelijke ziektes. Een maand geleden wilde de Kamer van de staatssecretaris weten waarom ze haar eerste brief over uitbreiding van embryoselectie had teruggenomen.

Vandaag staat Bussemakers nieuwe brief op de agenda. Daarin omschrijft ze een aantal voorwaarden waaronder een vrouw mag laten uitzoeken of een embryo een afwijkend gen heeft dat (mogelijk) leidt tot een ernstige aandoening als borstkanker of taaislijmziekte bij het latere kind.

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht, dat de embryoselectie uitvoert, hanteert deze voorwaarden al, maar Bussemaker heeft deze nu ook formeel laten vastleggen. In haar eerste brief wilde ze uitbreiding van embryoselectie toestaan zonder de criteria zwart op wit te zetten. Dit was tegen het zere been van coalitiegenoot ChristenUnie, die om een nieuwe brief vroeg en uiteindelijk ook kreeg.

Net als mederegeringspartijen CDA en PvdA heeft de ChristenUnie al laten weten ingenomen te zijn met het nieuwe standpunt van Bussemaker.

Dode bij schietpartij in Den Haag

Bij een schietincident afgelopen nacht in Den Haag is een persoon om het leven gekomen. Dat maakte de politie bekend.

Het slachtoffer, waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld, overleed ter plaatse. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Getuigen zagen een groepje personen ruzie maken op de Rheinvis Feithlaan, waarbij één hen een wapen greep en de fatale schoten loste. Vervolgens gingen de overigen er vandoor. Omstanders probeerden het slachtoffer tevergeefs te reanimeren.

Vakantiehitte (2): in de moskee

Na een paar dagen luieren bij het zwembad van ons resort, werd het hoog tijd om eens iets cultureels te gaan doen. Ik bedoel: als je alleen maar naar Turkije gaat om de hele dag bij je hotel te liggen zonnen, dan kun je net zo goed thuis blijven en een abonnementje zonnebank nemen. Veel goedkoper.
Ik vind het trouwens ook wel leuk om te zien wat er in zo'n vreemd land allemaal gewoon is. Cultuur snuiven, heet dat toch?
Jasmijn heeft dat minder. Die is meer geïnteresseerd in de mannen van een land. Ik ook wel, hoor. Begrijp me goed. Maar in Nederland heb je net zulke leuke kerels als hier in Bodrum.

Nigeriaanse veroordeeld voor zingen

Een islamitische rechtbank in Noord-Nigeria heeft een zangeres veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf of 27 euro voor het geven van een concert. De 34-jarige Talatu Mai-Gurmi werd samen met twee anderen gearresteerd door mannen van de islamitische politie.

Tijdens het concert speelden de drie traditionele muziek, meldde het Nigeriaanse persbureau NAN gisteren. De zangeres gaf haar schuld toe. Volgens de rechter had de zangeres de islamitische wet, de sharia, overtreden. In ruim tien moslimstaten in het noorden van het West-Afrikaanse land geldt sinds 2000 de sharia.

Rasmussen twee jaar geschorst

Michael Rasmussen is voor twee jaar geschorst wegens het ontlopen van drie out-of-competion dopingcontroles voorafgaand aan de Tour de France van 2007. De wielerbond van Monaco heeft dat gisteren bepaald.

Vorig jaar leek Rasmussen op de eindoverwinning in de Tour af te stevenen, maar werd vier etappes voor het einde door de ploegleiding van de Rabobank uit de Tour gehaald en op staande voet ontslagen. Rasmussen reed op een Monegaskische licentie, vandaar dat die wielerbond de strafmaat mocht bepalen. Rasmussen zal tegen het besluit in beroep gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Morgen volgt in Utrecht de uitspraak in de zaak die Rasmussen heeft aangespannen tegen Rabobank. Hij beweert onterecht te zijn ontslagen omdat de ploegleiding op de hoogte zou zijn geweest van het feit dat Rasmussen de dopingcontroles had gemist.

Henri van der Aat, voormalig interim-directeur van de Rabo-ploeg en vertegenwoordiger van de bankploeg in de zaak, vindt de uitspraak niet meer dan logisch. "Rasmussen heeft de UCI op het verkeerde been gezet door te liegen over zijn verblijfplaatsen. Daarop staat volgens de regels een schorsing van twee jaar. Maar het is bizar dat deze uitspraak elf maanden op zich heeft laten wachten. En ik vind het triest voor de organisatoren van de Ronde van Frankrijk dat dit minder dan een week voor het begin van de Tour naar buiten komt."


Voor het hele verhaal over Rasmussen kun je deze special op FOK!sport nog eens nalezen.

[Special] Op weg naar Beijing III, Marianne Vos

Nog 37 dagen te gaan tot de 29ste Olympische Zomerspelen in Beijing, tijd om vast eens vooruit te kijken! De komende weken gaan we hier op FOK!sport door middel van een aantal specials alvast een aanloop nemen naar de Spelen. Met voorbeschouwingen, stukjes geschiedenis en achtergrondstukken hopen we jullie vast in de stemming te krijgen.

Vorige keer vertelde ik hier over een veterane die voor het eerste naar de Spelen gaat, vandaag gaat het weer over een olympische debutante. Maar dan wel een hele bijzondere waarvan heel wat verwacht wordt. Namelijk medaillekandidaat nummer één in het (baan)wielrennen Marianne Vos. Ze heeft alle kansen om de gouddelfster van de Nederlandse ploeg te worden. Op maar liefst drie onderdelen is ze topfavoriet. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Dat Marianne Vos een groot talent is blijkt al vroeg, in 2004 haalt ze de wereldtitel op de weg bij de junioren binnen. Daarna volgt dan vaak de moeilijke stap naar de senioren waar de belofte ingelost zal moeten worden. Voor Vos bleek die stap echter minder moeizaam. In 2005 haalt ze haar eerste grote titel binnen. Ze wordt Europees kampioene veldrijden. Ze blijkt dus niet alleen talent voor de weg te hebben maar voor meerdere onderdelen in het wielrennen. Het jaar erop grijpt ze op grootse wijze de macht in het dameswielrennen. Ze wordt wereldkampioene op de weg in Salzburg en wereldkampioene veldrijden in Zeddam. Een zelden vertoonde prestatie.

Het jaar 2007 sluit ze af met 27 overwinningen en een eerste plaats op de wereldranglijst en wint ze het wereldbekerklassement. Het vizier kan dan gericht worden op de Olympische Spelen in Beijing. In samenspraak met haar begeleidingsteam kiest ze voor vier onderdelen waarop ze wil uitkomen in Beijing. Een nogal opzienbarende keuze blijkt. Want ze geeft aan ook op de baan te willen schitteren. De achtervolging en puntenkoers moeten haar ook eeuwige olympische roem brengen. Na enkele tests bij diverse wedstrijden blijkt dat de olympische baan achtervolging toch iets te hoog gegrepen is binnen dit korte tijdsbestek. De puntenkoers daarentegen blijkt precies in het straatje van Vos te passen. Na enkele wereldbekerzeges pakt ze in Manchester de wereldtitel. Een unieke prestatie, nog nooit won een dame zowel een wereldtitel in het veld, op de weg als op de baan.

De keuze voor de onderdelen die ze op de weg wil rijden doen evenzeer veel stof opwaaien, niet zozeer de wegwedstrijd waarvoor de ploeg rond haar wordt opgebouwd. Maar wel dat ze ook de tijdrit wil rijden. Tot dan toe is Vos nog geen erkend tijdritspecialiste. Maar als Vos iets wil gaat ze er vol voor. Na de verkenning van het parcours in Beijing start ze met speciale tijdrittraining en in het bijzonder gericht op het parcours daar. Bijzonder is het zeker want bij haar bezoek in december aan Beijing nam ze het gehele parcours op video op om er vervolgens thuis voor de televisie op de hometrainer mee te trainen. Ze kent dus het hele parcours al uit haar hoofd!

Alleen gooit bondscoach Johan Lammerts roet in het eten, hij selecteert haar niet voor de tijdrit. Daarvoor selecteert hij alleen Mirjam Melchers en laat de tweede startplaats voor Nederland onbenut. Dit tot grote woede van Vos. Waar Lammerts aangeeft bang te zijn dat de tijdrit ten koste zal gaan van de puntenkoers vier dagen later countert Vos met het verwijt dat de ze bij de KNWU niet om kunnen gaan met haar veelzijdigheid en dat ze tijdrit juist ook nodig heeft om in supervorm aan de start te verschijnen op de baan.

Gelukkig komt Lammerts terug op zijn beslissing en Vos mag dus starten. Misschien komt het ook omdat Vos kort na de bekendmaking dat ze niet mag starten meteen een zwaar bezette internationale tijdrit wint. Laten we het maar voortschrijdend inzicht bij de KNWU en het NOC*NSF noemen. En zo is haar bijzondere voorbereiding dus niet voor niets.

We kijken dus uit naar Marianne Vos die op 10 augustus mag aantreden op de Urban Cycling Road Course voor de wegwedstrijd. De 13e mag ze daar vervolgens haar gelijk bewijzen tijdens de tijdrit. Tenslotte zal ze haar Spelen op 18e afsluiten met de puntenkoers in het Laoshan Velodrome. Hopelijk gaan we nog een paar Olympische Spelen genieten van Marianne Vos, want deze wereldtopper is pas 21!

Waar is de vlam? Die is op 1 juli ontstoken op het 'People's Square' in Yinchuan de onafhankelijke Ningxia Hui-regio. Yinchuan wordt ook wel de 'Phoenix-stad' genoemd en is een van China's 99 meest bekende oude steden met als hoogtepunt in de buurt een 1500-jaar oude pagodetempel. De volgende stop van het vuur zal woensdag zijn, in de stad Yan'an.

De situatie in de Tibet staat dankzij de Spelen weer op de kaart. De geestelijk leider van de Tibetanen, de Dalai Lama die in India in ballingschap leeft, heeft opgeroepen de Spelen niet te boycotten!

Light the Passion Share the Dream!



[Special] Op weg naar Beijing I
[Special] Op weg naar Beijing II, Edith van Dijk

Exclusieve trailer Resistance 2 gelekt

Sites en bladen betalen vaak veel voor exclusieve deals met developers om exclusieve content te mogen posten. Je kan dan begrijpen dat het een ramp is als door een fout die content van te voren wordt gelekt. Het is helemaal balen als je door een eigen fout de informatie te vroeg op je eigen site zet.

Dit is gebeurd bij Eurogamer. Ze hebben per ongeluk een nieuwe trailer van Resistence 2 te vroeg op hun site gezet. Ondanks dat ze het snel wisten te verwijderen is er toch iemand zo slim geweest om er snel een kopie van te maken en deze op Youtube te zetten. Zie hieronder voor het resultaat.

Diablo-fans klagen over Diablo 3

Dit weekend was dan eindelijk het moment waarop veel mensen hadden gewacht. Na jaren bidden en hopen werd eindelijk het vervolg op Diablo 2 aangekondigd. Ondanks dat de meeste mensen euforisch zijn dat ze binnenkort eindelijk weer in de wereld van Diablo kunnen stappen, zijn er ook een hoop fans die minder blij zijn met wat ze op dit moment hebben gezien.

Veel fans hebben namelijk het gevoel dat dit niet meer de Diablo is die ze kennen. Volgens deze fans zien de screenshots en gameplay-video's die ze op dit moment hebben gezien, er veel te cartoony uit. Ze geven het zeer populaire Wolrd of Warcraft de schuld van deze ontwikkeling.

quote
What we want:

- A darker, gothic, cryptic and creepier environment.

- A more realistic artistic direction, more independent from the Warcraft universe art direction.

- Darker dungeons without a blue/green environment, Diablo dungeons are dark and shadowy.

- The return of the light radius / shadow system from Diablo 1 and 2.

- Slightly less colorful and less vivid outside scenarios, they are too heavily influenced by the World of Warcraft ones.

- Darker and less colorful landscapes, Tristam never was colorful and beautiful

- And most importantly: An independent and renewed artistic direction, not a recycled art direction taken from the Warcraft world, Diablo never was meant to be as cartoon'ish as Warcraft, they shall have independent and distinct styles, this isnt happening in Diablo 3, at first sight it looks like a remake of World of Warcraft, graphically and artistically speaking.


Denk je er net zo over en vind je dat Blizzard dit moet veranderen, dan kan je hier een uitgebreidere argumentatie lezen en zelfs een petitie tekenen.

Loting voorronde UEFA Cup 2008/2009

Vanmiddag is de loting voor de eerste vooronde van de UEFA Cup verricht. 74 ploegen werden ingedeeld in 37 wedstrijden. Intertoto Cup-winnaars stromen in de volgende ronde in.

Uitslag loting UEFA Cup 2008/2009:

#ThuisUit
1PFC Cherno More Varna (BUL)UE Sant Julià (AND)
2FK Pelister (MKD)APOEL FC (CYP)
3FC Vaduz (LIE)NK Zrinjski (BIH)
4NK ¦iroki Brijeg (BIH)FK Partizani (ALB)
5Hapoel Ironi Kiryat Shmona FC (ISR)FK Mogren (MNE)
6FC Koper (SVN)KS Vllaznia (ALB)
7NK IB Ljubljana (SVN)FK Zeta (MNE)
8AC Juvenes-Dogana (SMR)Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)
9HNK Hajduk Split (CRO)Birkirkara FC (MLT)
10FK Milano (MKD)AC Omonia (CYP)
11Marsaxlokk FC (MLT)NK Slaven Koprivnica (CRO)
12FC Salzburg (AUT)FC Banants (ARM)
13Győri ETO FC (HUN)FC Zestaponi (GEO)
14FC Ararat Yerevan (ARM)AC Bellinzona (SUI)
15FC Dacia Chisinau (MDA)FK Borac (SRB)
16FC Tobol Kostanay (KAZ)FK Austria Wien (AUT)
17Hertha BSC Berlin (GER)FC Nistru Otaci (MDA)
18FK Khazar Lenkoran (AZE)KKS Lech Poznań (POL)
19Legia Warszawa (POL)FC Gomel (BLR)
20FC Spartak Trvana (SVK)FC WIT Georgia (GEO)
21FC MTZ-RIPO Minsk (BLR)M¦K ´ilina (SVK)
22FC Shakhtyor Karagandy (KAZ) Debreceni VSC (HUN)
23FK Olimpik Baku (AZE) FK Vojvodina (SRB)
24FH Hafnarfjördur (ISL)CS Grevenmacher (LUX)
25FK Vėtra (LTU)Viking FK (NOR)
26FC Racing Union Luxembourg (LUX)Kalmar FF (SWE)
27FC Honka Espoo (FIN)ÍA Akranes (ISL)
28Glentoran FC (NIR)SK Liepájas Metalurgs (LVA)
29Brøndby IF (DEN)B36 Tórshavn (FRO)
30FC Nordsjælland (DEN) FC TVMK Tallinn (EST)
31EB/Streymur (FRO)Manchester City FC (ENG)
32JFK Olimps (LVA)Saint Patrick's Athletic FC (IRL)
33Djurgårdens IF FF (SWE)FC Flora (EST)
34FK Sūduva (LTU)The New Saints FC (WAL)
35Cliftonville FC (NIR)FC København (DEN)
36Cork City FC (IRL)FC Haka (FIN)
37FC Midtjylland (DEN) Bangor City FC (WAL)

Op 17 juli worden de eerste wedstrijden gespeeld, op 31 juli volgen de returns.

Gears of War 2 wordt emotioneler dan Bioshock

In 2006 kwam Epic met een de eerste echte next-gen game op de Xbox 360. Gears of War werd bejubeld om zijn intense actie en prachtige graphics. Toch denk ik dat menig gamer het erover eens is dat het niet een geweldig emotionele achtbaan is als sommige andere games op de markt.

Dit gaat met Gears of War 2 helemaal veranderen. Volgens Carlos Ferro, voice-actor van Dom, wordt het verhaal namelijk emotioneler dan Bioshock. Of dit betekent dat Marcus en Dom samen een traantje weg pinken op het moment dat ze een Locust helemaal kapot slaan met hun sniper-rifle is nog niet bekend.



De emotie spat er al van af!

Op grote hoogte in screenshots Cities XL

Er zijn weer twee nieuwe screenshots verschenen van Cities XL. Tot nu toe was Monte Cristo opgedeeld in teams die alleen aan een apart onderdeel werkten, de simulatie, de graphics etc. Maar aan het einde van de vorige maand, voor de eerste keer, hebben ze alles samengevoegd om zo een hele game te krijgen. Nog geen complete game, maar speelbaar genoeg om een stad mee te bouwen. Hieronder twee screenshots van zo'n gemaakte stad, eentje hoog in de lucht en eentje wat meer down to earth.




Cities XL moet de leegte opvullen die er nu bestaat in het land van de bouwsims, nadat Simcity Societies wat tegenviel. De unieke feature van de game wordt een doorlopende wereld waar verschillende spelers hun steden kunnen bouwen, waar dan onderlinge communicatie en interactie plaatsvindt. Een concert in een stad kan veel bezoekers uit andere steden lokken, die dan gebruik maken van de toeristische mogelijkheden en de stad bijvoorbeeld een commerciële boost te geven. Deze city builder MMO wordt in 2009 verwacht.

Releaselijstje week 27

Release lijstje
Week 27
03 juli - 09 juli

De eerste week van juli is van start gegaan. Niet erg veel releases deze week. Toch verschijnt er op elk platform wel iets waarmee je jezelf kan vermaken.

Als eerste verschijnt er op elk platform wel een game van de film WALL-E. Dit kleine robotje mag de wereld redden, en jij moet hem daarin begeleiden. Op de PC verschijnt er een uitbreiding op Sim City Societies waarmee fans weer mooie steden kunnen gaan bouwen.

De DS krijgt er weer een nieuwe Pokemon Game bij. Met Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness kan je samen met je favoriete kleine monstertjes weer verschillende grotten ontdekken. De DS krijgt samen met de PSP ook een nieuwe versie van een klassieker namelijk Space Invaders Extreme.

En dan hebben we nog de Xbox 360 en de Playstation 3. Deze eerste krijgt er weer een tennisgame bij met Smash Court Tennis 3. Op de Playstation 3 komt deze week een langverwacht party-spel uit. Buzz! Quiz TV is namelijk het eerste deel van Buzz! die op de Playstation 3 verschijnt.


Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.


Nintendo DS
Space Invaders Extreme
Arkanoid DS
Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness
WALL-E
Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Time
Farm Life

Nintendo Wii
WALL-E
Pool Party

PC
SimCity Societies: Destinations
WALL-E

Playstation 2
WALL-E

Playstation 3
Buzz! Quiz TV preview
Monster Madness: Grave Danger
Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
WALL-E

Playstation Portable
EchoChrome preview Playstation 3 versie
WALL-E
Space Invaders Extreme

Xbox 360
Smash Court Tennis 3 review
WALL-E

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.