Force India en Honda praten over motoren

Het avontuur van Super Aguri mag dan voorbij zijn, maar misschien is Force India de nieuwe bondgenoot van Honda. De Japanse fabrikant werkt graag met een partner en het Indiase team heeft wel interesse in het KERS-systeem.

Motorsport Aktuell meldt dat de eerste gesprekken in Montreal hebben plaatsgevonden tussen de partijen. Force India gebruikt momenteel Ferrari-motoren en dat contract loopt nog door. Maar Honda zou een goedkopere leverancier kunnen zijn. Vijay Mallya, teambaas van Force India, zou zo'n tien miljoen euro kunnen besparen als hij met Honda in zee gaat.

Het zou gaan om de motor en het nieuwe KERS-systeem (energieterugwinning), waar Takuma Sato dan 'gratis' bijhoort. Anders gaat de prijs omhoog. Daartegenover staat dat het beëindigen van het contract met Ferrari mogelijk geld kost.

Sato vertrok eind 2005 bij Honda en de fabrikant probeert sindsdien elders onderdak voor hem te vinden. Dat was in eerste instantie bij Super Aguri, maar dat team is inmiddels failliet. Daarom wordt nu geprobeerd hem onder te brengen bij Force India. Maar de geruchten zijn dat het Indiase team nog geen besluit genomen heeft.

Als de deal niet doorgaat, heeft Honda nog wel wat achter de hand. Een nieuwe te vormen team rond engineer Kenneth Anderson, met opnieuw de motordeal plus KERS-systeem. Maar dat is een gerucht dat ook al een tijdje rond gaat. Of het allemaal doorgaat, moet voor 31 juli blijken, tot dan kunnen (nieuwe) teams zich inschrijven voor komend seizoen.