Skimmende Roemeen vast voor zestig inbraken

Met de aanhouding van een 37-jarige Roemeen vermoedt de politie zeker zestig inbraken in Noord- en Zuid-Holland te hebben opgelost. De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan skimming, het manipuleren van geldautomaten, meldt de politie woensdag. De verdachte werd samen met een 34-jarige landgenoot in Purmerend op heterdaad betrapt bij het skimmen van een betaalautomaat.

De verdachte maakte er volgens de politie een gewoonte van om gaatjes te boren in kozijnen om in te breken. Door de sporen kon worden opgemaakt dat steeds dezelfde inbreker actief was, soms met hulp van anderen. Bij de inbraken werden geld, flatscreens, laptops, digitale camera's, bankpassen en zes auto's buitgemaakt.

Uit onderzoek werd vervolgens duidelijk dat de man zich ook bezighield met skimming. Later zijn nog twee Roemenen van 18 en 37 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het skimmen.

In de auto van de hoofdverdachte is skimapparatuur en een aantal vervalste bankpassen aangetroffen. Verder heeft de politie in zijn woning in Amsterdam een flinke hoeveelheid gestolen goederen en skimapparatuur gevonden. De spullen worden terugbezorgd naar hun eigenaar.