Tost: "Niets verandert in 2009"

Sally (Tessa)
Red Bull-directeur Dietrich Mateschitz heeft aan de hoofden van Scuderia Toro Rosso beloofd dat er in 2009 nog niets zal veranderen. De Oostenrijker wil zijn aandelen verkopen, omdat in 2010 een team verplicht wordt zijn eigen auto te ontwerpen en bouwen. Dat heeft STR-teambaas Franz Tost laten weten.

De teamleiding heeft nu verzekerd dat het budget niet ingekrompen zal worden, en dat er geen banen zullen verdwijnen in Faenza, vóór 2010. "De geruchten over de verkoop van het team, die aan het begin van dit seizoen steeds sterker werden, hebben maar korte tijd een negatieve invloed op onze prestaties gehad. Als er iedere week een verhaal wordt gepubliceerd waarin staat dat je team op het punt staat om verkocht te worden, dan is dat niet echt prettig werken voor onze werknemers", aldus Tost.

"Maar Mateschitz heeft ons beloofd dat er in 2009 nog niets zal veranderen. Niet alleen wat het personeel betreft, maar ook niet qua budget. Daarna, vanaf 2010 dus, zullen we wel zien wat er gaat gebeuren. Op het moment is de toestand van het team dus stabiel. We blijven gewoon pushen." Toro Rosso heeft momenteel zeven punten en daarmee staan ze negende in het constructeurskampioenschap.