Brawn wil Alonso wel

Sally (Tessa)
Mocht Fernando Alonso niet naar Ferrari gaan, dan staat Ross Brawn als eerste voor hem in de rij. Zo heeft de teambaas van Honda laten weten. Daardoor zal er hevig gespeculeerd worden over de toekomst van Jenson Button en Rubens Barrichello.

Het contract van de twee rijders loopt na dit seizoen af. Maar ook de toekomst van Alonso bij Renault is allerminst zeker. In Monaco werd nog gemeld dat hij een (voor)contract met Ferrari had getekend, maar tijdens de afgelopen Grand Prix in Frankrijk werd hij toch in verband gebracht met Honda. De tweevoudig kampioen heeft altijd geroepen dat hij voor een topteam wil rijden, en Honda loopt voorop in de ontwikkeling van het KERS-systeem (energieterugwinning).

Daar heeft de Japanse fabrikant al mee getest en zet nu daarvoor alles op 2009. Als hem gevraagd wordt naar de geruchten, zegt Brawn dat elk team wel een rijder als Alonso wil hebben: "Dat is voor Honda natuurlijk niet anders", zegt hij tegen Motorsport Aktuell. "Ieder team ziet zijn auto graag bestuurd worden door Alonso. Wij dus ook."

Ook is hij op de hoogte van een link tussen de Spanjaard en Ferrari: "Ik weet voor welk team hij graag wil rijden. Dat ene team waar iedereen van droomt. De realiteit is dat wij pas met hem rond de tafel kunnen zitten als er duidelijkheid is over de situatie tussen hem en Ferrari." Nog altijd is het niet helemaal uitgesloten dat Alonso vertrekt bij het Franse team waar hij nu voor rijdt. Hij wil zelf eind juli een besluit daarover nemen. De coureur keerde terug naar Renault toen het bij McLaren helemaal misging en er geen weg meer terug leek te zijn.

De Honda-teambaas maakt zich niet druk om de problemen tussen Alonso en zijn vroegere werkgever Ron Dennis: "Iedereen die met hem heeft gewerkt, spreekt vol bewondering over hem. Bij McLaren misschien niet, maar bij Renault staat hij in hoog aanzien."