Klien wil graag voor BMW rijden

Sally (Tessa)
Christian Klien zou graag zo snel mogelijk weer in een Formule 1-auto stappen. De Oostenrijker had zijn debuut in 2004 bij het team van Jaguar en hij reed daarna voor Red Bull Racing voor twee seizoenen. Sindsdien is hij testrijder, vorig jaar bij Honda, dit jaar bij BMW-Sauber.

Klien vertelde: "Ik wil dolgraag weer in de Formule 1 gaan racen. Mijn motivatie om dat te bereiken is geen moment minder geworden en sinds mijn deelname aan de 24 uur van Le Mans is die waarschijnlijk alleen maar toegenomen. Ik heb erg genoten van die race. Van het rijden met een competitieve wagen en het kanshebber zijn voor de zege. Ik wil dat ook in de Formule 1 meemaken."

"Het team van BMW zou dan mijn ideale keuze zijn. Dit team heeft de potentie om consistent races te gaan winnen. Ik ben erg gelukkig bij BMW-Sauber en ik wil hen eraan herinneren dat ik hier niet alleen ben om te testen. Ik wil graag racen. Hoe eerder hoe beter", aldus de 25-jarige coureur. Klien werd vorige maand derde bij de 24 uur van Le Mans in de LMP1-klasse.