Ajax wil Pavlyuchenko

donroyco
Omdat de onderhandelingen over een nieuw contract met Klaas-Jan Huntelaar op een dood spoor zijn beland, is Ajax al bezig om een nieuwe spits vast te leggen. Roman Pavlyuchenko, de spits van Rusland en Spartak Moskou zou een belangrijke kandidaat zijn.

Pavlyuchenko doet het zeer goed de afgelopen jaren, in 2006 (18 goals) en 2007 (14 goals) werd hij topscorer in de Russchische Premjer League. De spits, die drie keer scoorde tijdens het afgelopen EK, staat eveneens in de belangstelling van Arsenal, Celtic en Chelsea.

Ondanks dat er nog geen contractverlenging getekend is door The Hunter, is er nog geen duidelijke interesse in de aanvaller getoond. De geboren Gelderlander werd wel al gelinkt aan Manchester United, AS Roma en Juventus, maar concreet zijn deze interesses dus niet. De stukgelopen contractverlenging zorgde ervoor dat Pavlyuchenko in beeld kwam. "Er was van beide kanten intentie om te verlengen, maar de verschillen in de voorwaarden zijn momenteel te groot om verder te onderhandelen," aldus technisch manager Danny Blind.

Eind april kwam het bericht dat de Amsterdammers al een aanvaller hadden aangetrokken, de 24-jarige Argentijn Dario Cvitanich. De speler van Banfield werd het afgelopen seizoen topscorer in Argentinië met dertien goals.