Domenicali: "Alert blijven"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali mag tevreden terugkijken op de eerste acht races bij dat team. De Italiaanse renstal staat met 91 punten ver voor op zijn concurrenten BMW-Sauber en McLaren Mercedes. Felipe Massa is voor het eerst in zijn Formule 1-carrière leider in de stand voor de wereldtitel.

Kimi Räikkönen en Massa hebben samen al vijf polepositions en vijf zeges binnengehaald. Ook was vijf keer de snelste raceronde voor Ferrari. "Als je alleen naar de cijfers kijkt, dan mogen we tevreden zijn over wat we tot dusver hebben bereikt. Maar we moeten niet vergeten dat niet alles zo soepel is verlopen. We hebben hier en daar belangrijke punten laten liggen, door problemen met de betrouwbaarheid en door fouten die we hebben gemaakt", aldus de opvolger van Jean Todt.

"We hadden er dus nog veel beter voor kunnen staan in het kampioenschap. Zelfs in een weekend waarin we veel beter presteerden dan al onze concurrenten (de Franse Grand Prix, red.), riskeerden we nog een uitvalbeurt door een klein mankement. We hadden geluk dat Kimi zijn auto nog aan de finish wist te brengen. Maar de alarmbellen zijn zeker afgegaan. We moeten alert blijven."