Sutil put hoop uit aanpassingen

Sally (Tessa)
Force India-coureur Adrian Sutil rijdt dit weekend in een wagen die op veel punten is verbeterd. De Duitser hoopt dat hij profijt heeft van de geboekte progressie en de aanpassingen die gedaan zijn.

Met name op het gebied van de aerodynamica is er veel aan de bolide veranderd. Nieuwe sidepods, nieuwe bargeboards, een nieuwe

motorkap, een nieuwe voorvleugel, nieuwe inertiedempers en een nieuwe

wielophanging zijn de wijzigingen aan de VJM01. Sutil gaf al eerder aan tevreden te zijn met de nieuwe onderdelen.

"De test van vorige week is zeer goed verlopen", aldus Sutil. "We hebben een compleet nieuw aërodynamisch pakket geprobeerd, inclusief wheelcovers, motorkap en inertiedempers, die voor meer stabiliteit moeten zorgen. Als alles goed werkt, zowel de aërodynamische als de mechanische verbeteringen, dan zou dat voor de stap voorwaarts moeten zorgen die we momenteel ook zo hard nodig hebben. Ik hoop dat ik komend weekend in de positie verkeer dat ik een paar wagens kan in halen. Op het circuit van Magny-Cours zaten we er al goed bij, maar hadden we nog een klein beetje extra nodig om een paar anderen achter ons te kunnen laten."

De technisch ontwerper van die VJM01, Mike Gascoyne, zei er dit over: "We staan nu, halverwege het seizoen, ongeveer waar we dachten dat we

zouden staan. In de races zijn we competitief en kunnen we vechten met de teams voor ons, met Monaco als voorlopig hoogtepunt. We hebben veel progressie geboekt sinds vorig jaar, maar helaas is de Formule 1 dit jaar zeer competitief en zijn de resultaten hierdoor niet beter geworden. We hebben nu echter een positieve test achter de rug, waarin we drie dagen lang met onze nieuwe aërodynamische en mechanische configuraties hebben gereden. De coureurs waren zeer positief. De grip en de downforce zijn verbeterd, evenals de stabiliteit onder het remmen."

Teambaas Colin Kolles kan alleen maar hopen dat de introductie van de nieuwe onderdelen een stap voorwaarts betekent. "In Frankrijk hebben we laten zien dat we betrouwbaarder zijn geworden. Voor het eerst sinds Bahrein kwamen we weer met twee wagens aan de finish."