[WBD-Jun] Rus door, Kerkhove niet

DJeNZe123
Arantxa Rus heeft zich bij het meisjestoernooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinale. Zij was in twee sets te sterk voor de Hongaarse Zsofia Susanyi: 6-0 en 6-4. Lesley Kerkhove lukte het niet om door te dringen tot de kwartfinale. Zij verloor van de Britse Laura Robson: 7-6 (6) en 7-5.

In de eerste set was de als tweede geplaatste Rus oppermachtig. Haar Hongaarse opponente won in de set slechts tien punten. De set duurde dan ook maar negentien minuten. In de tweede set bood Susanyi meer weerstand. Rus was echter zeer sterk op haar eigen service, Susanyi kreeg in de hele partij geen enkele breakkans.

Lesley Kerkhove had het lastig tegen Laura Robson. Het was de Britse die in de eerste set de eerste break wist te realiseren maar het lukte Kerkhove om terug te breaken. In de tiebreak moest de Nederlandse toch met 8-6 uiteindelijk haar meerdere erkennen. In de tweede set ging het gelijk op tot 5-5. Op de opslag van Kerkhove brak Robson waardoor ze de partij kon winnen.

In de kwartfinale moet Rus het opnemen tegen de Belgische Tamaryn Hendler. Zij versloeg de als zesde geplaatste Australische Jessica More met tweemaal 6-3.