Vettel: "Doel is honderd procent"

Sally (Tessa)
Sebastian Vettel, rijdend voor Scuderia Toro Rosso, wil het circuit van Silverstone graag met punten verlaten komend raceweekend. De Duitser die morgen jarig is, is zeer content met de ontwikkeling van de nieuwe STR3-wagen, die in Monaco voor het eerst reed.

Vettel: "In Monaco introduceerden we de nieuwe auto en reed ik nog maar voor de tweede keer met deze auto. We hadden daar een goede race, ook al waren de omstandigheden erg lastig. Ik kwam er voor de tweede keer dit seizoen aan de finish en behaalde er meteen mijn eerste punten van het jaar, dus dat was een erg positief resultaat. In Monaco wist ik opnieuw in de punten te eindigen, dankzij een goede racesnelheid en een wat gelukkige verloop van de race."

"Daarna hebben we de nieuwe wagen aan de eerste serieuze test onderworpen, in Barcelona", zo ging Vettel verder. "We introduceerden een paar nieuwe onderdelen, waardoor we in Frankrijk een zeer competitief pakket hadden. Het lijkt er dus op dat we ons de goede kant op aan het ontwikkelen zijn. Hopelijk kunnen we in de overige races, te beginnen met komend weekend in Silverstone, nog meer punten scoren. Het doel voor de rest van het seizoen is honderd procent uit de auto te halen."

De STR-rijder wist tot nu toe vijf van de zeven kampioenschapspunten binnen te halen. Teammaat Sébastien Bourdais kwam tot twee punten.