Coulthard: "Kosten licentie oneerlijk"

Sally (Tessa)
David Coulthard vindt dat de coureurs gelijk hebben als ze proterst aantekenen tegen de oplopende kosten van de superlicenties. De Schot vindt het oneerlijk om meer te moeten betalen naarmate een coureur meer punten scoort. Maar de geruchten over een staking zijn uit de lucht gegrepen, volgens hem.

Coulthard zei in zijn column voor de Britse tv-zender ITV: "Ik weet dat Formule 1-coureurs goed betaald worden en dat onze klachten niet direct kunnen rekenen op veel steun van het publiek, maar de kosten zijn dit jaar enorm toegenomen. Soms met wel 1000%. Om een voorbeeld te noemen; Robert Kubica moet 90.000 euro betalen voor zijn licentie en Fernando Alonso 200.000 euro. Toen we hier in eerste instantie over hoorden, hebben we gelijk een gesprek met Max Mosley geregeld, dat in Monaco zou plaatsvinden. Echter, door het schandaal over zijn privéleven is dat niet doorgegaan en we proberen nu een nieuwe afspraak te maken."

"Het is onze bedoeling om de kosten naar beneden te brengen, omdat geen enkele andere professionele sportlieden zoveel moeten betalen om mee te kunnen doen. Het is gewoon niet eerlijk en het idee dat een coureur wel veel zal verdienen als hij veel punten scoort, is nergens op gebaseerd. De FIA weet niet wat er in onze contracten staat. De geruchten over een eventuele staking zijn trouwens zwaar overdreven."