FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 maart 2007

Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup (15/03/2007)

Vanavond werden de laatste vier returnwedstrijden in het kader van de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond.

De uitslagen van donderdag

ThuisUitEindstandEerste wedstrijd
Sjachtar DonetskFC Sevilla *2-32-2
AZ *Newcastle United2-02-4
Espanyol *Maccabi Haifa4-00-0
Benfica *Paris St. Germain3-11-2

Klik voor het wedstrijdverslag van AZ – Newcastle United.

De uitslagen van woensdag:

ThuisUitEindstandEerste wedstrijd
Bayer Leverkusen *Lens3-01-2
Werder Bremen *Celta de Vigo2-01-0
Osasuna *Glasgow Rangers1-01-1
Tottenham Hotspur *Sporting Braga3-23-2

Op 5 en 12 april zullen de halve finales gespeeld worden. De loting daarvoor is morgen.

* Door naar volgende ronde

Voetbal: Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup

Icoon UEFA Cup Gisteren en vandaag werden de returnwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. Vandaag kwamen naast AZ ook Sjachtar Donetsk tegen FC Sevilla, Espanyol tegen Maccabi Haifa en Benfica tegen Paris St. Germain in actie. Gisteren kwamen de overige clubs aan bod. Hieronder vind je een kort verslag van de wedstrijd AZ – Newcastle United en de uitslagen van de overige wedstrijden.

AZ – Newcastle United 2-0 (2-4)
AZ is er in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Cup. In de wedstrijd tegen Newcastle United werd het 2-0. Dit was voldoende, aangezien de heenwedstrijd van twee weken geleden in 4-2 voor de Engelsen eindigde. De Alkmaarse formatie kwam na een kwartier verdiend op voorsprong dankzij Arveladze. Taylor schatte de bal verkeerd in, waardoor de Georgiër kon scoren. Ook de Engelsen kregen een aantal kansen, maar deze zorgden niet door directe dreiging. In de tweede helft kregen de mannen van trainer Glenn Roeder nog een aantal goede kansen. Toch breidde de Alkmaarse formatie de score verder uit, dankzij Koevermans. De aanvaller kopte de bal achter Given. Hierna wist Newcastle United nog wel een aantal goede mogelijkheden te creëren, maar diverse spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Ook Waterman, de keeper van de Alkmaarders, stond bij vlagen goed opgesteld.
Klik hier voor het complete verslag

Uitslagen woensdag:

Bayer Leverkusen* – Lens: 3 – 0 ( 1- 2 )
Werder Bremen* – Celta de Vigo: 2 – 0 ( 1 – 0 )
Osasuna* – Glasgow Rangers: 1 – 0 ( 1 – 1 )
Tottenham Hotspur* – Sporting Braga: 3 –2 ( 3 – 2 )

Uitslagen vandaag

Sjachtar Donetsk - FC Sevilla*: 2 - 3 (2 - 2)
Espanyol* - Maccabi Haifa: 4 - 0 (0 - 0)
Benfica* - Paris St. Germain: 3 - 1 (1 - 2)

* zijn door naar de kwartfinales, de scores tussen haakjes zijn de eindstanden van de eerdere wedstrijden.

Voor al het nieuws over de UEFA Cup kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Neergestort vliegtuigje maakt miljonairs

De politie van Brazilië is vandaag begonnen met de zoektocht naar omgerekend zo'n twee miljoen euro die zijn verdwenen uit een neergestort vliegtuigje.

Het tweemotorige vliegtuigje met vier inzittenden en 5,6 miljoen real (1,96 miljoen euro) aan boord stortte gisteren neer in de buurt van Salvador in het noordoosten van Brazilië. De passagiers hebben het ongeluk niet overleefd.

De politie heeft het vermoeden dat buurtbewoners de geldzakken hebben meegenomen voordat de hulpverlening op gang kwam. Het vliegtuigje was een zogeheten luchttaxi die was ingehuurd door een particulier beveiligingsbedrijf. Deze wilde het geld vervoerd hebben van de stad Petrolina naar Salvador.

Over de toedracht van de vliegtuigcrash tast men nog in het duister.

Eerste Turning Point: Fall of Liberty screenshots

Codemasters brengt ons de eerste screens van Turning Point: Fall of Liberty, een fictieve WW2 game waarin de nazi's Europa en de VS binnenvallen.

De game wordt ontwikkeld door Spark Unlimited, de developers die eerder Call of Duty: Finest Hour hebben gemaakt.

Het schieten van vele honderden nazi's wordt eind van het jaar verwacht, voor de PC, PS3 en de Xbox 360.



De mug...

Het is alweer enkele dagen buitengewoon lekker weer. 's Ochtends op de fiets is het nog even frisjes maar het een mooie kans om even goed wakker te worden. Bij gebrek aan beter is de hoge temperatuur, regelmatig het gesprek van de dag en iedereen kan er eigenlijk alleen maar vrolijk van worden. Er is namelijk niets dat zo algemeen geprezen wordt als mooi weer. Dat komt omdat men dit zonder jaloezie kan doen. Het weer is er immers voor iedereen. Maar hoe voorspoedig al die zonneschijn ook is, er kleeft een groot nadeel aan.

Slechts een paar jaar geleden maakte alleen boomknuffelaars zich druk om de veranderingen in het klimaat. Tegenwoordig is het echter hip om je zorgen te maken over de CO2 uitstoot en ben je eigenlijk verplicht de DVD van Albert Arnold Gore junior aan te schaffen. Een DVD waar je trouwens niet vrolijk van wordt. De afgelopen paar dagen maak ik me echter minder druk om dit kleurloos en reukloos gas dat van nature eigenlijk toch al in de atmosfeer voorkomt. Het warmere weer heeft er namelijk voor gezorgd dat mijn grootste nachtmerrie al tot leven is gekomen, de mug.

Wie kent hem niet? Het vliegend insect uit de orde tweevleugeligen en de onderorde muggen (Nematocera). Naar mijn mening het meest onsympathieke dier ter wereld. Het heeft een klein, dun en fragiel lichaam, zes dunne pootjes, meestal twee kleine, veer-achtige antennes waarmee zeer goed geur waargenomen kan worden. Als je denkt dat je te klein bent om invloed uit te oefenen, ga dan eens naar bed als er een mug in de slaapkamer rondvliegt. De twee vleugels worden in rust achter de rug gevouwen en het achterste paar poten is bij veel soorten langer en steekt in rust naar achteren. Dit doet een mug om eventuele aanstormende vijanden aan te 'zien' komen; in plaats van kijken voelt de mug de luchtwervelingen met de achterpoten en vliegt snel weg bij gevaar. Deze geniale evolutionaire ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat muggen altijd wegvliegen zodra je handen bewegen. Voor dood en verderf moet je iets vinden wat langer en sneller is dan je lichamelijke beperkingen. Zolang men met een tv-toestel geen muggen kan doodslaan, zolang kan tv de krant niet vervangen.

Muggen zijn niet alleen onsympathiek in gedrag maar verspreiden ook diverse ziektes onder mens en dier. Blauwtong, dengue, gele koorts, West-Nijlziekte en natuurlijk de bekendste van allemaal malaria. Jaarlijks overlijden ca. 1 miljoen mensen aan malaria, voor het overgrote deel kinderen jonger dan 5 jaar. Hoe onsympathiek is dat? Bovendien mogen wij ons gelukkig prijzen dat geen enkele soort mug HIV verspreidt. Anders waren we waarschijnlijk al jaren aan het eind van ons latijn. Het gaat er niet zozeer om hoe ijverig je bent, maar wat het doel is van je ijver. De bij is een insect met veel overeenkomsten maar hij wordt geprezen, maar de mug kan een klap krijgen.

Muggen zijn net kleine kinderen. Je weet dat er wat mis is als je ze niet hoort. Maar eigenlijk is deze stilte een verlossing. De etter is het eindelijk gelukt en meestal volgt er een uur van rust waarin je zo snel mogelijk in slaap probeert te vallen. Het geluid wat deze bloedzuigers produceren is erbarmelijk. Het mag duidelijk zijn dat de mug moet werken aan haar imago en geluid. Een evolutionaire mutatie die het mogelijk maakt ongemerkt te rond vliegen is berustend op de evolutietheorie niet alleen logisch maar ook humaner. Want wie rustig door een storm heen slaapt ligt wakker van een mug.

Eidos games voortaan ook via Steam

Nadat Valve op de GDC al aankondigde dat een grote publisher binnen was gehaald, is het nu officieel: Eidos gaat games uitbrengen op Steam.

In eerste instantie gaat het om Battlestations: Midway, Just Cause, de Commandos en de Hitman games. Daarnaast zullen ook nieuwe releases het licht zien op Steam, zoals Tomb Raider: Anniversary en Championship Manager 2007.

Verwacht de komende weken meer nieuws vanuit Eidos en Valve omtrent nieuwe releases op Steam. De games kunnen vanaf nu tijdelijk met 10% korting worden gekocht op Steam.

Ironieteken!?

De boekenweek is weer aangebroken, een week vol met weetjes, lezingen en literaire avonden. Maar dit jaar heeft het CPNB, in het kader van het thema van de Boekenweek 2007, LOF DER ZOTHEID, een ironieteken laten ontwikkelen. Dit nieuwe leesteken biedt schrijvers "nieuwe taalkundige mogelijkheden" en is ook gemakkelijk met de hand te schrijven.

Het ironieteken is ontwikkeld door het Fins-Duits-Nederlands ontwerperscollectief Underware, hoeveel zou ze dat hebben gekost?

Wil jij dit teken in je tekst gebruiken? Download dan dit font, en kopieer de 3 bestanden naar "C:\WINDOWS\Font", de code voor het teken: Shift+6.
En zoals het CPNB zelf zegt: Schrijven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Uitslag AZ - Newcastle United

AZ is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Cup. In de wedstrijd tegen Newcastle United werd het 2-0. Dit was voldoende, aangezien de heenwedstrijd van twee weken geleden in 4-2 voor de Engelsen eindigde.

Louis van Gaal begon het duel tegen de Engelsen zonder Barry Opdam. De verdediger had teveel last van zijn hamstring en was niet inzetbaar. Ryan Donk nam zijn plaats in. Ook Moussa Dembélé startte in de basis. Dit ging ten koste van Danny Koevermans, waar ook Nourdin Boukhari zat. Ten opzichte van de thuiswedstrijd voerde Glenn Roeder, trainer van Newcastle United, één wijziging door. Stephen Carr was licht geblesseerd en werd vervangen door Paul Huntington.

Om 20:35 trapten AZ af voor het begin van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was in de tiende minuut voor de Alkmaarse ploeg, maar Shota Arveladze schoof de bal voor het doel langs. Meteen daarna werd Newcastle United op de eigen helft vastgezet en creëerde de thuisploeg een aantal kansen. Kort daarna kwam AZ op voorsprong via Arveladze, nadat Taylor de bal verkeerd inschattte. Het antwoord van de Engelsen kwam via Parker, maar de bal zeilde over het doel. De Engelse ploeg drong hierna wel enigszins aan, maar kreeg nauwelijks mogelijkheden. Zo schoot Duff voor het doel van Waterman langs.

Na ruim een half uur spelen kreeg Julian Jenner een kans om te scoren, maar opnieuw was Given attent en wierp zich op de bal. Vijf minuten voor tijd probeerde AZ het via Koevermans en Arveladze, maar het duo wist geen kans te creëren. Sibierski, speler van Newcastle United, kreeg ook een kans. De keeper van de Alkmaarse ploeg reageerde echter alert. In de blessuretijd van de eerste helft waren er geen echte kansen meer. Hierdoor was de ruststand 1-0.

Direct na aanvang van de tweede helft kreeg AZ een geweldige kans op een doelpunt. Dembélé, Jenner en Koevermans kregen de bal er echter niet in, doordat Solano en Given goed werk verrichtte. Vijf minuten later kreeg Dyer een hele goede mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. De speler schoof de bal maar net voor het doel van Waterman langs. Vrijwel direct erna vergrootte de Alkmaarders via Koevermans de voorsprong. De aanvaller kopte de bal achter de keeper van de Engelse ploeg. Nog geen minuut later kreeg Koevermans wederom een grote kans. Deze keer kopte hij over het doel van de Engelsen. Na een uur spelen kreeg Solano een kans, maar hij schoot in de handen van Waterman.

In de 70e minuut probeerde Jenner het weer via de rechterkant, maar de speler schoot zelf op het doel. Given kende dan ook weinig moeite om de bal tegen te houden. Newcastle United kwam ook een aantal keer gevaarlijk dichtbij het doel van AZ, maar dit leverde vooralsnog geen gevaar op. In de tegenstoot had Koevermans vrij baan naar de goal, maar de hoek was uiteindelijk te lastig. Zes minuten later kreeg Dembélé een gigantische kans, maar de bal werd van de lijn gehaald. In de slotfase kreeg Martins een grote kans, maar Waterman bleef rustig en wist uiteindelijk de bal te pakken. Aan de andere kant schoot Arveladze nog op de lat. In blessuretijd kwamen de Engelsen nog een paar keer dichtbij het doel van de thuisploeg, maar dit had geen gevolgen.

Karakteristieken

AZ - Newcastle United 2-0
14' Arveladze 1-0
56' Koevermans 2-0

Toeschouwers: 16.401
Arbiter: Layec (Fra)
Geel: De Cler, Jaliens (AZ), Bramble, Given, Butt (Newcastle United)

Opstellingen:
AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk, De Cler, Jenner (Lens/80), De Zeeuw, Arveladze, Martens (Boukhari/90), Koevermans (Opdam/84), Dembélé

Newcastle United: Given, Bramble, Taylor, Huntington (N'Zogbia/86), Solano, Sibierski, Parker, Butt, Dyer, Martins, Duff (Belözoglu/59)

Vooruitblik GP Australië

Aanstaande zondag start met de Grand Prix van Australië een nieuw Formule 1-seizoen. Daarmee keren ook de vertrouwde vooruitblikken van FOK!sport weer terug.

Albert Park, Melbourne

Lengte: 5,303 km
Aantal ronden: 58
Totale lengte: 307,574 km
Baanrecord: Michael Schumacher 1m24.125 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussieren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagNederlandse tijdsessie
vrijdag00:00 - 01:30vrije training 1
vrijdag04:00 - 05:30vrije training 2
zaterdag01:00 - 02:00vrije training 3
zaterdag04:00kwalificatie
zondag04:00race

Prestaties afgelopen jaren

#coureur2006200520042003
1Fernando Alonso1 (3)3 (13)3 (5)7 (10)
2Lewis Hamilton
3Giancarlo Fisichella5 (2)1 (1)10 (14)DNF (13)
4Heikki Kovalainen
5Felipe MassaDNF (15)10 (18)DNF (11)
6Kimi Räikkönen2 (4)8 (10)DNF (10)3 (15)
7Jenson Button10 (1)11 (8)6 (4)10 (8)
8Rubens Barrichello7 (16)2 (11)2 (2)DNF (2)
9Nick Heidfeld4 (8)DNF (7)DNF (15)DNF (7)
10Robert Kubica
11Ralf Schumacher3 (6)12 (15)4 (8)8 (9)
12Jarno TrulliDNF (9)9 (2)7 (9)5 (12)
14David Coulthard8 (11)4 (5)8 (12)1 (11)
15Mark WebberDNF (7)5 (3)DNF (6)DNF (14)
16Nico RosbergDNF (14)
17Alexander Wurz
18Vitantonio LiuzziDNF (12)
19Scott Speed9 (18)
20Christijan Albers11 (17)DNF (17)
21Adrian Sutil
22Takuma Sato12 (21)14 (20)9 (7)
23Anthony Davidson

Dronken Duitser te vondeling gelegd

In Duitsland en Oostenrijk tref je in sommige ziekenhuizen een 'babybrievenbus' aan. Een soort brievenbus waar pas bevallen moeders hun ongewenste kind in kwijt kunnen. Een ziekenhuis in Dortmund heeft ook zo'n babydump.

Maar toen het belletje ging als teken dat er een nieuwe baby was gearriveerd, vonden de verpleegsters geen lief, pas geboren kindje in de bus. Tot hun grote verbazing troffen ze een 28-jarige dronken Duitser aan. Heinrich Müller lag heerlijk van een sigaretje te genieten, terwijl de verpleegsters aan het uitdokteren waren hoe ze die grote vent uit de couveuse moesten krijgen.

Hij liet de zusters maar rustig hun gang gaan, en viel in slaap. Omdat de babybrievenbus niet voor dronkaards is bedoeld, is de zatlap gearresteerd.

Nepsoldaat schokt Australische leger

Een vrachtwagenchauffeur uit Australië is weten door te dringen tot geheime vergaderingen van hoge luchtmachtofficieren. Door zich te kleden in valse, militaire kleding en versierd met onderscheidingen heeft hij tien maanden lang als een militair kunnen leven. Volgens de Australische krant 'The Age' kreeg hij zelfs een identiteitskaart van de luchtmacht.

De 'militaire loopbaan' van de 54-jarige Peter Bennett begon in september 2005. Mogelijk ondernam hij deze actie om het leger in diskrediet te brengen. Bennett zou namelijk wrok koesteren tegen de Australische strijdkrachten, sinds hij in 1971 op medische gronden werd afgewezen voor een militaire opleiding.

Uiteindelijk liep de nepmilitair toch tegen de lamp en intussen staat hij terecht. De rechter heeft om een psychologisch onderzoek gevraagd, voordat hij zijn vonnis over Bennet zal vellen.

Sam & Max in de winkel

Goed nieuws voor mensen die een doosje in de kast prefereren boven bits en bytes op een harde schijf: het complete eerste seizoen van de Sam & Max-serie, die momenteel in episodes ter download wordt aangeboden, komt later dit jaar ook 'gewoon' in de winkels te liggen. Van het eerste seizoen zijn tot nu toe vier delen verschenen: Culture Shock, Situation Comedy, The Mole, The Mob and The Meatball en Abe Lincoln Must Die. De titel van het vijfde deel is al bekend: Reality 2.0 moet in april verschijnen. De titel van het in mei komende zesde deel is nog niet bekend gemaakt.

Uitgever JoWooD (in samenwerking met The Adventure Company voor Noord-Amerika) gaat het spel (het hele eerste seizoen, dus alle zes afleveringen bij elkaar) over het politieduo, bestaande uit een rechtvaardige hond en een hyperkinetisch konijnachtig ding met een voorliefde voor geweld, nu via winkels verspreiden. Dit zal ongeveer in augustus zijn. Het spel wordt vertaald in vier Europese talen, welke precies is nog niet bekend.

Albert Seidl, CEO van JoWooD Productions Software AG is erg blij met de samenwerking met developer TellTale: "We are excited about working with Telltale. Sam & Max is a strong franchise and fans across Europe, and the world over, are highly anticipating Sam & Max: Season 1. The worldwide retail release will allow us to bring Sam & Max to a wider audience since the game will be available in the five main languages."

Heineken easteregg...

Heineken heeft de weblogcrew een half jaar voorraad bier beloofd als wij hun nieuwe site even spammen. En gewillig laten wij misbruik van ons maken. Onze vrienden van Heineken zijn druk bezig om de nieuwe single van ene Bastian (wie kent hem niet?) te promoten. Wil jij het nummertje alvast beluisteren, dan kan dat. Heineken heeft een leuke easter egg verstopt op hun site:

Open deze link en klik op flesjes 4, 6, 7, 15, 19 en 22. Wie moeite heeft met tellen, klik hier.

Als je het goed doet, krijg je de melding dat je de single kunt downloaden. Veel luisterplezier met Bastian(?)!

Met dank aan een A.A. voor de submit.

Einde vervroegde vrijlating in zicht

Icoon PolitiekDe officieuze regel dat gevangenen op vrije voeten komen nadat zij twee derde van hun straf hebben uitgezeten, komt te vervallen. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer nam vandaag een voorstel aan om de vervroegde vrijlating van gedetineerden te vervangen door een regeling waarbij gevangenen alleen nog onder speciale voorwaarden eerder vrijkomen.

In het voorstel is bovendien geregeld dat gedetineerden die zich niet goed gedragen later of helemaal niet vervroegd vrij worden gelaten. "We zijn hier blij mee, maar wel met een verzuchting erbij: wat heeft dit lang geduurd", vertelt SGP-Kamerlid van der Staaij opgelucht.

Minister van Justitie Ernst Hirsch-Ballin zegt de regel vaak te zullen gaan gebruiken. "In de meeste gevallen zullen bijzondere voorwaarden aan gedetineerden worden gesteld", aldus de minister. "Het is niet de bedoeling dat het een gewone vervroegde invrijheidstelling wordt met een enkele algemene regel op de achtergrond."

Jaarlijks komen tussen de drie- en vierduizend gevangenen in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Hirsch Ballin denkt dat in vier van de vijf gevallen bijzondere voorwaarden worden opgelegd, zoals een meldingsplicht, een gebiedsverbod of een verplichte cursus.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Aangifte tegen Albayrak dreigt voor belediging Turkije

De Turkse advocaat Kemal Kerincsiz dreigt een aanklacht in te dienen tegen staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Zij zou de Turkse staat onheus hebben belasterd. Dat zei de advocaat donderdag in het actualiteitenprogramma EénVandaag.

In 2004 nam de Tweede Kamer een motie aan van Albayrak, waarin volgens Kerincsiz de Armeense genocide aan de Turken wordt toegeschreven. "Als die motie aangeeft dat Turken genocide pleegden, dus ons beledigt, dan gaan wij natuurlijk stappen ondernemen".

'Lever het Turkse paspoort in'
Kerincsiz staat te boek als een ultra-nationalistische advocaat. Eerder spande hij al rechtszaken aan tegen Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk en schrijfster Elif Shafak.
In beide gevallen kreeg hij nul op het rekest. Vol goede moed wil de advocaat het nu proberen met Nebahat Albayrak. Hij zegt dat Albayrak de aanklacht nog kan voorkomen door haar Turkse Nationaliteit op te geven. "Onze grondwet is helder. Mensen die tegen het eigen land beledigende activiteiten ontplooien, kunnen de Turkse nationaliteit niet behouden. Ze moet er afstand van nemen, voordat de Turkse overheid dat voor haar doet. Het Turkse paspoort mag ze nooit meer dragen".

Omtrent het inleveren van de Turkse nationaliteit krijgt Kerincsiz steun van rechtse partijen in Nederland, alhoewel de motivering verschilt. De VVD en de PVV vinden dat personen met twee paspoorten de schijn van belangenverstrengeling opwekken. Wanneer Albayrak haar Turkse paspoort inlevert, verdwijnt deze schijn, vinden zij.

Met dank aan AngryAngel, Beuzebelder, Aka-Zigor, voor de submit.

Ludiek afscheid skikampioen Strobl

De Oostenrijker Fritz Strobl heeft op een wel heel bijzondere manier afscheid genomen van de skisport. Hij verscheen tijdens de wereldbeker Super G in Lenzerheide aan de start in een Mozart-kostuum. Het kostuum verwijst naar zijn top tien-hit 'Genie auf die Ski', waarin hij zichzelf „de Mozart van de piste” noemt.

Compleet met pruik en gekleed in een traditioneel oud-Oostenrijks kostuum daalde Strobl de piste af. Zijn tijd was wel heel erg langzaam. Strobl nam onderweg namelijk uitgebreid de tijd om medewerkers en publiek te bedanken. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat Strobl als laatste eindigde tijdens zijn laatste wedstrijd.

"Het was de meest grandioze dag van mijn carrière. Je moet stoppen als je er nog lol in hebt. Ik heb een grootse loopbaan achter me gelaten", zei Strobl na afloop.

Strobl won goud op de Olympische Spelen in 2002. Tijdens de WK dit jaar werd hij tweede op de super G en met zijn Oostenrijkse teamgenoten pakte hij goud in de landenwedstrijd

Profschaatsers binden strijd aan op houtjes

De Canadese profschaatsers Denny Morrison en Jamie Ivey hebben op originele wijze het schaatsseizoen uitgeluid. De twee bonden tijdens de jaarlijkse recordwedstrijden op de Olympic Oval in Calgary op houtjes de strijd met elkaar aan. Ivey won de wedstrijd over 500 meter in een zeer verdienstelijke 47'55; ruim 13 seconden boven het wereldrecord dat gereden is met moderne klapschaatsen.

De tijd betekent een gemiddelde snelheid van ongeveer 38 kilometer per uur. Morrison, die afgelopen weekend nog een zilveren en bronzen medaille won op de WK afstanden, finishte in 48'17. Ivey had de houten schaatsen onlangs in Nederland gekocht. "We twijfelden of ze goed zouden blijven zitten, maar ze bleken zeer stevig", vertelde Ivey na de race. Volgens Morrison was de actie bedoeld om eer te bewijzen aan de 'voorvaderen van het langebaanschaatsen'.




Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Zuid-Afrika roept geschorste verdediger op

De voetbalbond van Zuid-Afrika heeft zijn administratie niet bepaald op orde. De gastheer van het komende WK voetbal riep voetballer Bradley Carnell van Karlsruhe op voor het kwalificatieduel zaterdag met Tsjaad, maar hij bleek nog geschorst.


Het is niet voor het eerst dat de Zuid-Afrikaanse voetbalbond laat zien dat het zijn administratie niet altijd in orde heeft. De nieuwe bondscoach Carlos Alberto Parreira dreigde al eens te worden gearresteerd, omdat de Braziliaan aan de slag ging zonder werkvergunning. Dat document had men bij de Zuid-Afrikaanse bond niet tijdig aangevraagd. Daarnaast viel dit jaar ook al eens de stroom volledig uit op het hoofdkantoor in Johannnesburg. De boekhouder bleek vergeten te zijn om de energierekening te betalen.

Poolse bewindsman ontslaat homoseksuele leraren

Icoon EuropaOpenlijk homoseksuele leraren in Polen kunnen hun ontslag tegemoet zien. Dat zei de plaatsvervangende minister van Onderwijs Miroslaw Orzechowski donderdag. "Een dergelijke persoon kan niet met kinderen werken", zei hij tegen radio Tok FM.

De bewindsman verklaarde later op de dag tegen de Poolse nieuwszender TVN 24 dat het hem er niet om gaat alle homoseksuele mannen of vrouwen in het onderwijs te ontslaan, maar slechts diegenen onder hen die "op scholen reclame maken voor hun gedrag".

Eerder deze week stelde Orzechowski's baas, minister van Onderwijs Roman Giertych, een "verbod op homoseksuele propaganda" op scholen voor. De conservatieve regering zal een wetsvoorstel daartoe binnen een maand in het parlement indienen.

Nieuw offensief De Hond in Deventer moordzaak

Onder het motto 'de aanhouder wint' blijft Maurice de Hond nieuwe pogingen ondernemen om aan te tonen dat niet de veroordeelde Ernest Louwes, maar 'de klusjesman' Michael de Jong achter de moord zit op de weduwe Jacqueline Wittenberg, in de zogeheten Deventer moordzaak.

Middels een paginagrote advertentie in meerdere dagbladen, met de titel 'Wie stopt dit Openbaar Ministerie?', probeert De Hond burgers en politici achter zich te krijgen. Daarnaast heeft hij op de site www.geenonschuldigenvast.nl een lijvig rapport geplaatst over de moordzaak.

De Hond leidde zijn nieuwe offensief donderdag in tijdens een persbijeenkomst in een hotel in Amsterdam. Volgens hem hebben de politie, het OM en het Nederlands Forensisch Instituut fout op fout gestapeld en is Louwes ten onrechte veroordeeld. De Hond beweert eveneens dat hij wordt gesteund door een groep gelijkgestemde "verontruste burgers".

Op 25 april moet De Hond voor de meervoudige strafkamer in Amsterdam verschijnen in verband met de smaadklacht die Michael de Jong tegen hem heeft ingediend. Op smaad staat maximaal een half jaar gevangenisstraf of een geldboete van ten hoogste 6700 euro. Eerder had de rechter al bepaald dat de opiniepeiler niet langer met het beschuldigende vingertje naar de klusjesman mag wijzen.

Met dank aan NILATS voor de submit.

[T-A] Areekev de snelste na 202 kilometer

Alexander Areekev heeft de tweede etappe in Tirreno Adriatico op zijn naam geschreven. De Rus was de snelste na 202 kilometer koers. De etappe liep van Civitavecchia naar Marsciano.

Areekev ging er al vroeg in de etappe vandoor samen met de twee Italianen Daniele Contrini en Fortunato Baliani. Ook de Duitser Sven Krauss sprong mee. De voorsprong van de vier liep op tot maximaal 14 minuten voordat het peloton de achterstand verkleinde.

Op dertien kilometer voor de streep ging de latere winnaar er vandoor op een klim. Zijn achtervolgers konden Areekev niet meer achterhalen en kwamen op dertig seconden van de winnaar binnen. Contrini werd derde, Krauss legde beslag op de derde plek. In het algemeen klassement neemt Areekev de eerste plaats over van Robbie McEwen. Bram Tankink, die vandaag 41e werd en daarmee de beste Nederlander was, staat op plek 33 en is de hoogst geklasseerde Nederlander.

BMW F1.07 op Nordschleife

Nick Heidfeld zal op 28 april met de BMW F1.07 acte de présence geven op de legendarische Nordschleife, het oude circuit van de Nürburgring.

Heidfeld zal een aantal ronden rijden op het 22 kilometer lange circuit, dat tot medio jaren zeventig werd gebruikt voor de Grand Prix van Duitsland, maar na diverse zware ongelukken, waaronder dat van Niki Lauda, te gevaarlijk werd geacht voor de Formule 1. De BMW F1.07 wordt de eerste Formule 1-wagen in 31 jaar die de Nordschleife bedwingt.

De rit wordt het hoogtepunt van een hele dag aan motorsportgeweld op de Nordschleife, georganiseerd door BMW Motorsport. Naast de Formule 1-wagen, zullen er demonstraties worden gegeven met wagens en coureurs uit het World Touring Car Championship. Ook worden er taxiritten gereden met een M5 Ring Taxi, een 320si WTCC en een Z4 M Coupé.

"Luisteraar vindt radio een eenheidsworst"

Icoon RadioLuisteraars vinden dat de Nederlandse radiozenders zich steeds minder van elkaar onderscheiden. Dat zegt het nieuwe bedrijf XLnt Radio dat onderzoek liet doen onder 625 respondenten. Het bedrijf start zelf binnenkort met twaalf radiozenders via de digitale kabel die naar eigen zeggen wel onderscheidend en uniek zijn. Hoe onafhankelijk het onderzoek dus is, is onduidelijk.

Ruim de helft van de ondervraagden gaf aan dat de muziek die op de populaire radiozenders wordt uitgezonden de laatste jaren steeds meer een eenheidsworst is geworden. Daarnaast zijn ze ontevreden over het muziekaanbod.

Meer dan 32 procent van de respondenten boven 20 jaar vindt dat ze te weinig muziek krijgen voorgeschoteld die ze bevalt. Ze vinden ook dat de dj's minder hun eigen favoriete plaatjes zouden moeten draaien.

Sponsordeals geven Spyker vertrouwen

Het Nederlandse Formule 1-team van Spyker heeft vanmorgen twee titelsponsors bekend gemaakt. Na een zware winter is dit voor Spyker F1 een grote stap richting goede resultaten de komende jaren.

"Ik denk dat dit soort deals er belangrijk zijn voor een team als ons. Realistisch gezien zijn we niet een van de teams die zomaar even wat punten gaat pakken. Zeker niet tijdens het begin van het seizoen. Nu we hoofdsponsors gevonden hebben, kunnen we in elk geval met vertrouwen naar de toekomst kijken", vertelt Spyker F1-teambaas Colin Kolles.

"Als je weet dat je twee kapitaalkrachtige partijen achter je hebt staan, dan zal het team zich in het geheel sterker voelen. Je merkt dat we met zijn alles veel gemotiveerder zijn. We hebben ook meer stabiliteit binnen het team en dat is alleen maar goed op de lange termijn. Ik kijk uit naar de start van het seizoen", aldus Kolles.

Meisje krijgt kop vermiste hond cadeau

Een meisje kreeg wel een heel luguber cadeau. De 17-jarige Crystal Brown uit het Amerikaanse stadje Saint Paul ontving twee weken geleden een grote ingepakte doos. Toen ze het geschenk opende vond ze een heleboel snoep en een vuilniszak. In het plastic verpakt zat de kop van haar vermiste hond Chevy.

De Australische herder verdween een maand geleden in Minnesota. Het meisje was ten einde raad en verspreidde posters met daarop de afbeelding van haar vermiste viervoeter. Het nieuws heeft in de VS voor heel wat beroering gezorgd. Er wordt een beloning van 2500 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt naar de dader.

De politie gaat uit van een geïsoleerd incident. Commissaris Jim Gray gaat ervan uit dat de dader de familie kent. "We kennen het motief nog niet, maar zoiets doe je toch niet met iemands huisdier", zegt hij. Brown heeft ondertussen een nieuwe hond, maar ze hoopt dat de moordenaar van Chevy snel wordt opgepakt.


Crystal Brown met de vermissingsposter van Chevy

[P-N] Contador wint bergrit, Rebellin pakt leiding

De vierde etappe in Parijs-Nice, een 169 km lange bergrit met vier colletjes van de tweede categorie en een finish bergop, is gewonnen door de Spanjaard Alberto Contador. Op de slotklim reed hij weg bij Davide Rebellin, die de nieuwe leider in het algemeen klassement is.

Na de eerste klim, na twaalf kilometer koersen, ging de Fransman Casar ervandoor. Even later kreeg hij gezelschap van landgenoot Moinard en de Kazach Moeravjev. Na 60 kilometer had het trio een voorsprong van bijna tien minuten, maar de colletjes die daarna kwamen eisten hun tol. Op de slotklim, de Montée Laurent Jalabert, werd Casar als laatste ingelopen. Op twee kilometer van de finish sprongen Contador en Rebellin weg. Contador wist uiteindelijk twee seconden voor de Italiaan te finishen.

In het algemeen klassement heeft Rebellin zes seconden voorsprong op Contador. Beste Nederlander is Joost Posthuma, die op 1.48 32e staat.

Top Connexxion levert deel bonus in

Icoon VervoerDe top van busbedrijf Connexxion heeft tien procent van het eigen bruto salaris en van de bonus over vorig jaar ingeleverd vanwege de problemen met het busvervoer in Noord-Brabant. "We hebben imagoschade geleden en daarvoor zijn wij verantwoordelijk", zo legt voorzitter Peter Kortenhorst van de raad van bestuur de actie uit. "Als dit soort dingen zó fout gaan, moet je iets doen", vindt de Connexxion-topman.

Het bedrijf had ingeschreven op het project Noord-Brabant, maar moest zijn bod terugtrekken vanwege een rekenfout. De provincie nam daar geen genoegen mee en hield Connexxion aan zijn lage bod. Uiteindelijk werd een compromis bereikt. Connexxion trok zich terug en de concessies werden gegund aan BBA/Veolia (West-Brabant) en Arriva (Noordoost-Brabant).

Kortenhorst levert tien procent van zijn salaris en 33.000 euro bonus in. Vice-voorzitter Van Holten levert 26.000 euro in. Toch hoeft Kortenhorst niet op een houtje te bijten. Inclusief bonussen was zijn nettoinkomen vorig jaar 443.000 euro. Dat het bij zo'n inkomen niet zo ingrijpend is om een stuk van je salaris in te leveren, noemde Kortenhorst in het Radio 1 Journaal "azijnzeikerij. Tien procent minder is voor iedereen veel."

Dwarse Perez op een zijspoor bij Ajax?

Kenneth Perez zorgt voor grote onrust bij Ajax waardoor hij steeds meer op een zijspoor belandt. Er is niet langer een plek bij de basiself voor Perez en daarnaast zou de Deen totaal niet goed in de spelersgroep liggen.


De Ajacied zou last hebben van een groot ego en een moeilijk karakter. Ook zou Perez in onmin leven met enkele gezichtsbepalende spelers. Vooral Wesley Sneijder en Perez gaan niet goed samen. Naar verluidt ondermijnen de twee spelmakers de teamdiscipline en dat zou zich inmiddels hebben doorgetrokken tot in de kleedkamer, waar Perez met zijn ongeïnteresseerde en dwarse houding als splijtzwam wordt gezien. Hj zou zichzelf te goed vinden voor een plek op de reservebank.

Na de nederlaag tegen Heerenveen zou het tot een knallende confrontatie zijn gekomen tussen Sneijder en Perez, waabij eerstgenoemde zelfs zou hebben aangestuurd op een vertrek van de 32-jarige Deen. De woorden 'hij eruit of ik eruit' zouden toen zijn gebruikt.

The Legend of Kung Fu...

Één van de mooiste shows die ik ooit gezien heb, is de 'Chun Yi: The Legend of Kung Fu' show. Het verhaal gaat over de jongen Chun Yi die graag een monnik volgens de Kung Fu traditie wil worden. Deze show is zijn levensverhaal.

De show is een prachtige combinatie van muziek, visueel spektakel en kung fu en het is geweldig om naar te kijken. Gelukkig voor ons, hebben ze een acht minuten durende promo-filmpje online gezet. Kunnen we er nog even van genieten!

Everybody was Kung Fu fighting!

Vergeet ook niet, om nog even de foto's te bekijken.

IOC maakt zich zorgen over Spelen

Over anderhalf jaar worden in Peking de Olympische Zomerspelen gehouden. De bouwwerkzaamheden liggen op schema maar toch is de IOC niet tevreden. Het slechte milieu in de Chinese hoofdstad baart het Olympisch Comité zorgen.

Het IOC maakt zich ondermeer zorgen over de enorme verkeersdrukte in China en de luchtverontreiniging. Ook de gebrekkige kennis van de Engelse taal baart het IOC zorgen. Ludmilla Lindberg was namens het IOC op bezoek in China. "Ik kan de luchtvervuiling in mijn keel voelen. Ik denk niet dat het goed voor je gezondheid is om momenteel in Peking te wonen en te leven," aldus de vice-voorzitter. ” Ze zullen de komende tijd echt hard moeten werken om de luchtkwaliteit in Peking te verbeteren. Dat is heel belangrijk, niet alleen voor de inwoners, maar zeker ook voor de sporters die tijdens de Olympische Spelen hier in actie komen," zo vervolgde de Zweedse.

Het gemeentebestuur zegt inmiddels miljarden euro’s te hebben uitgegeven aan de bestrijding van de verontreiniging. Zo werden onder andere parken aangelegd en bomen geplant. Sterk vervuilende bedrijven werden uit de stad geweerd. Volgens de bestuurders was het resultaat hiervan dat er in 2006 241 dagen waren waarop een blauwe lucht te zien was. Een jaar eerder was dat aantal nog 100.

Vader meer whizzkid dan zoon

Icoon InternetOuders denken wel dat hun kinderen vaardiger zijn op de computer dan zijzelf. Maar als het gaat om de moeilijker taken blijken vaders hierin beter te zijn dan hun zonen.

Dit staat in een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), gemaakt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Het SCP vroeg aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun ouders hoe ze thuis omgaan met computers. Gezinnen zonder computers zijn een zeldzaamheid geworden en bijna allemaal hebben ze een breedbandverbinding. Moeders zeggen zelf dat ze thuis het minst handig zijn met de computer.

Ouders schatten de vaardigheden van hun kinderen, die veelal zijn opgegroeid met de computer, veel hoger in dan hun eigen vaardigheden, maar ook hoger dan de tieners zichzelf inschatten. De ouders denken ook te positief over het gedrag van hun kind.

Acht van de tien ouders denken dat hun kind de computer wekelijks of nog vaker gebruikt voor huiswerk, maar slechts zes op de tien tieners zegt dit zo vaak te doen. Slechts 4 procent van de ouders denkt dat hun eigen kind pest via msn, terwijl 12 procent van de tieners aangeeft dat wel eens te doen.

Pärson wint op Super G

Anja Pärson heeft vandaag in het Zwitserse Lenzerheide de laatste Super G van het wereldbekerseizoen gewonnen. De Zweedse wereldkampioene op de Super G, de afdaling en de combinatie was in 1:20.16 de snelste.

De Oostenrijkse Andrea Fischbacher werd tweede en landgenote Marlies Schild eindigde op de derde plek. Schild leidt in de algemene wereldbeker met 1442 punten voor Nicole Hosp, en Julia Mancuso.

Renate Götschl, die al zeker was van de eindzege van de wereldbeker op de Super G, maakte een fout en haalde de finish vandaag niet.

Hitzfeld ook volgend seizoen bij Bayern München

Ottmar Hitzfeld is ook volgend seizoen trainer van Bayern München. De 58-jarige coach heeft zijn contract bij de Zuid-Duitse club met één jaar verlengd, tot medio 2008. Dat is een verrassing omdat Hitzfeld de afgelopen tijd meerdere keren aangaf dat hij na dit seizoen alweer wou stoppen.

Eind januari volgde Hitzfeld de ontslagen Felix Magath op. Aanvankelijk zou hij slechts als interim-coach tot aan het einde van het seizoen in functie blijven. Beide partijen besloten, na een serie redelijk goede resultaten, de samenwerking alsnog voort te zetten. "We zijn heel blij dat Ottmar een jaartje langer blijft. Ottmar heeft de afgelopen tijd op iedereen binnen Bayern veel indruk gemaakt met zijn professionele werkwijze. Zijn beslissing om langer bij de club te blijven, geeft ons de mogelijkheid om verder te bouwen aan onze ploeg", aldus directeur Uli Hoeness.

Vroem. vroem

Autoverhuurder Hertz en autosnellermaker Shelby en Ford hebben een speciale band al in de tweede helft van de jaren '60 bouwde Shelby Ford Mustangs om voor Hertz, deze auto's werden gewoon verhuurd.

En die traditie is sinds kort weer in ere hersteld, je kunt bij Hertz in Amerika een Shelby Hertz GT350H huren en je voor een dag heer en meester wanen over brute Amerikaanse kracht.

Wat leuk is om te zien hoe deze auto's gemaakt worden, ja je leest het goed, het zijn geen gewone Mustangs, speciale lak, andere motorkap en voorkant, enz, enz. Je ziet het allemaal in het filmpje.

Historisch: Lothar Matthäus

Iedere week werpt FOK!Sport een blik op een speler uit de historie van het professionele voetbal. Deze week is het de beurt aan Duits ex-international Lothar Matthäus.

Matthäus werd geboren op 21 maart 1961 in Erlangen, Beieren. De jonge Duitser viel al snel op in zijn positie als middenvelder, daar waar hij ook in de verdediging uit de voeten kon. Borussia Mönchengladbach was de eerste professionele club die hem ontdekte. Op achttienjarige leeftijd begon de carrière van één van Duitslands beste en meest succesvolle spelers ooit. Ook het nationale elftal van West-Duitsland had inmiddels een beroep gedaan op de talentvolle middenvelder. In 1980 won hij met zijn land het Europees Kampioenschap, en in ’82 speelde hij twee wedstrijden bij het vice-wereldkampioenschap van de Duitsers.


Bij Bayern München

Vrijwel alle goede Duitse spelers werden toen nog opgekocht door Bayern München, dat een machtspositie had. Ook Matthäus verkast in 1984 naar Der Rekordmeister. De Beierse ploeg wist met zijn nieuwe spelmaker tweemaal kampioen te worden en een DFB-Pokal te winnen. De strijd om de Europacup I werd in 1987 pas in de finale gestaakt, toen FC Porto te sterk bleek. Het jaar daarvoor verloor Duitsland voor de tweede keer op rij een finale van het WK, ditmaal van Argentinië. In 1988 ging de Duitser op zoek naar avontuur, en vond dit bij het Italiaanse Internazionale. Samen met Andreas Brehme vertrok hij naar Italië, om daar in het eerste seizoen al de Scudetto te winnen.

Internationaal ging het Matthäus nog altijd voor de wind. Hij was inmiddels uitgegroeid tot de vedette van Die Mannschaft, maar pakte in 1988 opnieuw geen prijs. In de halve finale van het EK zette hij Duitsland nog wel op voorsprong tegen Oranje, maar uiteindelijk wist de ploeg van bondscoach Rinus Michels het toernooi op zijn naam te schrijven. In 1990 was het dan eindelijk raak. Nederland werd in de achtste finales uitgeschakeld, en achtereenvolgens Tsjecho-Slowakije, Engeland en Argentinië moesten het ontgelden. Matthäus werd als aanvoerder verkozen tot beste middenvelder, en maakte in het toernooi vier doelpunten. De middenvelder had de eer om als allerlaatste speler een prijs in ontvangst te mogen nemen namens West-Duitsland. In 1992 moest de Duitser het EK aan zich voorbij laten gaan. Door een blessure had hij geen aandeel in opnieuw een tweede plaats. Ditmaal was Denemarken de verrassende kampioen.

Het seizoen erop verkaste Lothar terug naar Bayern München. Inmiddels was de spelmaker al 31, maar nog altijd niet te stoppen. In het vervolg bij de succesvolle Duitse club won hij vier Bundesliga-titels en werd ook de Duitse beker nog eens tweemaal veroverd. Het WK van ’94 werd geen daverend succes voor de aanvoerder van die Mannschaft. In de kwartfinales wist Matthäus wel de score openen tegen Bulgarije, maar twee goals binnen drie minuten zorgden aanvankelijk voor het einde van Matthäus’ internationale carrière. Hij nam geen afscheid, maar werd niet opgeroepen voor het EK van 1996, waarin Duitsland als winnaar uit de bus kwam. In 1998 werd hij wel weer opgeroepen, toen Matthias Sammer geblesseerd moest afhaken. Hij speelde in Frankrijk vier duels, waardoor hij een record zette. Matthäus heeft de meeste wedstrijden op een wereldkampioenschap gespeeld: 25. Uiteindelijk bleek Kroatië in de kwartfinale te sterk, en zou later derde worden.


Bij Internazionale

Op 38-jarige leeftijd speelde Lothar opnieuw een finale in de Champions League. Nadat FC Porto in 1987 in de slotfase een 1-0 achterstand omboog naar 1-2 in de slotfase, overkwam Bayern ditmaal tegen Manchester United hetzelfde. Lange tijd leken de Duitsers naar Europees succes af te stevenen door een 1-0 voorsprong, maar doelpunten van Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer beslisten het duel alsnog in Engels voordeel. Pikant detail was dat Matthäus in de 86e minuut gewisseld werd. Hij eindigde zijn carrière uiteindelijk bij het Amerikaanse Metro Stars uit New Jersey. Hij speelde daar in 2000 enkele maanden tot september, om vervolgens zijn kicksen aan de wilgen te hangen. Matthäus speelde op het EK in Nederland en België nog wel mee met de Duitsers, maar kon als 39-jarige weinig verandering brengen in het feit dat Duitsland er in de groepsfase uit vloog. Hij bracht wel zijn totaal aan internationale duels op 150, en is daarmee Duits recordhouder.

Na zijn carrière als speler vervolgde Lothar zijn loopbaan in de voetballerij als trainer. Het Oostenrijkse Rapid Wien werd zijn eerste job, maar behaalde in één seizoen geen successen. Het volgende seizoen coachte hij Partizan Belgrado vanaf december, en behaalde het Servische kampioenschap met de club. Ook haalde hij door Newcastle United te verslaan de Champions League, al werd deze in een groep met Real Madrid, later kampioen FC Porto en Olympique Marseille direct uitgeschakeld. De winterstop daarop werd Matthäus benoemd als bondscoach van Hongarije om te proberen kwalificatie voor het WK van 2006 af te dwingen. Hij faalde daarin, maar werd toch geroemd vanwege zijn sterke speelstijl. In 2006 ging hij in Brazilië Atlético Paranaense trainen, maar stapte al na zeven wedstrijden op. In mei van dat jaar kreeg de ex-international opnieuw een Oostenrijkse club onder zijn hoede. Red Bull Salzburg haalde hem als coach en Giovanni Trappatoni als technisch directeur om succes te behalen. Dat lijkt te gaan lukken, aangezien RBS op dit moment ver aan de leiding gaat in de Oostenrijkse Bundesliga.

Ondanks dat Lothar Matthäus nog maar 45 jaar is, is hij een legende in de voetballerij. Hij kon zich waarschijnlijk nooit meten met de echt legendarische spelers als Diego Maradona, Pelé, Johan Cruijff en Alfredo di Stéfano als het ging om prachtige bewegingen en ontelbaar vaak scoren, maar als middenvelder en verdediger hoefde dat ook niet. Samen met Franz Beckenbauer is hij de meest charismatische speler die Duitsland ooit gekend heeft. Afgezien van de Champions League heeft Matthäus alles gewonnen als speler. Wellicht dat hij als coach ook nog spectaculaire dingen kan laten zien.

Alex wil nog dit seizoen spelen

De eerste periode van zijn revalidatie zal Alex doorbrengen in Brazilië. Vanmorgen vloog de verdediger van PSV naar zijn vaderland om daar te herstellen van de kwetsuur aan zijn hamstring die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen Excelsior.

Op 2 april, een dag voor de thuiswedstrijd tegen Liverpool, keert Alex weer terug naar Eindhoven. "Ik kan nu alvast gaan beginnen met mijn revalidatie in Brazilië”, aldus Alex, die een scheurtje in zijn linkerhamstring heeft. “Ik ga daar keihard werken aan mijn herstel. Als ik terugkom wordt er opnieuw een MRI-scan gemaakt, dan hoop ik dat ik weer mag gaan trainen. Ik geef het niet op, en hoop dat ik dit seizoen weer kan spelen voor PSV.”

Koolhof volgend seizoen trainer van Cambuur

Jurrie Koolhof wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Cambuur Leeuwarden. De 47-jarige oefenmeester heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Friesland. De technisch manager van de club uit de Jupiler League, Peter de Roo, heeft dit vandaag bekend gemaakt.


"Jurrie is een trainer die prima overeenkomt met de profielschets, die we binnen de club een aantal weken geleden hebben gemaakt, daarnaast denken wij dat hij ook uitstekend past bij onze club", aldus De Roo.

Koolhof trad afgelopen zomer in dienst bij MVV, maar werd in februari van dit jaar ontslagen bij de club uit Maastricht. Op diezelfde dag nam Cambuur Leeuwarden afscheid van haar trainer Roy Wesseling.

van Bommel knokt zich in ESM Elftal

Mark van Bommel heeft indruk gemaakt in februari. De middenvelder van Bayern München is opgenomen in het ESM Elftal van februari. Manchester United is hofleverancier.

Van Bommel is de derde Nederlander die dit seizoen zijn opwachting maakt in het ESM Elftal. Khalid Bouhlarouz en Edwin van der Sar gingen de Limburger voor.

ESM Elftal februari

Doel
Hildebrand - VfB Stuttgart

Verdediging
Daniel Alves - Sevilla
Maicon - Internazionale
Vidic - Manchester United
Riise - Liverpool

Middenveld
Cristiano Ronaldo - Manchester United
Van Bommel - Bayern München
Silva - Valencia
Giggs - Manchester United

Aanval
Ibrahimovic - Internazionale
Drogba - Chelsea

Mark Rein: PS3 te kloppen console

Mark Rein van Epic heeft na de Game Developers Conference een interview gegeven. Hierin geeft hij zijn mening over de kritiek die Sony en de Playstation 3 over zich heen hebben gehad.

"Sony has a very, very strong brand, so in my opinion, they're still the one to beat."

"The Wii is an impressive piece of hardware, but as you get the visually more impressive games coming out for PlayStation 3 and Xbox 360, as the marketing dollars get turned up to support the larger quantities of machines, with potential price drops and titles like Singstar which appeal to the larger market... Those machines will ignite, they'll take off, and they'll sell just fine."

Na de speech van Phil Harrison over PlayStation Home en de PS3-exclusive titel LittleBigPlanet zei Rein het volgende:

"It looks like they've got some pretty cool stuff coming"

"As the big titles come out, they're going to sell a bunch of machines. When PlayStation Home comes out, they'll sell a bunch of machines... Yeah, it's a high price, because it's a new, high-end piece of equipment, but history shows that price will come down. They'll sell lots of them, it'll be fine."

Rein geeft ook zijn mening over de kritiek dat er te weinig Playstation 3's in Amerika in de winkel liggen:

"So wait, if they don't have enough machines in stores, that's a bad thing? If they do have enough machines, that's a bad thing? Pick one!

"People just seem to want to take a smack at [Sony], and I can't figure it out. They're the leader, so I guess they have a target on their back."

Ook is hij het er niet mee eens dat PlayStation Home een rip-off zou zijn:

"I read on a developer forum, one of the guys who worked on PlayStation Home said they started designing it in 2004. So when people say things like, 'Oh, they announced this new piece of software! They just copied so-and-so!'. What, you think they just made it last week in their basement?"


Unreal Tournament III, de eerste game van Epic voor de PlayStation 3

Platini: "Geen hekken in stadions"

UEFA-voorzitter Michel Platini wil alle hekken uit stadions weg hebben, zo heeft de Fransman dit aan sportministers uit alle aansluitende landen laten weten.

De ministers en staatssecretarissen van de EU-landen vergaderen komende dinsdag over verbetering en veiligheid bij sportevenementen. Platini legt zijn idee uit: "Ik ben faliekant tegen hekken ! Als mensen gekooid worden, gaan ze zich gedragen als beesten. Ze willen eruit, dat is een dierlijk instinct. Dus, weg met die dingen", aldus Platini.

Platini wil play-offs om CL tickets

De kersverse UEFA-preses Michel Platini heeft laten weten dat het deelnemersveld voor de Champions League terug moet. De oplossing hiervoor zijn volgens de Fransman play-off wedstrijden.

Het plan van Platini houdt in dat de nummers vier van Engeland, Italië en Spanje het tegen elkaar op moeten nemen voor een ticket voor het miljoenenbal. Platini legt uit: "Het is een kwestie van balans vinden. Het zou niet alleen om geld en televisie moeten gaan, het gaat om evenwicht tussen verschillende belangen""

Platini vindt het overigens onbegrijpelijk dat kampioenen van een aantal Europese landen niet deelnemen aan de Champions League. Dit terwijl sommige landen drie of vier teams mogen inschrijven. Het plan van de Fransman moet nog verder uitgewerkt worden en wordt pas op zijn vroegst begin 2009 ingevoerd.

Robinho stuurt aan op vertrek

Robinho, speler van Real Madrid, is de huidige situatie binnen de club zat. Onder coach Fabio Capello moet de Braziliaan bijna wekelijks genoegen nemen met een plaats op de bank. In een gesprek met Globo liet de aanvaller weten te willen vertrekken.

Robinho verklaart: "Als mijn situatie zo door gaat en er niets verandert, dan ga ik op zoek naar andere oorden. Buiten het veld ben ik gelukkig, maar binnen het veld niet. Elke voetballer wil spelen".

De 23-jarige Braziliaan die dit seizoen pas elf keer in de basis mocht beginnen maakte pas één doelpunt voor zijn club. Verder heeft Robinho nog een contract tot 2009, maar AC Milan heeft al laten doorschemeren de Braziliaan graag tussentijds over te nemen.

Helft gunt roker geen nieuwe longen

Bijna de helft van de Nederlanders (49%) vindt dat rokers minder recht hebben op een nieuwe long dan niet-rokers. Een meerderheid van 62% vindt dat 'brave burgers' die een donororgaan nodig hebben voorrang moeten krijgen boven misdadigers.

Het zijn enkele uitkomsten van de Quest Grote Leven en Dood Enquête die het populairwetenschappelijke maandblad door TNS NIPO liet houden onder duizend Nederlanders. Uit de peiling blijkt ook dat Nederlanders vinden dat iedereen gelijk is als het om gezondheidszorg gaat: óók koningin Beatrix moet op de wachtlijst als ze een donorhart nodig heeft, antwoordde 88%.

Euthanasie vinden de meeste mensen een zaak van de naaste familie: die zou volgens 90% moeten beslissen of een euthanasieverzoek wordt ingewilligd.



Een rokers en niet-rokerslong

FOK!F1 manager 2007 is open

Icoon Sitenews - SportWe hebben er wat langer op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: de F1manager van FOK!sport voor 2007 is open! Vanaf nu kan ook jij weer je ideale Formule 1-team samenstellen en meestrijden voor de eindwinst.

Om mee te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je een gebruikersnaam hebt geregistreerd bij FOK! en bent ingelogd. Dan kun je via deze link je inschrijven voor de F1manager en je team gaan samenstellen.

Ben je benieuwd naar de prijzen die je kan winnen ? Kijk dan eens hier. Ze zijn beschikbaar gesteld door Raceplanet.nl en Fangadgets.com.

Er zijn een paar wijzigingen doorgevoerd in het spel. Omdat in de echte Formule 1 nog maar één bandenleverancier aanwezig is, hebben we de keuze en de punten voor de banden integraal uit het spelsysteem gehaald. Daarom zijn alle elementen in het spel een tikje duurder geworden dan vorig jaar, maar leveren bijna alle elementen wel meer punten op. Daarnaast hebben we het diskwalificatiesysteem wat uitgespit en verduidelijkt.

Namens de hele crew van FOK!sport bedanken we jullie voor jullie geduld en wensen we jullie heel veel plezier in de F1manager van 2007!

Valve toont interesse in de Wii

De ontwikkelaar van Half-Life en Counterstrike heeft aangegeven het wel te zien zitten om een game voor de Wii te produceren. In een interview met Gamtrailers.com heeft Doug Lombardi, de marketing directeur, dit meegedeeld. Valve was in eerste instantie vrij kritisch over het ontwikkelen voor de Wii, maar door het grote succes van de console zijn ze van mening veranderd. Volgens Lombardi zitten er onder de medewerkers van het bedrijf veel Wii fans en is de kans groot dat als er een goed concept voor de Nintendo console op tafel komt, het ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden.

Ratatouille komt naar de console

De nieuwe Disney/Pixar film Ratatouille, waarin een rat de hoofdrol speelt, komt naar zo'n beetje elke denkbare console. THQ gaat de game komende zomer uitbrengen voor GBA, Cube, Wii, Nintendo DS, PSP, PS2, PS3, Xbox 360, PC, Mac en GSM.

De verschillende versies krijgen allemaal iets speciaals, ondanks dat de console versies wel ports van elkaar zijn. De game ziet er op de Wii als volgt uit:

Wil je de Wii versie bewegend zien, klik dan even naar de site van THQ.

De Xbox 360 versie ziet er dan weer zo uit:

Ratatouille de game en de film moeten ongeveer tegelijk uitkomen komende zomer. In de film draait het allemaal om de rat Remy, een rat die graag chefkok wil worden. Op een gegeven moment bepaalt het lot dat Remy in het riool onder een Frans restaurant komt en hier wordt hij natuurlijk erg blij van. Probleem is natuurlijk wel dat ratten niet zo gewenst zijn in restaurants. Spannende avonturen wachten Remy.

Prijzen FOK!F1 manager 2007

Een nieuw seizoen en dus wederom kans op leuke prijzen in de FOK!F1 manager. Heb je je nog niet ingeschreven, doe dat dan meteen! Je maakt dan kans op onderstaande prijzen, beschikbaar gesteld door Raceplanet.nl, Team Bleekemolen en Fangadgets.com.



De winnaar van de FOK!F1manager 2007 mag, samen met een vriend of vriendin, een dagje racen op Zandvoort. De Bleekemolen Race Experience is een dag boordevol actie. Onder leiding van ervaren instructeurs en coureurs maak je op een realistische manier kennis met de autosport. Hoe is het om op de Tarzanbocht af te stuiven? Hoe reageert een formuleauto tijdens remmen, gas geven en sturen? De Race Experience geeft het antwoord.

Deze prijs wordt aangeboden door Race Planet. Lijkt het je sowieso leuk om het eens mee te maken ? Meld je hier aan voor dit onvergetelijke avontuur.



De nummer twee van de FOK!F1manager 2007 mag samen met een vriend of vriendin een dag VIP gast zijn op het circuit van Zandvoort, bij Team Bleekemolen.

Deze prijs wordt aangeboden door Team Bleekemolen.



Namens Fangadgets mogen we de volgende prijzen weggeven aan de nummers drie t/m negen.

De nummer drie wint een pakket van Christijan Albers, bestaande uit een Cap, een paraplu en een keycord van de coureur van het team van Spyker F1.

De nummers vier en vijf gaan naar huis met een Christijan Albers Cap. Eindig je dit seizoen als zesde of zevende, dan win je aan paraplu van Albers. En voor de nummers acht en negen is er nog altijd een keycord van de Nederlandse coureur.

Svindal ook sterkste op Super G

Nadat hij gisteren de laatste afdaling van dit WB-seizoen won, was de Noor Aksel Lund Svindal in het Zwitserse Lenzerheide vandaag ook de sterkste in de slotwedstrijd van de Super G.

De Amerikaan Bode Miller eiste de wereldbeker op de Super G voor zich op, wat hij mede te danken had aan zijn vierde plaats van vandaag.

Tijdens de laatste Super G van dit seizoen waren de verschillen klein. De winnende tijd van Svindal was 1.17,94. De Noor werd gevolgd door de Oostenrijker Benjamin Raich (1.18,07) en Canadees Erik Guay (1.18,29).

Yoshi populair in Japan

Yoshi is ook in Japan nog steeds erg populair. Zijn nieuwste game, Yoshi's Island DS, is op één binnen gekomen in de Japanse softwarelijsten:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Yoshi's Island DSNDSNintendo303.114303.114
Monster Hunter 2PSPCapcom93.099936.231
Professor LaytonNDSLevel 545.344266.017
Kenka Bancho 2PS2Spike42.13142.131
Super Robot WarsNDSBanpresto36.310175.620
Wii SportsWiiNintendo35.2981.165.674
Gundam MusouPS3Bandai Namco31.145201.869
DQ Monsters JokerNDSSquare Enix26.4521.228.264
Wii PlayWiiNintendo26.3401.002.628
Brain Training 2NDSNintendo20.7164.060.566

Opvallend is het doorbreken van de 1M grens door Wii Play, de tweede Wii millionseller in Japan na Wii Sports. Een game die volgende week waarschijnlijk de 1M aantikt is Monster Hunter 2 voor de PSP, deze game zal de eerste millionseller voor de PSP zijn in Japan.

De nummers 11 t/m 30 zijn als volgt:

11. (NDS, Nintendo) New Super Mario Bros.
12. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
13. (NDS, Square-Enix) Seiken Densetsu: Heroes of Mana
14. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
15. (NDS, Bandai-Namco) Iron Left Brain: Mistake Museum 2
16. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
17. (NDS, Sega) Doraemon's New Magic World Adventure DS
18. (NDS, Nintendo) Picross DS
19. (PS3, Sega) Power Smash 3
20. (NDS, Nintendo) Brain Age
21. (NDS, Marvelous Interactive) Harvest Moon: The Island I Grew Up On
22. (NDS, Pokemon) Pokémon Diamond
23. (WII, Nintendo) Fire Emblem: Goddess of the Dawn
24. (NDS, Nintendo) Hotel Dusk: Room 215
25. (NDS, Nintendo) English Training
26. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
27. (PS2, Konami) GuitarFreaks & DrumMania Masterpiece Gold
28. (PS2, Nippon Ichi Software) Amagoushi's Mansion
29. (NDS, Pokemon) Pokémon Pearl
30. (WII, Nintendo) Eyeshield 21: The Gridiron's Strongest

Een overzichtje van games per platform in de top 30:

NDS - 19
WII - 5
PS2 - 3
PS3 - 2
PSP - 1

Freek: cabaret is dood

CabaretIn het tv-programma Pauw en Witteman heeft gisteren één van Neerlands grootste cabaretiers het huidige cabaret doodverklaard. Freek de Jonge vergeleek het genre met ''een theezakje dat te vaak door het lauwe water is gehaald.'' Hij zei het ''afschuwelijk'' te vinden dat theaterdirecties zo vaak cabaret programmeren en zo weinig toneel en ballet. ''En het publiek lacht zich suf dat is het ergste...''

Freek wilde zichzelf gisteren aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman niet vergelijken met Nietzsche die op een bepaald moment God doodverklaarde. ''Maar ik zeg over cabaret wel dat de vorm is uitgewerkt.'' De 62-jarige cabaretier is bezig een nieuwe theatervorm te ontwikkelen: ''Ik weet niet of ik het op deze leeftijd nog red, maar ik werk er keihard aan.''

Top 100 2006 volgens Famitsu

De Famitsu (de Power Unlimited van Japan) heeft weer een lijstje samengesteld in samenwerking met hun lezers. Ditmaal betreft het de top 100 van games die in 2006 zijn uitgekomen.

De top 3 bestaat uit games die alle drie eenzelfde score hebben gekregen van de users: Final Fantasy XII, MGS PSP en Lost Planet kregen een 9.19 gemiddeld. De rest van de lijst vind je hieronder, achter de titel staan twee cijfers, het eerste cijfer is de score die Famitsu de game gaf en het tweede cijfer is de gemiddelde userscore:

1. PS2 Final Fantasy XII 10.00 9.19
1. PSP Metal Gear Solid Portable Ops 9.25 9.19
1. 360 Lost Planet Extreme Condition 9.00 9.19
4. Wii Zelda: Twilight Princess 9.50 9.17
5. PS2 Sengoku Musou 2 9.00 9.05
6. PS2 Okami 9.75 8.93
7. PS2 Yakuza 2 9.50 8.91
8. PS2 Monster Hunter 2 9.25 8.87
9. DS Fuurai no Siren DS 8.50 8.87
10. 360 Blue Dragon 9.25 8.86


Wat zeur je vrouw? We staan eerste!

11. DS Power Pro Kun DS Koushien 8.00 8.85
12. PS2 Winning Eleven 10 9.00 8.84
13. 360 Dead Rising 8.75 8.80
14. PS2 Gensou Suikouden V 8.00 8.79
15. GBA Mother 3 8.75 8.77
15. PS2 Disgaea 2 8.50 8.77
17. PS2 Sengoku Basara 2 8.5 8.76
18. PSP Jeanne d'Arc 8.25 8.74
19. PS3 Ridge Racer 7 9.00 8.69
20. DS Dragon Quest Monsters Joker 9.00 8.67

21. PS2 Valkyrie Profile Silmeria
22. PS2 Tales of Destiny
23. DS Final Fantasy III
24. PS2 Tsuyo Kiss
25. PSP DQ & FF in Itadaki Street Special
26. PS2 Wild Arms the 5th Vanguard
26. PS2 Ace Combat Zero
28. PS2 Xenosaga Episode III
28. PSP Eiyuu Densetsu: Sora no Kiseki FC
30. PS2 Another Century's Episode 2

30. PSP Loco Roco
30. PS2 Gundam Seed Destiny Rengou vs ZAFT II Plus
33. PS2 DQ Shonen Yangus
34. PS2 Shin Onimusha
35. PS2 Persona 3
35. DS Tetris DS
37. PS2 Kimi Kiss
37. PS2 Utawareru Mono
39. GBA Final Fantasy V Advance
40. PS2 Powerful Major League

40. GBA Yggdra Union
42. PSP Valkyrie Profile Lenneth
43. PS2 Summon Night 4
44. PSP Tekken Dark Resurrection
45. PSP Ace Combat X
46. PS2 Siren 2
46. PSP Goku Makaimura
48. DS Children of Mana 9.00 8.29
48. PS2 007 From Russia with Love
50. DS Pokemon Diamond / Pearl

50. DS Rune Factory
52. Wii Wii Sports 7.50 8.23
52. PSP Gundam Battle Royale
52. GBA Rhythm Tengoku
52. PS2 The King of Fighters XI
56. DS New Super Mario Bros 9.00 8.19
56. PS2 Atelier Iris Grand Phantasm
56. PS2 Powerful Pro 13
56. PSP Metal Gear Solid Bande Dessinee
56. PS2 Tenkabito

61. PSP Powerful Pro Portable
62. PS2 Street Fighter Zero Fighters Generation
63. Wii Wii Play
63. PSP Dokodemo Issho Let's School!
65. PSP Tales of the World Radiant Mythology 7.75 8.14
66. DS Jump Ultimate Stars
66. PS2 Melty Blood Act Cadenza
66. PS2 Kuuronyoumagakuenki re:charge
69. PS2 Minna no Tennis
70. PS2 .hack//G.U. vol.2

70. PSP Derby Stallion P
70. GC Baten Kaitos II 8.50 8.07
73. PS2 Kamiwaza
73. PS2 Ar Tonelico
73. PS2 Eve New Generation
76. GBA Callcio Bit
77. DS English Training --- 8.02
78. PSP SD Gundam G Generation Portable
78. DS Gekitou! Custom Robo DS
78. PS2 Beatmania II DX 11 II DX Red

81. PS2 Capcom Classics Collection
82. 360 Culdcept Saga
83. PSP Ridge Racers 2
84. PS2 KOF Maximum Impact 2
84. DS Contact
86. PS2 .hack//GU vol.1
86. PSP Gradius Portable
86. 360 Chrome Hounds
89. DS Kirby Squeak Squad
89. 360 PGR3

91. PS2 Dragonball Z Sparking Neo
92. PS2 Sengoku Musou 2 Empires
92. PS2 Gundam Climaz UC
94. PS2 Tourist Trophy
95. PS2 Dirge of Cerberus FFVII 7.00 7.88
96. DS Biohazard Deadly Silence
97. PSP Tales of Phantasia
98. DS Castlevania
99. PSP Guilty Gear Judgment
100. 360 Dead or Alive Xtreme 2 7.5 7.82

Zoals je ziet zijn de scores dus niet voor elke game beschikbaar, maar een beetje fantasie en slim gebruik van je calculator moet een redelijke schatting kunnen geven.

Froukje versleet 'reeds' 20 mannen

Actrice en presentatrice Froukje de Both heeft reeds twintig verschillende mannelijke geslachtsdelen in haar lichaam mogen ontvangen. Deze kennis deelde ze recent met ons in een interview, waarin ze zegt met twintig mannen de lakens te hebben gedeeld. De 34-jarige De Both vindt twintig overigens ''niet zo'n bijzonder aantal.''

Froukje die momenteel single is en vanaf volgende week voor het oog van heel Nederland op televisie op mannenjacht gaat in Wie Wordt de Man van Froukje?, zegt vooral op ''moeilijke mannen'' te vallen ''dus het loopt niet altijd goed af.''

Froukje deed 28 december jongstleden via tv een oproep aan alle mannen die met haar zouden willen daten. Vanaf dinsdag 20 maart kun je op RTL4 de zoektocht van De Both naar haar ideale man op de voet volgen. Bij onze zuiderburen deed zangeres Wendy van Wanten eerder hetzelfde. Zij woont nog steeds samen met de man die ze zo vond. Froukje: ''Dat geeft mij ook vertrouwen in mijn missie.''

Met dank aan static voor de submit.

Spraypaint artiest

Spraypaint wordt door sommige figuren misbruikt om een name-tag aan te brengen op een nagelwitte muur. Er zijn uitzonderingen maar doorgaans gebeurt dit zonder enige vorm van creativiteit. Naam erop kwakken en dan snel weg. Meer dan vandalisme is het dan ook niet.
Maar het kan ook anders. De man in het onderstaande filmpje is een waar kunstenaar met spraypaint. Het is mooi om te zien hoe hij steeds weer vormen creeërt uit schijnbaar vormloze handelingen. En dat met slechts enkele kleuren en aantal alledaagse producten.
SPRAAAAAY!!

Barrichello: 'Geen hoge verwachtingen'

Rubens Barrichello heeft getracht de verwachtingen voor de eerste Grand Prix van komend seizoen te temperen. Volgens de Braziliaan heeft het team nog te veel problemen met de nieuwe Honda RA107 waardoor komend weekend weleens teleurstellend zou kunnen eindigen.

Grootste probleem van de RA107 lijkt de aerodynamica te zijn. Het Japanse team heeft hiervoor reeds een grote update gepland welke getest zal worden in Sepang, eind maart. Ook heeft het team problemen met de remstabiliteit. Niet voor het eerst overigens. Vorig seizoen kampte de Braziliaan daar ook al mee, met name in het begin van het seizoen.

Gezien de vorm waarin het team momenteel verkeerd is het begrijpelijk dat Barrichello geen hoge verwachtingen heeft: "De eerste race is gewoon wat het zal zijn. We weten waar de problemen zitten maar het is moeilijk om dit op te lossen. Het team werkt zich in de windtunnel een slag in de rondte om de zaken voor elkaar te krijgen. Tijdens de tests in Maleisië hebben we veel dingen om uit te proberen. Het belangrijkste is dat de bolide beter wordt."

De problemen zijn ook voor de buitenwereld niet als een verassing gekomen. Het was enigszins af te leiden uit de testresultaten van het Japanse team. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen Honda met name in de wintertests imponeerde, waren de Honda coureurs veel in het middenveld te vinden. Tot de update eind maart zullen Jenson Button en Rubens Barrichello het moeten doen met de huidige versie van de RA107.

Toch wilt de Braziliaan niet beweren dat de RA107 een slechte bolide is: "We moeten het doen met de tijden die we nu kunnen zetten. Als we de problemen echter oplossen kunnen we heel wat winst boeken. We zullen afwachten of dat gebeurt, het is niet als bij een oven dat je na verloop van tijd het deurtje opendoet en het eten gebakken is. Er kunnen zich daarnaast weer andere problemen gaan voordoen. Het is een cyclus die je moet stoppen wanneer de zaken goed zijn. Het is niet een slechte bolide hoor, zeker niet in vergelijking met sommige andere die ik gereden heb in het verleden. Maar een winnaarsauto? Ik denk dat we daar nog ver van verwijderd zijn. Het is de tweede bolide met een V8-motor, en deze is beter dan die van vorig jaar. Maar het is nog steeds een wereld van verschil met de perfectie die de Ferrari soms had."

Voskamp langer bij Excelsior

Johan Voskamp blijft voorlopig bij Excelsior. De 22-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat loopt tot medio 2009. Het oude contract liep aan het eind van dit seizoen af.

De spits, die sinds de winterstop regelmatig in de basis staat, bereikte enige tijd geleden al een mondeling akkoord met de club uit Kralingen. De voormalig aanvaller van Westlandia wist dit seizoen al vier maal het net te vinden.

DVD: Afblijven (2 Disc)

Melissa (Sem Veeger) is 15 en gek op dansen. Samen met haar klasgenoot Debby (Melody Klaver) volgt ze danslessen bij een dansschool, maar in die lessen leert ze geen klassiek ballet zoals ze haar ouders voorhoudt. Nee, Melissa volgt hiphoplessen, maar dit mogen haar ouders niet weten want die zijn fel tegen de hiphopcultuur. Wanneer een auditie zich aandient wordt Melissa uitgekozen om in een clip van Brainpower te dansen. Ze kan haar geluk niet op, maar is tegelijkertijd onzeker. Een andere danser weet daar wel wat op en biedt haar XTC aan. Langzamerhand begint Melissa meer en meer te gebruiken totdat ze niet meer zonder kan. Haar oude vrienden kennen haar niet meer terug en doen er alles aan om Melissa weer op het rechte pad te krijgen. Die danser Jim (Tommie Venneker) is namelijk niet zo'n leuke jongen, maar of Melissa dit ook wil inzien...

CD: Black Stone Cherry

Southern rock zal wel voor altijd gekoppeld blijven aan de jaren van Creedence Clearwater Revival, The Band, Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers. Het zijn de jaren waarin de muziek en levenstijl van het (blanke) zuiden van de Verenigde Staten op de kaart worden gezet. Toch is het nooit helemaal verdwenen. Denk bijvoorbeeld aan het succes van ZZ Top in de jaren tachtig. En The Black Crowes, die met hun bluesy hard-rock twintig jaar later zorgde voor een kleine opleving. Terwijl er in New Orleans binnen de plaatselijke metalscene een monsterverbond werd gesloten onder de naam 'Down' met leden van onder andere Crowbar, Pantera en Corrosion of Comformity. Southern 'metal' werd dat later genoemd. In dat genre opereert ook Black Stone Cherry uit Kentucky.

Vettel vrijdag in auto Kubica

BMW F1 was één van de eerste teams die bekend maakte gebruik te maken van de mogelijkheid op vrijdag een testcoureur in te zetten. Hoewel er de afgelopen dagen in de media aan werd getwijfeld of dit daadwerkelijk zou gaan gebeuren heeft het team inmiddels bevestigt dat Sebastian Vettel vrijdag de plaats in neemt van Robert Kubica.

Kubica, de verrassing van vorig seizoen, zal de eerste vrije training dus vanaf de pitmuur moeten volgen. BMW hoopt op deze manier haar testcoureur voor te bereiden op de toekomst, wat natuurlijk voordeel voor de Duitse renstal op zal moeten leveren. Vettel zal in actie komen samen met racecoureur Nick Heidfeld.

Naast BMW zal ook Williams gebruik maken van de mogelijkheid. Voor Williams zal Kazuki Nakajima zijn rondes rijden. Bij Spyker F1 zal er geen vrijdagcoureur aanwezig zijn. Vanwege de perikelen rondom de superlicentie voor Giedo van der Garde heeft het team besloten alleen de racecoureurs in te zetten.

Radio 2 weet marktleiderschap vast te houden

Icoon RadioRadio 2 is nog altijd de grootste radiozender van Nederland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over januari en februari die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. Aan het onderzoek deden 8961 respondenten van 10 jaar en ouder mee. Radio 2 deed het vorige maanden al goed vanwege de Top 2000, maar weet ook daarna het hoge marktaandeel vast te houden. De zender verloor wel 1,1 procent naar 13,4 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd staat de publieke familiezender 2,4 procent hoger.

Radio 538 is Sky Radio weer voorbij en staat nu tweede met een aandeel van 10,5 procent. Dat is 0,4 procent meer dan de vorige keer. Sky Radio volgt met 9,6 procent en levert dus 0,6 procent in.

Het onderzoek is wat anders gedaan dan voorheen. Men hanteert nu de 'Gouden Standaard'. Door deze nieuwe normweging wordt gebruik gemaakt van de meest actuele cijfers van de samenstelling van de Nederlandse bevolking. Tot nu toe werd gebruik gemaakt van de 'Zilveren Standaard'. Met name de samenstelling in termen van leeftijd en opleiding vertoont de grootste wijzigingen. Dat betekent niet dat er anders naar de radio wordt geluisterd, dus hoger opgeleiden zijn niet meer of minder naar de radio gaan luisteren, maar de Gouden Standaard stelt vast dat er meer hoger opgeleiden in de bevolking aanwezig zijn, zodat ze zwaarder meewegen in de berekening.

Vooral voor Radio 1 en Radio 4 lijkt dat voordelen te hebben. De nieuws- en sportzender schiet met 0,9 procent omhoog tot een aandeel van 7,5 procent. Radio 4 doet het 0,5 procent beter en haalt nu 2,2 procent. Voor het eerst is ook TMF Radio in het overzicht te vinden. De zender zit nu op de kabelfrequenties van RTL FM en haalt een aandeel van 0,1 procent.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

BMW overtuigd van betrouwbaarheid

Waar BMW F1 tijdens de afgelopen testsessies positief verraste op het gebied van snelheid had dat een negatieve invloed op de betrouwbaarheid van de bolide. Vanaf de eerste testsessies heeft het team zijn zorgen hierover kenbaar gemaakt. Reden voor de Duitsers om zich te concentreren op verbetering van de betrouwbaarheid dus.

Willy Rampf, technisch directeur van de renstal, is van mening dat het team tijdens de laatste testsessie in Bahrein veel werk heeft verzet op dit gebied. "Het is niet meer onze grootste zorg. In Bahrein voerden we racesimulaties uit met beide coureurs en deze verliepen zonder problemen," aldus Rampf. De technisch directeur benadrukt dat de problemen niet voortkomen uit het ontwerp van de F1.07 of nieuwe onderdelen die hierin gebruikt zijn. Juist de onderdelen van vorig seizoen zouden problemen geven. "Elk probleem dat we hadden was met onderdelen die niet racegespecificeerd waren. Deze onderdelen, die al meer kilometers gemaakt hebben dus, gingen wel sneller stuk dan we dachten maar het heeft dus niet onze grootste zorg," verklaart de Duitser.

De woorden van Rampf verraden indirect ook dat BMW de F1.07 nog niet in de definitieve 2007-versie heeft getest. Vooral aerodynamisch zou het pakket voor 2007 nog amper getest zijn, al wordt dit niet bevestigd. De Duitsers wagen zich dan ook niet aan voorspellingen: "We zijn behoorlijk tevreden met de prestaties van de bolides. We hebben onze interne doelen bereikt maar we weten niet hoe de prestaties zich verhouden tot de anderen. We weten niet waar we staan. Tijdens tests ken je de hoeveelheden benzine van anderen namelijk niet. Meestrijden om een overwinning is waarschijnlijk te optimistisch gesteld. Naar mijn mening ligt Ferrari voor. Daarachter is dan een groepje teams met McLaren, Renault en wellicht wijzelf. Ik ben best optimistisch maar zaterdag krijgen we pas een echte vergelijking. We hebben in het verleden vaak teams gezien die snel waren in januari en februari, maar niet meer bij de start van het seizoen. Ook wij hadden dat een paar jaar geleden. Ik zou daarom niet te optimistisch willen zijn."

Hangjeugd in Marokko op 'vlinderjacht'

Vanuit Rotterdam zijn 16 Marokkaanse hangjongeren gesubsidieerd afgereisd naar hun moederland om onder meer op zoek te gaan naar vlinders. De hangjongeren, uit de Afrikaanderwijk en Bloemhof, verblijven twee weken in hun moederland hetgeen hun meer bewustzijn over de natuur en het milieu moet bijbrengen. De kosten van het project, zo'n 30.000 euro, worden gedragen door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, de gemeente Rotterdam en voor een klein deel door de jongeren zelf. De jongeren zijn in Marokko vooral op zoek naar de Atalantavlinder, een soort die ieder jaar trekt tussen Marokko en Nederland.

De organisatie van de 'vlinderjacht' is in handen van het Rotterdams Milieucentrum (RMC). Als de jongeren terug zijn in Nederland, moeten zij als tegenprestatie onder andere op hun school en op bijeenkomsten - zoals op het culturele festival Dunya - vertellen over hun ervaringen uit Marokko. Ook wordt er een rap en een videofilm gemaakt, die dan zal worden vertoond. De kosten van dit thuisproject bedragen nog eens ruim 20.000 euro.

'Geen vakantie'
Volgens RMC-directeur Emile van Rinsum is het echt geen vakantietripje: ''Er waren 64 jongeren geïnteresseerd, van wie er uiteindelijk 16 meemochten. Sommigen dachten dat ze mooi twee weekjes op vakantie konden, maar daar zijn ze flink van teruggekomen. In de weken ervoor hebben ze in hun eigen tijd verschillende cursussen moeten volgen, onder andere over vlinders.'' De hangjongeren zijn volgens Van Rinsum vrijwel allemaal voor lichte vergrijpen ooit in aanraking geweest met Justitie, maar niet voor ernstige zaken.

In Marokko valt er deze weken volgens hem ook niet veel te hangen. De jongeren bezoeken lokale milieuclubs en een gebied waar Berberapen worden beschermd. Ze ruimen zwerfafval en varen mee met dolfijnvriendelijke vissers. Ze gaan op zoek naar atalantavlinders en voetballen tegen lokale jongeren. De verliezer moet bomen planten.

Wilders
Er is inmiddels op de 'vlindertrip' al een reactie binnengekomen van PVV-leider Geert Wilders. Het Kamerlid vreest dat enkele ministers ''knettergek'' zijn geworden. Hij heeft inmiddels al schriftelijke Kamervragen opgesteld.

De PVV wil dat ''dergelijke wanstaltige reizen nooit meer zullen plaatsvinden'' met steun van subsidies. Wilders stuurde de vragen naar de ministers Ernst Hirsch Ballin (CDA, Justitie), Bert Koenders (PvdA, Ontwikkelingssamenwerking) en Ella Vogelaar (PvdA, Integratie).



Meer over het project op: Atalantajongeren.nl

Spijbelaars vaker aangepakt

Icoon OnderwijsHet Openbaar Ministerie (OM) heeft de afgelopen jaren steeds vaker opgetreden tegen spijbelaars. Vorig jaar kregen 2916 jongeren tussen de 12 en 16 jaar een proces-verbaal voor spijbelen, in 1998 waren dat er 346. Dit meldt het Algemeen Dagblad op basis van gegevens van het OM.

Donderdag is het de Dag van de Leerplicht. Op deze dag zullen leerplichtambtenaren, wethouders, politie en scholen de leerplicht onder aandacht brengen bij leerlingen en ouders.

Leerlingen in Den Helder zullen worden beloond met een plakje leerplichtcake als ze op tijd zijn voor het eerste lesuur. In scholen in Amsterdam komen leerplichtambtenaren op bezoek. Staatssecretaris van Onderwijs Maria van Bijsterveldt (CDA) en de Rotterdamse wethouder Leonard Geluk gaan de straat op om te controleren of jongeren aan het spijbelen zijn.

Het Ministerie van Onderwijs waarschuwt dat spijbelen leidt tot leerachterstanden en problemen op straat. Jongeren die rondhangen door het spijbelen komen eerder terecht in de criminaliteit dan andere jongeren.

'Afschaffing gelijkspel in lagere Engelse profdiv

Het bestuur van de overkoepelende organisatie van de lagere Engelse profdivisie, de Engelse Football League, zal vandaag twee voorstellen bespreken waarbij er wordt gepleit voor afschaffing van een gelijkspel.

Vanavond zullen de clubvoorzitters uit de lagere profdivisies vergaderen over beide voorstellen, waarin geen tijdsplanning is opgenomen mochten de bestuurders hun fiat geven. Éen van de plannen is om strafschoppen te nemen na een remise. Het andere voorstel bepleit invoering van een variant: spelers krijgen de bal op de middellijn en hebben dan acht seconden de tijd om te scoren.

“De remise hoort bij de voetbalcultuur. Ik zou dat niet veranderen”, aldus Arsène Wenger, de trainer van Arsenal. “Tijdens mijn periode in Japan, waar spelers penalty’s nemen na een gelijkspel, bleek dat afschaffing van een gelijkspel weinig resultaat oplevert.” De voorzitter van Bournemouth, Kevin Bond, is van mening dat er niet per se een winnaar moet ontstaan. “Het is een te radicale verandering. Af en toe moeten regels worden aangepast, maar deze voorstellen zijn veel te drastisch.”

Geweld in Irak naar recordhoogte

Icoon AanslagHet geweld in Irak heeft in de eerste twee maanden van 2007 een nieuw hoogtepunt bereikt. In januari en februari waren er gemiddeld 1047 aanvallen per week op de door Amerikanen geleide coalitiemacht en Iraakse agenten en burgers.

Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Overigens gaat het alleen om incidenten die door het Amerikaanse leger zijn gerapporteerd.

De cijfers geven daarmee slechts een gedeeltelijk beeld van het geweld in Irak, aldus het Pentagon. Van mei tot en met december 2006 lag het gemiddelde nog op 904 geweldsincidenten per week.

In het rapport staat verder dat het conflict is veranderd van een opstand van overwegend soennitische groepen naar een strijd over de verdeling van politieke en economische invloed tussen de verschillende sektarische groepen. Ook criminaliteit speelt een steeds belangrijker rol.

Honderden boetes en enkele aanhoudingen bij controle

Icoon PolitieBij een controle op de snelweg A12 bij Arnhem en Ede zijn 430 hardrijders en 79 andere overtreders beboet. Ook werd een man opgepakt die niet kon verklaren waarom hij 50.000 euro aan contant geld in zijn kofferbak had. Daarnaast werden mensen aangehouden voor verboden drugs- en wapenbezit.

Bij de actie Ochtendgloren werden ook enkele vrachtwagenchauffeurs beboet voor overtredingen als te lang achter het stuur zitten en overbelading. Een bestuurder van een personenauto werd ook op de bon geslingerd voor overbelading, omdat hij op een aanhanger een andere, grotere, personenauto vervoerde.

De actie vond plaats van half elf woensdagavond tot half vijf donderdagochtend. Er deden 110 mensen mee van verschillende Nederlandse politiediensten, de Duitse politie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, justitie, de Voedsel en Warenautoriteit, Rijkswaterstaat en de Algemene Inspectiedienst.

Kabinet: miljoenen om radicalisering te voorkomen

Icoon PolitiekHet kabinet trekt 10 miljoen euro uit om radicalisering tegen te gaan. Zeven ministeries sturen daarover in april of mei een gezamenlijk actieplan naar de Tweede Kamer. Dat heeft PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken woensdag aangekondigd in een overleg met de Kamer over de bestrijding van terrorisme.

Wat het plan concreet inhoudt, liet ze nog in het midden. Wel zei ze dat de grootste kans op succes van de plannen bij de plaatselijke overheden ligt. Het kabinet maakt zich al langere tijd zorgen over vooral de radicalisering van moslimjongeren.

Ter Horst zei verder dat de rol van vrouwen bij mogelijk terroristische activiteiten toeneemt. Vooral op internet hebben ze een ''zeer actieve rol''. Ze houden zich vooral bezig met de vertaling en verspreiding van teksten. Ook spelen ze een ''actievere rol als het gaat om een bepaalde dreiging'', zei Ter Horst, zonder dat verder toe te lichten.

Internet
De meeste Kamerleden wilden weten wat het kabinet doet tegen radicalisering op internet. CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wees erop dat er een methode is ontwikkeld om te surveilleren op internet en zo radicale uitingen op te sporen. Hij zei wel te beseffen dat internet ''eindeloos groot'' is en dat er dus ook zaken aan de aandacht van de overheid zullen ontsnappen.

Ook is het Meldpunt Cybercrime van de politie vernieuwd, in de hoop dat het aantal meldingen van radicale en terroristische uitingen toeneemt. In het afgelopen jaar kwamen hierover op het meldpunt 150 meldingen binnen. Geen enkele website is tot dusver echter gesloten, aldus Hirsch Ballin. Het Openbaar Ministerie heeft de meldingen wel bekeken. ''Maar het moet strafbaar zijn voor we kunnen ingrijpen'', zei de minister.

Staking douane Schiphol

Icoon StakingDe douane op Schiphol heeft in de nacht van woensdag op donderdag het werk voor 24 uur neergelegd. Tot donderdag 24 uur controleert de douane de aankomende passagiers op de luchthaven niet op goederen en kleding.

Ook de zogenaamde 100-procentscontroles uit risicolanden, onder meer gericht op bolletjesslikkers, worden niet uitgevoerd. Dit hebben de ambtenarenbonden laten weten. De staking is een protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao. De rijksambtenaren voeren daar al weken op verschillende manieren actie voor. Zij eisen onder meer 2,5 procent meer loon, een hogere eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de gestegen kosten voor de zorgverzekering.


Motor magie

Verveling of je wilt eens iets leuks doen op een verjaardag, kijk dan eens naar dit filmpje en ook jij kunt zonder enige kennis of oefening met een draadje, een magneetje en een penlite batterij een electromotor in elkaar flansen.

Het heeft totaal geen nut want ik zie zo gauw niet hoe je op de constructie een apparaat aan kunt sluiten wat zou kunnen werken op deze motor.

En mocht je even willen lezen hoe je het precies moet doen dan kun je op deze website kijken daar wordt het piekfijn uitgelegd.

Met dank aan Dictator voor de submit.

Chelsea moeizaam langs Manchester City

In De Engelse premier League won Chelsea de uitwedstrijd tegen Manchester City moeizaam met 1-0.

Voor rust versierde Kalou een penalty, die Frank Lampard wist te benutten. Chelsea, met Arjen Robben in de basis, had vervolgens bijna de gehele wedstrijd een overwicht, maar indruk maakte de ploeg allerminst.

Arsenal won uit met 1-0 van Aston Villa, en dat ging ook niet eenvoudig. Een gelukkige goal van Diaby, die zonder het zelf te weten tegen de bal aanliep, bleek genoeg om drie punten mee naar huis te nemen. Vooral na rust kreeg Villa kansen. Zo werd een bal van de lijn gehaald, maar ondanks de kansen van de thuisploeg bleef het 1-0 in het voordeel van Arsenal.

Galatasaray wil geld voor Ribéry

Galatasaray stapt naar het sporttribunaal CAS in Lausanne om een vergoedingssom te eisen voor Franck Ribéry. De Turkse club wil een bedrag van tien miljoen euro eisen voor de 23-jarige Franse ster.

In de winter van 2005 nam Galatasaray Ribéry voor vijf miljoen over van FC Metz. Een half jaar later verkaste hij transfervrij naar Olympique Marseille. Naar eigen zeggen kon de aanvallende middenvelder dat met alle recht doen omdat hij ruim vier maanden lang geen salaris had ontvangen.

De directeur van de Franse club, Julien Fournier, heeft gezegd dat de FIFA om die plausibele reden destijds akkoord ging met de overstap van Ribéry. De zaak is actueel geworden nu de international wellicht na dit seizoen opnieuw verhuist. Onder meer Bayern München en Real Madrid hebben belangstelling voor de speler die inmiddels 20 miljoen kost.

Spyker presenteert twee titelsponsors

Nadat Spyker F1 gisteren een onverwachte persconferentie aankondigde draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Er werd gespeculeerd over een hoofdsponsor voor aankomend seizoen.

Dat de speculaties niet ver van de waarheid zaten bleek vannacht in Australië. Het Nederlandse F1-team kondigde daar aan dat het team een driejarige overeenkomst heeft gesloten met Etihad Airways en Aldar als titelsponsors. De naam van de beide sponsoren zullen dan ook in de officiële teamnaam terug te zien zijn. De officiële teamnaam zal Etihad Aldar Spyker Formula One Team gaan luiden.

De beide sponsoren, Etihad Airways en Aldar, zijn afkomstig uit Abu Dhabi. Etihad is een jonge vliegmaatschappij die pas in 2003 werd opgericht. Het bedrijf is in drie jaar uitgegroeid tot een zeer gerespecteerde vliegtuigonderneming die op meer dan dertig bestemmingen vliegt. Aldar houdt zich voornamelijk bezig met grote bouwprojecten in de Verenigde Arabische Emiraten. Het eiland Yas, waar de GP van Abu Dhabi zal gaan plaatsvinden, is daar een voorbeeld van.

Vanzelfsprekend in men bij Spyker zeer tevreden over deze deals. Het budget voor aankomend seizoen was al rond, wat indirect inhoudt dat de sponsorgelden aangewend kunnen worden voor de ontwikkeling van het team. Colin Kolles in een reactie: "De samenwerking is het begin van een nieuw tijdperk voor het team. We zijn er trots op geassocieerd te worden met Etihad en Aldar, twee van Abu Dhabi’s grootste bedrijven die beiden hebben laten zien de beste te willen worden in hun bedrijfstak. Dit komt overeen met de drijfveer die Spyker heeft en ik hoop dat we samen verder zullen groeien om beiden onze voor ogen gestelde doelen te bereiken."

Ook Michiel Mol toont zich een tevreden man: "Dit is wederom een stap dichter bij ons doel om een team in de voorhoede te worden. Toen we een half jaar geleden in de sport kwamen zeiden we dat we onze sponsoren wilden voorzien van een aantrekkelijk pakket. Dat we dat kunnen hebben we nu wel aangetoond."

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Papieren vliegtuigjes gooien (alleen practice werkt!) en Golf Ace
Hoe goed ben jij? Ik kwam met vliegtuigjes gooien tot 38.2 meter!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Lieve beestjes

Mag ik jullie voorstellen aan vijf dieren en dan niet zomaar huisdieren maar de vijf grappigste dieren van Japan, maar een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats het is namelijk best wel een aaahhhh wat schattig filmpje. Maar goed dat is op deze vroege Donderdagmorgen natuurlijk ook niet zo heel erg.

En vraag me niet om een vertaling van het Japanse commentaar ik heb mijn cursus Japans nog steeds niet gekregen.

Sheikh Mohammed bekent bedenken 9/11

Icoon Terrorisme Khalid Sheikh Mohammed heeft bekend dat hij de bedenker was van de aanslagen op 11 september 2001 en een reeks andere terreurdaden. Hij deed dat tijdens een hoorzitting in Guantanamo Bay, bleek woensdag uit transcripties van een verhoorzitting.

De Pakistaanse man werd altijd al gezien als het brein achter de aanslagen. "Ik was verantwoordelijk voor de 9/11-operatie, van A tot Z", zei Mohammed via een vertegenwoordiger, blijkt uit de weergave van de verhoren die het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag vrijgaf.

In een vraaggesprek met de Arabische nieuwszender Al-Jazeera omschreef Mohammed zichzelf in 2002 als het hoofd van het "militaire comité" van al-Qaeda. Hij vertelde dat al 2,5 jaar voor de aanslagen in New York en Washington het comité had besloten tot een "martelaarsoperatie" in de Verenigde Staten. Die "operatie" kostte uiteindelijk meer dan 3000 mensen het leven en leidde tot de internationale klopjacht op leden van al-Qaeda.

Mohammed leek tijdens de zitting zijn spijt te betuigen over de slachtoffers die op 11 september 2001 in New York en Washington vielen. "Ik ben niet blij dat drieduizend mensen in Amerika stierven. Ik voel zelfs spijt. Maar de taal van elke oorlog ter wereld is moord. Ik bedoel: slachtoffers zijn de taal van oorlog."

Mohammed legde zelf in gebroken Engels een verklaring af waarin hij Bin Laden vergeleek met George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. "Hij doet hetzelfde. Hij strijdt alleen. Hij wil onafhankelijkheid."

Volgens de BBC zou Mohammed ook de verantwoordelijkheid voor 29 andere terroristische aanslagen hebben opgeëist.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Vraagtekens bij gebruikersvriendelijkheid nieuwe stemmachines. "

En de top 5:

5: Btutwice: "En waar kan zijn de trappers? "
4: madmatt: "en als ik hier op druk gaat ie in de turbo-stand."
3: ikwilookwatzeggen : " De "new Generation" rolator behoeft enige uitleg"
2: Dont_Panic: "Man met fetish voor bejaarde-konten slaat toe in fitnesscentrum ."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: starbuck

previous picture

Schoonmaakwoede

De laatste jaren spraken we elkaar veel te weinig. We ontmoetten elkaar zelden buiten elkaars verjaardag om. Maar was dat niet een chronische ontwikkeling met heel veel jeugdvrienden? We bouwden allemaal ons eigen leven op vol met opleiding, werk, relatie en gezin. We hadden ieder zo onze eigen dingen. Niet dat we elkaar niet meer wílden zien; het kwam er gewoon niet meer van. We waren duidelijk uit elkaar gegroeid.

De toekomst van DirectX

Microsoft heeft met een presentatie op de GDC vorige week enkele plannen duidelijk gemaakt met betrekking tot de komende versies van DirectX.

DirectX 10.1, de volgende grote release, zal zich richten op het weghalen van enkele limitaties qua programmeerbaarheid voor unified shader architectures. Ook zal er een minimum van 4x MSAA worden vereist, en zal er betere support voor texture arrays met cubemaps komen.
In het kort zullen dus toekomstige unified shading engines een hogere efficiëntie krijgen, zal er acceleratie van texture processing komen en zullen jaggies verminderd worden door verplichte 4x anti-aliasing.

Na DirectX 10.1 zal DirectX 11 uitkomen, deze wordt over enkele jaren verwacht. Hier zijn de plannen nog iets minder concreet voor, maar de doelstellingen zijn al wel duidelijk: meer interactie (AI, physics en dergelijken), betere integratie met PC hardware en verminderde development kosten voor games.

Het verminderen van de development kosten wil Microsoft bewerkstelligen door het invoeren van procedurele content generatie. Sommige engines/third party software (bijvoorbeeld Speedtree) ondersteunen dit al, maar Microsoft wil dit nu centraal aanpakken. Procedurele content bestaat niet uit opgeslagen modellen en textures, het is code die bepaalt hoe de modellen en textures eruit moeten zien. Dit zorgt ervoor dat met enkele kleine variaties compleet andere modellen gegenereerd kunnen worden, en dat de artists hier relatief gezien minder werk in hoeven te stoppen.


Procedureel gegenereerde bomen met Speedtree

Een andere manier om development kosten te drukken is automatische Level of Detail throttling. Dit houdt in dat, mocht je computer het zwaar hebben met een game, DirectX 11 automatisch de details naar beneden kan schroeven waardoor een vloeiende game ervaring gewaarborgd is. Valt te vergelijken met wat er in Halo 2 in de cutscenes gebeurde, maar dan in een goede uitvoering.

Qua hardware integratie wordt vooral gekeken naar betere ondersteuning voor parallelle threads (waarvan bijvoorbeeld dual- of quad-core CPUs gebruik kunnen maken).

Voor DirectX versies later dan DirectX 11 zijn nog weinig concrete plannen, wel is duidelijk dat Microsoft zich zal richten op het gebruik van grafische kaarten voor algemene doeleinden, waaronder physics versnelling.

Mocht je meer uitgebreide informatie willen, op deze pagina is de complete presentatie van Microsoft te downloaden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.