BMW overtuigd van betrouwbaarheid

Waar BMW F1 tijdens de afgelopen testsessies positief verraste op het gebied van snelheid had dat een negatieve invloed op de betrouwbaarheid van de bolide. Vanaf de eerste testsessies heeft het team zijn zorgen hierover kenbaar gemaakt. Reden voor de Duitsers om zich te concentreren op verbetering van de betrouwbaarheid dus.

Willy Rampf, technisch directeur van de renstal, is van mening dat het team tijdens de laatste testsessie in Bahrein veel werk heeft verzet op dit gebied. "Het is niet meer onze grootste zorg. In Bahrein voerden we racesimulaties uit met beide coureurs en deze verliepen zonder problemen," aldus Rampf. De technisch directeur benadrukt dat de problemen niet voortkomen uit het ontwerp van de F1.07 of nieuwe onderdelen die hierin gebruikt zijn. Juist de onderdelen van vorig seizoen zouden problemen geven. "Elk probleem dat we hadden was met onderdelen die niet racegespecificeerd waren. Deze onderdelen, die al meer kilometers gemaakt hebben dus, gingen wel sneller stuk dan we dachten maar het heeft dus niet onze grootste zorg," verklaart de Duitser.

De woorden van Rampf verraden indirect ook dat BMW de F1.07 nog niet in de definitieve 2007-versie heeft getest. Vooral aerodynamisch zou het pakket voor 2007 nog amper getest zijn, al wordt dit niet bevestigd. De Duitsers wagen zich dan ook niet aan voorspellingen: "We zijn behoorlijk tevreden met de prestaties van de bolides. We hebben onze interne doelen bereikt maar we weten niet hoe de prestaties zich verhouden tot de anderen. We weten niet waar we staan. Tijdens tests ken je de hoeveelheden benzine van anderen namelijk niet. Meestrijden om een overwinning is waarschijnlijk te optimistisch gesteld. Naar mijn mening ligt Ferrari voor. Daarachter is dan een groepje teams met McLaren, Renault en wellicht wijzelf. Ik ben best optimistisch maar zaterdag krijgen we pas een echte vergelijking. We hebben in het verleden vaak teams gezien die snel waren in januari en februari, maar niet meer bij de start van het seizoen. Ook wij hadden dat een paar jaar geleden. Ik zou daarom niet te optimistisch willen zijn."