FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 maart 2007

Polizei

Uit ervaring kan ik zeggen dat Duitse agenten niet de meest makkelijke personen op deze wereld zijn, gewoon ja en amen en vooral niet moeilijk gaan doen of ze provoceren.

Daarom keek ik met verbazing naar dit filmpje, een stoere biker zonder helm doet een genadeloze burnout naast een bemand politiebusje, op de een of andere manier zat ik te hopen dat de deur in eens open werd geknald. Helaas was het lunchtijd en bleef de polizei lekker in het busje....

WK Cricket: Nederland kansloos tegen Zuid-Afrika

De Nederlandse Cricketers hebben op het wereldkampioenschap een kansloze nederlaag geleden tegen Zuid-Afrika. Zuid-Afrika kwam tot een score van 353 runs voor 3 wickets. Een record voor een ééndaagse wedstrijd. Nederland zette daar 132 runs voor 9 tegenover.

De wedstrijd op het eiland St. Kitts werd al met 10 overs ingekort tot 40 vanwege hevige regenvanval. Ondanks de inkorting kwam Zuid-Afrika alsnog tot een recordscore. Desondanks begon Nederland sterk aan de wedstrijd. Wicketkeeper Jeroen Smits maakte op de tweede bal van bowler Billy Stelling de Zuid-Afrikaan Ab de Villiers uit met een vangbal. Vervolgens liet Zuid-Afrika Nederland kansloos en Herschelle Gibbs vestigde nog een record door tegen bowler Daan van Bunge als eerste in de historie van het WK de zes ballen met zes runs per bal te beantwoorden. Voor Nederland was Ryan ten Doeschate met 57 runs de meest scorende speler.

Nederland moet het in de poule nog opnemen tegen Australië en Schotland. De beste 2 landen plaatsen zich voor de volgende ronde.

Baby gedood door laadklep

Een meisje van zestien maanden uit Hilversum is vanmiddag bekneld geraakt onder de laadklep van een vrachtwagen en is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amersfoort was bij de ouders van het meisje tuinmeubilair aan het afleveren. Tijdens het lossen van de vracht is het meisje in een onbewaakt ogenblik onder de laadklep van de vrachtwagen terechtgekomen, aldus de politie.

Het meisje werd nog naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht gebracht, alwaar zij aan haar verwondingen overleed.

Met dank aan Bouschra voor de submit.

Man 'smokkelt' granaat in pot honing

Een Russische man werd aan de grens met Kazachstan aangehouden wegens het smokkelen van een zelf in elkaar geknutselde granaat. Nu is de smokkel op zich niets bijzonders, ware het niet dat de granaat zich in een pot honing bevond. Dit berichtten lokale media vandaag.

Volgens de man was het absoluut niet de bedoeling de granaat naar Kazachstan te smokkelen, hij wist nieteens dat hij een granaat met zich meedroeg. Zijn vrouw had hem de pot honing meegegeven om cadeau te geven aan familie in Kazachstan, die hij met een bezoekje ging vereren.

Jongeren afgevoerd na vergiftigde drankjes

Enkele jonge cafébezoekers zijn aan het eind van de middag afgevoerd vanuit het horecacomplex aan de zuidzijde van de Grote Markt in Groningen. Ze bleken vergiftigingsverschijnselen te hebben. Minstens drie jongeren hebben zich laten onderzoeken in het ziekenhuis. Er zou met de drankjes zijn geknoeid.

Op de Grote Markt ontstond een chaos. Ambulances, politie, een traumateam en andere hulpdiensten rukten massaal uit. De politie zette de horecawand van de Grote Markt gedeeltelijk af.

De jeugdige kroeggangers werden onwel bij een draaibar van De Drie Gezusters op de derde verdieping. De recherche is een groot onderzoek gestart in het pand. De café's in de zuidwand zijn lange tijd afgesloten geweest.

Met dank aan Renesite voor de submit.

13-jarige jongen bedreigt leeftijdsgenootjes met mes

Icoon PolitieEen 13-jarige inwoner van Uden heeft donderdagmiddag een groep leeftijdgenootjes bedreigd met een mes. Dit gebeurde nadat hij samen met een 11-jarige vriend ruzie had gekregen op een skatebaan in Uden.

De jongen werd ter plekke opgepakt door de politie en zijn mes is in beslag genomen. Zijn ouders zijn ingelicht over zijn daden. Zijn 11-jarige vriendje werd later thuis aangehouden, nadat hij op de vlucht was geslagen toen hij de politie zag aankomen.

Verpleegster doodt zes patiënten

Icoon GezondheidEen verpleegster van een ziekenhuis in Berlijn wordt verdacht van de moord op zes patiënten. Verder zou zij twee patiënten hebben geprobeerd om het leven te brengen.

Dat maakte een woordvoerder van de Duitse justitie vrijdag bekend. De 54-jarige verpleegster zit sinds oktober vast. Zij doodde in het grootste Europese medisch centrum Charité vooral oudere zieken.

De verpleegster bekende de moord op vier personen. Zij weigerde haar daden te verklaren. Na haar arrestatie was het ziekenhuis een onderzoek naar ruim 130 sterfgevallen begonnen.

Zes katten en hond vergiftigd

Zes katten en een hond zijn de afgelopen drie weken in het Brabantse stadje Geldrop vergiftigd. Dat heeft de Dierenbescherming bekend gemaakt.

Het gif is waarschijnlijk in etenswaren gedaan dat de dieren hebben opgegeten. De politie en de Dierenbescherming weten niet wie de daders is. Dierenarts F. Evers heeft drie katten kunnen redden. De andere dieren stierven.

De eerste vergiftigde kat werd drie weken geleden binnengebracht. Evers denkt dat de dieren vergiftigd zijn zijn met rattengif of een vergelijkbaar middel dat het zenuwstelsel aantast. De dierenarts vreest er voor dat meer beesten het gif hebben gegeten. Het is niet bekend of de hond de vergiftiging heeft overleefd.

Uitslag RKC - Roda JC

Vanavond werd er één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

RKC Waalwijk - Roda JC 3-2
16' Obodai 1-0
31' Ramzi 1-1 (assist Sibum)
34' Berger 2-1 (assist Janssen)
61' Vandamme 2-2
71' v.d. Bergh 3-2

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 6.000.
Geel: v.d. Haar,v. Diemen, v Haaren (RKC).
Bijzonderheden: In de 76e minuut mist Berger een penalty namens RKC.

Opstellingen

RKC: Wevers, v.Diemen, Koenders, Fung A Wing, v.Haaren, Berger, Obodai, Vertonghen, Ikedia (Sektioui/74), v.d.Haar (v.d. Bergh/60), Janssen (Bakens/87)

Roda JC: Castro, De Fauw, Kah, Saeijs, Lachambre, Sibum (Bouchiba/85), Meeuwis (Cissé/74), Agustien, Vandamme, v.Tornhout (Oper/58), Ramzi

De Roy van Zuydewijn daagt ex om inboedel

Edwin de Roy van Zuydewijn sleept zijn ex-vrouw Margarita de Bourbon Parme voor de rechter vanwege een ruzie over de inboedel. Dat zei hij vrijdag in de actualiteitenrubriek Eén Vandaag.

De twee bewoonden tot juni 2005 een kasteel in Frankrijk. De persoonlijke bezittingen van De Roy van Zuydewijn liggen sindsdien opgeslagen bij een verhuisbedrijf in Soest. Er ligt een beslag op, onder meer omdat de verhuis- en opslagkosten nooit zijn betaald.

De ex-echtelieden konden het in de afgelopen maanden niet eens worden over de afwikkeling van de scheiding. De Roy van Zuydewijn heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is voor zijn levensonderhoud afhankelijk van giften van familie.

Kokmeijer krijgt eerste schadeloosstelling

Icoon VoetbalDe arbitragecommissie van de KNVB heeft in een voorlopige uitspraak bepaald dat de voetballer Rachid Bouaouzan en zijn club Sparta een bedrag van 100.000 euro moeten betalen aan Niels Kokmeijer.

Dit als voorlopig voorschot op de geleden en nog te lijden schade van de voormalige speler van Go Ahead Eagles.

Ongeveer twee jaar geleden beging Bouaouzan in het competitieduel Sparta - Go Ahead Eagles een zware overtreding op Kokmeijer. Deze brak daarbij zijn been en keerde niet meer terug op de velden.

De procedure krijgt nog een vervolg. Kokmeijer claimde in eerste instantie 850.000 euro. Sparta bepaalt volgende week of het tegen de eerste uitspraak in beroep gaat. Eerder kreeg Bouaouzan al een taakstraf van 200 uur.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

School verandert 3 biggetjes in 3 puppy's

Een basisschool in het Engelse plaatsje Huddersfield heeft voor opschudding gezorgd door het sprookje 'De drie kleine biggetjes' om te dopen tot 'Drie kleine puppy's'. De scholieren voeren het stuk binnenkort op. Omdat veel moslims op de school zitten waren organisatoren bang dat de kinderen de stukjes over de biggetjes niet mee zouden zingen. De school besloot daarom tot de reinere puppy's.

De meeste moslims reageerden geschokt. De Britse Moslimraad veroordeelde de verandering. Shayk Ibrahim Mogra reageerde met: "Er bestaat inderdaad een verbod om varkenvlees te eten, maar verhalen over varkens lezen of vertellen is helemaal geen probleem. Gaan we binnenkort 'de zeven dwergen' vervangen omdat ze doen denken aan gehandicapte mensen?" Mogra vindt ook dat zulke maatregelen er toe leiden dat moslims worden afgebeeld als mensen die niet willen integreren. "We moeten aanvaarden dat er hier een dominante cultuur bestaat", zegt hij.

Half achterwerk buikdanseres na verkeerde ingreep

Icoon ShockingEen Duitse buikdanseres heeft 17.500 euro schadevergoeding gekregen nadat een plastisch chirurg per ongeluk vet uit haar rechterbil in plaats van haar dijen had weggezogen. Ze kan daardoor haar swingende beroep niet meer uitoefenen.

De rechter vond de medische misser zo ernstig dat hij de chirurg het dubbele laat betalen van wat de vrouw had geëist, meldden Duitse media vrijdag.

Julia 'Cleopatra' Meyer onderging de liposuctie in een niet nader genoemde privékliniek in Berlijn omdat ze haar dijen te dik vond. Nadat ze bijgekomen was van de narcose zag ze tot haar schrik dat haar rechterbil onder handen was genomen. Met haar halve achterste kan ze naar eigen zeggen niet meer optreden. Een medisch expert sprak tijdens het proces van een ernstige behandelingsfout.

De groene hel

Diep verborgen in de Eifel ligt tussen de groene bossen en de rollende heuvels een van de mooiste circuits ter wereld, zelfs iemand die helemaal niets heeft met autosport zal de naam Nurburgring iets zeggen.

Naast het normale korte circuit wat voor de Formule 1 en aanverwante wordt gebruikt, ligt er ook de beroemde Nordschleife, de groene hel. Vroeger reden de helden van de Formule 1 ook het lange circuit maar door dit ongeluk van Nicky Lauda kwam daar een einde aan. Maar er op de Nordschleife worden gewoon races gereden, een van de mooiste is de 24 uurs race, een absolute aanrader

En de echte durfal kan tegen betaling in zijn eigen auto een rondje draaien, en dat deed deze bestuurder van een Porsche 911 GT ook, en hij zat het hele rondje achter een van de ringtaxi's van BMW, en dat leverde mooie beelden op.

Van Dijk traint weer bij RKC

Dominique van Dijk komt weer bij RKC Waalwijk trainen. De technisch directeur van de Waalwijkers, Henry van der Vegt, heeft dit gezegd.

Van Dijk, die dit jaar uitgeleend werd aan Sparta, kon daar niet zijn draai vinden en besloot niet meer voor de Rotterdammers uit te willen komen. Sparta wilde echter niet meewerken, en besloot een gesprek met de speler drie dagen ná de transfermarkt te plannen.

Van Dijk zal dit seizoen niet meer in actie komen voor RKC Waalwijk, hij is niet meer speelgerechtigd.

[Update] Screenshots en video van Ratchet & Clank Future

Ze zijn al eens langsgekomen als scan, maar nu hebben we direct-feed-versies van de eerste screenshots voor jullie. Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction zal een terugkeer inhouden naar de oorspronkelijke Ratchet & Clank-ervaring. Op de PS2 werd de serie steeds meer naar schieten toegedreven, met deze versie wil de ontwikkelaar Insomniac terug naar hoe de serie ooit begon, maar dan met behulp wat next-gen hardware biedt.

De ontwikkelaar beschrijft de delen van de PS2 als 'adventure', 'adrenaline' en 'aggressive'. Tools of Destruction wil hij omschrijven als 'wonder'.
Om dat te bereiken hebben de heren en dames de grafische stijl aangepast, en is er een nieuwe engine geschreven die deze ambitie waar kan maken. Bovendien voelt alles, van de hoofdpersonages tot de levels en van de vijanden tot de eindbazen veel groter dan de PS2-versies.

De volgende stap die Insomniac heeft genomen om 'wonder' te bereiken is het vullen van de levels. Levels zijn niet gevuld met louter statische objecten, maar vrijwel alles is geanimeerd.

Insomniac is daarnaast ook bezig met de motionsensors. Zoals het er nu naar uitziet zal de SIXAXIS verschillende wapens aan kunnen sturen. Zo krijg je een Tornado Launcher, wiens tornado je bestuurt met de SIXAXIS terwijl je Ratchet bestuurt met de linkerpook, en de camera met de rechterpook.

Hieronder de nieuwe en oude screens:









[UPDATE]

Er is ook een video verschenen van onze behaarde vriend. Je kan hem hier bekijken.

Utrecht doet toch mee aan vrouwenvoetbal

FC Utrecht heeft besloten om toch een team aan te melden voor de eredivisie voor vrouwen. Eerder zag de voetbalclub af van deelname vanwege de hoge investeringen, maar na overleg met de gemeente is het bestuur hier alsnog op teruggekomen.

De gemeente Utrecht biedt de club onder meer uitbreiding van de trainingsaccomodatie aan tegen lage tarieven. En op langere termijn zullen er kunstgrasvelden worden aangelegd.

Behalve FC Utrecht hebben zich nog acht clubs aangemeld: ADO Den Haag, AZ, Cambuur Leeuwarden, Roda JC, TOP Oss, FC Twente, Willem II en SC Heerenveen. Eind van deze maand maakt de KNVB de plannen bekend voor de eredivisie voor voetbalsters, dat volgend seizoen zal gaan beginnen.

Merk leidt Nederland - Roemenië

Markus Merk is aangewezen als scheidsrechter bij de EK kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Roemenië. Het is voor de Duitser de vijfde keer dat hij een wedstrijd van Oranje in goede banen mag leiden.

Een memorabele wedstrijd, welke onder leiding van Merk stond, was de halve finale tijdens het EK 2000. Nederland nam het toen op tegen Italië en verloor deze na het nemen van strafschoppen.

Op 28 maart speelt Oranje wederom een wedstrijd in het kader van de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland. De wereldvoetbalbond (FIFA) heeft Eduardo Iturralde Gonzales voor deze wedstrijd aangewezen als scheidsrechter. Het is voor de Spanjaard de eerste keer dat hij een wedstrijd van Oranje onder zijn hoede heeft.

Final Fantasy III release is 4 mei

De remake van het spel Final Fantasy III dat 17 jaar geleden op de NES uitkwam is in mei op de DS te verwachten. FF III kwam al eerder uit in Japan en Amerika, waar het meer dan 1.4 miljoen keer verkocht. Op 4 mei is Europa aan de beurt en Square Enix verwacht ook hier een goede verkoop.

Het uiterlijk van de game is opgekrikt tot de huidige standaard en de interface en controls zijn gemoderniseerd, maar het spel is in essentie hetzelfde als het originele FF III dat alleen in het land van de rijzende zon werd gereleased.




Roorda op de bank tegen Twente

Bas Roorda zit aankomende zondag in de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen FC Twente op de bank. Trainer Ron Jans heeft besloten de voorkeur te geven aan Brian van Loo.

Vorig seizoen speelde Roorda nog alle 34 duels van de club, en ook dit seizoen miste hij nog geen minuut. Jans zei dat het een moeilijke beslissing was. "Maar wij vinden dat het moment is aangebroken Brian een kans te geven," aldus de trainer van de Groningers.

Kinderverkrachter weigert onderzoek

Icoon MisdaadDe 54-jarige Geoffrey Jacobs, die in oktober werd aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een 9-jarig meisje in haar ouderlijk huis te Breda, weigert iedere medewerking aan een psychiatrisch onderzoek door het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat bleek gisteren tijdens een pro-forma zitting tegen de man.

Jacobs, al acht maal eerder veroordeeld voor ernstige zedendelicten met onder meer kinderen, heeft altijd al geweigerd mee te werken aan psychiatrisch onderzoek. Nu hij in het PBC zit, verlaat hij zijn cel geen minuut om observatie te voorkomen. Hij doet dat om een tbs-veroordeling moeilijk te maken. Eenmaal eerder wist hij op die manier een aanvankelijk opgelegde tbs te ontlopen.

Geoffrey Jacobs hield eind jaren negentig huis in de Eindhovense wijk Woensel. Daar gooide hij steentjes tegen slaapkamerramen van kleine meisjes, wat hem de naam de 'steentjesgooier' opleverde. Als de meisjes niet op zijn avances in zouden gaan, dreigde hij hun ouders te vermoorden. Zo wist hij meerdere malen kinderen in hun slaapkamertje te misbruiken. Een kind zelfs terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.

Om Jacobs van het misdrijf waarvan hij nu verdacht wordt te kunnen arresteren, had Justitie vorig jaar een opsporingsbericht met foto uitgevaardigd waarin de verdachte met naam en toenaam werd genoemd. Dergelijke opsporingsberichten worden zeer zelden verspreid en mogen alleen met de persoonlijke toestemming van de minister van Justitie worden opgesteld.

Pret met vissen...

Vissen is the most boring hobby die je maar bedenken kan. Een hele tijd een beetje dom naar een dobbertje staren in de hoop dat je ooit een visje van 10 centimeter weet te vangen. Ik kan er niet echt enthousiast van worden. Gelukkig zijn er altijd uitslovers die niet-vissers willen bekeren. Sommige gaan zelfs zover dat ze een mooi visfilmpje te maken.

De beste man doet echt zijn best om mij enthousiast te maken voor vissen, maar ik vind hem net niet overtuigend genoeg

Met dank aan sop voor de submit.

Boosheid na cowboy-actie motoragent

Icoon PolitieBuspassagiers die woensdag in Groningen getuige waren van de arrestatie van hun chauffeur, hebben onthutst en boos gereageerd op de gang van zaken. Omdat de man bij de stoplichten op de Stationsweg onnodig zou hebben getoeterd, gaf een motoragent een stopteken. Toen de chauffeur vervolgens dat stopteken negeerde en weigerde zijn bus aan de kant te zetten, werd hij in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau. Hier zat hij zes uur vast.

Volgens de passagiers reed de agent echter op een normale motorfiets en had hij burgerkleding aan. Bovendien reed de agent ook nog eens gevaarlijk tegen de bus aan om de chauffeur tot stoppen te dwingen. En het geboeid afvoeren van de chauffeur zou volledig onnodig zijn geweest. Ze verwijten de politie ook te hebben verzuimd getuigen te horen.

Eén passagier is zo boos dat hij over de 'cowboy-actie' een brief heeft gestuurd naar politie, busmaatschappij Arriva en burgemeester Jacques Wallage. De chauffeur werd aanvankelijk geschorst door Arriva, maar deze schorsing is inmiddels al weer ingetrokken.

Enorme hasjvangst in Antwerpen

In de haven van Antwerpen is onlangs 45 ton hasj met een straatwaarde van ongeveer 225 miljoen euro in beslag genomen. Justitie in Antwerpen spreekt van mogelijk de grootste drugsvangst ooit in de haven.

De hasj was waarschijnlijk bedoeld voor de Nederlandse markt. Na de vondst van de drugs zijn elf verdachten aangehouden, onder wie vier in Nederland.

De drugs zaten verstopt in metalen cilinders tussen een partij schroot, verdeeld over tien containers. De feiten dateren van eind februari, maar werden vrijdag pas bekendgemaakt. In maart werd ook nog eens 108 kilogram heroïne onderschept met een straatwaarde van meer dan 2 miljoen euro.

Met dank aan Madmaarten voor de submit.

19. Linda Pinda

"Hoe zou het toch met Linda Pinda zijn?", dacht piraat Hein Pietersz, terwijl hij aan de reling van zijn schip d'Enter ende Lete stond. Scheepsuitkijk 50-Floryn had hem zojuist het blijde nieuws verteld dat er na al die dagen eindelijk wind in de zeilen van het schip blies. Zijn manschappen wisten dan wel dat de lange reis naar Nieu-Flevolandt zou leiden, ze wisten niet dat Hein een tussenstop wilde maken te Batavia. Daar zou immers een oude vriendin (zie foto) op hem wachten.

Linda Pattysdochter Brard was een oude bekende van Hein Pietersz. Terwijl hij bij zijn stiefvader Foster Parentsz. opgroeide in de Heintje Hoeksteeg, woonde zij net om de hoek in de Amsterdamse Warmoesstraat. Daar waar haar Indische moeder behalve groenten ook kaneel, kruidnagels en haar lichaam verkocht.

Hoewel Hein Linda pas vanaf haar dertiende als een boezemvriend beschouwde, trokken ze samen veel op (en zij hem af) in de naar teer en vis stinkende straten van Amsterdam. Wanneer Hein iets stal, bijvoorbeeld suikerkoeken, dan kreeg Linda de helft. Hein zorgde er natuurlijk wel voor dat hij altijd een oneven aantal stal, meestal zeven stuks, want Linda kon niet zo goed rekenen, en alle aantallen boven de twee werden te moeilijk voor haar. Ze was dan ook al dolgelukkig wanneer haar guitige vriendje uit de Hoeksteeg haar twee koeken gaf, terwijl hij de overige vijf oppeuzelde. Vaak werden ze ook betrapt. Heintje werd dan voor de zoveelste keer door de schout-bij-nacht-ende-ontij, Jacobus van Hoeck, naar het Amsterdamse Rasphuis gestuurd (zie ook: deel 3), terwijl Lindaatje werd opgesloten in Het Spinhuis. Daar moest ze met andere veroordeelde 'meyskens, maegden en hoerighe beedelvrouwen' in een grote zaal spinnen en naaien.
Echt erg vond Lindaatje dat niet, want voor spinnen was ze niet bang, en naaien deed ze maar al te graag..

Toen ze allebei vlak na elkaar de leeftijd van 16 jaar hadden bereikt, in juni 1618, verwachtte iedereen in de straten van Amsterdam dan ook dat de twee zouden gaan trouwen. Hun liefde werd immers sinds enige tijd ook bezegeld door de natuur. Zo waren de twee geliefdes niet alleen onafscheidelijk van elkaar, ze hadden ook elk een grimmige zwarte raaf op de schouder. Hein op zijn rechter-, Linda op haar linkerschouder. Groot was dan ook het verdriet bij Linda toen Hein als gevolg van het scheepsrecht op 11 september 1618 voor de derde maal schuldig bevonden aan een schelmenstreek. Welke schelmenstreek het betrof bleef verder onbekend; twee weken eerder was namelijk een zekere darter, -Johan van Oldenbarnevelt- gearresteerd, en die hield de gemoederen in de Republiek meer bezig dan de liefdesaffaire tussen de galgebrok uit de Hoeksteeg en die zigeunerachtige hoer uit de Warmoesstraat.

Nadat Hein opnieuw gevangen was gezet, had Linda zich na enige tijd radeloos bij een groep reizende artiesten van het circus Rensz. gevoegd. Dit gezelschap wilde de reis naar Indie wagen om daar enig vermaak te bieden in de straten van -het nog niet tot Batavia gedoopte- Jayakarta. Dat op aanvraag van Jan Pieterszn Coen, die het gevoel voor humor van de inlanders beneden alle peil vond, en na een mislukt experiment met grollenmakkers als Theo Maaszoon en Hans Theeuwenszoon zijn hoop op circus Rensz. had gevestigd.
Samen met illustere artiesten als Bassie Adriaenszn. en Adriaen Bassieszn. van Toor was Linda na een lange zeereis van acht maanden veilig in Jayakarta aangekomen. Aldaar leerde ze van een oudtante, net als haar moeder een halfbloedje, de geheimen van het wajang-poppenspel.
Van Bassie Adriaensz., een wat vervelend en handtastelijk heerschap, had ze een oud klokje gekregen, waarvan de handige Adriaen Bassieszn. van Toor met behulp van een zandloper een prachtige wajang-pop had vervaardigd.


Het succes van circus Rensz. was in de Oost helaas een beetje tegengevallen. Om de grappen van Bassie Adriaenszn. werd nog niet eens gegniffeld, en de enige keer dat er wel hard gelachen werd was toen Adriaen Bassieszn. na een stunt vijf meter omlaag viel, en aldaar beide benen brak. Het zat Adriaen toch al niet mee, want hij had tijdens de reis naar de Oost ook al scheurbuik opgelopen, waardoor hij zijn buikspreek-carriere ook wel kon vergeten, al was hij die carriere eigenlijk al vergeten, want behalve scheurbuik had hij door zijn drankzucht ook al een 17-eeuwse variant van Korsakoff opgelopen, waardoor ie alles vergat, de pijn aan zijn beide gebroken benen daargelaten.

Kommer ende kwel alom dus, dat Circus Renz, tot ergernis van Gouverneur-Generaal Jan Pieterszn Coen. Het poppenspel dat Linda in het circus opvoerde stemde het publiek in Jayakarta ook al niet vrolijk, want zij liet haar vreemde wajangpop Robin wel heel erg sentimentele teksten uitkramen. Veel meer dan "Heintje, mijn liefste, waar blijf je nou?" reikte de tekst van haar poppen niet, en wie met Heintje bedoeld werd wist niemand, op Linda Pinda na.

En deze Hein, aan wie de radeloze Linda met de zwarte raaf op haar linkerschouder zo vaak dacht, bevond zich duizenden mijlen verderop.
Op de Zuiderzee, een luttel aantal knopen van het Hollandse Hoorn, aan de reling van d'Enter ende Lete, zijn schip dat op weg was naar 'de Oost'.
Deze Hein Pietersz, geboren op de zesde juni van het jaar 1602, en de beruchtste piraat uit onze vaderlandse geschiedenis, zuchtte net zo diep, al had hij de raaf op zijn andere schouder dan zijn grote liefde.
Hij zette gewoontegetrouw de fles rum aan zijn lippen, slokte een aantal keer, en veegde een traan uit zijn ogen weg.

Hij voelde de zwarte hand van 50-Floryn bemoedigend op zijn linkerschouder slaan. "Sterk spul he?", zei de ontsnapte negerslaaf uit Haerlem, Nieu-Amsterdam.
Hein lachtte wat door zijn tranen heen, maar stond nog steeds voor de grote vraag.
"Hoe zou het toch met Linda Pinda zijn?"

(wordt vervolgd)

Manucharyan langer bij Ajax

Edgar Manucharyan heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2011. Het oude contract van de 20-jarige Armeniër liep tot volgend jaar.

Manucharyan is bij Ajax bezig aan zijn tweede seizoen. Hij speelde tot nu toe acht competitiewedstrijden, waarin hij nog niet tot scoren kwam. De oud-speler van Pyunik Yerevan kwam in december 2004 voor een stage naar Amsterdam. Hij brak toen in een oefenduel van Ajax met FC Barcelona een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet en werkte in Amsterdam aan zijn herstel. Een halfjaar later tekende hij alsnog een contract bij de Amsterdammers.

Eerste screenshots Treasure Island Z

Eergisteren hadden we een eerste scan van het Wii-piratenavontuur Treasure Island Z. Vandaag maken we de scans compleet en hebben we de eerste echte vrijgegeven screenshots, alsmede wat meer informatie over het spel.

Capcom heeft ook een website voor het spel online gezet, deze vind je **hier**.

Treasure Island Z is slechts een werktitel, deze kan dus nog veranderen. Het spel zal "innovatief" zijn en gebruik maken van de unieke besturing van de Wii. Capcom beweert dat het spel je zal uitdagen om "anders" te spelen. Het spel moet deze herfst al in de winkels liggen.

Charles Bellfield, vice president marketing van Capcom Entertainment: "Innovation has been the cornerstone of Capcom's successful history.By introducing a whole new level of interactivity, this title reinforces our commitment to pushing the limits on how people view and play games."

Tot slot nog iets over het verhaal: volgens de legende heeft de roemruchte piraat Barbaros de schatten van de wereld gestolen en deze verborgen op een mysterieus eiland. Niemand weet precies waar dit is, maar de verhalen over de enorme rijkdommen trekken natuurlijk allerlei gespuis aan. Een van de schatzoekers is een jonge leerlingpiraat genaamd Zack. Hij komt een mysterieuze pratende schedel tegen (ook dat kennen we ergens van ), de schedel van Barbados zelf. Hij belooft Zack de sleutel tot het eiland, op voorwaarde dat hij hem helpt de vloek die op hem rust op te heffen.

Uiteraard is het de bedoeling om allerlei omgevingen te verkennen en puzzels op te lossen. Met de Wiimote en nunchuk kun je onder andere voorwerpen oppakken en openen, sleutels omdraaien, een muziekinstrument bespelen, navigeren en dingen combineren.



De eerste officiele screenshots





De scans, waarvan we er gisteren al een lieten zien

FC Utrecht doet wel mee aan vrouwenvoetbal

Icoon VoetbalFC Utrecht heeft toch besloten om een team aan te melden voor de eredivisie voor vrouwen. Eerder zag de voetbalclub af van deelname vanwege de hoge investeringen. Na overleg met de gemeente is het bestuur hier op teruggekomen.

De gemeente biedt de club onder meer uitbreiding van de trainingsaccomodatie aan tegen lage tarieven. Op de lange termijn heeft de gemeente Utrecht besloten kunstgrasvelden aan te leggen.

Behalve FC Utrecht hebben zich nog acht clubs aangemeld: ADO Den Haag, AZ, Cambuur Leeuwarden, Roda JC, TOP Oss, FC Twente, Willem II en SC Heerenveen. De KNVB maakt eind maart de plannen bekend voor de eredivisie voor voetbalsters, die volgend seizoen moet beginnen.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

'Aangifte bedreiging door Milli Görüs'

Icoon PolitieEén van de initiatiefnemers van een bezwaarschrift tegen de bouw van de Westermoskee Amsterdam, heeft aangifte gedaan van bedreiging door aanhangers van de Turkse religieuze beweging Milli Görüs. Dat meldt NRC Handelsblad vrijdag.

De politie van Amsterdam bevestigt dat er aangifte is gedaan van bedreiging, maar wil niet zeggen uit welke hoek die is gekomen.

In het NRC zegt de man dat er vorige week ’s avonds zeven mannen voor zijn kantoortje in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes stonden. Toen hij naar buiten ging, kwamen de mannen om hem heen staan. ''Je moet niet voor die duizenden mensen vechten, maar voor je eigen leven'', kreeg hij te horen. De mannen vroegen ook wat hij te maken had met ''het geld van de moskee''. Eén van de mannen zou daarnaast een pistool in zijn rug hebben geduwd. Bovendien worden hij en anderen ook telefonisch bedreigd, aldus zijn aangifte.

Een woordvoerder van Milli Görüs zegt dat de aangifte van bedreiging ''flauwekul'' is en dat de man ''geestelijk niet stabiel is''. Degene die aangifte heeft gedaan probeert zich in te dekken tegen de beschuldiging die hij in de Volkskrant heeft geuit, aldus directeur Yusuf Altuntas van Milli Görüs Noord-Nederland. In dat artikel zei de klager dat minstens tien mensen zelfmoord zouden hebben gepleegd omdat ze geld kwijtraakten. Milli Görüs is van plan de man aan te klagen wegens smaad en laster.

Milli Görüs werkt met haar beleggingsmaatschappij Manderen BV aan de bouw van de veelbesproken Westermoskee in stadsdeel De Baarsjes. Een groep voormalige sympathisanten van de beweging bracht onlangs in de Volkskrant naar buiten dat ze bezwaar tegen de bouwvergunning hebben aangetekend. Zij beschuldigden het bestuur van de nog te bouwen moskee van malafide financiële praktijken.

Britney verliefd op medepatiënt

Icoon ShowbizzDat samen afkicken ook gezellig kan zijn bewijst de Amerikaanse Popprinses Britney Spears. Ze is volgens geruchten namelijk verliefd geworden op een medepatiënt in de afkickkliniek waar ze momenteel wordt behandeld.

La Brit schijnt verliefd te zijn geworden op gitarist Jason Filio. De twee praten uren over hun toekomst. De ouders van Britney, die haar een klein en ziek meisje noemen, kijken met argusogen naar de nieuwe liefde. Ingewijden zeggen dat zij hun kaalgeschoren dochter een man gunnen die helemaal niets heeft met alcohol of drugs.

Met dank aan JJdJ1984 voor de submit.

Bomalarm op Antwerpen-Centraal

Icoon TerrorismeHet treinstation Antwerpen-Centraal is vrijdagmiddag om drie uur ontruimd na een bomalarm. De veiligheidsdiensten controleerden het station, maar konden niets verdachts vinden. Om kwart over vier werd het bomalarm opgeheven en werd het treinverkeer hervat.

Om vijf over half drie kreeg de spoorwegpolitie een bomalarm. Om drie uur werden alle treinen het station uitgereden en werd het gebouw ontruimd. Een half uur later begonnen de veiligheidsdiensten het station te onderzoeken, zij konden niets vinden en gaven het gebouw om kwart over vier weer vrij.

Het bomalarm zal gevolgen hebben voor de avondspits. Reizigers kunnen rekenen op vertragingen van tien tot vijftien minuten.

Theorie-examen te ingewikkeld

Icoon BinnenlandsCirca 40% van alle deelnemers zakt voor hun theorie-examen. Voor het herexamen zakt nog eens circa 35 procent. Dit komt echter niet per se doordat zij de theorie niet beheersen. Vaak vinden deze mensen het taalgebruik bij de toetsing te ingewikkeld. Vekabest (een producent van verkeersleermiddelen) daagt daarom het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor de rechtbank in Den Haag.

De producent eist dat het CBR de examens per direct stopzet, tenzij binnen drie maanden een test met versimpeld taalgebruik wordt opgesteld. Uit een onderzoek van Vekabest blijkt dat 60 procent van de aspirant vrachtwagenchaufeurs de vraagstelling niet begrijpt. Onder auto en motorbestuurders is dit percentage 20. Vekabest heeft daarnaast een onafhankelijk taaladviesbureau ingeschakeld, dat het taalgebruik bij de examens als 'bijna academisch niveau' typeert. Voor zo'n 60 procent van de Nederlandse bevolking is dit te hoog gegrepen. De theoretische examens zijn daardoor een taaltoets geworden, in plaats van een kennistoets.

De directeur van Vekabest, Kantelberg, suggereert dat het CBR dit expres doet om meer geld binnen te krijgen. "Al die herexamens leveren een mooie omzet op voor het CBR". Het CBR wilde niet reageren, omdat "lopende het kort geding geen mededelingen over de kwestie worden gedaan".

Met dank aan jimpsel voor de submit.

Ziektes genezen met de PlayStation 3

Sony heeft bekend gemaakt dat de het programma Folding@home binnenkort beschikbaar zal komen op de PS3. Dit programma zal de processor-kracht van de PS3 gebruiken om data te analyseren.

Folding@home wil op deze manier verschillende ziektes bestrijden en omdat veel computers (en dadelijk dus ook PS3-consoles) dit programma zullen draaien kun je dit zien als een soort Supercomputer. Deze techniek wordt al jaren toegepast, bijvoorbeeld ook om buitenaards leven op te sporen (SETI).

Ziektes zoals Alzheimer, kanker en Parkinson worden mede veroorzaakt door proteinen die de verkeerde kant 'opvouwen'. Dit proces is erg ingewikkeld en niet zomaar te simuleren. Met dit programma hebben de onderzoekers dus een soort van supercomputer tot hun beschikking, en de eerste simulaties zijn al gedaan sinds de lancering van het programma in 2000 voor de PC.

Nu zal dit programma dus ook naar de PS3 komen en als er twee miljoen PS3-bezitters het programma zullen gebruiken dan zal het simuleren nog sneller gaan. Wat vroeger jaren duurde zal dan binnen een paar maaden gebeurd zijn.

Het programma zal in de update van maart zitten en de user kan het programma zelf starten of automatisch laten starten wanneer de PS3 niks staat te doen (maar dus wel aanstaat, en online is). Tijdens het simuleren zie je mooie plaatjes van de proteinen, en hier kun je ook een beetje mee spelen. Zo kun je inzoomen en draaien om de proteinen eens goed te bekijken. Het is ook mogelijk om groepen op te zetten, en te kijken wie de meeste simulaties heeft uitgevoerd. Op deze manier zit er toch een soort van competitie in dit programma.



[T-A] Ricco verschalkt Vino

De Italiaan Riccardo Ricco heeft de derde etappe van de Tirreno - Adriatico op zijn naam gebracht. De etappe ging vandaag van Marsciano naar Macerata over een afstand van 213 kilometer.

Op de lastige slotklim in Macerata wist Ricco Alexandre Vinokourov achter zich te laten. Andreas Klöden en Stefano Garzelli werden derde en vierde. De Rus Areekev, die gisteren de etappe won, blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement.

Explosie in gebouw Amsterdam

Icoon PolitieDoor een explosie is de achtergevel van een studentenwoning in een pand aan de Voorburgstraat in Amsterdam vrijdagmiddag ingestort. De explosie vond plaats op de negende verdieping. Er vielen geen gewonden. Op het moment van de ontploffing waren de bewoners niet thuis.

Na de explosie woedde er een klein brandje in de woning, dat werd geblust door de brandweer. De brandweer is binnen om te kijken of er iets gestut moet worden. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk.

Hekken Ondiep open

De wijk Ondiep is vrijdagavond en -nacht vrij toegankelijk voor iedereen. De hekken, die de wijk de afgelopen nachten hermetisch afsloten, blijven vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag open. Dat heeft de gemeente vrijdag laten weten.

De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie hebben de maatregelen iets verruimd "na de goed verlopen stille tocht van donderdagavond en de rustige nacht", aldus de gemeente.

De politie staat niet meer bij de ingangen, maar houdt wel extra toezicht in de buurt en de omgeving van Ondiep. De hekken blijven voorlopig nog wel staan. De gemeente bekijkt de komende dagen per dag welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Burgemeester Brouwer van Utrecht besloot dinsdagavond Ondiep hermetisch af te sluiten. Aan het begin van alle toegangswegen tot de wijk stonden de afgelopen dagen grote hekken. De politie controleerde iedereen die de wijk in of uit wilde, stelde een samenscholingsverbod in en fouilleerde rondom de wijk preventief.

De gemeente nam de maatregelen om te voorkomen dat in de wijk ongeregeldheden zouden ontstaan. Maandag- en dinsdagavond waren er rellen in de wijk. Aanleiding voor de onrust in Ondiep was een schietpartij zondag op de Thorbeckelaan. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde, schoot een 54-jarige man dood.

Minister dringt bezuinigingen politie fors terug

Een aanvullende bezuiniging op de politie valt veel lager uit dan gepland. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft die bezuiniging vrijdag weten terug te brengen van 32 miljoen euro tot 7 miljoen. Het verschil wordt gedekt door een reservepotje van Financiën.

"Ik denk dat ze daar wel enthousiast over zijn", zei Ter Horst na afloop van de ministerraad. De politievakorganisatie ACP had de minister vrijdagochtend nog een petitie aangeboden waarin werd gevraagd de additionele bezuiniging tegen te houden. Ongeveer 20.000 leden van de ACP hadden de petitie ondertekend.

De bezuiniging van oorspronkelijk 32 miljoen euro zou bovenop een kabinetsplan komen om 100 miljoen euro te besparen op het politieapparaat. De besparing van 100 miljoen euro blijft gewoon staan.

Ter Horst kan zich daarin vinden en heeft al gesproken met de korpsbeheerders, die de bezuiniging zelf moeten invullen. Volgens de minister is het "heel goed mogelijk dat bedrag zo in te vullen dat het niet ten koste gaat van agenten op straat'".

[P-N] Popovych wint vijfde etappe

De vijfde etappe in Parijs – Nice is gewonnen door Yaroslav Popovych. De Discovery-renner was na 178 kilometer de snelste in de etappe die liep van Sorgues naar Manosque.

De eerste ontsnapping was meteen een goede ontsnapping. Onder de vluchters bevonden zich Nicolas Portal, David Zabriskie, Yaroslav Popovych, Nicolas Jalabert en landgenoot Koos Moerenhout. In totaal bestond de groep uit dertien renners. Van die dertien bleven uiteindelijk zeven renners over na de eerste beklimming van de dag. Op de Col de la Mort d'Imbert op 37 kilometer van de meet ging Popovych ervandoor. Niemand kon de Discovery Channel-renner volgen.

Popovych hield de voorsprong stabiel, het peloton kwam nauwelijks dichterbij en op de achterovolgers liep hij uit. Met nog tien kilometer voor de wielen had Popo nog steeds een voorsprong, zei het dat die kleiner werd en terugliep naar 1’40”. De voorsprong liep terug maar niet snel, met nog twee kilometer had het peloton hem nog steeds niet achterhaald. De overwinning kon Popovych niet meer ontgaan bij het ingaan van de laatste kilometer met een minuut voorsprong op de achtervolgers. Op vijftien seconden volgde het peloton tenslotte.

IKEA schokt Amerikanen

Icoon ShockingEen 'aardverschuiving'. Zo noemt The Washington Post het feit dat bij de Amerikaanse IKEA nu vijf dollarcent moet worden betaald voor een plastic tasje. In Europa is het allang de gewoonste zaak van de wereld, maar Amerikanen vinden milieu-vriendelijke maatregelen blijkbaar alleen maar leuk als het ze niet in de portemonnee raakt.

In Amerika, waar jaarlijks naar schatting 100 miljard plastic tasjes weggegooid worden, is het landelijk nieuws. "De reden dat we het doen is het milieu. We willen de verspilling van plastic tasjes tegen gaan", zegt een PR-medewerker van IKEA in de Verenigde Staten.

IKEA deelde vorig jaar nog 70 miljoen tasjes uit in de VS. Het van oorsprong Zweedse bedrijf hoopt dat aantal te halveren. Met de opbrengst van de betaalde tasjes wil IKEA een bosproject steunen. Het bedrijf verwacht zo'n zeven miljoen dollar op te halen.

Koevermans: "Het lijkt wel of het niet ophoudt"

Danny Koevermans reageerde opgetogen op zijn selectie voor het Nederlands elftal, maar was minder blij met de loting voor de kwartfinales van de UEFA Cup, waarin AZ werd gekoppeld aan Werder Bremen.

Koevermans hoorde het nieuws van zijn uitverkiezing voor Oranje van zijn teamgenoten. “Ze zaten allemaal op internet te kijken en toen gingen ze heel hard mijn naam schreeuwen. Het lijkt wel of het niet ophoudt met me. Mijn uitverkiezing zal wel weer een nationale discussie worden, want dat gebeurt met elke debutant bij Oranje. Maargoed, ik zie het allemaal wel. Eerst ga ik me maar eens in Noordwijk melden. Wanneer is dat eigenlijk, dinsdag of woensdag?”

Over de loting voor de kwartfinales om de UEFA Cup was Koef minder vrolijk. “Een vervelende loting. Maar alle ploegen die we hadden kunnen loten zijn natuurlijk moeilijk. Of het een nadeel is dat we eerst thuis moeten? Dat weet je toch nooit. Tegen Kayserispor speelden we ook eerst thuis en dat pakte vervolgens goed uit. We moeten in ieder geval op 5 april een uitslag neerzetten in het DSB Stadion.”

PSV rekent op Gomes

De trainer van PSV, Ronald Koeman, heeft goede hoop dat hij zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax weer kan beschikken over Heurelho Gomes. De doelman is nagenoeg genezen van een liesblessure en zal morgen een laatste test ondergaan.

Koeman benadrukte vrijdag na afloop van de training dat de druk bij de Amsterdammers ligt. "Volgens mij hebben wij acht punten meer dan Ajax. Ajax zal de wedstrijd ongetwijfeld met veel vertrouwen beginnen. Ze hebben vorige week knap van FC Twente gewonnen. Bij Ajax zullen ze echter ook beseffen dat je niet zo maar in Eindhoven van PSV wint.

FUCK

Jay and Silent Bob was niet een film die zeg maar Oscarrijp was, gewoon een heerlijk domme film waar je niet veel bij na moest denken.

Er was mischien een gebrek aan verhaal en drama maar er was een ding in overvloed aanwezig, the F-word, oftewel FUCK en iemand heeft de film ingekort tot alle FUCKS, ik moet zeggen de film is er een stuk beter op geworden

Hardwareverkopen Japan: GBA krijgt klop van Xbox 360

Nadat we eerder vandaag al de verkopen uit Amerika hebben gezien is het nu tijd voor de verkopen vanuit Japan. Hier zijn de cijfers uiteraard anders dan in de USA. De GBA doet het hier helemaal niet beter dan de PS3 en zelfs de Xbox 360 verkoopt vele malen meer dan de GBA.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite108.512111.8141.596.888
PSP56.17566.156560.159
Wii44.49557.972847.969
PS332.11544.000294.840
PS214.58515.364210.632
Xbox 3603.3333.37968.722
GB Micro81280513.722
GBA SP67973811.431
Cube2403034.672
NDS1191121.077
GBA1325465

[Update] Verkoopcijfers USA: PS3 krijgt klop van GBA

De officiële hardwareverkopen in de Verenigde Staten over de maand februari zijn bekend. Wederom sterke resultaten voor Nintendo en wederom blijft Sony's PlayStation 3 sterk achter bij de concurrentie ondanks het oplossen van de voorraadproblemen.

De hardwareverkopen:

PlatformVerkopen
Nintendo DS485.149
Wii335.324
PlayStation 2295.102
Xbox 360228.225
PlayStation Portable175.651
Game Boy Advance135.887
PlayStation 3127.321
GameCube23.844
Xbox480

Update 15:20u, met dank aan Gamefront.de:

De totale verkopen in de USA:

Console Aantal
PlayStation 237.695.000
GBA35.436.000
Xbox14.500.480
Cube11.724.000
Nintendo DS9.885.000
PSP7.076.000
Xbox 3605.028.000
Wii1.835.000
PlayStation 31.060.000

De software top 10:

GamePlatformUitgeverAantal
CrackdownX360Microsoft427.000
Wii PlayWiiNintendo371.000
Diddy Kong RacingNDSNintendo262.000
Zelda: Twilight PrincessWiiNintendo130.000
Guitar Hero 2 bundelPS2RedOctane130.000
Gears of WarX360Microsoft119.000
Major League 2k7X3602k Sports113.000
Lost PlanetX360Capcom111.000
Wario WareWiiNintendo109.000
NBA Street HomecourtX360EA102.000

De top 3 per console:

Xbox 360
========
1. Crackdown - Microsoft
2. Gears of War - Microsoft
3. Major League Baseball 2K7 - Take 2 Interactive

Wii
===
1. Wii Play - Nintendo
2. Zelda: Twilight Princess - Nintendo
3. Warioware: Smooth Movies - Nintendo

PlayStation 3
=============
1. Resistance: Fall Of Man - Sony (70.000)
2. Virtua Fighter 5 - Sega (53.000)
3. Major League Baseball 2K7- Take 2 Interactive

PlayStation 2
=============
1. Guitar Hero 2 with guitar - Activision
2. MLB '07: The Show - Sony
3. WWE Smackdown Vs. RAW 2007 - THQ

Handhelds
=========
1. Diddy Kong Racing - Nintendo, Nintendo DS
2. New Super Mario Bros. - Nintendo, Nintendo DS
3. Mario Kart DS - Nintendo, Nintendo DS

Ook Belg scoort lager IQ dan orang oetang

België heeft zijn eigen Bonnie st. Claire op IQ-gebied. Actrice Jacky Lafon behaalde deze week in de 'Nationale IQ Test' een score van 74. Dat is één punt minder dat orang oetang Sandy eens haalde. Gelukkig voor Lafon is het nog wel fors hoger dan de 52 punten die st. Claire in januari haalde.

Lafon wijt haar slechte score aan het feit dat ze haar bril miste. ''Ze hadden gezegd: 'Neem je leesbril mee.' Daar kon ik niks mee zien want het scherm stond een heel eind van ons af. Ik had mijn bril voor de lange afstand moeten meenemen.'' Ook zegt ze dat ze niet wist dat je binnen een bepaalde tijd moest antwoorden. ''Daardoor duwde ik te laat, zodat het niet telde. Van pure zenuwachtigheid heb ik ook enkele keren geduwd bij een voorbeeldvraag want je wilt toch scoren. Het zweet stond in mijn schoenen.''

De 60-jarige Lafon is sinds 1992 actrice in de Vlaamse soap 'Familie'. Vorig jaar moest ze voor haar rol in de soap doen alsof ze elektroshocks kreeg. De machine werkte echter echt. Ze hield er een verbrande huid op haar borst en twee gekneusde ribben aan over.



75, 74 en 52

Marco gaat dood!

Je leest het goed! Marco gaat dood! Het was leuk zolang het duurde, maar de tiende aflevering wordt de laatste. Er zijn nog twee afleveringen dus waarin we afscheid kunnen nemen van onze superheld die al zoveel heeft meegemaakt. In aflevering 9 zal hij dus al een flink eind in de goede richting geduwd moeten worden om in deel 10 dan te sterven.
Op dit moment ligt Marco bewusteloos in de auto van professor Barabas die aan lager wal is geraakt. Ze gaan in de Middeleeuwen proberen Suske en Wiske te redden die door Barabas in een ravijn geflitst zijn. Weet jij een goed vervolg? Zet in de reacties van deel 8 jouw idee, en ik ga proberen alle ideeen terug te laten komen in deel 9. Daaronder mag je dan ook nog reageren, en dan vermoorden we gezamenlijk Marco! Joepie!

Vind je het leuk? Lees dan ook nog even de voorafgaande delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5,deel 6, deel 7 en deel 8.

Oostenrijk wint landenwedstrijd

Bij de WB-finale in het Zwitserse Lenzerheide heeft Oostenrijk de landenwedstrijd gewonnen. Italië eindigde als tweede en Frankrijk als derde. De teamwedstrijd bestaat uit de Super G en de slalom. Per discipline zijn er 4 heats (twee dames en twee heren) en bij elke heat worden er punten verdeeld.

Oostenrijk, dat met Andrea Fischbacher, Michaela Kirchgasser, Manfred Pranger, Christoph Gruber, Reinfried Herbst en Mario Scheiber aan de start stond, was na de Super G al eerste. Op de slalom ging het minder goed, maar de zege kwam niet in gevaar.

Nederlands-Duitse statiegeldfraude ontdekt

Icoon OpmerkelijkDe politie in het Duitse Hameln heeft een grootschalige Nederlands-Duitse statiegeldfraude ontdekt. De twee verdachten van 26 en 40 jaar vervoerden flessen waarop in Nederland geen statiegeld zit, naar Duitsland.

Daar werd na een kleine manipulatie aan de fles 25 cent per fles geïncasseerd bij statiegeldflessenautomaten. Volgens de politie hebben de twee mannen dat met duizenden flessen gedaan. In een bestelbusje zijn vijftien met lege flessen gevulde vuilniszakken gevonden.

Spin 'oorzaak' van woningbrand

Icoon BrandEen brand dinsdagmiddag in een woning in Utrecht, blijkt te zijn aangestoken door de 12-jarige zoon des huizes. Hij probeerde een spin dood te maken.

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur stond de spouwmuur tussen twee woningen in brand. Het vuur werd geblust en uit onderzoek kwam naar voren dat de brand waarschijnlijk te wijten was aan de bekabeling in de kruipruimte. De woningen liepen vooral waterschade op en de bewoners konden al snel terug naar hun huizen.

De volgende ochtend rond 5.30 uur laaide de brand opnieuw op. De brandweer had het vuur vlug onder controle. Omdat er deze keer een spiritusgeur werd geconstateerd, dacht men aan brandstichting. De politie stelde opnieuw een onderzoek in.

Al snel bleek dat de brand was aangestoken door de 12-jarige jongen. Hij had een spin op de buitenmuur willen doden met behulp van spiritus en lucifers. Omdat er geen sprake was van opzettelijke brandstichting, wordt de jongen niet strafrechtelijk vervolgd.

PVV boos over 'anti Wilders-debat' in UvA

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het feit dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) medewerking verleent aan een tegen Wilders gerichte bijeenkomst. Volgende week woensdag, op de internationale Dag tegen Racisme, wordt er in de rechtenfaculteit een debat georganiseerd met als motto 'Wat is het antwoord op Geert Wilders?'.

Inmiddels heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma Kamervragen gesteld over de bijeenkomst. Hij vindt dat zijn fractievoorzitter als een racist wordt neergezet en dat de UvA geen onderdak zou moeten bieden een de ''stigmatiserende en demoniserende'' bijeenkomst.

Een woordvoerder van de UvA zegt in een reactie in het Parool dat het niet om een politiek getint debat gaat. ''De UvA faciliteert academische debatten en daar is hier sprake van. Er is een keur aan sprekers uitgenodigd, onder wie Ed van Thijn. Het voldoet aan de voorwaarden voor een academisch debat en inhoudelijk heeft de universiteit er geen mening over.''

Het debat wordt georganiseerd door Internationale Socialiste Miriyam Aouragh van Samen tegen Racisme (Stopdehetze.nl). Zij vindt de bezwaren van de PVV tegen de bijeenkomst onzinnig ''Socioloog Jan Dirk de Jong komt vertellen over zijn onderzoek naar Marokkaanse probleemjongeren, waaruit blijkt dat er geen verband is tussen hun gedrag en hun cultuur of religie. PvdA-Eerste Kamerlid Ed van Thijn zal wijzen op parallellen tussen met de jaren dertig van de vorige eeuw, toen bevolkingsgroepen werden ontmenselijkt en geïsoleerd. Als er dan iets gebeurt zoals 11 september of de moord op Theo van Gogh, richt de agressie zich tegen één bepaalde groep. Om dat te voorkomen moeten we nu in actie komen.''

Naast Van Thijn en De Jong zullen Aouragh zelf, Peyman Jafari van de Internationale Socialisten en voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae het woord voeren.

Aouragh zegt overigens ''een Fortuynachtige reactie op Wilders''' te signaleren, waarbij de dingen niet bij de naam worden genoemd uit angst voor beschuldigingen van demonisering. ''Is het niet gewoon racistisch wat Wilders zegt? Noemden we dit vroeger niet discriminatie? Wat mij betreft wel, maar daarover moeten we het hebben.''




Met dank aan someone voor de submit.

Trots op Palestijnse zelfmoordmoeder

De Palestijnse tv-zender Al Aqsa heeft eerder deze maand een programma uitgezonden waarin twee jonge kinderen vertellen hoe trots ze zijn op hun 'zelfmoordmama'. De moeder van de kleuters, Rim Al Riyashi, blies zich in 2004 in de Gazastrook op bij een zelfmoordactie en sleurde daarbij een aantal Israëliers mee de dood in.

De presentator van Al Aqsa liet de kinderen zelf vertellen hoe hun moeder zichzelf en een aantal Joden opblies. Het jongetje steekt verlegen vijf vingers op als hem wordt gevraagd hoeveel Joden zijn moeder met haar actie doodde.

Ook wordt de kindertjes gevraagd een rijmpje op te zeggen. Een rijmpje over geweren en bommen.



Met dank aan KRIBBET en YouWish voor de submit.

Sno, Beerens debuteren in selectie Jong Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft Evander Sno en Roy Beerens opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de oefenduels tegen Tsjechië en Ierland.

Sno, middenvelder van Celtic, maakte deel uit van de voorlopige selectie van Oranje, maar werd niet opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels tegen Roemenië en Slovenië. Zowel Sno als Beerens kwam nog niet eerder in actie voor Jong Oranje.

Kenneth Vermeer, Royston Drenthe, Luigi Bruins en Tim Vincken zijn allen hersteld van hun blessures en zijn weer opgeroepen door De Haan. Ook verdedigers Frank van der Struijk en Ryan Donk maken deel uit van de selectie. Die laatste twee zaten niet in de voorlopige selectie van Jong Oranje.

Selectie Jong Oranje

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Calvin Jong-a-Pin (sc Heerenveen), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Frank van der Struijk (Willem II), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Ismaïl Aissati (FC Twente), Otman Bakkal (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Hedwiges Maduro (Ajax), Evander Sno (Celtic).

Aanval: Roy Beerens (NEC), Julian Jenner (AZ), Maceo Rigters (NAC Breda), Tim Vincken (Feyenoord).

Voetbal: AZ loot Werder Bremen in UEFA Cup

Icoon UEFA CupZojuist is in Glasgow, de plaats waar de finale op 16 mei wordt gespeeld, de loting verricht van de kwartfinales in de strijd om de UEFA Cup. AZ is daarin gekoppeld aan Werder Bremen, die eerder Ajax nog uitschakelde.


Loting

AZ - Werder Bremen
Bayer Leverkusen - Osasuna

Sevilla - Tottenham Hotspur
Espanyol - Benfica

De kwartfinales worden gespeeld op 5 april, en de returns zijn een week later, op 12 april.

Voor al het nieuws over de UEFA Cup kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

UEFA Cup: AZ loot Werder Bremen

Zojuist is in Glasgow, de plaats waar de finale op 16 mei wordt gespeeld, de loting verricht van de kwartfinales in de strijd om de UEFA Cup. AZ is daarin gekoppeld aan Werder Bremen, die eerder Ajax nog uitschakelde.

Loting

AZ - Werder Bremen
Bayer Leverkusen - Osasuna

Sevilla - Tottenham Hotspur
Espanyol - Benfica

De kwartfinales worden gespeeld op 5 april, en de returns zijn een week later, op 12 april.

EU op wachtlijst voor Trauma Center: Second Opinion

De game waar een vaste hand absoluut een vereiste is, Trauma Center: Second Opinion voor de Wii, zal in Europa op 26 juli verschijnen. Het eerste deel van Trauma Center, Trauma Center: Under the Knife, was eerder al een groot succes. En ook dit deel voor de Wii is in de Verenigde Staten door de pers, en met bijna 120.000 verkopen in 2006 ook door het publiek, goed ontvangen. Wij Europeanen moeten helaas nog even wachten, maar ondertussen kun je hieronder een aantal screenshots van de game bekijken.











Twee paspoorten is gratis etentje

Icoon OpmerkelijkRestaurant Fifteen Amsterdam heeft zich op een ludieke manier in de discussie over de dubbele nationaliteit gemengd. Het nodigt iedereen met twee paspoorten uit voor een gratis Umbriaans diner maandag.

Het idee is afkomstig van medeoprichter van Fifteen, Sarriel Taus. Die is zelf van Surinaamse afkomst. Het restaurant kenmerkt zich door de mix aan culturen. In het restaurant werken veel mensen van verschillende etnische afkomst, zoals Mauritius, Marokko, Turkije, Antillen en Somalië.

''Ook in Fifteen werd stevig gediscussieerd over de moties van Geert Wilders. Uiteindelijk heeft Fifteen besloten iets te doen. Wat iedereen binnen Fifteen met elkaar gemeen heeft, buiten het Nederlanderschap, is een passie voor eten en mooie producten. Een of twee paspoorten, het maakt niet uit. Eten verbroedert'', aldus Taus.

Fifteen probeert op de actiedag ook nog Geert Wilders aan tafel te krijgen, maar vooralsnog is niet bekend of hij ook komt.

Voetbal: Afellay in selectie Oranje

Icoon Nederlands ElftalBondscoach Marco van Basten heeft Danny Koevermans en Ibrahim Afellay in de selectie van het Nederlands elftal opgenomen voor de EK-kwalificatieduels met Roemenië (op 24 maart in Rotterdam) en Slovenië (op 28 maart in Celje).

Voor zowel middenvelder Afellay als spits Koevermans is het hun debuut in de selectie van Oranje.

Selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ) en Joris Mathijsen (Hamburger SV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuyt (Liverpool) en Arjen Robben (Chelsea).

Voor al het voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Commandant VS wil meer troepen naar Irak

De Amerikaanse commandant in Irak, generaal David Petraeus, wil nog eens 2500 tot 3000 extra militairen naar het Arabische land halen. Een brigade van de luchtmacht moet de opgevoerde strijd tegen opstandelingen ondersteunen, meldde dagblad The Boston Globe vrijdag.

Behalve de duizenden militairen omvat de eenheid tientallen transport- en aanvalshelikopters, meldden hoge functionarissen bij het Pentagon. De militairen kunnen op zijn vroegst in mei in Bagdad en de onrustige provincie Anbar aan de slag. Daarmee moet het aantal extra militairen in Irak uitkomen op bijna 30.000. Er zijn momenteel circa 140.000 Amerikaanse soldaten in Irak

De troepenuitbreidingen zijn omstreden. De Democraten in de Amerikaanse volksvertegenwoordiging streven juist naar een terugtrekking.

Blair: Westen moet stoppen met excuses

De Britse premier Tony Blair heeft gisteren in een interview met Sky News gezegd dat het Westen moet ophouden zich te verontschuldigen voor zijn waarden. Ook zei hij dat de oorlog in Irak moreel gerechtvaardigd is. Het is deze maand vier jaar geleden dat Amerikaanse en Britse troepen Irak binnenvielen om het regime van Saddam Hussein omver te werpen.

Volgens Blair heeft de inval democratie naar Irak gebracht. ''Het aanhoudende geweld wordt veroorzaakt door extremisten, een minderheid'', aldus de premier.

''Pas als de westerse wereld ophoudt zich te verontschuldigen voor zijn waarden en voor wat zijn troepen in Irak en Afghanistan hebben gedaan en doen, kan de overwinning worden behaald'', zo zei Blair, die tevens waarschuwde tegen propaganda van terroristen.

Afellay en Koevermans in selectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft Danny Koevermans en Ibrahim Afellay in de selectie van het Nederlands elftal opgenomen voor de EK-kwalificatieduels met Roemenië (op 24 maart in Rotterdam) en Slovenië (op 28 maart in Celje).


Voor zowel middenvelder Afellay als spits Koevermans is het hun debuut in de selectie van Oranje.

Selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ) en Joris Mathijsen (Hamburger SV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuyt (Liverpool) en Arjen Robben (Chelsea).

Wilders wil opheldering over Albayrak

Icoon PolitiekFractieleider Geert Wilders van de PVV wil opheldering van premier Jan Peter Balkenende over een strafklacht die een Turkse advocaat dreigt in te dienen tegen staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie.

Mocht het tot een strafklacht komen dan moet Balkenende Albayrak aansporen haar Turkse nationaliteit alsnog op te geven of af te treden als staatssecretaris, aldus Wilders vrijdag in schriftelijke vragen aan de premier.

De Turkse advocaat Kemal Kerinsciz liet donderdag in de tv-rubriek EénVandaag weten dat hij een aanklacht overweegt tegen Albayrak, die naast een Nederlands ook een Turkse paspoort heeft. Volgens hem kan het niet door de beugel dat ze deel uitmaakt van een regering die de Armeense genocide van 1915 veroordeelt. Turkije ontkent officieel dat deze genocide heeft plaatsgevonden.

Loyaliteitsproblemen
Wilders zei eerder al dat Albayrak moet aftreden omdat ze er twee paspoorten op nahoudt. Bij het debat over de regeringsverklaring diende Wilders een motie in om Albayrak en staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken), die over een Marokkaans paspoort beschikt, tot aftreden te dwingen. Hij kreeg daarvoor echter geen enkele steun.

Wilders ziet in de uitspraken van Kerinsciz een bevestiging dat bewindslieden met een dubbele nationaliteit in loyaliteitsproblemen kunnen komen. Hij wil van Balkenende weten waarom hij in het debat over de regeringsverklaring niet op een mogelijke strafklacht tegen Albayrak is ingegaan.

Albayrak, evenals Aboutaleb lid van de PvdA, liet donderdag weten eventuele acties van Kerinsciz af te wachten.


Begrafenis gemist door verkeerscontrole

Icoon PolitieDe politie heeft in Enschede een rouwstoet onderbroken voor een verkeerscontrole. Hierdoor kwamen familieleden en kennissen van een overleden vrouw veel te laat op de begrafenis van hun dierbare. Sommigen misten de complete plechtigheid.

De politie was bezig met een grote verkeers- en alcoholcontrole. Automobilisten moesten bloed en speeksel afgegeven ten behoeve van een groot Europees onderzoek door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. De lijkauto en vier herkenbare volgauto's mochten wel verder rijden, tien gewone auto's met familie, vrienden en kennissen werden van de weg gehaald.

Een aantal van hen mocht doorrijden op vertoon van de rouwkaart. Anderen werden door de politie afgesnauwd met opmerkingen als "daar hebben we niets mee te maken’ of "dan had u maar eerder van huis moeten vertrekken". Door dit oponthoud konden de enkele bezoekers niet meer op tijd bij de plechtigheid arriveren.

De nabestaanden van de overledene zijn kwaad over het optreden van de politie. Zij reppen van een "gebrek aan normen en waarden". De politie zit ook met de kwestie in haar maag. Gedupeerden kunnen een klacht indienen tegen agenten die zich grof of laatdunkend hebben uitgelaten.

Met dank aan Da_JoeneZ voor de submit.

COMA Deel VV

Vijf mei, 2055.We hebben vandaag een test gedaan met één van onze proefpersonen. De betreffende proefpersoon is nummer W55-DASS. W55-DASS is ter beschikking gesteld door de staat om onderzoek te doen naar psychopathisch gedrag dat wordt veroorzaakt door hallucinaties en schizofrenie. W55-DASS is een man, 30 jaar oud en afkomstig uit Zuid-Nederland en opgepakt vanwege zijn betrokkenheid met de waanmoorden van 2053. W55-DASS is een opmerkelijk persoon, aangezien hij in goede conditie verkeert, en hij lid is geweest van het Europese Ruimtestation van 2048 tot 2050. Daarvoor heeft hij enkele jaren gewerkt in het onderzeese laboratorium ten voorbereiding voor zijn verblijf in het Europese Ruimtestation. W55-DASS is een intelligente man, maar na 2050 was het bergafwaarts gegaan. Tijdens de rechtszaak toonde hij echter aan dat hij nog altijd welbespraakt was gebleven.

De waanmoorden zorgden voor een groot nationaal onderzoek in Nederland en een internationale op Europees niveau. W55-DASS pleegde de moorden namelijk terwijl hij aan het hallucineren was. We proberen nog steeds te achterhalen of W55-DASS ten tijde van de moorden bij vol bewustzijn was, maar de algemene opinie is dat W55-DASS door de hallucinaties de controle verloor. Recent onderzoek van sectie 56BP heeft echter niks in zijn hersenen ontdekt wat afweek van de normale hersenen. Onderzoek naar zijn psychologische vorderingen tijdens zijn jeugd en verder heeft tevens niks opgeleverd. W55-DASS blijft echter volhouden dat hij in een staat verkeerde die niemand mee zou mogen maken.

Nu komen we bij het punt aan waar de controversie rond de waanmoorden pas echt ontstond. De lijken van de slachtoffers waren zo verminkt dat men niet de identiteit heeft kunnen achterhalen van de slachtoffers. DNA onderzoek leverde ook niks op, de slachtoffers waren onbekenden, geclassificeerd als zwervers en illegalen. W55-DASS bleef in het begin volhouden dat hij niet de moorden had gepleegd; iemand anders had ze gepleegd. Opmerkelijk is dat W55-DASS toegeeft dat hij wel aanwezig was, maar niet heeft ingegrepen.
Dit toonde volgens velen aan dat W55-DASS hiermee bewijs gaf voor zijn schizofrenie en hallucinaties. Of zoals W55-DASS zelf zei:

“De moorden die ik zou hebben gepleegd zijn niet door mij veroorzaakt. Ik beken dat ik inderdaad aanwezig was bij elke moord, maar ik beken ook dat ik geen actie ondernomen heb. Niet omdat ik het niet wilde, nee, als het kon zou ik hier niet staan. Ik kon slechts kijken…niet ondernemen. Ik verzeker u, dat ik niet de schuldige ben, slecht een omstander die niet de macht had om het te voorkomen. Een andere entiteit had mijn wil overgenomen, waardoor het tevens de controle van mijn lichaam overnam. Mijn wil is gelukkig nu weer alleen, en ik garandeer u dat, dat ook zo zal blijven.”

Morgen zal ik het dossier van W55-DASS verder aanvullen.

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI, Deel VII, Deel VIII,
Deel VIV

Denneboom naar FC Twente

Romano Denneboom speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. Na een medische keuring zal de 26-jarige aanvaller een driejarig contract tekenen.

De 26-jarige aanvaller speelt momenteel voor NEC waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. Voorheen speelde de aanvaller bij Willem II en SC Heerenveen. Tot nu toe speelde hij 225 competitiewedstrijden waarin hij vijftig keer scoorde.

Voorzitter Joop Munsterman van Twente is erg blij met de komst van de aanvaller. “Romano Denneboom komt transfervrij over van NEC. FC Twente en Romano Denneboom hebben eerder dit jaar geprobeerd tot overeenstemming te komen. Waar hij destijds niet op ons voorstel in kon gaan vanwege de belangstelling van andere clubs deed hij dat nu wel. We zijn dan ook uitermate verheugd dat we er alsnog met elkaar zijn uitgekomen.”

Warez doen Funcom stoppen met maken "offline" PC games

Funcom, de Noorse ontwikkelaar verantwoordelijk voor adventure klassiekers als The Longest Journey en de sequel Dreamfall: The Longest Journey, heeft vandaag bekend gemaakt te zullen stoppen met het ontwikkelen van traditionele single-player games voor de PC. De reden voor het stoppen is volgens de studio, die zich voorheen vooral toelegde op massively multiplayer online games (MMOG's) en adventures, de grootschalige piraterij aanwezig op het PC-platform. Eerder was dit al een reden voor ID Software en Epic Games om respectievelijk Enemy Territory: Quake Wars en Unreal Tournament III niet meer exclusief te laten verschijnen op de PC.

Volgens Funcoms Trond Arne Aas waren er zo'n 200.000 illegale downloads van Dreamfall: The Longest Journey, de meest recente game van de hand van Funcom, voordat de game ook nog maar in de schappen lag. Bij Funcom schat men dat er één exemplaar wordt verkocht van een game voor elke drie tot tien die er gedownload worden.

Funcom zei verder niks over de onlangs aangekondigde "Dreamfall chapters", de episodisch uitgegeven derde game in de Longest Journey serie. Het lijkt echter vrijwel zeker dat deze game gewoon afgemaakt zal worden aangezien Funcom hier al subsidie voor heeft gekregen van het Noorse filmfonds. Het zou echter nodig kunnen zijn om een actieve internetverbinding te hebben om te kunnen spelen, zoals al het geval is bij bijvoorbeeld Valve's Half-Life 2.

Funcom is zeker geen nieuwkomer op het gebied van online gaming. Eerder was de ontwikkelaar al verantwoordelijk voor Anarchy Online en de vele add-ons voor deze game. Tevens liet men onlangs vallen dat er de mogelijkheid bestaat van een online game die zich afspeelt in het Longest Journey universum. Momenteel is Funcom druk bezig met het voltooien van de geanticipeerde MMORPG Age of Conan, voor PC en Xbox 360.

DVD: 't Schaep met de Vijf Pooten

Hoewel tegenwoordig elke oude film danwel serie op dvd lijkt te worden uitgebracht, en de musical-versies welig tieren, zijn er nog steeds échte pareltjes onder de remakes. ’t Schaep met de Vijf Pooten, - over het gelijknamige café in de Amsterdamse Jordaan -, is daar een mooi voorbeeld van. De originele serie uit 1969, van de legendarische scenarist Eli Asser, werd door Frank Houtappels bewerkt tot een succesvolle reeks die afgelopen winter wederom met succes door de KRO op tv werd uitgezonden. Nu ligt ook de dvd-versie in de winkels.

Palestijnen willen naar het Songfestival

Icoon MediaDe Palestijnen willen in 2008 deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Met deelname kan een positieve bijdrage worden geleverd aan de Palestijnse eenheid en aan de bereidheid om vrede met Israël te sluiten, zo is de gedachte. Ook moet deelname aan het liedjesfestijn - dat ooit is opgezet om de Europese integratie te bevorderen - de Palestijnen in cultureel en politiek opzicht op de kaart zetten.

Om te lobbyen over deelname hebben de Palestijnen het Deense bedrijf Superflex en het Palestijnse bedrijf Sabreen ingehuurd. Het Deense gezantschap op de Westelijke Jordaanoever draagt 140.000 dollar bij aan het project.

Israël doet als niet-Europees land al jaren mee Eurovisie Songfestival. Maar dat land voetbalt ook mee in de Europese bekertoernooien. Overigens is deelname aan de liedjescompetitie van een niet-Europees land (buiten Israël) niet geheel vreemd.

Weinigen zullen het nog weten, maar in 1980 deed Marokko mee met het lied 'Bitakat hob' dat vertolkt werd door zangeres Samira Ben Saïd. Het land eindigde echter als één na laatste en deed nimmer meer mee. Naar verluidt was de toenmalige Marokkaanse koning zo boos over het lage puntenaantal (slechts één land gaf punten), dat hij zijn buik gelijk vol had van het liedjesfestijn. Wellicht kan Marokko nog eens een nieuwe poging wagen. Met de huidige Marokkaanse gemeenschappen in België, Frankrijk en Nederland moeten er sowieso punten te halen zijn. Denk maar aan Turkije dat altijd veel punten krijgt van Duitsland.

Aan het songfestival kan in principe ieder actief lid van de European Broadcasting Union (EBU) meedoen, waardoor ook landen buiten Europa die mogelijkheid krijgen. Het gaat hier om Israël, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Libanon, Libië, Syrië en sinds kort Georgië en Armenië.



Marokkaanse deelname uit 1980

Winter was wereldwijd warmste ooit

Icoon WeerDe afgelopen winter was niet alleen in Nederland de warmste ooit. Wereldwijd zijn gemiddeld nooit hogere temperaturen gemeten dan in de afgelopen wintermaanden. Dat heeft het Amerikaanse klimaatinstituut NOAA bekendgemaakt.

De gecombineerde land- en zeetemperatuur tussen december en februari sloeg alle records sinds dergelijke metingen begonnen in 1880. De gemiddelde temperatuur lag 0,72 graden Celsius boven het gemiddelde van de 20e eeuw (12,0 graden).

''De trend naar warmere temperaturen en een gematigde El Nino in de Grote Oceaan droegen daaraan bij'', aldus de overheidsinstantie in verklaring op haar website. Het vorige record werd gevestigd in 2004. De op twee na warmste winter was in 1998.

Roeder: "Seizoen is nu niet mislukt"

Na de uitschakeling gisteren door AZ in de UEFA Cup vindt de trainer van Newcastle United, Glenn Roeder, niet dat het seizoen nu mislukt is.


"Het is te makkelijk om te zeggen dat het seizoen mislukt is. We hebben de afgelopen zes maanden met verschillende blessures te maken gehad", aldus Roeder, die weinig woorden vuil maakte aan de reden waarom zijn team is uitgeschakeld. "We kregen twee doelpunten tegen. We moesten zelf eentje scoren en deden dat niet. Zo simpel is het."

Roeder vond dat veel van zijn spelers gisteravond onder hun niveau presteerden. "We stonden slecht te verdedigen bij de tegengoals. Vorige week speelden we uitstekend, deze keer was het erg mager. Te veel spelers waren uit vorm. Juist de ervaren mensen gaven niet thuis."

Sáblíková rijdt officieus wereldrecord op 10km

Bij wedstrijden in Salt Lake City heeft Martina Sáblíková een officieus wereldrecord op de tien kilometer gereden.

De Tsjechische Europees kampioene allround verpulverde in 13:48.33 haar oude toptijd van 14:08.28. Bij de vrouwen is de 10 kilometer een incourante afstand en de tijd geldt daarom niet als officieel wereldrecord.

Yvonne van Gennip was van 1988 tot 1994 de laatste Nederlandse met de beste wereldtijd op de tien kilometer achter haar naam. In 1988 zette de Nederlandse een tijd van 15:25.25 in de boeken.

'Alsof mijn hoofd in een bankschroef zat'

Icoon Voetbal"Alsof alles in één klap werd doodgeslagen. Aan de reactie van omstanders kon ik merken dat er iets verschrikkelijks moest zijn gebeurd." De 33-jarige Jeffrey van der Gaag blikt niet graag terug op de dag waarop zijn leven een desastreuze wending kreeg. Door een doodschop die hij tijdens een potje voetbal kreeg, brak zijn schedel op vijf plaatsen, evenals zijn beide oogkassen.

Hij kreeg de schop tijdens het duel Zinkwegse Boys - VV Bolnes, in december 2006. De vermoedelijke dader is de 27-jarige Ridderkerker Dennis B., die gisteren voor de Dordtse rechtbank moest verschijnen. Hij hoorde drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, tegen zich eisen.

Tijdens de zitting bekende B. de Oud-Beijerlander een trap in het gezicht te hebben gegeven. "Alsof ik een penalty nam," beschreef hij het voorval. Maar later kwam hij daarop terug. "Er zijn veel manieren om een penalty te nemen. Je kunt ook een stiftballetje geven." Meerdere ooggetuigen, waaronder de broer van de verdachte, zagen echter dat B. een flinke aanloop nam, zich concentreerde op het hoofd van het slachtoffer en daarna hard uithaalde.

"Alles begon op te zwellen, ik kon steeds minder zien. Het voelde alsof mijn hoofd in een bankschroef zat," aldus Van der Gaag, die gisteren als slachtoffer zijn verhaal mocht doen. "Mijn leven is in één klap tot stilstand gekomen. Alles is anders. Ik vind het zielig dat iemand uit onmacht geweld gebruikt. Als zíjn familie al vertelt dat hij een lopende tijdbom is, zegt dat genoeg. Hij is een gevaar voor de samenleving."

Dennis B. leek niet echt onder de indruk van die woorden. "Hij vertelt nu alleen maar de negatieve dingen, terwijl ik heb gehoord dat hij ook weer wil trainen enzo."

Na afloop van de zitting reageerde het slachtoffer opgelucht op de eis van justitie. "Het is voorbij. En de feiten liegen er niet om. Natuurlijk ben ik kwaad, maar ik heb vooral medelijden met hem. Heb liever dat hij zwaar wordt behandeld en iets leert, dan dat hij de cel ingaat en niets opsteekt van wat hij heeft gedaan."

Mediastilte werkt...

De afgelopen week twee artikelen over het nut van een informatieluwte danwel mediastilte in de Volkskrant. Het eerste artikel naar aanleiding van het familiedrama in Noord-Haarlem. Het tweede, meer indirect, naar aanleiding van de rellen in de Utrechtse wijk Ondiep.

Familiedrama's zijn bepaald niet nieuw in Nederland, noch de mediastilte hieromtrent. In de jaren '90 kende Nederland ook al een hausse. Nadat toenmalig Minister van Justitie Sorgdrager een informatieluwte afkondigde nam het aantal (tijdelijk) af.

Ook rellen en reltoeristen zijn niet nieuw. Zelfs al in de jaren '80 bestond dit fenomeen. Het effect van een mediastilte staat hier minder op de voorgrond. Adequate politieoptreden is hier een eerste vereiste. Zonder mediastilte wordt dat laatste overigens wel aanzienlijk bemoeilijkt.

Ook bij andere kwesties kan mediastilte goed werken. Neem bijvoorbeeld het stenen gooien vanaf een brug naar auto's op een snelweg. Tevens bij RSI werkt verminderde aandacht in de media goed: het aantal gevallen neemt af.

Deze aanpak lijkt dus goed te werken. Ik ben er ook erg voor. En eigenlijk mag er nog wel meer mediastilte, wat mij betreft. Wilders en Verdonk, mediastilte. Bij slecht weer, gewoon geen weerbericht. Nederlaag van het Nederlands Elftal? Hier wil ik ook niks van horen. Alleen de overwinningen.

Als het beetje meezit sorteert dat hetzelfde soort effect als bij familiedrama's en rellen. Worden we allemaal gelukkig.

18 jaar + tbs geëist in moordzaak Melanie Sijbers

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren 18 jaar cel en tbs geëist tegen de 41-jarige Peter H., voor de ontvoering, verkrachting en het doden van de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop. Justitie formuleerde deze eis bij de rechtbank in Den Bosch.

De scholiere verdween op 7 september. Haar lichaam werd twee weken later teruggevonden in een bos bij Someren. Volgens het OM heeft H. het meisje met een smoesje meegelokt naar een loods. Daar bond hij haar vast en misbruikte hij haar. Vervolgens heeft H. Melanie in zijn kofferbak meegenomen naar het bos, waar hij haar wurgde, stelt justitie.

Verklaring
Aan de verklaring waarmee H. donderdag tijdens de zitting bij de rechtbank op de proppen kwam, hechtte officier van justitie H. Vrijhoeven geen geloof. De man zei dat hij een geheime, seksuele relatie met het slachtoffer had. Aanleiding voor haar dood was onenigheid over geld dat hij haar had gegeven voor een abortus die zij veinsde, zo vertelde hij de rechters.

De verdachte heeft bekend dat hij Melanie heeft gedood. H. ontkent echter dat hij het vriendinnetje van zijn stiefdochter seksueel heeft misbruikt.

De man is al eerder veroordeeld voor verkrachting en kreeg daarvoor toen tbs opgelegd. Tegen het advies van de kliniek waar hij toen verbleef in gaf het Pieter Baan Centrum in Utrecht in 2003 groen licht om zijn behandeling te beëindigen. Daardoor kwam hij weer vrij. Volgens het OM is H. verminderd toerekeningsvatbaar.



Melanie Sybers

Ook Mars heeft ijskap op Zuidpool

Icoon RuimtevaartMars heeft evenals de aarde een ijskap op zijn Zuidpool. Het gaat om circa 1,6 miljoen kubieke kilometer ijs van vrijwel zuiver water. Als de ijskap zou smelten, zou het water op de hele planeet elf meter hoog staan.

Dit blijkt uit metingen van Duitse wetenschappers met behulp van de Europese ruimtesonde Mars Express, aldus vakblad Science donderdag. De hoeveelheid ijs op de Zuidpool van Mars is twee derde van het ijs op Groenland.

Eind vorig jaar was al gepubliceerd over een ijskap op de Noordpool van Mars. Andere onderzoeken wijzen erop dat Mars vroeger deels met water was bedekt. Sommige wetenschappers denken dat daarin mogelijk eenvoudige vormen van leven voorkwamen.


Met dank aan CyberRat voor de submit.

Bolkestein hekelt uitspraken Wilders

Oud VVD-leider Frits Bolkestein heeft gisteren in de tv-rubriek Den Haag Vandaag gezegd dat een aantal uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders ''excessief'' zijn. Wilders was in de jaren '90 fractiemedewerker van de VVD, die toen onder leiding van Bolkestein stond. Dat was in de tijd dat Bolkestein, als eerste politicus van een grote partij, zich kritisch uitliet over het vreemdelingenbeleid.

Wilders werd in 1998 namens de VVD tot Kamerlid gekozen. In 2004 stapte hij uit de partij omdat hij, in afwijking van de partijlijn, vond dat Turkije géén lid mag worden van de Europese Unie.

Gisteravond reageerden in Den Haag Vandaag ook oud-VVD-fractieleider Hans Dijkstal en VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen op de koers die Wilders momenteel vaart. Volgens beiden is Wilders na zijn vertrek bij de liberalen ''geradicaliseerd''. Ook Bolkestein vindt dat de oud-VVD'er radicalere standpunten heeft dan ten tijde van zijn VVD-periode. Volgens het VVD-erelid is het een reactie op de excessieve ontkenning van de integratieproblematiek in de jaren '80.

Afgelopen zaterdag zei in de Volkskrant de conservatieve Bart Jan Spruyt - die vorig jaar Wilders nog hielp bij het opzetten van diens partij - dat de oud-VVD'er zich ontwikkelt ''in extreem-rechtse richting''. Dat Wilders in de discussie over de dubbele paspoorten toegeeft dat het hem er uiteindelijk vooral om gaat dat Albayrak en Aboutaleb moslims zijn, wijst daarop, aldus Spruyt.

De ideale babysitter...

Soms kun je inderdaad de opvoeding van je kind maar beter overlaten aan je hond. Want je hebt al tig keer gezegd tegen de kleine dreumes dat hij/zij niet in dat ene laatje mag. Na de zoveelste keer ben je het inderdaad wel zat, want het kleine kutkind luistert toch niet.

Gelukkig, heb jij je hond nog. Bijna onverstoorbaar duwt je hond de la weer dicht. Een betere oppas kun je toch niet krijgen??

Spyker F1 op zoek naar grip

Op de eerste dag in Melbourne hadden de twee Spyker F1-coureurs Christijan Albers en Adrian Sutil moeite om voldoende grip te vinden op het stratencircuit.

Beide coureurs legden veel ronden af en hopen het probleem op te kunnen lossen voor de kwalificatie morgen. Sutil was een fractie sneller dan teamgenoot Albers. "Het was een vrij moeilijke dag voor ons, door de natte baan en de lage temperaturen", aldus Albers, die 42 ronden reed. "Toch zijn we redelijk productief geweest. Het hele team is klaar om het gevecht aan te gaan. We weten dat het niet makkelijk gaat worden, maar we zullen morgen ons uiterste best doen om het maximale uit de auto en de banden te halen."

Kamer tegen reisjes hangjongeren

Icoon PolitiekNiet alleen PVV-Kamerlid Geert Wilders heeft zich boos gemaakt over de 'vlindertrip' die 16 Rotterdamse hangjongeren momenteel door Marokko maken, ook CDA en VVD vinden dergelijke reisjes te gek voor woorden.

De groep Marokkaanse hangjongeren is voor twee weken naar het Noord-Afrikaanse land om kennis te maken met het milieu en de natuur. De jongeren bezoeken op kosten van de gemeenschap onder meer een cultureel festival. De kosten van het totale project zijn ruim 50.000 euro. De reis is een initiatief van het Rotterdams Milieucentrum (RMC), de gemeente Rotterdam én het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.

Namens het CDA laat Kamerlid Coskun Cörüz weten dat er paal en perk gesteld moet worden aan ''al die goedbedoelde initiatieven die heel veel geld kosten maar waarvan niemand weet wat het effect is''. Hij vindt dat alle overheidssubsidies aan dit soort projecten en programma's eerst moeten worden goedgekeurd door een zogeheten erkenningscommissie voordat het geld vrijkomt.

VVD-Kamerlid Fred Teeven vindt al de reisjes ''te gek voor woorden'' en meent dat het ook hier in Nederland had gekund.

Meer tripjes
Cörüz kent overigens ook voorbeelden van gesubsidieerde reizen naar India, survivaltochten in Noorwegen en weekjes werken bij een boer in Frankrijk.

Vorige week werd bekend dat een jonge inbreker onlangs uit de Amsterdamse gevangenis was gehaald zodat hij meekon op een vergelijkbare trip naar Marokko. En vorig jaar berichtten we hier op FOK! al over het 'snoepreisje' die zo'n tachtig kansloze jongeren uit Amsterdam Zuid-Oost op kosten van de gemeenschap naar Tunesië maakten.

Die laatste reis was georganiseerd door stichting PEWA (Participatie Educatie en Werk Amsterdam-Zuidoost). Volgens PEWA-directeur Roy Hofwijks wordt overwogen volgend jaar wederom een dergelijke reis te organiseren, ''mits we natuurlijk het geld rond krijgen''.

Super Aguri en STR en de F1manager

Er is wat onduidelijkheid over de deelname van Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso aan de Grand Prix van Australië. Dat kan gevolgen hebben voor de F1manager.

Het is mogelijk dat de wagens van één of beide teams worden afgekeurd door de FIA. Beide teams maken gebruik van een vermeend klantenchassis. Daarnaast is de auto van Super Aguri niet door de verplichte crashtests gekomen.

Volgens de reglementen van de FIA zal deze uiteindelijke keuring van de auto's -- en daarmee een eventuele uitsluiting van deelname aan de race -- echter op de donderdag voor de Grand Prix plaatsvinden. Hierdoor hebben deelnemers aan de F1manager voldoende tijd om eventuele onderdelen of coureurs van deze teams in te wisselen voor alternatieven.

Kortom: mochten Super Aguri en/of Toro Rosso niet meedoen aan de Grand Prix van Australië, dan is het aan de spelers zelf om hun team daarop aan te passen. Teams met coureurs, chassis of motoren van een team dat niet meerijdt, zijn niet ongeldig en zullen voor eventuele andere elementen gewoon punten scoren. Er zullen geen strafpunten worden uitgedeeld als er uitsluitingen plaatsvinden vóór de eerste trainingen. Als er achteraf (maar vóór maandagavond 20.00u) diskwalificaties plaatsvinden, leveren deze wel strafpunten volgens onze puntentelling op.

Update:
De vrijdagtrainingen zijn achter de rug en beide teams hebben gewoon hun rondjes gereden op de baan van Albert Park. Dat betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk ook aan de kwalificatie en de race zullen deelnemen en eventuele punten kunnen scoren voor de F1manager.

Er bestaat nog wel het gevaar dat één of beide teams na een protest van een ander team worden gediskwalificeerd. Wordt die diskwalificatie vóór maandagavond 20.00u officieel bekend gemaakt, dan levert dat strafpunten op in de F1manager.

Met de huidige stand van zaken zullen we geen extra actie ondernemen in de F1manager. Iedere speler die een element van dit team koopt, kan daarmee dus een risico lopen op minpunten. Wisselen in je team kan tot vanavond 00.01u en is gratis.

'PS3 volgende week moeilijk te verkrijgen'

Productmanager Bernard Groeneveld geeft aan dat de nieuwste spelconsole PS3 volgende week lastig te bemachtigen zal zijn. Hij geeft zelfs aan dat de kans klein is om zonder reservering een PS3 in de winkel te gaan halen. Sony beschikt in de Benelux over 50.000 exemplaren en er zijn er volgens Groeneveld al zo'n 44.000 gereserveerd.

Volgende week zal de PS3 dus verkrijgbaar zijn... voor diegenen met een reservering.

Vage scans Final Fantasy XII: Revenant Wings

Het blad Shonen Jump heeft enkele vage plaatjes laten zien van het DS-spel Final Fantasy XII: Revenant Wings. In het spel speel je als Vaan die Penelo op sleeptouw neemt in een nieuw avontuur. De speler zal de optie krijgen om wapens te maken met behulp van allerlei recepten die je in het spel kan vinden. Ook zal je nieuwe items kunnen maken met behulp van materialen.

Het spel zal op 26 april in Japan verschijnen. Van een US- of een EU-release is vooralsnog niets bekend.



Uitslag 2e vrije training GP Australië

Tijdens de tweede vrije training voor de GP van Australië was Felipe Massa de snelste man op de baan. Hij werd gevolgd door zijn teamgenoot bij Ferrari, Kimi Räikkönen. Tijdens de sessie begon het na een half uur te regenen. Rubens Barrichello spinde van de baan, waardoor de sessie een kwartier werd stilgelegd.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Massa Ferrari 1:27.35332
2 K. Räikkönen Ferrari 1:27.75033
3 L. Hamilton McLaren 1:27.82929
4 G. Fisichella Renault 1:27.94133
5 N. Heidfeld BMW 1:27.97027
6 A. Wurz Williams 1:27.98131
7 F. Alonso McLaren 1:28.04025
8 N. Rosberg Williams 1:28.05529
9 R. Kubica BMW 1:28.28126
10 D. Coulthard Red Bull 1:28.49523
11 A. Davidson Super Aguri 1:28.72728
12 J. Trulli Toyota 1:28.92133
13 T. Sato Super Aguri 1:29.00923
14 J. Button Honda 1:29.06630
15 R. Barrichello Honda 1:29.54212
16 R. Schumacher Toyota 1:29.57426
17 M. Webber Red Bull 1:29.80111
18 H. Kovalainen Renault 1:30.09710
19 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:30.38328
20 A. Sutil Spyker F1 1:31.10835
21 C. Albers Spyker F1 1:31.17532
22 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:31.69316

Final Fantasy Tactics: The Lion War op de scan

In het Japanse blad Famitsu zijn twee scans verschenen van het Final Fantasy Tactics-deel op de PSP. Het spel krijgt de naam; The Lion War. Het spel is een remake van het Final Fantasy Tactics-spel dat zo'n tien jaar geleden op de PS verscheen. Het spel zal wat toevoegingen kennen evenals een optie om met twee personen een battle te spelen.

Final Fantasy Tactics: The Lion War wordt op 10 mei in Japan verwacht. Van een US- of EU-release is nog niets bekend.



Van Gaal vol lof over team

De trainer van AZ sprak gisteren na de 2-0 overwinning op Newcastle United van een geweldige prestatie. AZ bereikte de laatste acht van het toernooi om de UEFA-Beker door een 4-2-nederlaag uit de heenwedstrijd weg te wissen.

Van Gaal was vol lof over de teamprestatie na de overwinning. "We hebben weinig weggegeven en veel kansen gecreëerd. Het was een zware opdracht: we moesten de nul houden en twee keer scoren. Ik ben heel tevreden, we hebben een geweldige prestatie geleverd. Voor het eerst hebben we met wat minder risico gespeeld. Dat moest wel. Vorig jaar hebben we het tegen Sevilla in een vergelijkbare situatie weggegeven. Nu deden we het wel goed, al hadden we al op 3-0 kunnen staan voordat zij de eerste kans kregen."

De Zeeuw wil nog een jaar door bij Wigan

Wigan Athletic-veteraan Arjan de Zeeuw wil nog in ieder geval één seizoen in Engeland spelen. In een interview heeft de Nederlandse aanvoerder gezegd dat hij bereid is om nog één seizoen alles te geven voor de club. Daarna wil hij tergkeren naar Nederland om zijn carrière te beëindigen.

“Ik heb even met de coach gebabbeld en die zei dat hij me nog wel een jaartje wilde hebben”, aldus De Zeeuw, die een van de favoriete spelers is van de Britse premier Tony Blair.

Formule 1

Komend weekend begint het Formule 1 seizoen weer, de dure bolides en hun bestuurders gaan proberen als eerste aan te komen in Australie.

Uiteraard besteden de collega's van de sport afdeling aandacht aan dit feit, maar ook de mensen van de games afdeling besteden op hun manier aandacht aan de F1 namelijk met een special over F1 games door de jaren heen. Bij het lezen van het laatste artikel stroom ik vol met nostalgische gevoelens.

CD: The Fray - How To Save A Life

Meestal zijn we in Nederland er als de kippen bij met nieuwe muziek. Helemaal als het om popbands gaat als Keane en Coldplay. Met The Fray is er weer een band die in dit rijtje zo kan meedraaien, maar waar we relatief laat lucht van krijgen. Het album is in de VS immers al anderhalf jaar uit. Vraag blijft natuurlijk of The Fray met hun debuutalbum How To Save A Life nog wat kan toevoegen aan het genre dat al zo overbevolkt is.

Domenech haalt uit naar Wenger

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft kritiek geuit op Arsène Wenger. Domenech is de insinuaties van de trainer van Arsenal zat. Volgens Wenger zijn de blessures van de Franse aanvaller van Arsenal, Thierry Henry, te wijten aan het nationale team.

"Ik word langzamerhand een beetje moe van Meneer Wenger. Als hij zegt dat iemand die een wedstrijd in augustus speelt zichzelf in maart blesseert, kan ik dat niet verklaren. Hij vergeet te zeggen dat elke keer als Henry in actie komt voor de Franse ploeg, hij drie dagen later met Arsenal speelt. We hebben nooit risico's genomen met een geblesseerde speler. We hebben een zuiver geweten," aldus de Franse bondscoach gisteren.

Wenger zei eerder dat Thierry Henry na het WK van vorige zomer gedwongen werd vriendschappelijke wedstrijden te spelen voor Frankrijk terwijl hij volgens Wenger op dat moment fysiek niet in orde was. De 92-voudig international kwam twaalf dagen na zijn vakantie in actie voor De Haantjes. "Na die wedstrijd tegen Bosnië riepen ze hem weer op. Sindsdien speelde hij elke vriendschappelijke interland terwijl hij al last van zijn knie had."

Schaatser Hedrick niet naar DSB

Chad Hedrick ziet af van een overstap naar de DSB-ploeg. De Amerikaan had geen trek in een contract voor een jaar. Hij was alleen naar Nederland gekomen, als hij een verbintenis had kunnen tekenen voor drie jaar.

Ook financieel had Hedrick bedenkingen, dit omdat de belastingen in ons land hoger zijn dan in de VS. "Het aanbod is niet voldoende. Ik had gehoopt dat we elkaar in het midden konden treffen, maar dat is niet gelukt", aldus de Amerikaan.

16-jarige tbs'er randt vrouw aan

Icoon JustitieEen 16-jarige jeugd-tbs'er heeft donderdag een vrouw aangerand in Vragender. Hij was met onbegeleid verlof en was een pupil van het justitieel jeugdinternaat Harreveld. De jongen werd aangehouden na een grote klopjacht, waarbij ook een Duitse politiehelikopter werd ingezet.

Bij het zedenmisdrijf gebruikte de jongen veel geweld. Het slachtoffer reed op haar fiets, toen zij plotseling van haar tweewieler werd afgetrapt. Toen ze was gevallen begon de jongen haar onzedelijk te betasten. Een voorbijganger ving het slachtoffer op en sloeg alarm.

De knaap kon enkele uren later worden aangehouden. Hij viel op omdat hij met zijn lengte van ongeveer 1,95 meter op een veel te kleine mountainbike reed.

Het jeugdinternaat kwam eerder in opspraak, toen naar buiten kwam dat jongeren elkaar op de gesloten afdeling Het Anker zouden hebben verkracht, afgeperst en bedreigd. Dit leidde tot het vertrek van toenmalig directeur Vincent Maas. De kliniek gebruikt verschillende fasen. Alle jongeren worden eerst opgenomen op de gesloten afdeling, waarna zij op aanraden van hun begeleiders steeds meer vrijheden krijgen. Dat begint bijvoorbeeld met onder begeleiding een uurtje winkelen en de laatste fase houdt in dat de jongeren op kamers gaan, onder begeleiding van de reclassering.

Vrijdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Dangerous Dave and Brutal Bob en 100 Men (schietspel)
Hoe goed ben jij? Ik kwam met tot 810.1 meter met Dangerous Dave!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Irrationeel

Op de Universiteit van Stanford heeft men uitgevonden dat het voor het genotscentrum in je hoofd niets uitmaakt of je je te buiten gaat aan seks, of aan risicovol beleggen. Beide pretvarianten leiden tot het zelfde plezierige effect in de nucleus accumbens. Prachtig! Schitterend! Er gaat een wereld voor me open: Harry Mens is dus gewoon een lekkere geile beer! En het spoorboekje? Kinky!

Uitslag 1e vrije training GP Australië

Vannacht is het Formule 1-seizoen van start gegaan met de eerste vrije training op Albert Park. Op een opdrogende baan zette Fernando Alonso de snelste tijd neer, gevolgd door Felipe Massa en Sebastian Vettel.

Uitslag eerste vrije training

poscoureurteamtijdronden
1 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:29.21423
2 Felipe Massa Ferrari 1:30.7077
3 Sebastian Vettel BMW 1:30.85722
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:30.87814
5 Jenson Button Honda 1:31.16215
6 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:31.40121
7 David Coulthard Red Bull-Renault 1:31.5289
8 Heikki Kovalainen Renault 1:31.57120
9 Mark Webber Red Bull-Renault 1:31.66116
10 Rubens Barrichello Honda 1:31.73712
11 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:31.7827
12 Giancarlo Fisichella Renault 1:32.01114
13 Alexander Wurz Williams-Toyota 1:32.19418
14 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:34.04326
15 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:34.6278
16 Christijan AlbersSpyker-Ferrari 1:35.05510
17 Nick Heidfeld BMW 1:37.24912
18 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:39.2216
19 Kimi Räikkönen Ferrari 1:39.2427
20 Ralf Schumacher Toyota 1:39.5509
21 Scott Speed STR-Ferrari 1:41.7639
22 Jarno Trulli Toyota 1:44.13011

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.