Spyker presenteert twee titelsponsors

Nadat Spyker F1 gisteren een onverwachte persconferentie aankondigde draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Er werd gespeculeerd over een hoofdsponsor voor aankomend seizoen.

Dat de speculaties niet ver van de waarheid zaten bleek vannacht in Australië. Het Nederlandse F1-team kondigde daar aan dat het team een driejarige overeenkomst heeft gesloten met Etihad Airways en Aldar als titelsponsors. De naam van de beide sponsoren zullen dan ook in de officiële teamnaam terug te zien zijn. De officiële teamnaam zal Etihad Aldar Spyker Formula One Team gaan luiden.

De beide sponsoren, Etihad Airways en Aldar, zijn afkomstig uit Abu Dhabi. Etihad is een jonge vliegmaatschappij die pas in 2003 werd opgericht. Het bedrijf is in drie jaar uitgegroeid tot een zeer gerespecteerde vliegtuigonderneming die op meer dan dertig bestemmingen vliegt. Aldar houdt zich voornamelijk bezig met grote bouwprojecten in de Verenigde Arabische Emiraten. Het eiland Yas, waar de GP van Abu Dhabi zal gaan plaatsvinden, is daar een voorbeeld van.

Vanzelfsprekend in men bij Spyker zeer tevreden over deze deals. Het budget voor aankomend seizoen was al rond, wat indirect inhoudt dat de sponsorgelden aangewend kunnen worden voor de ontwikkeling van het team. Colin Kolles in een reactie: "De samenwerking is het begin van een nieuw tijdperk voor het team. We zijn er trots op geassocieerd te worden met Etihad en Aldar, twee van Abu Dhabi’s grootste bedrijven die beiden hebben laten zien de beste te willen worden in hun bedrijfstak. Dit komt overeen met de drijfveer die Spyker heeft en ik hoop dat we samen verder zullen groeien om beiden onze voor ogen gestelde doelen te bereiken."

Ook Michiel Mol toont zich een tevreden man: "Dit is wederom een stap dichter bij ons doel om een team in de voorhoede te worden. Toen we een half jaar geleden in de sport kwamen zeiden we dat we onze sponsoren wilden voorzien van een aantrekkelijk pakket. Dat we dat kunnen hebben we nu wel aangetoond."