Barrichello: 'Geen hoge verwachtingen'

Sander (sanger)
Rubens Barrichello heeft getracht de verwachtingen voor de eerste Grand Prix van komend seizoen te temperen. Volgens de Braziliaan heeft het team nog te veel problemen met de nieuwe Honda RA107 waardoor komend weekend weleens teleurstellend zou kunnen eindigen.

Grootste probleem van de RA107 lijkt de aerodynamica te zijn. Het Japanse team heeft hiervoor reeds een grote update gepland welke getest zal worden in Sepang, eind maart. Ook heeft het team problemen met de remstabiliteit. Niet voor het eerst overigens. Vorig seizoen kampte de Braziliaan daar ook al mee, met name in het begin van het seizoen.

Gezien de vorm waarin het team momenteel verkeerd is het begrijpelijk dat Barrichello geen hoge verwachtingen heeft: "De eerste race is gewoon wat het zal zijn. We weten waar de problemen zitten maar het is moeilijk om dit op te lossen. Het team werkt zich in de windtunnel een slag in de rondte om de zaken voor elkaar te krijgen. Tijdens de tests in Maleisië hebben we veel dingen om uit te proberen. Het belangrijkste is dat de bolide beter wordt."

De problemen zijn ook voor de buitenwereld niet als een verassing gekomen. Het was enigszins af te leiden uit de testresultaten van het Japanse team. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen Honda met name in de wintertests imponeerde, waren de Honda coureurs veel in het middenveld te vinden. Tot de update eind maart zullen Jenson Button en Rubens Barrichello het moeten doen met de huidige versie van de RA107.

Toch wilt de Braziliaan niet beweren dat de RA107 een slechte bolide is: "We moeten het doen met de tijden die we nu kunnen zetten. Als we de problemen echter oplossen kunnen we heel wat winst boeken. We zullen afwachten of dat gebeurt, het is niet als bij een oven dat je na verloop van tijd het deurtje opendoet en het eten gebakken is. Er kunnen zich daarnaast weer andere problemen gaan voordoen. Het is een cyclus die je moet stoppen wanneer de zaken goed zijn. Het is niet een slechte bolide hoor, zeker niet in vergelijking met sommige andere die ik gereden heb in het verleden. Maar een winnaarsauto? Ik denk dat we daar nog ver van verwijderd zijn. Het is de tweede bolide met een V8-motor, en deze is beter dan die van vorig jaar. Maar het is nog steeds een wereld van verschil met de perfectie die de Ferrari soms had."