FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 december 2006

Zuid-Korea wil bordeelbezoek terugdringen

Icoon OpmerkelijkDe regering van Zuid-Korea wil het bordeelbezoek van mannen tijdens eindejaarsfeestjes terugdringen. Ze hoopt dit te kunnen bereiken door grote prijzen uit te loven.

Bedrijven met werknemers die beloven dat ze eind dit jaar geen bezoekje brengen aan het bordeel, krijgen om te beginnen een leuk geldbedrag uitgekeerd. Verder deelt de regering een grote hoeveelheid bioscoopkaartjes uit en krijgt het bedrijf met de meeste deelnemers een geldprijs van maar liefst 1.077 dollar.

Veel Zuid-Koreanen reageerden geschokt op het initiatief; het zou geldverspilling zijn en de indruk wekken dat mannen niet bij bordelen weg te slaan zouden zijn. "Denken ze nou echt dat mannen bij elk feestje betaalde sex nodig hebben?", aldus een Zuid-Koreaan.

Bankrover na twintig jaar gearresteerd

Icoon MisdaadDe Franse politie heeft een Algerijnse man gearresteerd die al twintig jaar op de vlucht was voor justitie. Hij was betrokken bij een bankoverval in Saint-Nazaire in juli 1986.

Er werd destijds omgerekend ruim 13 miljoen euro buitgemaakt. De bankoverval geldt nog altijd als een van de grootste ooit in Frankrijk.

De man werd al vrijdag opgepakt, maar de politie maakte zijn arrestatie pas dinsdag bekend. De politie kwam hem toevallig op het spoor in een onderzoek naar een overval op een makelaar in april van dit jaar. Volgens de politie was de Algerijn hierbij betrokken. Hij werd al in 1992 bij verstek tot levenslang veroordeeld wegens zijn deelname aan de bankoverval.

Spaanse arts ontkent dat Castro kanker heeft

Icoon MedischEen vooraanstaande Spaanse arts heeft dinsdag ontkend dat de Cubaanse leider Fidel Castro aan kanker lijdt. Volgens José Luis García Sabrido is de 80-jarige Castro ,,herstellende'' van een operatie eerder dit jaar.

De chef chirurgie van een groot ziekenhuis in Madrid was vorige week op Cuba. Hij sprak dinsdag met de Spaanse pers. Fidel Castro is al maanden niet aan het werk. Zijn broer Raul is waarnemend president en de gezondheid van Fidel wordt door hem behandeld als een staatsgeheim. Sabrido zegt ,,volledig op persoonlijke titel'' naar het communistische eiland te zijn gereisd.

Over het lot van Fidel doen tal van verhalen de ronde, vooral binnen de grote groep Cubaanse vluchtelingen in de Verenigde Staten. De Cubaanse leider zou stervende zijn of mogelijk al zijn overleden.

Vrees voor tsunami op dag herdenking vloedgolf

Icoon RampUitgerekend op de dag dat Azië de vernietigende tsunami van twee jaar geleden herdacht, is in dat werelddeel gewaarschuwd voor een nieuwe vloedgolf. De waarschuwing op tweede kerstdag volgde op een zeebeving bij Taiwan.

Naar verluidt bleven de schokken echter zonder dramatische gevolgen. De krachtige aardbeving voor de zuidkust van Taiwan richtte op het eiland weinig tot geen schade aan. Twee personen kwam om het leven toen een gebouw instortte, meldden de Taiwanese autoriteiten. Meer dan dertig mensen raakten gewond.

Het epicentrum van de onderzeese beving lag ruim twintig kilometer van het zuidelijkste punt van Taiwan. De krachtigste schok is volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS vastgesteld op 7,1 op de schaal van Richter.

De beving in de Stille Oceaan leidde tot een tsunamiwaarschuwing voor het zuiden van Taiwan en het noorden van de Filipijnen. Bewoners van Filipijnse eilanden werd opgedragen hoger gelegen gebieden op te zoeken.

Precies twee jaar geleden leidde een beving met een kracht van ruim 9 op de schaal van Richter voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra tot een serie vloedgolven over de Indische Oceaan. Er vielen meer dan 230.000 doden in twaalf landen: Indonesië, Sri Lanka, India, Maldiven, Thailand, Myanmar, Maleisië, Kenia, Madagascar, Seychellen, Somalië en Tanzania. Ook 36 Nederlanders kwamen om.

Twee derde van de slachtoffers viel in Indonesië. Twee miljoen mensen raakten dakloos. Hoewel de internationale gemeenschap 10,4 miljard euro hulp toezegde, hebben veel overlevenden nog altijd geen permanent onderdak.

Twee jaar na de ongekende natuurcatastrofe zucht het destijds zwaarst getroffen Sumatra opnieuw onder natuurgeweld. Deze keer veroorzaakte overvloedige regenval zware overstromingen, waardoor zeker 110 mensen stierven. Ongeveer tweehonderd gelden als vermist. Zeker honderdduizend mensen zijn van huis en haard verdreven.

In de provincie Atjeh staan talrijke dorpen onder water. Ook zijn nederzettingen door aardverschuivingen verzwolgen. Militairen proberen de gedupeerden te bereiken met voedsel, water en kleding.

De vloedgolven van twee jaar geleden vaagden in Atjeh hele steden weg. Zij joegen naar schatting maar dan 168.000 mensen de dood in. Overlevenden en nabestaanden bezochten massagraven en moskeeën om te bidden voor de slachtoffers. Onder meer in de moskee van Ulee Lheue, die symbool werd van de immense verwoesting door de tsunami, werd een herdenkingsdienst gehouden.

Op het Indonesische eiland Bali werd een rampenoefening gehouden. Ongeveer 15.000 personen, onder wie ook toeristen, moesten een veilig heenkomen zoeken in verband met een denkbeeldige tsunami.

In Thailand kwamen in het vroege ochtendlicht op de stranden van Ban Nam Khem en Phuket mensen samen om in stilte de 5400 slachtoffers in het land te herdenken. De helft van de doden waren toeristen, onder wie tientallen Nederlanders. In Pnang Nga werd een monument voor de honderden geborgen, maar anoniem gebleven slachtoffers opgericht.

Hond doet deur op slot: vrouw vast op balkon

Icoon OpmerkelijkEen hond heeft in Den Haag zijn 58-jarige bazin opgesloten op het balkon door de deur op slot te doen. De vrouw wilde vanmorgen op het balkon iets pakken toen haar viervoeter het slot zodanig wist te bewerken dat de bazin niet meer binnenkon.

Het incident gebeurde in de Vaillantlaan in de Haagse Schilderwijk. De brandweer moest komen om de vrouw uit haar benarde positie te redden. Ze verkleumde buiten van de kou. Uiteindelijk wisten de brandweerlieden haar beneden te krijgen met een hoogwerker. De hond moest voor straf in de bench.

DVD: De Bijbel - Verhalen uit het nieuwe testament

Dat de bijbel van grote invloed is geweest op onze huidige westerse (kapitalistische) cultuur is een feit. Bij een bezoekje aan een willekeurig museum waar tal van grote meesters hangen ben je met enige bijbelkennis ook enorm in het voordeel, want tal van schilderijen zijn geïnspireerd op dit boek van bijna twintig eeuwen oud. Of je de verhalen nu gelooft of niet, mooi zijn ze wel. Maar of dat ook voor de vele verfilmingen geldt?


Jongeren rukken oor af van man

Icoon MisdaadDe Belgische politie heeft drie jongeren opgepakt die verdacht worden een man een oor te hebben afgerukt. Het incident gebeurde in het plaatsje Montignies-sur-Sambre nabij Charleroi.

De politie vond het slachtoffer gewond op straat. Hij miste een oor, had een kuitbeenbreuk en diverse bloeduitstortingen. Volgens het parket gaat het om een vorm van zinloos geweld, omdat het 36-jarige slachtoffer niet is beroofd.

Getuigen gaven een goede beschrijving van de vermoedelijke daders. Het gaat om drie jongeren uit Montignies-sur-Sambre. Arnoud A., Erdal Y. en Ruhi T. zitten in de gevangenis van Jamioulx. De jongens worden nog verhoord.

Ziekenhuizen willen meer beveiliging

Icoon MedischEen meerderheid van de Nederlandse ziekenhuizen wil meer beveiligers aannemen en meer cameratoezicht toepassen om ziekenhuizen veiliger te maken. Dat blijkt uit een enquête van RTL Nieuws en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) die dinsdag is gepresenteerd.

De ziekenhuizen denken dat de maatregelen veel extra geld gaan kosten. Voorzitter Joan Leemhuis hoopt dat de overheid bijdraagt in de kosten.

Ziekenhuizen hebben regelmatig te maken met bijvoorbeeld insluipers en diefstal. Ze geven al ongeveer 50 miljoen euro per jaar uit aan beveiligingsmaatregelen. Toch denken ze dat de veiligheid beter kan.

De ziekenhuizen willen niet dat goedwillende bezoekers de dupe worden van de maatregelen. 51 ziekenhuizen deden mee met de enquête.

Oostenrijker besteedt evenveel aan drank als groente

Icoon OpmerkelijkOostenrijkers besteden net zoveel geld aan drank als aan groente. Dat blijkt uit een onderzoek van het Oostenrijks ministerie van Landbouw.

Het volk geeft per maand 29 euro uit aan alcohol. Net zoveel is de besteding aan groentes. Dat is evenveel als met de afgelopen eeuwwisseling. Oostenrijkers besteden nog minder aan fruit, gemiddeld besteden ze daar 23 euro aan. Wel is vlees nog onverminderd populair. Maandelijks gaat 74 euro op aan dit luxeproduct.

Dief met spijt geeft geld terug

Icoon Domme criminelenEen man in Duitsland overviel op kerstavond een postkantoor en ging er met de buit van 3.000 euro vandoor. Hij besefte een aantal uur later pas wat een ongelofelijke fout hij had gemaakt.

De dief uit Maroldswiesach belde na zijn overval de politie om zijn excuses aan te bieden, hij zou "een stomme fout hebben gemaakt." Vervolgens kreeg de politie van de man te horen dat hij het gestolen geld in een envelop had gedaan en bij een kerk had verstopt.

De man besloot alleen om een gedeelte, 1.000 euro, te houden. "Waarom het geweten van de van de man hem er niet toe heeft aangezet om het hele bedrag terug te geven, maar besloot om een gedeelte te houden, weten we niet.", aldus een woordvoerder van de politie.

Ongeluk na stoer doen tegen politie

Icoon OpmerkelijkEen 27-jarige Leeuwarder automobilist heeft op de A32 bij Akkrum zijn Porsche in de kreukels gereden na een jammerlijk mislukte poging tot stoer doen. De Fries wilde met een inhaalactie indruk maken op inzittenden van een andere auto. Dat dit een duidelijk als zodanig herkenbare politiewagen was deerde de man kennelijk niet. Hij zal zich alleen de afloop iets anders hebben voorgesteld.

De automobilist ging bij de afslag Akkrum van de snelweg af, terwijl de politieauto voor hem rechtdoor reed richting Heerenveen. Op de uitvoegstrook gaf de man extra gas om zo de politieauto voorbij te scheuren. Hij had echter buiten de navolgende bocht gerekend en raakte de macht over het stuur kwijt. Na een slippartij kwam de wagen via een paaltje en een geluidswal tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De automobilist hield geen lichamelijke schade aan het avontuur over, zijn voertuig moest echter worden weggesleept.

Microsoft verlengt garantie Xbox 360

Microsoft heeft aangekondigd de in Amerika geldende standaardgarantie van 90 dagen te gaan verlengen naar één jaar. De ongelukkigen die het apparaat minder dan een jaar in huis hadden en toch hebben moeten betalen voor een reparatie zullen hun geld terug krijgen, aldus Microsoft. Dit geldt enkel voor Amerika en Canada, in Europa hebben gamers al langere tijd recht op minimaal één jaar wettelijke garantie op hun nieuwe console.

Om de verlengde garantie te vieren zal FOK!games de eerste tien reacties (die inhoudelijk over dit nieuwsbericht zullen gaan) belonen met 3 extra punten voor de kerstprijsvraag!We betwijfelen of dit binnen de garantie zal vallen...

Vervecken zegeviert in Hofstade

Erwin Vervecken is er in geslaagd om de negende wereldbekerwedstrijd, welke in Hofstade werd verreden, op zijn naam te schrijven. De Belg wist Petr Dlask uit Tsjechië voor te blijven. Thijs Al werd derde en kwam hierdoor voor het eerst op het podium na een dergelijke wedstrijd.

In de top tien stonden overigens ook nog twee Nederlanders. Gerben de Knegt, nationaal kampioen, wist als achtste over de finish te komen. Richard Groenendaal eindigde achter zijn landgenoot op de negende stek. Hun ploeggenoot bij Rabobank, Sven Nys, kwam als vijfde over de meet.

Bij de wereldbekerwedstrijden voor vrouwen zegevierde Hanka Kupfernagel uit Duitsland. Daphny van den Brand, Europees kampioene, moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Marianne Vos kwam als vijfde renster over de finish. Bij de jongeren ging de overwinning naar de Belg Niels Albert.

Uitslagen Engeland speelronde 20

Net als in ons land werd er in Engeland ook vandaag gespeeld. Koploper Manchester United liep daarin twee punten uit op achtervolger. United wist de thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic met 3-1 te winnen, Chelsea kwam tegen Reading niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Chelsea liet twee punten laten liggen in de competitiewedstrijd tegen Reading. De Blues, zonder Khalid Boulahrouz en Arjen Robben, zag Reading twee keer langszij komen, uiteindelijk was de eindstand 2-2. Didier Drogba was met twee trefzekere kopballen weer van grote waarde voor Chelsea. De Ivoriaan maakte alweer zijn elfde en twaalfde competitietreffer van dit seizoen. De 2-2 kwam op naam van Mickaël Essien die de bal ongelukkig in zijn eigen doel caramboleerde.

Manchester United profiteerde tegen Wigan Athletic dankbaar van het puntverlies dat kampioen Chelsea leed. United won met 3-1. Dankzij de zege heeft koploper Manchester United vier punten meer dan de naaste belager. Cristiano Ronaldo was de grote man bij Manchester United. Hij maakte twee doelpunten. In de 50e minuut miste hij wel een penalty. Solskjær maakte het andere doelpunt voor United.

Liverpool verspeelde de derde plaats. De formatie verloor de uitwedstrijd bij Blackburn Rovers met 1-0. Bennie McCarthy scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Arsenal steeg naar de derde plaats dankzij een 2-1 overwinning tegen Watford. Robin van Persie kroonde zich in de slotfase met een schitterend schot tot matchwinner voor The Gunners.

Morgenavond speelt Charlton Athletic nog tegen Fulham.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Blackburn Liverpool 1-0
West Ham Portsmouth 1-2
Manchester United Wigan Athletic 3-1
Tottenham Aston Villa 2-1
Chelsea Reading 2-2
Watford Arsenal 1-2
Sheffield United Manchester City 0-1
Everton Middlesbrough 0-0
Bolton Wanderers Newcastle 2-1

De stand:

# Club Wedstrijden W G V P Doelsaldo
1 Manchester Utd 20 16 2 2 50 47-11
2 Chelsea 20 14 4 2 46 35-15
3 Arsenal 20 10 6 4 36 37-18
4 Bolton Wanderers 20 11 3 6 36 24-16
5 Portsmouth 20 10 5 5 35 30-18
6 Liverpool 20 10 4 6 34 28-16
7 Tottenham 20 9 4 7 31 25-26
8 Everton 20 7 7 6 28 24-20
9 Reading 20 8 3 9 27 22-27
10 Aston Villa 20 5 10 5 25 22-23
11 Newcastle 20 7 4 9 25 21-23
12 Fulham 19 6 6 7 24 18-28
13 Manchester City 20 6 5 9 23 16-24
14 Wigan Athletic 20 6 4 10 22 23-29
15 Blackburn 19 6 4 9 22 19-28
16 Middlesbrough 20 5 6 9 21 17-24
17 Sheffield 20 5 5 10 20 15-26
18 West Ham United 20 5 3 12 18 12-26
19 Charlton Athletic 19 3 3 13 12 13-33
20 Watford 19 1 8 10 11 12-26

Programma aankomende weekend:

Datum Thuis Uit
30/12 Bolton Portsmouth
30/12 Charlton Aston Villa
30/12 Everton Newcastle
30/12 Sheffield United Arsenal
30/12 Watford Wigan Athletic
30/12 Chelsea Fulham
30/12 Manchester United Reading
30/12 Tottenham Liverpool
30/12 West Ham Manchester City
30/12 Blackburn Middlesbrough

Geen rechtszaak om controller Guitar Hero

RedOctane en The Ant Commandos zullen elkaar niet gaan aanklagen wegens de controllers voor Guitar Hero. In augustus dit jaar gaf developer RedOctane (samen met moederbedrijf Activision) aan The Ant Commandos te willen aanklagen wegens het maken van een controller voor Guitar Hero zonder licentie. The Ant Commandos meldde vervolgens RedOctane te willen aanklagen omdat het design van de Guitar Hero controller origineel van Konami's 'Guitar Freaks' zou komen.

In oktober gaven beide bedrijven echter al aan dat ze er mogelijk zelf uit zouden komen. Eerder deze maand kwamen er al berichten dat ze hun verschillen zouden hebben uitgepraat en vorige week heeft de rechter officieel de zaak gesloten.

Gamespot sprak met een woordvoerder van The Ant Commandos en hoewel deze aangaf dat er niks over het akkoord tussen hen en RedOctane mocht worden vrijgegeven, zei hij wel dat ze hun producten bleven verkopen. Noch Activision noch RedOctane waren bereid tot het geven van commentaar.Reacties na Feyenoord - PSV

Erwin en Ronald Koeman, trainers van respectievelijk Feyenoord en PSV, waren tevreden over het behaalde resultaat van hun ploegen. Vanmiddag speelden de twee broers namelijk tegen elkaar in de Rotterdamse Kuip. Na negentig minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord.

"Wij liepen de eerste helft iets te veel achteruit in plaats van vooruit", was de mening van Erwin Koeman. "Daardoor kon PSV hun positiespel spelen en als je hen laat voetballen, heb je een probleem. Dat is de klasse van PSV, de beste ploeg van Nederland. Maar na de 1-1 kantelde het beeld. Er was meer druk op het middenveld. Buiten een of twee mogelijkheden ontstonden er niet veel kansen uit, maar het was een boeiend gevecht met een goed Feyenoord."

Ronald Koeman kon zich wel vinden in de analyse van zijn broer Erwin. "De tweede helft van onze kant was minder. Maar bij 0-1 kregen we nog een hele grote kans op de 0-2, via Koné. Die stond wel héél erg vrij. Daarna ontstond een ander beeld. We moesten meer achter hen aanlopen. Zonder dat Feyenoord écht grote kansen kreeg, maar als er op basis van de tweede helft een ploeg was die een tweede goal verdiende was het Feyenoord."

Perez en Gabri niet tegen Roda JC

Ajax moet het in de competitiewedstrijd tegen Roda JC van komende woensdag zonder Gabri en Kenneth Perez stellen. Het duo zit namelijk een schorsing uit. De verwachting is dat Jaap Stam en Johnny Heitinga weer terugkeren bij de selectie van de Amsterdammers.

Henk ten Cate, trainer van Ajax, hoopt dat zijn ploeg de blamage tegen Vitesse (4-2) recht kan zetten. Dan zou er wel gewonnen moeten worden van de Limburgse formatie. "Voetballend hebben we geen probleem. Feit is dat we na een tegenslag te snel de weg kwijt raken. Dat is geen onwil maar wat betreft strijd wordt wel eens verzaakt."

"Misschien moeten we ons afvragen of de balans in de selectie wel goed is. Misschien moet het wat betreft scouting ook de andere kant op. Het kan geen toeval zijn dat aankopen als Stam en Gabri dit seizoen het hoogste rendement halen", vervolgt de oefenmeester.

"Minder interlands voor 'sterke' landen"

Chelsea coach Jose Mourinho heeft weer van zich laten horen. Ditmaal over het aantal interlands dat een land speelt. Volgens Mourinho willen ‘sterke’ voetballanden niet spelen tegen ‘zwakke’ tegenstanders als San Marino en Kazachstan.

De nationale ploegen spelen teveel interlands”, aldus Mourinho in de Portugese sportkrant O Jogo. “Te vaak wordt er tegen matige landen gevoetbald en daarom spelen de internationals niet op hoog niveau. Wat eigenlijk wel zou moeten.

Mourinho is ook niet tevreden met het aantal landen in een kwalificatiegroep. “Zeven of acht landen in één kwalificatiegroep is overdreven. Landen moeten veertien tot zestien wedstrijden spelen in een kwalificatiegroep. Die poules dienen enkel maar om spelers een blessure te doen oplopen.

De Portugese oefenmeester ziet meer in groepen met vier landen met gelijkwaardige tegenstanders. “De besten spelen tegen de beste ploegen en de zwakkeren spelen tegen de slechtste ploegen. In plaats van Portugal - Kazachstan en Engeland - San Marino zouden Kazachstan en San Marino tegen Andorra moeten spelen.

Nieuwjaarskaart-oplichters treffen verkeerde

Domme criminelenTwee jongens van 14 en 15 jaar die zondag in Zoetermeer met valse nieuwjaarskaartjes van een streekblad langs de deuren gingen om mensen geld af te troggelen, belden precies bij de verkeerde aan.

Een 13-jarige bewoner van een woning aan de Antoon Coolenhove was de eigenlijke bezorger. Die zag zijn nieuwjaarsfooi al in rook opgaan en belde direct de politie.

Agenten achterhaalden de jonge oplichters. Ze moesten hun buit van zes euro afstaan. In overleg met hun ouders wordt nog bekeken of de jongens een straf moeten ondergaan, meldde de politie dinsdag.

Ethiopië dient radicale moslims Somalië zware klap toe

OorlogHet offensief door Ethiopische troepen in Somalië heeft zeker duizend islamitische militieleden het leven gekost. Dat verklaarde de Ethiopische premier Meles Zenawi dinsdag.

''Een gemeenschappelijke troepenmacht van de Somalische interimregering en Ethiopische militairen heeft de ruggegraat van de internationale terroristische krachten gebroken. Deze troepen zijn in volle terugtrekking'', aldus de regeringsleider. Hij sprak tegen dat de Ethiopische militairen de hoofdstad Mogadishu in het vizier hebben en spoedig de stad zullen innemen.

De ambassadeur van de Somalische interimregering in Addis Abeba kondigde eerder op dinsdag aan dat de stad kan binnen 24 tot 48 uur kan vallen. ''Ethiopische troepen zijn op weg naar Mogadishu. Ze zijn er ongeveer 70 kilometer van verwijderd en het is mogelijk dat ze de stad de komende 24 tot 48 uur veroveren'', aldus de diplomaat.

Addis Abeba steunt de Somalische regering in haar strijd tegen islamitische milities die sinds juni vanuit Mogadishu grote delen van Somalië hebben veroverd.

Uitslag FC Groningen - Sparta

Om half vijf begon de wedstrijd tussen FC Groningen en Sparta. De uitslag vind je hieronder.

FC Groningen - Sparta 0-1
64' Van Buren 0-1 (assist Medunjanin)

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 19.000.

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Svejdík, Florén, v.d.Laak (Cornelisse/70), Holla (Matthijs/70), Lovre, Levchenko, Suárez, Salmon

Sparta: Ponk (Terol/46), De Roover, Olfers, Schenkel, Polak, v.Bueren, Medunjanin (Oost/77), Moreno Freire, Vlug, Cvetkov, Bouaouzan (v. Dijk/62).

De stand na vanmiddag kan je hier vinden.

Programma morgen:

DatumThuisUit
27/12NAC BredaVitesse
27/12NECSC Heerenveen
27/12FC TwenteAZ
27/12FC UtrechtHeracles
27/12ADO Den HaagRKC Waalwijk
27/12AjaxRoda JC

God's Wet is Wil

Op het randje van de Joel en met de C weer in de politiek een fijn en spannend voorleesverhaal voor de allerkleinste Fokkertjes!

De Schipper keek achterom. De jongen stond weer z'n telefoon te krabben in de stuurhut. In die paar weken dat hij aan boord was kreeg hij nog altijd geen hoogte van dit joch. Het leek een gewone jongen, hoogstens een beetje te bijbels. Ach, altijd maar van huis laat je naar houvast zoeken, zo gaat dat. Hij werd gelukkig regelmatig door z'n studiegenoten gebeld die op andere schepen meevoeren. De binnenscheepvaart was nog nooit zo'n gewilde stageplek geweest, blijkbaar had de grote vaart haar aantrekking verloren. Er voeren op de koopvaardij nog maar een paar jonge jongens die liever een volledig geautomatiseerd containerschip als gezelschap verkozen boven het vrachtvervoer op de binnenvaart.

De zee had de schipper ook nooit getrokken. Hij vond het daarom wel leuk, al die ventjes tegenwoordig die wel van varen hielden maar niet van eenzaamheid. En dat avontuurlijke van de grote vaart was ook allang weg. Je wist niet of je satellietgestuurde schip & lading bij aankomst nog dezelfde eigenaar hadden als bij vertrek, en wie er tussendoor via de optiebeurs allemaal de baas over hadden gespeeld. En als je één overslaghaven had gezien kende je ze allemaal, torenhoge stalen kranen met norse, onverstaanbare mannen, lange, stille kades van verweerd beton met jarenlange roestsporen. Klotsend water, dood zeewier en krijsende meeuwen. Beter had je dan je eigen rivierschuit, met opdrachtgevers die je een hand kon geven en waarmee je tijdens een happie eten de mogelijkheden van de langere termijn kon verkennen. Groot gelijk, laat die drijvende pakhuizen maar over aan dat mensenschuwe volk, die het vak vooral ingegaan zijn om zo ver mogelijk uit de buurt van de bewoonde wereld te kunnen blijven.

Maar je gaat niet alleen naar de zeevaartschool om binnenschipper te worden, waarom ineens die populariteit onder de jongelui? De jongen werkte hard, maar was stuurs en teruggetrokken, alsof hij toch liever op de open zee zat. Hij ging praktisch nooit mee aan wal, keek geen televisie, maar zat in zijn kamer achter dat platte computertje van hem. De schipper hoorde van een collega dat zijn stagemaatje precies hetzelfde had. Hard werken overdag, s'avonds op het internet. De schipper zat dan liever op het dek met een borrel naar de rivierbedding te kijken. Naar de bomen, de koeien, de dorpen, de passerende vrienden. Het ventje keek geboeid naar de wereld door zijn telefoontje. Dat zou wel bijdraaien, de binnenvaart is een mooi leven.

Hij zag door de ruit van de stuurhut dat de jongen het hoofd gebogen en de ogen stijf dicht had. Het ventje stond weer te bidden. Het irriteerde de schipper, als hij zo graag een diepzinnig gesprek wou aanknopen mocht hij dat ook wel es proberen met iemand die ook antwoord terug gaf. Iemand die bijvoorbeeld al dik over de veertig was en een moeilijke scheiding achter de rug had. Iemand die wel wist hoe je een lek in een benzineleiding op moest sporen. Elkaar ontwijken op een schip hou je niet lang vol, de schipper zat te denken aan een aanlegplaats, een fles jenever en twee klapstoeltjes om de jongen eindelijk eens op z'n gemak te krijgen. Ze kwamen straks bij de sluizen van Grave, een mooie gelegenheid om de boel even stil te leggen en in de frisse avondlucht zijn vaderinstincten wakker te drinken.

"Waarom bid je zoveel, jongen? Ik bedoel, dat mag natuurlijk, maar waarom heb je God zo hard nodig? Is er ziekte in je familie? Telefoneer je daarom zo vaak?" De jongen glimlachte afwezig, leunde achterover en keek uit over de maanbelichte maas. De jenever deed haar werk. "Het is vooral God die míj nodig heeft" zei hij zachtjes. De schipper schrok en dacht snel na. Hij zat blijkbaar opgescheept met een jongen van twintig die op een missie voor God was. Ok. Daar moest je zolang ze nog aan boord waren geduldig mee omgaan, en eenmaal aan wal zo snel mogelijk van af zien te komen. "God heeft ons allemaal nodig jongen, dat moeten we inderdaad niet over het hoofd zien." De schipper schonk maar weer in, ach, het zou wel los lopen. Een beetje ontfermend relativeren, kontakt opnemen met de zeevaartschool en binnen een week had hij een ander. "Nee, dat mag niemand vergeten, dat is zo." De jongen keek de schipper doordringend aan.

"U zegt wat u hoort te zeggen maar weet niet wat u werkelijk bezielt!" riep de jongen een paar glazen verder. "Schipper, ik ken echt de héle bijbel van buiten! Ik heb alle verboden boeken gelezen, ik ben zo verweven met de openbaringen dat ik vloeiend kan denken in God's bedoelingen! God bewaart zijn plannen voor diegenen die dat kunnen, dat weet u toch?" Vragend keek hij de schipper aan, de jongen wilde beloond worden voor zijn vroomheid, dat was duidelijk. "Kijk es hier jongen, dat is mooi, dat je je leven zo geeft aan de lieve heer, echt waar, maar je bent niet de enige die.." "LUISTER naar me!!" De jongen was opgestaan en boog zich voorover. "Iedereen moet alles in het werk blijven stellen om God te doorgronden, hij heeft zijn boodschap zo gedicteerd dat elk mens instinctief God's liefde kan beseffen! Daar hoeft geen luie kerkeraad of corrupte bisschop tussen te komen!" De jongen slikte iets weg, had tranen in z'n ogen. In de verte snaterden een paar ganzen. "We hebben wat te doen" zei hij abrupt. En voordat de schipper een geruststellend antwoord klaar had keek hij naar de verkeerde kant van een pistool. "Zet de motoren aan. Om precies twaalf over twaalf moet je tegen de sluis varen. Je hoeft niet bang te zijn schipper, als God niet van je zou houden leefde je allang niet meer."

De schipper kwam langzaam omhoog van z'n stoeltje, trillend van de drank en de waanzinnige wending. Moest hij van een belijdend scheepsmaatje dat een pistool voor z'n gezicht hield met z'n schuit de sluis van Grave rammen? De jongen pakte hem bij z'n bovenarm. "Deze wereld is zo verrot, zo vergaan, dat weet u toch ook. U bent immers ook gaan varen. Maar herinnert u zich dan niet meer wat God doet met zo'n wereld? God zet dan de sluizen open!" Sprakeloos staarde de schipper de jongen aan. "Vannacht, om twaalf over twaalf, in de twaalfde maand, zullen twaalf zonen van God opstaan. Dan zullen twaalf schippersmaten met twaalf schepen de sluizen en stuwen in de rijn en de maas opblazen. Met diesel en kunstmest, dat is de lucht die je al een paar dagen ruikt. God heeft je zelfs laten aanmeren bij Grave, ik heb je niet eens hoeven te dwingen. Zie je dan niet hoe mooi dat is!?"

Na drie diepe teugen adem kon de schipper weer een beetje nadenken. "Jongen, als als als je de sluis opblaast... En jouw vrienden doen dat verderop de rivier ook... Dan dan komt het land niet onder water te staan, maar lopen wij vast! De maas is een régenrivier, hebben ze je dat nog niet geleerd? De sluizen en stuwen dienen om te voorkomen dat de rivier leegloopt..." De schipper zag nog net twee woedende ogen voordat hij een krakende slag tegen zijn neus kreeg. Kokhalzend van de pijn viel hij op handen en knieën. De jongen liep naar de stuurhut, startte de motoren en bracht het schip in beweging. Binnen vijftien minuten zou de wereld weten dat God's woord nog altijd de wereld bestuurde. God zou het zondige land verdrinken en hem in het paradijs omhelzen, eindelijk zou hij de vader zien die hij altijd gewild had. Met zijn pistool sloeg hij de ruit van de cabine stuk en wees de schipper aan. "Zet het voorste ruim open!" De schipper stond met een bonzend hoofd op, liep een eindje naar voren, haalde diep adem, sprong de maas in en dook meteen onder.

De jongen rende de hut uit en schoot een paar keer spiedend in het water. Het stuurloze schip liep naast de sluizen met een knarsende schok vast op de kade. Woedend rende de jongen over het dek, rukte een luik open en gooide iets naar binnen. Meteen schoot er sissend een enorme steekvlam omhoog en hoorde de bovengekomen schipper de jongen krijsen. Hij verwachte een ontploffing, maar die bleef uit, het mengsel werkte blijkbaar niet goed. De schipper zwom terug en klom aan boord. Hij gooide zijn kletsnatte jack over de smeulende jongen die blind en jammerend rondkroop. Uit de stuurhut klonk allerlei elektronisch gepiep, de telefoon van de jongen had het blijkbaar druk. De schipper ging hijgend naast hem zitten en trok zijn verminkte hoofd voorzichtig tegen zich aan. "Zeg maar tegen God dat hij een dikke hufter kan zijn, van tijd tot tijd. En dat hij zich daar niet populair mee maakt" fluisterde hij tegen de schokkende jongen die steeds zachter kermde.

Honderden doden door explosie in Nigeria

Icoon Ramp Een explosie dinsdag in een oliepijpleiding in de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos heeft mogelijk vele honderden mensen het leven het leven gekost. Een ooggetuige repte tegen het Britse persbureau Reuters van meer dan vijfhonderd verbrande lichamen bij de pijpleiding.

Fotograaf Akintude Akinleye van het Britse persagentschap verklaarde meer dan vijfhonderd lichamen te hebben geteld. Veel daarvan zijn onherkenbaar verbrand. Akinleye zei dat het dodental mogelijk wel kan oplopen tot zevenhonderd. Het Nigeriaanse Rode Kruis bevestigde later dat er vermoedelijk zeer veel slachtoffers zijn gevallen.

''Het is een dichtbevolkt gebied. We praten over honderden doden. Zestig mensen zijn ernstig verbrand naar ziekenhuizen overgebracht. We moeten het aantal doden nog vaststellen dus het kunnen er driehonderd, vierhonderd of vijfhonderd zijn'', aldus secretaris-generaal Abiodun Orebiyi van het Rode Kruis.

Olie af te tappen
De explosie deed zich dinsdagochtend voor nadat een mensenmenigte zich had verzameld om illegaal olie af te tappen. De pijpleiding was door onbekenden kapotgemaakt om olie te stelen. De autoriteiten in Lagos en het Rode Kruis spreken volgens CNN vooralsnog van een dertigtal doden en tientallen gewonden.

Het komt zeer geregeld voor dat er in Nigeria doden vallen omdat mensen olie proberen te stelen uit pijpleidingen. De afgelopen jaren zouden zeker 2000 mensen het leven hebben gelaten door dergelijke praktijken. In mei dit jaar vielen er nog zeker 150 doden in Lagos.

Met dank aan static voor de submit.

Van Gaal : "Twente lastige tegenstander"

AZ treedt morgenavond gehavend aan in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Trainer Louis van Gaal kan in Enschede niet beschikken over de geblesseerden Barry Opdam (lies), Danny Koevermans (kuit), Greitar Steinsson (schouder) en Joey Gudjonsson (griep).

Van Gaal vindt Twente een hele lastige tegenstander. "Die ploeg hield ons in Alkmaar op 2-2. We mochten toen niet mopperen over de uitslag. FC Twente was misschien wel beter. Dat is dit seizoen niet vaak voorgekomen. FC Twente is wel een ploeg die wil voetballen. We krijgen dus waarschijnlijk meer ruimte dan afgelopen zondag tegen NEC. Dat is wellicht weer positief. Ik heb als trainer vaak in Enschede gewonnen."

Ex-turnster Moetsjina overleden

Voormalig turnster Jelena Moetsjina is in Moskou op 46 jarige leeftijd overleden. De Russin werd in 1978 wereldkampioen op de meerkamp.

De doorbraak voor Moetsjina kwam in 1977, toen ze op het EK op de meerkamp tweede werd achter Nadia Comaneci en goud pakte op de balk, vloer en brug. Een jaar later werd ze wereldkampioene op de meerkamp en op vloer. Ook pakte ze dat jaar het goud in de landenwedstrijd met de Sovjet-Unie. In 1979 won ze op het EK wederom de titel op de brug.

In 1980 kwam haar carrière abrupt ten einde toen ze in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Moskou zwaar te val kwam tijdens een vloeroefening en een nekwervel brak. Sindsdien zat ze in een rolstoel.

Uitslag Willem II - Excelsior

Om half drie begon de competitiewedstrijd tussen Willem II en Excelsior. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Excelsior 2-1
11' Slory 0-1
82' Imschoot 1-1
85' Imschoot 2-1 (assist Van der Struijk)

Scheidsrechter: Van Dongen.
Toeschouwers: 11.750.
Gele kaart: Wau, Messoudi, Hadouir (allen Willem II), Simr, van Dieren, van Nieuwstadt, Steur (allen Excelsior).

Opstellingen

Willem II: Sengier, Wau (Janse/33), Kargbo, Bælum,Hermans, v.d.Struijk, Nieuwendaal (Imschoot/71), Messoudi, Hadouir (Swinkels/90), Redan, Bobson.

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm (Steur/86), Bruins, v.Dieren, Guijo-Velasco, Slory, Simr (Dijkhuizen/84), Piqué.

Om half 5 begint de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Sparta.

Coole Oma...

In de submit vonden we iets wat user Tinuzzz_Talpa zelf in elkaar geflanst heeft. En hij is er zo trots op dat hij het graag met ons delen wil. Waarvoor onze grote dank.

Wat wil hij dan graag met ons delen? Men neme 2 debiele jongens en een camera en ze maken voor U zo een sketch! Die 2 jongens waren ik een mijn neefje, we hebben een erg lollig en erg debiel filmpje gemaakt.

Veel plezier!

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit.

Kupfernagel wint in Hofstade

De Duitse veldrijdster Hanka Kupfernagel heeft de wereldbekercross in het Belgische Hofstade op haar naam geschreven. Ondanks felle tegenstand van de Nederlandse vrouwen Marianne Vos en Daphny van den Brand domineerde Kupfernagel de wedstrijd.

Van den Brand moest na een valpartij uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, ook nog achter de Duitse Birgit Hollman. Vos wist het podium niet te halen.

Bij de beloften kende Lars Boom nog weinig geluk bij zijn rentree in de modder. Afgelopen zondag werd hij in Eerde-Veghel in koppositie door een gebroken ketting uitgeschakeld, vandaag liep hij averij op door een gebroken zadelpen. Uiteindelijk eindigde hij als 22e.

Ook na beroep doodstraf voor Saddam

Icoon Buitenlands De Iraakse voormalige dictator Saddam Hussein heeft ook in hoger beroep de doodstraf opgelegd gekregen. Dat meldde de Iraakse nationale veiligheidsadviseur Mowaffaq al-Rubaie dinsdag. Volgens Iraakse wetgeving moet Hussein binnen dertig dagen ter dood gebracht worden.

Begin november kreeg Hussein al de doodstraf voor het veroorzaken van een bloedbad in 1982 in het dorp Dujail. Waarschijnlijk zal hij op een stille plek op een onduidelijke tijd de doodstraf krijgen. Hiermee hoopt Irak te voorkomen dat Hussein's aanhangers geprovoceerd worden.

De laatste maanden is er veel kritiek te horen over de doodstraf voor de voormalige dictator. Human Rights Watch vindt dat het proces gefaald heeft, omdat de feiten niet goed op een rij zijn gezet. Amnesty International stelt dat er sprake is van "politieke bemoeienis", die de onpartijdigheid en onafhankelijkheid van het gerechtshof aangetast zou hebben.Saddam Hussein

Voetbal: Uitslag Feyenoord - PSV

Icoon EredivisieDe wedstrijd tussen Feyenoord en PSV is in een gelijkspel geëindigd. Dit is voor de Eindhovenaren het eerste puntenverlies sinds 1 oktober. Na 956 minuten zonder tegendoelpunten in de Eredivisie moest de ploeg van trainer Ronald Koeman voor het eerst weer een goal incasseren.

Feyenoord begon goed aan het duel, wat zich in de beginfase vooral op de helft van PSV afspeelde. De eerste kans was dan ook voor de Rotterdammers toen Alex in de fout ging, maar Joonas Kolkka wist de bal over het verlaten doel van de Eindhovenaren te koppen. De ploeg van Ronald Koeman kreeg via Arouna Koné een kans op de openingstreffer, maar het schot van de Ivoriaan werd door Henk Timmer gepareerd. Deze poging was overigens ook het moment waarop PSV het duel meer naar zich toe trok.

De Eindhovenaren kwamen na 24 minuten spelen op voorsprong door een treffer van Philip Cocu. De middenvelder waagde een poging via een afstandschot met zoveel effect dat Timmer zich hierop verkeek. De sluitpost van de Rotterdammers viel naar links, maar de bal ging door het midden. Ook de gelijkmaker werd uit het niets gemaakt. Feyenoord kreeg een vrije trap, welke door Royston Drenthe werd genomen. PSV was nog bezig met de organisatie toen de bal al voor het doel kwam. Angelos Charisteas profiteerde en kopte de bal achter Heurelho da Silva Gomes.

In de tweede helft wist Feyenoord enig veldoverwicht te creëren. Grote man aan de zijde van de Rotterdammers was Drenthe. De speler onderscheidde zich van enkele rushes. Voortdurend was de linksback gevaarlijk, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg hij te maken met kramp. De ploeg van trainer Erwin Koeman kreeg in het tweede gedeelte van de wedstrijd eigenlijk maar één grote kans. Een schot van Stein Huysegems werd door Jan Kromkamp van richting veranderd. Gomes redde op een voortreffelijke manier en voorkwam dat PSV op grotere achterstand kwam.

In het laatste deel van de wedstrijd leek het er lange tijd op dat beiden teams met 1-1 tevreden waren. Toch kwam PSV in de laatste tien minuten nog een paar keer in de buurt van het doel van Feyenoord. Patrick Kluivert viel in en liet zien dat hij een belangrijk aanspeelpunt voor de Eindhovenaren was. Toch werd de aanvaller bij elke bal die hij kreeg uitgefloten door de supporters van de Rotterdamse club. Toch wist de Eindhovense ploeg geen gevaar meer te stichten, waardoor de eindstand al voor rust was bereikt.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Kerstspeech van Bush...

Overal ter wereld worden op televisie Kersttoespraken gehouden. Ook dat hoort bij de kerst traditie. Ook Amerika kan niet achterblijven en elk jaar met Kerst mag de Amerikaanse President een praatje houden voor het Amerikaanse volk.

Dat is zijn kans om iedereen met een positieve gevoel het nieuwe jaar in te gaan. Maar volgens mij heeft de huidige President Bush dat niet helemaal begrepen…

Uitslag Feyenoord - PSV

De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV is in een gelijkspel geëindigd. Dit is voor de Eindhovenaren het eerste puntenverlies sinds 1 oktober. Na 956 minuten zonder tegendoelpunt in de Eredivisie moest de ploeg van trainer Ronald Koeman voor het eerst weer een goal incasseren.

Feyenoord begon goed aan het duel, wat zich in de beginfase vooral op de helft van PSV afspeelde. De eerste kans was dan ook voor de Rotterdammers toen Alex in de fout ging, maar Joonas Kolkka wist de bal over het verlaten doel van de Eindhovenaren te koppen. De ploeg van Ronald Koeman kreeg via Arouna Koné een kans op de openingstreffer, maar het schot van de Ivoriaan werd door Henk Timmer gepareerd. Deze poging was overigens ook het moment waarop PSV het duel meer naar zich toe trok.

De Eindhovenaren kwamen na 24 minuten spelen op voorsprong door een treffer van Philip Cocu. De middenvelder waagde een poging via een afstandschot met zoveel effect dat Timmer zich hierop verkeek. De sluitpost van de Rotterdammers viel naar links, maar de bal ging door het midden. Ook de gelijkmaker werd uit het niets gemaakt. Feyenoord kreeg een vrije trap, welke door Royston Drenthe werd genomen. PSV was nog bezig met de organisatie toen de bal al voor het doel kwam. Angelos Charisteas profiteerde en kopte de bal achter Heurelho da Silva Gomes.

In de tweede helft wist Feyenoord enig veldoverwicht te creëren. Grote man aan de zijde van de Rotterdammers was Drenthe. De speler onderscheidde zich van enkele rushes. Voortdurend was de linksback gevaarlijk, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg hij te maken met kramp. De ploeg van trainer Erwin Koeman kreeg in het tweede gedeelte van de wedstrijd eigenlijk maar één grote kans. Een schot van Stein Huysegems werd door Jan Kromkamp van richting veranderd. Gomes redde op een voortreffelijke manier en voorkwam dat PSV op grotere achterstand kwam.

In het laatste deel van de wedstrijd leek het er lange tijd op dat beiden teams met 1-1 tevreden waren. Toch kwam PSV in de laatste tien minuten nog een paar keer in de buurt van het doel van Feyenoord. Patrick Kluivert viel in en liet zien dat hij een belangrijk aanspeelpunt voor de Eindhovenaren was. Toch werd de aanvaller bij elke bal die hij kreeg uitgefloten door de supporters van de Rotterdamse club. Toch wist de Eindhovense ploeg geen gevaar meer te stichten, waardoor de eindstand al voor rust was bereikt.

Karakteristieken

Feyenoord - PSV 1-1
24’ Cocu 0-1
38’ Charisteas 1-1

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Bossen
Gele kaart: Lucius (Feyenoord), Afellay (PSV)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer; Drenthe, Vlaar, Bahia, Buijs; Hofs, De Guzman, Lucius; Huysegems, Charisteas, Kolkka

PSV: Gomes; Reiziger, Salcido, Alex, Kromkamp; Cocu, Simons, Afellay, Culina; Farfán, Koné

Wat zou er gebeuren als ...

Twinky een huis ging bouwen?

Ik was net aan het denken over mijn naderend vertrek, en vroeg me toen af waarom studenten allemaal in kleine kamertjes wonen. Dat moet toch beter kunnen? Per ongeluk dacht ik er even aan dat ik natuurlijk zelf een huis kon gaan bouwen. Een groot huis van bakstenen. Toen ik daar iets dieper over na dacht, bleek dat misschien niet zo'n geweldig plan te zijn.

Als ik een huis zou gaan bouwen, zou ik beginnen met de bakstenen. Bakstenen zijn namelijk een essentieel onderdeel van een huis, dat weet iedereen. En omdat ik het groot wil aanpakken, bestel ik gewoon een vrachtwagen vol met bakstenen, en dat zijn er vast wel genoeg. Op het moment dat de vrachtwagen dan voor mijn neus staat, op de plek waar mijn prachtige huis komt, begint er toch enige twijfel naar boven te borrelen, en die twijfel wordt alleen maar groter als de vrachtwagen alle stenen voor mijn voeten kiepert. Het zijn namelijk heel erg veel bakstenen, en een heleboel bakstenen gaan niet automatisch in huisvorm. Na even na te denken pak ik mijn fiets en fiets naar de doe-het-zelfzaak in het dorp. Daar koop ik dan cement, want cement is nodig om de bakstenen aan elkaar te plakken. Ik krijg van de doe-het-zelfzaakmeneer een hele grote zak met cementpoeder. Ik dacht dat cement van dat grijze, plakkerige spul was! Met de zak achterop mijn fiets, fiets ik weer terug naar de berg bakstenen die mijn huis moeten gaan vormen.

Op een hoekje van de hoop lees ik de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het cementpoeder. Er staat op dat ik water nodig heb en een flinke bak, dus ik fiets terug naar de doe-het-zelfzaak en haal daar een flinke bak. Bij het huis naast de hoop bakstenen, de mensen die zodra mijn zelfgebouwde huis er staat mijn buren zullen zijn, bel ik aan voor water. Ik krijg een tuinslang mee met zo'n spuitding, en daarmee kan ik dus lekker cement maken. Ik kieper de zak cementpoeder in de flinke bak en spuit er met het spuitding water op. Dat gaat best lekker, en als je zo spuit gaat het poeder een beetje dansen. Als ik dan roer met het uiteinde van de tuinslang, ziet het er best wel grijze-smurrie-ig uit. Ik fiets weer naar de doe-het-zelfzaak (heel snel want anders droogt het cement op), want zonder troffel ben je natuurlijk nergens als je een huis gaat bouwen. Dat weet iedereen, maar ik was het een beetje vergeten.

Netjes leg ik een rijtje bakstenen op een platgestampt stukje zand. Met mijn versgekochte troffel kwak ik er een flinke klodder cementsmurrie op. Ik kwakte iets te hard, en het cement vliegt alle kanten op, tot in mijn oog! Zo snel als ik kan ren ik naar mijn fiets en fiets ik naar de dokter, die een mooie pleister op mijn oog plakt. Zo zou het gauw weer beter moeten gaan. Als hij vraagt hoe ik in godsnaam cementsmurrie in mijn oog kon krijgen, moet ik bekennen dat ik een huis aan het bouwen ben. Gelukkig geeft hij mij een paar handige tips. Je moet cementsmurrie niet kwakken, maar voorzichtig uitsmeren. Ook moeten de bakstenen per rijtje een beetje verspringen.

Vol goede moed fiets ik weer terug naar mijn bakstenen. Het cement is een beetje opgedroogd, maar met wat water en stevig roeren gaat het wel weer. Voorzichtig smeer ik, zoals de dokter zei, een laagje cement op het onderste rijtje. Het rijtje daarop verspringt een beetje. Het gaat eigenlijk best lekker! Na een paar rijtjes bakstenen wordt ik toch een beetje moe. Uit mijn jaszak haal ik mijn speciaal meegebrachte pakje appelsap en slurp het lekker leeg, terwijl ik met mijn ene oog kijk naar de vrachtwagen die de bakstenen heeft gebracht. Opeens hoor ik achter me een vreemd geluid. Het lijkt een beetje op 'bwuff'. Als ik me omdraai zie ik dat mijn muurtje is omgevallen. Ik word woest, al het werk voor niks! In mijn opkomende agressie schop ik keihard tegen het muurtje. Zo hard, dat mijn grote teen breekt, dus ik spring weer op de fiets en ga naar de dokter. Die geeft nog een paar goedbedoelde tips en dan fiets ik weer naar mijn huis-in-wording, met teen in het gips. Door de pleister voor mijn ene oog zie ik alleen geen diepte meer en daarom knal ik keihard met mijn hoofd tegen de bakstenenvrachtwagen die nog voor de bakstenenberg staat. Ik voel mijn neus dik worden en er groeit een bult op mijn voorhoofd. Ik baal als een stekker, en zeker als ik zie dat het cement ook nog is opgedroogd.

Dan neem ik een besluit. Ik breng de tuinslang terug naar die vriendelijke mensen, zeg tegen de bakstenenvrachtwagenchauffeur dat hij weer in kan laden, dump de flinke bak met cementbeton in een vuilcontainer en fiets weer naar huis. Naar waar mijn ouders wonen. En als ik dan ga studeren ga ik gewoon op kamers. Niks moeilijk doen met huizen bouwen, want daar zijn Twinky's kennelijk niet voor gemaakt.

Islamitische milities Somalië trekken zich terug

Icoon OorlogStrijders van islamitische krijgsheren die het opnemen tegen de zwakke centrale Somalische regering hebben zich dinsdag op verschillende plaatsen teruggetrokken. De actie komt na zes dagen van felle gevechten. Volgens een commandant gaat het om een tactische manoeuvre.

,,Er is veel druk op alle fronten en om de oorlog te winnen hebben de islamitische strijders verscheidene posities geëvacueerd'', aldus de commandant die niet met naam genoemd wilde worden tegen het persbureau AFP. De islamitische strijders zouden dinsdag de plaatsen Dinsoor en Burhakaba hebben ontruimd.

In die laatste plaats hebben ze volgens bewoners materieel achtergelaten. ,,Vanochtend zag men geen enkele islamitische strijder meer. Ze zijn allemaal in de nacht vertrokken. Ze hebben materieel achtergelaten in de versterkingen die ze hadden aangelegd'', meldde een ooggetuige. Ethiopische gevechtsvliegtuigen zouden de terugtrekkende militieleden hebben bestookt met raketten.

Eerder al heroverde het Somalische regeringsleger de plaats Idale, 80 kilometer ten zuiden van Baidoa. De zwakke door Ethiopië gesteunde Somalische Federale Overgangsregering zetelt in die stad en is onder druk komen te staan van de Hoge Islamitische Rechtbankenraad die in juni zijn opmars begon vanuit de hoofdstad Mogadishu.

Ook in het midden van het land rukten dinsdag regeringsmilitairen gesteund door Ethiopische eenheden steeds verder op. Volgens bewoners hebben de militairen de militieleden verdreven uit de regio Bandiradley en Adado.

Ethiopië maakte dinsdag melding van grote overwinningen in Somalië. ,,De fundamentalisten zijn verslagen en trekken zich in wanorde terug. Ze zijn niet in staat verzet te bieden'', stelde het ministerie van Informatie in een communiqué.

'Iran wil kernenergie wegens problemen met olie'

Icoon Buitenlands Iran wil niet alleen kernenergie omdat het zich als regionale macht wil profileren, maar het land staat voor een ernstige crisis met zijn oliewinning en -industrie. Dit stelt een Amerikaanse onderzoeker in een maandag verschenen publicatie.

Iran heeft de naam een grote olieproducent te zijn met enorme voorraden om nog lang olie op te pompen, maar in werkelijkheid verkeert de Iraanse oliesector in een crisis.

De infrastructuur die noodzakelijk is voor deze sector, faalt en er zijn geen nieuwe investeringen voor de sector, zo betoogt professor Roger Stern van de Johns Hopkins Universiteit in de publicatie Proceedings van de gezaghebbende Nationale Academie in de VS.

Stern is van mening dat beschuldigingen van Washington dat Teheran op kernwapens uit is, steek houden, maar de Iraanse argumentatie voor kernenergie hoeft niet allemaal onzin te zijn. Hij stelt dat Iran waarschijnlijk kernenergie echt zo hard nodig heeft als het land beweert.

Iran is erg afhankelijk van de opbrengsten van de olie-export. De nationale oliemaatschappij moet zo veel mogelijk uitvoeren, want in Iran zelf is geen winst te halen. Dat is een gevolg van de opgelegde prijzen, waardoor de brandstof voor de Iraniërs is gesubsidieerd.

Maar de bevolking stijgt snel in omvang, waardoor er toch veel olie in het land zelf wordt verstookt. Iran importeert zelf producten zoals benzine om aan de stijgende binnenlandse vraag te voldoen, aldus Stern. Die vraag stijgt waarschijnlijk te snel sinds 1980 ten opzichte van de groei van de geproduceerde hoeveelheid olie.

Na een hoogtepunt tien jaar geleden is de uitvoer van Iraanse olie gestagneerd volgens Stern. En in de afgelopen anderhalf jaar heeft Iran niet meer voldaan aan de door de OPEC opgegeven exportquota.

Ook Hersi niet naar Heracles

Ook Youssouf Hersi, speler van Vitesse, zal niet voor Heracles gaan spelen. De ploeg uit Almelo probeerde eerder al om RKC Waalwijk-speler Hans van der Haar en Gerald Sibon van 1. FC Nürnberg in te lijven.

Hierdoor krijgt Heracles het maar niet voor elkaar om een balvaste spits en een creatieve middenvelder aan te trekken. Toch blijft de ploeg zoeken naar een versterking voor het middenveld en de aanval. "In onze ogen is het belangrijk dat er op de plaatsen nieuwe spelers komen", lichtte Hendrie Krüzen, assisstent-trainer van de ploeg uit Almelo, toe.

Mancini ook volgend seizoen trainer van Inter

Als het aan Massimo Moratti, voorzitter van Internazionale, ligt, is Roberto Mancini ook volgend seizoen trainer van de Italiaanse club. In de Italiaanse media werd de naam van de Portugese succescoach van Chelsea, Jose Mourinho, genoemd als opvolger van Mancini volgend seizoen.

De blauw zwarten domineren in de Italiaanse Serie A en kwalificeerden zich voor de volgende ronde in de Champions League. "We hebben met Mancini een overeenkomst dat alleen nog op papier gezet moet worden", aldus Moratti. "Als Inter kampioen word dan wordt het contact van Roberto Mancini automatisch verlengd. Maar ook als Milan geen kampioen word hoeft Mancini zich geen zorgen te maken."

Federer hoopt ook in 2007 te domineren

Afgelopen seizoen was Roger Federer opnieuw de beste tennisser ter wereld. Ook komend seizoen hoopt de Zwitser weer op de eerste plaats te eindigen. Naar eigen zeggen beleeft de tennisser zijn eigen droom en hoopt hij dit niveau vol te houden.

In 2006 nam Federer aan zeventien toernooien deel. Van dit aantal miste hij maar een finale. Bovendien kreeg de tennisser het voor elkaar om drie van de vier grand slams in winst om te zetten. In januari kan hij laten zien of het niveau er nog steeds is. Dan staat namelijk de Australian Open in Melbourne weer op het programma.

Belgische talenten slagen in Nederland

In België heeft men verbaast gereageerd op het feit dat in Belgische talenten in Nederland wel door weten te breken. In eigen land wil het deze spelers niet lukken. Het Laatste Nieuws, een Belgische krant, vroeg zich dat af en ging in gesprek met Maarten Martens en Moussa Dembele van AZ.

"In België geven ze een jongere nooit vertrouwen, hier wel", zegt Martens over het verschil tussen Nederland en België. "Je krijgt hier kansen. En de begeleiding en de infrastructuur zijn top", voegt Dembele er aan toe. Deze laatste kwam via Willem II bij de Alkmaarse ploeg terecht.

"De trainingen bij AZ zijn de beste die ik ooit heb gehad", vervolgt de aanvaller. "Je voelt je elke dag sterker worden. Van Gaal legt je op training ook druk op. Ik denk soms 'hou toch eens op met dat gemekker', maar het maakt me beter, dus neem ik het erbij. In België had ik nooit zo veel geleerd."

"In België geven ze een jongere nooit vertrouwen, hier wel", vult Martens zijn landgenoot aan. "Louis van Gaal zei me voor mijn eerste wedstrijd dat ik mijn kans kreeg voor enkele wedstrijden. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, dat geeft echt vertrouwen. Ik heb bij Anderlecht Frank Vercauteren gehad, die is ook zo. Maar Van Gaal heeft nog meer oog voor details."

Scolari in 2008 weg als bondscoach Portugal

Luiz Felipe Scolari zal na het Europees kampioenschap voetbal 2008 in Oostenrijk en Zwitserland stoppen als bondscoach van Portugal. Het contract van de 58-jarige Braziliaan loopt dan af.

"Het is logisch en alleen maar natuurlijk dat ik na het EK vertrek als mijn contract afloopt", aldus Scolari vandaag tegenover de Portugese sportkrant Record. Hij leidt Portugal sinds 2002.

In 2002 werd Scolari wereldkampioen met Brazilië en vertrok daarna naar Portugal. Hij wist Portugal naar de finale van het EK in 2004 te leiden en bereikte op het afgelopen WK de halve finales. "Het werk van een coach heeft een limiet van vijf of zes jaar", aldus Scolari.

Speeldata Eredivisie 2007/2008

Volgend seizoen zal de Eredivisie op 17 augustus starten. Net als dit jaar is dat dus in week 33. Op Tweede Kerstdag wordt, net als dit jaar, er gewoon weer een speelronde afgewerkt. Enige wijziging is dat er op Oudjaarsdag niet meer wordt gespeeld.

De Jupiler League vangt een week eerder al aan, namelijk op 10 augustus. Enkele dagen later, op 12 augustus, staat de strijd om de Johan Cruyff Schaal op de kalender. Ook volgend seizoen zijn er twee speelrondes die in het midden van de week worden afgewerkt. Dat zal zijn op 26/27 december 2007 en 30/31 januari 2008. Tot slot worden er nog een aantal weekenden, te weten 8/9 september, 13/14 okotber en 17/18 november, vrijgehouden in verband met het spelen van internationale voetbalwedstrijden.

Ook volgend seizoen wordt er een aantal weken niet gespeeld in verband met de winterstop. Deze periode loopt van 30 december 2007 tot en en met 18 januari 2008. Op 27 april staat speelronde 34 op het programma. Ook volgend seizoen zijn er weer playoff-wedstrijden. Deze worden van 7 tot en met 25 mei gespeeld.

Ex-Miss Nevada heeft spijt van pikante foto's

ShowbizzKatie Rees, de voormalige Amerikaanse Miss Nevada, heeft spijt van de pikante foto's die vorige week op internet uitlekten. Door die foto's moest ze haar titel inleveren. De 22-jarige Rees is op die foto's onder meer te zien terwijl ze een meisje kust, haar borsten laat zien en haar broek laat zakken om haar string te tonen.

De fotoserie is drie jaar geleden genomen toen Rees 19 jaar was (en niet vijf jaar terug zoals eerder werd vermeld). Volgens Rees werd ze tijdens een feestje op de foto gezet door een vriend van haar. ''Ik heb zo'n spijt. Ik was toen een tiener en had er nog nooit over nagedacht om mee te doen aan missverkiezingen.'' Ze bestempelt haar gedrag op het feest als een éénmalige uitglijder.

Rees heeft de organisatie gevraagd om haar titel terug te geven, zodat ze volgend jaar kan meedoen aan de Miss USA 2007-verkiezing.Rees 3 jaar geleden


Rees nu


-
Alle foto's van drie jaar terug staan hier.

Uitslagen NFL speelronde 16

In Denver maakt een rookie zich op voor de playoffs. Jay Cutler leidde zijn Broncos naar een overwinning op de Cincinnati Bengals, en de Broncos hielden daarmee hun lot in eigen handen. Een overwinning op San Francisco volgende week betekent verder spelen in - waarschijnlijk - Boston.

Uitslagen
21 decMinnesota Vikings@ Green Bay Packers7-9
23 decKansas City Chiefs@ Oakland Raiders20-9
24 decTampa Bay Buccaneers@ Cleveland Browns22-7
24 decTennessee Titans@ Buffalo Bills30-29
24 decCarolina Panthers@ Atlanta Falcons10-3
24 decWashington Redskins@ St. Louis Rams31-37, OT
24 decBaltimore Ravens@ Pittsburgh Steelers31-7
24 decNew Orleans Saints@ New York Giants30-7
24 decNew England Patriots@ Jacksonville Jaguars24-21
24 decIndianapolis Colts@ Houston Texans24-27
24 decChicago Bears@ Detroit Lions26-21
24 decArizona Cardinals@ San Francisco 49ers26-20
24 decSan Diego Chargers@ Seattle Seahawks20-17
24 decCincinnati Bengals@ Denver Broncos23-24
25 decPhiladelphia Eagles@ Dallas Cowboys23-7
25 decNew York Jets@ Miami Dolphins13-10

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots²1140.733345214
New York Jets960.600293292
Buffalo Bills780.467293292
Miami Dolphins690.400238256
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens²1230.800334194
Cincinnati Bengals870.533356308
Pittsburgh Steelers780.467330298
Cleveland Browns4110.267232342
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts²1140.733400338
Tennessee Titans870.533301360
Jacksonville Jaguars870.533341239
Houston Texans5100.333253360
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers^1320.867465283
Denver Broncos960.600296279
Kansas City Chiefs870.533296285
Oakland Raiders2130.133165309
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Philadelphia Eagles*960.600374311
Dallas Cowboys¹960.600394311
New York Giants780.467321334
Washington Redskins5100.333279342
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears³1320.867420229
Green Bay Packers780.467275359
Minnesota Vikings690.400261286
Detroit Lions2130.133266367
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints^1050.667392291
Carolina Panthers780.467239284
Atlanta Falcons780.467275304
Tampa Bay Buccaneers4110.267204330
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks²870.533312334
St. Louis Rams780.467326360
San Francisco 49ers690.400272389
Arizona Cardinals5100.333294362

Situatie playoffs
AFCTeamBalans
1.San Diego Chargers^13-2
2.Baltimore Ravens²12-3
3.Indianapolis Colts²11-4
4.New England Patriots²11-4
5.Denver Broncos9-6
6.New York Jets9-6
7.Cincinnati Bengals8-7
8.Tennessee Titans8-7
NFCTeamBalans
1.Chicago Bears³13-2
2.New Orleans Saints^10-5
3.Philadelphia Eagles*9-6
4.Seattle Seahawks²8-7
5.Dallas Cowboys¹9-6
6.New York Giants7-8
7.Green Bay Packers7-8
8.Carolina Panthers7-8

¹ Geplaatst
* Divisieleider - geplaatst
² Divisiewinnaar - geplaatst
^ Divisiewinnaar - geplaatst en vrije eerste ronde
³ Divisiewinnaar - geplaatst, vrije eerste ronde en thuisvoordeel

Wat is Dit: Opgave 74 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Yamamoto testrijder bij Super Aguri

Sakon Yamamoto is komend jaar testrijder van het team van Super Aguri. Hij wordt daarmee collega van de Nederlander Giedo van der Garde die eerder deze maand werd aangesteld als eerste reserve-rijder van het Japanse formule 1-team.

De 24-jarige Yamamoto kwam dit jaar vier keer in actie, maar wist geen enkele keer de finish te bereiken. "Het is fantastisch nieuws dat ik bij het team kan blijven. Ik zal mijn nieuwe rol zo goed mogelijk uitvoeren," aldus de Japanner. Anthony Davidson en Takuma Sato zullen voor het team Grands Prix rijden.

Nederlands fotomodel met 98 bolletjes gepakt in Italië

Icoon MisdaadDe autoriteiten in het Italiaanse Catania hebben een Nederlandse vrouw aangehouden die 98 bolletjes cocaïne had geslikt. Het in de Dominicaanse Republiek geboren 24-jarige fotomodel had circa 1,2 kilo verdovende middelen ingeslikt, meldde de krant La Repubblica van dinsdag.

De drugs hebben een straatwaarde van naar schatting 1,2 miljoen euro. De vrouw heeft bekend 4.000 euro te hebben gekregen voor de smokkel. Het model arriveerde met een vlucht uit Brussel zonder bagage, waardoor de douanebeambten achterdochtig werden.

Gaat Super Smash Bros. Brawl ons verrassen?

Op het forum van GameFAQs heeft tijdelijk de volgende post over Super Smash Bros. Brawl gestaan:

"there was going to be an awesome new feature in the next Super Smash Bros, which is Brawl. He said that the magazine said 'it would be bigger than the inclusion of Solid Snake' to the series, and it would make this Smash Bro. the best of out the series by far"

Het bericht zelf is inmiddels van het forum verdwenen, wat de zaak alleen nog maar mysterieuzer maakt. Het gerucht gaat in ieder geval over een nieuwe feature in het spel dat volgens een vooralsnog onbekend tijdschrift nog groter is dan de toevoeging van Solid Snake. Let echter wel op de dikgedrukte "was" in het citaat, dat kan erop duiden dat de feature om bepaalde redenen het spel niet heeft weten te halen.

Kujovic na dit seizoen weg bij Roda JC

De voorzitter van Roda JC, Servé Kuijer, heeft zondagavond gezegd dat hij er vanuit gaat dat Vladan Kujovic aan het eind van dit seizoen uit Kerkrade vertrekt.

Het contract van de 28-jarige Servische doelman loopt na dit seizoen af. In 2002 kwam Kujovic over van het Belgische Eendracht Aalst en speelde tot nu toe 136 competitiewedstrijden voor Roda JC. Bram Castro zal de nieuwe eerste doelman van Roda worden, dat op zoek gaat naar een nieuwe reservesluitpost.

Likken als Lassie

Een kameleon heeft het, een koe heeft het ook, een hond heeft ook een flinke en deze jongedame heeft ook een bovengemiddeld grote.

Maar wat hoor ik je denken is in godsnaam de overeenkomst tussen een kameleon en een vrouw, wil je het echt weten ? Ze hebben alletwee een hele grote lange tong. Lijkt mij verrekte handig als je een keer een volle neus hebt maar geen zakdoekje in de buurt.

Met dank aan Danny voor de submit.

Het Binnenhofklasje - Kerstdiner

Juf Verbeet had op deze tweede kerstdag een prachtig kerstdiner gepland. Ze had haar klasje groepjes laten maken en aan ieder groepje een gerecht gegeven.
"Groep Wilders, jullie mogen een salade maken", zei de juf in de richting van groepshoofd Geert.
"Salade? Dat is een bijgerecht! Ik heb 600.000 stemmen gehad en vervolgens mag ik salade gaan maken?!", reageerde Geert furieus in de richting van de kersverse juf.

Chinese artsen combineren medische kennis met helm

Icoon OpmerkelijkArtsen en verpleegkundigen in een ziekenhuis in de Chinese stad Shanxia zijn niet langer alleen herkenbaar aan hun witte jas en stethoscoop. Ze dragen tegenwoordig ook een bouwvakkershelm, nadat ze zijn aangevallen door nabestaanden van een patiënt.

De rouwenden en door hen ingehuurde demonstranten trekken en duwen aan de hulpverleners en spuwen naar hen, om zo hun ongenoegen over de dood van de patiënt duidelijk te maken. Die overleed na een auto-ongeluk, hoewel zijn behandelaars hem juist toestemming hadden gegeven om naar huis te gaan.

'Van Wijk wil weg bij Willem II'

Volgens Voetbal International hoofdredacteur Johan Derksen, zal Willem II-trainer Dennis van Wijk binnenkort zelf willen opstappen. Van Wijk kwam afgelopen zomer over van Roeselare uit België.

Willem II maakt een teleurstellend seizoen door en staat momenteel zestiende in de comepetitie. De clubleiding uit Tilburg zou nog wel vertrouwen hebben in Van Wijk, maar de trainer zelf zou echter geen vertrouwen in de spelersgroep meer hebben.

Aankomende dinsdag speelt Willem II thuis tegen Excelsior. Volgens Derksen zal deze wedstrijd doorslaggevend zijn voor de toekomst van Van Wijk bij de Tilburgse club.

'Discriminatie kasteloze tsunamislachtoffers'

Icoon BuitenlandsDe kastelozen in India, de Dalits, zijn ook bij de noodhulp na de tsunami aanvankelijk uitgesloten. Hun situatie verslechterde juist, bleek uit onderzoek door het Dalit Netwerk Nederland (DNN).

Cordaid, CMC, Kerk in Actie/ICCO, Justitia et Pax en de Landelijke India Werkgroep maken deel uit van het Netwerk. Eind vorig jaar bleek dat de Dalits nauwelijks noodhulp hadden ontvangen en ook bij de opbouw werden zij uitgesloten. "De hulporganisaties hebben hun programma's daarop aangepast", liet een woordvoerster van DNN vrijdag weten

De organisaties hebben daarop een Dalit-consultant aangesteld, omdat de kastelozen moeilijk te bereiken zijn. Ook is ruim 1 miljoen euro uitgetrokken voor wederopbouwprogramma's voor kastelozen. Het onderzoek geeft aan dat in de zwaar getroffen deelstaat Tamil Nadu vooral de kaste van vissers hulp kreeg. De Dalits komen niet voor op de lijsten met slachtoffers. Veel Dalits zijn hun baan kwijt geraakt en de vissers hebben hun werk overgenomen.

DNN is al jaren bezig aandacht te krijgen voor de situatie van de ruim 160 miljoen Indiase Dalits. Het Europees Parlement nam deze week een resolutie aan over de mensenrechten van de kastelozen. Hierin staat dat er meer specifieke aandacht moet komen voor hulpprogramma's aan Dalits.

De Mos geen voorstander van voetbal tijdens kerst

Hoewel hij zondag met Vitesse wist te winnen van Ajax, is trainer Aad de Mos geen voorstander van het spelen tijdens de kerstdagen. De Mos vindt dat de spelers rust gegund moet worden om zo weer fris terug te komen na de feestdagen.

"Persoonlijk vind ik het beter om de spelers rust te geven, zodat ze weer fris terugkomen na de feestdagen", aldus De Mos. "Als het nu zou vriezen, er lag sneeuw en de wegen waren moeilijk begaanbaar, zou het opeens belachelijk zijn dat we geen winterstop hadden."

Aanvankelijk had De Mos zijn eigen spelersgroep een vrije dag beloofd als er werd gewonnen van Ajax. Desondanks moest de ploeg zich gisteren toch melden op het trainingsveld. "Vanuit medische gronden is het beter om uit te lopen na zo'n zware wedstrijd en ook psychisch is het beter om de koppen vrij te maken na Ajax. Dit is namelijk jaren niet vertoond hier."

Rusland wil voetbalcompetitie uitbreiden

De voorzitter van de Russiche voetbalbond, Vitaly Mutko, wil de Russische Premier League gaan uitbreiden van zestien tot achttien clubs.

Momenteel spelen er zestien teams in de Russische hoogste klasse. Volgens Mutko kunnen er daar nog makkelijk twee bij. "Als ik onze structuur bekijk, zie ik dat we in de hoogste afdeling zeker met achttien teams zouden moeten spelen", aldus Mutko tegenover Sport Express.

"Uiteraard mogen we geen overhaaste beslissingen nemen, maar zouden er tegen 2008 moeten naar streven om aan dat getal te komen. Momenteel spelen er in Rusland 114 professionele voetbalclubs en dat getal zit goed. Mochten we in de toekomst beslissen om het aantal deelnemers aan de hoogste klasse uit te breiden dan zouden we zeker niet aan het aantal van 114 raken".

Vooruitblik: Feyenoord - PSV

Op Tweede Kerstdag staat er weer een leuke wedstrijd op het programma, namelijk het treffen tussen Feyenoord en PSV. Momenteel staan de Eindhovenaren bovenaan. De ploeg uit Rotterdam staat op de vijfde plaats. Hieronder een vooruitblik op deze wedstrijd.

Feyenoord is er komende dinsdag op gebrand om goed te presteren en is zeker niet kansloos in de wedstrijd met PSV. Trainer Erwin Koeman kan in ieder geval weer beschikken over Royston Drenthe en Danny Buijs. Dit duo was in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend, tegen Sparta, nog geschorst. Dwight Tiendalli speelde tegen de club uit Spangen ook al mee en zal naar alle waarschijnlijkheid ook tegen de Brabanders in actie komen. De laatste weken had de verdediger last van zijn lies, maar hier is hij weer helemaal van hersteld. Het enige twijfelgeval aan de zijde van de Rotterdammers is Serginho Greene. Afgelopen weekend had de speler nog pijntjes aan zijn knie. Hierdoor kon de speler ook niet aangeven of hij voor het duel met de Eindhovense ploeg op tijd fit is.

Ronald Koeman, trainer van PSV, kan tegen Feyenoord nog altijd geen beroep doen op Manuel da Costa, Mika Väyrynen, Michael Ball en John de Jong. Dit gezelschap is langdurig geblesseerd en zal de wedstrijd tegen de Rotterdammers aan zich voorbij moeten laten gaan. Positief bericht is dat Jefferson Farfán waarschijnlijk wel weer inzetbaar is. De Peruviaan is bijna helemaal hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Afgelopen weekend, tijdens de wedstrijd tegen Willem II (4-0), kwam de aanvaller nog niet in actie. De verwachting is dat hij tegen Feyenoord wel weer zal spelen.

De statistieken van deze wedstrijd uit de Eredivisie, welke al 50 keer in de Kuip werd gespeeld, zijn in het voordeel van Feyenoord. De ploeg van Erwin Koeman wist namelijk 23 keer te winnen. Ronald Koeman deed het met PSV beduidend slechter door slechts acht keer in Rotterdam te winnen. Verder speelden de twee ploegen nog 19 keer gelijk. De laatste editie van Feyenoord - PSV dateert van 11 december vorig jaar. Toen wist de thuisploeg met een minimaal verschil te winnen. De enige treffer in deze confrontatie, welke in de zevende minuut werd gemaakt, was afkomstig van Dirk Kuijt. Komende dinsdag wordt duidelijk of de Rotterdammers wederom kunnen winnen van de Brabantse formatie. Om 12:30 zal de wedstrijd in de Kuip van start gaan. De leiding is in handen van arbiter Ruud Bossen.

Boek: Jack Hamm - Stripfiguren tekenen

Vraag aan een willekeurig persoon of hij of zij wel eens een strip heeft gelezen, en het antwoord zal vrijwel altijd 'ja' zijn. Strips spreken jong en oud aan, en menigeen verzucht wel eens dat hij zelf ook zoiets zou willen kunnen maken. Vele cursussen en boeken zijn er al over geschreven, maar één van de bekendste boeken is toch wel Stripfiguren tekenen van Jack Hamm, dat onlangs opnieuw is uitgebracht.

Abbas voor overleg in Jordanië

Icoon BuitenlandsDe Palestijnse president Abbas is maandag in de Jordaanse hoofdstad Amman aangekomen voor gesprekken met de Jordaanse premier en de minister van Buitenlandse Zaken, respectievelijk Maaruf Bakhit en Abdel Ilah al-Khatib. De gezant van de Palestijnse Autoriteit in Amman heeft dit bevestigd.

Abbas' partij Fatah staat inmiddels vrijwel op voet van oorlog met de winnaar van de verkiezingen van afgelopen januari, de Islamitische Verzetsbeweging Hamas. Die heeft een regering gevormd maar die wordt door onder westerse mogendheden en Israël geboycot. Hamas en Fatah zouden daarom samen in een regering gaan zitten maar zijn daar niet in geslaagd.

Abbas gaat na de gesprekken dinsdag naar Egypte voor een onderhoud met zijn Egyptische ambtgenoot Hosni Mubarak. Een woordvoerder van Hamas in Ramallah zei dat de Palestijnse premier Ismail Haniyah ook is uitgenodigd om in Amman te komen praten. In 1999 sloot de Jordaanse regering het kantoor van Hamas in Amman en wees Hamas-leiders uit.

Dodental overstromingen Sumatra loopt op

Icoon RampIn de Indonesische provincie Atjeh zijn nog eens zeker achttien mensen omgekomen door overstromingen als gevolg van zware regenval. Dat heeft de politie maandag gezegd. In totaal verloren als gevolg van het noodweer op Sumatra negentig mensen het leven.

Honderden personen worden nog vermist. Volgens de Indonesische media zijn zeker 300.000 mensen op de vlucht geslagen voor het wassende water. Het leger probeert duizenden mensen te evacueren. Vooral de oostelijke kustgebieden van Atjeh in het noorden van het eiland Sumatra hebben te kampen met de gevolgen van de zware regenval. Atjeh werd precies twee jaar geleden getroffen door een tsunami, waardoor 170.000 mensen omkwamen.

Sumatra en buurland Maleisië kampen al dagen met zware regenval. In Maleisië zijn door de overstromingen zeker zeven doden gevallen en bijna 100.000 mensen uit hun huizen verdreven.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.