FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 december 2006

Moeder en kind gewond door croftybom

Icoon ShockingNadat vandaag al een ezel gewond raakte, zijn nu ook een moeder en haar kind slachtoffer geworden van een croftybom. De vrouw liep met haar kind langs de bom toen deze juist ontplofte. Hierdoor werden ze besprenkeld met de agressieve vloeistof. Beiden moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen voor brandwonden.

Na aanwijzingen kon de politie kort daarop drie jongens, allen afkomstig uit Nijmegen, aanhouden. Hun leeftijden lopen uiteen van 12 tot 15 jaar. Omdat het maken en laten ontploffen van een croftybom als een ernstig misdrijf geldt, blijven de verdachten voorlopig vastzitten.

10. Hein schrijft zijn logboek


"Lief logboek..", schreef Hein Pietersz in zijn logboek, terwijl de zwarte raaf stil op zijn rechterschouder rustte. De Hollandse piraat, in 1602 geboren te Amsterdam, zat in de kapiteinshut van zijn schip d'Enter ende Lete, aan het kleine tafeltje naast zijn hangmat.
Hein, die bij leven uit zou groeien tot de grootste vijand van de VOC, en onder meer berucht werd als kielhaler van St. Nicolaas, als herontdekker van Amerika en als overwinnaar van de botervloot-, was geemotioneerd, want een prachtig dwarrelende vlinder had zijn vleugeltjes verbrand in de kaars die in een fles op zijn tafeltje stond. Hij veegde de tranen uit zijn ogen, vermande zich, en doopte de pen in de inktpot om krassend verder te schrijven:

"Ik heb vroeger in het Rasphuis weliswaar nooit leren schrijven, maar toch lukt het me nu.
In sommige vehalen kan blijkbaar alles.
Welnu: gisteren, de achtsten April van het jaar des Heeren 1621, heb ik met mijn schip d'Enter ende Lete de haven van Amsterdam verlaten. Vandaar zet ik, tesamen met mijn twaalf duistere discipelen, koers naar de schat met de zeven schatkaarten, te vinden op Nieu-Flevolandt in de Oost.
Aan het eind van de middag zijn we echter gestrand op Pampus. Aldaar hebben we een graanschip uit Riga twaalf vaten rum afhandig gemaakt. Zodoende is alleen Sjaak Hekkebraak nuchter gebleven.
En dat trof, want hij moest koken.

Dat was eerlijk geloot, want alle schobbejakken aan boord van d'Enter ende Lete moesten een getal raden onder de twaalf, dat even groot was als nul. Sjaak Hekkebraak had het als eerste geraden, en schotelde bij het vallen van de avond mij, en mijn elf andere varensgezellen, geroosterde stokvis voor, met een bak mengsel van zuurkool, pruimen en grauwe erwten.
"Het lijkt wel duivels diarree!", had een van de mannen geschreeuwd. Het bleek J.A. Endenee te zijn, een uit zijn ambt gezette dominee uit Leiden. Hij zag er onguur uit, maar hij had wel gelijk.
Het eten van Hekkebraak leek op diarree van de duivel, maar smaakte nog erger! Vanochtend waaiden er dan ook stormachtige winden ende gassen door onze pikbroek! We hadden er moeiteloos Kaap de Goede Hoop Stront mee kunnen ronden, zoveel benedenwindse onrust ende ontij. Doch met bruine zeilen komen er geen havens in zicht, dus nu koerst d'Enter ende Lete langzaam richting de stad Hoorn.
Nieu-Flevolandt is nog ver. Erg ver."

Hein stopte even met schrijven. Doch hij vervolgde zijn duistere geschrijf, dat uit zou groeien tot schandschrift van de Zeven Povincien:

"Alzo: vandaag, de negende april heb ik besloten een logboek bij te gaan houden." Hij stopte met schrijven. Wat er verder ging gebeuren zou hij die avond, of anders de volgende ochtend of middag wel in zijn logboek schrijven, zo besliste hij gedecideerd.

Drie dagen later, op de late avond van de twaalfde april, noteerde hij in zijn logboek: "Twaalf April."
Hij tuurde wat voor zich uit, en keek naar zijn logboek. Hij had de kolommen 'Maand' en 'Dag' reeds ingevuld, maar de rest van de linkerbladzijde was nog leeg. Toch had Hein nog wel wat op te merken in de derde kolom: 'Aanmerkenswaardige Zaken, Ontdekkingen ende Voorvallen'.

Na slechts vijf dagen op zee, vreesde Hein alreeds muiterij. En degene die voor dat snode plan verantwoordelijk was, zou hij morgen voor de mast aanwijzen. Met een welgemikte dolk in het hart. Dan wist iedereen aan boord wie de verrader was.
En wist iedereen ook wie hij, Hein Pietersz, nu daadwerkelijk was.
Hein was nooit te beroerd om zich voor te stellen.
(wordt vervolgd)

Winkelcentra in Oldenzaal ontruimd

Twee winkelcentra in Oldenzaal, de Vijfhoek en de Driehoek, zijn door de brandweer ontruimd nadat er een chemische substantie in vier prullenbakken rondom was gegooid. De stof lijkt op traangas, de precieze samenstelling wordt echter nog onderzocht. De burgemeester van Oldenzaal, Frans Backhuijs, spreekt van een onverantwoorde actie en wil dat er een grootschalig onderzoek komt.

Volgens ooggetuigen zijn er minimaal 20 mensen onwel geraakt, deze mensen zijn opgevangen in de Schoenenreus. Momenteel is er een persconferentie bezig die meer duidelijkheid moet verschaffen.

Ambulancepersoneel in winkel
Ambulancepersoneel in actie

Met dank aan sfinxs en mistermaniac voor de submit.

Uitslag PSV - Heracles

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

PSV - Heracles 3-0
25' Simons 1-0 penalty
51' Cocu 2-0 (assist Kromkamp)
64' Kluivert 3-0 (assist Kromkamp)

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 33.500.
Rood: 25. Bosnar (Heracles).
Geel: Maas (Heracles)

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex (Addo/83), Salcido, Reiziger (Kluivert/46), Méndez, Afellay, Simons, Cocu, Koné, Culina (Aissati/60).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Bosnar, Looms, De Vries, Quansah, Maas, Tanghe, Klavan, Everton (Biseswar/58, Hofstede/80).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

ProTour-licentie voor Unibet.com

De Zweeds-Belgische wielerploeg Unibet.com heeft een ProTour licentie gekregen tot 2010. Dat heeft de UCI vandaag beslist.

De bekendste renners van Unibet voor komend seizoen zijn Baden Cooke en Jimmy Casper. Ook de Nederlanders Niels Scheuneman en Matthé Pronk rijden voor de ploeg. De andere gegadigde voor een licentie, Barloworld, kreeg geen licentie. De UCI wees hun aanvraag af. De licenties van Caisse d'Epargne, Saunier Duval, T-Mobile Team en Gerolsteiner werden verlengd tot 2010, de licentie van Milram tot 2009.

Protest tegen onderdrukking gelovigen Rusland

Icoon BuitenlandsLeiders van verschillende kerken in Rusland hebben een protest ingediend tegen een nieuwe Russische wet. Die bepaalt onder meer dat kerken namen en donaties van kerkbezoekers en de inhoud van preken vanaf april 2007 moeten gaan doorgeven aan een speciaal staatsagentschap.

Zowel de katholieke als de Russisch-orthodoxe leiders hebben het Kremlin gevraagd de wet aan te passen. "Alleen al in Moskou hebben we op zondag 27 diensten. Hoe kunnen we nu alle namen doorgeven?", aldus de aartsbisschop van Moskou vrijdag. Hij en andere kerkleiders refereerden aan de onderdrukking van religieuze uitingen tijdens de Sovjettijd.

De meldingsplicht voor kerken is onderdeel van een wet die eigenlijk is bedoeld om de activiteiten van mogelijk staatsondermijnende niet-gouvernementele organisaties te kunnen controleren. De kerken willen nu uitgezonderd worden van de verplichtingen. Het Kremlin heeft gezegd de bezwaren te zullen onderzoeken.

Poolse president in problemen door botte opmerking

Icoon ShockingDe Poolse president Lech Kaczynski is in problemen gekomen omdat hij een botte opmerking heeft gemaakt over een journaliste terwijl zijn microfoon openstond. Dat meldden Poolse media vrijdag.

Tijdens een persconferentie in Brussel vroeg een assistent aan de president of hij nog een laatste vraag wilde beantwoorden. 'Jawel', antwoordde Kaczynski voor iedereen hoorbaar, 'maar niet van die stomme muts in het rood'.

Het land heeft ook te kampen met een kabinetscrisis, naar aanleiding van een seksschandaal.

Obsidian Entertainment maakt Alien RPG

Obsidian Entertaintment gaat in opdracht van Sega, die onlangs de Alien licenties heeft verkregen, een Alien RPG maken. Details zijn nog niet bekend maar het is de bedoeling dat het bedrijf, verantwoordelijk voor 'Neverwinter Nights 2' en 'Knights of the old Republic 2: The Sith Lords', de unieke Alien sfeer in het nieuwe spel zal blijven waarborgen.

quote
Sega over Obsidian:

With Obsidian Entertainment's development pedigree, they were our first choice to bring the Alien franchise to the RPG universe, said Simon Jeffery, President and COO, SEGA of America, Inc. They are the only developer for us that could effectively combine the Alien mythology with compelling RPG gameplay to create the ultimate Alien experience.quote
Obsidian over de samenwerking met Sega:

We are thrilled to be working with the great production and publishing teams at Sega to deliver the ultimate in-depth Alien experience to gamers worldwide, said Feargus Urquhart, CEO of Obsidian Entertainment. Building an epic RPG with a license as heralded as the Alien franchise is truly a great honor.


Vaak zijn games gebaseerd op films van mindere kwaliteit op enkele uitzonderingen na, dus het is te hopen dat Obsidion Entertainment de overduidelijke druk zal gaan voelen en een goede Alien setting creërt.

Franse gemeentenamen taboe in Vlaanderen

Icoon BuitenlandsFranstalige namen voor Vlaamse, Nederlandstalige gemeenten mogen niet meer gevoerd worden. Dat heeft de Vlaamse regering besloten na een motie van het Vlaams parlement.

Dat betekent dat Antwerpen in officiële stukken en op de borden in Vlaanderen niet langer meer ook Anvers genoemd mag worden. Ook Malines (Mechelen) en Bruges (Brugge) zijn voortaan verleden tijd, aldus de Vlaamse omroep VRT vrijdagavond. Er zijn ongeveer veertig Vlaamse (deel-)gemeenten die zowel een Nederlandse als een officiële Franse naam hebben.

De afschaffing komt op een politiek gevoelig moment, een paar dagen na de omstreden televisie-uitzending van de Waalse zender RTBF. Daarin werd bij wijze van grap gemeld dat Vlaanderen zich onafhankelijk van België had verklaard. Veel Walen maken zich zorgen dat het rijkere Vlaanderen zich wil losmaken van het armere Wallonië.

De RTBF zei na kritiek van veel politici dat ze het debat over de staatkundige toekomst van België wilde entameren.

Inwoners Fjuckby willen andere plaatsnaam

Icoon OpmerkelijkDe inwoners van het Zweedse pittoreske dorp Fjuckby voeren actie voor een andere plaatsnaam. Ze vinden dat hun dorpsnaam te veel lijkt op het Engelse 'Fuck'. Internationaal vinden ze zichzelf voor aap staan. In Zweden betekent 'fuck' juck. Die naam biedt dus geen verbetering.

Katrian Flensburg liet namens de dorpelingen weten dat ze het gespot met Fjuckby meer dan zat zijn. Zo zou het voor inwoners moeilijk zijn om een zaak te openen of grond te verkopen vanwege de vernederende naam. De Zweedse overheid wil de dorpsnaam niet veranderen. Anders zouden straks nog meer dorpen als Anusviken en Arslet hetzelfde willen. En daar begint de overheid niet aan.

Officiële website Bioshock online

De officiële website van Bioshock is online. Deze futuristische first person RPG speelt zich af in een onderwater wereld en het next-gen gehalte druipt ervan af. Irrational Games, de ontwikkelaars van het spel, hebben inmiddels al diverse awards binnen gehaald met hun preview versie uit de diverse game-shows, waaronder 'Best of Show', en de hype rondom dit spel is flink aan het rollen.

Een aantal features:

Ontdek een grote levende wereld vol ecologische A.I.
Hoog next-gen graphics gehalte
Upgrade wapens, hack computers en maak gameplay afhankelijke keuzes
Ontdek het FPS genre opnieuw

Los van het feit dat de meeste features nog niet veel zeggen liegt de nieuwe trailer van dit spel, te vinden op de nieuwe site of bij Gametrailers.com, er toch niet om. Xbox 360 en Pc bezitters kunnen volgend voorjaar gaan genieten van wat Irrational Games de shooter 2.0 game noemt.

Wil je meer weten van Bioshock, bekijk dan eens de 'developers walkthrough'.

Kustbewaking Europa tegen bootvluchtelingen

Icoon Europa Om de stroom Afrikanen te stoppen die in gammele bootjes Europa proberen binnen te komen, moeten er zo snel mogelijk permanente kustpatrouilles aan de zuidgrens komen. Het Europees bureau voor grensbewaking Frontex krijgt ook versterking. De Europese leiders zijn het daarover op hun top in Brussel eens geworden, bevestigde een Nederlandse diplomaat.

Spanje krijgt daarmee eindelijk zijn zin. Het land kan de vloed immigranten op de Canarische Eilanden amper aan. De andere Europese lidstaten stelden zich tot dusver echter weigerachtig op om steun toe te zeggen. Dat kwam omdat de regering van de Spaanse premier Zapatero vorig jaar 900.000 illegale immigranten naturaliseerde. Dat zou een aanzuigende werking gehad hebben.

Vrouw pleegt zelfmoord in diepvries

Icoon OpmerkelijkEen 29-jarige vrouw uit het Vlaamse Roosdaal heeft zelfmoord gepleegd door zichzelf op te sluiten in de diepvries van haar schoonouders. Ze liet een dagboek en afscheidsbrieven na.

De jonge vrouw werd sinds 9 december vermist. Ze verliet haar woning in Roosdaal en sindsdien ontbrak ieder spoor. Gisteren verspreidde de Belgische politie nog een opsporingsbericht. Vrijdag werd het lichaam van de vrouw in de diepvries bij haar schoonouders gevonden. Volgens de politie heeft ze slaap- en kalmeringspillen ingeslikt en is ze daarna in de diepvries gekropen. Ze overleed door onderkoeling. In haar dagboek liet ze weten wat voor begrafenis ze wilde. Het is niet bekend wie haar in de diepvriezer heeft gevonden.

Wat is Dit: Opgave 71 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Fans welkom op begrafenis Robert Long

MuziekRobert Long wordt zaterdag 23 december begraven. Dat heeft zijn manager vrijdag bekendgemaakt. De uitvaart is op de rooms-katholieke begraafplaats Sint Petrus Banden in Den Haag.

De fans van de zanger zijn welkom op de begrafenis, zo heeft echtgenoot Kristof Rutsaert besloten. Long overleed woensdagavond aan de gevolgen van kanker. Twee dagen eerder was bekend geworden dat de artiest ernstig ziek was en nog maar zeer kort te leven had. Long is 63 jaar geworden. Op 6 december 2005 trad hij in het huwelijk met zijn 28 jaar jongere Vlaamse vriend en manager Kristof Rutsaert.

Unit Gloria
Robert Long werd op 22 oktober 1943 in Utrecht geboren als Jan Leverman. Op 14-jarige leeftijd al werd hij muzikaal actief. Zijn eerste hitsuccessen dateren van 1967 toen hij de zanger werd van de popgroep Gloria, later Unit Gloria, die hits scoorde als 'The Last Seven Days'. Vanaf toen hanteerde hij ook de naam Robert Long. In 1971 besloot hij een solocarrière op te bouwen. Dat lukte aardig met de Engelstalige singles 'I believe in love' en 'Let us try'.

Vroeger of Later
De grote doorbraak kwam echter in 1974 met de Nederlandstalige plaat Vroeger of Later, die liefst 118 weken in de LP Hitlijsten stond. 500.000 exemplaren gingen over de toonbank. Long wisselde tedere liefdesliedjes als 'Kalverliefde' af met maatschappijkritische en tegen geloof en kerk gerichte teksten als 'Het leven was lijden', 'Jezus redt' en 'Allemaal angst'.

Drie jaar later kwam de opvolger 'Levenslang' uit, die met een Edison werd onderscheiden.

Na de lp 'Vroeger of Later' kwamen tot 2006 ongeveer twintig albums die regelmatig met goud en platina werden bekroond. Verder ontving Robert Long zes Edisons, de Visser Neerlandiaprijs voor zijn totale oeuvre, een Zilveren Harp, een Gouden Harp en een Gouden Palm.

Recalcitrant
Long schopte tegen heilige huisjes met liedjes over de kerk, homoseksualiteit en hypocrisie. Die recalcitrantie groeide uit tot zijn handelsmerk. Daarnaast stond hij bekend als een van de grootste zangers en tekstschrijvers van de Lage Landen met zijn duidelijke uitspraak en gevoel voor de Nederlandse taal.

Eind 1988 voltooit hij samen met Dimitri Frenkel Frank een bijzonder werkstuk, de musical Tsjechov. Een nummer daaruit wordt ook een grote singlehit: 'Vanmorgen vloog ze nog'.

Heel wat kritiek valt Robert ten deel wanneer hij in 1987 voor de TROS het tv-programma 'Mijn Geheim' gaat presenteren. Het deert Long nauwelijks, het programma is succesvol en Robert was weer een ervaring rijker. Vanaf 1989 presenteerde hij jarenlang het tv-programma '10 voor taal'.

In de jaren 90 brengt Long diverse cd-albums uit, waaronder 'Voor mijn vrienden', die moeiteloos de gouden status haalt. Eind jaren '90 trekt hij na jarenlange afwezigheid weer eens de theaters in. Het publiek is meteen weer razend enthousiast en zijn programma's trekken tussen 1997 en 2000 weer volle zalen. Ook na 2000 blijft Long cd's uitbrengen en theatershows schrijven. In 2003 wordt hij echter getroffen door een artrose en moet hij meer dan een half jaar herstellen. In 2005 wordt Robert getroffen door een hartinfarct. Eind 2006 is Long druk bezig met de voorbereiding van een nieuwe theatershow als er bij hem een ernstige vorm van kanker wordt geconstateerd. Binnen twee weken is hij overleden.Recalcitrant gebleven

Engelse seriemoordenaar slaat mogelijk weer toe

Icoon MisdaadEen seriemoordenaar die actief is in de Engelse plaats Ipswich, heeft mogelijk opnieuw een slachtoffer gemaakt. De plaatselijke politie meldde dat opnieuw een vrouw is opgegeven als vermist. In de stad zijn in korte tijd vijf prostituees vermoord.

De politie, die honderd man op de zaak heeft gezet, waarschuwt alle vrouwen om niet alleen over straat te gaan en het hoerendistrict wordt extra in de gaten gehouden. De moorden zouden mogelijk het werk kunnen zijn van één dader, maar de politie houdt alle opties open. De Britse pers noemt de dader inmiddels 'Ipswich Ripper'.

Clay Regazzoni verongelukt

Voormalig Formule 1-coureur Clay Regazzoni is vandaag omgekomen bij een auto-ongeluk in Italië. De Zwitser was 67 jaar oud.

Volgens de Italiaanse politie botste Regazzoni frontaal op een vrachtwagen op een weg ten westen van Parma. De oud-coureur overleed ter plaatse.

Regazzoni begon zijn carrière in de autosport in de jaren zestig en won al snel races in de Formule 2. In 1970 won hij dat kampioenschap, en maakte zijn debuut in de Formule 1 voor Ferrari. Hij finishte als vierde in zijn debuutrace, won in hetzelfde seizoen al zijn eerste Grand Prix en eindigde op een derde plaats in het kampioenschap.

Na twee jaar bij BRM te hebben gereden, verhuisde Regazzoni terug naar Ferrari en was vice-kampioen achter Emerson Fittipaldi in 1974. In 1980 raakte hij betrokken in een zware crash op Long Beach, nadat zijn remmen hadden gefaald. De Zwitser brak zijn rug en belandde in een rolstoel. In 1993 nam hij met een aangepaste auto deel aan de twaalfuursrace van Sebring en bleef actief als coureur tot en met 2000. De afgelopen jaren was Regazzoni vooral actief als F1-commentator voor de Italiaanse televisie.

Amsterdamse basisschool continu bewaakt

Een basisschool in Tuindorp Oostzaan in stadsdeel Amsterdam-Noord heeft dusdanig last van agressieve hangjongeren, dat de school 24 uur per dag bewaakt wordt door twee bewakers. Het stadsdeel zag voorlopig geen andere oplossing om het probleem de kop in te drukken.

Basisschool De Poolster heeft nu weinig overlast meer, maar in de rest van de buurt is het alleen maar erger geworden. Graffiti in onder meer speelplekken en het bedreigen van ouderen zijn aan de orde van de dag. De school zal rondom worden voorzien van beveiligingscamera's die binnenkort de taak van de bewakers moeten overnemen.

Het stadsdeel is inmiddels in gesprek met de hangjongeren en hun ouders om het probleem bij de wortel te kunnen aanpakken.


Graffiti op De Poolster

Hoe groot is dat...?

Je hebt aan deze site eigenlijk helemaal niets, maar het is gewoon leuk om even mee te spelen. Iemand heeft weer een handige dingetje gebouwd op basis van Google Maps. Want geef nu eens heerlijk toe, iedere dag vraag je jezelf toch wel eens af: 'wat zou de oppervlakte van Flevoland* nou zijn'?

Nou dat is ongeveer 1460km2. Via de Google Planimeter kan jij dat nu ook berekenen!

* of van elke andere willekeurige lokatie ter wereld.

Drents meisje (12) doodgereden

Icoon PolitieHet 12-jarige meisje Susan dat in de nacht van dinsdag op woensdag dood is aangetroffen bij het Drentse Valthermond, is het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. De politie liet vrijdag weten dat de verwondingen van het meisje daarop duiden.

Verder maakte de politie bekend dat er geen aanwijzingen zijn voor seksueel geweld. De politie wilde niet zeggen door welk voertuig het meisje is aangereden. Ook stelde de woordvoerder niets te kunnen zeggen over mogelijke verdachten.

De exacte locatie van het ongeval is ook nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de politie uitgaat van een misdrijf. Doorrijden na een ongeval is een misdrijf. Het is nog niet duidelijk of het meisje al dan niet met opzet is aangereden.

Vrijdagochtend zochten de Mobiele Eenheden van Groningen, Drenthe en IJsselland met behulp van helikopters naar sporen in het gebied. De ME bewaakt ook plekken om sporen veilig te stellen. Daarnaast wordt in Tweede Exloërmond, waar het slachtoffertje vandaan komt, en in de omgeving meer gesurveilleerd dan anders.

Het lichaam van het meisje lag aan de Valtherdijk, tussen de dorpen Valthe en Valthermond. De moeder van het meisje heeft haar geïdentificeerd met behulp van de kledingstukken die het kind aanhad.

Jol niet verrast door loting

Martin Jol, coach van het Engelse Tottenham Hotspur, vertelde vandaag dat hij het niet vreemd vond dat zijn club tegen Feyenoord lootte in de derde ronde van de UEFA Cup.

Jol zei dat hij al verwachtte dat Feyenoord uit de koker zou rollen als volgende tegenstander van de Spurs. "Ik zei gisteren al dat we waarschijnlijk Feyenoord zouden tegenkomen. Ik ben tevreden met de loting. Feyenoord is wellicht niet zo goed als in 1974, toen ze tegen Tottenham speelden in de finale van de Europa Cup II, maar het is nog steeds een grote club met een geweldig legioen", aldus de Nederlander.

"Het zal lastig worden in Rotterdam, want daar zijn ze sterk. Wij hebben echter het voordeel dat we als laatste thuis mogen spelen. In Dirk Kuijt verloren ze een sterke kracht, maar ze hebben nog altijd veel talent. Het had beter of slechter voor ons kunnen uitpakken, ik kijk er in ieder geval naar uit om terug te keren naar Nederland."

Rattenplaag treft Saudisch vliegtuig

Tientallen ratten hebben in een Saudisch vliegtuig voor paniek gezorgd. Tijdens een nachtelijke binnenlandse vlucht van Riyad naar Tabuk ontsnapten de dieren uit een reistas van een van de passagiers terwijl het toestel op een hoogte van 7620 meter zat. Dat meldt de krant Arab News.

Het cabinepersoneel van Saudi Airlines was niet bij machte de knaagdieren in de pels te grijpen zodat de passagiers het eenvoudigweg moesten zien uit te zingen tot aan de landing. Onderzoek na aankomst wees uit dat een man aan boord was gegaan met tachtig ratten in een lederen tas. Hij is overgedragen aan de autoriteiten.

Waar hij de beestjes voor nodig had, is nog niet duidelijk. Over het lot van de ratten schrijft Arab News evenmin.

Discriminatie bij verstrekken hypotheken

Icoon EconomieSommige financiële instellingen die hypotheken verstrekken, discrimineren op basis van postcodes. Vooral allochtonen die wonen in wijken met goedkopere huizen, worden hiervan de dupe.

Ook krijgen mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning onterecht niet of nauwelijks een hypotheek, waardoor zij zijn overgeleverd aan hoge huurprijzen of lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Dat concludeerde de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) vrijdag op basis van eigen onderzoek. Volgens de commissie heeft de financiële sector inmiddels toegezegd het beleid aan te passen. Per 1 januari 2007 is er ook een aangepaste Gedragscode Hypothecaire Financieringen met een discriminatieverbod.

De CGB heeft na klachten van allochtonen negen hypotheekverstrekkers gehoord: ABN Amro, Argenta Spaarbank, Direktbank, Fortis Bank, Fortis Hypotheek Bank, ING Bank, Postbank, Rabobank Nederland en de SNS Bank. Vier van hen hanteerden een drempel voor goedkopere woningen in bepaalde wijken van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Een drempel hanteren is volgens de commissie geen algemeen beleid gebleken in de sector, maar het kan wel ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot een ,,neerwaartse spiraal'', die kan uitmonden in onverkoopbaarheid van goedkopere woningen in gebieden waar veel allochtonen wonen.

Het discrimineren van mensen met een tijdelijke verblijfsstatus is volgens de CGB wel algemene praktijk gebleken. Volgens de commissie mogen de hypotheekverstrekkers best onderscheid maken tussen mensen om het financiële risico voor beide partijen te beperken. Maar de gehanteerde criteria waren ,,onnodig grofmazig'', en er zijn andere manieren om per geval te selecteren, waarvan niet grote groepen de dupe zijn.

'Patiënten weigeren hulp uit angst voor kosten'

Icoon MedischEen kwart van de Nederlandse artsen heeft sinds de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel te maken met patiënten die niet doorverwezen willen worden. De patiënten zeggen bang te zijn voor extra kosten via bijvoorbeeld de no-claim of een eigen risico.

Dat blijkt uit een enquête onder Nederlandse dokters door de artsenorganisatie KNMG. Voorzitter Peter Holland heeft dit vrijdag in Nieuwegein bekendgemaakt tijdens een congres over het nieuwe zorgstelsel. Het stelsel ging 1 januari 2006 van start en functioneert nu ongeveer 1 jaar.

De KNMG gaat vervolgonderzoek instellen om bijvoorbeeld te achterhalen hoe vaak de artsen met deze patiënten te maken hebben. Volgens Holland kunnen mensen uit kostenbewustzijn zieker worden als ze niet naar de dokter gaan. Hierdoor kan het de gezondheidszorg extra geld kosten om ze vervolgens weer gezond te krijgen.

Boete voor slapen op treinrails

Een dronken Engelsman is in slaap gevallen op een spoorlijn in Epsom, die gedeeltelijk onder stroom stond en waar druk treinverkeer langskwam. De man kreeg vrijdag een boete van omgerekend ruim 800 euro en een taakstraf van 180 uur opgelegd omdat hij het treinverkeer heeft gehinderd.

Kevin Craswell (48) gebruikte volgens de BBC de spoorlijn als kussen, terwijl zijn voeten op enkele centimeters van de baan lagen waarop stroom stond. Hij werd niet wakker van treinen die zijn hoofd rakelings passeerden en ook een politiehelikopter bracht hem niet bij zinnen. Uiteindelijk is hij per ambulance afgevoerd.Een politiefoto van Kevin Craswell

Album van de dag: Disturbed

Disturbed is een Amerikaanse Nu-Metal band. In 2000 kwam hun debuutalbum uit en daarmee brak de band definitief door. De aantallen fans namen toe en hun eerste optreden was al snel op Ozzfest in 2001. In 2002 kwamen twee albums uit genaamd Believe en Music As A Weapon II, na 3 jaar stilte volgde het laatste album in 2005.

1. Ten Thousand Fists 3:33
2. Just Stop 3:46
3. Guarded 3:22
4. Deify 4:18
5. Stricken 4:07
6. I'm Alive 4:42
7. Son of a Plunder 3:50
8. Overburdened 5:59
9. Decadance 3:27
10. Forgiven 4:15
11. Land of Confusion 4:50
12. Sacred Lie 3:08
13. Pain Redefined 4:09
14. Avarice 2:56
56:22

Disturbed - Ten Thousand Fists (2005)

Met dank aan deliberator voor de submit.

Cannavaro Wereldvoetballer van het jaar

Fabio Cannavaro is gekozen tot 'FIFA Wereldvoetballer van het jaar'. De Italiaanse international van Real Madrid is pas de tweede verdediger die de trofee ontvangt. In 1994 wist zijn landgenoot Paolo Maldini te winnen.

Zijn uitverkiezing heeft Cannavaro vooral te danken aan zijn sterke optreden op het WK voetbal van afgelopen zomer in Duitsland. De verdediger werd toen met Italië wereldkampioen. In de verkiezing van de FIFA kreeg hij maar liefst 40 procent van de stemmen.

Ezel gewond door ontploffende croftybom

Icoon ShockingOp een kinderboerderij in het Weizigtpark in Dordrecht is vrijdag een ezel gewond geraakt door een croftybom. Maaike, de 24 jaar oude ezel die de 'bom' op haar neus kreeg, verkeert volgens de politie in acute shock. Ook is het hoornvlies beschadigd en heeft ze brandwonden op haar kop. De politie heeft twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie verkeert Maaike niet in levensgevaar.

Het is niet de eerste keer dat er gewonden vallen bij incidenten met een croftybom. Eerder raakte er een 11-jarige jongen zwaargewond na een experiment en raakte er een hond gewond toen het dier nieuwsgierig snuffelde aan een fles die gevuld was met het gevaarlijke mengsel. Ook werden er al mensen aangehouden wegens poging tot doodslag na het gooien met een croftybom.

Drogisterij Kruidvat stuurde in oktober al een bericht naar alle filialen met de oproep aan het personeel om extra voorzichtig te zijn bij het verkopen van gootsteenontstopper (een van de onderdelen van een croftybom) aan minderjarigen. Ook het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) maakte supermarkten attent op 'verdachte' aankopen van het middel.

De ezel Maaike
De gewonde ezel Maaike geholpen door een verzorgster

Met dank aan Viper_74, FoXje en kahaarin voor de submit.

Ten Cate : "Werder Bremen fysiek sterk"

Volgens de trainer van Ajax, Henk ten Cate, hebben de Amsterdammers met Werder Bremen als tegenstander in de achtste finales van het UEFA Cup-toernooi ‘the best of the rest’ geloot.

In de Champions League werd Werder Bremen in een poule met Barcelona en Chelsea uitgeschakeld. " Werder Bremen is één van de grote kanshebbers om de UEFA Cup te winnen. Maar als wij een goede dag hebben kunnen we voor een stunt zorgen. Niets is onmogelijk. Willen we doorkomen, dan moeten we twee wedstrijden top zijn," aldus Ten Cate.

Ten Cate vindt Werder Bremen de ‘best voetballende ploeg van de Bundesliga’. "Ze staan niet voor niets bovenaan in de competitie. Bovendien zijn ze fysiek sterk. Werder Bremen was de zwaarste van het hele stel. Maar het wordt een mooie confrontatie. Wedstrijden tussen Nederlandse en Duitse ploegen hebben altijd iets extra’s. En gelukkig hoeven we alleen maar even met Barcelona te bellen voor een uitgebreide analyse van de tegenstander."

Inspectie neemt verwaarloosde koeien in beslag

Icoon BinnenlandsBij een boerenbedrijf in Noord-Holland zijn 73 verwaarloosde koeien in beslag genomen door de Algemene Inspectiedienst (AID). De dieren stonden in een stal die zo slecht onderhouden was dat het een gevaar voor het vee vormde.

De inspectie had de boer een paar weken geleden al gewaarschuwd dat er verbeteringen moesten worden aangebracht, maar dat was niet gebeurd. Bovendien kregen de dieren te weinig te eten.

De hele veestapel is elders ondergebracht en de Noord-Hollandse boer krijgt een proces-verbaal.

Koekjes maken

Het leven van een presentator bij een tell sell achtig kanaal in Australie gaat niet over rozen, hij is druk bezig een demonstratie te geven van een of andere apparaat wat de perfecte koekjes zou moeten maken.

Maar op de een of andere manier komt er iets uit wat niet veel weg heeft van koekjes, gelukkig kunnen ze er zelf nog om lachen, maar ik vermoed dat het apparaat niet echt veel verkocht is....

Met dank aan iemand voor de submit.

Van der Garde derde coureur Super Aguri

Giedo van de Garde zal komend seizoen de derde rijder van Super Aguri F1 zijn. De Nederlander zal in 2007 dus samen gaan werken met Anthony Davidson en Takuma Sato en is na Christijan Albers de tweede Nederlander die bevestigd is voor het komende seizoen.

Van der Garde kwam afgelopen seizoen uit in de F3 euro series en eindigde het seizoen op een zesde plaats en behaalde bovendien tijdens de Marlboro Masters het podium. "Ik ben erg blij dat ik bij Super Aguri betrokken ben en in de Formule 1 actief ben", vertelt de jonge coureur, "Toen ik begon met karten was het al mijn droom om in de Formule 1 te geraken en nu kan ik al mijn energie steken in het ontwikkelen van de wagen en deze wereld leren kennen. Ik kijk ernaar uit om voor de eerste keer weg te rijden".

Teambaas Aguri Suzuki is ook erg tevreden dat hij Van der Garde aan het team heeft kunnen verbinden: "We zijn blij dat Giedo deel uitmaakt van ons team. Hij is een jonge coureur met erg veel potentie. Formule 1 is geen makkelijke wereld en het begin zal zwaar voor hem worden, maar met zijn talent ben ik er zeker van dat hij zich staande weet te houden en hopelijk succesvol zal worden."

E. Koeman: "Zware loting"

Erwin Koeman vindt dat Feyenoord zwaar geloot heeft voor de derde ronde van de Uefa Cup. De Rotterdammers moeten het in februari opnemen tegen het Engelse Tottenham Hotspur, de ploeg van trainer Martin Jol.

"Ik had liever tegen Panathinaikos gespeeld", aldus Koeman. "Dit is echt een zware loting. De Spurs hebben een prima ploeg. Vooral fysiek zijn ze erg sterk."

Toch ziet Koeman wel kansen. "Tegen Engelse ploegen krijg je wel altijd de ruimte om te voetballen. Dat heeft het duel met Blackburn onlangs nog eens uitgewezen. Maar ik schat Tottenham wel hoger in dan die ploeg. Maar kansloos ben je nooit."

Aanklager: ADO-duel zonder publiek

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft ADO Den Haag een schikkingsvoorstel gedaan van één wedstrijd zonder publiek vanwege de wanordelijkheden in stadion Zuiderpark op 19 november.

Fans van ADO bestormden toen in de tweede helft het veld tijdens de wedstrijd tegen Vitesse en bedreigden toenmalig trainer Frans Adelaar. Bij de stand 0-3 in het voordeel van Vitesse besloot de scheidsrechter het duel te staken. Trainer Adelaar stapte na de wedstrijd op.

De aanklager zei vandaag dat het incident een ernstig vergrijp was en is van mening dat de veiligheid in het stadion niet meer gewaarborgd was. Met het bepalen van de strafmaat heeft hij wel rekening gehouden met het feit dat ADO actief bezig is met het opsporen en vervolgen van de daders.

Voor 21 december moet de leiding van ADO Den Haag laten weten of het de straf accepteert.

Van Gaal :"Voor niets eerste geworden"

In de lucht en vanuit een enveloppe maakte trainer Louis van Gaal aan de selectie van AZ bekend dat de Alkmaarders het in de volgende ronde moeten opnemen tegen het Turkse Fenerbahçe. Van Gaal kreeg het verlossende briefje van de piloot, die in contact stond met de verkeerstoren.

"Het is in ieder geval niet de makkelijkste tegenstander", aldus Van Gaal die met zijn selectie terugkeerde uit Spanje. "Voor niks eerste geworden."

Van Gaal is niet blij met de reis naar Istanbul. "Het is een lange vliegreis en bovendien is het daar behoorlijk koud in februari. Wat dat betreft hadden we beter Hapoel Tel Aviv of Zulte Waregem kunnen loten. Die had ik liever gehad. Bovendien heb je kans dat Sevilla zelfs nog een makkelijkere loting heeft, ondanks dat ze tweede zijn. Wat dat betreft zijn we misschien wel voor niks eerste in de poule geworden."

'Natte zoen het smerigst'

We hebben weer wat onderzoeksgegevens. Dit maal van tandenborstel-gigant Jordan die onderzoek liet verrichten naar het zoengedrag van jongeren. En daaruit blijkt dat jongeren een natte zoen als het allervieste beschouwen. Ook zoenen met iemand die uit zijn mond stinkt, laat jongeren gruwelen, maar iets minder dan een 'natte klets'.

Ondanks dat 80% van de jongelui aangeeft een frisse adem belangrijk te vinden bij het zoenen, houden ze er zelf tegelijkertijd weinig rekening mee als ze met iemand 'op de bek' willen. Bijna 50% zoent tóch als ze zelf een ietwat onfris uit de mond meuren.

Tongen
Populairst onder de zoenen is overigens de tongzoen. Maar dan wel met iemand met wie je het wil doen natuurlijk. Tijdens Oud en Nieuw hopen veel jongens en meisjes te kunnen zoenen met iemand waarop ze een oogje hebben. Als ultieme zoenpartners worden 1. Katja Schuurman 2. Bridget Maasland en 3. Sacha de Boer genoemd alswel 1. Chris Zegers, 2. Bing uit GTST en 3. Valerio van TMF.

Wat andere cijfers:
-> Slechts 7% vindt het vervelend als met tongzoenen de tong te ver richting keel wordt geduwd.
-> Vrouwen dromen er veel vaker van om hun idool een zoen te geven tijdens het wensen van een gelukkig nieuwjaar dan mannen.
-> 33% wil zijn tanden poetsen voor het zoenen.
-> Oude ooms en tantes scoren laag op het lijstje ideale zoenkandidaten.
-> Huisdieren zijn ook om te zoenen. Want maar 11% van de mannen en 6% van de vrouwen wenst zijn huisdier liever geen gelukkig nieuwjaar met een zoen.
-> Zo'n 50% van alle ondervraagden kreeg zijn eerste zoen toen hij of zij tussen de 12 en 15 jaar oud was.

Met dank aan Re_plaY voor de submit.

Virtual Console update

Zoals beloofd heeft Nintendo weer een aantal nieuwe Virtual Console games online gezet welke tegen betaling gedownload kunnen worden. Het gaat om de volgende games:

Alien Crush - TurboGrafx (600 Wii-punten)
Columns - Megadrive (800 Wii-punten)
Dr Robotnik's Mean Bean Machine - Megadrive (800 Wii-punten)
Gunstar Heroes - Megadrive (800 Wii-punten)
Pinball - NES(500 Wii-punten)
Ristar Megadrive (800 Wii-punten)
Solomons Key - NES (500 Wii-punten)
Urban Champion - NES (500 Wii-punten)


Gunstar Heroes

Zodra je een game wilt downloaden krijg je te zien met welke controller deze gespeeld kan worden. Gunstar is bijvoorbeeld speelbaar met Wiimote, Classic Controller of Cube controller. Ook krijg je te zien hoeveel geheugen de game inneemt en hoeveel je er nog over hebt na de eventuele download.

Heb je de game gedownload, dan komt deze in het Wii menu te staan als eigen 'kanaal'.

Spyker niet meer alleen tegen chassisovername

Spyker F1 voert bij monde van Colin Kolles al lange tijd een strijd om te voorkomen dat het volgend jaar mogelijk wordt voor een team om chassis' van andere teams over te nemen. Het Nederlandse team vreest dat teams als Super Aguri en Scuderia Toro Rosso te veel voordeel uit deze nieuwe regeling zullen halen.

Wat eerst een onmogelijke opgave leek, lijkt nu toch een spannende strijd te kunnen gaan worden. Kolles heeft namelijk tegenover het blad Sportweek bevestigd niet meer alleen te staan.

"Toyota, McLaren en Williams steunen ons", liet hij weten. "Voor een jaar gaat de nieuwe regel nog geen groot onderscheid maken, maar nu bouwt Adrian Newey de wagens voor Red Bull en heeft Honda een race gewonnen. De situatie is veranderd. Eerst stond ik er alleen voor, nu heb ik de steun van anderen."

De reden dat Spyker tegen de nieuwe regel is, lijkt te zijn dat volgens het Concorde Agreement alleen de eerste tien teams recht hebben op een deel van de televisierechten.

Senator in de VS wil leraren bewapenen

Icoon OpmerkelijkEen senator in Nevada vindt dat leraren voortaan een wapen bij zich moeten dragen om te zorgen voor meer veiligheid binnen scholen. Bob Beers wil in februari met een verzoek tot het maken van een wet komen die dit mogelijk moet maken. Schoolhoofden hebben inmiddels al kritiek geuit op de plannen van Beers.

De grotere en middelgrote scholen in de Verenigde Staten hebben al een of meerdere bewapende agenten die dagelijks een oogje in het zeil houden, maar Beers wil er dus een schepje bovenop doen: "Ik verwacht dat veel leraren geïnteresseerd zullen zijn en het zou dan ook een rechtvaardige manier zijn". Hij wil wel dat leraren eerst een training gaan volgen voordat ze een wapen in het klaslokaal mogen dragen.

Walt Rulffes van de Clark County school ziet niet veel in de plannen van Beers en vindt dat meer wapens de scholen alleen maar onveiliger maken. "Als meer mensen wapens gaan dragen neemt de kans op schietincidenten toe", aldus Rulffes. Hij kent geen studie die het argument van Beers zou kunnen onderbouwen.

Een vertrouwenspersoon van de school is van mening dat een training leraren zou kunnen helpen om mogelijke daders te identificeren en aan te pakken, maar ziet niks in het plan van Beers om leraren te bewapenen: "Ik ben er niet voor om leraren te bewapenen ook al weten ze hoe ze met een wapen om moeten gaan".

Beers zegt dat er tot nu toe dit jaar al behoorlijk wat wapens op Clark County zijn ingenomen en wijst op verschillende recente schietincidenten op omliggende scholen. "We hebben er de laatste 20 jaar voor gezorgd dat vuurwapens op scholen in Nevada en in andere delen van het verboden zijn", aldus Beers.

'Fortuyn maakte Nederland niet intoleranter'

Drie sociologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen stellen dat de Nederlandse tolerantie tegenover etnische minderheden na de opkomst en de dood van Pim Fortuyn niet echt veranderd is. Al ver voor 2002 was Nederland veel minder tolerant dan algemeen werd aangenomen in zogenoemde 'weldenkende kringen'. De sociologen vergeleken bevolkingsgegevens van na de dood van Pim Fortuyn met gegevens uit de jaren '80 en '90. Zij wilden weten of de bewering dat Nederland na Fortuyn zo intolerant is geworden, klopt. Dat blijkt niet het geval

Volgens de wetenschappers bevindt Nederland zich in de Europese middenmoot qua tolerantie. Ruim 50% van de Nederlanders ervaart etnische dreiging, aantasting van de eigen positie door de komst van allochtonen.

Positief beeld in stand gehouden
Wetenschappelijke gegevens uit de jaren '80 en eind jaren '90 wijzen uit dat etnische discriminatie in Nederland toen ook al wijdverbreid was, bijvoorbeeld op het gebied van werk en huisvesting.

De opkomst van Fortuyn heeft xenofobie alleen maar op de kaart gezet, maar daarvoor bestond het al net zo goed. Alleen schetsten de media en politiek toen een ander beeld. ''Lang is het positieve beeld in stand gehouden dat vrijwel elke Nederlander er eenzelfde tolerante houding ten opzichte van minderheden op nahield als het zogenaamde weldenkende deel van de natie.''

Zowel in Nederland als in Europa is er de laatste 25 jaar weinig veranderd in de opvattingen die autochtonen over vreemdelingen/immigranten hebben. De lager opgeleiden zijn nog steeds negatiever ten opzichte van allochtonen dan hooggeschoolden. Ruim 17% van de Nederlanders wil niet onder een allochtone baas werken of met een partner uit een andere cultuur trouwen. Eén ding is wel nieuw: Hoger opgeleiden hebben meer bezwaar tegen het sturen van hun kind naar een zwarte school.Protest tegen Fortuyn in 2002

Spurs en Club Brugge willen samenwerken

De voetbalclubs Club Brugge en Tottenham Hotspur gaan binnenkort om de tafel om een samenwerkingsverband te bespreken. Het is de bedoeling dat de Spurs niet-Europese spelers, die in de Premier League nog niet speelgerechtigd zijn, stalt bij de Belgische club.

Afgelopen week, toen de clubs in de UEFA Cup tegen elkaar moesten spelen, raakten ze hierover in gesprek. Tottenham, de komende tegenstander van Feyenoord, is echter niet de enige gegadigde om een verband te sluiten met Club. Naar verluidt zouden nog twee clubs uit de Premier League interesse hebben in deze constructie.

Schietpartijen Palestijnen en Hamas

Israël/PalestinaPalestijnse veiligheidstroepen hebben vrijdag het vuur geopend op demonstranten van de radicale Hamas-beweging. Dat meldden ooggetuigen.

Het incident deed zich voor in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Verscheidene Hamas-aanhangers raakten gewond. Of er doden zijn gevallen is onduidelijk.

Vrijwel op hetzelfde moment namen schutters van Fatah en Hamas elkaar onder vuur op de Gazastrook. Of daarbij slachtoffers vielen, is niet bekend.

Lijfwacht
Een lijfwacht van de Palestijnse premier Ismail Haniyah is gisteren om het leven gekomen, toen diens autokonvooi werd beschoten. Haniyahs Hamas-beweging beschuldigde daarop de garde van president Mahmoud Abbas dat zij heeft geprobeerd de premier te vermoorden.

De oudste zoon, een adviseur van Haniyah en drie andere personen raakten gewond bij het schietincident, aldus Palestijnse regeringskringen. ''Wij weten wie geschoten heeft'', zei Haniyah tegen journalisten nadat hij veilig thuis in Gaza-stad was aangekomen.

Volgens Hamas is de Fatah-beweging van president Abbas verantwoordelijk voor de aanslag. Abbas heeft in een reactie laten weten de schietpartij te betreuren. Dat meldde het Palestijnse persbureau WAFA vrijdag.

Gewapende aanhangers van de radicale Palestijnse Hamas-beweging hebben vrijdag strategische plekken op de Gazastrook bezet. Bewapend met automatische wapens en raketgranaten posteerden zij zich langs belangrijke straten in Gaza-Stad, meldden ooggetuigen.

Miller wint Super-G Val Gardena

De Amerikaanse skiër Bode Miller heeft zijn tweede wereldbekerzege van dit seizoen geboekt. Vandaag ging Miller als snelste naar beneden bij de Super-G van Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten.

Miller klokte een tijd van 1.32,35 en was daarmee 0,64 seconde sneller dan de nummer twee, de Oostenrijker Christoph Gruber. De Canadees John Kucera eindigde als derde.

Begin december won Miller de afdaling in Beaver Creek. Het was voor de Amerikaanse wereldkampioen op de Super-G zijn 21e overwinning van een wereldbekerwedstrijd.

Polen kunnen makkelijker werken in bouw

EconomiePolen en andere werknemers uit Oost-Europese landen die sinds 2004 EU-lid zijn, kunnen vanaf 17 december makkelijker aan de slag in de bouw, vervoer, bij banken, verzekeraars en andere zakelijke dienstverleners.

Dat heeft staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) vrijdag bekendgemaakt. Een meerderheid van de Tweede Kamer hamderde eerder deze week nog op terughoudendheid bij het openen van de grenzen voor Pools personeel.

Door het besluit van de demissionair bewindsman moeten werkgevers in onder meer de bouw en transport nog wel een werkvergunning aanvragen. Maar om daarvoor in aanmerking te komen hoeven ze niet meer eerst in Nederland te zoeken naar werknemers om hun vacatures te vervullen.

Op deze wijze heeft Van Hoof al eerder dit jaar in 23 andere sectoren het makkelijker gemaakt om mensen in te huren uit de acht 'nieuwe' lidstaten van de Europese Unie.

Yakubu terug in selectie Vitesse

Aad de Mos heeft Abubakari Yakubu toegevoegd aan de selectie van Vitesse voor de competitiewedstrijd dit weekend tegen Roda JC.

De Ghanees was lange tijd uit de roulatie wegens een knieblessure, maar is tot tevredenheid van De Mos weer volledig fit. "Hij heeft mij overtuigd in de trainingen en heeft een plek in de selectie verdiend. Ik hoop dat hij volgende week twee keer kan spelen met Jong Vitesse, zodat ik hem nog voor het einde van het jaar negentig minuten aan het werk kan zien."

Amerikaan straft kinderen in wasdroger

ShockingEen 27-jarige man uit de Amerikaanse staat Kansas wordt ervan verdacht twee kinderen in een wasdroger te hebben gestopt. Het gaat om het zoontje (3) en de dochter (2) van zijn vriendin.

Het jongetje zou in zijn broek hebben geplast, waarvoor de man hem wilde straffen. Beide kinderen zouden daarna in de droogtrommel zijn gestopt. Het jongetje hield er brandwonden aan over.

De verdachte werd een week voor het incident al aangehouden omdat hij vanaf een gebouw objecten naar de politie gooide.

R. Koeman: "Niets is onmogelijk“

De trainer van PSV, Ronald Koeman, was redelijk tevreden met de uitkomst van de loting voor de achtste finales van de Champions League. Daarin treffen de Eindhovenaren het Engelse Arsenal.

" Niet de zwaarst mogelijke tegenstander maar ook niet de minste ploeg", aldus Koeman. "Arsenal speelt in mijn ogen misschien wel het beste voetbal van Engeland."

Toch dicht hij zijn ploeg zeker kansen toe om de kwartfinales te bereiken. "Niets is echter onmogelijk. Arsenal is natuurlijk de verliezend finalist van vorig seizoen. De club beschikt over een budget om de Champions League te winnen. Voor ons is het al fantastisch dat we in de tweede ronde mogen uitkomen. We gaan nu kijken hoe goed we zijn."

Opmerkelijk veel bolletjesslikkers uit Marokko

Icoon MisdaadHet Schipholteam van de marechaussee en douane heeft zondag liefst 32 bolletjesslikkers aangehouden. De drugskoeriers zaten op een toestel dat vanuit Casablanca (Marokko) naar Schiphol was gevlogen. Volgens woordvoerder Rob Stenacker gaat het om uitzonderlijk veel slikkers.

Het Schipholteam voert gerichte controles uit op vluchten waar geen zogenoemde 100-procentscontroles op drugs plaatsvinden. Omdat er aanwijzingen waren dat er op de vlucht uit Casablanca bolletjesslikkers aan boord zaten, werd deze vlucht aan een gericht onderzoek onderworpen.

Twee van de verdachten hadden ook nog verdovende middelen in hun bagage verstopt. Van de 32 verdachten hebben 28 de Nigeriaanse nationaliteit. De overige kwamen uit de Verenigde Staten, Ghana en Liberia.

Volgens Stenacker zoeken criminele organisaties nieuwe smokkelroutes om de 100-procentscontroles op vluchten vanuit het Caraïbisch gebied te omzeilen. ''Ze werken professioneel. Als er routes worden afgesloten, gaan ze nieuwe zoeken. Het is aan het Schipholteam om die te ontdekken.''

Doodstraf naar dieptepunt in VS

Rechters in de Verenigde Staten leggen steeds minder vaak de doodstraf op. Het aantal terdoodveroordelingen was de afgelopen decennia nog niet zo laag. Dat blijkt uit verscheidene recente studies, zo meldde vrijdag The New York Times.

De daling zette in 1999 in en het aantal opgelegde doodstraffen daalde sindsdien met 60 procent. Oorzaak zijn volgens deskundigen vooral de publiciteit en discussie rond de gevallen waarbij de doodstraf werd opgelegd aan mensen die later - bijvoorbeeld na een DNA-test - onschuldig bleken te zijn.

Ook zou de laatste jaren de rechtsbijstand van criminelen die mogelijk de doodstraf kunnen krijgen sterk zijn verbeterd. Steeds vaker wordt de hulp ingeroepen van advocaten die gespecialiseerd zijn in het aanvoeren van argumenten om de doodstraf om te zetten in gevangenisstraf.

Levenslang
Vorig jaar kregen 128 mensen de doodstraf opgelegd. In 2004 waren dat er 138. Dit jaar zou het aantal ter dood veroordeelden naar verwachting uitkomen op ongeveer 114, meldde het Amerikaanse Doodstraf Informatie Centrum.

Behalve de verbeterde juridische hulp en twijfel bij rechters en jury's over de juistheid van de doodstraf, zou ook de daling van de zware misdaad in het algemeen helpen het aantal terdoodveroordelingen te verminderen.

Daarnaast oordeelde het Amerikaanse hooggerechtshof dit jaar dat jury's er verplicht op moeten worden gewezen dat in sommige staten een levenslange gevangenisstraf inderdaad betekent dat veroordeelden hun leven lang worden vastgehouden en niet na een paar jaar al vrijkomen.

Hoog alcoholpercentage geen reden tot straf

Icoon WeirdHet is niet voldoende vast te stellen hoeveel alcohol een automobilist in zijn bloed heeft om tot een veroordeling te komen. Er moet ook worden vastgesteld of die alcohol daadwerkelijk invloed heeft gehad op de automobilist. Die moet bijvoorbeeld gevaarlijk hebben gereden om tot een veroordeling te komen. Dit heeft het Spaanse constitutionele hof bepaald, berichtte vrijdag het dagblad El País.

Het vernietigde daarmee het vonnis van een rechtbank in Madrid die een man had veroordeeld omdat hij in 2002 bij een controle 2,32 milligram alcohol per liter bloed in de aderen had.

Het maximum in Spanje is 0,50 promille. Hij kreeg 720 euro boete en de rechter bepaalde dat zijn rijbewijs anderhalf jaar lang moest worden ingetrokken. In hoger beroep bleef dit niet overeind.

De magistraten stelden vast dat uit niets bleek dat de man te veel had gedronken. Hij maakte geen enkele verkeersovertreding en de agenten konden niet aan zijn handels- of spreekwijze afleiden dat hij te veel gedronken had.

Het vonnis is in tegenspraak met de politiek. Die is bezig de wet aan te passen zodat promillages vanaf 1,2 een gevangenisstraf opleveren.

Gears of War wereldwijd 2 miljoen keer verkocht

Microsoft heeft de verkoopcijfers van Gears of War bekend gemaakt. Sinds de release zes weken in Amerika, en kort daarna Europa, zijn er dus al twee miljoen exemplaren verkocht.

Deze cijfers maakt de game Gears of War de snelst verkopende next-gen game van 2006 en de snelst verkopende exclusive voor de Xbox en Xbox 360. "Gears of War"; clearly has won the battle for the title of the must-have game of the year, Its phenomenal success is one of many reasons why Xbox 360 is the ultimate place to get together with friends to play this Christmas.

Epic had dit grote succes niet verwacht en is natuurlijk erg blij met deze cijfers. Epic heeft ook aangegeven dat er nieuwe gratis downloads zullen komen via Xbox Live voor de game.I can't describe how stoked our team is right now. Our fans can absolutely count on Epic to keep delivering new gameplay through Xbox Live®..

Op Xbox Live is de game al weken lang het meest gespeeld, en heeft Halo 2 van de nummer één positie gestoten. Meer dan één miljoen unieke spelers hebben tien miljoen sessies gespeeld, waarbij zeven miljoen achievements zijn gehaald. Elke dag kwamen er 50% meer nieuwe gold-members bij op Xbox Live. Gears of War is dus een groot succes te noemen voor Microsoft en Epic.

Een paar maanden geleden wist Cliff Bleszinski, hoofd-ontwerper bij Epic Games, te melden dat hij verwacht dat er in totaal zes tot acht miljoen stuks van het spel verkocht zullen worden. Dat is dus nog niet gehaald, maar ze zijn hard op weg in ieder geval.

Voetbal: Loting 1/16 finales UEFA Cup

Icoon UEFA CupEr is zojuist geloot voor de 1/16 finales van de strijd om de UEFA Cup. Feyenoord speelt eerst thuis tegen het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol. AZ moet eerst naar Turkije voor de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Ajax mag eerst naar de Oosterburen voor de wedstrijd tegen Werder Bremen.

De complete loting voor de 1/16 finales:

SV Zulte Waregem - Newcastle United
Sporting Braga - Parma
RC Lens - Panathinaikos
Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers

Hapoel Tel-Aviv - Glasgow Rangers
Livorno - Espanyol
Feyenoord - Tottenham Hotspur
Fenerbahçe - AZ

Werder Bremen - Ajax
Sparta Moskou - Celta de Cigo
CSKA Moskou - M. Haifa
AEK Athene - Paris Saint Germain

Benfica - Dinamo Boekarest
Steaua Boekarest - Sevilla
Shakhtar Donestk - Nancy
Bordeaux - Osasuna

De wedstrijden worden gespeeld op 14 of 15 februari en de return op 22 februari.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Loting 1/16 finales UEFA Cup

Er is zojuist geloot voor de 1/16 finales van de strijd om de UEFA Cup.

Feyenoord speelt eerst thuis tegen het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol. AZ reist af naar Turkije voor de wedstrijd tegen Fenerbahçe en Ajax brengt een bezoek aan de Oosterburen voor de wedstrijd tegen Werder Bremen.

De complete loting voor de 1/16 finales:

SV Zulte Waregem - Newcastle United
Sporting Braga - Parma
RC Lens - Panathinaikos
Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers

Hapoel Tel-Aviv - Glasgow Rangers
Livorno - Espanyol
Feyenoord - Tottenham Hotspur
Fenerbahçe - AZ

Werder Bremen - Ajax
Sparta Moskou - Celta de Cigo
CSKA Moskou - M. Haifa
AEK Athene - Paris Saint Germain

Benfica - Dinamo Boekarest
Steaua Boekarest - Sevilla
Shakhtar Donestk - Nancy
Bordeaux - Osasuna

De wedstrijden worden gespeeld op 14 of 15 februari en de return op 22 februari.

'Bos wil weer besluit voor kabinet forceren'

Icoon Politiek Na zijn succes met het generaal pardon wil PvdA-leider Bos nu weer een besluit voor een nieuw kabinet forceren. Volgens de Telegraaf gaat Bos de aanval openen op de no-claimregeling in de zorg, zonder de kabinetsformatie af te wachten.

Bos wil het liefst al volgend jaar van de no-claim af en verwacht daarbij minder politiek vuurwerk dan bij de pardonkwestie, omdat de zaak lang niet zo gevoelig ligt. Veel partijen noemen de no-claimregeling oneerlijk. Ze vinden dat mensen die noodgedwongen veel zorg afnemen daarvoor worden gestraft.

[Update] Nintendo roept DS opladers terug

Nintendo gaat in Japan zo'n 200.000 batterijen uit de DS en DS Lite terugroepen. Deze batterijen zouden oververhit kunnen raken en ze nemen het zekere voor het onzekere door alles terug te roepen dat binnen dezelfde serie gemaakt is.

Het gaat om ongeveer 80.000 Nintendo DS units (verkocht tussen januari 2006 en juni 2006) en 120.000 DS Lite units (verkocht tussen juli 2006 en oktober 2006).

De 'defecte' DS exemplaren zijn enkel in Japan verkocht, hier in Europa hoeven we ons niet druk te maken. Japanners met een DS die binnen deze serie valt kunnen Nintendo bellen en dan regelt Nintendo een nieuwe DS (Lite).

Update 13 : 00 u

Het blijkt niet om de batterijen te gaan, maar om de opladers. Deze opladers komen van de Japan Radio Co. en hebben het JRC-logo op de zijkant van de adapter staan.

'Informateur werkt aan coalitie met CU'

Icoon Politiek Informateur Rein Jan Hoekstra werkt toe naar onderhandelingen over een coalitie met in elk geval de ChristenUnie. Die indruk heeft fractieleider André Rouvoet vrijdag overgehouden aan zijn gesprek met Hoekstra.

Rouvoet is bereid met CDA en PvdA te praten over coalitievorming, maar hij wil dan wel duidelijk van die twee partijen horen dat ze kiezen voor de ChristenUnie. Hij verwacht dat de informateur binnen enkele dagen met zijn eindverslag komt. CDA en PvdA hebben samen 74 van de 150 zetels in de Tweede Kamer, dus net geen meerderheid. Ze moeten dus op zoek naar een partner om samen een meerderheidskabinet te kunnen vormen.

Begin deze week haakte de SP, de grote winnaar van de verkiezingen, af. De PvdA sprak vervolgens een voorkeur uit voor GroenLinks, maar fractieleider Femke Halsema voelt op dit moment niets voor regeringsdeelname. Van het CDA is formeel geen voorkeur bekend, maar volgens ingewijden willen de christendemocraten het liefst met de partij van Rouvoet in zee. Mogelijk spreekt Hoekstra later op de dag nog met CDA-leider Jan Peter Balkenende.

'Ex-asielzoekers moeten uit detentie'

Icoon BinnenlandsUitgeprocedeerde asielzoekers die vallen onder de tijdelijke uitzettingsstop mogen niet langer in vreemdelingenbewaring worden gehouden. Dat vindt de Stichting Rechtsbijstand Asiel (SRA). Advocaten van de stichting bepleiten bij de rechter de opheffing van de bewaring van deze groep.

Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen alleen in bewaring verblijven als er zicht is op uitzetting. ,,Dat is er nu niet meer'', zegt Jacqueline Gomashi namens de SRA.

Onduidelijk is vooralsnog hoe groot deze groep precies is. Volgens Gomashi gaat het evenwel niet om heel grote aantallen. Welke gevallen pecies onder de tijdelijke stop vallen, is volgens Gomashi onduidelijk.

Zolang het kabinet demissionair is, hoeven er geen mensen uit het project Terugkeer gedwongen het land uit als sprake is van humanitaire bezwaren. Het terugkeerproject bestaat sinds 2004 en is bedoeld voor asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet vallen. Deze groep heeft vóór 1 april 2001 een eerste asielaanvraag ingediend en geen verblijfsvergunning gekregen.

242 schapen stikken in smal straatje

Icoon Shocking242 schapen zijn omgekomen in een smal straatje in het Turkse dorp Kalecik. De dieren stikten massaal in het gedrang. Inwoners wisten nog een tiental schapen te redden.

Volgens de herder van de dieren sloeg de kudde op hol bij de terugweg. Nadat de eerste dieren het steegje waren ingelopen volgden de andere schapen. Twee tuinmuren sloten het straatje in. Kalecik ligt tegen de Syrische grens aan.

Voetbal: Loting 1/8 finales Champions League

Icoon Champions LeagueZojuist is er geloot voor de 1/8 finales in de strijd om de Champions League. PSV is gekoppeld aan Arsenal. De Eindhovenaren spelen eerst thuis.De complete loting voor de 1/8 finales:

Porto - Chelsea
Celtic - AC Milan
PSV - Arsenal
Lille - Manchester United

AS Roma - Olympique Lyon
Barcelona - Liverpool
Real Madrid - Bayern Munchen
Internazionale - Valencia

De wedstrijden worden gespeeld op 20/21 februari en 6/7 maart.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

IJsberen zoeken voedsel in Russische dorpen

Icoon BuitenlandsTientallen ijsberen jagen inwoners van dorpen in de Russische regio Tsjoekotka angst aan. De dieren zoeken door de zachte winter noodgedwongen naar voedsel in de dorpen.

Nu is het in het oosten van Rusland ongeveer -12 graden Celcius. Normaal schommelt de temperatuur rond de -40 graden Celcius. Het ijs is niet sterk genoeg voor de beren om te kunnen vissen. IJsberen komen zelden in de buurt van dorpen, maar om te overleven doen ze dit nu wel. De dorpen in Tsjoekotka hebben veiligheidsmaatregelen genomen. Mensen mogen 's avonds niet alleen op straat en ze mogen alleen naar hun werk aan boord van een voertuig.

Uitslag loting 1/8 finales Champions League

Zojuist is er geloot voor de 1/8 finales in de strijd om de Champions League. PSV is gekoppeld aan Arsenal. De Eindhovenaren spelen eerst thuis.

Wedstrijden 1/8 finales

Porto - Chelsea
Celtic - AC Milan
PSV - Arsenal
Lille - Manchester United

AS Roma - Olympique Lyon
Barcelona - Liverpool
Real Madrid - Bayern Munchen
Internazionale - Valencia

De wedstrijden worden gespeeld op 20/21 februari en 6/7 maart.

Rechter wil geen kerstboom in rechtszaal

Icoon OpmerkelijkEen rechter heeft in Toronto een kerstboom uit zijn rechtszaal laten verwijderen. Dat deed hij omdat niet-christenen aanstoot zouden kunnen nemen van de opgetuigde boom.

Dat meldden verschillende Canadese media. Een advocaat vertelde op tv: "Ik zie niet in waarom er geen kerstboom in de rechtszaal kan staan. Het beledigt niemand." Minister Dalton McQuinty van de Canadese provincie Ontario waar Toronto onder valt, vond de actie van de rechter ook niet kunnen. Hij wees erop dat Canada een pluralistische en multiculturele maatschappij vormt.

Man betaalt 700 euro voor suikerklontjes

Icoon OpmerkelijkEen 21-jarige man uit het Brabantse Oosterhout heeft afgelopen woensdag voor zevenhonderd euro twee dozen suikerklonten gekocht. De man was in de veronderstelling dat hij voor twee mobiele telefoontjes betaalde. Die had hij vorige week via internet gekocht.

De twee mobieltjes werden aangeboden op een veilingsite. De man bestelde ze op 7 december. De afspraak was dat de telefoontjes onder rembours zouden worden opgestuurd. Toen ze woensdag werden bezorgd, betaalde de man 700 euro aan de postbode. Toen hij enkele minuten later het pakketje opende, ontdekte hij dat hij was opgelicht. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Kort verblijf Charlie Davis bij Ajax

Charlie Davis vertrekt niet naar Ajax. De 20-jarige Amerikaan toonde zich na een stage geen directe versterking voor het eerste elftal en werd afgetest.

De Amsterdammers lieten het oog op de jeugdinternational van Boston College vallen, nadat hij dit seizoen in zestien duels vijftien maal wist te scoren. Europese en Amerikaanse clubs staan voor de aanvaller in de rij. "Hij is een zeer goede speler, maar niet goed genoeg. Charlie heeft kwaliteit en is een positieve jongen. Maar we zijn op zoek naar versterking voor het eerste elftal," aldus de trainer van Jong Ajax, Aron Winter.

DICE daagt je uit in Battlefield 2142

DICE zoekt soldaten. De ontwikkelaars van de Battlefield-games zijn zó overtuigd van hun kunde, dat zij nu de wereld uitgedaagd hebben. Ongeacht je motivatie, als jij denkt goed genoeg te zijn, word je uitgedaagd om in Battlefield 2142 zo veel mogelijk dogtags van de developers te verzamelen. Alles staat vrij, elke tactiek, je moet alleen één ding in je achterhoofd houden: team-kills tellen niet mee.

Van 14 tot 17 december houdt DICE bij hoeveel dogtags iedereen veroverd heeft. Wie de meeste tags bemachtigt, krijgt een vermelding in community-updates en op de EA homepage. Natuurlijk mag je screenshots maken van hoe je de DICE-developers vernederd hebt, als je ze mailt naar dogtags@dice.se wordt hij misschien wel op hun website geplaatst.

Om het verzamelen iets makkelijker te maken kun je hieronder de lijst met nicknames vinden die de DICE-spelers gebruiken:

Generalsnus
Wasser
Wilh3lm
CantKnifeThis
Benny.Blanco
TicketEater
Thxu4betap1y
Beard.Papa
Powerline
Pirelli
Cmd*
MisterPeanut
DAN1EL
Fenghus
Demize99
LexLuther
HumanSee
Pe3ak
Ninjaneer
CHUTotoro
Cookie.monster
MayDei
Protagonist


Gotta catch 'em all

'Tekeninfectie kan nationale ramp worden'

Icoon GezondheidEr zijn veel meer geïnfecteerde teken dan deskundigen tot nu toe hebben aangenomen. Cijfers tonen tevens aan dat steeds meer mensen zich bij huisartsen melden met verschijnselen van de ernstige ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt veroorzaakt.

Als de overheid niet veel meer gaat voorlichten over bescherming tegen tekenbeten, kan de Lyme-ziekte uitgroeien tot een nationale ramp. Dat heeft insectendeskundige prof. Willem Takken van de Wageningen Universiteit vrijdag gezegd.

Takken is samen met milieuanalist Arnold van Vliet van de Natuurkalender dit voorjaar gestart met een twee jaar durend, landelijk onderzoek naar het voorkomen van teken en tekenbeten. Nederland is het eerste land in Europa dat de tekenproblematiek op deze schaal onderzoekt.

Veel animo voor gratis reclame bij Tien

Icoon Televisie Bijna honderd goede doelen maken dit weekeinde gebruik van gratis reclamezendtijd op Tien. De zender zegt overstelpt te zijn met positieve reacties.

Commercieel directeur Ton Rozestraten vrijdag: ,,Voor de organisaties die zich hebben aangemeld, is elke vorm van aandacht meer dan van harte welkom.''

Alle commercials die Tien op 16 en 17 december overdag uitzendt, staan in het teken van een goed doel. Onder meer Amnesty International, Artsen zonder Grenzen, Warchild, WNF en Greenpeace zijn vertegenwoordigd, maar ook minder bekende doelen als Fitkids, Hart voor Haïti en Ciske de Rat Foundation.

Nederlanders getest op polonium

Icoon Binnenlands Ongeveer twintig Nederlanders worden binnenkort onderzocht op mogelijke besmetting met het hoog radioactieve polonium-210. Zij logeerden tussen 31 oktober en 1 december in het Millennium Hotel in Londen, waar ook de met polonium vergiftigde Russische oud-spion Litvinenko verbleef.

Dat maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag bekend. Het RIVM heeft van het ministerie van Volksgezondheid de opdracht gekregen de test uit te voeren. Hoe lang de onderzoeken duren kon het instituut vrijdag niet zeggen.

112 weet waar mobiele beller is

Icoon BinnenlandsDe nieuwe centrale van het noodnummer 112 krijgt speciale apparatuur waarmee binnen een paar seconden bekend is waar iemand die met een mobiele telefoon belt, zich bevindt. Dat maakte het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag bekend.

De nieuwe 112-centrale in Driebergen wordt in oktober 2007 in gebruik genomen. Vanaf dat moment kunnen centralisten aan de hand van de coördinaten die het gsm-toestel meezendt direct zien waar iemand is. "Dit bevordert de snelheid en nauwkeurigheid van de hulpverlening aanzienlijk en zal ongetwijfeld ook bijdragen aan het terugdringen van het 112-misbruik", aldus het KLPD.

Begin april tikte de Europese Commissie Nederland op de vingers omdat het alarmnummer niet werkte zoals het hoort. Volgens de Europese regels zou de centrale direct moeten zien wat de locatie van een beller is. Het ministerie van Binnenlandse Zaken beloofde toen het systeem snel aan te passen.

Lijst te spelen Xbox games op 360 uitgebreid

Het eerder verschenen bericht over de Backwards Compatibility update voor de 360 is nu bevestigd. De complete lijst met games die een update krijgen is als volgt (dezelfde lijst als al gemeld was, maar nu met Conker en Soul Calibur 2):

- Buffy The Vampire: Slayer
- Burnout® 3: Takedown™ UPDATE
- Conker: Live and Reloaded
- Dead Or Alive Ultimate
- Destroy All Humans!
- Dynasty Warriors 4 / Shin SangokuMuso3
- Evil Dead: A Fistful of Boomstick
- Fahrenheit [Indigo Prophecy]
- Family Guy
- Far Cry: Instincts
- Incredibles/ Mr. Incredible (J)
- I-Ninja
- Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
- Mortal Kombat: Armageddon
- MotoGP
- MX Unleashed
- Open Season
- Pariah
- Psychonauts
- Rainbow Six: Lockdown
- Rapala Pro Fishing
- Scarface
- Shark Tale
- Shenmue II
- Soul Calibur 2
- Splinter Cell: Double Agent
- The SpongeBob SquarePants Movie
- Ultimate Spider-Man
- Wakeboarding Unleashed: Featuring Sean Murray
- Whacked!
- Winback 2: Project Poseidon - Xiaolin Showdown

Japan only:
- Ex Chaser
- Muzzle Flash
- Plus Plumb 2
- Psyvariar2 Extend Edition
- Rent-A-Hero No. 1
- Tenerezza

Nintendo vervangt Wiimote polsbandjes

Al sinds de launch van de Wii verschijnen er overal berichten over de polsbandjes van de Wiimote. Ze zouden te slap zijn en te snel breken. Om dit allemaal tegen te gaan is Nintendo nu van plan om het voor iedereen mogelijk te maken om zijn polsbandje om te ruilen. In totaal gaat het om 3.2 miljoen (!) stuks.

Als je wilt dat je polsbandje vervangen wordt moet je een formulier invullen waarna het gratis naar je toe wordt gestuurd. Het Amerikaanse formulier kun je *hier* vinden. In Nederland kun je echter enkel bellen naar Nintendo. Het telefoonnummer hiervoor is 030 - 6097166 (van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Hardwareverkopen Japan

Hoeveel Wii's en hoeveel PS3's zijn er vorige week verkocht? Is de Xbox 360 echt omhoog geschoten? Je ziet het in het volgende overzicht:

ConsoleAantalVorige week2006 Totaal
DS Lite309.630176.9016.441.813
Wii85.439350.358435.797
PS350.17131.436237.967
Xbox 36035.3434.053145.846
PS230.46023.1151.328.827
GBA SP1.8961.572217.136
GB Micro1.5551.252138.274
Cube56982172.629
NDS167140987.514
GBA17223.309
Xbox6111.722
PSP28.93023.9171.592.948

Plons

Daar sta je dan, met een grote hijskraan op de kade van een haven, beter gezegd daar sta je dan met twee grote hijskranen op de kade van een haven.

Maar dat duurt niet lang want schijnbaar komt ergens op de achtergrond Hans Klok of Hans Kazan voorbij want op de een of andere manier is een van de twee hijskranen aan het einde van het filmpje op wonderbaarlijke wijze verdwenen.

Slimme mensen vaker vegetariër

Icoon OnderzoekIntelligente kinderen worden later vaker vegetariër dan kinderen met een lager IQ. Dit is gebleken uit een Brits onderzoek onder meer dan 8000 mannen en vrouwen van dertig jaar oud.

Toen de deelnemers aan het onderzoek tien jaar oud waren, is hun intelligentie gemeten. Nu, twintig jaar later, is bekeken welke van de deelnemers vegetariër zijn geworden. Wat blijkt? Hoe hoger het IQ, hoe groter de kans dat ze zijn gestopt met het eten van vlees. Een stijging van de IQ-score met vijftien punten deed de kans dat iemand vegetariër werd met 38 procent toenemen.

Untold Legends: Dark Kingdom in veel screens

Onlangs zijn er een heleboel nieuwe screenshots verschenen van het spel Untold Legends: Dark Kingdom. Er is nog steeds niet veel bekend van het gehele verhaal rondom het spel maar je zal als speler gebukt gaan onder de beslissingen van een koning die werkelijk een tiran is. In het spel moet je op zoek gaan naar sterke wapens, armor en items om hordes met monsters te verslaan. Je krijgt als speler de optie om met verschillende karakters het spel te doorlopen. Ook zal er op verschillende manieren gebruik gemaakt gaan worden van het online netwerk van de PS3. Het spel wordt rond de launch van de Europese PS3 verwacht.

Alle screenshots vind je HIER.


Alonso test vandaag voor McLaren

Fernando Alonso heeft blijkbaar toch toestemming gekregen van Renault F1 om nog dit jaar te testen voor McLaren Mercedes. De Spanjaard reed vanmorgen om exact negen uur voor het eerst een McLaren uit de pitbox.

Dat er bepaalde voorwaarden aan de toestemming zijn verbonden is te zien aan de helm en de wagen van Alonso. De helm is helemaal wit en op de wagen is geen enkele sponsornaam te vinden. Renaultbaas Flavio Briatore zei afgelopen week nog dat hij onder geen beding Alonso eerder zou laten vertrekken.

Verbeek: "Alles eraan gedaan"

Na afloop van de ontoereikende 1-0 overwinning op Lens gisteravond, maakte de trainer van SC Heerenveen, Gertjan Verbeek, zijn spelers geen verwijten.

"We hebben er alles aan gedaan. Dat we hebben gewonnen is mooi, maar het was niet genoeg om door te gaan. Jammer," aldus Verbeek die realistisch bleef. "We hebben dit seizoen in zes UEFA-bekerduels slechts twee keer gescoord. Dan is het logisch dat je het op doelsaldo niet redt. Ook in deze wedstrijd tegen Lens hadden we meer kunnen en moeten scoren. Als we sneller een doelpunt hadden gemaakt, waren die gasten misschien nog een beetje nerveus geworden. Maar helaas, dat zat er niet in.”

DVD: Sterren dansen op het ijs

Je neemt een bekende Nederlander (de zogenaamde BN'er) en een kunstschaatsheld, je voegt ze samen en je hebt Sterren dansen op het ijs. En nu dus ook op dvd, dat helaas een beetje tegenvalt. Het bevat slechts korte overzichten van de shows en geen volledige schaatskuren. In het menu kun je alle shows achter elkaar laten spelen of een show kiezen. Alle shows achter elkaar is wel een wat vervelende zit, zeker als je de houten klazen in het begin ook moet zien. De latere shows zijn veel boeiender, omdat het schaatsniveau daar veel hoger ligt en de shows daadwerkelijk leuk zijn om naar te kijken. De (verkorte) shows zijn wel wat vreemd in elkaar gezet zodat het niet helemaal goed te volgen is en daarnaast kom je soms wat herhalingen tegen. Bepaalde scènes kwam ik zelfs zo vaak tegen dat ik even heb gecheckt of ik niet ergens een herhaalfunctie in werking had gesteld.

DVD: American Pie presents: The Naked MileHet is maar de vraag of het vijfde deel uit de American Pie-reeks moet opboksen tegen het negatieve imago van het vierde deel of profiteert van de reputatie van de eerste drie uit de reeks. De originele cast is nagenoeg verdwenen en eigenlijk is alleen nog het thema overgebleven. Dat er eigenlijk nog weinig sprake is van een vervolg op de eerste American Pie is ook de makers duidelijk, want de titel van het vijfde deel zegt al genoeg, American Pie presents: The Naked Mile

Gemeente zet filmpjes ongelukken online

Icoon OngelukDe gemeente Midden-Delfland heeft filmpjes van verkeersongevallen op haar website gezet. Het gaat om ongelukken bij een zogeheten verkeersdoseerinstallatie op de Rotterdamseweg in Schipluiden. Doel is om automobilisten voor te lichten en te voorkomen dat meer ongevallen gebeuren.

De installatie bestaat uit een paaltje dat midden op de weg staat. Als er een auto aankomt, zakt het de grond in. Het mechanisme laat voertuigen op die manier een voor een passeren. Bestuurders veroorzaken ongelukken doordat ze niet op hun beurt wachten en achter andere auto's aanrijden terwijl de paal net weer omhoog komt.

Op de site is, wanneer deze niet is overbelast, onder meer te zien hoe een auto over de paal heenrijdt, de lucht in vliegt en enkele meters verder weer neerkomt. Naast opnames van soortgelijke ongelukken, kunnen bezoekers van de website ook een filmpje bekijken over hoe het wel moet.

De installatie staat sinds 1 juni op de Rotterdamseweg. Sindsdien hebben al dertien ongevallen plaatsgevonden. Doel van het mechanisme is om sluipverkeer tegen te gaan. Doordat automobilisten steeds even moeten wachten tot het paaltje de grond in is gezakt, zijn ze niet langer sneller uit door over de Rotterdamseweg te rijden.

Hulpverleners proberen een gelanceerde auto weer op zijn wielen te zetten.
'Nee hè, niet weer zo'n loser...'

Franz bergt ski's op

Werner Franz is met onmiddellijke ingang gestopt met skiën. De 34-jarige Oostenrijker heeft dit gisteren na de training voor de wereldbekerafdaling in Gröden besloten.

De atleet won in zijn loopbaan twee wereldbekerwedstrijden. Hij kampte in zijn carrière met vele blessures, die werden veroorzaakt door zware crashes.

Woensdag zette ook al zijn landgenoot Andreas Schifferer een punt achter zijn loopbaan. De 32-jarige Oostenrijker boekte acht zeges in de World Cup. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City pakte hij bovendien brons op de Super-G.

Masters: Tamaëla, Sluiter naar halve finales

Elise Tamaëla heeft de halve finales weten te bereiken van de Masters in Rotterdam. De als tweede geplaatste tennisster versloeg Danielle Harmsen met 7-6 en 6-2.

Tamaëla staat in de halve finale tegenover Nicole Thijssen, die de in Moskou geboren Berlicumse Olga Kaljoezjnaja met 6-3 en 6-1 overtuigend uitschakelde.

Raemon Sluiter behaalde bij de mannen de halve finale. De Rotterdamse tennisser won voor eigen publiek zonder veel moeite van Michel Meijer: 6-4 en 6-2.

Van Gaal trots op zijn ploeg

Na de 1-2 uitzege bij Sevilla was AZ-trainer Louis van Gaal bijzonder tevreden over zijn ploeg.

"Ik ben trots op mijn ploeg," aldus Van Gaal, al vond hij het resultaat niet helemaal verdiend. "Een gelijkspel had de verhoudingen wat beter weergegeven."

Nadat Chevanton aan het begin van de tweede helft middels een strafschop Sevilla op voorsprong zette, sloeg het duel volgens Van Gaal om. "Daarna zijn we beter gaan voetballen. Voor het doelpunt speelden we onder ons niveau. We hadden vooral moeite op onze linkerflank."

Van Gaal verbaasde zich over de opstelling van de Spanjaarden. "Ze speelden met slechts één spits. Ik had niet verwacht dat zij zich aan ons zouden aanpassen."

Iraanse verkiezingen begonnen

Icoon VerkiezingenOngeveer 46,5 miljoen Iraniërs mogen vrijdag naar de stembus. Zij kiezen nieuwe gemeenteraden en de Assemblee van Experts. Het is de eerste populariteitstest voor de ultraconservatieve president Mahmoud Ahmadinejad sinds hij vorig jaar aan de macht kwam.

Ahmadinejad geniet vooral veel aanzien bij het arme deel van de bevolking en injecteert miljarden in de economie om hun positie te verbeteren. Hierdoor stijgen de prijzen van levensmiddelen, maar dit lijkt zijn populariteit nog niet aan te tasten.

De meeste aandacht gaat uit naar de lokale verkiezingen. De hervormers hopen op een kleine comeback, maar de kans hierop wordt niet groot geacht. Ze zijn verdeeld en veel Iraniërs zijn nog steeds teleurgesteld over wat de hervormers hebben bereikt toen die aan de macht waren.

De blik is vooral gericht op de hoofdstad Teheran. De uitkomst wordt gezien als een barometer van de politieke gevoelens in het land. De hervormers hopen hier tenminste een paar zetels in de wacht te slepen. Alle vijftien zetels zijn nu in handen van de conservatieven.

Maar veel hangt af van de vraag of de hervormers hun aanhang kunnen mobiliseren. De opkomst was in Teheran bij de laatste lokale verkiezingen in 2003 slechts 12 procent. De conservatieven zijn verdeeld tussen supporters van burgemeester Mohammed Baqer Qalibaf en de aanhangers van Ahmadinejad.

De verkiezingsstrijd voor de 86 leden van de Assemblee van Experts is in feite al beslecht. Slechts 164 conservatieve kandidaten hebben het groene licht gekregen van de Raad van Hoeders van de Grondwet, de instelling die kandidaten vooraf keurt. Alle hervormers zijn afgewezen.


De anti-westerse Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.

Federer en Nadal niet naar Ahoy

Roger Federer en Rafael Nadal zullen in februari niet aanwezig zijn bij het ABN Amro World Tennis Tournament. Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft dit bekend gemaakt.

"Sinds juni heb ik veel gebeld en gemaild, maar uiteindelijk kwam het hoge negatieve woord eruit", aldus Krajicek. De nummers één en twee van de wereld hebben een te drukke agenda. "Nadal speelt Davis Cup en heeft een afspraak in Marseille en met Rotterdam erbij zou hij acht weken onderweg zijn. Dat vond hij te veel. Federer wint gewoon alles en wil minder toernooien spelen."

Ivan Ljubicic (Kro), Nikolai Davidenko (Rus), Tommy Robredo (Spa), Marcos Baghdatis (Cyp), Lleyton Hewitt (Aus), die het toernooi in 2004 op zijn naam schreef, en de Rotterdamse publiekslieveling Raemon Sluiter zijn in februari 2007 wel van de partij.

Kaita en Rose niet tegen NAC

De trainer van Sparta, Wiljan Vloet, kan morgen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda geen beroep doen op middenvelder Sani Kaita en aanvaller Yuri Rose.

Kaita liep woensdag tijdens een duel van Jong Sparta al na twee minuten een scheurtje in zijn enkel op. Hij zal met zijn voet tien dagen in het gips moeten. Rose is nog altijd niet hersteld van een spierscheuring. De middenvelder was er vorige week uit tegen Heracles ook al niet bij.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Verdonk diep geraakt bij eerste uitzetting na discussie over Generaal pardon."

En de top 5:

5: Asmodean: "Dus ik zeg tegen die 26000, flikker lekker zelf op! "
4: foksuk1981: "Vroegah had ik die mevrouw achter me gewoon het land uitgezet.... "
3: Reza-impreza: "Verdonk's eigen uitzetting dringt nog niet tot haar door"
2: jenga: "Mark Rutte op VVD-congres: "Let maar op: ik word minister-president van dit land" "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: vertelmeer

previous picture

Nederland niet gewenst bij overleg grondwet

Icoon Europa Nederland en Frankrijk zijn niet gewenst bij het topberaad over de Europese grondwet. De landen die de grondwet hebben goedgekeurd mogen wel meedoen aan het overleg. Het beraad is gepland op 26 januari in Madrid. De Europese grondwet is omstreden geworden, nadat Nederlandse en Franse burgers deze afgewezen hebben in een referendum.

Nederland en Frankrijk zijn pas welkom bij een volgend overleg op 27 februari in Luxemburg. De voorstemmers zullen dan hun visie klaar hebben en hun voorstel indienen. Nederland en Frankrijk kunnen daar dan op reageren. Het plan voor een overleg tussen voorstemmers is gelanceerd door de ministers van Europese Zaken van Luxemburg en Spanje.

Vleermuis Man...

Hoe kansloos kun je zijn, vraag ik mij wel eens af. Er is iemand (die waarschijnlijk nog steeds ergens vrij rond loopt), die op een ochtend wakker werd en dacht : “laat ik eens een overzichtje maken van alles wat Batman ooit van onder zijn cape vandaan gehaald heeft”. Waarom?

His utility belt is a wide, goldish yellow belt with a dozen pockets separated by hollow cylindrical studs, which also contain equipment. Most of his equipment is hidden here. His codpiece contains equipment, as well as his boots, cape, cowl, and gauntlets. It is held firmly that only the dark blue on his costume contains things, never the gray.

En nee, zijn leuter komt niet in het lijstje voor…. Verder is het een belachelijk lang en gedetailleerde opsomming van alle Batman-speeltjes.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.