FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 december 2006

Gears of Ass

Sommige gamers kunnen vrij slecht tegen hun verlies, dit maakte FOK!user GameDemon vandaag ook mee.

Tijdens een online game Gears of War op de Xbox 360 won GameDemon, zoals gebruikelijk, vrij eenvoudig. Zijn tegenstander, met de gamertag KURTLEoWALLoASS, was hier niet zo blij mee en stuurde het volgende naar GameDemon:

Wees dus gewaarschuwd als je KURTLEoWALLoASS tegenkomt op Xbox Live. Voor je het weet heb je twee witte billen op je TV staan...

Kunstgebitje maken

En nu tijd voor wat leerzaams, want heb je je wel eens afgevraagd hoe een kunstgebit wordt gemaakt ?. Ik eigenlijk nooit, maar gelukkig zijn er mensen die zich dat wel afvragen en op onderzoek uitgaan.

Mocht je het ook willen weten dan hoef je alleen maar een bezoekje te brengen aan deze website en je algemene kennis is weer een stukje groter geworden. En dat allemaal dankzij het weblog van FOK!

Met dank aan Dentiwan voor de submit.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 19

Icoon EredivisieDeze week werd er ook op dinsdag en woensdag een speelronde uit de Eredivisie afgewerkt. De verrassing van deze ronde was toch wel het verlies van AZ tegen FC Twente. NAC Breda, SC Heerenveen en Ajax wisten hun wedstrijden in winst om te zetten. De confrontaties tussen FC Utrecht - Heracles Almelo en ADO Den Haag - RKC Waalwijk eindigden in een gelijkspel.

NAC Breda heeft de drie punten in de slotfase van het duel tegen Vitesse in eigen huis weten te houden. De Brabanders keken na tien minuten wedstrijd al tegen een achterstand aan. Ruim twintig minuten later was het alweer gelijk. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist NAC het verschil te maken. AZ verloor in Enschede met 3-0. In de eerste helft had de ploeg een veldoverwicht, maar dit werd niet in treffers uitgedrukt. FC Twente lukte dit na een half uur spelen wel. Nog voor rust werd het duel al op slot gegooid met de hulp van een tweede treffer. Na bijna een uur spelen was het duel beslist. SC Heerenveen kwam na een kwartier spelen al op voorsprong. In de slotfase van het duel wisten de Friezen de voorsprong te verdubbelen.

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Haagse residentieclub kwam in de extra tijd van de eerste helft op achterstand. Pas in de slotfase van het duel wist de ploeg langs de Brabantse formatie te komen. In de openingsfase van de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht nam de thuisploeg het initiatief met twee grote kansen. Na een kwartier spelen zakte het niveau snel. De twee clubs creërden nauwelijks kansen, wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. Ajax heeft zich na de blamage van vorige week enigzins hersteld door te winnen van Roda JC. De Amsterdammers kwamen na een kwartier spelen al op voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd speelde de thuisploeg niet fantastisch, maar de Limburgse opponent wist geen vuist meer te maken. In de slotfase van de eerste helft bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Dinsdag 26 december:
Feyenoord - PSV (1-1)
Willem II - Excelsior (2-1)
FC Groningen - Sparta Rotterdam (0-1)

Woensdag 27 december:
NAC Breda - Vitesse (2-1)
NEC - SC Heerenveen (0-2)
FC Twente - AZ (3-0)
FC Utrecht - Heracles Almelo (0-0)
ADO Den Haag - RKC Waalwijk (1-1)
Ajax - Roda JC (2-0)

Klik hier om de actuele stand in de Eredivisie te bekijken

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 27/12/2006

Er werden vanavond zes wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. [/i]

NAC Breda - Vitesse 2-1
10' Verhaegh 0-1
33' Slot 1-1
89' Sikora 2-1

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 15.000
Gele kaart: De Graaf, Zwaanswijk, Sikora (NAC), Due (Vitesse).

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Stam, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, Slot (van Gessel/53), Mathijssen, Zonneveld, Diba (Pinas/81), Leonardo (Sikora/81), Rigters.

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni (Meulens/90+2), Fränkel, Kaya, v.d.Schaaf, Pryor (Esajas/81), Due, Lazovic, Junker (Benson/65).



NEC - SC Heerenveen 0-2
15' Alves 0-1
82' Johnson 0-2

Scheidsrechter: Van Egmond.
Toeschouwers: 12.000.
Gele kaart: Denneboom (NEC), Zuiverloon (Heerenveen).

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Holman, Pothuizen (Ntibazonkiza/46), Kivuvu, Snoyl, Worm (Jans/46), Denneboom.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Poulsen (Johnson/75), Prager, Hanssen, Pranjic, Alves, Nilsson (Friend/86).



FC Twente - AZ 3-0
30' N'Kufo 1-0
43' Bakircioglu 2-0 (assist Bakkal)
59' Wilkshire 3-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Wilkshire (Twente), Cziommer (Vormer/86), Martens, Dembélé, Molhoek (allen AZ).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer, Niemeyer, El Ahmadi (Sibum/90+1), Bakkal (Wellenberg/78), Engelaar, Bakircioglu, N'Kufo (Gerk/81), Touma.

AZ: Waterreus, Jaliens, Luirink, Donk, De Cler, Mendes da Silva (Jenner/68), Molhoek, Cziommer, Martens, Dembélé, Arveladze (Lens/46).



FC Utrecht - Heracles 0-0

Scheidsrechter: van Sichem.
Toeschouwers: 20.000.
Gele kaart: Keller, Shew-Atjon (Utrecht), De Vries (Heracles).

[i]Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Dickoh, Shew-Atjon, Caluwé, Kruys (Somers/87), v.Dijk, Kopteff (Maachi/69), Fortuné, Nelisse (Douglas/69).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar, Looms, Tanghe, De Vries, Schilder (Hocher/55), Maas, Klavan (Hofstede/80), Everton (Smit/89), Quansah



ADO Den Haag - RKC Waalwijk 1-1
45'+1 Janssen 0-1
87' Kolk 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 7.000.
Gele kaart: Saavedra (ADO), Teixeira (RKC).

Opstellingen

ADO: Zwinkels, Bakkati, Bunjevcevic, Saavedra, Tininho (Verhoek/74), Delorge, Bodde, Knopper (Schwiebbe/13), Elia, Mols (De Vries/50), Kolk.

RKC: v.Dijk, Fung A Wing, Teixeira, D.Mulder, Koenders, Fuchs (Vichelich/56), H.Mulder, v.Diemen, v.d.Bergh, Janssen (Remacle/70), Ikedia (v.d Haar/88).



Ajax - Roda JC 2-0
15' Sneijder 1-0
41' Grygera 2-0 (assist Vermaelen)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 45.000.
Gele kaart: Huntelaar (Ajax), Kah, van Tornhout, de Jong (Roda JC).

Opstellingen

Ajax: Gentenaar, Ogararu, Stam, Grygera, Vermaelen (Vertonghen/52), Sneijder, Heitinga, Emanuelson (Lindenbergh/74), De Mul (Rosales/62), Huntelaar,Babel

Roda JC: Castro, De Fauw, Saeijs (Senden/46), Kah, Lachambre, Agustien, Meeuwis, De Jong (Bodor/72), Oper (Cissé/46), v.Tornhout, Ramzi.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Massa kunstsneeuw moet skiwedstrijd redden

Icoon BuitenlandsDe organisatoren van de wereldbekerwedstrijd skiën in Bormio moeten alles uit de kast halen om de races (donderdag en vrijdag) te kunnen laten doorgaan. Vanwege hoge temperaturen ligt er nauwelijks sneeuw op de bergen rond de Italiaanse plaats.

De organisatie heeft de afgelopen weken liefst 47 sneeuwkanonnen geplaatst die in totaal circa 100.000 kubieke meter kunstsneeuw hebben geproduceerd. De problematiek in Bormio staat niet op zich. De afdalingen stonden aanvankelijk gepland in Val d'Isere, maar werden geannuleerd wegens een gebrek aan sneeuw.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

VS tegen nieuwe Israëlische nederzetting

Icoon Israël/PalestinaDe Verenigde Staten menen dat de Israëlische regering met de bouw van een nieuwe nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever haar verplichtingen onder de zogeheten 'routekaart' naar vrede schendt. Dat stelde het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

De Amerikanen hebben Israël gevraagd of het klopt dat het een nieuwe nederzetting van dertig huizen wil bouwen in de Jordaanvallei. Daar moeten kolonisten worden gevestigd die vorig jaar hun nederzettingen in de Gazastrook moesten verlaten. Israël verliet de Gaza-strook, na deze 38 jaar te hebben bezet.

Winnaar megajackpot (43) gestorven

Icoon OpmerkelijkRalph Stebbins werd vorig jaar in één klap multimiljonair, toen hij maar liefst 208 miljoen dollar won in een loterij. Dit geld wilde hij onder andere besteden aan een boerderij, met koeien daarbij. Maar het mocht niet zo wezen. De Amerikaan is zaterdag op 43-jarige leeftijd gestorven wegens hartfalen.

Zijn familie is in shock. "Hij zag er gezond uit en was altijd actief", aldus een familie-lid. Vorige maand kwam de multimiljonair in aanvaring met de vriend van zijn dochter, waarvoor hij werd gearresteerd. Details hieromtrent ontbreken. Familieleden beschrijven Ralph als een aardige man, die zijn kinderen voor gevaren wilde behoeden. Hij laat een vrouw en drie kinderen na.

Tijdens zijn leven wendde de onfortuinlijke multi-miljonair zijn vermogen aan om zijn familieleden te helpen. Ook had hij een boerderij voor zichzelf gekocht. Zonder de koeien.

Met dank aan Blame voor de submit.

Nintendo DS productie omhoog

De productie van Nintendo DS units is omhoog gegaan. Nintendo heeft de productie opgeschroefd naar 2.5 miljoen units per maand. Voorheen werden er 2.2 miljoen units per maand afgeleverd.

Deze verhoging is vooral om aan de stijgende vraag in Europa en Amerika te kunnen voldoen; in Europa worden wekelijks 500.000 units verkocht en in Amerika gaan er wekelijks 400.000 units over de toonbank.

De Nintendo DS gaat verder ook in Zuid Korea uitkomen. Vanaf 18 januari 2007 kunnen de Koreanen kiezen uit vier verschillende kleuren Nintendo DS lite: wit, blauw, roze en zwart. De DS lite zal daar omgerekend zo'n 122 euro kosten.

PSV geeft stagiare Salas eerder vrij

De stage van Franklin Salas bij PSV heeft korter geduurd dan gepland. De Ecuadoriaanse aanvaller is alweer weg uit Eindhoven.

De aanvaller is nog niet helemaal afgeschreven door Ronald Koeman. "De definitieve keuze moet nog vallen. Het punt is dat we een directe versterking willen, en geen investering in verbreding van de selectie", aldus Koeman.

Franklin Salas staat bij dezelfde club onder contract als Edison Mendéz: LDU Quito. Mocht Salas erin slagen om zich bij de PSV selectie te voegen dan geldt dezelfde constructie als bij Mendéz: Een huurcontract met optie tot koop.

Aantal moorden spectaculair gedaald

Icoon MisdaadHet aantal gevallen van doodslag en moord in de grote steden is dit jaar spectaculair gedaald. In Amsterdam en Rotterdam is het aantal geweldsdoden meer dan gehalveerd. In de regio Den Haag nam het aantal zelfs met tweederde af. In de provincie Limburg daarentegen, kwamen meer mensen door een misdrijf om het leven dan vorig jaar.

Politiekorpsen verklaren de afname deels door de grotere aandacht voor huiselijk geweld. "De meldingsbereidheid groeit, waardoor we geweld achter de voordeur vaker in de kiem kunnen smoren", aldus een zegsman van de Amsterdamse politie. Veel misdrijven vinden plaats in de relationele sfeer.

Het hoofdstedelijke korps denkt ook dat preventief fouilleren bijdraagt aan het lagere moordcijfer. "De pakkans wordt groter. Mensen lopen minder snel met wapentuig in de stad rond." De sterke daling in de regio Den Haag is volgens de politie voornamelijk toe te schrijven aan 'toeval'. Een proefproject van de politie Haaglanden om eerwraak aan te pakken, heeft mogelijkerwijs ook een bijdrage geleverd.

De enige streek waarin meer gevallen van moord en doodslag voorkwam, is Limburg. Vergeleken met andere regio's, kent deze provincie al jaren een bovengemiddeld aantal gevallen van moord en doodslag.

Juve wil Mascherano nog steeds

Italiaanse bronnen melden dat Juventus een hernieuw bod heeft gedaan op West Ham United-middenvelder Javier Mascherano. De Argentijn staat al langer op het verlanglijstje van Juve.

De Argentijn heeft zich net als teamgenoot Carlos Tévez nog niet kunnen aanpassen aan het leven in Engeland, nadat hij afgelopen augustus overkwam van Corinthians. Sinds zijn verblijf in Europa heeft hij slechts zeven maal gespeeld. Onder de nieuwe coach Alan Curbishley heeft hij nog niet gespeeld.

Hoewel Mascherano heeft aangegeven dat hij niet denkt aan een vertrek, zit Juventus al een tijdje op het vinkentouw om de Argentijn in te lijven. Twee onderhandelaars van de Italiaanse topclub gaan naar Londen om te praten met Mascherano's zaakwaarnemers. De Oude Dame wil echter niet hoger gaan dan een bedrag van acht miljoen euro.

Gakhokidze ziet einde loopbaan naderen

Er is een grote kans dat Giorgi Gakhokidze zijn laatste wedstrijd als profvoetballer al heeft gespeeld. De middenvelder van FC Twente kampt al twee jaar met hardnekkige blessures en verwacht dat zijn contract in de winterstop zal worden ontbonden. De 31-jarige Georgiër speelde dit seizoen slechts twee competitiewedstrijden voor de Tukkers.

"Wat moet de club met mij?", aldus Gakhokidze in een interview met TC/Tubantia. "Ik ben al twee jaar geblesseerd. Ik voel me heel slecht, het is me te veel geworden. Ik heb alles geprobeerd om fit te worden, maar het helpt niet. Ik begrijp Twente heel goed, ze hebben niets aan me. De kans dat ik stop met voetbal is heel groot, eigenlijk weet ik het bijna zeker. Soms kan ik na een training tien dagen niet lopen van de pijn in mijn spieren. Ongelooflijk."

6000 Afrikanen stierven op weg naar Spanje

Icoon BuitenlandsTienduizenden Afrikaanse migranten hebben dit jaar geprobeerd in houten bootjes de Canarische Eilanden te bereiken. Daarbij liet bijna een op de zes het leven, aldus een Spaanse functionaris woensdag.

Dit jaar stierven circa 6.000 mensen in hun poging de Spaanse eilanden te bereiken. In totaal slaagden 31.404 mensen er wel in.

De migranten ontvluchten de armoede en riskeren een gevaarlijke zeereis van tot 2.000 kilometer vanuit Mauritanië en Senegal in de hoop werk te vinden in Spanje of de rest van Europa. Ongeveer zeshonderd lichamen zijn dit jaar aangespoeld op de Afrikaanse kust en de Canarische Eilanden, maar het totaal aantal migranten dat omkwam is tien keer zo hoog, aldus onderdirecteur Froilan Rodriguez van de immigratiedienst op de Canarische Eilanden.

TMF Radio schudt Staphorst wakker

Icoon RadioMet vier honderdduizendklappers is TMF Radio woensdag knallend gelanceerd. Ali B en Yes-R staken het vuurwerk af op het marktplein in Staphorst, volgens TMF 'het saaiste dorp van Nederland'.

De radiozender, een samenwerking tussen MTV Networks en Sky Radio, is vanaf 12.00 uur woensdagmiddag op de kabel, op de frequentie van RTL FM.

Twee keer kwam een politieagent op een motor langsrijden, maar die liet de TMF-vj's en de rappers rustig hun gang gaan met het vuurwerk. Omdat oudjaar dit jaar op een zondag valt, mag er in Staphorst geen vuurwerk worden afgestoken. Reden genoeg voor de muziekzender om het dorp wakker te schudden.

''Oke dan gangsters van Staphorst, daar gaan we'', riep Ali B voordat hij het vuurwerk afstak. ''De mensen hier weten niet wat ze meemaken'', zei vj Valerio.

TMF Radio richt zich vooral op jongeren. In het begin met non-stop muziek, later komen er andere programma's. ''Maar muziek blijft het belangrijkste'', zei zendercoördinator Menno Wagenaar.

Er zijn al veel jongerenzenders, maar volgens hem onderscheidt TMF Radio zich door zich op een iets jongere doelgroep te richten. ''Radio 538 en 3FM en soortgelijke zenders richten zich op twintigers en dertigers. Wij zitten daar nog onder.''



Ali B in Staphorst

F1 jaaroverzicht 2006: deel 2

Race 10: Verenigde Staten
Begin juli keerde de Formule 1 terug naar Indianapolis, de plaats van het beschamende debacle van 2005, toen slechts zes wagens de race reden. Het publiek komt echter weer massaal opdagen en de Amerikanen krijgen dit maal wel waar ze voor hebben betaald. Schumacher pakt met grote overmacht de pole position, teamgenoot Felipe Massa mag als tweede starten. Alonso moet genoegen nemen met een vijfde plaats.

Nick Heidfeld is het grootste slachtoffer van een massale crash in de eerste bocht van de wedstrijd. De Duitser slaat vier maal over de kop in de chaos die wordt veroorzaakt door Montoya, die zijn teamgenoot Räikkönen aantikt. Ook Speed, Montagny, Klien en Webber kunnen ter plekke uitstappen. Na de noodzakelijke safety car-periode rijden de Ferrari's van Schumacher en Massa direct weg bij de rest van het veld. Sato en Monteiro helpen elkaar de wedstrijd uit, terwijl Fisichella alle ruimte van Alonso krijgt voor de derde plaats. De Spanjaard zakt tijdens zijn laatste pitstop zelfs weg tot de vijfde plaats, ten gunste van Jarno Trulli, die een sterke wedstrijd rijdt. Schumacher wint, met een comfortabele voorsprong van acht seconden op zijn teamgenoot.

Alonso 88 - Schumacher 69

Juan-Pablo Montoya maakt voor aanvang van de Franse Grand Prix bekend dat hij in 2007 niet meer terugkeert in de Formule 1. De Colombiaan heeft een contract getekend met het NASCAR-team van Chip Ganassi. Ron Dennis bedenkt zich geen twee keer en zet Montoya per direct aan de kant. Pedro de la Rosa zal de rest van het seizoen rijden. Later zou Montoya verklaren dat hij zich verveelde in de Formule 1. In september test Montoya voor het eerst in de NASCAR en rijdt in oktober eerst wedstrijden in de Busch Series, de opstapklasse voor het echte werk. In november rijdt hij voor het eerst mee in de Nextel Cup.

Race 11: Frankrijk
De FIA besluit met ingang van het weekend in Frankrijk de laatste sessie van de kwalificatie in te korten. Het effect is meteen merkbaar: de coureurs moeten al veel sneller beginnen met snelle rondes rijden, in plaats van het grootste gedeelte van de sessie te gebruiken om brandstof te verbruiken. Schumacher en Alonso geven een leuke show weg door elkaar een aantal keren uit te remmen. Uiteindelijk rijdt Schumacher de snelste tijd en wordt Alonso in de startopstelling nog voorgegaan door Massa. Albers rijdt een prima zestiende tijd, Button valt opnieuw tegen met een negentiende plaats.

Het beeld van de kwalificatie blijkt ook in de race te gelden. Schumacher rijdt een foutloze wedstrijd en wint het met een drie-stop-strategie van Alonso, die voor twee pitstops kiest. Tiago Monteiro maakt een korte vliegles mee als hij zijn wagen op een kerbstone lanceert. De achtste plaats wordt fel bestreden door Webber en De la Rosa, maar twee lekke banden maken een eind aan Webber's aspiraties.

Alonso 96 - Schumacher 79

BMW Sauber komt in Frankrijk met een leuke technologische vinding: de zogenaamde Twin Towers. Twee verticale vleugels op de neus moeten de luchtstroom rond het hoofd van de coureur beter sturen. Andere teams zijn enthousiast en kondigen aan het fenomeen te onderzoeken, maar de FIA gooit roet in het eten en verbiedt de Twin Towers in de dagen na de Franse Grand Prix.

Een andere ontwikkeling, de massademper, wordt een wat langere soap. De FIA verbiedt het systeem van Renault in eerste instantie, maar de stewards in Duitsland staan de dempers toch toe, waarop Renault ook in Hongarije met de massadempers wil rijden. Als de wagens van Scuderia Toro Rosso echter worden afgekeurd op basis van de dempers, besluit Renault toch zonder te rijden.

Race 12: Duitsland
Geruchten over de terugkeer van Yuji Ide bij Super Aguri worden definitief de kop ingedrukt als het team besluit Sakon Yamamoto aan te stellen als vervanger van Franck Montagny. De Japanner gedraagt zich op Hockenheim, maar de kwalificatie wordt toch een chaotische bedoening. Eerst schrijft Scott Speed zijn Toro Rosso compleet af en een half uur later rammen Ralf Schumacher en Pedro de la Rosa elkaar van het asfalt. Michael Schumacher weet zijn Ferrari nog net te redden als hij zich verremt bij het inrijden van de pits en Jenson Button raakt bijna diens broer bij het wegrijden in de pits. Op de baan rijdt Räikkönen op volle snelheid door het gras, maar weet toch de snelste tijd neer te zetten. Michael Schumacher wordt tweede, Alonso moet vanaf de vierde rij starten.

Bij de start krijgen David Coulthard en Ralf Schumacher het aan de stok, maar echte brokken worden gemaakt door Nico Rosberg, die zijn Williams vol in de bandenstapels parkeert. Räikkönen kan niet lang van zijn leiding genieten en moet zijn eerste stop al na negen ronden maken, die vervolgens langer duurt dan gepland. Dat maakt de weg vrij voor de Ferrari's, die met Schumacher voorop de rest van de wedstrijd kunnen dicteren. Alonso speelt geen rol en moet zelfs voor de vijfde plaats vechten met Fisichella en Trulli. Villeneuve jaagt het BMW-team op kosten door zijn wagen finaal te vernielen in de Duitse bandenstapels. Beide Midlandcoureurs rijden de race wel uit, maar worden diezelfde avond uit de uitslag geschrapt vanwege illegale achtervleugels.

Alonso 100 - Schumacher 89

Race 13: Hongarije
De Hongaarse Grand Prix ziet weer een nieuw gezicht: Robert Kubica vervangt Jaqcues Villeneuve, die zegt niet fit te zijn na diens crash in Duitsland. Het lijkt echter niet geheel zuivere koffie te zijn en al snel wordt duidelijk dat de wereldkampioen van 1997 niet meer terugkeert bij BMW Sauber. Kubica presteert daarnaast goed en pakt de tiende startplek voor de race. De pole position gaat opnieuw naar Kimi Räikkönen, met Massa op de tweede plaats en de Honda's van Button en Barrichello op de tweede startrij. Zowel Fernando Alonso als Michael Schumacher krijgen twee strafseconden aan de broek, Alonso vanwege gevaarlijk rijgedrag tegenover Robert Doornbos en Schumacher omdat hij inhaalt tijdens een rode vlag. De twee starten de race vanuit het middenveld.

De race zelf wordt een geval apart. Voor het eerst in de geschiedenis van de Hongaarse Grand Prix regent het en een aantal coureurs hebben het zwaar in de eerste ronden. Schumacher en Alonso rijden in één ronde tijd al naar de top zes, maar zowel De la Rosa als Kubica, Liuzzi, Monteiro, Ralf Schumacher en Massa glijden van de baan. Klien maakt het nog bonter en crasht de vangrails in. Alonso rijdt makkelijk naar Schumacher toe en passeert hem, wat even later dunnetjes wordt overgedaan door Button. Twintig ronden later zet Alonso de Duitser al op een ronde achterstand. Leider Räikkönen valt op spectaculaire wijze uit als hij achterblijver Liuzzi op hoge snelheid ramt. Schumacher beschadigt zijn wagen bij een akkefietje met Heidfeld en Alonso moet de wagen parkeren nadat een wielmoer het begeeft. Dat geeft de leiding aan Jenson Button, die eindelijk zijn eerste racewinst binnenhaalt. Pedro de la Rosa wordt tweede, Nick Heidfeld maakt het podium vol. Kubica rijdt naar een zevende plaats in zijn debuutrace, maar wordt gediskwalificeerd na de weging.

Alonso 100 - Schumacher 90

Race 14: Turkije
De Turkse race ziet een volledige eerste rij voor Ferrari, met Massa op zijn eerste pole position uit zijn carrière. De Renaults blijven echter niet ver achter en bezetten de tweede startrij. Christijan Albers rijdt een prima zestiende tijd, maar moet vanwege een motorwissel achteraan starten.

Bij de start is Massa goed weg en behoudt de leiding. Fisichella zorgt voor een chaos door te spinnen en het halve middenveld mee te nemen, waaronder Kimi Räikkönen, die weliswaar kan doorrijden, maar niet veel later de wagen alsnog in de bandenstapels zet. Alonso en Schumacher hebben moeite het tempo van de nu ontketende Massa bij te houden en komen geen enkel moment in de gelegenheid de Braziliaan aan te vallen. Albers rijdt een prima wedstrijd en komt tot de negende plaats, voor hij de Midland beschadigt tijdens een ontmoeting met de vangrails. Massa wint zijn eerste wedstrijd, Alonso en Schumacher houden de schade beperkt door de rest van het podium in te nemen.

Alonso 108 - Schumacher 96

Race 15: Italië
De pole position op Monza is opnieuw voor Räikkönen. Schumacher mag als tweede starten en heeft als geluk dat Alonso een lekke band krijgt en slechts vijfde wordt. De Spanjaard wordt daarna zelfs teruggezet naar de tiende plaats, omdat hij Massa zou hebben gehinderd.

Bij de start stoomt Alonso direct door naar de zevende plaats, terwijl Räikkönen en Schumacher iedere ronde een seconde extra voorsprong nemen op hun achtervolgers. Verschillende pitstopstrategieën zorgen even voor het unieke beeld van twee BMW's die aan de leiding gaan, maar Schumacher neemt de leiding over en geeft deze niet meer uit handen. Räikkönen heeft opnieuw geen geluk in de pits en moet tweede viool spelen. Alonso rukt op naar de derde plaats, na een mooi gevecht met Kubica, maar een opgeblazen motor betekent het einde van de ambities van de Spanjaard. Kubica rijdt de race uit naar een prachtige derde positie, in slechts zijn derde race.

Alonso 108 - Schumacher 106

Zoals ieder jaar is tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend het silly season alweer in volle gang. Alonso heeft al voor de start van het seizoen getekend bij McLaren voor 2007, maar van veel andere coureurs is nog niet duidelijk waar ze volgend jaar rijden. Van Räikkönen wordt gefluisterd dat hij getekend heeft bij Ferrari, wat zou betekenen dat Schumacher of Massa daar vertrekt. Wie in dat geval de teamgenoot van Alonso wordt, blijft ook een raadsel. Mark Webber en David Coulthard worden dat in elk geval niet: zij tekenen bij Red Bull Racing. Christijan Albers lijkt te blijven bij Midland, waarvan weer gezegd wordt dat het overgenomen zal worden door Spyker. Uiteindelijk houden de meeste teams en coureurs angstvallig hun mond dicht, in afwachting van Schumacher's besluit over 2007.

Dat besluit komt direct na de Italiaanse race. Schumacher kondigt zijn afscheid aan en Ferrari volgt direct met het bericht dat Räikkönen diens plaats inneemt. Het silly season komt in een stroomversnelling: Massa blijft bij Ferrari, Spyker koopt Midland, waar Albers bijtekent. Fisichella krijgt bij Renault de jonge Heikki Kovalainen als teamgenoot. De enige belangrijke stoel die vrijblijft, is die in de tweede McLaren. Pas na het seizoen wordt bekend dat die bestemd is voor Lewis Hamilton.

Race 16: China
Het circuit van Shanghai ziet twee Nederlanders op de startgrid: Robert Doornbos vervangt Christian Klien, die niet voldoet aan de verwachtingen van Red Bull Racing. De Rotterdammer zet zich op een prima tiende plek neer, Christijan Albers wordt achteraan gezet omdat hij niet komt opdagen voor de verplichte weging. De pole position is voor Fernando Alonso. Michael Schumacher kan op de natte baan niet verder komen dan een zesde startplaats.

Ook de wedstrijd wordt niet op een droge baan verreden. Het hele veld staat op intermediates en Räikkönen is de grote winnaar van de start als hij van de vijfde naar de derde plaats rijdt. Alonso slaat snel een gat met zijn achtervolgers, terwijl achter hem Räikkönen de tweede plaats van Fisichella aanvalt, voor de Fin een vroege pitstop moet maken. Na de eerste serie pitstops is de snelheid er echter uit bij Alonso en wordt hij achtereenvolgens door Fisichella en Schumacher ingehaald. Problemen bij de tweede pitstop werpt de Spanjaard nog verder terug in de race, maar zijn laatste set banden is een stuk sneller en de coureur kan toch nog de tweede plaats bemachtigen. Schumacher wint de race, zijn teamgenoot Massa wordt uit de race getikt door David Coulthard. Betrokkenheid bij een crash in de laatste ronde betekent dat zowel Takuma Sato als Christijan Albers uit de uitslag worden geschrapt.

Alonso 116 - Schumacher 116

Race 17: Japan
De kwalificatie in Japan is een makkelijke prooi voor de Ferrari's. Massa pakt de eerste startplaats en krijgt Michael Schumacher naast zich. De tweede startrij is verrassend voor de Toyota's van Ralf Schumacher en Trulli, terwijl beide Renaults op de derde startrij staan. Räikkönen belandt op een beschamende elfde plaats, teamgenoot De la Rosa komt zelfs niet verder dan positie dertien.

Alonso is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk bij Schumacher in de buurt te komen en pakt bij de start direct de vierde plaats. Ralf Schumacher blijkt echter een taaie kluif om in te halen en pas in de dertiende ronde lukt het de Spanjaard de derde plaats te pakken. Het verschil met Schumacher en Massa is beperkt gebleven en na een vroege pitstop van Massa, rijdt Alonso op de tweede plaats. Dat blijft ook de situatie na beide series pitstops, tot de Ferrari van Schumacher opeens een grote rookpluim vertoont en de Duitser de wagen aan de kant moet zetten. Een zeldzaam motordefect bij de betrouwbaarste auto van het veld kost Schumacher vrijwel zeker zijn achtste wereldtitel. Christijan Albers heeft ook pech: zijn aandrijfas breekt en slaat zijn complete rechterachterwielophanging weg. Mark Webber voegt zich ook bij het lijstje uitvallers door zijn Williams de bandenstapels in te spinnen. Alonso scoort een belangrijke overwinning: met nog één race op de kalender heeft hij nu tien punten voorsprong op Schumacher.

Alonso 126 - Schumacher 116

Race 18: Brazilië
Het raceweekend op Interlagos betekent het afscheid van Michael Schumacher. De Duitser rijdt met een speciale helm, waarop al zijn overwinningen staan genoteerd en Nick Heidfeld heeft in grote letters "Danke Michael" op zijn achtervleugel laten zetten. Schumacher kan zijn laatste kwalificatie echter niet in een pole position omzetten. Aan het begin van de derde sessie krijgt zijn Ferrari problemen met de benzinetoevoer en Schumacher moet de wagen in de garage parkeren. Zijn teamgenoot redt de eer van het team en rijdt de snelste tijd, Räikkönen pakt de tweede startplaats.

Ook Schumacher's laatste wedstrijd verloopt niet volgens plan. Na een korte safety car-situatie, veroorzaakt door een zware klapper van Rosberg, rijdt Schumacher een achterband stuk op de voorvleugel van Fisichella en moet hij een complete ronde op een kale velg afleggen voor hij de pits bereikt. Ondertussen houdt Massa de leiding stevig in handen, achtervolgd door onder andere Alonso en Button, waarbij laatstgenoemde de derde plaats met een mooie uitremactie had overgenomen van Räikkönen. Schumacher noteert ondertussen continu snelste raceronden en rijdt halverwege de wedstrijd alweer op de achtste plaats. Met een aantal mooie inhaalacties weet hij uiteindelijk op de vierde plaats te finishen. Massa wint de wedstrijd op overtuigende wijze, met bijna twintig seconden voorsprong op Alonso en Button. Renault wint de constructeurstitel, Alonso prolongeeert zijn kampioenschap.

Alonso 134 - Schumacher 121

De wintermaanden zien een aantal nieuwe coureurs op de testcircuits. Timo Glock is weer terug in een F1-bolide, ditmaal bij BMW, Toyota zet Kohei Hirate en Kamui Kabayashi in de wagens, Christian Klien vindt een plekje bij Honda en Sébastien Bourdais bestuurt een wagen van Scuderia Toro Rosso, Marco Andretti mag het proberen bij Honda en Giedo van der Garde wordt binnengehaald door Super Aguri. De grootste verrassing is echter de terugkeer van Mika Häkkinen, die testritten rijdt voor McLaren en aanblijft als adviseur bij het team. Ondertussen mist Jenson Button een aantal testsessies door ribblessure die hij bij een kartwedstrijd oploopt. Nederland blijft ook in de picture bij de Formule 1: ING besluit zowel Renault als de Australische Grand Prix te sponsoren en Renault besluit als tegenprestatie haar nieuwe wagen in Amsterdam te gaan presenteren.

F1 jaaroverzicht 2006: deel 1

Het seizoen 2006 begint op 12 maart in Bahrein. Er zijn weinig grote coureurs van team veranderd, al heeft Williams gekozen voor de debutant Nico Rosberg en gaat Christijan Albers naar het nieuwe Midlandteam. Er zijn wel weer drastische regelwijzigingen doorgevoerd. De kwalificatie bestaat nu uit drie delen, waarbij na ieder deel een aantal coureurs afvallen en de rest opnieuw tijden moeten neerzetten. Verder mogen er geen V10-motoren meer worden gebruikt, met uitzondering van Scuderia Toro Rosso, die via de aankoop van Minardi tussen de regels door kunnen glippen. Bandenwissels zijn weer toegestaan

In een poll op de F1manager in januari 2006 voorspelde slechts zeven procent van de bezoekers dat Fernando Alonso zijn wereldtitel zou verlengen. Grote favorieten waren Kimi Räikkönen (52%) en Michael Schumacher (29%).

Race 1: Bahrein
Kimi Räikkönen is het eerste slachtoffer van het nieuwe kwalificatiesysteem. In zijn allereerste ronde breekt zijn achterwielophanging en de Fin moet achteraan de grid starten. Michael Schumacher rijdt naar de pole position en Felipe Massa maakt er een volledige eerste rij voor Ferrari van.

Bij de start van de race pakt Schumacher de leiding, maar Alonso rijdt direct naar de tweede plaats en gaat op jacht naar de Duitser. De leiding krijgt hij in handen tijdens de tweede serie pitstops, als hij de pits verlaat en met wat lef zijn wagen voor die van Schumacher weet te houden. Alonso rijdt makkelijk naar de overwinning toe. Räikkönen rijdt van achteraan de grid naar de derde plaats, op de voet gevolgd door Button. Debutant Nico Rosberg valt op door de snelste raceronde neer te zetten.

Alonso 10 - Schumacher 8

Race 2: Maleisië
Giancarlo Fisichella pakt de pole position voor de Grand Prix van Maleisië. In bloedhete omstandigheden rijdt Button naar de tweede startplaats. Beide Ferrari's hebben hun motor gewisseld en starten vanaf plaatsen 14 en 21.

Alonso start vanaf de zevende plaats, maar rijdt in de eerste ronde naar de derde positie. Räikkönen crasht al snel na de start, na een incident met Christian Klien. De Williamsen van Rosberg en Webber komen ook niet ver: ze blazen allebei hun motor op. Terwijl Fisichella onbedreigd de hele race aan de leiding rijdt, weet daarachter Massa zijn teamgenoot in te halen door een betere pitstopstrategie. Schumacher moet genoegen nemen met een zesde plaats. Fisichella wint, Alonso volgt hem op ruim vier seconden.

Alonso 18 - Schumacher 11

De FIA stelt een deadline voor teams die in 2008 willen meedoen in de Formule 1. Zij moeten zich op 31 maart hebben ingeschreven. Uiteindelijk melden zich 22 teams, waarvan er twaalf definitief mee zullen doen in 2008: de elf huidige teams, plus Prodrive, de renstal van Dave Richards.

Race 3: Australië
De pole position voor de Australische Grand Prix, die vanwege de Commonwealth Games later dan normaal wordt verreden, is voor Jenson Button. De kwalificatie kent meerdere rode vlaggen, onder andere door een spin van Yuji Ide en een crash van Felipe Massa. Jarno Trulli besluit de laatste sessie niet te rijden: zijn wagen is beschadigd na een aanrijding met een vogel.

In de race worden echter nog meer brokken gemaakt. Montoya spint in de opwarmronde en direct na de start schakelen Rosberg, Massa en Klien elkaar uit. Bij de herstart neemt Alonso de leiding over van Button, terwijl daarachter Klien zijn wagen volledig afschrijft als hij de muur raakt. Na een tweede neutralisatie hebben Juan-Pablo Montoya en Michael Schumacher problemen met het opkomen van het rechte stuk. Montoya weet de wagen nog te redden, maar Schumacher rijdt zijn Ferrari aan puin. Niet lang daarna zorgde Liuzzi met een harde crash voor een vierde safety car. Montoya herhaalt ondertussen de fout van Schumacher en moet ook uitstappen. Ondanks alle chaos weet Alonso naar de winst te rijden. Räikkönen pakt de tweede plaats, Ralf Schumacher wordt derde, Poleman Button blaast een ronde voor de finish zijn motor op.

Alonso 28 - Schumacher 11

Race 4: San Marino
Michael Schumacher pakt op Imola zijn 66e pole position, waarmee hij definitief Senna's record van 65 verbreekt. Zijn kwalificatie verloopt echter niet probleemloos: hij wordt opgehouden door Ide en geeft de Japanner een brake-test om zijn ongenoegen te uiten. Button pakt opnieuw een plek op de eerste startrij, zijn teamgenoot Barrichello wordt knap derde. Alonso moet als vijfde starten.

Christijan Albers weet de camera's op zich gericht, als hij direct na de start van de baan wordt getikt door Yuji Ide en in de grindbak vier keer over de kop vliegt. Als de safety car de baan weer af is, blijkt Alonso razendsnel. Hij maakt plaats na plaats goed en rijdt na de eerste pitstopserie al op de tweede plaats. Bij de volgende pitstops heeft de Spanjaard het gat naar Schumacher compleet dichtgereden, maar verknalt al snel zijn laatste set banden. Schumacher is hierdoor verzekerd van zijn eerste overwinning van het seizoen. Montoya rijdt vrij anoniem naar de derde plaats. Ide krijgt voor zijn actie een officiële reprimande van de FIA en wordt door zijn team vervangen door Franck Montagny.

Alonso 36 - Schumacher 21

Het eerste deel van het seizoen staat voornamelijk in het teken van de flexibele vleugels. In Maleisië constateert de FIA dat Ferrari met voor- en achtervleugels rijdt die te ver doorbuigen. Daardoor zou de wagen minder luchtweerstand hebben op hogere snelheden en dus nog harder gaan. In Australië geeft Ferrari aan dat de vleugels nu legitiem zijn, maar de snelheid van Schumacher op Imola doet de wenkbrauwen van de andere teambazen fronsen. Uiteindelijk verbiedt de FIA alle flexibele vleugels, maar niet voordat ook BMW nog verdacht wordt van het gebruik van de flexwings.

Race 5: Europa
Op de Nürburgring behaalt Alonso zijn eerste pole position van het seizoen. De kwalificatie wordt vooral beheerst door technische problemen met de tijdwaarneming. Na drie minuten wordt de eerste sessie opeens gestopt, maar de rode vlag wordt enkele seconden later alweer geannuleerd. Villeneuve was echter al van zijn gas gegaan en ziet zijn kwalificatie in rook opgaan. De tweede sessie wordt ernstig vertraagd door computerproblemen. Uiteindelijk is de eerste startrij voor Alonso en Schumacher.

Alonso en Schumacher zetten na de start direct een flink tempo neer en wisselen de snelste rondetijden af. Ook na de eerste pitstops blijft Alonso zijn rivaal voor, maar bij de tweede pitstops slaat Schumacher zijn slag. Hij maakt zijn stop drie ronden later dan Alonso en zet in die korte tijd zo'n hoog tempo neer, dat hij na zijn eigen pitstop ruim voor Alonso op de baan kan komen. De derde plaats wordt zwaar bevochten door Massa en Räikkönen, maar de Braziliaan kan zijn eerste podium van zijn carriere veiligstellen.

Alonso 44 - Schumacher 31

Race 6: Spanje
David Coulthard start zijn tweehonderdste raceweekend met een zware crash in de kwalificatie en moet de wedstrijd achteraan de grid aanvangen. Aan de voorkant van het veld staan Alonso en Fisichella, met Schumacher en Massa op de tweede startrij.

De race wordt een wat oninteressante optocht. Alonso's leiding komt niet in gevaar en Michael Schumacher heeft weinig moeite met het verschalken van de tweede plaats van Fisichella, die uiteindelijk als derde finisht. De Spaanse raceleiding neemt een discutabele beslissing door na een spin van Montoya geen safety car in te zetten terwijl de McLaren van het asfalt wordt gehaald, met de rest van het veld dat op slechts meters langsraast.

Alonso 54 - Schumacher 39

Race 7: Monaco
De kwalificatie van Monaco zorgt voor een flinke controverse. Michael Schumacher zet in de derde sessie de snelste tijd neer, met Alonso op de voorlopig tweede plaats. Terwijl Schumacher zijn laatste ronde afmaakt, is vlak achter hem Alonso bezig met een ronde die hem de pole kan brengen. In de een-na-laatste bocht schuift de Ferrari onderstuurd de muur in, waardoor Alonso zijn tijd niet kan verbeteren. De FIA ziet opzet in het spel en zet Schumacher achteraan de grid.

De wedstrijd ziet al snel na de start een kopgroep van Alonso, Räikkönen, Webber en Montoya, die makkelijk wegrijdt van de rest van het veld. Schumacher kan zich op het smalle circuit maar moeilijk naar voren werken en blijft lange tijd op de zestiende plaats hangen. De mooie derde plaats van Webber gaat in rook op, als hij de wagen brandend langs de baan moet zetten. Achter de safety car die daarop wordt ingezet, vallen ook de wagens van Sato en Räikkönen stil. Na de herstart krijgt Barrichello een drive through-penalty en valt Trulli uit, waardoor Coulthard naar het podium kan rijden, achter Montoya en winnaar Alonso. Schumacher houdt de schade beperkt door op een vijfde plaats te finishen.

Alonso 64 - Schumacher 43

Race 8: Engeland
In de kwalificatie op Silverstone valt het doek al direct voor Trulli, die zijn motor opblaast. Button komt niet verder dan een teleurstellende negentiende plaats. Vooraan de grid blijkt Alonso de snelste. Schumacher wordt op het laatste moment naar de derde startrij gedirigeerd door Räikkönen.

Na de start van de race is gelijk de safety car nodig, nadat Ralf Schumacher, Scott Speed en Mark Webber met elkaar in botsing komen. Button is de enige andere uitvaller in de race, na een mooie opmars door het veld. Alonso wordt het niet moeilijk gemaakt en wint de wedstrijd, terwijl achter hem Räikkönen met een lange pitstop de tweede plaats verliest aan Schumacher.

Alonso 74 - Schumacher 51

Ondertussen rommelt het in de Grand Prix Drivers' Association (GPDA). Pedro de la Rosa vindt de positie van voorzitter Michael Schumacher ongeloofwaardig na diens capriolen in de kwalificatie in Monaco en Jacques Villeneuve valt hem bij door ook ontslag te nemen als GPDA-lid. Alexander Wurz wil zelfs dat Schumacher uit zijn functie wordt gezet. Uiteindelijk blijft Schumacher gewoon aan als voorzitter.

Race 9: Canada
Op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada pakt Alonso opnieuw een pole position. Hij krijgt zijn teamgenoot Fisichella naast zich op de eerste startrij. Schumacher kan niet verder komen dan een vijfde plaats, één plekje voor de opvallend snelle Nico Rosberg. Teamgenoot Webber doet het beduidend slechter en strandt al in de eerste kwalificatiesessie.

De wedstrijd blijkt weer het gebruikelijke uitvallerscircus te zijn. Bij de start heeft Schumacher een incidentje met Montoya. De Colombiaan valt terug en raakt Rosberg, die direct uit mag stappen. Ook beide Midlands zijn in de eerste ronde klaar, nadat ze tegen elkaar rijden. Räikkönen had goed gebruik gemaakt van een slechte start van Fisichella en jaagt achter Alonso aan, maar kan hem niet passeren. Montoya houdt zijn wagen niet onder controle en raakt de muur, een kunststukje dat zowel Michael Schumacher als Jacques Villeneuve en Takuma Sato later herhalen. Schumacher kan echter doorrijden en krijgt de tweede plaats in de schoot geworpen als Räikkönen opnieuw door pech in de pitstraat wordt getroffen.

Alonso 84 - Schumacher 59

Ex van Dutroux mogelijk vrij in 2007

Icoon MisdaadDe ex-vrouw en medeplichtige van Marc Dutroux, de 46-jarige Michelle Martin, hoopt ,,een bladzijde in haar leven om te slaan'', mocht zij in de loop van volgend jaar vervroegd vrijkomen. Dat meldde het Belgische Le Soir Magazine woensdag.

Volgens het weekblad is de voormalige echtgenote van Dutroux een modelgevangene. Na haar vrijlating zou ze haar naam en uiterlijk willen veranderen, aldus het tijdschrift. Ze werd in juni 2004 tot dertig jaar cel veroordeeld, maar zit sinds augustus 1996 vast.

De kans bestaat dat Martin in 2007 vrijkomt omdat zij dan een derde van haar tijd heeft uitgezeten. De families van de slachtoffers zijn al in maart op de hoogte gesteld van haar mogelijke vrijlating. De nabestaanden reageerden destijds geschokt op de brief van justitie.

Martin toonde voor de rechter berouw voor de misdaden. Dutroux vermoordde vier ontvoerde meisjes en kreeg daarvoor levenslang.

Familie tasjesdief dreigt naar hof te stappen

BinnenlandsDe familie van de begin 2005 doodgereden tasjesdief Ali el B. dreigt naar het gerechtshof te stappen als het Openbaar Ministerie (OM) niet voor 17 januari een beslissing neemt over vervolging van de bestuurster. Die dag is het twee jaar geleden dat Germaine C. de 19-jarige man doodreed in Amsterdam.

Dit gebeurde vlak nadat B. met een metgezel een tasje uit haar auto had gegrist. ''Ons geduld begint op te raken'', aldus advocaat Nancy Dekens woensdag, die de belangen van de familie behartigt. Via een procedure bij het hof wil ze het OM dwingen de vrouw te vervolgen. Ook als justitie besluit de bestuurster niet te vervolgen, stapt de advocaat naar het gerechtshof om vervolging af te dwingen.

Justitie laat naar aanleiding van berichtgeving van RTV Noord-Holland weten het zelf niet in de hand te hebben. Het gerechtelijk vooronderzoek is nog niet afgerond, aldus een woordvoerster van het OM in Amsterdam. ''We kunnen pas een beslissing nemen als alle feiten boven water zijn.'' Justitie hoopt dat het onderzoek in het eerste kwartaal van 2007 is afgerond. ''Daarna nemen we zo snel mogelijk een besluit.''

Nadat C. van haar tasje was beroofd, reed ze hard achteruit. El B. raakte bekneld tussen haar auto en een boom en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Na het incident in de Derde Oosterparkstraat liepen de emoties onder familie en vrienden van El B. hoog op.

"Games oorzaak fataal auto-ongeluk"

Afgelopen weekend kwamen drie tieners in Auckland, Nieuw Zeeland, om bij een auto-ongeluk na een politie-achtervolging. Volgens een woordvoerder van de politieke partij National komt dit doordat 'de jeugd van tegenwoordig' door het spelen van games denkt dat ze onsterfelijk zijn. In een citaat uit de NZHerald van vandaag vertelt Maurice Williamson dat hij denkt dat "Today's young people think they are bullet-proof. He blames Playstations and X-boxes for making teens think they can drive stupidly and just push the reset button if anything goes wrong."

De toedracht van het ongeval was als volgt: politie-agenten zagen de auto, met daarin drie tieners van respectievelijk 16, 17 en 19 jaar, 's morgens vroeg door Auckland rijden met te hoge snelheid (93 km/u in een 50 km/u zone). De auto werd tot stoppen gedwongen en de 16-jarige chauffeur kreeg te horen dat zijn auto in beslag genomen zou worden. Hij ging er vandoor. Enige tijd later zag de politie hem weer rijden, ditmaal stond iemand rechtop in de auto met zijn hoofd door het zonnedak. Een verpakking met wijn of een andere drank ging van hand tot hand en er werd uit gedronken. De politie hield de auto opnieuw staande en vroeg de 16-jarige chauffeur om zijn naam. Daarop reed hij met hoge snelheid weg. De politie zette de achtervolging in, maar toen de tieners daarbij harder dan 140 gingen rijden (in Nieuw-Zeeland is de maximum snelheid op snelwegen 100 kilometer per uur) en de lichten doofden vond de politie het te gevaarlijk en onverantwoord. Zij stopten de achtervolging en verloren de auto uit het zicht. Even later verloor de chauffeur met een geschatte snelheid van 190 kilometer per uur de macht over het stuur. Hij raakte de vangrail van een afrit, vloog door een hek, en na het raken van een den sloeg de auto over de kop en landde in een geul. Twee van de tieners waren op slag dood, de derde overleed bij pogingen hem uit de auto te halen.

Maurice Williamson is bovendien van mening dat 15 te jong is om te leren auto-rijden. Momenteel kan een 15-jarige rijlessen nemen en een rijbewijs krijgen, dit is echter in eerste instantie een Learner Licence waarbij er altijd een oudere persoon die al minstens twee jaar zijn of haar rijbewijs heeft op de bijrijdersstoel mee moet rijden. Na een half jaar kan je dan op voor een Restricted Licence, en anderhalf jaar daarna mag je pas het uiteindelijke rijbewijs halen.

NS koopt 200 extra dubbeldekkers

NS DubbeldekkerDe Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan het aantal intercityrijtuigen flink uitbreiden. Het spoorbedrijf heeft bij treinenfabrikant Bombardier 200 dubbeldeksrijtuigen besteld. Deze zijn van het type waarvan NS er al 668 heeft. Om zo snel mogelijk te beschikken over de extra capaciteit voor het nog steeds groeiende aantal treinreizigers heeft NS snelle levering bedongen. Al over anderhalf jaar rollen de eerste nieuwe treinen de fabriek uit.

De kosten van de nieuwe treinstellen zijn 433 miljoen euro. De nieuwe treinen leveren 20.000 extra plaatsen op, een toename van acht procent.

De treinstellen zijn wel iets anders dan de al bestaande dubbeldeks-treinstellen. Ten opzichte van de bestaande treinen worden de trappen naar de beide verdiepingen breder. Ook worden de airco-installaties verbeterd. En in de eerste klas treinstellen komen stopcontacten. Van de 200 rijtuigen worden 50 vierdelige treinstellen geformeerd. Elk treinstel beschikt over 400 zitplaatsen, waarvan ongeveer 30 procent in duidelijk herkenbare stiltezones.

De nieuwe treinstellen kunnen onderling en met de bestaande Intercitydubbeldekkers gekoppeld worden tot een maximum lengte van veertien rijtuigen. Dat betekent een trein van bijna 400 meter lengte met 1400 zitplaatsen.

De Intercitydubbeldekkers worden gebouwd in de fabrieken van Bombardier in Görlitz en Aachen (beide in Duitsland). Levering vindt plaats van medio 2008 tot medio 2009.

Michel naar Egypte

Henri Michel is tot het einde van dit seizoen actief als trainer van het Egyptische Zamalek. De Egyptische voetbalclub stelde de Fransman vandaag aan als de opvolger van de ontslagen Manuel Cajuda.

Aanvankelijk zou Zoran Filipovic de nieuwe trainer worden, maar Zamalek koos op het laatste moment toch voor Michel. Eerder deze maand werd Michel ontslagen door het Arabische Al Arabi, waar hij na het WK aan de slag ging. Op het WK voetbal in Duitsland was de Fransman bondscoach van Ivoorkust.

Top of Flop: Jaaroverzicht

We sluiten dit Top of Flop jaar af met een jaaroverzicht.

We hebben dit jaar 28 Top of Flop blogs geplaatst. Daarop kwamen ruim 300 reacties binnen van 139 verschillende personen (en/of klonen). Van die 28 blogs waren er 11 Top, 11 Flop en 6 blogs eindigden in onbeslist. Het hield elkaar dus aardig in evenwicht.

De Flops werden het meest uitgedeeld bij Nederlandstalige muziek, ballads, "dertien in een dozijn" rocknummertjes en bij songs met een hoog songfestivalgehalte. De Tops kwamen vooral terecht bij de acts met een aparte video of bij zangeressen "die wel konden zingen".

Wat waren volgens jullie de Toppers van het jaar 2006?

"Retard" van Tunnelfist
"Fake" van The Frames
"Love Abuse" van Lukas Kasha
"Klootzak" van De Hardheid
"Out Loud" van Mindy Smith
"Rehab" van Amy Winehouse
"Missing, You, Missing Me" van Deportees
"How to Save a Life" van The Fray
"Dieses Leben" van Juli
"Here it goes again" van OK Go
"Sheena is a parasite" van The Horrors

Wat waren volgens jullie de Flops van het jaar 2006?

"Na Pomoc" van Skuter
"Angel of Mine" van Esmée Denters
"Als je mij was" van Kempi
"Mannen hebben honger" van Jolanda Zoomer
"Man I Hate Your Band" van Little Man Tate
"Sochi 2014 Theme Song" van de Russische "music stars"
"Sarah" van Eskimo Joe
"What If I'm Right" van Sandi Thom
"Eisbaer" van Marina Celeste
"Onze Droom" van Linsey
"Extra Cold" van ZERO°

Welke Top of Flop's eindigden in onbeslist?

"Trouble with River Cities" van Pela
"Chips Ahoy!" van The Hold Steady
"Ni Freud, Ni Tu Mama" van Belinda
"Patent Pending" van Heavens
"Paper Plane" van Persephone's Bees
"Pull Shapes" van The Pipettes

Op Oudejaarsavond volgt nog de uitslag van de verloting van de CD van Tunnelfist. De eerste Top of Flop van 2007 wordt geplaatst op maandag 1 januari om 18:35h.

Hele fijne dagen nog en tot volgend jaar!

Met dank aan Roolio voor de tip.

De Knegt tweede in veldrit Torhout

Bij een internationale veldrit in het Belgische Torhout is Gerben de Knegt vandaag als tweede geëindigd. De crosser uit Goirle eindigde op vier seconden achterstand van zijn Belgische teamgenoot Sven Vanthourenhout.

Twee ronden voor de finish ontsnapte Vanthourenhout uit een kopgroep. Hij werd in zijn vluchtpoging gesteund door ploegmakker De Knegt die afstoppend werk verrichtte. De Knegt versloeg in de strijd om de tweede plaats vervolgens de Belg Davy Commeyne.

Beenbreuk kost Celtic speler Balde maanden

Celtic moet zich zeer waarschijnlijk gaan melden op de transfermarkt voor een centrale verdediger. De huidige speler die deze positie invult, Bobo Balde, is door een gebroken been enkele maanden uitgeschakeld.

In het duel op tweede kerstdag tegen Dundee United moest Balde per brancard van het veld. De diagnose kwam één dag later: een gebroken been. Hierdoor moet Celtic de vaste waarde in het elftal enkele maanden missen.

Manager Gordon Strachan zat al dun in de centrale verdedigers, omdat Gary Caldwell en Mark Wilson door blessures voorlopig ook niet inzetbaar zijn. Met het wegvallen van Balde lijkt de kans groot dat Celtic in januari een verdediger gaat halen, waarbij Steven Pressley van Heart of Midlothian een belangrijke gegadigde is.

Spitsenprobleem Arsenal wordt alsmaar groter

Na de blessure van Thierry Henry bij Arsenal, kan ook zijn stand-in Emmanuel Adebayor zaterdag ook niet in actie komen in de competitiewedstrijd tegen Sheffield United.

De aanvaller van Arsenal liep een nare dijbeenblessure op in het treffen met Watford. De international van Togo maakte weliswaar de negentig minuten vol, maar lijkt toch niet fit genoeg te zijn. Hoe lang de spits uit de roulatie is, is nog niet bekend. Adebayor startte dit seizoen al elf keer in de basis van The Gunners.

Duitser komt vast te zitten in riool

Icoon OpmerkelijkEen motorrijder in Duitsland kwam dinsdagavond vast te zitten in het riool toen hij probeerde zijn gevallen sleutels uit de put te halen. Een 48-jarige man die de bestuurder in het riool zag vallen waarschuwde de politie.

De politie wist eerst niet waar het slachtoffer was. Later werd de man gevonden en bleek dat hij vastzat in een van de rioolbuizen. Er waren meerdere agenten nodig om hem uiteindelijk te kunnen bevrijden.

De man was buiten bewustzijn en leek eerst niet te ademen. Nadat agenten hem op de rug sloegen kotste het slachtoffer water uit en begon hij weer te ademen. De politie meldt dat de sleutels niet gevonden werden.

Oproep tot terugtrekking Ethiopië

Icoon BuitenlandsDe Afrikaanse Unie en de Arabische Liga hebben woensdag de Ethiopische regering opgeroepen haar militairen onmiddellijk terug te trekken uit Somalië. Ethiopië heeft haar buurland aangevallen, om, naar eigen zeggen, radicale islamistische milities te vernietigen.

Voorzitter Alpha Omar Konare van het dagelijks bestuur van de Afrikaanse Unie riep de strijdende partijen verder op hun strijd te staken en de dialoog te hervatten. Volgens een verklaring van de Arabische Liga bedreigt het conflict "de vrede en stabiliteit in de Hoorn van Afrika".

Saddam ziet zichzelf gaan als martelaar

Icoon BuitenlandsDe gewezen Iraakse dictator Saddam Hussein, wiens doodstraf dinsdag in hoger beroep werd bevestigd, zegt naar de galg te gaan als "offer". In een brief die zijn advocaten woensdag openbaarden, roept hij de Iraakse bevolking op zich te verenigen in het aangezicht van haar vijanden.

"Ik offer mezelf. Als God het wil, zal hij me plaatsen tussen echte mannen en martelaren", aldus de ex-dictator in de brief die hij schreef voorafgaand aan de bekendmaking van het doodvonnis in hoger beroep. Volgens advocaat Khalil Dulaimi heeft Saddam de boodschap in november opgesteld kort nadat hij in eerste aanleg ter dood was veroordeeld.

Het is overigens onduidelijk wanneer de executie plaatsheeft. Als uiterste termijn staat dertig dagen gerekend vanaf woensdag. De plaats en het tijdstip zullen vermoedelijk niet tevoren worden bekendgemaakt om meer onrust in Irak te voorkomen. Het vonnis zou op elk gewenst moment kunnen worden voltrokken. President Talabani moet nog wel zijn handtekening zetten onder de opdracht tot executie.

Het staatshoofd is echter een verklaard tegenstander van de doodstraf en zal vermoedelijk een van zijn plaatsvervangers laten tekenen. Volgens de Iraakse minister van Justitie Hashem al-Shibli heeft de terechtstelling vermoedelijk pas plaats na het offerfeest dat vanaf 30 december in Irak wordt gevierd.

Internationaal werd dinsdag en woensdag verdeeld gereageerd op de bevestiging van het doodvonnis voor Saddam. Het Witte Huis reageerde instemmend. "Vandaag is een belangrijke mijlpaal in de pogingen van het Iraakse volk om de gerechtigheid van een tiran te veranderen in de gerechtigheid van de wetgeving", aldus zegsman Scott Stanzel.

Londen hield zich op de vlakte. Het is een zaak voor het onafhankelijke Iraakse tribunaal en de Iraakse autoriteiten, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Uit principe blijft de Britse regering echter tegen de doodstraf. Mensenrechtenorganisaties veroordelen zonder uitzondering de doodstraf.

Standen NHL per 26 december

Halverwege het reguliere seizoen en kort voor de jaarwisseling lijkt Anaheim de belangrijkste kandidaat voor de President's Trophy. Philadelphia lijkt voorlopig de eerste hoofdprijs van volgend seizoen te gaan krijgen: de eerste pick in de draft.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New Jersey Devils362013 3439589
New York Islanders351913 34110998
New York Rangers381816 440115122
Pittsburgh Penguins351514 636110118
Philadelphia Flyers35823 42083136
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres36267 355144106
Montréal Canadiens35219 54711297
Boston Bruins341813 339106116
Toronto Maple Leafs381716 539123130
Ottawa Senators371818 137121113
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers382210 650122113
Carolina Hurricanes382014 444119115
Washington Capitals361613 739113125
Tampa Bay Lightning371718 236119118
Florida Panthers391319 733105128
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators37259 35312495
Detroit Red Wings35219 5479977
Chicago Blackhawks361615 53792101
Columbus Blue Jackets361419 33192107
St. Louis Blues361019 72785120
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Colorado Avalanche351815 23811499
Edmonton Oilers351815 2389895
Minnesota Wild361816 23810199
Calgary Flames341714 3379685
Vancouver Canucks371818 1378396
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks39285 66213892
San Jose Sharks372512 05011081
Dallas Stars372314 0469782
Los Angeles Kings381320 531104136
Phoenix Coyotes351320 22888128

Advocaat verliest spits aan Sevilla

Aanvaller Aleksander Kerzjakov van Zenith Sint Petersburg, de club van coach Dick Advocaat, staat op het punt een contract voor vijfenhalf jaar te tekenen bij het Spaanse Sevilla FC. Naar verluidt moeten de Spanjaarden vijf miljoen euro overmaken naar Rusland.

Sevilla voert in Spanje de ranglijst aan. Daarnaast zijn ze ook nog in het bekertoernooi en op Europees niveau nog actief. Om mee te blijven strijden op alle fronten wil trainer Juande Romas zijn selectie tijdens de winterstop versterken.

Buschauffeur geslagen met broekriemen

Icoon MisdaadEen buschauffeur werd woensdagochtend in Kerkrade door twee mannen geslagen met broekriemen en raakte hierbij lichtgewond. De identiteit van de daders is nog onbekend, meldt de politie.

Het tweetal stapte bij discotheek Peppermill in de lijnbus Vaals-Heerlen en maakte ruzie met de passagiers. De chauffeur stopte rond 06.15 uur bij het Parkstad Limburg-stadion in de hoop de twee kunnen kalmeren.

De mannen sloegen de chauffeur vervolgens met broekriemen op zijn hoofd en verlieten de bus. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond en kon ter plaatse worden behandeld. De daders worden nog door de politie gezocht.

Europees gas in gevaar door Rusland

Icoon Buitenlands De levering van Russisch aardgas aan West-Europa kan in gevaar komen, omdat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom een prijsgeschil heeft met Wit-Rusland. Ongeveer 22 procent van het Russisch gas dat naar West-Europa gaat wordt getransporteerd via Wit-Rusland.

Gazprom wil de prijs van gas naar Wit-Rusland verviervoudigen. Dit gaat Wit-Rusland veel te ver, waardoor onderhandelingen op niets uitlopen. Als Wit-Rusland de nieuwe prijs niet accepteert, dan draait Gazprom vanaf 1 januari de gaskraan dicht. Momenteel leggen Oostenrijk en Duitsland gasvoorraden aan, om een gasprobleem in de toekomst te kunnen vermijden. Andere Europese landen hebben echter nog geen actie ondernomen.

Rusland gebruikt het bezit van gas als chantagemiddel naar andere landen. Op eerste kerstdag sloot Georgië een gasdeal met Turkije om minder afhankelijk te zijn van Rusland. Georgië wil eigenlijk helemaal van Rusland af. Dat kan echter niet, want als Georgië dat doet zal Gazprom direct alle gastoevoer naar het land stopzetten. Georgië neemt nu de helft van het aantal Russisch gas af, maar betaalt daar wel dubbel zoveel voor. Ook Azerbeidzjan heeft problemen met Russisch gas. Het is geen bluf, eerder zette Gazprom de gastoevoer naar Oekraïne voor enkele dagen stil.

Europa is voor een groot deel afhankelijk van Russisch gas. Daarom wil de EU dat er een Gemeenschappelijk Gasbeleid komt op Europees niveau. Of dat er komt, wordt de komende maanden bekend. Gezamenlijk zou de EU sterker moeten staan in onderhandelingen met Rusland.

Inbreker zit vast in kelderraam

Icoon Domme criminelenEen dief kwam op tweede kerstdag van een koude kermis thuis. De man brak 's avonds in bij een bloemenhandelaar in het Waalse Namen. Toen hij het pand weer wilde verlaten kwam hij vast te zitten in het kelderraam.

De dief ging er rond 21:00 uur met de kassa vandoor. De man klauterde door het kelderraam, maar kwam muurvast te zitten. De man schreeuwde zo hard om hulp, dat de bloemeneigenaar snel aan kwam zetten. Die bevrijdde de inbreker en belde meteen een ambulance en de politie. De dakloze man bekende op het politiebureau nog drie inbraken. Hij zit nu weer vast, ditmaal in de gevangenis.

Villeneuve onthult snel toekomstplannen

Jacques Villeneuve heeft gezegd dat hij snel duidelijkheid zal geven over zijn toekomst in de autosport. Sinds zijn plotselinge vertrek bij BMW-Sauber concentreert de Canadees zich op zijn gezin en zijn muzikale loopbaan.

Achter de schermen werkt de wereldkampioen van 1997 echter nog wel degelijk aan plannen om terug te keren in de racerij. Volgens geruchten zal Villeneuve in de NASCAR-serie of in de DTM gaan rijden. "Ik hoop snel wat nieuws bekend te kunnen maken over mijn race-toekomst. Op dit moment is het echter nog te vroeg om hier iets specifieks over zeggen."

Pires hoopt op terugkaar naar The Gunners

Voormalig Frans international Robert Pires heeft via de Franse tv zender TF1 zijn voormalig coach Arsène Wenger verzocht hem na zijn contractperiode bij Villareal terug naar Londen te halen.

Dankzij een hardnekkige knieblessure konde 33-jarige linkspoot nog niet in actie komen voor de Spaanse club. Pires staat nog anderhalf jaar onder contract bij Villareal en liet dus weten erg open te staan voor een terugkeer naar Arsenal. Pires voegde hier nog het volgende aan toe: "Er is bij Villareal minder druk om te presteren dan bij Arsenal. Als mijn contract hier is afgelopen wil ik heel graag terug naar Londen."

Vitesse hoopt op Belgisch talent

Vitesse hoopt verdediger Daan Vangyseghem binnenkort te kunnen vastleggen. De speler van Excelsior Moeskroen, die als groot talent te boek staat, moet echter niet gaan gelden als de opvolger van Ruud Knol.

"Het mooiste is dat je zo'n jongen van 18 kunt halen en het ook nog eens een versterking is", liet coach Aad de Mos weten. Verder zei de Mos: "Hij is niet de opvolger van Ruud Knol. Het is misschien meer een welkome back-up tot we een echte vervanger hebben gevonden."

Ook Van Gaal wil voetbal tijdens zomer

Nadat eerder al FIFA-preses Joseph Blatter pleitte voor het afwerken van competitiewedstrijden tijdens de zomermaanden, schaart nu ook Louis van Gaal zich achter de voorstanders van dit plan.

De trainer van AZ vindt het onbegrijpelijk dat de voetbalcompetitie stil ligt in de maanden dat de weersomstandigheden het beste zijn: "Ik vind dat je een product levert en het product moet je in de beste omstandigheden spelen. Bovendien speel je ook voor het publiek. Die moet je ook de beste omstandigheden aanreiken. En dat is niet in de winter, met het beestenweer dat we nu hebben. Dan moet je dus niet spelen. Waarom benutten we de maanden mei, juni en juli niet?"

Van Gaal realiseert zich dat grote internationale eindtoernooien verplaatst moeten worden als het plan doorgaat: "De EK's en WK's gaan dan naar de wintermaanden. De kans dat Nederland zo'n toernooi dan krijgt wordt daardoor kleiner, maar dat zij dan maar zo. Dan komen landen aan bod waar het in de winter wel goed is om te spelen."

Mourinho vond zijn Porto beter dan zijn Chelsea

Dat Chelsea coach José Mourinho niet te spreken is over de huidige prestaties van "zijn" Chelsea, liet hij blijken via de Portugese sportkrant "O Jogo". Hierin sneerde hij naar de huidige spelersselectie bij Chelsea op dit moment.

Mourinho legt uit: "Zolang als ik train kan ik me geen ploeg voorstellen die zo goed verdedigde als FC Porto. Ze wonnen de Champions League plus de UEFA Cup. Ook leverde de ploeg 50% van de spelers aan het nationaal elftal van Portugal. Het was een uitzonderlijke groep spelers die van niks naar de maan gingen."

Binnenkort staan beide clubs tegenover elkaar in de 1/8e finales van de Champions League. Op de vraag of Chelsea superieur is aan FC Porto, antwoordde Mourinho: "Superieur wel ja, maar als je me vraagt aan welke club ik het meeste plezier heb beleefd zeg ik Porto. En ook de leukste ploeg kan een keer winnen."

Vrouw zet ontvoering in scène

Icoon OpmerkelijkEen 21-jarige Duitse vrouw probeerde zaterdag op gewaagde wijze aan haar werk te ontkomen. Ze stuurde haar ouders een sms'je met het bericht dat ze ontvoerd was.

De politie startte een grote zoektocht in de omgeving van het dorpje Straubing, tot de vrouw de volgende dag ineens op de stoep stond. Ze deelde mee dat de ontvoerder haar vrijgelaten had.

Tijdens een ondervraging gaf de vrouw toe dat ze de hele ontvoering in scène had gezet, omdat ze de 25 euro die ze een collega schuldig was niet terug kon betalen. De vrouw wacht nu een boete van maximaal 1.000 euro.

Landis Amerikaans wielrenner van het jaar

Floyd Landis is uitgeroepen tot Amerikaans wielrenner van het jaar. Deze keuze is opmerkelijk, omdat de wielrenner verdacht wordt van het gebruiken van doping tijdens de Tour de France.

Bij een verkiezing door het gezaghebbende wielertijdschrift VeloNews kreeg Landis 61,59% van de stemmen en daarmee bleef daarmee George Hincapie (27,91%) en Levi Leipheimer (10,49%) ruim voor.

Ook de redactie van VeloNews was verrast door de keuze: "Het is inderdaad vreemd, maar het gaat er niet om of Landis onschuldig is. Ook niet of wij geloven dat hij onschuldig is. Wat telt is dat hij het hele jaar door beter was dan zijn landgenoten."

In maart 2007 wordt er een uitspraak verwacht over de 'zaak Landis'. Dan wordt ook duidelijk of hij de winnaar van de Tour de France 2006 blijft.

[upd] Jongen neergeschoten bij familievete Beverwijk

Icoon Misdaad In Beverwijk is gisteravond een jongeman neergeschoten tijdens een ruzie tussen zijn vader en zijn oom. Hij werd onbedoeld geraakt toen zijn oom een vuurwapen trok om een al langer lopende familievete te beslechten. Hoe ernstig de jongen er aan toe is, is nog onduidelijk. Hij zou enkele kogels in zijn hoofd gekregen hebben.

Het slachtoffer deed in een sporthal mee aan een zaalvoetbaltoernooi. Volgens het persbureau Novum zou dit een familie-aangelegenheid zijn geweest, maar dit is niet bevestigd. De vader en oom van de jongen kwamen elkaar in de hal tegen, wat ontaardde in ruzie.

De twee zetten hun conflict buiten voort, waarna de 48-jarige oom een vuurwapen trok en een aantal schoten loste. Volgens ooggetuigen zou het om zes tot zeven schoten gaan. Hierbij werd de jongen, die de ruzie probeerde te sussen, een aantal keer in zijn hoofd geraakt.

Update 14:25
Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Heemskerk. De man is vanmiddag aan zijn verwondingen bezweken. Het slachtoffer, zijn vader en zijn oom waren in de sporthal in verband met een familiefeest.

'Luis Figo naar al-Ittihad'

Volgens voorzitter Mansur al-Balawi van al-Ittihad uit Saudi-Arabië verhuist Luis Figo in januari van Inter Milan naar zijn club.

Volgens de preses zal de Portugees bij al-Ittihad een overeenkomst voor een jaar tekenen. Het contract gaat op 5 januari aanstaande in en vertegenwoordigt een waarde van 4,5 miljoen euro.

Figo heeft bij Internazionale nog een overeenkomst tot het einde van dit seizoen, maar onder trainer Roberto Mancini komt hij maar weinig aan spelen toe.

Denneboom en NEC alsnog met elkaar om tafel

Het leek er lange tijd op dat Romano Denneboom aan het eind van dit seizoen zou vertrekken bij NEC. Maar beide partijen zijn nu toch met elkaar rond de tafel gaan zitten, om te praten over een nieuw contract.

Een tijdje geleden leek het er naar uit te zien dat Denneboom komende zomer zou verkassen naar Willem II. NEC blies de transfer echter vlak voor dat het definitief werd af, omdat de clubleiding één van haar betere spelers niet naar de concurrentie wilde laten gaan. Denneboom heeft nu tegen ForzaNEC, de officiële fansite van de Gelderse club, laten weten dat er inderdaad word gesproken over een mogelijke contractverlenging.

Man aangehouden na wurgpoging met autogordel

Icoon MisdaadEen 43-jarige man is dinsdag in Amsterdam opgepakt wegens poging tot wurging van een automobilist met diens autogordel. Aanleiding zou een 'een slechte trip of onenigheid over drugs' zijn, meldt de politie woensdag.

De wurgpoging vond aan het eind van de middag plaats op de Prins Hendrikkade. Voorbijgangers waarschuwden de politie, waarna de man al snel kon worden opgepakt. Het slachtoffer werd ter plaatse aan de verwondingen aan zijn hals behandeld.

Liuzzi is niet onder de indruk van Bourdais

Vitantonio Liuzzi heeft gezegd dat hij niet onder de indruk is van de prestaties van drievoudig Champ Car-kampioen Sebastien Bourdais. De Fransman mocht eerder deze maand testen voor het team van Scuderia Toro Rosso

"Bourdais dacht waarschijnlijk dat hij in een Formule 1-auto kon stappen en meteen iedereen kon degraderen", aldus Liuzzi tegenover het Italiaanse Autosprint. "Maar de twee dagen dat wij beide reden, was ik een beetje sneller. Het gat zou groter zijn geweest als ik op de nieuwe banden geen probleem had gehad met de tractiecontrole."

Bourdais zei al eerder dat hij in 2008 de overstap naar de F1 wil wagen. Liuzzi en Scott Speed zijn ondertussen nog niet zeker van hun stoeltjes bij Toro Rosso voor aankomend seizoen. Maar Liuzzi heeft er het volste vertrouwen in dat hij voor het team zal blijven racen. "Ik heb het goed gedaan afgelopen seizoen, maar ik heb mijn lot niet in eigen handen."

Eagles niet tegen Heerenveen


De trainer van NEC, Mario Been, heeft Chris Eagles niet opgenomen in zijn selectie voor de thuiswedstrijd vanavond tegen SC Heerenveen. De Engelsman keerde te laat terug van zijn kerstbezoek aan zijn thuisland.

De Nijmegenaren hadden de van Manchester United gehuurde middenvelder toestemming gegeven om zijn familie te bezoeken. De 21-jarige Eagles is bezig aan zijn laatste maand in Nijmeegse dienst, hij zal in de winterstop terugkeren naar Manchester.

Daarnaast ontbreekt Andrzej Niedzielan vanavond ook, door zijn vijfde gele kaart is de Pool automatisch geschorst. Rutger Worm zal Niedzielan waarschijnlijk vervangen in de basis.

Real Madrid wacht op Beckham

Spaanse bronnen melden dat Real Madrid duidelijkheid wil van David Beckham. De club en de Engelsman zijn al maanden bezig met een contractverlenging, maar de speler weet nog niet wat hij wil.

Het huidige contract van Beckham loopt aan het eind van het seizoen af. De Spaanse gigant heeft hem reeds een nieuw contract aangeboden tot 2009, waarin zijn salaris gelijk blijft aan het huidige. Het gaat de ex-international echter niet om het geld, maar om speeltijd, en dat kan coach Fabio Capello niet garanderen.

Capello vindt echter wel dat de 31-jarige middenvelder een belangrijke figuur is in de selectie, en wil hem graag behouden. De club wil daarom duidelijkheid, en heeft Beckham naar verluidt gemeld dat hij voor het nieuwe jaar moet vertellen wat hij wil. Als het niet lukt om een contractverlenging eruit te slepen, dan kan Beckham aankomende zomer probleemloos een nieuwe club uitzoeken. Onder meer Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur willen hem terug naar Engeland halen. Ook worden de geruchten dat Becks naar de Verenigde Staten wil steeds groter.

Milieubeschermers willen 'paddenoorlog'

Milieubeschermers hebben het Australische leger gevraagd om de strijd aan te binden met de giftige reuzenpad. Het noorden van Australië telt naar schatting 200 miljoen van de opdringerige beesten, die de populatie inlandse slangen, varanen en buidelmarters sterk hebben uitgedund.

''We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen en als het leger een strategie kan bedenken om het aantal reuzenpadden onder controle te krijgen, horen we dat graag'', zei een woordvoerder van de milieugroepering Frog Watch woensdag.

De reuzenpadden zijn in de jaren '30 van de vorige eeuw naar Australië gebracht om een kever te bestrijden die de suikeroogst aanvrat. Het middel bleek echter erger dan de plaag, want een reuzenpadvrouwtje legt twee keer per jaar 8000 tot 35.000 eitjes.



'Bufo marinus' (reuzenpad) heet in Australie 'cane toad'.
De pad kan ruim één kilo wegen en is erg giftig.
Bovendien vreet de amfibie alles wat in zijn bek past.

-
Link: Australische website (Frogwatch) die het paddengevaar scherp in de gaten houdt.

'Ajax waant zich te vlug superieur'

Na de malaise van de vorige wedstrijd tegen Vitesse trakteerde Ajax coach Henk ten Cate zijn spelers al op een fikse straftraining en liet hij na de training weten dat de mentaliteit van de spelers te wensen over laat. De coach meent dat Ajax zich te gauw superieur voelt.

De wijze waarop Ajax de 2-0 voorsprong tegen Vitesse verspeelde, had volgens de trainer te maken met zelfoverschatting. "Ik zag opeens voorzetten met de buitenkant schoen, hakballetjes hier, hakballetjes daar. Als zo een proces eenmaal in gang gezet is, dan is dat heel moeilijk te stoppen".

Henk ten Cate borduurde nog even verder over deze zelfoverschatting. "Sommige spelers denken met frivoliteiten een wedstrijd te kunnen winnen. Ze wanen zich te snel superieur en dat is in mijn ogen een mentaliteitsprobleem. Hiervoor zullen maatregelen binnen de club getroffen moeten worden en ik zal handelen naar de mogelijkheden die ik heb", verklaarde ten Cate.

Door de verloren wedstrijd tegen Vitesse zag Ajax de achterstand op koploper PSV groeien tot maar liefst elf punten. Waar Henk ten Cate eerder de handdoek niet in de ring wilde gooien, erkent hij nu dat de kansen om tot bij PSV te komen minimaal zijn. En dat is een triest bericht voor de club die aan het begin van het seizoen structureel wilde meedoen om het kampioenschap.

Pereiro is het beu

Oscar Pereiro is het beu dat hij nog steeds beschouwd wordt als de 'virtuele' winnaar van de Tour 2006. De Spanjaard eindigde tweede in de Tour, achter de Amerikaan Floyd Landis.

In het Spaanse sportblad Marca zegt Pereiro "nergens veel wil te zien om het probleem op te lossen. Zelfs de organisatoren van de Ronde van Frankrijk weten niet meer welke kant het uit moet" aldus Pereiro. De Spanjaard wordt uitgeroepen tot Tourwinnaar als Floyd Landis gediskwalificeerd wordt.

"Als ik uiteindelijk toch moet winnen dan liefst nog vandaag zodat ik er nog kan van genieten. En niet over enkele jaren..." aldus de Spanjaard. "Iedereen geeft me het gevoel dat ik Tourwinnaar ben, maar helaas ben ik het niet en blijf ik nog altijd tweede."

Het lot van Landis, en dus ook van Pereiro, is in handen van de Amerikaanse wielerfederatie en het Amerikaanse Anti-dopingagentschap. Wanneer zij een definitieve uitsprak doen, is niet bekend.

Gratis naar de dierentuin

Op nieuwjaarsdag iets anders doen dan bijkomen van je kater of genieten van het skispringen of de klassieke muziek van het nieuwjaarsconcert.

Dat kan, je kunt namelijk dankzij een grote verzekeringsmaatschapij gratis naar de dierentuin, ja je leest het goed, gratis. Je kunt je gratis kaartjes aanvragen op deze website, enige minpunt is dat je je emailadres moet invullen, maar goed iedereen heeft wel ergens een baggeraccountje, dus dat moet geen probleem zijn.

Cassano mag weg bij Real Madrid

Real Madrid heeft zijn Italiaanse spits Antonio Cassano geadviseerd een andere club te zoeken. De technische staf is Cassano zijn gebrek aan discipline en teamspirit beu aldus Spaanse sportblad AS. Zaakwaarnemer Guiseppe Bozzo beweert echter van niets te weten.

Cassano maakte in januari dit jaar voor vijf miljoen euro de overstap van AS Roma naar Real Madrid. Hij slaagde er niet in een basisplaats af te dwingen. Dat stak bij de Italiaan, die steeds nadrukkelijker het conflict zocht. In oktober werd hij beboet wegens een gebrek aan discipline. Zijn gedrag is echter niet veranderd.

"Zowat iedereen heeft genoeg van zijn wisselvallig humeur", weet het Spaanse sportblad AS te melden. Trainer Fabio Capello en sportdirecteur Pedja Mijatovic willen dat Cassano tijdens de winterstop een andere ploeg zoekt.

Mijatovic liet in zich in AS in duidelijke bewoordingen uit: "Alles hangt van Cassano af. Dit seizoen heeft Capello hem vertrouwen gegeven en in het begin heeft dat gewerkt. Toen hij zijn basisplaats verloor, zijn er problemen gekomen. Het is nu noodzakelijk om een oplossing te zoeken."

Zaakwaarnemer Guiseppe Bozzo beweert echter van niets te weten. “Waar ik wil dat Cassano heengaat? Hij blijft hier in Madrid. Hij heeft niet de intentie om weg te gaan”.

AS Roma en AC Milan hebben inmiddels hun interesse bekendgemaakt voor Cassano. Zijn hoge salaris, 4 miljoen euro per jaar, zou een struikelblok kunnen zijn.

Voormalig olympisch kampioen langlaufen verongeluk

Ivar Formo, olympisch kampioen op de 50 kilometer langlaufen van 1976, is op 55-jarige leeftijd verongelukt. De Noor zakte tijdens een schaatstocht op het Sandungen-meer door het ijs en verdronk.

In totaal won Formo vier medailles op de winterspelen. Naast de gouden medaille in Insbruck, haalde hij ook brons op de 15 kilometer langlaufen in Sapporo (1972).

Met de Noorse estafetteploeg won hij zowel in Sapporo als in Insbruck de olympische zilveren medaille op de 4x10 kilometer.

Terry baart Mourinho zorgen

John Terry, speler van Chelsea, zal voorlopig niet meer in actie komen. De aanvoerder van de ploeg van José Mourinho is geblesseerd en ondergaat binnen niet al te lange tijd een operatie. De Portugese oefenmeester maakte dit dinsdag na de wedstrijd tegen Reading (2-2) bekend.

Twee weken geleden kwam Terry voor het laatst in actie. Toen speelden The Blues in het Premiership tegen Newcastle United. De verdediger heeft namelijk last van zijn rug. "Ik wil John zo snel mogelijk terug in het team. De medische staf zal binnenkort een beslissing moeten nemen. Een operatie behoort tot de mogelijkheden, maar dan zal er wel snel beslist moeten worden", lichtte Mourinho toe.

De laatste weken krijgt Chelsea nogal wat treffer tegen. Hierover maakt de Portugese trainer zich grote zorgen. "Ik heb geen idee wanneer Terry weer inzetbaar zal zijn. Misschien over drie dagen, drie weken of drie maanden. Als je naast Petr Cech ook nog eens John moet missen, dan wordt het probleem toch erg groot. We krijgen te veel doelpunten om de oren. Normaal gesproken krijgen we in drie opeenvolgende duels geen enkel tegendoelpunt binnen, maar nu zijn het er plots zes in drie duels."

Het verschil tussen Chelsea en Manchester United bedraagt momenteel weer vier punten. De ploeg van Sir Alex Ferguson wist namelijk te winnen Wigan Athletic, terwijl Chelsea punten liet liggen in het duel met Reading.

Feyenoord versterkt zich niet in de winter

Het zit er voor Feyenoord niet in om zich te versterken in de winterstop, zo meldt technisch manager Peter Bosz. "We hadden het heel graag gewild, maar in deze financiele situatie waarin Feyenoord momenteel verkeert, zit die optie er helaas niet in. Dat is jammer".

Coach Erwin Koeman liet weten zich neer te leggen bij de beslissing van Bosz, al was hij er niet blij mee . "Het zou mooi voor de club zijn als er nog één of twee ervaren jongens bij kwamen waaraan de jongere spelers zich konden optrekken", liet de oefenmeester van de Rotterdammers weten.

Wat is Dit: Opgave 74 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie alweer 2 ronden nodig. destrovel had het als eerste goed gezien en sleept 6 punten binnen. Op zijn antwoord zijn geen lifters.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding staan maar nu met 99 punten. In de kwartaalstand zijn er weer twee koplopers, namelijk FOKKER007 en destrovel met 42 punten.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Fruitschaal

Tot WiD.

Game leert kinderen omgaan met scheidingen

De Israelische ontwikkelaar Zipland Interactive heeft na jaren van onderzoek met de hulp van een groep kinderpsychologen en -therapeuten een spel ontwikkeld dat kinderen helpt om te gaan met een scheiding. Het spel is bedoeld voor kinderen van 7 tot 13 uit 'gebroken gezinnen' en leert hen om te gaan met de nieuwe situatie en de emoties die daarmee gepaard gaan.

Gezinstherapeut en CEO van Zipland Interactive Chaya Harash heeft 25 jaar professionele ervaring met gezinnen, kinderen, relaties en scheidingen. "'Earthquake in Zipland' is unique in the sense that it deals with a situation no other game has ever dealt with, in a fun yet effective way. Everyone knows that divorce has a terrible impact on the children involved. Now, parents and psychologists have a tool that can actually interact with a child whose parents are separated or divorced, in order to help him handle the drastic changes in his or her life".




Earthquake in Zipland ziet er uit als andere computerspelletjes, maar in werkelijkheid leert de speler om gesprekken aan te gaan die hij anders niet snel zou voeren. Hoofdpersoon Moose woont op het paradijselijke eiland Zipland, waar de Koning en de Koningin regeren. Door een aardbeving splitst het eiland zich in tweeën, waardoor de twee monarchen gescheiden raken. Moose probeert een manier te vinden om de twee eiland-delen weer aan elkaar te koppelen met behulp van een ritssluiting. Gaandeweg komt hij allerlei voor kinderen herkenbare en belangrijke problemen tegen, waaronder gevoelens van angst, schuld, het moeten maken van een keuze tussen twee mensen waar je van houdt en de geheime fantasie dat het allemaal weer goed zal komen.

Gezinstherapeut Hazel Zemel: "The benefits and advantages of this sort of game are numerous. For the children, it is the first attempt at talking to them in their own 'language', dealing with a severe subject through humor and wit."

Ouders en therapeuten kunnen volgens haar ook iets leren van het spel: het leert ouders beter begrijpen welke impact een scheiding op de kinderen kan hebben en het biedt een toegankelijke eerste stap om daar over te praten. Therapeuten kunnen het spel gebruiken om kinderen meer te betrekken bij het verwerkingsproces door hen over hun gevoelens en gedachtes tijdens het spel te laten praten.

Zipland Interactive heeft nog veel meer interactieve edutainment titels gepland die kinderen moeten helpen bij het verwerken van emotionele en psychologische problemen waar ze tegenaan lopen.

Carragher wil landstitel winnen

Volgens Jamie Carragher zou Liverpool volgend seizoen, aan de hand van trainer Rafael Benítez, kampioen van Engeland kunnen worden. Zestien jaar geleden wist de ploeg de nationale titel voor het laatst voor zich op te eisen.

Carragher prijst manager Benítez op de website van zijn club, aangezien de oefenmeester bij Valencia al heeft laten zien dat hij een winnaar is. "Hij heeft Barcelona en Real Madrid al twee keer verslagen in de titelstrijd. Je kunt die clubs vergelijken met Chelsea en Manchester United. Hopelijk kunnen we ons deze zomer nog versterken en dan zijn we er klaar voor."

In het verleden wisten The Reds onder leiding van Benítez de Champions League, FA Cup, Community Shield en de Europese Supercup te winnen. Carragher zou graag zien dat de landstitel ook nog een keer naar Liverpool komt. Dit seizoen is het echter niet meer mogelijk, aangezien de strijd nu tussen Chelsea en Manchester United gaat.

Licentie Stormvogels Telstar in gevaar

Algemeen directeur Pieter de Waard van Stormvogels Telstar is bang dat de club uit de Jupiler League geen licentie krijgt van de KNVB om komend seizoen seizoen betaald voetbal te spelen.

Reden hiervoor is het danig verouderde stadion Schoonenberg in Velsen-Zuid. De gemeente Velsen moet hiervoor een veiligheidsverklaring afgeven. In het verleden zijn er al strubbelingen geweest omtrent de veiligheidsverklaring van de gemeente, maar tot nu toe kreeg men wel elke keer toestemming van de gemeente. Tijdens het huidige seizoen heeft de club al zaken aan de tribune aan moeten passen op last van de gemeente.

Met de bouw van een nieuwe hoofdtribune zouden de problemen tot het verleden behoren, maar de bouw hiervan heeft al ruim een jaar vertraging opgelopen.

"Het ligt volledig in handen van de gemeente en de KNVB. We bidden plichtsgetrouw elke avond een weesgegroetje", aldus De Waard.

AO: 16-jarige krijgt wildcard

De 16-jarige Madison Brengle en de 19-jarige Sam Querry zullen in januari te aanschouwen zijn tijdens de Australian Open. Het duo kreeg namelijk een wildcard voor dit prestigieuze toernooi. De organisatie van het tennisevenement maakte dit woensdag bekend.

Brengle en Querry hebben dit buitenkansje te danken aan een onderlinge afspraak, welke is gemaakt tussen de organisatie van de Australian Open en de Amerikaanse tennisbond (USTA). Eerder kregen Mark Philippoussis en Alicia Molik, beiden afkomstig uit Australië, ook al een wildcard.

Nijhuis op internationale lijst

Scheidsrechter Bas Nijhuis zal vanaf 1 januari 2007 door de KNVB op de internationale scheidsrechterslijst worden geplaatst. Daardoor komt de arbiter ook in aanmerking voor Europese wedstrijden.

Nijhuis werd aan het begin van dit seizoen toegelaten tot de A-lijst en maakte in korte tijd een zeer goede indruk.

Na de jaarwisseling telt de internationale lijst van de UEFA zeven Nederlandse scheidsrechters: Jan Wegereef, Kevin Blom, Erik Braamhaar, Ruud Bossen, Björn Kuipers, Pieter Vink en Bas Nijhuis.

'Thuisduels Feyenoord op zaterdagavond'

Feyenoord gaat komend seizoen misschien zijn thuisduels op zaterdagavond spelen. De directie van de Rotterdamse club gaat onderzoeken of het wenselijk is om van speeldag te veranderen. Momenteel werken de Rotterdammers de thuisduels op zondagmiddag af.

Seizoenkaarthouders zullen binnenkort een enquête ontvangen, waarin ze hun favoriete speeldag kenbaar kunnen maken. Daarnaast zal aan de mensen die in de buurt van de Kuip wonen ook hun mening gevraagd worden.

Partijleider Italië in hongerstaking om Saddam

Icoon BuitenlandsDe leider van de Radicale Partij in Italië, europarlementariër Marco Pannella (76), is dinsdagavond in hongerstaking gegaan uit protest tegen de doodstraf in Irak. Hij wil zo betogen tegen de tenuitvoerlegging van de doodstraf waar Saddam Hussein in Irak tot is veroordeeld.

Pannella beschouwt de voormalige Iraakse dictator in leven als een onvervangbaar hulpmiddel "om het leger van moordenaars dat nu ongestraft rondwaart in Irak hun legitimatie te ontnemen". Hij is voorts een fel tegenstander van de doodstraf.

De executie van Saddam Hussein zou volgens Pannella "een schandelijke daad zijn die een democratie onwaardig is". Dinsdag bekrachtigde het Iraakse hof van beroep de doodstraf voor Saddam Hussein wegens massamoorden in een sjiitisch dorp.

De Radicale partij is een van de partijen die deelnemen aan de Italiaanse regeringscoalitie van premier Romano Prodi.

Battlestar Galactica Online in ontwikkeling

In april verklaarde Ronald D. Moore, maker van de TV-serie Battlestar Galactica al tegen Reuters dat hij positief stond tegenover het ontwikkelen van een game, gebaseerd op de huidige serie. Volgens bronnen van de website WorthPlaying is het spel nu daadwerkelijk in ontwikkeling.

Het spel zou in oktober al klaar moeten zijn en voorlopig alleen op de Xbox 360 uitkomen. Het genre is nog niet bekend, maar het zou gericht zijn op 'online masses' waarmee er niet zo heel veel keuze meer overblijft.



Hamstringblessure Robben

Arjen Robben mist de komende wedstrijden van zijn club Chelsea in de Engelse Premier League wegens een blessure.

De Nederlandse international liep in de voorbereiding op de competitiewedstrijd van gisteren tegen Reading een hamstringblessure op en moest daardoor aan de kant blijven. Robben zal daardoor aankomende zaterdag tegen Fulham en dinsdag tegen Aston Villa ook niet in actie komen.

Met het wegvallen van Robben is de blessurelijst van coach Jose Mourinho weer een stukje langer. "Als je Joe Cole even kwijt bent, heb je normaal gesproken altijd Robben nog. Als je allebei de spelers verliest, dan heb je een ander probleem", aldus de Portugees.

Top 2000 videos

Het einde van dit jaar nadert, kerst voorbij en het enige wat we nu doen is aftellen naar oud en nieuw en geloof het of niet dan is 2006 alweer geschiedenis.

Of je nu vrij bent of dat je toch moet werken, in veel huiskamers, kantoren, winkels en fabrieken zal de radio afgestemd zijn op radio 2 voor hun eindejaarsfeestje genaamd de Top 2000.

Sitethief is duidelijk ook een muziekfan want hij heeft de afgelopen nacht het internet afgestruind en heeft de videoclipjes van de top 50 bij elkaar gezocht en op zijn website gezet. Er missen volgens hem nog 4 nummers maar dat zien we door de vingers, een dikke duim omhoog voor de moeite.

Met dank aan Sitethief voor de submit.

Ruim 50.000 kippen omgekomen bij brand

Icoon BrandEen brand op een kippenboerderij in Creil (Flevoland) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag aan zeker 50.000 kippen het leven gekost. De dieren zaten in een schuur die door de brand volledig is verwoest, meldt de politie.

Meerdere schuren vlogen in brand, maar de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een nabijgelegen woonhuis. Door de brand kwam asbest vrij, maar dat leverde volgens de brandweer geen gevaar op voor de volksgezondheid. Bij de brand raakten geen mensen gewond.

Anderlecht wil Braafheid inlijven

De kans bestaat dat Edson Braafheid vandaag tegen Heracles zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Utrecht speelt. De zaakwaarnemer van de verdediger heeft namelijk al enkele gesprekken gevoerd met het Belgische Anderlecht.

Het contract van Braafheid loopt komende zomer af, waardoor Utrecht bij een tussentijds vertrek nog een kleine transfersom kan ontvangen. Naast Anderlecht, zou ook FC Twente belangstelling hebben voor de linksback.

De transfersom, die de Utrechters bij een tussentijds vertrek ontvangen, zal gebruikt worden om de selectie te versterken. "We hebben een schaduwlijst. Daarop staat een eventuele vervanger voor Braafheid, maar ook een speler voor de aanval", aldus trainer Foeke Booy.

Zes zeilers gewond bij Sydney-Hobart

Bij de beroemde zeilrace Sydney - Hobart zijn zes zeilers gewond geraakt. Zij liepen verwondingen op toen door zwaar weer op de boot Maximus de mast brak en op het dek belandde.

Drie bemanningsleden van de boot uit Nieuw-Zeeland raakten gewond aan onder meer hun rug en borst en moesten met een helikopter van boord worden gehaald en naar het ziekenhuis in Canberra worden vervoerd. De overige drie zeilers liepen lichtere blessures op.

Ook de Nederlandse boot ABN Amro One moest de strijd staken met een gebroken mast, maar op deze boot raakte niemand gewond.

Door het slechte weer zijn al negen boten gedwongen zich uit de wedstrijd terug te trekken. Er gelden sinds de editie van 1998, toen er zes zeilers om het leven kwamen, zeer strenge veiligheidsmaatregelen bij de zeilrace.

HBW: winst Eiffel Towers, verlies Capitals

De ploeg van Eiffel Towers uit Den Bosch heeft hun openingswedstrijd in de Haarlem Basketball Week winnend afgesloten: Estudiantes de Bahia Blanca uit Argentinië werd met 82-69 verslagen.

'Man of the match' was Sam Jones. Hij was goed voor 23 punten en negen rebounds. Door de ruime overwinning gaat Eiffel Towers nu aan de leiding in poule B.

Ook de Hanzevast Capitals speelden zondag hun eerste wedstrijd. Het nationale team van Israël was met 79-81 net te sterk voor de ploeg van coach Ton Boot. Topscorer bij de Capitals was Darnell Hinson met 26 punten.

Rui Costa in januari terug

Na een afwezigheid van ruim drie maanden maakt Rui Costa in januari zijn rentree bij Benfica. De Portugees, die sukkelde met een spierscheur in de rechterdij, speelde dit seizoen tot nu toe slechts 4 officiele wedstrijden voor Benfica.

De 34-jarige Costa startte zijn loopbaan bij Benfica om na drie seizoenen in 1994 de overstap te maken naar het Italiaanse Fiorentina. In 2001 vertrok hij naar AC Milan om dit seizoen opnieuw terug te keren naar Benfica, waar hij zijn loopbaan graag wil afsluiten.

AD: Lekkerste oliebollen opnieuw in R'dam

Icoon Algemeen De lekkerste oliebollen van het land zijn te koop bij de gebakkraam van Richard Visser in Rotterdam. Dat vond althans het testpanel van de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Het is alweer de vijfde keer dat Richard Visser de titel mee naar huis mag nemen. Tweede, eveneens met de beoordeling 'uitmuntend', werd Bakkerij Olink uit Maarssen.

Met de algemene kwaliteit van de oliebollen is het, ook dit jaar, weer slecht gesteld volgens de testers. Maar liefst 54 van de 92 geteste bedrijven kregen een onvoldoende. Hun oliebollen waren meestal te taai, te vet of te klef.

Vooral door het grote verschil met de concurrentie is de 37-jarige Visser in de oliebollenwereld uitgegroeid tot een waar fenomeen. Naast zijn vijf overwinningen haalde Visser ook al drie keer de tweede plaats in de test. Slechts eenmaal, in 2004, ging het mis. Toen eindigde hij als 29e omdat zijn bollen te droog zouden zijn geweest.

"Het is een schitterend product", aldus de trotse oliebollenmaker over zijn oliebollen. "Ik kijk bij wijze van spreken liever naar een mooie oliebol dan naar een mooie vrouw." Het is dan ook weinig verrassend dat Visser de drukte van de komende paar dagen met gemengde gevoelens tegemoet ziet, omdat hij door de drukte geen perfecte oliebollen kan bakken. "Wie slim is, wacht niet tot 31 december, maar haalt zijn oliebollen eerder en legt ze in de diepvries."

De complete uitslag van de test is hier na te lezen.


'Liever een mooie oliebol dan een mooie vrouw'

Parlement Iran escaleert conflict kernenergie

Icoon Buitenlands Het Iraanse parlement heeft woensdag een wet aangenomen die de regering opdraagt de wijze van samenwerking met het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) te heroverwegen. Slechts 21 van 204 aanwezige parlementariërs stemden tegen.

Het is een reactie van de volksvertegenwoordigers in Teheran op sancties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties tegen Iran wegens het niet voldoen aan een oproep van de raad. De raad vaardigde zaterdag sancties uit omdat Iran weigert op te houden uranium te verrijken. In reactie op die sancties versnelde Iran het programma juist.

Iran voert aan dat het land het volste recht heeft dat te doen op grond van de afspraken in het kader van het IAEA of het non-proliferatieverdrag. De tekst van de woensdag aangenomen wet laat de regering vrij te handelen op basis van de heroverweging, maar veel parlemenstleden verwachten dat hier op zijn minst minder samenwerking met het IAEA uit voortvloeit.

Het kopen van een nieuwe console versus nieuwe hardware

Het is weer het einde van het jaar. De feestdagen zitten er net op en naast veel eten, te veel drinken en het verplichte jaarlijkse bezoek aan oma betekent dit ook cadeaus geven en krijgen. Voor console-gamers is er niks leukers dan het krijgen van een nieuw stuk speelgoed voor onder de TV of voor in de trein. Dit jaar hebben mensen veel keuze. Naast de 360 waar de ene toptitel na de andere voor verschijnt is de Nintendo Wii ook verschenen. Op handheld gebied is de DS Lite ongekend populair, en er zijn genoeg leuke games verkrijgbaar voor de PSP waardoor dit zorgenkindje van Sony zeker geen miskoop is. PC-bezitters vragen meestal geld en trakteren zichzelf vervolgens op een upgrade. Je ouders naar een computerzaak sturen met de opdracht om een stukje hardware te kopen is immers vragen om problemen. Maar wat zijn eigenlijk nog andere verschillen tussen het kopen van een console en het kopen van een nieuw stukje hardware als een grafische kaart? Misschien is het leuk om beide te vergelijken aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dolfijn plet Nieuw-Zeelandse toeriste

Icoon Opmerkelijk In Nieuw-Zeeland is gisteren een 27-jarige toeriste zwaargewond geraakt toen er een dolfijn op haar sprong. De vrouw zat op de boeg van een boot naar een groep tuimelaars te kijken toen één van die beesten vol enthousiasme de boot op sprong. Dat schrijven Nieuw-Zeelandse media vandaag. De vrouw is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De tuimelaar wist zichzelf na het pletten van de vrouw terug in het water te krijgen, maar niet alvorens het windscherm en de relingen van de boot te beschadigen. Vermoedelijk heeft het dier het er zonder kleerscheuren van afgebracht.

Tuimelaars staan bekend om hun vriendelijke gedrag richting mensen. Ze kunnen met gemak 250 kilogram wegen.


Met dank aan bennootje voor de submit.

Ponk scheurt achillespees

René Ponk, doelman van Sparta , heeft gisteren in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een achillespees gescheurd. Vlak voor rust raakte de 35-jarige goalie geblesseerd.

Hij zal vandaag worden geopereerd. Het is nog onduidelijk hoelang Ponk uit de roulatie zal zijn. Ponk had net weer het vertrouwen gekregen van trainer Wiljan Vloet. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord (3-2) keepte hij voor het eerst sinds weken weer. En ook in de Euroborg gisteren kreeg hij de voorkeur boven Joost Terol. "Ze zijn beide eigenlijk even goed. Maar René heeft meer ervaring en is wat rustiger. Dat konden we in deze fase van de competitie goed gebruiken. Het pakt nu anders uit, ook dat is voetbal," aldus Vloet.

Jans wil weer baas in eigen huis worden

Ron Jans, trainer van FC Groningen, wil weer de baas zijn in het eigen Euroborg-Stadion. Gisteren ging Jans met zijn ploeg voor de derde maal thuis onderuit. Sparta won met 1-0. Eerder werd thuis ook al verloren van ADO Den Haag en PSV.

"Dit blijft het mysterieuze in de sport. We zijn 22 thuiswedstrijden ongeslagen geweest en nu verliezen we voor de derde keer op rij. Het wordt tijd dat we weer een nieuwe serie overwinningen gaan neerzetten. Wij moeten weer bepalen wat hier gebeurt," aldus Jans.

Vorig seizoen verloren de Groningers ook met 1-0 thuis van Sparta. Maar daarna begon Groningen voor eigen publiek aan de serie ongeslagen wedstrijden in het Oosterpark en de Euroborg. "Ik had gehoopt dat we vandaag al met een nieuwe reeks hadden kunnen beginnen”, aldus een ietwat treurige Jans.

Top of Flop: Retard

Vorige week hielden Top en Flop elkaar in evenwicht: "Trouble with River Cities" van Pela eindigde onbeslist.

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Tunnelfist, een Nederlandse band, die wordt gevormd door vier heren: Jos, Martijn, Louis en Jeroen. Tunnelfist bestaat al tien jaar, maar de laatste jaren was het stil rond de band. Die stilte is voorbij. Enkele weken geleden werd een nieuwe CD uitgebracht ("Sparrow flies"). Op deze CD staan nieuwe liedjes, maar ook nog een paar oude nummers, zoals "Retard".

Klonk is er heel enthousiast over: "ik vind het een geweldig nummer."

Ik vind het ook heel okay. Niet alleen het nummer, maar ook die clip. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Win een CD bij Top of Flop

Tunnelfist heeft ons een CD gegeven en die gaan we verloten! Wil jij die CD ontvangen? Stuur dan een mailtje naar fdbeer@fok.nl en gebruik als onderwerp van de email de woorden "Top of Flop verloting".
Op Oudejaarsavond gaan alle namen in een hoge hoed en trek ik persoonlijk de winnaar. Crew is zoals altijd uitgesloten van deelname. Heel veel succes!

Amerikaanse oud-president Gerald Ford overleden

Icoon BuitenlandsDe voormalige Amerikaanse president Gerald Ford is dinsdag (Amerikaanse tijd) op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn weduwe bekendgemaakt. "Zijn leven stond in het teken van liefde voor God, zijn familie en zijn land", verklaarde Betty Ford. De verklaring is gepubliceerd door het Eisenhower-ziekenhuis in Rancho Mirage, in de staat Californië, waar Ford werd behandeld.

De Republikein Ford regeerde van 1974 tot begin 1977. Hij volgde Richard Nixon op, die moest aftreden in verband met het Watergate-afluisterschandaal. Eerder had hij al de plaats van vicepresident Spiro Agnew ingenomen, omdat die moest aftreden na beschuldigingen van corruptie. Ford verloor in 1976 de verkiezingen van de Democraat Jimmy Carter. Ford was de enige niet-gekozen president van de Verenigde Staten.

'Israëlische bezetting is kankergezwel'

Icoon Isra�l/Palestina Een toespraak van voorzitter Max Wieselmann van Een Ander Joods Geluid heeft tot ophef geleid tijdens de jaarlijkse stille tocht in Westerbork. "Als dat kankergezwel van bezetting, annexatie en achterstelling niet verdwijnt, zal het Midden-Oosten een brandhaard blijven", zei hij. Volgens hem is de politiek van Israël "de kern van het probleem" in het Midden-Oosten.

Veel Joodse organisaties hebben direct afstand genomen van de uitspraken. Het Herinneringscentrum van Kamp Westerbork besloot voor het eerst niet mee te doen aan de stille tocht en trok de steun in. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) noemde het "diep grievend" dat de stille tocht misbruikt is voor politieke doeleinden. Bovendien wordt er "bedoeld of onbedoeld een directe link gelegd tussen het Israëlische optreden jegens de Palestijnen en die uitroeiingspolitiek van de nazi's jegens joden".

De stille tocht is eigenlijk niet voor zulke politieke uitspraken bedoeld. Elk jaar wordt de tocht gehouden om joodse Nederlanders te herinneren die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's via Westerbork naar Duitsland werden afgevoerd en vermoord.

Pakistan legt mijnenveld op grens Afghanistan

Icoon Buitenlands Na China, de Verenigde Staten en Israël bouwt nu ook Pakistan een ijzeren grens met een buurland. Het land gaat de grens tussen Pakistan en Afghanistan barricaderen met hekken en mijnenvelden. Daarmee wil het land voorkomen dat Pakistaanse moslimextremisten naar Afghanistan trekken om samen met Al-Qaeda en de Taliban tegen NAVO-troepen te vechten. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Het heeft de betrekkingen tussen Pakistan en de Afghaanse regering behoorlijk op scherp gezet. Afghanistan heeft de maatregel direct verworpen. Afghanistan had eerder kritiek op de open grens, omdat Pakistaanse moslimextremisten vrij de grens over konden wilden. Een ijzeren gordijn vindt de Afghaanse regering echter veel te ver gaan om de problemen op te lossen.

De Afghaanse regering heeft moeite met de ijzeren grens, omdat de Pashtun-stam aan beide kanten van de grens woont. Deze stam hecht van origine sterk aan familiebanden en kan door de maatregel sterk gedupeerd worden. Er is dan een vergelijking te trekken met het ijzeren gordijn dat het Duitse volk in tweeën deelde tijdens de Koude Oorlog.



De grens tussen Pakistan en Afghanistan

Oliebol

Het is weer tijd voor oliebollen en als het weer tijd is voor oliebollen is het traditioneel ook tijd voor de beroemd/beruchte oliebollentest van een groot landelijk ochtenblad

Wil je zien of de oliebollenkraam van jou keuze goed of slecht uit de bus komt, dat kan en je hoeft er zelfs de krant niet voor te kopen, want ze zijn zo lief om de hele uitslag online te zetten.

Mocht je in Emmeloord, Almere-Stad, Kampen, Hoogezand of Enschede wonen dan zou ik de test eens goed gaan bekijken want daar komen namelijk de slechtste bollen vandaan.

Serieverkrachter heeft al deels bekend

De 17-jarige man die wordt verdacht van een serie verkrachtingen in Amsterdam-Zuidoost, heeft al een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De verdachte wordt de komende dagen verder verhoord, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam dinsdag.

Justitie verdenkt de jongeman van drie verkrachtingen en één poging tot verkrachting. De man meldde zich zondag bij het politiebureau Ganzenhoef in de Amsterdamse Bijlmer nadat de politie foto's van hem had verspreid waar hij zeer herkenbaar op stond. Na het tonen van een compositietekening van de verdachte eerder in de week, meldde zich een vrouw die het slachtoffer was van een poging tot verkrachting door de man. Via haar kon de politie beelden van een bewakingscamera achterhalen.

De man wordt ervan verdacht de verkrachtingen in november en december in de Bijlmer te hebben gepleegd. Hij deed dat steeds op een identieke manier. Hij overmeesterde de vrouwen in liften. Hij greep de vrouwen stevig vast en duwde of sleurde de slachtoffers uit de lift naar de hal of het trappenhuis van een flat. Daar vergreep hij zich aan de vrouwen. Donderdagavond sloeg hij voor het laatst toe.

De verdachte, zelf ook woonachtig in Amsterdam-Zuidoost, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.