FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 december 2006

Van den Herik stapt op

De kogel is door de kerk, Jorien van den Herik zal op korte termijn opstappen als voorzitter van Feyenoord. Dit liet hij vrijdagavond weten. Vier dagen geleden kreeg Van den Herik het advies van de commissie Kerkum om op te stappen.

Die commissie is van plan om de organisatiestructuur ingrijpend te wijzigen, waardoor er geen plaats meer zou zijn voor de kale voorzitter. Verwacht werd dat Van den Herik aanstaande maandag tijdens de aandeelhoudersvergadering zijn functie neer zou leggen.

De preses zelf zegt dat het naderende en positieve einde van de FIOD-zaak de voornaamste reden is om op te stappen: "Zolang die strafzaak nog liep, kon en wilde ik mij niet aan de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken onttrekken”. Uitspraak van deze zaak volgt op 19 december.

Van den Herik heeft zich bij zijn besluit om af te treden niet laten leiden door de roep van de supporters: “Daaraan zou ik eerder weerstand willen bieden dan dat ik daarvoor zou willen bezwijken. De taken en competenties die nog resteren zal ik op de kortst mogelijke termijn zien over te dragen”, aldus de Sliedrechter.

Chris Woerts, commercieel directeur van Feyenoord, reageerde vol respect op het besluit van Van den Herik,die hij een "visionair" noemde:"Dat is hij altijd geweest en zal hij ook altijd blijven".

Egyptenaar opgepakt voor moord op dertig kinderen

Icoon MisdaadEen 26-jarige man is in Egypte aangehouden op verdenking van de ontvoering, verkrachting van en moord op dertig straatkinderen. Ramadan Mansour zou leider zijn van een bende van vier pedofielen, meldde een bron bij de Egyptische politie vrijdag.

De groep mannen zou de straatkinderen in zeven jaar tijd hebben misbruikt en vermoord. De hoofdverdachte heeft inmiddels bekend en foto's van twaalf van de slachtoffers geÔdentificeerd.

Mansour had als bijnaam al-Turbini, omdat hij zijn slachtoffers meenam naar het dak van stoomtreinen. Daar verkrachtte en martelde hij de kinderen en wierp ze vervolgens, dood of levend, van het dak van de rijdende trein.

De drie medeverdachten ronselden de kinderen op straat en hielpen bij de gewelddaden, uit angst dat ze anders zelf zouden worden vermoord.

9. Bouwers van de boot

In het vorige deel heeft Hein Hoerenzn Pietersz zijn elf geronselde zeeschuimers op het middernachtelijke uur naar de Peperwerf geleid, waar zijn schip d'Enter ende Lete voor anker ligt. De mannen stonden oog in oog met het schip waarmee ze de volgende vroege ochtend, de achtste april van het jaar 1621, koers zouden zetten naar Nieu Flevolandt.

"Wat is dat nu voor een stuk wrakhout?" hoorde Hein Pietersz een van zijn zeeschuimers zeggen. De spreker was Sybrant de Bock, die Hein eerder die avond nog had gesproken in Stille Willems taveerne 'Aen Laegere Wal'.

"Stuk wrakhout? Stuk wrakhout?", vroeg Hein woedend, terwijl hij naar De Bock liep. "Wil jij soms eventjes gekielhaald worden langs alle lekken van dit verder zo sterke en ronduit perfecte schip? Moet ik soms twee oudewijvenknopen in je oren leggen? Dit schip gemaakt is van houten doodskisten. Al die kisten behoorden toe tot de ongelukkige zielen die dit schip tijdens de bouw hebben uitgelachen."

Hein pakte De Bock beet, en keek vervolgens de andere stilgeworden piraten in de dop EEN voor EEN indringend aan.
"Het lijkt een wrak, maar ik heb het in Bristol grondig laten opknappen door een Schot. Een zekere MacGyver van de firma MacGyver & Mac, aan de Docks of the Bay. Samen met zijn negerslaaf B.A. Baraccusz heeft die vakman mijn schip geheel en grondig opgekalefaterd. Weinig zeemijlen op de teller, amper houtrot en gegarandeerd ratvrij. Twee gedegen botenbouwers! Je zult ze spoedig ontmoeten, want ze verwachten ons over een week in de haven van Bristol, van waar we onze reis naar de schat van Nieu-Flevolandt zullen aanvangen!"
Hein draaide zich om naar het schip, en wenkte zijn mannen. "Kom, klim aan boord! Morgenochtend om half zes op, en dat is het al gauw!"
De mannen klommen aan boord van d'Enter ende Lete' en gingen onder wat zeilen van het kampanjedek liggen. Hein kroop zelf wat hoger het bovenkampanjedek op, en siste zijn mannen nog een keer toe: "Morgenochtend half zes, en geen minuut later!"

De volgende middag om half twee (eigenlijk een minuut later) werd Hein Pietersz met hevig bonkende hoofdpijn wakker op het dek van 'd' Enter ende Lete'. Hij kreunde. Vervolgens drukte hij zich op, waarbij zijn rechterhand in een plas van eigen nachtbraaksel spatte. Hein boerde lachend, waardoor een tweede golf van middagbraaksel ditmaal op zijn linkerhand kletterde. Hijgend en naar adem snakkend zag hij vanuit zijn ooghoeken dat het geboefte dat ie gisteren geronseld had, nog onder zeil lag. Hij wilde zich oprichten maar zijn ellebogen konden hem nog niet dragen. Zuchtend viel Hein even later weer in slaap.

Even later werd hij wakker van gekrijs. Het waren de meeuwen. Ze deden zicht te goed aan Heins kots op het dek. De zwarte raaf Ruben, die doorgaans op zijn schouders gelijmd leek, at gezellig mee. Hein richtte zich moeizaam op, en waggelde naar de slapende bende boeven verderop het dek. Het zou in totaal twaalf man volk moeten zijn. Met een ruk trok Hein het zeil weg. Hij telde..
Het waren er slechts tien!

Hein herkende inmiddels al enkele gezichten van de geronselde ongelukkigen, maar van EEN van hen wist hij slechts de naam. Dat was die van de kleine dikke man met de zwarte sik, die vooraan onder Heins voeten lag. Sybrant de Bock. De twee opvallendste afwezigen waren 50-Floryn, de ontsnapte slaaf uit Haerlem, Nieuw-Amsterdam, en Sjaak Hekkebraak, een old-Amsterdamse kaaskop.

"Vreemd!", dacht Hein. Hij herinnerde zich het voorval van de vorige avond, waarbij Sjaak Hekkebraak de gracht aan de Oudezijds werd ingeduwd. Twee nachtwakers hadden hem gered, maar waarom? Hein had met Sjaak Hekkebraak gepraat. De kleine kale dikkerd bleek Hein in zijn jeugd ooit verraden te hebben vanwege de diefstal van zeven suikerkoeken uit de suikerbakkerij van Sjaaks vader aan het Damrak.
"Zou hij me ook verraden vanwege zeven schatkaarten?", dacht Hein ernstig. Hij keek naar de tien zeeschuimers, die langzaam wakker waren geworden door het gekrijs van de vele meeuwen op het dek.

"Sjaak Hekkebraak kan ik deze reis missen als scheurbuik. Maar waar is die rijmneger?",
vroeg Hein zich hardop af. Als uitkijk kon hij de neger goed gebruiken. Maar net als Sjaak Hekkebraak speelde ook 50-Floryn een geheimzinnige rol in het incident van gisteren. Terwijl Sjaak in de gracht lag, verschuilde 50-Floryn, -de zogenaamde ontdekker van de P.I.M.P.-eilanden, Bling-Bling-Island en Kaap da Good ol' Hood-, zich in hoerhuis Huyze Syfilus. "Ach wat", mompelde Hein, "Complottheorieen zijn zooooo des jaren Heeren 1618! Om over de Heeren Zeventien nog maar te zwijgen. Wat prins Maurits en Van Oldenbarnevelt aan de wal uit te vechten hebben dondert mij niet. Ik moet geen heisa aan boord. Over heisa gesproken.." Hein liep naar de brug van zijn schip, en schreeuwde tegen de opgeklauterde manschappen op het dek: "Heisa de zijlen!"
Ze keken Hein vragend aan.
"Hijs en licht -niet respectievelijk- het anker en de zeilen!!".
Tot zijn tevredenheid zag Hein hoe de tien overgebleven mannen behendig de trossen los gooiden en de zeilen hesen. Een kwartier later was d'Enter ende Lete klaar om koers te zetten.
Koers naar Nieu-Flevolandt en de schat met zeven schatkaarten.

Niet veel later, onder tevreden toezicht van Hein Pietersz, stak d'Enter ende Lete dan eindelijk van wal. Plots klonk er opwinding. Op de kade zag Hein hoe 50-Floryn en Sjaak Hekkebraak aan kwamen hollen, beide met een groentekar voor zich uit duwend. De karren werden aan boord gehesen. Sjaak Hekkebraak klauterde via de valreep de kuip in. "Dat is op het nippertje", beet Hein Pietersz hem toe. Achter, op de nipper van het schip, klonk een harde klap. Het was 50-Floryn die zich zo neog net aan boord had weten vast te klampen. "En dat is op de valreep!" zuchtte Hein Pietersz.

Eindelijk kon d'Enter ende Lete koers zetten naar het schateiland. Terwijl er een schimmig figuur op de kade het schip nakeek, blies een westelijk briesje Hein en zijn twaalf varensgezellen met zacht klapperende zeilen het IJ op, alwaar talloze koopvaardijschepen met foelie, nootmuskaat, peper en kaneel voeren.

De reis van Hein Hoerenzn Pietersz, die zich zou ontpoppen tot de meest beruchte piraat van de middengolf en de zeven wereldzeeen, was begonnen.
Koers naar Nieu-Flevolandt tienduizenden mijlen verderop!

-BOENNKK-

klonk het plots enkele zeemijlen verderop.
"Zijn we er nu al?!", schreeuwde 50-Floryn vanuit het kraaiennest.

Hein zuchtte. Ze lagen voor Pampus.

(wordt vervolgd)

Recherche vervalst bekentenis verkrachter

Icoon PolitieDe Groningse recherche heeft dit voorjaar eigenhandig een ontkennende verklaring van een verdachte zedendelinquent omgezet in een valse bekentenis. De verklaring werd bij de rechtbank gebruikt als bewijsmateriaal. De advocaat van de verdachte verkrachter is woedend op de politie.

Justitie ontdekte de valse verklaring zelf. Ze bekeken video-opnames die van de verhoren met de verdachte waren gemaakt. Daarin blijft de man ontkennen. Toch lag er een schriftelijke bekentenis op tafel. De recherche ontkent dat bewust met de verklaring is geknoeid. Volgens hen is de bewuste passage slechts een samenvatting van het verhoor. De rechter verklaarde het stukje papier ongeldig. De officier van justitie bood zijn excuses aan de verdachte aan.

De rechter sprak van een ernstige schending van de procesorde, maar verbond geen consequenties aan de zaak. Volgens hem wijst niets in het proces ''op bewuste misleiding''. Wel is de bekentenis uit het bewijsmateriaal gehaald. Alle verhoren met de verdachte verkrachter zijn op video opgenomen. Justitie neemt geen sancties tegen de betrokken rechercheurs. Het is niet bekend bij welke zaak de verdachte precies is betrokken.

Bejaarde slaapwandelaar loopt naakt in hotel

Icoon OpmerkelijkEen bejaarde man zal zijn hotelverblijf niet gauw vergeten. De krasse knar belandde slaapwandelend poedelnaakt in een hotellobby in het Britse Devon. De man kon niets zien, omdat hij zijn bril niet op had en belde daarom de politie. Ook had hij uiteraard geen sleutels van zijn kamer bij zich.

De bejaarde sukkelaar beloofde de hoteleigenaresse voortaan een pyjama te dragen. De agenten wisten niet wat ze zagen toen ze aankwamen. Ze brachten het arme oudje terug naar zijn kamer. De man is vaste klant van het hotel. Of hij na deze vernederende ervaring nog een keer terugkomt is niet bekend.

Actie supporters voor Feyenoord

De actie van de supportersvereniging van Feyenoord, om geld voor de club in te gaan zamelen, is positief ontvangen. De directie van de club hoopt dat de actie, ondanks alle problemen, een teken is dat de club binnenkort met een schone lei verder kan.

Het geld wat bijeengebracht wordt door de supportersvereniging kan gebruikt worden om de boete die is opgelegd door de UEFA te betalen. Ook de schade die supporters in Nancy aan hebben gericht kan hiermee vergoed worden. De Raad van Commissarissen van de club komt maandag bij elkaar om over het rapport van de commissie Kerkum te praten. Ook wordt dan duidelijk of Jorien van den Herik opstapt en of er een start gemaakt kan worden met het nieuwe Feyenoord.

Actie supporters positief ontvangen

Icoon UEFA CupDe actie van de supportersvereniging van Feyenoord, om geld voor de club in te gaan zamelen, is positief ontvangen. De directie van de club hoopt dat de actie, ondanks alle problemen, een teken is dat de club binnenkort de gelederen kunnen sluiten.

Het geld dat bijeengebracht wordt door de supportersvereniging kan gebruikt worden om de boete die is opgelegd door de UEFA te betalen. Ook de schade die supporters in Nancy aan hebben gericht kan hiermee vergoed worden.

De Raad van Commissarissen van de club komt maandag bij elkaar om over het rapport van de commissie Kerkum te praten. Ook wordt dan duidelijk of Jorien van de Herik opstapt, zoals de commissie geadviseerd heeft, en of er een start gemaakt kan worden met een nieuwe bestuurlijke opzet van Feyenoord.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Junk prikt met spuit op buschauffeur in

Icoon MisdaadEen junk heeft vrijdagmorgen op een buschauffeur ingeprikt met een spuit om geld te krijgen. Het incident gebeurde in het Vlaamse Bilzen. De man stapte de bus in en eiste geld. Om zijn bedreigingen kracht bij te zetten prikte hij verschillende malen op de chauffeur in.

De getroffen buschauffeur ligt in het ziekenhuis voor onderzoek. Na de gebeurtenis ging het personeel van busmaatschappij de Lijn in Bilzen en in andere Vlaamse plaatsen massaal staken. De stakingen zijn inmiddels voorbij. De directie van De Lijn heeft maatregelen beloofd om agressie tegen buschauffeurs tegen te gaan. De junk is nog voortvluchtig.

Informateur heeft denkpauze nodig

Icoon Politiek Informateur Rein Jan Hoekstra neemt tot maandag een denkpauze om te beslissen hoe het verder moet met de kabinetsformatie.

Nadat hij woensdag en donderdag de partijleiders Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Jan Marijnissen (SP) in groepjes van twee bij zich had laten komen, bracht hij vrijdag de hele dag door met nadenken. In het weekend gaat hij daarmee door, meldde zijn woordvoerder vrijdagavond.

Hoekstra zit opgescheept met een lastige klus. De partijen in de formatie liggen elk op hun eigen manier dwars. PvdA-leider Bos wil dat er onderhandeld wordt over een kabinet van CDA (de grootste partij), PvdA (de opťťn na grootste) en de SP (de grootste winnaar). De PvdA is bang dat als ze zonder de SP in het kabinet stapt, die partij bij de volgende verkiezingen opnieuw fors zal winnen. Bos ziet liever dat de SP ook vuile handen maakt door regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

Balkenende voelt daar echter niets voor. De CDA-leider wijst op de grote inhoudelijke verschillen die er bestaan tussen zijn partij en de SP. Bovendien hikt Balkenende erg aan tegen de getalsverhoudingen in zo'n kabinet. PvdA en SP zouden daarin samen groter zijn dan het CDA. Bij het CDA bestaat een sterke voorkeur voor samenwerken met de ChristenUnie. Bos blokkeert gesprekken daarover vooralsnog. Ook beginnen inmiddels binnen de PvdA twijfels te rijzen of de SP wel echt wil regeren met CDA en PvdA.

Land van Maas en Geel stopt

Icoon TelevisieTalpa stopt met het programma Land van Maas en Geel. Dat bevestigde woordvoerder Maarten van Rooyen van de zender vrijdag. Het programma komt nog acht keer op de buis. ,,Het stopt over twee weken'', aldus de zegsman.

Land van Maas en Geel trok op zijn hoogtepunt 233.000 kijkers, maar kwam op het dieptepunt uit op ongeveer 80.000 kijkers. ,,We dachten een leuk nieuw programma voor een breed publiek te gaan maken. Maar de kijker heeft aangegeven dat het niet aansluit bij hun wensen, dus stoppen we ermee'', is vrijdagmiddag besloten.

Dat Talpa opnieuw door het stof moet en weer een programma van de buis haalt, is volgens de zegsman niet waar. ,,De perceptie bij de mensen is dat we dat wekelijks doen, maar dat valt wel mee. Het is echt niet anders dan bij RTL en SBS6 destijds. Zij schuiven nog regelmatig met de programmering. Dat zijn nu eenmaal de wetten van de commerciŽle televisie. Wij brengen veel nieuwe programma's, dan gaat er statistisch gezien ook vaker wat mis.''

Trailer Secret Files 2

Bij de aankondiging van Secret Files: Tunguska werd al meteen gezegd dat het spel, indien succesvol, het eerste deel in een serie zou zijn. Vandaag is met het plaatsen van een trailer op de site van Secret Files het tweede deel officieel aangekondigd. Een ondertitel heeft het spel nog niet, wel blijkt uit de trailer dat Nina en Max er weer beiden in mee zullen spelen. Max breekt zijn enkel in de Indonesische jungle en Nina mag in Frankrijk kerken bezoeken en op de catwalk lopen.[update]Nintendo Wii bijzonder moeilijk verkrijgbaar

De berichtgeving over de verkoop van de Wii was natuurlijk ruim van te voren te verwachten: de Wii is bijna overal uitverkocht.

De enorme lijsten van pre-orders konden in geen enkel geval weggewerkt worden, en afgezien van de vele winkels die besloten gisteren reeds hun waren te verkopen, zijn ook de winkels die een "vrije voorraad" hadden leeggeroofd door massa's wachtende mensen. Rijen van honderd personen waren geen uitzondering deze ochtend bij onder andere de MediaMarkt, die over het algemeen niet met reserveringen werkte. Sommige winkels losten het op door nummertjes uit te delen aan de mensen vooraan de rij, om vechtpartijen in de winkel te voorkomen.

Dat dit niet in overal goed is gelukt, kan FOK!ker Ericjuh uit de eerste hand vertellen. Hij stond vooraan de rij bij de Mediamarkt in Zwolle, maar toen het rolluik openging kroop iedereen gelijk onder het rolluik door. Binnen was het een chaos, en om de laatste Wii ontstond zelfs ruzie. Klik hieronder om het filmpje te bekijken:

De tweede lading Wii's wordt geleverd op 11 december, winkels als Makro zullen vanaf de 11e of 12e dan ook de Wii gaan verkopen. Bart Smit verwacht ook ergens volgende week de Wii te kunnen gaan verkopen (die hadden enkel nog via E-Plaza en Bart Smit Online verkocht). Het plan is om wekelijks Wii's uit te gaan leveren.

[update]
Bij de MediaMarkt in Rijswijk was het ook beregezellig. Gelukkig was een medewerker zo vriendelijk om het geheel te filmen.


EK zwemmen: Zilver voor Dekker

Tijdens het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki heeft Inge Dekker, net als in 2005, zilver gewonnen op de 50 meter vlinderslag. De Drentse moest met een tijd van 25,65 alleen de Zweedse Therese Alshammar (25,36) voor zich dulden. Chantal Groot eindigde als zesde.

Er was ook zilver op de 4 x 50 meter vrije slag bij de vrouwen. Dekker, Veldhuis, Groot en Saskia de Jonge werden tweede in een tijd van 1.37,27. Zweden won in 1.36,61.

Saidi en Tiendalli niet tegen ADO

Feyenoord moet het komend weekend, in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, stellen zonder Karim Saidi en Dwight Tiendalli. Het duo heeft nog altijd last van een blessure. De verwachting is overigens dat Ron Vlaar weer terug zal keren bij de selectie.

Saidi liep in de training van donderdag een blessure aan zijn knie op. Het gewricht speelde de verdediger eerder ook al parten. Ook Tiendalli laat het duel met de Haagse ploeg aan zich voorbij gaan. De speler heeft nog teveel last van zijn lies. Het gemis van dit tweetal wordt overigens gecompenseerd met de terugkeer van Vlaar. Komende zaterdag moet de oud-speler van AZ nog wel een laatste test goed doorstaan.

De verdediger speelde sinds augustus nauwelijks wedstrijden. De reden hiervoor was een blessure aan zijn voet. Afgelopen maandag maakte Vlaar zijn rentree op het voetbalveld tijdens een wedstrijd van Jong Feyenoord. Hij wist een uur vol te maken, waarna spierpijn hem parten ging spelen. "Maar dat is normaal bij zo'n blessure", aldus trainer Erwin Koeman. "Hij heeft de afgelopen tijd altijd mee getraind, alleen kon hij de duels niet aangaan door de blessure. Er zit een kans in dat we hem bij de selectie halen. Op zaterdag zullen we dat bepalen."

Boer die met tractor op jagers inreed vrij

Icoon MisdaadJustitie heeft een 63-jarige boer uit het Limburgse Baexem vrijgelaten die afgelopen week met zijn tractor op vier jagers zou zijn ingereden.

De man werd maandag gearresteerd voor poging tot doodslag. Een jachthond betrad de boerderij, waar de landeigenaar niet van was gediend. Daarop reed hij met zijn tractor op de hond in. Toen de jagers hun viervoeter kwamen halen reed hij vervolgens op de mannen in. Een jager wist de politie te alarmeren. Hierop zou de boer met een mokerhamer zijn gaan dreigen. Zowel de jagers als de hond bleven ongedeerd.

Wat is Dit: Opgave 69 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com Ė afkorting voor internetís best online offer daily - zet elke dag om middernacht ťťn nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Jongen (17) schiet zichzelf in klas neer

Icoon BuitenlandsEen 17-jarige leerling van een middelbare school heeft zichzelf per ongeluk in een volle klas neergeschoten. Het incident gebeurde in de Amerikaanse staat Nebraska.

De jongen verborg het geladen pistool in zijn schoot toen het wapentuig per ongeluk afging. De scholier raakte gewond aan zijn dij en een vinger. Hij dumpte het pistool onderweg naar het ziekenhuis, maar de politie vond het later terug. Omdat de jongen volhoudt, dat hij niemand wilde bedreigen gaat de politie uit van 'stoer gedrag'. Of hij wordt vervolgd is niet bekend.

Eriksson wil weer aan het werk

Sven-GŲran Eriksson heeft laten weten dat hij graag weer aan de slag wil als trainer in het internationale voetbal. Na het WK Voetbal van afgelopen zomer stapte de oefenmeester op als bondscoach van Engeland, maar nu wil hij terugkeren op de voetbalvelden.

"Ik kijk er naar uit weer op de bank te zitten, ik weet alleen niet wanneer het gaat gebeuren", aldus Eriksson. De trainer staat bij veel clubs in de belangstelling. Toch wacht de Zweed tot er een goed aanbod voorbij komt. "Ik wil naar een club met ambities, waar ik goede dingen kan verrichten. Ik heb in ieder geval weer zin om te strijden met andere managers, met de spelers en met de pers. Ik ben te jong om te stoppen."

Eriksson heeft onder andere Lazio Roma, Sampdoria en Benfica onder zijn hoede gehad. Ditmaal wil de trainer niet naar een club die elke keer zijn goede spelers verkoopt. "Want aan het eind van het jaar krijgt de manager altijd de schuld."

Ten Cate positief over komst Leonardo

Henk ten Cate, trainer van Ajax, heeft er alle vertrouwen in dat hij na de winterstop een beroep kan doen op Leonardo. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij NAC Breda. Behalve de club uit Amsterdam heeft ook Tottenham Hotspur belangstelling getoond voor de 23-jarige speler.

Mocht het inderdaad zo zijn dat Leonardo naar de Amsterdam ArenA komt, dan heeft Ten Cate meer mogelijkheden om aan te kunnen vallen. "Hij kan op alle drie de posities voorin uit de voeten. Dat is een groot voordeel. Natuurlijk weet ik dat hij als lastige jongen bekend staat. Ik ben ook niet makkelijk. Met dieven vang je dieven", aldus de oefenmeester.

Als beide partijen overeenstemming bereiken, dan hoeft Ajax maar 750.000 euro op tafel te leggen. Dit is het bedrag wat nodig is om het contract van Leonardo bij de Bredase ploeg af te kopen. Een deel van dit geld gaat overigens nog naar Feyenoord. De aanvaller heeft daar namelijk de jeugdopleiding met succes doorlopen.

Verlies voor waterpolovrouwen

Het Nederlands waterpoloteam (dames) is er niet in geslaagd om tijdens de Holiday Cup te winnen van ItaliŽ. De equipe van bondscoach Robin van Galen verloor de wedstrijd in Los Alamitos met 15-14. Het is al de tweede nederlaag tijdens dit evenement.

Donderdag wist Oranje ook al niet te winnen van de Verenigde Staten en ging met 3-8 onderuit. Toch wist de ploeg een wedstrijd te winnen. Op dezelfde dag kwamen de waterpolovrouwen ook in actie tegen regerend Europees kampioen Rusland (13-13).

In het duel tegen de Italianen waren Rianne Guichelaar (vijf goals) en Iefke van Belkum (vier goals) verantwoordelijk voor het grootste deel van de doelpunten. Tania di Mario, speelster van ItaliŽ, deed het nog wat beter door zeven keer te scoren.

EK zwemmen: Weer goud Veldhuis op 100 vrij

Marleen Veldhuis heeft tijdens het EK in Helsinki met succes haar Europese titel op de 100 meter vrije slag verdedigd. De Nederlandse verbeterde bovendien met een tijd van 52,41 haar eigen Nederlands record met ruim twee tienden.

In de finale was Veldhuis een klasse apart. Uiteindelijk was ze vijf tienden sneller dan Alena Poptsjanka (Fra). De Zweedse Josefin Lillhage won het brons.

EK zwemmen: Dekker, Groot naar finale

Bij het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki hebben Inge Dekker en Chantal Groot zich geplaatst voor de finale op de 50 meter vlinderslag.

Met een tijd van 26.27 zette Dekker achter de Zweedse titelverdedigster Therese Alshammar (26.13) de tweede tijd neer, Groot werd in 26.79 derde.

Op de 50 meter rugslag liep Nick Driebergen net een finaleplaats mis. Het negentienjarige talent eindigde in 24.77 als negende. De Duitser Thomas Rupprath was in 23.78 de snelste.

Mannen uit India klein geschapen

Icoon OpmerkelijkWanneer het aankomt op de grootte van het mannelijk geslachtsdeel zijn mannen uit India blijkbaar het minst bedeeld. Volgens een studie van de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek hadden 60% van de onderzochte mannen uit de stad Mumbai een penislengte die minimaal 2,4 centimeter korter was dan het internationale gemiddelde. Voor 30 procent van de mannen was er zelfs een verschil van 5 centimeter.

Het onderzoeksinstituut mat de penissen van 1400 vrijwilligers die familieklinieken bezochten om uit te zoeken of de grootte van de condooms in India moet worden aangepast. 20% van de condooms werken niet goed in India, wat volgens het instituut voornamelijk komt doordat men niet de juiste maat gebruikt.

Geslachtsziekten zoals AIDS/HIV zijn steeds groter probleem in het land en India heeft het grootste aantal HIV en AIDS patiŽnten ter wereld, namelijk 5,7 miljoen. Een van de aangedragen oplossingen zijn verkoopmachines, zodat mannen niet bij de toonbank hoeven te vragen om een kleine maat condooms.

Sander, Gerard en Giel in het 3FM-Glazen Huis

Icoon RadioSander Lantinga, Gerard Ekdom en Giel Beelen gaan proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van landmijnen. De dj's van Radio 3FM sluiten zich in de week voor kerst op in het Glazen huis op De Neude in Utrecht. Zij zullen niet eten en 24 uur per dag betaalde verzoekplaten draaien voor het goede doel.

Luisteraars konden de afgelopen week stemmen op de dj's die zij graag in het huis zouden willen zien. In totaal werden er 235.000 stemmen uitgebracht via internet en sms. "Jezus...we gaan er wat van maken jongens", was de eerste reactie van Gerard Ekdom. "Ik ga tot 19 december heel veel eten", zo reageerde Sander Lantinga meteen. "Mooi...", vulde Giel aan.

Vorig jaar werd er 2.203.549 euro opgehaald voor kinderen in Congo. De dj's Giel Beelen, Wouter van der Goes en Gerard Ekdom zaten zes dagen lang in een glazen huis op de Neude in Utrecht. 24 uur per dag zonden ze live uit via Radio 3FM. Ook op Nederland 2 was het drietal toen te volgen.

Masters: Sluiter tegen Van Haasteren

Raemon Sluiter moet het in de eerste ronde van de Sky Radio Tennis Masters opnemen tegen Martijn van Haasteren. Dat heeft de loting, die vandaag werd verricht, uitgewezen.

De 28-jarige Sluiter is bij het toernooi, dat van 11 tot en met 17 december plaatsvindt in Rotterdam, als eerste geplaatst. MichaŽlla Krajicek, als eerste geplaatst bij de vrouwen, moet het in de eerste ronde opnemen tegen Selma Andrade.

Bij de mannen doen verder onder meer Robin Haase en Igor Sijsling mee. Bij de vrouwen krijgt Krajicek concurrentie van onder anderen Elise TamaŽla en Kim Kilsdonk. Vorig jaar wonnen Sluiter en Krajicek in Rotterdam.

Rechter VS ontslagen na bizar vonnis

Icoon JustitieEen rechter in Florida heeft elf verkeersovertreders achter slot en grendel laten zetten, omdat zij zich te laat hadden gemeld voor hun rechtszitting. De verdachten verdedigden zich door te stellen dat zij naar de verkeerde rechtszaal waren verwezen, maar daar had de rechter geen boodschap aan. Na een onderzoek aan het lichaam, moesten ze negen uur lang de gevangenis in.

De rechter in kwestie, ene John Sloop, bleek eerder al in opspraak te zijn geweest. Mede daarom is hij donderdag uit zijn functie gezet. Sloop verweerde zich nog door te stellen dat hij ADHD had, maar het justitieel tuchtcollege vond dat geen steekhoudend verweer.

De elf personen stonden terecht voor overtredingen die varieerden van rijden met een verlopen rijbewijs tot het gebruik van valse nummerplaten. Van rechter Sloop hebben ze voortaan niets meer te vrezen.

[A1GP] Ho-Pin Tung rijdt ook races

Ho-Pin Tung zal ook de rest van dit weekend in actie komen voor team China. Dit werd na de goed verlopen vrijdagtest door het team besloten. Hierdoor zullen er dit weekend twee Nederlanders strijden om de winst in de beide races.

Ondanks gebrek aan ervaring in de A1GP-wagen heeft de Chinees-Nederlandse coureur zich van zijn beste kan laten zien. Ho-Pin, die onlangs nog in Valencia in de Formule Renault World Series heeft getest, maakte vanmorgen tijdens de rookie-sessie een goede indruk op de hele paddock in IndonesiŽ.

Tijdens de rookie sessie maakte Ho-Pin zijn eerste meters in de auto, maar hij zette al meteen de elfde tijd op de klokken. Tijdens de officiŽle eerste vrijdagtraining scherpte hij zijn tijd verder aan naar 1:18.9, goed voor de vijftiende plek, slechts negen tienden verwijderd van de snelste tijd van de dag, gereden door team Frankrijk. Elke run zat er verbetering in, tot op het laatst een foutje ervoor zorgde dat Ho-Pin op een vers setje rubber van de baan schoot voordat hij zijn tijd nog verder kon verbeteren.

Ho-Pin Tung: "Ik ben bijzonder trots om voor Team China uit te komen in deze fantastische raceklasse! De basis van het team is goed, de rest van het weekend zullen we de auto verder fine-tunen. Ook de samenwerking met het team loopt heel goed. De eerste trainingen gingen goed, het team heeft goed gewerkt om de auto naar mijn rijstijl af te stellen. Mijn eerste indruk is dat het heel anders is dan Formule 3, maar ik krijg de auto steeds meer onder controle. Elke keer vinden we meer snelheid en rijden we een betere rondetijd. Jammer dat ik met nieuwe banden van de baan af ging, want dit kostte mij een nog betere tijd. Zoveel mogelijk track time is belangrijk voor ons om verder naar voren te komen. Morgen tijdens de vrije training passen we nog een paar kleine dingen aan voordat we aan de kwalificatie gaan beginnen".

Vrouwelijk naakt...

Geheel tegen de verwachtingen in blijken deze Vrouwelijk Naakt blogjes erg populair qua views. Wederom kunnen wij niet anders concluderen dat er erg veel behoefte is aan zulk soort blogjes. Wie zijn wij om jullie niet in die behoefte te voorzien?

Zorgvuldig hebben wij weer naar enkele vrouwelijk naakt modellen gezocht en gelukkig ook nog gevonden, en daar willen wij jullie graag weer mee lastig vallen:

Vrouw & olie , Yarinalis , Erica Ellyson en Anja

Steeds meer bewijs tegen Julien C.

De resultaten van het onderzoek van politie en justitie naar de moord op de 8-jarige basisscholier Jesse Dingemans uit Hoogerheide wijzen steeds nadrukkelijker op betrokkenheid van de aangehouden 22-jarige verdachte Julien C.

Het OM heeft dat vrijdag bekendgemaakt in een summier voortgangsbericht. De verdachte blijft ontkennen.

De woning in Hoogerheide waar de verdachte regelmatig verbleef en de woning in Den Haag waar hij staat ingeschreven en woont, zijn doorzocht. De politie heeft een groot aantal voorwerpen in beslag genomen. Een deel is voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut overgebracht.

Bij het buurtonderzoek in Hoogerheide zijn ongeveer vierhonderd huishoudens bezocht. Justitie roemt de medewerking van de inwoners van het dorp.

Enkele getuigen hebben verklaard dat zij de verdachte op de plaats van het delict hebben gezien. De verdachte heeft tot nu alleen erkend dat hij op de basisschool van het slachtoffer is geweest, zei zijn advocaat eerder.

Op basis van verklaringen is een verband te leggen tussen de verdachte en enkele relevante in beslaggenomen voorwerpen, stelt justitie. Het OM heeft met vijf officieren van justitie en dertig rechercheurs een ongekend hoog aantal mensen op het onderzoek naar de moord op de school gezet. Een woordvoerster zegt te begrijpen dat in de samenleving behoefte is aan meer informatie, maar ze moet in het belang van het onderzoek terughoudend zijn.

De verdachte werd maandag voor veertien dagen vastgezet. De rechtbank in Breda beslist woensdag over verlenging van zijn gevangenhouding.

5500 gorilla's dood door ebola

Icoon WetenschapIn 4 jaar tijd hebben zo'n 5500 gorilla's het leven gelaten door toedoen van het gevreesde ebolavirus. Een onderzoek in een natuurgebied in het Afrikaanse Congo laat er geen twijfels meer over bestaan: Ebola vormt een bedreiging voor het voortbestaan van gorilla's.

Het gaat al lange tijd slecht met de apen in Afrika. In Gabon en de Republiek Congo is het aantal apen tussen 1980 en 2003 gehalveerd. Wetenschappers dachten dat dit was te wijten aan de commerciŽle jacht op deze dieren en hun leefomgeving. Bij deze bedreigingen heeft zich nu het ebolavirus gevoegd.

In het vakblad Science melden biologen dat deze ziekteverwekker tot massale sterfte leid, onder apen in het algemeen en gorilla's in het bijzonder. Ebola werd als mogelijke verantwoordelijke gezien, omdat de sterfteperiodes bij apen gedeeltelijk samenvielen met uitbraken van ebola bij de mens, die eveneens gevoelig is voor het virus. Een onderzoek moest uitsluitsel bieden. Tijdens een uitbraak van ebola vonden de biologen een flink aantal karkassen van gorilla's in het woud, die merendeels met ebola waren geÔnfecteerd. Toen de epidemie was uitgeraasd, waren er van de 143 gorilla's nog maar 13 over. Een jaar later richtte een volgende uitbraak net zo'n verwoesting aan. Van de 95 geobserveerde apen stierven er nu 91. Op grond van onder andere deze gegevens, konden zij een schatting maken over het totale beeld. Uitkomst: tussen 2001 en 2005 zijn vermoedelijk 5500 gorilla's aan ebola overleden.

De onderzoekers hopen met hun studie de twijfel over de rol van het ebolavirus weg te nemen. Door een doelgerichte inentingscampagne zouden de verwoestende gevolgen van Ebola voor de dieren grotendeels kunnen worden voorkomen. Anders, vrezen de wetenschappers, zal de combinatie van jacht, ontbossing en een dodelijk virus snel leiden tot het uitsterven van de gorilla.


Met dank aan ijsmeis voor de submit.

Album van de dag: Wir Sind Helden

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album!
In de herfst van 2006 werkten ze aan het derde album dat na de winter, in 2007 gaat uitkomen. En vorige week werden twee van de bandleden, Judith Holofernes en Pola Roy, vader en moeder van hun eerste kind. Ik heb het over Wir Sind Helden. Vandaag op verzoek van mijn Weblog-collega Twinky, het eerste album van ze namelijk die Reklamation.
1. Ist das So? 3:04
2. RŁssel an Schwanz 4:54
3. Guten Tag (Reklamation) 3:36
4. Denkmal 3:18
5. Du Erkennst Mich Nicht Wieder 4:56
6. Die Zeit Heilt Alle Wunder 4:10
7. Monster 3:49
8. Heldenzeit 4:24
9. Aurelie 3:33
10. MŁssen Nur Wollen 3:36
11. Ausser Dir 3:42
12. Die Nacht 6:50
Totaal 49:52

Wir Sind Helden - Die Reklamation (2003)
Veel luister plezier!

Wellens verslaat Nys in Milaan

De achtste wereldbekerwedstrijd veldrijden is gewonnen door de Belg Bart Wellens. Wellens was in Milaan sterker dan zijn landgenoot Sven Nys, die tot nu toe ongenaakbaar was. Nys, die als tweede eindigde, won vijf van de voorgaande zeven wedstrijden.

Wellens leidde vandaag de wedstrijd van start tot finish. Drie jaar geleden was Wellens ook al de beste in Milaan, in 2004 en 2005 won Nys. Gerben de Knegt was de beste Nederlander vandaag op de zevende plaats.

Opgelet: Wii-hunt!

Gamers die in London op jacht zijn naar een Wii hebben van de Londonse politie allerlei waarschuwingen meegekregen over het ontwijken van overvallers die juist ook op zoek zijn naar de zeer gewilde console van Nintendo.

Mocht je in London een Wii bemachtigen dan krijg je er vanzelf een pamflet van de politie bij waarop aangegeven wordt dat de Wii een zeer gewilde console is, ook voor dieven. Gamers krijgen dus van de politie de opdracht om zeer alert te zijn omtrent hun nieuwste aankoop. Het pamflet vertelt de kopers ook dat dieven vooral op zoek zijn naar een makkelijk doel. Het wordt de mensen geadviseerd om de Wii-doos goed te verbergen op weg naar huis. Geadviseerd wordt om slecht belichte wegen op weg naar huis te vermijden en probeer zoveel mogelijk wegen in te slaan waar jij als voetganger het verkeer op je af ziet komen. Dit om te voorkomen dat je niet zult merken dat je gevolgd wordt door een auto.

De criminele onderwereld is dus ook op jacht naar de Wii, jullie zijn gewaarschuwd!Wii-hunt!

Operatie voor Patrick Lodewijks

Feyenoord-keeper Patrick Lodewijks moet geopereerd worden. De doelman kampt al enige tijd met een kwetsuur aan zijn knie.

Bij de Rotterdamse medische staf hoopte men dat de knieblessure met rust zou genezen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Daarom is er nu gekozen voor een operatieve ingreep.

Het is nog onbekend hoe lang de routinier aan de kant zal staan. "Misschien is hij vijf of zes weken niet inzetbaar. Maar dat is moeilijk in te schatten. Patrick is natuurlijk niet de jongste", aldus trainer Erwin Koeman.

Philips wil stoppen met gloeilampen

Icoon EconomiePhilips, de grootste lampenfabrikant ter wereld, wil dat er binnen tien jaar geen gloeilampen meer te koop zijn. Als reden geeft het Nederlandse concern op dat de gloeilamp te veel stroom verbruikt. De techniek is ver achterhaald en daardoor bijzonder slecht voor het milieu. Daarom moet de productie van gloeilampen gestaakt worden, vindt het bedrijf. Dat zei de topman van Philips Lighting, Theo van Deursen, afgelopen donderdag in Brussel.

Omdat de concurrent onmiddellijk in het gat zou springen als Philips alleen zou stoppen met het produceren van gloeilampen, wil het bedrijf graag dat zijn voornaamste concurrenten op dit gebied, General Electric en Osram, meedoen. Daarnaast hebben ze ook steun van de overheid nodig. Als de concurrenten en de overheden niet meedoen, dan ziet Philips zich genoodzaakt voorlopig door te gaan met de productie van gloeilampen.

In Europa alleen al worden jaarlijks zo'n 2 miljard gloeilampen verkocht. Gloeilampen hebben een rendement van ongeveer 5 %, wat betekent dat 95 % van de energie verloren gaat aan warmte en andere straling waar de consument niets aan heeft. De nieuwste generatie spaarlampen heeft een veel hoger rendement, gaat veel langer mee, geeft binnen ongeveer 20 seconden na inschakeling hetzelfde licht als gloeilampen en wordt lang niet zo warm. Ook zien die lampen ze er hetzelfde uit als gloeilampen. Het nadeel is alleen dat ze vaak wat groter zijn dan de klassieke lampen en dat ze niet geschikt zijn op plaatsen waar lampen vaak in- en uitgeschakeld worden, zoals op het toilet.

Volgens Philips is het probleem op dit moment dat de consument vooral naar de aanschafprijs kijkt. Nu is daardoor nog tweederde van de lampen in Europa, inclusief kantoorverlichting en straatverlichting, een lamp met oude technologie. Philips hoopt daarom dat de overheid en zijn concurrenten mee zullen werken om de gloeilamp voorgoed uit te bannen.

Ter vergelijking: de kosten van 8000 uur licht van gloeilampen (60 Watt, 1000 branduren per lamp, 69 cent) en een spaarlamp (12 Watt, 8000 branduren per lamp, EUR 7,69). Gerekend is met de aanschafprijzen bij Albert Heijn en een energieprijs van 32 cent per kilowattuur, inclusief belastingen en heffingen. De gloeilamp heeft voor 8000 uur 8000 x 60 : 1000 = 480 kWh nodig, dat kost EUR 153,60. De spaarlamp gebruikt vijf keer zo weinig: 8000 x 12 : 1000 = 96 kWh, dus EUR 30,72. In totaal kost een gloeilamp voor 8000 uur dus EUR 159,12 en een spaarlamp EUR 38,41. Als een lamp gemiddeld 4 uur per dag brandt, dan betekent dit een besparing van ongeveer 22 euro per lamp per jaar. (De berekening in het bronartikel is waarschijnlijk gebaseerd op een lamp met een lager vermogen, 40 Watt bijvoorbeeld, of op minder branduren per dag.)

Ubisoft komt met Ghost Recon: Advanced Warfighter 2

Ubisoft werkt momenteel aan een vervolg op het succesvolle Ghost Recon: Advanced Warfighter. Dit keer zul je niet naar een ver weg gelegen woestijnlandje moeten, maar zul je het Amerikaanse thuisland verdedigen. Mexico verkeert namelijk in een burgeroorlog en de situatie is geŽscaleerd tot een bedreiging voor de VS.

Ubisoft belooft verbeterde AI, Cross Com en een uitgebreider arsenaal aan ondersteuning. Van air-strikes tot munitie-drops via een artillerie-station genaamd MULE.

GRAW 2 wordt ontwikkeld voor de X360, de PS3, PSP en de PC en zal in de lente van 2007 uitgebracht worden.

Een trailer van de game kun je hier in zowel HD als SD bekijken.

Softwareverkopen Japan van gisteren bekend

Er is wat data vrijgegeven over de softwareverkopen van de nieuwe games die gisteren zijn uitgekomen in Japan. Er zijn drie nieuwe games uitgekomen en hiervan zijn de verkochte aantallen bekend:

1. Kidou Senshi Gundam SEED Destiny: Rengou vs. Z.A.F.T. II Plus (PS2, Bandai Namco)
+/- 250.000

2. Yakuza 2 [Ryuu ga Gotoku 2] (PS2, Sega)
+/- 200.000

3. Blue Dragon (Xbox 360, Microsoft)
+/- 40.000

Van Blue Dragon gaat dit om de losse verkochte games. Er was ook nog een bundel beschikbaar (Corepack met de game) en hiervan zijn nog geen cijfers bekend. Wel is de schatting dat hiervan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Dit is echter nog niet bevestigd, en we zullen moeten wachten op de officiŽle verkoopcijfers van volgende week.

Duitsland boos over Holocaust-conferentie

Icoon BuitenlandsDe Duitse regering heeft de Iraanse afgevaardigde ontboden in verband met een voorgenomen conferentie over de holocaust op 11 en 12 december in Iran. Dat maakte het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekend.

De regering veroordeelt "alle pogingen in het verleden en de toekomst om mensen een podium te geven die de Holocaust relativeren of in twijfel trekken", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Iran verwerpt de Duitse kritiek, en stelt dat er enkel wetenschap wordt bedreven. "We zullen niet toelaten dat onze wetenschappelijke conferentie verwordt tot propaganda voor Hitler en het Derde Rijk". Volgens Iran nemen 67 gasten uit dertig landen deel aan de conferentie, waaronder meerdere Europese landen.

RTL boos over radiospot

Icoon RadioRTL Nederland, eigenaar van RTL 4, 5 en 7, is kwaad op de Stichting Videofilm Promotie (SVP). De stichting zendt spotjes uit waarin RTL wordt opgebeld door een persoon die het verzoek heeft om een film die voor die avond staat geprogrammeerd, te vervangen door een film die deze persoon wel leuk vindt. Hierop zegt de telefoniste dat dit niet mogelijk is. "Ga nu naar je videotheek en bepaal zelf wat je ziet", eindigt de spot dan.

RTL wil nu dat de SVP de spot terugtrekt. Afgelopen week was de spot al een aantal malen te horen op Radio 538. RTL Nederland is van mening dat het opnemen van een telefoongesprek met het doel het te gebruiken voor een commercial onrechtmatig is.

Opmerkelijk is dat de spot humoristisch is, niet aanstootgevend is en geen enkel negatief woord over RTL uitspreekt. Een vergelijkbare commercial is ook gemaakt met de TROS. Deze omroep heeft niet gereageerd.

Man vermoord na weigeren seks

Icoon ShockingEen Russische vrouw heeft maar weer eens bewezen dat stereotypes niet altijd kloppen. De 28-jarige vrouw uit het Russische Sidyakbash kwam na een feestje dronken thuis en stond erop dat haar man met haar naar bed zou gaan. Toen deze dat weigerde, tapete ze hem zodanig vast dat hij stikte.

Toen haar man niet op haar avances inging, sloeg ze hem aanvankelijk en dwong ze hem zijn kleren uit te trekken. Haar 10-jarige zoontje probeerde zijn vader te beschermen, maar werd door zijn moeder zonder pardon bewusteloos geslagen. Vervolgens gebruikte de vrouw tape om de penis van haar man omhoog te zetten. Het lukte haar echter niet om op deze manier seks met hem te hebben.

Uiteindelijk tapete ze daarom zijn handen, voeten, mond en neus volledig vast, waardoor de man geen adem meer kon halen. Vervolgens ging de vrouw doodleuk naast hem liggen slapen. De omgekomen man werd uiteindelijk gevonden door zijn schoonmoeder, die de volgende dag op de kinderen zou komen passen.

De vrouw ontkende in eerste instantie elke betrokkenheid bij zijn dood. Volgens haar had ze haar man alleen stil proberen te krijgen, omdat hij haar uitschold toen ze hem probeerde te dwingen tot seks. Ook ontkende ze in eerste instantie dat haar man dood was. Volgens haar deed hij slechts alsof om haar een hak te zetten.

Forensische experts van de Russische politie hebben geconstateerd dat de man door verstikking om het leven is gekomen. De vrouw is aangeklaagd voor doodslag en zal vermoedelijk zeker twee jaar de cel ingaan.

Volgens omwonenden was het slachtoffer een harde werker en een goede vader voor zijn kinderen. Zijn vrouw daarentegen stond bekend als een alcoholiste die haar kinderen regelmatig sloeg en veel vreemdging. De moeder van de vrouw had al meerdere malen een verzoek ingediend om haar het ouderschap af te nemen.

Met dank aan The_truth_is_so_boring voor de submit.

Hemmes wederom naar finale

Voor de tweede maal op rij heeft de Nederlandse tennisser Fred Hemmes Jr. zich voor de finale van een futuretoernooi geplaatst. In het IsraŽlische Ramat Hasharon versloeg de als zesde geplaatste Nederlander de MacedoniŽr Lazar Magdincev met 6-3 en 6-4. Hemmes treft in de eindstrijd de Rus Michail Elgin.

Vorige week stond Hemmes in de finale van het toernooi in Tel Aviv. Die verloor hij met 4-6 en 3-6 van de Kroaat Vjekoslav Skenderovic.

Gibraltar voorlopig lid van UEFA

Gibraltar is door de UEFA voorlopig als lid aangenomen. Het uitvoerend comitť van de Europese voetbalbond stelt als gevolg van een eerdere uitspraak van het CAS, het arbitragehof voor de sport, geen andere keus te hebben.

Spanje had zich verzet tegen toetreding van Gibraltar. Een week geleden stemde de bewoners van de Britse kolonie in een referendum in meerderheid voor een nieuwe grondwet, wat een grote stap is op weg naar volledige souvereinteit.

Tijdens het UEFA-congres in januari moet het lidmaatschap nog wel bekrachtigd worden. Eerder deze week oordeelde de FIFA dat Gibraltar niet aan de eisen voor het lidmaatschap van de wereldvoetbalbond voldoet.

Man gebruikte valse cheque in winkel vol met agenten

Icoon Domme criminelenEen man in de Verenigde Staten probeerde dinsdag in een Wal-Mart met een valse cheque te betalen. De 21-jarige Calvin E. Fluckes Jr. koos alleen een niet erg handig moment uit, een groot aantal agenten was op dat moment namelijk in de zaak aanwezig om iets te doen voor het goede doel.

Fluckes leek echter niet onder de indruk en parkeerde zijn auto naast de 40 politiewagens op het parkeerterrein. Vervolgens liep hij Wal-Mart in en probeerde hij met een nogal slecht gekopieerde cheque een bedrag van bijna 850 dollar te betalen.

Een manager die over het incident te horen kreeg zorgde ervoor dat een van de 80 op dat moment aanwezig zijnde agenten gewaarschuwd werd, waarna Fluckes werd gearresteerd. Politieagent David Marker zei tegen de Detroit Free Press: "Ik heb geen idee wat de man bezielde."

Fluckes zit op dit moment in de gevangenis zijn straf af te wachten. Volgens Detroit News kan de man een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar krijgen.

Werknemer bedreigt computernetwerk het meest

InternetDe meeste aanvallen op computernetwerken van bedrijven komen van werknemers, ex-werknemers, tijdelijk personeel en leveranciers. Dat stelt antivirusbedrijf McAfee in zijn jaarrapport over cybercriminaliteit, dat vrijdag naar buiten is gebracht. Een hacker moet vaak grote moeite doen om bedrijfsnetwerken te kraken. De beloning, een schat aan kostbare bedrijfsgegevens, kan veel gemakkelijker via werknemers worden binnengehaald, zowel per ongeluk als met opzet.

Onwetendheid van en slordigheid bij werknemers zijn de grootste bedreigingen voor het netwerk volgens McAfee. Zo gebruikt bijna een kwart van de Europese werknemers zijn bedrijfslaptop thuis om het internet op te gaan.

Gadgets
Bijna 25 procent van de werknemers in Europa sluit eigen apparatuur en gadgets aan op het bedrijfsnetwerk. Virussen en schadelijke computerprogramma's komen zo ongemerkt het netwerk binnen. Ook kunnen werknemers gegevens mee naar huis nemen, waardoor ze diefstalgevoeliger zijn.

Ook duikt een nieuw soort interne bedreiging op. Een toenemend aantal werknemers laat zich betalen voor het doorspelen van gevoelige informatie, zoals handelsgeheimen en contactinformatie.

De schade die consumenten en bedrijven lijden door afpersing, fraude en gegevensdiefstal, kan oplopen tot in de miljoenen euro's.

'Hezbollah bereidt coup voor'

Icoon BuitenlandsDe Libanese premier Fouad Siniora heeft vrijdag Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah ervan beschuldigd een staatsgreep voor te bereiden. De regeringsleider deed zijn uitlatingen in een onderhoud met tientallen sympathisanten die hem hun steun kwamen aanbieden.

''Zijn houding van gisteren geeft aan dat hij probeert te werken aan een staatsgreep of dat hij op zijn minst dreigt een coup te plegen'', aldus Siniora. Nasrallah verklaarde donderdag in een toespraak voor televisie dat de massale demonstraties zullen doorgaan totdat de eisen van de oppositie zijn ingewilligd voor een nieuwe regering van nationale eenheid.

Nasrallah zei dat de deuren voor onderhandelingen nog steeds openstaan. Mocht de regerende anti-Syrische regering stijfkoppig blijven dan vormen we ''een interim-regering die vervroegde verkiezingen zal uitschrijven'', ging de Hezbollah-voorman verder.

Winkeldievegge toont achterwerk

In het zuiden van Groot-BrittanniŽ heeft een vrouw haar blote bips getoond toen ze betrapt werd op een winkeldiefstal uit een supermarkt in Exeter. Ze zette het op een lopen, maar werd ingehaald door bewakingspersoneel. Gezeten op een schutting trok ze toen haar broek van haar kont.

De dievegge, die 3 stukken lamsvlees had gestolen, werd ondanks haar blote achterwerk aangehouden. Later is ze op borgtocht vrijgelaten.Naakt over de schutting

Bradley nieuwe bondscoach Verenigde Staten

Bob Bradley is de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg van Amerika. Hij zal dit op interim-basis doen. Momenteel is Bradley coach van Chivas USA, dat speelt in de Major Soccer League.

De Duitser JŁrgen Klinsmann werd lange tijd genoemd als opvolger van Bruce Arena, die na het WK van afgelopen zomer de handdoek in de ring gooide. Gisteren werd al bekend dat de voormalig bondscoach van Duitsland niet tot een overeenstemming kon komen met de Amerikaanse voetbalbond.

'4-jarige Texaan randt lerares aan'

Icoon OpmerkelijkSchokkend nieuws uit de Verenigde Staten. Daar heeft een 4-jarige kleuter uit Texas zijn lerares aangerand. Dat meent althans de schoolleiding van de jongen. De volgens de schooldirecteur kennelijk zwaar seksueel gestoorde kleuter, drukte zomaar zijn hoofd tegen de borst van zijn lerares.

Volgens zijn vader wilde zijn zoontje de lerares slechts een onschuldige knuffel geven. De directeur van de basisschool stuurde echter onmiddellijk een brief naar de de vader en moeder met de mededeling dat hun kleuter ''ongehoord seksueel gedrag'' vertoonde.

De vader noemt de brief ''ronduit belachelijk. Als een vierjarige je wil knuffelen, aanzie je dit toch niet als seksuele intimidatie!'' Hij verzoekt de school het voorval te wissen uit zijn zoons dossier, omdat hij te jong is om te beseffen wat een seksuele handeling is.

Final Fantasy vs XIII CG-teaser

Square Enix gaat op de Final Fantasy VII-tour met deel XIII uit hun Final Fantasy-reeks. Wat ze hebben gedaan is een universum met een geschiedenis creŽren, waarbinnen zich meerdere spellen af kunnen spelen, en indien gewenst zelfs films.
Naast Final Fantasy XIII is Square Enix ook bezig aan Final Fantasy vs XIII. Een vrij donkere game vergeleken met XIII, die iets later dan XIII uit zou moeten komen.

De teaser voor deze game kun je hier bekijken.

Belgische vrouw richt ravage aan op kerkhof

Icoon BuitenlandsEen 29-jarige Belgische vrouw van Turkse komaf heeft woensdagavond een ravage aangericht op het kerkhof van Gentbrugge. Ze vernielde 250 tot 300 grafzerken en plaatsen waar urnen ondergebracht zijn. Een rozentuin met 64 kelken voor urnen werd compleet verwoest. Slechts vijf urnen waren in gebruik, maar de stoffelijke resten bleven gelukkig ongeschonden.

De vrouw werd rond 23.00 uur aangetroffen op het kerkhof. Ze zat op haar knieŽn op een graf. Volgens de Belgische justitie gaat het om een psychisch labiel persoon. Zelf spreekt de vrouw over een droom, maar haar beweegredenen zijn onbekend. De vrouw had geen familie op het kerkhof liggen.

De vrouw wordt beschuldigd van grafschennis en verboden wapenbezit. Ze had namelijk ook pepperspray en verschillende keukenmessen op zak. Op grafschennis staat bij onze zuiderburen maximaal ťťn jaar celstraf. De schade wordt geraamd op zeker 40.000 euro.

WB Nagano: Nijenhuis tegen Lee op 1.000 meter

De loting voor de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden sprint in Nagano heeft Beorn Nijenhuis op de 1000 meter gekoppeld aan de leider in de WB-stand, Kyou-Hyuk Lee. De Zuid-Koreaan won vorige week in Harbin tweemaal de kilometer en rijdt nu in de negende rit tegen de Nederlander.

Erben Wennemars neemt het in de tiende en laatste rit op tegen de Zuid-Koreaan Joon Mun. Telfort-rijders Stefan Groothuis en Jan Bos rijden in de achtste rit tegen elkaar.

Bij de vrouwen werd Marianne Timmer op de kilometer ingedeeld in dezelfde race als Sang-Hwa Lee uit Zuid-Korea. Timmer rijdt in het negende paar, een rit eerder moet Annette Gerritsen het opnemen tegen Shannon Rempel uit Canada.

[upd] OM vervolgt gezinsvoogd Savanna

Icoon JustitieDe gezinsvoogd die verantwoordelijk was voor de hulpverlening aan het in 2004 omgebrachte meisje Savanna en haar moeder wordt vervolgd voor dood door schuld dan wel het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.

De 3-jarige Savanna uit Alphen aan den Rijn stierf in september 2004 doordat haar moeder Sonja de J. haar had mishandeld. De peuter stikte in een prop die Sonja in de mond van het kind had geduwd om haar stil te krijgen. De mishandelingen, waaronder slaan, opsluiting en ondervoeding, gebeurden structureel. De zaak deed veel stof opwaaien en riep de vraag op hoe het zover kon komen omdat er al jaren een scala aan hulpverleners bij Sonja de J. over de vloer kwam.

De Inspectie Jeugdzorg gaf eerder in een rapport ongezouten kritiek op diverse organisaties die zich met het gezin hadden beziggehouden. De inspectie wees bijvoorbeeld naar Bureau Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Zij stelden volgens de inspectie niet het belang van het kind voorop, maar dat van haar moeder.

Advocaat Brigitte Roodveldt van de gezinsvoogd heeft bij de rechtbank in Den Haag bezwaar aangetekend tegen het besluit van het Openbaar Ministerie. Dat liet de raadsvrouw vrijdag weten.

De moeder van Savanna werd eerder al veroordeeld tot zes jaar cel en tbs.

Update 12.51 uur
De Belangenvereniging voor Medewerkers Bureaus Jeugdzorg heeft met verbijstering gereageerd op het besluit van het OM. ''We zijn vogelvrij'', zegt voorzitter Ton Moolenaar.

''Wij moeten van onze werkgevers werken volgens vaste procedures en regels. Als het vervolgens fout loopt met een kind, worden wij verantwoordelijk gesteld.''

Moolenaar vindt het schandalig dat justitie de gezinsvoogd ruim anderhalf jaar heeft laten 'bungelen' voordat definitief bekend werd dat de vrouw zou worden vervolgd. Al begin 2005 maakte het Openbaar Ministerie bekend een onderzoek te starten of vervolging van de gezinsvoogd mogelijk zou zijn.

Hans Nieukerke, voorzitter van de afdeling Jeugdzorg van werkgeversorganisatie MO Groep, zegt dat zijn organisatie zich ''kapot'' is geschrokken ''We hadden niet gedacht dat dit kon gebeuren.''

Nieukerke verwacht dat de uitspraak een grote impact zal hebben op de honderden gezinsvoogden in Nederland. ''Ze zullen minder slagvaardig worden in hun beslissingen. Want als ze een fout maken, kunnen ze voor de rechter worden gedaagd. Ze zullen zich wel drie keer bedenken.''

Steekpartij na verkeersruzie

Icoon BinnenlandsBij een verkeersruzie in Venlo is vrijdagochtend rond kwart over tien een inzittende van een auto neergestoken. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Het slachtoffer was betrokken bij een verkeersongeval. Na een woordenwisseling werd hij neergestoken door inzittenden van de andere auto. Hij liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, over zijn huidige toestand is niets bekend. De twee verdachten gingen ervandoor maar werden al snel na het incident aangehouden in Swalmen.

Met dank aan babbelbox en Psycho_Taz voor de submit.

Vader Messi ontkent transfer Lionel Messi

In de Italiaanse media verschenen de afgelopen dagen berichten dat Internazionale interesse zou hebben in Lionel Messi. Deze geruchten kwamen in de wereld doordat Messi’s vader, Jorge Messi, in het geheim met de Italiaanse club gesproken zou hebben, iets dat door Messi Sr. ontkend wordt.

"Het is fout om te zeggen dat ik met Internazionale gesproken heb, het spijt mij dat dit soort informatie naar buiten komt, maar het komt niet van ons", zo zegt Messi senior in een Catalaanse krant.

"Er zijn alleen maar goede dingen te zeggen over BarÁa en zijn fans. Zij hebben ons altijd uitstekend behandeld. Wij zouden nooit iets doen, buiten Barcelona om", aldus Jorge Messi die verder nog liet weten, dat Lionel Messi nog jaren voor de Catalaanse club wil spelen.

"We zijn er zeker van dat de club het contract van Leo zal verlengen. Hij is jong, maar zijn droom is om nog jaren bij Barcelona te blijven."

EK zwemmen: Zastrow, estafettevrouwen door

Mitja Zastrow heeft zich vrijdag bij Het Europees kampioenschap kortebaan in Helsinki gekwalificeerd voor de halve finales van de 100 meter vrij. Met een tijd van 48,43 ging Zastrow als zesde door.

Bas van Velthoven (49,10), Stefan Oosting (49,64) en Robert Lijesen (50,23) werden in de series uitgeschakeld.

De Nederlandse estafettedames bereikten de finale van de 4 x 50 meter vrije slag. Chantal Groot, Femke Heemskerk, Saskia de Jonge en Ranomi Kromowidjojo zwommen vrijdag naar een tijd van 1:40.45. Vorig jaar werden de Nederlandse vrouwen, met toen als zwemsters Hinkelien Schreuder, Inge Dekker, Chantal Groot en Marleen Veldhuis, in het Italiaanse TriŽst Europees kampioen op de 4 x 50 meter meter vrije slag.

Colin Kolles wakkert geruchten aan

Het Spyker F1 team heeft nog altijd niet bekend gemaakt wie als tweede coureur naast Christijan Albers plaats zal nemen. Teambaas Colin Kolles brengt de geruchtenmolen echter wel op gang.

Kolles was deze week aanwezig op het Motor Sport Business Forum in Monaco. Daar vertelde de teambaas van Spyker dat het Nederlandse team interesse zou hebben in een coureur die verbonden is aan McLaren Mercedes.

McLaren heeft inmiddels de rijdersbezetting bekend gemaakt. Fernando Alonso en Lewis Hamilton zullen de Britse eer gaan verdedigen. Althans, dat is door het team bevestigd. Kolles brengt echter de geruchtenmolen op gang: "Op dit moment zijn de rijders van McLaren Alonso en Hamilton, maar er kan nog steeds een verrassing komen. Er is een welbepaalde gentleman en we wachten af wat er met hem zal gebeuren."

Eerder ging het gerucht dat Spyker McLaren tien miljoen euro heeft geboden om van de diensten van Hamilton gebruik te mogen maken. Ook Mika Hškkinen wordt met Spyker in verband gebracht.

DVD: Omniversum WNF - Equator

Het Wereldnatuurfonds heeft als doel om wereldwijd de natuur te beschermen. Een zware klus, zeker gezien de invloed van de mens op het klimaat en de diversiteit van de natuur zelf. In de duizenden natuurfilms die al zijn gemaakt is te zien hoe wonderschoon de flora en fauna op onze wereld zijn. Om de diversiteit van de natuur te benadrukken hebben het Wereld Natuurfonds en het Omniversum een zestal documentaires samengebracht onder de verzamelnaam Equator. Als thema werd gekozen voor het leven rond de evenaar, verdeeld over zes categorieŽn.


Onderzoek naar uitspraken PVV-Kamerlid

Justitie gaat onderzoeken of bepaalde uitspraken van Partij voor de Vrijheid-Kamerlid Dion Graus wel door de beugel kunnen. Dat heeft het openbaar ministerie (OM) in Maastricht gisteren laten weten.

Het gaat om uitlatingen die Graus deed in een live-uitzending van de Limburgse omroep L1 op de avond van de verkiezingen. Graus zei toen: ''Nu al zijn er in Heerlen wijken waar je niet meer veilig kunt lopen, waar politiewagens in brand worden gestoken door bepaalde bevolkingsgroepen die onze democratie niet accepteren, die ons geloof niet accepteren en die onze vrouwen hoeren noemen. Die mensen gaan wij kei- en keihard aanpakken en geloof me; dat gaat gebeuren.'' De PVV-volksvertegenwoordiger deed die uitspraak op een vraag waarom het noodzakelijk is om de grenzen voor bepaalde niet-Westerse allochtonen voor minstens 5 jaar te sluiten.

Het OM bekijkt of deze uitspraken in juridische zin zijn toegestaan. Mocht het OM Graus schuldig achten aan discriminerende uitspraken, dan riskeert het Kamerlid, volgens artikel 137d van het wetboek van strafrecht, een maximale gevangenisstraf van 12 maanden.

Het PVV-Kamerlid laat in een reactie weten zich van geen kwaad bewust te zijn en dat hij niets discriminerends heeft gezegd. ''Ik neem niets terug. Ik heb gezegd wat ik heb gezegd.''

[A1GP] Uitslag tweede vrije training

Zojuist is de tweede vrije training voor de GP van IndonesiŽ verreden. Team Franrijk zette de snelste tijd neer, gevolgd door team Groot-BrittanniŽ. Team AustraliŽ maakte de top drie compleet. Jeroen Bleekemolen zette de twaalfde tijd neer, en Ho-Pin Tung reed voor China naar de vijftiende tijd.

PosTeamCoureurTijdRonden
1 France Nicolas Lapierre 1.17.992 15
2 Great Britain Robbie Kerr 1.18.040 22
3 Australia Ryan Briscoe 1.18.149 22
4 South Africa Alan van der Merwe 1.18.244 19
5 Czech Republic Jaroslav Janis 1.18.301 21
6 Mexico Salavador Duran 1.18.383 23
7 Canada Sean McIntosh 1.18.455 24
8 Germany Nico Hulkenberg 1.18.508 23
9 Brazil Tuka Rocha 1.18.634 20
10 USA Pheil Giebler 1.18.640 27
11 Switzerland Neel Jani 1.18.671 20
12 Netherlands Jeroen Bleekemolen 1.18.705 23
13 Indonesia Anada Mikola 1.18.709 24
14 Ireland Richard Lyons 1.18.808 23
15 China Ho-Pin Tung 1.18.907 22
16 New Zealand Jonny Reid 1.19.135 23
17 Italy Enrico Toccacelo 1.19.305 19
18 Malaysia Alex Yoong 1.19.453 24
19 India Armaan Ebrahim 1.20.254 30
20 Lebanon Basil Shaaban 1.20.280 31
21 Pakistan Nur Ali 1.24.506 29

[A1GP] Uitslag rookie-training

Vanmorgen is de rookie-training voor de GP van IndonesiŽ verreden. Team Groot-BrittanniŽ zette de snelste tijd neer. Frankrijk reed de tweede tijd. De Nederlanders Ho-Pin Tung en Chris van der Drift zetten voor China en Nieuw-Zeeland respectievelijk de elfde en twintigste tijd neer.

PosTeamCoureurTijdRonden
1 Great Britain Oliver Jarvis 1.18.447 18
2 France Loic Duval 1.18.546 8
3 Czech Republic Jaroslav Janis 1.18.869 11
4 Mexico Sergio Perez 1.18.946 13
5 South Africa Alan van der Merwe 1.18.994 9
6 Switzerland Sebastien Buemi 1.19.124 12
7 Canada James Hinchcliffe 1.19.438 18
8 Indonesia Moreno Soeprapto 1.19.455 15
9 Ireland Richard Lyons 1.19.532 15
10 Malaysia Fairuz Fauzy 1.19.546 12
11 China Ho-Pin Tung 1.19.582 18
12 Australia Karl Reindler 1.19.618 14
13 Netherlands Renger van der Zande 1.19.652 14
14 Brazil Tuka Rocha 1.19.850 12
15 Lebanon Alex Khateeb 1.20.574 19
16 Germany Marco Holzer 1.20.604 15
17 Italy Michele Rugolo 1.20.746 15
18 India Parthiva Sureshwaren 1.21.141 14
19 Pakistan Nur Ali 1.26.045 12
20 New Zealand Chris van der Drift 5.17.080 2

Kind met psychische problemen te weinig behandeld

Icoon MedischKinderen met psychische problemen worden in veel gevallen niet behandeld. Dit meldde het Trimbos-instituut vrijdag.

Uit het rapport Verkenningen in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie blijkt dat zeker 7 procent van de kinderen kampt met psychische klachten. Slechts eenderde van hen wordt daadwerkelijk behandeld. Het rapport is gebaseerd op onderzoek in de regio's Rijnmond, Zuid-Limburg en Noord-Nederland.

De mogelijke oorzaken, die het rapport noemt, zijn het niet tijdig herkennen van de problemen en een geringe capaciteit in de jeugdpsychiatrie.

Stadsdichter Venlo stopt vanwege Wilders

De Venlose stadsdichter Frans Pollux stopt met het poŽtisch vertegenwoordiger zijn van het Limburgse stadje. Reden is de grote verkiezingswinst die Geert Wilders daar met zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) boekte.

Pollux, naast dichter ook radiopresentator en zanger van het bandje 'Neet oet Lottum', wil met zijn besluit aangeven teleurgesteld te zijn in het stemgedrag van de Venlonaren.

Hij hoopt met zijn vertrek mensen ''aan het denken te zetten'', over de reden waarom ze op Wilders hebben gestemd. ''Op deze manier lukt dat beter dan door het maken van een gedicht'', aldus Pollux. in een toelichting.

Wilders wist in zijn geboortestad Venlo bijna 18% van de stemmen te halen. In sommige buurten scoorde hij zelfs 23,7%.

[A1GP] Geselecteerde coureurs bekend

Dit weekend is er weer een Grand Prix in de A1GP-serie, dit maal in IndonesiŽ. Hieronder vind je de coureurs die geselecteerd zijn door de teams. Singapore zal niet meerijden omdat hun coureur, Christian Murchison, last kreeg van een oude blessure en men niet zo snel een vervanger kon vinden.

TeamCoureur 1Coureur 2Coureur 3
AustraliŽKarl Reindler* Ryan Briscoe
BraziliŽTuka Rocha* Raphael Matos
Canada Sean McIntosh James Hinchcliffe*
China Ho-Pin Tung*
TsjechiŽJaroslav Janis*
FrankrijkNicolas Lapierre Loic Duval*
DuitslandNico HŁlkenberg Marco Holzer*
Groot-BrittanniŽOliver Jarvis* Robbie Kerr
India Armaan Ebrahim Parthiva Sureshwaren*
IndonesiŽAnanda Mikola Moreno Soeprapto*
IerlandRichard Lyons* Michael Devaney John O’Hara
ItaliŽEnrico Toccacelo Michele Rugolo*
LibanonAlex Khateeb* Basil Shaaban Khalil Beschir
MaleisiŽAlex Yoong Fairuz Fauzy*
Mexico Salvador Duran Sergio Perez*
NederlandJeroen Bleekemolen Renger van der Zande*
Nieuw-ZeelandJonny Reid Chris van der Drift*
Pakistan Nur Ali*
Zuid-AfrikaAlan van der Merwe* Gavin Cronje
ZwitserlandNeel Jani Sebastien Buemi*
Verenigde StatenPhilip Giebler

Coureurs met een * mogen in actie komen tijdens de rookie-training.

DVD: Seinfeld - seizoen 7De feestdagen naderen met rasse schreden en dus is het weer tijd geworden voor een nieuw seizoen Seinfeld op dvd. Eťn van de meest populaire sitcoms ooit, opgebouwd rondom het fictieve leven van de echte Jerry Seinfeld. Omgeven door rare vrienden als Kramer, Elaine en George maakt Jerry de meest merkwaardige situaties mee, die niet alleen leuk zijn vanwege de krankzinnige dialogen, maar misschien ook wel juist omdat er eigenlijk niets gebeurt. Het zevende seizoen ligt sinds kort in de winkel.

Hulpdiensten zien slachtoffer ongeluk over het hoofd

Icoon OngelukEen 15-jarige jongen is gisteravond bij een ongeval in Hellevoetsluis om het leven gekomen. Een 17-jarige jongen uit Spijkenisse raakte zwaargewond. Het eerste slachtoffer is door de politie over het hoofd gezien. Hij werd pas uren na het ongeluk gevonden.

De slachtoffers zaten beiden op een brommer die geschept werd door een auto. De hulpdiensten dachten aanvankelijk dat er ťťn slachtoffer was: de 17-jarige Spijkenisser. Deze jongen werd direct zwaargewond afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Pas twee uur later, toen de politie de toedracht van het ongeval ging onderzoeken, werd de 15-jarige jongen gevonden. "De automobilist heeft niets gezien, de weg is erg donker," vertelde een politiewoordvoerder. "De bestuurder hoorde een klap en ging kijken. Het leek erop dat er slechts ťťn iemand bij betrokken was."

De jongen was in een rietkraag langs de weg terechtgekomen. Hij kon nog gereanimeerd worden, maar is later in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen bezweken. De andere jongen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

IraniŽr ontvangt na 27 jaar alsnog fotoprijs

Een Iraanse fotograaf die in 1980 de Pulitzer Prize voor nieuwsfotografie kreeg toegekend, maar uit veiligheidsoverwegingen anoniem bleef, krijgt de onderscheiding volgend jaar alsnog uitgereikt. Dat meldde de website van de prestigieuze journalistieke onderscheiding donderdag.

The Wall Street Journal onthulde onlangs met toestemming van de fotograaf, Jahangir Ramzi, zijn identititeit. Op de bekroonde foto zijn elf Koerden te zien die worden geŽxecuteerd door een Iraans vuurpeloton. De foto werd in augustus 1979, het jaar van de islamitische revolutie in Iran, zonder naam gepubliceerd in een Iraanse krant en later internationaal verspreid.

In augustus 1979 begon het nieuwe islamitische bewind van ayatollah Khomeini een grootscheeps militair offensief tegen de Koerdische provincies, die zich tijdens de revolutie autonoom hadden verklaard. Onder meer op het vliegveld van de stad Sanandaj werden Koerden massaal geŽxecuteerd. Jahangir Ramzi maakte tientallen foto's van de executies.

Onderzoek door de Pulitzer-organisatie wees uit dat Ramzi inderdaad de bewuste fotograaf was. Hij krijgt de prijs, een certificaat en een geldbedrag van 10.000 dollar, in mei volgend jaar. Dan worden ook de winnaars van de Pulitzer Prize 2007 geŽerd.Hier staat de gehele fotoserie

Tom Mulder weg bij Radio 10 Gold

Icoon RadioTom Mulder, presentator bij Radio 10 Gold, moet stoppen met zijn werk. Zijn werkgever heeft ontslag voor de dj aangevraagd. Een woordvoerster van Radio 10 Gold heeft vrijdag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

Mulder werd twee jaar geleden getroffen door een hersenbloeding. Na zijn herstel keerde hij in april dit jaar weer terug achter de microfoon, maar moest na korte tijd weer met zijn werkzaamheden stoppen. Volgens het radiostation is hij onlangs afgekeurd waarna ontslag voor hem is aangevraagd.

In 1969 begon Mulder onder de naam Klaas Vaak bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. Van 1973 tot 1988 werkte hij bij de TROS, waar hij programma's presenteerde als 'Nachtwacht', 'de Havermoutshow', 'Poster' en '50 pop of 'n envelop'.

Na zijn TROS-tijd werkte hij een jaar bij Cable 1, het eerste commerciŽle satellietstation in Nederland. In 1991 begon Mulder bij Radio 10 Gold, waar hij ook programmadirecteur werd.Tom Mulder

Danny Blind betuigt spijt

Danny Blind heeft spijt betuigd over het verkeersongeval dat hij woensdagavond onder invloed van alcohol veroorzaakte in Amsterdam. ''Dat ik met alcohol op achter het stuur heb gezeten is onvergeeflijk, het had nooit mogen gebeuren'', zegt Blind in een schriftelijke verklaring.

Bij het ongeval raakte een vrouw gewond. Een tweejarig kind dat in de auto zat, bleef ongedeerd. ''Op dit moment gaan mijn eerste gedachten uit naar de vrouw die in het ziekenhuis is opgenomen, het kind en hun naasten'', aldus de oud-voetballer en -trainer van Ajax. ''Ik wil hen mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden voor hetgeen er is gebeurd. Vanzelfsprekend zal ik de betrokkenen mijn spijtbetuiging ook persoonlijk overbrengen.''

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor twaalf op de Burgemeester Stramanweg, nabij de Amsterdam ArenA. Blind zag de stilstaande auto van de vrouw niet bijtijds. ''Ik schaam mij diep en realiseer me terdege dat juist iemand in mijn positie zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen. Dat dit niet is gebeurd, maakt de situatie des te pijnlijker'', aldus de oud-international.


'Onvergeeflijk'

Poetins jongerengroep belaagt Britse ambassadeur

Icoon BuitenlandsDe verhouding tussen Groot-BrittanniŽ en Rusland wordt de laatste tijd niet alleen geplaagd door de dood van de Russische ex-spion Alexander Litvinenko, in Londen. De relatie wordt ook beproefd door de behandeling die de Britse ambassadeur Anthony Brenton al maanden krijgt in Rusland.

Brenton is de afgelopen maanden dagelijks lastig gevallen en geÔntimideerd door de aan het Kremlin gelieerde jongerengroep 'Nasji', zo meldde vrijdag de krant Financial Times.

Verwensingen
Brenton wordt onder meer gevolgd door groepen betogers die hem op een agressieve manier verwensingen en leuzen toeschreeuwen. De bewegingen van hem en zijn gezin worden beschreven op internet en leden van Nasji (''de onzen'') verstoren de openbare optredens van de ambassadeur.

Een woordvoerder van Nasji zegt in de Financial Times dat de groep Brenton wil 'straffen' voor diens optreden op een conferentie van oppositiepartijen en mensenrechtengroeperingen in Moskou, die samenviel met de G8-top in Rusland afgelopen zomer. Volgens Nasji moet de ambassadeur zijn excuses aanbieden omdat hij ,,fascisten steunt''.

Klacht
De Britse ambassade heeft een klacht ingediend bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Moskou schendt volgens de ambassade de Weense conventie die bepaalt dat buitenlandse gezanten worden behandeld met respect en bescherming dienen te krijgen tegen aanvallen en agressie.

Ambtenaren van het ministerie geven off the record toe dat het gedrag van Nasji alle regels te buiten gaat, maar zeggen niets te kunnen doen omdat de groep ''te dichtbij Poetin staat'', aldus de Financial Times. De leiding van Nasji zou regelmatig overleg voeren met naaste medewerkers van de Russische president en Poetin ook zelf geregeld spreken.

DVD: Bullet For My Valentine - Live at Brixton

Zo langzaam als het het huidige Bullet For My Valentine eerst verging zo snel gaat het nu. De band uit Wales begon in 1998 als coverbandje van Metallica, Nirvana en Limp Bizkit maar kende nogal wat tegenslagen toen ze serieus aan de weg wouden gaan timmeren. Het opnemen van een demo faalde en de band ging uit elkaar. Later probeerden ze het nog eens met een andere bassist (Jason 'Jay' James) en uiteindelijk werden ze in 2004 door Sony getekend. Sinds die tijd kwam BFMV in een stroomversnelling terecht omdat hun beide EP's uit 2004 en 2005 goed werden opgepikt door de media. Al snel volgde een volledig album gevuld met snelle, rauwe en redelijk commerciŽle metalcore, The Poison. En nu weer een jaar en vele shows later brengt de band een dvd uit met daarop onder andere het afsluitende concert van de Kerrang XXV tour in Londen.

EK zwemmen: Dekker als snelste naar halve finales

Zwemster Inge Dekker heeft zich vamorgen bij het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vlinderslag. Haar tijd van 25,72 was de snelste in de series.

Ook Chantal Groot plaatste zich voor de halve eindstrijd op de 50 meter vlinderslag. Haar tijd van 26.95 was goed voor een gedeelde zevende plaats.

Nick Driebergen plaatste zich voor de halve finales van de 50 meter rugslag. Driebergen kwam in de series met 25,16 tot de vijftiende tijd. Bastiaan Tamminga redde het niet met een negentiende tijd van 25,51.

RKC Waalwijk aast op Wotte

Mark Wotte staat in de belangstelling van RKC Waalwijk. De 45-jarige trainer is momenteel werkzaam bij de Egyptische club Ismaelia.

In zijn contract heeft Wotte echter een clausule opgenomen, waardoor hij voor een lage afkoopsom naar een Nederlandse club kan vertrekken. Wotte moet bij de club uit Waalwijk de opvolger worden van Adrie Koster, die vorige week vanwege teleurstellende resultaten door de club werd ontslagen.

De technisch directeur van RKC, Henry van der Vegt, zou al een gesprek hebben gehad met Wotte. Van der Vegt wil zo snel mogelijk een nieuwe oefenmeester aanstellen. "Op 1 januari moet de trainer er staan". Nu neemt oud-speler Adrie Bogers tijdelijk de honneurs waar.

Nog steeds onduidelijkheid WB-wedstrijden Turijn

Het is nog altijd onduidelijk of de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Turijn doorgaan. De wedstrijden staan gepland voor 3 en 4 februari, maar de Italianen kampen met grote organisatorische problemen.

Jan Dijkema, lid van de Internationale schaatsbond ISU, zei vorige maand nog dat men verwachtte dat er snel duidelijkheid zou zijn. Maar dat is tot nu toe uitgebleven. De ISU doet er alles aan om de Italianen ertoe te zetten de wedstrijden toch de organiseren. In Turijn is er echter weinig animo om geld en tijd in de WB-wedstrijden te investeren. En ook is het moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden.

Mochten de wedstrijden in Turijn niet doorgaan, dan wil de ISU in eerste instantie een andere gastheer in ItaliŽ zoeken. Collalbo en Baselga di Pine zijn dan de meest voor de hand liggende locaties.

Kesler blij met Feyenoord-vonnis

Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB, is erg blij dat de tuchtcommissie van de UEFA Feyenoord op een milde manier tegemoet is getreden.

"Het had allemaal veel erger kunnen uitvallen. Voor Feyenoord, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal", aldus Kesler over de voorwaardelijke straf die de Rotterdammers kregen opgelegd naar aanleiding van de supportersrellen in Nancy. "Misschien is dit ook wel terecht. Feyenoord heeft de UEFA vooraf laten weten dat er mogelijk iets ging gebeuren. Voor de club is dit een opsteker, na alle sombere bespiegelingen vooraf. Het Nederlandse voetbal kan weer vooruitkijken. De straf heeft bijvoorbeeld geen gevolgen voor het aantal Nederlandse clubs in de Europa Cup."

Volgens Kesler zal de milde straf geen gevolgen hebben voor de afspraak met de Nederlandse politiek om serieus te kijken naar de invoering van een voetbalwet, met meldingsplicht voor voetbalvandalen. "Daar ga ik niet vanuit. Dat zou wel erg kortzichtig zijn. Half januari hebben we de eerste afspraak om zaken te doen"

DVD: Winnetou Collection 4

Arendsoog heeft Witte Veder, Winfair heeft PanŠtsche en Winnetou heeft Old Shatterhand. Alle drie deze combinaties tussen cowboy en indiaan komen voort uit boeken. Het grote verschil tussen de drie is dat bij de eerste twee de cowboy de hoofdpersoon is en bij de derde de indiaan. Juist over Winnetou en Old Shatterhand zijn in de jaren 60 en 70 meerdere films gemaakt. Van deze films zijn al drie verzamelsets verschenen en de vierde is nu ook uit.


Rode kaart Boateng kwijtgescholden

De rode kaart die George Boateng kreeg in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur is kwijtgescholden door de Engelse voetbalbond. Afgelopen dinsdag kreeg de Nederlandse aanvoerder van Middlesbrough een rode kaart na een opstootje met Tottenham-speler Zokora.

Middlesbrough ging direct in hoger beroep, en met succes, het rood werd kwijtgescholden. Aanvankelijk had de Nederlander een schorsing gekregen van vier wedstrijden.

Feyenoord neemt extra maatregelen

Feyenoord neemt extra veiligheidsmaatregelen voor de laatste groepswedstrijd in de UEFA-beker tegen Wisla Krakow, aankomende woensdag in Rotterdam.

"We benaderen dit duel als een risicowedstrijd in de competitie", aldus financieel directeur Onno Jacobs donderdag. Daarnaast heeft Jacobs de hoop gevestigd op de 'echte' supporters van Feyenoord. "We hopen dat de sociale controle, zoals die zondag te zien was in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, doorgaat. Mensen moeten elkaar aanspreken op hun gedrag."

"We doen een klemmend beroep op het gezonde verstand van de mensen. Feyenoord-supporters zijn van harte welkom. Andere lieden moeten weg blijven bij het voetbal," aldus commercieel directeur Chris Woerts

Bettini dreigt met afscheid bij DNA-test

De Italiaanse wielrenner Paolo Bettini dreigt om te stoppen als wielrenner als hem wordt gevraagd DNA af te staan in de strijd tegen doping.

De regerend wereldkampioen vindt dat op deze manier de privacy van renners wordt geschonden. "Als men mij om mijn DNA vraagt, ben ik bereid om er meteen mee op te houden. Ik heb al veel gewonnen...", aldus de renner van Quick Step tijdens een huldigingsplechtigheid in het Italiaanse Calenzano. "Ik vind het goed dat er DNA-stalen gevraagd worden aan renners bij wie thuis zakjes bloed gevonden zijn. Als ze zeggen dat het bloed niet van hen is, kunnen ze beter een DNA-test ondergaan. Maar volgens mij helpt het verplicht afstaan van DNA niet in de strijd tegen doping."

Het is niet de eerste keer dat hij zich negatief uitlaat over in de invoering van DNA-testen. Eind oktober zei de Italiaan dat de tests volgens hem "het privťleven van de renner schaden en bovendien alleen bij seriemoordenaars gebruikt worden."

De vereniging van profteams is wel voorstander van een uitbreiding van de ethische code bij de teams uit de ProTour. Bij het tekenen van een contract zouden renners een document kunnen ondertekenen dat toestaat dat een DNA-staal gebruikt wordt voor identificatie.

Feyenoord opgelucht

Chris Woerts en Onno Jacobs, respectievelijk commercieel directeur en financieel directeur van Feyenoord, reageerden donderdag opgelucht op de straf die de Europese voetbalbond uitsprak naar aanleiding van de supportersrellen in Nancy.

"Al klinkt dat misschien wat vreemd”, zei Woerts. "Dit is een van de zwaarste straffen die we ooit hebben gekregen.”

Het is bij de Rotterdammers onbekend waarom de UEFA tot de huidige strafmaatregel kwam. Feyenoord kreeg een boete en een voorwaardelijke schorsing. "We hebben van de UEFA alleen een fax gekregen met daarop vermelding van de straf. Een uitleg ontbrak. Het lijkt erop dat de UEFA ontvankelijk is geweest voor ons verweerschrift,” aldus Woerts.

Brutus, de dikke Frans.

Zoals wel meer mensen luister ik naar de radio tijdens mijn werk. Op het moment dat ik dit schrijf is Giel bezig met de promotie van een nieuwe rapper. Lange Frans is iedereen wel bekend. Nou heeft Lange Frans een broertje.
Brutus. Als je hem moet omschrijven is het een beetje een dikke versie van lange Frans. Hij promoot net op de radio namelijk zijn website. En daar is nog bar weinig op te vinden. Behalve zijn charmante voorkomen. Ik stel voor dat we vast wat ijsklontjes klaarleggen in de vriezer.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Oost-Europese kindermarkt vereerd door bezoek Ad van den Berg"

En de top 5:

5: Votz: "Trek eens aan mijn vinger!"
4: fred_flambee: "Kalknagelworkshop druk bezocht"
3: the_jas: "Spermadonoren dag geslaagd "
2: JCdeLeeuwarden: "Poliepen Frans Bauer blijken ernstigere gevolgen te hebben dan gedacht."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: ModernTalking

previous picture

Nintendo Wii gelanceerd in Nederland

De Nintendo Wii wordt vrijdag 8 december officieel gelanceerd in Nederland en de rest van Europa. Veel winkels hebben de console echter al verkocht en het zal lastig worden om nog een apparaat in het bezit te krijgen.

Met de console hoopt Nintendo een nieuwe doelgroep aan te trekken. "We richten ons hiermee ook op de gezinnen van dertig plus. En op de non-gamers. Je ziet namelijk dat de spellenwereld verandert. Waar vroeger vooral mannen tussen de 7 en 25 jaar speelden en van de gamers slechts 20 procent vrouw was, zie je nu dat we naar een 50/50 verdeling gaan. Bovendien zie je ook steeds meer ouderen gamen", zegt marketingcommunicatiemanager Frank Rittinghouse. De console is namelijk totaal anders dan de andere consoles die op de markt verschijnen.

Dat komt omdat de controller bewegingen detecteert. Daardoor maakt de gebruiker bij een tennisspel ook echt tennisbewegingen voor de televisie. Ook voel je door de trilfunctie de bal aankomen en hoor je door de luidspreker in de controller dat je de bal geraakt hebt. Ook is er een verlengstuk, genaamd de Nunchuck, waardoor het mogelijk wordt om met twee handen te spelen. Dan kan je bijvoorbeeld met twee handen boksen of een zwaard met schild gebruiken. Let er wel op dat je het polsbandje goed vastmaakt, anders kunnen er ongelukken gebeuren. Op grafisch gebied loopt de Wii wel ver achter op de concurrerende consoles XBOX 360 en PlayStation 3.

"We hadden inderdaad graag gewild dat we vůůr Sint de Wii konden lanceren, maar we zijn toch onderdeel van een Europese organisatie en die richt zich op Kerst", aldus een woordvoerder van Nintendo. In de Verenigde Staten en Japan is het apparaat enkele weken eerder uitgebracht. De Wii kost 249 euro: daarvoor krijg je de console, het spel Wii Sports, de Wii-afstandsbediening en de Nunchuck. De Wii is een stuk goedkoper dan de concurrerende apparaten.

Voordeel van de Wii is dat ook GameCube-spellen erop werken. Bovendien kan het apparaat aangesloten worden op het internet, waardoor het mogelijk is om spellen te downloaden. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om op het internet te surfen en het nieuws en weer te bekijken op de console. Tussen het Wii spelen door kom je dan toch nog aan de benodigde FOK!frontpage headlines toe.De Wii-mote en de Nunchuck

Voor meer nieuws over games kun je terecht op FOK!games!

'Nieuwe' Mondriaan geveild voor 72.000 euro

Bij veilinghuis Christie's in Amsterdam is donderdag het pas ontdekte doek Molen aan 't Gein van Mondriaan voor 72.000 euro geveild. Een 'herontdekt' beeld van Karel Appel ging voor ruim 300.000 euro onder de hamer.

Het hoogste bedrag bracht een werk van Vantongerloo op. Dat ging voor bijna vijf ton van de hand. Dat maakte Christie's donderdag bekend.

Mondriaan schilderde Molen aan 't Gein rond 1905. Jetske Homan van der Heide, specialist Moderne Kunst bij Christie's, trof het doek recent aan bij een Belgische verzamelaar. Het kunstwerk zou nergens in de kunstliteratuur beschreven staan.

Het herontdekte beeld van Appel, een maquette voor het zeven meter hoge beeld 'de Levensboom' dat de eerste Ahoy' hal in Rotterdam sierde, leverde een wereldveilingrecord op voor de schilder, aldus Christie's. Het anderhalf meter hoge houten beeld was vooraf geschat op hooguit 90.000 euro.

Het abstracte schilderij van Georges Vantongerloo, 'Fonction de lignes-noir rouge' uit 1936, behaalde met 482.400 euro een nieuw wereldveilingrecord voor een werk van de Belgische schilder.

In totaal ging donderdag voor 5.947.540 euro aan moderne kunst onder de hamer bij het Amsterdamse veilinghuis. Volgens Christie's is dat de beste veiling van moderne kunst in vijftien jaar. Een compleet overzicht van de geveilde kunstwerken is te bekijken in de online catalogus.

'Molen aan het Gein', ca. 1905, olieverf (Piet Mondriaan)
Molen aan het Gein

[Upd] Shevchenko: "Ik wil niet weg"

De situatie rond Andrei Shevchenko blijft nog steeds de gemoederen bezighouden. Afgelopen zomer verruilde de spits AC Milan voor Chelsea, maar heeft bij de Londense club nog maar weinig laten zien.

De geruchten worden dan ook steeds heviger dat manager Jose Mourinho de spits liever kwijt dan rijk is. Shevchenko zelf heeft nu laten doorschemeren dat hij niet bepaald het lievelingetje is van Mourinho. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, maar ik heb het idee dat ik niet in het spel van Mourinho pas. Ik ben iemand die veel vertrouwen nodig heeft. Als Mourinho mij niet nodig heeft, is dat geen probleem. Dan ga ik gewoon terug naar ItaliŽ, om daar te laten zien dat ik het scoren nog niet verleerd ben", aldus de spits, die dit seizoen nog maar zeven keer het net wist te vinden voor Chelsea.

Update: Chelsea en Shevchenko ontkennen dat de spits zinspeelt op een vertrek. Volgens hun is de commotie ontstaan wegens een slechte vertaling van een interview dat de OekraÔner enkele weken geleden gaf aan een Russisch tijdschrift. Een Engelse krant nam dat interview donderdag gedeeltelijk over, maar heeft dit dus verkeerd vertaald. Shevchenko laat weten dat hij het weliswaar moeilijk had in zijn eerste paar maanden bij Chelsea wegens naweeŽn van het WK, maar dat hij nog altijd gelooft in zijn positie bij Chelsea.

Hardwareverkopen Amerika (november)

De allereerste cijfers van de Amerikaanse hardwareverkopen zijn weer binnen. Dit maal zien we voor het eerst alle drie de next-gen consoles tegenover elkaar. Geen van de drie weet echter ook maar in de buurt te komen van de nog altijd extreem succesvolle PlayStation 2. Onder de handhelds vinden we wederom een zege voor de Nintendo DS, met een knappe tweede plek voor de Gameboy Advance.

De verkopen op een rijtje:
Nintendo DS - 918.000
PlayStation 2 - 664.000
Gameboy Advance - 641.000
Xbox 360 - 511.300
Wii - 476.000
PlayStation Portable - 411.900
PlayStation 3 - 196.600


De Nintendo DS domineert nog altijd de verkopen
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.