FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 december 2006

Rel om uitspraken Olmert over atoombom

Icoon IsraŽl/PalestinaIn IsraŽl is ophef ontstaan over uitspraken van premier Ehud Olmert op tv waarmee hij lijkt te bevestigen dat IsraŽl atoombommen heeft. Dat zou een schending zijn van het ,,beleid van ambiguÔteit'' waarbij IsraŽl in het midden laat of het atoombommen heeft of niet.

Olmert, die momenteel in Duitsland is, noemde, in antwoord op een vraag over het Iraanse atoomprogramma, IsraŽl in een rijtje met Frankrijk en de VS. Dat is zo opgevat dat IsraŽl toegeeft dat het, net als Washington en Parijs, over een atoombom beschikt. Olmert sprak met de Duitse omroep N24.

Maar volgens zijn woordvoerder wilde Olmert IsraŽl plaatsen in een rijtje van ,,democratische landen'', niet van kernmachten. Het beleid van ambiguÔteit blijft overeind. Het is overigens een publiek geheim dat IsraŽl wel atoombommen heeft, naar verluidt ongeveer tweehonderd raketten met een kernlading.

Volgens IsraŽlische media buitelden IsraŽlische oppositiepartijen maandagavond over elkaar heen om hun schande uit te spreken over de opmerkingen van Olmert. Likud vindt zelfs dat Olmert moet opstappen wegens zijn ,,uitglijder op het gebied van het veiligheidsbeleid''.

Overigens schaarde de nieuwe minister van Defensie in de Verenigde Staten, Robert Gates, IsraŽl vorige week ook bij de landen met kernwapens. Hij zei tegen de Senaat dat Iran omgeven is door kernmachten: Pakistan, Rusland en IsraŽl. De Joodse staat wilde naar aanleiding van deze opmerkingen van Gates geen commentaar geven.

Botbreuken voor vluchtende inbreker

Icoon Domme criminelenEen 17-jarige inbreker probeerde op een niet al te snuggere manier te vluchten uit een woning in Hoofddorp toen hij op heterdaad werd betrapt. Bij een val van een dakkapel brak hij zijn heup, dijbeen en pols.

De knaap was vrijdagavond rond 20.00 uur samen met een vriend aan het inbreken in een huis in Hoofddorp. De 54-jarige inwoner zag bij thuiskomst dat er onbekend gereedschap voor de voordeur lag. Binnen hadden de boeven een slagveld aangericht. Toen de man de politie wilde bellen in zijn huiskamer trof hij twee inbrekers aan. Eťn van hen wist naar buiten te vluchten via de voordeur, zijn kompaan rende naar boven en probeerde via een dakkapel te vluchten. Hij raakte waarschijnlijk in paniek en viel naar beneden. Daar kwam hij nogal ongelukkig terecht.

De jongen ligt nu in het ziekenhuis en is officieel in verdenking gesteld. Zijn kompaan is nog voortvluchtig. Ook zoekt de politie nog drie andere jongemannen die vermoedelijk op de uitkijk stonden, maar konden vluchten.

Verse scans van Dragon Ball Z: Card RPG

De Dragon Ball serie is nog steeds hot. Games als Budokai Tenkaichi 2 verkopen wereldwijd goed. Nu komt Bandai ook met een RPG voor de DS, waarin je met kaarten zult spelen. De gevechten in de game zullen beslist worden met kaarten, waarmee de serie terug gaat naar de tijd van Legend of the Super Saiya-Jin.

Een Westerse datum voor de game is er nog niet, maar hij staat voor 8 februari in Japan.


Vrouw in Sliedrecht door misdrijf overleden

Icoon MisdaadEen 36-jarige vrouw uit Sliedrecht is maandagavond in haar woonplaats door een misdrijf om het leven gekomen. De politie trof het lichaam van de vrouw aan in de tuin van een woning in de Douwes Dekkerstraat.

Volgens een politiewoordvoerder is de 38-jarige echtgenoot van het slachtoffer gearresteerd. De politie kreeg rond half zes 's avonds via 112 melding van een misdrijf. Bij de woning aangekomen, konden hulpverleners het slachtoffer niet meer helpen. Zij overleed ter plekke.

Het echtpaar heeft drie kinderen van 9, 11 en 13 jaar. Het is volgens de politie niet bekend of zij op het bewuste moment thuis waren en zo ja, of zij hebben gezien wat zich daar heeft afgespeeld. De kinderen zijn door familie opgevangen.

Vijf zeges op rij voor curling-heren

Op het EK Curling hebben de Nederlandse curlingheren een bijzonder goede zegereeks opgebouwd. Op het toernooi in Basel bezetten ze samen met Rusland de koppositie in de B-poule.

Het toernooi is ingedeeld in twee groepen. In de A-groep komen de beste Europese landen aan bod, in de B-poule de mindere goden. Vandaag trad Nederland aan tegen ServiŽ waar met grote cijfers (18-4) gewonnen werd. Ook Griekenland werd redelijk gemakkelijk aan de kant geschoven: 9-3.

Een plek bij de eerste twee in de poule staat garant voor een plek in de halve finales. De Nederlandse vrouwen doen het een stuk minder goed. Na vijf partijen bezetten ze de laatste plaats in de A-poule.

Jongen (12) zwaargewond na spelen met vuur

Icoon OngelukEen 12-jarige jongen uit Zoetermeer heeft vanochtend zware brandwonden opgelopen nadat hij speelde met spiritus en een aansteker.

Om 07.30 vatten de kleren van de jongen vlam. Zijn 14-jarige zus reageerde onmiddellijk en bluste het vuur. Een medebewoner zette de jongen onder de douche. Het 12-jarige kind ligt nu in het brandwondencentrum in Beverwijk. Ook zijn zus is opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsmoeilijkheden.

RCT Massamoord

Als ik in Rollercoaster Tycoon 1/2/3 zeurende gast had; "Gast 2489: Ik kan de uitgang niet vinden." Dat pakte ik ze op met de grab functie en deponeerde ik ze in het dichtstbijzijnde fonteintje. "Gast 5463: Is aan het verdrinken."

Heb je veel klagende bezoekers, dan is het efficiŽnter om deze RCT massamoord machine te gebruiken. In ťťn keer zijn al je gasten dood!

Nog wat andere andere manieren, zijn hier te vinden, vooral de Automatic Killing Machine, is erg handig!

Met dank aan Simsfan88 voor de submit.

William Shatner wil jonge Kirk in Star Trek game

William Shatner, welbekend van zijn rol als James Tiberius Kirk in Star Trek, heeft in een interview met Game Informer aangegeven interesse te hebben in een Star Trek-game waarin een jonge Kirk de hoofdrol vervult. De vraag kwam naar aanleiding van From Russia With Love, waarin Sean Connery terug kon naar zijn jonge jaren, toen hij nog de rol van James Bond vertolkte, dankzij computertechnieken.

Voor het volledige interview, waarin Shatner ook praat over Bethesda's aankomende game; Star Trek: Legacy, is hier te lezen.Captain Kirk

'Oudste mens ter wereld' overleden

Icoon BuitenlandsElizabeth Bolden, die te boek stond als de oudste mens ter wereld, is maandag op 116-jarige leeftijd overleden in het Amerikaanse Memphis. Dat berichtten verscheidene Amerikaanse media maandagavond.

Bolden werd geboren op 15 augustus 1890, aldus een Amerikaanse organisatie die bijhoudt waar de oudste mensen ter wereld wonen. Het Guinness Book of Records had Bolden ook als oudste mens op aarde geregistreerd.

De oudste mens zou nu de 115-jarige Emiliano Mercado Del Toro uit Puerto Rico zijn.

Weer buikloopepidemie op cruiseschip

Icoon RampTwee weken na de buikloopepidemie op het cruiseschip 'Freedom of the Seas' zijn op dezelfde boot opnieuw 97 toeristen en elf bemanningsleden ziek geworden. De diagnose: diarree. Dat berichtte CNN maandag.

Freedom of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld en kan vierduizend mensen herbergen. Twee weken geleden raakten tijdens een tocht door het Caribische gebied 380 mensen ziek. Ze leden allemaal aan het norovirus, dat diarree veroorzaakt. Nu hebben weer meer dan honderd mensen last van buikloop. Waarschijnlijk is het schip niet goed genoeg gedesinfecteerd.

Het cruiseschip meerde vandaag aan in Miami. De Amerikaanse autoriteiten hebben de bemanning van de Freedom of the Seas verboden opnieuw uit te varen. De scheepvaartmaatschappij Royal Caribbean waar het schip onder valt heeft laten weten op de volgende tocht twee artsen en 45 sanitair medewerkers mee te nemen.

Oezbeken claimen levensverlengend drankje

Icoon WetenschapOezbeekse wetenschappers claimen dat ze een drankje hebben uitgevonden dat een mensenleven met honderd jaar verlengt.

Het drankje is gemaakt van bloed van een zeldzaam schildpaddenras. Oezbeekse media brachten het nieuws, maar namen het zelf ook al niet te serieus. De Academie der Wetenschappen van Oezbekistan verdedigt het middel, dat ze 'tortezin' hebben gedoopt. Het drankje zou ook beschermen tegen radioactieve straling. De Academie wijst erop dat schildpadden uit Centraal-AziŽ immuun zijn voor radioactiviteit.

Wetenschappers geven toe dat het levenselixer nog niet uitgetest is, maar hebben heilig vertrouwen in tortezin.

Tom en zijn vuurwerkbom

quote:
Jongenssss... .... OEHHHHHH !!!!!!!1111
WEGSTAAN anders knalt ie misschien wellllll !!!!!!
ORHHHHHH PASOPPASOP !!!!!!!11
*WAFWAF* (wtf ie daar zegt kan ik niet verstaan hť gek)
WAS MOOI HEEE WRHOHOHOHO !11111........ hohohohoho !!!!11
......AUW! ...... OHHHHHHhohohOOOOO !!!!!11
WATTUNMOOIDINGGGGGGGG !!!!!!!!
hoeeeeeeehoehoehoe !!!!
Ik heb een ehhh vuurwerkje afgestoken YES YES YES *UGHHH* !!!!
YEEEEEEeeeeeeee

:'( :'(

Waar ik het over heb? Kijk dan even naar deze dappere held, die voor de eerste keer een 'vuurwerkje' heeft afgestoken. Ik wou dat ik zo dapper was als Tom!
En onthoud; je bent een rund als je met vuurwerk stunt.

Babylijkje zonder hoofd gevonden

Icoon MisdaadMedewerkers van de Belgische gemeente Luik deden vanmorgen een gruwelijke vondst in een bos. In een zwarte sporttas vonden ze het lijkje van een baby zonder hoofd.

De onderzoeksrechter en politieagenten onderzoeken de vreselijke ontdekking. In de tas zat ook een zuigfles. De Luikse politie wil tot nu toe geen mededelingen over de zaak doen. De Belgische media vermoeden dat het babylijkje te maken heeft met een zaak in september 2005. Een Portugese vrouw deed toen aangifte van ontvoering van haar kind.

Haar Pakistaanse vriend zou de baby zonder te vragen meegenomen hebben. Die man verklaarde weer dat zijn vriendin de baby had gedood. Hij is zelf niet de vader van het vermiste kind. Vorig jaar voerde het parket al opgravingen uit in de buurt van Luik. Mogelijk is er nu een doorbraak.

Noorse atleet levenslang geschorst

Aham Okeke heeft een levenslange schorsing opgelegd gekregen. De sprinter kreeg deze zware straf naar aanleiding van zijn bekentenis van het gebruik van testosteron. De Noor beweert echter dat een dokter, welke buiten de Noorse bond actief is, hem pillen met het middel heeft gegeven.

Okeke werd positief getest na een zogenaamde out-of-competition controle. Deze test werd afgenomen op 7 juli van dit jaar na het EK atletiek in GŲteborg. Het was overigens niet de eerste keer dat de geboren Nigeriaan dergelijke middelen had gebruikt. Het overkwam de atleet driemaal eerder dat hij werd betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Woede over doodschieten Palestijnse kinderen

Icoon IsraŽl/PalestinaIn Palestijnse kringen is woedend gereageerd op het doodschieten van drie kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar in Gaza-stad. De slachtofffers zijn de drie zoontjes van een hoge functionaris van de Palestijnse veiligheidsdienst. Ook een 25-jarige voorbijganger kwam om.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas repte van een ,,lelijke en onmenselijke misdaad''. De vader van de doodgeschoten kinderen, Baha Balousha, zei dat hij geen woorden voor de misdaad had.

De kinderen van Baha Balousha waren in een auto op weg naar school. Zij werden net op het schoolplein afgezet. Vier andere kinderen bij de school raakten gewond toen de schutters het vuur openden op de auto van de kinderen van Balousha. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeŽist.

De kindermoord is mogelijk een wraakoefening in de strijd tussen de fracties van Hamas en Fatah, de twee belangrijkste partijen in de Palestijnse gebieden. De spanning tussen de groeperingen liep recentelijk opnieuw op nadat president Abbas (Fatah) had gezegd vervroegde verkiezingen te willen uitschrijven.

Ongeveer 2000 mensen waren aanwezig bij de begrafenis van de kinderen, die enkele uren na hun dood plaatshad. Tijdens de begrafenis bestormden gewapende mannen het parlementsgebouw in Gazastad. Het gebouw werd beschoten. Er vielen geen gewonden.

Cole opnieuw geblesseerd

Chelsea moet het voorlopig stellen zonder Joe Cole. Maandag is bij de middenvelder een kleine breuk in zijn voet ontdekt, waardoor hij naar verwachting drie weken vanaf de zijlijn toe moet kijken. Dit is opnieuw een tegenvaller voor Cole die tot nu toe nauwelijks in actie kwam.

Sinds de wedstrijd tegen Manchester United van 26 november had Cole al problemen met zijn voet. De pijn bleef echter aanhouden, waardoor hij een scan liet maken. Hieruit werd uiteindelijk de breuk geconstateerd. In het lopende seizoen kwam de middenvelder pas zes keer in actie, vanwege verschillende andere blessures. …ťn keer startte de 25-jarige international van Engeland in de basis. De overige keren was dit als invaller.

Ontslag v.d. Herik geaccepteerd

De nog zittende commissarissen bij Feyenoord, Sjaak Troost en Willem Scholten, hebben het ontslag van Jorien van den Herik geaccepteerd. Dat gebeurde tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen. Hiermee is definitief een einde gekomen aan de regeerperiode van Van den Herik.

Troost en Scholten zullen zelf ook opstappen, aangezien dat in het rapport van de commissie Kerkum stond die een nieuwe bedrijfsstructuur adviseerde. Tot de benoeming van hun opvolgers zullen ze de lopende zaken waarnemen. Hans Blankert is gevraagd om zo snel mogelijk met een voordracht van nieuwe commissarissen te komen.

"Van den Heriks lange staat van dienst en zijn enorme betrokkenheid bij en inzet voor Feyenoord werden in de vergadering van vandaag benadrukt en buitengewoon gewaardeerd", zo valt te lezen op de website van de Rotterdamse club.

'Sterren worden popster' bij SBS6

Icoon Televisie SBS6 wil tien bekende Nederlanders omscholen tot popster. De bekende mannen en vrouwen - geen zangers - gaan in het programma So You Wannabe a Popstar? de strijd aan met elkaar om uit te maken wie de beste popster is. De zender liet maandag weten dat de serie in de loop van volgend jaar op de buis moet komen.

De BN'ers zingen wekelijks live populaire nummers. Ze worden tijdens het programma geholpen door professionele coaches. Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, produceert het programma. Het werd dit jaar genomineerd voor de prestigieuze tv-prijs Gouden Roos en is in Nieuw-Zeeland al aan het tweede seizoen bezig.

Het is nog niet bekend wie de show in Nederland presenteert, wie er in de jury zitten en wie er gaan meedoen.

Ajax wil positieve fans in Gent

Ajax heeft de supporters die met hun club afreizen naar BelgiŽ, voor het UEFA Cup-treffen met Zulte-Waregem, opgeroepen zich te gedragen. Tijdens de wedstrijd zullen er strenge maatregelen gelden om de veiligheid te waarborgen.

De autoriteiten in BelgiŽ hebben laten weten dat elke supporter die niet in het bezit is van de juiste combikaart zal worden aangehouden. Ajax roept zijn fans dan ook op om niet op eigen gelegenheid naar Gent af te reizen. Wel is het mogelijk om op 13 december met een georganiseerde busreis mee te gaan.

Ter voorbereiding zal Ajax dinsdagavond een training afwerken in het stadion van Zulte-Waregem. Hier zal geen publiek bij aanwezig zijn. Mochten er toch mensen rondlopen die hier niks te zoeken hebben, dan worden deze aangehouden.

Washington googelt Iraanse verdachten bij elkaar

Icoon Internet Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met behulp van internetzoekmachine Google een lijst gemaakt van twaalf IraniŽrs die betrokken zouden zijn bij het omstreden Iraanse nucleaire programma. Dat schrijft The Washington Post.

Volgens bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendienst CIA is geen van de twaalf direct betrokken bij het atoomprogramma, dat volgens Washington is bedoeld om atoomwapens te maken. De CIA heeft volgens The Washington Post eerder geweigerd een lijst te maken voor Buitenlandse Zaken omdat het te veel werk was en omdat de dienst niet haar werkwijze en bronnen in het Iran-dossier wilde prijsgeven. Gefrustreerd heeft het departement daarom een jonge medewerker gevraagd via Google een lijst samen te stellen.

De CIA heeft later om de lieve vrede met het ministerie te bewaren een deel van de lijst goedgekeurd, hoewel de dienst er zeker van is dat deze IraniŽrs geen directe bemoeienis hebben met Project 1-11, zoals het Iraanse atoomprogramma wordt genoemd.

Zelda DS naar eind 2007, nieuwe Zelda voor Wii

In de laatste editie van Game Informer staat vermeldt dat Nintendo al bezig zou zijn met een nieuwe Zelda voor de Wii. Deze Zelda-game zou inmiddels al een jaar in ontwikkeling zijn. Verder is er bekend gemaakt dat Zelda: Phantom Hourglass voor de Nintendo DS van begin 2007 naar oktober 2007 is verplaatst. De game zou ten opzichte van de E3-versie enorm veranderd zijn.Google Analytics, Webads en adverteerders

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”).

Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

De in je profiel en fotoboek ingevulde gegevens zoals woonplaats, leeftijd, geslacht, opleiding, hobbies en beroep kunnen worden gebruikt om gerichte advertenties op onze website te tonen.  Je kunt dit voorkomen door je profiel en fotoboek leeg te laten of maken.   Wil je helemaal niet dat we gericht adverteren dan is het niet toegestaan gebruik te maken van de diensten die FOK! je biedt.   FOK! is een gratis platform en de advertenties zijn eenvoudigweg noodzakelijk om onze diensten aan te kunnen blijven bieden.

VVD: aanvalsplan tegen drinkende jongeren

Icoon PolitiekDe alcoholindustrie, horeca, gemeenten en ggd-en moeten samen de strijd aanbinden tegen alcoholmisbruik onder jongeren. Net als bij overgewicht, moet daar een samenhangend aanvalsplan voor komen waar iedereen bij betrokken is. Dat vindt Tweede Kamerlid Edith Schippers van de VVD.

Net als de meeste Tweede Kamerfracties vindt ook de VVD dat minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid in zijn preventienota te weinig voorstellen doet om drankmisbruik onder jongeren aan te pakken. Schippers wil dat gemeenten meer werk maken van het probleem en met ouders en jongeren gaan praten over alcoholgebruik.

Als voorbeeld noemde zij gemeenten waar de politie beschonken jongeren van de straat plukt en naar huis brengt om daar een gesprekje met de ouders te voeren.

Hoogervorst wilde eerder wel de accijns op alcohol verhogen en de leeftijdsgrens waarop jongeren alcohol mogen kopen verhogen van zestien naar achttien. Maar daarvoor kreeg hij onvoldoende steun in de Tweede Kamer. Ook de VVD was en is daar tegen. De Kamer ging wel akkoord met zijn plan om jongeren onder de zestien te vervolgen als zij alcohol kopen. Dat wetsvoorstel ligt nu bij de Raad van State.

In zijn laatste preventienota besloot Hoogervorst verdergaande plannen aan een nieuw kabinet over te laten. Dat kabinet is er nog niet, maar deze week zal de Tweede Kamer het onderwerp tijdens de begroting aan de orde stellen. Het is nog niet duidelijk of er nu wel een Kamermeerderheid is voor zijn oorspronkelijke plannen.

FOK!radio gaat potenrammen (of niet?)

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

De radiostations die de nieuwe single over homo-acceptatie van Gordon niet draaien, doen aan potenrammen. Dat beweerde de zanger afgelopen vrijdag althans. Aangezien ActionRadio de plaat ook niet in het systeem heeft, draait FOK!radio hem dus ook niet. Vanavond vragen we een bekende FOK!homo of hij dus ook vindt dat FOK!radio meedoet met potenrammen.

Het jaar is bijna ten einde, maar dat is niet het enige aftellen. Vanavond weten we hoeveel geld FOK!kers hebben neergelegd om met hun favoriete mod *iets* te gaan doen. We tellen dus af naar het einde van de veiling. Dan doen we niet alleen, want moemoe en Clumsy_clown komen langs om ons te vertellen hoe het ervoor staat.

Maar dat is niet het enige aftellen. Afgelopen vrijdag hoorden de dj's van 3FM wie er in het Glazen Huis gaat op de Neude in Utrecht en een aantal dagen niet gaat eten voor het goede doel. En ondanks dat hij een van de meest sympathieke dj's van het stel is, is het niet Michiel Veenstra geworden. Een tijdje geleden hadden we al contact met hem en dat doen we vanavond nog eens over. Niet in de laatste plaats omdat hij een actieve FOK!ker is geworden!! Luister live naar FOK!radio vanaf 20:00 uur.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Natuurlijk gaat Yvonne weer met ons roddelen en legt Blinky een stelling neer. Nikky komt het forum met ons doornemen. Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

[upd] EU-landen eens over Turkije

De ministers van Buitenlandse Zaken van de 25 EU-landen zijn het nog oneens over een eventueel ultimatum voor Turkije. Dat land weigert nog steeds Cypriotische schepen en vliegtuigen toe te laten.

''Er is wel een meerderheid, bijna unaniem, voor het bevriezen van acht onderwerpen in de toetredingsgesprekken met Turkije'', zei minister Ben Bot (Buitenlandse Zaken) in de marge van een EU-vergadering over Turkije maandag in Brussel.

Tien
Nederland, Griekenland en Oostenrijk hadden voorgesteld tien onderwerpen te sluiten. Minister Bot zei echter niet bereid te zijn hiervoor een besluit maandag te blokkeren. ''Want aan de andere kant zijn er volop landen die vinden dat drie hoofdstukken wel genoeg is. Acht is dan mooi in het midden.''

Enkele EU-landen hadden voorgesteld om het onderwerp over anderhalf jaar opnieuw te bespreken. Als daar geen overeenstemming over komt, moeten de regeringsleiders van de EU-landen daar donderdag en vrijdag over spreken.

Bot zei dat hij geen behoefte had aan een ultimatum. ''Dat belemmert dat we eventueel eerder bij elkaar komen om de situatie in Turkije te bespreken''.

Huidig EU-voorzitter Finland legt later op de avond een nieuw voorstel op tafel om Turkije aan te pakken. Aanleiding is dat Turkije zijn belofte om schepen en vliegtuigen uit EU-land Cyprus toe te laten niet is nagekomen.

Update 20.21 uur
De EU is het vanavond eens geworden over drie evaluatiemomenten waarop Europa de onderhandelingen met Turkije kan stopzetten.

In 2007, 2008 en 2009 moeten de EU-landen expliciet toestemming geven om verder te onderhandelen, zo besloten de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen maandag in Brussel. De EU schorst verder acht van de resterende 34 onderwerpen van de toetredingsgesprekken met Turkije.

''In beginsel zijn de ministers het nu eens met het pakket maatregelen tegen Turkije. De staats- en regeringsleiders hoeven donderdag alleen nog maar hun handtekening te zetten'', aldus een woordvoerder van de Nederlandse delegatie.

Het is de bedoeling dat de ministers in januari toezeggen dat het noordelijk (Turkse) deel van Cyprus uit het isolement wordt gehaald.

'ChristenUnie geen vanzelfsprekende optie'

Fractieleider Andrť Rouvoet van de ChristenUnie vindt dat de besprekingen tussen CDA, PvdA en SP over de vorming van een nieuw kabinet ''wel heel snel'' zijn mislukt. Het is voor hem geen uitgemaakte zaak dat de ChristenUnie nu de plaats van de SP inneemt.

''De ChristenUnie is geen vanzelfsprekende terugvaloptie'', aldus Rouvoet maandag. ''Ik wil eerst wel eens weten waarom het met de SP niet is gelukt. En er zijn ook nog andere mogelijkheden. Met GroenLinks bijvoorbeeeld. Die hebbenťťn zetel meer dan wij.''

Rouvoet zal het verloop van de kabinetsformatie dinsdag in zijn fractie bespreken. Hij verwacht dat informateur Rein Jan Hoekstra woensdag aan zijn nieuwe gespreksronde begint.

Meest logische
In politiek Den Haag wordt aangenomen dat de ChristenUnie de meest logische gesprekspartner van CDA en PvdA is, nu de SP uit beeld is verdwenen. De ChristenUnie verdubbelde bij de Tweede Kamerverkiezingen haar zetelaantal naar zes. Samen zouden CDA, PvdA en ChristenUnie over 80 van de 150 Kamerzetels beschikken.

Met GroenLinks zou de meerderheid nog ťťn zetel groter zijn, maar die partij heeft bij de verkiezingen wel een zetel verloren. Ook met D66 zou een nipte meerderheid te vormen zijn, maar de Democraten zijn bij de verkiezingen gehalveerd. Combinaties van CDA en PvdA met VVD of PVV zijn programmatisch onwaarschijnlijk.

'Voorstanders van Turkije bij EU te stil'

Icoon Europa De voorstanders die Turkije graag lid van de Europese Unie zien worden, laten te weinig van zich horen. Meestal zijn alleen tegenstanders als Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid in beeld. Dat stelt Floris Maljers, voormalig bestuursvoorzitter van Unilever, in het Financieele Dagblad.

Maljers is voor toetreding van Turkije tot de EU. De belangrijkste reden om Turkije lid te maken van de EU heeft volgens Maljers te maken met geopolitieke redenen. "Door Turkije op te nemen kunnen we waarborgen dat er in het land een democratisch regime blijft, net zoals we dat in het verleden hebben gedaan met landen als Spanje en Portugal die uit een periode van dictatuur kwamen voordat ze lid werden. We hebben er als EU een groot belang bij dat er in Turkije geen islamitische fundamentalisten aan de macht komen. Voor onze veiligheid is het beter dat Turkije naar het Westen valt dan naar het Oosten en zich bij een land als Iran aansluit", aldus Maljers.

Economische redenen zijn er ook wel, maar die zijn veel minder zwaarwegend. Zo is er al vanaf 1996 een douane-unie tussen Turkije en de EU. Dat betekent dat er al sprake is van vrij goederenverkeer tussen Turkije en de EU-lidstaten, met uitzondering van Cyprus. "Ik verkeer nogal frequent in industriŽle kringen. Daar wil men Turkije er graag bij. Het land heeft een belangrijke industriŽle markt, waarop we als Nederland veel kunnen afzetten. Dat belang moet meer over het voetlicht worden gebracht".

Hij vindt dat Nederlandse politici aan koudwatervrees lijden. "Ze scharen Turkije ten onrechte onder alle moslims. Ze vergeten dat het een seculier land is met strikte scheiding tussen kerk en staat. Ze gaan er ook aan voorbij dat integratie- en criminaliteitsproblemen in Nederland met moslims vrijwel altijd door Marokkanen worden veroorzaakt en niet door Turken". Maljers heeft kritiek op de politieke partijen. "Veel partijen in Den Haag gaan er erg van uit dat als Turkije bij de Europese Unie komt Nederland zal worden overspoeld met Turkse gastarbeiders en er in Turkije problemen zullen blijven met de democratie en de mensenrechten. Tegelijk laten ze wel per 1 januari probleemlanden als RoemeniŽ en Bulgarije zonder slag of stoot EU-lid worden". zei hij.

Hij heeft ook kritiek op Turkije. Zo vindt hij dat de Turkse regering zich te hard opstelt in de toetredingsonderhandelingen. "Dat zet niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere EU-lidstaten kwaad bloed". Maljers is na zijn vertrek uit Turkije als Unilever-manager het land altijd blijven bezoeken. Hij gaat er vaak heen om vrienden te bezoeken en draagt financieel bij aan twee Turkse stichtingen die zich inzetten voor onderwijs aan arme kinderen. Ook spreekt hij de Turkse taal.

Hond krijg facelift

Icoon OpmerkelijkEen bulldog uit de Engelse hoofdstad Londen kan eindelijk weer helder uit zien ogen kijken. Eerder kon hij dit niet omdat er plakken huid over zijn ogen hingen. Een arts heeft dit door middel van een facelift ongedaan gemaakt.

De 1000 pond kostende operatie is best iets speciaals. "Het is pas de tweede keer in mijn carriŤre dat ik zo'n operatie uitvoer", aldus de uitvoerende chirurg. "Die diepe rimpels hingen zo voor zijn ogen dat hij er totaal door verblind werd. Een facelift was de enige mogelijke oplossing."

Met dank aan BaZzY voor de submit.

Nederlandse sprinters raken in WK-vorm

Het NK allround, wat in Heerenveen plaats gaat vinden, nadert met rasse schreden. De sprinters zullen zich dan ook langzaam maar zeker gaan voorbereiden op het NK sprint. Dit evenement staat voor het eerste weekend van januari op het programma.

De afgelopen twee weken werden er wereldbekerwedstrijden sprint verreden in AziŽ, namelijk Harbin (China) en Nagano (Japan). In de laatstgenoemde stad was duidelijk te zien dat een aantal schaatsters in vorm begint te raken, of al zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Erben Wennemars. Al sinds de start van het seizoen presteert hij erg goed. En ook Jan Bos lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Bij de World Cup van de 1000 meter, in Japan, eiste hij de eerste plaats op.

Bij de vrouwen doet Marianne Timmer het nog altijd erg goed. Ook Annette Gerritssen en Margot Boer presteren regelmatig op het hoogste niveau. Bij dit lijstje ontbreekt overigens de naam van Ireen WŁst. De Brabantse schaatsster treft namelijk de voorbereidingen voor de allroundtoernooien, maar zou ook een goede prestatie kunnen leveren op het WK sprint. Om hiervoor uit te komen zal ze zich wel moeten plaatsen tijdens de nationale variant. Dit geldt ook voor alle andere sprinters.

Ben niet gek....

Sommige mensen moet je tegen zichzelf in bescherming nemen. Zo ook deze lieftallige dame.

Want het geeft helemaal niet dat je een klap van de molen hebt gehad. Je leeft heerlijk in je eigen wereldje en je bent vast heel gelukkig. En het is vast ook erg schattig als jij je familie dagelijks weet te vermaken met je afwijking.

Maar om nou die webcam aan te doen, zodat ook wij mee kunnen genieten. Ik weet het niet. Ach, als jij zelf maar gelukkig bent!

AZ beslist in voorjaar over Medunjanin

Het is nog onzeker waar Haris Medunjanin volgend seizoen zal spelen. Momenteel heeft de middenvelder een contract bij AZ, maar speelt hij op huurbasis voor Sparta Rotterdam. Verschillende media suggereren dat de speler na dit seizoen niet bij de Alkmaarse ploeg terug zou keren.

Volgens Marcel Brands, technisch directeur, zijn deze kreten erg voorbarig. "In april, mei nemen we pas een beslissing", zegt hij op de website van AZ. "We houden Haris goed in de gaten en zien hem ongeveer tweewekelijks aan het werk bij Sparta. Over de verhuurde spelers nemen we pas in april, mei een beslissing, er is over de verkoop van Haris aan welke club dan ook absoluut niet gesproken."

Afgelopen weekend was Medunjanin de gevierde man aan de zijde van Sparta Rotterdam. In de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-3) wist de middenvelder het net twee keer te vinden.

Robert Long terminaal ziek

Zanger Robert Long (63) heeft nog maar zeer kort te leven. Dat heeft zijn manager vandaag bekendgemaakt. Twee weken geleden werd bij hem buikvlieskanker vastgesteld en kreeg hij direct chemotherapie. Enkele dagen geleden gaven zijn artsen de hoop op genezing op. Naar verwachting heeft hij nog maar twee weken te leven.

Long zou komend seizoen de theaters ingaan met het Deep River Quartet. De show gaat wel door, maar wordt nu een hommage aan Robert Long.

Long moest begin januari ook al een geplande tournee afzeggen. Dit als gevolg van een hartinfarct in 2005.

Robert Long is bekend van Nederlandstalige luisterliedjes over onderwerpen als homofilie, kerk en hypocrisie. Hij was ook actief als cabaretier, acteur, schrijver, columnist en televisiepresentator.


Babel twijfelgeval bij Ajax

Er is een mogelijkheid dat Ajax het komende woensdag, in het UEFA Cup-duel tegen Zulte-Waregem, zonder Ryan Babel moet stellen. Verder zullen Nicolae Mitea en Jan Vertonghen zeker niet spelen. Het tweetal reist niet mee af naar BelgiŽ.

"Ryan heeft waarschijnlijk iets verkeerds gegeten, want hij is aan de dunne", lichtte Henk ten Cate de mogelijke afwezigheid van Babel toe. In de wedstrijd tegen Zulte-Waregem kan de oefenmeester overigens wel beschikken over Wesley Sneijder en Kenneth Perez. "Kenneth is door de KNVB geschorst, niet door de FIFA. Of ik hem ook daadwerkelijk opstel, is nog de vraag. Wat ik ook doe, het is waarschijnlijk toch nooit goed. We hebben tegen beide gevallen onze eigen sancties genomen, nu is het tijd om een streep onder de hele zaak te zetten."

Top of Flop: Angel of Mine

Vorige week was het oordeel toch wel positief: "Love Abuse" van Lukas Kasha is een top, dus. Allan24 verwoordde jullie mening nog als beste: "Net effe geluisterd... ik vind 'm wel aardig. Niet geweldig, maar toch een top(je).".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Esmťe Denters, een 18-jarige Nederlandse zangeres uit de omgeving van Arnhem. Esmťe probeerde twee jaar geleden al door te breken via TalentScout, maar dat werd geen succes. Sinds een paar maanden plaatst ze zelf haar eigen webcam video's op YouTube. ze is in de laatste weken een echte hype geworden: Ze krijgt heel veel positieve response en veel blogs hebben al aandacht aan haar besteed. Ze wordt de "next YouTube idol" genoemd. Vorige week plaatste ze haar versie van "Angel of Mine" op de site.

RealBizkit666 is niet zo erg te spreken over dit nummer, maar hij vindt Esmťe wel een top: "Lekker wijf, leuke stem maar een kutplaat. Top dus.".

Ik vind het wel okay. Ze heeft een mooie stem. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

SP valt af in kabinetsformatie

Icoon PolitiekDe SP is maandag afgevallen in de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet. Informateur Rein Jan Hoekstra heeft dat laten weten na afloop van een onderhoud met de fractieleiders Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Jan Marijnissen (SP).

Volgens Hoekstra is de afgelopen dagen gebleken dat de verschillen tussen met name CDA en SP ''talrijk, zwaar en op sommige punten fundamenteel'' zijn. De informateur zal zich nu richten op andere mogelijkheden.

Hoekstra kreegt ruim twee weken geleden van de koningin de opdracht om te verkennen welke partijen het beste een stabiele meerderheidsregering kunnen vormen. Na een eerste inventarisatie leek een coalitie van CDA, PvdA en SP het meest kansrijk, al gaf Marijnissen meteen al te kennen dat hij meer ziet in samenwerking met PvdA en GroenLinks, onthulde Hoekstra maandag.

Ook Balkenende liet al snel weten weinig trek te hebben in een coalitie met de SP. Niet alleen vanwege de inhoudelijke verschillen, maar ook omdat in een kabinet van CDA, PvdA en SP de twee linkse partijen samen de meerderheid zouden hebben.

Volgens Hoekstra zijn maandag zowel Balkenende als Marijnissen tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft daadwerkelijk te gaan onderhandelen over een regeerakkoord. Bos zag daartoe wel nog mogelijkheden.

De Hond claimt recht op beschuldigen

JustitieMaurice de Hond moet volgens zijn advocaat het recht behouden in de Deventer moordzaak beschuldigingen te uiten tegen klusjesman MichaŽl de J. Wanneer de opiniepeiler door de rechter het zwijgen wordt opgelegd, zou hij misstanden bij het Openbaar Ministerie niet aan de kaak kunnen stellen.

Advocaat Peter Plasman moest maandag voor de rechtbank in Amsterdam de uitingsvrijheid van De Hond verdedigen. De klusjesman had een kort geding aangespannen om te bewerkstelligen dat De Hond hem niet langer publiekelijk mag aanwijzen als de daadwerkelijke moordenaar van de weduwe Jacqueline Wittenberg in 1999. De Hond is ervan overtuigd dat justitie fouten heeft gemaakt in deze zaak, waardoor ten onrechte Ernest Louwes is veroordeeld voor de moord.

Overigens loopt er ook een strafrechterlijk onderzoek van het Openbaar Ministerie tegen De Hond wegens smaad.

Holocaustconferentie in Iran geopend

Icoon BuitenlandsDe omstreden conferentie over de Holocaust is maandag in Iran geopend. De conferentie wordt waarschijnlijk een platform voor 'wetenschappers' die de moord op zes miljoen joden door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog ontkennen.

Bij de opening verklaarde de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki dat de bijeenkomst niet is bedoeld om de Holocaust te ontkennen of te bevestigen, maar om ''denkers die in Europa hun opinie niet mogen uiten een mogelijkheid tot expressie te geven''. In verscheidene landen in Europa is het verboden de genocide tussen 1933 en 1945 te ontkennen.

Revisionisten
Bij de tweedaagse bijeenkomst is een aantal bekende Europese revisionisten aanwezig, onder anderen de Fransman Georges Thiel en de AustraliŽr Fredrick Toeben. Voor zover bekend komt ook een aantal sprekers die de Holocaust niet ontkennen, zoals een Palestijnse man die in Nazareth een Holocaust-museum heeft ingericht.

Ook zijn er enkele orthodoxe rabbi's, die weliswaar niet ontkennen dat er genocide plaatsvond, maar die tegen het bestaan van de staat IsraŽl zijn.

De conferentie is georganiseerd naar aanleiding van de opmerkingen van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die verscheidene keren heeft gezegd dat de Holocaust een mythe is en dat IsraŽl van de kaart moet worden geveegd.Album van de dag: Robbie Williams

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album!
Do the rudebox, shake your rudebox, why you so nasty? Dit zal je de afgelopen weken wel vaker dan ťťns hebben gehoord.
In oktober 2006 kwam Rudebox uit, met dit album slaat Robbie Williams een andere weg in. Net zoals de nieuwe cd van Justin Timberlake is het een mix van dance en electro. Een nieuw genre dat steeds populairder lijkt te worden.

1. Rudebox
2. Viva Life on Mars
3. Lovelight
4. King of the Bongo
5. She's Madonna
6. Keep On
7. Good Doctor
8. The Actor
9. Never Touch That Switch
10. Louise
11. We're the Pet Shop Boys
12. Burslem Normals
13. Kiss Me
14. The 80's
15. The 90's
16. Summertime
17. Dickhead

Robbie Williams - Rudebox (2006) [Part1]


Robbie Williams - Rudebox (2006) [Part 2]

Veel luister plezier!

Pool: VS behoudt Mosconi Cup

Het team van de Verenigde Staten behoudt de Mosconi Cup. De competitie, die ditmaal plaats had in Rotterdam, tussen de Europese en Amerikaanse poolbiljarters eindigde in een 12-12 gelijkspel en daardoor behield de VS als titelverdediger de prijs.

De Europeanen, met de Nederlander Nick van den Berg in de gelederen, gingen met een 9-6 voorsprong de slotdag in en met nog twee partijen te gaan was de stand 12-10 voor Europa. De laatste twee enkelpartijen werden echter door de Amerikanen gewonnen, waardoor de strijd om de Mosconi Cup in 12-12 eindigde.

De strijd om de Mosconi Cup vond voor de dertiende keer plaats. Europa heeft tot nu toe slechts twee keer de titel gewonnen. De laatste keer dat Europa de Mosconi Cup won was in 2002.

Bisschop in opspraak na 'Christmas Party'

De anglicaanse bisschop van Southwark heeft kort voor kerst een imagoprobleem. Hij moest zich afgelopen week verontschuldigen dat hij tijdens een dienst geen mijter kon dragen omdat hij wonden had opgelopen aan het hoofd, 'waarschijnlijk als gevolg van een overval op straat'.

Het dagblad The Independent berichtte maandag dat bisschop Tom Butler niet precies weet hoe hij de verwondingen heeft opgelopen omdat hij hoogstwaarschijnlijk stomdronken was.

Achterbank
Butler werd na de Christma Party met tal van hoogwaardigheidsbekleders op de Ierse ambassade in Londen in een uitgeputte en emotionele staat aangetroffen op de achterbank van een Mercedes-Benz.

Het alarm van de auto was afgegaan en de eigenares spoedde zich naar de auto om te zien wat er aan de hand was. Ze trof op de achterbank een oudere man aan, die speelgoed van haar kind alle kanten uitgooide en geen aanstalten maakte uit eigen beweging de auto te verlaten.

Nadat het eindelijk was gelukt samen met anderen de man uit de auto te dragen, stelde hij zich voor als de bisschop van Southwark. Hij viel op straat maar stelde verder geen hulp nodig te hebben en strompelde weg nachtelijk Londen in. Dat het inderdaad om Butler ging, bleek toen de eigenaar een tas op de achterbank vond die van de bisschop was.

Het bureau van de bisschop had al bij de politie aangegeven dat de bisschop die 'mogelijk als gevolg van een beroving was kwijtgeraakt'.

Jongen (5) dood gevonden in Apeldoornse woning

 PolitieIn een woning in Apeldoorn is zondagavond het levenloze lichaam van een 5-jarig jongetje aangetroffen. Het kind is vermoedelijk om het leven gebracht, aldus de politie maandag.

De 27-jarige moeder meldde zich op het politiebureau in Apeldoorn met de mededeling dat ze haar kind had gedood. De politie onderzoekt de manier waarop de jongen om het leven is gekomen.

Gescheiden
De vader en moeder van het kind leefden gescheiden van elkaar. De jongen was ondergebracht bij een pleeggezin in de provincie Utrecht waar hij ook naar school ging. ''Op de basisschool is inmiddels een informatiebijeenkomst geweest'', aldus een voorlichter van de politie.

De politie kwam pas maandag met haar bevindingen naar buiten omdat eerst de vader getraceerd en ingelicht moest worden. De moeder zit momenteel vast en heeft nog geen nadere verklaring kunnen afgeven. ''Ze was zondagavond erg verward en wordt mogelijk vandaag gehoord.''

Bureau Jeugdzorg Gelderland is sinds januari betrokken bij de hulpverlening aan het gezin. In augustus is het kind na een uitspraak van de kinderrechter door het bureau met een bezoekregeling in het pleeggezin geplaatst wegens psychiatrische problemen van de moeder. Er waren volgens jeugdzorg geen signalen in te grijpen in de bezoekregeling.

Dat bevestigt ook Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen (GGzE) waar de vrouw onder behandeling stond. ''Ze verbleef hier doordeweeks op vrijwillige basis en was in de weekeinden thuis. We hadden geen signalen dat iets dergelijks kon gebeuren'', aldus een zegsvrouw van de instelling.

12 jaar eis tegen vermeende seriemoordenaar

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie heeft maandag bij de rechtbank in Maastricht twaalf jaar celstraf geŽist tegen de vermeende seriemoordenaar Peter C. voor ťťn poging tot moord en verkrachting van een heroÔneprostituee in 1992.

De verdachte zou de prostituee in een korenveld in Valkenburg hebben gedwongen tot seks en haar daarna hebben willen wurgen, stelt justitie. De 46-jarige Heerlenaar kon in 2004 met de aangifte van de prostituee in verband worden gebracht toen bij hem DNA werd afgenomen voor een ander delict. Het genetisch materiaal paste bij het spermaspoor uit 1992.

Justitie heeft C. ook in verband gebracht met vijf andere onopgeloste moorden op verslaafde prostituees in Zuid-Limburg tussen 1992 en 2003. Officier van justitie P. van Hagen ging daar maandag niet verder op in en verwees naar zijn requisitoir waarin hij stelde dat voor deze verdenkingen goede gronden bestaan.

Duitse bisschoppen tegen samen bidden

De Duitse bisschoppenconferentie is het met de aartsbisschop van Keulen, kardinaal Joachim Meisner, eens dat katholieke godsdienstleraren niet mogen deelnemen aan multireligieuze vieringen op scholen.

Meisner besliste eerder deze maand dat de leraren erop moeten letten dat de Rooms-Katholieke Kerk ontbreekt bij vieringen waarin aanhangers van allerlei godsdiensten tot hun eigen God bidden.

Ook op katholieke scholen in Duitsland is het gebruik dat alle kinderen, of ze katholiek zijn of niet, deelnemen aan vieringen ter voorbereiding van het kerstfeest.

Niet gezamenlijk
Volgens de woordvoerster van de bisschoppenconferentie moet bij multireligieuze vieringen er goed op worden gelet dat er geen vermenging van godsdiensten ontstaat. Samen met moslims bidden is niet mogelijk. Moslims bidden voor of na christenen, maar niet gezamenlijk met hen, zei de woordvoerster.

Het verbod van Meisner geldt niet voor het gezamenlijk zingen van kerstliederen, omdat dat eerder folkloristisch dan religieus is. Volgens de woordvoerder van de aartsbisschop heeft de EKD, de grootste protestantse kerk in Duitsland, in een lijvig document een soortgelijk standpunt als dat van Meisner ingenomen, maar heeft bijna niemand dat opgemerkt.

Duitsland te gast bij opening Wembley

Het Engelse nationale voetbalelftal zal de eerste interland in het nieuwe Wembley-stadion spelen tegen Duitsland. Op 22 augustus 2007 treffen de twee grootmachten elkaar in een vriendschappelijk treffen. De voetbalbonden van beide landen hebben dit vandaag bekend gemaakt.

Naar verwachting zal het Wembley-stadion in het voorjaar van 2007 klaar zijn. Het is nog niet helemaal zeker of de finale van de FA Cup al in de nieuwe voetbaltempel gespeeld kan worden.

Oorspronkelijk zou het nieuwe stadion al begin 2006 af zijn. Door een juridisch conflict tussen de eigenaars en de bouwondernemer lag de bouw echter anderhalf jaar stil.

West Ham stuurt trainer de laan uit

Alan Pardew is ontslagen als trainer van West Ham United. Aanleiding voor zijn ontslag zijn de slechte resultaten van West Ham in de Premier League.

Afgelopen zaterdag gingen 'The Hammers' met 4-0 onderuit bij Bolton Wanderers. Inmiddels zijn ze in de competitie naar de achttiende plaats afgegleden. Pardew werkte sinds oktober 2003 bij West Ham, met wie hij vorig jaar nog de finale van de FA-Cup wist te behalen.

Toplessmodellen in de kleren

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Dertien van de bekendste Britse toplessmodellen hebben zich in de kleren gehesen voor een kalender, waarvan de opbrengst gaat naar de bestrijding van borstkanker. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Stuart White en is te bestellen via lulu.com, een online uitgeverij.

De vrouwen, die normaal behoorlijk bloot 'page 3' in het boulevardblad The Sun vullen, zijn voor de kalender warmpjes en veelverhullend aangekleed. Zowel de modellen als de fotograaf hebben er belangeloos aan meegewerkt en ook Lulu leverde haar standaardcommissie in. De opbrengst is voor Breakthrough Breast Cancer, een Britse organisatie.

Kinderartsen luiden noodklok over hielprik

Icoon GezondheidDe invoering op 1 januari 2007 van de nieuwe hielprik waarmee meer aandoeningen bij baby's kunnen worden opgespoord, is niet voldoende voorbereid. De Landelijke Vereniging Entadministraties (LVE), heeft dat maandag geschreven in een brandbrief aan het ministerie van Volksgezondheid.

Dat heeft een woordvoerster van de Entadministratie Noord-Holland en Utrecht gezegd. Zij bevestigde een verhaal van die strekking in het AD.

Volgens de LVE moeten ouders al tijdens de zwangerschap zijn voorgelicht over de nieuwe hielprik. Dat is niet gebeurd. Ook blijkt uit een inventarisatie die de LVE hield bij academische ziekenhuizen dat die niet garant kunnen staan voor de opvang van de extra baby's die moeten worden opgenomen. Dat zijn er ongeveer achthonderd per jaar, verwacht de vereniging.

Verantwoordelijkheid
De LVE draagt zorg voor de uitvoering van de hielprik, maar wenst onder de huidige omstandigheden die verantwoordelijkheid niet op zich te nemen, aldus de zegsvrouw. De vereniging vindt dat zowel het voortraject - de voorlichting - als het natraject - de zorg in ziekenhuizen - niet in orde is, en verwacht niet dat daar voor 1 januari verandering in komt.

Met de hielprik kunnen bepaalde stofwisselingsziektes in een vroeg stadium worden vastgesteld. Het gaat om aandoeningen die mits tijdig opgespoord vrij eenvoudig te behandelen zijn. Maar kinderen die worden doorverwezen naar een ziekenhuis, komen terecht in een langdurig diagnostisch traject, en daar moeten de universitaire hospitaals wel voor toegerust zijn, aldus de LVE.

Live vanuit de file

Tja, wat moet ik hier nu weer van maken, ik denk dat Gurb het wel goed omschrijft: Een of andere malloot die in de bak van een vrachtwagen in de file gaat optreden.

Dat hij zo vals als een kraai zingt dat boeit niet, als automobilist in de file heb je tenminste wat afleiding op deze manier, maar om te zeggen dat je elke dag in de file naar deze muziek wilt luisteren, ehmmm, nee, dank je.

Met dank aan Gurb voor de submit.

'Nantes wil gepensioneerde Barthez'

De Franse voetbalclub Nantes overweegt Fabien Barthez in te lijven. Begin oktober kondigde de 35-jarige doelman zijn pensioen aan bij gebrek aan belangstelling van clubs.

Bij Nantes voldoen de huidige sluitposten Vladimir Stojkovic, Tony Heurtebis en Vincent Briant niet. De club wil de geruchten over de komst van de oud-international ontkennen noch bevestigen.

De doelman, die deze zomer met Frankrijk de finale van het WK in Duitsland verloor, zocht deze zomer tevergeefs naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij Olympique Marseille aan het einde van vorig seizoen afliep.

De oud-doelman van onder meer Manchester United stond 87 wedstrijden onder de lat van het Franse nationale elftal. Met 'Les Bleus' werd hij in 1998 wereldkampioen in 2000 Europees kampioen.

Dual screen mobieltje

Uitvinder zijn is een lastig beroep en heus niet zo makkelijk als Willie Wortel het doet voorkomen, de meeste uitvindingen halen het productiestadium niet eens, omdat ze moeilijk, onnodig of gewoonweg belachelijk zijn.

Maar heel soms komen zelfs belachelijke ideen op de markt, wat te denken van deze dual screen mobiele telefoon. Maar dan ga je er langer over nadenken en vraagt je af waarom niemand eerder op dit idee is gekomen.

NS-dienstregeling vrijwel vlekkeloos ingevoerd

Icoon VervoerDe invoering van de nieuwe dienstregeling bij de Nederlandse Spoorwegen heeft nergens tot grote problemen geleid. Er waren een paar korte vertragingen, maar verder reed alles op tijd. Ook de verwachte chaos op station Utrecht Centraal bleef geheel uit. Het was er wel wat drukker dan normaal, doordat veel mensen eerder van huis weggegaan waren.

Gisteren voerde de NS een nieuwe dienstregeling in, die vrijwel alle treintijden veranderde. Ook stoppen treinen soms op andere stations dan voorheen. Door de ingrijpende wijzigingen waren er veel problemen verwacht, maar die bleven gisteren achterwege. Omdat zondag een relatief rustige dag is op het spoor en de maandagochtendspits juist heel druk is, waren er voor vanochtend nog wel problemen voorzien, maar ook die bleken er niet te zijn.

Om de reizigers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, had de NS vanochtend extra veel personeel opgetrommeld. Ook vergadert de directie van de NS de komende week iedere avond, om eventuele structurele problemen die alsnog de kop opsteken snel aan te kunnen pakken. Met name in de samenstelling en de lengte van treinstellen kunnen nog wijzigingen komen. Er waren vandaag wel enkele treinen die te vol zaten om alle mensen mee te kunnen nemen.

Nieuwe details Metal Gear Solid 4

De avonturen van Solid Snake zullen eind 2007 een vervolg krijgen in Guns Of The Patriots. Hideo Kojima heeft wat meer info vrijgegeven omtrent de gameplay zoals die in MGS4 voor zal komen. Zo zal de injectie die Snake zichzelf geeft in de trailer een grote rol gaan spelen.
Snake zal z'n wapens kunnen modificeren met silencers, lasers en lampen, waarbij een combinatie van diverse mods ook mogelijk is. Sommige wapens die Snake tot z'n beschikking heeft zijn door Kojima ontworpen prototypes.

Raiden is tot groot plezier van een behoorlijk deel van de Metal Gear Solid-fanbase niet speelbaar, omdat Kojima inzag dat Raiden een foute inschatting was.


Niet speelbaar

Metal Gear Solid 4 zal een link met Metal Gear Solid: Portable Ops hebben, precieze details wilde Kojima nog niet loslaten.

Tot slot zullen vijanden emotie kennen, vijanden die bang zijn, zullen minder snel de achtervolging inzetten, en sneller opgeven. Bovendien zitten de vijanden van Snake niet alleen achter hem aan.

Siemerink nieuwe Davis Cup-captain

Voormalig tennisser Jan Siemerink volgt Tjerk Bogtstra op als captain van het Nederlandse Davis Cup-team.

De Rijnsburger beŽindigde in 2002 na veertien jaar zijn tennisloopbaan en zal in het duel met Groot-BrittanniŽ van 6 t/m 8 april voor het eerst op de bank zitten. Zelf speelde Siemerink zestien keer in de Davis Cup. De laatste keer was in 2001, in de verloren halve finale tegen Frankrijk.

FOK!sport zoekt nieuw talent

Icoon Sitenews - Join the crewFOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters die hun Nederlands goed beheersen. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waarin je met honderden andere spelers een gooi kan doen naar de eeuwige roem, Ťn leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een gezellig team van bevlogen medewerkers. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je ook verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. De eisen die wij stellen, zijn zeer redelijk: zo ligt het minimum aantal berichten dat je moet plaatsen per maand maar op dertig. Dat is dus gemiddeld ťťn bericht per dag. Daarnaast kun je natuurlijk foutloos Nederlands schrijven en ben je goed op de hoogte van wat er speelt in de sporten waarover je schrijft. Je hoeft geen allrounder te zijn: we hebben ook nieuwsposters die bijvoorbeeld alleen berichten over voetbal of Formule 1 schrijven.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan een mailtje met je usernaam op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport". Herschrijf verder een actueel nieuwsbericht in je eigen woorden en stuur dat (inclusief een linkje naar het originele bericht) ook mee met je mailtje. Wie weet kunnen we jou dan snel verwelkomen in de crew van FOK!sport!

Pinochet

Gisteren is de oud-dictator van Chili, Augusto Pinochet, overleden. Hij werd 91 jaar.

Pinochet is geboren op 25 november 1915 als zoon van de handelaar Augusto Pinochet Vera en Avelina Ugarte MartŪnez.
Als scholier was hij lastig en had moeite met discipline. Nadat hij van zijn middelbare school gestuurd werd, meldde hij zich bij de militaire academie. De derde keer werd hij aangenomen en hij ontpopte zich als een rustige en gehoorzame militair. Na vier jaar studeren, studeerde hij af als tweede luitenant bij de landmacht.

Op 30 januari trouwde hij met LucŪa Hiriart RodrŪguez en kreeg maar liefst vijf kinderen. Hij bleef militair en in 1951 werd hij docent op de militaire school. Later werd hij zelfs professor op de oorlogs academie. In 1956 werd Pinochet, samen met een groep andere jonge officieren, gekozen om op missie te gaan. Hij studeerde toen net rechten, waar hij mee stopte. Hij kreeg langzaam aan naamsbekendheid in politieke cirkels.
In 1970 komt de socialist Salvador Allende aan de macht en bevorderde Pinchot een aantal maal. Pinochet eindigde zelfs als opperbevelhebber. Drie weken later pleegt Pinochet met hulp van Amerika, een staatsgreep, waarbij Allende de dood vindt. Amerika steunde de staatsgreep omdat ze bang waren voor nog een communistisch regime, het land verkeerde namelijk in een diepe crisis.

In juni 1974 eigent Pinochet alle macht naar zich toe. Hij zou een meedogenloze dictator worden die tienduizenden mensen zou laten martelen, vermoorden en verdwijnen. Vele tegenstanders vluchtte het land uit.
Gek genoeg werd Pinochet geprezen, met name door Ronald Reagan en Margaret Thatcher, voor de economische groei en de stabiliteit in het land. In de buurlanden waren er grote economische problemen en guerrilla groeperingen, maar in Chili werd dat hardhandig neergeslagen.

Tegen het einde van zijn regeringstijd, laat hij voorzichtig de democratisering toe in Chili. Hij regelt echter wel wat vrijstellingen voor zichzelf en militaire officieren. Ze zouden nooit vervolgd mogen worden en levenslange politieke onschendbaarheid en immuniteit van rechtsvervolg hebben.

In 1998 werd Pinochet onder huisarrest geplaatst in Londen, waar hij op dat moment is voor een medische behandeling. Dit komt door een arrestatiebevel uitgevaardigd door een Spaanse rechter. Pinochet wordt door zo'n 4000 mensen aangeklaagd voor massamoord, marteling, internationale terreur en verdwijningen. Na 16 maanden wordt hij echter te ziek bevonden om te berechten en mag hij terug naar Chili.
In Chili worden er ook steeds processen gestart tegen Pinochet maar hij komt telkens onder de berechting uit. In 2004 krijgt hij een beroerte en wordt er geclaimd dat Pinochet te ziek zou zijn voor verdere vervolgingen.
In 2006 werd zijn immuniteit verwijderd, maar hij wordt niet meer verder berecht, hij zou nog steeds te ziek zijn.
Begin december kreeg hij een hartaanval en op 10 december sterft Pinochet.
Velen van zijn tegenstanders zijn opgelucht, maar toch teleurgesteld dat Pinochet nooit veroordeelt is voor zijn misdaden.

Op dit moment is Michelle Bachelet president van Chili. Zij is samen met haar moeder opgesloten en gemarteld geweest tijdens het regime van Pinochet.

Hond meegesleurd door auto

Icoon BinnenlandsEen automobilist heeft een hond met zijn auto laten meeslepen door de straten van Rijswijk. De politie is nog zoekende naar de dader.

Een ooggetuige zag dat het dier zondagavond op de Prinses Beatrixlaan uit de rijdende auto werd gegooid. De hond bleef echter met zijn lijn aan het voertuig hangen. Stratenlang werd de viervoeter meegesleurd, totdat hij bij de Schaapweg losraakte van de auto.

Medewerkers van de dierenambulance vonden het dier en stelden vast dat de hond niet meer te redden was. Zij hebben het beestje laten inslapen. Volgens de ooggetuige reed de dader in auto met een Frans nummerbord.

Wat is Dit: Opgave 70 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht ťťn nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Uitslagen ItaliŽ speelronde 15

In ItaliŽ werd dit weekend de vijftiende speelronde in de Serie A gespeeld. AS Roma wist de stadsderby tegen Lazio Roma niet te winnen en verspeelde dure punten. Wel drie punten voor Internazionale en Palermo. AC Milan blijft tobben, opnieuw werd er niet gewonnen.

Internazionale loopt uit op AS Roma

Door het 3-0 verlies van AS Roma bij Lazio Roma, deed Internazionale goede zaken. De koploper liep drie punten uit op de directe achtervolger AS Roma en heeft nu zeven punten voorsprong. Inter won afgelopen weekend met 0-3 van Empoli en evenaarde daarmee een clubrecord.

Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, pas na een uur gespeeld te hebben brak Hernan Crespo de ban door de Nerazzurri op voorsprong te zetten. De 0-2 kwam vanaf de voet van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic, die een uitstekende wedstrijd speelde. Kort voor tijd besliste Walter Samuel de wedstrijd definitief. De winst betekende de achtste overwinning op rij, daarmee evenaarde Inter het clubrecord uit 1939/1940.

Eindelijk overwinning voor Palermo

Eindelijk wist Palermo weer eens te winnen, in de thuiswedstrijd tegen nummer vier Livorno, was de nummer drie in de Serie A met 3-0 te sterk. Door het verlies van AS Roma naderde Palermo de nummer twee, AS Roma, op ťťn punt. Al na twee minuten stonden de Sicilianen op voorspong door een doelpunt van Fabio Simplicio. Livorno deed wat het kon om de achterstand om te buigen maar slaagde daar niet in. In plaats daarvan liep de thuisploeg verder uit.

Na een half uur verdubbelde Amauri de score voor de Rosanero. Na rust begonnen de bezoekers sterk aan het vervolg maar slaagden er niet in keeper Agliardi te verschalken. Met nog een kwartier op de klok besliste Simplicio de wedstrijd definitief door zijn tweede van de avond te maken. Vlak voor tijd kreeg Livorno nog de beste kans op een eretreffer maar uitstekend werk van de doelverdediger voorkwam een tegendoelpunt.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
RegginaAscoli2-1
PalermoLivorno3-0
AC MilanTorino0-0
SampdoriaSiena0-0
Atalanta BergamoMessina3-2
CagliariParma0-0
CataniaUdinese 1-0
Chievo VeronaFiorentina0-1
EmpoliInternazionale0-3
Lazio RomaAS Roma3-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale15123032-1439
2AS Roma15102332-1432
3Palermo15101430-1831
4Catania1565421-2523
5Lazio Roma1573525-1321
6Atalanta Bergamo1555524-2420
7Livorno1555515-1820
8Empoli1547412-1319
9Siena1547413-1618
10Torino 1546510-1718
11Sampdoria1545621-2117
12Udinese1545614-1617
13Cagliari15210313-1416
14Messina1535718-2514
15AC Milan1556414-1413
16Fiorentina1582522-1511
17Chievo Verona1524913-2010
18Parma1524912-2710
19Ascoli1506910-236
20Reggina1555517-105

Programma

DatumThuisUit
16/12FiorentinaAC Milan
16/12Udinese Cagliari
17/12SienaAtalanta Bergamo
17/12CataniaEmpoli
17/12InternazionaleMessina
17/12LivornoLazio Roma
17/12ParmaChievo Verona
17/12RegginaSampdoria
17/12AS RomaPalermo
17/12AscoliTorino

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1RiganoMessina9
-TottiAS Roma9
3BianchiReggina8
-AmauriPalermo8
-SpinesiCatania8

"Het is nu of nooit voor Fisichella"

De technisch directeur van het team van Renault, Bob Bell, heeft gezegd dat Giancarlo Fisichella in 2007 aan zijn team moet laten zien dat hij mee kan doen in de strijd om de wereldtitel. De Italiaan begint dan aan zijn twaalfde seizoen in de Formule 1.

"Als hij dat volgend jaar niet kan laten zien, dan betwijfel ik of hij ooit nog kampioen zal worden", aldus Bell. "Het is volgend seizoen nu of nooit voor Fisichella. Als team kunnen we er alleen maar vertrouwen in hebben dat hij de uitdaging aankan. We zullen proberen hem een zo goed mogelijke auto te geven en hem zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik heb Fisichella nog niet afgeschreven."

Afgelopen seizoen eindigde Fisichella als vierde in de strijd om de wereldtitel.

Geen straf voor Huntelaar

De overtreding van Klaas-Jan Huntelaar op Simon Cziommer in de competitiewedstrijd gisteren tussen Ajax en AZ zal geen consequenties hebben voor de aanvaller van de Amsterdammers.

Scheidsrechter Eric Braamhaar had namelijk wel oog voor de actie van Huntelaar, maar besloot hem daarvoor niet te straffen. Huntelaar had enkel bestraft kunnen worden op basis van tv-beelden als Braamhaar het voorval niet had geconstateerd.

Na het zien van de beelden bekende Braamhaar dat hij de situatie verkeerd had beoordeeld. "Ik dacht op het moment van de actie dat hij de bal speelde, maar het was een rode kaart. Daar hoef ik niet over te discussiŽren. Ik zat ernaast."

Hond bijt man niet

Icoon OpmerkelijkEen 51-jarige man uit Apeldoorn heeft vrijdagnacht zijn hond proberen op te hitsen tegen een portier van een horecagelegenheid. De hond, een Bordeaux Dog, liet zich niet gek maken. Hoe woest zijn baasje ook werd, de lobbes weigerde zijn tanden in de portier te zetten.

De Apeldoorner was eerder die avond al bij de betreffende horecagelegenheid geweest. Hij werd toen niet binnengelaten omdat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De man was zo ontdaan, dat hij naar huis ging om zijn hond te halen. Even later keerde hij terug naar de horecazaak. De viervoeter ging totaal niet in op de commando's van zijn baasje. De man is aangehouden door de politie.

The Christmas Resistance Movement

Vind je kerst maar niets, dat gezeik met die boom, verplichte familiebezoekjes terwijl je eigenlijk gewoon helemaal geen zin hebt in dat soort verplichte gezelligheid ?

Wees gerust je bent niet de enige, ik persoonlijk ben altijd blij als het weer Januari is en het hele feestdagengezeik weer voorbij is, en weet je er zijn nog veel meer mensen die er zo over denken, er is zelfs een speciale website gemaakt door Christmas Resistance Movement.

Rijbewijs voor Belgische oogpatiŽnte (97)

Icoon OpmerkelijkDe Belgische rechter staat toe dat een 97-jarige vrouw die amper enkele meters ver kan zien haar rijbewijs houdt. De rechter had er begrip voor dat de alleenwonende vrouw anders geen boodschappen kon doen.

''Hoe moet ik dan een brood gaan halen?'', zei HťlŤne Placklť uit Diest tegen de rechter, die de hoogbejaarde wel een oogoperatie oplegde.

De vrouw moest voor de rechter komen omdat ze een auto had geraakt en was doorgereden. De krasse bejaarde vindt het verkeer erg gevaarlijk. Maar dat heeft niets met haar te maken. ''Er zijn te veel auto's op de weg. Vooral met die jongeren aan het stuur. Die zouden nog het liefst naar de toilet gaan met hun auto'', zei ze maandag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Dronken mafkees dreigt treinen op te blazen

Icoon Domme criminelenEen inwoner van Bussum die te diep in het glaasje had gekeken, heeft zaterdagnacht gedreigd treinen op te blazen en agenten in elkaar te slaan. De 43-jarige veelzuiper deed zijn woeste mededelingen in telefoontjes naar de politie. Volgens de politie was al snel duidelijk dat de praat van de man niet serieus genomen kon worden.

Zondagochtend werd hij aangehouden. Meteen betuigde hij al spijt voor zijn dronkemanspraat. De Bussumer krijgt toch een zware aanklacht tegen zich wegens het doen van een valse melding met een terroristisch karakter. Dit kan hem een zwaardere straf opleveren dan een 'gewone' valse melding. Te zijner tijd zal hij zich voor een politierechter moeten verantwoorden.

Film: Happy Feet

Hoe breng je het beste op kinderen over dat het leegvissen van de oceaan een slecht idee is? Heel simpel; ten eerste zoek je naar een dier met een hoog aaibaar gehalte. In dit geval pinguÔns. Vervolgens zoek je naar een afwijking; waarom is deze pinguÔn anders? Dit karakter laat je een avontuur beleven, met als uitkomst jouw milieubewuste boodschap, en voila. Zo zullen de makers van Happy Feet ongeveer gedacht moeten hebben bij het in elkaar zetten van deze film.

Hoeren aangehouden en te kijk gezet

Icoon OpmerkelijkIn China zijn meer dan honderd postituees aangehouden en publiekelijk vernederd. De actie vond plaats in Guangdong, een Chinese provincie. De politie zette de dames met opzet 'te kijk' midden op straat. Ze hopen dat dit andere prostituees en klanten afschrikt.

De vrouwen werden geboeid op straat gezet met een knalgele trui aan in de stad Shenzhen. Inwoners kwamen massaal de straat op om het schouwspel te bekijken.

Prostitutie is in het land verboden sinds de invoering van het communisme (1949). Prostituees werden opgepakt, heropgevoed en naar scholen gestuurd. Ondanks de maatregelen zijn er nog altijd meer prostituees in China dan mensen in Nederland: naar schatting twintig miljoen vrouwen werken in deze bedrijfstak.

Met dank aan DeNeo voor de submit.

SEGA gaat nieuwe Alien-games maken

SEGA en 20th Century Fox hebben een deal gesloten voor de productie van games gebaseerd op de Alien-films.

SEGA heeft aangekondigd dat deze games zowel op de PC als op de next-gen-consoles zullen verschijnen, en dat daar zeker een FPS en een RPG tussen zullen zitten. De eerste game zal in 2008 het licht zien.

Tevens is SEGA in gesprek met onder meer Lance Henriksen en Sigourney Weaver om hun uiterlijk en stem in de game te kunnen gebruiken.

Rob Lightner, vice-president Business Development bij SEGA, heeft aangegeven dat SEGA licensing erg serieus neemt, en alle opties op dit moment open laat. Ze willen "Alien" aangrijpen om licensed games naar een volgend niveau te tillen.Mike Gallo, die de productie van de Alien-games op zich gaat nemen, zei dat de games de verhaallijn van de films niet zullen volgen. In plaats daarvan zullen de games putten uit de rijke geschiedenis en de algemene Alien-backstory waar de films op gebaseerd zijn.

De games en films zullen wel raakvlakken kennen. De films worden als inspiratie gebruikt, en ook karakters uit de films zullen waarschijnlijk hun opwachting maken. Bovendien zullen er wellicht vragen beantwoord worden die de liefhebbers van de films nog hebben. Volgens Gallo zullen de nieuwe Alien-games zich van eerdere games onderscheiden door de next-gen technologie.

20th Century Fox heeft overigens de licentie beperkt tot de Alien-films. De Alien vs Predator-licentie, waarvan een tweede film binnenkort verschijnt, is niet in deze deal inbegrepen.
Elie Dekel, executive vice-president voor 20th Century Fox Licensing and Merchandising, heeft aangegeven dat er andere licenties beschikbaar zijn die in de toekomst een game-franchise kunnen worden. Zij noemde met name "Big Trouble in Little China", "The Fly" en "Fantastic Voyage".

SEGA is de laatste tijd erg actief op het gebied van licensing. Zij hebben de game-rechten voor Paramounts "Charlotte's Web", "Iron Man" van Marvel en de "His Dark Materials: The Golden Compass" trilogie van New Line Cinema gekocht.

Park terug in selectie Manchester United

Ji-Sung Park heeft zich weer aangesloten bij de selectie van Manchester United. Sinds september stond de Zuid-Koreaanse middenvelder buitenspel, nadat hij een enkeloperatie onderging.

De voormalig PSV-er is inmiddels weer helemaal fit. "Mooi dat hij weer terug is", aldus de trainer van United, Alex Ferguson. "We kunnen hem goed gebruiken, met zijn snelheid en afwisseling is hij een belangrijke kracht voor ons elftal. Tijdens de drukke periode in december en januari kunnen we hem uitstekend gebruiken".

DVD: She's the manAmanda Bynes is een beetje de nieuwe Lyndsey Lohan. Als all-American girl met de uitstraling van een zestienjarige speelt ze de hoofdrol in een hele rits tienerfilms, waarvan She's the man de meeste recente is. Het lijkt voor iedereen de ideale combinatie: humor, een knap meisje en een portie humor. Toch deed de film het in de bioscoop vooral goed bij het wat jonge vrouwelijk deel van de bevolking. Is de film echt zo 'girly' of is het verhaal, dat losjes gebaseerd is op 'Twelfth Night' van Shakespeare, voor iedereen de moeite waard? She's the man is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Cherie Blair poseerde ooit naakt

Cherie Blair In het toch altijd wat preutse Groot-BrittanniŽ is enige opwinding ontstaan na berichten dat de vrouw van premier Tony Blair in het verleden naakt heeft geposeerd voor een schilderij. Het is overigens al meer dan 20 jaar geleden dat Cherie Blair naakt voor de schilder stond.

Het portret werd indertijd gemaakt door de Britse kunstenaar Euan Uglow. Het schilderij 'Striding Nude, Blue Dress' toont een vrouw in een blauwe jurk waarvan de voorkant open is. De schilder was een vriend van de Blairs. Hij overleed zes jaar geleden.

Uglow exposeerde het kunstwerk slechts ťťn keer, in 1983. Toen Tony Blairs politieke carriŤre op stoom kwam, besloot de schilder het niet meer aan het publiek te tonen. Het doek is nu in handen van de Marlborough Fine Art Trust die het waarschijnlijk in 2007 zal tonen tijdens een overzichtstentoonstelling van het werk van Uglow. The Mail on Sunday publiceerde gisteren reeds een foto van het schilderij.

Ten tijde van het schilderen heette de vrouw van Blair nog Cherie Booth, was ze 24 jaar oud en stagiair bij een advocatenbureau.'Striding Nude, Blue Dress'

Kinderen gedood door Palestijnse schutters

Icoon IsraŽl/PalestinaIn de Gazastrook hebben Palestijnse schutters maandagochtend drie kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar gedood. Het gaat om de zoontjes van een hoge functionaris van de Palestijnse veiligheidsdienst. De kinderen waren in een auto op weg naar school. Ook de chauffeur werd gedood.

De kindermoord is mogelijk een wraakoefening in de strijd tussen de fracties van Hamas en Fatah, de twee belangrijkste partijen in de Palestijnse gebieden. De spanning tussen de groeperingen is recent opnieuw opgelopen nadat president Mahmoud Abbas (Fatah) gezegd had vervroegde verkiezingen uit te willen schrijven.

Leonardo definitief niet naar PSV

PSV ziet definitief af van Leonardo. De aanvaller van NAC Breda, die zaterdag met rood het veld afmoest in de competitiewedstrijd tegen Excelsior, komt niet meer voor in de toekomstplannen van de Eindhovense club. De aandacht van de Eindhovenaren is inmiddels verlegd naar een andere aanvaller met wie de club inmiddels in gesprek is.

Het leek er aanvankelijk op dat Leonardo naar PSV zou gaan, maar de aanvaller begon te twijfelen toen Ajax ook interesse toonde. Daarnaast heeft Tottenham Hotspur ook nog steeds belangstelling voor volgend seizoen, als Leonardo een Nederlands paspoort heeft. In dat laatste geval zal hij het seizoen afmaken bij NAC.

Goede doelen halen 995 miljoen op

Icoon FinancieelGoede doelenorganisaties hebben in 2005 een bedrag van 995 miljoen euro bij het publiek opgehaald. Dat is 45 miljoen meer dan het voorgaande jaar. De financiŽle reserves van charitatief Nederland zijn met zo'n 210 miljoen euro toegenomen tot bijna 1,4 miljard euro. Dat staat in de jaarlijkse rapportage van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) die maandag is gepresenteerd.

De uitgaven van de charitatieve organisaties aan goede doelen stegen in 2005 naar een recordbedrag van 2,5 miljard euro. Naast het bedrag dat de organisaties bij het publiek ophaalden, kregen zij ook geld uit loterijen en publieke fondsenwerving. Bovendien waren subsidies van de overheid een grote inkomstenpost.

Bijna de helft van de uitgaven van de goede doelenorganisaties werd besteed aan internationale hulp. Zo deed de tsunami die eind 2004 Zuidoost-AziŽ trof, de mensen diep in hun buidel tasten: voor de gevolgen van de natuurramp werd 200 miljoen euro ingezameld. Welzijnsprojecten kregen 23 procent, 13 procent ging naar de gezondheidszorg in Nederland en 16 procent naar natuur en milieu.

De top tien van de grootste charitatieve instellingen week weinig af van die van 2004. Stichting Cordaid, de overkoepelende organisatie van onder andere Memisa en Mensen in Nood, had met 219,6 miljoen euro het meeste geld beschikbaar om aan goede doelen te schenken. Het Leger des Heils volgt op de tweede plaats met 202,3 miljoen. Op nummer drie staat Oxfam Novib met 199,8 miljoen.

Het CBF baseert de conclusies op gegevens van 625 instellingen. Het voorgaande jaar nam het bureau 546 instellingen in zijn rapportage op.

Zuster en kindje
Helpt U wel eens iemand?

Uitslagen Frankrijk speelronde 17

In de Franse competitie beleefde Lens een goede generale repetitie voor de UEFA Cup wedstrijd tegen SC Heerenveen aankomende donderdag. Landskampioen Lyon won, dankzij een goed slotoffensief, met 3-1 van PSG.

RC Lens kwam goed weg bij Toulouse. De nummer twee in de Franse competitie won dankzij een treffer in blessuretijd van Issam Jemaa.

Olympique Lyon had het zwaar tegen PSG maar kwam uiteindelijk toch als winnaar over de eindstreep. De treffer van Sylvain Wiltord kwam Paris Saint-Germain nog te boven met een doelpunt van Pedro Pauleta. De Parijse formatie had echter het nakijken toen Florent Malouda en Cris in de slotfase alsnog zorgde voor de 3-1 overwinning voor de landskampioen.

Uitslagen zeventiende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
Ol. MarseilleAS Monaco2-1
ToulouseRC Lens0-1
LorientSedan2-0
TroyesAJ Auxerre3-3
ValenciennesSochaux0-0
Ol. NiceNancy0-0
NantesLe Mans0-0
Ol. LyonPSG3-1
LilleSaint Etienne2-2
BordeauxRennes1-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon174635 - 11
2RC Lens173226 - 15
3Lille OSC173026 - 16
4FC Sochaux173021 - 16
5St. Etienne172827 - 21
6O./ Marseille172723 - 16
7AS Nancy172614 - 13
8Girondis Bordeaux172520 - 22
9Toulouse162420 - 19
10Stade Rennes172315 - 15
11FC Lorient172318 - 20
12Le Mans172119 – 21
13AJ Auxerre171917 - 22
14Valenciennes171814 - 24
15PSG161717 - 23
16AS Monaco171620 - 21
17Olympique Nice171514 - 19
18Troyes171518 - 26
19Nantes171312 - 23
20Sedan171019 – 32

Programma volgende week:

DatumThuisUit
16/12RennesTroyes
16/12Saint-EtienneValenciennes
16/12PSGOl. Nice
16/12NancyOl. Marseille
16/12Le MansToulouse
16/12SedanLille
16/12RC LensOl. Lyon
16/12NantesBordeaux
16/12AJ AuxerreLorient
16/12AS MonacoSochaux

Abortus vanwege hazenlip komt voor

Icoon MedischIn Nederlandse ziekenhuizen zijn de afgelopen jaren zeker drie abortussen uitgevoerd op foetussen die een kleine en behandelbare afwijking hadden. De ouders vonden de komst van zo'n baby onverdraaglijk. Zo voerde het AMC in Amsterdam twee keer een abortus uit vanwege een hazenlip. De andere abortus vanwege een kleine afwijking vond plaats in het Academisch Medisch Centrum Maastricht.

De Evangelische Omroep doet vandaag in het Radio 1-programma 'De Ochtenden' om 10.05 uur verslag van dergelijke abortuspraktijken. Daarin vertelt Katia Bilardo, gynaecoloog in het AMC, dat de ouders niet konden accepteren dat het kind ter wereld zou komen met een hazenlip. Ook na gesprekken met maatschappelijk werksters, psychologen, een kinderchirurg en een plastisch chirurg bleven de ouders bij hun besluit. Daarop is besloten tot een abortus.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht zegt jaarlijks twee tot drie abortusverzoeken te krijgen vanwege kleine afwijkingen. Het ziekenhuis weigert die uit te voeren. Volgens het ziekenhuis zijn de foetussen toch geaborteerd omdat de ouders zich wendden tot normale abortusklinieken, waar tot 24 weken een zwangerschap sowieso mag worden afgebroken (omdat een kind ongewenst is).

Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid laat weten dat de noodsituatie van de vrouw, niet de lichte of behandelbare afwijking op zich, reden kan zijn een zwangerschap af te breken. Ze gaat onderzoeken of de toegenomen mogelijkheden voor prenatale diagnostiek leiden tot een groter aantal abortussen.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Nintendo vervangt stiekem polsbandje Wii-mote?

Na de nodige berichten van Wii-motes die uit handen vliegen tijdens te enthousiast gamen lijkt Nintendo een oplossing te hebben bedacht. Het lijkt erop dat bij nieuwe leveringen van Wii's en controllers stevigere polsbandjes worden gebruikt. Nintendo zelf heeft hier nog niet over gezegd, maar op onderstaande foto is duidelijk het verschil te zien tussen het oude (rood) en het nieuwe polsbandje (groen).Overigens hebben de makers van Penny Arcade een leuke comic getekend over het uit de handen glijden van Wii-controllers.

Guadalajara wint Mexicaanse Apertura

Guadalajara heeft zondag zijn elfde Mexicaanse titel in de wacht gesleept. De club, hofleverancier van het nationale elftal van Mexico, kwam in de return van de finale van de Apertura uit bij Toluca terug van een 1-0 achterstand en won uiteindelijk met 1-2.

Rodriguez en Adolfo Bautista scoorden de treffers voor Guadalajara. De eerste wedstrijd was in een 1-1 gelijkspel geŽindigd.

Crosstitels Farah en Golovtsjenko

Mohammed Farah is in het Italiaanse San Giorgio Europees kampioen geworden op de cross. Daarmee maakte hij een einde aan de hegemonie van Sergij Lebed, die de afgelopen vijf edities wist te winnen, en nu als twaalfde eindigde.

De Brit Farah, geboren in SomaliŽ, liep in de slotronde weg bij de Portugees Fernando Silva en de Spanjaard Juan Carlos de la Ossa. Gert-Jan Liefers liep aanvankelijk goed mee aan kop, maar werd uiteindelijk negentiende.

Tatjana Golovtsjenko won bij de dames. Bij de vrouwen deden geen Oranje-atletes mee. Titelverdedigster Lornah Kiplagat besloot na een druk wegseizoen voor een ander programma te kiezen.

Uitslagen Engeland speelronde 17

Dit weekend twee toppers in de Engelse Premier League. Chelsea en Arsenal speelden gisteren gelijk, en Manchester United won de derby tegen City met 3-1.

Dirk Kuijt scoorde zaterdag niet in de 4-0 zege van Liverpool op Fulham, maar hij brak de wedstrijd wel open. Ian Pearce maakte vlak na rust hands bij een schot van de Nederlander en daarvoor kreeg Liverpool een strafschop. Steven Gerrard miste, maar maakte zelf uit de rebound 1-0 en daarmee was het verzet van Fulham gebroken. Kuijt had in de eerste helft ook al een keer op de hand van Pearce geschoten, maar toen liet scheidsrechter Uriah Rennie doorspelen. Na de 1-0 van Gerrard zorgden Jamie Carragher, Luis GarcŪa en Mark GonzŠlez voor de 4-0 eindstand.

Vanavond speelt Sheffield United nog tegen Aston Villa.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Manchester UnitedManchester City3-1
Blackburn RoversNewcastle United1-3
LiverpoolFulham4-0
Tottenham HotspurCharlton Athletic5-1
WatfordReading0-0
MiddlesbroughWigan Athletic1-1
PortsmouthEverton2-0
Bolton WanderersWest Ham United4-0
ChelseaArsenal1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd1714214438-9
2Chelsea1611323626-9
3Portsmouth178452823-14
4Liverpool178452823-15
5Bolton Wanderers178362719-15
6Arsenal167542626-13
7Reading178272619-21
8Tottenham Hotspur177462520-21
9Aston Villa165922419-15
10Everton176652420-17
11Wigan Athletic166462220-21
12Manchester City175572014-20
13Fulham175572016-27
14Newcastle165471915-18
15Middlesbrough174581714-22
16Blackburn164481614-21
17Sheffield164481611-20
18West Ham United1742111410-24
19Charlton Athletic1733111213-28
20Watford161871110-20

Programma aankomende week:

DatumThuisUit
13/12ChelseaNewcastle
13/12Wigan AthleticArsenal

Microsoft hard op weg naar de 10 miljoen

Microsoft verklaarde bij de launch van de Xbox 360 te streven naar tien miljoen verkochte consoles tegen het eind van 2006. En het lijkt erop dat ze dat aantal gaan halen.

Eind september waren al zes miljoen Xboxen verkocht, en de eerste cijfers wijzen erop dat aan het eind van november dit aantal tot acht miljoen is opgelopen. Met de kerstdagen in zicht lijkt het aantal van tien miljoen dus haalbaar, zeker met succesvolle games als Gears of War in het westen en Blue Dragon in Japan.

De 10 miljoenste Xbox 360 is inmiddels aan een winkel geleverd en wacht op een koper.
Geef die kerstboom geen hand

Ga weg man! Dat is rezpectloozzzzz!

Maar dan net iets anders. De hele wereld is vergeven van kerstbomen deze tijd van het jaar. Overal waar je kijkt is er wel een verlicht boompje te zien. De strijd voor gelijkheid slaat echter weer helemaal door de verkeerde kant op. Kerstbomen zijn immers beledigend voor de joden. in Seattle tenminste. Daar zijn kerstbomen bij een vliegveld weggehaald omdat er een rabbi aan het klagen was.

En dat terwijl de joden dit jaar op 23 december al klaar zijn met hun Chanoeka. Kerst zit dus helemaal niet in de weg.

DS verplettert PSP in Japan

Tijd voor weer wat verkoopcijfers uit het land van de rijzende zon. Volgens een een onderzoek van het Japanse gamesblad Famitsu heeft Nintendo de strijd met de PSP van concurrent Sony nu duidelijk gewonnen, althans in thuismarkt Japan.

Dit jaar heeft Sony tot nu toe 1,6 miljoen PSP's verkocht. Nintendo daarentegen heeft 1,3 miljoen "oude" DS-en en 6,2 miljoen exemplaren van de DS Lite verkocht. Gedurende het hele afgelopen jaar lag de DS elke week de PSP ver voor in verkoopcijfers. Overigens had Nintendo nog veel meer DS Lites kunnen verkopen, maar ze hebben grote moeite om aan de enorme vraag in Japan te voldoen.
Kerstbomen zijn 'beledigend'

Icoon Feestdagen Alle negen kerstbomen van het Sea-Tac International Airport in de Amerikaanse stad Seattle zijn weggehaald, omdat ze beledigend zouden zijn voor joden en andere religies.

De rabbi Elazar Bogomilsky had een advocaat ingehuurd en dreigde met een rechtszaak als de luchthaven geen Joodse menorahs zou plaatsen. Het kerstfeest is immers een christelijk feest en hij vond dat de joden ook aan bod moesten komen.

In plaats dat de luchthaven menorahs besloot te plaatsen, heeft het alle kerstbomen maar weggehaald. "We hebben alle bomen weggehaald, omdat we niet exclusief willen zijn", aldus de woordvoerder Terri-Ann Betancourt. "We willen respectvol zijn en zullen volgend jaar ons beleid analyseren". Een menorah toevoegen was volgens de luchthaven geen optie, want dan zouden veel andere culturen en religies ook hun symbolen opeisen. "De feestdagen zijn de drukste dagen op de luchthaven, de medewerkers hebben geen tijd om cultureel antropologen te spelen", aldus Betancourt.

De medewerkers van de luchthaven zijn niet blij met de beslissing. Ze vinden dat bezoekers de luchthaven moeten bellen om hun onvrede kenbaar te maken. De kerstbomen staan nu in een opslagkamer, waar niemand ze kan zien.

Zuid-Europa kritisch over gsm-plan van EU

Icoon Telecom De Zuid-Europese lidstaten zijn niet positief over het plan van de EU om telefoonbedrijven te dwingen hun tarieven voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken en sms'jes te verlagen. Deze toeristenlanden verdienen veel geld aan de dure gsm-gesprekken. Ook Groot-BrittanniŽ en Frankrijk zijn tegen: zij vinden dat de EU niet zomaar moet ingrijpen in de prijzen van bedrijven. Nederland is voor de maatregel, al moeten telefoonbedrijven wel een zekere marge behouden.

De beller betaalt momenteel gemiddeld vijf keer meer voor een internationaal gsm-gesprek dan de werkelijke kosten zijn. Een gesprek tussen lidstaten is vier maal zo duur als een gesprek binnen lidstaten. Viviane Reding, Europees Commissaris voor Informatiemaatschappij en Media, vindt deze kosten onnodig en onaanvaardbaar. Daarom wil ze met haar voorstel bereiken dat de tarieven voor binnenlandse en buitenlandse gsm-gesprekken niet onnodig sterk mogen verschillen. Ze wil de maatregel in de herfst van 2007 invoeren, al lijkt dat wel erg optimistisch.

De telecombedrijven staan ook kritisch tegenover het voorstel. Ze hebben bezwaren tegen de gedwongen prijsverlaging. Reding heeft daar geen boodschap aan en heeft onlangs ook sms-tarieven toegevoegd aan het voorstel. Internationale sms'jes blijken ook veel meer te kosten dan sms'jes naar het binnenland.

Uitslagen Spanje speelronde 14

In Spanje stond dit weekeinde de topper tussen Sevilla en Real Madrid op het programma. Hier kun je lezen dat de Palanganas er met de winst vandoor gingen. Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld op het schiereiland.

Kampioenschapsleider FC Barcelona kon enkel profiteren van de misstap van aartsrivaal Real Madrid. Niemand verwachtte dat Real Sociedad, de overwinningsloze hekkensluiter, een gevaar zou kunnen vormen voor Frank Rijkaards team. BarÁa was in de eerste helft al een stuk beter en zag twee doelpunten afgekeurd worden, waarvan ťťn onterecht. Ondanks de betere Catalanen hield de verdediging van txuri-urdin vrij simpel stand. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg echter wel waar het recht op had. Ronaldinho scoorde op aangeven van Ludovic Giuly. Sociedad kwam er slechts sporadisch uit, maar wist in de slotfase nog een gevaar te vormen voor het doel van Victor Valdťs. Diezelfde Valdťs wist wel te voorkomen dat de gelijkmaker binnen zou vallen. Vijf minuten voor tijd kreeg Sylvinho nog rood, omdat hij binnen twee minuten twee gele kaarten ontving. Deze beslissing van de scheidsrechter was eveneens twijfelachtig.

Valencia bewees haar potentieel op de zondagavond door in de thuiswedstrijd tegen Deportivo la CoruŮa korte metten te maken met de blauw-witte formatie. Miguel Angel Angulo opende al na negen minuten de score, en daar zou het niet bij blijven. Na een dik halfuur haalde Juanma Valencia-spits David Villa onderuit in de zestien. Dat kwam de verdediger op rood te staan. In de strafschop die volgde was Villa trefzeker voor Los Ches. Diezelfde Villa maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een eind, toen hij na een prachtige steekbal van Ruben Baraja de 3-0 op het scorebord zette. In blessuretijd werd het nog erger voor Depor, want Vicente mocht ook nog een goaltje meepikken. 4-0 in Mestalla.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
09/12BarcelonaReal Sociedad1-0
09/12SevillaReal Madrid2-1
10/12Real RacingReal Zaragoza0-2
10/12OsasunaReal Mallorca3-0
10/12Celta de VigoVillarreal1-1
10/12GimnŗsticLevante2-1
10/12Athletic ClubRecreativo Huelva4-2
10/12GetafeReal Betis1-1
10/12Atlťtico MadridEspanyol1-2
10/12ValenciaDeportivo la CoruŮa4-0

Stand:

#ClubGespeeldPunten
1.Barcelona1433
2.Sevilla1431
3.Real Madrid1429
4.Real Zaragoza1426
5.Atlťtico Madrid1424
6.Getafe1422
7.Recreativo Huelva1422
8.Villarreal1422
9.Valencia1421
10. Celta de Vigo1419
11.Espanyol1419
12.Osasuna1417
13.Deportivo la CoruŮa1417
=.Real Mallorca1417
15.Real Racing1415
16.Levante1414
17.Athletic Club1411
18.Real Betis1410
19.Gimnŗstic148
20.Real Sociedad146

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutťSevilla11
=.RonaldinhoBarcelona11
=.Diego MilitoReal Zaragoza11
4.Ruud van NistelrooijReal Madrid8
5.Fernando BaianoCelta de Vigo7
=.David VillaValencia7

Programma:

DatumThuisUitTijd
16/12Real MallorcaReal Racing20.00
16/12Deportivo la CoruŮaAthletic Club20.00
16/12Real ZaragozaValencia22.00
17/12Recreativo HuelvaSevilla17.00
17/12Real SociedadGimnŗstic17.00
17/12LevanteCelta de Vigo17.00
17/12VillarrealOsasuna17.00
17/12EspanyolReal Madrid19.00
17/12Atlťtico MadridGetafe21.00
24/01Real BetisBarcelona21.00

Man wordt 3 kilometer met tram meegesleurd

Icoon Ongeluk Langs het tram-plus-traject in Schiedam is zaterdagmorgen een jongeman een kleine drie kilometer meegesleurd door een tram. Het ontzielde lichaam werd drie kilometer vanaf de onheilsplaats gevonden. Langs het hele traject lagen lichaamsdelen en ingewanden van het slachtoffer. Hoewel de politie zeer snel handelde kon ze niet voorkomen dat enkele kleine kinderen een aantal lichaamsdelen zagen liggen.

De bestuurder van de tram had evenwel niets in de gaten. Hij verklaarde tegenover de politie wel een schok gevoeld te hebben tijdens het rijden, maar bij een nadere inspectie aan de tram niets gezien te hebben. Het is nog niet zeker of het slachtoffer al op de trambaan lag, of dat hij gegrepen is door de passerende tram. Het hele spoor is onderworpen aan forensisch onderzoek.

De bestuurder is opgevangen door de politie in Vlaardingen. Hij zal nog wel nader gehoord worden over de toedracht van het ongeluk.Omstreden beeld Johannes Paulus II onthuld

Johannes Paulus IIIn het Franse dorpje PloŽrmel in Morbihan, Bretagne, is vandaag een metershoog standbeeld van wijlen paus Johannes Paulus II onthuld. Het vier meter hoge bronzen beeld is een werk van de omstreden Russische beeldhouwer Zurab Tsereteli.

Bewoners in de regio waren fel gekant tegen de plaatsing van het monument op een openbaar plein en zijn een juridische procedure begonnen om het beeld te weren. Ze vinden het verspilling van overheidsgeld en achten het in strijd met de wet op de scheiding tussen geloof en staat. De rechter heeft nog geen oordeel geveld.

Onthulling van het standbeeld van Johannes Paulus II in PloŽrmel, Bretagne
In Ploermel zwaait JP-II voortaan de scepter
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.