FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 december 2006

Omroep België: Vlaanderen is onafhankelijk

Icoon Opmerkelijk De Franstalige Belgische televisiezender RTBF heeft woensdag een flink aantal Belgen laten schrikken. De zender onderbrak de programmering voor een speciale nieuwsuitzending waarin werd gemeld dat Vlaanderen zich onafhankelijk had verklaard. Ook werd gesteld dat koning Albert II het land uit onvrede zou hebben verlaten. De hele uitzending was een grap.

Een aantal Belgische politici zat in het complot en liet zich interviewen. Maar anderen, onder wie premier Guy Verhofstadt, de minister van Defensie en de premier van Wallonië konden niet lachen om de uitzending. De woordvoerder van premier Verhofstadt noemde de uitzending "een misplaatste grap die getuigt van slechte smaak". Hij was al gebeld door buitenlandse media. Het Amerikaanse CNBC zou het nieuws zelfs al hebben overgenomen, aldus de woordvoerder van Verhofstadt. Minister van Defensie André Flahaut noemde de grap "weerzinwekkend, niet te tolereren en schandalig". De minister-president van Wallonië, Elio di Rupo, noemde de uitzending "meer dan betwijfelbaar".

De staatkundige toekomst van België is een belangrijk thema in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in België, volgend voorjaar. Veel Vlamingen willen onafhankelijker zijn van Wallonië. RTBF wilde met de nepuitzending het belang van de toekomst van België aantonen, aldus het hoofd informatie van de zender.



Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (13/12)

Icoon UEFA CupVanavond kwamen er twee Nederlandse clubs in actie tijdens de UEFA Cup. Ajax speelde in België tegen Zulte Waregem en Feyenoord nam het in de eigen Kuip op tegen Wisla Krakow. De twee Nederlandse ploegen wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten.

Zulte Waregem - Ajax 0-3
Ajax kende een erg goede start. Na vier minuten spelen bracht Klaas-Jan Huntelaar zijn ploeg al op voorsprong. Het voorbereidende werk was van Perez, welke de bal in het strafschopgebied lepelde. Naarmate de eerste helft vorderde nam Zulte Waregem de regie van de wedstrijd over. De thuisploeg wist ook een aantal kansen te creëren, maar deze werden niet verzilverd. In de slotfase van het eerste deel van de wedstrijd werd de ploeg van trainer Henk ten Cate weer wat sterker. Op slag van rust kon Ajax de voorsprong via Huntelaar en Grygera vergroten, maar dit tweetal had het vizier niet op scherp staan.

Na tien minuten spelen in de eerste helft vergrootte Huntelaar de voorsprong voor Ajax na een goede counter. Perez nam de bal mee naar de goal, maar was niet zelfzuchtig en gunde de jonge aanvaller zijn tweede treffer van de avond. Vervolgens wisten de twee clubs geen vuist meer te maken, waardoor er maar sporadisch een kans ontstond. In de slotfase stelde Johnny Heitinga de zege voor Ajax definitief veilig. De verdediger schoot de bal vanaf ongeveer 25 meter achter de keeper van de Belgische ploeg.

Feyenoord - Wisla Krakow 3-1
Ook Feyenoord begon zijn wedstrijd tegen de Poolse ploeg goed. Na een kwartier spelen zette Nicky Hofs de Rotterdammers op voorsprong. Wisla Krakow liet dit niet op zich zitten en kwam zeven minuten later op gelijke hoogte. Blaszczykowski sneed als een warm mes door de defensie van Feyenoord waarna Brozek de bal achter Henk Timmer schoot. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Erwin Koeman toch weer op voorsprong via Jonathan de Guzman. Joonas Kolkka gaf de bal vanaf de rechterkant voor. Danny Buijs zag de bal aan zich voorbij gaan, waarna De Guzman de bal achter de keeper van de Poolse ploeg schoot.

In de tweede helft wist Feyenoord niet veel kansen meer te creëren. Toch was de ploeg na bijna 70 minuten spelen opnieuw trefzeker. Een mooi hakje van de ingevallen Pierre van Hooijdonk op De Guzman was de inleiding. Het schot van de Guzman wist Dalha echter te keren. In de rebound was het Hofs die de paal raakte waarna Charisteas de bal definitief tegen de touwen schoot. In de slotfase kregen Kolkka en wederom Charisteas nog goede kansen om de score uit te bouwen.

Kijk voor de complete voetbalverslagen op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen UEFA Cup (13/12/2006)

Vanavond werden in de UEFA Cup beslissende wedstrijden gespeeld in groepen E t/m H. De volledige uitslagen en tussenstanden.

Uitslagen groep E

Feyenoord - Wisla Kraków 3-1
16' Hofs 1-0
23' Brozek 1-1
41' De Guzman 2-1
67' Charisteas 3-1

Blackburn Rovers - AS Nancy 0-0

Stand groep E

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1AS Nancy *487-3
2Blackburn Rovers *485-1
3Feyenoord *454-5
4Wisla Kraków435-8
5FC Basel424-9

------------------------------

Uitslagen groep F

Zulte Waregem - Ajax 0-3
4' Huntelaar 0-1
57' Huntelaar 0-2
83' Heitinga 0-3

Espanyol - Austria Wien 1-0
57' Pandiani 1-0

Stand groep F

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Espanyol *41211-2
2Ajax *476-2
3Zulte Waregem *469-11
4Sparta Praag442-5
5Austria Wien401-9

------------------------------

Uitslagen groep G

Paris Saint Germain - Panathinaikos 4-0
29' Pauleta 1-0
47' Pauleta 2-0
52' Kalou 3-0
54' Kalou 4-0

Hapoel Tel Aviv - Mlada Boleslav 1-1
27' Barda 1-0
39' Kysela 1-1

Stand groep G

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Panathinaikos *473-4
2Paris Saint Germain *456-4
3Hapoel Tel Aviv *457-7
4Rapid Boekarest443-3
5Mlada Boleslav432-3

------------------------------

Uitslagen groep H

Fenerbahçe - Eintracht Frankfurt 2-2
7' Takahara 0-1
51' Takahara 0-2
64' Tuncay 1-2
82' Semih 2-2

Palermo - Celta de Vigo 1-1
59' Baiano 0-1
70' Tedesco 1-1

Stand groep H

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Newcastle United *4104-1
2Celta de Vigo *454-4
3Fenerbahçe *445-4
4Palermo443-6
5Eintracht Frankfurt434-5

* naar derde ronde

Uitslag Feyenoord - Wisla Krakau

Feyenoord is er in geslaagd om te overwinteren in Europa. Wisla Krakau werd in de Kuip met 3-1 verslagen. Bij rust stond het 2-1 voor de Rotterdammers. Feyenoord eindigt als derde in de poule, Wisla Krakau als vierde en is daarmee uitgeschakeld.

Na iets meer dan een kwartier gespeeld te hebben kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Een uitstekend geschoten lange bal vanaf het middenveld belandde op het hoofd van Nicky Hofs. De middenvelder kopte de bal vervolgens achterwaarts achter doelman Dolha. Nog geen minuut na het openingsdoelpunt had Feyenoord de kans op de 2-0 maar eerst Stein Huysegems en daarna Jonathan de Guzman wisten de kans niet te verzilveren.

De beste kans voor Wisla volgde niet lang daarna. Blaszczykowski gaf de bal vanaf de rechterkant uitstekend voor op Zienczuk, die bal net over het doel kopte. Toch was Feyenoord niet in staat de bezoekers van een doelpunt af te houden. Blaszczykowski sneed als een warm mes door de defensie van Feyenoord waarna Brozek de bal achter Henk Timmer schoot.

Feyenoord kreeg via Angelos Charisteas een perfecte kans om weer de leiding te nemen. De spits snelde met de bal naar het doel maar werd in de zestien meter aangeduwd door Dudka. Charisteas ging neer en Dolha kon de bal wegwerken. Arbiter Dondarini gaf echter geen strafschop, daar waar de Griekse spits er wel één had kunnen krijgen. Joonas Kolkka stond niet veel later aan de basis van wel een doelpunt. Kolkka gaf de bal vanaf de rechterkant voor waar Danny Buys de bal aan zich voorbij zag gaan. De Guzman stond er echter ook nog en hij wist de doelman te verschalken.

In de tweede helft begon Wisla sterk aan het vervolg. Brozek kreeg een grote kans maar hij kreeg de bal niet onder controle waardoor Timmer redding kon bieden. Diezelfde Brozek was na een kwartier wederom levensgevaarlijk toen hij Vlaar op het verkeerde been zette. Wederom kon Timmer met een goede redding een doelpunt voorkomen. Het schot van de spits belandde net naast het doel.

Ondanks dat de thuisploeg nog vrijwel geen kans had gehad in de tweede helft, vergrootte het de voorsprong wel met nog bijna twintig minuten resterende speeltijd. Een mooi hakje van de ingevallen Pierre van Hooijdonk op De Guzman was de inleiding. Het schot van de Guzman wist Dalha echter te keren. In de rebound was het Hofs die de paal raakte waarna Charisteas de bal definitief tegen de touwen schoot. Kolkka en wederom Charisteas hadden nog goede kansen om de score uit te bouwen.

Wisla eindigde het duel met tien man. De goedfluitende Italiaanse scheidsrechter kon niets anders doen dan Dudka met rood van het veld sturen nadat deze een grove overtreding op Hofs had begaan.

Opstelling
Feyenoord: Timmer, Vlaar, Bahia, Greene, Lucius, Buys, Hofs/ (90'- Derijck), De Guzman, Kolkka/ (76’- Vincken), Charisteas, Huysegems/ (63’- Van Hooijdonk)

Wisla Krakau: Dolha, Baszczynski, Glowacki, Dudka, Thwaite, Blaszczykowski, Sobolewski, Burns, Zienczuk, Paulista/ (68’- Pi Brozek), Pa. Brozek

Wedstrijdverloop:

Feyenoord – Wisla Krakau

16’ Hofs 1-0
23’ Pa. Brozek 1-1
41’ De Guzman 2-1
67’ Charisteas 3-1

Glowacki (Wisla Krakau)
Kolkka (Feyenoord)
Twaite (Wisla Krakau)
Greene (Feyenoord)

78’Dudka (Wisla Krakau)

Arbiter:
Dondarini (Italië)

Toeschouwers:
25.000

Uitslag Zulte Waregem - Ajax

Ajax is er in geslaagd om de laatste groepswedstrijd tegen Zulte Waregem, in het kader van de UEFA Cup, te winnen. In België was de ploeg van trainer Henk ten Cate met 3-0 te sterk. Klaas-Jan Huntelaar (2x) en Johnny Heitinga waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Ajax startte met Kenneth Perez en Wesley Sneijder. In de vaderlandse competitie zit het tweetal een schorsing uit, maar om ervoor te zorgen dat ze wedstrijdritme zouden behouden stond het duo toch in de basis. Ook Ryan Babel was op tijd fit voor de confrontatie met Zulte Waregem. Eerder deze week had de jonge aanvaller nog last van een voedselvergiftiging. De Amsterdammers speelden bovendien met rouwbanden naar aanleiding van het overlijden van Cor van der Hart. Bij Zulte Waregem waren geen opvallende wijzigingen te melden.

Om 20:45 trapte Ajax af voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De Amsterdammers kenden een goede start. Huntelaar bracht zijn ploeg na drie minuten spelen al op voorspong na een goede bal van Babel. Het voorbereidende werk was van Perez, welke de bal in het strafschopgebied lepelde. Vijf minuten later vuurde Sneijder, na een pass van Gabri, een hard schot af op het doel van de Belgen, maar hij trof geen doel. Ook Babel wist in de rebound niet te scoren. Niet lang daarna kreeg ook de Belgische ploeg zijn eerste kans, maar Meert schoot de bal langs het doel van Maarten Stekelenburg. Dit was de voorbode van het initiatief wat de Belgen naar zich toe trokken. Er werd voornamelijk gespeeld op de helft van de Amsterdammers, wat voor Zulte Waregem ook een aantal kansjes opleverde.

In het tweede gedeelte van de eerste helft werd een speler van Zulte Waregem in het strafschopgebied onderuit gehaald door Urby Emanuelson. De Kroatische scheidsrechter gaf echter geen penalty. Toch wist Ajax het heft na een tiental minuten weer over te nemen. Dit resulteerde in een goede kans voor de Amsterdammers, maar deze werd niet ingeschoten. De corner die hierop volgde leverde een kopkans voor Zdenek Grygera op. De Tsjech kon de bal echter niet richting het doel koppen. Enkele minuten voor rust was Huntelaar dichtbij een goal. De jonge aanvaller schoot de bal namelijk op de lat. Ook in blessuretijd konden de twee ploegen nauwelijk gevaar stichten.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft combineerde Huntelaar met Perez, waardoor het voor de jonge aanvaller mogelijk was om op doel af te werken. Helaas was dit zonder resultaat. Tien minuten later vergrootte Huntelaar de voorsprong voor Ajax na een goede counter. Perez nam de bal mee naar de goal, maar was niet zelfzuchtig en speelde de bal af op de spits. In de tegenstoot wist Zulte Waregem ook bijna te scoren. Eerst wist Stekelenburg een inzet met zijn voeten te keren. Ook in de rebound, afkomstig van Meert, stond de keeper goed opgesteld.

In het vervolg van de tweede helft wisten de twee ploegen geen vuist meer te maken. Bovendien werden er nauwelijks kansen gecreërd. Een kwartier voor tijd wist Grygera de bal in het zijnet te werken. Zulte Waregem kwam in dit deel van de wedstrijd nauwelijks voor het doel van Ajax, waardoor het niet mogelijk was om het verschil met de Amsterdammers te verkleinen. Enkele minuten later kregen de Belgen via Matthijs een goede kans, maar de speler wist de bal niet in het doel te krijgen. Niet veel later kreeg de thuisploeg opnieuw een kans en ook deze werd niet verzilverd. In de slotfase schoot Heitinga Ajax definitief naar de overwinning. Vanaf 25 meter werkte de verdediger de bal achter Merlier. In de slotfase kreeg Buysse nog een kopkans, maar de kopbal die hierop volgde kon Stekelenburg eenvoudig pareren.

Karakteristieken

Zulte Waregem - Ajax 0-3
4' Huntelaar 0-1
57' Huntelaar 0-2
83' Heitinga 0-3

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Trivkovic (Kro)
Geel: Reina (Zulte Waregem), Ogararu, Vermaelen, Huntelaar (Ajax)
Rood: van Nieuwenhuyse (2xg/64) (Zulte Waregem)

Opstellingen:
Zulte Waregem: Merlier, Minne, Leleu (Buysse/81), Reina, D'Haene, Dindeleux, van Nieuwenhuyse, Verschuére (Gonzalez-Vigil/81), Meert (Vandermarliere/62), Matthijs, Roussel

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Grygera, Emanuelson, Gabri, Heitinga, Sneijder (Vermaelen/46), Perez, Huntelaar (De Mul/74), Babel

Japanse premier wil 3 maanden geen loon

Icoon Opmerkelijk De Japanse premier Shinzo Abe krijgt op eigen verzoek de komende drie maanden geen loon. Volgens het Japanse persbureau Kyodo wil de eerste minister zichzelf straffen voor politiek gesjoemel in de periode voordat hij premier werd.

Abe was in zijn vorige functie als minister verantwoordelijk voor de organisatie van 174 bijeenkomsten in steden en dorpen waarin Japanse kabinetsleden in discussie gingen met burgers. Uit onderzoek is gebleken dat veel van deze vergaderingen doorgestoken kaart waren met vooraf geregelde vragenstellers en met gearrangeerde steunbetuigingen voor de toenmalige premier Koizumi.

Abe zei donderdag de verantwoordelijkheid te willen nemen door loon terug te storten in de staatskas. De oppositie wil dat de regering dieper door het stof gaat en heeft een spoeddebat aangevraagd.



Op een houtje bijten...

Acteur Peter Boyle overleden

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur Peter Boyle is vandaag op 71-jarige leeftijd overleden. Boyle overleed dinsdagavond in een ziekenhuis in New York aan een hartaandoening waar hij al enige tijd aan leed.

Peter Boyle was al sinds de jaren 70 actief als acteur en speelde ondermeer in de films "Joe", "Taxi Driver", en "Young Frankenstein". Zijn grootste bekendheid kreeg hij echter door zijn rol als vader Frank Barone in de komedie serie "Everybody Loves Raymond" die in Mei 2006 na een looptijd van tien jaar eindigde.

In 1990 kreeg Boyle een beroerte waardoor hij 6 maanden lang niet meer kon praten. In 1999 kreeg hij op de set van "Everybody Loves Raymond" een hartaanval, maar wist daarvan snel te herstellen om de opnames te hervatten.

Ray Romano, de schrijver van de bekende komedieserie verklaarde aan de pers: "Ik zal hem voor altijd missen". Hij laat zijn vrouw en twee dochters achter als nabestaanden.




Peter Boyle als "Frank Barone"

Smartengeld voor sporters uit de DDR


De 167 sporters uit de DDR die al jarenlang actie voeren voor smartengeld zullen een schadevergoeding krijgen. De Duitse Olympische sportbond (DOSB) besloot vandaag akkoord te gaan met de advocaten van de slachtoffers.

De sporters eisten een schadevergoeding omdat ze tijdens hun carrière vaak verboden middelen kregen toegediend zonder dat ze dit zelf wisten. De sporters krijgen een éénmalige uitkering van 9.250 euro. De DOSB betaalt het grootste gedeelte, een klein gedeelte wordt betaald door het Jenapharm-concern, die de doping in de DDR tijd maakte en leverde.

Ajax-supporters in de clinch in België

Icoon VoetbalEnkele voetbalsupporters van Ajax hebben zich woensdag gewelddadig gedragen bij een wegrestaurant langs de E17 bij het Belgische Waasmuster. Niemand is opgepakt, zo berichtte de Belgische omroep VTM.

De supporters waren op weg naar Gent voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Alle Ajax-bussen moesten stoppen op de parkeerplaats zodat de politie hen verder kon begeleiden.

Enkele van de fans moesten nodig naar de wc en wilden de toiletten van het wegrestaurant ingaan. De politie stond dat niet toe en verwees de Nederlanders naar de struiken. Een aantal van de supporters pikten dat niet en sloegen enkele ruiten in. De agenten grepen niet in uit vrees de situatie te verergeren.

Standen NHL per 12 december

Na twintig seizoenen, drie Stanley Cups, vier all-star wedstrijden, 594 doelpunten en een olympische gouden plak hield Joe Nieuwendyk het vorige week voor gezien. De 40-jarige Canadees hing vanwege rugproblemen met onmiddellijke ingang zijn stick aan de wilgen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New York Rangers311710 4389992
New Jersey Devils291710 2367371
New York Islanders291511 3338883
Pittsburgh Penguins291311 5318893
Philadelphia Flyers30818 42072112
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres30235 24812489
Montréal Canadiens30178 5399184
Ottawa Senators321615 13310892
Toronto Maple Leafs321413 533100109
Boston Bruins281412 2308198
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers31188 54110493
Carolina Hurricanes321513 43499103
Washington Capitals301310 73395105
Tampa Bay Lightning311415 230101100
Florida Panthers331017 62684111
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators30198 3419982
Detroit Red Wings29178 4388166
Chicago Blackhawks291212 5297486
Columbus Blue Jackets291116 2247278
St. Louis Blues29718 41867103
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Edmonton Oilers301612 2348378
Minnesota Wild301612 2348783
Calgary Flames281510 3338165
Vancouver Canucks311515 1317183
Colorado Avalanche301414 2309587
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks33243 65412180
San Jose Sharks32239 0469766
Dallas Stars312011 0408366
Los Angeles Kings321117 42688110
Phoenix Coyotes301118 12373111

Glazenwasser dood na omvallen hoogwerker

Icoon OngelukEen 36-jarige glazenwasser is vandaag om het leven gekomen toen de hoogwerker waarop hij stond omviel. Het ongeluk gebeurde op de Generaal Chassélaan in Eindhoven.

De man uit Tilburg was op de vierde verdieping van een flat de glazen aan het lappen. Daarbij stond hij op een telescoophoogwerker. Door nog onbekende reden viel het ding met de glazenwasser om. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Meisje gooit pasgeboren baby uit het raam

Icoon Bizar Een 14-jarig meisje uit New York heeft haar pasgeboren baby het raam uit gegooid. De navelstreng was nog aan de baby verbonden toen deze uit de vijfde verdieping van de flat gegooid werd. De baby heeft het niet overleefd. Dat heeft politie-woordvoerder Carlos Nieves gemeld.

De baby was al overleden voordat deze bij het ziekenhuis aankwam. Een getuige had het alarmnummer 911 gebeld toen het drama zich afspeelde. De baby werd zonder kleding op het gras voor het gebouw in de wijk Bronx aangetroffen. Autopsie moet nog aantonen wat de precieze doodsoorzaak is van de baby.

Het meisje is nog niet aangeklaagd. Waarom ze de baby uit het raam heeft gegooid is nog niet bekend.

Dure ijskerstboom gesmolten

De Oostenrijkse stad Klagenfurt moet het sinds woensdag zonder kerstboom van ijs stellen. Het warme weer heeft het ruim vijf meter hoge kunstwerk van dertig ton geïmporteerd ijs doen smelten. Het was de grootste ijskerstboom ter wereld, meldden Oostenrijkse media.

De boom was op 6 december opgesteld en had het bij winterse omstandigheden zeker tot na Kerstmis moeten volhouden. Warm regenwater veroorzaakte gaten, waardoor delen van de boom op voorbijgangers dreigden te vallen. Daarop is besloten de ijsboom weg te halen. Het project kostte 43.000 euro. Klagenfurters klagen nu over weggegooid geld.



Ze smelten de kerstboom

Testdag 13-12-2006

Vandaag is het testgeweld weer losgebarsten op het circuit van Jerez de la Frontera. Vandaag waren alle teams, met uitzondering van Spyker, aanwezig.

Grote verrassing van de dag is Sebastian Bourdais. De drievoudig ChampCar-kampioen mocht vandaag testen in een Scuderia Toro Rosso. Hij werd laatste op zeven tienden van een seconde van Vitantonio Liuzzi.

De snelste tijd wordt gereden door Heikki Kovalainen. De Renault F1-coureur is bijna een halve seconde sneller dan Luca Badoer, die zijn Ferrari op de tweede plek zet. De top-3 is compleet met Christian Klien in de Honda.

De tijden van vandaag:

Nr.CoureurTeamTijdVerschilTijd
1.Heikki KovalainenRenault1'19''467112
2.Luca BadoerFerrari1'19''9010'00''43478
3.Christian KlienHonda1'20''0050'00''538122
4.James RossiterHonda1'20''0160'00''54997
5.Giancarlo FisichellaRenault1'20''1040'00''637100
6.Pedro de la RosaMcLaren1'20''1250'00''658110
7.Felipe MassaFerrari1'20''1600'00''69374
8.Nick HeidfeldBMW Sauber1'20''2090'00''74283
9.Jarno TrulliToyota1'20''2440'00''77793
10.Franck MontagnyToyota1'20''4930'01''02654
11.Gary PaffettMcLaren1'20''5410'01''07488
12.Sebastian VettelBMW Sauber1'20''5750'01''10894
13.Satoru NakajimaWilliams1'20''8590'01''39295
14.Takuma SatoSuper Aguri1'20''9770'01''510121
15.Michael AmmermüllerRed Bull Racng1'21''3710'01''90491
16.Vitantonio LiuzziToro Rosso1'21''8430'02''37665
17.Sébastien BourdaisToro Rosso1'22''5210'03''05480

Meisje bekneld onder bus

Icoon OngelukEen meisje is vanmiddag in Sneek zwaargewond geraakt toen ze werd aangereden door een streekbus op het station. Het slachtoffer lag zeker een uur bekneld, voordat hulpverleners erin slaagden haar te bevrijden.

Het meisje werd rond kwart over vijf naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer krikte de bus op met behulp van een luchtkussen. Personeel van een traumahelikopter leverde medische hulp aan het slachtoffer. De bus was onderweg van Sneek naar Bolsward. In het voertuig raakte niemand gewond. Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Hij kwam van rechts...

Ik heb altijd een blind vertrouwen in het leger. Zij zijn daar om ons te beschermen. Alleen de beste en meest stoere mannen en vrouwen gaan het leger in. Zonder hen zouden wij nergens zijn!

Ergens lijkt het leger mij best wel leuk (alleen ik ben niet de beste en zeker niet stoer), vooral een beetje rondscheuren in een tankje lijkt mij prachtig. Want hoe moeilijk kan dat zijn? Gas geven en rijden maar. Dat kan toch bijna niet misgaan?

André van Duin gaat trouwen

André van Duin gaat op 23 december in beslotenheid trouwen met zijn vriend Martin Elferink. Van Duin zei dit woensdag in RTL Boulevard. De komiek en zijn partner zijn vier jaar bij elkaar en vonden dat een mooie gelegenheid om in het huwelijksbootje te stappen.

Van Duin vertelde dat hij Joop van den Ende en zijn manager Theo Rekkers heeft gevraagd als getuige. ''We gaan niet zo groots uitpakken. Er komen ongeveer twintig mensen en een dag later vieren we het thuis in plaats van kerst'', zei Van Duin.

Het paar gaat niet op huwelijksreis. Van Duin: ''Wij zijn niet van die globetrotters. In het nieuwe jaar gaan we misschien een paar dagen weg, maar dan gaan we zeker niet van dit continent af.''



Het aanstaande echtpaar

Bosjesmannen mogen terug naar natuurpark

Icoon Buitenlands De oorspronkelijke bewoners van de Kalahari-woestijn, de San-Bosjesmannen, mogen terugkeren naar de Kalahari. Het hooggerechtshof van Botswana heeft dit woensdag bepaald.

Bijna 250 Bosjesmannen klaagden de staat aan en stelden dat ze eind jaren negentig in strijd met het recht gedwongen zijn verhuisd naar andere streken. De rechtzaak strandde in april 2004 op een vormfout maar de klagers gingen in beroep en de zaak kwam zo weer op de rol.

De klagers kunnen zich nu weer vestigen in het Kalahari natuurreservaat. De overheid argumenteerde destijds dat de Bosjesmannen een beter leven zouden krijgen in plaatsen met meer infrastructuur. Actiegroepen verdachten de staat ervan vooral geïnteresseerd te zijn in de diamantwinning in de leefgebieden van de Bosjesmannen.

Zoon (17) slaat vader met ijzer op hoofd

Icoon MisdaadEen 17-jarige jongen heeft zijn vader zwaar verwond door hem met een stuk ijzer op het hoofd te slaan. Het drama speelde zich af in het Limburgse Heerlen.

De jongeman beslechtte zo een ruzie met zijn 44-jarige vader. Na zijn daad vluchtte hij de woning uit. Hij meldde zichzelf later op het politiebureau waar hij werd gearresteerd. De vader ligt met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis. De jongen zit in de cel.

Het beste van 2006...

Het jaar 2006 loopt al weer ten einde. En het einde van het jaar betekent heel veel nutteloze lijstjes met het beste van 2006. Aangezien al deze lijstjes gemaakt worden zal er zeker vraag naar zijn. Ik ben benieuwd of onder de fok!kers ook liefhebbers van deze lijstjes zitten. Als die er tussen zitten, dan hebben ze nu mooi mazzel.

Er is iemand die keurig al de lijstjes verzameld (van groenste auto tot beste kookboek). Dus lijstjesliefhebbers: veel plezier!

Verjagen inbrekers met stuk hout mag niet

Icoon JustitieAb Rezee uit Lutjebroek heeft van Justitie een boete gekregen van 150 euro wegens het slaan van inbreker met een stuk hout. De dief liep daarbij een fikse hoofdwond op en diende een aanklacht in.

Rezee trof de dieven dit jaar midden in de nacht aan toen ze bij zijn buren naar binnen wilden gaan. Gewapend met een stuk hout zocht hij de confrontatie met het drietal. Toen ze hem in een steeg insloten, haalde hij uit.

Volgens Justitie heeft Rezee met voorbedachte rade gehandeld, omdat hij al een stuk hout pakte voor de confrontatie met de inbrekers. Vandaar deze boete, zodat het recht kan zegenvieren. Inclusief de kosten van zijn advocaat heeft het wegjagen van de inbrekers Rezee zo'n duizend euro gekost. De inbrekers moeten nog voor de rechter verschijnen.

Verbeek wil stunten tegen Lens

Komende donderag zal duidelijk worden of SC Heerenveen zal overwinteren in Europa. Dan speelt de ploeg namelijk tegen RC Lens in het kader van de UEFA Cup. Het elftal van trainer Gert-Jan Verbeek is alleen door als er een verschil van drie goals met de tegenstander is.


"We zullen met schuim op de bek aan de aftrap staat en we zullen het geloof hebben dat het echt nog mogelijk is", was de belofte van Verbeek. SC Heerenveen moet het overigens stellen zonder Paul Bosvelt en Ugur Yildirim. Het tweetal heeft nog last van diverse blessures.

Vermoedelijke opstelling:
Vandenbussche; Poulsen, Hansson, Dingsdag, Breuer; Zuiverloon, Prager, Hanssen; Nilsson, Alves, Pranjic

Verpakovskis naar Spaanse Liga

Maris Verpakovskis zal de Oekraïense competitie verruilen voor die van Spanje. Of de Letse spits daar lang blijft moet blijken, hij wordt door Getafe gehuurd van zijn club Dynamo Kyiv.

Verpakovskis zag zichzelf op een zijspoor beland in Oekraïne, nadat hij eerder furore maakte in zijn vaderland met 77 goals in drie seizoenen. In 2003 verkaste hij van Skonto Riga naar Dynamo Kyiv. De 27-jarige Let speelde met Letland op Euro 2004 en speelde daarin goed in de groep met Nederland, Duitsland en Tsjechië. Bij de Oekraïners wilde het echter niet lukken.

Het Spaanse Getafe was op zoek naar versterkingen in de voorhoede, en zag in Verpakovskis de ideale man. De club uit de voorsteden van Madrid doet het goed dit jaar, en staat op een zesde positie, die uiteindelijk recht zou geven op Europees voetbal. De reden dat Getafe zo hoog staat is de goede verdediging en de ervaren doelman Roberto Abbondanzieri. Aanvallend gaat het minder, met slechts elf doelpunten uit veertien duels.

Met de Letse international hoopt trainer Bernd Schuster ervoor te zorgen dat het voorin ook beter gaat. De huidige aanvallers Dani Güiza, Veljko Paunovic en Sergio Pachón zijn niet bijster snel, en hebben weinig ervaring op een hoog niveau. Als Verpakovskis de coach weet te bekoren in het halve jaar dat hij gehuurd wordt, heeft Getafe de optie om de spits te kopen.

Teheran krijgt vrouwentaxi

Icoon OpmerkelijkIn de Iraanse hoofdstad Teheran is een taxicentrale gestart voor vrouwen. De gemeente Teheran liet woensdag weten dat het initiatief is genomen op aandringen van vrouwen die zich vaak niet comfortabel weten in het gebruikelijke taxivervoer.

Daar pikken chauffeurs talrijke verschillende passagiers op die zich dan opeenstapelen in de gammele taxi, vaak in een Paykan, een Iraanse auto gebouwd naar een Brits HiIllman Hunter-model van veertig jaar geleden.

De vrouwentaxi's zijn moderne en comfortabele auto's van het Zuid-Koreaanse merk Kia, onder meer uitgerust met een navigatiesysteem. Ze worden gereden 'door professionele en ervaren vrouwen' , aldus Jafar Tashakori Hashemi van het gemeentevervoer van de Iraanse hoofdstad. In de metro zijn er al speciale wagons voor vrouwen naast de gewone gemengde metrotreinstellen.

Loodgieter vindt python in toiletpot

Icoon OpmerkelijkEen twee meter lange python is dinsdag verwijderd uit een toiletpot in Sydney. Een loodgieter ontdekte het dier, nadat hij een verstopping moest verhelpen. De python huisde in de leidingen van de wc.

Een deskundige heeft de tapijtpython uiteindelijk uit de septische put gehaald. Het dier was te groot om via de wc naar buiten te trekken. De python heeft het er heerlijk naar zin gehad. In de septische put kon hij overdag schuilen en op kikkers jagen. De python kruipt nu weer rond in de Australische natuur. Omdat hij niet giftig was is hij vrijgelaten.

Sparta zit achter Waterman aan

Er is een mogelijkheid dat Boy Waterman, keeper van SC Heerenveen, volgend seizoen het doel van Sparta verdedigt. De ploeg uit Rotterdam heeft al informatie ingewonnen om de 22-jarige sluitpost tijdelijk over te nemen.

SC Heerenveen en Sparta werken al een tijdje samen. Laatstgenoemde ploeg hoopt dan ook dat het volgend seizoen over Waterman kan beschikken. Momenteel staat de keeper tweede in de rangorde bij de Friese ploeg. Brian Vandenbussche is namelijk de onbetwiste nummer één bij het elftal van trainer Gert-Jan Verbeek. Mocht de overgang inderdaad door gaan, dan heeft de sluitpost de mogelijkheid om ervaring op te doen in de Eredivisie.

Momenteel staan Joost Terol en René Ponk nog bij Sparta onder contract, maar het duo voldoet niet aan de eisen van de club. Het tweetal heeft nog een contract tot medio 2007. Hierdoor zou het zomaar kunnen dat Waterman volgend seizoen de eerste keeper op Het Kasteel is.

Nederland vierde best concurrerende economie

Icoon Economie Nederland staat op de vierde plaats van de meest concurrerende Europese economieën. Nederland is een plaats omhooggeklommen in de lijst. Denemarken heeft de meest concurrerende economie van Europa volgens de Lissaboncriteria die de Europese Unie in 2000 vaststelde. Hierna komen Finland en Zweden. Dat blijkt uit een rapport die het World Economic Forum (WEF) woensdag gepubliceerd heeft.

Ook kandidaat-lidstaten zijn in het onderzoek meegenomen. Opvallend is dat EU-kandidaat Turkije beter presteert dan lidstaat Polen of toekomstig-lidstaten Roemenië en Bulgarije. Volgens het rapport heeft Turkije belangrijke stappen genomen in het openstellen van de economie, het integreren van financiële diensten en het aanmoedigen van ondernemingszin. Kroatië doet het nog beter dan Turkije.

In 2004 stond Finland op nummer één. Een aantal lidstaten dat in mei 2004 is toegetreden, zoals Estland, Slovenië en Hongarije, heeft hun prestaties sinds het rapport van twee jaar geleden verbeterd tot boven het niveau van landen die al langer EU-lid zijn, zoals Italië en Griekenland.

In 2000 stelde de EU zichzelf een aantal doelstellingen op het gebied van economische en sociale hervormingen. Het doel van deze Lissabon-doelstellingen is om de EU-landen in de toekomst beter te laten concurreren met de wereldeconomie. Met het tweejaarlijkse rapport dat nu voor de derde keer is gepubliceerd, meet het WEF of de unie zich aan haar eigen criteria houdt.



EU doet het minder dan de VS en het Verre Oosten

Steeds meer vrouwen met cup D

De borsten van Nederlandse vrouwen worden steeds volumineuzer, zo blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Bodyfashion Promotion. Inmiddels heeft reeds 32% van de vrouwen een D-cup of groter. Vijf jaar geleden was dat nog maar 20%. In Europa tellen alleen Groot-Brittannië en Denemarken meer grote borstenvrouwen.

Bij vrouwen tussen 30 en 39 jaar heeft 42% cup D of groter. Vrouwen voelen zich daar over het algemeen prima bij. Vrouwen met een grote cupmaat zijn in Nederland inmiddels de grootste groep geworden. Boven de 40 jaar verandert het volume en de vorm van de borsten en gaan vrouwen over op een kleinere cupmaat.

Vrouwenborsten zouden groeien door slechte voedingsgewoonten, groeihormonen in het voedsel en het steeds groter worden van de bevolking.

Met dank aan mstx, naar, DerManiak, Vince_Taylor en cream voor de submit.

Routeschema Vuelta 2007 bekend

Woensdag is het routeschema voor de Vuelta a España van 2007 bekend gemaakt. Volgend jaar zal de ronde starten in Vigo, een stad in het noordwedsten van Spanje. Na de Giro d'Italia en de Tour de France is dit de derde grote wielerwedstrijd van het seizoen.

Op 1 september begint het wielerpeloton met een etappe van 145 kilometer. Verder bevat de editie van volgend jaar zeven bergetappes. Van dit aantal zijn er vier etappes die bovenop een berg finishen, namelijk op de Lagos de Covadonga, de Cerler, de Ordino Arcalis en de Abantos.

Verder zullen ook in de Vuelta weer een tweetal tijdritten worden verreden. Als eerste zullen de wielrenners in de achtste etappe een afstand van 49 kilometer individueel af moeten leggen. Ook aan het einde van de Ronde van Spanje moeten de renners het alleen doen. Ditmaal betreft het een afstand van 25 kilometer. Op 23 september staat de laatste etappe op het programma, welke zoals altijd in Madrid zal eindigen.

Het complete routeschema:

EtappeDatumStartFinishAfstand (in km)
101/09VigoVigo145
202/09AllarizS. de Compostela 150
303/09ViveiroLuarca155
404/09LangreoL. de Covadonga182
505/09Cangas de OnísReinosa155
606/09ReinosaLogroño195
707/09CalahorraZaragoza140
808/09D. O. CariñenaZaragoza (tijdrit)49
909/09HuescaE. de esquí Cerler174
1010/09BenasqueE. de esquí de Ordino Arcalís220
--11/09RUSTDAG----
1112/09CastellónAlgemesí190
1213/09AlgemesíHellín167
1314/09HellínTorre-Pacheco150
1415/09Puerto LumbrerasVillacarillo205
1516/09VillacarrilloGranada205
--17/09RUSTDAG----
1618/09JaenPuertollano165
1719/09Ciudad RealTalavera de la Reina180
1820/09Talavera de la ReinaAvila154
1921/09AvilaAlto de Abantos135
2022/09VillalbaVillalba25
2123/09Rivas VaciamadridMarid100

Samson en Gert krijgen film

Icoon FilmNa jaren van grote bekendheid op de Belgische maar ook op de Nederlandse beeldbuis mogen we Samson en Gert binnenkort dan eindelijk op het witte doek gaan aanschouwen. Het duo krijg namelijk een film, zo verklapte acteur Walter de Donder, die de rol van de Burgemeester vertolkt.

Over de film zijn nog maar weinig details bekend, en over de releasedatum en cast weet men ook nog niets. Wat wel duidelijk is, is dat de film ongetwijfeld een groot succes zal worden, want na meer dan 17 seizoenen is de Belgische en Nederlandse televisiekijker het tweetal nog steeds niet zat.

Met dank aan Flabofski voor de submit.

Medieval II: Total War patch komt morgen + details

Creative Assembly is klaar met testen en morgen komt dan de langverwachte patch voor Medieval II: Total War. In de onderstaande lijst kun je doorlezen wat er allemaal gemaakt gaat worden:
"[...]
Major Fixes

-Fix crash in Deathtrack MP map with empty Team 3 slot
-Fixed Battle AI - armies not engaging enemies at close range.
-Fixed CTD when client attempts to join game that the host is ending.
-Fixed instances when A.I is passive on the campaign map and lets the user win on a campaign battle when stuck in-front of open gates.
-Fixed loop between the windows for 'Possible Connection Problems' and 'Really Quit?'
-Fixed AI: Calvary not charging a spearmen army in a Custom Battle.
-Fixed cavalry not attacking - instances when AI sieges a town with infantry and Calvary, if the infantry die and rout and the player still holds the city, the cavalry do not attack nor rout.
-Fixed passive Siege Attack AI
-Fixed Timurids crash (related to elephant artillery not having enough riders, CTD when trying to shoot)
-Fixed Siege Attack AI trying to attack the back of settlements.
-Fixed Passive attack AI
-Fixed Cavalry charge consistency and power. (Still raise and lower lances occasionally)
Added ModTool Unpacker
-Fixed Crash - Auto resolving a siege battle on Gaza and repeatedly Right - Clicking the settlement
-Fixed Merchant Resource value dropping after load/save
-Fixed CTD caused by Turks AI
-Fixed Cavalry not flanking spear walls
-Fixed AI not crossing river to attack (River Jordan)
-Reduced the effect of morale - enemy AI does not rout so easily
-Reduced the power of inquisitors
-Fixed 'move to point' crash
-MP Multinational support
-Fixed Cavalry sallying out and not attacking (bunching at corner of settlement)

Medium Level Fixes

-Fix construction crash when converting settlements when buildings relating to initial settlement existed in construction queue.
-Fixed Settlement still showing as under siege even though sieging army had been defeated.
-Fixed repeating missions
-Fixed indecisive infantry / broken formation (when ordered to a location they would head in the wrong direction first)
-Fixed being able to open gates with siege towers or embed them in walls
-Fixed victory video not always appearing
-Diplomacy - AI no longer counters an open proposition with a gift.
-Fixed deployment lines being rendered incorrectly around ambient buildings
-Fixed Enemy units remain stationary with flags flashing when ladders are thrown off a destroyed wall in a siege.
-Fixed the carroccio standard not fitting through gates
-Fixed gunpowder units being stuck reforming
-Fixed trebuchets disappearing and reappearing when zooming
-Tweaked morale system
-Partially fixed units moving through settlement buildings.
-Units now check if destination is in a building or not.
-Enabled command-line switch to allow unlimited soldiers (removes message)
-Fixed MP player-names being lost on battle results screen if they quit the battle early
-Fixed the ability for a user to 'buff' their assassin experience by continually assassinating different captains

Other Fixes

-Fix difficulty level in MP (Affects Morale). Previously defaulting to Normal.
-Fix lobby tooltip that showed incorrect unit sizes.
-Fix Florins display during diplomacy
-Fix Money field looping into negative/positive value when removing / adding money
-Fix overlapping and incorrectly sized deployment zones
-Fixed cut-off graphics in civil disorder message
-Fixed unclear 'Start Diplomacy' button functionality
-Fixed MP Admit Defeat button functionality
-Fixed missions showing as expired even though they have been completed
-Fixed mouse-overs showing incorrect diplomatic information
-Fixed minor FE Historical Battle error (shield remaining highlighted)
-Fixed MP team chat - colours now match recipient and sender.
-Fixed minor audio issue - Audio: Campaign Map when an English Spy is ordered to join an English army he triggers two "Joins_Army" speeches.
-Fixed minor audio issue - Campaign Map when an English Merchant is ordered to disembark a boat, two "Movement_Disembark" speeches are triggered.
-Fixed Mine income
-Fixed MP ignore/ban toggle permanently banning player from chat
-Fixed - Making an offer gives a blank scroll on the Diplomacy Scroll, but removing the offer gives the player help text
-Fixed Mouse Cursor not updating when over certain parts of the UI.
-Fixed miscalculation of some naval unit movement points.
-Fixed units not leaving an army when ordered to abandon it.
-Fixed 'Possible Connection Problems' message not appearing if user alt-tabs
-Fixed On campaign map, castles appear under 'town' or 'city' title on UI
-Fixed Reinforcements box remains greyed when the user deselects 'Attempt a night battle'
-Fixed double speed on units that should only go at one speed.
-Fixed Stakes not appearing correctly in weather conditions
-Fixed non-functional help button on ransom scrolls
-Fixed intro movies playing at x3 speed in Historical battles
-Fixed transfer army functionality - When transferring men the transfer resets after viewing the description
-Fixed Gunpowder units running forward when given targets.
-Fixed clumping units when they are told to do a 180 degree turn
-Fixed stuck Camera issues
-Fixed Fleeing units rallying at breached walls or gates of settlements they are attacking when they should not
[...]"



[upd] Meisje (12) dood gevonden in Drenthe

Icoon PolitieGisteravond laat is in Drenthe tussen de dorpjes Valthermond en Nieuw-Weerdinge een stoffelijk overschot aangetroffen. Vermoedelijk betreft het een 12-jarig meisje uit 2e Exloërmond.

Het is nog onduidelijk of er sprake is van een misdrijf. De politie begon meteen na de vondst met een uitgebreid sporenonderzoek.

Het meisje zou leerlinge zijn van openbare basisschool 'De Westhoek' in 2e Exloërmond. Personeel en ouders van die school zijn vanmorgen ingelicht.

Vanmiddag volgt er op een persconferentie meer informatie.

Update 18.41 uur
Het levenloze lichaam blijkt inderdaad dat van een 12-jarige leerlinge uit groep 8 van openbare basisschool De Westhoek in 2e Exloërmond. Het meisje (Susan) is op een niet-natuurlijke wijze om het leven gekomen.

De politie weet nog niet of Susan is vermoord of dat er mogelijk een ongeluk in het spel is. Burgemeester Slagman van de gemeente Borger-Odoorn wilde alleen kwijt dat er ''iets vreselijks'' is gebeurd.

Het meisje had dinsdagavond paardrijles in Musselkanaal. Normaal keerde ze altijd rond 20.30 uur terug van de les, maar deze keer kwam het meisje niet thuis. Hierop sloegen de ouders alarm bij de politie. 's Avonds laat werd haar lichaam gevonden langs de Valtherdijk.

Met dank aan Rekkie voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Fake

We krijgen de laatste weken regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we twee weken geleden gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van de anonieme submitter van vorige week was niet zo'n succes: Kempi - Als je mij was was een flop, dus.

De volgende tip ontvingen we van bezet: "Ikzelf vind The Frames een zeer toffe band. Ik ben benieuwd wat anderen ervan vinden... Hier is een clipje van the Frames met het nummer Fake".

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Penis te zien vanuit de ruimte

Icoon OpmerkelijkNadat eerder dit jaar ook al een topless vrouw werd waargenomen op Google Earth, heeft men nu ook een penis gevonden. Het betreft hier geen levend exemplaar, maar een tekening van een penis op een schooldak in het Britse Stockton-on-Tees.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben oud-leerlingen de penis ooit op het dak getekend. Een andere oud-leerling wist te vertellen dat jaren geleden een aantal leerlingen in een weekend over het hek zijn geklommen en het mannelijke geslachtsorgaan op het dak hebben aangebracht.

De penis is ondertussen al weggehaald door de school, maar is dus nog steeds op Google Earth zichtbaar. Een woordvoerder van Google Earth verklaarde dat Google Earth kan worden aangepast op verzoek als blijkt dat er aanstootgevende afbeeldingen worden gevonden.

Google Earth was eerder dit jaar ook al in het nieuws voor het helpen vinden van een wietplantage, en het opsporen van een legionella uitbraak.




Het bewuste "kunstwerk".

Wiimote niet mikken op de ogen

Het zal je maar gebeuren. Je komt behoorlijk aangeschoten terug van een kerstborrel en je vriendin zit vrolijk Zelda te spelen. Je ziet dat ze een boss probeert te verslaan en bedenkt je geen moment: je helpt! Met je zatte kop grijp je de Wiimote en zwaait er op los.

En tijdens het rondzwaaien met de wiimote raak je je vriendin vol op haar oog:


damn!
"[...]
The day our Wii arrived also happened to be when my work was holding our Christmas party. Not being one to forego free booze, off I went leaving the girlie to play to her hearts content.

After guzzling a copious amount of 'wife beater' (Stella Artois) - I returned home to find the girlie in mid battle with a Zelda 'Boss'. In my inebriated state, it was instinctual to become her knight in shining armour. I proceeded to take the controllers off her and fight the beast myself.

Unfortunately, my courage was far greater then my skill. Having taken a good kicking, Liz then tried to intervene with disastrous results. She approached me from the side, appearing from my blind spot, whilst I was performing a slashing movement. I hit her with full force right in her eye!
[...]"


Of de boss uiteindelijk wel verslagen is wordt niet vermeld.

Bos wil coalitie CDA-PvdA-GroenLinks

PvdA-leider Wouter Bos wil een coalitie van CDA, PvdA en GroenLinks. "Ik heb een voorkeur voor GroenLinks". Daarmee zet hij de ChristenUnie buitenspel. Het is een publiek geheim dat CDA de ChristenUnie prefereert. Dat heeft hij gezegd na een gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra.

GroenLinks heeft al aangegeven geen rol te zien voor haar partij in een volgend kabinet. "In dit stadium van de onderhandelingen zijn wij niet beschikbaar", aldus GroenLinks-leider Femke Halsema. Bos vindt dit "ongelooflijk teleurstellend. Het is de tweede linkse partij die afhaakt voordat de onderhandelingen zijn begonnen", aldus Bos. Hij wil weten wanneer Halsema bereid is om te onderhandelen. Bos wil alleen met het CDA regeren als deze een koerswijziging doorvoert. Als de CDA dit niet doet, dan is serieus onderhandelen met de PvdA niet mogelijk.

Bos wil geen verdere gesprekken met Hoekstra. Hij is de 'verkennende ronde' zat en wil dat er nu gepraat wordt over de inhoud. Het is nog niet duidelijk of de motie van afkeuring tegen minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie invloed heeft op de formatie.

Danny Blind is rijbewijs negen maanden kwijt

Danny Blind Danny Blind mag de komende tijd niet achter het stuur van zijn auto kruipen. Het rijbewijs van de oud-voetballer en -trainer van Ajax is voor negen maanden in beslag genomen, liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Amsterdam woensdag weten.

De 45-jarige Blind kan nog bezwaar indienen tegen de maatregel van justitie. Het OM kon nog niet zeggen of Blind zich voor de rechter moet verantwoorden voor het ongeluk dat hij vorige week veroorzaakte bij de ArenA in Amsterdam.

Onder invloed van alcohol reed hij een 48-jarige vrouw aan die in haar auto met pech langs de weg stond. De vrouw raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer uit het wrak worden geknipt. Met borst- en rugklachten werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Het 2-jarig kindje van de vrouw, dat ook in de auto zat, bleef ongedeerd.

Na een blaastest bleek Blind drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Meteen al na het ongeluk kreeg hij een rijverbod opgelegd van negen uur. Een dag later betuigde de oud-Ajacied spijt van het verkeersongeval.

Album van de dag: Oasis

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning,
Na al die dance, trance, electro, techno van de afgelopen dagen, heb ik weer wat (slow)rock voor jullie! Ik heb de nieuwste cd van Oasis! Het is een verzamel cd met alle toppers van de afgelopen jaren.

1. Rock N Roll Star
2. Some Might Say
3. Talk Tonight
4. Lyla
5. The Importance of Being Idle
6. Wonderwall
7. Slide Away
8. Cigarettes & Alcohol
9. The Masterplan
10. Live Forever
11. Acquiesce
12. Supersonic
13. Half the World Away
14. Go Let It Out
15. Songbird
16. Morning Glory
17. Champagne Supernova
18. Don't Look Back in Anger


Oasis - Stop the Clocks (2006) [Part 1]

Oasis - Stop the Clocks (2006) [Part 2]

Veel luister plezier!

Zoek jij nog een bepaald album of artiest? PM of mail me, UncleSam@fok.nl!

Willem II aast op Molhoek

Nadat Willem II eerder al aangaf FC Groningen-spits Glen Salmon te willen contracteren azen de Tilburgers nu ook op Rogier Molhoek. De middenvelder van AZ komt in Alkmaar amper aan spelen toe.

Willem II wilde Molhoek eerst graag een half jaar huren, maar de Alkmaarders willen Molhoek alleen maar verkopen. De Tricolores gaan nu kijken of er ruimte is om de oud-RKC-speler een contract aan te bieden.

Zeilwedstrijden mogelijk op één dag

De zeilraces tijdens de olympische spelen van 2008 in Peking worden, waarschijnlijk wegens een gebrek aan wind, op één dag afgewerkt. Wang Haitao, woordvoerder van het olympisch zeilcomité voor de spelen in 2008, heeft dit bekendgemaakt.

De pre-olympische wedstrijden bij de havenstad Qingdao eerder dit jaar leidden al tot ongerustheid onder de zeilers en andere betrokkenen. Maar volgens Wang Haitao zijn deze zorgen ongegrond. "De internationale zeilfederatie heeft gelukkig een nieuwe regel. Tijdens de Spelen hebben we maar een dag met wind nodig om alle medaillebeslissingen in de negen klassen af te kunnen werken."

Krajicek door naar tweede ronde

Michaëlla Krajicek heeft woensdag overtuigend de tweede ronde bereikt. Op de Sky Radio Tennis Masters, die plaats vinden in het topsport centrum in Rotterdam, wist de als eerste geplaatste tennisster haar tegenstander te verslaan met 6-0 en 6-0.

Krajicek speelt in de tweede ronde tegen Marrit Boonstra, die in de eerste ronde Mariëlle Hoogland wist te verslaan met 7-5 en 6-3. Ook de als tweede geplaatste Elise Tamaëla won met 6-2 en 7-6 van Leonie Mekel. Zij treft in de tweede schifting Daniëlle Harmsen, die met 6-3 6-4 te sterk was voor Suzanne van Hartingsveldt.


Michaëlla Krajicek

Moderatorveiling brengt 3000 euro op

FOK! voor FOKDe veiling van in totaal zestien moderators van het FOK!forum heeft 3.019 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor de actie 'FOK! voor FOK'. De totale opbrengst van de actie bedraagt op dit moment 6.479,23 euro. Het geld gaat naar stichting FOK (Fibrosekinderen Op Kamp).

Stichting FOK zet zich in voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij één op de 3600 baby's voorkomt. Patiënten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd.

De stichting wil patiëntjes internettoegang verschaffen (primair in kinder- en ziekenhuizen) om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken (denk aan PC's en webcams, software en internetverbindingen) en wil uitjes organiseren voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

De actie loopt nog even door. Wil je ook je steentje bijdragen? In dit topic op het FOK!forum vind je meer informatie over de actie.

Internacional naar finale WK clubteams

Internacional heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams. De winnaar van de Copa Libertadores was in Tokio met 1-2 te sterk voor de Afrikaanse kampioen Al Ahly Cairo.

Alexandre Pato zette Internacional in de 23e minuut op voorsprong, Flávio (54') maakte gelijk en Luiz Adriano kopte de Brazilianen achttien minuten voor tijd naar 2-1.

In de finale treft Internacional de winnaar van het duel tussen CF América uit Mexico, de winnaar van de CONCACAF-cup en het Spaanse FC Barcelona, Champions League-winnaar. Die wedstrijd wordt morgen gespeeld.

FC Twente spelers botsen

Wout Brama, middenvelder van FC Twente,heeft gisteren een auto-ongeluk veroorzaakt. Brama botste met zijn auto op de auto van ploeggenoot Sander Boschker. De auto van de doelman raakte het voertuig van de assistent-trainer, René Eijkelkamp.

De 20-jarige Brama lette bij het naderen van een stoplicht niet goed op en veroorzaakte zo het ongeluk. Alleen Sander Boschker klaagde na afloop over zijn nek. De doelverdediger zal naar alle waarschijnlijkheid zondag wel gewoon aantreden in het duel tegen SC Heerenveen.

Spyker druk in de fabriek

Tijdens de laatste testweek van 2006, deze week in het Spaanse Jerez de la Frontera, is Spyker F1 wederom het enige ontbrekende team. Het team zit echter niet stil.

"De auto van volgend jaar zal een totaal nieuw concept zijn. We zullen onze barge boards bijvoorbeeld achter de voorwielen hebben, in plaats van naast de voorwielen," aldus Colin Kolles. Het lijkt erop dat Spyker dit heeft afgekeken van de topteams, die de barge boards ook achter de voorwielen hebben. Kolles: "Alles ziet er goed uit. We hopen de auto voor het einde van januari klaar te hebben."

Het team heeft ervoor gekozen geen wintertests uit te voeren. Hiervoor zou een interim-bolide gebouwd moeten worden vanwege de aanpassingen naar nieuwe motor en versnellingsbak. Het geld en de mankracht die hiermee bespaard worden, kunnen nu in de nieuwe bolide worden gestoken.

Geen F1 voor Bourdais in 2007

ChampCar-kampioen Sebastièn Bourdais zal in 2007 niet deelnemen aan de Formule 1, ondanks dat hij komende week zal testen voor Scuderia Toro Rosso.

"Dit is gewoon een test voor me", aldus de Fransman. "En als het Toro Rosso bevalt wat ik doe dan zou het wel eens tot iets kunnen leiden in 2008. Bevalt het ze niet, dan mogen ze me bedanken voor de moeite. Het mooie is dat verschillende teambazen wel iets met me wilden doen, maar dat Toro Rosso als enige actie heeft ondernomen. Voor mij kwam deze aanbieding als een verrassing. Ik dacht dat de mogelijkheid om in de F1 te komen een gesloten boek voor mij zou zijn, maar de volgende dag kreeg ik al een telefoontje."

Teambaas Gerhard Berger is overigens zeer enthousiast over Bourdais:"Ik zou Sebastièn graag een kans geven, hij heeft het voorheen erg goed gedaan in Europa en hij doet het nu zeer goed in Amerika. Ik zou graag willen zien hoever hij gegroeid is en wat er nog aan zit te komen."

Kijkwijzer handige tipgever voor kids

Kinderen die op zoek zijn naar een programma, film of game die enge beelden, seks of geweld bevat, gebruiken Kijkwijzer als tipgever. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media en het Jeugdjournaal. De resultaten hiervan zijn woensdag gepresenteerd.

Aan het onderzoek deden ruim 4.100 kinderen tussen de negen en veertien jaar oud mee. Van de ondervraagden zei 24 procent een mediaproduct juist te kiezen als het Kijkwijzer-pictogram voor enge beelden erop staat. Bij het pictogram voor seks is dat 14 procent en bij die voor geweld 13 procent. Het zijn vooral oudere jongens (12-14 jaar) die om deze reden op Kijkwijzer letten.

Celstraf voor leider bestorming ADO-honk

Icoon JustitieAjax-supporter D. van der E. die op 10 februari het supportershome van ADO Den Haag binnenviel, moet de gevangenis in. De rechtbank in Den Haag legde hem woensdag drie jaar celstraf op, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Zijn leidinggevende rol bij de gewelddadige bestorming woog voor de rechtbank zwaar. Collega-voetbalfan T. T. de H. kreeg 180 dagen celstraf, waarvan 160 dagen voorwaardelijk. Die dagen heeft hij al uitgezeten. Wel moet T. de H. nog een werkstraf van 240 uur uitvoeren. Beide mannen hebben ook een landelijk stadionverbod gekregen.

De rechtbank achtte openlijke geweldpleging en vernielingen bewezen, maar sprak het tweetal onder meer vrij van doodslag en brandstichting.

Twee dagen voor het competitieduel tussen ADO Den Haag en Ajax bestormden circa zeventig fans van de Amsterdamse club het ADO-honk in het Haagse Zuiderpark. Daarbij gebruikten ze paraplu's, stokken, messen en molotovcocktails als wapentuig. Tien Haagse supporters raakten gewond, een van hen werd neergestoken.

Van der E. heeft nooit willen ingaan op de beschuldigingen en beriep zich op zijn zwijgrecht. Het Openbaar Ministerie noemde hem twee weken geleden een van de hoofdverdachten. T. de H. bekende wel naar Den Haag te zijn afgereisd, maar zei niet te hebben deelgenomen aan de bestorming.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde in deze zaak eerder al aanhangers van Ajax. De straffen varieerden van enkele maanden tot vier jaar cel.

Van den Berg toch actief in 125cc

Motorcoureur Hugo van den Berg zal in 2007 toch uitkomen in de 125cc klasse. De zestienjarige Nederlander heeft gisteren een contract voor volgend seizoen getekend bij het Spaanse Troll BQR.

"Heel even vreesde ik dat ik door de late breuk in het Molenaar-team geen GP-startplaats voor 2007 meer zou krijgen, maar gelukkig zijn we bijtijds rond gekomen met het Troll BQR-team", aldus Van den Berg. In oktober tekende Van den Berg bij het team van Arie Molenaar met het idee dat hij op een Aprilia mocht rijden, terwijl Litjens een Honda zou besturen. Aprilia weigerde daar echter aan mee te werken en Van den Berg wilde niet op de voor hem te kleine Honda rijden en zocht daarom zijn heil elders. Bij Troll BQR kan hij alsnog gaan rijden op een voor hem vertrouwde Aprilia.

"Eindelijk zit het allemaal eens een beetje mee", aldus Van den Berg, die in november zijn enkelbanden inscheurde. "Begin januari moet ik me melden in Spanje. Dan gaan ze me eerst twee weken fysiek flink onder handen nemen. De eerste trainingen op de motorfiets staan in februari gepland."

Cocaine maken, ontdekken en vernietigen

Het heeft wel iets van een kookprogramma, maar ik denk dat als je dit thuis na zou gaan koken dat er wel eens wat problemen met de sterke arm der wet zouden kunnen ontstaan.

Al is het vermoedelijk wel een aardig winstgevend recept, want in dit filmpje laten ze zien hoe cocaine gemaakt wordt, maar als je pech hebt ontdekken en vernietigen ze het spul.

Met dank aan antonowitch voor de submit.

Toiletpapier is na twintig jaar op

Icoon OpmerkelijkEen politiekantoor in Zweden zit na 20 jaar in de shit. Door een administratieve fout in 1986 bestelde een medewerker per ongeluk 20 pallets in plaats van 20 rollen toiletpapier.

Destijds probeerde de verantwoordelijke de bestelling nog te annuleren, maar dit bleek onmogelijk, waardoor het kantoor onlangs zijn eerste bestelling toiletpapier in 20 jaar heeft moeten doen. Het is niet bekend hoe groot de bestelling deze keer was.

Met dank aan tuxedo_mask voor de submit.

Degradatie curlingdames na verlies

De Nederlandse curlingdames hebben ook hun achtste wedstrijd op de Europees kampioenschap voor A-landen in het Zwitserse Basel verloren.

Oranje was dicht bij een zege op het gastland, maar verloor na verlenging met 5-6. Nederland kan de laatste plaats niet meer ontlopen en speelt daardoor volgend jaar op het EK voor B-landen.

Tegen de Zwitserse vrouwen was Nederland nog wel dicht bij een overwinning. In de tiende end boog Oranje een 2-5 achterstand om in een 5-5 gelijkspel en wist daarmee een verlenging af te dwingen.

Vanavond speelt Nederland zijn laatste duel tegen Tsjechië.

Chatten met de Kerstman

Konden we via MSN eerder al chatten met Sinterklaas, nu kan het ook met de Kerstman.

Wat kan je allemaal bespreken met de Kerstman? Hij kan je grappen, recepten en kerstliedjes vertellen. Hij kan je verlanglijstje onthouden, hij kan je filmpjes laten zien, spelletjes met je spelen, of je kan vrienden verklikken als deze het afgelopen jaar niet zo braaf zijn geweest.

Vind je het verklikken niet bij de kerstgedachte passen? Dan kan je een lieve boodschap sturen en een kaarsje voor je dierbaren aansteken.

Zin om zelf te kletsen met de kerstman ? ga dan naar deze website of voeg hem direct toe via santalivechat@hotmail.com

Met dank aan een elfje voor de submit.

Extreemrechtse jongeren radicaliseren

Extreemrechtse jongeren in Nederland worden steeds extremer in hun ideeën. Voor de uitwisseling en verspreiding ervan gebruiken ze vooral het internet. Gebruik van geweld wordt door deze groep gerechtvaardigd en zelfs aangemoedigd.

Deze conclusies staan in de rapportage van de Monitor Racisme en Extremisme van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting, die vandaag is gepresenteerd.

Volgens de onderzoekers is het aantal gevallen van racistisch geweld vorig jaar toegenomen, 296 gevallen tegen 260 in 2003. Van 2004 zijn geen cijfers beschikbaar. De stijging kwam vooral doordat het aantal mishandelingen en confrontaties toenam. Geweld tegen vluchtelingen is afgenomen, antisemitisch geweld en geweld tegen moslims zijn toegenomen.

Extreemrechtse gabbers
De onderzoekers uiten in de monitor hun bezorgdheid over groepen extreemrechtse gabbers in Nederland, die steeds extremer worden in hun ideeën en daarbij vooral het internet gebruiken. Zo is Holland-Hardcore.com een populair discussieforum voor extreemrechtse gabbers, met zo'n 3000 hits per dag. Tegen dat forum werd in maart nog aangifte gedaan door het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Ook sprak de Kamer zich toen al uit voor een harde aanpak van extreem-rechts op internet.

Verder constateren de onderzoekers dat vanuit de extreemrechtse gabberscene radicalisering plaatsvindt en hebben zich uit die kringen diverse neonazi groepen gevormd. Het zijn goed georganiseerde groepen die geweld rechtvaardigen. Zo heeft de Nederlandse tak van de skinheadorganisatie Blood& Honour een krachtige impuls gekregen.

Voor de aanpak van hedendaags rechtsextremisme is een nieuwe aanpak nodig, zo adviseerde de Monitor vanochtend al.

Binnenkort BC-update voor de Xbox 360?

Op Xbox.com schijnt heel kort een nieuwe lijst te hebben gestaan met speelbare Xbox 1 games op de Xbox 360. In deze lijst stonden ook de grotere games zoals Dead or Alive, Far Cry: Instincts en Psychonauts. Deze lijst is echter snel weer weg gehaald.

Het lijkt er dus op dat Microsoft binnenkort met een nieuwe Backwards Compatibility update gaat komen. Microsoft heeft nog geen officiële verklaring hierover uitgegeven. Het is dus nog maar de vraag of dit gewoon een foutje was, of dat er echt een update aan zit te komen. De nieuwe games die even waren te zien op Xbox.com waren de volgende:

* All-Star Baseball 2005
* Aquaman: Battle of Atlantis
* Buffy the Vampire Slayer
* Burnout 3: Takedown (Updated)
* Dead Or Alive Ultimate
* Destroy All Humans!
* Dynasty Warriors 4
* Evil Dead: A Fistful of Boomstick
* Indigo Prophecy
* Family Guy
* Far Cry: Instincts
* Incredibles
* I-Ninja
* Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
* Mortal Kombat: Armageddon
* MotoGP
* MX Unleashed
* Open Season
* Pariah
* Psychonauts
* Rainbow Six: Lockdown
* Rapala Pro Fishing
* Scarface
* Shark Tale
* Shenmue II
* Splinter Cell: Double Agent
* The SpongeBob SquarePants Movie
* Ultimate Spider-Man
* Wakeboarding Unleashed: Featuring Sean Murray
* Whacked!
* Winback 2: Project Poseidon
* Xiaolin Showdown

'Enorme sekslust door bedrijfsongeval'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een pasgetrouwde Britse 29-jarige man heeft een schadeclaim van 3,5 miljoen pond (5,2 miljoen euro) ingediend tegen zijn werkgever. Een bedrijfsongeval zou bij hem een onverzadigbare hang naar seks hebben opgewekt waardoor zijn huwelijk op de klippen liep.

Dat meldt de Britse krant The Times woensdag. Stephen Tame viel in januari 2002 van een steiger in een rijwielwarenhuis en was na twee jaar intense begeleiding fysiek helemaal hersteld. De klap leidde echter ook tot een seksuele ongeremdheid die zijn huwelijk verwoest.

Zijn vrouw Sarah moet soms nachten elders doorbrengen om tijdelijke verlichting te krijgen. Hij zoekt zijn heil dan in pornografie en het bezoeken van een prostituee. Ook was hij vreemdgegaan.

Een rechter stelde in september vorig jaar Tame al in het gelijk wat betreft de aansprakelijkheid van zijn werkgever. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden bepaald.

Met dank aan babbelbox, 314, Funkamental en Lamboeke voor de submit.

Fable 2 gebruikt Havok-engine

Microsoft en Lionhead hebben vanmorgen bekend gemaakt dat de game Fable 2 gebruik zal gaan maken van de Havok-engine. De Havok-engine zorgt ervoor dat een game gebruik kan maken van natuurgetrouwe physics.

Lionhead heeft hiertoe besloten om extra tijd te besteden aan de rest van de game. Op deze manier hoeven ze namelijk niet zelf de complexe formules en berekeningen uit te voeren en kunnen ze zich concentreren op de meer creatieve en innovatieve elementen in de game.

"By using Havok, we bypass a lot of the heavy physics maths and concentrate our teams more on the creative and innovative elements of the game", aldus Molyneux, hoofdontwerper van Fable 2.

Zelfmoord om slecht rapport

Icoon OpmerkelijkEen 16-jarige scholier heeft zichzelf met een geweer door het hoofd geschoten op een middelbare school. Hij pleegde zelfmoord vanwege zijn slechte rapport. Het incident gebeurde in het stadje Erdenheim in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Shane Halligan moest van ouders stoppen met zijn hobby's, omdat hij met een slecht rapport was thuisgekomen. Ook moest hij zijn vrijwilligerswerk bij de brandweer opgeven. Halligan nam daarom het geweer van zijn vader mee naar school. De kogels haalde hij uit de kelder. In een volle gang van de school liep hij een stukje met het geweer voordat hij zichzelf een kogel door het hoofd joeg. Zijn medeleerlingen zochten toen dekking. Volgens de politie is het duidelijk dat Halligan alleen de bedoeling had zichzelf om het leven te brengen. Hij was op slag dood.

"Test Andretti niet meer dan beloning"

De teambaas van Honda Racing F1, Nick Fry, heeft benadrukt dat de test van Marco Andretti niet meer is dan een beloning voor zijn goede prestaties met Honda in de Amerikaanse IRL-serie.

De 19-jarige Amerikaan zal aankomende vrijdag in het Spaanse Jerez voor het eerst in een Formule 1-auto stappen. Honda zal hem dus niet meteen beoordelen op zijn kwaliteiten.

Mario Andretti, wereldkampioen van 1978, zou zijn kleinzoon Marco graag de overstap naar de Formule 1 zien maken. Fry waarschuwt voor al te hoge verwachtingen van de test. "We willen Marco laten genieten van zijn eerste run met een Formule 1-auto. Dit is een beloning voor zijn prestaties in Amerika. Niet meer dan dat. Bovendien heeft hij nog voor enkele jaren een contract met Andretti Racing."

A'dam zet straatteams in tegen jeugdoverlast

BinnenlandsHet niet geheel onomstreden beveiligingsbedrijf To Serve and Protect gaat in opdracht van de gemeente Amsterdam in stadsdeel Slotervaart de overlast van (meest Marokkaanse) jongeren te lijf, zo schrijft het Parool vandaag. Zo'n 25 medewerkers zullen dag en nacht op de fiets door het stadsdeel rijden om hangjeugd aan te spreken op hun gedrag.

Verder wordt er interventieteam ingesteld van negen jonge Marokkanen, die de ouders van de 'tegenwindjongeren' gaan bezoeken. Zij zullen de ouders confronteren met het gedrag van hun kroost. Binnen 24 uur nadat een hangjongere is betrapt op overlastgevend gedrag, worden de ouders al bezocht.

De nieuwe aanpak is gericht op groepen die veel overlast veroorzaken zonder erg crimineel te zijn, en die nauwelijks bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld jongerenwerk.

De teams staan allen in dienst van de nieuwe Stichting Aanpak Overlast Amsterdam en zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag, beschikbaar. Als de proef in Slotervaart slaagt, volgt uitbreiding naar andere stadsdelen.

Burgemeester Job Cohen zegt dat de aanpak is bedoeld voor jeugdgroepen die vaak veel overlast veroorzaken, denk aan provocerend gedrag en schelden. ''Hen gaan we gericht volgen. Deze aanpak kan bijdragen aan onze gezamenlijke doelstelling: de helft minder problematische jeugdgroepen in onze stad.'' Dat de aanpak zo specifiek op een bevolkingsgroep is toegeschreven, vindt de burgemeester geen probleem. ''Twintig jaar geleden waren het Surinaamse jongeren, nu Marokkaanse. Mijn analyse is dat we bij deze groep te maken hebben met een wat lastige mix van traditionele cultuur en Amsterdamse assertiviteit.''

In dagblad Trouw staat vandaag een uitgebreid artikel over de werkwijze van de teams.

325.000 Wii's vlogen de winkel uit

Dat de Wii overal zo'n beetje is uitverkocht zal niemand zijn ontgaan de laatste dagen. Nintendo heeft nu echter ook wat cijfers over hun succesvolste launch ooit. Er zijn namelijk in Europa 325.000 Wii's de winkels uitgevlogen in twee dagen tijd. Bij Dixons waren zelfs alle Wii's twintig minuten na opening verkocht.


Nu nog een Wii...

Ook in Europa was Zelda natuurlijk ook het best verkochte spel met 240.000 exemplaren, waardoor dus in theorie 74% van alle Wii'ers dit spel in huis heeft. Ook Wii play was een grote hit en 50% van alle Wii bezitters heeft deze game nu thuis liggen. De vraag is natuurlijk of deze statistieken kloppen, want veel mensen hebben wel games maar nog geen Wii.

Niet alleen de Wii deed het goed. Ook de DS print nog steeds geld, want er werden maar liefst 515.000 DS'en verkocht in Europa vorige week. Wederom een record. Met deze verkopen erbij heeft de DS nu al 8,5 miljoen zieltjes gewonnen in Europa.

De mensen zonder Wii moeten nog even geduld hebben, want veel winkels krijgen zelfs deze week nog een nieuwe lading.

Sony: "Wii meer een nieuwigheidje."

De Wall Street Journal heeft in een artikel aangegeven dat Nintendo met een sterke comeback bezig is. Gebaseerd op huidige verkoopcijfers verwachten Amerikaanse retailers voor kerst 1.500.000 Wiis verkocht te hebben, twee keer zoveel als de PS3-console.

De reactie van Nintendo op deze cijfers is als volgt:

"Demand, as you can see from the reaction of consumers, has been greater than even we had hoped for."

Sony antwoordde bij monde van David Karraker:

"We feel very confident that the PlayStation fan is going to wait until they can get a PlayStation 3...If they do pick up a Wii, it's as more of a novelty"

Blijkens eBay-veilingen blijkt dit vertrouwen niet geheel gegrond, waar Wii-consoles voor 450 dollar verkocht worden. Ook users van Craigslist.org geven niet veel reden tot vertrouwen, aangezien zij bereid zijn hun PS3-console te ruilen voor een Wii, het prijsverschil voor lief nemend.

Ontwikkelaar THQ gelooft ook nog niet helemaal in het succes van de PS3. Waar zij inmiddels vier games voor de Wii hebben uitgebracht, hebben zij alle PS3-titels naar volgend jaar doorgeschoven in verband met de kleine afzetmarkt die de PS3 dit jaar zal vormen.

'VVD en CDA kunnen niet uit regering gaan'

Icoon Politiek''Het heeft totaal geen zin nu te gaan dreigen met een kabinetscrisis. Het huidige kabinet is demissionair en kan niet in zijn geheel aftreden.'' Dat stelt hoogleraar staatsrecht Tijn Kortmann van de Radboud Universiteit Nijmegen woensdag.

Na de motie van afkeuring die de Tweede Kamer dinsdagavond indiende tegen demissionair-minister Rita Verdonk, ziet Kortmann twee mogelijkheden. ''Of Verdonk stapt op of de hele VVD neemt ontslag. Dat VVD en CDA opstappen, is staatsrechtelijk onmogelijk.''

Volgens de hoogleraar kan een demissionair kabinet niet stoppen. ''Dan is de koningin niet meer gedekt door de ministeriële verantwoordelijkheid. Er moet in elk geval één minister blijven zitten.'' Mochten alle ministers willen aftreden, dan kan de koningin het ontslag van een aantal van hen weigeren.

Kortmann ziet in het aftreden van Verdonk en mogelijk andere VVD-ministers staatsrechterlijk de meest zuivere oplossing. ''Verdonk moet weg. Zo heeft de Kamer de motie bedoeld.'' De portefeuilles van de afgetreden minister of ministers zullen in dat geval tijdelijk worden overgenomen door de nog zittende collega's. ''Vervangers instellen is onlogisch.''

Unieke situatie
Kortmann noemt de ontstane situatie uniek. Eerder zijn de ministers Ernst Hirsch Ballin (CDA) en Ed van Thijn (PvdA) uit een demissionair kabinet gestapt, maar zij deden dat nog voor de Tweede Kamer een motie tegen hen indiende. ''Ook toen bleek dat het geen problemen oplevert als een paar demissionaire ministers opstappen.''

De hoogleraar ziet in de gebeurtenissen van dinsdag een duidelijk signaal van de nieuwe Tweede Kamer. ''De Kamer wil zich laten gelden.'' Voor de formatie kan de situatie een positief effect hebben, denkt Kortmann. ''De Kamer en het kabinet zullen tegenover elkaar blijven staan. Dat kan er voor zorgen dat men zo snel mogelijk een nieuw kabinet wil formeren.''

Beraad
Het kabinet komt aan het begin van de middag bijeen voor spoedberaad over de politieke situatie. Dinsdagavond dreigde VVD-leider Mark Rutte alle VVD-ministers uit het kabinet terug te trekken als Verdonk moet vertrekken. Ingewijden sluiten niet uit dat dan het hele al demissionaire kabinet opstapt.

Volgens sommige bronnen wordt binnen de coalitie overwogen om de motie van afkeuring tegen Verdonk als 'onuitvoerbaar' ter zijde te schuiven, waarna het kabinet gewoon zou blijven zitten.

Genomineerde verhalen kerstwedstrijd bekend!

De kerstverhalenwedstrijd van NCRV, FOK! en SP!TS heeft vier genomineerde verhalen opgeleverd die meedingen naar de titel Het Kerstverhaal 2006!

De vier genomineerde verhalen zijn:

- Jackie door Bas Smits
- Gratis door Caroline Leistra
- Kerstman Zoekt Vrouw door Ellen Zandink
- Papieren Vleugels door Olga Ponjee

Deze verhalen zullen volgende week te zien zijn in het televisieprogramma Man Bijt Hond, en te horen zijn tijdens het radioprogramma Plein 5 (14.00 - 1600 uur, 747AM). Daarnaast zal er vanaf 19 december elke dag een interview met een van de auteurs te vinden zijn in de krant SP!TS.

Benieuwd geworden naar de verhalen? Surf dan snel naar Hetkerstverhaal.nl of breng een bezoekje aan het kerstverhalenforum!


Politie maakt eind aan gijzeling vrouw en kind

Icoon PolitieDe politie heeft gistermorgen een einde gemaakt aan de gijzeling van een twintigjarige vrouw en haar negen maanden oude baby. Een 33-jarige man uit Den Haag hield de vrouw en het het kind uit Den Bosch tegen hun wil vast.

De man ontvoerde op maandagmorgen zijn ex-vriendin en haar baby. Haar moeder ontdekte in haar woning in Den Bosch een ravage en lichtte de politie in. Die begon onmiddellijk met een groot sporen- en buurtonderzoek. Volgens de politie is de vrouw in het verleden vaker door haar ex-vriend mishandeld. Het rechercheonderzoek wees uit dat de man de vrouw en het kind naar het Den Haag had gebracht waar hij zelf woonde.

Een politieteam viel zijn woning rond 05.00 uur binnen in de Falckstraat. De man werd aangehouden. De vrouw en haar baby waren ongedeerd en zijn inmiddels weer thuis. De verdachte wordt nog verhoord.

Islamitisch bidden goed voor gezondheid

Bidden volgens de islam (solat) is niet alleen goed voor de geestelijke gezondheid maar blijkt op het fysieke vlak ook veel heil te zorgen. De moslimstijl van bidden is goed voor hart en ruggengraat, blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit van Malaya.

Ook zou het goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen, meldden Maleisische media woensdag.

Moslims dienen vijf maal daags te bidden. Iedere solat begint in stand, gevolgd door een diepe kniebuiging. Daarna zitten moslims geknield, buigen voorover om met hun voorhoofd de grond te raken waarna ze weer rechtop komen en het proces herhalen alvorens ze weer gaan staan.


De moslimstijl van bidden

Amerikanen zijn MP3-tjes van iTunes zat

DigitalDe online muziekwinkel iTunes van Apple heeft in de eerste helft van 2006 veel minder muziek aan Amerikanen verkocht dan vorig jaar. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek onder Noord-Amerikaanse consumenten door onderzoeksbureau Forrester.

Het aantal transacties daalde in de periode met 58 procent. De terugval komt na een periode van sterke groei. Het aantal iTunes transacties per maand groeide tussen april 2004 en januari 2006 van twee transacties per duizend Amerikaanse huishoudens tot zeventien transacties.

Apple's iTunes muziekwinkel is 's werelds meest populaire muziekwinkel op internet. Volgens Apple heeft het al 1,5 miljard MP3-tjes verkocht. Deze liedjes kunnen worden afgespeeld op Apple's populaire muziekdrager iPod.

Volgens Forrester is het te vroeg om te verklaren of de afname tijdelijk is of dat gebruikers verzadigd zijn in het gebruik van digitale muziek.

DVD: Het Glazen Huis

"Gierende zenuwen, keiharde concurrentie, eeuwige deadlines, innige samenwerking, onthullingen, manipulaties en bedrog." Met al deze ingrediënten had de (weekend-)soapserie Het Glazen Huis toch een hit moeten worden? Het lot beschikte echter anders. De serie, die september 2004 met veel bombarie werd aangekondigd, stopte vijf maanden later al. Slechte kritieken, karige kijkcijfers; beetje Talpa avant-la-lettre.
Nu liggen de 61 afleveringen (wat er eigenlijk 114 hadden moeten zijn) van Het Glazen Huis in de winkels. De kijker kan meer dan 30 uur, verdeeld over zes dvd's, de beslommeringen van een John de Mol-achtige mediatycoon volgen: Axel Westhof van Westhof Media.


Maaskant: van plan titel te pakken

Trainer Robert Maaskant van RBC Roosendaal bezwijkt niet onder de verwachtingen van RBC-voorzitter Jan Pollemans. De preses van de Roosendaalse club heeft het binnenhalen van de kampioenschaal tot een must verklaard.

"We waren toch al van plan de titel te pakken", reageerde de coach van de koploper in de eerste divisie. De trainer heeft de voorzitter wel aangesproken op zijn stellingname: "Ik heb dat bij onze vergadering in een geintje verpakt", aldus Maaskant. "Ik zei: Jan, ik begrijp dat onze doelstelling drastisch is veranderd." Dit is dus niet het geval. "Het idee om kampioen te worden lag er toch al, dus dit gaat echt niet heel veel extra druk geven, hoor", lacht Maaskant de eis van de voorzitter weg.

Ook de opmerking van Pollemans dat er geen contractverlenging inzit als zijn club in de Jupiler League blijft spelen schokt Maaskant niet. "Dat ze me in dat geval niet onder de huidige financiële voorwaarden willen houden, kan ik me wel voorstellen."

'Verbied gestoorden om kinderen te krijgen'

Icoon BinnenlandsVolgens Hans Nieukerke, voorzitter van het overkoepelend orgaan van Jeugdzorginstellingen, zouden gestoorde mensen een verbod moeten kunnen krijgen om kinderen op de wereld te zetten. Dat zegt hij vandaag in het Algemeen Dagblad naar aanleiding van het jongste geval van kindermoord door een ouder. De voorzitter zegt aangeslagen te zijn door de recente gezinsdrama's waarbij ouders hun kinderen vermoordden.

''We zouden moeten verbieden dat die idioten kinderen krijgen. Iedereen mag kinderen krijgen maar als het mis gaat, is het de fout van Jeugdzorg'', aldus Nieukerke. Hij voorspelt dat ook komend jaar weer enkele tientallen kinderen zullen worden gedood door ouders met psychische problemen.

De voorzitter is de ''chronische chagrijnigheid'' over het werk van de jeugdhulpverleners zat. ''Wíj hebben de cultuur van korte lontjes niet uitgevonden, wíj kunnen er niets aan doen dat er een toename is van psychiatrische ouders. Zolang deze risico's niet worden erkend, blijven we drama's zoals in Apeldoorn houden. Volgend jaar hebben we weer 20 dode kinderen, dat geef ik u op een briefje.''

Nieukerke klaagt in de krant dat Jeugdzorg te kampen heeft met te weinig ervaren personeel, dat de instelling omkomt in de bureaucratie en de wachtlijsten te lang zijn. In oktober moesten nog 2000 kinderen langer dan negen weken wachten op hulp. Begin dit jaar waren dat er 5000. Vorig jaar steeg de vraag naar jeugdzorg met 38%.

Nieuw rechtsextremisme vergt andere aanpak

Hoewel de rol van rechtsextremisme in de politiek lijkt uitgespeeld, vormen rechtsradicale uitingen op internet een nieuwe bedreiging. Door racistische uitingen op internet, extreemrechtse gabbers en een verdere radicalisering ontstaan tot geweld geneigde neonazigroepen.

Dat staat in de rapportage van de Monitor Racisme en Extremisme van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting. Woensdag werd het rapport gepresenteerd. Volgens de onderzoekers vraagt het hedendaags rechtsextremisme om een nieuwe aanpak zoals het actief stimuleren van deradicalisering. Men zou daarbij kunnen leren van de successen en mislukkingen van de aanpak van rechtsextremisme in Duitsland, exit-counseling genaamd.

Daar wordt bijvoorbeeld aan vaste leden van rechtsextreme groeperingen hulp geboden als zij willen uittreden. Een andere manier om het extremisme de kop in te drukken is het beter benutten van het strafrecht.

De onderzoekers namen verschillende onderwerpen onder de loep zoals extreemrechts geweld, antisemitisme, islamofobie, extreemrechtse formaties, radicalisering van moslimjongeren en opsporing en vervolging van discriminatie.

'Bierincident' levert Feyenoord boete op

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Feyenoord een boete van 20.000 Zwitserse frank (11.730 euro) opgelegd voor de incidenten tijdens het thuisduel in de UEFA Cup tegen Blackburn Rovers op 23 november.

Tijdens die wedstrijd staken aanhangers van de Rotterdammers vuurwerk af en kreeg Blackburn-speler Morten Gamst Pedersen de inhoud van een beker bier in zijn gezicht. Feyenoord heeft drie dagen de tijd om te bepalen of het in beroep zal gaan tegen deze boete.

Vorige week kreeg Feyenoord van de Europese voetbalbond een geldboete van 200.000 Zwitserse frank (ongeveer 118.000 euro) en een voorwaardelijke straf van twee thuiswedstrijden zonder publiek naar aanleiding van de rellen in de uitwedstrijd tegen Nancy.

Sexy 'kerkfoto's' P-Magazine 'kwetsend'

Icoon ShowbizzHet Belgische blad P-Magazine, een soort Panorama, heeft tot treurnis van het aartsbisdom Mechelen-Brussel een lingerie-reportage gemaakt in een kapel. Voor het blad poseerde Miss België 2004 Ellen Petri (24) in luchtige kledij in bijvoorbeeld een biechtstoel of poserend met een priester tussen de benen.

De makers zeggen dat de reportage als bijbedoeling heeft het celibaat bij priesters bespreekbaar te maken. ''We sturen enkele exemplaren naar Rome om de paus te overtuigen. Want volgens een recent onderzoek wil 80 procent van de Vlaamse priesters het celibaat weg. En een ruime meerderheid wil vrouwelijke priesters. Enkel Rome ligt dwars'', aldus P-Magazine.

Een woordvoerder van aartsbisschop Godfried Danneels is niet blij met de reportage. ''Wij verkiezen een andere manier om tot een debat te komen. Want precies door zo'n acties wordt de dialoog vaak geblokkeerd. Waarom moet er overigens altijd met de kerk worden gespot?'' Het bisdom zal geen aangifte doen, omdat de foto's zijn geschoten in een ontwijde privé-kapel die ook gebruikt wordt als expositieruimte. Toch vindt de woordvoerder dat het blad de kerk belachelijk maakt: ''Als de lezer een biechtstoel, glasramen en een kruis ziet, gaat hij automatisch de link leggen met de kerk. De man of vrouw die de foto's onder ogen krijgt, kan niet zien dat die kapel een ontwijde privé-kapel is.''

'Enkel met christenen'
Een woordvoerder van de ultrakatholieke vzw België en Christenheid is feller in zijn reactie: ''Ik ben er van overtuigd dat dit enkel met christenen kan. Die mannenboekjes zouden hetzelfde eens moeten proberen in een synagoge of een moskee. Ze zouden iets meemaken. En terecht.'' Volgens de woordvoerder reageert het aartsbisdom zoals altijd te laks. ''Als er gespot wordt met godsdienst, is het altijd met de katholieke kerk. Gewoon omdat ze weten dat er toch nooit een échte reactie komt.''

Model Ellen Petri vindt dat met de ophef het doel is bereikt: ''mensen over bepaalde thema's laten praten. Want onze samenleving wordt steeds ruimdenkender. Alleen als het over het geloof gaat, kan precies hoe langer hoe minder.'' Bovendien zijn de foto's volgens haar allesbehalve expliciet.



Videoreportage van de fotoshoot

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Met Savanna de jungle in

Moet een individu opgeofferd worden om fouten in het systeem van de jeugdhulpverlening op te sporen. Ongelooflijk gemakkelijk van het Openbaar Ministerie om zo te handelen. Ze bereiken er niets mee, met uitzondering van nog meer hulpverleners die geen initiatieven nemen en in ieder geval de genadeklap voor toch al een geknakt leven. Je zult verdorie maar gezinsvoogd zijn met de idee dat ALS je anders had gehandeld DAN......

Shoukov weer fit

De Rus Dmitri Shoukov is eindelijk weer fit. Door blessureleed speelde Shoukov dit seizoen nog geen seconde in de hoofdmacht van FC Twente. Deze week speelde hij weer mee met Jong FC Twente, en die rentree veriep prima.

De verwachting is dan ook dat hij binnen afzienbare tijd weer aan zal sluiten bij de selectie van hoofdtrainer Fred Rutten. Vorige week zei de 31-jarige Shoukov nog dat hij zou stoppen met voetballen, als hij last blijft houden van blessures.

Doden door aanslag bij moskee Bagdad

Icoon AanslagIn Bagdad zijn woensdagochtend op een markt nabij een moskee zeker tien mensen gedood door een autobom. Zeker 25 mensen raakten gewond, aldus een veiligheidsfunctionaris.

De markt is 's ochtends doorgaans drukbevolkt met klanten en arme sjiitische dagloners op zoek naar werk. Dinsdag kwamen in totaal zeker zeventig mensen om toen zelfmoordenaars zichzelf in een menigte van sjiitische arbeiders opbliezen.

In de Iraakse stad Riyadh kwamen zeker negen Iraakse militairen om toen een zelfmoordenaar in een vrachtwagen zichzelf opblies bij een militaire post die toezicht houdt op Iraakse oliepijpleidingen. Zeker tien mensen raakten gewond, aldus een legerofficier.

Kritiek op Jeugdzorg na dood 5-jarig jongetje

BinnenlandsDe 27-jarige moeder uit Apeldoorn die afgelopen weekend tegen de politie vertelde dat ze haar 5-jarige zoontje Metehan had vermoord, bedreigde haar kind al eerder. Dat zei de directeur van een woon- en leefvoorziening in Ommeren, waar de jongen even heeft gewoond, gisteren in het tv-programma Netwerk.

Moeder Hulya K. kon in de tijd dat haar zoontje bij de instelling verbleef, alléén onder strenge voorwaarden contact hebben met Metehan. Die regel was juist ingesteld omdat de angst bestond dat ze hem iets aan zou doen.

Toen de jongen naar een pleeggezin ging, mocht de moeder hem ineens een dag of een weekend zonder toezicht meenemen. De directeur zegt daarover bij Jeugdzorg aan de bel te hebben getrokken.

De pleegouders van Metehan hebben twee weken geleden de gezinsvoogd gewaarschuwd. Oók trokken ze aan de bel bij de GGZ in Eindhoven, waar de vrouw werd behandeld. Dat deden ze nadat de moeder tegen de pleegouders had gezegd dat ze zelfmoord wilde plegen. Zij drongen er bij jeugdzorg en de GGZ op aan om actie te ondernemen, maar beide instanties namen het dreigement volgens hen niet serieus.

Jeugdzorg Gelderland en de GGZ Eindhoven zeggen in een reactie dat ze de signalen van de pleegouders en de directeur ''wel serieus'' hebben genomen. Volgens de beide instellingen kon niet worden voorzien dat de vrouw haar kind wat zou aandoen.

Hulya K. leefde gescheiden van de vader van Metehan en woonde zo'n drie jaar in een flat in Apeldoorn-Zuid. Ze stond in de buurt bekend als een rustige moderne en sociale Turkse vrouw. Zij had een Nederlandse vriend.

X360 legt het af tegen PS3 in Japan

Na in een jaar tijd iets minder dan 180.000 consoles verkocht te hebben, is de X360 nu de lantaarndrager in Japan. Na de Wii-launch, waarbij er 400.000 units over de toonbank gingen, heeft nu de PS3 bijna 190.000 units verkocht.

De afgelopen week was wel een positieve voor Microsoft, aangezien de RPG Blue Dragon er voor zorgde dat veel Japanners in de rij gingen staan voor de hardware-bundle.

Nintendo of America heeft intussen de belofte dat er 1 miljoen Wii's tegen het einde van 2006 verkocht zullen zijn ingetrokken. Onlangs werd een pers-statement uitgebracht die las:

“Despite shortages in some locations, well more than a million Wii systems will be available in the United States by the end of the year”

Nu heeft de Amerikaanse tak van Nintendo de pers gevraagd dit statement te negeren.

Tiger Woods opnieuw beste golfer

Tiger Woods is voor de achtste maal door zijn golfcollega's gekozen tot speler van het jaar. Woods kreeg in Los Angeles de bijbehorende Jack Nicklaus-trofee uitgereikt. In 2006 won de Amerikaan acht toernooien, waaronder de Britse Open en het PGA Championship.

In zijn dankwoord sprak Woods over het "moeilijkste jaar uit zijn loopbaan". Na het overlijden van zijn vader afgelopen mei speelde hij ruim twee maanden niet. "Hij bracht mij ertoe te gaan golfen en hij leerde me op de baan wijze levenslessen. De herinnering was er continu."

Léonard mag en wil weg bij Feyenoord

Philippe Léonard ziet een langer verblijf bij Feyenoord niet zitten en denkt dat het beter is als hij vertrekt uit Rotterdam-Zuid.

Technisch directeur Peter Bosz heeft de Belg toestemming gegeven om naar een andere club te zoeken, alhoewel zijn contract nog doorloopt tot de zomer van 2008.

De Belgische verdediger kwam tot nu toe slechts drie wedstrijden in actie en stond 165 minuten in het veld. Dieptepunt was de wedstrijd tegen Ajax, waar zijn landgenoot Tom de Mul hem doldraaide. Léonard werd door Erwin Koeman dan ook al na 30 minuten gewisseld.

"De tactiek van Feyenoord ligt me niet", bevestigt Léonard. "Met drie man achterin spelen, met een systeem van individuele mandekking, dat is niets voor mij. Ik speelde in het verleden altijd in zonedekking."

Cor van der Hart (78) overleden

Oud-international Cor van der Hart is gisteren overleden op de leeftijd van 78 jaar. Van der Hart gold als een topverdediger in het Nederlands elftal in de jaren vijftig.

Cor van der Hart stond bekend als een onvermoeibaar voetballer met een formidabele traptechniek. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax, met wie hij in 1947 landskampioen werd, en verhuisde in de jaren vijftig naar het Franse Lille. Enkele jaren later keerde hij terug naar Nederland en werd in 1957 opnieuw landskampioen, dit maal met Fortuna '54.

Van der Hart speelde 44 maal in het Nederlands elftal, waarbij hij 26 keer aanvoerder was en twee keer scoorde. Na zijn spelersloopbaan was Van der Hart trainer bij onder andere AZ'67, Standard Luik, Fortuna SC, Fort Lauderdale, FC Amsterdam, MVV, FC Den Haag, FC Volendam, Telstar, WAC Casablanca en Sariyerspor.

In 1973 keerde Van der Hart terug naar het Nederlands elftal, ditmaal als assistent in de technische staf. In 1999 keerde hij nog eenmaal als speler terug in het oranje, als onderdeel van het Oranje van de Eeuw.

Häkkinen: "Alonso favoriet"

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen verwacht dat Fernando Alonso volgend seizoen zijn derde titel op rij gaat pakken. Alonso maakt volgend seizoen de overstap van Renault naar McLaren Mercedes.

Häkkinen werd zelf twee keer achtereenvolgens wereldkampioen met het team van McLaren, maar werd bij zijn jacht op de derde opeenvolgende titel afgetroefd door Michael Schumacher.

"Voor mijzelf was het erg lastig om twee titels te winnen. Mensen kijken nu naar Fernando en nemen dan aan dat het winnen van een wereldkampioenschap makkelijk is. In werkelijk is het erg, erg gecompliceerd", vertelt Häkkinen aan een Spaanse krant.

"Met mijn ervaring van het winnen van twee titels kan ik me echter nog niet indenken hoe moeilijk een derde moet zijn. Maar Alonso is de kampioen en zal volgend jaar voor het beste team rijden. Hij is de absolute favoriet, dat moet hij ook zijn. Hij heeft extreem veel talent en ambitie, ik zie hem wel opnieuw winnen."

Ingenieur Alonso naar Williams

De race-ingenieur van Renault, die vorig seizoen werkte de auto van Fernando Alonso, zal waarschijnlijk overstappen van Renault naar Williams. Race-ingenieur Rob Nelson vertaalde de wensen van Alonso naar veranderingen aan de auto.

De 45-jarige Nelson begon zijn Formule 1-carrière in 1990 bij het team van Arrows. Later maakte de Brit een uitstapje naar Simtek, om vervolgens weer terug te keren bij Arrows. In 1997 kwam Nelson in dienst van Benetton, dat later Renault werd.

Volgend jaar zou Nelson de race-ingenieur van Giancarlo Fisichella of Heikki Kovalainen worden.

40 procent mbo'ers haakt af

Icoon Onderwijs Veertig procent van de leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs verlaat de school zonder diploma. Op het laagste mbo-niveau is de uitval nog veel hoger: daarin is de uitval 63 procent. Dat heeft de MBO Raad dinsdag bekendgemaakt.

Overigens stelt de Raad dat de uitval op het laagste mbo-niveau deels met een korreltje zout genomen moet worden. Het laagste mbo-niveau is immers wettelijk verplicht om ook mensen zonder diploma aan te nemen. Van de mbo-studenten beschikt twintig procent niet over een vmbo-diploma of hoger. Ook gaat dertig procent van de leerlingen van school door ziekte of verhuizing. Formeel is dat uitval, maar waarschijnlijk schrijven veel leerlingen zich later in bij een andere onderwijsinstelling. Op het hoogste mbo-niveau is het beter gesteld dan het laagste niveau. Daar is de uitval dertig procent.

Leerlingen die een mbo-opleiding volgen op het gebied van landbouw en natuur hebben een hoog slagingspercentage van 66 procent. Ook opleidingen op het gebied van zorg en welzijn doen het goed met 61 procent. Slechter doen leerlingen het bij opleidingen te maken hebben met techniek of economie. Bij die opleidingen is het slagingspercentage iets hoger dan vijftig procent.

Margo Vliegenthart, voorzitter van de MBO Raad, hoopt dat er volgend jaar een vergelijkend onderzoek tussen mbo-instellingen mogelijk is. Daardoor kan het duidelijk worden welke mbo-instellingen onder de maat presteren. In totaal volgen circa 500.000 mensen het middelbaar beroepsonderwijs.

Met dank aan pberends voor de submit.

Vriend Volkert actief in Kamer voor PvdD

Icoon Politiek Enkele fracties in de Tweede Kamer zijn bezorgd over de aanwezigheid van Sjoerd van der Wouw in de Tweede Kamer. Deze voorzitter van de radicale Vereniging Milieu Offensief werkte zeer nauw samen met Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. "Ik voel me er niet lekker bij", zei Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid.

Het CDA is bezorgd over het feit dat de Partij voor de Dieren (PvdD) zitting krijgt in de Kamercommissie voor de Inlichtingendiensten. Het CDA stelt dat bekende dierenrechtenactivisten als Van der Wouw aan de PvdD zijn verbonden. Geheime informatie van de AIVD over gewelddadige acties van deze activisten zouden via de PvdD naar de bewuste personen kunnen lekken.

De fractieleiders mogen de informatie in de commissie met niemand delen. Toch is het CDA bezorgd. "De PvdD heeft Sjoerd van der Wouw in dienst. Die man was medewerker van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Volkert was een radicaal dierenactivist. Hij werd ook in verband gebracht met de nooit opgehelderde moord op een gemeenteambtenaar in Putten", aldus een bron binnen de CDA-fractie.

Thieme is woedend op de suggesties. "Van der Wouw is helemaal geen crimineel en bovendien is hij geen fractiemedewerker. Mogelijk wordt hij dat wel in de toekomst". Ze vindt dat het CDA moet stoppen met het zwartmaken van haar partij. "Er zijn mensen die er belang bij hebben dierenbeschermers in een kwaad daglicht te stellen. Dit is pure stemmingmakerij, maar dat had ik wel verwacht van mensen uit de bio-industrie", aldus Thieme.

Volkert van der G. is raadsman in cel

Icoon Binnenlands Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, lijkt in de gevangenis een nieuwe carrière te zijn begonnen. Volgens De Telegraaf werpt hij zich de laatste tijd steeds vaker op als raadsman voor medegedetineerden.

Daarmee lijkt hij zijn oude werk weer op te pakken: vóór de moord op Fortuyn voerde hij als activist van de Vereniging Milieu Offensief ook allerlei procedures. In de gevangenis zou Van der G. klaagschriften hebben opgesteld voor onder anderen een veroordeelde pedofiel en een kindermoordenaar.

DVD: Bandidas

Salma Hayek en Penelope Cruz. Als je als filmproducent die twee namen op een filmposter zet, weet je in ieder geval zeker dat je de aandacht trekt van een groot mannelijk publiek. Het zegt verder natuurlijk niet veel over de inhoud van de film -een sombrerowestern in dit geval- of over de prestaties van de dames. In de bioscoop werd de film niet echt het succes waar Warner op had gehoopt waarschijnlijk, maar Bandidas krijgt nu op dvd een tweede kans.

Giro, Tour en Vuelta laten 18 teams toe in 2007

De organisatoren van de drie grote rondes (Tour de France, Giro en Vuelta) hebben achttien teams aangewezen die in 2007 zeker mogen meedoen in hun competities.

Voor maart 2007 zullen de drie organisaties bovendien zelf de criteria voor deelname aan de volgende edities bekendmaken. De maatregel geldt ook voor de belangrijkste andere topkoersen van de drie organisatoren, te weten Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Tours en Ronde van Lombardije.

" De deelname van de teams zal niet verplicht zijn", aldus de drie organisaties, die hun voorwaarden in de open geest hebben opgesteld die ze, volgens hen, bij de Pro Tour niet vinden. Al sinds dag 1 liggen de organisaties van de drie grote rondes in conflict met de door de UCI in het leven geroepen ProTour.

60% internetgebruikers gaat virtueel vreemd

Icoon Internet Zes van de tien internetgebruikers gaat wel eens virtueel vreemd. Dat blijkt uit onderzoek dat het Amsterdamse bedrijf Guidion Computer Support onder haar klanten heeft uitgevoerd. Het merendeel van de respondenten gaat thuis virtueel vreemd, 20 procent doet dat op kantoor.

Bijna driekwart van de internetgebruikers flirt wel eens met een ander via e-mail of msn. Ruim 60 procent bezoekt pornosites, terwijl de helft van de ondervraagden seksueel expliciete teksten uitwisselt via e-mail of chat. Een kwart van de internetgebruikers geeft toe soms uit de kleren te gaan voor een webcam. Bijna 40 procent spreekt wel eens af via internet.

Guidion is een landelijke organisatie die consumenten en bedrijven helpt met het oplossen van computerproblemen bij hen thuis of op kantoor.

"Ball heeft van PSV geen kans gekregen"

Trevor Steven, de zaakwaarnemer van voetballer Michael Ball, heeft gezegd dat zijn cliënt niet goed behandeld is door PSV. Volgens Steven heeft de linksback nooit een echte kans gekregen zich te bewijzen, sinds hij in 2005 overgenomen werd van Glasgow Rangers.

"Hij heeft nooit een eerlijke kans gekregen, zowel van Hiddink als van Koeman niet. Deze zomer besloot PSV nog drie verdedigers aan te trekken, waardoor Ball onder nog grotere concurrentie kwam te staan. We werken nu ook aan een nieuwe club voor Michael. Hij wil graag weer spelen en hoopt op een Engelse club," aldus Steven. Blackburn Rovers en Portsmouth zouden interesse hebben in de linksback van Engelse origine.

Qatar wil Olympische Spelen 2016

Het oliestaatje Qatar gaat zich officieel kandidaat stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2016. De oliestaat in het Midden-Oosten organiseert deze maand de Aziatische Spelen.

"Als wij de Olympische Spelen van 2016 niet toegewezen krijgen, zullen wij ons voor de volgende kandidaat stellen", aldus Sjeik Saoud bin Abdul Rahman al Thani, de secretaris van het Qatarese Olympische Comité. "Wij zullen zelfs net zo lang blijven bieden tot wij het grootste sportevenement van de wereld mogen organiseren. Qatar staat er namelijk voor honderd procent achter."

Om de Aziatische Spelen van deze maand goed te kunnen organiseren, investeerde Qatar ruim twee miljard euro in accommodaties en infrastructuur.

Angelina Jolie wil niet met Brad Pitt trouwen

Icoon Showbizz De Hollywood-ster Angelina Jolie heeft geen plannen om met haar droompartner, de acteur Brad Pitt, te trouwen. Dat beweert de actrice in een nog te verschijnen interview met het Amerikaanse tijdschrift Vogue, waaruit Amerikaanse media dinsdag al citeerden.

"Wij waren beiden al een keer getrouwd. Het is dus niet het huwelijk dat per definitie mensen samenhoudt", aldus Jolie. De laatste tijd waren de geruchten toegenomen dat Jolie en Pitt nog dit jaar in het huwelijksbootje zouden stappen. Jolie heeft met het interview deze geruchten ontkracht.



Brangelina

Kamp en Van Ardenne terug uit Afghanistan

Icoon Politiek De ministers Henk Kamp van Defensie en Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking hebben een bezoek aan Afghanistan afgebroken. Zij keren woensdag terug vanwege de extra ministerraad over de motie van afkeuring tegen minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Dat heeft een woordvoerster van Van Ardenne woensdagmorgen vroeg laten weten.

De twee bewindslieden begonnen dinsdag aan een meerdaags bezoek met op het programma onder meer een ontmoeting in Kabul met president Hamid Karzai en andere functionarissen. Ook een overleg met gouverneur Abdul Hakim Munib van de provincie Uruzgan stond gepland. Het bezoek wordt voortgezet door andere officials, onder wie de Nederlandse ambassadeur in Kabul.

Dinsdagavond botste Verdonk met de linkse oppositie omdat zij weigerde een tijdelijke schorsing van uitzettingen van asielzoekers te verlengen. De PvdA had daartoe in een spoeddebat een motie ingediend. Dat voorstel was een aanvulling op een motie van eind november waarin werd aangedrongen op een pardonregeling voor asielzoekers die voor april 2001 een asielaanvraag hadden ingediend en nog steeds in Nederland verblijven.

Toen Verdonk liet weten na het debat direct door te gaan met het uitzetten van asielzoekers uit de desbetreffende groep besloot de Kamer de stemming direct te houden en een reactie te vragen aan het kabinet. Toen demissionair premier Balkenende na middernacht liet weten dat het kabinet de motie niet zou uitvoeren, diende de PvdA een motie van afkeuring in. Een meerderheid steunde de motie. Het kabinet beraadt woensdag over de ontstane situatie.

Spelletjessite Zylom.nl website van het jaar

Icoon Internet Spelletjessite zylom.nl is dinsdag in Amsterdam uitgeroepen tot Website van het Jaar 2006. Het Nederlands publiek kon stemmen op 140 geselecteerde websites, verdeeld over veertien categorieën. Er zijn in totaal bijna 350.000 stemmen uitgebracht. Uit de uitslag blijkt dat FOK! zevende is geworden in de categorie 'blogs en communities'.

De websites werden onderverdeeld in verschillende categorieën. Elke categorie heeft een aparte winnaar. Zo zijn er de categorieën nieuws en informatie (winnaar nu.nl), entertainment en lifestyle (kaartenhuis.nl), financiële diensten (rabobank.nl), reizen (weekendjeweg.nl), auto en verkeer (anwb.nl), fast moving consumer goods (ah.nl), blogs en communities (hyves.nl), overheid, onderwijs en non-profit (kennisnet.nl), e-commerce en veilingsites (marktplaats.nl), huis en tuin (ikea.nl), internet en telecom (hotmail.nl), isp's en portals (google.nl) en gezondheid (gezondheidsplein.nl). De site van Zylom kreeg de meeste stemmen en won zo het totaalklassement.

Initiatiefnemer van het project is ID Projects. Die wil met de verkiezing de interactie tussen websites en hun publiek bevorderen. De genomineerden zijn samengesteld op basis van onder meer gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en mate van innovatie.

Het is de derde keer dat de verkiezing gehouden wordt. Vorig jaar won de site van de Postbank. De verschillen met voorgaande jaren zijn niet erg groot. Ook toen wonnen nu.nl, hotmail.nl, google.nl en marktplaats.nl in hun categorieën.

'VS ontwikkelen militair plan tegen Sudan'

Icoon Buitenlands De Amerikaanse regering ontwikkelt plannen voor militaire actie tegen Sudan als de situatie in Darfur zich blijft verslechteren. Dat schrijft de Britse krant Financial Times woensdag op gezag van niet nader genoemde Amerikaanse functionarissen.

Het zou onder meer gaan om luchtaanvallen en een maritieme blokkade. Intussen zou de Britse premier Tony Blair het plan steunen om Darfur tot een 'no-fly zone' te verklaren in een poging de druk op de Sudanese regering op te voeren het geweld in Darfur te stoppen.

Blair zei dit vorige week tegen de Amerikaanse president George Bush, aldus de FT. Met de instelling van een 'no-fly zone' moet worden voorkomen dat de Sudanese gevechtshelikopters en -vliegtuigen nog langer dorpen in Darfur aanvallen.

In Darfur woedt sinds 2003 een oorlog. De door de Sudanese regering gesteunde militie Janjaweed vecht daar tegen rebellen, maar maakt ook heel veel slachtoffers onder de burgers. Het conflict eiste al 200.000 levens. Meer dan 2,5 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen.

Volgens de krant is er nog geen besluit genomen over militaire actie en zou dit pas overwogen worden als Khartum blijft weigeren een VN-vredesmacht toe te laten tot Darfur. Binnen het Amerikaanse leger zou volgens de FT veel weerstand zijn tegen een militair ingrijpen.

Links dreigt met financiële blokkade

Icoon Binnenlands D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold dreigt in de nacht van dinsdag op woensdag bij de behandeling van de begroting van Justitie in de Tweede Kamer het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers financieel te blokkeren. Hij kondigde dat in de nacht van dinsdag op woensdag aan, nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring had ingediend tegen VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

Pechtold wil hiermee forceren dat het kabinet de motie van de Kamer alsnog uitvoert. Het idee is dat als het kabinet geen geld heeft om uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten, dat het dit ook niet zal doen. Hij zegt steun te hebben van de linkse meerderheid in de Tweede Kamer die met het kabinet in de clinch ligt over het uitzetten van asielzoekers. Bij het in te dienen amendement gaat het om een kleine tien miljoen euro.

Het debat over het generaal pardon lijkt een ware machtsstrijd geworden tussen Kamer en kabinet. Het kabinet wil zo min mogelijk veranderen aan het huidige beleid, maar de Kamer wil dat het kabinet zo snel mogelijk stopt met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. De Kamer toont nu opnieuw zijn tanden en wil aantonen dat het de macht heeft om het beleid te veranderen. De Kamer heeft de mogelijkheid om aanpassingen te doen in het budget.

CSI: Hard Evidence screens

Na CSI, CSI Dark Motives, CSI Miami, en CSI Three Dimensions of Murder nu deel 5: CSI: Hard Evidence.



De eerste screens zijn inmiddels vrijgegeven, en ook hier moet de speler raadselachtige "crime scenes" bestuderen om de dader bij de kraag te vatten. De game wordt ontworpen door TellTale, die ook verantwoordelijk is voor het vorige deel, en bekend van o.a. Sam & Max.



De game is gebaseerd op de Las Vegas-serie.

Tv-programma Gammo stopt ermee

Op powerweb lezen we dat het bekende tv-programma Gammo ermee gaat stoppen. Gammo is naast Gamekings één van de twee aan games gewijde tv-programma's dat de laatste paar jaren regelmatig op de buis te zien was.

De twee programma's verschilden duidelijk van opzet. Waar Gamekings ervoor koos om met presentatoren te werken en een duidelijk oordeel over games te geven, daar koos Gammo voor een goedkoper te produceren en commerciëlere benadering met voornamelijk beeldmateriaal van games en een voice-over die de mogelijkheden van de game beschreef. Negatieve kritiekpunten werden er daarnaast nooit gegeven, omdat men expliciet niet oordeelde over games.

Over de reden van het stopzetten is nog geen nadere informatie beschikbaar. FOK!user en voormalig Gammo-redacteur Smots schrijft dat producent FTV en Veronica "niet tot overeenstemming konden komen over het programma."

Hiermee is niet duidelijk of de formule van Gammo commercieel niet aantrekkelijk was en het lijkt hiermee nog niet uitgesloten dat het programma op een andere zender terugkomt. Het blijft echter afwachten totdat er meer nieuws beschikbaar is.

[upd] Motie van afkeuring tegen Verdonk

Icoon Politiek Jan Marijnissen van de SP wil een motie van afkeuring indienen om minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie weg te sturen. Wouter Bos van de PvdA heeft aangegeven deze motie te steunen als het kabinet het standpunt niet wijzigt omtrent het generaal pardon. Wel hoopt Bos dat de situatie opgelost kan worden door middel van overleg. Dat hebben de bewuste politici gemeld bij de NOS.

Verdonk wil niet stoppen met het uitzetten van asielzoekers en een Kamermeerderheid is het daar niet mee eens. Die Kamermeerderheid wil dat het kabinet stopt met het uitzetten van asielzoekers tot een nieuw kabinet aantreedt. Als de motie van afkeuring aangenomen wordt, zullen alle VVD-ministers uit het kabinet treden. Dat heeft Mark Rutte zojuist gemeld. Ook heeft de Kamer een motie van de SGP aangenomen dat de kwestie nog voor het slapen gaan afgerond moet zijn.

Het debat in de Tweede Kamer is geschorst tot 12 uur. Het is live te volgen op Nederland 2. Het kabinet is nu in vergadering wat te doen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het kabinet zijn standpunt verandert.

Update 00.07 uur
Jan Peter Balkenende heeft namens het kabinet gesteld dat de motie rondom het generaal pardon niet uitgevoerd zal worden. Hij vindt dat dit onderwerp deel moet uitmaken van de formatie, net als alle andere onderwerpen dat doen.

Om 00.15 zal duidelijk worden wat er verder gebeurt. De SP zal waarschijnlijk een motie van afkeuring indienen. De ChristenUnie zal bepalen of een motie van afkeuring op een Kamermeerderheid kan rekenen. Het debat wordt rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2.

Als Verdonk afgezet wordt, zullen alle VVD-ministers aftreden. Het is staatsrechtelijk onduidelijk hoe het dan verder moet met de regering van het land.

Update 0.21 uur
Jeroen Dijsselbloem van de PvdA heeft de motie van afkeuring ingediend tegen minister Verdonk. De SGP heeft kritiek op de motie: de partij vindt het vreemd dat de motie alleen betrekking heeft op Verdonk en niet op het hele kabinet. Immers, Balkenende gaf aan dat Verdonk het kabinetsstandpunt verwoordde. De SGP wil dat de Kamer terughoudendheid in acht moet nemen. Volgens de SGP kan het kabinet niet weggestuurd worden, omdat het kabinet al demissionair is. Er is nog niet gestemd over de motie.

Update 0.34 uur
De ChristenUnie heeft besloten de motie van afkeuring te steunen. Hiermee zal een meerderheid voor de motie van afkeuring zeer aannemelijk zijn. De kans is aanwezig dat alle VVD-ministers uit het kabinet stappen.

De staatsrechtelijke implicaties hiervan zijn onduidelijk. Wat er moet gebeuren als alle VVD-ministers uit het kabinet stappen is onduidelijk.

Update 0.43 uur
De motie van afkeuring is aangenomen. Waarschijnlijk zal minister Verdonk aftreden en zullen de VVD-ministers volgen. Wat er precies gebeurt is nog niet duidelijk. Het kabinet gaat nu in beraad wat deze situatie betekent.

Een dergelijke motie van afkeuring is op deze manier nog nooit aangenomen in de Nederlandse geschiedenis. Officieel is er sprake van een 'motie van afkeuring' en geen 'motie van wantrouwen'. Feitelijk betekent het dat de Kamer verwacht dat de minister zal aftreden. Het kabinet ziet het echter nog niet zo en ziet geen wantrouwen uit de motie. Omdat er geen 'motie van wantrouwen' is ingediend, is het in die zin nog steeds mogelijk dat Verdonk en de VVD-ministers blijven zitten.



Verdonk afgekeurd door Kamer

Willem II meldt zich voor Salmon

Willem II heeft zich bij FC Groningen gemeld voor spits Glen Salmon. Het contract van de Zuid-Afrikaan bij Groningen loopt aan het einde van het seizoen af.


Salmon is niet ingegaan op het aanbod van FC Groningen om bij te tekenen. "Hij heeft aangegeven dat hij het na vijf seizoenen FC Groningen tijd vindt ergens anders te gaan kijken”, verklaarde directeur Hans Nijland dinsdag.

FC Groningen is bereid Salmon in de winterstop te verhuren of te verkopen. "We denken er met Willem II wel uit te komen, de rest is aan Salmon en Willem II”, aldus Nijland.

Grote anti-bedelcampagne in Rotterdam

Icoon Politie"Wist u al dat bedelaars tussen de 90 en 150 euro per dag ophalen en dat velen een uitkering krijgen van 500 tot 600 euro per maand?" Met deze en andere teksten op kaartjes proberen de gemeente Rotterdam en de politie iets te doen aan de bedelaars in de stad. Mensen die komen winkelen in de binnenstad zullen de kaartjes krijgen uitgereikt.

Het is in Rotterdam sinds 2003 verboden om te bedelen. Ondanks die maatregel lopen er in het centrum nog altijd veel mensen rond die hun hand ophouden. Volgens de gemeente geven veel mensen uit medelijden geld. Zij denken vaak dat zij met dit geld een warme slaapplaats of een goede maaltijd bekostigen. "In de praktijk gaat het meeste geld op aan drugs, alcohol en gokken", aldus de gemeente.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Racen maar dan anders: Rock Racing

In racen maar dan anders wil ik jullie af en toe wat auto en motorsporten laten zien die niet de bekendheid van Formule 1 hebben maar die wel erg bijzonder of gaaf zijn om naar te kijken.

Ik trap deze onregelmatig terugkomende serie af met Rock Racing, denk je hierbij aan races met gitaren en drumsolo's dan heb je het helemaal mis. Rock Racing is een vorm van off road racen, om specifieker te zijn een combinatie van lastige technische stukken waar het op stuurmanskunst en voertuigbeheersing aankomt en stukken waar je vol gas kunt gaan.

Rock racing komt uit Amerika en er wordt daar onder de vlag van de XRRA een compleet kampioenschap gereden. De voertuigen die meedoen zijn allemaal unieke voertuigen ontworpen, gebouwd en onderhouden door kleine teams.

De regels zijn heel simpel, blijf binnen het parcour en degene die dat het snelste doet, tja die wint.

Het rock racen is nauw verwant aan het rock crawling waar ik binnenkort op terug zal komen, maar nu willen jullie vast wel wat bewegende beelden zien, en uiteraard is daar ook aan gedacht, dus klik, klik en klik voor filmpjes.

De filmpjes staan in volgorde van lengte, het eerste is een paar minuten de laatste is een wat langere zit van bijna 18 minuten.

En mocht je zelf nog een bijzondere vorm van auto of motorsport kennen schroom dan vooral niet om de submit te gebruiken.

Wotte akkoord met RKC

Mark Wotte is op een haar na de nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk. De trainer zelf is met de Brabanders akkoord over een contract voor 2,5 jaar. Wellicht zit hij zondag tijdens de wedstrijd tegen NEC al op de bank bij zijn nieuwe ploeg. De zaak is echter nog niet helemaal rond.

De Waalwijkers en Wotte zijn namelijk afhankelijk van de medewerking van het Egyptische Ismaelia. Dat is de huidige werkgever van Wotte. Wotte onderhandelt met de koploper van het Afrikaanse land om zijn doorlopende verbintenis vroegtijdig te ontbinden.

Wotte heeft in zijn tot de zomer van 2007 doorlopende contract de mogelijkheid laten opnemen om al op 1 januari op te stappen. Van die optie kan hij echter alleen gebruik maken indien hij met heimwee kampt. Op die afspraak beroept hij zich nu.

Indien de Egyptische club toestemming geeft voor een onmiddellijk vertrek dan zit Wotte zondag tegen NEC al bij RKC op de bank. In elk ander geval moeten de Brabanders wachten tot het nieuwe jaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.