Belgische talenten slagen in Nederland

Sjors (Sj0rSz)
In België heeft men verbaast gereageerd op het feit dat in Belgische talenten in Nederland wel door weten te breken. In eigen land wil het deze spelers niet lukken. Het Laatste Nieuws, een Belgische krant, vroeg zich dat af en ging in gesprek met Maarten Martens en Moussa Dembele van AZ.

"In België geven ze een jongere nooit vertrouwen, hier wel", zegt Martens over het verschil tussen Nederland en België. "Je krijgt hier kansen. En de begeleiding en de infrastructuur zijn top", voegt Dembele er aan toe. Deze laatste kwam via Willem II bij de Alkmaarse ploeg terecht.

"De trainingen bij AZ zijn de beste die ik ooit heb gehad", vervolgt de aanvaller. "Je voelt je elke dag sterker worden. Van Gaal legt je op training ook druk op. Ik denk soms 'hou toch eens op met dat gemekker', maar het maakt me beter, dus neem ik het erbij. In België had ik nooit zo veel geleerd."

"In België geven ze een jongere nooit vertrouwen, hier wel", vult Martens zijn landgenoot aan. "Louis van Gaal zei me voor mijn eerste wedstrijd dat ik mijn kans kreeg voor enkele wedstrijden. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, dat geeft echt vertrouwen. Ik heb bij Anderlecht Frank Vercauteren gehad, die is ook zo. Maar Van Gaal heeft nog meer oog voor details."