FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 december 2006

Mourinho wil Drogba laten verdedigen

Chelsea-coach José Mourinho wil Didier Drogba laten verdedigen. Door afwezigheid van keeper Petr Cech en verdediger/aanvoerder John Terry wil Mourinho de spits centraal achterin zetten.

Mourinho wil Drogba in de verdediging zetten vanwege zes tegendoelpunten in de laatste drie wedstrijden. Door het vertrek van William Gallas naar Arsenal en Robert Huth naar Middlesbrough en het mindere vertrouwen in de Nederlander Khalid Boulahrouz zit Mourinho defensief krap.

Opvallend is dat Mourinho de topscorer van de Engelse Premier League juist achterin wil zetten. Echter, ook offensief heeft Chelsea problemen. Door slechte vorm van de dure aankoop Andrei Shevchenko en blessures van Arjen Robben en Joe Cole heeft de Portugese oefenmeester alleen Drogba als aanvaller.

Overigens heeft Drogba al laten weten dat hij wel wil verdedigen voor Chelsea, maar toch liever in de aanval wil staan. Hij vindt ook dat er iets met de verdediging moet gebeuren. "We moeten ze niet laten denken dat ze kunnen scoren", aldus Drogba.

Scholten verliest op PDC WK

De Nederlander Roland Scholten heeft zijn partij in de vierde ronde van het PDC WK Darts met 4-2 verloren van Colin Osborne.

Osborne, de huidige nummer 34 van de wereld kwam met 2-0 in sets voor. Hiervoor had hij twee 15-darters en een 110-finish nodig. Scholten won de derde set, ondanks een 13-darter van de Engelsman. De vierde set ging eveneens naar Scholten. Met een 15-darter, 12-darter en 15-darter bracht hij de stand op 2-2.

In de vijfde en zesde set heeft de Nederlandse nummer vier van de wereld echter niets in te brengen tegen de Engelse qualifier. Mede dankzij twee 180-scores en een 13-darter won Osborne de vijfde set met 3-1. De zesde set won Osborne met dezelfde uitslag. Het is voor de Engelsman de grootste overwinning uit zijn carrière.

"Tot op heden is het een geweldig toernooi. Ik voel me goed en ontspannen, maar toch moet je de scores en dubbels blijven gooien," aldus de 31-jarige Engelsman. "Er is niemand die veel lastiger is dan Roland, om tegen te spelen. Hij kwam ook goed terug. Ik had voor mijn eerste wedstrijd, tegen Kevin Painter, niet anders getraind dan gebruikelijk. Ik ben niet het type die dagelijks uren staat te trainen. Maar voor de volgende wedstrijd zal ik me gedegen voorbereiden om mijn beste darts te laten zien in de kwart finale."

Liverpool doet mee om Mascherano

Alles wijst er op dat Juventus ook een poging gaat wagen om Javier Macherano te contracteren. Liverpool zit namelijk al een tijdje achter de Argentijn, welke onder contract staat bij West Ham United, aan. De Argentijn zit bij de Engelse ploeg met regelmaat op de bank.

Diverse media suggereren inmiddels dat Juventus contact heeft met MSI, eigenaar van de spelersrechten van Mascherano. De twee partijen zouden namelijk praten over een mogelijke transfer naar de ploeg uit Turijn. Gazetto dello Sport heeft gepubliveerd dat Liverpool ook interesse heeft in de middenvelder. De manager van The Reds, Rafael Benítez, heeft eerder al laten weten dat hij graag een dergelijke speler aan wil trekken.

Samen met Carlos Tevez maakte Mascherano, op slag van het sluiten van de transfermarkt, de overstap van het Braziliaanse Corinthians naar West Ham United. Al sinds het moment dat het duo op de transferlijst stond werden ze met een aantal clubs in verband gebracht. Toch wilde het tweetal bij de Engelse ploeg gaan spelen. Ze kenden overigens een moeilijke eerste seizoenshelft, waardoor het niet ondenkbaar is dat een eventueel vertrek aanstaande is.

Totti wil tot 2014 bij Roma spelen

Francesco Totti is vooralsnog niet van plan om AS Roma te verlaten. Momenteel heeft de aanvoerder van de ploeg uit Italië een overeenkomst tot medio 2011. Als het aan de speler ligt komt hier binnen niet al te lange tijd nog drie jaar bij.

"Ik sta tot 2011 onder contract bij Roma, maar ik wil graag nog langer blijven. Op dit moment voel ik me goed, ik heb nog steeds plezier in het spelletje en kan nog lang doorgaan, dus waarom zou ik zo snel al stoppen", zegt Totti tegenover Sky Sports. "Zo lang ik fit blijf, zal ik voetballen. Pas als ik stop, kijk ik verder. Ik weet wel dat ik in het voetbal actief wil blijven, maar niet als trainer. Die functie ligt me niet."

Hoofdsponsor Heracles verlengt tot 2009

De hoofdsponsor van Heracles en de ploeg zelf hebben een akkoord bereikt over de verlenging van het sponsorcontract. De nieuwe verbintenis loopt tot het seizoen 2008/2009. Bovendien heeft de sponsor de mogelijkheid om het contract nog eens met een jaar te verlengen.

Heracles en TenCate zijn zeer tevreden over de samenwerking. De hoofdsponsor van de voetbalclub is leverancier van kunstgras. Een dergelijk veld ligt ook in het Polman Stadion, de thuisbasis van de ploeg uit Almelo. Bovendien hebben de velden een waardering van twee sterren ontvangen van de Europese voetbalbond (UEFA) én de wereldvoetbalbond (FIFA). Hierdoor mogen er op dit soort velden ook internationale wedstrijden gespeeld worden.

Jong Oranje en Jong Denemarken krijgen de primeur om een oefeninterland op het kunstgras van het Polman Stadion te spelen. Deze wedstrijd staat voor woensdag 7 februari op het programma.

[Gerucht] Killer Instinct 360?

Het derde deel in de Killer Instinct reeks zou het worden als we het Engelse game-magazine Games TM moeten geloven. Rare heeft het spel nog niet officieel aangekondigd, maar dit gerucht is nu ook niet echt ongeloofwaardig te noemen. Het schijnt dat Rare volop bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe Killer Instinct, en na een succesvolle Arcade hit en twee console releases is dat geen slecht nieuws. Uiteraard zijn er geen details bekend en wachten we allemaal op de bevestiging van Rare, maar we houden je op de hoogte.

Games TM had het volgende te melden:

quote
Also on the way is Killer Instinct 3 which, considering Rare seems to have picked up the ball recently after a somewhat disappointing 360 launch performance, is likely to be as great - and combo heavy - as we could hope

TJ Combo op 360?

Blindheid geen probleem voor automonteur

Icoon OpmerkelijkEen blinde automonteur in Portugal hoopt dat hij drie Land Rovers zo in elkaar kan zetten dat ze volgende maand mee kunnen doen aan de rally Lissabon-Dakar. Niks lijkt hem in de weg te staan.

De 56-jarige Carlos Filipe werd meer dan twintig jaar geleden blind na een mislukte operatie aan zijn ogen. Hij zou er geen slechtere vakman op geworden zijn. "Zolang er een assistent meehelpt, kan ik nog steeds de motor eruit halen, repareren en er weer in zetten", aldus Filipe tegenover Reuters.

Vorig jaar verzorgde Filipe voor de rally ook al twee Land Rovers. "Hij is blind maar dat staat hem niet in de weg", aldus Dakar-deelnemer Luis Ferreira. "Het zou voor Filipe en zijn zoon Hugo geweldig zijn als we de machine door de Dakar krijgen."

DVD: The Guns of Navarone

'Een moderne legende' zo luiden de inleidende woorden van de klassieke oorlogsfilm The Guns of Navarone. De toevoeging 'modern' is wellicht wat overdreven voor een film die alweer ruim 45 jaar oud is, maar het slaat vooral terug op het feit dat de film zich afspeelt in de bakermat van de Europese beschaving: Griekenland. Niet in de oudheid, maar tijdens het oorlogsjaar 1943.
Deze 2-Disc Deluxe Selection is niet de eerste re-release van de film, maar er zijn wederom nieuwe extra's aan het tweeëneenhalf uur durende epos toegevoegd. Is 'Guns' nu echt een film die je in je bezit moet hebben?

Pinautomaat deelt kerstcadeaus uit

Icoon OpmerkelijkBewoners van het Kroatische plaatsje Zlatar Bistrica konden op kerstavond hun geluk niet op. De plaatselijke geldautomaat gaf iedere geldtrekker het dubbele van het gevraagde bedrag.

In plaats van biljetten van vijftig kuna (zeven euro) braakte de automaat enkel papiertjes uit van honderd kuna. Heel wat mensen brachten die dag een bezoekje aan het pintoestel. Sommigen gingen zelfs meerdere keren. Toen de politie het hoorde was het echter snel gedaan met het feest. De Kroatische autoriteiten gaven de fout toe, maar wilden niet zeggen hoeveel geld onrechtmatig uit de pinautomaat is gekomen. Het is onbekend wat er mis ging met het apparaat.

Euro economisch succes in Nederland

Icoon Economie De euro is economisch gezien een grandioos succes geweest voor Nederland. De handel heeft door de munt een extra groei van 22 procent doorgemaakt. Alleen Spanje profiteerde er nog meer van, dat land zag de handel stijgen met 25 procent. De toename van de handel is meer dan voor de invoering van de euro op werd gerekend.

Het Nederlandse bedrijf Ahrend Kantoormeubelen heeft grote voordelen gemerkt na invoering van de euro. Directeur Jacques de Bruin zag de handel binnen Europa verdubbelen sinds de euro. "We kunnen nu veel internationaler werken, omdat de valutarisico's verminderd zijn. Daardoor is de verhouding van Ahrend in de export veel groter geworden. Het heeft ons internationaal gewoon een stap voorwaarts gebracht", aldus De Bruin. Door de munt zijn valutarisico's verminderd, waardoor prijzen stabieler zijn dan voorheen.

Van de landen die in 2002 overgingen op de euro, heeft Nederland na Spanje de meeste voordelen gehad. "De consument heeft er zeker bij gewonnen, de prijs is gewoon lager geworden", aldus De Bruin. De consument plukt de vruchten van de euro. De jaarlijkse inflatie (prijsstijgingen) van de eurozone is nog nooit boven de 2,4 procent uitgekomen. In Nederland is de inflatie sinds 2001 alleen nog maar gedaald. "Als je achteraf ernaar kijkt, kun je constateren dat wij als ECB de mensen vijf jaar prijsstabiliteit hebben gegeven. Dat is een fantastische prestatie", aldus Nout Wellink van De Nederlandsche Bank.

Ook is de euro aan een opmars bezig aan de landen die geen deel uitmaken van de eurozone. Inmiddels is er volgens de Europese Commissie 613 miljard euro aan biljetten en munten in omloop. De waarde van alle in omgang zijnde eurobiljetten is bijna verdriedubbeld van 221 miljard naar 595 miljard. Tussen 10 en 20 procent van alle euro's zijn in gebruik buiten de eurolanden. Op 1 januari zal Slovenië toetreden tot de eurozone. De chartale euro zal dan officieel 5 jaar bestaan.



Het is nog steeds wennen, die euro

Wat is Dit: Opgave 75 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

OV-personeel onvoldoende beschermd tegen agressie

Icoon BinnenlandsWerknemers in het openbaar vervoer zijn vaak onvoldoende beschermd tegen agressieve en gewelddadige reizigers. Na controle van de vijftien belangrijkste ov-bedrijven constateert de Arbeidsinspectie dat slechts bij drie organisaties genoeg was gedaan om de geweldsrisico's te beheersen.

Dat blijkt uit een rapport van de Arbeidsinspectie, dat demissionair staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij roept ov-bedrijven op hun werknemers beter te beschermen.

Inspecteurs zijn onder meer met chauffeurs, conducteurs en controleurs op de bus, trein, metro en tram meegereden. Ook hebben ze gesprekken gevoerd in remises en regiokantoren. Bij meer dan de helft van de bedrijven werken alarmsystemen niet goed genoeg. Hierdoor komt het voor dat de bedreigde werknemer onzeker blijft of er hulp onderweg is.

Verder zijn werknemers bij bijna de helft van de ov-bedrijven onvoldoende getraind in het omgaan met agressieve reizigers. Ook schort het bij evenveel organisaties aan opvang en nazorg voor medewerkers die met agressie te maken hebben gehad.

De vakbond FNV Bondgenoten wil weten welke bedrijven zijn aangeschreven door de inspectiedienst en wat de problemen precies waren. De vakbond wil daarna overleg met de betreffende ondernemingen.

De Nederlandse Spoorwegen benadrukken dat zij de afgelopen jaren al veel hebben gedaan ,,om agressie tegen werknemers te verminderen en te zorgen voor betere assistentieverlening en opvang en nazorg''. NS kondigt aan dat het voor de nazorg nog meer gebruik gaat maken van het Instituut voor Psychotrauma.

Politie verijdelt diefstal bronzen Bonfire

Icoon Opmerkelijk Vijftien leden van de Oldeberkoopse oudejaarsvereniging De Geitefok uit Friesland hebben in het Brabantse Erp geprobeerd het bronzen standbeeld van Bonfire te stelen. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdag bekendgemaakt. Bonfire is het paard waarmee de Erpse amazone Anky van Grunsven furore maakte.

De poging om het beeld te ontvreemden strandde in de nacht van woensdag op donderdag toen de politie de daders betrapte. Het loodzware beeld was al van zijn sokkel gehaald.

De leden van de Friese oudejaarsvereniging proberen elk jaar rond oud en nieuw een ludieke stunt uit te halen. Zo waren de Friezen de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het ontvoeren van de houten zeehond Jannes uit Pieterburen, het weghalen van de keet van het klusprogramma In Holland staat een huis en het stelen van de kop en schotel van Douwe Egberts op een rotonde in Joure.

Succesvolle operatie Terry

John Terry, aanvoerder van Chelsea, heeft een operatie aan zijn rug ondergaan. De centrale verdediger van de kampioen van Engeland moest de afgelopen vier wedstrijden al missen. Terry is geopereerd in een ziekenhuis in Frankrijk door een vooraanstaand neurochirurg.

Een woordvoerder van Chelsea heeft gezegd dat de operatie succesvol is verlopen. De club, die vier punten achterstaat op koploper Manchester United, weet nog niet wanneer Terry weer inzetbaar zal zijn.

Te koop: droomvakantie met onbekende

Icoon OpmerkelijkEen man boekte een reis naar de Caribische eilanden waar hij zijn vrouw ten huwelijk wilde vragen. Hij werd alleen een aantal weken terug gedumpt, en omdat de man zijn geld niet terug kon krijgen is hij nu op zoek naar een vrouw die hem in februari wel wil vergezellen.

De 39-jarige Adam Croot heeft om zijn doel te kunnen bereiken een advertentie op Ebay gezet. Het prijskaartje dat eraan hangt valt reuze mee, de gelukkige hoeft maar een fractie van de oorspronkelijke prijs te betalen.

Het probleem voor Adam was dat hij zijn geld niet terug kon krijgen. Bovendien laat het Couples Swept Away waar Adam en zijn ex zouden verblijven alleen maar heterosexuelen toe waardoor Adam dus ook niet met een vriend kon gaan.

Adam komt nog wel met een aantal eisen van zijn kant. Zo wil hij niet met iemand op stap die zo oud is dat het zijn oma kon zijn, en ook niet met een vrouw die een jaloerse vriend heeft. Hij wil tenslotte wel dat zijn armen en benen blijven waar ze horen.

Al meer dan 2500 mensen hebben de advertentie bezocht en ook met het aantal mensen dat geboden heeft kan Adam tevreden zijn. Het lijkt erop dat hij toch nog in februari op vakantie gaat, al is het misschien met een totaal andere vrouw.

Met Adam op droomvakantie
Jongedames, grijp dit buitenkansje!

Dode man gevonden in Haagse gracht

Icoon BinnenlandsEen nog onbekende man is donderdag dood gevonden in een gracht in het centrum van Den Haag. Een voorbijganger vond het lichaam rond 16.00 uur in het water bij de Lijnbaan en waarschuwde de politie.

Onduidelijk is nog hoe lang de man al in het water lag. De politie weet nog niet wat de doodsoorzaak is, maar houdt rekening met een misdrijf. Het stoffelijk overschot is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.


Foto: Peter van Zetten

Seksbedrijven in Amsterdam massaal naar rechter

Icoon BinnenlandsAlle 33 seksbedrijven in Amsterdam die voor het einde van het jaar hun deuren van de gemeente moesten sluiten, stappen naar de rechter. Elk prostitutiebedrijf heeft een kort geding aangespannen om het besluit van de gemeente Amsterdam aan te vechten.

Tot de uitspraken van de rechtbank kunnen zij hun activiteiten voortzetten, liet de gemeente donderdag weten. Het stadsbestuur besloot eind november 33 vergunningen van prostitutiebedrijven in te trekken of niet te verlenen.

De beslissing volgde na intensieve controles naar criminele activiteiten van ondernemers in de roemruchte hoerenbuurt. Het besluit zou betekenen dat bijna een derde van de raamprostitutie op de Amsterdamse Wallen zou verdwijnen.

Baantitels voor Bos en Visser

Bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen in Alkmaar heeft Theo Bos, zoals al werd verwacht, de titel op het onderdeel Keirin binnengesleept.

De Sportman van het Jaar, die regerend wereldkampioen op het onderdeel is, versloeg zijn sprintmaatje Teun Mulder en Patrick Bos. Bij de vrouwen prolongeerde Adrie Visser haar titel op scratch. Het zilver was voor Suzanne van Veen, brons voor Marlijn Binnendijk.

Borat Online...

Misschien wel de hype van het jaar was de Kazachstaanse journalist Borat Sagdiyev met zijn vast erg geweldige film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Als dit jouw humor is en je hebt nog niet de moeite genomen om dit meesterwerkje te downloaden, dan heb je mazzel: Je kunt de hele film bekijken op Google Video. Sterkte!

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Ronaldinho begint eigen stichting

De Braziliaanse voetballer Ronaldinho heeft de stichting "Ronaldinho Instituto" in het leven geroepen. De accomodatie, gelegen in de geboorteplaats van Ronaldinho, Porto Alegre, moet ongeveer 3500 kinderen sportieve activiteiten en andere vormen van ontspanning aanbieden.

De sterspeler van Barcelona was duidelijk geëmotioneerd. "Dit is het meest emotionele moment van mijn leven. Hier heb ik altijd al van gedroomd, het is dan ook zonder twijfel het mooiste doelpunt dat ik ooit heb gemaakt. Dit is voor mij een onvergetelijke dag", zei Ronaldinho in de openingsspeech.

Verdachte vrij in zaak verdwenen Marokkanen

Icoon MisdaadDe Limburgse politie heeft een verdachte vrijgelaten, waarvan wordt vermoed dat hij betrokken is bij de verdwijning van twee Marokkanen in Venray. Het gaat om een minderjarige jongen.

De twee Marokkanen van 19 en 23 jaar verdwenen op 11 mei van dit jaar toen ze inbraken bij een hennepkwekerij in Venray. Van het tweetal is nooit meer wat vernomen. Wel vond de politie bloed, afkomstig van de vermiste personen, in de kwekerij. Hoofdverdachte Lou G. blijft vastzitten, evenals een andere meerderjarige verdachte.

Palermo is topschutter maanden kwijt

Palermo, de verrassende nummer 3 van de serie A, moet clubtopscorer Amauri waarschijnlijk enkele maanden missen.

Met acht doelpunten uit achttien duels is Amauri een van de drijvende krachten achter het team uit Sicillië. Toch zal de club het enkele maanden zonder de aanvaller moeten stellen. De Braziliaanse aanvaller beschadigde zaterdag in de wedstrijd tegen Siena zijn kniebanden. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de aanvaller waarschijnlijk vier maanden uit de roulatie is.

Paris en Britney uit elkaar

Icoon Showbizz Paris Hilton en Britney Spears hoeven elkaar voorlopig niet meer te zien. Britney vindt het stappen met Paris slecht voor haar imago. Daarom wil ze niet meer met haar gezien worden. Paris breekt ook met Britney, omdat zij haar een "beest" vindt.

Britney besloot Paris het aangename nieuws te vertellen per telefoon. Ze zei dat beiden afstand van elkaar moesten nemen, maar vond dat Paris de beslissing niet persoonlijk moest opvatten. Dat deed Paris echter wel. Ze schrapte Britney direct van de lijst van haar kerstfeest op 18 december en noemt haar sindsdien een "beest". Wat ze daar precies mee bedoelt is niet bekend.

Britney lag de laatste weken onder vuur door haar extreme feestgedrag. Nadat haar huwelijk op de klippen liep, besloot ze de bloemetjes buiten te zetten met feestbeest Paris. Begin december besloot ze haar leven te willen beteren. Op haar website belooft ze haar fans "een nieuwe ik".



Geen maatje meer van Paris

Belofte Albert troeft toppers af

Niels Albert is er in geslaagd om de Azencross in Loenhout op zijn naam te schrijven. Deze wedstrijd telt ook mee voor de Gazet van Antwerpen Trofee. Het was de eerste keer dat de Belgische belofte een grote wedstrijd uit de elite-klasse op zijn naam schreef.

Sven Nys moest het stellen met de tweede plaats. Erwin Vervecken, winnaar van de wedstrijd in Hofstade van afgelopen week, maakte het podium compleet door de derde plaats voor zich op te eisen. Albert won de wedstrijd in Hofstade overigens ook, maar deed dit bij de beloften. Richard Groenendaal mocht zich in Loenhout de beste Nederlander noemen. Onze landgenoot finishte op een zesde plaats.

'Olsson vertrekt naar Duitsland'

De kans is groot dat NEC uit mag gaan kijken naar een nieuwe centrale verdediger. Momenteel heeft de Nijmeegse ploeg Jonas Olsson nog in de gelederen, maar de speler suggereert dat enkele ploegen, waaronder Eintracht Frankfurt, geïnteresseerd in hem zouden zijn.

"Ik weet dat er diverse Duitse Bundesligaclubs voor me op de tribune hebben gezeten en dat doet me natuurlijk goed", aldus Olsson tegenover de Zweedse krant Expressen. NEC heeft overigens nog geen officieel bod ontvangen, waardoor hij nog niet zal vertrekken. Vorig jaar zomer nam de club uit Nijmegen de speler over van Landskrona.

Friesinger houdt concurrenten in spanning

Het is nog altijd niet duidelijk of Anni Friesinger mee zal doen aan het Europees kampioenschap allround. De Duitse schaatsster zal de beslissing hierover pas in het nieuwe jaar nemen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Friesinger dit bekend zou maken nadat de Duitse kampioenschappen allround achter de rug waren. Nu wordt dit naar alle waarschijnlijkheid volgend kalenderjaar pas.

"Ik beslis pas tijdens een trainingskamp in Klobenstein begin volgend jaar voor welk toernooi ik kies", aldus Friesinger. De Duitse heeft namelijk de keuze uit het EK allround of het WK sprint. Tussen deze twee toernooien zit maar een week, dus het is niet geheel ondenkbaar dat ze er één zal laten schieten.

EU plaatst Hofstadgroep op terreurlijst

Icoon Europa De Europese Unie heeft de Hofstadgroep op de lijst van terroristische organisaties geplaatst. Ook negen individuele leden van de groep staan nu op de lijst. Minister Gerrit Zalm van Financiën had zijn Europese collega's daartoe opgeroepen.

De Hofstadgroep werd in Nederland al gezien als terroristische organisatie. Daardoor konden leden van deze groep geen geld meer opnemen in Nederland. Vanaf nu zijn de tegoeden van de Hofstadgroep in de hele EU bevroren.

Op de zwarte lijst van de EU staan in totaal vijftig organisaties die als terroristisch worden aangezien. Dit zijn onder andere Hamas en de Koerdische Arbeiderspartij. Ook de Nederlandse organisatie Al Aqsa staat op de lijst.



Hofstadgroep

ADO drie weken zonder Knopper

ADO Den Haag kan dit kalenderjaar geen beroep meer doen op Richard Knopper. De middenvelder liep in de competitiewedstrijd van woensdag, tegen RKC Waalwijk, een blessure aan zijn enkelband op. De speler zal naar verwachting drie weken aan de zijlijn toe moeten kijken.

Afgelopen woensdag viel Knopper na twaalf minuten al uit met een blessure aan het gewricht. Een dag later werd zijn enkel in het gips gezet, zodat deze niet teveel werd belast. Over een week zal dit gips er waarschijnlijk weer af gaan, waarna het revalideren zal beginnen. De Haagse residentieclub hoopt dat de speler, welke in de zomer van Vitesse werd overgenomen, voor de confrontatie tegen AZ weer fit is. Dat duel staat voor 19 januari op het programma.

Zettel doorbreekt hegemonie Schild

De hegemonie van Marlies Schild op de reuzenslalom is vanmiddag doorbroken door skister Kathrin Zettel. Voor eigen publiek won de Oostenrijkse de wereldbekerwedstrijd in een tijd van 2:09.50.

Landgenote Schild, die de eerste drie races had gewonnen, was 0,16 seconden langzamer en eindigde op de derde plaats. Nicole Hosp complementeerde het Oostenrijkse podium door als tweede te eindigen.

Ajax op woensdag tegen Werder Bremen

Ajax speelt in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi twee wedstrijden tegen Werder Bremen. De heenwedstrijd wordt in Duitsland gespeeld en staat voor 14 februari op het programma. De aftrap zal om 20:30 plaatsvinden.

Werder Bremen had de keuze uit twee dagen waarop het duel tegen Ajax werd gespeeld zou kunnen worden, namelijk dinsdag 13 februari en woensdag 14 februari. De voorkeur van de Duitse ploeg ging uit naar naar de laatste optie. Op 22 februari zal de terugwedstrijd plaats vinden. Deze wedstrijd begint om 20:45 en wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Renovatie Suzuka in 2007

Volgend jaar zal het circuit van Suzuka in Japan fors worden gerenoveerd. De Grand Prix van Japan zal volgend jaar worden verreden op de Fuji Speedway, thuisbasis van Toyota. Door middel van een grote renovatie wil Suzuka weer terug op de Formule 1-kalender komen.

De lay-out van het circuit zal niet veranderen. De werkzaamheden richten zich vooral op de paddock en de pits. Daarnaast wil Honda, de eigenaar van Suzuka, de veiligheid van de baan verbeteren. In 2003 verongelukte MotoGP-coureur Dajiro Kato op het circuit van Suzuka, dat sindsdien niet meer op de MotoGP-kalender staat. Verwacht wordt dat de werkzaamheden niet meer dan één jaar in beslag zullen nemen.

Drentse pubers bekennen serie overvallen

PolitieDe politie van het Drentse Hoogeveen heeft een puberbende opgerold die verantwoordelijk is voor acht gewapende overvallen die zijn gepleegd tussen 13 en 18 december. Hoofddaders zijn twee Hoogeveners van 15 en 16 jaar oud. Daarnaast zijn nog drie medeplichtigen aangehouden van 18 en 19 jaar.

De twee hoofddaders hebben de overval bekend op een Chinees restaurant in Balkbrug. Tevens gaven zij toe drie wandelaars, twee fietsers en twee bewoners thuis te hebben overvallen. Bij alle overvallen moesten de slachtoffers onder bedreiging van een pistool geld en kostbaarheden afstaan.

De twee hoofdverdachten zijn door de rechter-commissaris voorlopig vastgezet. De drie anderen worden morgen voorgeleid.

Milan wil Cassano huren

De diensten van Antonio Cassano staan in de concrete belangstelling van AC Milan. De aanvaller van Real Madrid is op een zijspoor beland in Spanje, en wil graag terug naar zijn thuisland.

De Italiaanse topclub wil naar verluidt een deal maken waarin Milan de speler huurt tot het einde van het seizoen, en tevens de optie heeft tot koop. Dat melden Italiaanse media. Er gaan al weken geruchten over een eventueel vertrek van Cassano, ondanks dat zijn zaakwaarnemer meldt dat hij in Madrid blijft. De Rossoneri hopen Cassano te kunnen verwelkomen zodat er voorin meer opties zijn. De Italianen wisten al wel snel te melden dat middenvelder Kaká gewoon blijft, en niet bij de deal betrokken gaat zijn.

Naast Milan zijn ook zijn oude club AS Roma, kampioen Internazionale en Juventus, dat volgend seizoen een comeback hoopt te maken geïnteresseerd in de 24-jarige Cassano. Ook een aantal Engelse clubs zou belangstelling hebben getoond. Ondetussen lijkt Milan de transfer van de 21-jarige Leandro Grimi rond te hebben. De Argentijnse verdediger zou 2 miljoen euro kosten.

[Update] Softwareverkopen Japan, Pokemon populair

Pokémon blijft populair in Japan; de nieuwste versies Diamond en Pearl tikken waarschijnlijk binnenkort de vijf miljoen verkopen aan:

GameSysteemPublisherAantalTotaal
Pokemon DiamondNDSNintendo209.3792.329.227
MGS: Portable OpsPSPKonami178.370178.370
Pokemon PearlNDS Nintendo164.6701.931.445
New MarioNDSNintendo154.1073.771.128
Wii SportsWiiNintendo152.756471.229
Seiken 4PS2Square Enix152.062152.062
KirbyNDSNintendo149.350706.984
Love & BerryNDSSEGA139.382747.926
Wii PlayWiiNintendo137.495439.323
Jump Ultimate StarsNDSNintendo134.551484.529

Update 16:10u

De nummers 11 t/m 30 zijn ook bekend:

11. (PS2 / Bandai Namco) Tales of the World Radiant Mythology / NEW
12. (NDS / Nintendo) Animal Crossing: Wild World
13. (NDS / Nintendo) Otona no Joushikiryoku Training DS
14. (NDS / Nintendo) Dr. Kawashima: More Brain Training
15. (NDS / Bandai Namco) Tamagotchi no Puchi Puchi Omisetchi Gohiikini
16. (NDS / Spike) Nounai Aesthe: IQ Suppli DS / NEW
17. (NDS / Nintendo) Mario Kart DS
18. (NDS / Nintendo) Shaberu! Oryouri Nabi
19. (Wii / Nintendo) Pokemon Battle Revolution
20. (Wii / Nintendo) Wario Ware: Smooth Moves
21. (Wii / Nintendo) Legend of Zelda: Twilight Princess
22. (NDS / Nintendo) Dr. Kawashima: Brain Training
23. (PS2 / Sega) Yakuza 2
24. (NDS / Tomy Entertainment) Naruto Shinobi Retsuden DS
25. (NDS / IE Institute) 200 Bannin no Kan Ken: Tokoton Kanji Nou
26. (PS3 / From Software) Armored Core 4 / NEW
27. (NDS / Bandai Namco) Heisei Kyouikuiinkai DS / NEW
28. (360 / Capcom) Lost Planet: Extreme Condition / NEW
29. (NDS / Shogakukan Production) DS Kageyama Method
30. (NDS / Capcom) Mega Man Star Force: Pegasus

Plan voor Spuiten en Slikken-seksfilm

FilmHet team achter het BNN-programma Spuiten en Slikken wil samen met regisseur Pieter Kuijpers een 'liefdevolle' pornofilm maken. Deze wordt dan waarschijnlijk na de laatste aflevering van het nieuwe seizoen, komend jaar, uitgezonden.

De regisseur van onder andere Van God Los zegt: ''Het moet mogelijk zijn en hij moet er komen: de liefdevolle pornofilm.'' Kuijpers zal de presentatoren van het televisieprogramma - Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Dennis Storm en Nicolette Kluijver - bijstaan bij het maken van de rolprent.

De totstandkoming van de de 'liefdevolle' film (zeker géén hardcore porno) wordt verspreid over vijftien nieuwe afleveringen van het tv-programma uitgezonden. Daarin zal worden gezocht naar de juiste ingrediënten voor een liefdevolle seksfilm. Na de laatste aflevering moet de productie waarschijnlijk in zijn geheel te zien zijn.

Vanaf 8 januari is Spuiten en Slikken weer elke maandag te zien van 23.00 uur tot 23.45 uur bij BNN op Nederland 3.

Honderden brievenbussen doelwit vuurwerkvandalen

Icoon BinnenlandsBrievenbussen blijven een populair doelwit voor vuurwerkvandalen. De afgelopen weken zijn enkele honderden bussen beschadigd. Vorig jaar zijn in totaal 1050 brievenbussen opgeblazen rond de jaarwisseling. Dit zei een woordvoerster van TNT Post donderdag.

In Nederland staan meer dan 20.000 brievenbussen. Het herstellen van door vuurwerk beschadigde exemplaren kost TNT Post rond de 600.000 euro. Daar komen nog de kosten voor de reparateurs bij.

"Maar het ergste blijft dat de inhoud van de opgeblazen bussen verloren gaat. Een precies aantal gedupeerden is niet te noemen, maar elke vernietigde brief is er een te veel", aldus de zegsvrouw.



Weer nieuwe Dreamcast game aangekondigd

Er is weer een nieuwe Dreamcast game aangekondigd. Dit keer weer een game van Milestone die eerder al Radilgy uitbrachten. De game gaat Karous heten en is een port van de arcade versie welke op het NAOMI board loopt.

Op dit moment is er nog niet veel bekend van de game, maar we hebben wel al een drietal character-art plaatjes voor jullie. Gamers die Radilgy hebben gespeeld zullen de stijl vast en zeker wel herkennen:


Karous staat gepland voor een Japanse release in 2007 en komt zo goed als zeker niet naar het Westen. Er is ook al een website geopend voor de game: *klik*

Nieuw! de MMO kalender

MMO Portal heeft een kalender uitgebracht voor de echte MMO fans onder ons.
De kalender bevat artwork van vele bekende en veelbelovende MMO games. Ééntje voor elke maand.
De volgende games zijn vertegenwoordigd op de kalender:

Dark Age of Camelot
Dungeons & Dragons Online: Stormreach
Eve Online
EverQuest II
Gods & Heroes: Rome Rising
Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Star Wars Galaxies: An Empire Divided
The Chronicles of SpellBorn
Ultima Online
Vanguard: Saga of Heroes
Warhammer Online: Age of Reckoning
World of Warcraft



Jahaa, met handtekeningen ook nog!

Het geld dat wordt verdient gaat ook nog eens naar St.Jude Children's Reseach Hospital. Meer (bestel) info hier

update: De kalender kan alleen in de US worden geleverd. helaas.

'Meer dan 2000 islamisten in Somalië gesneuveld'

OorlogHet dodental van de gevechten in Somalië van de afgelopen dagen ligt aan islamitische zijde tussen de 2000 en 3000. Dat verklaarde de Ethiopische premier Meles Zenawi donderdag.

Ethiopië steunt de Somalische interim-regering in haar strijd tegen de milities van de islamitische rechtbanken die vanaf juni grote delen van het Afrikaanse land veroverden maar nu op de vlucht zijn gedreven.

Amerika steunt de Ethiopische inval in Somalië, zo liet het Witte Huis gisteravond weten. De Amerikaanse regering benadrukte wél dat Ethiopië zich terughoudend moet opstellen in het conflict. Volgens de Verenigde Staten zijn de ontwikkelingen in Somalië 'zorgelijk'.

Hoofdstad Mogadishu
Ethiopische troepen en strijders die de voorlopige overgangsregering van Somalië steunen, zijn vandaag de hoofdstad Mogadishu binnengetrokken. De troepen naderen het centrum van de in vijftien jaar van strijd verwoeste stad vanuit het westen. De bevolking in de westelijke buitenwijken reageert enthousiast op hun komst, terwijl op verscheidene plaatsen plunderingen doorgaan.

De islamitische milities die de stad een half jaar geleden in hun macht brachten, hebben de wijk genomen uit vrees voor omsingeling en bombardementen. Deze strijders zijn verbonden aan door rijke zakenlieden opgerichte islamitische rechtbanken. Ze krijgen onder meer steun van streng islamitische staten en Eritrea, aartsvijand van Ethiopië.

Veel landen betrokken
Feitelijk zijn tal van landen met geld en wapenleveranties betrokken bij de strijd in Somalië. Dit staat in een nog vertrouwelijk VN-rapport waarop het Britse persbureau Reuters de hand heeft weten te leggen.

Jemen, Ethiopië en Uganda steunen de interim-regering van Somalië.

Eritrea, Syrië, Iran, Djibouti, Egypte, Libië en Saudi-Arabië steunen de islamitische fundamentalisten.

De auteurs van het VN-rapport vrezen dat het tot een rechtstreekse confrontatie tussen Ethiopië en Eritrea kan komen, die eerder met elkaar oorlog voerden. Om een escalatie van het conflict te voorkomen moet de Veiligheidsraad volgens de aanbevelingen van het rapport een zee-, lucht- en landblokkade invoeren voor Somalië. Ook zouden tegoeden van bij de wapenhandel betrokken zakenlieden moeten worden bevroren.

Walchhofer wint in Bormio

In het Italiaanse Bormio, 55 kilometer van het Zwitserse Davos, is het de Oostenrijker Micheal Walchhofer gelukt om de eerste overwinning van dit seizoen voor zijn land op de mannen afdeling te behalen. Walchhofer wint ten koste van de Zwitser Didier Cuche die één honderdste moest toegeven op de Oostenrijker.

Aan het begin van wedstrijd was het startnummer twee, de Sloveen Andrej Jerman, die de leiding nam met een tijd van 1.52,33. Deze tijd bleef geruime tijd staan totdat de Oostenrijker Mario Scheiber het parcours doorliep. Toen Scheiber beneden aankwam zag de Sloveen zijn tijd verbeterd worden naar 1.52,04.

Niet veel later kwam Zwitsers hoop Didier Cuche naar beneden. Op een niet uitstekende baan wist Cuche toch een snelle tijd onder de 1.52 neer te zetten. Zijn tijd bij aankomst beneden bleek 1.51,91. Toch was dit niet te snelste tijd, Micheal Walchhofer kwam als nummer dertig de berg af en zag naarmate de vordering op het parcours zijn voorsprong slinken. Uiteindelijk won de Oostenrijker toch deze afdaling met een tijd van 1.51,90. Het is de eerste Oostenrijkse overwinning uit de vier wedstrijden die op dit moment verreden zijn.

Uitslag Bormio

#NaamTijdVerschil
1M. Walchhofer (AUT)1.51,90-
2D. Cuche (SUI)1.51,910,01
3M. Scheiber (AUT)1.52,040,14
4A. Jerman (SLO)1.52,330,43
5P. Staudacher (ITA)1:52,390,49
6M. Buechel (LIE)1.52,560,66
7A. Buder (AUT)1.52,750,85
8B. Kernen (SUI)1.52,810,91
9F. Storbl (AUT)1.52,911,01
10E. Guay (CAN)1.53,001,10

Op latjes

Wil je wel eens op ski's een berg afrazen maar heb je geen geld, talent of lef genoeg om dat daadwerkelijk een keer in het echt te doen, dan zijn er altijd wel spelletjes die proberen dat gevoel na te bootsen.

Maar meestal hebben ze een groot minpunt, je moet er voor betalen en voor ons zuinige Nederlanders is dat natuurlijk een groot taboe, gelukkig zijn onze Oosterburen ook zuinig aan het worden en daarom kun je via de website van Pro7 (een Duitse omroep) gratis een best wel lekker uitziend en spelend skispel downloaden.

Er staan een aantal afdalingen tot je beschikking en als je in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland woont kun je er ook nog prijzen mee winnen, wij helaas niet, maar het oefenen is al leuk genoeg en lijkt mij een prima tijdverdrijf in deze dagen.

'Executie Saddam zal ernstige gevolgen hebben'

Icoon BuitenlandsDe Baath Partij, de groepering die regeerde toen Saddam Hussein nog aan de macht was, waarschuwt dat de executie van de ex-dictator "ernstige gevolgen" zal hebben.

De partij verklaarde dinsdag de Verenigde Staten verantwoordelijk te houden en er alles aan te zullen doen om het land te dwarsbomen als de executie uitgevoerd wordt. "De Baath Partij en haar achterban zullen de Verenigde Staten op alle mogelijke manieren en op alle plekken die haar raken dwarsbomen als het deze misdaad doorzet."

De executie van Hussein zou "een gevaarlijke rode lijn" zijn die Bush en zijn regering niet moeten passeren. "De hele wereld weet dat de uiteindelijke beslissing bij de Verenigde Staten ligt en niet bij de regering in Baghdad."

Volgens de verklaring zou de executie latere onderhandelingen tussen de Baath Partij en de Verenigde Staten onmogelijk maken. De weerstand zou dan alleen maar toenemen, werd er gewaarschuwd.

Greene terug in selectie Feyenoord

Erwin Koeman heeft Serginho Greene opgenomen in de selectie van Feyenoord voor de stadsderby van morgen tegen Excelsior. Vanwege een knieblessure moest de verdediger de wedstrijden tegen Sparta en PSV missen, maar inmiddels is hij weer volledig fit.

De terugkeer van Greene is ten koste gegaan van Sebastián Pardo, die buiten de selectie wordt gehouden. Dwight Tiendalli is niet inzetbaar, de 21-jarige rechtsback ondervindt nog steeds hinder van zijn lies.

Gedetineerde springt bij vlucht van flat af

Icoon PolitieEen 31-jarige man is van de vierde verdieping van een flat in Haarlem gesprongen om te ontkomen aan een arrestatie. De politie wilde hem aanhouden, omdat hij zich onttrokken had aan elektronische huisdetentie. Daarom moest hij vier weken de cel in.

De agenten belden aan en de man ontkende de verdachte te zijn. De politie geloofde hem niet. Daarop sloeg de man op de vlucht. Hij rende terug zijn flat in en sprong van de vierde verdieping af. Toen de agenten beneden waren was de man alweer gevlogen. De politie arresteerde hem vijftig meter van de flat af. De man werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht waar hij is opgenomen. Hij heeft geen ernstig letsel opgelopen.

Verrassende comeback Laurent Jalabert

Na een afwezigheid van vier jaar keert Laurent Jalabert terug in het peloton. Vanaf januari rijdt de voormalig winnaar van de groene trui en bolletjestrui in het Franse shirt van Agritubel.

In 2002 nam Jalabert afscheid met de winst in het bergklassement van de Ronde van Frankrijk. Een jaar eerder wist hij eveneens de bolletjestrui te bemachtigen. Jalabert stond aanvankelijk te boek als een rasspurter, in 1992 en 1995 won hij het sprintersklassement in de Ronde van Frankrijk. Daarna groeide hij uit tot een allroundrenner.

In 1995 won de inmiddels 38-jarige Fransman de Ronde van Spanje. Naast enkele etappezeges in de Tour schreef hij ook klassiekers als Milaan-San Remo, Waalse Pijl en Classica San Sebastian op zijn naam.

Vrouw roept bewaking voor geest

Icoon X-factorEen vrouw sloeg onlangs groot alarm toen ze meende een geest te zien in één van de kantoren van de rechtbank in de Amerikaanse staat North-Carolina. Een rechtbankbediende die de ruimtes via camera's in de gaten hield zag een wazige vrouw lopen in een kantoor.

Ook zat een geest notities te maken in een gesloten kantoorruimte. De vrouw schrok hevig en schakelde meteen de bewaking in. De beveiligers die het kantoor ingingen zagen het spook ook. Ze liepen dwars door de geestverschijning heen. Al jaren gaan geruchten dat het spookt in de Lincoln County Court. Veel personeelsleden waren dan ook niet verbaasd over het incident.

Bejaarde ramt vier auto's en flat

Icoon BinnenlandsEen 86-jarige bestuurder heeft donderdagochtend in de Amsterdamse wijk Buitenveldert nogal wat schade veroorzaakt. De man ramde toen hij achteruit reed vier auto's, zijn eigen auto kwam tot stilstand in het portaal van een flat.

Volgens de politie zou de man vermoedelijk onwel zijn geworden waardoor hij de controle over de auto verloor. Drie auto's zijn bij de aanrijding zwaar beschadigd; ook de auto van de bejaarde man is total loss.

De schade aan de flat bleek na onderzoek van de brandweer mee te vallen. Er hoefde niet gestut te worden. De man is opgenomen in het ziekenhuis.

Toyota wil Japanners op het podium

Toyota zou graag meer Japanners zien doorstromen naar de Formule 1. In het eigen ontwikkelingsprogramma zijn inmiddels verschillende talentvolle Japanners opgenomen. Het Japanse team zou graag een landgenoot in de Formule 1 zien die mee kan doen om de podiumplaatsen

Toyota heeft momenteel meerdere Japanners in het eigen talentenprogramma. Zo komt de nieuwe testcoureur van Williams, Sakuro Nakajima, uit het talentenprogramma van de Japanse constructeur. Toyota wil Nakajima zo klaarstomen om in de toekomst races te gaan winnen voor het Japanse team.

"We zijn erg blij dat Nakajima nu in elk geval de eerste toon heeft gezet als Formule 1-coureur. Maar we zijn nog niet helemaal tevreden. We willen van hem minimaal een regelmatige podiumkandidaat maken. Ook voor die andere coureurs die wij zorgvuldig geselecteerd hebben, geldt dat meedoen niet het belangrijkste is. Er hebben al genoeg Japanners meegedaan in de Formule 1 en dat vrijwel zonder succes. Wij willen dat ze gaan meedoen om eremetaal", aldus Hiromi Hayashi, manager van de autosportafdelign van Toyota.

Kamui Kobayashi, coureur in het talentenprogramma van Toyota, weet wel waar het voornaamste probleem zit. "De voertaal in de autosport is Engels en dat is altijd het grote probleem van Japanners. Als je de Japanse coureurs van de afgelopen jaren bekijkt in de Formule 1, dan is Takuma Sato de enige coureur die het Engels goed beheerst", vertelt de Japanner.

[upd] Grote brand in centrum Heerenveen

Icoon BrandEen grote brand in het centrum van Heerenveen heeft donderdagochtend een shoarmarestaurant en vier woningen verwoest, meldt een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte bij de brand gewond.

Het vuur sloeg van het restaurant over naar de vier aangrenzende woningen. De bewoners wisten op tijd aan het vuur te ontsnappen.

De brandweer van Heerenveen kreeg steun van drie korpsen uit de buurt. Om 7.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Update 13.49
Volgens de politie lijkt de brand aangestoken, ze baseert dit op getuigenverklaringen die zijn gegegeven. Het technisch onderzoek is nog gaande.

De brand brak uit in grillroom La Kashba aan het Breedpad, dit gebeurde even na vieren. Van de eetgelegenheid bleef niks over, net als een naastgelegen eetcafé.

Twintig personen die boven de panden woonden wisten zich in veiligheid te brengen. Hun woningen zijn door de brand ook verwoest.

Het onderzoek van de politie naar de oorzaak en het verloop van de brand gaat donderdag en vrijdag nog door.



Grote brand

Calderón wilde Eto'o niet kwijt

Voorzitter van Real Madrid, Ramón Calderón, heeft aangegeven dat de Madrileense club een grote fout heeft gemaakt door Samuel Eto'o te laten gaan. De spits speelt nu bij rivaal FC Barcelona.

In de zomer van 2004 verkocht de Koninklijke de optie op de spits, die toen al enkele jaren bij Real Mallorca speelde. Eto'o vertrok daarop naar FC Barcelona, waar hij al meer dan vijftig keer net het wist te vinden en twee landstitels won, alsmede de Champions League. Calderón vindt dat de club waar hij nu voorzitter is, hem nooit had mogen laten gaan.

"Eto'o laten gaan was een fout", gaf Calderón toe. "Dit heeft hij ons niet alleen laten zien, maar ook laten voelen. Hij is één van de besten, zoniet de beste spits ter wereld. Hij is een bijzondere speler en ik bewonder atleten zoals hij, met een voorbeeldige inzet en wil om te presteren. Ik zal altijd een fan blijven van dit type speler."

Op het moment dat de optie op Eto'o werd verkocht zat Calderón in de directie. De Spanjaard zegt echter dat als hij het toen voor het zeggen had, hij de optie gehouden had. "Ik zat inderdaad in de directie, maar wij hadden geen inspraak. De coach en de technisch directeur hadden het voor het zeggen. Dat systeem is er vandaag nog. Als de huidige trainer Fabio Capello en technisch directeur Predrag Mijatovic zouden zeggen dat ze bijvoorbeeld Ronaldo verkocht willen zien, moet ik daarmee instemmen, of ik het er mee eens ben of niet."

Van Lent weg bij Rot-Weiss Essen

Arie van Lent vertrekt na een jaar bij Rot-Weiss Essen. Reden voor de breuk tussen de aanvaller en de ploeg uit de tweede Bundesliga is het blessureleed waar de Nederlander met name dit seizoen mee kampt.

"We zijn het mondeling eens over een directe ontbinding van het contract. Begin januari worden de afsluitende gesprekken gevoerd. Arie's lichaam werkt door talrijke blessures niet meer zo goed dat hij zijn niveau kan halen", aldus technisch directeur Olaf Janssen.

Eerder speelde Van Lent in Duitsland voor Werder Bremen, VFB Oldenburg, Greuther Fürth, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt.

Fietsen moeilijk...?

Iedereen heeft het wel eens een keertje meegemaakt. Je hebt een feestje en verstandig als je bent ga je met de fiets. Want je ziet van te voren de bui al hangen, er gaat waarschijnlijk meer dan één alcoholische versnapering naar binnen.

De grootste uitdaging is dan om veilig op je fietsje thuis te komen. Vaak gaat dat met heel veel pijn en moeite. Want fietsen met drank op is best lastig!

Fietspoging #1 , Fietspoging #2 en Fietspoging #3

Huntelaar topscorer van de wereld

Klaas-Jan Huntelaar heeft in het jaar 2006 de meeste competitiedoelpunten ter wereld gemaakt. De spits scoorde voor Heerenveen en Ajax 35 keer. De IFFHS heeft dit berekend op haar website.

Huntelaar maakte een doelpunt meer dan Humberto Andrès Suazo van Colo Colo en Alfredo Cristiano Jara van Bamin Real Potosi.

De IFFHS (International Federation of Football History and Statistics) houdt jaarlijks de statistieken bij van de vijftig grootste competities ter wereld. Om op de lijst voor te komen, dien je minstens 20 goals te hebben gescoord. 56 topscorers lukte dit. Ruim de helft van de goaltjesdieven komt uit Europa, 30. De andere continenten zijn veel minder bedeeld met voetballers die een neusje voor de goal hebben.

De 56 topscorers hebben 32 verschillende nationaliteiten. De meeste voetballers op de lijst komen uit Chili (5), Paraguay (4), Turkije (4), Nederland (3), Estland (3) en Uruguay (3). Naast Huntelaar hebben voor Nederland Dirk Kuijt en Shota Arveladze de lijst gehaald. Kuijt eindigde op de 21ste plaats, met 24 treffers voor Feyenoord en het Engelse Liverpool. Ruud van Nistelrooy eindigde als 42e.

De top tien van 2006:

SpelerClubDoelpunten
Klaas Jan HuntelaarSC Heerenveen / Ajax35
Humberto Andrés SuazoCSD Colo Colo Santiago - Chili34
Alfredo Cristiano JaraBamin Real Potosí - Paraguay34
Kris BoydKilmarnock / Glasgow Rangers - Schotland32
Maksim GruznovJK Trans Narva - Estland31
Luca ToniAC Fiorentina - Italië 31
Leonardo MonjeDeportivo Puerto Montt / Club Universidad de Concepción - Chili30
Hamdi SalihiSK Tiranë - Albanië 29
Luis Miguel EscaladaSC Emelec Guayaquil - Argentinië29
Matías FernándezCSD Colo Colo Santiago - Chili 29

Forse boete voor basketballer Kidd

Basketballer Jason Kidd moet een boete van omgerekend 15.000 euro betalen. Hij beledigde de scheidsrechters tijdens het duel in de NBA van zijn club New Jersey Nets tegen de Detroit Pistons (91-92.

Hij noemde het leidende trio in de wedstrijd 'drie blinde muizen'. “We doen hier ons werk, maar de scheidrechters verzieken de boel weer” aldus Kidd. "Je kunt nog zo hard je best doen, maar als scheidrechters de boel zo beheersen, sta je machteloos. Het leken wel drie blinde muizen! Het is erg teleurstellend dat zij de wedstrijd zo verpest hebben."

Kidd, die een jaarsalaris van 18 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) heeft, gaat niet in beroep tegen de boete. Hij neemt echter ook niets van zijn woorden terug. “Zo voel ik me nu eenmaal, en zo voelde het team het ook. Het is gewoon de waarheid”.

Pauleta wil loopbaan afsluiten bij PSG

Pedro Pauleta heeft gezegd dat hij zijn contract bij Paris Saint-Germain, dat medio 2008 afloopt, wil verlengen. De 33-jarige Portugees wil zijn loopbaan af sluiten bij de club uit de Franse hoofdstad, ondanks het feit dat PSG een zeer moeizaam seizoen doormaakt.

"Een combinatie van meerdere factoren heeft er toe geleid dat ik in Parijs wil blijven en dat ik hier vermoedelijk mijn loopbaan zal afsluiten", aldus de spits.

De topscorer aller tijden van het nationale voetbalelftal van Portugal zei wel dat er de komende tijd het één en ander moet veranderen bij PSG, dat zestiende staat in de Franse competitie. "Het gedrag van bepaalde spelers en bepaalde personen binnen de club moet anders. Alleen dan kunnen we met z'n allen uit deze moeilijke periode komen."

Stoddart over zijn CCWS avontuur

Met de overname van CTE Racing - HVM zien we volgend seizoen Paul Stoddart als teambaas terug op de circuits. De Australiër vertelt over zijn nieuwe hoofdstuk in de autosport met Minardi Team USA.

Uit vier ChampCar teams heeft de Australiër uiteindelijk gekozen voor CTE Racing - HVM. Naar eigen zeggen heeft dat team een vechtersmentaliteit, maar tevens ervaring met het opereren met een laag budget. "Ze zijn vierde in het kampioenschap geworden en hebben afgelopen jaar een race gewonnen. Ze hebben echt boven hun kunnen gepresteerd. Zij waren de beste partij om in te investeren. Het feit dat zij gewend zijn om te werken met weinig geld, speelde ook een belangrijke rol."

Op het coureursvlak zegt Stoddart dat geld niet het belangrijkste is. Maar waar worden de coureurs dan wél op geselecteerd? "Op de eerste plaats op hun talent, daar mag geen twijfel over bestaan. Betalende coureurs die geen talent hebben, zijn bij ons niet welkom. Op de tweede plek moet een coureur een beetje sponsorgeld kunnen meebrengen. We zijn op het moment met vier coureurs aan het onderhandelen. Ik weet zeker dat we minimaal één Nederlander in ons team zullen hebben. De gesprekken zijn nog niet afgelopen, dus het is nog even afwachten."

Het mag geen geheim genoemd worden dat Jos Verstappen altijd de voorkeur geniet van Storddart, dit werd onlangs al duidelijk vanuit het Verstappen-kamp. Stoddart is duidelijk over zijn wensen: "Jos staat zeker bovenaan onze lijst. Dat is meer dan logisch met zijn talent en zijn ervaring. We werken momenteel aan het voor elkaar krijgen van de sponsoring. Ik hoop dat we één of beide coureurs voor 15 januari bekend kunnen maken."

Sem en Sophie populairste kindernamen

Icoon BinnenlandsSem en Sophie waren in 2006 de populairste kindernamen. Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdag bekend gemaakt. De naam Sophie stond vorig jaar nog op de twaalfde plaats. Sophie heeft Sanne, die enkele jaren achtereen op de eerste plaats stond, een plaatsje doen zakken. Lisa staat op drie, daarna volgen Anna, Julia en Emma. Sem stond altijd al hoog genoteerd, en wisselde al eerder van toppositie met Daan en Thomas. Die staan nu op plaats twee en drie. Daarna komen Lars, Milan en Tim.

De SVB maakt ieder jaar in december de twintig populairste jongens- en meisjesnamen bekend. De lijsten veranderen slechts langzaam. Dit jaar stond er één nieuwe jongensnaam in de lijst: Finn, op de zestiende plaats. Op de meisjeslijst staan dit jaar geen nieuwe namen.

De SVB maakte ook de namen bekend die hedendaagse grootouders bij hun geboorte kregen. 65 jaar geleden waren Johannes en Maria het populairst. Tot nu toe werden er in 2006 ongeveer 182.500 kinderen geboren in Nederland. Daaronder zijn 93.500 jongens en 89.000 meisjes, aldus de SVB.

Met dank aan bennootje voor de submit.

WB noordse combinatie Schonach afgelast

Het wintersportseizoen blijft maar hinder ondervinden van het gebrek aan sneeuw en de warme temperaturen. Ditmaal is de wereldbekerwedstrijd noordse combinatie de klos. De wedstrijd in het Duitse Schonach is afgelast wegens het gebrek aan sneeuw en de warme temperaturen.

De wedstrijd in Schonach stond voor 6 januari op de agenda. Aankomende zaterdag zal de FIS beslissen of de wedstrijd verplaatst zal worden naar een ander wintersportoord.

'Richards niet naar Chelsea'

In een interview heeft Stuart Pearce gezegd dat Micah Richards deze winter niet naar Chelsea zal vertrekken. De coach van Manchester City is echter wel geïnteresseerd in een terugkeer van Shaun Wright-Phillips.

Naar verluidt is Richards een speler die de kampioen graag aan zou willen trekken. Trainer José Mourinho zou 18 miljoen pond (bijna 27 miljoen euro) over hebben voor de jonge international. De 18-jarige heeft een goed jaar achter de rug, en zijn ster is rijzende. Pearce vertelt echter dat de enige besprekingen die met Chelsea gevoerd zijn over transfers richting City gingen.

Eén van die spelers is volgens enkele bronnen voormalig Citizen Shaun Wright-Phillips. SWP vertrok in 2005 naar Chelsea, maar veroverde nimmer een plek in het eerste. "Op dit moment is er nog niets over te zeggen", weerde Pearce de geruchten af. "Ik ben blij dat er interesse is in onze spelers. Dat betekent namelijk dat ze het goed doen. We zitten niet in de dezelfde stituatie als twee jaar terug. Toen moesten we verkopen door financiële problemen. Nu ligt de beslissing bij mij, en ik zeg dat er versterkingen moeten komen."

Russisch vliegtuig gekaapt

Icoon BuitenlandsEen toestel van de Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot was donderdag voor korte tijd gekaapt. De aangeschoten kaper werd volgens een woordvoerder aan boord overmeesterd, zonder dat er geweld werd gebruikt.

De man, die volgens een woordvoerder dronken was of drugs gebruikt had, veroorzaakte een gevecht in de Airbus 320 en wilde dat het een andere route zou nemen. De man zou gedreigd hebben een bom tot ontploffing te brengen.

Een aantal van de in totaal 148 passagiers wisten de man vast te binden, nadat hij met nog meer dreigementen kwam. Hij zou zijn overgedragen aan de Tsjechische autoriteiten. Hij zou de Russische nationaliteit hebben.

Het toestel vloog tussen Moskou en Genève. De gezagvoerder zette het toestel iets voor 11.00 uur aan de grond op de luchthaven van Praag. Het vliegtuig werd omsingeld door de politie.

Voorafgaand aan de landing had de gezagvoerder een noodsignaal doen uitgaan. Volgens een woordvoerster van Aeroflot zou er sprake zijn van een "poging tot het aanvallen" van het toestel.

Drugsbolletjesmodel slikte na bedreigingen

De familie van het Nederlandse (in de Dominicaanse Republiek geboren) 24-jarige fotomodel Julissa B. dat dinsdag werd aangehouden in Italië met 98 bolletjes coke in haar maag, beweert dat de uit Den Haag afkomstige vrouw is gedwongen tot de drugssmokkel. In De Telegraaf zegt de Haagse strafpleiter mr. Michel van Stratum namens de familie dat zij geen keuze had: ''De bedreigingen waren keihard. 'Je moeder en je zoontje gaan eraan', kreeg Julissa te verstaan als zij niet zou meewerken aan de eisen van een stel criminelen in Den Haag. Dat klinkt als een cliché, maar voor mij is het uiterst reëel'', aldus de advocaat.

Julissa, moeder van een 6-jarig zoontje, werd op tweede kerstdag op het Siciliaanse Catania opgepakt. Volgens de Italiaanse douane was zij daar al vaker gesignaleerd en werd zij reeds langer verdacht van cocaïnesmokkel. Na onderzoek bleek dat de Haagse bijna 100 bolletjes met in totaal 1,2 kilo coke in haar maag had zitten. ''Haar buik stond bol alsof ze zwanger was'', aldus een douanewoordvoerder.

Volgens Van Stratum zijn Julissa en haar familie vaker ernstig bedreigd. ''Bovendien is de Dominicaanse drugsmaffia in Den Haag goed georganiseerd en hebben de Zuid-Amerikanen in Nederland tal van meisjes in hun macht die als koerierster worden misbruikt. De slachtoffers hebben geen enkel vertrouwen in de politie en doen daar dus zelden of nooit aangifte.''

In het Algemeen Dagblad zegt directeur Gertjan Holleman van het Rotterdamse Max Models, waar Julissa stond ingeschreven, dat ze van haar modellenwerk zeker niet kon rondkomen. ''Ze had de afgelopen anderhalf jaar maar tien opdrachten. Dat is niet veel, want een beetje model heeft er drie per week. Ze is bij ons zeker niet rijk geworden.''

Met dank aan KonnieKipke voor de submit.

Duel Armstrong-Landis in Leadville 100 miles

Amerika kijkt het komende jaar uit naar een heel merkwaardig duel. Lance Armstrong, zevenvoudige Tourwinnaar, neemt het dan in de Leadville 100 miles , een bekende mountainbikerace, op tegen “voorlopig” huidig Tourwinnaar Floyd Landis.

The Leadville 100 is een mountainbikewedstrijd. De wedstrijd vindt plaats in de hoge bergen van Leadville in de staat Colorado. De wedstrijd is zeer lastig en duurt minstens zeven uur lang.

Mountainbiken valt onder de reglementering van de NORBA, de National Off Road Biking Association, die onder de Amerikaanse wielrenbond ressorteert. Vraag is dan ook of Landis überhaupt kan deelnemen. Landis is immers nog steeds verdachte in een dopingschandaal en mag tot die tijd geen officiële wedstrijden rijden. Het is dus te hopen voor Landis dat hij tegen die tijd vrijuit is gegaan voor het USADA, het Amerikaans antidopingagentschap.

De wedstrijd wordt in augustus verreden en is in de Verenigde Staten zo populair dat de organisatie al op 2 januari de inschrijvingen stopzet. Via loting worden de 750 deelnemers bepaald.

Winkelier neergeschoten in Almere

Icoon MisdaadDe eigenaar van een schoenenwinkel in Almere is woensdagavond bij een overval op zijn zaak in zijn borst geschoten. De toestand van de winkelier is stabiel. De schutter is nog voortvluchtig.

De winkelier werd tijdens het wegbrengen van de dagopbrengst in de Bottelaarspassage overvallen, dit gebeurde rond 18.15 uur. De man dacht dacht het vuurwapen van de overvaller nep was, maar werd vervolgens in zijn borst geschoten, meldt de politie donderdag. De buit bedraagt enkele duizenden euro's.

Een half uur eerder vond er in Almere een andere gewapende overval plaats op een juwelier. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide overvallen. Bij de overval op de juwelier kwamen twee overvallers op een scooter aan. Vervolgens ging één van hen naar binnen en bedreigde de medewerkers met een vuurwapen. Het tweetal ontkwam met een aantal horloges.

De Ceulaer persoonlijk rond met RKC

Benji De Ceulaer is er al uit. Hij is persoonlijk al rond met RKC Waalwijk. De transfer van de Belg is echter nog niet rond. Feyenoord en RKC zijn het nog niet eens over de vraagprijs.

De 23-jarige rechtsbuiten krijgt geen kans meer bij Feyenoord. Vorig seizoen werd hij door Feyenoord uitgeleend aan RKC. Voorlopig ligt de vraagprijs van Feyenoord nog te hoog voor RKC. De komende dagen praten de clubs verder.

Coach Henin: Clijsters is bitch

Carlos Rodriguez, de trainer van Justine Henin, heeft de tegenstanders weer gemotiveerd. Hij haalde, niet voor de eerste maal, zwaar uit naar het vrouwentennis, naar Kim Clijsters, naar Maria Sharapova.


Carlos Rodriguez is een Argentijn. En soms hebben Zuid-Amerikaanse emoties bij hem de overhand. Rodriguez haalt in de Argentijnse krant Olé hard uit naar het vrouwentennis en naar de tegenstanders van Henin.

"Het vrouwentennis is één grote leugen", zegt hij in de krant. "Het is een circus waarin men zich vals gedraagt. Er heerst veel schijnheiligheid, waarin Justine geen zin heeft. Leef je leven, zeg ik haar, doe zoals Kuznetsova, met wie ze het goed kan vinden. De anderen breken je achter de rug toch af, al vragen ze wel of je mee gaat eten."

Ook Kim Clijsters moet het -niet voor het eerst- ontgelden. "Zij en haar pa hebben Justine van dopinggebruik beschuldigd, maar ze beweren dat ze het zo niet gezegd hebben. Kim is een braaf meisje, maar die indruk geeft ze bewust. In feite is ze una conchuda." Dat laatste is een Argentijns scheldwoord, te vertalen als bitch, kreng, hoerenjong of zelfs kutwijf.

Ook Maria Sharapova krijgt kritiek van Rodriquez. "Zij brengt niks nieuws. Als het op kreunen aankomt, doet Venus Williams dat even goed en deed Monica Seles dat zelfs nog beter."

"De Masters (het officieuze wereldkampioenschap dat Henin in november won) is gewoon op maat gemaakt van Sharapova. Ze mocht altijd op hetzelfde tijdstip spelen. Ze is een marketingproduct en wordt zo uitgespeeld. Op lange termijn lijkt me dat niet positief, het spel dreigt erdoor vergeten te worden", zegt Rodriguez in de Argentijnse sportkrant.

Delftse zet papegaai met kerst in de kou

BizarEen 26-jarige vrouw uit Delft heeft op tweede kerstdag haar papegaai op het balkon gezet omdat het beest in de rui was. Om overlast van veertjes tegen te gaan, zette ze het dier bij een temperatuur van drie graden boven nul maar buiten.

Omwonenden in de Schuijlenburchstraat belden 's middags de politie omdat het beest continu zat te schreeuwen van de kou. Toen de politie ter plekke kwam, arriveerde net de eigenaresse. Die haalde de papegaai toen maar weer snel naar binnen.

Rijschool de geplette tasjesrover

Kennen jullie Germaine C. nog, de naam zal je mischien niet zoveel zeggen, maar dit is de dame die een tasjesrover tussen haar auto en een boom klemreed waarbij de de tasjesdief kwam te overlijden.

Uitgerekend zij is op dit moment bezig haar papieren te halen om rij-instructeur te worden en wil ze een eigen rijschool beginnen.

Het kan aan mezelf liggen maar ik vind het een beetje ongelukkige carrieremove, maar ik vraag me wel af wat er bij haar geoefend word als de speciale handelingen aan bod komen.....

Hamilton realistisch over 2007

In een interview met de Spaanse krant El Mundo Deportivo heeft Lewis Hamilton gezegd dat hij realistisch is over zijn debuutjaar in de Formule 1.

Hamilton weet dat hij volgend seizoen misschien een mogelijkheid heeft om te winnen, maar daarnaast beseft hij ook dat hij aan zijn teamgenoot, regerend wereldkampioen Fernando Alonso, een geduchte tegenstander zal hebben. "Net als elke rijder wil ik winnen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik als tiende wil eindigen. Maar ik ben ook realistisch en ik weet dat Fernando Alonso mijn teamgenoot zal zijn. Misschien is er in 2007 een mogelijkheid om te winnen, maar misschien zal het 2008 worden."

"Het team weet dat ik jong ben en dat ik wat tijd nodig heb. Mijn prioriteit is om als coureur te blijven groeien. Ik denk dat ik goed kan presteren. Ik geloof dat ik over gelijkwaardige kwaliteiten beschik als Alonso, maar ik zal erg hard moeten werken," aldus de Brit.

Nederlandse toeristen vast in Jordaanse sneeuw

Icoon BuitenlandsTientallen Nederlandse toeristen hebben na zware sneeuwval 24 uur vast gezeten in bussen in Zuid-Jordanië. Helikopters zijn bezig hen te evacueren. Dat meldden de reisorganisaties Rosetta en Djoser donderdag.

De bussen waarin de Nederlandse reizigers zaten, werden in Wadi Moussa, niet ver van de toeristische trekpleister Petra, overvallen door de zware sneeuwval. De bussen konden geen kant meer op. De toeristen moesten daardoor noodgedwongen de nacht in de voertuigen doorbrengen.

Grote sierpijlen gaan als raket over de toonbank

Het zwaardere siervuurwerk, dat dit jaar voor het eerst legaal in Nederland mag worden verhandeld, verkoopt als een tierelier. De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en de vuurwerkimporteurs verwachten dat voor miljoenen euro's meer dan vorig jaar aan vuurwerk de lucht in gaat.

Leo Groeneveld, woordvoerder van de vuurwerkimporteurs, zei donderdag dat de branche verwacht circa 10 procent meer te verkopen in vergelijking met vorig jaar. Dat betekent dat mensen voor in totaal 55 tot 60 miljoen euro aan knallers, siervuurwerk en pijlen inslaan. De RND gaat iets verder en schat dat het wel eens 70 miljoen euro zou kunnen worden, aldus een woordvoerder.

De verwachte groei van de verkoop komt volgens importeurs en detailhandel door de versoepeling van de regels voor onder meer cakeboxen (siervuurwerk) en Chinese rollen (knalvuurwerk). Dit jaar is het voor het eerst legaal om met oud en nieuw rollen met een lading van maximaal 2500 gram af te steken.

De vuurwerkverkoop is donderdag begonnen. Op basis van de voorverkoop, onder meer via internet, verwacht de RND dat veel handelaren zaterdag uitverkocht zullen zijn. De voorverkoop is dit jaar voor een groot deel via internet gebeurd. Volgens de RND is voor de komende jaarwisseling ongeveer drie keer zoveel als vorig jaar via elektronische weg besteld.



Chinese rol (legaal tot 2,5 kilo kruit)

Ponk drie maanden aan de kant


Sparta zal het de komende drie maanden moeten doen zonder René Ponk. Afgelopen dinsdag scheurde de 35-jarige doelman in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen zijn achillespees en hij is inmiddels met succes geopereerd.

Tijdens de operatie bleek dat de achillespees van de doelman niet was af- maar ingescheurd, waardoor de revalidatieperiode aanzienlijk korter is dan in eerste instantie voor gevreesd werd.

De trainer van Sparta, Wiljan Vloet, heeft overigens al gezegd dat hij in de winterstop een nieuwe doelman aan hoopt te trekken. Boy Waterman van SC Heerenveen is de voornaamste kandidaat.

Volleyballer Bontje breekt duim

Volleybal-international Rob Bontje staat minimaal een maand buitenspel bij zijn Italiaanse club Verona. Tijdens een training brak de 25-jarige speler het middelste kootje van zijn duim.

Tijdens de noodzakelijke operatie werden er pinnetjes in de gekwetste duim aangebracht, die er pas na minimaal drie weken uitgehaald zullen worden.

"Dit is de eerste zware blessure uit mijn loopbaan. Ik baal flink, want het gaat met ons team niet zo goed. We staan onderaan, maar hoeven volgens mij niet te degraderen. Het is heel vervelend als je niet mee kunt helpen het tij te keren", aldus de Nederlandse volleyballer.

Helikopter stort neer voor Engelse kust

Icoon BuitenlandsZeker zes mensen zijn woensdag om het leven gekomen toen voor de Engelse kust bij Morecambe Bay een helikopter neerstortte. In het toestel zaten zeven mensen. De Britse kustwacht en de luchtmacht zoeken nog naar de laatste inzittende.

De helikopter vloog vanaf de luchthaven van Blackpool naar een gasveld van energiebedrijf Centrica, de eigenaar van British Gas, om daar vijf medewerkers op te pikken. De Britse kustwacht zette helikopters en boten in voor de reddingsactie.

De actie kon snel worden opgestart omdat mensen op het boorplatform de helikopter zagen neerstorten. De weersomstandigheden waren niet slecht. Een technisch mankement is vermoedelijk de oorzaak van de crash.

De Mos 'wordt misselijk' van geklungel Vitesse

Nadat zijn ploeg afgelopen zondag Ajax met 4-2 wist te verslaan, voelde Vitesse-trainer Aad de Mos zich nog koning te rijk. In een paar dagen kan echter veel gebeuren. De Mos is woedend over de manier waarop zijn ploeg zich gisteren de kaas van het brood liet eten tegen NAC Breda. Na een 0-1 voorsprong verloor Vitesse de wedstrijd met 2-1.

"Dit kan zo niet langer", aldus een boze De Mos tegenover Omroep Gelderland. "Ik word hier echt misselijk van. Er moet nu iets gebeuren, ik ga in overleg met de clubleiding. De oude fouten komen weer naar boven. Hier kun je als trainer weinig tegen doen, dit krijg je er gewoon niet uit"

Volgens De Mos komt bij zijn ploeg het manco van het complete Nederlandse voetbal aan het licht. "We kunnen in Nederland niet meer verdedigen. Ook lezen we de situatie niet goed. Bij hoge ballen moet één man het duel ingaan en een andere moet dan rugdekking geven. Dat deden wij helemaal verkeerd."

Nieuwe bondscoach Togo

Togo heeft na een maandenlange zoektocht een nieuwe bondscoach. De Fransman Patrice Neveu is tot en met de Afrika Cup in 2008 aangesteld als eindverantwoordelijke voor het nationale team. Hij is daarmee de opvolger van Otto Pfister.

De 51-jarige Neveu zal in maart 2007 debuteren als bondscoach met een wedstrijd tegen Sierra Leone. Na het wereldkampioenschap had interim-coach Kodjovi Mawuena tijdelijk de leiding over het nationale team gehad.

Charlton Athletic niet langs Fulham

In de Engelse Premier League is het Charlton niet gelukt om te winnen van Fulham. De wedstrijd eindigde gisteravond in een 2-2 gelijkspel.

McBride bracht Fulham op voorsprong. Charlton wist zich echter terug te vechten, en kwam via treffers van Ambrose en Bent op voorsprong. Ver in blessuretijd kon Queudrue zijn ploeg alsnog behoeden voor een nederlaag.

Charlton blijft negentiende in Engeland met dertien punten uit twintig wedstrijden. Fulham staat op een twaalfde plek en heeft 25 punten.

FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken

Net als voorgaande jaren brengt de FOK!frontpage ook dit jaar weer een Jaaroverzicht. Er is wel een groot verschil: we houden het dit jaar lekker luchtig! In dit Jaaroverzicht lees je de opmerkelijkste berichten, maar ook de meest opzienbarende showbizznieuwtjes van het afgelopen jaar nog eens terug.

Wat te denken van de eenogige kat, de geile man die willekeurig 2623 nummers opbelde, de rel rond Mariska Hulscher, de pikante foto's van Britney Spears, de Oranjegekte van afgelopen zomer, de Tom Cruise-buttplug of de op Wimbledon streakende Sander Lantinga? Dat en nog véél meer krijg je voor je kiezen!

Klik hier om naar het FOK! Jaaroverzicht 2006 te gaan!

Van Gaal: "Twente was de baas"

AZ ging gisteren met 3-0 ten onder tegen FC Twente in Enschede. Naar eigen zeggen maakte Louis van Gaal nog niet eerder mee dat AZ dit seizoen kansloos was.

"Zij waren de baas op het veld. Twente voetbalde op een erg hoog niveau. Wij konden er niets tegen inbrengen," aldus Van Gaal, die vond dat beide ploegen in de eerste helft wel nagenoeg gelijkwaardig waren. "Ondanks het schot van Blaise N'Kufo op de paal had ik het gevoel dat we goed in de wedstrijd zaten. Na een persoonlijke fout, wat de 1-0 opleverde, voetbalden we met veel minder vertrouwen."

De trainer van FC Twente, Fred Rutten, was vol lof over zijn elftal. "Ik ben blij dat we over mentale veerkracht beschikken. We hebben opnieuw bewezen het iedereen hier lastig te kunnen maken."

FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken


FOK! Jaaroverzicht 2006

Net als voorgaande jaren (2005, 2004 en 2003) brengt de FOK!frontpage ook dit jaar weer een Jaaroverzicht. Er is wel een groot verschil: we houden het dit jaar lekker luchtig! In dit Jaaroverzicht lees je de opmerkelijkste berichten, maar ook de meest opzienbarende showbizznieuwtjes van het afgelopen jaar nog eens terug. Begin dus snel met bladeren in het FOK! Jaaroverzicht 2006!

Premier League nadert 15.000 doelpunten

De Premier League is dicht bij haar 15.000ste treffer. Na de vorige speelronde, waarin 22 doelpunten werden gemaakt, staat de teller nu op een totaal van 14.989 doelpunten.

De hoofdsponsor van de hoogste competitie in Engeland, Barclays, heeft al gezegd dat het 15.000 pond zal doneren aan het goede doel van de desbetreffende club dat de 15.000e Premier League goal maakt. Waarschijnlijk zal de 15.000e treffer aankomend weekend worden gescoord..

Overzicht van goals waarbij een mijlpaal werd behaald

14.000ste goal
Jermain Defoe: Tottenham Hotspur - Birmingham City 26/12/2005

13.000ste goal
Frederic Kanoute: Tottenham Hotspur - Middlesbrough 28/11/2004

12.000ste goal
Alan Shearer: Newcastle United - Tottenham Hotspur 13/12/2003

11.000ste goal
Jay-Jay Okocha: Bolton Wanderers - Blackburn Rovers 7/12/2002

10.000ste goal
Les Ferdinand: Tottenham Hotspur - Fulham 15/12/2001

5.000ste goal
Chris Sutton: Leicester City - Blackburn Rovers
7/12/1996

1.000ste goal
Mike Newell: Nottingham Forest - Blackburn Rovers 7/4/1993

Eerste goal
Brian Deane: Sheffield United - Manchester United 15/8/1992

Ten Cate gematigd tevreden

Henk ten Cate kijkt gematigd tevreden terug op de 2-0 overwinning gisteravond van Ajax in de ArenA tegen Roda JC.

"We hebben in elk geval weer geknokt en verdedigend hebben we ook weinig weg gegeven. Dat is positief. Hopelijk kunnen we deze prestatie zaterdag tijdens de uitwedstrijd bij NEC herhalen. Dan kunnen we het kalenderjaar toch nog een beetje positief afsluiten," aldus Ten Cate. "Ajax heeft nog altijd tien punten meer dan rond dezelfde tijd vorig jaar. Het moet echter nog beter. Daar gaan we met z'n allen hard aan werken. Ik heb het idee dat de kritiek van mij na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Vitesse wel is aangekomen. Sommige spelers voetbalden na rust zelfs verkrampt. Alsof ze bang waren dat het opnieuw fout zou gaan. Dat moet eruit. We moeten verder.”

Vooronderzoek naar El-Ekchaoui

Youssouf El-Akchaoui wordt mogelijk geschorst vanwege zijn gedrag in de competitiewedstrijd afgelopen weekend tegen AZ. De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar de verdediger van NEC.

Op televisiebeelden is te zien dat El-Akchaoui een slaande beweging maakt richting tegenstander Julian Jenner. Scheidsrechter Bas Nijhuis had de overtreding niet gezien.

Eerder deze maand kreeg El-Akchaoui al een schorsing van drie wedstrijden wegens natrappen in de competitiewedstrijd tegen Sparta.

Uitslagen Schotland speelronde 21

In de Schotse competitie liet koploper Celtic twee punten liggen tegen laagvlieger Dundee United. Glasgow Rangers zakte naar de derde plaats door een 2-1 verlies bij Inverness.

Ook Celtic maakt op weg naar een nieuw kampioenschap wel eens een misstapje. De koploper speelde dinsdag in Glasgow met 2-2 gelijk tegen Dundee United. Daarmee kwam de titelverdediger uit Glasgow nog goed weg ook. Darren O'Dea en de Japanse middenvelder Shunsuke Nakamura werkten pas in het laatste kwartier de achterstand van 0-2 weg. Die dankten de bezoekers aan treffers van David Robertson en Collin Samuel, international van Trinidad en Tobago.

Glasgow Rangers leed gisteravond de zesde competitienederlaag van het seizoen. Middenmoter Inverness was voor eigen publiek met 2-1 te sterk. John Rankin maakte in blessuretijd de winnende treffer. De Rangers zakte door de verliespartij naar de derde plaats, met een achterstand van liefst zeventien punten op het soevereine Celtic.

Uitslagen speelronde 21:

ThuisUitEindstand
CelticDundee United2-2
AberdeenKilmarnock3-1
HeartsHibernian3-2
DunfermlineMotherwell0-2
Saint MirrenFalkirk1-0
Inverness CTGlasgow Rangers2-1

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic215240-16
2Aberdeen213729-18
3Glasgow Rangers213533-21
4Hearts213331-22
5Hibernian212940-28
6Kilmarnock212931-36
7Falkirk212424-28
8Inverness CT212422-28
9Motherwell212428-37
10Dundee United212424-36
11St. Mirren212219-29
12Dunfermline211413-35

Programma volgende week:

DatumThuisUit
30/12KilmarnockHearts
30/12FalkirkInverness CT
30/12Glasgow RangersSaint-Mirren
30/12MotherwellCeltic
30/12HibernianDunfermline
30/12Dundee UnitedAberdeen

CD: Meat Loaf - Bat out of Hell II, Collectors Edition

Marvin Lee Aday, inmiddels bijna 60 jaar oud, timmert nog aardig aan de weg. Zo is Bat out of Hell III - The Monster is Loose alweer verschenen en is Meat Loaf ook als acteur nog steeds veelvuldig in beeld, zij het niet in hoofdrollen. Een wereldtour volgt op het verschijnen van de derde Bat out of Hell-cd, maar data in Nederland zijn nog niet bekend. Nu is er Bat out of Hell II - Back into Hell, Collectors Edition, een luxe heruitgave van het in 1993 verschenen vervolg op Bat out of Hell. Dit setje bestaat uit de originele cd van elf nummers, een live-cd van acht nummers en een dvd met vier extra's. Het cd-boekje bevat alle songteksten van de gewone cd plus een uitgebreide inleiding op het maken van deze cd, inclusief biografietje van Meat Loaf.

Massa kunstsneeuw moet skiwedstrijd redden

De organisatoren van de wereldbekerwedstrijd skiën in het Italiaanse Bormio moeten alles uit de kast halen om de races van vandaag en morgen te kunnen laten doorgaan. Vanwege de hoge temperaturen ligt er nauwelijks sneeuw op de bergen rondom de Italiaanse plaats.

De afgelopen weken heeft de organisatie van de wereldbekerwedstrijd maar liefst 47 sneeuwkanonnen geplaatst die in totaal circa 100.000 kubieke meter kunstsneeuw hebben geproduceerd. De problematiek in Bormio staat niet op zich. Aanvankelijk stonden de afdalingen gepland in Val d'Isere, maar deze werden geannuleerd wegens een gebrek aan sneeuw.

Kat

Ik had eens een kat. Een Heilige Birmaan. Hij had blauwe ogen en een witte vacht. Zwarte snuit en zwarte voetjes, mooi afgemaakt met een dikke staart. Wanneer hij sliep maakte hij zacht knorrende geluidjes. De kater sliep veel, en wanneer hij wakker was, wilde hij de tuin in om vanuit tactische positie de vogels te bestuderen. Dan zat hij doodstil, verroerde zich niet. Hij kon het uren volhouden, maar hij greept niet in.

Italiaans blauwtje

De Italiaanse man, op de een of andere manier heeft iedereen daar hetzelfde stereotype beeld van, goed verzocht, altijd in mooie kleren maar tegelijkertijd een beetje een eng ventje, opdringerig, of het klopt geen flauw idee.

In dit reclamefilmpje maken we ook kennis met een stereotype Italiaanse man die op een bankje een Italiaanse schone ziet zitten en hij ruikt een kans op een gezellig uitje, helaas voor hem loopt het allemaal net iets anders dan hij hoopte

Headbangende slangen voorspellen aardbeving

Icoon OpmerkelijkChina heeft een voorspellingssysteem voor aardbevingen ontwikkeld dat zich baseert op het gedrag van slangen. Volgens de staatskrant China Daily hebben aardbevingsdeskundigen in Nanning het systeem gemaakt en daarmee natuurlijk instincten gecombineerd met moderne technieken.

Medewerkers van het seismologisch instituut in Nanning houden via camera's en internet de reptielen op slangenboerderijen in de gaten. ''Ze kunnen een op handen zijnde aardbeving op 120 kilometer afstand voelen, drie tot vijf dagen voor deze daadwerkelijk plaatsvindt. Als een beving zich gaat voordoen, gaan ze van hun nest, zelfs in de winter. En als het een grote aardbeving zal zijn, werpen ze zichzelf tegen de muren in een poging om te ontsnappen'', zei de directeur van het bureau.

Diederik Samsom wint Nationale Nieuwsquiz

Diederik SamsomDiederik Samsom, Tweede Kamerlid voor de PvdA, mag zich de Nationale Nieuwskenner 2006 noemen. Hij won woensdagavond NCRV's Nationale Nieuwsquiz 2006. Samsom prolongeert daarmee zijn titel: vorig jaar won hij ook al. De vragen gingen over het nieuws van dit jaar.

In de finale eindigden verder FNV-voorzitter Agnes Jongerius en acteur Aart Staartjes. Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer, was dit jaar nieuw als jurylid. Daarmee werd de traditie voortgezet: de voormalige Kamervoorzitters Dick Dolman, Jeltje van Nieuwenhoven en Frans Weisglas gingen haar voor.

In de Nationale Nieuwsquiz werd door middel van filmpjes volop teruggeblikt op het nieuws uit het afgelopen jaar. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeerden: de verkiezingen, de Olympische Spelen, het overlijden van Gerard Reve en het WK Voetbal.

De winnaar reageerde trots. Hij kreeg een door Jeroen Henneman ontworpen trofee. ''Mijn vrouw vond 'm zo mooi dat ik er nog wel een wilde.''

Diederik Samsom (2e van rechts) opnieuw Nationale Nieuwskenner
Diederik Samsom: 'Mooie trofee! Mag ik er nog een?'

Limburgse handbalsters uitgeschakeld

De Nederlandse ploegen zijn tijdens de Limburgse handbaldagen al na twee duels uitgeschakeld. Sittardia en V&L wisten de eerste twee duels niet te winnen.

Sittardia ging in Sittard eerst met 27-30 onderuit tegen het Kroatische Perutnina Pipo en moest daarna het onderspit delven tegen Heimdal HK uit Noorwegen (30-24). In Geleen verloor V&L het eerste duel met 22-18 van Heimdal en met 28-32 van Perutnina. Morgen mogen de Limburgse ploegen het tegen elkaar opnemen.

Bystöl niet op vierschansentournee

Olympisch kampioen skispringen Lars Bystöl zal dit seizoen ontbreken tijdens het befaamde vierschansentournee, die komende zaterdag in Oberstdorf begint. De 28-jarige Noor is door bondscoach Mika Kojonkoski niet geselecteerd.

De Noorse bondscoach uit Finland is van mening dat Bystöl nog niet de goede vorm te pakken heeft. Dit seizoen wist de Noor in vijf wereldbekerwedstrijden slechts drie punten te pakken.

HBW: winst Nederlandse ploegen

Woensdag presteerden de Nederlandse deelnemers aan de Haarlem Basketball Week uitstekend. Omniworld, Hanzevast Capitals en Eiffel Towers wisten hun matches winnend af te sluiten.

Omniworld nam het op tegen het Amerikaanse BCI Edge en won met slechts één punt verschil (80-79). Derek Paben speelde een belangrijke rol bij de ploeg uit Almere door maar liefst negen driepunters te scoren.

Hanzevast Capitals behaalde een makkelijke 93-70 overwinning op Estudiantes Bahia Blanca. Het verweer van de Argentijnen was zeer matig en als de Capitals in het vierde kwart geen gas terug hadden genomen, dan was de score nog veel hoger uitgevallen.

De ploeg van Eiffel Towers zorgde tenslotte voor een knap slotstuk door het nationale team van Israël met 92-83 te verslaan. De mannen uit Israël begonnen sterk aan het duel en namen direct een grote voorsprong. Eiffel Towers vocht zich echter knap terug in de wedstrijd en boekte uiteindelijk een goede overwinning in poule B van de Haarlem Basketball Week.

Geen versterking voor Ajax

Ajax zal zich in de winterstop niet op de transfermarkt storten. Trainer Henk ten Cate liet dit weten tijdens de persconferentie na afloop van het duel tussen Ajax en Roda JC (2-0).

"Tenzij wij spelers verkopen, moeten we het de rest van het seizoen met de spelers die we hebben" liet de coach weten. Na de korte onderbreking kan Ajax wel beschikken over Leonardo die overkomt van NAC Breda. Het liefst had Ten Cate er ook nog een verdedigende middenvelder bij gehad. "Dat is geen geheim, want die wil ik het hele seizoen al hebben. Op het middenveld zijn we namelijk onderbezet."

Schaker voor tien jaar geschorst

Umakant Sharma, een Indische schaker, is voor een periode van tien jaar geschorst. Hij maakte gebruik van een hulplijn tijdens officiële toernooien. De man gebruikte een GSM om tijdens wedstrijden te communiceren met een aantal medeplichtigen.

Umakant Sharma stormde de laatste 18 maanden zeer snel op de plaatselijke schaakranking. Hierdoor wekte hij al snel argwaan bij sommige ervaren spelers.

Bij een toevallige controle werd in de capuchon van zijn trui - die hij altijd op had- een GSM gevonden. Met de GSM overlegde hij met enkele medeplichtigen. Zij speelden de wedstrijd op computer na en gaven advies over de volgende zet. De bond nam onmiddellijk drastische maatregelen en schorste de man voor de komende tien jaar.

Barney naar kwartfinale

Raymond van Barneveld heeft gemakkelijk de kwarfinales weten te bereiken van het PDC WK Darts in het Engelse Purfleet. De 39-jarige Hagenaar wist gemakkelijk Nederlander Rico Vonck te verslaan met 4-0.

Ook Roland Scholten kwam vandaag in actie, hij speelde zijn tweede ronde partij tegen Alex Roy. Deze partij wist Scholten vrij moeizaam te winnen het werd 4-3. Morgen mag Scholten opnieuw aan de 'ockey' verschijnen dan is zijn tegenstander Colin Osborne. Ook Wynand Havenga mag morgen proberen de kwartfinale te bereiken zijn tegenstander is Darren Webster.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.