FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 december 2006

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Nieuwe burka collectie Armani wekt agressie op onder blanke vrouwen"

En de top 5:

5: guiguy: "Angela op de vuist met de grŁnen "
4: Ticker: "Nieuw mascotte van het leger, legt het af tegen draak van een vrouw"
3: Votz: "Merkel zingt karaoke met Crazy Frog "
2: JCdeLeeuwarden: "Tipi Wipi de nieuwe Teletubbie wekt aggressie op onder ouderen"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: garnaalboot

previous picture

Ajax met Babel, Sneijder en Perez tegen ZW

Woensdag speelt Ajax het laatste groepsduel in de UEFA-Cup tegen Zulte Waregem. De Amsterdammers kunnen daarbij beschikken over Ryan Babel, Wesley Sneijder en Kenneth Perez. Ajax-coach Henk ten Cate zal het trio naar alle waarschijnlijkheid opstellen.

Omdat Perez en Sneijder in de eredivisie niet aan voetballen toekomen wegens een schorsing naar aanleiding van de scheldpartijen, laat Ten Cate beide spelers wedstrijdritme opdoen in BelgiŽ. Ryan Babel, die kampte met een voedselvergiftiging, zal ook in de basis beginnen. De aanvaller had tevens al geruime tijd last van een knieblessure, maar die kwetsuur is inmiddels hersteld.

De kans dat Ajax niet overwintert in Europa is redelijk klein. Zelfs bij een nederlaag met vier doelpunten verschil, is er geen vuiltje aan de lucht als het om overwinteren gaat. Wel is de uitslag van de wedstrijd bepalend voor het vervolg in de UEFA-Cup. Winnen de Ajacieden, dan speelt het tegen een nummer drie uit de Champions League. Bij verlies of een gelijkspel zal een groepswinnaar uit de UEFA-Cup aan de Amsterdammers gekoppeld worden.

Bakke(r)Baard

Tegenwoordig heb je tientallen tv-koks, zoals speeksel-spetterende Jamie Oliver, die Herrie Herman, en dan ook nog die homo Gordon van Oorlog in de keuken? Maar wat mij betreft mogen die per direct van de buis, want Internet kok Baard maakt zijn intrede!

In zijn eerste aflevering van Bakken en Braden met Baard laat hij ons zien, hoe men de beste spacecake bakt! Wat doe je hier nog? Pak dat schort, pak dat bakblik en smeer 'm naar die keuken!

Met dank aan antonowitch voor de submit.

Kameroen is Arie Haan kwijt

De voetbalbond van Kameroen is dringend op zoek naar Arie Haan. De Nederlander is bondscoach van het nationale team, maar de oefenmeester heeft zich al twee maanden niet meer laten zien. In augustus van dit jaar verbondt hij zich voor twee jaar aan het Afrikaanse voetbalteam.

Haan is de opvolger van Arthur Jorge. De Portugees stapte in afgelopen februari op als bondscoach van de Afrikanen. Mochten de Ontembare Leeuwen zich kwalificeren voor de Africa Cup van 2008 in Ghana, dan kan deze overeenkomst met de Nederlander nog eens met twee jaar verlengd worden. Verder is in de verbintenis opgenomen dat de trainer in Kameroen moet wonen.

"De heer Haan heeft twee maanden geleden het land verlaten. De laatste keer dat wij contact hadden was via internet. Daarna hebben we geprobeerd contact met hem te krijgen, maar vergeefs. Niemand binnen onze voetbalbond weet waar hij is", verklaarde Jean Lambert Nang, directeur van de Kameroense voetbalbond, woensdag.

Verdonk zet asielzoekers direct weer uit

Icoon Politiek Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken wil per direct de uitzetting hervatten van uitgeprocedeerden die onder de zogeheten oude groep asielzoekers vallen. Dat zei de minister dinsdagavond in een spoeddebat over de kwestie.

Daarmee strijkt ze de linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer tegen de haren in. Zij hadden juist aangegeven een nieuwe PvdA-motie te steunen om de tijdelijke opschorting van de uitzettingen te verlengen. Die stop zou in ieder geval moeten duren totdat een nieuw kabinet een pardonregeling zou hebben gemaakt. De motie zou bij stemming een nipte meerderheid krijgen.

Verdonk zei dat ze de uitzettingen ook gaat hervatten als de Tweede Kamer de motie over de verlenging daadwerkelijk aanneemt. Ze vindt dat ze zich moet houden aan het kabinetsbeleid en dat ze de wet moet handhaven, precies zoals de VVD en Partij voor de Vrijheid hadden verzocht.

Koevermans niet tegen Sevilla

AZ moet het donderdag, in het UEFA Cup-duel tegen Sevilla, stellen zonder Danny Koevermans. De aanvaller kampt namelijk met griep, iets wat hem afgelopen weekend ook al aan de zijlijn hield.

Kees Luyckx, Ruud Vormer, Jeremain Lens en Ryan Donk zullen net als Koevermans ook niet mee afreizen naar Spanje. Stijn Schaars zit wel bij de selectie, maar de kans dat hij zal spelen is klein. Trainer Louis van Gaal geeft de middenvelder namelijk rust. Sevilla en AZ zijn overigens al zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Cup.

Somalische moslims stellen EthiopiŽ ultimatum

Icoon OorlogDe Somalische islamitische milities hebben EthiopiŽ dinsdag gedreigd met een oorlog als het land zijn troepen niet binnen een week terugtrekt uit SomaliŽ.

,,Als de EthiopiŽrs niet binnen zeven dagen ons land verlaten, zullen we ze aanvallen en dwingen ons land te verlaten'', aldus Sheikh Yusuf Mohamed Siad Inda'ade van de Somalische Islamitische Beweging.

De islamitische milities veroverden eerder dit jaar de hoofdstad Mogadishu en een groot deel van het zuiden van SomaliŽ. Ze dreigen de zwakke interim-regering van president Abdullah Yusuf, die wordt gesteund door EthiopiŽ, te verdrijven.

Volgens Inda'ade zijn 30.000 tot 35.000 Ethiopische militairen SomaliŽ binnengetrokken om de regering van Yusuf, die alleen nog maar de stad Baidoa controleert, te beschermen. Dit aantal is veel hoger dan diplomaten en ooggetuigen hebben gezien. EthiopiŽ zegt zelf alleen een paar honderd militaire adviseurs te hebben gestuurd.

Het afgelopen weekeinde waren er nabij de stad Diinsoor, ten zuiden van Baidoa, gevechten tussen regeringstroepen en de milities. Naar verluidt rukken beide partijen op in de richting van de stad Tiyeglow, 140 kilometer ten noorden van Baidoa.

Marc Dutroux wil geadopteerd worden

Icoon OpmerkelijkKindermoordenaar Marc Dutroux wil geadopteerd worden. Hij hoopt dat een Antwerpse vriend die hem af en toe wat geld toestopt hem onder zijn hoede neemt.

De vriend van Marc Dutroux zou volgens de Waalse krant Le Soir een klein fortuin hebben dankzij een erfenis. Dutroux denkt recht te hebben op dit geld als zijn vriend hem adopteert. Zijn weldoener heeft ook kinderen, dankzij die adoptie zou Dutroux zich ook kunnen bemoeien met de opvoeding van die koters. Wat Dutroux echter niet beseft is dat in BelgiŽ alleen minderjarigen mogen worden geadopteerd.

Dutroux zit een levenslange celstraf uit voor kindermoorden, zes ontvoeringen en seksueel misbruik van minderjarigen. Hij verblijft in de gevangenis van Ittre, vlakbij Brussel. De kindermoordenaar hoeft zich niet te vervelen. Hij wordt bedolven onder zakken post van vrouwen die blijkbaar een kick krijgen van het corresponderen met 's lands beruchtste crimineel.

Voetbal: Vader speler Espanyol gekidnapt

Icoon MisdaadDe vader van Espanyolvoetballer Jonatas is in BraziliŽ ontvoerd. Dit liet de Spaanse club, onlangs in de UEFA-beker te sterk voor Ajax, dinsdag weten.

De Spaanse en Braziliaanse politie zeggen niets over de affaire. Jonatas wil volgens zijn club ook niet op de zaak ingaan. De 24-jarige middenvelder kwam eerder dit jaar van Flamengo naar Spanje.

In BraziliŽ komt het vaker voor dat familieleden van bekende en goed betaalde sporters worden ontvoerd. De moeder van Real-vedette Robinho overkwam het en ook de zus van AC Milan-aanvaller Ricardo Oliveira was in oktober nog slachtoffer van vrijheidsberoving.

Geen vrije toegang voor Polen voor 1 maart 2007

Icoon EuropaDe grenzen kunnen niet voor maart volgend jaar volledig open voor werknemers uit Polen en andere Oost-Europese landen die sinds 2004 EU-lid zijn. Dat heeft dinsdag een meerderheid van de Tweede Kamer van CDA, de linkse oppositie en de SGP bepaald.

Daarmee is het plan van het demissionaire kabinet om de grenzen al per 1 januari 2007 te openen van de baan. CDA, PvdA, GroenLinks en de SGP benadrukten te streven naar zo snel mogelijk vrij verkeer van werknemers binnen de Europese Unie.

Maar volgens de partijen heeft Henk van Hoof van Sociale Zaken onvoldoende gedaan om ontduiking van arbeidsvoorwaarden, illegale arbeid en problemen met huisvesting te voorkomen. Dat blijkt onder meer uit waarschuwingen van de vakbeweging dat er nog in veel branches, zoals de bouw en agrarische sector, problemen zijn.

Bovendien heeft Van Hoof volgens Kees Vendrik van GroenLinks de tijd om zijn huiswerk alsnog op orde te krijgen, omdat voor 1 maart de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) niet klaar is voor de registratie van de nieuwe groep arbeidsmigranten. De bewindsman moet in ieder geval met werkgevers en vakbonden afspraken gaan maken om verdringing van werknemers in Nederland en uitbuiting van Polen tegen te gaan.

De staatssecretaris stelde dat hij bereid is om de maatregelen ,,daar waar mogelijk op te waarderen''. Maar volgens hem zijn de meeste vereiste voorbereidingen getroffen en zal een beperkt aantal op korte termijn worden afgerond. Ook is het volgens hem niet de verantwoordelijkheid van de overheid om te controleren of cao-afspraken die werkgevers en bonden maken, worden nageleefd. Dat moeten sociale partners zelf doen, meent hij.

Partijen willen opheldering over incassokosten

Icoon BinnenlandsCDA, PvdA en VVD willen opheldering van minister Gerrit Zalm van FinanciŽn over de kosten die incassobureaus in rekening brengen bij de inning van openstaande schulden. Ze zeiden dit dinsdagavond tegen RTL Nieuws.

Veel incassobureaus zouden allerlei onduidelijke kosten in rekening brengen. Het te incasseren bedrag loopt zo op tot soms het tienvoudige van de schuld. Wettelijk mogen ze maximaal 15 procent van de schuld in rekening brengen.

De Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVI) bevestigde in de uitzending dat de praktijken bestaan. Jurist Contijn van Marle van Stichting de Ombudsman adviseerde mensen om niet zomaar te betalen als ze met incassobureaus te maken krijgen. ,,De consument doet er verstandig aan het op een rechtszaak aan te laten komen'', aldus Van Marle.

Onderzoek naar ouders vondeling muurvast

Icoon PolitieHet onderzoek naar de ouders van vondeling Jasper zit muurvast. De Belgische politie heeft geen enkel aanknopingspunt over wie de baby een maand geleden op het treinstation van Essen, net over de Nederlandse grens bij Roosendaal, achterliet.

Jasper, genoemd naar de politieman die hem vond, moet nog minstens een week in het ziekenhuis blijven. Hij weegt momenteel 2,5 kilo. Tot hij een halve kilo zwaarder is blijft hij op de babyafdeling van het hospitaal in Brasschaat. Een woordvoerder van het ziekenhuis liet weten dat Jasper verder kerngezond is.

Wanneer hij van de zuigelingenafdeling af mag gaat hij waarschijnlijk naar een pleeggezin. Als hij daar goed verzorgd wordt zullen zijn pleegouders hem mogen adopteren. De Belgische politie hoopt nog steeds dat de moeder van de baby zich meldt. Het kindje heeft mogelijk Nederlandse ouders. Toen hij werd gevonden kwam in Essen net de stoptrein van Roosendaal naar Antwerpen aan. Mogelijk is hij toen achtergelaten.

Meisje (10) terecht na urenlange zoektocht

Icoon PolitieDe politie heeft gisteren urenlang gezocht naar een vermist meisje van tien jaar in Utrecht. Uiteindelijk vond de vader het kind terug.

Het meisje was na school bij een vriendinnetje gaan spelen. Die moeder zou haar weer naar huis brengen. Het kind ontsnapte echter aan haar aandacht en verliet onopgemerkt het huis. Het vriendinnetje wist ook niet waar ze naar toe was. Daarop gaf de moeder die op het kind zou passen haar om 17.15 uur als vermist op bij de politie.

De politie zocht urenlang naar het verdwenen meisje. Ook een geurhond en forensisch rechercheurs hadden zich bij de zoektocht gemeld. Uiteindelijk vond de vader van het kind haar lopend op de Gambiadreef in Utrecht, niet ver van het huis waaruit ze onopgemerkt was weggelopen. Ze was ongedeerd.

Standen NBA per 11 december

38, 14, 14. 79. De eerste drie waren de punten, assists en rebounds van Jason Kidd tegen de Phoenix Suns gisteren. Het betekende zijn 79e triple double, waarmee hij de legendarische Wilt Chamberlain achter zich liet. Alleen Magic Johnson en Oscar Robertson gaan hem nog voor, met 138 en 181 stuks, respectievelijk.

Eastern Conference
Atlantic DivisionWLPCTL 10STREAK
New Jersey Nets8120.4003-7 W 1
Boston Celtics7130.3503-7 W 2
New York Knicks8150.3484-6 L 1
Toronto Raptors7140.3334-6 L 4
Philadelphia 76ers5150.2501-9 L 8
Central DivisionWLPCTL 10STREAK
Detroit Pistons1370.6508-2 W 2
Cleveland Cavaliers1280.6005-5 L 1
Chicago Bulls11100.5248-2 W 1
Indiana Pacers11120.4784-6 L 2
Milwaukee Bucks8120.4005-5 L 1
Southeast DivisionWLPCTL 10STREAK
Orlando Magic1580.6526-4 L 1
Miami Heat9110.4505-5 W 1
Washington Wizards9110.4505-5 L 1
Atlanta Hawks8110.4214-6 L 2
Charlotte Bobcats5150.2503-7 L 3
Western Conference
Northwest DivisionWLPCTL 10STREAK
Utah Jazz1650.7626-4 W 1
Denver Nuggets1170.6117-3 L 1
Minnesota Timberwolves1090.5267-3 W 4
Seattle Supersonics10110.4766-4 W 3
Portland Trailblazers9140.3913-7 W 2
Pacific DivisionWLPCTL 10STREAK
Los Angeles Lakers1460.7007-3 W 2
Phoenix Suns1460.70010-0 W 11
Los Angeles Clippers10100.5004-6 L 1
Golden State Warriors10110.4763-7 L 1
Sacramento Kings9100.4744-6 W 1
Southwest DivisionWLPCTL 10STREAK
San Antonio Spurs1660.7276-4 W 1
Houston Rockets1460.7008-2 W 2
Dallas Mavericks1470.6677-3 L 1
New Orleans/Oklahoma City Hornets10100.5003-7 W 1
Memphis Grizzlies5160.2383-7 L 3

Qatar wil Olympische Spelen 2016

Icoon SportQatar gaat zich officieel kandidaat stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen 2016. De oliestaat in het Midden-Oosten organiseert deze maand de Aziatische Spelen.

,,Als wij de Olympische Spelen van 2016 niet toegewezen krijgen, zullen wij ons voor de volgende kandidaat stellen'', verklaarde dinsdag Sjeik Saoud bin Abdul Rahman al Thani, de secretaris van het Qatarese Olympische Comitť. ,,Wij zullen zelfs net zo lang blijven bieden tot wij het grootste sportevenement van de wereld mogen organiseren. Qatar staat er namelijk voor honderd procent achter.''

De eerstkomende Olympische Spelen zijn in Peking in 2008 en vier jaar later in Londen. Om de Aziatische Spelen van deze maand goed te kunnen organiseren, investeerde Qatar ruim twee miljard euro in accommodaties en infrastructuur.

Ipswich in greep van seriemoordenaar

Icoon MisdaadIn het Zuid-Engelse Ipswich is de laatste dagen vermoedelijk een seriemoordenaar actief die het heeft voorzien op prostituees. Dinsdag heeft de politie opnieuw twee dode vrouwen aangetroffen in de havenstad. Het gaat vermoedelijk om twee prostituees die sinds zaterdag worden vermist. Eerder deze maand werden in en rond Ipswich al de lichamen gevonden van drie andere prostituees.

De politie heeft vrouwen opgeroepen 's avonds niet alleen op pad te gaan in de stad. De tippelzones van Ipswich zijn intussen zo goed als verlaten. Gehoopt wordt dat de prostituees misschien aanwijzingen hebben die kunnen leiden tot de arrestatie van de moordenaar. De politie in de stad heeft honderd man op de zaak gezet.

De zaak roept herinneringen op aan twee beruchte seriemoordenaars die het ook op dames van lichte zeden gemunt hadden: Peter Sutcliffe, beter bekend als de Yorkshire Ripper, en Jack The Ripper. Alleen de eerstgenoemde, die toesloeg in de tweede helft van de jaren '70 van de vorige eeuw, kon worden gepakt. De identiteit van Jack The Ripper, die eind 19e eeuw huishield in Londen, is nooit opgehelderd.

Reuzenrad bedreigt seksleven dieren

Icoon OpmerkelijkIn Duitsland zijn dierenactivisten bijeen gekomen om te protesteren tegen een reuzenrad. Deze attractie zou het seksleven van de dieren in de Berlijnse Zoo namelijk ernstig bedreigen.

De activisten vrezen dat de verlichting die het rad zal sieren het bioritme van de dieren zal verstoren. Dit zal met name funest zijn voor de geslachtsgemeenschap onder de neushoorns. Ook voor de vogels is het geen pretje als het reuzenrad er komt. Daarom kondigden de activisten een protest aan tegen de vergunning die de gemeente Berlijn af wil gaan geven.


Met dank aan Glacier voor de submit.

Willem-Alexander krijgt sleutelfunctie bij VN

Icoon Koningshuis Willem-Alexander wordt voorzitter van de Adviesgroep Water en Sanitaire Voorzieningen van de Verenigde Naties. Scheidend secretaris-generaal Annan heeft de prins benoemd als voorman van deze onafhankelijke 'United Nations Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation'.

De watermanager-prins zal van woensdag tot en met vrijdag in Tunis al de zevende vergadering van de adviseursgroep voorzitten. Kofi Annan stelde de groep ruim twee jaar geleden in. De negentien leden tellende groep houdt zich bezig met praktische en concrete maatregelen om de zogenoemde millenniumdoelstellingen voor water en sanitair te verwezenlijken. Volgens de Unicef-doelstellingen moeten uiterlijk in 2015 1,6 miljard mensen sanitaire voorzieningen en 1,1 miljard mensen minstens schoon water onder handbereik hebben gekregen.

De troonopvolger is verguld met zijn nieuwe baan. Hij ervaart de benoeming als erkenning van zijn activiteiten op het gebied van waterbeheer. Hoe lang de prins, voor wie het koningschap toch dichterbij kruipt, de functie zal uitoefenen, weet hij niet. "Het is wel voor de langere termijn, al weet ik niet hoe lang ik in die functie zal zitten", vertelde hij journalisten.

De prins zal twee keer per jaar een plenaire vergadering hebben en denkt dat hij veel contact met 'New York' zal onderhouden. Onder de adviseurs in zijn groep zijn onder anderen minister van Irrigatie en Watervoorzieningen Mahmoud Abu-Zeid van Egypte en diens Chinese collega Shucheng Wang.

Willem-Alexander houdt zich al bijna tien jaar bezig met waterbeheer, iets wat hem door zijn vader prins Claus werd aanbevolen. Zo is hij in Nederland voorzitter van de Adviescommissie Water, zat hij het Wereld Water Forum voor en werd hij ook beschermheer van het Global Water Partnership.

BraziliŽ officieel kandidaat WK 2014

BraziliŽ heeft zich bij de FIFA officieel kandidaat gesteld voor het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Dat maakte de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, Ricardo Teixeira, vandaag bekend.

"Na 64 jaar gaan wij het WK opnieuw organiseren”, zo valt te lezen op de website van de voetbalbond. De kandidatuur van de vijfvoudig wereldkampioen wordt gesteund door negen andere voetbalbonden in Zuid-Amerika. BraziliŽ zal zich in Tokio bij het WK clubteams officieel kandidaat stellen. Sepp Blatter heeft echter onlangs verklaard dat het lang niet zeker is dat BraziliŽ het WK krijgt. Zo zou er slechts ťťn stadion aan de voorwaarden voldoen en veiligheid en transport vormen ook een probleem.

Uitslagen NFL speelronde 14

Na de 9-0 start had waarschijnlijk niemand het verwacht: de Indianapolis Colts zijn niet het eerste AFC-team dat zich voor de playoffs plaatst. Een afstraffing in Florida, gecombineerd met een nette overwinning van San Diego, liet de eer aan de Chargers. De Bears walsten over de Rams heen voor een bye.

Uitslagen
7 decCleveland Browns@ Pittsburgh Steelers7-27
10 decMinnesota Vikings@ Detroit Lions30-20
10 decOakland Raiders@ Cincinnati Bengals10-27
10 decNew York Giants@ Carolina Panthers27-13
10 decPhiladelphia Eagles@ Washington Redskins21-19
10 decAtlanta Falcons@ Tampa Bay Buccaneers17-6
10 decBaltimore Ravens@ Kansas City Chiefs20-10
10 decNew England Patriots@ Miami Dolphins0-21
10 decIndianapolis Colts@ Jacksonville Jaguars17-44
10 decTennessee Titans@ Houston Texans26-20, OT
10 decGreen Bay Packers@ San Francisco 49ers30-19
10 decSeattle Seahawks@ Arizona Cardinals21-27
10 decDenver Broncos@ San Diego Chargers20-48
10 decBuffalo Bills@ New York Jets31-13
10 decNew Orleans Saints@ Dallas Cowboys42-17
11 decChicago Bears@ St. Louis Rams42-27

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots940.692281186
New York Jets760.538254269
Buffalo Bills670.462243262
Miami Dolphins670.462228222
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens1030.769276170
Cincinnati Bengals850.615317250
Pittsburgh Steelers670.462286264
Cleveland Browns490.308208293
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts1030.769342295
Jacksonville Jaguars850.615303191
Tennessee Titans670.462247314
Houston Texans490.308219296
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers≤1120.846425257
Kansas City Chiefs760.538267256
Denver Broncos760.538235236
Oakland Raiders2110.154156269
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Dallas Cowboys850.615349260
New York Giants760.538292268
Philadelphia Eagles760.538315282
Washington Redskins490.308232295
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears≥1120.846360177
Minnesota Vikings670.462241251
Green Bay Packers580.385249343
Detroit Lions2110.154236324
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints940.692352268
Atlanta Falcons760.538244256
Carolina Panthers670.462226244
Tampa Bay Buccaneers3100.231151289
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks850.615281290
San Francisco 49ers580.385228349
St. Louis Rams580.385269329
Arizona Cardinals490.308248305

Situatie playoffs
AFCTeamBalans
1.San Diego Chargers≤11-2
2.Indianapolis ColtsĻ10-3
3.Baltimore RavensĻ10-3
4.New England PatriotsĻ9-4
5.Cincinnati Bengals8-5
6.Jacksonville Jaguars8-5
7.New York Jets7-6
8.Kansas City Chiefs7-6
NFCTeamBalans
1.Chicago Bears≥11-2
2.New Orleans SaintsĻ9-4
3.Seattle SeahawksĻ8-5
4.Dallas CowboysĻ8-5
5.New York Giants7-6
6.Philadelphia Eagles7-6
7.Atlanta Falcons7-6
8.Minnesota Vikings6-7

Ļ Divisieleider
≤ Divisiewinnaar - geplaatst
≥ Divisiewinnaar - geplaatst en vrije eerste ronde

Europees debuut Vlaar bij Feyenoord

Woensdagavond zal Ron Vlaar zijn UEFA Cup-debuut in de selectie van Feyenoord maken. In de laatste groepswedstrijd, tegen Wisla Krakow, zal hij als vervanger van Royston Drenthe fungeren. Deze laatste kreeg in het duel tegen AS Nancy tweemaal de gele kaart voorgehouden.

Vlaar kwam dit seizoen nog nauwelijks aan spelen toe. In de voorbereidingen liep de verdediger namelijk een blessure aan zijn voet op. Het duurde erg lang voordat de speler weer helemaal was hersteld. Afgelopen weekend, in het competitieduel met ADO Den Haag, maakte hij zijn rentree in het eerste elftal van Feyenoord.

Verder zal de trainer van de Rotterdammers, Erwin Koeman, vasthouden aan de spelers die ook tegen AS Nancy in het veld stonden. Hierdoor zal Danny Buijs als rechterverdediger starten. Serginho Greene zal aan de linkerkant komen te spelen en Theo Lucius wordt centraal op het middenveld geposteerd.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Timmer; Buijs, Bahia, Vlaar en Greene; Hofs, Lucius en De Guzman; Kolkka, Charisteas en Huysegems

A380 van Airbus goedgekeurd

Icoon Vervoer Europese autoriteiten hebben dinsdag de Airbus A380 veilig verklaard voor commerciŽle vluchten. Hiermee heeft Airbus een belangrijke horde genomen in de ontwikkeling van het dubbeldekstoestel.

De superjumbo is het zorgenkindje van 's werelds grootste vliegtuigbouwer. Door productiefouten en vertragingen nam de ontwikkeling van het vliegtuig uiteindelijk zes jaar in beslag. Bronnen uit de industrie zeggen dat de ontwikkeling rond de 12 miljard euro heeft gekost.

De A380 is veel groter dan bestaande vliegtuigen. Het vliegtuig kan plaats bieden aan zo'n achthonderd mensen. Inmiddels zijn er 149 exemplaren verkocht. Klanten moeten wel geduld hebben, want de levering van de vliegtuigen heeft al twee jaar vertraging opgelopen. De eerste order had deze maand geleverd moeten worden aan Singapore Airlines. Dat wordt nu waarschijnlijk oktober 2007.

Gedupeerde luchtvaartmaatschappijen eisen compensatie voor de geleden schade. De Amerikaanse pakketservice Fedex annuleerde haar bestelling zelfs en besloot met concurrent Boeing in zee te gaan. Critici zeggen dat Airbus op het verkeerde paard heeft gewed door te kiezen voor de markt voor extra grote vliegtuigen, aangezien het Amerikaanse Boeing zich besloot te concentreren op vliegtuigen van een gemiddelde grootte voor verre vluchten.Airbus A380

Fallout MMORPG op komst?

Als we dit document moeten geloven, schijnt het dat Interplay, de (overleden?) ontwikkelaar van Fallout, bezig is met een Fallout MMORPG.
"[...]
The Fallout MMOG will be developed in the highly recognized Fallout post Nuclear Apocalyptic world giving consumers an ongoing virtual experience of today's life as if the cold war, which lasted for the best part of the second half of last century, had led to a nuclear disaster.
[...]"


Het project zou zo'n 75 miljoen dollar gaan kosten. Deze kosten zouden er na twee jaar uit zijn gehaald. De ontwikkeling van de game zal volgens het document beginnen in januari 2007. In spanning wachten we af...Sluiter en Boonstra door bij Masters

Raemon Sluiter is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Nationale Masters in Rotterdam. Ook Marrit Boonstra wist bij dit tennistoernooi een ronde verder te komen.

Zonder veel inspanning wist Sluiter te winnen van Martijn van Haasteren. De setstanden waren 6-3 en 6-1. In de volgende ronde moet de Rotterdammer, nummer ťťn van de plaatsingslijst, het opnemen tegen Michel Meijer. Laatstgenoemde wist zijn wedstrijd tegen Boy Wijnmalen in drie sets naar zich toe te trekken.

Boonstra speelde in de eerste ronde tegen MariŽlle Hoogland en wist in twee sets (7-5, 6-3) te winnen. De verwachting is dat de nummer acht van de plaatsingslijst in de volgende ronde tegen MichaŽlla Krajicek moet spelen. Woensdag speelt De Kleine Kraai, welke haar titel in Rotterdam verdedigt, haar eerste wedstrijd van dit toernooi tegen Selma Andrade.

Brandts: "Lat ligt hoger voor Leonardo"

Eerder deze week werd bekend dat Leonardo NAC Breda in de winterstop zal verruilen voor Ajax. Begin dit jaar vertrok de aanvaller bij Feyenoord en ging bij de Bredase ploeg spelen, aangezien hij in Rotterdam nauwelijks aan spelen toe kwam.

In Breda werd Leonardo een belangrijke speler. Mede dankzij de voetballer wist NAC Breda degradatie af te wenden. Nu zal de club toch afscheid moeten nemen van de Braziliaan. Ernie Brandts, trainer van de club, denkt dat de aanvaller het in Amsterdam wel moeilijk gaat krijgen: "Bij Ajax wordt veel meer verwacht van hem dan hier bij ons. De lat ligt hoger. Iedere keer zal hij zich opnieuw moeten bewijzen. Ik ben benieuwd of hij het aankan."

Brandts heeft tijdens het verblijf van Leonardo een aantal keren een botsing gehad met de Braziliaan. Hierdoor moest de speler een tijdje meedraaien met de beloften van NAC Breda. Ook afgelopen weekend deed de aanvaller weer van zich spreken. In de competitiewedstrijd tegen Excelsior kreeg hij na acht minuten spelen tweemaal de gele kaart voorgehouden vanwege praten.

Conan MMO komt naar de Xbox 360

De ontwikkelaar Funcom heeft aangekondigd dat een Xbox 360-versie van Age of Conan - Hyborian adventures in de maak is. Age of Conan is een MMO (Massive Multiplayer Online) game en speelt zich in een wereld vol Mytische wezens.

De PC-versie is al een tijdje in ontwikkeling en op de E3 heeft deze game de award voor beste MMO gewonnen. Het schijnt dat de 360-versie al een tijdje in ontwikkeling was; zo scheen de game op de E3 te draaien op een Xbox 360. De PC-versie zal het tweede kwartaal uitkomen, maar de datum voor de Xbox 360-versie is nog niet bekend.

"This is a groundbreaking leap forward for Funcom. The fact that we now get the chance to develop �Age of Conan� for the Xbox 360 means access to a potentially whole new and large MMO market" Aldus Trond Arne Aas, Directeur van Funcom.

Screen van de PC-versie

WarDevil exclusief op de PlayStation 3

Ongeveer twee jaar geleden kwam een kleine ontwikkelaar, Digi-Guys, met plannen voor een nieuw spel. Het spel zou WarDevil gaan heten en op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomen. Nu is echter bekend gemaakt dat het spel alleen op de PlayStation 3 zal uitkomen.

De ontwikkelaar Digi Guys heeft dit besloten omdat ze hun eigen engine, de RTE1080, willen optimaliseren voor de PlayStation 3. Ze hebben dus voorlopig de Xbox 360-versie laten vallen. Of er in de toekomst nog een 360-port zal komen is niet bekend. De PS3 game staat voorlopig in de planning voor ergens in 2008.Spaanse vrouw krijgt nieuwe handen

Icoon OpmerkelijkDe 47-jarige Alba L.C. heeft twee nieuwe handen en onderarmen gekregen. Volgens de uitvoerende chirurg is het de eerste keer dat zo'n operatie bij een vrouw plaats vindt.

De Spaanse vrouw kreeg in een kliniek in Valencia de nieuwe ledematen aangemeten. Het is overigens wel de eerste keer voor een vrouw, maar bij mannen werd het al zes keer eerder gedaan. De operatie duurde tien uur, en Alba mag het ziekenhuis over enkele dagen alweer verlaten.

De Spaanse verloor haar handen 19 jaar geleden bij een chemisch experiment. Haar nieuwe handen zijn afkomstig van een vrouw die kort geleden overleden is.


Drugsverkoper belt 911 na overval

Icoon Domme criminelen Een Amerikaanse drugsverkoper uit de stad Wichita heeft het alarmnummer 911 gebeld, omdat hij slachtoffer was van een gewapende diefstal. De man probeerde een pond marihuana te verkopen, maar een dief besloot het genotmiddel met een waarde van meer dan 800 euro te stelen. Marihuana is een verboden drug in de Verenigde Staten.

De man probeerde marihuana te verkopen en nodigde daarom de koper thuis uit. De koper besloot echter niet de vraagprijs ervoor te betalen, maar kwam binnen met een shotgun om het genotsmiddel gratis mee te nemen. Uit angst belde de verkoper het alarmnummer 911.

Daarom ging de politie een kijkje nemen bij de drugsverkoper. Agenten gebruikten drugshonden om te kijken of de man vaker drugs verkocht. In het huis werd meer marihuana aangetroffen, evenals hulpmiddelen voor het vervaardigen en gebruiken van drugs. De man is aangehouden en in de cel gezet. Hij zal aangeklaagd worden op het verkoop van drugs. De dief is niet gevonden.

'Nederlandse kinderen in SyriŽ snel naar huis'

Icoon AlgemeenDe twee Nederlandse kinderen Sara en Ammar die in de Nederlandse ambassade in Damascus verblijven, kunnen mogelijk nog dit jaar terug naar Nederland. Die verwachting sprak minister Bernard Bot van Buitenlandse Zaken dinsdag uit na afloop van zijn gesprekken in Damascus.

Dat heeft zijn woordvoerder in Den Haag dinsdag gemeld. De bewindsman voerde in de Syrische hoofdstad diverse gesprekken waarin de kwestie aan de orde kwam, onder anderen met president Bashar al-Assad. Ook de president benadrukte tegenover Bot dat er zo spoedig mogelijk een oplossing moet komen, aldus de woordvoerder van de Nederlandse bewindsman.

Sara en Ammar hebben een Nederlandse moeder, aan wie de kinderen zijn toegewezen, en een Syrische vader. Hij nam hen in 2004 mee naar zijn vaderland en wil dat zij daar blijven. Het Syrische recht is aan zijn zijde. Zijn dochter en zoon zochten in juni echter hun toevlucht op de Nederlandse ambassade. Daar worden zij verzorgd en krijgen ze onderwijs.

Bot sprak verder over de politieke situatie in het Midden-Oosten. Inmiddels is hij op de terugweg naar Nederland.Sara en Ammar

Album van de dag: Justin Timberlake

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning,
Gister had ik de Rudebox van Robbie, en we blijven nog even in de dance en electro mix, een nieuw genre dat steeds populairder lijkt te worden, want Justin Timberlake is aan de beurt. In september kwam Futuresex/Lovesounds uit. Voor de rockers onder ons, morgen zijn jullie aan de beurt.

1. Futuresex / Lovesound 4:01
2. Sexyback 4:02
3. Sexy Ladies / Let Me Talk to You Prelude 5:33
4. My Love 4:36
5. Lovestoned / I Think She Knows Interlude 7:24
6. What Goes Around... / ... Comes Around Interlude 7:29
7. Chop Me Up 5:04
8. Damn Girl 5:12
9. Summer Love / Set the Mood for Love Prelude 6:25
10. Until the End of Time 5:22
11. Losing My Way 5:22

Justin Timberlake - Futuresex/Lovesounds (2006)

Veel luister plezier!

Zoek jij nog een bepaald album of artiest? PM of mail me, UncleSam@fok.nl!

'Britney Spears heeft nieuwe vriend'

Icoon Showbizz Britney Spears heeft alweer een nieuwe man aan de haak geslagen. De 25-jarige muziekproducent Jonathan Rotem, die nauw heeft samengewerkt met Spears' ex-man Kevin Federline, zou de gelukkige zijn. Dat hebben diverse buitenlandse media gemeld.

Het extreme feestgedrag met Paris Hilton en de nieuwe donkere haarkleur van de popster hebben kennelijk hun vruchten afgeworpen. Getuigen hebben gezien dat Spears en Rotem gezoend hebben in een bar in Hollywood, nadat ze eerst beiden naar de romantische film The Holiday waren gegaan. Spears was in de bar bij Rotem op schoot gekropen.

Beiden willen niet alleen een persoonlijke relatie, maar zouden naar verluidt ook muzikaal samen willen werken. Rotem verbond eerder zijn naam al aan populaire sterren als 50 Cent, Destiny's Child en Paris Hilton.Britney Spears heeft nu donker haar

Bos: CDA en SP nu aan zet

Icoon PolitiekPvdA-fractievoorzitter Wouter Bos vindt dat het nu vooral aan CDA en SP is aan te geven hoe het verder moet in de kabinetsformatie. ''Het CDA en de SP zijn nu het eerst aan zet'', zei de PvdA-leider bij het begin van zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra, die vanmiddag begonnen is aan een nieuwe gespreksronde.

Bos zei ook dat PvdA en CDA het op veel punten niet eens zijn met elkaar. ''Er is een felle campagne gevoerd. We verschillen van mening over onder andere zorg, hoge inkomens, hypotheekrente, achterstandswijken en buitenlandse politiek.''

CDA-leider Jan Peter Balkenende zei vanmiddag dat hij een kabinet wil van CDA, PvdA en ťťn andere partij. Hij ziet niets in een vierpartijenkabinet. Zo'n kabinet leidt tot meer overleg en dat kan zaken ingewikkelder maken, aldus de CDA'er na een gesprek met de informateur.

De mogelijke nieuwe gesprekspartners GroenLinks en ChristenUnie zeggen dat de SP te vroeg is afgehaakt en willen weten wat er precies is gebeurd.

Plesiosaurusbotten gevonden in Antarctica

Icoon Wetenschap Wetenschappers uit de Verenigde Staten en ArgentiniŽ hebben een skelet van een jonge plesiosaurus gevonden in Antarctica. Dat hebben de wetenschappelijke instituten U.S. National Science Foundation en Argentine Antarctic Institute gemeld. De plesosaurus was een dinosaurussoort die 70 miljoen jaar geleden in het water leefde.

"Het fossiel is ťťn van de meest complete plesiosaurusskeletten ooit gevonden en is het beste skelet dat uit Antarctica komt", aldus de U.S. National Science Foundation. Het skelet is ongeveer 1,5 meter lang en vooral het gebied waar de maag zich bevindt is erg goed bewaard gebleven.

De plesiosaurussen zwommen in oceanen in het Antarctische gebied, toen de aarde veel warmer was dan nu. "De onderzoekers speculeren dat hevige vulkaanuitbarstingen voor de dood van het dier hebben gezorgd", stond in een verklaring. Waarschijnlijk werden in dit gebied plesiosaurussen geboren en moesten ze hier blijven tot ze oud genoeg waren om naar de grote wateren te gaan.

Het was niet makkelijk om het skelet op de graven in Antarctica. Het vroor ontzettend en er waren windsnelheden van meer dan 110 kilometer per uur. "De grond was zo bevroren dat gereedschap door midden brak", aldus de verklaring. Ook waren de botten zo zwaar dat vijf personen nodig waren om deze de helikopter in te tillen.Plesiosaurus

Afschuw over Holocaust-conferentie Iran

Icoon BuitenlandsHet Vaticaan heeft dinsdag felle kritiek geuit op de conferentie over de Holocaust die maandag in Iran is geopend. Het Vaticaan noemde de moord op miljoenen joden in de Tweede Wereldoorlog ''een verschrikkelijke tragedie''.

In een verklaring liet het Vaticaan weten dat de Holocaust een waarschuwing voor alle mensen is dat ze de rechten van anderen moeten respecteren.

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Tony Blair hebben de Holocaust-conferentie dinsdag veroordeeld. Blair noemde de tweedaagse bijeenkomst een symbool van haat tegen mensen met een ander geloof.

Het Nederlands Dagblad meldde vandaag dat de Holocaustontkenners op de conferentie niets te ver gaat. In de schappen liggen boekjes met de titel 'Anne Franks dagboek is verzonnen'. Daarnaast hangt een serie van posters die 'Joodse leugens' over de holocaust moeten ontmaskeren. Op een muur worden foto's getoond van een jubelende Iraanse president Ahmadinejad, wiens afbeeldingen verspringen op de maat van de muziek van een Duitse neonazirockgroep.

De conferentie die gehouden wordt in een zaal op het terrein van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt bevolkt door honderden sprekers en toehoorders. Het zijn extreemrechtse westerlingen die zichzelf de titel 'wetenschapper' hebben toebedeeld, zwaar gesluierde moslimvrouwen, Iraanse- en Arabische mannen, Afrikaanse diplomaten en -gek is niet gek genoeg- een drietal ultraorthodoxe joden die fanatiek tťgen de staat IsraŽl zijn.

De tweedaagse conferentie is georganiseerd naar aanleiding van de opmerkingen van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die verscheidene keren heeft gezegd dat de Holocaust een mythe is en dat IsraŽl van de kaart moet worden geveegd.

Gezocht: achtbaantesters

Icoon BinnenlandsFamiliepark Drievliet in Den Haag is op zoek naar zo'n vijftig vrijwilligers die een nieuwe achtbaan willen testen. De 'Formule X' moet vanaf april volgend jaar op volle toeren draaien. Maar het gaat volgens een woordvoerster om een achtbaan die nog nergens anders staat.

Het is de eerste achtbaan met een magnetisch startsysteem dat geen gebruik maakt van conventionele schouderbeugels, maar van veiligheidsbeugels rond de heup. "Dit alles maakt de rit voor passagiers nog intenser en vrijer." De Formule X van een Duitse achtbanenbouwer heeft inmiddels diverse internationale prijzen gewonnen voor ontwerp, ergonomie en innovatie.

In zes weken wordt er nu vooral veel gedraaid met dummies. Maar uiteindelijk zullen er toch zo'n 50 vrijwilligers moeten instappen. Passagiers van de Formule X worden 'afgeschoten' en bereiken binnen twee seconden een snelheid van ruim 70 kilometer per uur. De baan bestaat onder meer uit twee loopings, een kurkentrekker en een steile helling en daling. De rit duurt 30 seconden.

Ook Advocaat uit kritiek op Oranje

Nadat Louis van Gaal in Sportweek uithaalde naar bondscoach Marco van Basten, heeft nu ook oud-bondscoach Dick Advocaat zijn mening naar buiten gebracht.

"Het Nederlands elftal speelt geen goed voetbal. Dat zie ik, maar Van Basten ziet dat ook. Ik ga hem niet vertellen wat hij moet doen. Dat zou slecht zijn," aldus Advocaat in een interview deze week in Nieuwe Revu. Volgens Advocaat wordt Van Basten milder beoordeeld dan bij hemzelf het geval was. "In het begin zeker. Dat was onvergelijkbaar."

Daarnaast slaat Advocaat terug naar het steeds verder groeiende aantal zogenaamde kenners die een mening over het Nederlands elftal hebben. "Ik vond het altijd verschrikkelijk als anderen over mij praatten, ik doe daar niet aan mee. Iedereen weet het beter. Maar als ze het zelf moeten doen, kunnen ze nog geen amateurclub trainen."

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl in bewegende beelden

Onlangs is er een trailer van het spel S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl verschenen. De trailer toont beelden van enkele situaties waarin je je als speler kunt gaan bevinden als je ronddwaalt in de gebieden rond de beruchte kerncentrale in Chernobyl.

De trailer download je HIER.Opvallend aan de trailer is dat er ook een release date in staat. In maart kunnen we het spel dus eindelijk in de schappen verwachten.

Bedrijfsleven wil meer aandacht voor milieu

Icoon Milieu De top van het Nederlandse bedrijfsleven wil dat het nieuwe kabinet zich sterk maakt voor het milieu. Ruim tachtig zakenlieden pleiten dinsdag in een open brief voor een mondiale visie op natuur- en milieubeleid.

Tot de ondertekenaars behoren Antony Burgmans van Unilever, Rein Willems van Shell Nederland, Rijkman Groenink van ABN Amro, Peter Bakker van het postbedrijf TNT, Gerlach Cerfontaine van luchthaven Schiphol, Leo van Wijk van KLM en Alexander Rinnooy Kan van de Sociaal-Economische Raad (SER). Zij waarschuwen voor het uitsterven van plant- en diersoorten en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Volgens hen is daar de laatste jaren te weinig politieke aandacht voor geweest. "De natuur vormt de basis voor ons bestaan. Dit moeten we behouden voor nu en voor de toekomst".

De brief is gericht aan de kabinetsinformateur, alle politieke partijen en het demissionaire kabinet. Initiatiefnemer is IUCN, waarin overheden, wetenschappers en natuurbeschermingsorganisaties samenwerken. "We hebben last van een terugtrekkende overheid. Subsidies worden afgeschaft. Het kabinet erkent problemen zoals klimaatverandering en boskap, maar beperkt zich daartoe", stelde Pieter van der Gaag van IUCN. Een voorbeeld is de recente brief van premier Jan Peter Balkenende en de Britse premier Tony Blair waarin zij Europa oproepen om het voortouw te nemen in de internationale debat over dit onderwerp. "Maar wat gebeurt er concreet?", vragen zij zich af.

De organisatie Milieudefensie is blij met de oproep. ''Maar voor een bedrijf als Shell is het wel wat dubbelhartig om aan de ene kant te pleiten voor meer natuurbeleid en aan de andere kant zelf het milieu te vervuilen via lekkende oliepijpen en het affakkelen van aardgas'', zegt directeur Frank KŲhler.


Ook ondernemers zijn bezorgd over de wereldwijde aantasting van de natuur, het verdwijnen van planten- en diersoorten en de opwarming van onze planeet.

Strafvermindering voor Reggina

De Italiaanse voetbalclub Reggina heeft met succes beroep aangetekend tegen de vermindering in punten die de club kreeg opgelegd. De Zuid-Italiaanse club werd beschuldigd van betrokkenheid bij een corruptieschandaal binnen het Italiaanse voetbal.

Daarom begon Reggina de competitite met vijftien punten in de min. Het Italiaans olympisch comitť heeft de straf vandaag teruggebracht naar elf strafpunten. Door de vermindering staat Reggina niet meer laatste in de Serie A. Het heeft nu nu negen punten uit vijftien duels.

Janssen vier duels geschorst

Vitesse-middenvelder Theo Janssen heeft naar aanleiding van de rode kaart in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk een schikkingsvoorstel gekregen van vier wedstrijden schorsing van de aanklager betaald voetbal. Janssen is inmiddels akkoord gegaan.

In de wedstrijd tegen de Waalwijkers schopte Janssen tegenstanders Cerezo Fung a Wing onderuit. Voor die overtreding werd hij met rood van het veld gestuurd.

'Fiorentina wil Heitinga'

Fiorentina heeft belangstelling getoond voor John Heitinga van Ajax. Pantaleo Corvino, technisch directeur van de Italianen, heeft inmiddels aangegeven op korte termijn een gesprek met de Amsterdamse club te willen hebben. De ploeg zou drie miljoen euro voor de speler willen betalen.

Op dit moment vertoeft Fiorentina op de zestiende plaats in de Serie A. Aan het begin van het seizoen begon de ploeg namelijk met een achterstand van negentien punten. Dit was de straf die de ploeg kreeg naar aanleiding van een aandeel in het omkoopschandaal wat ItaliŽ wekenlang in zijn greep hield. Zonder deze sanctie zou de Italiaanse club nu op de vierde plaats staan.

Fiorentina heeft als doel om zich te plaatsen voor het spelen van Europees voetbal. Hiervoor zouden dan wel enkele nieuwe aankopen nodig zijn. …ťn van de nieuwe spelers zou wellicht Heitinga kunnen worden. De verdediger heeft bij zijn huidige werkgever nog een verbintenis wat tot de zomer van 2008 doorloopt.

Todt vraagt Kimi om discretie

Jean Todt, teambaas van Scuderia Ferrari, heeft aan Kimi RšikkŲnen gevraagd zich in te houden wanneer hij zich onder publiek bevindt. De Fin staat er om bekend graag het glas te heffen en is hierdoor in het verleden verschillende malen in opspraak geraakt.

Todt is bang dat het losbandige privťleven van RšikkŲnen het imago van Ferrari aan zal tasten. Doordat Michael Schumacher de laatste jaren deel uitmaakte van het team, heeft Ferrari inmiddels een ultra-professioneel imago gekregen.
"De Finnen drinken nu eenmaal graag een glaasje, maar Kimi zal bij Ferrari veel meer in de spotlights staan en al zijn acties zullen breed uitgemeten worden in de media", vertelt Todt in het Franse blad Le Figaro."Wanneer hij met zijn vrienden wat wil drinken vragen we hem dat in discretie te doen."

Burgemeester wil verbod jeugdsite Venlo

Icoon InternetBurgemeester Hubert Bruls (CDA) van Venlo wil dat de jongerensite Kloeken.nl die zich richt op de jeugd uit Venlo, wordt verboden. Reden is dat er recent in het forum van de site openlijk werd gediscussieerd over de identiteit van een medewerker van het Valuascollege in Venlo, die vorige week met onmiddellijke ingang werd geschorst door het schoolbestuur omdat tijdens een huiszoeking kinderporno werd aangetroffen.

De school en de politie wilden uit privacyredenen niet zeggen of het om een leerkracht gaat en wat de leeftijd is van de verdachte.

In het forum van Kloeken stond bovendien een oproep van een 'Site Administrator' om de naam van de betrokken medewerker door te mailen. Burgemeester Bruls maakte zich daar vrijdag zo boos over, dat hij voorstelde om juridische maatregelen tegen de site te nemen wegens laster en opruiing.

De GroenLinks-fractie in Venlo is tegen een verbod en zegt de voorkeur te geven aan een open site met discussie. De jongerenafdeling van de VVD, JOVD Noord-Limburg, noemt een verbod op de site ''absurd''. Volgens de liberale jongeren heeft de Venlose jongerensite de afgelopen jaren genoeg krediet opgebouwd. Ze adviseert Bruls juridische vervolging achterwege te laten.

Boy Haenen van Kloeken.nl heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de oproep. Het is volgens hem nooit de bedoeling geweest om bezoekers van de site in de gelegenheid te stellen om onschuldige personen te beschadigen. Het was alleen maar ''als grapje'' bedoeld. Hij wil de regels op het forum aanscherpen. Ook wil Haenen in gesprek met burgemeester Bruls. In een column op de site wordt overigens gesteld dat de verhouding tussen de burgervader en de jongerensite al vanaf Bruls' aanstelling uitermate moeizaam is.

Nieuwe sponsor voor McLaren

McLaren Mercedes heeft voor het eerst een Chinese sponsor ingelijfd. Beijing Huaqi Information Digital Technology, een bedrijf dat MP3 apparatuur produceert, heeft zich voor het komende seizoen aan de Britse renstal gekoppeld.

Het logo van Aigo, het bekendste merk van de fabrikant, zal te zien zijn op de overalls van de coureurs en zal een mooie plek krijgen op de bolides."We zijn er zeer trots op dat we Aigo als partner kunnen verwelkomen", vertelt teambaas Ron Dennis van McLaren, "Aigo is onze eerste Chinese partner. Zij hebben er alle vertrouwen in dat de Formule 1 en Vodafone McLaren Mercedes veel kunnen bijdragen aan de globale groei van het merk. Dit is een spannende ontwikkeling voor ons team en we kijken uit naar een succesvolle toekomst samen."

Beveiliger begeleidt tbs'er op verlof

Icoon MisdaadEen tbs'er die met begeleid verlof gaat, krijgt voortaan indien nodig ook een beveiliger aan zijn zijde om te voorkomen dat hij er vandoor gaat. Tot nu toe gingen er alleen socio-therapeuten mee.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) kondigde de beveiligingsmaatregel dinsdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. De bewaker is speciaal opgeleid om tbs'ers buiten de kliniek te begeleiden. Of de beveiliger bewapend op stap gaat, is nog niet bekend. Begin volgend jaar komt er een voorstel voor een geweldsinstructie, waarin komt te staan of en in welke gevallen dat dan eventueel nodig is, zei een woordvoerder van de minister in een toelichting.

Beveiligd verlof is een nieuwe fase in het begeleid verlof, dat uiteindelijk moet leiden tot een veilige terugkeer van de tbs'er in de samenleving. Recente ontsnappingen van tbs'ers tijdens begeleid verlof, die tot de nodige ophef leidden, hebben volgens Hirsch Ballin duidelijk gemaakt dat het verlofsysteem veiliger moet.

Daarom kiest hij ervoor beveiligers in te zetten. Ook laat de bewindsman begin volgend jaar verder onderzoek doen naar nieuwe elektronische technieken die bij het verlof kunnen worden gebruikt. Eerdere onderzochte volgsystemen bleken onvoldoende bruikbaar.

Tekort hoog opgeleiden leidt tot verplaatsing werk

Icoon EconomieHet gebrek aan hoog opgeleid personeel in de thuismarkt is voor steeds meer bedrijven een belangrijke reden om werk te verplaatsen naar het buitenland. De hoofdreden zijn echter nog altijd de lagere arbeidskosten.

Het verplaatsen van werk levert bedrijven ook nadelen op. Die betreffen vooral verminderde mogelijkheden om toezicht te houden en het werk efficiŽnt te regelen, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van de Amerikaanse Duke University en het adviesbureau Booz Allen Hamilton.

Voor 80 procent van de bedrijven zijn lagere arbeidskosten nog altijd de voornaamste reden om werk te verplaatsen. Gebrek aan geschikt personeel is voor bijna 70 procent een belangrijke drijfveer. Goed opgeleid personeel vinden de bedrijven vooral in landen als China en India.

Volgens de onderzoekers is het verplaatsen van werk (offshoring) van vitaal belang voor de strategie van een bedrijf. ,,Offshoring is een strategische vereiste om internationaal de beste medewerkers aan je te binden'', aldus Booz Allen Hamilton. Aan het onderzoek deden 537 Amerikaanse en Europese bedrijven mee.

Honda geheimzinnig over nieuwe livery

Honda Racing F1 test deze winter met een geheel zwarte bolide. Na het verlies van de hoofdsponsor is het nog onduidelijk hoe de livery er volgend seizoen uit komt te zien. Nick Fry, CEO van het Japanse team, geeft een kleine hint.

"We hebben een marketing plan, welke voor velen verrassend zal zijn. Ook zullen zij daardoor geÔnteresseerd raken in onze aanpak voor volgend jaar. Het zal geen bolide vol met Honda-logo’s worden, maar iets totaal anders."

De bolide voor volgend seizoen, naar alle waarschijnlijkheid RA107 genoemd, zal naar verwachting eind januari 2007 zijn eerste meters maken. Of de livery dan al bekend gemaakt wordt lijkt onwaarschijnlijk. De verwachting is dat deze pas in Melbourne gepresenteerd wordt. Tot die tijd zal Honda de zwarte livery houden tijdens de tests.

Natuurmonumenten: 500 miljoen voor natuurbeleid

Icoon AlgemeenHet nieuwe kabinet moet als het aan de Vereniging Natuurmoumenten ligt 500 miljoen euro extra uittrekken voor natuurbeleid. Het geld is niet alleen nodig om de Nederlandse natuur mooi te maken maar ook om financieel de vruchten te kunnen plukken van gedane investeringen.

Die oproep deed Jan Jaap de Graeff, directeur van Natuurmonumenten, dinsdag aan vertrekkend minister Cees Veerman (Landbouw) bij de presentatie van het onderzoeksrapport Geld als water.

Uit het rapport klinkt de boodschap dat beknibbelen op investeren in de natuur een schoolvoorbeeld is van verkeerde zuinigheid aangezien deze investeringen maatschappelijk en economisch rendement opleveren dat op een redelijke termijn kan worden terugverdiend.

UEFA stelt uitspraak strafzaak Feyenoord uit

De UEFA heeft een uitspraak in de tweede strafzaak tegen Feyenoord wederom verschoven. Het gaat om het bierincident in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers. Naar verwachting doet de Europese voetbalbond aan het eind van deze week of begin volgende week een uitspraak. Het is de vierde keer dat de UEFA de datum van het vonnis opschuift.

In de thuiswedstrijd tegen de Engelse ploeg kreeg de Noorse aanvaller Morten Gamst Pedersen een beker bier naar zijn hoofd geslingerd toen hij een inworp wilde nemen. De UEFA stelde vervolgens een onderzoek in maar kwam tot op heden niet met een oordeel. "De tuchtcommissie heeft deze maand ongeveer vijftig strafzaken in behandeling. Dat vergt nu eenmaal tijd. De meest dringende zaken worden als eerste behandeld", aldus een woordvoerder van de UEFA.

Nintendo domineert UK

De Nintendo Wii is vanaf nu de snelst verkopende game-console in de UK ooit. Het heeft de nummer ťťn positie overgenomen van de Xbox 360. Ter vergelijking: de Wii verkocht in haar launchweekend meer dan 100.000 keer, de Xbox 360 stond op zo'n 70.000 en de Cube op 52.000.

De Nintendo DS verkoopt ook nog steeds erg goed met vorige week een dikke 110.000 exemplaren in de UK. De softwareverkopen zien er voor vorige week als volgt uit:

Arcade-game Assault Heroes vanaf morgen op de marketplace

Microsoft heeft aangekondigd welke game er morgen op de Xbox Live Arcade is te vinden. Het gaat om de game Assault Heroes en dit spel zal vanaf woensdagmiddag voor 800 punten te downloaden zijn.

Assault Heroes is een top-down shooter waarbij je een jeep kunt besturen, een speedboot kunt besturen of lopend de vijanden kunt afschieten. Gewapend met vlammenwerpers, granaten en allerlei andere geweren kun je dit spel online co-op met vrienden spelen, of gewoon offline.Jeugdstraf geŽist tegen 12-jarige verkrachter

 JustitieTegen een 12-jarige jongen uit Klundert is gisteren een jeugddetentie van 3 maanden en een leerstraf seksualiteit van 40 uur geŽist wegens het verkrachten van een 10-jarig jongetje en een 9-jarig meisje. Mocht de rechtbank de eis over twee weken overnemen dan hoeft de knaap niet meer de cel in, omdat hij al 3 maanden vast zit in in een Rijksinrichting voor jongens.

Het OM legde in de eis wel het accent op begeleiding in de toekomst om herhaling te voorkomen. De bedoeling is dat hij zo snel mogelijk terechtkomt in een psychotherapeutisch centrum. Ook het gezin van de jongen is onder toezicht gesteld.

De jeugdige zedendeliquent verkrachtte het 10-jarige jongetje in een kleedkamer en toilet van sportcentrum De Niervaert, na afloop van de judolessen die beiden volgden. Het 9-jarige meisje werd al in maart seksueel bejegend en misbruikt in het zwembad in Klundert. Merkwaardig genoeg is de jongen na die aangifte toen niet aangehouden. Hij werd wel uitvoerig ondervraagd door de zedenpolitie. De ouders van de 10-jarige jongen hebben smartengeld geŽist.

Leraar cel in na ontucht met leerlinge

JustitieEen 47-jarige sportleraar van het Farel College in Amersfoort is gisteren wegens ontucht met een minderjarige leerling veroordeeld tot 1 1/2 jaar gevangenisstraf. De rechter achtte bewezen dat de ontucht bijna tien jaar geleden is begonnen. Het toen 14-jarige slachtoffer zat in de derde klas en kreeg gymles van de verdachte. Het meisje was gek van sport en idolaat van haar gymleraar. Ze vertelde dat ze eerst afspraakjes maakten en daarna seksueel contact hadden.

Ook nadat het meisje de school had verlaten, ging de seksuele relatie door. De sportleraar ontkende alles. De rechter vond de verklaringen van het slachtoffer echter veel betrouwbaarder dan die van de leraar.

De straf valt veel hoger uit dan de eis van 240 uur werkstraf. De rechter neemt het de leraar bijzonder kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden. Ook de maatschappelijke onrust die van dit soort feiten uitgaat, woog de rechtbank mee.

Deze week wordt ook nog het vonnis verwacht tegen een leraar Duits van het Farel College. Hij wordt beschuldigd tien jaar geleden een leerlinge te hebben verkracht.

Autorijden vanaf je zeventiende

Icoon FileKarla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat, vindt dat jongeren al vanaf hun zeventiende onder begeleiding van een volwassene in een auto de weg op moeten kunnen. Peijs wil een proef doen om te kijken of deze extra rijervaring de verkeersveiligheid verbetert.

De minister is onder de indruk van de resultaten van een soortgelijke proef in de Duitse deelstaat Nedersaksen, waar 17-jarigen al langer onder begeleiding van een volwassene mogen autorijden. De proef loopt daar nu zo'n twee jaar en in die tijd is het aantal verkeersdoden onder jongeren met elf procent gedaald.

Het is nog onduidelijk wanneer de proef in Nederland zal worden gehouden. Peijs wil eerst de Duitse proef beter bestuderen. Bij onze oosterburen moeten de 17-jarige automobilisten worden begeleid door een persoon die minimaal dertig jaar oud is en minstens vijf jaar het rijbewijs heeft.

Met dank aan PPL voor de submit.

Renault niet van plan Alonso vervroegd te laten ga

Als het aan Flavio Briatore ligt mag Fernando Alonso pas in januari uitkomen voor het team van McLaren Mercedes. Dit ondanks de verzoeken van McLaren aan het adres van Renault.

Alonso verruilt met ingang van 1 januari het Franse team voor het Engelse McLaren. Contractueel is hij tot en met 31 december in dienst bij Renault en mag hij dus niet testen voor McLaren. Eerder werd al bekend dat Martin Whitmarsh, CEO van het Engelse team, Briatore zou verzoeken Alonso eerder van zijn verplichtingen te ontslaan.

Volgens Briatore is er echter geen contact geweest. Mocht dat contact er wel zijn geweest zou McLaren van een koude kermis zijn thuisgekomen: ”Ik denk dat McLaren het verkeerde adres had. Als ze Alonso eerder wilden hebben, hadden ze contact op moeten nemen met Renault en niet met de media," aldus Briatore. "Ik heb er in ieder geval nog niet nagedacht over deze mogelijkheid. Volgens mij is het ook niet het belangrijkste op dit moment. Ik wil Fernando het allerbeste wensen en hoop dat hij een goede kerst heeft. Zodra het seizoen van start gaat zullen we hem verslaan."

IsraŽl moet Palestijnen compenseren voor schade

Icoon IsraŽl/PalestinaIsraŽl moet Palestijnen compenseren voor schade die het IsraŽlische leger aan hun bezit op de Westelijke Jordaanoever of de Gazastrook heeft toegebracht. Dat heeft het IsraŽlische hooggerechtshof dinsdag bepaald. Schade door gevechtshandelingen vallen niet onder de regeling.

De negen rechters gaven daarmee mensenrechtenorganisaties gelijk. Die hadden bezwaar gemaakt tegen een IsraŽlische wet die bepaalt dat het land niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die zijn militairen hebben aangebracht.

Wat is Dit: Opgave 70 - Uitslag

Voor de verandering hadden jullie maar 1 ronde nodig voor deze opgave. Degene die het goed had was nsgopfok. Hij krijgt 6 punten met zijn antwoord. FOKKER007 en Lode zijn de enige lifters en krijgen 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding staan maar nu met 90 punten. In de kwartaalstand is nu weer ťťn koploper, namelijk FOKKER007 die 33 punten heeft.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht ťťn nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: CD-rek

Tot WiD.

Noordpool mogelijk ijsvrij in 2040

Icoon WeerDe kans is aanwezig dat de Noordpool in de zomer van 2040 ijsvrij zal zijn, als gevolg van de opwarming van de aarde. Dat zeiden Amerikaanse wetenschappers gisteren op een bijeenkomst van de Amerikaanse Vereniging van Geofysici.

Uit de laatste gegevens blijkt dat het ijs niet meer krachtig genoeg herstelt van de warme periode in de zomer. In november was een stuk zee bevroren dat twee miljoen vierkante kilometer minder groot was dan voorheen.

''Doordat het ijs zich terugtrekt transporteert de oceaan meer warmte naar Arctica. Het open water absorbeert meer zonlicht waardoor het tempo van opwarming wordt versneld als gevolg waarvan nog meer ijs verdwijnt'', aldus een wetenschapper.

Met dank aan PPL en izmirB voor de submit.

Wammes enige Nederlander in finale World Cup

Aankomend weekend is Jeffrey Wammes de enige Nederlandse vertegenwoordiger bij de wereldbekerfinale turnen in het Braziliaanse Sao Paulo. Ringenspecialist Yuri van Gelder, die het toernooi twee jaar geleden won, is vanwege een schouderblessure afwezig.

Wammes neemt deel op de vloer, zijn favoriete onderdeel. Tijdens het wereldkampioenschap turnen in het Deense Aarhus moest hij dat onderdeel nog laten schieten omdat hij op dat moment net hersteld was van een dubbele voetbreuk.

Zijn deelname in Sao Paulo is gebaseerd op prestaties van voor de blessure. De coach van Wammes, Bram van Bokhoven, beseft dat de kansen op eremetaal gering zijn. "Het gaat steeds beter en we kunnen een moeilijkheidsfactor van 6.40 punten halen. Dan moet wel alles meezitten. Een plak halen is wat ver gedacht. Dat hij mag meedoen is eigenlijk al een beloning op zich."

Hof schrapt Moedjahedien van EU-terreurlijst

Icoon EuropaHet Europees Hof van Justitie heeft de Iraanse verzetsorganisatie Moedjahedien Khalq geschrapt van de EU-lijst van de terroristische organisaties. De EU-landen hebben de plaatsing op de lijst in 2001 niet correct uitgevoerd.

De organisatie is niet genoeg gehoord en precieze redenen ontbreken, zo heeft het Hof dinsdag bepaald in een rechtszaak die was aangespannen door de Moedjahedien Khalq (Strijders van het volk). Plaatsing op de EU-terreurlijst houdt in dat de financiŽle middelen van de organisatie worden bevroren.

Het Hof begrijpt dat de organisatie niet gehoord kan worden voor een voorlopige bevriezing van de bankrekeningen: Dan zou het geld nog weggesluisd kunnen worden. Maar kort erna moet de organisatie zeker worden gehoord over hun mening over de precieze redenen.

Democratie
De Moedjahedien Khalq werd opgericht in 1965 en wil democratie invoeren in Iran. Het had vroeger een militaire tak. Maar in 2001 meldde de organisatie het geweld te hebben afgezworen. De organisatie had militaire bases in Irak van waaruit moedjahedien vochten tegen het islamitische regime in Teheran.

De Moejdahedien Khalq moest na de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 de wapens afstaan. De Verenigde Staten hadden de organisatie ook op de Amerikaanse lijst van terreurgroepen geplaatst.

Line up STR nog altijd niet bepaald

Ondanks de eerdere geruchten dat de stoeltjes bij Scuderia Toro Rosso bezet zouden zijn wordt dit nu weer tegengesproken door Gerhard Berger, teambaas van de Oostenrijkse renstal.

Hoewel vrijwel iedereen er vanuit ging dat Vitantonio Liuzzi en Scott Speed zeker waren voor volgend seizoen sloeg de twijfel toe toen de FIA de officiŽle deelnemerslijst voor 2007 bekend maakte. Het voormalige Minardi-team heeft namelijk nog geen coureurs aangemeld.

Mogelijk wordt gewacht met de bekendmaking van de coureurs tot er meer duidelijkheid is over de financiŽn van het team. Volgens geruchten zal het team zelf moeten gaan voorzien in hun financiŽle behoeften, waar ze vorig seizoen nog steun kregen van Red Bull. Om in deze behoefte te voldoen heeft het team Marketing Expert Jim Wright (ex- Williams) aangetrokken. Deze zou moeten gaan zoeken naar geldschieters. Dit schijnt echter moeizaam te verlopen. Er zouden niet veel bedrijven zijn die een team willen steunen met een Red Bull identiteit. Ook de livery werkt hierin niet mee. Voor veel bedrijven zal het lastig zijn een passend logo op de bolide te plaatsen. Berger heeft inmiddels te kennen gegeven dat de livery in 2007 niet veel zal afwijken van die in 2006.

De Oostenrijker is dus op zoek naar geld. En in de paddock lopen enkele coureurs die geld tot hun beschikking hebben. Volgens verhalen heeft Berger al gesprekken gehad met Mika Hškkinen en Juan Pablo Montoya in de hoop zo sponsoren aan te trekken. De laatste hoefde echter niet lang na te denken. Als alternatieven worden Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro en Robert Doornbos genoemd. Karthikeyan, testcoureur bij Williams, schijnt te beschikken over een sponsorbudget van twaalf miljoen euro. "Deze drie behoren tot de kandidaten, net als een aantal andere coureurs," aldus Berger. "We kijken heus niet alleen naar de coureur die over de meeste sponsoring beschikt, maar bepaalde coureurs hebben een naam die het aantrekken van sponsoren makkelijker maakt. Uiteindelijk kiezen we gewoon voor de snelste coureurs. Wel is het zo dat geld de doorslag kan geven in het geval we kunnen kiezen uit twee gelijkwaardige kandidaten. Ik wil niemand teleurstellen en ik wil ook voorkomen dat mensen gaan denken dat we alleen maar uit zijn op geld. Als dit de reden zou zijn, hadden we allang een contract ondertekend met een coureur die ons met dat geld in contact kan brengen."

Voorlopig is er nog geen bevestiging bij Scuderia Toro Rosso. Berger verwacht binnen een paar dagen duidelijkheid te kunnen geven. "Er is een reden waarom we nog geen opheldering van zaken hebben gegeven," vertelt de Oostenrijker. "Laat ik het als volgt zeggen: onze twee huidige coureurs staan op pole-position, daar bestaat geen twijfel over. Maar er moeten nog een aantal zaken besproken worden. Binnen een paar dagen wil ik dat afronden."

Twijfelfilmpje

Ik heb echt ongelogen tientallen keren naar dit filmpje gekeken en ik kom er niet uit, fake of echt.

Ik twijfel er niet aan dat elk vliegtuig laag kan vliegen.
Maar als een groot passagiers toestel als dit zo laag vliegt over een soort van woestijnachtige ondergrond, zou het dan niet iets meer stof moeten doen opwaaien ?

Aan de andere kant het enthousiasme van de toeschouwers klinkt oprecht, wat denken jullie fake of echt ?

Van Gaal : "Van Basten geen goede bondscoach"

AZ-trainer Louis van Gaal heeft in een interview met Sportweek week forse kritiek geuit op het functioneren van bondscoach Marco van Basten.

Van Gaal antwoordt op de vraag of Van Basten een goede bondscoach is: "Ik denk het niet, want hij laat zijn ploeg niet voetballen zoals hij dat graag wil. Hij selecteert een bepaald soort spelers die niet de kwaliteiten herbergen die ervoor zorgen dat hij het voetbal kan spelen dat hij wil. De uitvoering in al die wedstrijden onder zijn leiding is eigenlijk nooit goed geweest, op misschien ťťn wedstrijd na.”

Hoewel Van Gaal een terugkeer als bondscoach bij het Nederland elftal niet wil uitsluiten, richt hij zich op het buitenland waar het gaat om WK-deelname. Als hij in 2008 vertrekt bij AZ, dan wil hij een topland onder z’n hoede krijgen waarmee hij kan schitteren op het WK van 2010 in Zuid-Afrika. "Spanje of ArgentiniŽ zijn landen waarvan ik denk dat ze de potentie hebben om wereldkampioen te worden. Nederland niet. In 2002 had dat wel gekund, als de spelers daar de ambitie voor hadden gehad. Alleen: dat hadden ze niet. Ik was destijds de enige die er alles voor over had om wereldkampioen te worden."

Linkse politici chargeren collega's rechts

Icoon PolitiekSinds de Tweede Kamerverkiezingen waait er een nieuwe wind door Den Haag. Linkse politici menen te hebben gewonnen, en laten dit maar al te graag weten aan hun collega's aan de rechterflank. Rechts, op haar beurt, reageert met walging.

Op de eerste dag dat de nieuwe Tweede Kamer bijeenkwam, greep Ineke van Gent (GroenLinks) haar kans. Uitdagend als een voetballer die net het beslissende doelpunt heeft gescoord - met ťťn vinger draaiend in de lucht - richtte ze heupwiegend haar blik op de bankjes van CDA en VVD. Haar boodschap, verpakt in een glimlach van oor tot oor: nu is links aan de beurt.

Tineke van gentTwee weken later geniet Van Gent nog steeds van de nieuwe verhoudingen op het Binnenhof. "De lucht is opgeklaard. Jarenlang hebben we ons als oppositie de blaren op de tong gekletst, zonder succes. Nu is er opeens van alles mogelijk. Ik word hier erg vrolijk van".

Ter rechterzijde wordt gegruwd bij zoveel 'triomfalisme'. Hans van Baalen (VVD): "De euforie spat ervan af bij de linkse partijen. Ze ervaren de huidige zetelverdeling als een bevrijding. De afrekening met rechts kan beginnen."

De eerste voortekenen van een linkse lente zijn volgens Van Baalen onmiskenbaar. 'Oude' asielzoekers worden tijdelijk niet uitgezet, PvdA-Kamerlid Verbeet is gekozen tot Kamervoorzitter en er zijn serieuze gesprekken gaande over een centrum-links kabinet. Nog deze week wil links ook de no-claim regeling in de zorg afschaffen, de bezuinigingen op de huursubsidie terugdraaien en het generaal-pardon voor asielzoekers invoeren.

Hans van BaalenVan Baalen: "Links wil nu ook alles. Ze zouden op ingetogen wijze de meerderheid kunnen verzilveren, maar daarvan is geen sprake. Het is gewoon Bam! Zoals bij het generaal pardon. Het buikje wordt volledig rond gegeten. Ik ga ervan uit dat de komende benoemingen voor burgemeesters en politieke functies linkse benoemingen zullen zijn."

PvdA'er Ferd Crone ziet net als Van Gent ruimte voor 'sociale correcties', maar merkt tegelijkertijd op dat eťn generaal pardon nog geen linkse lente maakt. SP'er Harry Van Bommel is evenmin bevangen door een linkse euforie. "Het is nog te vroeg om een echte verandering te constateren. De komende weken vormen de lakmoesproef."

Desondanks maakt Hans van Baalen zich 'met vreugde' op voor scherpe, slimme en harde oppositie. "Gelukkig duurt deze linkse dwaasheid maximaal een jaar", zegt hij. "Dan begint het uithuilen, omdat het zo moeilijk is om te regeren."

Twee keer levenslang voor drievoudige moord

Icoon JustitieHet gerechtshof in Den Bosch heeft de 43-jarige Ischa M. en de 35-jarige Mehmet A. dinsdag beiden veroordeeld tot levenslang in een drievoudige moordzaak.

M., een uit Duitsland afkomstige Tsjetjeen, schoot op 26 februari 2003 in een woning aan de Statenlaan in Helmond Juriaan Dehne, zijn vriend Ricardo Selder en Amar Fathi dood. De drievoudige moord kwam voort uit een mislukte drugsdeal.

A. (ook een uit Duitsland afkomstige Tsjetjeen) was de handlanger van M. In 2004 werd M. ook al tot levenslang veroordeeld. A. kreeg toen 18 jaar. Toen M. in 2004 de eerste keer de eis tot levenslang hoorde, barstte hij in huilen uit.

Van der Duim uit Jong Oranje gezet

De Nederlandse tennisbond KNLTB heeft Antal van der Duim uit de selectie van Jong Oranje gezet.

Wegens misdragingen op een toernooi in IsraŽl werd de 19-jarige Fries, evenals Thiemo de Bakker, eerder al een maand geschorst. Voor Van der Duim was dat de tweede keer. Vorig jaar keerde hij al eens te laat terug op zijn hotelkamer. Dat kwam hem toen ook op een schorsing te staan. Van der Duim, vorig jaar nog finalist bij de jeugd op Roland Garros, moet nu zonder de steun van de Nederlandse tennisbond verder.

Arrestaties ivm vermissing Marokkaanse Venraynaren

PolitieDe politie heeft twee personen aangehouden in verband met de vermissing van twee Venraynaren van Marokkaanse komaf. Twee weken terug werd in verband met deze zaak al een 44-jarige Duitser aangehouden. De nu aangehouden mannen zijn een 32-jarige inwoner van Sevenum een 17-jarige Venlonaar.

De twee vermiste mannen, Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19), zijn spoorloos sinds zij op 11 mei inbraken in een hennepkwekerij in Venray. De politie gaat er van uit dat ze niet meer in leven zijn. Er werden namelijk bloedsporen van de twee aangetroffen in de henneploods. De kwekerij bleek haastig ontruimd te zijn.Karim Fourkour en Fouad Bendella

Punten Ronde 8

Tijd voor de punten van de achtste ronde van de FOK!voetbalmanager.

-Schorpioen- werd met 144 punten rondewinnaar. Twee punten minder eindigde Arcee als tweede. shinji_united pakte met 137 punten plaats drie. Perfect_Silence eindigde met 135 punten als vierde en de top 5 deze ronde wordt afgesloten door Flem met 133 punten.

In het algemeen klassement gaat Japiw met 736 punten aan de leiding. orchideusstuifmeelsnuiver staat op plaats twee met 727 punten, vier punten voor op shinji_united die derde staat. Wazaa heeft met 711 punten plaats 4 in handen en de top 5 wordt afgesloten door BassieD.

Bij de subleagues ging de rondewinst naar Scribbly met 128 punten. antropogenetica pakte met 122 punten de tweede plaats en Do the needful eindigde deze ronde als derde.

antropogenetica gaat in het algemeen klassement bij de subleagues met 632 punten aan de leiding. Scribbly staat tweede met 572 punten en II mondo met 559 punten derde.

Over de punten van Ronde 7 volgt nader bericht van de SA's Sport

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 15 december 18:00 uur.

DVD: Breakfast on Pluto

Not many people can take the tale of Patrick Braden, aka St. Kitten, who strutted the catwalks, face lit by a halo of flashbulbs as "oh!" she shrieks, "I told you, from my best side darlings."

Moderne sprookjes doen het goed tegenwoordig, zowel in de reguliere bioscopen als in de arthouses. Opvallend vaak is de hoofdrol weggelegd voor Johnny Depp. Zo niet in Breakfast on Pluto uit 2005. De film van regisseur Neil Jordan (Interview with the Vampire) is namelijk het best te omschrijven als de 'Cillian Murphy-show'. De Ierse acteur, die dit jaar schitterde in The Wind That Shakes the Barley, werd terecht meerdere malen genomineerd voor zijn rol als de wereldvreemde travestiet Patrick 'Kitten' Braden.Zelfmoordaanslagen in Bagdad eisen tientallen doden

Icoon AanslagTwee vrijwel gelijktijdige zelfmoordaanslagen hebben dinsdag in de Iraakse hoofdstad Bagdad aan zeker 57 mensen het leven gekost. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.

Volgens getuigen ramde de eerste dader zijn auto tegen een politieauto, voordat hij zijn explosieven tot ontploffing bracht. Direct daarna reed een pick-up truck vol explosieven temidden van een groep dagloners. Naar schatting 150 mensen raakten gewond bij de aanslag op het Tayran Plein.

Het is al de vierde keer dit jaar dat de plaats waar sjiitische dagloners samenkomen doelwit is van een aanslag.

Dragon Quest IX naar Nintendo DS

Square Enix hield vandaag een conferentie waar ze een bijzonder aankondiging deden. Dragon Quest IX, het volgende alleenstaande deel in de serie, wordt ontwikkeld voor de Nintendo DS en draagt de volledige titel Dragon Quest IX: Protectors of the Starry Sky. Hiermee verlaat de in Japan extreem populaire RPG-serie zijn console roots.

De game wordt net zoals zijn voorganger ontwikkeld door Level-5 en zal 3D graphics en netwerk mogelijkheden hebben. Vier spelers zullen een team kunnen vormen om samen de strijd aan te gaan. De gevechten zijn niet langer turn-based, zoals in de eerdere delen, wat ook een radicale verandering is.

De bedenker van Dragon Quest, Yuji Horii, zegt dat het werken aan dit nieuwe deel dezelfde gevoelens geeft als het werken aan het eerste deel. Hij erkent de beperkingen van de DS, maar hij is van plan het maximale uit het apparaat te halen.

De release van de game staat gepland in 2007.

Leren bal terug in NBA

De directie van de NBA heeft besloten om per 1 januari terug te grijpen op een oud fenomeen: de leren bal. De bal waar men nu mee speelt is gemaakt van een soort microfiber.

Er waren echter veel klachten binnen gekomen van topspelers, waaronder Shaquille O'Neal en LeBron James, over de nieuwe bal. Volgens de spelers kun je lichte verwondingen oplopen aan je handen en bovendien stuitert de bal anders dan ze gewend waren. In de afgelopen maanden had de spelersvakbond al twee keer een officieel protest ingediend bij de NBA over de nieuwe bal.

Alhoewel de statistieken, onder andere qua doelsaldo, schotpercentage en intercepties, een positief beeld laten zien in vergelijking met het oude speeltuig, is het oordeel van de topspelers voor de directie van de NBA doorslaggevend en gaat men weer terug naar de 'oude' leren bal.

Optimisme over VN-resolutie tegen Iran

Icoon BuitenlandsDuitsland, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk hopen dat er nog vůůr de kerst een besluit wordt genomen over sancties tegen Iran. De landen presenteerden maandag in de Veiligheidsraad van de VN een afgezwakt voorstel tot sancties omdat Teheran weigert zijn uraniumverrijking op te schorten.

De Franse VN-ambassadeur Jean-Marc de la SabliŤre zei dat de respons op de eerste officiŽle presentatie van de ontwerpresolutie in de Veiligheidsraad positief was geweest. ''Daarom ben ik zeer optimistisch'', aldus de Fransman. De Duitse ambassadeur bij de VN, Thomas Matussek, liet weten dat de ''deur voor gesprekken met Iran open blijft''.

De door de drie landen opgestelde ontwerpresolutie is al verscheidene keren afgezwakt. Het voorstel verbiedt onder meer de handel in materiaal en technologie die gebruikt kunnen worden voor uraniumverrijking en in opwerkings- en zwaarwatercentrales. De bouw van een lichtwaterreactor in Bushehr door Rusland valt buiten de sancties.

De Russische gezant Vitali Tsjoerkin toonde zich tevreden met de veranderingen, vooral het feit dat niet meer wordt gerefereerd aan de centrale in Bushehr. Toch zien hij en zijn Chinese collega Wang Guangya nog wel wat hobbels. Zij zien vooral niets in een reisverbod voor Iraanse functionarissen betrokken bij het Iraanse nucleair en raketprogramma.

'PvdA-stemmers willen alleen met SP'

Een meerderheid (53 procent) van de PvdA-kiezers wil niet dat hun partij deelneemt aan een coalitie zonder de SP. Van deze groep zou 70 procent ook wel willen stemmen op de SP of GroenLinks. Dat bleek dinsdag uit een peiling van Maurice de Hond.

Van de PvdA-stemmers vindt 41 procent dat hun partij wel in een regering moet stappen waar de SP niet in zit. CDA'ers zijn minder verdeeld als het gaat om deelname aan een kabinet zonder de SP. Een ruime meerderheid (77 procent) vindt dat het CDA niet met de SP verder moet.

Opvallend is verder dat 33 procent van de ondervraagden denkt dat de volgende Tweede Kamerverkiezingen nog in 2007 zullen zijn en 26 procent denkt dat de volgende stembusgang in 2008 plaatsvindt. Van de kiezers die stemden op de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders of de VVD denkt de helft dat er nog dit jaar verkiezingen komen.

Terwijl tot voor kort de meeste kiezers dachten dat er een regering zou komen in januari of februari denkt nu nog maar 39 procent dat dit het geval is.

Linkshandigen mogelijk betere gamers

Uit onderzoek van de Australische neuroloog Dr. Nick Cherbuin is gebleken dat linkshandigen mogelijk iets beter zijn in (complexe) games dan rechtshandigen. Dit komt doordat bij linkshandigen de linker en rechter hersenhelft efficiŽnter samenwerken.

Bij complexe handelingen waarbij veel informatie verwerkt moet worden, zoals snelle games, moet gebruik gemaakt worden van beide hersenhelften om deze informatie goed te verwerken. Uit onderzoek is gebleken dat linkshandigen betere verbindingen tussen de hersenhelften hebben, waardoor ze dus een voordeel hebben bij processen waarbij van beide hersenhelften gebruik gemaakt wordt.

Rechtshandigen bleken iets beter te zijn in processen waarbij slechts ťťn hersenhelft gebruikt wordt. Het volledige artikel vind je hier.

Amerikaanse studenten verliezen proces tegen Borat

Icoon FilmEen rechter in Los Angeles heeft maandag een eis van twee Amerikaanse studenten verworpen om een scŤne uit de filmhit Borat te knippen. Dat meldden Amerikaanse media.

De beide studenten figureerden in de film van de Britse komiek Sacha Baron Cohen die een Kazachse journalist speelt die naar Amerika gaat. De studenten beweren dronken te zijn gevoerd en te zijn bedrogen. Volgens de jongens zou hen verteld zijn dat de film niet in de Verenigde Staten te zien zou zijn.

Het tweetal zegt door de film emotionele en psychische schade en gezichtsverlies te hebben geleden. De makers van de film ontkennen de aantijgingen. Over een mogelijke schadevergoeding moet de rechter nog een besluit nemen.


Borat wint rechtszaak

Dark Sector ingame beelden

Op GameTrailers.com is vandaag een compilatie van ingame beelden van Dark Sector verschenen. Dark Sector is een prestigieus project van Digital Extremes waarin je in een niet nader gedefinieerde toekomst geheim agent Hayden Tenno speelt. Agent Tenno is gespecialiseerd in het infiltreren van vijandelijke bases zonder opgemerkt te worden.
Verschil met zijn collegae uit de 20e en 21e eeuw is dat Tenno een chameleon-suit heeft, waarmee hij zichzelf kan verschuilen voor de vijand. Bovendien zal Tenno een brede selectie aan wapens tot zijn beschikking hebben voor die momenten dat camouflage geen optie is.

De game zal in het derde kwartaal van 2007 verschijnen voor de PC, PS3 en Xbox 360. De trailer is te bekijken in lage kwaliteit .mov en .wmv formaat, of in HD .mov en .wmv formaat.

DVD: De mooiste doelpunten aller tijden

Waar gaat het nou eigenlijk om bij voetbal? Doelpunten toch? En dan hopen dat het er genoeg zijn voor een overwinning. Zoveel mogelijk doelpunten en als het even kan zo mooi mogelijk, dat is wat de mensen willen zien. En wat wil nou het geval? Er is een dubbel-dvd uit met de 200 mooiste doelpunten aller tijden. Iets voor onder de kerstboom van de ware voetballiefhebber dit jaar?

Microsoft en McLaren leveren standaard ECU

Vanaf 2008 zullen alle Formule 1 teams gebruik gaan maken van dezelfde ECU’s. Deze standaard ECU zal worden ontwikkeld en geleverd door Microsoft en McLaren Electronic Systems. De contracten zijn inmiddels getekend.

De ECU (Engine Control Unit) verzamelt data over de motor en auto. Dit wordt gedaan door ruim honderd sensoren. De ECU kan tussen de honderd en vijfhonderd KB data per seconde versturen van bolide naar pitbox. Dit maakt het voor teams makkelijker om de bolide af te stellen of strategische beslissingen te nemen.

De overeenkomst geldt van 2008 tot en met 2010.

Button mist ook derde test

Jenson Button zal ook de laatste test van dit jaar in Jerez missen. De Engelsman heeft nog teveel last van een ribblessure.

Honda Racing F1 wil nog geen enkel risico nemen met de Brit en houdt hem daarom voorlopig aan de kant. Button zal wel aanwezig zijn op het circuit om de data te analyseren. Door het missen van deze test heeft Button nog geen enkele ronde gereden op de nieuwe Bridgestone banden.

Cunego langer bij Lampre

Damiano Cunego heeft zijn contract bij Lampre, ondanks dat hij in de belangstelling van verschillende andere ploegen stond, verlengd tot eind 2009.

Cunego maakte in 2005 de overstap van Saeco naar Lampre. In zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe werkgever kreeg hij de ziekte van Pfeiffer. Dit jaar kende de Giro-winnaar van 2004 een goed seizoen. Hij won de jongerentrui in de Tour de France, waar hij tweede werd in de rit naar Alpe d’Huez. Daarnaast behaalde de Italiaan het podium in Luik-Bastenaken-Luik.

Meligeni stapt op als captain Daviscupteam

De Braziliaanse tennisbond zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe Davis Cup-captain. Fernando Meligeni, sinds februari 2005 in die functie werkzaam, is volkomen onverwacht opgestapt.

De 35-jarige oud-prof vindt dat hij te weinig steun krijgt van de bond. "Ik voel me geblokkeerd en kan zo niet langer werken", aldus Meligeni in een open brief aan de media. Meligeni trad een kleine twee jaar geleden aan als captain, nadat het bestuur van de Braziliaanse tennisbond in zijn geheel was afgetreden. Dat was de wens van de beste tennissers van het land, die hadden gedreigd om niet meer uit te komen voor hun land in de Davis Cup.

Texaanse motie: laat blinden jagen

Icoon OpmerkelijkEen parlementariŽr in de Amerikaanse staat Texas heeft een wetsvoorstel ingediend dat het voor blinden mogelijk maakt om te gaan jagen. Edmund Kuempel hoopt dat het in 2008 zover zal zijn.

''Meer mensen krijgen hierdoor de kans om lol te beleven aan de jacht en ik denk dat dat geweldig is'', zei hij maandag.

In Texas zal de wet vermoedelijk op weinig verzet stuiten. De jacht is populair in deze staat. Volgens het voorstel van Kuempel moet een blinde jager altijd vergezeld gaan van een jager met gezichtsvermogen.

''Ik heb dat wel eens op tv gezien, als ze schietoefeningen houden'', vertelde Kuempel. ''Je richt het geweer, en dan zegt de begeleider, vijf centimeter hoger of vijf centimeter lager richten, dan zit je op het doel. Handig he?'' Blinden zouden bij de jacht middelen mogen gaan gebruiken die nu nog verboden zijn bij de jacht zoals laserrichtapparatuur.

UEFA legt verplichte harttest op vanaf 2008

Vanaf 2008 legt de Europese voetbalbond verplichte harttesten op voor spelers die deelnemen aan de Champions League of UEFA Cup.

De voetbalclubs zullen voor elke speler die ouder is dan 21 jaar een getuigschrift moeten voorleggen dat hij een cardiovasculaire test heeft ondergaan. Vanaf het seizoen 2008/2009 zullen de harttesten hun intrede doen, maar ze zullen niet gelden voor interlands.

De Hongaarse international Miklos Feher was ťťn van de meest bekende 'hartdoden' in de recente geschiedenis van het Europese voetbal. In januari 2004 overleed Feher, op dat moment spelend voor Benfica, tijdens een competitiewedstrijd tegen Guimaraes aan een hartstilstand.

Sponsor voor Marja Vis

Schaatsster Marja Vis er is in geslaagd om voor de rest van het schaatsseizoen een sponsor te vinden. Vis heeft een overeenkomst gesloten met Holland Pharma, een groothandel in drogisterijartikelen waaronder een multivitaminepreparaat voor sporters.

Tijdens het Nederlands kampioen allround zal Vis, die dit seizoen geen deel meer uitmaakte van een KNSB- of merkenploeg, voor het eerst in haar nieuwe sponsorpak te zien zijn.

Feyenoord-fans delen mee in boete

Een aantal fans van Feyenoord is op eigen initiatief een inzamelingsactie gestart om mee te betalen aan de door de UEFA opgelegde boete van 125.000 euro, naar aanleiding van de ongeregeldheden in Nancy. De actie ‘Geen woorden maar duiten’ heeft inmiddels al 8.500 euro opgeleverd.

Komende woensdag, tijdens het UEFA Cup-duel tegen Wisla Krakow, zal er opnieuw worden gecollecteerd. Fans kunnen zelf ook geld overmaken. Het bestuur van de Rotterdamse club heeft verheugd op de actie gereageerd.

BBC vond Monty Python walgelijk

Opmerkelijk nieuws toch wel:
quote:
De Britse krant The Sunday Telegraph schrijft dat de bazen van de BBC het ongekend populaire programma Monty Python walgelijk vonden. Dat blijkt uit papieren waar de krant beslag op wist te leggen.

Op het hoogtepunt van hun populariteit trok het programma met absurde sketches van John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones en Terry Gilliam tien miljoen kijkers per aflevering.

Toch is in notulen van vergaderingen te lezen dat de BBC-bazen vonden dat de Pythons aan zelfvernietigingsdrang leden en dat het hen ontbrak aan elke vorm van goede smaak en fatsoen.

bron

Gelukkig hebben de hoge omes van de BBC er zich destijds over heen gezet, want ik moet er niet aan denken dat we niet hadden kunnen genieten van geniale sketches zoals deze, deze, deze of een van de vele andere heerlijk en soms wat ziekelijk gestoorde sketches die ze gemaakt hebben.

Klikken maar

Vage grafische shizzle zou een betere categorie zijn voor deze website, want je kunt twee dingen doen, op de bovenste helft en op de onderste helft van de tekening klikken en op die manier ontstaat er telkens een nieuw plaatje.

Tof bedacht en het doet mij denken aan een boekje dat ik als kind had, dat was ook in twee delen gesneden waardoor tijdens het bladeren ook de meest vreemde wezens ontstonden.

Met dank aan Roolio voor de submit.

Schooloptreden Zweedse meiden blijkt stripact

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Leerlingen van een Zweedse middelbare school hebben tijdens een schooloptreden hun publiek getracteerd op een bijzondere show. In de loop van een dansnummer begonnen de meiden hun kleding uit te trekken en maakten er een stripshow van. Meerdere bezoekers namen aanstoot aan het ontklede dansoptreden.

Elk jaar voeren de leerlingen die een Natuur & Techniek curriculum volgen aan het Rudbeckscollege in Sollentuna buiten Stockholm een show op met dans, toneel en muziek. De voorstelling wordt de NT-show genoemd en vindt plaats in het schoolgebouw. Overdag is de show gratis voor de overige scholieren, maar ze voeren ook een avondvoorstelling op voor de leerlingen. Dan kost het 150 Zweedse kroon (ca. 16 euro).

''Ze hebben een massa verschillende nummers, onder andere steken ze de draak met andere programma's op de school'', vertelt een leerling tegen de Zweedse krant Aftonbladet.

Dansnummer
Dit jaar besloten de deelnemende scholieren om een dansnummer in de show op te nemen, waarbij de vrouwelijke deelnemers zouden strippen. ''Ze kwamen gekleed binnen, maar trokken hun kleren uit onder het dansen. Maar ze trokken niet alles uit'', verraadt de scholier.

Maar toen de leerlingen hetzelfde nummer in de avond opvoerden, kozen de vrouwelijke deelnemers aan het dansnummer ervoor om zichzelf van boven helemaal uit te kleden. Verscheidene toeschouwers vertelden erover aan Aftonbladet en waren ontzet over de inhoud van de show.

Eigen show
''De leerlingen stripten zich bloot op een schoolvoorstelling. De show had meer van een strip/porno act dan van een optreden zoals een middelbare school hoort te laten zien'', typeert een leerling. Volgens de onderwijsmanager van de school bedenken de leerlingen de voorstelling zelf, zonder inmenging van volwassenen. ''We waren helemaal niet op de hoogte, dat ze dit van plan waren'', zegt de geschrokken decaan, die nog toevoegt dat hij voortaan beter wil overleggen, ''want ik geloof niet in het stoppen van de show''.

Stripshow Rudbecksschool Sollentuna
Zweedse meiden strippen zich topless tijdens schooloptreden

Met dank aan Soepkip-je voor de submit.

Brief Michelangelo brengt half miljoen op

Detail van Michelangelo's Herrezen ChristusEen brief van de Italiaanse kunstenaar Michelangelo heeft maandag op een veiling in New York 576.000 dollar (434.000 euro) opgebracht. Dat was veel meer dan van tevoren was verwacht, aldus veilinghuis Sotheby's.

In de brief uit 1521 wordt gerept over de betaling in gouden dukaten aan twee beeldhouwers die werkten aan zijn beeld van de Herrezen Christus in de kerk van Santa Maria sopra Minerva in Rome.

De brief maakte deel uit van een groep van 31 zeldzame documenten van een Amerikaanse verzamelaar die onder de hamer kwamen. Een brief uit 1534 van Catharina van Aragon aan haar neef Karel V bracht 156.000 dollar (117.000 euro) op. Hierin vraagt zij de keizer van het Heilige Roomse Rijk zijn invloed bij de paus aan te wenden om haar huwelijk met de Engelse koning Henry VIII te handhaven.

Michelangelo Buonarroti's brief van 26 oktober 1521
'Als er maar Michelangelo op staat'

Gordon bestolen op Miljonair Fair

Icoon ShowbizzAfgelopen weekend is er uit de vitrine van Gordons stand 'By Gordon Jewels' op de Miljonair Fair, een armband gestolen. De cataloguswaarde van de diamanten armband van 12,4 karaat is 225.000 euro. Onder het oog van drie medewerkers van de stand is de armband uit de vitrine weggenomen. Ook bij verschillende andere stands op de Fair was het raak. Volgens de site van Gordon was er veel interesse vanuit Rusland en Dubai voor zijn sieradenlijn. Er zouden al vele bestellingen binnen zijn en de introductie wordt verder als een succes bestempeld.

Geluk
Gelukkig voor Gordon was juist op de dag van de diefstal het kostbare exemplaar vervangen door een zilveren kopie met zirkonia stenen. De armband die de dieven nu meegenomen hebben heeft een waarde van 'maar' 600 euro. "Het blijkt wel hoe gaaf die sieraden zijn dat ze gestolen worden en de echte ligt in de kluis!", aldus Gordon, die onlangs ook al een kledinglijn introduceerde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1060
preview
WarioWare: Move It!
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
©FOK.nl e.a.