FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 december 2006

Hevige rellen in Kopenhagen

Icoon BuitenlandsBij rellen in Kopenhagen heeft de Deense politie zaterdag zeker 200 mensen aangehouden. Aanleiding voor de ongeregeldheden was de voorgenomen sluiting van van het gekraakte jongerencentrum Ungdomshuset.

Daarop gingen jongeren van een linkse groepering de straat op. Anderen verschansten zich in het centrum dat de politie wil ontruimen. Volgens een van de krakers hebben zij versterking gekregen van sympathisanten uit onder meer Nederland, Duitsland en Zweden.

Enkele betogers en een agent raakten zwaargewond. Volgens ooggetuigen werden betogers overreden door politieauto's. Winkelruiten gingen aan diggelen. Betogers bekogelden de politie met stenen. De in groten getale ingezette agenten zetten traangas in.

Jongerencentrum Ungdomhuset is al een kwart eeuw een ontmoetingsplaats voor krakers, punkers en andere jongeren. Er worden politieke en culturele manifestaties gehouden, zoals concerten, filmvoorstellingen en debatten. Volgens een van de krakers zou de gemeente het centrum willen verkopen aan een fundamentalistische christelijke sekte.

Heideman winnaar Greenery Six

Jan Maarten Heideman heeft de Greenery Six gewonnen. Hij won de laatste wedstrijd door Andres Landman in een massasprint te verslaan.

Voor de laatste wedstrijd leidde Landman het klassement voor Heideman. Omdat Heideman won passeerde hij Landman in het klassement. In de laatste wedstrijd eindigde Douwe de Vries als derde. In het klassement eindigde achter Heideman en Landman Kurt Wubben als derde.

Bij de dames won Daniëlle Bekkering het eindklassement. Ze zegevierde in vier van de vijf wedstrijden.

Uitslagen Eredivisie 16/12/2006

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - Vitesse 2-4
27' Cissé 1-0
29' Oper 2-0 (assist Ramzi)
38' Lazovic 2-1 (assist Junker)
49' Pryor 2-2 (assist Lazovic)
74' Lazovic 2-3
90'+2 Benson 2-4 (assist Hersi)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 12.000.
Rood: De Fauw (Roda JC)
Geel: Saeijs, v. Tornhout (Roda JC).

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Senden,S aeijs, Lachambre (Kah/59), Ramzi, Meeuwis (Agustien/59), De Jong, Oper, v.Tornhout (Bodor/72), Cissé.

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Fränkel, Kaya (Yakubu/90), v.d.Schaaf, Pryor, Hersi (Knol/90+3), Junker (Benson/81), Lazovic



ADO Den Haag - Willem II 2-1
8' Elia 1-0(assist Tininho)
20' Kolk 2-0(assist Mols)
53' Kargbo 2-1 (assist Hadouir)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 7.000.
Geel: Knopper, Bodde (ADO), Wau (Willem II)

Opstellingen

ADO: Zwinkels, Vreven, Bunjevcevic (Kum/23), Saavedra, Tininho, Delorge, Bodde, Bosschaart (Knopper/60), Elia, Mols (De Vries/70), Kolk.

Willem II: Sengier, Wau, Bælum, Hermans (Den Ouden/81), Valencia, Hadouir, Assou-Ekotto, Bobson (Swinkels/87), Kargbo, Keenan (Imschoot/46), Redan.



Sparta - NAC Breda 0-3
9' Pinas 0-1 (assist Diba)
28' Mtiliga 0-2 (assist Zonneveld)
45' Rigters 0-3

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 10.000.
Geel: Vlug (Sparta), Zonneveld, Mathijssen (NAC).

Opstellingen

Sparta: Terol, De Roover, Schenkel, Olfers (Emnes/46), Polak, Moreno Freire, Medunjanin, Obodai, Vlug, Cvetkov (v. Dijk/46), Bouaouzan

NAC: Zoetebier, Stam, Penders, Zwaanswijk (v. Gessel/74), Mtiliga, De Graaf, Slot, Zonneveld (Mathijssen/56), Diba (Veenstra/89), Rigters,Pinas.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Seedorf blijft langer in Milaan

De kans dat Clarence Seedorf weer in Nederland gaat voetballen lijkt uitermate klein. In het TV programma Eén Vandaag liet de middenvelder van AC Milan weten dat hij zijn contract bij Milan mogelijk zal verlengen.

De 78-voudig international zal zijn contract waarschijnlijk verlengen tot 2011. Op dit moment staat de Nederlander nog tot 2009 onder contract bij de Rossoneri. Seedorf, die zijn carrière bij Ajax begon, verkaste in 2002 van Internazionale naar AC Milan.

Gaatje

Wat zou er gebeuren als.....

Veel wetenschappers zijn op die manier denk ik aan hun belangrijkste onderzoeken begonnen, deze nieuwsgierig ingestelde heerschappen uit Zweden moeten hetzelfde gedacht hebben.

Want weet jij wat er gebeurt als je een afgeschreven laptop neemt, en dan met een boormachine een mooi gaatje in monitor van die laptop maakt. Ik moet toegeven dat ik het niet zou weten, maar nu wel, en het resultaat is best wel kunstzinnig.

Met dank aan een onbekende voor de submit.

Beste online docu's...

Het is zaterdagavond en jij zit thuis alleen op de bank. Er is niets leuks op tv en alle films uit je dvd-collectie heb je al tien keer gezien. Gelukkig hebben wij een hele goede tip in onze submit gevonden.

Mocht jij je vervelen en je wilt eens iets anders zien? Misschien staat hier wel een leuke documentaire tussen.

Site werkt trouwens bij mij niet in FF, wel in IE!

Met dank aan Lohengron voor de submit.

Edsilia Rombley naar Songfestival

Icoon MuziekEdsilia Rombley gaat volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Finland. Op 10 mei moet ze zich kwalificeren voor de finale.

Het is niet voor de eerste keer dat de zangeres meedoet aan het Eurovisie Songfestival. In 1998 deed ze mee met het nummer 'Hemel en aarde'. Daarmee eindigde ze op de vierde plaats, wat sinds de winst van Teach-In in 1975 de hoogste notering is.

Het Nationaal Songfestival wordt dit jaar op een andere manier georganiseerd. Vorig jaar werd al bekend dat de NOS niet meer als enige verantwoordelijk wil zijn voor de organisatie. Het Songfestival past volgens de nieuwsomroep niet bij de kerntaken. Daarom is de VARA nu partner bij de organisatie.

Het Nationaal Songfestival op zondag 11 februari 2007, is nu in een extra uitzending van 'Mooi! Weer de Leeuw' gegoten. Dan wordt bekend met welk liedje de 28-jarige zangeres naar Helsinki gaat.

Met dank aan voor de submit.

Green Day beschuldigd van muziekdiefstal

Icoon MuziekDe Amerikaanse punkband Green Day is beschuldigd van diefstal. Volgens Noel Gallagher van de Britse band Oasis zijn delen uit het nummer 'Boulevard Of Broken Dreams' van Green Day precies hetzelfde is als stukken uit de hit 'Wonderwall'.

"Ze hadden in ieder geval het fatsoen moeten hebben om te wachten tot ik dood was met het uitbrengen van dat nummer. Als ik wat van een ander gebruik, betaal ik er in ieder geval voor", zo zegt Gallagher.

Overigens was de zanger van Oasis vanaf het begin al geen fan van Green Day.

Met dank aan ReadMe voor de submit.

Meisjes botsen met quad op geparkeerde auto

Icoon OngelukEen dertienjarig meisje is vrijdagavond zwaargewond geraakt toen ze met een quad tegen een geparkeerde auto aanreed in Assen. Haar vriendin van vijftien kwam er met licht letsel vanaf.

Een quad is een vierwielig motorvoertuig dat meestal wordt gebruikt in ruig gebied. Voor het berijden ervan is een bromfietscertificaat en in sommige gevallen een autorijbewijs verplicht. De meisjes waren uiteraard niet in bezit van zo'n certificaat. Het dertienjarige kind raakte op de Paganinilaan door onbekende reden de macht over het stuur kwijt. Ze is zwaargewond overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Haar vriendin werd behandeld in het Wilhelminaziekenhuis.

Met dank aan zerver voor de submit.

Kogels en konijnen in Far Cry: Vengeance trailers

In Amerika in Far Cry: Vengeance, de Wii-versie van Far Cry, reeds verschenen en beoordeeld. Een Europese release laat nog op zich wachten waardoor wij het voorlopig met trailers en screenshots moeten doen. De game scoort opmerkelijk laag in de VS, waardoor deze footage waarschijnlijk niet voor iedereen het kijken waard is. Dit filmpje, waarin een bekend dier uit de Ubisoft-stal een gastrolletje speelt, zal daarentegen wel bij velen in de smaak vallen.

Tiendalli en Ekramy niet tegen Utrecht

Feyenoord kan dit weekend, in het duel met FC Utrecht, geen beroep doen op Sherif Ekramy en Dwight Tiendalli. De verdediger en de doelman hebben beiden nog teveel last van blessures.

Ekramy is bijna hersteld van een blessure aan zijn knie. De wedstrijd tegen de ploeg uit de Domstad komt nog te vroeg voor de doelman. De verwachting is overigens wel dat de jonge speler komende maandag mee zal spelen met Jong Feyenoord. Dat elftal speelt dan een wedstrijd tegen Jong Vitesse.

Tiendalli kampt nog steeds met klachten aan zijn lies. De laatste wedstrijd die de verdediger voor de Rotterdammers speelde dateert alweer van 26 november. De ploeg van trainer Erwin Koeman speelde toen tegen NEC (4-1). De 21-jarige speler kwam dit seizoen eenmaal in actie voor zijn voormalige werkgever FC Utrecht. Verder droeg hij tot nu toe elf keer het shirt van Feyenoord.

IJzeren paal doorboort auto

Icoon OngelukTwee jongens hebben afgelopen vrijdag ontzettend veel geluk gehad bij een zeer ernstig verkeersongeval. De auto waarmee zij een proefrit maakten sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop en werd daarbij doorboord door een ijzerenpaal.

Bij dit ongeval in Haaksbergen raakte de wagen een ANWB-bord waarvan een van de dragende palen de auto doorboorde en precies tussen de beide bestuurders doorschoot.

Beide jongens zijn door de politie meegenomen om een verklaring af te leggen.



'Grote ravage na een mislukte proefrit'

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Import Turkse bruiden België neemt toe

Icoon BuitenlandsMarokkaanse en Turkse jongeren uit België halen steeds vaker hun huwelijkspartner uit het moederland omdat ze in België geen geschikte partner kunnen vinden. De reden is dat ze partners van eigen allochtone komaf uit België niet goed genoeg vinden.

Zo vinden de Belgisch Turkse meisjes dat de Belgisch Turkse jongens te weinig te bieden hebben, slecht opgeleid en te traditioneel zijn. Zij willen een moderne hoogopgeleide Turk, en halen die uit Turkije. De Belgisch Turkse jongens vinden op hun beurt de Belgisch Turkse meisjes te verwesterd. Ze verkiezen een traditioneel Turks meisje uit Turkije.

Eenzelfde trend is merkbaar bij de Marokkaanse gemeenschap. Daar worden om dezelfde reden ook steeds vaker partners uit Marokko gehaald. Van de huwelijken afgesloten vóór 1979 had nog maar 41,4% zijn of haar partner in Marokko gezocht. Bij de huwelijken tussen 2000 en 2003 gaat het al om 65,4%.

Turkse vrouwen in Vlaanderen die tussen hun 7e en hun 17e jaar naar België kwamen, zochten voor 80% hun huwelijkspartner in Turkije. Voor de tweede generatie Turkse vrouwen - hier geboren of voor hun 7e geëmigreerd - gaat het om 60%. Voor de mannen liggen de cijfers in dezelfde lijn. Ook hier dalen de cijfers niet.

Burgemeester Jef Gabriëls uit Genk noemt het een ''zorgelijke'' ontwikkeling. ''Uit onderzoek in mijn regio blijkt dat 75% van de Turkse jongeren met iemand van hier wil huwen, maar dat 75% met iemand van ginds huwt. Er is een enorme kloof tussen droom en daad.''

Wat is Dit: Opgave 71 - Uitslag

En andermaal hadden jullie voldoende aan twee rondes. Nu had ik gedacht dat ik het jullie deze keer lastig had gemaakt maar RHArcher dacht daar anders over. Zo'n 45 minuten na het plaatsen van de foto voor de tweede ronde kwam hij met het goede antwoord: schoenlepel.
De meningen waren behoorlijk verdeeld dus gaan er in de lift niet erg veel mensen mee deze keer: destrovel, JtS, FOKKER007 en lolz.

De volgende Wat is Dit begint maandag 18 december om 12.00 uur. Tot dan!

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: schoenlepel

Tot maandag, tot WiD!

Hargreaves mag nog niet vertrekken

Bayern München laat Owen Hargreaves nog steeds niet vertrekken. De middenvelder van de Duitse ploeg wil dolgraag bij Manchester United aan de slag. Volgens diverse media zou de Engelse ploeg de speler graag over willen nemen.

De ploeg van manager Sir Alex Ferguson heeft eerder dit jaar al een bod uitgebracht op Hargreaves. Bayern München heeft deze echter niet geaccepteerd. De verdediger heeft overigens al meerdere malen aangegeven dat hij wil vertrekken bij zijn huidige werkgever. Der Rekordmeister is hier alles behalve blij mee.

De voorzitter van Bayern München heeft aangegeven dat deze actie van Hargreaves geen verstandige zet is: "Hargreaves moet opletten met wat hij zegt. Wij blijven bij ons standpunt en verkopen Hargreaves niet. Met te zeggen dat hij hier weg wil, gaat Hargreaves geen vrienden maken."

SP tegen vechtactie in Kandahar

PolitiekDe Tweede Kamerfractie van de Socialistische Partij is tegen het meedoen van Nederlandse militairen aan de NAVO-operatie in de Panjaway-vallei in de Afghaanse provincie Kandahar. Defensie kondigde gisteren aan dat Nederlandse troepen gaan deelnemen aan de operatie 'Baaz Tsuka' van Britse, Deense en Estse militairen tegen de Taliban in deze provincie.

Gisteren is dat offensief begonnen dat volgens generaal-majoor Ton van Loon - de commandant van de ISAF-missie in zuidelijk Afghanistan - bedoeld is om de bevolking in twee districten te helpen bij haar ontwikkeling. De Nederlanders leveren naast luchtsteun in Kandahar, zoals gebruikelijk, nu ook grondtroepen.

Volgens SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel ''trekt Defensie-minister Henk Kamp Nederland steeds verder de vuile oorlog in Afghanistan in.'' Van Bommel verwijt Kamp dat hij de Tweede Kamer vooraf niet heeft ingelicht over de inzet van grondtroepen, en wil hem daarom dinsdag naar de Kamer roepen voor opheldering.

Van Bommel zegt dat Nederlandse militairen in de provincie Oeroezgan zijn om daar bij te dragen aan de wederopbouw en niet om te helpen met de strijd tegen de Taliban. De SP is van meet af aan al tegen Afghanistan-missie van Nederland geweest.

Opa overleden na ontvoering kleinkind

Icoon MisdaadEen 60-jarige man uit Loon op Zand is vandaag bezweken aan de verwondingen die hij vrijdagmiddag opliep bij een steekpartij. Hij werd vermoedelijk door de ex-vriend van zijn dochter neergestoken. Dit gebeurde toen de verdachte zijn kind ontvoerde. Dit meldde de politie vandaag.

De hoofdverdachte, een 37-jarige Rotterdammer, is vandaag opgepakt in Tilburg. Het 15 maanden oude kindje was bij hem. Het kind is ongedeerd en overgedragen aan familie, aldus een woordvoerder van de politie. De reden waarom de vader het kind meenam is nog onbekend.

Buiten de hoofdverdachte zijn er nog twee personen in dezelfde leeftijd aangehouden, een man en een vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg. De politie onderzoekt nog wat hun rol in het drama is geweest. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Aanhouding in zaak dood Drents meisje

Icoon PolitieDe politie heeft een 45-jarige man uit Nieuw-Buinen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 12-jarige Susan die dinsdagavond werd aangetroffen aan de Valtherdijk, tussen de dorpen Valthe en Valthermond.

De man is eigenaar van een camper die vrijdagavond is aangetroffen in Stadskanaal. De politie denkt dat de camper betrokken is geweest bij de aanrijding. Het voertuig is in beslag genomen.

De politie heeft daarnaast huiszoeking gedaan in het huis van de verdachte. Wat daar is aangetroffen, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Het blijft vooralsnog een raadsel hoe het komt dat het lichaam van het meisje en haar fiets op twee verschillende plekken zijn aangetroffen. Of de man een bekende van het slachtoffer is, is onduidelijk. Wanneer hij voorgeleid wordt is ook onbekend.

Vrijdag maakte de politie al bekend dat het meisje slachtoffer is geworden van een verkeersongeval. Uit de sectie bleek dat het meisje niet seksueel is misbruikt.

Met dank aan zerver en BeejEm voor de submit.

Bos wint goud in Moskou

Theo Bos heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou de sprint op zijn naam geschreven. De baanwielrenner uit Hierden wist in de finale van de Duitser Stefan Nimke te winnen. Eerder op de dag wist de Nederlander het wereldrecord op de 200 meter al te verbeteren.

Op de 200 meter vliegende start, welke als kwalificatie voor de sprinters gold, verbeterde Bos het wereldrecord met een tijd van 9,772 seconden. Het vorige record stond op naam van Curt Harnett. De Canadees kreeg het in 1995 voor elkaar om op een hooglandbaan een tijd van 9,892 te rijden. Dit deed hij in Bogota in Colombia.

"Dit is vergelijkbaar met de 100 meter in de atletiek", was de eerste reactie van Bos na zijn triomf. "Voor baanrenners is dit het ultieme record."

Nintendo onderhandelt met Take-Two over GTA

Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America, heeft in een interview met een Amerikaanse televisiezender gezegd dat Nintendo graag een Grand Theft Auto game voor de Wii ziet verschijnen. Nintendo heeft al met Take-Two rond de tafel gezeten en heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om Take-Two te overtuigen dat een GTA voor de Wii lonend is. Een openbare reactie van de uitgever is tot op heden uitgebleven.


Kunnen we dit binnenkort met de Wiimote doen?

Rijkaard sluit zich aan bij Ronaldinho

FC Barcelona speelt komend weekend, tijdens het wereldkampioenschap voor clubteams, tegen Internacional uit Brazilië. Ondanks de goede indruk die de Catalanen tot nu toe maken wil Frank Rijkaard zijn ploeg niet als favoriet bestempelen. Hiermee sloot hij zich aan bij de eerdere uitspraken van Ronaldinho.

"Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. We weten hoe sterk onze tegenstander is", aldus Rijkaard. Afgelopen donderdag wist FC Barcelona zich overtuigend te plaatsen voor de finale van dit WK. De wedstrijd tegen het Mexicaanse Ameríco (4-0) werd op eenvoudige wijze gewonnen. Tijdens de rust gingen de Spanjaarden al met 2-0 aan de leiding.

Ondanks deze overwinning wil Rijkaard zijn elftal niet als winnaar aanmerken. "In een finale kun je niet spreken over favorieten", lichtte de coach toe. "Het is een grote wedstrijd. We moeten laten zien dat we beter zijn. Momenteel zijn we niet in absolute topvorm, maar dat wil ik niet als excuus gebruiken. We gaan onze uiterste best doen."

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl screenshots

Enkele dagen geleden verscheen er ineens een filmpje van S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, een game die voornamelijk bekend is vanwege het feit dat het al jarenlang in ontwikkeling is. In het filmpje staat maart 2007 als verschijningsdatum opgegeven, maar de geschiedenis in acht nemend moeten we dat met een korreltje zout nemen. In ieder geval hebben we wel een aantal screenshots dat de aanwezige fans warm moet houden.





Album van de dag: Eisbrecher

Tijd voor een potje harde Duitse Metal, nee niet van Rammstein, maar van Eisbrecher. Ik had nog nooit van deze band gehoord, maar mijn Weblogcollega Mutter wou deze graag hebben.
De band is in 2003 opgericht en in 2004 kwam het gelijknamige debuutalbum Eisbrecher uit. Het nieuwste album kwam in oktober 2006 uit, en heet Antikörper.

1. Der Anfang
2. Adrenalin
3. Leider
4. Antikörper
5. Entlassen
6. Ohne Dich
7. Phosphör
8. Kein Mitleid
9. Kinder der Nacht
10. Vergissmeinnicht
11. Freisturz
12. Wie Tief?
13. Das Ende
14. Eiskalt Erwischt

Eisbrecher - Antikörper (2006)

En het oudere album: Eisbrecher - Eisbrecher (2004)

Autobrand in Holten blijkt misdrijf

Icoon MisdaadDe 52-jarige man die vrijdagavond door een autobrand op een parkeerplaats langs de A1 om het leven kwam, blijkt slachtoffer van een misdrijf. Dat heeft de politie zaterdag laten weten. De man werd nog levend uit het voertuig gehaald, maar overleed kort daarna.

Het incident gebeurde rond 21.30 uur op het parkeerterrein bij een AC Restaurant bij Holten (Overijssel). Uit de sectie die zaterdag op het lichaam is verricht, bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Over de toedracht kon de politie nog geen verdere informatie geven.

Man komt verhaal halen met bijl en hamer

Icoon MisdaadEen 43-jarige man uit het Friese Bontebok kwam vrijdagmiddag met een bijl en hamer verhaal halen bij een 44-jarige man in Oppenheim.

Hij drong de woning binnen en bedreigde de inwoner en zijn vriendin met een bijl en een hamer. De vriendin wist het huis te ontkomen en rende schreeuwend de straat op. Buurtbewoners belden de politie. Agenten troffen de belager nog in de woning aan. De 44-jarige Oppenheimer, die gewond was geraakt aan zijn handen, wist de man onder controle te houden. De politie vermoedt dat de aanleiding van de mishandeling in relationele sfeer ligt. De bewoner deed aangifte. De Bontebokker zit nog in een politiecel.

"Gears of War slechts tien minuten leuk"

Producer van Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 Olivier Dauba heeft in een interview met Computer and Videogames zijn ongezouten mening gegeven over Gears of War. Volgens hem levert de game voor tien minuten een geweldige ervaring, maar loont het vanwege geringe variatie niet de moeite om het ook maar een minuut langer te blijven spelen.

Dauba maakt gelijk maar even van de gelegenheid gebruik om aan te tonen dat Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 beter is dan GoW. Hij beweert dat zijn game wél voldoende variatie biedt om op de lange termijn leuk te blijven en bovendien gericht is op een breder publiek. Slecht vindt hij GoW overigens niet. "Gears is a very good game, but the core gameplay is very simple."

Haagse pers: Marijnissen politicus van het jaar

SP-leider Jan Marijnissen is volgens de parlementaire pers de beste politicus van 2006. Hij heeft de titel vooral te danken aan zijn politieke prestatie om zijn Socialistische Partij drie keer zo groot te maken.

Als tweede eindigde premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende. Derde werd André Rouvoet van de ChristenUnie.

Als politieke talent van 2006 kwam Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren uit de bus. Het NOS Radio I Journaal organiseerde de jaarlijkse verkiezing onder de leden van de Parlementaire Persvereniging voor de vierde keer en maakte de resultaten zaterdag bekend vanuit het Haagse café Dudok.

Cruciale uitspraken
Verslaggevers op het Binnenhof noemen Marijnissen soms 'de journalist in de Tweede Kamer', gezien de wijze waarop hij soms cruciale uitspraken van politici weet te ontlokken. Ook vinden ze het knap dat hij van zijn actiegroep een echte politieke partij heeft gemaakt, met wat gematigder standpunten over onder meer de NAVO en het koninklijk huis.

Balkenende wordt door Haagse journalisten gewaardeerd omdat hij met zijn partij toch weer de grootste werd na een diep dal eerder dit jaar. Rouvoet, in 2004 zelf politicus van het jaar, wordt eveneens geprezen om de winst bij de landelijke verkiezingen op 22 november. Vorig jaar was Piet Hein Donner, toen nog minister van Justitie, verkozen als beste politicus.

Thieme veroverde ruim drie weken geleden met haar partij twee zetels in het parlement. Journalisten prijzen haar eerste optredens in de debatten tot nu toe. Vorig jaar zagen de journalisten Tweede Kamerlid Martijn van Dam van de PvdA als grootste talent.

Met dank aan pberends voor de submit.

Valencia blij met loting

Valencia-coach Quique Sánchez Flores heeft aangegeven dat hij tegen het Italiaanse Internazionale wilde loten in de volgende ronde van de Champions League.

Voor Flores betekent de ontmoeting met de Italiaanse koploper een lastige wedstrijd, waarin zijn team alles moet geven. In het seizoen 2002/2003 ontmoetten de twee clubs elkaar ook, in de kwartfinale van het toernooi. Toen waren het de Italianen die aan het langste eind trokken. Flores wil dat verlies nu gaan rechtzetten.

"Ik wilde Inter loten omdat het een prestigeuze wedstrijd is", legde de Spanjaard uit. "Internazionale is een grote club, maar we zullen elkaar treffen als gelijken. We hopen natuurlijk op een victorie, nadat zij ons vier jaar geleden versloegen. Er waren geen clubs bij waarvan je zeker was dat je kon winnen, dus ben ik tevreden met Inter."

Technisch directeur van Valencia, Amedeo Carboni, was in Nyon om de loting bij te wonen en denkt dat Inter niet blij is met de uitslag. "Ze hebben spelers met veel ervaring in dit soort competities en doen het ook goed in de Serie A. Het zullen twee geweldige wedstrijden worden, maar ze zullen niet blij zijn met de loting."

Leerling spuit met pepperspray in klas

Icoon OpmerkelijkEen scholier van een basisschool in Dallas heeft in zijn klas met pepperspray gespoten. Veertien kinderen en een leerkracht moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

De leerling, waarvan de naam en leeftijd niet bekend zijn, wist het busje pepperspray van een onderwijzer te bemachtigen. Daarna spoot hij er flink op los in de klas. De Mary Mcleod Bethuneschool werd tijdelijk ontruimd. De slachtoffers hadden last van ademhalingsmoeilijkheden. De lagere school ging 's middags weer open.

Ancelotti bang voor Celtic

Carlo Ancelotti denkt dat de Champions League ontmoeting met Celtic verre van makkelijk wordt. De coach van het Italiaanse AC Milan zag zijn ploeg gisteren tegen de Schotten loten.

De Schotse kampioen eindigde als tweede in Groep F, en won al haar thuiswedstrijden, zelfs tegen Manchester United. Ancelotti gelooft dat het een zware test wordt, maar heeft ook vertrouwen in een goed resultaat.

"Celtic heeft een goed team", vertelde Ancelotti. "Ze versloegen Manchester United, en het is een beangstigende ploeg. Kijkend naar de sfeer die we in Glasgow tegen gaan komen, zal het een voordeel zijn dat we de beslissende wedstrijd thuis in het San Siro mogen spelen."

Ondanks dat Milan het bijzonder slecht doet in de Italiaanse Serie A, wist het toch vrij simpel winnaar te worden van Groep H van de Champions League. "We zullen een ander Milan zien in februari", aldus Ancelotti. "Enkele van onze topspelers zullen dan weer inzetbaar zijn. De winterstop tussen de eerste en de tweede ronde is daarom cruciaal."

Van der Sar wil prijzen winnen

Eerder deze week werd al bekend dat Manchester United tot de zomer van 2008 kan beschikken over Edwin van der Sar. De Nederlander is dik tevreden met zijn vernieuwde contract, maar hoopt wel dat hij snel prijzen met zijn ploeg gaat winnen.

"Ik ben zeer gelukkig met mijn contractverlenging. Het is goed gegaan met mij en de club en ik kijk uit naar het komende anderhalf jaar. Hopelijk kunnen we wat prijzen pakken. Ik kijk uit naar een succesvol einde van dit seizoen.", was de reactie van Van der Sar op de wedstrijd van Manchester United.

De international van Oranje staat al sinds 2005 op de loonlijst bij The Mancunians. Sir Alex Ferguson, manager van de ploeg, is positief gestemd over de prestaties van Van der Sar. "Sinds zijn komst heeft hij het fantastisch gedaan. Hij verdient deze contractverlenging. Zijn persoonlijkheid en ervaring hebben ons enorm geholpen."

Vrouwen eisen Essalammoskee terug

Icoon OpmerkelijkDe vrouwelijke bezoekers van de Essalammoskee in Rotterdam eisen dat ze hun gebedsruimte weer terug krijgen. Al drie jaar staan ze voor een dichte deur.

Volgens het bestuur mogen ze de ruimte niet gebruiken uit brandveiligheid. Opmerkelijk genoeg mogen mannen dat wel. Na drie jaar zeuren pikken de vrouwen het niet meer. Sindskort mogen ze de moskee weer binnen, maar moeten ze luisteren in een klein hoekje achter de mannen. Bezoekster Jamila Boukrim laat in het AD weten, dat ze het meer dan zat is: "Die brandveiligheid was gewoon een smoes om de vrouwen weg te krijgen. Bovendien hadden ze de plek toch veilig kunnen maken?"

De mannen hebben geen moeite met de terugkeer van de vrouwen. Op vrijdagmiddag stellen ze hun gebedsruimte ter beschikking voor de moslima's. Maar de vrouwen willen de moskee ook kunnen bezoeken waarin het hen uitkomt en niet alleen op vrijdag. Van vicevoorzitter Abderrazak Boutaher van de Essalammoskee mogen de moslima's snel terugkomen. Van hem hadden ze allang weer in hun gebedsruimte kunnen zitten. Het is nog echter nog niet bekend wanneer ze de ruimte terugkrijgen.

R. Koeman: "PSV heeft buitenspelers nodig"

Als het aan trainer Ronald Koeman ligt trekt PSV binnen niet al te lange tijd een aanvallende vleugelspeler aan. Dit vertelde de oefenmeester gisteren tijdens de persconferentie na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Heracles (3-0).

"Tegen opponenten als Heracles Almelo hebben we buitenspelers nodig. Vandaag stonden Mendez en Culina aan de zijkanten, maar als middenvelder vullen ze de rol anders in", lichtte Koeman toe. In de wedstrijd tegen de ploeg uit Almelo bezetten Edíson Mendez en Jason Culina de vleugels. Normaliter staat Jefferson Farfán aan de rechterkant bij de Eindhovense ploeg. Daarom zou de oefenmeester graag zien dat er nog een linkspoot aan de selectie wordt toegevoegd. In eerste instantie was het de bedoeling dat PSV Leonardo van NAC Breda aan zou trekken. De speler koos echter voor een overgang naar Ajax.

Celebrities te huur voor feestdagen

Icoon Showbizz Goedkoop is het niet, maar dan heb je wel echt wat om je vrienden mee te imponeren. Tijdens de feestdagen kan je voor enkele duizenden euro's een celebrity op jouw feestje laten opdraven. Onder andere Daphne Bunskoek, Ali B. en Astrid Joosten verkopen hun kunsten voor het geld.

Daphne Bunskoek komt naar je toe voor 3000 euro. Het is echter niet helemaal duidelijk wat ze op je feestje komt doen. Ze probeert het uit te leggen als een soort grapje. "Iedereen gaat naakt op een hoop liggen en wat er dan gebeurt gaat jouw voorstelling te boven", aldus Bunskoek. Camera's schijnen niet toegestaan te zijn.

Ali B. kan je inhuren voor een optreden. Voor zijn muzikale talenten moet je meer neertellen dan voor Bunskoek, namelijk 5000 euro voor een deel van de dag. Als je een serieuzer feest geeft, kan je Astrid Joosten inhuren voor eveneens 5000 euro. Zij kan dagvoorzitter of presentatrice zijn bij zelf-gemaakte quizjes.



"Iedereen gaat naakt op een hoop liggen en wat er dan gebeurt gaat jouw voorstelling te boven"

Ecologen: Bomen planten is zinloos

Icoon Wetenschap Bomen planten om de aarde te redden is zinloos. Dat stellen ecologen naar aanleiding van een studie die het effect van bomen op het broeikaseffect gemeten heeft. Sterker nog: bomen kunnen de opwarming van de aarde zelfs verergeren. Dat melden ecologen van het Carnegie Instituut in het Californische Stanford.

"Het idee dat het planten van bomen het broeikaseffect vermindert is voor mensen aantrekkelijk, een feel-good-actie", aldus onderzoeker Ken Caldeira. Vooral bomen die ver van de evenaar staan kunnen het broeikaseffect erger maken. Die bomen houden meer warmte vast dan ze voor eigen consumptie uit de lucht halen. Op dit moment gaan er miljoenen naar projecten voor bebossing. Er wordt verwacht dat binnen drie jaar 450 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in het planten van bomen.

Koolstofdioxide is een gas dat juist kan bijdragen aan de opwarming van de aarde. Bomen zetten water en koolstofdioxide in suikers, die ze nodig hebben om te groeien. Dat klinkt goed, omdat met dit proces koolstofdioxide uit de lucht gehaald wordt. Het positieve effect wordt volgens de onderzoekers echter teniet gedaan, omdat bomen zelf veel zonnewarmte opslaan.

Wii versie Prince of Persia is port

Het is al een tijdje bekend dat er een Prince of Persia-game voor de Wii aan zit te komen. Velen dachten dat we daarbij met een geheel nieuwe game hebben te maken, dit blijkt echter niet het geval te zijn.

Prince of Persia Wii is namelijk een port van het in vorig jaar verschen PoP: The Two Thrones. Uiteraard is daaraan wel de speciale besturing met de Wiimote toegevoegd. Ubisoft CEO Yannis Mallat heeft al een vroege versie gespeeld en noemt de besturing leuk en intuïtief. De prins kan bestuurd worden met de afstandsbediening, tegelijkertijd wordt zijn ketting aangestuurd met de nunchuk.

Eerste WB-zege Nyman op afdaling

De 24-jarige Amerikaan Steven Nyman heeft voor het eerst in zijn skicarrière een wereldbekeroverwinning behaald. In het Italiaanse Val Gardena was Nyman de gevestigde namen op de afdaling te snel af.

Nyman, die twee weken geleden in Beaver Creek met een derde plaats voor het eerst het podium haalde, klokte 1.56,52. De Zwitser Didier Cuche, die als tweede eindigde, gaf 0,02 seconden toe. De Oostenrijker Frits Strobl pakte de derde plaats.

Op driekwart van de afdaling noteerde Bode Miller nog de snelste tussentijd, maar raakte daarna de ideale lijn kwijt. Miller verloor veel tijd en eindigde uiteindelijk als veertiende.

PS3 hoofdplatform voor Burnout 5

De CEO van Criterion Alex Ward heeft aangegeven dat de nieuwe Burnout-game primair voor de PS3 ontwikkeld zal worden. Criterion is van huis uit een Sony-platform specialist en zal deze traditie dan ook voortzetten in de komende generatie consoles.

Ward verwacht dat de nieuwe Burnout eruit zal zien als een second-generation PS3-game, ondanks dat hij in het eerste jaar van de console uit zal komen. Hoewel de focus dus op het PS3-platform ligt, zal de X360-versie geen ondergeschoven kindje worden.

Ward benadrukte ook dat het accent op de crashes zal liggen, en hoe de gamer deze beleeft. De crashes zijn de hart en ziel van Burnout, en zonder geloofwaardige crashes is het spel ongeloofwaardig. Hij trok hierbij de vergelijking met de eerste Superman-film. Daarbij legden de makers alle aandacht in het vliegen. Als je niet geloofde dat Superman vloog, was de hele film ongeloofwaardig.

The first crash you see on PlayStation 3 has got to go way beyond everything you've ever seen, beyond anything that we've ever done. Because every time we put our game out, people say, 'It's the best crashes ever in a game.' We've got to go beyond that now. We have to go beyond a game, and we have to go beyond a game car crash. That's what all of our work is focused on right now.



Ronaldinho ziet FC Barcelona niet als favoriet

FC Barcelona en het Braziliaanse Internacional spelen morgen de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams. De Catalanen zijn favoriet, maar volgens Ronaldinho wil dat niet zeggen dat de Spanjaarden zomaar even over hun tegenstander heenwalsen.

"Inter verkeert in een uitstekende fysieke vorm. Ze hebben ontzettend snelle spelers. Als we willen winnen, moeten we heel geconcentreerd te werk gaan. Het wordt heel lastig", aldus de Braziliaan die met FC Barcelona de finale bereikte door het Mexicaanse America met 4-0 te verslaan. Internacional belandde in de finale dankzij een 2-1 winst op het Egyptische Al Ahly.

Man krijgt alternatieve straf voor illegaal parkeren

Icoon OpmerkelijkEen man in de Verenigde Staten die onterecht zijn auto parkeerde in een ruimte gereserveerd voor gehandicapten, heeft op alternatieve wijze zijn lesje geleerd. De 29-jarige Ragheem Smith moest iedereen laten weten wat hij gedaan had.

Smith stond daarom donderdag de hele dag voor een supermarkt met een bord in zijn hand met daarop geschreven: "Ik ben niet gehandicapt. Ik parkeerde daar gewoon, sorry." Het leek aanklager Jeff Bailey wel een goed idee om Smith op deze manier te laten inzien dat hij fout zat.

Smith had een celstraf van 30 dagen kunnen krijgen of een boete van 325 dollar, maar hij vertelde Bailey dat hij het geld niet had en ook zijn werk niet kon verlaten. Uiteindelijk kwam Bailey met een alternatieve straf waar Smith zich wel in kon vinden. "Dit was een betere straf dan dat ik veel geld had moeten betalen", aldus Smith. Hij lijkt zijn lesje geleerd te hebben en heeft beloofd het nooit weer te zullen doen.

Wenger gelooft in overwinning op PSV

De trainer van Arsenal, de Fransman Arsène Wenger, is ervan overtuigd dat zijn club PSV uit de Champions League zal stoten. Tijdens de loting gisteren werden de beide clubs aan elkaar gekoppeld.

"Arsenal heeft in de 4 wedstrijden in Europees verband nog nooit verloren van PSV en zal dit nu zeker ook niet doen. Onze resultaten tegen PSV zijn goed geweest en nu hebben we ook nog het voordeel de tweede wedstrijd thuis te spelen. Aan de andere kant mogen we niet uit het oog verliezen dat PSV twee seizoenen geleden de halve finale bereikte en pas door AC Milan werd uitgeschakeld. Wij hebben de ervaring van in de finale te hebben gestaan afgelopen jaar. We weten hoe we met dit soort situaties om moeten gaan", aldus Wenger.

Veertigste WB-zege voor Götschl

De Oostenrijkse Renate Götschl heeft in Reiteralm bij Schladming de wereldbekerwedstrijd op de Super G op haar naam gebracht. Voor Götschl was het de veertigste WB-zege.

Götschl, die in het Amerikaanse Lake Louise ook al de beste was op de eerste Super G van het seizoen, bleef haar landgenote Nicole Hosp 0,71 seconden voor. Met haar tweede plaats wist Hosp wel de leidende positie in de stand om de WB-algemeen te verstevigen.

Alcoholindustrie beïnvloedt de alcoholpreventie

Icoon ShockingDe alcoholindustrie bemoeit zich zeer actief met de alcoholpreventie. De branche overlegt al jaren in beslotenheid met beleidsambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid met maatschappelijke organisaties over het alcoholbeleid. In een speciaal directeurenoverleg bespreken bedrijven als Heineken, Bacardi en branche-organisaties zoals het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (de koepel van supermarkten) en Horeca Nederland allerlei beleidsonderwerpen over alcohol.

Volgens directeur Wim van Dalen van de Stichting Alcohol Preventie (STAP) blijven onderwerpen door het overleg buiten de politieke besluitvorming. Van Dalen werd onlangs uitgenodigd deel te nemen aan het overleg. Hij heeft bedankt. "Het is principieel onjuist als mogelijke maatregelen ter beteugeling van het alcoholprobleem al worden ingeleverd zonder politieke discussie."

Naast STAP is er ook nog de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA), bekend van de slogans 'Geniet, maar drink met mate' en de nieuwe 'Alcohol onder de 16, nog even niet'. Wat veel mensen niet weten is dat de STIVA bestaat uit de Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken. Op de nieuwste slogan is dan ook veel kritiek. Volgens de alcoholpreventie wordt er gesuggereerd dat het na je 16e wel goed is om te drinken.

Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ is ook deelnemer aan het overleg. Directeur Hans Krosse: "We hebben hetzelfde doel: overlast en drankmisbruik bestrijden. Er worden meningen uitgewisseld, er wordt niks achter de gordijnen gehouden." Maar daar is STAP het niet mee eens. Economische belangen domineren volgens hem het overleg. "Voor mij komen gezondheidsbelangen op de eerste plaats. Hoe je het ook bekijkt, dit soort persoonlijke contacten leiden tot beïnvloeding."

Tot voor kort vielen Horeca Nederland en Heineken in het overleg VWS aan over de subsidiëring van STAP, blijkt uit de notulen. Toen in september 2002 VWS-ambtenaar Aginus Kalis klaagde over bezuinigingen van het ministerie, kwam uit de vergadering de suggestie "eens naar de effectiviteit van de subsidie aan STAP te kijken."

Geen kersttoespraak Britse moslima

De islamitische lerares Khadija Ravat die in Groot-Brittannië gehuld in een nikaab een alternatieve kersttoespraak op de commerciële zender Channel 4 zou houden, heeft zich teruggetrokken. Na een golf van publiciteit besloot de Britse moslima er toch niets voor te voelen.

Bronnen binnen Channel 4 zeggen dat druk uit de moslimgemeenschap tot de afzegging leidde. Ook zou ze dreigbrieven hebben ontvangen omdat zij de toespraak van koningin Elizabeth II in de schaduw zou stellen.

Met het optreden van de islamitische lerares hoopte de zender een bijdrage leveren aan een betere verstandhouding tussen de religies.

Channel 4 verzorgt al ruim tien jaar een alternatief voor de kersttoespraken van koningin Elizabeth II, die traditioneel op eerste kerstdag wordt voorgelezen. De zender liet eerder onder andere de joodse komiek Sacha Baron Cohen (Borat, Ali G.) en homo-icoon Quentin Crisp de rede voordragen.



Geen kerstboodschap in nikaab

De verkeersdoseerinstallatie.

Sinds een tijdje is er Schipluiden tussen Delft en Rotterdam een verkeersdoseerinstallatie in de weg gemaakt tegen het sluipverkeer. Zie hier hoe het moet. Rustig aan komen rijden, wachten tot de doseerder gezakt is en dan weer doorrijden.

Maar ja, wij zijn natuurlijk niet geintreseerd in filmpjes waarin niets gebeurt, dus gaan we gelijk verder met de filmpjes waarin duidelijk gemaakt wordt hoe het niet moet. En gelukkig was de gemeente zo aardig die filmpjes online te zetten, dus kijk en geniet van:filmpje 1, filmpje 2, en om af te sluiten filmpje 3

Met dank aan GenesiZ voor de submit.

Eerste verkiezingen in Arabische Emiraten

VerkiezingenDe Verenigde Arabische Emiraten organiseren voor het eerst 'vrije' democratische verkiezingen. De kiezers mogen alleen een parlement kiezen. Dat parlement mag op haar beurt de regering alleen adviezen verstrekken.

De regering heeft 7.000 kiezers geselecteerd (van wie 1.100 vrouwen) die op, ook al door de regering geselecteerde, kandidaat-parlementariërs kunnen stemmen.

Toch ziet de regering de verkiezing als een eerste voorzichtige stap naar democratie. ''De bevolking moet er aan wennen. Als het te snel gaat, worden de tegenstellingen te veel aangescherpt'', vrezen de huidige machthebbers.

Buurland Saudi-Arabië organiseerde vorig jaar op eenzelfde wijze gemeenteraadsverkiezingen.

Bemiddelingspoging Hamas en Fatah

Icoon Israël/PalestinaEgypte probeert te bemiddelen in het conflict tussen de Palestijnse bewegingen Hamas en Fatah. De afgelopen dagen zijn de spanningen tussen beide partijen hoog opgelopen. Egyptische functionarissen hebben in Gaza-stad al met Hamas gesproken, aldus de BBC.

De ruzie tussen Hamas van premier Ismail Haniyah en de Fatah-partij van president Mahmoud Abbas kan nog verder oplopen als Abbas zaterdag tijdens een rede in het parlement een oproep doet om vervroegde parlementsverkiezingen te houden. Hamas verzet zich hier fel tegen.

Hamas beschuldigt een Fatah-topman ervan achter een mislukte 'moordaanslag' op Haniyah te zitten. Die kwam onder vuur te liggen toen hij donderdag naar Gaza terugkeerde na een rondreis door de regio. Hamas legt de schuld voor de aanval bij Mohammed Dahlan, de chef van Fatah in Gaza.

Vrijdag kwam het opnieuw tot ongeregeldheden tussen aanhangers van beide bewegingen. Daarbij viel in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever zeker één dode toen veiligheidstroepen loyaal aan Fatah het vuur openden op demonstranten van Hamas. Er vielen 32 gewonden.

Theo Bos nadert wereldrecord

Bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Moskou heeft Theo Bos het wereldrecord op de 200 meter heel dicht benaderd.

De sprinter klokte een tijd van 9,892 seconden en bleef daarmee net boven het record van Curt Harnett, die in 1995 slechts 9,865 seconden deed over de 200 meter. De tijd van Bos is wel een record op een laaglandbaan; Harnett reed zijn tijd in het Colombiaanse Bogota.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 16 december is prinses Máxima aanwezig bij de uitreiking van de vrijwilligersprijzen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk in Utrecht.
Op 17 december treedt John Legend op in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Aanleiding is zijn nieuwe album One Again dat op 21 oktober is uitgekomen.
Op 23 december wordt de twaalfde editie van het Nationaal COC Songfestival georganiseerd in de stadsschouwburg van Delft. Dit songfestival is een liedjeswedstrijd voor homoverenigingen.

Politiek
Op 19 december debatteert de Tweede Kamercommissies voor Defensie, Buitenlandse Zaken en Justitie in een algemeen overleg met ministers Kamp (Defensie) en Hirsch Ballin (Justitie) over de mogelijke mishandeling van Irakese gedetineerden.
Op 19 december publiceert de Rekenkamer haar Werkprogramma voor 2007.
Van 20 december t/m 15 januari is de Tweede Kamer op Kerstreces.

Sport
Van 15 t/m 17 december wordt in Drachten de NK korte baan georganiseerd. De Nederlandse zwemtop is afwezig. Voor hen is ter voorbereiding op het WK in Adelaide rond half december een trainingskamp gepland.
Op 17 december worden bij de Tennis Masters 2006 de finales gespeeld. Raemon Sluiter verdedigt zijn titel bij de heren. Michaëlla Krajicek is de favoriet bij de dames.
Op 23 en 24 december wordt het NK allround gereden in Heerenveen.

DVD: Honour of the Dragon

Olifanten zijn heilig in Thailand. Dus wat doe jonge man (Kham) wanneer een stel gangsters er met je favoriete huisdier vandoor gaan? Juist, je achtervolgt ze tot in Australië en breekt vervolgens van de leden van de criminele organisatie alle botten die er maar te breken zijn. Het is Tom Yum Goong (Honour of the Dragon) in een notendop. Het klinkt als de plot van een slechte B-film, en dat is het dan eigenlijk ook.


Jorritsma pompt illegaal grondwater op

Oud VVD-minister en tegenwoordig burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma is door de provincie Flevoland betrapt op het illegaal oppompen van grote hoeveelheden grondwater onder haar woning, zo meldt het NRC Handelsblad vandaag. Jorritsma en haar echtgenoot hebben in 2005 bij de bouw van hun nieuwe woning zonder vergunning diepteboringen uitgevoerd. Volgens de provincie hebben de prominente VVD'ster en haar man daarmee de Grondwaterwet en de provinciale grondwaterverordening overtreden. Bovendien vroegen ze ook geen ontheffing aan voor het doorboren van kwetsbare grondlagen.

Het opgepompte water wordt gebruikt om het huis van de Jorritsma's in de winter goedkoop te verwarmen, en in de zomer te koelen.

Het illegaal onttrekken van grondwater is een economisch delict. Op overtreding van de provinciale verordening staat een maximumstraf van drie weken hechtenis of een boete van ruim 2000 euro.

Geen aangifte
De illegale activiteiten zijn in april door een ambtenaar van de provincie ontdekt. Tot nu toe is er geen ruchtbaarheid aan gegeven. De provincie deed geen aangifte bij justitie en greep ook verder niet in. De illegale installatie is nog steeds in gebruik. Jorritsma meldde de kwestie ook niet aan de wethouders van Almere. Wethouder H. Smeeman (VVD), verantwoordelijk voor vergunningen, vindt dat zij door te zwijgen in de fout is gegaan. ''Dit had gemeld moeten worden in het college.''

Jorritsma zegt in een reactie dat niemand haar of haar man had verteld dat er een vergunning nodig zou zijn. Volgens haar heeft ze wel contact opgenomen met de gemeentesecretaris, die op zijn beurt contact heeft gezocht met de provincie. ''Mij is toen gezegd door de gemeentesecretaris dat ik voorlopig niets moest doen. Er zou een onderzoek worden opgestart. Om te kijken hoe breed dit lag, en of (en hoe) hiervoor een oplossing kan worden gevonden.''

Uit onderzoek van de provincie bleek overigens dat er nog andere woningen in de villawijk Overgooi zijn, waar burgemeester Jorritsma woont, die illegaal grondwater oppompen. De provincie heeft bijna een geofysisch-onderzoek klaar en bekijkt nu of er wellicht ontheffing kan worden verleend voor het oppompen in de wijk, of dat de installaties buiten bedrijf moeten worden gesteld. Dat laatste is een dure grap voor de bewoners, want de aanleg ervan kost zeker 100.000 euro.

FOK!sport zoekt nieuwsposters

FOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters die hun Nederlands goed beheersen. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waarin je met honderden andere spelers een gooi kan doen naar de eeuwige roem, èn leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een gezellig team van bevlogen medewerkers. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je ook verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. De eisen die wij stellen, zijn zeer redelijk: zo ligt het minimum aantal berichten dat je moet plaatsen per maand maar op dertig. Dat is dus gemiddeld één bericht per dag. Daarnaast kun je natuurlijk foutloos Nederlands schrijven en ben je goed op de hoogte van wat er speelt in de sporten waarover je schrijft. Je hoeft geen allrounder te zijn: we hebben ook nieuwsposters die bijvoorbeeld alleen berichten over voetbal of Formule 1 schrijven.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan voor de kerst een mailtje met je usernaam op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport". Herschrijf verder een actueel nieuwsbericht in je eigen woorden en stuur dat (inclusief een linkje naar het originele bericht) ook mee met je mailtje. Wie weet kunnen we jou dan snel verwelkomen in de crew van FOK!sport!

Suicide is painless...

Voordat iemand gaat roepen 'oud', dat klopt. Ik was eigenlijk op zoek naar een ander blogje toen ik deze weer tegen kwam. De link werkte nog en het blijft een schitterend filmpje om naar te kijken. Daarom in de herhaling:
Wat moet je als je als lief klein katje niet gewenst bent???

Born to be alive is een prachtig zeven minuten durend filmpje over de verwoede pogingen van een katje om er een einde aan te maken...

Speciaal voor iedereen die hem de eerste keer niet gezien heeft.

Beverwijkse cafémoord nog onopgelost

MisdaadDe politie Kennemerland is nog steeds op zoek naar de daders van de moord op de 37-jarige Michel Schuurmans uit Velsen-Noord. Hij werd woensdagnacht doodgeschoten toen hij zat te kaarten in het Beverwijkse Café Scheiwijk.

Schuurmans werd van dichtbij met vier of vijf kogels door het hoofd geliquideerd. Getuigen die in het café aanwezig waren zeggen: ''Twee mannen liepen binnen. Eén van hen zei: Michel, Michel, waarop Michel opkeek. De dader zei: Michel, handen omhoog. En toen schoot hij hem een paar kogels door zijn hoofd.''

Naar de reden van de schietpartij kan enkel nog gegist worden. Wel is duidelijk dat het slachtoffer lokaal bekend stond als crimineel.

Rechercheurs zijn donderdag begonnen met het horen van de bezoekers van het café. Verwacht wordt dat deze verhoren de komende dagen afgerond worden. De politie heeft een rechercheteam van 25 mensen, bestaande uit tactische
en technische rechercheurs, samengesteld om de zaak te onderzoeken.

DVD: Pokeren leer je zo (2 dvd's)

SubheaderPokeren is Hot! Overal kun je tegenwoordig fiches en verschillende soorten Nederlandstalige handboeken en dvd's kopen. Zo hebben we al eerder uit de serie Pokeren voor Dummies het boek en de dvd besproken op Fok! Van House of Knowledge zijn nu ook een aantal boeken en dvd's verschenen over Pokeren, en dan is deze specifiek gericht op de variant Texas Hold 'Em. We bespreken uit de dvd-serie Pokeren leer je zo de dvd voor beginners en de dvd voor gevorderden.

Psychopaat bedreigt tv-belspelmeisjes

Icoon TelevisieDe belspelmeisjes op tv die op de incourante uren gegarandeerde geldkoffers uitdelen, worden bedreigd door een nog onbekende gewelddadige psychopaat. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. SBS 6, dat de spelletjes uitzendt, heeft afgelopen week het gebouw in Amsterdam hermetisch beveiligd tegen indringers. Daarbij worden onder meer bewakers met honden ingezet.

Zeker één presentatrice is inmiddels geconfronteerd met een gewelddadige man. De man is ook een keer met geweld het gebouw binnengedrongen. Ook verzond hij dreigbrieven.

De dreiging is zo ernstig dat de belspelpresentatrices zelfs met beveiligde en geblindeerde auto's naar de studio zouden worden gereden. SBS 6 sluit overigens niet uit dat er meer gestoorde bedreigers actief zijn. De politie is bezig met een onderzoek.



Belmeisje Wytske Kenemans

Helderziende heeft een nieuw lampje nodig

Ook een helderziende kan het wel eens mis hebben, best wel mis zelfs. Neem nu Sylvia Browne een dame die regelmatig in televisie programma's in Amerika opduikt. En als goeie helderziende weet je natuurlijk alles alles, zoals hoe de man van deze mevrouw om het leven is gekomen.

En dit echtpaar maakt ze ook blij, want ze weet hoe hun dochter om het leven is gekomen, een ding moet je Sylvia nageven, ze weet wel heel zeker dat ze gelijk heeft en is ook niet te overtuigen van een andere mening.

Met dank aan Danny voor de submit.

Boek: Raoul de Jong - It's Amaaazing!

Een jonge auteur heeft veel succes met zijn eerste boek en krijgt van de uitgever een voorschot voor het volgende boek. Nadat de telefoonrekening, wat voetes, eeb vliegticket en een mp3-speler zijn betaald, heeft hij in zijn nieuwe broek nog maar drie euro over van het voorschot. Raoul is vol goede moed om naar de voor hem onweerstaanbare stad New York te gaan. If you can make it there, you can make it anywhere.

Subheader

Koning Bhutan doet afstand van troon

Bhutan - koningenDe koning van Bhutan heeft afstand gedaan van de troon ten gunste van zijn zoon. De abdicatie was volgens de staatskrant Kuensel ''een van de meest emotionele momenten in de Bhutanese geschiedenis''.

De 51-jarige koning Wangchuck trad al op 9 december af, maar het kabinet kreeg pas donderdag te horen dat het land met de Jigme Khesar Namgyel (25) een nieuwe koning heeft.

De zogeheten Druk Gyalpo (drakenkoning) kondigde een jaar geleden aan dat hij in 2008 zou aftreden, als Bhutan voor het eerst verkiezingen houdt en een constitutionele monarchie wordt. Het is niet duidelijk waarom de koning zijn positie eerder opgeeft. Indiase media speculeerden zaterdag dat de voormalige koning zijn zoon de gelegenheid wil geven zijn gezag te vestigen voordat de eerste stappen naar een grondwetswijziging worden genomen.

Wangchuck heeft 32 jaar geregeerd en haalde het koninkrijkje in de Himalaya uit zijn geïsoleerde positie.

Bhutan

Rigters vervangt Leonardo tegen Sparta


NAC Breda-trainer Ernie Brandts zal vanavond in de competitiewedstrijd tegen Sparta linksbuiten Brian Pinas weer terug laten keren in de basiself. Brandts moet het doen zonder Leonardo die door een rode kaart geschorst is.

Leonardo zal in de punt van de aanval worden vervangen door Maceo Rigters. Victor Sikora is hersteld van zijn blessure, maar nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te kunnen spelen en zal daarom op de bank plaatsnemen.

Mulder pakt zilver keirin

Teun Mulder heeft gisteren, op de openingsdag van de WB-baanwedstrijden in Moskou, zilver op het onderdeel keirin veroverd. Mulder moest zijn meerdere erkennen in Andrei Vinokoerov uit de Oekraine.

Jens Mouris kwam bij de individuele achtervolging een halve seconde tekort om zich in de strijd om de medailles te mengen. Mouris eindigde uiteindelijk als vijfde. Danny Stam figureerde bij de scratch met een 30e plaats.

De Oranje-dames bleven in Moskou ver verwijderd van het podium. Willy Kanis bleef in de kwartfinales van de sprint steken en werd achtste. In de puntenkoers finishte zowel Marlijn Binnendijk (10e) als Vera Koedooder (13e) in de middenmoot.

Chinees mag na drie jaar spelen voor United

Manchester United heeft na drie jaar eindelijk een werkvergunning gekregen voor de Chinees Dong Fangzhou. In de tussentijd speelde de 21-jarige aanvaller op huurbasis voor het Belgische Antwerp FC.

"Deze jongen heeft mogelijkheden", aldus de coach van United, Alex Ferguson. In januari zal Dong terugkeren in Manchester. Drie jaar geleden betaalde de Engelse club ongeveer vijf miljoen euro aan Dalian Shide om de aanvaller in te lijven.

In totaal zullen zeven verhuurde spelers in januari terugkeren naar Old Trafford. Onder hen ook Chris Eagles, die de eerste helft van het seizoen voor NEC speelde.

Boek: Lupko Ellen - Moddergraf


'Een roze lijk duikt op...', de openingszin op de achterkant van het boek. Het wekt meteen de interesse en maakt dat je je afvraagt wat er uiteindelijk voor lijk is gevonden.
Het verhaal speelt zich af in Groningen, 'de provincie' zoals de randstedelingen het vaak noemen. Een omgeving waar moorden en lijken niet alledaags zijn en dus meteen de aandacht op zich richten en de media aantrekken.

Bij het opduiken van een lijk, met een roze opblaaspop aan zich gebonden, raken Ludde Menkema en zijn zakenpartner Maria meteen geïntrigeerd. Zij runnen een internetnieuwsdienst en een moord als deze is nieuws, zeker als dat in hun omgeving gebeurt. Naast het feit dat er iemand is vermoord, blijkt ook al snel dat Maria de overledene kent, en niet op een manier waarop zij graag wil dat dit in de media verschijnt. Wie heeft deze moord gepleegd en wat is de achtergrond? Deze vragen zouden iedere journalist triggeren, zo ook Ludde en Maria. Een zoektocht begint.

Recordbedrag voor erotische verzameling

De verzameling erotische boeken en brieven van de Zwitserse industrieel Gérard Nordmann heeft bij Christie's in Parijs bijna 5,7 miljoen euro opgebracht. Dat is het hoogste bedrag in meer dan dertig jaar tijd voor een verzameling erotische teksten, aldus het veilinghuis.

Nordmann (1930-92) verzamelde een duizendtal erotische documenten uit de periode van 1527 tot 1975. Tot de auteurs behoren Aretino, Flaubert, Sade, Dalí, Rimbaud, Voltaire en Verlaine. Christie's online catalogus bevat in tegenstelling tot de papieren versie geen afbeeldingen.

Tot de kopers behoorde de Bibliothèque Nationale de France die 25 foto's met persoonlijke aantekeningen kocht.

Alexandre-Joseph Le Riche de la Pouplinière Een erotisch werk van Pierre Louÿs

Dodelijke injecties VS onder druk

Icoon BuitenlandsDodelijke injecties, een populaire executiemethode in de VS, zijn in twee staten onder druk komen te staan. Dat komt door een incident en door een rechterlijke uitspraak. Woensdag waren tijdens een executie in Florida 34 minuten nodig om een terdoodveroordeelde met injecties dood te krijgen. Burgerrechtenorganisaties bekritiseren dat als onmenselijk.

In Florida kondigde vrijdag Charlie Crist, die op 1 januari het gouverneurschap overneemt van Jeb Bush, een moratorium op executies aan totdat een commissie de gebruikte procedures heeft onderzocht. In Californië besliste een federale rechter vrijdag dat de nu voor dodelijke injecties gebruikte procedure ongrondwettig is.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.