Vooruitblik: Feyenoord - PSV

Op Tweede Kerstdag staat er weer een leuke wedstrijd op het programma, namelijk het treffen tussen Feyenoord en PSV. Momenteel staan de Eindhovenaren bovenaan. De ploeg uit Rotterdam staat op de vijfde plaats. Hieronder een vooruitblik op deze wedstrijd.

Feyenoord is er komende dinsdag op gebrand om goed te presteren en is zeker niet kansloos in de wedstrijd met PSV. Trainer Erwin Koeman kan in ieder geval weer beschikken over Royston Drenthe en Danny Buijs. Dit duo was in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend, tegen Sparta, nog geschorst. Dwight Tiendalli speelde tegen de club uit Spangen ook al mee en zal naar alle waarschijnlijkheid ook tegen de Brabanders in actie komen. De laatste weken had de verdediger last van zijn lies, maar hier is hij weer helemaal van hersteld. Het enige twijfelgeval aan de zijde van de Rotterdammers is Serginho Greene. Afgelopen weekend had de speler nog pijntjes aan zijn knie. Hierdoor kon de speler ook niet aangeven of hij voor het duel met de Eindhovense ploeg op tijd fit is.

Ronald Koeman, trainer van PSV, kan tegen Feyenoord nog altijd geen beroep doen op Manuel da Costa, Mika Väyrynen, Michael Ball en John de Jong. Dit gezelschap is langdurig geblesseerd en zal de wedstrijd tegen de Rotterdammers aan zich voorbij moeten laten gaan. Positief bericht is dat Jefferson Farfán waarschijnlijk wel weer inzetbaar is. De Peruviaan is bijna helemaal hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Afgelopen weekend, tijdens de wedstrijd tegen Willem II (4-0), kwam de aanvaller nog niet in actie. De verwachting is dat hij tegen Feyenoord wel weer zal spelen.

De statistieken van deze wedstrijd uit de Eredivisie, welke al 50 keer in de Kuip werd gespeeld, zijn in het voordeel van Feyenoord. De ploeg van Erwin Koeman wist namelijk 23 keer te winnen. Ronald Koeman deed het met PSV beduidend slechter door slechts acht keer in Rotterdam te winnen. Verder speelden de twee ploegen nog 19 keer gelijk. De laatste editie van Feyenoord - PSV dateert van 11 december vorig jaar. Toen wist de thuisploeg met een minimaal verschil te winnen. De enige treffer in deze confrontatie, welke in de zevende minuut werd gemaakt, was afkomstig van Dirk Kuijt. Komende dinsdag wordt duidelijk of de Rotterdammers wederom kunnen winnen van de Brabantse formatie. Om 12:30 zal de wedstrijd in de Kuip van start gaan. De leiding is in handen van arbiter Ruud Bossen.

Submitter:  Bron: FOK!sport