FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 december 2006

Square Enix bant bijna 7500 FFXI accounts

Square Enix heeft ruim 7450 Final Fantasy XI gamers geband die betrokken waren bij het gebruik van 3rd party tools of cheats, of betrokken waren bij activiteiten om virtueel geld te wisselen voor harde knaken.

Er zijn in totaal 400 gamers geband vanwege het gebruik van illegale tools om hun character te verplaatsen. 4.400 accounts zijn geblokkeerd vanwege cheaten om meer kans te maken op zeldzame items. Tot slot zijn er 2.800 gamers afgesloten omdat ze zich niet hielden aan de user agreements van PlayOnline of betrokken waren bij de verkoop van digitaal geld. Samen met al deze acounts verdween ook 6.2 biljoen gil, de Final Fantasy valuta, uit het spel.Final Fantasy XI voor de PC

Single- en multiplay ineen in The Crossing

Valve heeft bekend gemaakt bezig te zijn met de allereerste cross-play game. Crossplay zal een mengeling zijn van singleplayer en multiplayer actie. Wat je je hier precies bij voor moet stellen is nog niet bekend, maar singleplayer missies waarbij je andere gamers tegen komt zijn bijvoorbeeld mogelijk.

Er is een korte teaser van het spel verschenen die je hier kunt bekijken. Het spel zal in iedergeval voor de PC verschijnen.

Kreeg Jezus een Stijve

....van al die Geile Wijve?

Voordat ik de trotse supporters van de moslima die in een burka via de Britse televisie opriep haar verkniptheid te tolereren ga uitmaken voor gewetensloze misneuksels eerst uiteraard de daaraan voorafgaande onderbouwing, Bea heeft immers net gezegd dat je niet zomaar iemand mag beledigen (als je geen lid bent van een totalitaire religie).

Kijk, het zit volgens Mohammed zo: Vrouwen zijn geil. Echt ont-zet-tend geil.

Mannen zijn ook wel geil, mannen denken zelfs dat ze geiler zijn dan vrouwen, maar dat zien ze verkeerd. Het is de vrouw die zo verdomd geil is, zo'n geboren slet, zo'n zaadvragende woestijnakker dat Mohammed vond dat hij in moest grijpen om ervoor te zorgen dat de legereenheid onder zijn gezag bewaard bleef. De mannen moesten van hém houden, en wat minder van die behaarde oase, ook een profeet moet zijn concurrentie immers te lijf gaan.

Hij gebood daarom dat vrouwen zich in het openbaar van top tot teen moesten bedekken, dat de mannen tijdens het aanbidden van de boodschapper nooit een vrouw te zien mochten krijgen, dat er geen lust tussen het leger van Allah en zijn uitverkoren aanvoerder te vinden was. Tenzij het 'slavinnen' betrof natuurlijk, veroverde ongelovige christenen of joods tuig, dat mocht je gewoon lekker uitwonen totdat je scheel keek. Fat chance dat je meer van een christen of jodin ging houden dan van Mohammed, dus daar mogen alle remmen los.

Nu heeft dat in Medina -en de veroverde omstreken- uitstekend gewerkt, maar tijdens een moderne Eurabische kolonisatie vandaag de dag geeft dat toch wel wat praktische problemen.

Dat Mohammed de vechtende mannen aan zich wou binden is logisch, volkomen normaal gedrag dat je bij elke sekteleider met werelddominatiedrang tegenkomt. Maar als dat oppertunistische gedrag door de erfgenamen beschouwd gaat worden als 'goddelijk gebod' dan wordt een uiting van rancune en machtswellust een plaats gegeven tussen de natuurwetenschappen. Newton Neukt.

"Een man is per definitie slachtoffer van de geilheid van de vrouw". Daar zaten we na een paar honderd jaar religieus dwangdenken nou nét op te wachten in dit werelddeel.

De vrouw moet dan als gevolg van zo'n dogma min of meer onder curatele worden gesteld, één blote enkel en de wereldvrede loopt gevaar. En dat terwijl de islam zo'n rustig, vredelievend geloof is.

Maar als de man inderdaad knettergeil wordt van een onthoofddoekte vrouw -laat staan een vrouw die meer vlees vertoont dan de profeet geboden heeft- ben ik dan -samen met een heleboel andere westerse mannen- homoseksueel? Of -nog erger- aseksueel? Als de woorden van Mohammed op goddelijke waarheid zijn gefundeerd dan zou ik dus botergeil moeten worden van de gedachte aan zo'n onthoofddoekte slettebak alleen al, die door haar natuur, haar geboren aard, haar biologische denominatie lééft om mannen tot waanzinnige erecties te drijven. De Moslima Viagra.

Nou zou het trouwens ook kunnen dat Mohammed een beetje te normatief dacht, en zijn libido lekker overmoedig model zette voor de hele wereld.

Want als ik op straat zo'n 120 kilo wegend islamitisch Aldilastdier voorbij zie sjokken, keurig drie meter achter haar man, met zes jengelende kinderen om haar heen en een bijtende, zure zweetlucht in haar kielzog dan schiet mijn artistiek ontwikkelde fantasie schromelijk tekort om daar iets erotisch omheen te breien.

Mohammed had blijkbaar een iets te actieve fantasie en wilde daar niet steeds door afgeleid worden. Dat verhinderde hem trouwens niet om de echtgenotes van zijn trouwste volgelingen te consumeren, uiteraard nadat hij eerst vertelde dat een engel tegen hem had gezegd dat hun god hem bevolen had die betreffende vrouw uit te wonen, gelijk een oprechte sekteleider.

Al met al nog steeds voldoende redenen om tegen die geboden lichaamsbedekking te blijven protesteren, we blieven hier geen mannen die het voorbeeld volgen van een legerleider die karavanen liet beroven om zich wat luxe te kunnen permitteren en ondanks de door hem in het leven geroepen heilige voortplantingsvoorschriften zijn erectie niet binnen zijn eigen huiselijke kring wist te houden.

Iedereweg, vandaag hoort het eigenlijk over de profeet Jezus te gaan, die is tenslotte jarig.

Die blijkbaar wél voldoende zelfbeheersing had om zijn vijanden lief te hebben, zijn volgelingen op te dragen hun bezittingen af te staan aan de armen, en de vrouwen die in zijn naaste omgeving rondhingen kwa recht en respekt gelijk te stellen aan mannen.

Medunkt dat je je dan als vrouw een stuk veiliger voelt dan je gedwongen te moeten verstoppen voor al die kwijlende erectionele stoornissen die denken dat aanranding en intimidatie uitingen van diepe spiritualiteit zijn. En de mensen die dat goedkeurend aanmoedigen onder het motto "vrijheid van godsdienst" zijn natuurlijk geen haar beter, behalve dat ze naast gewetensloos ook nog eens te stom zijn om een verkrachter te herkennen als hij bovenop hen kruipt.

En nu terug naar die gebraden hertereet. Fijne Joel verder!

1,5 miljoen pelgrims in Mekka voor hadj

Icoon Buitenlands Ruim 1,5 miljoen pelgrims zijn al in Saudi-Arabië gearriveerd voor de jaarlijkse hadj die donderdag begint. Dat meldde het staatspersbureau SPA maandag. Naar verwachting van de Hadj Commissie zal dit aantal nog aanzwellen tot ongeveer twee miljoen.

Volgens dezelfde commissie zijn al 202 bedevaartgangers omgekomen sinds hun aankomst in het Saudische koninkrijk. Het gaat vooral om ouderen en zwakkeren. De meesten stierven aan hartproblemen. Meer dan 9600 artsen en ander medisch personeel zijn gemobiliseerd. In de heilige steden Mekka en Medina zijn 21 veldhospitalen ingericht voor de pelgrimage.

De hadj begint donderdag wanneer de gelovigen zich verzamelen op de vlakte van Mina nabij Mekka. De volgende dag vroeg trekken ze naar de berg Arafat waar ze voor vergeving zullen bidden. Daarna keren de pelgrims terug naar Mina voor het offerfeest op zaterdag. Daar blijven ze nog twee dagen voor verscheidene rituelen. De pelgrimage naar Mekka is een van de vijf zuilen van de islam.

Man verstopt zich onder bed voor politie

Icoon PolitieEen 43-jarige man uit Den Haag verstopte zich zaterdag onder zijn bed voor de politie, omdat hij waarschijnlijk de kerst graag thuis wilde doorbrengen.

Agenten belden 's morgens aan in de Stortenbrekerstraat, omdat hij nog enkele boetes niet had betaald. De echtgenote die opendeed ontkende dat manlief thuis was. De agenten namen daar geen genoegen mee en wisten de man onder het bed vandaan te halen. De kerstdagen brengt hij in de cel door, omdat hij zijn boetes niet kon voldoen.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Emmense man eist lift van politie

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft zaterdagnacht een 35-jarige man in Emmen aangehouden die een lift van de politie eiste. De man liep door de Hoofdstraat en wilde dat de agenten hem met de dienstauto naar huis brachten.

Daarop stapte hij pontificaal in de wagen. De agenten waren hier niet van gediend en zetten hem uit de auto. Daarop schold de man de dienders meerdere keren uit. Hij kreeg toen alsnog zijn zin en mocht in de dienstauto plaatsnemen. Niet voor een ritje naar huis, maar naar het politiebureau. Daar kreeg kreeg hij een proces verbaal wegens belediging en mocht met eigen vervoer weer naar huis.

Jongen (9) verdacht van doodsteken peuter

Icoon ShockingEen tweejarig meisje is vrijdag doodgestoken, terwijl een vijftienjarige babysitter op haar en nog twaalf kinderen paste. De politie verdenkt een negenjarige jongen van de moord. Het drama gebeurde in de stad Dallas in Texas.

Het tweejarige slachtoffertje, Damya Jefferson, speelde boven met de andere kinderen. Ze werd twee keer in de borst gestoken. De 17-jarige moeder van de peuter en Damya's twee maanden oude zusje had een moeder van een vriendin gevraagd op het tweetal te babysitten. Die moeder schakelde zelf weer de 15-jarige oppas in op de twee kleintjes en haar eigen elftal kinderen te letten om vermoedelijk te gaan bingoën .

De babysitter waarschuwde nog de hulpdiensten. De peuter stierf echter bij aankomst in het ziekenhuis.

Doden door vuurwerk op Filipijnen

Icoon BuitenlandsOp de Filipijnen zijn maandag zeker 23 mensen omgekomen toen in een winkel vuurwerk ontplofte. Dat meldde de politie. Het incident had plaats in de stad Ormoc op het eiland Leyte. Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist.

Volgens politie-inspecteur Reynaldo Gabon ontplofte bijna drie uur lang vuurwerk. "Een beveiligingsbeambte zei dat de voorraad voetzoekers plotseling vlam vatte waardoor brand ontstond." De politie vond binnen 23 verkoolde lichamen. "We weten niet hoeveel winkelende mensen nog worden vermist", aldus Gabon.

Het is volgens de politie nog onduidelijk waardoor het vuurwerk in brand raakte. Op de Filipijnen wordt kerst en oudjaar met vuurwerk gevierd waardoor jaarlijks tientallen branden ontstaan en veel doden en gewonden vallen.

'Rusland moet meer wapens verkopen'

Icoon OorlogMoskou moet meer technisch geavanceerde wapens ontwikkelen en verkopen om zijn status als 'supermacht' te behouden. Dat zei de Russische minister van Defensie Sergei Ivanov maandag, aldus het persbureau Ria-Novosti.

Volgens de bewindsman kan Rusland geen supermacht blijven alleen op basis van zijn grootte en natuurlijke bronnen. Er moeten concurrerende producten worden gemaakt en internationale markten worden veroverd, verklaarde de minister.

"Een stabiele defensie-industrie draagt bij aan de ontwikkeling van verwante wetenschappelijke industrieën en aan de ontwikkeling naar een economie gebaseerd op onze ruwe grondstoffen en innovatie", aldus Ivanov.

President Vladimir Poetin zei begin deze maand dat de Russische wapenexport meer dan 6 miljard dollar (ruim 4,5 miljard euro) bedraagt.

Gesluierde moslima houdt tv-kersttoespraak

Icoon BuitenlandsKhadija Ravat, een gesluierde vrouw, heeft de kersttoespraak van de Britse commerciële zender Channel 4 uitgesproken. Ze legde daarbij uit waarom ze volledig gesluierd gaat en riep op tot tolerantie.

De kerstboodschap van de islamitische lerares Ravat zag de zender als een bijdrage aan een betere verstandhouding tussen de religies. Channel 4 komt al ruim tien jaar met een alternatief voor de officiële kersttoespraak van koningin Elizabeth II op eerste kerstdag en precies op hetzelfde moment als de officiële kersttoespraak tot de Britten.

Channel 4 liet eerder onder anderen de joodse acteur Sancha Baron Cohen en wijlen homo-icoon Quentin Crisp met de queen wedijveren, zo meldden Britse media afgelopen week.

Khadijah Ravat draagt de enkel de ogen zichtbaar latende nikab omdat ze zich er juist beter door voelt. "We worden als onderdrukt gezien maar ik voel me bevrijd sinds de sluier draag", aldus de spreekster.

Zij is circa tien jaar geleden tot de islam bekeerd en een achterkleindochter van een vrouw die begin 20e eeuw als 'suffragette' actie voerde voor de rechten van vrouwen in het Verenigd koninkrijk. Ze riep verder op tot verdraagzaamheid.

Het toppunt van kerstlampjes

De meeste mensen zullen rond deze tijd hun huis wel met lampjes versierd hebben, een kerstboom, nog wat andere kerstlampjes achter het raam en de echt fanatieke kerstlampjesliefhebbers die gaan rond deze tijd van het jaar compleet uit hun dak en doen dit soort dingen met hun huis.

Ziet er wel leuk uit, maar hoe gelukkig zouden de eigenaren van het huis zijn bij het zien van de rekening van het electriciteitsbedrijf....

Doe mee aan de Voetbal Kerst Quiz 2006!

In samenwerking met de Frontpage en FOK!sport presenteert het subforum Voetbal de Voetbal Kerst Quiz 2006. De ideale mogelijkheid om je voetbalkennis te tonen.

De komende zeven dagen krijgt iedereen de tijd om vijftig vragen te beantwoorden. Degene met de meeste goede antwoorden wint de quiz, en mag zich een half jaar lang 'FOK!'s Voetbal Kenner' noemen. Naast de benoeming van Voetbal Kenner doe je natuurlijk ook mee voor de eer!

Kijk voor de verdere uitleg, spelregels en uiteraard de vragen op:
Voetbal Kerst Quiz 2006

Vredesengel

Zodra de luciferkop het strijkstuk van het doosje loslaat, verspreidt een flikkerende warmte zich door het kamertje. Met zijn linkerhand beschermend om het lichtje heen steekt opa het waxinelichtje aan. Hij blaast de lucifer uit en laat het kaarsje voorzichtig in het houdertje vallen. Schuifelend loopt hij naar het lichtknopje naast de deur en met een gerimpelde vinger klikt hij het licht uit. Met een zucht laat hij zich weer in de stoel vallen, en kijkt naar het kaarsje. Als hij zijn ogen half dichtknijpt lijken het net sterretjes.

Opa pakt zijn bril die naast hem op het tafeltje ligt. Hij zet hem op het puntje van zijn neus en geniet even van het lichtstraaltje dat reflecteert op het randje van het montuur. Dan raapt hij een dikke, oude bijbel op van de grond en slaat hem open. Langzaam en voorzichtig, om de broze bladzijden niet te beschadigen, bladert hij naar bijna achterin het boek. Hij zet zijn bril recht en leest voor de elfde keer zonder oma over Maria en Jozef die op zoek gingen naar een plekje om te slapen. Na de eerste bladzijde merkt hij dat zijn ogen moe worden, maar hij zet door en leest het hele verhaal, net als oma altijd deed. Met dichtgeknepen ogen prevelt hij met het lied mee dat de engelen voor de herders zongen, geniet hij weer van het kindje in de kribbe.

Als het verhaal uit is, slaat hij het boek dicht. Door het windvlaagje waaien de gordijnen een stukje open, en even ziet opa de miljoenen sterren die alleen vanavond aan de hemel staan. Op het binnenplein staat een grote kerstboom met wel honderd lichtjes. Een beetje mistroostig kijkt hij naar de kinderen die er met hun grootouders omheen huppelen, en denkt terug aan vroeger als er plotseling op de deur wordt geklopt.

Opa gromt zachtjes ten teken dat de deur open is. Veel meer kan hij niet meer voortbrengen. Hij draait zich om en ziet dat er een meisje binnenkomt. Zonder iets te zeggen doet ze de deur zachtjes achter zich dicht en loopt naar hem toe. Met haar handje in de zijne kijken ze een tijdje naar het brandende kaarsje. Dan haalt het meisje adem.
"Ik laat u niet alleen, opa. Kerstmis is ook voor u!"
Uit de zak van haar roze broek met bloemetjes haalt ze een kleverig chocoladekransje. Ze drukt het in opa’s hand, hij kijkt er even naar, bijna ongelovig. Ze duwt zijn hand ongeduldig in de richting van zijn tandeloze mond en hij likt het van zijn hand af. Als het op is, graait ze in haar jaszak.
"Ik heb ook nog iets gemaakt voor u. Met mama! Het was heel moeilijk, met plak. Mama heeft er glitters op gedaan, kijk opa!"
Ze geeft hem een verfomfaaid goudkleurig knutselwerkje. Met een beetje fantasie herkent hij er een engeltje in, gemaakt van een wc-rol, net zoals haar moeder altijd deed. Voorzichtig zet hij het naast het kaarsje. De glittertjes, overdadig op het hele lijfje gesmeerd, glitteren als het kaarslicht erop valt. Hij knijpt in haar handje, en de resten van het gesmolten chocoladekransje plakt hen aan elkaar. Over opa's wang rolt een traan.
"Mama zei dat u vast niet zou weten dat het kerstmis is. Maar ik kwam toch om de vredesengel te brengen!"

Kerkklokken luiden vijf uur achter elkaar

Icoon OpmerkelijkEen priester van een kerk in de stad Bergen in Noorwegen heeft vandaag zijn excuses aangeboden omdat de klokken van zijn kerk op kerstavond vijf uur achter elkaar luidden.

Volgens priester Arvid Andreas Fosse van de Salhuskerk was het absoluut niet de bedoeling dat de klokken zolang doorgingen met beieren. Ze zouden ongeveer een uur luiden, maar door onbekende reden beierden ze vijf uur achter elkaar door.

Een bewoner trok aan de bel over het constante lawaai, omdat hij bang was dat zijn kinderen niet konden slapen. Na vijf uur kwam er toen eindelijk een eind aan het gebeier.

Witte kerst per decreet

Icoon Opmerkelijk Het Zuid-Spaanse stadje Lepe heeft een witte kerst afgekondigd. Het sneeuwt er dagelijks een kwartier.

De stadsbestuurders waren het zo beu dat het al een halve eeuw niet heeft gesneeuwd tijdens de adventstijd, dat zij twee sneeuwkanonnen liet installeren. Vanaf het stadhuis wordt nu elke avond een kwartier lang het marktplein van Lepe van kunstsneeuw voorzien.

De witte pracht wordt tot Driekoningen op 6 januari gehandhaafd. Drieduizend burgers begroetten de eerste 'sneeuwval' enthousiast.

Paus put hoop uit nieuwe dialoog Midden-Oosten

Icoon BuitenlandsPaus Benedictus XVI heeft maandag gepleit voor een 'rechtvaardige en blijvende vrede' in het Midden-Oosten. Daarin moeten de onvervreemdbare rechten van de volkeren die daar wonen, worden gerespecteerd.

In zijn traditionele zegen voor stad en wereld (Urbi et Orbi) zei hij hoop te putten uit de aanwijzingen van een nieuwe dialoog tussen Israël en de Palestijnen.

Zaterdag ontmoetten de Israëlische premier Ehud Olmert en de Palestijnse president Mahmoud Abbas elkaar in Jeruzalem. Zij spraken af elkaar meer te spreken. Het vredesproces in het Midden-Oosten ligt feitelijk al meer dan zes jaar stil. De paus zei te hopen op verdere bemoedigende ontwikkelingen.

De paus pleitte ook voor een democratisch Libanon, waarin ruimte is voor alle culturen en religieuze groepen en hij riep ,,iedereen die het lot van Irak in handen'' heeft op zich te beijveren dat er een een einde komt aan het ,,brute geweld'' in dat land. Benedictus verwees ook naar het geweld op Sri Lanka en in de Sudanese regio Darfur.

Op de dag dat christenen de geboorte van Jezus Christus herdenken, zei de paus vanaf het balkon van de St. Pieter dat de mens in het ,,postmoderne tijdperk'' misschien meer dan ooit een verlosser nodig heeft, omdat de maatschappij ingewikkelder is geworden en de bedreigingen voor zijn persoonlijke en morele integriteit meer versluierd dan vroeger zijn.

Aan het eind van zijn toespraak wenste de paus in meer dan zestig talen de mensen een zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar. De wens in het Nederlands was als zevende aan de beurt.

eBay haalt een Rode Kruis-veiling weg

MediaEBay heeft één van de veilingen van de Belgische versie van het Glazen Huis verwijderd, omdat deze ''aanstootgevend'' zou zijn. Het ging om de originele versie van een cartoon die eerder dit jaar in het weekblad Knack heeft gestaan in de periode van de commotie omtrent de Deense Mohammed-cartoons. Het betreft een pen als een mannetje met een afgebroken beentje. Het figuurtje zou met veel verbeelding als een profeet gezien kunnen worden.

Volgens eBay ''zet de prent aan tot haat en onverdraagzaamheid op grond van etnische afkomst''. Daarom is hij uit de veiling van Music For Life gehaald.

Het weekblad protesteert met klem tegen de eenzijdige beslissing van eBay. De redactie zegt in de cartoon ''géén enkele eigenschap te zien die eBay er blijkbaar wel in herkent.'' De cartoon werd indertijd getekend door huisillustrator GAL. De cartoon stelt volgens de maker een kroontjespen voor waarvan één van de twee beentjes is afgebroken en is vervangen door een krassende kruk. ''Of hoe media altijd moeten oppassen waar ze hun voeten zetten.''

Knack laat het er overigens niet bij zitten, en biedt de cartoon nu maar op haar eigen site ter veiling aan voor het goede doel: de 'alle landmijnen de wereld uit'-actie van het Rode Kruis.'Zet aan tot haat enzovoorts....'

Amerikaanse heet Mary Christmas

Icoon Opmerkelijk In de Amerikaanse staat Georgia woont de familie Christmas, en twee familieleden hebben Mary als voornaam. "Mensen vragen altijd: 'Waarom kozen jouw ouders deze naam?'", aldus de 30-jarige Mary Christmas. "Het maakt mij niet uit. Het is een leuk gespreksonderwerp".

Het begon allemaal op kerstdag 1935, toen grootmoeder Mary trouwde met Henry Christmas. Zij zouden drie kinderen krijgen, waaronder de zoon Bob Christmas. Die trouwde met Peggy en kregen zes kinderen. Mary werd als eerste geboren en werd genoemd naar haar grootmoeder: vandaar Mary Christmas. Bob's broer trouwde met Cathy Holiday: opnieuw een verwijzing naar de feestdagen. Bob's zus trouwde met de White-familie en kreeg zo de naam Jeane Christmas White. Nu worden zij de 'Christmas Family' genoemd in de VS.

Bij een dergelijke familie hoef je niet aan te komen met naamgrapjes, waarschijnlijk hebben zij ze allemaal al gehoord. Mary Christmas stelt ze meestal niet erg te vinden. Maar als elke dag de presentielijst op school opgenoemd wordt, dan wordt het volgens haar wel vervelend. "De eerste dag van het semester op de universiteit, ik dacht van: 'daar gaan we weer'", aldus Mary Christmas. Inmiddels is ze afgestudeerd, maar toen liet een hoogleraar haar vooraan de klas staan om in een volle klas met studenten haar naam uit te leggen.Mary Christmas

Thailand onderzoekt misbruik tsunamigelden

BuitenlandsThailand begint een onderzoek naar vermeend misbruik van geld bestemd voor de identificatie van slachtoffers van de tsunami van 2004. Dat zei de nationale politiechef Kowit Watana maandag tegen het persbureau AFP.

Het geld was gedoneerd door de Verenigde Staten en zes Europese landen waaronder Nederland. ''We zullen onderzoeken waar we hun geld aan hebben gespendeerd'', zei de generaal. Het Engelstalige blad Nation meldde eerder dat 60 procent van het gedoneerde geld ter waarde van 60 miljoen baht (1,25 miljoen euro) was ''verkwist en verdwenen als reis- en andere diverse kosten''.

Gestolen
''Om eerlijk te zijn, iemand heeft het geld van onze burgers gestolen'', citeerde Nation een bron. In Thailand vielen door de tsunami 5400 doden.

Naast de VS en Nederland hebben Groot-Brittannië, Finland, Frankrijk, Duitsland en Zweden bijgedragen aan het fonds. Deze landen hebben volgens de krant gezamenlijk een aanklacht ingediend bij de Thaise politie waarin wordt aangedrongen op een onderzoek.

Na de tsunami werd het grootste internationale forensische onderzoek ooit opgezet langs de Zuid-Thaise Andamankust om de doden te identificeren. Ongeveer de helft van de 5400 doden in Thailand waren buitenlandse vakantiegangers. De natuurramp kostte aan 36 Nederlanders het leven.

Man rent schietend door winkelcentrum

Icoon Misdaad In de Amerikaanse staat Florida rende een man zondag schietend met een vuurwapen door het winkelcentrum. De 21-jarige schutter werd achterna gezeten door de politie en probeerde de agenten neer te schieten. Het publiek en de winkeliers moesten dekking zoeken om niet geraakt te worden door kogels.

Daarna had de man zich ingesloten in een kledingwinkel. De speciale politie-eenheid SWAT kon de schutter uiteindelijk overmeesteren. Ook een 20-jarige medeverdachte werd gearresteerd. De politie besloot niet terug te schieten, omdat er honderden mensen kerstinkopen aan het doen waren.

De schietpartij begon met een ruzie van ongeveer tien à vijftien mensen. Een van deze mensen schoot een andere man uit het groepje dood en besloot daarna zijn woede af te reageren op agenten in het winkelcentrum. De politie spreekt van een wonder dat niet meer mensen getroffen zijn door een kogel. Het winkelcentrum werd de rest van de dag gesloten.

Breakdance talent

De meeste kinderen hier in Nederland van een jaartje of drie zijn helemaal gek van K3 en de meeste vaders vinden dat natuurlijk niet erg, en K3 maakt leuke dansjes die ook voor een kindje van die leeftijd prima na te doen zijn.

Maar er zijn ook kindjes van die leeftijd die qua danstalent net iets voorliggen op de rest, neem nu deze breakdancende kleuter, ja je leest het goed breakdancing, en verrek hij kan het ook nog.

Met dank aan Danny voor de submit.

Antillen weigeren reljeugd terug te nemen

Icoon Binnenlands De Nederlandse Antillen zullen op geen enkele manier meewerken aan het terugsturen van criminele Antillianen vanuit Nederland. Ook niet om probleemjongeren opnieuw op te voeden door middel van een 'sociale vormingsplicht'. Dat heeft de Antilliaanse minister van Onderwijs Omayra Leeflang in De Telegraaf gemeld.

Zij zei dat als reactie op een motie die in de Tweede Kamer is aangenomen. Die motie moet het mogelijk maken Antilliaanse probleemjongeren terug te sturen naar de Antillen. "Moreel incorrect", zo noemt de minister deze motie. Volgens haar lost het terugsturen van probleemjongeren niets op. "Het probleem wordt zo alleen verplaatst".

Het kabinet wil al langer dan de Kamer de mogelijkheid om Antillianen en Arubanen tussen de 16 en 24 jaar terug te kunnen sturen, als het deze jongeren ontbreekt aan toekomstperspectief in Nederland. De Raad van State, het hoogste staatsrechtelijk orgaan, heeft bepaald dat dit mogelijk is, mits er sprake is van "evident maatschappelijk ongewenst gedrag".

Meisje (10) vingers afgehakt voor plukken spinazie

BuitenlandsVan de rechterhand van een 10-jarig hindoemeisje in India zijn al haar vingers afgehakt omdat ze wat spinazie aan het plukken was op een veld dat toebehoorde aan een grootgrondbezitter uit een hoge hindoekaste. Het slachtoffertje behoorde tot de dalits, mensen die niet tot een kaste behoren.

Het incident vond plaats in een dorpje in het district Bhagalpur in de deelstaat Bihar in het oosten van India. Een gebied waar nog veel vooroordelen heersen over dalits (kastelozen) en ook nog geregeld geweld tegen hen wordt gebruikt.

De politie in Bhagalpur zegt dat zij spoedig de grondbezitter zullen arresteren. Hij zou een sikkel hebben gebruikt om de vingers van het meisje af te hakken.

Het slachtoffertje was er door haar arme ouders op uitgestuurd om kruiden te plukken die langs een spoorweglijn groeiden. Daarbij zou ze op een veld van de grootgrondbezitter zijn beland.

Dalits vormen zo'n 16% van de 1,1 miljard inwoners van India. Vooral in afgelegen gebieden wordt er nog geregeld geweld tegen hen gebruikt door lieden uit hogere kasten en zijn ze soms slachtoffers van verkrachting en moord. Ook is het hen niet toegestaan hindoetempels te betreden.

Positieve discriminatie op universiteiten en in regeringsbanen heeft een klein deel van de dalits de afgelopen jaren wel geholpen. Maar vele werken als arbeiders, vegers en toiletschoonmaaksters.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Man doodgestoken in Boxtel

PolitieOp kerstavond is in een woning aan de Frederik Jan Ottostraat in Boxtel een man overleden na een steekpartij. Het slachtoffer zou een 30-jarige inwoner zijn van Mariaheide, die voorheen in Berlicum woonde.

Volgens het Brabants Dagblad zou in de woning ruzie zijn ontstaan over een verbroken relatie. Het slachtoffer is familie van het meisje waarmee de dader een verhouding had.

De gedode man is vooral in Berlicum een goede bekende; hij speelde tot voor kort veldvoetbal bij voetbalvereniging BMC en speelde er nog zaalvoetbal. De verdachte was gisteravond nog spoorloos.

Met dank aan voor de submit.

Straf op Kerst voor Ajax

Voor de spelers van Ajax begonnen de kerstdagen maandag niet zo vrolijk als verwacht. Op last van trainer Henk ten Cate ondergingen de voetballers na de zeperd bij Vitesse (4-2-nederlaag) een besloten straftraining.

De Ajacieden moesten bovendien een boete betalen, die naar een goed doel gaat. Ten Cate was boos over de instelling van zijn spelersgroep, die zondag in Arnhem een voorsprong van 0-2 uit handen gaf. ''Dit is een kwestie van mentaliteit'', sprak de trainer na de wedstrijd. ''Ik waande mij in een speeltuin.''

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Landis hoort straf in maart

Floyd Landis heeft in een interview met de Belgische sportkrant Sportwereld bekend gemaakt dat hij in maart te horen krijgt welke straf hij krijgt opgelegd van het Amerikaanse dopingsinstituut USADA.

"Ik wil weer wielerprof zijn. Ik weet niet of dat al het komende seizoen het geval zal zijn, of het jaar daarna. Maar in maart zal ik bewijzen dat er niets is gebeurd", aldus Landis.

De Amerikaan werd drie dagen nadat hij de Tour de France winnend wist af te sluiten positief bevonden. Landis heeft echter altijd beweerd geen doping gebruikt te hebben.

Ivanova twee jaar geschorst na positieve plas

De Russische atlete Lyubov Ivanova is voor twee jaar geschorst na een positieve controle op anabolica. Zondag is dit bekend gemaakt door de Russische Atletiekfederatie.

De specialiste op de 3000 m steeple liep tegen de lamp tijdens de World Athletics Final in Stuttgart. Bij deze wedstrijd, begin september, werd de Russische atlete vierde.

De Russische voorzitter Valentin Balakhnichev bevestigde met de verklaring van gisteren een bericht uit L'Equipe. De Franse krant kwam al eerder met het gerucht over de positieve plas van Ivanova.

Koningin: recht om te beledigen bestaat niet

Icoon KoningshuisKoningin Beatrix heeft het maandag in haar kerstboodschap opgenomen voor de vrijheid van meningsuiting. Aan de basis van elke democratie ligt die vrijheid, die in de loop der tijden is bevochten, zei de koningin.

De vrijheid van meningsuiting wordt niet alleen door de wet beperkt, maar ook door normen van moraal en beschaving. Een recht om te beledigen bestaat niet, onderstreepte de koningin.

Godsdienstvrijheid
Beatrix zei dat de godsdienstvrijheid niet betekent dat gelovigen mensen mogen kwetsen of tot haat mogen oproepen. Mensen moeten elkaar over en weer in hun waarde laten. Om te kunnen omgaan met de vrijheid van het woord, is respect onontbeerlijk.

''De grondslag ligt in de oude wijsheid: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet!'', onderstreepte de koningin. Wie anderen beschimpt, verliest zelf geloofwaardigheid. Het onbeheerste woord schiet zijn doel voorbij.

Tolerantie
Beatrix wees erop dat niemand zijn overtuiging aan een ander kan opleggen. Tolerantie begint met de erkenning dat iemands waarheid nooit voor iedereen dé waarheid kan zijn. Democratie vergt een cultuur die ruimte biedt aan vrije meningsuiting en redetwisten. Om spanningen te beheersen is inspanning vereist en bereidheid om met elkaars opvattingen rekening te houden, aldus de koningin.

Zij stelde vast dat Nederland er door de eeuwen ''gelukkig'' in is geslaagd met tegenstellingen zo om te gaan dat de lieve vrede werd bewaard. Wat telkens opnieuw van ons wordt gevraagd, is een oprechte zoektocht naar een open en verdraagzame samenleving waarin de vrede en het vrije woord elkaar vinden, zei de koningin.

Power to the Polka

Weird Al Yankovich kennen we natuurlijk van zijn recente wereld hit 'White and Nerdy' die oneindig veel beter is dan het origineel van chamillionare. (en dat is *NIET* sarcastisch bedoelt). Maar hij maakt al vele jaren parodieen. We hebben Amish Paradise, Jurassic Park, Fat en It's all about the Pentiums.

Maar zijn ware meesterwerken zijn de Polka Medly's die hij op zijn platen zet. Zo is er een verzameling oudjes nummers te vinden in Polka on '45Wat jonger belegen nummers zijn te vinden Hooked on Polkas. Ten slotte voor wat verse nummers uit deze eeuw zijn er Polka Power en Angry White Boy Polka

Met dank aan Fixers voor de submit.

Verdachte serieverkrachtingen aangehouden

Icoon PolitieDe politie heeft gisteren de vermoedelijke serieverkrachter aangehouden die de afgelopen twee maanden in Amsterdam Zuidoost meerdere keren toesloeg. De verdachte, een 17-jarige jongen, meldde zichzelf bij politiebureau Ganzenhoef alwaar hij meteen werd ingesloten.

De jongen ging naar het bureau omdat hij zichzelf herkend had op videobeelden die de politie van de serieverkrachter had verspreid.

De gezochte verkrachter overmeesterde vrouwen in liften en duwde hen de hal of het trappenhuis in. Daar dwong hij hen tot seks. Donderdagavond sloeg hij voor het laatst toe. .

Grieken winnen duivels hoog geldbedrag

Een recordbedrag van 14 miljoen euro in een Griekse loterij is zondagnacht door drie deelnemers, die daardoor ieder 4.666.666 euro kregen. Het bedrag geldt in Griekenland als enigszins controversieel, omdat de cijfers 666 daar als getal van de duivel worden gezien.

De loterij zorgde zondag voor lange rijen voor de wedkantoren, waar mensen op het laatste moment nog hun cijfers invulden in de hoop op een rijke Kerstmis.

Britse troepen bestormen Iraaks politiebureau

Duizend Britse militairen hebben maandag in de Iraakse stad Basra een kantoor van de politie bestormd. De Britten waren bang dat agenten van de Ernstige Misdaadeenheid van de politie in Basra de 178 gevangenen zouden doden, aldus een woordvoerder van het Britse leger tegenover de BBC.

Tijdens de actie werden de Britten door onbekende mannen aangevallen. Bij een vuurgevecht zijn zeker zeven Irakezen gedood, aldus een legerwoordvoerder. In het gebouw van de politie werd ook geschoten, maar hierbij vielen geen slachtoffers.

De meeste gevangenen zijn gemarteld door de Iraakse politie. De gedetineerden werden medisch onderzocht en naar cellen in andere gebouwen overgebracht. Het gebouw van de Iraakse politie werd vernield en de politie-eenheid wordt ontbonden, aldus de zegsman.

De actie vond plaats nadat vrijdag enkele Iraakse officieren werden gearresteerd op verdenking van corruptie en het aanvoeren van een doodseskader.

Amerikanen arresteren gasten president Irak

Icoon Oorlog De Amerikaanse troepen in Irak hebben donderdag twee Iraanse gasten van de Iraakse president Jalal Talabani gearresteerd. Dat heeft een woordvoerder van de president maandag gemeld. "De president is er niet blij mee", aldus de woordvoerder.

De twee Iraanse diplomaten zijn inmiddels weer vrijgelaten door het Amerikaanse leger, nadat de Iraakse regering zondag formeel protest had aangetekend. De diplomaten waren in Irak om de banden tussen beide landen aan te halen. De Amerikanen dachten echter dat ze aanslagen kwamen plegen.

Nieuwe Bridgestones blokkeren snel

Nu de nieuwe Bridgestonebanden flink aan de tand zijn gevoeld, blijkt dat de banden flink veranderd zijn ten opzichte van voorgaande jaren. Zo zou de grip erg verslechterd zijn.

Volgens Renault F1 coureur Giancarlo Fisichella zal er het een en ander aangepast moeten worden om de wagens goed werkend te krijgen: "We zullen er wel aan wennen, maar de banden blokkeren snel bij hard remmen. Misschien is het handig om ook veranderingen aan te brengen in de remmen. De grip is zo veranderd, dat ook de remmen wellicht aangepast moeten worden." Ook Ferrari coureur Felipe Massa is zich bewust dat er veranderingen moeten plaatsvinden. "Met zoveel minder grip is het ondenkbaar om te remmen waar we dat eerst deden. Dat werd in Jerez nog duidelijker dan in Barcelona", aldus de Braziliaan.

Jongetjes veroorzaken branden met sterretjes

Icoon Brand Drie jongetjes, van 8, 9 en 13 jaar oud, hebben zondagavond in Den Haag twee branden veroorzaakt door sterretjes door brievenbussen te gooien. Dat heeft de politie maandag laten weten. De schade door de branden loopt in de tonnen.

De branden, beide in appartementen waarvan de bewoners niet thuis waren, ontstonden kort na elkaar in dezelfde buurt. Zowel in de Doldersestraat als in de Bilthovenselaan zorgde een smeulend vuur met veel rookontwikkeling voor de schade.

De jongetjes komen uit de buurt van de twee brandhaarden. Ze werden zondagavond aangegeven door de vader van één van de kinderen. De politie haalde daarop maandag ook de andere twee kinderen op voor verhoor, waarna ze weer naar huis zijn gestuurd.

Het is nog niet duidelijk wat voor straf de drie zullen krijgen. Mogelijk moeten de kinderen of hun ouders voor een deel van de schade opdraaien.

Kerstman binnenkort zonder rendieren?

Icoon BuitenlandsNoorse biologen sluiten niet uit dat de Kerstman binnenkort zijn arrenslee zelf moet trekken. Door de intensieve jacht op mannelijke rendieren dreigt een tekort.

De mannetjes met hun imposante geweien zijn onder meer gewild om er in het Verre Oosten dubieuze potentieverhogende middeltjes van te maken. Door de dominantie van vrouwtjes in de kuddes raken de overgebleven mannetjes zo in de stress dat ze nauwelijks nog willen paren.

Ook het steeds kleiner worden van de leefgebieden bedreigt de wilde rendieren in Noorwegen. Jonge mannetjes zoeken steeds meer hun toevlucht tot vrouwtjes uit de eigen familie, met inteelt als gevolg.

Wat is Dit: Opgave 74 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

CD: A Nightmare Outdoor - The DJ Sets

Op 9 september jl. vond weer een editie van A Nightmare Outdoor plaats. Op Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland was het weer uren lang beuken geblazen. Inmiddels zijn er onder andere een DVD met live-registratie uitgebracht, en een CD met daarop de twee beste DJ-sets uit de industrial/terror-tunnel. FOK! beluisterde een dubbel-CD met daarop een zestal DJ-sets, "The DJ Sets" genaamd.
CD: Ying Yang Twins - Chemically Imbalanced

"Y'all know what time it is! It's the return of the motherfuckin' Ying Yang Twins!"

Het 'party rap duo' uit Atlanta, de Ying Yang Twins, zette zichzelf in 2000 op de kaart met de hit 'Whistle While You Twurk'. Het duurde echter nog drie jaar voordat ze landelijke (Amerikaanse) bekendheid kregen. Hun samenwerking met Lil Jon ("the king of crunk") zorgde ervoor dat 'Salt Shaker' een gigantische hit werd.

Eind 2003 verschenen de heren op het album 'In The Zone' van niemand minder dan Britney Spears, en waren ze ook te zien in de gelijknamige tv-special. Inmiddels hadden de Twins al drie albums op hun naam staan. In 2005 verscheen 'USA (United State of Atlanta)' en inmiddels ligt hun nieuwste werk in de winkels: 'Chemically Imbalanced'.'Geen persconferentie na wedstrijd'

Als het aan Manchester United-manager Alex Ferguson ligt, dan schaft de Engelse voetbalbond de persconferenties na afloop van competitieduels af. Volgens de Schot leiden uitspraken van coaches tijdens de persbijeenkomsten alleen maar tot onnodige onrust.

"Managers reageren vaak erg emotioneel na een wedstrijd en zeggen dan dingen waar ze later hun excuses voor aan moeten bieden. Ik ben zelf manager en ik weet hoe moeilijk het is om na een wedstrijd vol emotie en spanning op een rustige en gedegen manier commentaar te geven", aldus Ferguson.

"Mijn conclusie is dan ook simpel. De persconferenties direct na wedstrijden moeten worden afgeschafd. Ik roep dit al veel langer en het is een goed idee. Ik vind het tijdsverspilling en de managers doen het toch nooit goed. Het enige waar het toe leidt zijn sensationele koppen in de kranten, waar niemand wat aan heeft."

Gago niet bang voor concurrentie

Fernando Gago is éen van de drie jonge versterkingen bij Real Madrid, de 20-jarige middenvelder kwam over van Boca Juniors voor 20 miljoen.

Gago liet weten dat de concurrentie bij de Koninklijke ongetwijfeld groot zal zijn, toch kijkt hij de komende tijd met vertrouwen tegemoet.

Naast dat Gago zijn verwachtingen waar moet maken, is dat ook het geval bij de Marcelo en Gonzalo Higuaín, die deze maand ook werden aangetrokken.

Chatten met Borsato

Dit moet ik gewoon even kwijt, want veel kanslozer dan dit kan het niet, laat ik het zo zeggen dit is het meest kansloze dat ik dit jaar op internet voorbij heb zien komen.

Een chatbot is niets nieuws, kon je eerder dit jaar al chatten met Sinterklaas en de Kerstman nu kun je ook een chatbot, van niet schrikken, Marco Borsato aan je MSN toevoegen. Mocht je het echt willen proberen voeg dan marco.borsato@radio538 toe aan je contactpersonen en je kunt patsen dat je Marco Borsato op MSN hebt.

Cassano mag weg bij Real Madrid

Antonio Cassano mag alweer vertrekken bij Real Madrid. De Italiaan heeft sinds zijn komst in Madrid nog geen basisplaats weten te veroveren in de formatie van Fabio Capello.

Na ernstige uitspraken in de kleedkamer aan het adres van Fabio Capello en het negatief uitlaten van zijn werkgever in de media, groeit Cassano, net als bij AS Roma, uit tot een probleemkind.

Ondanks de manier waarop AS Roma en Cassano uit elkaar zijn gegaan, lijken de Romeinen de belangrijkste gegadigde om Cassano terug te halen. Ook AC Milan zou interesse hebben in de aanvaller. Een nadeel voor beide ploegen is dat Cassano dan niet meer in de Champions League kan uitkomen. Zowel AS Roma als AC Milan zijn hierin nog actief.

Pardew volgt Reed op bij Charlton

Les Reed heeft al weer gedag gezegd tegen Charlton Athletic. De oefenmeester die pas geleden de taak had om Charlton uit de degradatiezone te redden slaagde hier vooralsnog niet in.

Sinds het aanstellen van Reed, na het vertrek van Iain Dowie, boekte Charlton slechts één overwinning en het dieptepunt was het verlies in de League Cup tegen Wycombe Wanderers.

Alan Pardew wordt de opvolger van Reed, hij tekent een contract voor 3,5 jaar. Pardew werd onlangs nog bij West Ham United ontslagen.

Krohn-Dehli wil vertrekken bij Ajax

Michael Krohn-Dehli wil nog deze winterstop vertrekken bij Ajax, hij wil meer speeltijd krijgen en ziet zichzelf ook niet beter worden bij Jong Ajax.

De Deense aanvaller gaat binnekort rond de tafel met het bestuur van de Amsterdammers, volgens Krohn-Dehli zelf staat hij in de belangstelling van meerdere clubs en zou Ajax aan een transfer mee willen werken.

"Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren, want ik heb niet het gevoel dat ik de kans zal krijgen om vaker te spelen. Ik word niet beter door in Jong Ajax te spelen", aldus Krohn-Dehli.

Michael Mols: ''Ik scoorde met mijn hand''

ADO-speler Michael Mols heeft toegegeven met zijn hand te hebben gescoord in de wedstrijd tegen NAC. Hij vertelde dat hij geen andere oplossing zag, en vertrouwde op ‘de hand van god’.

Na de wedstrijd zei NAC-goalie Edwin Zoetebier dat Mols met de hand zou hebben gescoord. "Dat geluid kwam écht niet van je hoofd", aldus de doelman die een matige match speelde.

"Ik kon er niet bij met m'n hoofd, zette mijn hand tegen de bal, sloeg er tegen en voelde 'm tóch nog tegen m'n hoofd aankletsen. Ging ie toch nog in het doel", glimlachte Mols na de wedstrijd.

DVD: Monty Python and the Holy Grail Extraordinarily Deluxe

In 1975 was het al een hit en meer dan 31 jaar later staat de film Monty Python and the Holy Grail nog steeds als humoristisch topstuk te boek. In 2001 kwam er een Special Edition uit en nu is er van de film een extraordinarily deluxe edition verschenen op DVD, bestaande uit drie discs. Uiteraard de film zelf, een disc met extra's en 'The album of the soundtrack of the trailer of the film of Monty Python and the Holy Grail.

Koevermans: ''Misser dreunt nog lang door''

AZ-speler Danny Koevermans zit in een dip na de wedstrijd tussen AZ en NEC. In de 48ste minuut kon hij een penalty niet verzilveren, door het missen van die en andere kansen leed AZ onnodig puntverlies in eigen huis.

Koevermans heeft op de officiële website van AZ zijn excuses aangeboden voor de gemiste penalty. "Dit is heel zuur. Als ik hem in mijn hoofd nog tien keer over neem, maak hem tien keer."

Koevermans geeft toe dat het anders moet om te scoren en is het er mee eens dat AZ slecht bezig was. "We hebben heel veel kansen gekregen, waarvan ik de beste kreeg van elf meter. Want penalty's zijn natuurlijk de makkelijkste manieren om te scoren. Deze misser dreunt daarom nog wel even door", aldus de aanvaller.

Adriano: ''Ik wil nog meer scoren''

Inter-aanvaller Adriano scoorde na negen maanden weer eens een doelpunt, daarnaast beloofde de Braziliaan dat er in de toekomst er meer gaan volgen.

"Ik ben zo blij", vertelt Adriano. "Ik wil vooral mijn ploegmaten bedanken. Ze zijn mij altijd blijven steunen. Nu ik een einde gemaakt heb aan die ellende, hoop ik nog meer te scoren."

Adriano heeft niet zijn beste tijden achter de rug, hij kreeg zelfs een week rust van coach Mancini om tot zichzelf te komen.

"Ik ben altijd kalm en geduldig gebleven. En op training gaf ik de moed nooit op", aldus de aanvaller op de clubsite van Internazionale.

Straftraining Ajacieden op Eerste Kerstdag

De spelers van Ajax hebben geen gezellige kerst voor de boeg. Trainer Henk ten Cate heeft zijn selectie een straftraining opgelegd, die tijden Eerste Kerstdag afgewerkt moet worden naar aanleiding van de slechte prestaties afgelopen weekend tegen Vitesse.

De straf is niet bij elke speler in goede aarde gevallen, enkele spelers zouden al geprotesteerd hebben tegen de actie. Naast de straftraining die vandaag afgewerkt moet worden, legt Ten Cate ook elke speler een geldboete voor. Het totaalbedrag hiervan zal overgemaakt worden naar een goed doel.

Submit: Garudo

Soulzanger James Brown overleden

James BrownDe Amerikaanse soullegende James Brown is overleden. Zijn manager maakte vanochtend bekend dat de 73-jarige Brown vanochtend om 07:45 uur Nederlandse tijd is gestorven.

De zanger werd gisteren met een longontsteking in het ziekenhuis opgenomen.

James Brown wordt gezien als één van de belangrijkste muzikanten van de 20ste eeuw. Hij stond aan de wieg van genres als soul, disco en funk, en oefende een grote invloed uit op de hedendaagse rap en hiphop.

Zijn bekendste nummers zijn Out of Sight, Sex Machine, I Got You (I Feel Good) en Say it Out Loud, I'm Black and I'm Proud.

Met dank aan DroopyTukker, CKY, Viking84, el_godi, babbelbox en Buurvrouw_Rietman voor de submit.

Kerstbal met een verhaal

Het was mijn bedoeling om kerst dit jaar grotendeels alleen te vieren. Bewuste keuze. Ik hou van alleen zijn.

Tot vrijdagmiddag. Net klaar met m'n werk vond ik een kerstbal aan mijn fietsstuur, met een kaartje. Leuk! Op het kaartje stond: "ik vind het een beetje lastig om het je persoonlijk te vragen maar het lijkt me leuk om je wat beter te leren kennen. Zin om een keer af te spreken." (en eronder een naam en telefoonnummer)

Ha! Kerst alleen vieren, prima. Maar met een lover, nog beter. Er was alleen een klein probleempje met die naam. Die zei me werkelijk helemaal niets. Ik kon me ook geen enkele ontmoeting met een vrouw herinneren die tot dit had kunnen leiden. En zo stapte ik enigzins verward en nadenkend op mijn fiets. Was het een van mijn cliënten, of de overbuurvrouw, of een ex? Ik kwam er niet achter. En om nu meteen te gaan bellen vond ik ook zo wat.

Thuisgekomen keek ik op mijn kalender wanneer ik het beste kon afspreken voor het geval ik de vrouw zo leuk vond dat ik ook met haar wilde afspreken. Tijd zat natuurlijk, ik wilde de kerst immers grotendeels alleen doorbrengen.
Tijdens het staren naar de kalender bedacht ik me ineens, een sms, ik stuur gewoon een sms: "ik voel me zeer vereerd door de kerstbal aan mijn stuur, was die daadwerkelijk voor mij bedoeld?" Een minuut of vijf later kwam het antwoord: haha, dat heb ik weer. Nee, de kerstbal was niet voor jou maar voor jouw collega bedoeld.

Bummer! Ik vier mijn kerst dus grotendeels alleen.

Prettig Kerstfeest allemaal.

DVD: Ave MariaHet was Maria die de zoon van God op aarde bracht, althans zo staat het in de bijbel. Of dat waar is of niet, Maria wordt vandaag de dag nog steeds door miljoenen mensen vereerd. Filmmaakster Nouchka van Brakel, die in haar werk vaak 'de vrouw' als centraal thema heeft, ging op zoek naar de betekenis van Maria in de hedendaagse maatschappij. Wie vereert haar nog en waar komt de bewondering voor Maria vandaan? In samenwerking met de KRO werd de film Ave Maria: Van Dienstmaagd des Heren tot Koningin van de Hemel geproduceerd. De film draait sinds begin december in enkele filmzalen in het land, werd recent door de KRO uitgezonden op televisie en is nu ook op dvd uitgekomen.

Drie aanhoudingen in zaak-Endstra

Icoon PolitieDe politie heeft pas geleden drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van vastgoedmagnaat Willem Endstra in mei 2004. Dat maakte de politie in Amsterdam zondag bekend.

Een van de verdachten werd op verzoek van politie en justitie in Amsterdam in Duitsland opgepakt. Hij is vrijdag naar Nederland overgebracht en zondag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De andere twee verdachten zijn in Nederland aangehouden en inmiddels ook al aan de rechter-commissaris voorgeleid. Alle drie zitten nog vast. "In het belang van het onderzoek" willen politie en justitie niet meer informatie kwijt.

Al weken op de hoogte
Volgens het NOS-Journaal vond één arrestatie plaats op het vliegveld van München. Korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie zou al twee weken op de hoogte zijn van deze arrestatie. De man is van Turkse komaf, aldus de NOS. De aanhoudingen in Nederland zouden afgelopen donderdag zijn gebeurd.

De politie zegt tegen het Journaal dat ze nog niets kan zeggen over de rol van de verdachten bij de moord. Bronnen hebben tegen de NOS verklaard dat de schutter waarschijnlijk niet onder de drie arrestanten zit.

Willem Endstra werd op 17 mei 2004 doodgeschoten op straat voor zijn kantoor in de Apollolaan in Amsterdam Oud-Zuid.

Van Gaal ontevreden over gemiste kansen

Voor de verandering had AZ coach Louis van Gaal eens geen verklaring waarom zijn ploeg in Alkmaar niet tot scoren kwam. Mede door een geweldig keepende Gabór Babos aan NEC zijde.

"Als ze er van een, vier, vijf, elf óf zestien meter niet in willen, dan weet ik het ook niet meer", duidde de AZ coach op het vele aantal kansen dat zijn ploeg kreeg tegen NEC.

Zelfs een strafschop kon niets aan de stelling van Van Gaal veranderen. Koevermans mistte een strafschop in de 48e minuut van de wedstrijd, mede omdat de AZ aanvaller niet goed in de wedstrijd zat. "Ik heb gespeeld met de gedachte om iemand anders de penalty te laten nemen, maar ik vond het genant om Danny van de penaltystip te schreeuwen. Achteraf gezien heb ik er spijt van dat ik het niet gedaan heb", verklaarde Louis van Gaal.

Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.