"Minder interlands voor 'sterke' landen"

Chelsea coach Jose Mourinho heeft weer van zich laten horen. Ditmaal over het aantal interlands dat een land speelt. Volgens Mourinho willen ‘sterke’ voetballanden niet spelen tegen ‘zwakke’ tegenstanders als San Marino en Kazachstan.

De nationale ploegen spelen teveel interlands”, aldus Mourinho in de Portugese sportkrant O Jogo. “Te vaak wordt er tegen matige landen gevoetbald en daarom spelen de internationals niet op hoog niveau. Wat eigenlijk wel zou moeten.

Mourinho is ook niet tevreden met het aantal landen in een kwalificatiegroep. “Zeven of acht landen in n kwalificatiegroep is overdreven. Landen moeten veertien tot zestien wedstrijden spelen in een kwalificatiegroep. Die poules dienen enkel maar om spelers een blessure te doen oplopen.

De Portugese oefenmeester ziet meer in groepen met vier landen met gelijkwaardige tegenstanders. “De besten spelen tegen de beste ploegen en de zwakkeren spelen tegen de slechtste ploegen. In plaats van Portugal - Kazachstan en Engeland - San Marino zouden Kazachstan en San Marino tegen Andorra moeten spelen.