FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 juni 2006

Eindstand groep G

Met de ontknoping van groep G zijn alle groepswedstrijden voorbij. Zwitserland en Frankrijk zijn de laatste landen die zich bij de laatste zestien melden.

Zuid-Korea is de verliezer van de avond. Met vier punten moeten zij Frankrijk voor zich houden, die met de winst op Togo zich naar de tweede plek weet te werken.

Eindstand groep G:

#AP+-
1.Zwitserland2740
2.Frankrijk2531
3.Zuid-Korea2434
4.Togo2016

WK 2006: Uitslagen Groep G & H

Icoon WK 2006Vandaag zijn op het WK Voetbal in Duitsland de laatste wedstrijden in Groep G en Groep H gespeeld. Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Oekraïne hebben zich als laatste vier landen geplaatst voor de achtste finales van het WK Voetbal in Duitsland.

In Groep G stonden de wedstrijden Togo-Frankrijk en Zwitserland - Zuid-Korea op het programma. Frankrijk won van Togo met 2-0 en Zwitserland versloeg Zuid-Korea met eveneens 2-0.

Frankrijk moest winnen van Togo, en was dan nog steeds afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd van Zwitserland tegen Zuid-Korea, terwijl het voor Togo al zeker was dat dit haar laatste wedstrijd op het WK 2006 in Duitsland was. Frankrijk kreeg diverse kansen in de eerste helft via Trezeguet en Henry, maar zag ze allemaal verloren gaan, hetzij door buitenspel, hetzij door grote missers. In de tweede helft begon Frankrijk goed en aanvallend en kreeg kansen. In de 55e minuut scoorde Viera de bevrijdende goal voor Frankrijk na slecht verdedigen van de Togolezen. De Fransen, aangewakkerd door het doelpunt, zetten vervolgens meer druk en in de 61e minuut wist Henry het derde doelpunt voor Frankrijk op dit WK binnen te prikken. Togo toonde hierna weinig beleving voor een eventuele comeback en zo won Frankrijk de wedstrijd met aardig wat moeite, vooral door gebrek aan aanvalskracht. Door het verlies van Zuid-Korea tegen Zwitserland plaatste Frankrijk zich voor de achtste finales. Een uitgebreider wedstrijdverslag van deze wedstrijd vind je natuurlijk op de WK-site.

Ook de wedstrijd Zwitserland - Zuid-Korea was voor vanavond gepland. Zij bezetten de eerste twee plaatsen van de groepsstand, maar voor hen stond er nog wel wat op het spel. Als zij verloren of gelijk speelden, bestond er de kans dat zij buiten de boot zouden vallen wat betreft de kaarten voor de achtste finales. De wedstrijd begon goed met kansen voor vooral de Zwitsers en in de 23e minuut scoorde Senderos knap de 1-0 met een kopbal uit een corner. Hierna nam Zwitserland wat gas terug en werd de wedstrijd wat eerlijker verdeeld. Met twee kansen aan beide zijden gingen zij rusten. Na de rust probeerde de Zuid-Koreanen, onder leiding van Dick Advocaat, wat meer druk te zetten, maar de Zwitserse spits Frei schoot halverwege de tweede helft tegen de paal. In de 76e minuut zorgde Frei uiteindelijk voor de tweede treffer van Zwitserland via een buitenspeldoelpunt. Na dit doelpunt groeven de Zwitsers zich in en lieten de Zuid-Koreanen het spel maken, maar het mocht niet baten. Op de WK-site is meer te vinden over deze wedstrijd.

In Groep H werden de wedstrijden al eerder vandaag gespeeld. Spanje won ook haar derde groepsduel van Saoedi-Arabië, hetzij minimaal: 1-0. Ook Oekraïne won in een matig duel tegen tien Tunesiërs met 1-0.

Voor Spanje stond er weinig op het spel. Zij waren al geplaatst voor de achtste finales en waren vrijwel zeker groepshoofd van Groep H. Slechts een grote nederlaag tegen Saoedi-Arabië en een grote zege van Oekraïne op Tunesië zou dat kunnen verhinderen. Daarom koos de Spaanse trainer Aragonés voor zijn B-elftal, met Albelda, Marchena, Fabregas, Raúl en Cañizares in plaats van Torres, Villa, Xavi, Xabi en Reina. In een mat duel zorgde Juanito in de 36e minuut voor de 0-1 met een goede kopbal op aangeven van Reyes uit een vrije trap. Spanje zakte daarna verder terug, maar Saoedi-Arabië wist verder niets te doen tegen de Spanjaarden. Zo eindigde de laatste interland van Sami Al-Jaber, die stopt als international na 163 interlands, in een verliespartij voor de voetballers uit Saoedi-Arabië. Op de WK-site vind je over deze wedstrijd een uitgebreider wedstrijdverslag.

Het Olympisch Stadion in Berlijn was het decor voor de wedstrijd tussen Oekraïne en Tunesië. Oekraïne had slechts een gelijkspel nodig voor de volgende ronde. In de eerste helft kreeg Oekraïne nog wel wat kansen via Shevchenko en Tymoschuk, maar spannend werd de partij niet. Wel was er in de blessuretijd van de eerste helft een tweede gele kaart voor de Tunesiër Jaziri, die daardoor alvast rust kon gaan nemen. De tweede helft ging weer verder hoe het was geëindigd met matig spel troef. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Shevchenko die een strafschop versierde en die hij vervolgens ook zelf verzilverde. Tunesië leek de strijdbijl al begraven te hebben en de partij werd zo uitgespeeld. Ook van deze wedstrijd vind je een uitgebreider verslag op de WK-site.

In de achtste finales zullen maandagavond Spanje en Frankrijk elkaar ontmoeten en op dinsdagavond zullen in Hannover Zwitserland en Oekraïne tegen elkaar strijden.

Eindstand groep G:
1.Zwitserland * 3-7 (4-0)
2.Frankrijk * 3-5 (3-1)
3.Zuid-Korea 3-4 (3-4)
4.Togo 3-0 (1-6)

* = door naar achtste finales.

Eindstand groep H:
1.Spanje * 3-9 (8-1)
2.Oekraïne * 3-6 (5-4)
3.Tunesië 3-1 (3-6)
4.Saudi-Arabië 3-1 (2-7)

* = door naar achtste finales.

Met dank aan freiss voor het schrijven van dit bericht.

Zwitserland door, Zuid-Korea uitgeschakeld

Zwitserland bleek met 2 - 0 te sterk voor Zuid-Korea. Hiermee is Zwitserland, samen met Frankrijk, door naar de achtste finales. Togo en het team van Dick Advocaat, Zuid-Korea, zijn hiermee uitgeschakeld en kunnen naar huis.

In Hannover begonnen Zwitserland en Zuid-Korea aan hun laatste groepswedstrijd. Beide ploegen gingen aanvallend van start en al vroeg in de wedstrijd was de eerste kans voor Zuid-Korea. Chun Soo Lee wist het buitenspel te ontwijken en de bal voor het doel te krijgen, maar kwam geen Koreaans hoofd tegen. Even later kreeg Zwitserland ,met onder andere Yakin en Frei, twee kansen. De grootste kans kwam van Barnetta na tien minuten, toen de Zwitser de bal kreeg na het verkeerd uitverdedigen van de Koreanen. Het schot ging echter ver over.

Zwitserland kwam in de 23e minuut op voorsprong uit een vrije trap van Yakin. Senderos dook voor het Koreaanse doel op en wist met een kopbal de Koreaanse keeper Woon Jae Lee te passeren. In het kopduel raakte Senderos aan zijn neus en Choi aan zijn wenkbrauw gewond, maar beiden konden gewoon verder spelen. De rest van de eerste helft was het Zwitserland die veel druk zette op de Koreaanse verdediging, maar de Zwitsers wisten niet te scoren. In de 41ste minuut kreeg Zwitserland het Spaans benauwd toen Zuberbühler de bal niet onder controle kreeg in het strafschopgebied na een hoekschop van de Koreanen, maar de Zwitserse doelman kon het doel toch vrijhouden. Na 48 minuten floot de Argentijnse scheidsrechter voor het einde van de eerste helft en keek Zuid-Korea tegen een 1-0 achterstand aan.

In de tweede helft speelde Senderos nog een aantal minuten, maar na zeven minuten moest de Zwitser toch het veld af met neus en armblessures. Gedurende de tweede helft kregen de Zwitsers steeds meer ruimte en kansen, maar wist deze niet te benutten. Met nog een kort half uur te spelen werd Jung Hwan Ahn in het veld gebracht. Desondanks kregen de Zwitsers de kans om de wedstrijd af te maken toen Frei in de 63ste minuut een schot loste op het Koreaanse doel, maar de lat weerhield Zwitserland van een tweede doelpunt. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Zwitserland steeds meer ruimte van haar tegenstander wat uitmondde in diverse acties. Met nog een kwartier te spelen had Frei kans op een goal, maar de Koreaanse verdediging wist dit te verijdelen. Het tweede doelpunt kwam van Frei nadat een Zuid-Koreaan een voorzet gaf, die buitenspel stond. De Zwitser Frei wist de keeper te passeren en deelde een mentale tik uit aan de Zuid-Koreanen. Aan het einde van tweede helft kreeg Zuid-Korea nog een grote kans, helaas bereikte de bal de lat en daarmee bleven de Zuid-Koreanen tegen een 2-0 achterstand aankijken. Met de laatste minuten die wegtikten speelde Zwitserland de bal rustig rond en wist daarmee de achtste finales te bereiken.

Opstellingen
Zwitserland: Zuberbühler, Senderos(DJourou/52), Vogel, Cabanas, Wicky, Frei, Barnetta, Spycher, Müller, Yakin(Margairaz/70), Degen

Zuid-Korea: Woon Jae Lee, Dong Jin Kim, Jin Cheul Choi, Il Nam Kim, Kyu Jin Kim, Sung Ji Park, Young Chu Park(Ki Heyon Seol/65), Young Pyo Lee(Jung Hwan Ahn/62), Soo Chun Lee, Ho Lee, Jin Jae Cho

Wedstrijdverloop
Zwitserland - Zuid-Korea 2 - 0
23' Senderos (Zwi)
77' Frei (Zwi)

23' Young Chu Park (ZKo)
37'Jin Kyu Kim (ZKo)
43' Senderos (Zwi)
54' Yakin (Zwi)
68' Wicky (Zwi)
77' Jin Cheul Choi (ZKo)
80' Chun Soo Lee (ZKo)
82' Spycher (Zwi)
90' DJourou (Zwi)

Arbiter: Elizondo (Arg)

Toeschouwers: 43.000

Britse zenders zenden moord uit op tv

Icoon BuitenlandsEen aantal Britse televisiezenders heeft vandaag beelden uitgezonden van een brute moord op een student bij een discotheek in Londen. Aanleiding tot het uitzenden van de beelden van een bewakingscamera was een verzoek van de familie van de jongen. De familie wilde dat als protest tegen de daad van zinloos geweld.

De moord vond begin juli vorig jaar plaats. Bewakingscamera's bij de discotheek legden de moord op video vast. De beelden tonen duidelijk hoe drie jongens de student en een vriend van hem in elkaar slaan en neersteken. De hoofddader is vandaag tot levenslang veroordeeld. Een eventuele vervroegde vrijlating is op zijn vroegst pas na vijftien jaar mogelijk. De twee mededaders moeten voor tenminste vijf jaar de cel in.

Een online versie van het filmpje is hier te bekijken.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Virtueel WK Voetbal

We zijn -qua tijdsbestek- nu bijna halverwege het WK voetbal en nu de groepswedstrijden bijna allemaal zijn gestreden zijn feitelijk ook de meeste wedstrijden al wel gespeeld. En alles is live uitgezonden en tenminste alweer in samenvattingsvorm herhaald, dus als je iets hebt gemist dan is dat toch je eigen schuld.

Of had je nu nóg niet genoeg? Daar hebben een paar Deense webdesigners toch weer wat op gevonden. Verbazingwekkend eigenlijk, want de Denen doen dit keer niet eens mee met de eindronde. Waar kwamen deze (ongetwijfeld grote) voetballiefhebbers dan mee? Wel nu, nog meer herhalingen natuurlijk! Maar dan wel op een heel bijzondere manier gepresenteerd: als virtuele herhalingen. Van alle tot nu toe gespeelde wedstrijden hebben zij de doelpunten in virtuele vorm op het internet gezet. Daarbij kun je dus niet alleen de doelpunten vanuit een traditioneel (camera)standpunt bekijken, maar ook vanuit vogelvlucht, vanachter het doel of bijvoorbeeld vanuit een handvol spelersperspectieven. Werkelijk schitterend gedaan, als je het mij vraagt. Kijk zelf maar.

Man slaat buurvrouw met tuingereedschap

Icoon OpmerkelijkEen 62-jarige vrouw is gisteren mishandeld door haar buurman. De vrouw uit Hoeven (Noord-Brabant) was aan het tuinieren toen er onenigheid ontstond met haar buurman over het tuinafval. De man en de vrouw vlogen elkaar in de haren en na wat duw- en trekwerk sloeg de man de vrouw op het hoofd met een steel van het tuingereedschap.

De vrouw hield aan de ruzie een kapotte bril en verwondingen aan haar hoofd over. Ze heeft bij de politie aangifte van mishandeling gedaan.

Met dank aan een anoniempje voor de submit.

De FOK! WK-pool is weer open!

De groepswedstrijden zijn afgelopen, alle achtste finalisten zijn bekend, dus het is tijd voor de tweede ronde in de WK-pool van FOK!

Via deze link kun je je voorspellingen voor de tweede ronde invullen. Let op: je kan dit alléén doen als je ook hebt meegedaan aan de eerste fase van het spel! Aangezien de eerste wedstrijd van de achtste finales morgen al begint, kun je tot zaterdag 24 juni 17.00u je voorspellingen invullen. Na het invullen en versturen van het formulier kun je je voorspellingen niet meer wijzigen, dus controleer goed wat je invult!

Je puntentotaal uit de groepswedstrijden van het WK kun je bekijken via deze link. We wensen je nog heel veel plezier met de rest van het WK!

Frankrijk door na winst op Togo

Frankrijk is er in geslaagd de laatste zestien te bereiken. Tegen Togo werd met 0-2 gewonnen. In een niet hoogstaande wedstrijd wist de ploeg van Domenesch in de tweede helft een langer verblijf op dit WK veilig te stellen. Vierra en Henry waren de Franse doelpuntenmakers.

De allerlaatste poulewedstrijden in de groepsfase werden vanavond gespeeld. In poule G moesten de Fransen winnen van Togo om nog kans te maken op de tweede ronde. Dan nog is Les Blues afhankelijk van het resultaat bij Zuid-Korea tegen Zwitserland. Togo is al uitgeschakeld en speelt derhalve alleen om de eer. Bondscoach Domenech startte met het aanvalsduo Thierry Henry – David Trezeguet. Als vervangers van de geschorsten, Zinedine Zidane en Eric Abidal, speelden Franck Ribery en Mickael Silvestre.

Frankrijk begon redelijk sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd in enkele kansen waaronder een kans voor Trezeguet die wegdraaide bij zijn verdediger. Zijn schot ging naast waar hij beter had kunnen afspelen op de naast hem vrijstaande Henry. Even later was het Ribery die vanaf de linkerkant een prima voorzet op Trezeguet gaf. De spits kon de bal echter niet achter doelman Agassa koppen, via zijn handen was een corner was het hoogst haalbare. De eerste kans voor Togo was voor Kader, zijn schot werd gekeerd door Fabian Bartez. Het sterker spelend Franse elftal kreeg in de eerste helft nog meer kleine kansen. Trezeguet was de eerste die de score opende, de grensrechter was van mening dat de spits buitenspel stond . Uit de herhaling bleek dat de grensrechter gelijk had hoewel het vrij moeilijk te zien was. Later zou Henry nog onterecht teruggefloten worden wegens buitenspel Veel kansen voor Togo waren er in de eerste helft niet. Frankrijk had meer balbezit maar ook zij creëerden weinig uitgespeelde kansen. Ribery was nog wel dichtbij maar zijn wilde uithaal zorgde ervoor dat de bal ver naast ging.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde teams. De tussenstand bij de andere wedstrijd noopte Frankrijk om minimaal één keer te scoren. Anders was het, net als vier jaar geleden, over en uit. De grootste kans in het begin van de tweede helft was voor Togo. Abebayor werd echter onterecht buitenspel gegeven. Daarna kreeg Ribery opnieuw een zeer grote kans op de 0-1. Na een goede combinatie met Henry kreeg Ribery tijd genoeg om de bal tegen de touwen te schieten. Opnieuw was hij veel te wild waardoor de bal overging.
De 0-1 valt even later dan toch, Vierra was de gevierde man aan Franse zijde. Op z’n verjaardag schoot de jarige Fransoos de bal in de rechterbovenhoek nadat Ribery de bal op maat had afgegeven. Frankrijk ging na de goal opzoek naar het tweede doelpunt; Henry is dichtbij maar hij mistte jammerlijk. In de 60e minuut was het dan toch Thierry Henry die voor de bevrijdende 0-2 zorgde. Vierra kopte de bal door op Henry, die ter hoogte van de penaltystip raak schoot. Ook na de tweede goal was het betere van het spel voor Les Blues. Togo kwam nauwelijks meer aan het voetballen toe en zal op hun eerste WK-optreden geen punten behalen. Frankrijk zal op 27 juni hun volgende tegenstander, Spanje, treffen in Hannover.


Dolblije Fransen na de overwinning op Togo

Opstelling

Togo: Kossi Agassa, Dare Nibombe, Jean-Paul Abalo, Emmanuel Adebayor/(74’-Dossevi), Massamasso Tchangai, Yao Aziawonou, Moustapha Salifou, Cherif Touré Mamam/(58’-Olufade), Richmond Forson, Mohamed Kader, Yao Junior Senaya

Frankrijk: Fabien Barthez, Patrick Vieira/(80’-Alou Diarra), William Gallas, Claude Makelele, Florent Malouda/(73’-Wiltord), Thierry Henry, Mikaël Silvestre, Lilian Thuram, Willy Sagnol, David Trezeguet, Franck Ribéry/(76’-Sidney Govou)

Wedstrijdverloop:

Togo - Frankrijk

54’ Vierra (FRA) 0-1
60’ Henry (FRA) 0-2

Aziawonou (TOG)
C. Toure (TOG)
Makelele (FRA)
Salifou (TOG)


Arbiter: Jorge Larrionda (Uruguay)

Toeschouwers:
45.000

CIA houdt betalingsverkeer in de gaten

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft al bijna vijf jaar lang, volgens sommigen onrechtmatig, inzage in al het internationale geldverkeer. Volgens de Amerikaanse regering zijn de veelal vertrouwelijke gegevens nodig voor de strijd tegen het internationale terrorisme en financiering daarvan.

Praktisch elke overboeking die waar ook ter wereld wordt gedaan komt langs het Swift in Brussel. Dit centrum van het internationale bankwezen waakt voor ongeoorloofde overboekingen en fraude, en maakt internationale overboekingen makkelijker. Echter blijkt Swift de Amerikaanse inlichtingendienst inzage te hebben gegeven in zijn gehele databank. Geen van de bij Swift aangesloten banken was op de hoogte dat dit gebeurt. Banken zijn normaal gesproken erg terughoudend met het zomaar afstaan van klantgegevens.

Met dank aan Aether en static voor de submit.

Wekelijke hardware charts Japan

De wekelijkse hardwareverkopen van Japan zijn weer binnen. Weinig nieuws onder de zon; de DS Lite verkoopt nog steeds als een speer, de PSP en Nintendo DS volgen gestaag, en de GBA doet het nog altijd beter dan de Xbox.

ConsoleAantalVorige week2006 Totaal
DS Lite141.487132.027 2.329.621
PSP24.65321.656870.267
NDS22.74821.371915.404
PS220.73718.981711.646
GBA SP4.6424.116159.492
X3601.4071.10053.895
GB Micro1.2941.65446.143
Cube1.00296153.337
GBA20362.803
Xbox15201.558

Recordinternational Al-Deayea stopt ook

Na het afscheid van Al-Jaber zal Saoedi-Arabië het voortaan ook moeten stellen zonder Mohamed Al-Deayea. De 33-jarige keeper en recordinternational met maar liefst 181 caps neemt eveneens afscheid van het nationale elftal.

De Saoedische doelman maakte zijn debuut in 1990 en liet zich zien op vier verschillende WK's. Hij debuteerde op het WK van 1994 in de Verenigde Staten tegen Oranje. Ter vergelijking: bij Oranje stond toentertijd Ed de Goey onder de lat. Op 10 mei dit jaar speelde hij voor het laatst een interland tegen België voor de Saudi's.

Op het WK zelf werd Al-Deayea gepasseerd en mocht Mabrouk Zaid plaats nemen in het doel. Zijn indrukwekkende interlandcarrière van 181 caps mag dan wel geëindigd zijn, hijzelf besluit nog verder door te keepen bij zijn club Al-Hilal.

Top 10 spelers met meest gespeelde interlands:

#SpelerLandCaps
1.Mohamed Al-DeayeaSaudi-Arabië181
2.Claudio SuarezMexico178
3.Hossam HassanEgypte170
4.Cobi JonesVerenigde Staten164
Adnan Khalees Al-TalyaniVer. Arabische Emiraten164
6.Sami Al JaberSaudi-Arabië161
7.Lother MatthäusDuitsland150
8.Ali DaeiIran149
9.Martin ReimEstland147
10.Mohammed Al-KhilaiwiSaudi-Arabië143
Marko KristalEstland143
Thomas RavelliZweden143

25% Amerikanen heeft geen enkele vriend

Icoon Buitenlands'The United States of America' is een van de rijkste landen ter wereld. Met een BNP per hoofd van 41,399$ zullen ze wel weinig te klagen hebben, zou je denken. Niets is echter minder waar. Amerikanen worden steeds eenzamer. Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat een kwart van de Amerikanen geen enkele vriend heeft. Dat is een verdubbeling ten op zichte van 20 jaar terug.

In 1985 had de gemiddelde Amerikaan drie goede vrienden, nu zijn dat er gemiddeld nog twee. Zij mogen zich nog gelukkig achten; 25 procent van de Amerikaanse bevolking heeft helemaal niemand om zijn/haar hart bij uit te storten.

Deze trend van steeds eenzamer wordende mensen is volgens onderzoekers het gevolg van de Amerikaanse manier van leven, dat voor een groot deel achter het bureau en op het internet plaatsvindt.

Rosmalen: Ancic en Hernych naar finale

De finale van het enkelspel in het Ordina Open gaat bij de mannen tussen titelverdediger Mario Ancic uit Kroatië en Jan Hernych uit Tsjechië.

Hernych, ongeplaatst in Rosmalen, was vandaag in de halve finale te sterk voor de Fransman Florent Serra met de setstanden 6-2 en 7-6. Eerder op de dag had Ancic, die als derde was geplaatst, gewonnen van de Cyprioot Marcus Baghdatis met 6-4 en 7-6.

Valverde kopman Caisse d'Epargne in Tour

De Spanjaard Alejandro Valverde, die zijn zinnen heeft gezet op een goede klassering in de Tour de France, is de kopman in de Tour van Caisse d'Epargne - Illes Balears.

Vorig jaar won Valverde een rit in de Alpen, maar daarna stapte hij met een knieblessure af. Óscar Pereiro, vorig jaar ook ritwinnaar en tiende in het eindklassement, fungeert als tweede kopman.

Naast Valverde en Pereiro neemt Caisse d'Epargne de volgende renners mee: David Arroyo, Isaac Gálvez, José Vicente García Acosta, Óscar Pereiro en Xabier Zandio (allen Spanje), Florent Brard en Nicolas Portal (beiden Frankrijk) en Vladimir Karpets (Rusland).

Uitslag 2e vrije training GP Canada

De tweede vrije training op het circuit van Gilles Villeneuve in Canada is zojuist verreden. De snelste tijd is werderom gereden door Robert Kubica. De snelste racecoureur was huidig wereldkampioen Fernando Alonso. Hieronder de volledige uitslag.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Canada:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1R. KubicaBMW1:16.96533
2F. AlonsoRenault1:17.09515
3A. WurzWilliams1:17.33721
4K. RäikkönenMcLaren1:17.49010
5A. DavidsonHonda1:17.62732
6G. FisichellaRenault1:17.80521
7M. WebberWilliams1:17.84813
8V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:18.00918
9N. HeidfeldBMW1:18.01513
10J. VilleneuveBMW1:18.03514
11R. DoornbosRed Bull1:18.20132
12R. BarrichelloHonda1:18.27916
13J. ButtonHonda1:18.42918
14C. AlbersMidland F11:18.50320
15M. SchumacherFerrari1:18.54917
16R. SchumacherToyota1:18.61423
17JP. MontoyaMcLaren1:18.76114
18C. KlienRed Bull1:18.86515
19J. TrulliToyota1:18.86817
20S. SpeedScuderia Toro Rosso1:18.90721
21N. RosbergWilliams1:19.04810
22F. MassaFerrari1:19.09915
23G. MondiniMidland F11:19.13824
24D. CoulthardRed Bull1:19.31315
25N. JaniScuderia Toro Rosso1:19.54128
26T. SatoSuper Aguri1:19.62422
27S. YamamotoSuper Aguri1:20.19726
28T. MonteiroMidland F11:20.26218
29F. MontagnySuper Aguri1:21.43422

Liverpool contracteert Bellamy

Craig Bellamy voetbalt volgend jaar in het rode shirt van Liverpool. Dat zijn zijn huidige club Blackburn Rovers, Liverpool en de speler overeengekomen. Bellamy, op vakantie in Griekenland, vloog vanmiddag terug naar Liverpool om de medische keuring te ondergaan

Voor de spits, die vorig seizoen voor Blackburn Rovers voetbalde, is het een droom die uitkomt: “Het is een droom om bij de club te spelen waar ik van jongs af aan al supporter van was. Het is een enorme eer om voor Liverpool te spelen, ik ben een enorm blij mens”, aldus een dolgelukkige Bellamy.

Met de transfer van Bellamy naar Anfield Road is een bedrag gemoeid van ongeveer 8.7 miljoen euro. Voor dit bedrag is Bellamy vier jaar aan The Reds verbonden. Met het aantrekken van een nieuwe spits moet de strijd worden aangegaan met het oppermachtige Chelsea. Of dat gaat lukken zal de toekomst uitwijzen.

Eriksson: "Ik ben niet getrouwd met Beckham"

De Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson ontkende vrijdag dat hij getrouwd is met zijn aanvoerder David Beckham.

"Ik ben niet eens verloofd met hem", aldus de Zweed. Met zijn quasi-grappige opmerkingen wilde Eriksson aangeven dat de middenvelder van Real Madrid bij hem niet over een onbeperkt krediet beschikt. "Dat denken jullie wel, maar zo is het niet", zei hij tegenover Britse journalisten. "Ook al is hij mijn aanvoerder, hij hoeft niet op een voorkeursbehandeling te rekenen. Ik zal doen wat nodig is als er iets fout gaat in mijn ploeg."

Ik ken een bot

De hel op aarde. Hadden we gehoopt om dit jaar eindelijk eens af te zijn van die nietszeggende zomerhitjes, die voortdurend in je kop blijven hangen, krijgen we dit: 'Boten Anna' van Basshunter.

De echte nerds zullen er blij mee zijn, want dit nummer maakt het excessieve chatgedrag in de avonduren toch weer enigszins maatschappelijk bespreekbaar.

Wij hopen dat de opmars van deze oorworm nog gestopt kan worden. Zweden, Noorwegen en Denemarken lijken al verloren, want de single staat in die landen al hoog in de charts. Op de Radio 3 van de Zweedse Radio verdrong 'Boten Anna' vorige week nota bene onze stoere vrienden van Lordi van de eerste plaats.
Het wordt afzien in de dancings en clubs in Salou en op Mallorca deze zomer. We hebben jullie gewaarschuwd.

Met dank aan woeeiiii voor de submit.

My worst day WW2 aangekondigd

Worst day + WW2 = in je uppie op een Noors eiland vol Duitsers worden gedumpt in 1944. Je missie: Vernietig twee stuks kust-geschut. Hiermee moet je het doen in de briefing van My Worst Day WW2. De game wordt gemaakt door één persoon: Rune Trollebo. Hij heeft de vorige 3 jaar gestoken in het ontwikkelen van deze 3D FPS.

MWD speelt en voelt een beetje als Hidden and Dangerous (1). Het enige verschil is dat je in deze game geen missies/levels hebt. Hoe je je doel wil bereiken is volledig aan jou. Niet volledig als in bijvoorbeeld GTA, maar vergeleken met andere FPS games heb je een behoorlijke hoeveelheid vrijheid.

Het is in ieder geval weer eens wat anders. Je begrijpt dat als je in je eentje op een eiland vol vijanden zit, een beetje subtiliteit (lees: stealth) wordt verwacht. Voor de mensen die weer een wat anders willen dan de "standaard" shooter, is deze misschien het proberen waard. Proberen kun je in de demo, te downloaden op de site van de game. Deze demo is het gehele spel, maar met een tijdsrestrictie. Voor $20 (ongeveer 20 euro) kan je een code kopen om de gehele game te unlocken.


Al-Jaber stopt als international

Sami Al-Jaber (33) stopt als international. De aanvaller, actief op vier WK’s, kwam tot liefst 163 caps.

”Ik ben blij dat ik afscheid kan nemen met een doelpunt tegen Tunesië in dit toernooi”, aldus Al-Jaber. Het boegbeeld van Saoedi-Arabië viel nauwelijks op tijdens het duel met Spanje ( 0-1). Na 68 minuten verliet hij het veld voor Mouath. Al-Jaber is een van de weinige spelers die trefzeker was op drie verschillende eindrondes en mag zich in dat opzicht meten met onder meer Pelé en Diego Maradona.

Plan de campagne om overlast Marokkaanse jeugd aan te pakken

PolitiekHet kabinet heeft maatregelen aangekondigd die de overlast die een ''te grote groep'' jongeren van Marokkaanse komaf in een aantal wijken veroorzaakt, moeten tegengaan. In januari liet de regering al weten dat Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht er de komende jaren flink wat geld bijkrijgen om maatregelen te nemen tegen crimineel gedrag van Marokkaanse jongeren.

De regering zegt zich zorgen te maken over dit ''hardnekkige'' probleem, waar het imago en toekomstperspectief van de hele Marokkaanse gemeenschap onder lijdt. De insteek is om de achterstandspositie aan te pakken en tegen te gaan dat deze jongeren zich afkeren van de samenleving.

Vier ministers hebben nu een aantal maatregelen bedacht op het gebied van school, werk, wijken, woonsituatie, veiligheid en discriminatie, die het toekomstperspectief van de Marokkaanse jeugd moet verbeteren. Het gaat om de ministers Remkes van Binnenlandse Zaken, Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing, Verdonk van Integratie en Donner van Justitie.

Er komt extra geld om de onderwijspositie onder Marokkaanse jongeren te verbeteren en werkloosheid terug te dringen. Dat gebeurt door de verlenging van de leerplicht, mentoring en coaching en door de ouders meer erbij te betrekken. Dit jaar is daarvoor 81 miljoen euro beschikbaar, oplopend tot 268 miljoen euro per jaar vanaf 2010. Tevens komt er nog 25 miljoen euro uit een potje om de leefbaarheid en veiligheid van probleemwijken te vergroten.

Nederlandse waarden en normen
Eerder werd reeds bekend dat burgemeesters en officieren van justitie meer bevoegdheden krijgen op te treden tegen overlastgevenden op straat. Verder worden initiatieven vanuit de Marokkaanse gemeenschap zelf meer gestimuleerd en ondersteund. ''Niet alleen de Marokkaanse kinderen maar ook de ouders hebben moeite met de opvoeding tussen twee culturen'', aldus het kabinet.

Marokkaanse ouders zullen worden geholpen met het uitdragen van de Nederlandse waarden en normen. Daarbij gaat het onder meer om praktische opvoedingsondersteuning. Jeugd- en welzijnswerkers moeten vroegtijdig signaleren als het misloopt.

De regering gaat tenslotte ook meer geld uittrekken om het netwerk van Anti-Discriminatiebureaus uit te breiden.

Wat is Dit: Opgave 33 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Krajicek is Dementieva de baas

Michaëlla Krajicek heeft de finale van de Ordina Open bereikt. De 17-jarige Nederlandse won van Elena Dementieva, de nummer acht van de wereld: 1-6, 7-6, 6-4.

Krajicek slaagde er nog nooit eerder in een top tien speelster te verslaan. Aanvankelijk leek deze mijlpaal ook vandaag niet realistisch, want Dementieva overklaste Krajicek in de eerste set. In het tweede bedrijf overleefde de kleine kraai een matchpoint op weg naar een tiebreak. Dementieva snelde naar een 4-0 voorsprong, maar Krajicek pakte zeven van de acht volgende punten en sleepte de set binnen. In het derde bedrijf plaatste onze landgenote bij een stand van 5-4 de beslissende break.

”Dit is mijn mooiste zege tot nu toe”, zei Krajicek. In de eindstrijd treft ze de Russin Dinara Safina, misschien nog wel meer dan Dementieva een grasspecialiste. Safina versloeg voormalig winnares Elena Daniilidou met 6-3, 3-6 en 6-4.

Blochin: "Zenuwslopende wedstrijd"

Na afloop van de 1-0 overwinning op Tunesië, en tevens plaatsing voor de achtste finales, sprak de bondscoach van Oekraïne, Oleg Blochin, van een zenuwslopend duel.

"Ik was tot het eindsignaal nerveus. Nu ben ik gewoon tevreden met de uitslag. Van mijn ploeg kan men in de achtste finales nog veel verwachten", aldus Blohin. "Na de 4-0 nederlaag tegen de Spanjaarden hadden we het erg moeilijk. Het geeft dan ook een heerlijk gevoel dat we verder zijn", zei matchwinner Andrei Sjevtsjenko.

De Tunesisch bondscoach Roger Lemerre vond dat zijn ploeg zich niet hoefden te schamen. "We hebben onszelf onnodig in de problemen gebracht door die rode kaart."

Nesta mogelijk niet inzetbaar tegen Australië

De achtste finale tegen Australië komt mogelijk te vroeg voor Alessandro Nesta. De Italiaanse bondscoach Marcelo Lippi moest hem al vroeg in de wedstrijd tegen Tsjechië wisselen.

De reden voor het uitvallen van Nesta was een spierblessure, waarmee de verdiger al langer tobt. De eerste testen maakten de ernst van zijn blessure niet duidelijk. "We hebben twee dagen nodig om een beslissing te kunnen nemen over zijn inzetbaarheid", meldde de Italiaanse teamarts Enrico Castellaci.

Situatie Groep G

Groep G gaat ook een spannende laatste ronde tegemoet. Na de 2-0 zege van Zwitserland is Togo uitgeschakeld, maar de overige drie ploegen kunnen zich plaatsen op allerlei manieren voor de achtste finales.

Zwitserland en Zuid-Korea staan beiden op vier punten en kunnen met winst in hun onderlinge confrontatie groepswinnaar worden. Bij een gelijkspel zal Zuid-Korea moeten hopen dat Frankrijk niet teveel uit haar slof schiet tegen Togo. Bij een zege van 2-0 of meer van Frankrijk en een 0-0 gelijkspel tussen Zwitserland - Zuid-Korea staan de drie landen op vijf punten, maar wordt Zuid-Korea uitgeschakeld op doelsaldo.

Kwalificatie voor de Fransen zal een lastige opgave worden. Een 1-0 zege zal dus sowieso nooit volstaan, wanneer Zwitserland en Zuid-Korea gelijk spelen. Dat zal dan wel weer het geval zijn als of Zwitserland of Zuid-Korea verliest. Frankrijk steekt dan de verliezer van die wedstrijd voorbij met vijf punten.

Bij een gelijkspel hebben de Fransen een probleem. De drie verzamelde punten uit drie groepsduels zijn dan nooit toereikend om de tweede plaats te bereiken. Togo is uitgespeeld dit toernooi en mag de eer van het land gaan redden tegen Frankrijk.

Stand groep G:

#AP+-
1.Zwitserland2420
2.Zuid-Korea2432
3.Frankrijk2211
4.Togo2014

Next-gen screenshots Tony Hawk’s Project 8

Er zijn tien screenshots verschenen van het nieuwste deel uit de inmiddels achtdelige Tony Hawk's serie. Dit deel, dat vooralsnog schuilgaat onder de sinistere naam Tony Hawk's Project 8, wordt volgens Activision een revolutie binnen de serie. Vooral dankzij de kracht van de nieuwe generatie consoles, en een nieuwe engine, zal het een skatefestijn moeten worden om nooit te vergeten. Volgens de grote developer wordt de game realistischer dan ooit, zowel door de graphics als de grotere interactiviteit met de omgeving. Of dit daadwerkelijk het geval is moet in augustus gaan blijken. Tot die tijd kunnen we ons tegoed doen aan deze in-game screenshots:







Henin opnieuw te sterk voor Clijsters

Justine Henin-Hardenne heeft voor de twee keer binnen twee weken Kim Clijsters verslagen. Na haar winstpartij op Roland Garros, toonde Henin aan ook de meerdere te zijn op het gras van Eastbourne: 6-3, 5-7, 6-1.

Henin schoot uit de startblokken en ging meteen door de service van Clijsters. Tot 4-3 won de Waalse, recentelijk nog winnares van Roland Garros, eenvoudig haar opslaggames, maar in het achtste spel kreeg Clijsters breakkansen. De Vlaamse drukte niet door, waarna Henin even later de set binnensleepte. In het tweede bedrijf leek het duel dood te bloeden, maar Clijsters pakte na een achterstand van 0-2 liefst zeven van de volgende tien games.

Clijsters leek door te gaan in haar ritme en kwam snel op 1-0 in het beslissende derde set. Langzaam maar zeker hervond Henin haar goede slagen en in een mum van tijd stond het 4-1. Toen Clijsters op dat kritieke moment op love haar opslag moest inleveren, was het pleit beslecht. In de finale treft Henin de Russin Anastasia Myskina, die haar landgenote Svetlana Kuznetsova de baas was: 6-4, 2-6, 6-4.

Clement langer bij Bouygues

Stef Clement (23) blijft ook in de toekomst actief voor het Franse Bouygues Telecom. De nieuwbakken Nederlands kampioen tijdrijden verlengde zijn contract tot en met eind 2008.

Clement verliet afgelopen jaar de opleidingsploeg van Rabobank en beleeft een uitermate goed seizoen als neoprof in Franse dienst. In de grote tijdrit van de Giro d’Italia finishte de Brabander als twaalfde en dinsdag volgde hij Thomas Dekker op als Nederlands beste man in de strijd tegen de klok. ”Stef wordt gewaardeerd en heeft het zelf ook goed naar zijn zin bij Bouygues”, zei zijn zaakwaarnemer Jacques Hanegraaf.

Nederland in uittenue

Het Nederlands elftal speelt zondag tegen Portugal in het witte uittenue. Dat heeft de FIFA bepaald.

Per duel bekijkt de FIFA in wat voor outfit beide teams zich presenteren. Portugal is als poulewinnaar formeel de thuisspelende ploeg en zal volledig in het rood aantreden. Oranje speelt met een wit shirt, blauwe broek en witte kousen. In de groepfase hulde het Nederlands elftal zich steeds in een oranje tricot.

Kabinet verhoogt kinderbijslag, weduwengeld

Icoon BinnenlandsDe kinderbijslag en de nabestaandenuitkeringen gaan per 1 oktober drastisch omhoog. Dat heeft het kabinet besloten. Voor de kinderbijslag gaat het om een bedrag van 35 euro per jaar, voor weduwen gaat het om een extraatje van tien euro per maand. Ook krijgen de ontvangers van een nabestaandenuitkering een eenmalig bedrag van 97 euro.

Ook is het kabinet eruit hoe werkgevers verplicht gaan bijdragen in de kosten van kinderopvang. Zij betalen 0,28 procent van de loonsom. De winstbelasting gaat omlaag. Voor een gezin dat per jaar 45.000 euro verdient en twee kinderen driemaal per week in de crèche onderbrengt betekent dit een vooruitgang van 185 euro per maand.

Uitslag 1e vrije training GP Canada

Zojuist is de eerste vrije training ter voorbereiding op de Grand Prix van Canada op het circuit van Gilles Villeneuve verreden. Het waren vooral de vrijdagrijders die in actie kwamen. De snelste tijd is gezet door Robert Kubica. Hieronder de volledige uitslag.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Canada:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1R. KubicaBMW1:16.39030
2A. DavidsonHonda1:18.30626
3A. WurzWilliams1:18.94123
4M. SchumacherFerrari1:18.9945
5R. BarrichelloHonda1:19.0706
6J. ButtonHonda1:19.1656
7N. JaniScuderia Toro Rosso1:19.25824
8R. DoornbosRed Bull1:19.68120
9V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:20.1547
10C. AlbersMidland F11:20.6469
11T. MonteiroMidland F11:20.7998
12R. SchumacherToyota1:20.8616
13F. MontagnySuper Aguri1:21.78317
14T. SatoSuper Aguri1:21.89120
15S. YamamotoSuper Aguri1:23.15929
16F. MassaFerrari1:23.1795
17J. TrulliToyota1:24.0297
18G. MondiniMidland F1geen tijd2
19F. AlonsoRenaultgeen tijd2
20G. FisichellaRenaultgeen tijd1
21C. KlienRed Bullgeen tijd1
22S. SpeedScuderia Toro Rossogeen tijd1
23J. VilleneuveBMWgeen tijd1
24D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
25N. HeidfeldBMWgeen tijd1
26K. RäikkönenMcLarengeen tijd
27JP. MontoyaMcLarengeen tijd
28M. WebberWilliamsgeen tijd
29N. RosbergWilliamsgeen tijd

Eindstand Groep H

De wedstrijden van Groep H zijn allemaal gespeeld. Spanje en Oekraïne hebben zich weten te plaatsen voor de achtste finales.

Wie daarin hun tegenstanders zullen zijn, wordt vanavond bekend. Dan spelen de landen uit Groep G hun laatste groepswedstrijd. Om ongeveer kwart voor 11 zijn dus alle landen bekend die zich hebben geplaatst voor de achtste finales.

Eindstand groep H:

#GP+-
1.Spanje3981
2.Oekraïne3654
3.Tunesië3136
4.Saudi-Arabië3127

Minimale zege Spanje op Saoedi-Arabië

Spanje heeft ook haar derde groepsduel gewonnen. In een niemendalletje bleek La Selección te sterk voor Saoedi-Arabië: 1-0. Verdediger Juanito groeide uit tot matchwinnaar.

Sami Al-Jaber was de opvallendste nieuwe naam in het basisteam van Saoedi-Arabië. De ancien viel tweemaal goed in en kreeg daarom het vertrouwen van bondscoach Paqueta. De Saoedi’s hadden nog een minimale kans op plaatsing voor de achtste finales: slechts een gunstig resultaat bij Oekraïne - Tunesië én een ruime zege op Spanje zou een herhaling van de stunt van 1994 mogelijk maken. De Spaanse keuzeheer Aragonés greep de zekerheid van een achtste finaleticket aan om zijn tweede keus speeltijd te gunnen. Geen Torres, Villa, Xavi en Xabi, maar Albelda, Marchena, Fabregas en Raúl aan de aftrap. In het doel kreeg Cañizares de voorkeur boven Reina.

Spanje opereerde in een klassiek 4-3-3 systeem, hetgeen aantrekkelijke situaties opleverde. Joaquin en Reyes wilden zich bewijzen en dolden meermaals hun directe tegenstander. Beide vleugelspelers gingen echter te vaak voor eigen glorie. In de eerste twintig minuten deed Spanje het relatief rustig aan. La Selección liet de bal van voet tot voet gaan en wachtte op een opening. Slechts een aantal keer werd de diepte gezocht. Saoedi-Arabië leek er niet echt in geloven en leed af en toe op onthutsende manier balverlies. Met lange halen werd spits Al-Jaber aan het werk gezet.

Pas halverwege het eerste bedrijf resulteerde het aanzienlijke kwaliteitsverschil in uitgespeelde mogelijkheden. Doelman Zaid onderscheidde zich met knappe reddingen op schoten van Joaquin, Reyes en Albelda. De 1-0 moest wel vallen en net als in het duel tegen Oekraïne had Spanje een dood spelmoment nodig om de score open te breken. Juanito kopte een uitdraaiende vrije trap van Reyes steenhard in de kruising. De verder onzichtbare maar hardwerkende Raúl zag even hierna een lobje net over het doel belanden. Saoedi-Arabië stelde hier niets tegenover. Vooral Al-Harthi speelde een kansloze partij tegen Marchena en Juanito en toonde een schrijnend gebrek aan techniek.

David Villa loste in de tweede helft Raúl af. Later verschenen ook Fernando Torres en Xavi binnen de lijnen. Spanje schakelde nadrukkelijk enige tanden terug in het tweede bedrijf, en dat terwijl het tempo voor rust al niet erg hoog lag. Het aantal gelukte combinaties daalde tot het minimum. Vooral Iniesta haalde niet z’n gebruikelijke niveau. De Spaanse desinteresse opende logischerwijs de deur tot kansjes voor Saoedi-Arabië. Sulimani zette Cañizares aan het werk en Al-Temyat verdiende misschien wel een strafschop na een overtreding van Albelda.

In de slotfase kreeg Al-Harthi dé kans om Saoedi-Arabië met opgeheven hoofd het WK te doen verlaten. De aanvaller van Al Nasr taxeerde een vrije schietkans niet naar waarde. Hieraan vooraf ging een mooie rush van Noor. Spanje geloofde het wel en via plichtmatig spel koerste het af op het einde. Dinsdag zal de equipe van Aragonés weer echt aan de bak moeten als Zwitserland, Zuid-Korea of Frankrijk de oppositie vormt. In de kwartfinale wacht wellicht Brazilië.


Opstellingen:

Saoedi-Arabië: Zaid, Dokhi, Tukar, Al-Montashari, Khathran, Kariri, Noor, Sulimani ( 81. Mussad), Aziz ( 13. Al-Temyat), Al-Jaber ( 68. Mouath), Al-Harthi.

Spanje: Cañizares, Salgado, Juanito, Marchena, Lopez, Albelda, Fabregas ( 66. Xavi), Iniesta, Joaquin, Reyes ( 69. Torres), Raúl ( 46. Villa).


Wedstrijdverloop:

Saoedi-Arabië 0 – 1 Spanje

36’ Juanito 0-1

27’ Al-Jaber (SA)
30’ Albelda (SPA)
35’ Reyes (SPA)
75’ Marchena (SPA)
77’ Al-Temyat (SA)

Arbiter: Codjia (Benin)

Toeschouwers: 46.000

Oekraïne door na matig duel tegen Tunesië

In de laatste groepswedstrijd voor Tunesië en Oekraïne was er totaal geen spanning en actie waar te nemen in het Olympisch Stadion in Berlijn. Pas laat in de wedstrijd kon Oekraïne tegen tien Tunesiërs de 1-0 scoren. Tekenend was dat dit moest gebeuren uit een strafschop. Bij dat ene doelpunt bleef het, waardoor Oekraïne zich plaatste voor de achtste finales.

Tunesië begon met maar liefst negen spelers die 'op scherp' stonden, één gele kaart zou betekenen dat ze de wedstrijd in de achtste finale, mocht Tunesië die halen, moesten missen. Bij Oekraïne waren dit er slechts voor. Oekraïne zou aan een gelijkspel genoeg hebben om de volgende ronde te bereiken, Tunesië moest in ieder geval voor de winst gaan.

Het eerste kwartier kende nauwelijks kansen, aan beide kanten viel al wel een gele kaart, waardoor een schorsing een feit was. Halverwege de eerste helft kon Oekraïne gevaarlijk counteren, maar het uiteindelijke schot van Tymoschuk trof geen doel. Kort daarna kreeg Voronin de kans om Oekraïne op voorsprong te zetten, maar ook hij faalde. Na een half uur spelen leek Shevchenko gevaarlijk te kunnen worden in het strafschopsgebied, maar de verdedigers van Tunesië waren op tijd terug om redding te bieden.

Doordat Spanje in de andere wedstrijd tegen Saudi-Arabië op voorsprong kwam, wisten Oekraïne en Tunesië dat ze gingen strijden om de tweede plaats in de poule, al was dat al min of meer zeker vanwege het goede Spaanse doelsaldo. Tunesië had meer balbezit dan de Oost-Europeanen, terwijl Oekraïne gevaarlijker was. In de blessuretijd maakte Jaziri nog een overtreding, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Zonder echte kansen eindigde de zeer matige eerste helft dan ook in 0-0.

De tweede helft ging verder waar de eerste was geëindigd, met dezelfde 21 spelers en met matig spel. Ook tegen tien tegenstanders kon de elf van Oekraïne geen kansen creëren in de eerste twintig minuten van de tweede helft. Toen was het zelfs Tunesië dat een vrije trap maar net over het doel schoot. Twintig minuten voor tijd versiert Shevchenko een penalty, welke door de topspits zelf wordt binnen geschoten. Daarmee leek de wedstrijd helemaal op slot te zijn gegaan. Oekraïne wist nagenoeg zeker dat het door was, omdat Tunesië nu twee doelpunten moest maken met een man minder. Na een dubbele wissels aan de kant van de Noord-Afrikanen kreeg Trabelsi een schietkans, maar hij kon de gelijkmaker niet aantekenen.

Ook in de laatste kwartier bleef de wedstrijd totaal niet aansprekend, er kwamen aan beide kanten nauwelijks kansen. De enige mogelijkheid was er voor Voronin, maar hij kon de keeper van de Tunesiërs niet passeren. Door de 1-0 overwinning van Oekraïne werden de Oost-Europeanen tweede in de poule. In de achtste finale komen ze uit tegen de nummer twee uit poule G, dat kan Zwitserland, Frankrijk of Zuid-Korea worden. Dit wordt vanavond bekend.


Opstellingen:

Oekraïne: Sjovkovski, Sviderski, Roesol, Nesmatsjni, Goesev, Timosjtsjoek, Rebrov (55. Vorobey), Kalinitsjenko (75. Gusin), Sjelajev, Voronin, Shevchenko (88. Milevsky)

Tunesië: Boumnijel, Trabelsi, Jaidi, Haggui, Ayari, Bouazizi (79. Ben Saada), Nafti (90+1. Ghodhbane), Namouchi, Mnari, Chedli (79. Santos), Jaziri


Wedstrijdverloop:

Oekraïne - Tunesië 1 - 0

70' Shevchenko 1-0 (p)


9' Jaziri (TUN)
18' Svidereskyi (OEK)
45+1' Jaziri (TUN)
47' Shelayev (OEK)
61' Tymoschuk (OEK)
65' Rusol (OEK)
90' Jaidi (TUN)
45+1' Jaziri (TUN)

Arbiter: Amarilla (PAR)

Toeschouwers: 72.000

Ivanov fluit Nederland - Portugal

Valentin Ivanov fungeert als leidsman van Nederland – Portugal. De Rus maakte tot nu toe een matige indruk op het WK.

Ivanov floot in de groepsfase Frankrijk – Zwitserland en Duitsland – Ecuador. Met name in de eerste wedstrijd deed de 44-jarige Rus zijn reputatie van goede scheidsrechter geen eer aan. Hij zwaaide liefst acht maal met een gele kaart, soms voor de meest onbenullige dingen. Ivanov moest één keer eerder een duel van Oranje in goede banen leiden, tegen Italië in november 2005. Deze oefenwedstrijd verloor Nederland met 1-3, nog altijd de enige nederlaag onder het bewind van bondscoach Marco van Basten.

Schumacher: "Massa moet beter presteren"

Tot dusver was Michael Schumacher altijd lovend over zijn teammaat Felipe Massa. De Duitser laat nu echter blijken dat het wel tijd wordt dat Massa meer punten gaat binnenhalen voor het wereldkampioenschap.

Schumacher hoopt dat Massa hem gaat helpen punten af te pakken van de beide Renault-coureurs. Momenteel staat Massa zesde in het kampioenschap met acht punten achterstand op Giancarlo Fisichella. Schumacher zelf staat tweede met 23 punten achterstand op Fernando Alonso. "Het gaat niet alleen om mij en Fernando. Hopelijk kan Felipe zich ook in de strijd mengen en punten afpakken. Het zou veel makkelijker zijn voor ons, als we allebei voor de rest zouden eindigen. Op die manier kan je pas echt punten inlopen," aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Schumacher denkt dat Ferrari de aankomende Grand Prix een goede kans maakt om te beginnen met inlopen op het team van Renault. "Op Silverstone waren we te langzaam, maar er komen wat circuits aan die ons en de Bridgestones goed liggen, dus het zou zo maar eens kunnen dat wij het opeens als beste voor elkaar hebben. Dit kan de ommekeer zijn. We geloven dat we hier erg competitief zijn, we moeten het alleen nog bewijzen."

Groningse student vindt graftombe in Egypte

Icoon OpmerkelijkHet zal je maar gebeuren, je bent op studiereis in Egypte en je stuit per toeval op een tot op heden onbekende graftombe. Het overkwam Jeroen van Rooij, student botanische archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. "De eigenaar van de tombe is vermoedelijk een rijke Egyptenaar die leefde rond 1400 voor Christus", laat Van Rooij vandaag vanuit Egypte weten.

De student ontdekte de graftombe toen hij met drie anderen een tocht door de woestijn maakte. Tijdens een korte pauze vond Van Rooij bovenop een kleine heuvel vier diepe kuilen. Één van die kuilen bleek uit te komen in een grote graftombe. Nadat Van Rooij Egyptische autoriteiten had ingeschakeld is hij onder begeleiding de graftombe ingegaan. In de tombe, die uit acht kamers bestaat, werden geen waardevolle spullen aangetroffen. Vermoedelijk zijn die tijdens een economische crisis honderden jaren geleden al leeg geroofd.

Van Rooij liet weten de ontdekking van de graftombe een 'bizarre, maar geweldige ervaring' te vinden.

Heidfeld wil WK zien

BMW-coureur Nick Heidfeld is boos op de organisatie van de Grand Prix van Canada en de Verenigde Staten. De Duitser vind dat er in het tijdschema rekening moet worden gehouden met het WK voetbal.

Heidfeld had graag gezien dat met de sessies zou worden geschoven, zoals bij de Grand Prix van Engeland. Aangezien het WK voetbal in Canada en de Verenigde Staten veel minder populair is blijft het tijdschema echter onaangepast.

"De meeste coureurs zijn ook voetbalfans en dat geldt ook voor de mensen die naar de races kijken. Het was beter geweest als we daarvoor een pauze hadden ingelast," aldus de Duitser.

"Ik heb altijd gezegd dat Ronaldo belangrijk is"

Met het blijven opstellen van Ronaldo in de basis, werd gisterenavond het vertrouwen van bondscoach Parreira in hem beloond.

De 4-1 zege op Japan kwam mede tot stand door twee doelpunten van Ronaldo. Ook speelde de veelbesproken spits een veel betere partij dan dat in de eerste twee wedstrijden het geval was. "Ik ben zeer gelukkig met de prestatie, die wij neergezet hebben", aldus de bondscoach van Brazilië. "Zo'n wedstrijd hadden we nodig voor de volgende ronde. We hebben gespeeld zoals we wilden. Nu treffen we Ghana, dat een sterke ploeg is en een bewonderenswaardige voorronde gespeeld heeft."

Over Ronaldo blijft Parreira ondanks alle kritiek vol bewondering. "Ik heb altijd gezegd dat Ronaldo een bijzondere speler is. Hij is het toernooi niet in de beste fysieke conditie begonnen, maar hij heeft bewezen wat voor een belangrijke speler hij voor ons is."

Nederlanders opnieuw onder vuur in Uruzgan

Icoon BinnenlandsNederlandse militairen zijn vanmorgen in de Afghaanse provincie Uruzgan opnieuw betrokken geraakt bij een vuurgevecht. Er zijn geen gewonden gevallen aan Nederlandse zijde, aan vijandelijke kant sluit het ministerie van Defensie gewonden niet uit. Tijdens het vuurgevecht kregen de militairen steun van Nederlandse Apache-gevechtshelikopters.

De Nederlanders waren in een gebied ten noorden van de provinciehoofdstad Tarin Kowt aan het verkennen, toen ze met wapens van een klein kaliber en antitankgranaten werden beschoten. De Nederlanse militairen schoten vervolgens terug.

Het is niet de eerste keer deze week dat Nederlandse verkenners in Uruzgan onder vuur komen te liggen. Zondag werd vermoedelijk iemand aan vijandelijke zijde gedood in een vuurgevecht met de Nederlanders. Maandag kwam een eenheid onder mortiervuur te liggen. Tijdens het daaropvolgende vuurgevecht raakte een Nederlands voertuig van de weg. Twee inzittenden liepen daarbij kneuzingen op.

Game Critics Awards: De winnaars

De Game Critics Awards worden bepaald door 28 Amerikaanse magazines en websites die te maken hebben met videogames. Van de 28 magazines en websites werd een panel van mensen samengesteld die konden stemmen in 15 verschillende categorieën.

De grote winnaar van de E3 is toch wel Uncharted 2: Among Thieves voor de PlayStation 3, het spel ging er vandoor met maar liefst 3 van de 15 categorieën. Opvallende winnaars waren ook Split/Second en DJ Hero. De volledige lijst is hieronder te bekijken:

Best of Show:

* Uncharted 2: Among Thieves (PS3)


Best Action/Adventure Game:

* Uncharted 2: Among Thieves (PS3)


Best Console Game:

* Uncharted 2: Among Thieves (PS3)


Best Hardware:

* Project Natal (Xbox 360)


Best Role Playing Game:

* Mass Effect 2 (Xbox 360)


Best PC Game:

* Star Wars: The Old Republic (PC)


Best Action Game:

* Modern Warfare 2 (PC, PS3, Xbox 360)


Best Original Game:

* Scribblenauts (DS)


Best Handheld Game:

* Scribblenauts (DS)


Best Racing Game:

* Split/Second (PC, PS3, Xbox 360)


Best Sports Game:

* Fight Night Round 4 (PS3, Xbox 360)


Best Fighting Game:

* Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars (Wii)


Best Strategy Game:

* Supreme Commander 2 (PC, Xbox 360)


Best Social/Casual/Puzzle:

* DJ Hero (PS3, Wii, Xbox 360)


Best Online Multiplayer:

* Left 4 Dead 2 (PC, Xbox 360)

Uitzendbureau bouwt Polendorp

Icoon Economie Een Schiedams uitzendbureau voor buitenlandse werknemers is van plan een dorp te bouwen waar alleen maar Poolse arbeiders gaan wonen. Het dorp moet in de regio Rijnmond gebouwd worden en moet ongeveer duizend Poolse werknemers kunnen huisvesten.

Van Loenen van uitzendbureau Axidus meent dat zo'n dorp met woningen, winkels en een kerk noodzakelijk is, vanwege het grote aantal Polen dat hier tijdelijk komt werken. Axidus heeft zevenhonderd buitenlandse werknemers aan de slag in het Rijnmondgebied, die verblijven in 31 hotels en huizen in de regio. "Maar idealer zou zijn als je al die arbeidskrachten kunt huisvesten op een campusachtig terrein: slapen, eten, drinken en recreëren".

Het is nog niet bekend waar en wanneer het eerste Polendorp er komt. Dat hangt af van de gemeentebesturen in de regio Rijnmond. De gemeenten staan niet bij voorbaat afwijzend tegenover het plan, maar zullen pas definitief een standpunt bepalen als de uitwerking ervan bekend is. De gemeenten kunnen zelf beslissen of ze een Polendorp zouden willen.

Een industriegebied langs de snelweg, zoals de Spaanse Polder in Rotterdam, is volgens Van Loenen de meest geschikte plek voor een Polendorp. "Ten eerste levert dat geen overlast op voor anderen. En ten tweede kunnen de werknemers dan snel van en naar hun werk worden vervoerd".

VIA, de branchevereniging van uitzendbureaus voor buitenlandse werknemers, vindt het plan goed verzonnen. "Jammer is alleen dat het uitzendbureau het dorp helemaal in zijn eentje wil realiseren. Wil zoiets slagen, dan kan je dat gezien alle rompslomp beter branchebreed aanpakken", zegt vice-voorzitter Rombout.

Nederland heeft vorig jaar circa 30.000 werkvergunningen verleend aan Oost-Europeanen, voornamelijk afkomstig uit Polen.

Krajicek stapt op als bestuurslid KNLTB

Richard Krajicek, oud-Wimbledonwinnaar en toernooidirecteur van het World Tennis Tournament in Rotterdam, zegt zijn bestuurlijke functie bij de Nederlandse tennisbond KNLTB op.

Krajicek houdt het voor gezien vanwege een nieuwe baan, die in conflict met zijn oude baan zou kunnen raken. Zijn nieuwe metier zou een functie bij een sportmanagementbureau zijn. Wel blijft hij zich inzetten als ambassadeur van de KNLTB.

Freekick Mania (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Freekick Mania" en hier mag je een balletje op doel gaan schieten. Tot welke ronde hebben jullie het geschoten?

Oudste schildpad ter wereld is niet meer

Icoon BuitenlandsDe hoogstwaarschijnlijk oudste schildpad ter wereld is gisteravond overleden. De Galápagos-schildpad Harriet is in de Australische dierentuin waar ze verbleef vermoedelijk aan een hartaanval overleden. De 180 kilogram wegende Galápagosreuzenschildpad is 176 jaar oud geworden, aldus een woordvoerder van de Australia Zoo.

Er gaat een verhaal dat de Britse natuuronderzoeker Charles Darwin de destijds vijfjarige Harriet zelf heeft meegenomen van de Zuid-Amerikaanse Galápagos-eilanden. De grondlegger van de evolutietheorie heeft nooit in de gaten gehad dat de schildpad eigenlijk een vrouwtje was. Pas halverwege vorige eeuw werd bekend dat ze geen man was, nadat ze al honderd jaar als man door het leven was gegaan.

Er bestonden nogal wat twijfels over de hoge leeftijd van de schildpad. Een aantal DNA-testen heeft echter bevestigd dat ze daadwerkelijk 176 jaar oud is en ooit bij de Galapagos-eilanden heeft rondgezwommen.

In maart van dit jaar is ook al een oeroude schildpad overleden. In de Indiase stad Calcutta overleed het toenmalige oudste dier ter wereld op 255-jarige leeftijd. Die schildpad, tevens een reuzenschildpad, was afkomstig van de Seychellen. De schildpad werd, samen met een aantal andere schildpadden, door Britse zeelui in 1875 meegenomen als cadeau voor de Britse Oost-Indië Compagnie. De directeur van de dierentuin in India zegt dat uit het archief blijkt dat die schildpad in 1750 ter wereld is gekomen. Sommige mensen beweren echter dat hij al in 1705 ter wereld zou zijn gekomen en dus 300 jaar oud geweest moet zijn.

Met dank aan Babettie voor de submit.

Situatie Groep H

Ook de laatste groep heeft haar tweede speelronde gehad. Hierbij een overzicht van wat wel en niet mogelijk is in groep H.

Spanje heeft zich met de 3-1 zege op Tunesië geplaatst voor de tweede ronde. Vrijwel honderd procent zeker zijn de Spanjaarden ook groepswinnaar. Alleen een grote nederlaag van Spanje tegen Saudi-Arabië en een grote zege van Oekraïne kan de Spanjaarden naar de tweede plek stoten.

Oekraïne staat er ook redelijk voor in deze poule. Bij winst op Tunesië komt het land terecht in de achtste finales. Ook een gelijkspel moet voldoende zijn, behalve wanneer Saudi-Arabië met meer dan vier doelpunten verschil weet te winnen van Spanje. Met een gelijk aantal doelpunten maar een beter doelsaldo gaan dan de Saudi's door in dit onwaarschijnlijke scenario.

Een verlies van Oekraïne is ook niet gunstig voor Saudi's (wanneer die winnen van Spanje), aangezien dan Tunesië ook op vier punten komt, maar vooraf gezien een beter doelsaldo (-2) kent dan Saudi-Arabië (-4). Tunesië heeft het wat dat betreft iets 'gemakkelijker'. Bij winst op Oekraïne en winst of een gelijkspel van Spanje tegen Saudi-Arabië gaan zij met vier verzamelde punten uit de groepsduels door naar de achtste finales.

Stand groep H:

#GP+-
1.Spanje2671
2.Oekraïne2344
3.Tunesië2135
4.Saudi-Arabië2126

Voorbeschouwing Dag 15

Vandaag staan de laatste groepsduels op het programma. In poule G en H vallen de beslissingen. Slechts de kwalificatie van Spanje en de uitschakeling van Togo zijn vaststaande feiten.

Saoedi-Arabië en Spanje kruisen om 16.00 uur de degens in Kaiserslautern. Of eigenlijk: Saoedi-Arabië en Spanje-B. Bondscoach Aragonés gunt namelijk zijn volledige basisteam rust. Ook de tweede keus zal als favoriet beginnen tegen de Arabieren, want Fabregas, Joaquin, Raúl en Albelda verdienen natuurlijk niet het stempel ‘B’. Wellicht dat Raúl en Fabregas zich met een goede prestatie alsnog in de basis knokken. Saoedi-Arabië is alleen bij een ruime zege kansrijk voor de achtste finales, anders valt voor de derde achtereenvolgende keer het doek al in de poulefase. Waarschijnlijk staat Sami Al-Jaber nu eens aan de aftrap. Yaser Al-Kahtani en Omar Al-Ghamdi zijn er wegens blessureleed niet bij.

Als we ervan uitgaan dat Saoedi-Arabië niet wint van Spanje, strijden Oekraïne en Tunesië om de tweede plaats. Voor beide landen zou kwalificatie voor de tweede ronde een unicum zijn. De ploeg van Oleg Blochin heeft aan één punt voldoende, omdat Tunesië verzuimde Saoedi-Arabië te verslaan. Vladislav Vashchuk keert terug van een schorsing, maar voor Vladimir Yezerskyi komt het treffen waarschijnlijk te vroeg. Bij Tunesië staat achter de inzetbaarheid van Francileudo dos Santos een groot vraagteken. De scherpschutter moest de eerste twee wedstrijden missen, hetgeen Tunesië duidelijk verzwakte.

’s Avonds wacht een spannende ontknoping in poule G, waar Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Korea de plaatsing in eigen hand hebben. Togo weet zich na twee nederlagen geëlimineerd. Frankrijk stuit nog op Togo en bij een zege van minimaal twee treffers verschil weten Les Bleus zich in ieder scenario gekwalificeerd. Bondscoach Domenech start met Thierry Henry én David Trezeguet in de basis. Franck Ribery en Mickael Silvestre zijn nieuwe gezichten wegens schorsingen van Zinedine Zidane en Eric Abidal. Togo verwelkomt Jean-Paul Abalo in de ploeg. De fysiek sterke verdediger zag tegen Zuid-Korea de rode kaart en miste dus de confrontatie tegen Zwitserland.

Wanneer Frankrijk dus met 2-0 wint, zal Zuid-Korea of Zwitserland moeten afvallen. In dat geval hebben de Zwitsers aan een remise genoeg dankzij het betere doelsaldo. Bondscoach Kuhn verandert nauwelijks niets aan zijn team dat Togo opzij zette. Alleen Daniel Gygax keert wegens een blessure niet meer terug, wat de deur opent voor Marco Streller of Hakan Yakin. Zwitserland is als enige team op dit WK nog zonder tegendoelpunt. Dick Advocaat zal vermoedelijk geen wijzigingen aanbrengen, al bestaat er een lichte kans dat Jung-Hwan Awn het een keer vanaf het begin mag proberen.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Saoedi-Arabië heeft helemaal niets in te brengen tegen de Spaanse B-keus: 0-4.

Oekraïne slaat in de tweede helft genadeloos toe via enkele messcherpe counters: 2-0 en Tunesië weer niet voorbij de poulefase.

Frankrijk doet wat het moet doen en zet Togo eenvoudig opzij: 4-1.

Zuid-Korea wordt nu zelf eens te grazen genomen in de slotfase. Zwitserland buigt een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

TV-tijden vrijdag 23 juni

Vandaag eindigt de groepsfase met vier wedstrijden. Wat je van het WK allemaal verder kan zien op televisie, lees je in het overzicht hieronder.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-08:30WK Gisteren
Nederland 209:10-11:00WK Voetbal
Nederland 211:10-12:05Studio Sportzomer
Sport1.113:30-15:30WK Gisteren
ARD15:03-16:00WK 2006 Live
Nederland 215:20-15:30The Art of Football from A-Z
Nederland 215:30-15:50Voorbeschouwing Oekraïne-Tunesië
RTL 715:40-18:00Saoedi-Arabië-Spanje (live)
BBC 115:45-18:10Saoedi-Arabië-Spanje (live)
Nederland 215:50-17:55Oekraïne-Tunesië (live)
Sport1.116:00-19:45Oekraïne-Tunesië of Saoedi-Arabië-Spanje(live)
ARD16:00-20:00Oekraïne-Tunesië of Saoedi-Arabië-Spanje(live)
Nederland 217:55-18:15Nabeschouwing Oekraïne-Tunesië
Nederland 220:05-20:35WK Journaal
ARD20:15-21:00WK 2006 Live
BBC 120:30-23:10Togo-Frankrijk (live)
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing Togo-Frankrijk
Nederland 220:50-22:55Togo-Frankrijk (live)
RTL 720:50-22:55Zwitserland-Zuid-Korea (live)
Sport1.121:00-00:45Zwitserland-Zuid-Korea of Togo-Frankrijk(live)
ARD21:00-23:30Zwitserland-Zuid-Korea of Togo-Frankrijk(live)
Talpa21:45-22:00Villa BvD
Talpa22:50-00:00Villa BvD
Nederland 222:55-23:05Nabeschouwing Togo-Frankrijk
RTL 722:55-23:30WK Voetbal Nabeschouwing
Nederland 223:05-23:55Studio Sportzomer
SBS 623:10-23:50Hart van Oranje
Talpa00:30-01:40Villa BvD
Sport1.100:45-03:00WK Vandaag
BBC 103:25-05:05WK Voetbal

[Gerucht]Heeft Sony nog een troef achter de hand?

Vorig jaar werd er al iets over gezegd en getoond, maar sindsdien werd het angstvallig stil rond de nieuwe Eye-Toy van Sony. Deze E3 was alleen de aanwezigheid van Eye of Judgement een indicatie dat de Eye-Toy ook op de PS3 ondersteund zal worden.

Nu lijkt het er op dat Sony contact heeft met Prime Sense, een vrij nieuw Israelisch bedrijf dat beweert een patent aangevraagd te hebben voor technologie dat een ruimte virtueel kan reconstrueren.

Simpel gesteld betekent het bovenstaande dat een elektronisch apparaat een interpretatie van de ruimte (bij een woonkamer) kan maken, met de bijbehorende dieptes. Met andere woorden, het apparaat kan waarnemen zoals wij mensen waarnemen. Dit apparaat kan dus je bewegingen registreren, en begrijpt hoe deze zich verhouden in de 3 dimensionale ruimte.

Klinkt bekend? Tom Cruise had zo'n apparaat tot z'n beschikking in Minority Report, met het kleine subtiele verschil dat Toms apparaat later met Special Effects werd toegevoegd.

We benadrukken dat noch Sony, noch Prime Sense de toepassing van deze techniek officieel bevestigd heeft. Echter, de demonstratie van vorig jaar, waarbij iemand met twee bekers in z'n handen water schepte uit een virtueel bad, lijkt deze berichten te bevestigen.

Grønkjær terug naar Denemarken

Jesper Grønkjær keert terug naar zijn vaderland. De inmiddels 28-jarige voormalige Ajacied zette zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij FC Kopenhagen.

Grønkjær komt over van VfB Stuttgart, waar hij een teleurstellend seizoen beleefde. ”Ik heb er al lang over gedacht om naar Denemarken terug te keren en FC Kopenhagen is de juiste ploeg, omdat het veel ambities koestert en potentie heeft om ver te geraken in Europa.” Na zijn vertrek bij Chelsea in 2004 verloopt Grønkjærs loopbaan in een dalende lijn. Voor zijn mislukte avontuur bij Stuttgart kon de 60-voudig international ook al niet imponeren bij Birmingham City en Atlético Madrid.

Geen hesje Van Nistelrooy en Van Bommel

Als de training van het Nederlands elftal vandaag representatief was voor de wedstrijd tegen Portugal, dan lijkt het erop dat Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel hun basisplaats zijn verloren.

Tijdens de training in Freiburg, die plaatsvond achter gesloten deuren, kregen beide spelers geen hesje tijdens het afsluitende partijtje. Daarentegen mochten Dirk Kuijt, John Heitinga, die weer met de groep meetrainde na een lichte blessure, en Rafael van der Vaart wel meespelen in de eerste elf.

Als de indeling van vrijdag maatgevend is voor de wedstrijd van aankomende zondag, dan ziet het elftal dat tegen Portugal speelt er als volgt uit :

Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronkchorst; Van der Vaart, Sneijder en Cocu; Van Persie, Kuijt en Robben.

James Bunny (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "James Bunny" en een bende heeft alle wortels gestolen en jij moet zorgen dat je ze terug krijgt door alle vijanden neer te schieten. Wat is jullie final score?

Le Monde: "Armstrong gaf doping toe"

De Franse krant Le Monde meldt dat Lance Armstrong in 1996 zelf gezegd heeft, dat hij doping heeft gebruikt.

Tijdens zijn behandeling wegens kanker zou de zevenvoudig Tourwinnaar aan een arts van het ziekenhuis in Indiana, hebben verklaard groeihormoon, cortisonen, testosteron en epo te hebben genomen. De Amerikaanse ex-wielrenner zou dat hebben gezegd ten overstaan van oud-ploeggenoot Frankie Andreu en diens vrouw.

Het dagblad baseert zich op nieuwe getuigenissen van Andreu en zijn vrouw voor een rechtbank in Dallas eind 2005.

Belgische spoorwegen staken niet tijdens Rock Werchter

Icoon MuziekDe berichten dat de Belgische spoorwegen zullen staken tijdens het Belgische rockfestival Rock Werchter blijken niet waar te zijn.

Gisterochtend belde een DJ van Studio Brussel, Peter van de Veire, naar de socialistische vakbond om opheldering te vragen, en het blijkt allemaal wel mee te vallen. Er komt inderdaad een stakingsactie van treinpersoneel, maar deze zal alleen van toepassing zijn op de Waalse treinbestuurders. De Vlaamse bonden zijn niet van plan om hierin mee te gaan.

Met dank aan Tokus voor de submit.

Gameplay screenshots Fatal Inertia

Fatal Inertia is een Wipeout achtige racegame voor de PS3 die bij de launch beschikbaar moet zijn. Volgens KOEI, de developer van het spel, wordt het de beste launchgame van de PS3, maar ja, wie zou dat niet zeggen?



De sport Fatal Inertia draait om racen door prachtige omgevingen en het aan flarden schieten van je tegenstanders. De omgevingen zijn volledig vernietigbaar en kunnen ook schade bij tegenstanders veroorzaken. Voertuigen zullen volledig aan te passen zijn met betere onderdelen en wapens.


Ratko Mladic zou stervende zijn

Icoon BuitenlandsDe nog steeds voortvluchtige Bosnisch-Servische ex-bevelhebber Ratko Mladic zou stervende zijn. Ook zou de plaats waar hij moet worden begraven inmiddels al gekozen zijn. Mladic is al tien jaar voortvluchtig voor het Joegoslavië-Tribunaal. Hij wordt gezocht voor onder meer de massamoorden rond Srebrenica in 1995.

De Servische krant 'Kurir' maakt vandaag melding van de geruchten. Woordvoerder namens het Joegoslavië-Tribunaal Anton Nikiforov gelooft weinig van de door de krant verspreide geruchten. In Belgrado is nog niks officieels gezegd over een eventuele gezondheidsverslechtering van Mladic; laat staan een eventuele aanstaande dood. De Servische inlichtingendienst denkt wel nieuwe aanwijzingen te hebben over waar Mladic zou kunnen verblijven.

De woordvoerder Nikiforov denkt dat er een verband bestaat tussen de geruchten en een uitspraak van een prominente partijgenoot van de Servische premier Kostunica. Tijdens een gesprek over de toenadering tot de Europese Unie stelde hij plotseling hardop de vraag: "En wat als Mladic doodgaat?"

Voordat Servië een kans maakt op het EU-lidmaatschap moeten zij de oorlogscrimineel opsporen en uitleveren aan het Joegoslavië-Tribunaal. De EU benadrukt dat dit een belangrijke voorwaarde is. De woordvoerder zegt dat de krant Kurir wel vaker bron is geweest van dergelijke geruchten.

Het dagblad zegt dat de beweringen zijn gebaseerd op 'een bron die erg dichtbij Mladic stond in de Bosnische afscheidingsoorlog'. Die oorlog vond plaats tussen 1992 en 1995. Mladic had al voor het einde van die oorlog een hersenbloeding. In 1999 overkwam hem het weer en ongeveer een week geleden was het weer raak. De anonieme bron van Kurir zegt dat hij van de laatste beroerte niet herstelt, omdat er geen medische hulp voorhanden zou zijn. "Hij is stervende", aldus Kurirs bron. De ex-bevelhebber zou worden begraven in een Servisch-orthodox klooster in het noordelijke deel van Servië.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

FOK! zoekt nieuwsfreaks!

Icoon Sitenews - Join the crewHeb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die per dag door tienduizenden unieke gebruikers gelezen wordt? Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden? Lees dan zeker even verder! We zijn namelijk weer op zoek naar enthousiastelingen voor het nieuwsgedeelte van de FOK!frontpage.

We zoeken mensen voor alle nieuwscategorieën. Het nieuws dat je gaat plaatsen kun je zelf opzoeken op internet, maar je kunt ook gebruik maken van de ingestuurde berichten door onze gebruikers. Dit zijn er dagelijks een hele hoop, dus om nieuws hoef je wat dat betreft nooit verlegen te zitten.

Lijkt het jou leuk om mee te werken en denk je dat je geschikt bent, stuur dan voor zondag 25 juni om 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, het soort nieuws dat je wilt plaatsen, de uren van de dag dat je beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten herschreven moeten worden).

Namens de FOK! FP-crew,
steenz en Veerboot (Eindredactie FOK!frontpage Nieuws)

Mens op mens besmetting H5N1 ontdekt

Icoon VogelgriepDe wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft vastgesteld dat een inwoonster van Indonesië een paar van haar familieleden heeft besmet met het H5N1 virus dat vogelgriep kan veroorzaken. Volgens de WHO is daarbij echter geen mutatie opgetreden waardoor het virus nog gevaarlijker had kunnen worden.

Vogelgriep is een ziekte die veroorzaakt wordt door een virus dat verwant is aan het menselijk griepvirus. De ziekte is vooral zeer besmettelijk voor kippen en kalkoenen. De ziekte verloopt bij die dieren erg snel en heeft duidelijke verschijnselen. Het virus verspreidt zich door de lucht en via vogelmest.

Met dank aan Twist. voor de herschreven submit.

The Legend of Zelda (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "The Legend of Zelda - The Seeds of Darkness" en je speelt hier de rol van 'Link' die het gevecht met het kwade aan gaat. Wat precies de bedoeling is zie je in het spel zelf. Veel plezier.

Micro Machines V4 demo

De populaire kleine autootjes van Micro Machines zijn terug in Micro Machines V4. Van dit spel is nu een PC-demo uitgebracht door Codemasters, zodat je zelf kunt proberen of het spel iets voor jou is, in afwachting van onze review.

Download de demo bij Codemasters.

Het volledige spel komt op 30 juni op PlayStation 2 uit, de PC, PSP en DS versies komen spoedig daarna uit.

In de demo kun je met z'n vieren de keuken, het dak en een kippenren onveilig maken.

[update]
mirrors
GamersHell
WorthPlaying
3D Gamers

Hollandse natuur bij pubers en allochtonen weinig populair

BinnenlandsHet prachtige typisch Hollandse weidelandschap kan op weinig sympathie rekenen bij de jeugd. Nederlande pubers zien ook weinig fraais in heide, bos of zandverstuivingen en vinden het niet de moeite waard om cultuurlandschap te beschermen. Niet alleen de autochtone pubers geven niets om met het landschap, ook allochtonen boeit de ongerepte natuur zeer weinig. Dat stelt onderzoeker Arjen Buijs vandaag op de site van de Wageningen Universiteit. Buijs legde autochtone volwassenen, tieners en allochtonen foto's voor van Hollands cultuurlandschap. Ruim 50% van de allochtonen kende geen enkel natuurgebied in de buurt van de eigen woonplaats.

Volgens de onderzoeker is het hoog tijd om het natuurbeleid drastisch aan te passen. Zeker omdat jongeren de toekomst hebben en zij er weinig om geven; en omdat allochtonen - de sterkst groeiende bevolkingsgroep in Nederland - het ook weinig boeit.

De wetenschapper meent dat beleidsmakers de natuur naar tieners en allochtonen toe moet brengen. De eerste logische reactie is om te proberen de opvattingen van allochtonen en jongeren aan te passen aan het natuurbeleid, maar hij gelooft niet dat dat erg succesvol zal zijn. ''De natuur moet gebruiksvriendelijk worden gemaakt voor pubers. Ze moeten er iets te zoeken hebben. Een andere mogelijkheid is om meer ruimte te creëren voor de gebruiker van de natuur, voor de recreant, maar ook voor de allochtonen die voedsel willen verzamelen zoals paddenstoelen plukken of kokkels rapen'', aldus Buijs.


'Interesseert pubers geen hol'

Blatter: "Drie gele kaarten onbegrijpelijk"

FIFA-president Blatter heeft verontwaardigd gereageerd op de blunder van scheidsrechter Graham Poll tijdens de wedstrijd gisteravond tussen Australië en Kroatië. In de wedstrijd gaf de Engelsman de Kroaat Simunic drie gele kaarten.

"Dat niemand van de vier officials op dat moment ingrijpt, is onbegrijpelijk. Het moet een totale black-out zijn geweest. Dat wordt in ieder geval in de FIFA-commissie, die zich over deze zaak zal buigen, nog een interessante discussie", aldus Blatter over de blunder van Poll. "Zo´n fout mag nooit voorkomen. Maar zo zie je maar dat scheidsrechters ook mensen zijn, en mensen maken fouten. Maar niemand zal deze fout begrijpen."

Onduidelijk is het of Poll verder in het toernooi nog in actie komt. Dit zal later worden besloten door de scheidsrechtercommissie in Frankfurt.

Nijmegen heeft ook een 'pianoman'

Icoon OpmerkelijkIn het Nijmeegse Radboud-ziekenhuis verblijft sinds enkele weken een onbekende man die tot nu toe nog geen woord heeft gezegd. Hij werd begin mei op straat gevonden en naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Hier bleek hij hersenletsel te hebben, wat inmiddels hersteld is. Toch blijft hij nog op de afdeling Neurologie.

De man ziet er Aziatisch uit. Verschillende tolken hebben al geprobeerd om contact met hem te leggen, maar tevergeefs. Toen omstanders hem op straat vonden, zag hij er verzorgd uit.

Vorig jaar kwam er in Engeland ook al zo'n geval voor. Die man bleek een 20-jarige Duitser te zijn.

Taakstraf na dodelijk ongeval met ziekenauto

Icoon JustitieDe rechtbank in Arnhem heeft een 31-jarige ambulancechauffeur uit Doesburg schuldig bevonden aan roekeloos rijden. De man heeft tijdens zijn dienst een verkeersongeval met dodelijke afloop veroorzaakt. Naast een werkstraf van 120 uur heeft de man ook een voorwaardelijk rijverbod van een jaar opgelegd gekregen.

In november 2005 reed de man met bijna honderd kilometer per uur door rood licht in Duiven. Hij was op dat moment op weg naar een spoedgeval. Op de kruising kwam de ambulance in botsing met een auto. Daarin zaten een negenjarige jongen en zijn 39-jarige moeder. De inzittenden raakten daarbij allebei gewond. Het kind overleed echter drie dagen later aan zijn verwondingen.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie een werkstraf van tweehonderd uur en een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De officier van justitie zegt dat de chauffeur bewust te hard reed, hoewel hij wist dat de kruising onoverzichtelijk was. De chauffeur had voorafgaand aan de zaak een blanco strafblad, dat heeft justitie ook in de overweging meegenomen.

In het vonnis heeft de rechtbank gepleit voor het opstellen van een algemene richtlijn voor hulpdiensten op de weg. Dit zou niet moeten zijn gekoppeld aan een 'specifieke opleiding gericht op het verkrijgen van vaardigheid in het rijden met hoge snelheid op de drukke wegen van tegenwoordig' volgens de rechter. Overigens is dat wel wenselijk, gelet op de verhoogde zorgplicht die op dergelijke verkeersdeelnemers rust. Of er een hoger beroep komt is nog niet duidelijk.

Met dank aan NoNdeKutJe voor de submit.

Vier wedstrijden schorsing voor De Rossi

De FIFA heeft de Italiaanse voetballer Daniele De Rossi voor vier wedstrijden geschorst vanwege zijn elleboogstoot in de wedstrijd tegen de VS.

De Rossi raakte de Amerikaan Brian McBride keihard in het gezicht wat hem op een rode kaart kwam te staan. Naast de schorsing krijgt de Italiaan ook nog een boete van bijna 6000 euro. Ook de Amerikaan Pablo Mastroeni, die in dezelfde wedstrijd rood kreeg voor een tackle met gestrekte benen, wordt gestraft. Hij krijgt drie wedstrijden schorsing en een boete van 4500 euro.

Mateja Kezman, die van het veld werd gestuurd in de wedstrijd tegen Argentinië, mag twee duels niet spelen. Inmiddels heeft de oud-PSVer daar al één duel van uitgezeten.

Steeds meer consumptie light en water

Icoon AlgemeenDe gemiddelde Nederlandse consument is steeds meer water en light-frisdranken gaan drinken. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Vereniging Nederlandse Frisdranken Industrie.

De consumptie van mineraal- en bronwater steeg van 18,8 liter per persoon in 2004 naar 19,1 liter in 2005. Bij de light-frisdranken is ook een stijging te merken, met een stijging van ruim 8 procent wordt dit 26,1 liter per persoon. De consumptie van "gewone" frisdranken was 93,2 liter per persoon, een afname van een liter ten opzichte van het voorgaande jaar.

De Kloof

Dit nieuwsbericht op de FP verbaasde mij weinig. Er zijn natuurlijk altijd van die figuren, meestal woonachtig in een pittoresk dorpje totaal gespeend van enige invloeden van buitenaf, die van mening zijn dat alles met een flinke dosis liefde, of anders een flinke dosis ontkenning, op te lossen valt, maar iedereen die een beetje met beide benen op de grond staat weet dat de verhoudingen tussen de westerse wereld en de Islamitische gemeenschap niet optimaal genoemd kunnen worden. Nou ja, behalve als we rampeneren op de vloer dan.

Wat mij wel verbaasde in het stukje is dat 71% van de Indonesische moslims vindt dat zelfmoordaanslagen en andere vormen van geweld tegen burgers nooit gerechtvaardigd zijn. Dat houdt volgens mij in dat 29% daar of geen mening over heeft, of vindt dat het wel gerechtvaardigd is. 29%. Dus van de 209 miljoen Islamieten in Indonesië staan er 60 miljoen hun schouders op te halen of te klappen als er ergens zo'n fanaat zich richting de beloofde 70 maagden blaast. En in Jordanië en Pakistan schijnt het allemaal nog veel erger te zijn. Ik vind dat op z'n zachtst gezegd nogal verontrustend.

Laten we maar hopen dat er nooit een echte oorlog van komt. Een paar miljoen van die exploderende bomvestjes kunnen niet goed zijn voor onze ozonlaag.

Vrouwelijke priesters in VS en Zwitserland

Icoon AlgemeenMorgen zullen vier rooms-katholieke vrouwen in Zwitserland tot priester gewijd worden. Een ruime maand later, op 31 juli, zullen in Pittsburgh (VS) nog eens twaalf vrouwen volgen. Dat is deze week bekendgemaakt door L'Association Femmes et Hommes en Eglise (FHE) en Genre en christianisme. De identiteit van de vrouwen wordt vooralsnog geheim gehouden.

De discussie over vrouwen in het ambt is tot nu toe taboe binnen de rooms-katholieke kerk. In 1994 verklaarde de toenmalige paus Johannes Paulus II nog dat "alle gelovigen van de kerk" zich "definitief" aan het standpunt van Rome moesten houden, wat simpelweg neerkomt op een verbod voor vrouwen om gewijd te worden tot wat dan ook. Eventueel zou aan vrouwen wel misschien een wat "belangrijkere plaats" toebedeeld kunnen worden, maar van wijding kon geen sprake zijn. Hiermee is de rooms-katholieke kerk een van de allerlaatste christelijke kerken waar vrouwen uit het ambt geweerd worden.

Het is overigens niet voor het eerst dat er, tegen de wil van Rome in, toch vrouwen gewijd worden. In 2002 werden door bisschop Romulo Braschi uit Argentinië, die door Rome niet erkend wordt, zeven vrouwen gewijd. Kort hierna werden de vrouwen door de kerk geëxcommuniceerd.

Man overleden bij schietpartij in Tilburg

Icoon MisdaadBij een schietpartij in de Mahlerstraat, gelegen in Tilburg-Noord, is verleden nacht een man om het leven gekomen. Het is nog niet bekend wie de man is. Wel is duidelijk dat hij in zijn auto zat op het moment dat hij beschoten werd.

Nadat de agenten een melding binnen hadden gekregen en waren gaan kijken, troffen ze op het trottoir een zwaar gewonde man aan. Ze hebben onmiddellijk eerste hulp verleend en de man gereanimeerd. Enige tijd later kregen ze hierbij hulp van ambulancemedewerkers. Dit was helaas tevergeefs, het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dader(s) zijn voortvluchtig.

foto


Met dank aan Spooky4u voor de submit.

300 extra kaarten voor Oranjesupporters

Vanmorgen heeft de FIFA officieel aan de KNVB laten weten dat er nog 300 extra kaarten voor het duel tegen Portugal beschikbaar worden gesteld.
Toch zijn er slechts 3214 kaarten beschikbaar voor Nederlandse supporters, inclusief de 300 extra kaarten die vanmorgen werden toegewezen. Dit is opmerkelijk weinig want het Frankenstadion biedt plaats aan 44.308 toeschouwers. Inmiddels zijn alle kaarten toegewezen aan Oranjesupporters die al op de wachtlijst voor een ticket stonden.

Nederland speelt aanstaande zondag om 21.00 uur het achtste finaleduelduel tegen Portugal in Neurenberg.

'Kennisniveau leraren daalt'

Icoon Onderwijs Het kennisniveau van leraren op de middelbare en basisscholen is de laatste jaren sterk gedaald. Leraren met een academische achtergrond verlaten het onderwijs, en worden vervangen door leraren die het mbo hebben gedaan. Marleen Barth van onderwijsbond CNV denkt dat dit voor de ontwikkeling van het kennisniveau "rampzalige gevolgen" heeft.

Hogeropgeleide leraren zouden zich in het huidige onderwijssysteem niet gelukkig voelen. Daardoor mijden ze het onderwijs en kiezen ze eerder voor een baan in het bedrijfsleven. Ook liggen de salarissen in het bedrijfsleven gemiddeld een kwart hoger. Alleen met een behoorlijke financiële injectie kan volgens CNV de ontwikkeling tegengehouden worden. Daarmee kunnen hoogopgeleide leraren behouden worden en kunnen nieuwe academici aangetrokken worden. Als deze investering er niet komt, zal de daling van het kennisniveau blijven doorzetten.

Premium content GRAW beschikbaar

Vanaf vandaag is het nieuwe pakket premium content voor Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter te downloaden via Xbox Live! Marketplace. De premium download heet Chapter 2 en bevat o.a. het tweede hoofdstuk van de multiplayer co-op campagne die zich afspeelt in Nicaragua, nieuwe multiplayer maps en aanvullende gamemodi. Chapter 2 kost 1200 point om te downloaden (14,40 euro).



Nog meer co-op knallen!

Japanse 'wake-up' show

Het is wel bekend dat die aziaten vreemde mensen zijn met vreemde ideeën. En ook hun televisieshow zijn meestal vreemd te noemen. Zo ook in Japan, waar mensen op een vreemde manier worden wakker gemaakt.

Meestal zien we dit alleen als een paar vrienden iemand willen laten schrikken en dit voor de lol op video zetten. Maar in Japan hebben ze er gewoon een heel televisieprogramma van gemaakt. Mensen met een kanon wakker maken bijvoorbeeld. Of toch maar iemand ontvoeren uit zijn eigen huis om hem vervolgens op een paardenbaan te leggen en hem dan uit bed te laten trekken...

Scolari blij met Nederland

Bondscoach Luiz Felipe Scolari is blij dat zijn team het aankomende zondag tegen Nederland moet opnemen en niet tegen Argentinië.

"De Argentijnen zijn voor mij één van de favorieten voor de wereldtitel en dat team komt waarschijnlijk net te vroeg voor ons," aldus Scolari. De coach van het Portugese nationale team zei wel dat hij het Nederlands elftal zeker niet onderschat. "Ik schat de kansen op een plaats in de kwartfinale voor ons op 50 procent. Kijk eens naar de resultaten van het Nederlands elftal en ze staan niet voor niets tweede op de wereldranglijst. Het wordt in ieder geval een boeiende wedstrijd."

Namibië wil Britney

Icoon ShowbizzNamibië is van plan popdiva Britney Spears uit te gaan nodigen om in het Afrikaanse land te bevallen. Onderminister Leon Joost vertelde Britney persoonlijk te zullen gaan bellen.

Volgens geruchten zou de 24-jarige Spears ook al zelf hebben gezegd te willen gaan bevallen in het land, maar haar management ontkende dit. Actrice Angeline Jolie beviel eerder dit jaar al van een meisje in het land. Pers was niet welkom zonder toestemming. Als dank schonk Jolie een geldbedrag aan het land.

CD: Fatboy Slim - Greatest Hits (Why Try Harder)

You've Come A Long Way, Fatboy! En dan ook nog eens met een luie Greatest Hits. Ongetwijfeld voorbestemd om straks tussen andere Best of's in de sell-out bakken van de megagrote detailhandels weg te liggen kwijnen. Maar doet dat eigenlijk afbreuk aan de kwaliteit van het album an sich? Norman Cook, alias Fatboy Slim, denkt van niet, gezien de eigenlijke albumtitel: Why Try Harder.

Van Gemerden stuit op Goodall

Melle van Gemerden stuit op de Britse qualifier Joshua Goodall in de eerste ronde op Wimbledon. Michaëlla Krajicek treedt in het strijdperk met Samantha Stosur en treft in de tweede ronde wellicht Amelie Mauresmo.

Van Gemerden nam nog nooit eerder deel aan Wimbledon. Goodall verloor afgelopen jaar in de eerste ronde. De Brit staat 390e op de ATP-ranking, maar wurmde zich eenvoudig door het kwalificatietoernooi. Titelverdediger Roger Federer neemt het op tegen Richard Gasquet, een zeer lastige opponent. Gasquet staat te boek als een goede grasspeler en was in 2005 de beste in Nottingham. Ook Tim Henman kan aan de bak tegen Robin Söderling. In de tweede ronde wacht waarschijnlijk de kraker Henman – Federer.

Het mooiste affiche is wellicht Marat Safin – Greg Rusedski. Ivan Ljubicic – Feliciano Lopez belooft eveneens spektakel. Rafael Nadal kruist de degens met Alex Bogdanovic, een Britse wildcardhouder.

Michaëlla Krajicek lootte redelijk met Samantha Stosur. In drie eerdere deelnames schaarde de Australische zich nooit onder de laatste 64. Krajicek speelt in de tweede ronde waarschijnlijk tegen Amelie Mauresmo. Van de topfavorieten kent Kim Clijsters in Vera Zvonareva de meest lastige horde.


Mannen:
Federer (Zwi/1) – Gasquet (Fra)
Söderling (Zwe) – Henman (Eng)
Mahut (Fra) – Melzer (Oos)
Novak (Tsj) – Vliegen (Bel/30)
Haas (Dui/19) – Vanek (Tsj)
Berlocq (Arg) – Bloomfield (Eng)
Arthurs (Aus) – Santoro (Fra)
Hernych (Tsj) – Berdych (Tsj/13)
Robredo (Spa/11) – Greul (Zwi)
Goldstein (USA) – Djokovic (SeM)
Starace (Ita) – Youzhny (Rus)
Kunitsyn (Rus) – Monfils (Fra/21)
Srichaphan (Tha/29) – Calleri (Arg)
Karlovic (Kro) – Wawrinka (Zwi)
Sanguinetti (Ita) – Kim (USA)
Almagro (Spa) – Ancic (Kro/7)
Nalbandian (Arg/4) – Moodie (ZAf)
Portas (Spa) – Clement (Fra)
Becker (Dui) – Chela (Arg)
Spadea (USA) – Verdasco (Spa/28)
Ferrero (Spa/24) – Vicente (Spa)
Karanusic (Kro) – Schüttler (Dui)
Malisse (Bel) – Dorsch (Dui)
Dancevic (Can) – Stepanek (Tsj/14)
Johansson (Zwe/12) – Björkman (Zwe)
Serra (Fra) – Dlouhy (Tsj)
Galvani (Ita) – Waske (Dui)
Bracciali (Ita) – Hrbaty (Slw/20)
Mathieu (Fra/32) – Philippoussis (Aus)
Mirnyi (WRu) – Ramirez (Spa)
Marach (Oos) – Wang (Tai)
Pless (Den) – Blake (USA/8)
Hewitt (Aus/6) – Volandri (Ita)
Saretta (Bra) – Lee (ZKo)
Montanes (Spa) – Zib (Tsj)
Muller (Lux) – O. Rochus (Bel/26)
Ferrer (Spa/23) – Stadler (Dui)
Minar (Tsj) – Garcia-Lopez (Spa)
Rusedski (Eng) – Safin (Rus)
Horna (Per) – Gonzalez (Chi/10)
Grosjean (Fra/15) – Simon (Fra)
Delgado (Eng) – Berrer (Dui)
Granollers (Spa) – Pavel (Roe)
Mackin (Eng) – Baghdatis (Cyp/18)
Massu (Chi/31) – Murray (Sch)
Phau (Dui) – Benneteau (Fra)
Vik (Tsj) – Mayer (Dui)
Tipsarevic (SeM) – Roddick (USA/3)
Ljubicic (Kro/5) – Lopez (Spa)
Gimelstob (USA) – C. Rochus
Di Mauro (Ita) – Martin (Spa)
Udomchoke (Tha) – Tursunov (Rus/27)
Nieminen (Fin/22) – Daniel (Bra)
Norman (Bel) – Lee (Eng)
Sabau (Roe) – Kohlschreiber (Dui)
Falla (Col) – Davydenko (Rus/9)
Gaudio (Arg/16) – Faurel (Fra)
Peya (Oos) – Labadze (Geo)
Van Gemerden (Ned) – Goodall (Eng)
Fish (USA) – Ginepri (USA/17)
Agassi (USA/25) – Pashanski (SeM)
Seppi (Ita) – Baker (Eng)
Lu (Tai) – Kendrick (USA)
Bogdanovic (Eng) – Nadal (Spa/2)


Vrouwen:
Mauresmo (Fra/1) – Abramovic (Kro)
Krajicek (Ned) – Stosur (Aus)
Gajdosova (Slw) – Pratt (Aus)
Diaz-Oliva (Arg) – Golovin (Fra/29)
Ivanovic (SeM/19) – Gagliardi (Zwi)
Domachowska (Pol) – Borwell (Eng)
Washington (USA) – Schruff (Dui)
Craybas (USA) – Safina (Rus/14)
Myskina (Rus/9) – Black (Zim)
Muller (Dui) – Kanepi (Est)
Fernandez (Arg) – Martinez (Spa)
Hsjeh (Tai) – Medina (Spa)
Jankovic (SeM/26) – Dominguez (Spa)
Vakulenko (Oek) – King (USA)
Raymond (USA) – Shvedova (Rus)
Mattek (USA) – V. Williams (USA/6)
Sharapova (Rus/4) – Smashnova (Isr)
Harkleroad (USA) – Kostanic (Kro)
Pous-Tio (Spa) – Czink (Hon)
Frazier (USA) – Santangelo (Ita/32)
Peer (Isr/20) – Fedak (Oek)
Daniilidou (Gri) – Peng (Chi)
Ani (Est) – Granville (USA)
Kloesel (Dui) – Pennetta (Ita/16)
Schiavone (Ita/11) – South (Eng)
Perry (USA) – Barrois (Dui)
Rodionova (Rus) – Loit (Fra)
Bammer (Oos) – Dechy (Fra/22)
Likhovtseva (Rus/25) – Foretz (Fra)
Sun (Chi) – Vierin (Ita)
Shaughnessy (USA) – Bondarenko (Oek)
Mirza (Ind) – Dementieva (Rus/7)
Schnyder (Zwi/8) – Serra (Ita)
Yakimova (WRu) – Bremond (Fra)
Sromova (Tsj) – Ruano (Spa)
Laine (Fin) – Dulko (Arg/31)
Sugiyama (Jap/18) – Cavaday (Eng)
Dushevina (Rus) – Morigami (Jap)
Garbin (Ita) – O’Brien (Eng)
Savchuk (Oek) – Hingis (Zwi/12)
Hantuchova (Slw/15) – Elena Camerin (Ita)
Flipkens (Bel) – Jackson (USA)
Molik (Aus) – Chan (Tai)
Sucha (Slw) – Srebotnik (Slw/21)
Chakvetadze (Rus/30) – Yan (Chi)
Sanchez (Spa) – Vesnina (Rus)
Nakamura (Jap) – Bychkova (Rus)
Yuan (Chi) – Henin (Bel/3)
Kuznetsova (Rus/5) – Oprandi (Ita)
Peschke (Tsj) – Brandi (Pur)
Tu (USA) – Bardina (Rus)
Razzano (Fra) – Li (Chi/27)
Bartoli (Fra/24) – Pin (Fra)
Sprem (Kro) – Keothavong (Eng)
Lisjak (Kro) – Bondarenko (Oek)
Koukalová (Tsj) – Vaidisova (Tsj/10)
Grönefeld (Dui/13) – Pironkova (Bul)
Radwanska (Pol) – Azarenka (WRu)
Castano (Col) – Tanasugarn (Tha)
Asagoe (Jap) – Kirilenko (Rus/17)
Arvidsson (Zwe/28) – Birnerova (Tsj)
Zheng (Chi) – Benesova (Tsj)
Kutuzova (Rus) – Osterloh (USA)
Zvonareva (Rus) – Clijsters (Bel/2)

Groot omkoopschandaal Italiaanse clubs

Icoon VoetbalIn Italië is enorme ophef ontstaan over wat nu al het grootste omkopingsschandaal uit de Italiaanse voetbalgeschiedenis wordt genoemd. De topclubs Juventus, AC Milan, Fiorentina en Lazio Roma zijn door de voetbalbond beschuldigd van betrokkenheid bij omkopingspraktijken.

Italiaanse kranten meldden enige maanden geleden al dat AC Milan scheidsrechters zou hebben omgekocht. De kranten hadden telefoongesprekken van onder andere manager Galliani van AC Milan in handen. Ook het duel in de halve finales van de Champions League, tegen PSV, zou in die gesprekken ter sprake zijn gekomen.

De zaak is op zit moment in onderzoek. Mochten de clubs schuldig worden bevonden, dan hangt hen een zware straf boven het hoofd. Zij zouden bijvoorbeeld teruggeplaatst kunnen worden naar de Serie B.


Manager Galliani van AC Milan


Met dank aan Twist. voor de submit.

Sander 'VoO' Kaasjager stopt met gamen

De wereld van het professionele gamen is één gamer armer. Sander Kaasjager, beter bekend als Vo0, stopt ermee. In zijn loopbaan won hij maar liefst 86 wedstrijden, behaalde vijf van de negen keer dat hij meedeed aan de CPL World Tour de eerste plaats en de andere vier keer dat hij deelnam eindigde hij nooit buiten de top 3. De game waarin Sander vooral ongenaakbaar was, was Painkiller. Zelfs Jonathan Wendell, beter bekend als Fatal1ty, heeft meer dan eens van Sander verloren.



Het is nu echter genoeg geweest voor Sander, die zich volledig wil gaan concentreren op z'n studie. Voor de mensen die denken nu weer rustig Painkiller online te kunnen spelen is er minder goed nieuws. Vo0 zal af en toe nog wel een potje online gaan fraggen, dus helemaal veilig zijn we nog niet.

Tot 7 jaar eis tegen Ajax-hooligans

JustitieHet proces tegen de eerste 17 Ajax-hooligans die betrokken waren bij de aanval in februari op het honk van ADO-supporters, is gisteren afgerond. Over twee weken volgen de uitspraken. De hoogste straf die afgelopen week geëist werd, was 7 jaar. Dat was tegen een 19-jarige inwoner van Utrecht, die een brandbom in het supportershonk zou hebben gegooid.

Gisteren stond één van de vermeende leiders van de Ajax-hooligans terecht. Deze André 'Rieux' S. uit Hilversum, die gewoonlijk optrad als deejay in het Amsterdamse supportershome, wordt door het OM gezien als een der leiders van de zwaarbewapende hooligans, die beoordeeld moeten worden als criminele organisatie. Tegen hem werd 5 jaar geëist wegens het mede-organiseren van de aanval. Zelf ontkent hij. Hij zou nooit bij het ADO-honk zijn geweest, maar volgens de officier van justitie staat hij op videobeelden die in Den Haag zijn gemaakt.

De 28-jarige Johan K. uit Hoorn, die bij wijze van inleiding van de bestorming met een zware vuurwerkbom het tiental ADO-fans al de stuipen op het lijf zou hebben gejaagd, hoorde een straf van 4 jaar eisen, waarvan één jaar voorwaardelijk

'Een stel agressieve idioten'
Vrijwel alle verdachten die deze week voor de rechter stonden, moeten volgens het Openbaar Ministerie schuldig worden bevonden aan het medeplegen van brandstichting, poging tot zware mishandeling, poging tot doodslag en openlijke geweldpleging.

Rechtbankpresident mr. O. van der Burg zei gisteren dat het beeld dat van de Ajax-hooligans opdoemt, er een is van ''een stel agressieve idioten die met knuppels om zich heen gingen slaan, erop los ramden en mensen verwondden''.

Het OM wil het overigens niet bij de 17 hooligans laten zitten die deze week terechtstonden. Ze wil nog 25 man laten berechten.

Nederlandse tank valt Duitsland binnen

Icoon OpmerkelijkTwee Zwolse kunstenaars hebben vandaag geprobeerd om met een oranje tank Duitsland binnen te rijden. Het is hun manier van protest tegen de oranje Duitse helmen die eerder dit jaar door de KNVB verboden werden in de stadions.

"Die helmpjes zijn zo smakeloos dat we vonden dat we dat moesten overtreffen", vertelde zanger en theatermaker Wim Holsappel gisteren. Holsappel en een collega reden vanochtend samen met oud-Oranjespeler Willy van de Kerkhof vanuit Elst via de A12 richting Duitsland. Eenmaal aangekomen werden ze aangehouden, maar mochten tóch verder rijden.

Tank
De tank, met dank aan Sc0rPi0n.

Simunic ontvangt driemaal geel

De kans is groot dat Graham Poll dit WK niet meer in actie zal komen. De Engelsman beging een enorme blunder tijdens het duel tussen Australië en Kroatië (2-2) door een speler driemaal de gele kaart voor te houden.

Simunic, de persoon in kwestie, ontving in de slotfase van de wedstrijd zijn tweede gele prent. Poll vergat echter om de speler ook de rode kaart te tonen. De Kroaat kon dus gewoon mee blijven spelen. In de extra tijd van het duel kreeg de verdediger opnieuw geel, deze keer vanwege aanmerkingen op de leiding. Na deze derde kaart kreeg hij wel rood en kon hij alsnog vertrekken.

Poll had het geluk dat Australië zich wist te plaatsen voor de achtste finales. Als dit niet het geval zou zijn, dan was de ellende voor de FIFA niet te overzien. Behalve deze dubieuze gele kaart zag de Britse arbiter ook nog een handsbal van Kroatische verdediger Tomas over het hoofd. Australië zou hierdoor recht hebben gehad op een penalty, maar deze werd niet toegekend. De overtreding werd namelijk in het strafschopgebied gemaakt.

Petrova niet op Wimbledon

Nadia Petrova moet Wimbledon laten schieten. De als vijfde geplaatste Russin raakt niet op tijd hersteld van haar liesblessure.

Petrova heeft dit seizoen liefst vier titels gewonnen, maar verloor wegens liesklachten al in de eerste ronde van Parijs. Afgelopen jaar behaalde Petrova met een kwartfinaleplaats haar beste resultaat op Wimbledon. Destijds bleek Maria Sharapova te sterk. In een eerder stadium meldden Mary Pierce, Lindsay Davenport en Serena Williams zich al af voor het prestigieuze grastoernooi.

2e leven voor je oude PC

Bijna alle mensen in Nederland hebben wel ergens een computer staan. En als deze niet meer werkt dan kun je hem langs de straat zetten, misschien dat iemand er nog wat mee kan. Of je gaat gewoon lekker zelf wat knutselen met dat oude kastje, en alle randapparatuur is ook handig om te bewaren.

Heb je geen idee van wat je allemaal nog kan maken van je oude computer? Kijk dan even op deze site. Je kunt er bijvoorbeeld een barbeque van maken, maar ook een koffiezetapparaat of een konijnenhok.

Rita Verdonk in gesprek met rechts

PolitiekVVD-minister Rita Verdonk heeft achter de schermen gesproken met partijleider Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam, zo kopt De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Het gesprek vond plaats tijdens een lunch op een geheime lokatie. Tijdens dat gesprek zou Verdonk gezegd hebben dat ze ook LPF-Kamerlid Joost Eerdmans wil benaderen.

Volgens ingewijden was het gesprek in eerste instantie bedoeld om te kijken of Pastors en Eerdmans op de VVD-kar zijn te trekken, om daarmee de rechterflank af te dichten. Maar tijdens de lunch is volgens directbetrokkenen ook de optie besproken dat Verdonk en Pastors buiten de VVD om met een eigen partij aan de komende verkiezingen gaan meedoen.

Verdonk: ik blijf bij VVD
Verdonk zegt in een reactie dat ze inderdaad met Pastors heeft gesproken, maar ze ontkent met klem dat zij een nieuwe partij wil beginnen. Ze blijft gewoon bij de VVD. Verder wil zij geen mededelingen doen over de inhoud van het gesprek. Ze heeft bovendien gisteravond de VVD-top verzekerd dat ze niet van plan is met Pastors of anderen in zee te gaan.

Volgens Verdonk voert ze wel vaker vertrouwelijke gesprekken met politici. Onlangs nog met GroenLinks-aanvoerster Femke Halsema en binnenkort praat zij met onafhankelijk Kamerlid en oud-VVD'er Geert Wilders.

Marco Pastors zegt in een reactie dat ''alle opties nog openliggen; het kan nog alle kanten op.'' Hij wil niet zeggen welke scenario's allemaal zijn besproken.



De Telegraaf van vandaag

Oranje traint achter gesloten deuren

Vanaf elf uur vanmorgen bereidt Oranje zich achter gesloten deuren voor op de wedstrijd van komende zondag in de achtste finales tegen Portugal.

Grote vraag is of Marco van Basten zondag in Neurenberg een beroep doet op Ruud van Nistelrooij. De bondscoach liet gisteren weten dat hij niet tevreden is over de spits en misschien Dirk Kuijt een kans wil geven.

Morgen vertrekt Oranje naar Neurenberg, waar het zaterdagavond zal trainen in het stadion waar het zondagavond om 21:00 uur op Portugal stuit.

'Europese uitbraak ebola en marburgvirus mogelijk'

Icoon BuitenlandsDe Zuid-Afrikaanse autoriteit op het gebied van bloedziektes, Robert Swanepoel, waarschuwt Europa voor het eten van Afrikaans wild. Het wild kan drager van het dodelijke Ebola- en Marburgvirussen zijn wat kan leiden tot een epidemie in Europa. Swanepoel uitte deze waarschuwing vrijdag in de Britse krant The Independent.

Het blijkt dat de import van wild uit Afrika de laatste jaren sterk toegenomen is in Groot-Brittannië. Stropers hebben het voorzien op 71 diersoorten, waaronder gorilla's en andere bedreigde diersoorten. Er werd door de Britse douane vorig jaar 25.000 keer illegaal vlees wat via vliegvelden werd binnengesmokkeld onderschept.

Er worden volgens Swanenpoel steeds vaker uitbraken van het Ebola- en het Marburgvirus gesignaleerd. Er zijn aanwijzingen gevonden dat die worden veroorzaakt door het eten van Afrikaans wild. Het vlees zou worden verkocht in grote Europese en Amerikaanse steden, vooral in de Afrikaanse gemeenschappen. Voor een kilo gorillavlees betaal je ongeveer 400 euro en een gerookte aap zou ongeveer 80 euro opbrengen.

Het Ebola- en Marburgvirus zijn verwante virussen die in Afrika een aantal dodelijke epidemieën hebben veroorzaakt. Het virus zorgt voor inwendige bloedingen die tot uitval van vitale organen leiden. In de meeste gevallen zal dit uiteindelijk tot de dood leiden.

Voorzitter Italiaanse competitie stapt op

Donderdagavond heeft de voorzitter van de Italiaanse voetbalcompetitie, Adriano Galliani, zijn functie neergelegd. Galliani nam dit besluit naar aanleiding van het omkoopschandaal in Italië.

AC Milan, waar Galliani vice-voorzitter van is, werd donderdag samen met Juventus, Lazio en Fiorentina in staat van beschuldiging gesteld in die zaak. "Ik heb besloten op te stappen, maar ik wil wel benadrukken dat dit niet moet worden uitgelegd als schuldbekentenis. Ik ben totaal niet betrokken in deze zaak en de beschuldigingen tegen mij zijn onterecht."

'Diepe kloof tussen Westen en moslims'

EnquêteUit een onderzoek dat het Amerikaanse Pew Research Center in 15 landen hield, blijkt dat er een diepe kloof is tussen moslims en het Westen. Zo zien moslims de Amerikanen en Europeanen als zelfzuchtig, immoreel en inhalig. Aan de andere kant zien Amerikanen en Europeanen de moslims als arrogant, gewelddadig en intolerant. Het onderzoek werd niet gehouden in Nederland, maar wel in onder meer Amerika, Duitsland, Groot-Brittannië, Egypte, Pakistan en Turkije.

De meerderheid van de mensen in zowel het Midden-Oosten als Europa vindt de verhoudingen tussen moslims en westerlingen slecht. Beiden wijzen met de beschuldigende vinger naar elkaar over die slechte verhoudingen. In de westerse landen worden de moslims verantwoordelijk gehouden, in de moslimlanden en onder moslims in Europa krijgen de burgers in het Westen de schuld.

Het duidelijkst komt dat aan het licht als gevraagd wordt naar de ophef die losbarstte na de Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Zo vindt een overweldigende meerderheid van de ondervraagde moslims dat dit te wijten is aan een gebrek aan respect voor de islam. Westerlingen geven de intolerantie van de moslims de schuld.

Christenen
De meeste Europese moslims staan positief tegenover westerse christenen: 91% van de Franse moslims, 82% van de Spaanse, 71% van de Britse en 69% van de Duitse moslims. Europese moslims hebben een positiever beeld van Europeanen dan hun geloofsgenoten in islamitische landen.

Volgens het Pew Research Center zijn de Britse moslims het meest geradicaliseerd; de Franse zijn het gematigdst. In Frankrijk heeft 71% van de moslims een positief beeld van Joden, terwijl bij moslims in Groot-Brittannië, evenals bij hun geloofsgenoten in Duitsland en Spanje, een sterk anti-Joods sentiment heerst.

Tegenspraak
In Duitsland en Spanje vinden de meeste westerlingen dat de levenswijze van een vrome moslim in tegenspraak is met de moderne westerse samenleving. Moslims in die landen zien die fundamentele tegenstelling echter niet: slechts 36% van de moslims in Duitsland en 25% van de moslims in Spanje vindt beiden onverenigbaar

In Duitsland hebben de meeste westerlingen (70%) een negatief oordeel over de betrekkingen tussen moslims en niet-moslims. In Frankrijk is dat 66% procent en in de Verenigde Staten 55%.

In vergelijking met inwoners van andere Europese landen staan Duitsers en Spanjaarden het negatiefst tegenover moslims. Slechts 36% respectievelijk 29% heeft een gunstig oordeel over de islamitische bevolking.

Steun terreur neemt af
Opvallend is dat heel veel moslims niet geloven dat de aanslagen van 11 september 2001 in de VS door een groep Arabieren zijn uitgevoerd. In Indonesië is 65% die mening toegedaan, in Turkije 59%, Egypte 59% en Jordanië 53%. Ook moslims in het westen willen daar niet aan: Moslims in Groot-Brittannië (66%) en Duitsland (42%) scoren het hoogst.

Wel blijkt dat de steun van moslims voor het terrorisme aan het afnemen is. Van de Indonesiërs zei 71% dat zelfmoordaanslagen en andere vormen van geweld tegen burgers nooit gerechtvaardigd zijn. In 2005 was dat nog 66% procent en in 2002 slechts 54%. Ook in Pakistan en Jordanië is die trend te zien.

Verder bleek dat in veel moslimlanden ook de steun voor Al-Qaidaleider Osama bin Laden is afgebrokkeld. Zo steunt in Jordanië nog slechts 24% van de ondervraagden de terreurleider. Een jaar terug was dat nog 60%.

Zenders RTL volledig in breedbeeld

Icoon TelevisieRTL 4, 5 en 7 gaan vanaf 1 januari 2007 volledig in breedbeeld uitzenden. RTL Nederland is daarmee de eerste omroep-organisatie in Nederland die dat doet. Europees gezien zijn ze de derde. De programma's én de reclameblokken worden vanaf 1 januari in breedbeeld (16:9 formaat) uitgezonden. Nu is dat nog 4:3 formaat.

Volgens topman Fons van Westerloo doet RTL dit omdat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens inmiddels over breedbeeld-tv beschikt. "Het juiste moment is nu aangebroken. Het aantal mensen met breedbeeldtv blijft toenemen."

Ook bij de publieke omroep wordt al langer nagedacht over breedbeeld-uitzendingen. Het WK voetbal wordt bijvoorbeeld nu nog in 4:3 uitgezonden, maar het aankomende EK in 2008 gaat wel in breedbeeld.

Wurz stuurt aan op straf Schumacher

Het is mogelijk dat Michael Schumacher alsnog door de GPDA wordt bestraft voor zijn kwalificatie-incident in Monaco eerder dit jaar. Een mogelijke sanctie zou het ontzetten van de Duitser uit de voorzittersrol in de GPDA zijn.

Alexander Wurz heeft Jacques Villeneuve en Pedro de la Rosa gevraagd terug te keren naar de Grand Prix Drivers' Association (GPDA). De twee waren uit de GPDA gestapt nadat het orgaan besloten had Schumacher niet verder te straffen voor diens vermeende stilzetten van zijn auto tijdens de kwalificatie van Monaco. Wurz hoopt dat hij met de hulp van Villeneuve en De la Rosa de beslissing van de GPDA kan terugdraaien.

Business 2.0: Ken Kutaragi doet er niet toe

Het blad Business 2.0 heeft na een lijst opgesteld te hebben van de 50 mensen die er het meest toe doen in de zakenwereld ook een lijst opgesteld van mensen die er niet toe doen. Deze lijst bevat mensen als Microsoft CEO Steve Ballmer en Linux maker Linus Torvalds. Sony Computer Entertainment baas Ken Kutaragi, bekend van vele briljante uitspraken, heeft tevens de dubieuze eer om op deze lijst te staan. Business 2.0 had het volgende te zeggen over de reden om Kutaragi op de lijst te zetten:


Remember the Betamax debacle? Sony seems to have forgotten all about it. Under Kutaragi, who is the power behind Sony's PlayStation videogame consoles, the company is launching another format war with its Blu-Ray high-definition videodisc, the successor to the venerable DVD. Unfortunately, the PlayStation 3, which was supposed to put Blu-Ray into millions of living rooms, is months late and hundreds of dollars more expensive than competing consoles from Microsoft and Nintendo - largely because it includes one-of-a-kind technologies like Blu-Ray. The delays and cost overruns are likely to make both the PS3 and Blu-Ray nonstarters.


Don Ken is not amused

Maagdelijkheidsverzekering nonnen opgezegd

Icoon OpmerkelijkDrie Britse nonnen zullen het de komende tijd zonder maagdelijkheidverzekering moeten doen. Een Britse verzekeringsmaatschappij heeft hun polis opgezegd. De drie hadden de verzekering afgesloten voor het geval ze zwanger zouden worden van Jezus Christus.

De nonnen geloven dat Christus terug zal keren op aarde en verzekerden daarom hun maagdelijkheid, voor het geval dat één van hen de in de voetsporen van Maria zou treden. De drie sloten in 2000 een polis af voor een miljoen pond (1,4 miljoen euro), om de opvoeding van de teruggekeerde messias te kunnen betalen. De nonnen lieten zelfs in de polis vastleggen dat ze zelf zouden bewijzen dat het werkelijk om Jezus Christus ging van wie één van hen zwanger zou zijn.

De verzekeringsmaatschappij besloot tot opzegging van de polis nadat de katholieke gemeenschap flink geklaagd had. De nonnen zijn voorlopig dus niet meer verzekerd tegen onverwachte maagdelijke zwangerschappen.

Van Bon vertrekt bij Davitamon-Lotto

Leon van Bon (34) vertrekt na dit seizoen bij Davitamon-Lotto. De Nederlander is van mening dat hij om die reden de Tourselectie is misgelopen.

Van Bon baalt flink van zijn niet-selectie. ”Het lijkt erop dat er niet is geselecteerd op kwaliteit, maar meer op politieke gronden. Dat vind ik niet netjes.” De Nederlander won tijdens negen Tourdeelnames twee ritten, in 1998 en 2000. Ieder jaar is Van Bon wel goed voor een ontsnapping. In 2005 moest de in België woonachtige prof in de eerste week opgeven na een botsing met een toeschouwer.

Historisch: Canadese muren

Dit weekend wordt de Grand Prix van Canada verreden, op een semi-stratencircuit op een kunstmatig eiland midden in de miljoenenstad Montréal. De races kennen meestal veel crashes, waaronder een opvallend hoog aantal aanrijdingen bij het oprijden van het korte rechte stuk langs de pitstraat.

Het circuit Gilles Villeneuve werd in 1978 in gebruik genomen en al tijdens het eerste raceweekend klaagden de coureurs steen en been over de smalle baan en de muren die angstaanjagend dichtbij het asfalt stonden. Twee jaar later was het eerste slachtoffer van het Canadese beton Jean-Pierre Jabouille. Tijdens de Grand Prix van 1980 brak zijn wielophanging af en boorde de Renault van de Fransman zich in de muur. De ongelukkige coureur moest uit de wagen worden geknipt en door de zware verwondingen aan zijn benen zou Jabouille nooit meer het niveau bereiken als voorheen.

In 1997 onderging Olivier Panis grotendeels hetzelfde lot als zijn landgenoot zeventien jaar eerder. Ook bij de Prost brak er iets af in de wielophanging, waardoor de wagen op hoge snelheid de baan verliet en onder de bandenstapels doorschoot. De race werd afgebroken, terwijl de marshalls grote moeite hadden om de gewonde Panis uit de wagen te bevrijden. Evenals Jabouille had Panis fracturen in beide benen en luidde het ongeluk een neerwaartse spiraal in zijn carrière in.

De muur aan de buitenkant van de chicane bij de ingang van de pitstraat is echter de grootste scherprechter geweest voor de deelnemers aan de Grand Prix van Canada. De bochtencombinatie is smal en langzaam en bij het uitkomen van de chicane proberen de coureurs maximaal gebruik te maken van het asfalt, om zo een zo hoog mogelijke snelheid te behalen aan het einde van het korte rechte stuk dat er op volgt. Wie te vroeg of te hard op het gas gaat, kan rekenen op een ruwe confrontatie met de "Mur de Québec", zoals het stuk beton spottend wordt genoemd.

Jacques Villeneuve kwam de muur in zijn kampioenschapsjaar 1997 tegen. De lokale favoriet was van de eerste rij op de grid gestart en zat koploper Michael Schumacher op de hielen, toen hij na twee ronden te wijd uit de chicane kwam en tegen de muur klapte. Zelf verklaarde hij later dat hij te hard de chicane in was gereden. De Canadees noemde later het tegenover de pers een beginnersfout.

Twee jaar later was het weer raak voor Villeneuve. Dit maal was hij in goed gezelschap, want na Damon Hill en Michael Schumacher was hij de derde wereldkampioen die in dezelfde race ten prooi viel aan de gewraakte muur. Schumacher had het achteraf over zijn "eens-per-jaar-fout" en Häkkinen maakte dankbaar gebruik van de situatie door de race te winnen, op weg naar zijn tweede wereldkampioenschap.

Bocht 14 claimde ook in 2005 weer een aantal slachtoffers Allereerst parkeerde koploper Alonso zijn Renault in de muur. Slechts acht ronden later wist ook Button de betonnen wand niet te ontwijken en ook de Brit mocht uitstappen en te voet terugwandelen naar de pits.

Ook in andere raceklasses is de muur berucht. In de race van de Champcar World Series was het Ricardo Sperafico die met overstuur de muur raakte. Hij raakte daarbij zijn achtervleugel kwijt, die door de lucht vloog en bij neerkomst een voorband van AJ Allmendinger vernielde.

Het circuit van Montréal heeft nu plannen om de NASCAR-klasse op de baan te laten racen. Gezien het feit dat er in deze klasse meestal 43 wagens tegelijk op de baan zijn en de races vaak worden onderbroken door massacrashes, is het slechts wachten tot de Mur de Québec opnieuw het toneel wordt van veel blikschade.

Zeven titels bevestigd voor launch Wii

Voor de launch van Nintendo's next-gen console, de Wii, deze herfst heeft Nintendo Power de aanwezigheid van een zevental titels bevestigd.

- The Legend of Zelda: The Twilight Princess
- Metroid Prime 3: Corruption
- Wii Sports
- Red Steel
- Rayman Raving Rabbits
- Super Monkey Ball: Banana Blitz
- Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors


The Legend of Zelda: The Twilight Princess

Met dank aan tain voor het melden van dit nieuws

Lampre met Cunego, Ballan

Ook Lampre heeft onthuld met welke negen coureurs het op 1 juli van start gaat in de Ronde van Frankrijk. Zoals verwacht maakt Damiano Cunego deel uit van het keurkorps.

Cunego, Girowinnaar in 2004, viert zijn debuut in de Tour de France. De ‘kleine prins’ stelde dit jaar wat teleur in de Ronde van Italië, al voerde een sterke slotweek hem nog naar de vierde stek in de eindrangschikking. Ploegleider Giuseppe Saronni mikt echter op Tadej Valjavec voor een korte klassering: ”Valjavec wordt onze troefkaart in het klassement. In de vlakke ritten rekenen we op de snelle benen van Daniele Bennati.” Alessandro Ballan en tweevoudig Touretappewinnaar Salvatore Commesso gaan jagen op dagprijzen.


De selectie:
Alessandro Ballan, Daniele Bennati, Damiano Cunego, Daniele Righi, Marzio Bruseghin, Salvatore Commesso, Paolo Tiralongo, Tadej Valjavec, Francisco Vila.

Meer dan 500.000 verkochte New Super Mario Bros.

Sinds de release van de langverwachte 2D-platformer New Super Mario Bros. voor de DS op 15 mei in de VS, zijn er meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Volgens Nintendo betekent dit dat er elke drie seconden een New Super Mario Bros. over de toonbank is gegaan.

Ook in Japan is dit spel een kaskraker: de teller staat ondertussen op meer dan anderhalf miljoen, en staat al weken bovenaan de chartlijsten.
Het succes van New Super Mario Bros. is ook deels terug te voeren op de enorme verkopen van de DS Lite in zowel Japan als de VS



Red Steel laat zich zien op nieuwe screenshots

Van de Wii launchtitel Red Steel zijn bij Jeux-France een drietal nieuwe screenshots verschenen. In Red Steel duik je in de wereld van de Yakuza, de Japanse Maffia, wanneer je verloofde en haar vader, een Yakuza kingpin, ontvoerd worden. In Red Steel kun je naast schieten ook op bepaalde momenten de vijanden te lijf gaan met een zwaard, waar je de bewegingen van bepaalt door de Wii controller op dezelfde manier te bewegen.




FBI pakt terreurverdachten op

Icoon TerrorismeDe FBI en agenten van andere veiligheidsdiensten hebben donderdag, bij een anti-terreuractie, in de Amerikaanse stad Miami zeven mensen opgepakt die verdacht worden van het plannen van aanslagen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Miami (Florida) bevestigd.

Volgens de nieuwszender CNN zouden bronnen bij justitie in Miami hebben gezegd dat het zou gaan om vijf Amerikanen en twee buitenlanders, onder wie één Haïtiaan. De zeven verdachten zouden bezig zijn met het plannen van aanslagen op FBI gebouwen in Miami en op de Sears Tower in Chicago.

Volgens een anonieme bron bij de justitie zou er maanden undercoverwerk aan de arrestaties vooraf zijn gegaan. De verdachten zouden wapens hebben willen kopen bij een infiltrant die zich voordeed als lid van de terreurorganisatie Al-Qaeda. Later op de dag zal er een persconferentie over de actie in Miami gehouden worden.

Met dank aan Twist. voor de submit.

Wekelijkse software verkopen Japan

De wekelijkse software verkopen uit Japan zijn weer bekend en voor het eerst in weken vinden we ook een niet PS2/NDS game terug in de top-10. Verder maar één nieuwkomer, voor de rest lijken de Japanners toch niet op zoek te zijn naar afwisseling.

GameSysteemAantalTotaal
New Super Mario Bros.NDS200.0371.678.646
More DS Brain TrainingNDS60.4632.537.328
Winning Eleven 10PS252.124813.531
Digimon StoryNDS41.13541.135
Prof. Kawashima's Brain TrainingNDS40.8782.398.608
Animal Crossing: Wild WorldNDS30.2062.830.211
English Training DSNDS26.7231.168.346
Tetris DSNDS23.762620.348
Pachislot Kouryaku Series Vol.5PS223.587124.554
Dokodemo Issho : Let's SchoolPSP16.85216.852

De 50 slechtste gamenamen ooit

Op Gamerevolution vinden we een lijst met de vijftig slechtste namen ooit gegeven aan games. De lijst bestaat uit klassiekers als Awesome Possum Kicks Dr. Machino's Butt!, Eggs of Steel: Charlie's Eggcellent Adventure en Ninja Hamster.

De top 10 is als volgt:

1. Irritating Stick
2. If It Moves, Shoot It!
3. Mobile Suit Gundam: Gundam vs. Zeta Gundam
4. Pesterminator: The Western Exterminator
5. Bad Dudes vs. Dragon Ninja
6. Huygen's Disclosure
7. Nuts & Milk
8. Psybadek
9. James Pond II: Codename RoboCod
10. Totally Rad

De rest van de lijst vind je hier.



Meespelen Park onzeker

Dick Advocaat weet nog niet zeker of hij vandaag in de laatste groepswedstrijd van Zuid Korea over Park Ji-Sung kan beschikken. De rechtsbuiten van Manchester United heeft nog teveel last van een blessure aan zijn voet, die hij opliep op de training.

Zuid Korea moet het vandaag opnemen tegen Zwitserland. Als dat duel gewonnen wordt, zijn de Aziaten zeker van een plek bij de laatste zestien. De selectie van Advocaat heeft momenteel vier punten uit twee wedstrijden, net als Zwitserland, terwijl Frankrijk twee punten uit twee wedstrijden heeft.

Parreira: "Ronaldo is terug"

Het is niet meer de Ronaldo die we nog kennen van PSV en FC Barcelona, maar de Braziliaaan weet wel weer wat scoren is. Donderdag scoorde hij tweemaal tegen Japan en werd hij bovendien uitgeroepen tot Man van de wedstrijd.


"Ronaldo is terug. We hebben altijd in hem geloofd en we worden met de wedstrijd beter. Hij ook. Dit is heel goed voor ons zelfvertrouwen. Iedereen heeft goed gepresteerd. Bovendien is duidelijk geworden dat ik verscheidene opties heb om te wisselen. Ghana wordt overigens een lastige tegenstander. Ik vind dat een heel goed team," aldus een gelukkige Carlos Alberto Parreira.

Na afloop van de wedstrijd zei Ronaldo zelf dat hij langzaam maar zeker de vorm voelt komen. "Ik ben dolblij dat ik op dit moment in het toernooi zowel fysiek als technisch zo'n belangrijke progressie heb geboekt. Geduld is het sleutelwoord geweest. Ik ben gelukkig kalm gebleven, op alle moeilijke momenten."

10,9 miljoen mensen zien Nederland-Argentinië

Icoon WK 200610,9 miljoen Nederlanders hebben woensdagavond op z'n minst een gedeelte van de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië gezien. Dat blijkt uit bereikonderzoeken van de NOS. Eerder was uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek al gebleken dat ruim 7,6 miljoen Nederlanders de laatste groepswedstrijd van Oranje thuis of bij iemand anders thuis hadden bekeken.

Bij de kijkcijfers zijn mensen die in kroegen of op het werk kijken niet meegenomen. In het bereikcijfer zitten deze mensen wel. Met 10,9 miljoen kijkers was de wedstrijd van woensdag een van de vijf bestbekeken voetbalwedstrijden van de afgelopen tien jaar.

De best bekeken wedstrijd ooit is nog altijd Nederland-Brazilië van het WK 1998 met in totaal 11,7 miljoen kijkers.

WK voetbal

Vanavond staat er veel op het spel voor het team van Frankrijk. Om de achtste finales te halen moet in de laatste groepwedstrijd gewonnen worden van Togo.

De Franse bondscoach is Raymond Domenech en van Domenech is bekend dat hij graag zijn toevlucht zoekt tot de astrologie. Hij verklaarde vorig jaar al eens dat hij spelers met het sterrenbeeld schorpioen niet vertrouwt en dat leeuwen geen goede verdedigers zijn. Ook stelde hij al eens een beslissing uit omdat de sterren niet gunstig stonden.

Het is maar de vraag of de sterren vandaag gunstig staan voor Domenech en het Franse team. Domenech is zelf waterman en in zijn weekhoroscoop lezen we: "U kunt deze week te maken krijgen met onverwerkte zaken uit het verleden." en "Uw omgeving is op dit moment niet bereid de complimentjes te geven die u zo graag zou willen krijgen." Dit interpreteren we als volgt: Domenech heeft verkeerde keuzes gemaakt, Frankrijk wint vanavond niet en de coach krijgt de schuld.

Als doelpuntenmaker voor Togo hebben onze hoop gevestigd op verdediger Massamasso Tchangai. Tchangai speelde in het verleden een paar seizoenen in de Nederlandse competitie (bij De Graafschap), maar hij zit nu tijdelijk even zonder club. Hij zou volgens de Franse coach geen goede verdediger zijn, want zijn sterrenbeeld is Leeuw.

Tchangai is trouwens net zo bijgelovig als de Fransoos, want hij heeft iets met het nummer vijf. Zijn rugnummer bij het nationale team is vijf, de nummerplaat van zijn auto is 5555 en zijn huisnummer is ook vijf. Onze voorspelling voor vanavond luidt dus: 1-0 voor Togo door een doelpunt gescoord door Tchangai in de 55ste minuut!

A4 tussen Delft en Schiedam wordt doorgetrokken

Icoon FileDe A4 die nu stopt bij Delft kan worden doorgetrokken naar Schiedam. De gemeenteraden van Schiedam en Vlaardingen hebben het groene licht gegeven voor de aanleg van het ontbrekende deel van de snelweg. De plannen die er al sinds de jaren zeventig liggen waardoor de snelweg over een lengte van zeven kilometer tussen Delft en Schiedam kan worden doorgetrokken, kunnen nu worden uitgevoerd. De gemeentes en milieuorganisaties hebben de aanleg jarenlang tegen gehouden. De gemeenteraad van Delft was al akkoord met de aanleg.

Vanmiddag ondertekenen de gemeenten een convenant over het bouwproject, samen met een aantal milieu-organisaties, de provincie Zuid-Holland en minister Peijs. De aanleg zal in 2008 beginnen. In 2013 is de weg dan af.

De betrokken gemeenten staan niet te juichen over het nieuwe stuk A4, maar gaan akkoord zolang de minister ervoor zorgt dat de A4 zo weinig mogelijk overlast veroorzaakt. Dat gebeurt onder meer door een gedeeltelijke overkapping van de weg.

Zico baalt van eerder verlies

Bondscoach Zico vindt niet dat Japan de uitschakeling direct heeft te wijten aan de nederlaag tegen Brazilië (1-4).

”In de eerste wedstrijd tegen Australië (1-3) hebben we gezien dat voetbal keihard kan zijn. Nu verspeelden we opnieuw een voorsprong”, zei Zico. Japan moest winnen en even leek een stunt in de maak toen Tamada de score opende. ”Brazilië speelde uitstekend en benutte onze zwakheden en minpunten. Het is een teleurstellend resultaat.” In 2002 haalde Japan in eigen land nog de achtste finales, waarin Turkije met 0-1 te sterk bleek. Tijdens het WK-debuut in Frankrijk ’98 strandden de Aziaten in de poulefase na nederlagen tegen Argentinië, Kroatië en Jamaica.

Reyna stopt als international

Claudio Reyna zet een punt achter zijn interlandcarrière na de uitschakeling van de Verenigde Staten. De 32-jarige middenvelder kwam tot 112 caps.

Reyna vindt het genoeg na de 1-2 nederlaag tegen Ghana: ”Het is mooi geweest zo. Voor aanvang van het toernooi had ik het besluit dat ik zou stoppen al genomen.” Reyna maakte zijn debuut op 15 januari 1994 tegen Noorwegen. Wegens een hamstringblessure moest de middenvelder het WK in eigen land missen. Tijdens de eindtoernooien van 1998, 2002 en 2006 speelde Reyna echter een prominente rol. In totaal maakte de speler van Manchester City acht treffers voor Team USA.

Trezeguet start in basis

David Trezeguet start vanavond in de basis wanneer Frankrijk het opneemt tegen Togo. Bondscoach Raymond Domenech stapt daarmee af van zijn vijfmansmiddenveld.

”Om zeker te zijn van de volgende ronde moeten we minimaal met twee doelpunten verschil winnen. We gaan vol op de aanval spelen”, zei Domenech. Trezeguet heeft dit WK alleen even mogen invallen tegen Zuid-Korea (1-1). Het meespelen van de spits van Juventus betekent dat Sylvain Wiltord zijn basisstek heeft verloren.

De geschorste Zinedine Zidane zal worden vervangen door Franck Ribery. Mickael Silvestre is de nieuwe linksback, nadat Eric Abidal tegen Zuid-Korea voor de tweede maal dit toernooi een gele kaart zag. Togo - Frankrijk begint om 21.00 uur en wordt gespeeld in Keulen.


Vermoedelijke opstellingen:

Togo: Agassa, Tchangai, Abalo, Mibombe, Forson, Aziawonou, Dossevi, C. Touré, Salifou, Adebayor, Kader.

Frankrijk: Barthez, Silvestre, Gallas, Thuram, Sagnol, Vieira, Makelele, Ribery, Malouda, Trezeguet, Henry.

Hiddink prijst vechtlust

Na zijn kunstje met Zuid-Korea in 2002 plaatste Guus Hiddink zich met Australië opnieuw voor de achtste finales. De Achterhoeker prees vooral de mentaliteit van de Socceroos.

Hiddink toonde zich tevreden over de eerste helft: ”We zijn dom aan de wedstrijd begonnen, maar na de 0-1 uit die vrije trap hebben we goed gespeeld. Ondanks ons overwicht kwamen we opnieuw op achterstand. Ik wist echter dat we in staat waren om opnieuw terug te knokken. Er zit zoveel vechtlust in dit team.” Daarna zag Hiddink een knotsgek duel: ”Eigenlijk zag je in deze wedstrijd waarom voetbal zo mooi is. Er zat zoveel spanning in de wedstrijd. We hebben echt alles gegeven en we zijn daarvoor terecht beloond. We hebben powerplay gespeeld.”

Dankzij Harry Kewells 2-2 bleef Hiddink enige kritiek over het opstellen van de onzeker ogende Zeljko Kalac bespaard. De voormalige doelman van Roda JC zag er niet best uit bij de 1-2 van Niko Kovac. ”Heel slecht van hem, maar ook van mij. Dat durf ik niet te ontkennen. Maar ik was ook niet tevreden over onze eerste doelman Schwarzer. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Het was een heel heet avondje waarop mijn spelers hun leeuwenhart hebben getoond”, liet Hiddink weten.

PSP-RPG Blade Dancer krijgt Europese release

De RPG Blade Dancer: Lineage of Light zal waarschijnlijk deze herfst naar Europa komen. Dit maakte publisher Ignition Entertainment gisteren bekend. Het spel kwam eerder al in Japan uit.

Blade Dancer is een action-RPG die draait om Shane, die voor zijn training afreist naar een eiland en daar de mysterieuze Ferris ontmoet.
Een van de meest aansprekende features van dit spel is het "item synthesis" systeem, waarmee spelers zelf honderden items kunnen creëren door eerder ontdekte goederen met elkaar te combineren.

Ook zal Blade Dancer een wireless multiplayer optie bevatten, zodat vier spelers tegelijk de strijd aan kunnen gaan met het kwaad.


'Leeftijdsgrens voor tatoeages en piercings'

Icoon PolitiekDe ministers Hans Hoogervorst van Volksgezondheid en Piet Hein Donner van Justitie hebben de Tweede Kamer toegezegd dat tatoeage- en piercingshops zich aan leeftijdsgrenzen zullen moeten gaan houden. Indien een ondernemer in die branche de regels overtreedt dan kan hij zijn vergunning kwijtraken.

De kwestie was gisteren onderwerp van debat voor de Kamer. Hoogervorst wil dat het vergunningenstelsel voor tatoëerders en piercers wordt aangepast. Vergunninghouders moeten worden gecontroleerd op hygiëne, maar daarnaast nu ook op leeftijdsgrenzen van klanten. Daarnaast moet de consument goed worden ingelicht over de mogelijke gezondheidsrisico's van de verscheidene lichaamsversieringen.

Kamerlid voor de VVD Anouchka van Miltenburg heeft een invulling voor de leeftijdsgrenzen bedacht. Zij wil tatoeages en piercings bij kinderen onder zestien jaar strafbaar stellen, behalve als het kind ouder is dan twaalf én vergezeld van een ouder of voogd. Donner reageert echter door te stellen dat het verbod lastig te handhaven is omdat het een moeilijk te bewijzen strafbaar feit betreft. "Het is dan alleen nog maar symboolwetgeving", aldus Donner.

Overigens zijn er voldoende mogelijkheden voor ouders die vinden dat hun kind schade is toegebracht door een ongewenste piercing of tatoeage. Zij kunnen in een civiele rechtzaak een vergoeding eisen. Verder zou er in de Warenwet een bepaling voor de leeftijdsgrenzen kunnen komen, naar voorbeeld van de alcoholwetgeving. Controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit zouden hier dan misschien op toe kunnen gaan zien. Miltenburg heeft als reactie hierop haar voorstel voor het strafbaar stellen ingetrokken.

X06 komt naar Barcelona

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het X06 evenement dit jaar in Barcelona zal plaatsvinden. Op 27 en 28 september zal Microsoft weer een aantal nieuwe games voor de Xbox 360, Xbox live arcade en Windows laten zien.

Deze aankondiging betekent ook dat Microsoft waarschijnlijk niet prominent aanwezig zal zijn op de Tokyo Game Show, die van 22 tot 24 september plaats vindt.

Microsoft zelf zegt dat we 'spannende aankondigingen' kunnen verwachten over de 360 zelf, nieuwe games en accessoires en nieuw Xbox Live content.
Ook PC-gamers worden niet overgeslagen, in tegenstelling tot X05, toen verstokte Windows fans er nogal bekaaid van af kwamen qua nieuws.



X05 Amsterdam, vorig jaar

Concert: Robbie Williams - Amsterdam 2006


Williams met beste vriend Wilkes


In slechts 20 minuten was het concert volgens het jubelende persbericht van organisator MoJo uitverkocht. In de kranten stonden foto's van lange rijen wachtenden, die urenlang in regen en kou voor het lokale verkooppunt hadden gewacht om een kaartje bemachtigen voor hún popheld. Volgens eigen zeggen is hij de 'King of Pop', een titel die eigenlijk al jaren toebehoort aan Michael Jackson. Dat is blijkbaar verleden tijd; de koning is dood, lang leve de koning! In een uitverkochte Amsterdam Arena gaf Robbie Williams zijn eerste concert in Nederland van de Close Encounters Tour 2006; een eerste in een reeks van vier concerten.

Moeder springt met kinderen van flat

Icoon BuitenlandsIn de Zuid-Franse stad Tarbes is een moeder gisteren samen met haar twee kinderen van een flat gesprongen. De vrouw sprong samen met haar kroost van de zevende verdieping van de flat die gelegen is in een volkswijk. Zowel de moeder als haar achtjarige dochtertje hebben de sprong helaas niet overleefd.

Terwijl ze sprong had ze haar driejarige zoontje in haar armen. Hij overleefde de zelfmoord en is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Het is volgens de plaatselijke politie nog niet duidelijk wat de motieven van de 40-jarige alleenstaande moeder zijn. De vrouw had geen baan en verkeerde in moeilijke omstandigheden.

Eindstand groep F

Tot slot van een enerverende donderdag vind je hier nog de eindstand van groep F.

Brazilië plaatst zich zoals verwacht als groepswinnaar en zal het in de achtste finale moeten opnemen tegen Ghana. Australië is de grote verrassing van deze groep. Met een zege, een gelijkspel en een verliespartij kwalificeert hij zich voor de volgende ronde. Guus Hiddink en zijn manschappen zullen Italië treffen.

Eindstand groep F

#AP+-
1.Brazilië3971
2.Australië3455
3.Kroatië3223
4.Japan3127

Krajicek in de halve finale Ordina Open

Gisteravond wist Michaëlla Krajicek de halve finales van de Ordina Open te bereiken. Haar opponent Jelena Jankovic uit Servië & Montenegro moest opgeven na een blessure die zij in de wedstrijd opliep.

In de eerste set gaat het al fout voor Jankovic. Bij een stap naar rechts gleed de Servische uit en blesseerde daarbij haar lies. Na een langdurige behandeling kwam Jankovic terug, maar in de tiebreak van de eerste set moest ze opgeven omdat ze te veel last had van haar kwetsuur. In de halve finale treft de Nederlandse de Russin Elena Dementieva, die haar partij in de kwartfinale won van Ana Ivanovic met 7-6 en 6-4.

De tweede Nederlandse in de kwartfinale, Brenda Schultz, vond haar waterloo tegen de Russiche Dinara Safina, die met 3-6 en 4-6 de wedstrijd won.

Vier Italiaanse clubs aangeklaagd

Juventus, AC Milan, Fiorentina en Lazio Roma zijn aangeklaagd voor competitievervalsing. De vier clubs riskeren een degradatie naar de Serie B of C als zij schuldig worden bevonden. Samen met de vier clubs zijn ook 26 officials aangeklaagd.

Het proces tegen de Italiaanse clubs zal woensdag plaats vinden. Nog voor de WK finale op 9 juli in Duitsland zal het resultaat bekend gemaakt worden. Voor Juventus staat er meer op het spel dan een degradatie.De Zwarte Dame kan namelijk ook de landstitels die de club de afgelopen twee jaar won kwijtraken.

Landzaat bijna rond met Espanyol

Nadat AZ aangaf dat Danny Landzaat weg mocht bij de Alkmaarse club, was de interesse vooral uit de Portugese competitie. Gisteren meldde de Spaanse media dat de AZ-middenvelder zijn huis in Nederland zal verruilen voor het Spaanse Barcelona.

Espanyol en Landzaat hebben een akkoord bereikt over zijn transfer, alleen de Alkmaarse club en de Spaanse nummer 15 van vorig jaar zijn nog in onderhandeling over het geld waarvoor de middenvelder over zal gaan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.