Simunic ontvangt driemaal geel

De kans is groot dat Graham Poll dit WK niet meer in actie zal komen. De Engelsman beging een enorme blunder tijdens het duel tussen Australië en Kroatië (2-2) door een speler driemaal de gele kaart voor te houden.

Simunic, de persoon in kwestie, ontving in de slotfase van de wedstrijd zijn tweede gele prent. Poll vergat echter om de speler ook de rode kaart te tonen. De Kroaat kon dus gewoon mee blijven spelen. In de extra tijd van het duel kreeg de verdediger opnieuw geel, deze keer vanwege aanmerkingen op de leiding. Na deze derde kaart kreeg hij wel rood en kon hij alsnog vertrekken.

Poll had het geluk dat Australië zich wist te plaatsen voor de achtste finales. Als dit niet het geval zou zijn, dan was de ellende voor de FIFA niet te overzien. Behalve deze dubieuze gele kaart zag de Britse arbiter ook nog een handsbal van Kroatische verdediger Tomas over het hoofd. Australië zou hierdoor recht hebben gehad op een penalty, maar deze werd niet toegekend. De overtreding werd namelijk in het strafschopgebied gemaakt.