FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 juni 2006

Grote brand in glasfabriek Leerdam

Icoon BrandIn Leerdam woedt op dit moment een grote brand in de glasfabriek aan de Lingedijk. Politie en brandweer hebben meerdere eenheden laten uitrukken. Of er slachtoffers zijn gevallen is op moment van schrijven nog niet bekend. De omgeving van de fabriek is afgezet. Dit liet een politiewoordvoerder zojuist weten.

Er is al eerder een loods van de bekende glasfabriek in vlammen opgegaan. In 1999 ontstond er voor honderdduizenden euro's schade door een brand die bleek te zijn aangestoken door een brandweerman.

FOK!ker Gebs was ter plaatse en maakte een foto
FOK!ker Gebs was ter plaatse en maakte een foto


Met dank aan puffin en een anoniempje voor de submit.

Eindstand Groep B

Na afloop van Zweden – Engeland (2-2) en Trinidad en Tobago – Paraguay (0-2) kunnen we de balans opmaken. Engeland en Zweden vervolgen hun route naar de wereldbeker, Paraguay en Trinidad en Tobago liggen eruit.

Engeland treft aanstaande zondag om 17.00 uur Ecuador, dat als nummer twee van poule A finishte. Plaats van handeling is het Gottlieb Daimler Stadion in Stuttgart. Mocht het team van Eriksson winnen, dan zou het eventueel op Nederland kunnen stuiten in de kwartfinales wanneer Oranje als tweede eindigt in poule C.

Zweden mag afreizen naar München om daar zaterdag om 17.00 uur in het strijdperk te treden tegen Duitsland. Een zeer lastige opgave voor de Scandinaviërs. Mocht Zweden stunten, dan staat in de kwartfinale waarschijnlijk een duel met Argentinië op het programma.


Eindstand groep B:

#GP+-
1.Engeland3752
2.Zweden3532
3.Paraguay3322
4.Trinidad en Tobago3104

Paraguay te sterk voor T&T

Trinidad & Tobago is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. In de wedstrijd tegen Paraguay vond de ploeg van Leo Beenhakker zijn Waterloo. Paraguay was met 2-0 te sterk ondanks een prima 2e helft van Trinidad en Tobago.

Voor Paraguay was er geen kans meer om de tweede ronde te behalen, Trinidad & Tobago kon dit nog wel maar was afhankelijk van het resultaat Engeland – Zweden. Alleen wanneer de Engelsen en T&T wisten te winnen zouden beide ploegen doorgaan. Het doelsaldo kon uiteindelijk belangrijk worden, Zweden stond op +1 terwijl Trinidad een negatief saldo van -2 had. De ploeg van Leo Beenhakker kon voorafgaand aan de wedstrijd weer beschikken over doelman Kelvin Jack, die terugkwam van een blessure, en verdediger Avery John. Het slechte nieuws is het grote aantal spelers met een gele kaart: Yorke, Theobald, Whitley, Jones, Hislop en Gray stonden allemaal op scherp.

De eerste kans in het Fritz-Walter-Stadion was voor Paraguay. Doelman Kelvin Jack redde op een doelpoging van Roque Santa Cruz, voortkomend uit een vrije trap. Niet lang daarna kreeg ook de ploeg van Don Leo enkele kansen en was zelfs even de betere ploeg op het veld. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Paraguay echter meer grip op de wedstrijd. Na pakweg een half uur gespeeld te hebben leverde dit het eerste doelpunt op voor Paraguay. Vanuit een vrije trap belandde de bal in het strafschopgebied. Trinidad verdediger Brent Sancho had de twijfelachtige eer de maker van het doelpunt te zijn, hij passeerde zijn eigen doelman. Vlak voor het einde van de eerste helft kwamen de Zuid-Amerikanen op een 2-0 voorsprong door Denis Caniza. Het feest ging echter niet door omdat de grensrechter een vermeende handsbal van Barreto had waargenomen. In de herhaling was duidelijk te zien dat dit niet het geval was en zodoende werd Paraguay een doelpunt door de neus geboord. Vlak voor rust kreeg Paraguay nog twee enorme kansen op de 2-0, Nelson Valdez en Carlos Peredes wisten niet te scoren.

De tweede helft begon met een aanvallend TNT wat resulteerde in een goede kans voor Dwight Yorke. De oud-speler van Manchester United wist echter niet z’n medespelers te bereiken waardoor zijn schot voorlangs ging. Trinidad en Tobago was in de tweede helft de betere ploeg en kregen behoorlijk wat kansen, Theobald raakte het zijnet waar hij beter af had kunnen spelen. De 38-jarige Latapy, in het veld gekomen voor Whitley, schoot net over het doel van Bobadilla en een ingooi belandde bijna in de voeten van Jones. Ondanks de wil van Trinidad viel het zo begeerde doelpunt niet.
Uiteindelijk sloeg het noodlot alsnog toe. Paraguay kwam via Cuevas op een 2-0 voorsprong na een mooie combinatie met Santa Cruz. Trinidad kon met opgeheven hoofd het WK verlaten. Het allereerste punt op een WK werd tegen Zweden behaalt, tegen zowel Engeland als Paraguay speelde de ploeg van Beenhakker zeker niet slecht alleen ontbrak het aan doelpunten aan de kant van TNT

Opstellingen:

Paraguay: Aldo Bobadilla, Denis Caniza (89’-Da Silva), Julio Cesar Caceres, Carlos Gamarra, Jorge Nunez, Julio Dos Santos, Roberto Acuna, Carlos Paredes, Carlos Peredes, Roque Santa Cruz, Nelson Haedo Valdez (66’-Nelson Valdez).

Trinidad & Tobago: Kelvin Jack, Dennis Lawrence, Brent Sancho, Carlos Edwards, Avery John, Aurtis Whitley (67’-Russell Latapy), Chris Birchall, Densill Theobald, Avery Jones (32’-Kenwyne Jones), Stern John, Dwight York, Cornell Glen (41’-Evans Wise).

Wedstrijdverloop:

Paraguay 2 – 0 Trinidad & Tobago

25’ Sancho [ED](T&T) 1-0
85’Cuevas (PAR) 2-0

30’ Paredes (PAR)
45’ Sancho (T&T)
48’Whitley (T&T)
55’ Dos Santos (PAR)

Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)

Toeschouwers: 46.000


WK 2006: Uitslagen groep B

Icoon WK 2006Zweden staat in de achtste finales van het WK Voetbal. De Scandinaviërs behaalden middels een 2-2 remise tegen Engeland het benodigde punt. Het sprookje van Trinidad en Tobago eindigde met een 0-2 nederlaag tegen Paraguay.

Engeland verloor al na vier minuten Michael Owen. De spits verdraaide zijn rechterknie en verliet op een brancard het veld. Ook zonder Owen had Engeland de overhand in de eerste helft. Joe Cole opende op prachtige wijze de score met een van de mooiste treffers dit toernooi. Vlak na rust maakte Markus Allbäck, voormalig speler van SC Heerenveen, het tweeduizendste WK-doelpunt uit de historie. In de slotfase leek Steven Gerrard met zijn 1-2 voor de beslissing te tekenen, maar via Henrik Larsson pakte Zweden alsnog een punt.

Het andere duel uit poule B ging tussen het al uitgeschakelde Paraguay en Trinidad en Tobago. De Soca Warriors moesten winnen en tegelijkertijd hopen op een nederlaag van Zweden. Trinidad en Tobago beleefde een redelijke openingsfase en creëerde enkele kansen uit dodespelmomenten Het was echter Paraguay dat aan de leiding kwam, omdat Brent Sancho zijn eigen doelman passeerde. Ondanks een zeer redelijke tweede helft slaagde Trinidad er niet in iets te forceren. Paraguay vergrootte zelfs de marge via Nelson Cuevas. De ploeg van Leo Beenhakker verlaat doelpuntloos en als laatste van de poule het WK.

Engeland treft in de achtste finales Ecuador, de nummer twee van poule A. Zweden speelt om een plaats bij de laatste acht tegen gastland Duitsland, dat zich vanmiddag kroonde tot winnaar van groep A.

Uitgebreide verslagen van Zweden - Engeland en Paraguay - Trinidad en Tobago zijn op de WK-site van FOK! te vinden.


Eindstand groep B:
1.Engeland 3-7 (5-2)
2.Zweden 3-5 (3-2)
3.Paraguay 3-3 (2-2)
4.Trinidad en Tobago 3-1 (0-4)


Zweden en Engeland door na remise

Het laatste groepsduel van Engeland en Zweden is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. De Engelsen kwamen kort voor rust op voorsprong, maar de Zweden kwamen in Keulen dankzij een sterke tweede helft op gelijke hoogte. In de slotfase scoorden beide elftallen nog een keer. Door deze uitslag zijn beide landen geplaatst voor de achtste finale.

Bij Zweden moest Zlatan Ibrahimovic verstek laten gaan wegens een blessure aan de lies. Wayne Rooney is aan Engelse kant juist voldoende hersteld van een voetbreuk, de jonge aanvaller startte in de basis. Bij een gelijkspel zouden beide landen geplaatst zijn voor de volgende ronde, Engeland was sowieso al zeker. Zweden mocht in ieder geval niet verliezen, dan was plaatsing niet zeker. Eriksson nam het zekere voor het onzekere door Gerrard niet op te stellen, omdat hij bij een gele kaart geschorst zou zijn. Lampard wacht hetzelfde, maar hij speelde wel op zijn verjaardag.

Al na vier minuten moet Peter Crouch als vervanger van Owen het veld in, de aanvaller raakte geblesseerd aan de knie. Rooney kon na tien minuten alleen op de keeper afgaan, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Zweden deed in de beginfase zeker niet onder voor de Engelsen, ze waren zelfs meer in de aanval. Joe Cole kon aan de andere kant een gevaarlijk schot lossen, maar dit zeilde net over het Zweedse doel.

Omdat Paraguay na ongeveer een half uur op voorsprong kwam in de andere wedstrijd, was ook Zweden zeker van de tweede ronde. Na ruim een half uur kan Zweden uitverdedigen, maar Joe Cole kan op ongeveer dertig meter van het doel aannemen en vervolgens mooi uithalen in de verre hoek. Keeper Isaksson kon geen redding meer brengen: 0-1. Dit betekende voor Zweden nog niet dat ze uitgeschakeld zijn. Lampard probeerde het vijf minuten voor rust van afstand, maar zijn schot ging net over de lat. Hetzelfde lot was een schot van Rooney net voor rust beschoren. Zweden kon niet meer gevaarlijk worden, waardoor de eerste helft eindigde in 0-1.

Allebei de coaches wisselden niet in de rust. Kort na de pauze kreeg Zweden een corner, Allbäck kon gevaarlijk koppen. Ashley Cole kon op de lijn de bal niet meer keren, waardoor het 1-1 werd via de voormalige spits van Heerenveen. Amper een paar minuten later kreeg voormalig Feyenoorder Larsson een goede kans op de 2-1, maar de bal ging er niet in. Na een uur spelen kon verdediger Mellberg vrij schieten uit opnieuw een corner, maar zijn poging strandde op de lat. De Zweden werden sterker en kregen meer mogelijkheden, Engeland kon er steeds minder uitkomen.

Halverwege de tweede helft bracht Eriksson Gerrard in, om zo weer het overwicht terug proberen te krijgen in de wedstrijd, Wayne Rooney moest het veld verlaten. Invaller Gerrard moest meteen in actie komen bij een schot van Källstrom, de Engelsman kon het schot van de lijn halen. De wedstrijd leek af te stevenen op 1-1, beide ploegen waren hiermee ook geplaatst. Toch kon invaller Gerrard vijf minuten voor tijd de 1-2 voor Engeland met het hoofd aan laten tekenen na een mooie voorzet. Zweden liet zich niet uit veld slaan en kwam net voor tijd nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Larsson. Bij deze stand bleef het, waardoor de Engelsen zich poulewinnaar mochten noemen. In de achtste finale speelt Engeland tegen Ecuador. Zweden plaatst zich als tweede voor de tweede ronde, waarin het Duitsland ontmoet.

Opstellingen:

Zweden: Isaksson, Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman, Jonson (54. Wilhelmsson), Linderoth, Källström, Ljungberg, Allbäck (75. Elmander), Larsson

Engeland: Robinson, Carragher, Ferdinand (56. Campbell), Terry, A.Cole, Beckham, Lampard, Hargreaves, J.Cole, Rooney (69. Gerrard), Owen (4. Crouch)


Wedstrijdverloop:

Zweden 2 – 2 Engeland

34’ J. Cole 0-1
51’ Allbäck 1-1
85’ Gerrard 1-2
90’ Larsson 2-2

76’ Hargreaves (ENG)
83’ Alexandersson (ZWE)
87' F. Ljungberg (ZWE)

Arbiter: Bussaca (Zwi)

Toeschouwers: 45.000

20% Libelle-lezeressen gaat vreemd

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Meer dan één op de vijf Libelle-lezeressen gaat vreemd. Dat is één de opmerkelijke resultaten uit een onderzoek van het damesblad. De 'vreemdgangers' houden het meestal bij één minaar, waarmee een aantal keren een slippertje wordt gemaakt. Bijna een kwart van de vreemdgaande vrouwen biecht de affaire achteraf wel op aan de partner.

De zogenaamde 'Seks-enquête' van Libelle is dit jaar ingevuld door 5000 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. Van de ondervraagden had 96 procent een relatie. Precies evenveel procent is heteroseksueel, 1 procent is lesbisch en 2 procent is biseksueel.

Van de ondervraagde vrouwen gaf 87 procent aan meestal tevreden te zijn met haar seksleven. Iets minder dan de helft van de vrouwen geeft haar seksleven een voldoende. Wel gaf 27 procent van de vrouwen aan vaker seks met haar partner te willen hebben.

Als de vrouwen niet in de stemming zijn voor seks, dan doet 44 procent van de ondervraagden ook geen moeite om daar verandering in te brengen. Maar iets minder dan één op de drie doet wel haar best, door een bad te nemen, de juiste muziek op te zetten of sexy lingerie aan te trekken. Ruim 40 procent gaf aan wel eens tegen haar zin te vrijen, terwijl volgens 88 procent van de vrouwen de partner dat nooit doet.

Slechts 6 procent van de vrouwen zegt seks te hebben voor de gezelligheid en 13 procent doet 'het' om de relatie leuk te houden. De Libelle-dames hebben volop fantasieën, maar deze gaan ook vaak over dingen die ze in het echte leven nooit zouden doen. Hun gedachten bespreekt het grootste gedeelte van de vrouwen met de partner.

Wie geïnteresseerd is in het volledige onderzoek moet nog eventjes geduld hebben: de resultaten worden gepubliceerd in de nieuwste editie van de Libelle, die volgende week zal verschijnen.



Met dank aan babbelbox voor de submit.

'Scholen moeten alle leerlingen accepteren'

Icoon OnderwijsUit een jaarlijkse peiling van de onderwijsmeter blijkt dat tweederde van de ondervraagden in Nederland voor een acceptatieplicht van leerlingen, ongeacht de grondslag of levensbeschouwing, op scholen is. Dit geldt ook voor het bijzonder onderwijs. De onderwijsmeter onderzoekt elk jaar wat de Nederlanders belangrijk vinden in het onderwijs.

Onderwijsminister Maria van der Hoeven schreef dit in haar wekelijkse weblog. Zijzelf is tegen een acceptatieplicht omdat die de vrijheid van onderwijs zou aantasten. Verder schrijft ze dat zich zorgen maakt over de houding tegenover moslimscholen. Maar vier van de tien ouders vinden dat deze scholen net zoveel bestaansrecht hebben als andere bijzondere scholen. Vorig jaar had bijna de helft van de ondervraagden geen bezwaar tegen de moslimscholen. De onderwijsmeter moet nog verschijnen.

PvdA, SP, GroenLinks en coalitiepartner D66 kwamen vorig jaar met een wetsvoorstel dat scholen verplicht moet stellen alle leerlingen te accepteren. Ook wanneer deze de grondslag of identiteit van de school niet erkennen. Volgens van der Hoeven komt het maar zelden voor dat een leerling door een school wordt geweigerd.

Een Xbox 360 met interne waterkoeling

De Xbox 360 is al vaker gemod(ificeerd) en er is ook al vaker een waterkoeling toegepast, maar tot nu toe zijn er weinigen in geslaagd die waterkoeling ook geheel intern in de behuizing te proppen.

User Dano2k0 van website xbox-scene is het wel gelukt:





De gebruikte componenten zijn:

Zowel CPU (Zern GPU block) and GPU (Koolance GPU-180-H06 block) watergekoeld met een internal Tank-o-Matic mini reservoir, 12v thermaltake pump
90mm radiator grill met 4 thin fans
Passive heatsinks op de meeste interne chips
Getint plexiglass
Custom DVD window
Custom painted case
Blauwe en UV LEDs rondom de behuizing
Blauwe ring-of-light, silver power button

Allbäck schaart zich in historisch WK-rijtje

Met het kopdoelpunt van Markus Allbäck is een historische mijlpaal doorbroken. Hij tekende namelijk voor het tweeduizendste WK-doelpunt.

De oud-aanvaller van Heerenveen kopte knap raak uit een hoekschop van Tobias Linderoth. Het eerste doelpunt ooit op een eindtoernooi werd gemaakt door de Fransman Lucien Laurent. Hij scoorde in 1930 tegen Mexico op het eerste WK in Uruguay. Rob Rensenbrink was in het duel tegen Schotland verantwoordelijk voor het duizendste doelpunt. Hij deed dat op het WK van Argentinië in 1978.

Neville ondergaat scan

Gary Neville zal morgen een scan ondergaan om na te gaan hoe ernstig zijn hamstringblessure is. De Engelse rechtsback raakte vorige week op de training geblesseerd.

Veel plezier zal Neville tot nu toe niet hebben gehad aan het WK. Hij kwam niet in actie tijdens de wedstrijden tegen Trinidad en Tobago en Zweden. Of Neville in het verdere verloop van het toernooi nog in actie komt, moet de scan uitwijzen.

Clement wint NK tijdrijden

Stef Clement heeft de Nederlandse titel in het tijdrijden voor zich opgeëist. De 23-jarige renner van Bouygues Telecom bleef Erik Dekker met slechts vijf seconden voor.

Clement raffelde het 42,8 kilometer lange parcours rond Oudenbosch af in een tijd van 53.09, wat neerkomt op een gemiddelde van 48,314 km/uur. De Bredanaar toonde tijdens de Giro d’Italia al zijn talent in de race tegen de klok door als twaalfde te eindigen in de lange tijdrit. Net als in 2005 greep Erik Dekker nipt naast de titel. Afgelopen jaar troefde naamgenoot Thomas Dekker hem af met drie seconden, nu strandde de Drent op vijf tellen. Thomas Dekker stelde ditmaal teleur met een achtste positie op bijna twee minuten van Clement. Joost Posthuma deed het een stuk beter en legde beslag op de derde stek.


Uitslag NK Tijdrijden 2006:
1. Stef Clement – 53’09
2. Erik Dekker – 0’05”
3. Joost Posthuma – 0’21”
4. Jens Mouris – 0’23”
5. Koos Moerenhout – 0’30”
6. Rick Flens – 1’00”
7. Servais Knaven – 1’06”
8. Thomas Dekker – 1’54”

Popovic valt af voor Australië

Australië zal het vermoedelijk de rest van het WK moeten stellen zonder verdediger Tony Popovic. Hij moest maandag na 40 minuten het verloren duel tegen Brazilië verlaten met een kuitblessure, die van ernstige aard blijkt te zijn.

Popovic zal in ieder geval donderdag het beslissende groepsduel tegen Kroatië missen. Voor hem is dat extra zuur, aangezien hij van Kroatische afkomst is.

"Het is niet zo mooi", aldus assistent-coach Graham Arnold. "Het herstel bij dit soort blessures kost normaal een paar weken."

Scolari neemt geen risico voor laatste duel

Luiz Felipe Scolari, de bondscoach van Portugal, zal in het laatste groepsduel van zijn team geen risico's nemen. Net als Van Basten en de Argentijnse bondscoach laat hij spelers die al een gele kaart hebben op de bank zitten. "Ook al staan we met 30-0 achter", aldus Scolari.

Door de beslissing van Scolari zitten Deco, Cristiano Ronaldo, Pauleta, Nuno Valente en Costinha woensdag tegen Mexico in ieder geval op de bank. Hun gele kaarten worden aan het eind van de groepsfase kwijtgescholden.

"Dit verandert niets aan onze speelstijl", aldus Scolari. "Ik heb vertrouwen in mijn reservespelers. Portugal heeft zich al geplaatst voor de achtste finales, waarin het mogelijk Nederland tegenkomt.

Hirsi Ali blijft toch Nederlandse

Icoon BinnenlandsHet voormalige Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Magan, beter bekend als Hirsi Ali, mag toch haar Nederlandse paspoort houden. Minister Verdonk van Vreemdelingen en Integratiebeleid (VVD) heeft besloten tot stopzetting van de procedure om de voormalige VVD-politica het Nederlanderschap te ontnemen, zo meldt RTL Nieuws op basis van bronnen in Den Haag. Dit nu is gebleken dat Hirsi Magan de achternaam van haar opa voerde toen zij in 1992 als Ayaan Hirsi Ali asiel aanvroeg in ons land. Een woordvoerder van Verdonk ontkent overigens dat het onderzoek zou zijn stopgezet.

Het Nederlanderschap van Hirsi Magan kwam op de tocht te staan nadat het NPS/VARA-programma Zembla aantoonde dat de politica had gelogen tijdens haar asielaanvraag, onder meer over haar naam. Daarom zou ze ook op onwettige gronden een Nederlands paspoort hebben gekregen. Minister Verdonk van liet daarop een onderzoek instellen naar het naturalisatieverzoek van haar partijgenote. Als gevolg van de affaire had Hirsi Magan haar Kamerlidmaatschap al opgezegd. Omdat zij de achternaam van haar opa gebruikte is er vanuit juridisch oogpunt echter geen sprake van een leugen, aangezien dit volgens de wetten in haar geboorteland Somalië is toegestaan.

Rita Verdonk en Ayaan Hirsi Magan
Minister Verdonk en Ayaan Hirsi Magan
Met dank aan CrashOne voor de submit.

Ten Napel minst populaire commentator

Als het aan de bezoekers van WKBeurs.nl ligt, mag Evert ten Napel absoluut geen commentaar geven bij de finale van het WK. Maar liefst 40 procent van de bezoekers noemde de naam van de bekende commentator als antwoord op de vraag: "Wie mag de finale absoluut NIET van commentaar voorzien?"

Ten Napel won de ondankbare verkiezing met een groot verschil. Op een gedeelde tweede plaats volgen Theo Reitsma en Arno Vermeulen, beiden met maar 11 procent van de stemmen. Op zowel Frank Snoeks als Philip Kooke stemde 9 procent.

De afkeer van veel mensen voor Ten Napel zou volgens een woordvoerder van WKBeurs.nl verschillende oorzaken hebben. "Een goede commentator vervult een achtergrondrol. Ten Napel schijnt dat nogal eens te vergeten en praat om te praten. Hierdoor loop je het risico dat men je bestempelt als zogenaamde onzin-uitkramer." Daarnaast zouden mensen zich ergeren aan het feit dat Ten Napel verkeerde inschattingen van zijn kant niet corrigeert, en dat hij te veel clichés gebruikt.

België: godsdienst boven welzijn dieren

BuitenlandsIn België heeft de Raad van State geadviseerd om vrijheid van godsdienst te laten prevaleren boven het welzijn van dieren. De Raad deed dat in een advies over een wetsvoorstel van de liberale Senator Jean-Marie Dedecker. Die wil dat rituele slachtingen niet zonder verdoving mogen worden uitgevoerd. Dat voorstel is zeer tegen de zin van de islamitische en joodse gemeenschap bij onze zuiderburen.

Voor de Raad van State, het hoogste Belgische rechtscollege, is het disproportioneel om het welzijn van het dier in te roepen om de vrijheid van godsdienstbeleving te beperken. Onduidelijk is of het voorstel van Dedecker het zal halen in de Senaat. CDH (humanisten), PS (socialisten) en Ecolo (groenen) zullen in ieder geval tegenstemmen zo is de verwachting.

Spitsuur ?

In Nederland hebben we Dhr. Spee die het verkeer netjes in de gaten houdt. Geef je geen voorrang, dan ben je de lul. De kans dat de auto naar de sloop kan is vrij groot en daar boven op komt dan een lief kaartje van Dhr. Spee. Of je even wat wil betalen.

Het wordt dus tijd dat we hem gaan vervangen. Er moet iemand komen die de regels overzichtelijk maakt en het verkeer weer leuk is om je in te begeven.

Nu hoor ik de voetgangervereniginggangers (veel punten bij Scarbble) al protesteren. Ik zou die dan verzoeken om even dit filmpje te bekijken. Probeer dat maar eens op de A10 tijdens spitsuur.

Met dank aan Dannytjeuh voor de submit

Heitinga en Van Bronckhorst niet op training

Oranje heeft de avondtraining in Frankfurt afgewerkt zonder Johnny Heitinga en Giovanni van Bronckhorst.

Heitinga heeft nog last van zijn hamstring en trainde apart, terwijl Van Bronckhorst zelfs helemaal niet naar buiten kwam. De linksback van FC Barcelona had gisteren een trap op zijn enkel gekregen en sloeg uit voorzorg een sessie over. Phillip Cocu, die een paar dagen terug nog kampte met een kwetsuur aan zijn enkel, was wel weer volledig van de partij.

Van Nistelrooy onder de indruk van Heinze

Ruud van Nistelrooy is erg onder de indruk van het spel van de Argentijn Gabriel Heinze tijdens dit WK.

"De manier waarop Gabriel speelt is fantastisch", aldus de Nederlander over zijn ploeggenoot bij Manchester United. De 28-jarige Argentijnse verdediger, die dit seizoen lang uit de roulatie was met een blessure aan zijn kruisbanden, stond tijdens de eerste twee WK-duels van zijn land in de basis.

Afgelopen september raakte Heinze zwaar geblesseerd in het Champions League-duel met Villarreal, bij een botsing met Jan Kromkamp. Eind mei maakte hij zijn rentree in een vriendschappelijke interland tegen Angola.

De Nederlandse spits vindt de gehele Argentijnse ploeg een uitstekende indruk maken. "De manier waarop ze Servië en Montenegro met 6-0 versloegen was indrukwekkend. Het is een opluchting dat we niet van ze hoeven te winnen om door te gaan."

[upd] Wietteelt in strijd met EU-regels

Icoon WietnieuwsDe regering debatteert woensdag over plannen om naast het verkoop van wiet ook de wietteelt voor coffeeshops te gedogen. Er lijkt echter maar één uitkomst mogelijk voor dat debat, en dat is de afwijzing van de plannen, omdat de EU-regels het niet toestaan. Franco Frattini (woordvoerder van eurocommissaris van Justitie) waarschuwt Nederland daarvoor.

Een meerderheid in de kamer van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en SP wil dat de regering een experiment begint om de teelt van wiet voor coffeeshops te gedogen. 'Legalisering haalt de wietteelt uit het criminele circuit', zo betuigen zij. Zwaargewichten binnen het CDA en de VVD zijn tegen. Zo maakte minister Donner van Justitie (CDA) onlangs een anti-wiet rap.

Deze rap was een antwoord op het 'wietlied' van Gerd Leers, burgemeester van Maastricht. Leers wil niet dat de levering van wiet 'via de achterdeur' plaatsvindt en pleit daarom al geruime tijd voor de legalisatie ervan. Toendertijd zei Frattini geen bezwaar te hebben tegen het voorstel van de burgemeester. Het was volgens hem een 'nationale' aangelegenheid, zolang het geen grensoverschrijdende effect had.

Achteraf is Frattini tot de conclusie gekomen dat legalisering toch zou indruisen tegen een besluit van de EU-landen uit 2004, waar ook Nederland mee heeft ingestemd. Daarin wordt het kweken van cannabisplanten verboden, tenzij het uitsluitend voor persoonlijk gebruik is. Dat is bij de leveranciers van wiet voor de coffeeshops uiteraard niet het geval.

Eu-regels gaan voor Nederlandse regels. Meestal vormt dit geen probleem, omdat de regels van de EU een ruime marge openlaten voor nationale wetgeving. Nu de regels wel botsen, is het de vraag hoe de meerderheid binnen de kamer die voor het voorstel is, zal reageren.

Update 19:55
Het kan morgen nog spannend worden in de Tweede Kamer. Minister Donner heeft vanmiddag namelijk laten weten dat een proef met legale wietteelt er onder hem absoluut niet komt.

De CDA-bewindsman zei dat na een gesprek met Europees Commissaris Franco Frattini. Hij zal zich niet neerleggen bij een meerderheid van de Tweede Kamer, die dit wel wil. Als de Kamer het wel wil, moeten ze maar een andere minister vinden, zei Donner. Hetgeen kan inhouden dat Donner opstapt als de Kamer vasthoudt aan de wens om een proef met de wietteelt. Die proef zou moeten inhouden dat een aantal aangewezen telers en handelaren van nederwiet niet vervolgd worden.

Mary Pierce mist Wimbledon

Nadat eerder al Serena Williams en Lindsay Davenport forfait gaven voor Wimbledon, kondigde ook Mary Pierce aan het derde Grand Slam toernooi te moeten missen.

Pierce heeft sinds februari last van tendinitis in haar rechtervoet. Ze kon ook al geen acte de présence geven op Roland Garros, waar ze in 2005 nog in de finale stond. De 31-jarige Française bereikte in haar lange loopbaan tweemaal de kwartfinale in Londen, in 1996 en 2005.

Barkeepers Hotel Arena jatten 200.000 euro

Icoon BinnenlandsDertien barmedewerkers van Hotel Arena in Amsterdam zijn drie weken geleden op staande voet ontslagen. De barkeepers hebben samen voor minimaal 200.000 euro uit de kas van de uitgaansgelegenheid gestolen, zo meldde directeur Paul Hermanides van Hotel Arena vandaag.

Hotel Arena schakelde een recherchebureau in nadat vermoedens waren ontstaan dat er geld verdween. Een jatsessie van de barkeepers werd vervolgens op camera vastgelegd. Drie weken geleden kregen de barkeepers ontslag aangezegd. "Zij omvatten het begrip fooi wel erg ruim en besloten een aanvulling uit de omzet te nemen", aldus Hermanides.

De directeur kan nog niet zeggen of er aangifte tegen de barkeepers zal worden gedaan. Er wordt momenteel nog onderhandeld over het terugbetalen van de schade. De bewuste barkeepers werkten enkel in de club, momenteel een hippe uitgaansplaats in Amsterdam, en niet in het bijbehorende hotel of café-restaurant van Hotel Arena. Er is inmiddels een nieuw team barkeepers ingehuurd.

Met dank aan tongytongylickylicky voor de submit.

Klinsmann: "Nog enkele zwakke punten"

Jürgen Klinsmann loofde de prestatie van Duitsland in de wedstrijd tegen Ecuador (3-0). Met name het optreden van z’n voorhoede kon de bondscoach bekoren.

”Mijn spitsen zijn in topvorm: ze werken hard en scoren ook. Hopelijk gaan ze zo door, want straks wordt het ongetwijfeld nog een stuk moeilijker”, liet Klinsmann weten. De wereldkampioen van 1990 ziet nog genoeg verbetermogelijkheden: ”Over de wedstrijd ben ik tevreden, al zag ik nog enkele zwakke punten. Zo bleven we te veel hangen. De afstand tussen de verdediging en het middenveld was te groot.”

Klinsmann waarschuwde zijn team met het oog op de knock-outfase: ”We weten dat als we goed spelen we niemand hoeven te vrezen, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan. Vanaf nu mogen we geen fout meer maken.” De oefenmeester liet ook nog weten dat hem niets uitmaakt of Engeland dan wel Zweden komend weekend de oppositie vormt. WK-topschutter Miroslav Klose kon opnieuw terugkijken op een geslaagde wedstrijd: ”Ik ben trots dat ik bij deze ploeg mag meespelen. Dankzij mijn goeie vorm in de competitie ben ik er hier bij en het liep ook vandaag super. Maar we hebben nog veel werk als we de titel willen.”

Bondscoach Luis Suarez van Ecuador toonde zich niet content met het verloop van de confrontatie: ”Ik ben erg teleurgesteld, want we speelden zwak. We haalden duidelijk niet ons niveau van de eerste twee wedstrijden en tegelijkertijd zette Duitsland een goede prestatie neer. We moeten van onze fouten leren en zorgen dat we ze in de komende wedstrijd voorkomen.”

Bridgestone goed voorbereid naar Canada

Bandenfabrikant Bridgestone gaat goed voorbereid naar Canada. De Japanners testen afgelopen week op de circuits van Paul Ricard en Monza om zich voor te bereiden op de snelle baan in Montreal. Bridgestone heeft vooral zachte compounds klaar gelegd om mee te nemen.

"We nemen een mix van oude en nieuwe bandenspecificaties mee naar Canada," aldus Hisao Suganamo, de technisch manager van Bridgestone. "Het gaat om de zachtere compounds vanwege het gladde baanoppervlak. Vanwege de hoge snelheden moeten we de hittebestendigheid van de band ook goed in de gaten houden. We denken dat we competitieve banden voor Montreal hebben."

56 Koerdische burgemeesters aangeklaagd

BuitenlandsIn Turkije zijn tegen maar liefst 56 Koerdische burgemeesters celstraffen geëist van 15 jaar. Volgens de aanklager drongen de burgervaders er bij de Deense premier Anders Fogh Rasmussen op aan een vermeende pro-Koerdische tv-zender niet te verbieden. Dat was tegen het zere been van de Turkse regering, die juist voor een verbod pleitte.

Volgens de aanklacht zijn ze schuldig aan het steunen van terreurgroep PKK: de Koerdische afscheidingsbeweging. De Deense premier noemt de aanklacht belachelijk. Het enige wat de burgemeesters volgens hem hebben gedaan, is hem een brief sturen.

Vermoedelijk zal de rechtszaak tegen de burgemeesters de betrekkingen tussen Turkije en de Europese Unie negatief beïnvloeden. De EU eist dat de Turkse regering meer vrijheid van meningsuiting toestaat voordat het land mag toetreden tot de Europese gemeenschap.

Situatie Groep B

In groep B is nog niet alles beslist. Paraguay is weliswaar uitgeschakeld en Engeland is sowieso verzekerd van een optreden in de achtste finales. Toch zijn er diverse scenario's mogelijk.

De stand ziet er nu als volgt uit:

#AP+-
1.Engeland**2630
2.Zweden2410
3.Trinidad en Tobago2102
4.Paraguay2002

Engeland heeft het vrij gemakkelijk in deze poule. Wanneer zij winnen of gelijkspelen, zijn zij verzekerd van de eerste plek. Deze positie kan alleen verspeeld worden, wanneer Zweden het duel tegen Engeland winnend afsluit. De Scandinaviërs steken de Engelsen dan net voorbij met zeven punten en worden dan groepswinnaar.

Aan een gelijkspel heeft Zweden ook genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. Met vijf punten in de groep, zijn zij onbereikbaar voor Trinidad en Tobago. Kwalificatie zal dus voor Leo en de zijnen een lastige opgave worden.

Alleen een zege van TNT tegen Paraguay kan voor een mirakel zorgen. Zweden moet dan wel met grote cijfers verliezen en/of Trinidad en Tobago moet het flink op haar heupen krijgen. Een 2-0 zege van Trinidad en Tobago op Paraguay en een 2-0 verlies van Zweden tegen Engeland zou bijvoorbeeld voor de stunt kunnen zorgen.

Wessels, Tamaëla niet op Wimbledon

Peter Wessels en Elise Tamaëla zijn komende week niet te bewonderen op het hoofdtoernooi van Wimbledon. Beide Nederlanders verloren vanmiddag in de kwalificaties.

Wessels boog met 3-6, 2-6 het hoofd voor de als zevende geplaatste Colombiaan Alejandro Falla. Maandag overleefde de Elburger nog betrekkelijk eenvoudig de eerste schifting. Tamaëla moest in de Française Severine Bremond haar meerdere erkennen: 3-6, 5-7. Gisteren viel al het doek voor Op der Heijde en Smit, zodat alleen Melle van Gemerden en Michaëlla Krajicek de Nederlandse eer verdedigen in het hoofdtoernooi.

Energienota opnieuw omhoog

FinancieelSlecht nieuws voor de huishoudens in Nederland: de energierekening gaat weer omhoog. Volgens de energiemaatschappijen is de hoge olieprijs de belangrijkste oorzaak voor de tariefverhogingen.

Gemiddeld zal een huishouden vanaf volgende maand tussen de 20 en 50 euro per jaar extra kwijt zijn aan gas en elektriciteit. De afgelopen twee jaar steeg die nota al met ruim 300 euro. Een gemiddeld huishouden is momenteel meer dan 1.700 euro per jaar kwijt aan gas en elektra.

De nieuwe tarievenverhoging komt het hardst aan bij klanten van Essent; die gaan jaarlijks gemiddeld ruim 50 euro meer betalen. Bij Nuon en Eneco wordt dat 20 euro.

Meer politie in burger in de trein

Icoon VervoerOm overlast en agressie in de trein te voorkomen en te bestrijden, gaat de spoorwegpolitie vaker surveilleren in burger. Dat maakte het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vandaag bekend. De extra surveillances zijn vanaf vandaag van kracht in heel Nederland, vooral op het traject Schiphol-Roosendaal. Op dit traject is een proef geweest met politie in uniform. De test was een succes, volgens het KLPD had de proef een preventieve werking en leverde het positieve reacties op van reizigers.

De agenten in burger werken tijdens de controles samen met het personeel van de Nederlandse Spoorwegen, die trouwens ook in burger door de trein loopt. De Spoorwegpolitie zegt dit jaar nog nodig te hebben om de werkwijze soepel te laten lopen. Daarna wordt bepaald of de inzet van agenten in burger uitgebreid gaat worden.

Vermiste Amerikanen Irak vermoord

Icoon TerrorismeDe lichamen van twee Amerikaanse militairen die sinds vrijdag vermist werden, zijn teruggevonden ten zuiden van Bagdad. Een Iraakse generaal verklaarde dinsdag tegenover de Amerikaanse zender CNN dat de lichamen tekenen vertonen van barbaarse martelingen. Generaal William Caldwell, een woordvoerder van de door de Amerikanen geleide coalitietroepen in Irak, bevestigde de dood van de soldaten.

De lichamen zijn maandagavond in de omgeving van de stad Yusufiya gevonden. De soldaten, 23 en 25 jaar oud, werden vrijdag na een aanval op een Amerikaanse controlepost in Irak door opstandelingen ontvoerd. Een derde Amerikaan kwam daarbij om het leven.

In een verklaring op internet heeft een groepering die volgens eigen zeggen nauwe banden heeft met Al-Qaeda, de verantwoordelijkheid voor de dood van de twee soldaten opgeëist. De organisatie liet weten dat ze de twee soldaten gedood hebben door hen de keel door te snijden.

Menotti : Duitsland nu al winnaar

Volgens de Argentijnse oud-bondscoach César Luis Menotti is Duitsland op het WK de te kloppen ploeg.

"Ik had al wat gehoord over de nieuwe Klinsmann-stijl. Maar wat ik heb gezien, is niet minder dan een revolutie in het voetbal," aldus Menotti die in 1978 bondscoach was, toen Argentinie ten koste van Nederland wereldkampioen werd. "Tegen Costa Rica waren er zwakheden in de defensie, maar Duitsland heeft een ritme en een offensieve kracht die de ploeg angstig goed maken."

Volgens de inmiddels 67-jarige Menotti zijn de Duitsers nu al winnaar. "Of ze ver komen of niet, doet er weinig toe. Het gaat om de indruk die ze hebben achtergelaten."

ADO Den Haag haalt Hakansson

Jesper Hakansson maakt de transfervrije overstap van Djurgårdens IF naar ADO Den Haag. De 25-jarige aanvallende middenvelder keert daarmee na één jaar afwezigheid terug in de Eredivisie.

Hakansson lag van 1999 tot 2005 onder contract bij SC Heerenveen, dat hem in die periode tweemaal verhuurde. In Friesland wist de middenvelder nooit door te breken. Zijn verblijf bij Djurgårdens IF werd echter ook geen succes. Hakansson tekende een contract tot 2008 bij de residentieclub met een optie op nog één seizoen.

Ook Kargbo naar Willem II

Willem II blijft zich roeren op de transfermarkt. De Tilburgers maakten vanmiddag de komst van de verdediger Ibrahim Kargbo wereldkundig.

De 24-jarige Kargbo is afkomstig van het Belgische FC Brussels. De Sierra Leonees tekende een driejarig contract bij Willem II met een optie op nog eens twee seizoenen. Eerder speelde Kargbo voor RWDM, Charleroi en Malatyaspor. ”Kargbo is een degelijke, fysiek sterke verdediger en is één van de beste centrale verdedigers in de Belgische competitie”, wist trainer Van Wijk te melden over de nieuwste aanwinst. Eerder deze week legde Willem II de Belgische jeugdinternational Mohamed Messoudi vast

Moeder klaagt MySpace aan na aanranding

Icoon BuitenlandsEen Amerikaanse vrouw uit de Texaanse plaats Travis Country eist dertig miljoen dollar aan schadevergoeding van de website MySpace.com. De moeder beweert dat haar 14-jarige dochter aangerand is door een 19-jarige jongen die het meisje via de profielenwebsite had leren kennen. De jongen deed zich tegen het Texaanse meisje anders voor dan hij werkelijk was en regelde zo het telefoonnummer van de 14-jarige. Vervolgens zou hij haar na een etentje hebben aangerand in zijn auto.

De advocaat van de moeder, de heer Adam Loewy, vindt dat MySpace.com zich onvoldoende bezighoudt met controle van gegevens en bescherming van jongeren: "MySpace maakt zich wel druk om het binnenhalen van zo veel mogelijk geld, maar de bescherming van minderjarigen op de site is onder de maat." aldus de advocaat. Het bedrijf zelf ontkent alle verwijten en zegt voldoende te doen tegen dit soort gebeurtenissen. Zo startte de site begin vorige maand een nieuw offensief om kindermisbruik tegen te gaan, naar aanleiding van eerdere voorvallen.

MySpace.com is met ruim 80 miljoen geregistreerde gebruikers een van de grootste profielensites ter wereld. Daardoor heeft het bedrijf te kampen met een hoop ongure types die uit zijn op seks, geld of andere slecht bedoelde zaken.

Met dank aan Skinkie voor de submit.

[A1GP] Verstappen onzeker

Terwijl de kaartverkoop voor de A1 Grand Prix race op Circuit Park Zandvoort als een speer gaat, is het nog onzeker of Jos Verstappen komend seizoen deel uit zal maken van Team Netherlands. Hierdoor is het ook niet duidelijk of hij aanwezig zal zijn bij de demonstratie tijdens de Masters of Formula 3, op 5 en 6 augustus van dit jaar.

Morgen is het de laatste kans voor alle racefans om nog aan kaarten voor de seizoensopener te komen, want er gaan nog 7000 duinkaarten in de voorverkoop via Ticketbox. Dit zullen de laatste kaarten zijn voor het evenement, daarmee zal het uitverkocht zijn met in totaal 75.000 toeschouwers.

De organisatie van de race weet dat Jos Verstappen voor een enorme interesse in de raceklasse heeft gezorgd, het uitblijven van zijn deelname zou dus een domper zijn. Op dit moment zijn Jan Lammers, seatholder van het Nederlandse team, en Huub Rothengatter, Jos' manager, echter nog bezig met de afwikkeling van het 'financiële plaatje' van afgelopen seizoen.

Vanuit het management van de A1GP kreeg Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, vorige week echter de toezegging dat Verstappen sowieso mee zal doen aan de race in de badplaats. De details hierover, alsmede de (eventuele) deelname van Verstappen aan de demo tijdens de Masters, moeten nog uitgewerkt worden. Jeroen Bleekemolen, vorig seizoen testrijder binnen het Nederlandse team, zal in ieder geval beschikbaar zijn als onze Limburger niet mee zal doen.

De bolide die tijdens de Master gebruikt wordt, zal een prototype zijn waarvan alle data na afloop gewist zal worden. Dit om een eventueel voordeel voor de Nederlandse equippe, en dus competitievervalsing, te voorkomen.

Eindstand Groep A

Duitsland is de groepswinnaar van Groep A geworden, dankzij de overwinning op Ecuador.

Door de overwinning zullen zij in de achtste finales het gevreesde Engeland waarschijnlijk ontlopen en is of Zweden of Trinidad en Tobago hun tegenstander. Ecuador zal het waarschijnlijk moeten gaan opnemen tegen Engeland.

Vanavond zullen de laatste groepswedstrijden in Groep B worden gespeeld, om kwart voor 11 weten we dus zeker wie de tegenstanders van Duitsland en Ecuador zijn.

#WPVT
1.Duitsland3982
2.Ecuador3653
3.Polen3324
4.Costa Rica3039

WK 2006: Uitslagen groep A

Icoon WK 2006 Duitsland heeft vanmiddag gemakkelijk met 3-0 van Ecuador gewonnen, waardoor het thuisland de eerste plaats in groep A heeft gepakt. Beide landen hadden zich al geplaatst voor de achtste finales. Tegelijkertijd speelden Costa Rica en Polen tegen elkaar voor de derde plaats. Die wedstrijd eindigde in 1-2, waardoor Polen derde is geworden.

Duitsland begon voortvarend aan het duel. Al in de 4e minuut was het Klose die de bal in het net legde. Ecuador kon ondanks de achterstand geen potten breken. In de 44e minuut was het opnieuw Klose die doel trof, na een prachtige voorzet van Ballack. De tweede helft drong Ecuador iets meer aan, maar het was in de 57e minuut Podolski die Duitsland op 3-0 zette.

Voor Costa Rica en Polen stond alleen de eer nog op het spel. In de 25e minuut schoot Gómez een vrije trap binnen. Lang konden de Costa Ricanen niet genieten van hun voorsprong; al in de 33e minuut maakte Bosacki voor Polen gelijk door een hoekschop in te koppen. In de 66e minuut was het opnieuw een kopbal van Bosacki die Polen op een voorsprong bracht.

Uitgebreide verslagen van Duitsland - Ecuador en van Costa Rica - Polen zijn op de WK-site van FOK! te vinden.

Eindstand groep A:
1.Duitsland * 3-9 (8-2)
2.Ecuador * 3-6 (5-3)
3.Polen 3-3 (2-4)
4.Costa Rica 3-0 (3-9)


* = Geplaatst voor de achtste finales.

Duitsland verslaat zwak Ecuador

Duitsland heeft ook zijn derde WK-duel gewonnen. In een zonnig en sfeervol Olympiastadion rekende de drievoudig wereldkampioen af met Ecuador: 3-0. Beide landen waren sinds donderdag al zeker van de achtste finales.

Ecuador trad aan zonder het droomduo Carlos Tenorio/Agustin Delgado. Beide spitsen, verantwoordelijk voor tachtig procent van de productie, kregen rust. Boegbeeld Ivan Hurtado werd gespaard wegens een tegen Polen opgelopen gele kaart. Bij een nieuwe waarschuwing zou de captain het historische achtste finaleduel mislopen. Jürgen Klinsmann durfde het wél aan zijn op scherp staande aanvoerder Michael Ballack op te stellen. De oefenmeester liet het elftal van het duel tegen Polen (1-0) grotendeels intact; alleen Robert Huth was een nieuw gezicht bij de volksliederen. Huth verving de licht geblesseerde Christoph Metzelder.


Het Duitse publiek keek uit naar deze wedstrijd

Om de groep te winnen – en waarschijnlijk Engeland te ontlopen – volstond alleen een zege voor Duitsland. Met dat gegeven in het achterhoofd startte die Mannschaft fel. Al binnen vier minuten leverde het openingsoffensief succes op. Miroslav Klose passeerde Mora met een hard schot in de hoek. Het was het sluitstuk van een zeer mooie aanval, met hoofdrollen voor Schneider, Mertesacker en Schweinsteiger. Laatstgenoemde behield knap het overzicht door de bal terug te leggen op Klose.

Ecuador voelde nauwelijks aandrang om te reageren. De zo veelbejubelde Zuid-Amerikanen oogden ongeïnspireerd en voldaan na de kwalificatie. Borja en Kaviedes benaderen niet het niveau van Delgado en Tenorio. In plaats van de verzorgde opbouw koos La Tricolor vooral voor de lange bal. Af en toe voerde Duitsland het tempo op en ontstonden er mogelijkheden. Nadat Schneider en Klose hadden verzuimd de score naar een hoger niveau te tillen, kwam Duitsland even voor de onderbreking alsnog op 2-0. Een zeer intelligent steekpassje van Michael Ballack werd door Klose op waarde geschat. De aanvaller schudde twee verdedigers van zich af en passeerde Mora voor alweer z’n vierde WK-treffer.

Direct na de hervatting schrok het hele stadion op: een tackle van Valencia pijnigde Ballack. De spelverdeler kon het duel gewoon voortzetten en nam even later deel aan de festiviteiten naar aanleiding van de 3-0. Ecuador zocht vergeefs een weg naar voren en gaf daardoor veel ruimte weg. Schneider, opnieuw aardig op dreef, ontsnapte op rechts en bereikte de vrijstaande Podolski, die al glijdend doel trof.

Even leek een monsterscore in aantocht, maar Duitsland speelde na de 3-0 met de handrem erop. Het risicoloze rondtikken regeerde. Ecuador wist alleen (enig) gevaar te stichten via dodespelmomenten. Zo zeilde een vrije trap van Méndez maar net over. Lehmann hoefde nauwelijks in te grijpen gedurende de hele wedstrijd en dat veranderde niet in de slotfase. Duitsland werd door een matig Ecuador niet op de proef gesteld en zal het komend weekend tegen Zweden, Engeland of (wie weet) Trinidad en Tobago ongetwijfeld lastiger krijgen.


Opstellingen:

Ecuador: Mora, De La Cruz, Guagua, Espinoza, Ambrosi, Valencia ( 62. Lara), Ayoví ( 68. Urrutia), E. Tenorio, Méndez, Borja ( 46. Benitez), Kaviedes.

Duitsland: Lehmann, Friedrich, Huth, Mertesacker, Lahm, Schneider ( 73. Asamoah), Frings ( 66. Borowski), Ballack, Schweinsteiger, Klose ( 66. Neuville), Podolski


Wedstrijdverloop:

Ecuador 0 – 3 Duitsland

4’ Klose 0-1
44’ Klose 0-2
57’ Podolski 0-3

51’ Valencia (ECU)
75’ Borowski (DUI)

Arbiter: Ivanov

Toeschouwers: 72.000

Polen iets te sterk voor Costa Rica

Polen heeft zojuist met 2-1 de laatste groepswedstrijd gewonnen van Costa Rica. Doordat beide landen hun eerste twee wedstrijden tegen Duitsland en Ecuador verloren, waren ze al uitgeschakeld, en ging deze wedstrijd alleen om de eer.

Beide landen begonnen rustig aan de wedstrijd, zonder echte kansen. In de 23e minuut had Costa Rica een grote kans op de 1-0 toen Wanchope vrij kwam voor de Poolse keeper, maar de bal stuiterde verkeerd, waardoor hij niet kon uithalen.

In de 24e minuut was Costa Rica die op 1-0 kwam. Gomez trof doel uit een vrije trap die hij nam net buiten het strafschopgebied. De matig fluitende scheidsrechter Maidin uit Singapore eiste nog een negatieve hoofdrol voor zich op, door in het eerste half uur van de wedstrijd vier gele kaarten uit te delen, waarvan de meeste geen geel waard waren. Uiteindelijk haalde hij de gele prent maar liefst tien maal tevoorschijn, em het viel nog mee dat daar geen rood bij zat.

In de 33e minuut was het Polen die de verdiende gelijkmaker wist te scoren. Bosacki kopte uit een hoekschop raak en liet de keeper van Costa Rica kansloos. Naarmate de eerste helft op zijn liep, kregen de Polen steeds meer kansen, maar faalden in de afwerking.

In de tweede helft gingen beide ploegen goed uit de startblokken, en er kwamen over en weer kansen. In de 61e minuut was er een kans voor Wanchope na een voorzet van Drummons, maar de bal ging te langzaam om echt gevaarlijk te zijn.

In de 66e minuut bracht Bosacki de Polen op voorsprong. Net als zijn eerste goal kopte hij raak na een hoekschop, deze keer genomen door Krzynowek. In de 82e minuut was er nog de kans voor Wanchope om met een treffer afscheid te nemen van zijn interlandloopbaan, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarna probeerde Costa Rica het nog wel, maar het lukte niet.

Opstellingen:

Costa Rica: Porras, Drummond (Wallace/70), Badilla, Marín, Umaña, Solís, Centeno, Bolaños (Saborio/78), Gonzáles, Wanchope, Gómez.

Polen: Boruc, Baszczynski, Bosacki, Bak, Zewlakow, Jelen, Radomski (Ledanowski/64), Szymkowiak, Krzynowek, Smolarek (Rasiak/85), Zurawski (Brozek/46).

Wedstrijdverloop:

Costa Rica 1 – 2 Polen

25’ Gómez 1-0
33’ Bosacki 1-1
66’ Bosacki 1-2

17’ Umaña (Cri)
18’ Radomski (Pol)
24’ Bak (Pol)
29’ Zewlakow (Pol)
47’ Gómez (Cri)
47’ Marin (Cri)
56’ Badilla (Cri)
60’ Baszczynski (Pol)
76’ Gonzalez (Cri)
89’ Boruc (Pol)


Arbiter: Maidin (Sing)

Toeschouwers: 43.000

Vrouw geschept door vrachtwagen

Icoon BinnenlandsEen 60-jarige vrouw uit Roosendaal is vanmiddag in haar woonplaats met haar fiets onder een vrachtwagen gekomen. Ze is zwaar gewond afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het ongeluk gebeurde iets voor twee uur. Een vrachtwagen, bestuurd door een 59-jarige Tilburger, wilde de weg over en raakte hierbij de fietster die over het fietspad reed. Volgens een ooggetuige zou de vrouw door het rode stoplicht zijn gereden.

Met dank aan Crusty2004 voor de submit.

Hoofdverdachte Luik schoor hoofd kaal

Icoon MisdaadDe hoofdverdachte in de zaak rond de verdwijning van twee meisjes in Luik heeft zijn hoofd kaal geschoren om zo te zorgen dat hij onherkenbaar bleef. Ook zijn er op zijn armen en benen schaafwonden en schrammen aangetroffen.

Het kale hoofd en de schrammen waren voor justitie de aanleiding om de aanhouding van de verdachte, Abdallah Ait Oud, met nog zeker een maand te verlengen.

De rechtbank vond de verlening van het voorarrest van de man mede gerechtvaardigd door zijn verleden. Zo verkrachtte hij in 1994 zijn nichtje en in 2001 een tienermeisje.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Download Rome Total War: Alexander

Het was al bekend gemaakt, maar een kleine reminder kan geen kwaad. De mensen die nog niet uitgekeken zijn op RTW + mods (of juist wel, ligt eraan hoe je het bekijkt), kunnen de officiële Alexander expansie vanaf nu downloaden.

Het heeft een beetje moeite gekost, maar na wat zoekwerk hebben we de Nederlandse (Europese) download voor je gevonden, en die is naar het schijnt goedkoper dan de Amerikaanse; te weten: € 9.95. Ga eerst naar deze site, en klik op RIGHT HERE in de eerste alinea. Dit leidt je naar een beveiligde site, waar je je gegevens en credit card gegevens in moet vullen. Check even of de download garantie aanstaat, is € 2.95 extra en lijkt wat overbodig.

Liam Gallagher ziet spoken

Icoon ShowbizzLiam Gallagher, een van de leden van de band Oasis, denkt dat het spookt in zijn huis. De frontman heeft daarom actrice Gwyneth Paltrow om hulp gevraagd. Paltrow liet in januari alle slechte energie uit haar huis verdwijnen door middel van een kabbalaritueel.

Gallagher maakt zich zorgen omdat hij onverklaarbare geluiden, zoals voetstappen, hoort in zijn huis in het noorden van Londen. Ook verdwijnen er dingen op onverklaarbare wijze uit zijn woning, waar hij woont met zijn zoontje Gene en zijn verloofde Nicole Appleton. "Een week geleden was hij opeens zijn sleutels kwijt", vertelt een bron. "Uiteindelijk lagen ze in een keukenkastje, maar niemand had ze daar neergelegd."

Gallagher en zijn vrouw hopen dat Paltrow hen zal helpen om de geesten te verdrijven.

Met dank aan Snapcount2 voor de submit.

IBM presenteert supersnelle computerchip

Icoon DigitalHet Amerikaanse IBM heeft een nieuwe computerchip gepresenteerd die ongeveer honderd keer sneller is dan dan de huidige computerchips en maar liefst 250 keer zo snel als een chip uit een mobiele telefoon. Dit maakte het concern vandaag bekend.

De nieuwe microprocessor is ontwikkeld in samenwerking met een instituut uit Georgia en kan een kloksnelheid bereiken van 500 gigahertz, wat gelijk staat aan 500 miljard vernieuwingen per seconde.

Deze snelheid kan bereikt worden door de chips af te koelen tot een temperatuur van 268,5 graden onder nul, een temperatuur dicht bij het absolute nulpunt. Bij kamertemperatuur haalt de chip ook nog een heel acceptabele snelheid, zo'n 300 gigahertz. Ter vergelijking, de normale desktopprocessor van vandaag de dag loopt op een snelheid van rond de 3 gigahertz.

De chips zullen vooral gebruikt gaan worden in de zakelijke wereld en in het leger. De onderzoekers beweren dat zelfs met deze uitzonderlijke snelheid nog steeds het maximum van chips op basis van silicium, zoals deze, niet is bereikt.

Met dank aan voor de submit.

Man rijdt in op veerman

Icoon MisdaadDe politie heeft vandaag een 44-jarige man uit Klaaswaal aangehouden. De man was eind mei meerdere malen ingereden op een veerman. De dader is zware mishandeling ten laste gelegd, aldus de politie.

De 24-jarige veerman gaf op 29 mei aan dat de veerboot vol was. De 44-jarige dader reageerde hier niet op en reed tot tweemaal toe in op de schenen van de veerman. De automobilist koos er uiteindelijk toch voor te wachten op de volgende vaart.

Nadat de pont was teruggekeerd zei de veerman tegen de bestuurder dat hij niet meer mee mocht. De automobilist reageerde hierop door opnieuw tegen de benen van de man aan te rijden. De veerman viel op de motorkap, waarna de bestuurder gas gaf en snel richting het veer reed. Op een gegeven moment remde hij abrupt en viel de veerman van de motorkap af. De dader reed hierna weg.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Allergievrije appel ontdekt

Icoon WetenschapOngeveer 2 procent van de West-Europese bevolking is allergisch voor appels. Wanneer je last heb van appelallergie ben je allergisch voor een eiwit dat in de appel zit. Bij het eten van een appel krijgen patiënten last van jeuk, tintelingen en zwellingen aan lippen, tong en keel. Verder hebben ze last van hooikoorts in het voorjaar en kunnen bij andere fruitsoorten dezelfde klachten optreden. Maar wetenschappers van het Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) hebben nu een appelras ontwikkeld, dat naar eigen zeggen 'veilig' is voor deze allergiepatiënten: de Santana-appel.

De Santana-appel komt oorspronkelijk uit de biologische tuinbouw. Omdat de appel goed tegen appelziektes als schurft en boomkanker kan, heeft hij weinig bestrijdingsmiddelen nodig. Men kwam erachter dat 75 procent van de allergiepatiënten geen klachten kreeg bij het eten van de soort. De Santana ziet er van buiten net zo uit als de bekende Elstar. De appel is geelgroen met een donkerrode blos. Het is een sappige vrucht en hij heeft een frisse smaak.

Tot nu toe wordt de Santana alleen in Nederland op bescheiden schaal geteeld, en is hij in enkele natuurvoedingswinkels te koop. De Wageningse onderzoekers zijn op het moment ook bezig om allergievrije peer- en perziksoorten te ontwikkelen.


Deze appel moet dé oplossing zijn voor mensen met appelallergie.

Jongeren laten glasbom ontploffen

Icoon MisdaadZes jongens van 15 en 16 jaar oud hebben maandagmiddag in Oost-Souburg, een dorpje in de gemeente Vlissingen, een glasbom laten exploderen. De politie heeft laten weten dat het om een 'zeer gevaarlijk experiment' ging.

De ontploffing van de glasbom zorgde voor scherven die meer dan 35 meter in de rondte werden geschoten. De jongeren bleven allen ongedeerd. Er zijn verder ook geen andere slachtoffers gevallen bij de actie.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Indiase mannen verhuren echtgenote

Icoon OpmerkelijkIn de West-Indische deelstaat Gujarat hebben stamleden de oplossing gevonden voor het tekort aan vrouwen in de regio. Ze verhuren hun echtgenote af en toe voor een maand aan mannen uit hogere sociale klassen. Dat meldt de Times of India. De krant haalde een voorbeeld van een man aan die zijn vrouw voor 140 euro verhuurde. Het aanbieden van jonge echtgenotes voor de verhuur zou gestaag toenemen.

Het is in India verboden om het geslacht van het ongeboren kind te laten onderzoeken. Ondanks dit verbod werden er de laatste tien jaar ongeveer tien miljoen zwangerschappen afgebroken omdat het meisjes waren. In Gujarat en andere deelstaten zoals Punjab en Haryana worden steeds minder meisjes geboren. In bepaalde gebieden zijn jonge vrouwen intussen sterk in de minderheid met soms minder dan 800 meisjes op 1.000 jongens.

Vrouwen in India
Mannen verhuren jonge echtgenotes

Politie zoekt bij Arcen naar vermiste inwoners Venray

Icoon BinnenlandsOngeveer 25 agenten zijn sinds vanochtend met stokken de directe omgeving van een campingboerderij in het Noord-Limburgse Arcen aan het uitkammen. Ze zoeken naar aanwijzigingen in het onderzoek naar twee vermiste jonge Marokkanen uit Venray.

De politie deed vorige week dinsdag al een inval op dezelfde plek en zette de omgeving af. Sindsdien zoeken rechercheurs naar sporen die kunnen leiden naar de verblijfplaats of naar het lot van de mannen.

De politie houdt er rekening mee dat de twee vermiste mannen niet meer leven. De twee, Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19), zijn spoorloos sinds zij op 11 mei inbraken in een hennepkwekerij in Venray. De eigenaar van de boerderij is ook spoorloos.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Meisje uit Tilburg overleden op zeilkamp

Icoon BinnenlandsEen leerlinge van het Goirlese Mill-Hillcollege is gisteravond tijdens een zeilkamp van haar klas in Friesland overleden Het 13-jarige meisje, afkomstig uit Tilburg, werd opeens onwel.

Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dit mocht helaas niet baten. Ze had daarvoor geen gezondheidsklachten en het is onduidelijk waaraan ze overleden is. Sectie op haar lichaam moet uitsluitsel bieden.

De ongeveer veertig leerlingen van haar groep zijn vanmorgen eerder naar huis gekomen. De andere leerlingen van de eerste klas, die op dit moment nog in Friesland zitten, komen vanmiddag terug in plaats van vrijdag.

Rechter in zaak Zoekmp3 in opspraak

JustitieDe uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam van afgelopen vrijdag waardoor de website Zoekmp3.nl werd verboden, is in een ander daglicht komen te staan. Dat gebeurde na berichten op de websites Webwereld, FOK! en Tweakers.net, dat één van de drie betrokken rechters direct betrokken is bij de auteursrechtenlobby.

Het gaat om rechter Eleonora Mout-Bouwman. Zij was tussen 1988 en 2002 bestuurslid van de Vereniging voor Auteursrecht. Die is gevestigd aan de Siriusdreef 22-28 in Hoofddorp, exact hetzelfde adres alswaar de stichting Brein huist. En laat dat nou net degene zijn die de zaak aanhangig maakte. De telefoon op het adres wordt opgenomen met Buma/Stemra. Mout-Bouwman staat bij de kamer van koophandel ook nog als bestuurder vermeld.

Volgens de rechter in kwestie is er echter niets aan de hand. Zo is ze geen bestuurslid meer en heeft ze ook nooit een relatie gehad met Buma/Stemra of de stichting Brein: ''Integendeel zelfs, in mijn tijd als advocaat heb ik de stichting Reprorecht vertegenwoordigd in een zaak tégen Buma/Stemra. Ik begrijp het wel, men zoekt altijd naar iets. Ik ben nu eenmaal in de wereld van de auteursrechten bekend.''

De advocaat van Zoekmp3.nl laat het er echter niet bij zitten. Hij overweegt cassatie aan te tekenen tegen het vonnis. Ook al omdat een lagere rechtbank in 2004 stelde dat er met Zoekmp3 niets mis was. De site bood zelf geen mp3's aan, alleen hyperlinks.

Met dank aan daanski82 voor de submit.

Boonstra onderuit in Rosmalen

Marrit Boonstra heeft zich op het Ordina Open grastoernooi in Rosmalen niet weten te plaatsen voor de tweede ronde. Boonstra, tennisster van Jong Oranje, ging kansloos ten onder tegen de als achtste geplaatste Servische Jelena Jankovic: 3-6, 0-6.

Boonstra brak Jankovic in de eerste set twee keer, maar leverde zelf nog vaker haar service in. Brenda Schultz-McCarthy en Michaëlla Krajicek wisten zich zondag en maandag wel voor de tweede ronde te plaatsen.

Britten parkeren in 'Einbahnstraße'

Icoon OpmerkelijkIn Keulen hebben twee Britten erg lang naar hun auto moeten zoeken. Ze hadden hun auto namelijk geparkeerd en daarna, zoals verstandige mensen vaak doen, de straatnaam goed onthouden, zodat ze de auto weer makkelijk terug konden vinden.

Toen ze even later weer naar hun auto terug wilden keren, hadden ze het straatnaambordje weer snel gevonden. Hun auto was echter spoorloos. Na even rondgelopen te hebben, kwamen ze er achter dat er nog veel meer straten waren met hetzelfde 'straatnaambordje' als de straat waar ze hun auto in geparkeerd hadden. Ze hadden namelijk, dachten ze, in de 'Einbahnstraße' geparkeerd, en in Duitse binnensteden heb je nogal veel straten met een bordje 'Einbahnstraße'.

Navraag bij een agent leerde ze dus dat 'Einbahnstraße' geen straatnaam is, maar gewoon een straat met eenrichtingsverkeer. Gelukkig hebben ze later met de hulp van de politie hun auto toch nog terug kunnen vinden.

Einbahbstraße
De straat waar de Britten parkeerden

Charles Taylor komt aan in Rotterdam

Icoon AlgemeenDe ex-president van Liberia, Charles Taylor, komt vanavond aan op Rotterdam Airport. Dit meldde een woordvoerster van het vliegveld vandaag.

Hoe laat de van oorlogsmisdaden verdachte Taylor precies in Nederland aankomt, kon de woordvoerster niet zeggen. Zij verwees naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat er ook geen bijzonderheden over bekend wil maken.

Reizigers op de Rotterdamse luchthaven zullen geen hinder ondervinden van het bezoek. Taylor zal meteen met een auto vervoerd worden naar de Scheveningse gevangenis. Daar komt hij in een speciaal voor het Internationaal Strafhof gereserveerde afdeling.

Lego

Lego Wie is er niet mee groot geworden? Toen, In 1949 de Deen Ole Kirk Christiansen in Engeland plastic bouwstenen begon te produceren, wist hij niet dat al snel de hele wereld in de ban zou raken met het gepriegel met de steentjes. Na meer dan 50 jaar is het nog steeds niet weg te denken, niemand is te oud om met Lego te spelen, hoewel je het voor verschillende toepassingen kunt gebruiken, wat dacht je van een Lego gun, een snelvuur revolver met elastiekjes. Denk dus 2 maal na voor je je kind weer eens een plezier doet met een doos Lego.

En voor de Nerds onder ons: Counterstrike met Lego en Lord of the Rings met Lego

Ik krijg al jeuk in mn handen, nostalgie

Met dank aan Dannytjeuh en kaspermols282 voor de submit.

Opstootje tijdens staatsbezoek Beatrix

Icoon KoningshuisTijdens het staatsbezoek van koningin Beatrix aan België is een klein relletje ontstaan. Een groep van rechts-extremisten maakte gebruik van de situatie, door in de buurt van de Beatrix en haar gastheer koning Albert foldertjes uit te delen. De politie greep hardhandig in, en heeft in totaal achttien actievoerders van de extreemrechtse organisatie Voorpost afgevoerd.

In de folders, met de titel 'België barst', pleiten de actievoerders voor de hereniging van Nederland met Vlaanderen.

Geschiedenis
In 1814, na de nederlaag van Napoleon te Waterloo, werden de Zuidelijke Nederlanden (het latere België) verenigd met de Noordelijke provincies van de Lage Landen (het latere Nederland en Luxemburg) en ontstond het 'Verenigd Koninkrijk der Nederlanden'. Slechts 16 jaar bleven zij één natie, tot in 1830 de Belgische revolutie Holland en België scheidde. In 1890 werd ook Luxemburg zelfstandig.

In het nieuwe België werden de Nederlandse en de Latijnse taal verboden, waarbij de Franse bourgeoisie de 'minderwaardige Nederlandstalige Vlaamse medeburger' als 2e rangs burger behandelde. Bij veel Vlamingen, die weer één willen worden met Nederland, leeft dit nog steeds. Sindsdien zijn er nog enkele initiatieven geweest om het Nederlands-sprekend deel van België (Vlaanderen) te herenigen met Nederland, zoals in 1920 via de 'Groot-Nederlandse gedachte', maar deze ideëen zijn nooit meer in de praktijk gebracht.


Het koninkrijk der Nederlanden in 1817

KNVB hoopt op meer kaarten tweede ronde

De KNVB krijgt veel te weinig kaarten voor de wedstrijd die het Nederlands elftal in de tweede ronde gaat spelen. Met het toegezegde aantal van 2915 kaarten kan de Nederlandse voetbalbond niet eens de contractuele verplichtingen met sponsors en relaties nakomen. De FIFA heeft slechts een voorzichtige toezegging van vijfhonderd extra tickets gedaan, waardoor het aantal op 3415 zou komen.

De tegenstander en speelstad van de tweede ronde zijn nog onbekend. "Hopelijk gaat de hele machine draaien als dat zo ver is, want nu hebben we echt een probleem. Ik denk dat we die vijfhonderd kaarten nog krijgen, maar ik had eerder gerekend op 5000 extra kaartjes," aldus Henk Kesler, directeur van de sectie betaald voetbal van de KNVB. Van de beschikbare kaarten kan de bond de helft gebruiken voor sponsors en relaties, de andere helft is bestemd voor de supportersvereniging Oranje.

Het is vrij gebruikelijk dat vlak voor een wedstrijd via verschillende kanalen nog toegangsbewijzen terugkomen bij de FIFA. De wereldvoetbalbond verdeelt die kaarten dan weer onder de deelnemende landen, soms op ongelukkige momenten. "In Leipzig kregen we drie uur voor aanvang van Nederland - Servië en Montenegro nog zeventig kaarten aangeboden. We hebben ze teruggegeven, want het was niet meer verantwoord die te verkopen. Stel dat ik ermee op het podium in de stad was gaan staan, dat was dan gewoon bestormd. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we toen helaas moeten besluiten ze niet af te nemen," aldus Kessler.

Situatie Groep A

Na de 3-0 winst van Ecuador, kan de balans opgemaakt worden: Duitsland en Ecuador hebben zich geplaatst voor de achtste finales. Voor Costa Rica en Polen zit het toernooi er al weer op.

De enige vraag in deze groep is wie er groepswinnaar wordt. De stand in groep A ziet er momenteel zo uit:

#WPVT
1.Ecuador2650
2.Duitsland2652
3.Polen2003
4.Costa Rica2027

Vanwege een beter doelsaldo heeft Ecuador genoeg aan een gelijkspel tegen Duitsland om groepswinnaar te worden. Hiermee ontlopen zij waarschijnlijk de Engelsen, wanneer die groepswinnaar van groep B worden. Aan de Duitsers is dus alles er aangelegen om als gastland ook de derde groepswedstrijd te winnen.

Costa Rica en Polen zijn met ieder 0 punten in deze groep uitgeschakeld. Hun onderlinge confrontatie zal alleen belangrijk zijn voor de statistieken.

Weghalen woonwagen dure grap voor Pijnacker-Nootdorp

JustitieHet weghalen van een woonwagen van woonwagenkamp 'het Zonnedauw' in Nootdorp, is een dure aangelegenheid geworden voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De gemeente liet in 2003 de zeer riante woonwagen weghalen, die de eigenaar in 1999 illegaal had gestald. Een transportbedrijf had opdracht gekregen de zaak te klaren.

Volgens burgemeester Rik Buddenberg had het transportbedrijf de gemeente echter opgelicht. Er zou 85.000 euro zijn betaald aan de eigenaar van de woonwagen zodat de man zijn riante woning - in de volksmond 'Disneypaleisje' geheten - zelf weghaalde. Het bedrijf stelde echter het geld juist op verzoek van de gemeente te hebben aangeboden.

De rechter oordeelde gisteren dat de zienswijze van het transportbedrijf de juiste is. Bovendien heeft een voormalig ambtenaar van de gemeente tijdens zijn getuigenis volgens de rechter gelogen.

In totaal heeft de verplaatsing van het 'Disneypaleisje' de gemeente Pijnacker-Nootdorp zo rond de 700.000 euro gekost. Zo'n 650.000 euro om het te verplaatsen plus de eigen proceskosten en de 25.000 euro proceskosten die het transportbedrijf heeft gemaakt. Ook die moet de gemeente vergoeden.

Voorbeschouwing Dag 12

Vandaag starten de laatste groepswedstrijden. In Groep A zijn de belissingen al gevallen, maar in groep B is het nog spannend.

Om 16:00 uur vanmiddag starten de wedstrijden Costa Rica - Polen en Duitsland -Ecuador. De eerste wedstrijd gaat nergens meer over, al staat er voor de Poolse bondscoach Pawel Janas nog wel veel op het spel. In de media in Polen wordt er flink gespeculeerd over het vertrek van Janas en er zou al een opvolger zijn: Henryk Kasperczak, de huidige bondscoach van Senegal. Voor Janas zou een winst vanmiddag dus erg welkom zijn, en hem misschien in het zadel kunnen houden.

Duitsland wil eerste worden in de poule, een tweede plaats zou waarschijnlijk een confrontatie tegen Engeland betekenen, en dat willen de Duitsers proberen te vermijden. Ondanks een gele kaart zal sterspeler Michael Ballack vanmiddag gewoon meespelen. De Duitsers maken misschien wel enkele andere aanpassingen. Lukas Podolski en Bastian Schweinsteiger worstelen met de vorm en zullen wellicht plaats moeten maken voor Oliver Neuville, matchwinner tegen Polen,en Tim Borowski.

Het Trinidad en Tobago van Leo Beenhakker zal vanavond tegen Paraguay, dat al is uitgeschakeld, de volle drie punten moeten halen, om door te gaan naar de volgende ronde. Engeland zal dan wel Zweden moeten verslaan en het doelsaldo van T&T zal beter moeten zijn dan die van Zweden. Beenhakker kan vanavond weer beschikken over zowel keeper Kelvin Jack als verdediger Avery John, die laatste zat een schorsing uit.

Bij Engeland zal vanavond Wayne Rooney in de basis starten. Doordat de Engelsen door de twee overwinningen al zeker zijn van de tweede ronde, zullen Gerrard en Lampard (allebei éen keer geel) waarschijnlijk worden gespaard. De Zweden hebben aan een punt genoeg om de volgende ronde te behalen, en zijn dan niet afhankelijk van het resultaat van T&T tegen Paraguay. Zweden, dat kan waarschijnlijk geen beroep doen op Ibrahimovic, heeft al sinds 1968 niet meer verloren van Engeland.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Costa Rica en Polen laten in een slechte wedstrijd zien waarom juist zij niet door zijn naar de tweede ronde, de wedstrijd eindigt in 1-1.

Duitsland en Ecuador spelen een erg aantrekkelijke wedstrijd. Ecuador wint verrassend met 0-1 waardoor de Duitsers in de tweede ronde toch op Engeland stuiten.

T&T haalt tegen Paraguay alles uit de kan, en wint uiteindelijk met 2-1.

Engeland wint vrij eenvoudig van Zweden met 3-0, met twee treffers van Rooney. Hierdoor eindigt Engeland in Poule B als eerste en is Zweden uitgeschakeld, ten koste van het verrassende T&T.

TV-tijden dinsdag 20 juni

Morgen begint de laatste ronde wedstrijden in de groepsfase van het WK. Daarom zijn er vanaf morgen vier wedstrijden per dag, waarbij de twee wedstrijden uit dezelfde poule op hetzelfde moment worden gespeeld. Hieronder volgt ons overzicht in de televisiechaos die daardoor dreigt te ontstaan.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-08:30WK Gisteren
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
Eurosport09:00-11:00World Cup Season Legends
Nederland 209:10-11:00WK Voetbal
Eurosport11:00-11:30World Cup Show
Nederland 211:10-12:00Studio Sportzomer
Eurosport11:30-14:30World Cup Season Legends
Sport1.113:00-15:30WK Gisteren
Eurosport14:30-15:00World Cup Show
ARD15:03-16:00WM 2006 Live
Nederland 215:20-15:30The Art of Footbaal from A-Z
Nederland 215:30-15:50Voorbeschouwing Ecuador-Duitsland
RTL 715:40-18:00Costa Rica-Polen (live)
Nederland 215:50-17:55Ecuador-Duitsland (live)
Sport1.116:00-19:45Ecuador-Duitsland of Costa Rica-Polen (live)
ARD16:00-20:00Ecuador-Duitsland (live)
Nederland 217:55-18:10Nabeschouwing
Eurosport18:15-19:15World Cup Season Legends
RTL 719:50-20:50Voetbal Insite
Nederland 220:05-20:35WK Journaal
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
ARD20:15-21:00WM 2006 Live
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing Zweden-Engeland
Nederland 320:50-21:00The Art of Footbaal from A-Z
Nederland 220:50-22:55Zweden-Engeland (live)
RTL 720:50-22:55Paraguay-Trinidad & Tobago (live)
Sport1.121:00-00:45Zweden-Engeland of Paraguay-Trinidad & Tobago (live)
ARD21:00-23:30Zweden-Engeland (live)
Talpa21:45-22:05Villa BvD
Talpa22:50-00:00Villa BvD
Nederland 222:55-23:05Nabeschouwing
RTL 722:55-23:30Nabeschouwing
Nederland 223:05-23:55Studio Sportzomer
Eurosport23:15-23:45World Cup Show
BBC 123:35-00:35World Cup Match of the Day
RTL00:00-00:50Nachtjournal - WM Spezial
Talpa00:30-01:40Villa BvD
Sport1.100:45-02:00WK Vandaag
Eurosport01:00-01:30World Cup Show
BBC 102:10-03:50WK Voetbal
RTL03:20-04:05Nachtjournal - WM Spezial

Tientallen arrestaties Siciliaanse maffia

Icoon MisdaadBij een operatie tegen de Siciliaanse maffia heeft de Italiaanse politie vandaag zeker 45 personen gearresteerd. Onder hen bevonden zich leidinggevende figuren die in contact zouden hebben gestaan met de veronderstelde hoogste baas van de maffia, Bernardo Provenzano. Deze werd in april aangehouden nadat hij zich 40 jaar schuil had weten te houden voor de politie.

Volgens de politie zijn er bij de operatie, waar vijfhonderd agenten aan deelnamen, de hoogste rangen van de maffiasyndicaten in Palermo opgerold. De maffiosi zijn onder andere aangeklaagd wegens afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie. Zeven kopstukken worden nog gezocht door de politie en zijn nog op de vlucht.

De speciale aanklager voor maffiazaken vertelde dat afgeluisterde gesprekken tussen de leiders een heel duidelijk beeld gaven van de Siciliaanse maffia. Sommige verdachten hielden contact met hun leider via "pizzini". Dit zijn in code opgestelde briefjes waarmee de ondergedoken "capo" zijn organisatie bestuurt en die door zijn naaste medewerkers werden bezorgd.

Met dank aan Aether voor de submit.

Vonlanthen naar Red Bull Salzburg

Johan Vonlanthen vertrekt uit Nederland. Gisteren meldden we dat de Zwitser mocht vertrekken bij PSV, vandaag werd bekend dat de 20-jarige Zwitser in Oostenrijk bij Red Bull Salzburg gaat spelen. Afgelopen seizoen huurde NAC Breda de aanvaller nog van PSV.

Vonlanthen was sinds 2003 in dienst van de Eindhovenaren, maar hij wist nooit een basisplaats te veroveren. In 29 duels wist hij zes maal te scoren.

Soul Calibur IV in de maak

De strijd rond het mythische zwaard Soul Edge lijkt nog niet aan een einde toe te zijn. Hoewel Namco eerder meldde dat alleen Tekken nog verder zou gaan, bleek uit een gesprek dat Soul Calibur nog niet dood en begraven is.

Tijdens een interview met GameDaily werd er naar de Dragon Ball Z franchise gevraagd. Hoofd productie van Namco Bandai, Daisuke Uchiyama, zei dat hij graag een vechtspel op basis van DBZ zou willen maken, maar dat zowel het Tekken- als het Soul Calibur-team bezig zijn met nieuwe titels in hun eigen franchise.

"Uchiyama laughed and said that ideally [the Tekken or Soul Calibur teams would work on a DBZ fighter], but by the time the merger was finalized a new Tekken and Soul Calibur were already in the works, so it was not possible."

Een platform is nog niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zal hij op de PlayStation 3 verschijnen.

Nieuwe screens van Metronome

Team Tarsiër heeft twaalf nieuwe screenshots van hun sfeervolle adventure Metronome online gezet.
Metronome draait om een wereld die wordt overheerst door de Corporation, en waar mensen niks meer zijn dan doelloze werkers, die zelf niet doorhebben dat ze simpelweg slaven zijn van een grotere macht.
Natuurlijk ben jij als speler de enige die door heeft dat er nogal wat mis is, en jij de aangewezen persoon bent om het geheim achter de Corporation te ontrafelen.

Uniek aspect aan Metronome is dat je geluiden zult moeten opnemen, om die vervolgens tegen de vijanden te gebruiken. Een harde ontploffing zal bijvoorbeeld schade toebrengen, terwijl een vrolijke melodie ideaal is om mensen over te halen.

Wanneer Metronome voor de PC en 360 verschijnt is nog niet bekend.



Doodskistdrager populaire bijbaan

Icoon Opmerkelijk Ben je je bijbaantje als vakkenvuller of afwasser zat: steeds meer studenten worden drager van een doodskist of chauffeur bij een uitvaartverzorger. Dat maakte een woordvoerder van uitvaartverzorger Yarden bekend.

Vroeger waren het vooral 60-plussers die de doodskist droegen, tegenwoordig zijn er steeds meer studenten voor die functie. "Er is veel vraag naar parttimers in de branche en studenten zoeken juist parttimebanen. Daarbij zien ze de uitvaartzorg als een interessante plek waar een hoop levenservaring kan worden opgedaan", zo laat de woordvoerder weten. Vooral in de studentensteden is er een toenemende belangstelling van studenten.

Niet iedereen kan zomaar aan de slag gaan als doodskistdrager. "Wanneer iemand de lolbroek uithangt tijdens het sollicitatiegesprek is dat waarschijnlijk niet de juiste persoon voor ons. We zoeken studenten die, keurig in kostuum gestoken, met een serieuze houding hun werkzaamheden uitvoeren".

Everton wil Van der Meyde behouden

Manager David Moyes van Everton wil Andy van der Meyde niet kwijt. Al geruime tijd wordt de vleugelspeler in verband gebracht met Juventus en FC Porto, maar Moyes hoopt op een langer verblijf van Van der Meyde bij Everton.

"Ik wil Andy behouden en hem fit zien worden, want het is een speler die uit het niets een goal kan maken of iets kan forceren," aldus Moyes. De Nederlander zelf is duidelijk: "Ik wil blijven, ik wil dolgraag blijven. Er is niks mis met Everton en de mensen hier geven mij het gevoel dat ik nodig ben".

4 jaar cel voor doodsteken inbreker

JustitieDe 32-jarige Frankie M. uit Enschede die op 19 februari een inbreker doodstak, is vandaag conform de eis veroordeeld tot 4 jaar celstraf. Het slachtoffer was overigens een bekende van de dader.

Eerder op de bewuste dag had het slachtoffer een PlayStation aan M. verkocht. 's Avonds brak hij onder invloed van alcohol en drugs bij Frankie M. in om het apparaat weer terug te stelen. Frankie kwam juist op dat moment thuis en zag dat de voordeur geforceerd was. Hij belde zijn moeder, liet de telefoon aan staan en ging met een mes in de aanslag zijn woning in. Daar liep hij de hem bekende inbreker tegen het lijf. Frankie stak 29 keer op hem in. Het hele incident werd door de moeder van M. gevolgd door de telefoon. Uiteindelijk haalde Frankie's toegesnelde vader zijn razende zoon van het slachtoffer af.

De rechter hield in zijn vonnis rekening met de extreme omstandigheden waaronder de doodslag werd gepleegd en het feit dat M. een blanco strafblad had.

'Einde supermarktoorlog in zicht'

Icoon EconomieDe prijzenslag tussen de Nederlandse supermarkten loopt ten einde. Dit concludeert Ernst en Young in een rapport over de Nederlandse supermarkten. Volgens het bedrijf zal de volgende supermarktoorlog pas over vier jaar beginnen.

"De prijzenslag in de branche is zo goed als voorbij. We voorzien echter een nieuwe prijzenslag enige jaren na 2010", vertelt Ernst en Young in het betreffende rapport.

De supermarktoorlog begon in oktober 2003, toen Albert Heijn de prijzen van zo'n duizend artikelen in prijs verlaagde. De andere supermarkten volgden Albert Heijn en sindsdien kwamen er diverse andere prijsverlagingen. Een maand geleden kondigde Albert Heijn een nieuwe, en naar nu dus lijkt, laatste ronde aan.

Uit het rapport blijkt niet waarom het einde in zicht is van de supermarktstrijd die al bijna drie jaar bezig is en het concern Laurus de kop heeft gekost.

Japanse terugtrekking uit Irak

Icoon BuitenlandsNa een bijeenkomst achter gesloten deuren met de top van de LPD heeft de Japanse premier Junichiro Koizum dinsdag laten weten de Japanse troepen in de Zuid-Iraakse provincie al-Muthanna terug te halen. De zeshonderd Japanse militairen werkten mee aan de wederopbouw van Irak. De beslissing om het Japanse leger terug te trekken ging volgens de Japanse premier in goed overleg met de VS en andere bondgenoten.

De Japanse missie was voor het eigen land heel bijzonder omdat de Japanse grondwet het deelnemen aan buitenlandse gewapende conflicten verbiedt. De Japanse militairen hadden geen gevechtstaken en werden door ongeveer 460 Australische militairen beveiligd. Het was voor Japan de eerste missie in het buitenland sinds de Tweede Wereldoorlog.

De Iraakse premier Nuri al-Maliki kondigde eerder deze week aan dat de Iraakse troepen in juli de veiligheidstaken in de zuidelijke provincies al-Muthanna en Missan zullen overnemen van de buitenlandse troepen. In de provincie Al-Muthanna, waar vooral sjiieten wonen, is het relatief rustig. De Britten houden voorlopig een interventiemacht voor al-Muthanna achter de hand.

Interesse voor WK Voetbal groeit

Icoon WK 2006De afgelopen weken is de WK-koorts flink toegeslagen. Eind mei zei nog 51% van de Nederlanders niet geïnteresseerd te zijn in het WK Voetbal, nu is dat nog slechts 37%.

Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat bijna vier op de tien Nederlanders naar alle wedstrijden die zij kunnen zien, kijken. 34 % denkt dat de Brazilianen de wereldtitel pakken, 33 % gaat voor Argentinië.

Een derde van de Nederlanders kijkt in ieder geval naar alle wedstrijden van Oranje, terwijl 18 % geen enkele wedstrijd kijkt. 18% van de ondervraagde Nederlanders denkt dat Oranje in de tweede ronde wordt uitgeschakeld. Een op de acht zegt dat Nederland de finale haalt, 6% denkt dat Nederland zelfs de wereldtitel gaat winnen.

Kijk voor al het WK-nieuws op de WK-site van FOK!

Audi voorlopig niet naar F1

Afgelopen weekend won Audi de 24 uur van Le Mans. Het was de eerste keer dat een auto aangedreven door een dieselmotor de race wist te winnen. Al geruime tijd wordt Audi in verband gebracht met de Formule 1. Audi heeft echter bekend gemaakt niet na te denken over de Formule 1.

Het moederbedrijf van Audi, Volkswagen, wordt al jaren in verband gebracht met de Formule 1. Veel mensen gingen ervan uit dat Volkswagen met het merk Audi zou gaan deelnemen in de Formule 1. Maar Wolfgang Ullrich, hoofd Audi Sport, ziet de Formule 1 niet als volgende stap in de racewereld. " Formule 1 staat te ver van straatauto's af", verteld Ullrich. Ook het argument dat Audi haar rivalen op het gebied van luxewagens zou moeten volgen is volgens de Duitser onzin. "Formule 1 is gewoon te duur voor ons."

'Togo werd omgekocht door gokmaffia'

Er gaan geruchten rond dat Pietro Allata, een spelersmakelaar actief in België, de wedstrijden van Togo wilde vervalsen. Dit staat vandaag in het Belgische weekblad Humo.

Pietro Allatta is een belangrijke spil in het Belgische omkoopschandaal en houdt zich volgens Humo, het blad dat die zaak toen aan het licht bracht, nog steeds bezig met het vervalsen van bepaalde wedstrijden. Volgens een ex-speler van La Louvière, die anoniem wenst te blijven, zouden de wedstrijden van Togo het middel moeten zijn om geld mee te verdienen. "Men zei ons: 'Hou Togo in de gaten', want de ploeg zou met meer dan twee doelpunten verliezen van Zuid-Korea, Zwitserland en Frankrijk. Allatta had dat geregeld. Het leek me een betrouwbare tip."

Het blad haalt ook enkele opmerkelijke zaken in de Togolese selectie aan: Op het eerste zicht lijkt de selectie van Togo een allegaartje van spelers uit vooral Franse, Duitse of Belgische B-elftallen met zelfs geselecteerden, zoals verdediger Tchangai, met helemaal geen club. Maar er is tussen de meeste spelers wel een gemeenschappelijk 'verbond'. Hun manager is Halil Malik. De Togolese 'rechterhand' van Pietro Allatta. Behalve Emmanuel Adebayor van Arsenal zou de volledige Togolese selectie in zijn 'portefeuille' zitten. Nog opvallender aan de Togolese selectie is dat er enkele spelers reeds eerder 'genoemd' werden in een van omkoopzaak. De naam van Daré Nimombé, speler van het Belgische RAEC Mons, viel eerder al in de Belgische zaakjes van Allatta, terwijl doelman Kossi Agassa en middenvelder Maman-Touré vorig seizoen actief waren bij het Franse FC Metz. En in opspraak kwamen bij de 'verdachte' wedstrijd van Metz tegen Lyon. Een andere speler van Metz beweerde toen dat zij, samen met een Belg, de kern benaderden om die match te verkopen. Metz moest met 0-4 verliezen. Iets wat ook effectief gebeurde.

Het lijkt er op dat de poging tot omkoping is mislukt. Togo verloor zijn eerste duel 'slechts' met 2-1 van Zuid-Korea en verloor gisteren 'maar' met 2-0 van Zwitserland. Ook hebben de bookmakers, volgens de krant 'Het Laatste Nieuws' geen verdacht hoge inzetten opgemerkt bij deze wedstrijden.

Bij Karl Dhondt, risicoanalist voor enkele grote bookmakers gingen voor de match tegen Zuid-Korea nochtans 'de alarmbelletjes op de laptop' af. Humo belde met hem aan de vooravond van die wedstrijd: "Er is 'iets' met die eerste match van Togo. Op één Aziatische site is in heel korte tijd opeens een half miljoen Euro ingezet op verlies voor Togo. Nu is dat op zich nog niet zo opvallend, maar iedereen die grote bedragen inzet gokt op winst voor Zuid-Korea. Omkgekeerd: niets. Niemand zet in op winst uit Togo. Niemand. Ik kreeg ook al een telefoontje uit Londen, waar één bookmaker ernstig overweegt de match van de lijsten te schrappen. De vraag is natuurlijk: gokken ze massaal op verlies voor Togo vanwege de 'soap' of om andere redenen?"

Dus blijft de vraag staan of er nooit een omkooppoging geweest is, of dat die gewoon mislukt is? De 'getuige' in Humo beweert dat het niet abnormaal is dat Allatta éérst een gerucht zou verspreiden om op de laatste momenten nog de strategie te veranderen: misschien hebben ze nog de formule aangepast: leiden bij de rust en/of verliezen met kleine cijfers aan het eind. Met een spectaculaire ommekeer kun je véél meer geld winnen. Daarbij komt nog dat Allatta ook nog als spelersmakelaar belangrijke contacten heeft met de Togolese bond. Hijzelf is verbaasd over de aandacht die hij krijgt: "Als ik zo hoor wat er geschreven wordt over mij, moet ik wel de machtigste man in het voetbal zijn. Tot ver buiten België reikt die!" Ook vraagt Allata zich ook af hoe dit verhaal de wereld is in geholpen: "Dit verhaal is heel erg, want hiermee maak je heel België belachelijk."

Interesse voor WK groeit

De afgelopen weken is de WK-koorts flink toegeslagen. Eind mei zei nog 51% van de Nederlanders niet geïnteresseerd te zijn in het WK, nu is dat nog slechts 37%.

Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat bijna vier op de tien Nederlanders naar alle wedstrijden die zij kunnen zien, kijken. 34 % denkt dat de Brazilianen de wereldtitel pakken, 33 % gaat voor Argentinië.

Een derde van de Nederlanders kijkt in ieder geval naar alle wedstrijden van Oranje, terwijl 18 % geen enkele wedstrijd kijkt. 18% van de ondervraagde Nederlanders denkt dat Oranje in de tweede ronde wordt uitgeschakeld. Een op de acht zegt dat Nederland de finale haalt, 6% denkt dat Nederland zelfs de wereldtitel gaat winnen.

Auto's opengebroken vanwege wuppies

Icoon OpmerkelijkAuto op sluit, buit eruitOf je nu wilt of niet, je komt ze bijna overal tegen: wuppies. De wuppies zijn niet meer weg te denken op scholen, kantoren en in en op auto's. De distributeur van de wuppies in Nederland adviseert echter nu om vooral geen megawuppen in de auto achter te laten. Er zijn al diverse auto's opengebroken door verwoede 'wuppieverzamelaars'.

Karin Stoevenbeld van distribiteur Interall vertelt dat de wuppies die gestolen zijn op internet te koop aangeboden worden door de verzamelaars. Daarom luidt het advies dan ook dat je, naast je kinderen en andere waardevolle spullen, ook de wuppies niet meer in de auto achter moet laten.

Wist je dat wuppie eigenlijk een afkorting is van World Unique Promotional Product Identity & Emotion?

Met dank aan The_truth_is_so_boring voor de submit.

Nakamoto nieuwe technisch directeur Honda

Shuhei Nakamoto is de nieuwe Senior Technical Director van het F1-team van Honda Racing F1. Voorheen was de 49-jarige Japanner het hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Honda Racing.

Nakamoto begon zijn loopbaan bij Honda in 1983. Honda is nog in gesprek met technisch directeur Geoff Willis over welke rol Willis nu bij het team zal gaan spelen.

"Honda heeft erg hoge doelen gesteld voor haar F1-team en heeft flink geïnvesteerd om die te realiseren. Shuhei Nakamoto heeft een uitstekende staat van dienst bij Honda en we hebben er alle vertrouwen in dat zijn benoeming ons zal helpen bij het bereiken van onze doelen," aldus teambaas Nick Fry.

Donner: joods-christelijke traditie niet beschermen

Minister DonnerCDA-minister Donner is fel tegen het beschermen van de zogenaamde 'joods-christelijke traditie' door de overheid. Dat zegt hij in de nieuwste uitgave van Christen Democratische Verkenningen. Hiermee gaat hij in tegen de mening van veel conservatieve politici, zoals veel van zijn partijgenoten. Naast christelijke hebben ook veel rechtse politici, zoals Geert Wilders, de afgelopen tijd geroepen dat ze vinden dat de overheid de joods-christelijke traditie moet beschermen, meestal omdat ze bang waren voor de opkomst van de islam in Nederland. De minister vindt dat deze mensen hierover hun mond moeten houden: "De mensen die dit het hardst roepen, komen zelf zelden of nooit in de kerk."

Over deze mensen schrijft Donner: "In hun handen wordt het christelijk geloof een instrument om mensen uit te sluiten en daarvoor was geloof nooit bedoeld." Volgens hem wordt religie op deze manier een soort "inburgeringstoets", op basis van de Vrede van Augsburg. Deze Vrede van Augsburg werd gesloten in 1555, nadat het Heilige Roomse Rijk een lange periode van godsdienstoorlogen gekend had. Hierbij werd overeengekomen dat de machthebber in een bepaald gebied mocht bepalen welke godsdienst de inwoners hadden. (Cuius regio, eius religio.) Minister Donner stelt dat dat principe nooit godsdienstoorlogen heeft voorkomen en dat het nu eerder twisten zal oproepen dan bestrijden.

Donner hekelt de houding van mensen die vinden dat de overheid moet waken over moraliteit. "Staat en wet berusten op het inzicht dat mensen over elkaar willen heersen, elkaars spullen beheersen en steeds weer in conflict komen. Wie moreel gezag aan de overheid wil toevertrouwen, levert zich geheel aan die overheid uit.' Morele waarden onderhouden vindt hij een taak van de samenleving, niet van de overheid. "Christelijke verantwoordelijkheid is het verloren schaap zoeken, publieke verantwoordelijkheid is zorgen dat die 99 andere schapen eerst veilig thuis komen."

Van der Sar breekt morgen uniek record

Niet alleen evenaart Edwin van der Sar morgen, als hij speelt, het all-time record van het aantal gespeelde interlands voor het Nederlandse elftal, de doelman van Oranje kan tegen de Argentijnen ook een record breken.

Van zijn 113 interlands heeft hij er dan 73 in dienst van een buitenlandse club afgewerkt. De 35-jarige doelman stond onder contract bij Juventus (21 interlands in die periode), Fulham (40 interlands) en sinds vorig jaar Manchester United, waar hij tegen Ivoorkust voor de elfde maal als Mancunian op het veld stapte. Het oude record stond op naam van Clarence Seedorf, die 72 interlands speelde als speler bij een buitenlandse club.

Wat betreft het totaal aantal gespeelde interlands komt Van der Sar morgen op gelijke hoogte met Frank de Boer.

Nederlanders zijn onbeleefd

Icoon Enquête Uit een wereldwijd onderzoek van het tijdschrift Reader's Digest blijken Nederlanders onbeleefd te zijn. Nederland staat op de twintigste plaats van de 35. Nederlanders scoren wel de zevende plaats op het openhouden van deuren. Ook werd er onder andere onderzocht of winkelmedewerkers "dank je wel" zeggen na het betalen en of je geholpen wordt als je iets laat vallen.

In Nederland wordt de klant niet vriendelijk behandeld in winkels. Amerikanen, Canadezen en Zwitsers zijn het meest klantvriendelijk en beleefd. Aziaten zijn de minst beleefde mensen van de wereld. Van de vijftien minst beleefde landen liggen er negen in Azië.

Amsterdam, Milaan, Moskou en Sydney zijn zeer onbeleefde steden. New York is verreweg de meest beleefde stad, mensen houden daar altijd de deur voor je open. Zürich is de meest beleefde Europese stad, ook Toronto en Berlijn scoren hoog. Londen en Parijs staan op een gedeelde vijftiende plaats. In alle Aziatische steden wonen veel onbeleefde mensen, behalve in Hong Kong. De meest onbeleefde stad is Bombay in India. In Europa hoef je in Boekarest totaal geen service te verwachten.

Opmerkelijk is dat mensen onder 40 jaar het meest beleefd zijn. De meest onbeleefde leeftijdsgroep zijn de mensen boven de 60. Er blijkt dus weinig te kloppen van de vaak-gehoorde klacht dat de jeugd onbeleefd zou zijn.

'Inzaghi krijgt basisplaats'

Volgens Italiaanse media zou Filippo Inzaghi donderdag een basisplaats krijgen toebedeeld in het duel tegen Tsjechië.

Bondscoach Marcello Lippi toonde zich ontevreden over de wedstrijd tegen de Verenigde Staten (1-1) en wil vers bloed brengen. Na een goede indruk te hebben achtergelaten tijdens de training, lijkt Lippi een beroep te gaan doen op Inzaghi.

Eventueel kan de keuzeheer ook gebruikmaken van Vincenzo Iaquinta, wiens handblessure meevalt. Italië heeft aan één punt voldoende om zich te scharen onder de laatste zestien. Zelfs een nederlaag hoeft niet noodlottig te zijn voor de Squadra.

Capirossi start zeker bij TT Assen

De Italiaanse wegracer Loris Capirossi start aankomend weekend toch in de MotoGP-race bij de TT van Assen. De organisatie van het motorsportevenement heeft dat maandag bevestigd.

Capirossi was een van de grootste slachtoffers van een massale valpartij zondag in de Grote Prijs van Catalonië. De coureur van Ducati, tweede in de tussenstand van het wereldkampioenschap in de koningsklasse, belandde in een ziekenhuis in Barcelona. Daar constateerden de artsen blauwe plekken en kneuzingen, maar geen botbreuken. De Italiaan kreeg groen licht om te racen.

Zijn landgenoot Marco Melandri, ook betrokken bij de crash, komt in ieder geval naar Assen. Het is onzeker of hij kan rijden. Melandri, dit seizoen al twee keer winnaar van een GP, liep een hersenschudding, nekletsel en een ontwrichte schouder op.

Dikke vinger voor Bush

George Bush dreigt volgende maand een weinig hartelijke begroeting te krijgen in Duitsland. De Amerikaanse president wordt in de Oost-Duitse stad Greifswald opgewacht door een metershoge replica van het vrijheidsbeeld, dat zijn middelvinger opsteekt.

Het imposante kunstwerk is gemaakt voor de musical Hair, dat gaat over een jongen die wordt opgeroepen om voor Uncle Sam te vechten tegen Viëtnamezen. De boerenjongen besluit te dienen voor zijn vaderland, maar komt voor vertrek een groep hippies tegen, die hem anders tegen het leven doen kijken.

In Duitsland is veel ophef ontstaan over de "schandalige" vinger, bepaalde politici eisen zelfs dat het verdwijnt omdat het beledigend is voor Bush. De organisatie achter Hair vindt dit onzin, en beroept zich op haar artistieke vrijheid.

Op 14 juli wil de Duitse kanselier Angela Merkel Bush haar geboortestreek, Stralsund laten zien. Dat ligt naast Greifswald, waar op dezelfde dag de premiere van Hair wordt gehouden.


Yo Bush!

Kewell mag spelen tegen Kroatië

Harry Kewell wordt niet geschorst wegens het beledigen van scheidsrechter Markus Merk na afloop van Brazilië – Australië (2-0).

Kewell uitte nogal theatraal zijn ongenoegen over het optreden van Merk. De Duitser berichtte hierover in zijn wedstrijdrapport, waardoor het gevaar dreigde dat Kewell het duel met Kroatië wegens een schorsing zou moeten missen. De tuchtcommissie van de FIFA heeft echter bepaald dat Guus Hiddink gewoon kan beschikken over de 27-jarige aanvaller.

”Ik liet me teveel gaan in het heetst van de strijd”, zegt Kewell over het incident. ”Het is de eerste keer dat ik ooit zoiets heb gedaan. Dit was ook zo’n belangrijk duel voor ons.”

Wat is Dit: Opgave 32 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

'Pekerman wil van Oranje verliezen'

Net als zijn Nederlandse collega Marco van Basten is ook José Pekerman morgenavond van plan om een aantal spelers rust te geven of uit voorzorg langs de kant te houden.

Zowel Argentinië als Nederland hebben zich al verzekerd van een plaats in de tweede ronde. De wedstrijd van morgen is alleen om te bepalen wie als eerste in Groep C eindigt. Pekerman heeft nog geen opstelling gegeven, maar heeft al wel laten doorschemeren dat er verschillende veranderingen ten opzichten van de vorige wedstrijd zullen zijn.

Zo zullen Hernan Crespo, Gabriel Heinze en Javier Saviola niet in actie komen in Frankfurt. Alle drie hebben al een gele kaart en riskeren dus een schorsing. In de voorhoede levert dat een nieuw duo op: Julio Ricardo Cruz met Carlos Tevez en in de defensie zal Gabriel Milito opdraven. Tevens zou Pekerman ook twijfelen aan het laten meespelen van Joan Roman Riquelme (vermoeidheid) en Juan Pablo Sorin (lichtgeblesseerd). Lucho González ontbreekt sowieso vanwege een blessure.

Verschillende bronnen melden dat Pekerman de wedstrijd morgen liever zou willen verliezen. Dat zou de Argentijnen twee voordelen opleveren: de ploeg heeft dan een dag langer rust en kan bij verlies in het huidige onderkomen in Herzogenaurach blijven.

Belgische meisjes nog altijd niet gevonden

Icoon BuitenlandsNa ruim een week is er nog altijd geen spoor van de verdwenen Stacy en Nathalie. De twee meisjes uit Luik houden België nog altijd flink bezig. De moeder van Nathalie, die ook Stacy verzorgde, is inmiddels door de politie verhoord. De biologische moeder van Stacy, Christiane Granziero, werd eind vorige week veroordeeld voor mishandeling.

In België keert de publieke opinie zich steeds meer tegen Catherine Dizier, de moeder van Nathalie die beide kinderen in zwaar beschonken toestand uit het oog verloor. Granziero werd door een rechtbank veroordeeld omdat zij haar kinderen onder andere opsloot en sloeg terwijl zij zich prostitueerde.

Dizier is afgelopen weekeinde door de politie verhoord nadat zij een 'intrigerende sms' zou hebben ontvangen. Ze zat vele uren bij de politie. Het is niet bekend of dit verhoor nieuwe informatie heeft opgeleverd.

Hoofdverdachte Abdullah A. zit nog altijd vast. Een vriend van hem heeft zich gemeld met een alibi: A. zou op het moment van de verdwijning bij hem in de auto hebben gezeten. Later zouden zij samen een BMW hebben gestolen, reden waarom A. zich een paar dagen schuil hield. De politie noemt het alibi 'flinterdun'. De verdachte moet vandaag voor de raadkamer verschijnen, die zal beslissen of het bewijs tegen hem sterk genoeg is om hem vast te houden.


Christiane Granziero en Abdullah A.


Met dank aan verita voor de submit.

Robben niet naar Real Madrid

Arjen Robben speelt volgend seizoen niet voor Real Madrid. Predrag Mijatovic, oud-spits van Real en wellicht de nieuwe technisch directeur bij de Koninklijke, had zich officieel bij zowel Robben als Chelsea gemeld met het verzoek om Robben te mogen contracteren voor de Spanjaarden. Maar hij ving bot bij beide partijen. Abramovich liet Mijatovic weten dat Robben onder geen beding weg mag bij de club uit Londen.


Mijatovic is voor presidentskandidaat Ramón Calderón actief om spelers te strikken voor Real Madrid. Met klinkende namen hoopt Calderón de presidentsverkiezingen te kunnen winnen. Overigens neemt Mijatovic het niet zo nauw met de waarheid, ten onrechte verklaarde hij eerder dat hij voorcontracten had met Robben en Kaká en dat de Nederlander 18 miljoen euro zou gaan kosten.

Carolina wint Stanley Cup

Het had woensdag kunnen gebeuren. Het had zaterdag kunnen gebeuren. Het gebeurde gisteren. De Carolina Hurricanes verloren twee wedstrijden waarin zij de Stanley Cup konden claimen, maar pakten in wedstrijd zeven een 3-1 zege op de Edmonton Oilers, en daarmee de grootste cup ter wereld.

Al na anderhalve minuut kon de eerste score worden aangetekend. Aaron Ward ramde de puck vanaf de rechtercirkel achter Edmonton-goalie Jussi Markkanen, die goed werd afgeschermd. Met alle ziel en zaligheid werden door beide teams tegenstanders gecheckt en ondertalsituaties afgeweerd. Aan het einde van het eerste bedrijf ontstond nog een controverse, niet de eerste in deze serie. Met een uitgestelde penalty voor Ethan Moreau in de lucht maakte Markkanen een save op een inzet van Craig Adams. Verdediger Steve Staios leek de puck te bedekken, wat een strafschot zou betekenen. De uitgestelde penalty voor Moreau bracht echter redding; controle van de puck door Staios maakte het spel dood en Moreau zou pas de volgende periode van de strafbank komen.

De eerste penalty van de tweede periode kwam op naam van Jaroslav Spacek, die Eric Staal vasthield. Acht seconden later keek Edmonton tegen een 2-0 achterstand aan dankzij Frantisek Kaberle, die met een afstandsschot de lamp ontstak. Oilers-aanvoerder Jason Smith toucheerde de puck nog, wat Markkanen op het verkeerde been zette. Tegen het einde van de periode kreeg Edmonton nog een enorme kans op de 2-1, toen vijf seconden na elkaar Niclas Wallin en Aaron Ward naar de strafbank werden gestuurd. Hurricanes-goalie Cam Ward liet zich echter opnieuw gelden.

Pas een minuut in de derde periode kwam Edmonton van de nul af. Na reddingen op inzetten van Raffi Torres en Rem Murray maakte Fernando Pisani eindelijk het werk af. Een powerplay na een overtreding van Bret Hedican was weer niet aan de Oilers besteed en ondanks dat Edmonton meer schoten op Cam Ward afvuurden leek de droom voor de Albertanen in Raleigh te gaan eindigen. Anderhalve minuut voor tijd werd Markkanen van het ijs gehaald in ruil voor een veldspeler, en dit gaf Justin Williams de mogelijkheid om een minuut voor tijd het lot van Edmonton te bezegelen en Lord Stanley voor de eerste keer voor de 'Canes veilig te stellen. In 2002 ging het tegen de Detroit Red Wings in vijf wedstrijden mis.

Carolina-goalie Cam Ward ontving de Conn Smythe Trophy, uitgereikt aan de meest waardevolle speler in de playoffs. Hij is slechts de vierde eerstejaars speler die de award ontvangt, en de derde eerstejaars doelverdediger. Volgende week worden de overige NHL-awards uitgereikt.


Justin Williams met de Cup

Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers4-3
CarolinaEdmonton5-4
CarolinaEdmonton5-0
EdmontonCarolina2-1
EdmontonCarolina1-2
CarolinaEdmonton3-4, OT
EdmontonCarolina4-0
CarolinaEdmonton3-1

Heavenly Sword releasedatum bekend

Een van de titels die toch wel indruk maakte op veel mensen tijdens de E3 was Heavenly Sword voor de PS3. De trailer van een vechtende vrouw in een arena die we te zien kregen was slechts een tech demo, de volledige game zal zich afspelen in een grote doorlopende wereld.

Er is nu in het "Official Playstation 2 Magazine" bekend gemaakt dat de game op 17 november in Europa uit zal komen. Het lijkt dus waarschijnlijk dat dit een launch titel zal worden voor de PS3.

Schmitz in ziekenhuis

Sinds afgelopen vrijdag ligt wielrenner Bram Schmitz in het ziekenhuis van Veldhoven met uitdrogingsverschijnselen. Volgens een woordvoerder van T-Mobile Teamzou de Brabantse renner aan een ernstige vorm van diarree lijden.

De oorzaak van de diarree is nog niet bekend en men kon ook nog niet aangeven wanneer Schmitz het ziekenhuis mag verlaten. In ieder zal hij aankomend weekend niet in actie komen tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg.

Steegmans naar Quickstep

Gert Steegmans komt vanaf volgend seizoen uit voor het Belgische Quick Step. De Belg, die momenteel nog uitkomt voor Davitamon - Lotto, is een van de revelaties van dit seizoen.

Hij wist onder meer twee ritten in de Volta oa Algarve te winnen, een rit in de Vierdaagse van Duinkerken, een rit in de Tour van Picardie en een rit in de Ronde van Belgie. Verder behaalde de 25-jarige Belg ereplaatsen in enkele Belgische semi-klassiekers.

BREIN Eat your heart out!

MuziekCD-tjes branden kunnen we tegenwoordig allemaal. Sterker nog, met het als maar beter en goedkoper worden van mp3-spelers in combinatie met steeds meer gigbytes-per-euro aan opslagruimte is het branden van muziek al vlot weer overbodig geworden.

Voor hen echter die nog steeds nostalgische gevoelens krijgen bij het uit de hoes schuiven van een elpee (je weet misschien nog wel, zo'n zwarte schijf met groefjes die een enigzins krakend geluid konden voortbrengen) is er nu ook een handige doe-het-zelf-methode ontwikkeld om ook die klassiekers van toen te kopiëren backuppen.

Hier vind je een beknopte Engelstalige handleiding en hier is de orginele Duitstalige instructie, die dan wel weer voorzien is van een handig linkje naar waar je de benodigde materialen kunt krijgen en wat dat allemaal gaat kosten. Enjoy!

Hideo Kojima: "We leren nog op de PS3 te programmeren"

Hideo Kojima heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan in het Amerikaanse Playstation Magazine. Hij is van mening dat Metal Gear Solid 4 nog niet het volle potentieel van de PS3 gebruikt, aangezien het MGS4-team nog elke dag leert meer gebruik te maken van de mogelijkheden van de PS3-hardware. De trailer is volledig met de in-game engine gemaakt, en draait op de PS3-beta-unit. Hij sluit niet uit dat het uiteindelijke spel mooier zal worden.


Kan mooier volgens Kojima


De gezondheidstoestand van Snake zal zichtbaar verslechteren naar gelang hij meer schade oploopt, en brandwonden en littekens zullen verschijnen op Snakes lichaam.

Net als in deel 3 zal camouflage een belangrijk onderdeel van de gameplay vormen. Je kunt facepaint en outfit veranderen om in je omgeving op te gaan. Daarnaast kun je gebruik maken van de Oco-cam. Een camouflage-systeem gebaseerd op de camouflage van verschillende soorten octopussen.
De reden dat er voor een octopus gekozen is en niet voor de meer voor de hand liggende kameleon, is dat de camouflage van een octopus sneller werkt, en ook meer in de omgeving opgaat dan dat van een kameleon.
Nadeel van de Oco-cam is echter wel dat het niet werkt als Snake beweegt. Je zult dus een combinatie van camouflage-outfit en Oco-cam moeten gebruiken om langs je tegenstanders te komen.

Het "Nowhere to hide" uit de trailer van vorig jaar lijkt dus vervangen te kunnen worden door "Hide everywhere".

Protest Ghana afgewezen

Het protest van Ghana, om de gele kaart van Asamoah Gyan ongedaan te maken, is afgewezen door de FIFA.

Gyan kreeg een gele kaart, omdat hij tegen Tsjechië te snel de penalty had genomen. De aanvaller meende te kunnen aanleggen, omdat hij een fluitsignaal had gehoord. Maar dat signaal was afkomstig van de tribune, waarna scheidsrechter Elizondo de penalty liet overnemen en Asamoah Gyan op geel trakteerde.

Door de gele kaart moet Asamoah Gyan nu de laatste groepswedstrijd tegen de Verenigdse Staten missen.

EU accepteert grenstrekken Israël niet

Icoon Israël/Palestina De Europese Unie zal de grenzen van Israël niet erkennen als die eenzijdig door Israël worden getrokken. Dat zei eurocommissaris Benita Ferrero-Waldner van Buitenlandse Zaken maandag tijdens een bezoek aan Jeruzalem. Ze denkt dat dit geen vrede tot gevolg zal hebben.

De Israëlische premier Ehud Olmert heeft meerdere malen aangekondigd zelf de definitieve grenzen van Israël te zullen trekken als de Palestijnse Autoriteit weigert te overleggen. Hamas, de huidige regering van de Palestijnse Autoriteit, weigert Israël te erkennen.

De EU behoort tot het internationale 'kwartet' van organisaties die het vredesproces tussen Israël en Palestina weer op ging proberen te krijgen. De EU werkt daarbij samen met de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en Rusland.

Oranje vertrekt naar Frankfurt

Spelers en technische staf van het Nederlands elftal vertrekken vanmorgen om kwart voor twaalf naar Frankfurt. Oranje speelt daar woensdagavond om 21.00 uur de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië.

Dinsdagavond werkt de selectie vanaf half zeven een laatste training af. Alleen bij een overwinning op de Argentijnen is Nederland groepswinnaar. Van Basten speelt waarschijnlijk niet met het beste elftal tegen Argentinië. De bondscoach laat Arjen Robben, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel en John Heitinga aan de kant. Dit vijftal mist bij een volgende gele kaart de achtste finales.

'Juridische kennis Kamerleden onvoldoende'

Icoon Politiek Tweede Kamerleden beschikken over te weinig juridische kennis. Ze verliezen zich vaak in details, waardoor ondeugdelijke wetten aangenomen worden. Dat is de mening van 750 hoogopgeleide rijksambtenaren tussen 20 en 45 jaar in een onderzoek van het tijdschrift Intermediair.

76 procent van de ondervraagden vindt de Tweede Kamerleden over onvoldoende juridische kennis beschikken. 56 procent vindt dat er ondeugdelijke wetten aangenomen worden en 81 procent vindt dat Kamerleden zich verliezen in details.

Ook kwamen er wat andere meningen naar boven. Zo denkt 45 procent van de rijksambtenaren dat één van hun collega's wel eens informatie achterhouden voor hun minister of staatssecretaris om zo het beleid te beïnvloeden. Ruim 11 procent zegt dat ze dit zelf hebben gedaan of een collega kennen die dit gedaan heeft. De ambtenaren deden anoniem mee aan het onderzoek. De ondervraagden denken dat het vooral de ambtelijke top is die selectief informatie verstrekt, zodat ministers niet met de waan van de dag gaan regeren. Het overgrote deel van de ondervraagden denkt overigens dat ambtenaren loyaal zijn aan hun ministers.

Basso op koers voor de Tour

Ivan Basso heeft een gezonde dosis zelfvertrouwen, wat betreft zijn kansen op een Tourzege.

Tijdens de teampresentatie van CSC in Londen vertelde de winnaar van de Giro over zijn voorbereiding voor de Tour en wat hij allemaal gedaan heeft na zijn Giro-zege. Basso lijkt niet meer de coureur te zijn, die vroeger nog door de druk kon bezwijken. Hij weet ook wie tijdens de Tour de France de enige grote concurrent van hem is: Jan Ullrich. Toch trekt hij zich niet teveel aan, hoe de kersverse winaar van de Ronde van Zwitserland op dit moment rondrijdt. "Eigenlijk interesseert het me niet wat Jan Ullrich in Zwitserland opvoerde. Wat hij doet en waar hij koerst, is niet belangrijk. Ik weet dat ik in de bergen voorbij een sterke Duitser moet om deze Tour te winnen." In de eerste tijdrit naar Rennes hoopt Basso niet meer dan twee minuten te verliezen om vervolgens in de bergetappes zijn slag te slaan door het plaatsen van ritmeversnellingen.

Ivan Basso heeft een relatief rustige voorbereiding gehad voor de Tour. Achter de motor van teammanager Bjarne Riis heeft hij zijn eigen Ronde van Zwitserland gereden. Daarnaast kwam hij uit in enkele criteriums en verkende hij belangrijke tourritten.

Met Ivan Basso denkt het Italiaanse volk een nieuwe held te hebben gevonden, die de opvolger kan worden van Marco Pantani, de laatste coureur die Giro én Tour in één jaar won. Van de grootschalige belangstelling van de Italianen, wordt Basso soms wel een beetje gek. "Ze menen het goed, maar soms moet ik zo'n twintig kilometer verderop, naar Zwitserland, om op mijn gemak te trainen. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bracht een DVD uit waarop ik openhartig mijn leven vertel. Iedere Italiaan lijkt een exemplaar in zijn auto te hebben. Tot tweehonderd keer per dag moet ik stoppen om een krabbel te zetten."

Olli

DriekOplopers stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Woedend waren ze, Oliver Kahn en Michael Ballack. Maar ik lag schaterlachend op de grond, tussen bank en salontafel. Want op Teletekst las ik dat de nieuwste dildo's van de Duitse seksketen Beate Uhse waren genoemd naar deze twee kopstukken van het Duitse nationale voetbalelftal. Het is misschien een raar idee dat er een surrogaatlul naar je genoemd wordt, maar ik zie ongekende mogelijkheden.

Blochin: "Het is net een sprookje"

Volgens Ole Blochin, de bondscoach van de Oekraïne, doet het optreden van zijn land op het WK denken aan een sprookje.

"Iets lelijks verandert ineens in iets heel moois. We doen weer mee op dit toernooi. De volgende ronde is nu ons doel."

Oekraïne begon het toernooi met een nederlaag tegen Spanje, maar wist zich gisteren te herstellen door met 4-0 Saudi-Arabië te verslaan. "We hebben het geweldig gedaan. We wisten dat we ons geen misstap meer konden veroorloven. De spelers wisten wat hen te doen stond. Ze hebben gedaan wat ik van ze had verwacht."

Aanvaller Andrei Voronin sloot zich aan bij de woorden van zijn bondscoach. "We schaamden ons voor onze eerste wedstrijd. Vandaag hebben we het één en ander rechtgezet. Ook hadden we eindelijk het geluk aan onze kant. Dat heeft eveneens geholpen."

WK voetbal

Vandaag valt de beslissing in groep B. Trinidad en Tobago maakt nog een kleine kans om door te dringen tot de achtste finales: De 'Soca Warriors' moeten van Paraguay winnen en Engeland moet haar sportieve plicht doen tegen Zweden.

Engeland heeft nog iets goed te maken, want het doelpunt wat de Engelse spits Peter Crouch tegen Trinidad maakte, was toch wel een beetje dubieus. Kijk maar eens goed naar deze beelden. Het heeft er alle schijn van dat Crouch bij zijn tegenstander Brent Sancho aan zijn rastalokken trekt.

Brent Sancho, een echte Rastafarian, maakt een heel raar seizoen door. Hij moest aan de eind van vorig seizoen weg bij de Schotse club Dundee en kon in augustus met heel veel moeite alleen nog maar een contract krijgen bij Gillingham FC, een club die in League One speelt. In november werd hij bijna ontslagen bij zijn club, omdat hij geblesseerd was, maar toch meespeelde voor het nationale team van Trinidad. In maart zou hij verhuurd worden aan Swansea, maar ging er iets mis bij de verlenging van zijn verblijfsvergunning en daardoor keerde hij vroegtijdig weer terug naar Gillingham.

Ondanks alle tegenslagen werd hij door Beenhakker geselecteerd voor het team van Trinidad en Tobago en mag hij nu zijn kunsten vertonen in Duitsland.

Minder doelpunten dan in 2002

Nadat alle landen twee wedstrijden op het WK hebben gespeeld, zijn er al acht landen zeker van de tweede ronde, te weten Duitsland, Ecuador, Engeland, Argentinië, Nederland, Brazilië, Portugal en Spanje.

Voor zeven landen is het doek gevallen: Polen, Costa Rica, Paraguay, Servië en Montenegro, Ivoorkust, Iran en Togo. In de groepen E en G is het nog spannend, en heeft iedereen nog kans om door te gaan.

Wat betreft het aantal gespeelde wedstrijden is het WK precies op de helft. In 32 wedstrijden werd er 75 maal gescoord, dat zijn er zes minder dan halverwege het WK in 2002.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars ook op de Xbox360

Tijdens een interview heeft Louis Castle, vice president van Creative Development bij EA en bedenker van klassiekers als Dune II en Command & Conquer, verklaard dat Command & Conquer 3: Tiberium Wars ook op de Xbox360 zal worden uitgebracht.

Dit is erg bijzonder aangezien RTS-games bijna nooit op consoles verschijnen. De port zal worden gemaakt door hetzelfde team dat de RTS Battle for Middle Earth 2 overgebracht heeft van de PC naar de Xbox360. Een demo van BFME2 is al te downloaden via marketplace, het volledige spel verschijnt binnenkort op de 360.

De Podcast van het interview kun je hier downloaden. Louis Castle doet zijn uitspraak 1:21 uur na het begin.


Binnenkort ook op je TV

Blatter: "Videobeelden niet ideaal"

Sepp Blatter, de voorzitter van de FIFA, is ook na incidenten tijdens Argentinië – Ivoorkust en Frankrijk – Zuid-Korea geen voorstander van de invoering van videobeelden om te bekijken of de bal de doellijn heeft gepasseerd.

Met name na afloop van Frankrijk – Zuid-Korea (1-1) schoten de polemieken over het wel of niet invoeren van videobeelden weer op gang. Bij een stand van 1-0 keerde doelman Woon Jae Lee een kopbal van Patrick Vieira duidelijk achter de lijn. De Franse bondscoach Raymond Domenech pleitte voor videobeelden, maar Blatter toonde zich op Radio Monte Carlo nog altijd geen voorstander van deze techniek: ”De wedstrijd stilleggen om een cruciale actie met de video te bekijken, is niet de ideale oplossing volgens mij.”

Blatter ziet veel meer in de oplossing waarin er een microchip in de bal wordt geplaatst. Deze microchip stuurt een signaal naar de scheidsrechter als de bal de doellijn is gepasseerd. ”We gaan het deze herfst introduceren”, zei de Zwitser. Volgens Blatter werkt het systeem nog niet 100 procent.

Wessels verder in kwalificaties

Peter Wessels heeft de eerste kwalificatieronde op Wimbledon overleefd. De Elburger sloeg zich simpel langs Adam Chaday uit Polen: 6-3, 6-3.

In de volgende ronde zal Wessels het tegen de als zevende geplaatste Alejandro Falla ongetwijfeld moeilijker krijgen. Jasper Smit en Melvyn op der Heijde traden niet in de voetsporen van Wessels en verloren hun eerste partij. Smit legde het af tegen Haehnel (5-7, 2-6), terwijl Op der Heijde zijn meerdere moest erkennen in Cipolla (2-6, 1-6). Melle van Gemerden is de enige Nederlandse man die al zeker is van het hoofdtoernooi.

Gezellig, vakantiefoto's!

Altijd al eens willen weten hoe het Oostblok er anno 1955 in kleur hebben moet hebben uitgezien? Ondanks die Wende van 1989-1990 en de daarop volgende uitverkoop van alle communistische waarden en goederen kan dat nog steeds. Check de vakantiefoto's van de Rus Artemi Lebedev maar eens, geschoten tijdens z'n toeristische trip naar... de Democratische Volks Republiek van Noord-Korea! Een absolute aanrader zo te zien, want:

- privégids en -chauffeur all inclusive
- ze zijn er gek op Westerse valuta
- geen opdringerige verkopers, dus volop privacy
- geen kuilengravende Duitsers of dronken Engelsen

Oké, voor hen die het Russisch ook niet echt goed machtig zijn; de foto's met Engelstalig commentaar:
De introductie
Op visite bij de Grote Leider
Onneembare Defensie Tegen Het Kwaadaardige Kapitalisme
Kunst en Kultuur
Da Place 2 Be: Pyong Yang
Sight seeing Noord Korea

Euskaltel heeft Tourselectie rond

Euskaltel-Euskadi reist opnieuw met Iban Mayo af als kopman naar de Ronde van Frankrijk. De nummer zes van 2003 zal eindelijk zijn belofte willen inlossen.

Mayo steeg in de Tour de Centenaire tot grote hoogten en zijn etappezege op Alpe d’Huez luidde zijn definitieve doorbraak in. In de voorbije twee Tours zakte Mayo echter door het ijs met een opgave en een 60e plaats. Tijdens de Dauphiné Libéré stak de klimmer zijn neus weer aan het venster met een fraaie etappewinst. Euskaltel heeft ook Haimar Zubeldia, de nummer vijf van 2003, opgeroepen.

De selectie:
Iban Mayo, Haimar Zubeldia, Inaki Isasi, Unai Etxebarria, Gorka Verdugo, Inigo Landaluze, Aitor Hernandez, David Lopez, Iker Camano

Aragonés opgelucht na ommekeer

Bondscoach Luis Aragonés van Spanje was opgelucht na de 3-1 zege van zijn team op Tunesië.

”Ik wist dat het moeilijk zou worden en de eerste goal bracht ons van ons stuk”, meldde Aragonés. ”Daarna gooiden ze de boel achteraan dicht en was het erg lastig voor ons om nog een opening te vinden. Maar na de rust kregen we greep op de partij en konden we hen pijn doen op de flanken. Na onze gelijkmaker was het makkelijker voor ons om erdoor te raken.”

Fernando Torres, met drie goals de topscorer van het toernooi, had de kracht van de tegenstander niet verwacht: ”Maar het is belangrijk op welke manier dan ook te winnen. We hebben karakter getoond en lieten het hoofd niet hangen toen we op achterstand kwamen. Zo lang onze aanvallers blijven scoren, zullen we hier doorstoten.”

Keuzeheer Roger Lemerre van Tunesië wist ook zijn vijfde WK-duel niet winnend af te sluiten. Na het debacle met Frankrijk in 2002 dreigt een nieuwe vroegtijdige eliminatie. ”We hadden een goede tactiek en concentreerden ons op hun aanvallende spel. Maar alles is in elkaar gestort door één foutje. Alles is nog niet verloren, maar we hebben hier niks gewonnen. De partij tegen Oekraïne wordt beslissend. De weg is moeilijk, maar we hebben nog hoop.”

Brandts nieuwe trainer NAC Breda

Ernie Brandts wordt de nieuwe trainer van NAC Breda, meldt de NOS. De 50-jarige ex-international werd losgeweekt van FC Volendam.

Brandts loodste FC Volendam afgelopen seizoen naar de finale van de play-offs, maar daarin bleek NAC Breda te sterk. De Bredanaars waren naarstig op zoek naar een nieuwe trainer na het opstappen van Cees Lok, die op zijn beurt Ton Lokhoff verving. Brandts, in het verleden assistent-trainer bij PSV, zette zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis.

Microsoft lanceert Windows Live Messenger

Icoon DigitalMicrosoft zal vandaag de nieuwe versie van het populaire Messenger-programma gaan lanceren. Al enige tijd is men bezig bij de softwaregigant om het Live-platform vorm te geven. Met de lancering van de definitieve versie van Windows Live Messenger komt het internetplatform weer een stap dichterbij.

WLM Logo (klein)Voor Microsoft is het Live-platform het alternatief op het scala aan internetdiensten van Google. Het omvat bijvoorbeeld een persoonlijke startpagina en een e-maildienst met 2 GB opslagruimte. Naast de online diensten biedt het platform dus ook software aan, bijvoorbeeld dus Windows Live Messenger en Windows Live OneCare, een totaaloplossing met daarin antivirus, antispyware, een firewall, prestatieverbeteringen en uitgebreide backupmogelijkheden.

Windows Live Messenger is al langer beschikbaar als bètaversie voor een selecte groep testers, deze is recent voor iedereen beschikbaar geworden. De definitieve versie van het programma kondigt zich automatisch aan bij huidige gebruikers van MSN Messenger of van een bètaversie van Windows Live Messenger. Windows Live Messenger is een update, de oude versie wordt overgeschreven (zowel MSN Messenger als Windows Live Messenger bèta), maar uiteraard worden je contactpersonen en andere gegevens bewaard. Met de lancering gaat ook het .NET Passport voortaan door het leven als Windows Live ID. Het is niet nodig om een nieuw e-mailadres of Windows Live ID aan te maken.

Nu downloaden!
Gebruikers die niet willen wachten op de updatenotificatie kunnen de nieuwe versie hier direct downloaden of eerst de nieuwe functies bekijken op deze pagina. Windows Live Messenger is alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows XP of hoger.

Windows Live Messenger
Windows Live Messenger

Film: Cars

Pixar komt al jaren keer op keer met kwalitatief goede animatiefilms. Een flink aantal daarvan is geproduceerd door John Lasseter, maar nu vond hij het tijd om zelf eens regisseur te spelen bij de nieuwe film van Pixar: Cars.



Deze animatiefilm brengt wederom leveloze objecten (auto's) tot leven en geeft ze een heel eigen gezicht en persoonlijkheid. De hoofdrol is weggelegd voor Lightning McQueen (Owen Wilson) die wordt ondersteunt door Doc Hudson (Paul Newman), Sally Carrera (Bonnie Hunt) en Mater (Larry The Cable Guy).

PS2 verboden vanwege porno

Gevangenen die vast zitten voor ernstige seksuele vergrijpen hebben in een gevangenis in Wakefield hardcore porno films gekeken op hun PlayStation 2. De bewaarders hebben hebben de spelcomputers uit de gevangenis verbannen nadat het misbruik ervan bekend werd.

Naast het afspelen van binnen gesmokkelde pornofilms hadden de seksdelinquenten ook toegang tot pornoblaadjes, uitgeknipte nieuwsberichten over kinderen en bewaarders en mobiele telefoons.

Gouverneur Dave Thompson gaf aan dat de consoles verbannen zijn uit de zwaar beveiligde gevangenis om verder misbruik te voorkomen. "There was a time when we allowed access to the PlayStation I and they were later replaced by the PlayStation II machines. When it became clear that they could be used to play DVDs which included pornographic material we removed them all" aldus Thompson.

Helaas voor de gevangenen zal er dus geen PlayStation 3 in de cel mogen komen, aangezien hiervoor ook porno zal gaan verschijnen.



Boek : Nando Parrado - 72 Dagen in de Andes

Vrijdag 13 oktober 1972, het Andesgebergte. Een chartervliegtuig van de Uruguayaanse luchtmacht, met daarin een rugbyteam, familieleden, en supporters, stort neer terwijl het onderweg is naar Chili. De overlevenden moeten het doen met de zomerkleren die ze aanhebben, en het beetje eten dat ze bij zich hebben. Uiteindelijk zullen ze het 72 dagen moeten volhouden voor twee van de sterkste mannen de bewoonde wereld weten te bereiken.


Call Of Duty 3 komt naar de PSP

In een artikel over Call of Duty 3 van het magazine Electronic Gaming Monthly worden beelden getoond van een PSP-versie van het spel. Het spel zal tegelijk met zijn console broertjes verschijnen en zal zich afspelen in Normandië. Het spel zal geen port zijn van de console-versie, maar zal deze aanvullen. Daarnaast zal het spel naast een single player campaign ook multiplayer mogelijkheden bevatten.

Je kunt het gehele artikel hier vinden.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.