Situatie Groep H

Ook de laatste groep heeft haar tweede speelronde gehad. Hierbij een overzicht van wat wel en niet mogelijk is in groep H.

Spanje heeft zich met de 3-1 zege op Tunesië geplaatst voor de tweede ronde. Vrijwel honderd procent zeker zijn de Spanjaarden ook groepswinnaar. Alleen een grote nederlaag van Spanje tegen Saudi-Arabië en een grote zege van Oekraïne kan de Spanjaarden naar de tweede plek stoten.

Oekraïne staat er ook redelijk voor in deze poule. Bij winst op Tunesië komt het land terecht in de achtste finales. Ook een gelijkspel moet voldoende zijn, behalve wanneer Saudi-Arabië met meer dan vier doelpunten verschil weet te winnen van Spanje. Met een gelijk aantal doelpunten maar een beter doelsaldo gaan dan de Saudi's door in dit onwaarschijnlijke scenario.

Een verlies van Oekraïne is ook niet gunstig voor Saudi's (wanneer die winnen van Spanje), aangezien dan Tunesië ook op vier punten komt, maar vooraf gezien een beter doelsaldo (-2) kent dan Saudi-Arabië (-4). Tunesië heeft het wat dat betreft iets 'gemakkelijker'. Bij winst op Oekraïne en winst of een gelijkspel van Spanje tegen Saudi-Arabië gaan zij met vier verzamelde punten uit de groepsduels door naar de achtste finales.

Stand groep H:

#GP+-
1.Spanje2671
2.Oekraïne2344
3.Tunesië2135
4.Saudi-Arabië2126
Submitter:  Bron: FOK!