Schumacher: "Massa moet beter presteren"

Tot dusver was Michael Schumacher altijd lovend over zijn teammaat Felipe Massa. De Duitser laat nu echter blijken dat het wel tijd wordt dat Massa meer punten gaat binnenhalen voor het wereldkampioenschap.

Schumacher hoopt dat Massa hem gaat helpen punten af te pakken van de beide Renault-coureurs. Momenteel staat Massa zesde in het kampioenschap met acht punten achterstand op Giancarlo Fisichella. Schumacher zelf staat tweede met 23 punten achterstand op Fernando Alonso. "Het gaat niet alleen om mij en Fernando. Hopelijk kan Felipe zich ook in de strijd mengen en punten afpakken. Het zou veel makkelijker zijn voor ons, als we allebei voor de rest zouden eindigen. Op die manier kan je pas echt punten inlopen," aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Schumacher denkt dat Ferrari de aankomende Grand Prix een goede kans maakt om te beginnen met inlopen op het team van Renault. "Op Silverstone waren we te langzaam, maar er komen wat circuits aan die ons en de Bridgestones goed liggen, dus het zou zo maar eens kunnen dat wij het opeens als beste voor elkaar hebben. Dit kan de ommekeer zijn. We geloven dat we hier erg competitief zijn, we moeten het alleen nog bewijzen."