Henin opnieuw te sterk voor Clijsters

Justine Henin-Hardenne heeft voor de twee keer binnen twee weken Kim Clijsters verslagen. Na haar winstpartij op Roland Garros, toonde Henin aan ook de meerdere te zijn op het gras van Eastbourne: 6-3, 5-7, 6-1.

Henin schoot uit de startblokken en ging meteen door de service van Clijsters. Tot 4-3 won de Waalse, recentelijk nog winnares van Roland Garros, eenvoudig haar opslaggames, maar in het achtste spel kreeg Clijsters breakkansen. De Vlaamse drukte niet door, waarna Henin even later de set binnensleepte. In het tweede bedrijf leek het duel dood te bloeden, maar Clijsters pakte na een achterstand van 0-2 liefst zeven van de volgende tien games.

Clijsters leek door te gaan in haar ritme en kwam snel op 1-0 in het beslissende derde set. Langzaam maar zeker hervond Henin haar goede slagen en in een mum van tijd stond het 4-1. Toen Clijsters op dat kritieke moment op love haar opslag moest inleveren, was het pleit beslecht. In de finale treft Henin de Russin Anastasia Myskina, die haar landgenote Svetlana Kuznetsova de baas was: 6-4, 2-6, 6-4.