Voorbeschouwing Dag 15

Vandaag staan de laatste groepsduels op het programma. In poule G en H vallen de beslissingen. Slechts de kwalificatie van Spanje en de uitschakeling van Togo zijn vaststaande feiten.

Saoedi-Arabië en Spanje kruisen om 16.00 uur de degens in Kaiserslautern. Of eigenlijk: Saoedi-Arabië en Spanje-B. Bondscoach Aragonés gunt namelijk zijn volledige basisteam rust. Ook de tweede keus zal als favoriet beginnen tegen de Arabieren, want Fabregas, Joaquin, Raúl en Albelda verdienen natuurlijk niet het stempel ‘B’. Wellicht dat Raúl en Fabregas zich met een goede prestatie alsnog in de basis knokken. Saoedi-Arabië is alleen bij een ruime zege kansrijk voor de achtste finales, anders valt voor de derde achtereenvolgende keer het doek al in de poulefase. Waarschijnlijk staat Sami Al-Jaber nu eens aan de aftrap. Yaser Al-Kahtani en Omar Al-Ghamdi zijn er wegens blessureleed niet bij.

Als we ervan uitgaan dat Saoedi-Arabië niet wint van Spanje, strijden Oekraïne en Tunesië om de tweede plaats. Voor beide landen zou kwalificatie voor de tweede ronde een unicum zijn. De ploeg van Oleg Blochin heeft aan één punt voldoende, omdat Tunesië verzuimde Saoedi-Arabië te verslaan. Vladislav Vashchuk keert terug van een schorsing, maar voor Vladimir Yezerskyi komt het treffen waarschijnlijk te vroeg. Bij Tunesië staat achter de inzetbaarheid van Francileudo dos Santos een groot vraagteken. De scherpschutter moest de eerste twee wedstrijden missen, hetgeen Tunesië duidelijk verzwakte.

’s Avonds wacht een spannende ontknoping in poule G, waar Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Korea de plaatsing in eigen hand hebben. Togo weet zich na twee nederlagen geëlimineerd. Frankrijk stuit nog op Togo en bij een zege van minimaal twee treffers verschil weten Les Bleus zich in ieder scenario gekwalificeerd. Bondscoach Domenech start met Thierry Henry én David Trezeguet in de basis. Franck Ribery en Mickael Silvestre zijn nieuwe gezichten wegens schorsingen van Zinedine Zidane en Eric Abidal. Togo verwelkomt Jean-Paul Abalo in de ploeg. De fysiek sterke verdediger zag tegen Zuid-Korea de rode kaart en miste dus de confrontatie tegen Zwitserland.

Wanneer Frankrijk dus met 2-0 wint, zal Zuid-Korea of Zwitserland moeten afvallen. In dat geval hebben de Zwitsers aan een remise genoeg dankzij het betere doelsaldo. Bondscoach Kuhn verandert nauwelijks niets aan zijn team dat Togo opzij zette. Alleen Daniel Gygax keert wegens een blessure niet meer terug, wat de deur opent voor Marco Streller of Hakan Yakin. Zwitserland is als enige team op dit WK nog zonder tegendoelpunt. Dick Advocaat zal vermoedelijk geen wijzigingen aanbrengen, al bestaat er een lichte kans dat Jung-Hwan Awn het een keer vanaf het begin mag proberen.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Saoedi-Arabië heeft helemaal niets in te brengen tegen de Spaanse B-keus: 0-4.

Oekraïne slaat in de tweede helft genadeloos toe via enkele messcherpe counters: 2-0 en Tunesië weer niet voorbij de poulefase.

Frankrijk doet wat het moet doen en zet Togo eenvoudig opzij: 4-1.

Zuid-Korea wordt nu zelf eens te grazen genomen in de slotfase. Zwitserland buigt een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Submitter:  Bron: FOK!