Hiddink prijst vechtlust

Michel (Baraja)
Na zijn kunstje met Zuid-Korea in 2002 plaatste Guus Hiddink zich met Australië opnieuw voor de achtste finales. De Achterhoeker prees vooral de mentaliteit van de Socceroos.

Hiddink toonde zich tevreden over de eerste helft: ”We zijn dom aan de wedstrijd begonnen, maar na de 0-1 uit die vrije trap hebben we goed gespeeld. Ondanks ons overwicht kwamen we opnieuw op achterstand. Ik wist echter dat we in staat waren om opnieuw terug te knokken. Er zit zoveel vechtlust in dit team.” Daarna zag Hiddink een knotsgek duel: ”Eigenlijk zag je in deze wedstrijd waarom voetbal zo mooi is. Er zat zoveel spanning in de wedstrijd. We hebben echt alles gegeven en we zijn daarvoor terecht beloond. We hebben powerplay gespeeld.”

Dankzij Harry Kewells 2-2 bleef Hiddink enige kritiek over het opstellen van de onzeker ogende Zeljko Kalac bespaard. De voormalige doelman van Roda JC zag er niet best uit bij de 1-2 van Niko Kovac. ”Heel slecht van hem, maar ook van mij. Dat durf ik niet te ontkennen. Maar ik was ook niet tevreden over onze eerste doelman Schwarzer. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Het was een heel heet avondje waarop mijn spelers hun leeuwenhart hebben getoond”, liet Hiddink weten.