Situatie Groep G

Pieter (Falco)
Groep G gaat ook een spannende laatste ronde tegemoet. Na de 2-0 zege van Zwitserland is Togo uitgeschakeld, maar de overige drie ploegen kunnen zich plaatsen op allerlei manieren voor de achtste finales.

Zwitserland en Zuid-Korea staan beiden op vier punten en kunnen met winst in hun onderlinge confrontatie groepswinnaar worden. Bij een gelijkspel zal Zuid-Korea moeten hopen dat Frankrijk niet teveel uit haar slof schiet tegen Togo. Bij een zege van 2-0 of meer van Frankrijk en een 0-0 gelijkspel tussen Zwitserland - Zuid-Korea staan de drie landen op vijf punten, maar wordt Zuid-Korea uitgeschakeld op doelsaldo.

Kwalificatie voor de Fransen zal een lastige opgave worden. Een 1-0 zege zal dus sowieso nooit volstaan, wanneer Zwitserland en Zuid-Korea gelijk spelen. Dat zal dan wel weer het geval zijn als of Zwitserland of Zuid-Korea verliest. Frankrijk steekt dan de verliezer van die wedstrijd voorbij met vijf punten.

Bij een gelijkspel hebben de Fransen een probleem. De drie verzamelde punten uit drie groepsduels zijn dan nooit toereikend om de tweede plaats te bereiken. Togo is uitgespeeld dit toernooi en mag de eer van het land gaan redden tegen Frankrijk.

Stand groep G:

#AP+-
1.Zwitserland2420
2.Zuid-Korea2432
3.Frankrijk2211
4.Togo2014